1. Reformisanje javnih preduzeća, posebno železnice, bazirati pre svega na restrukturiranju radne snage. Uraditi sledeće:
  1. Napraviti realnu, funkcionalnu sistematizaciju ‚koja je bazirana na
  planu poslovanja i stvarnim potrebama, ne gledajući postojeće stanje
  kadrova ni po broju ni po kvalifikacionoj strukturi.
  2. Otpustiti sve partijski zaposlene pojedince, osim ako nemaju kvalifi-
  kaciju i rezultate rada za radno mesto na koje su primljeni.
  3. Rasporediti po stručnoj spremi, rezultatima i radnom iskustvu radnike
  na radna mesta po novoj sistematizaciji.
  4. Raspisati KONKURSE za prijem stručnjaka svih profila na upražnjena
  potrebna radna mesta.
  OTPUŠTANJE PARTIJSKI ZAPOŠLJAVANIH KADROVA VRŠITI PREMA SLEDEĆOJ KLAUZULI: PRVO ONE KOJI SU ZAPOSLENI U POSLEDNJE 2 GODINA, ZATIM ZAPOSLENE PRE 2-4 GODINE, ZATIM ZAPOSLENE PRE 4-6 GODINA ... (Sve vlasti - partije zapošljavale su svoje uglavnom nestručne kadrove. Zato primeniti predloženu šemu, kako bi se izbegao revanšizam i dr....)
  Naravno sprovoditi i druge mere organizacije rada, poslovanja, štednje itd. Ovog puta, bazirao sam se na kadrovskom restrukturiranju, jer smatram, da je suštinski najvažnije i da bi "protreslo" sve zaposlene, ojačalo rad, odgovornost, disciplinu trošenja i dr.
  (Miroljub- Mića, 30. novembar 2014 23:50)

  # Link komentara

 2. "Paradigma loseg mešanja države u odnose preduzeća vidi se na primeru Aerodroma Beograd i sada Er Srbije, a nekada JAT-a. Iako beleži stalni rast broja putnika, Aerodrom iz godine u godinu ima sve manju dobit."
  (AV, 30. novembar 2014 19:49)

  # Link komentara

 3. bajke,politikanština,zatrpavanje ,,tragova,, ,populizam,bezobrazna ,višenegoočigledna zaštita administrativnog viška,naravno nepotizam i najotrovnije bežanje od ispitivanja porekla kapitala,tajkuna,političara, lokalnih funkcionera,sudija, visokih funkcija i MUP u!!!!!!!
  što je najgore, tzv ,,opozicija,, takođe ne spominje administrativni višak, sumljive diplome, neznanje koje ,,krasi,, državni aparat!posebno lokalnu samoupravu,opštine,......čak prosvetu i zdravstvo!
  niko da saopšti da ,,amputacijom,, svog nekvakitetnog i nepotrebnog balasta u državnom aparatu, ušteda u budžetubi bila tolika, da ovo smanjenje penzija ,po meni protivustavno, ne bi trebalo da se sprovodi!
  (smederevac, 30. novembar 2014 17:38)

  # Link komentara

 4. Posle bankrota i novih izbora.Ceka se totalno propadanje zbog populizma.
   (Srbijanac, 30. novembar 2014 17:29)

  # Link komentara

 5. Najave-to je sve!
   (scott, 30. novembar 2014 17:29)

  # Link komentara