Pejpal još "štuca" u Srbiji

Pejpal je sa šest dana zakašnjenja konačno omogućio naplatu putem ovog servisa, međutim, izgleda da se neće svi u Srbiji radovati ovoj vesti u isto vreme.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. I dalje ne radi za firme. Nije moguće deponovati Visa business karticu. Razlog leži kod naše banke (bar tako PayPal daje objašnjenje).
  Tako da ovo još uvek ništa ne znači pravnim licima. Nažalost.
  (Kris, 16. oktobar 2014 14:24)

  # Link komentara

 2. Ono što je poznato to je da je kupovina preko "Pejpala" skuplja, jer se na cenu robe koja se kupuje dodaje i provizija "Pejpala", koja je cena za sigurnost plaćanja koju taj servis pruža.
  Gde to? Ja koristim Paypal jedno 6 godina do sada mi nikakvu proviziju na placanje nije naplatio.
  (Nimrod, 16. oktobar 2014 04:54)

  # Link komentara

 3. Ja ne znam sta su neki mislili da ce nesto biti za dzabe...
  Provizije su odavno poznate 1.9% za transakcije preko 2.500€ fixni deo 0,35€, a za sve manje od 2,5K€ je 3,4%+0,35€ i što se sad bilo ko buni meni nije jasno, to samo znači da nikada nije ni otvorio PP a ni istraživao alternative... Trenutno je moguće povlačenje novca na platne kartice kod određenog broja ljudi i iznosi fixno 4€ po transakciji. Dok povlacenje na sam racun u banci nije moguc.

  PS Za glupost da se vrednost robe povecava kad se neko odluci za PP jos nisam cuo. Mnogo je manji procenat nego sto banke naplacuju za njihovu opciju firmam za placanja karticama kod nas banke kad se u nekoj prodavnici placa karticom naknada samu firmu kosta minimum 3% a ponekad i 5% + ostali troškovi. I da se odluce za placanje preko PP i dobiju manju nadoknadu od 1.9%, jasno je ko ce da izvisi...

  I opet jos jedan nabacan clanak... samo da pise nesto...
  (paypal, 16. oktobar 2014 01:09)

  # Link komentara

 4. PayPal je i dalje potpuno u neskladu s nasim poreskim zakonima. Kao prvo, ne postoji RSD kao sredstvo placanja, pa nikako ne moze da se koristi za domace kupce. Kao drugo, sredstva koja se uplate na PayPal iz inostranstva se ne mogu povuci na racun u domacu banku, sto je neophodno da bi se prihod prijavio (mora da se salje za svaku uplatu popunjen obrazac banci koja to prosledjuje drzavi). Jedino za sta je primanje para preko PayPal-a dobro je primanje para na crno, sto smo mogli i do sad na sto nacina.
  (Goran, 15. oktobar 2014 15:25)

  # Link komentara

 5. Kod mene i dalje ne radi. Da li se neko mozda potrudio da procita provizije? :). Uopste nije jeftino.
  (Privatnik, 15. oktobar 2014 14:35)

  # Link komentara