Biz - B92.net

Gasprom upozorava: Ko proda gas...

Moskva -- Ruska kompanija Gasprom mogla da da ograniči isporuke gasa evropskim zemljama koje nameravaju da ga preprodaju Ukrajini.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Nemci i Madjari su preprodavali ruski gas nama kada je bila kriza zbog Ukrajine pre nekoliko godina. Onda vam je to bilo OK. Po obicaju dvostruki arsini nasih patriJota.
  (memorex, 28. jun 2014 12:04)

  # Link komentara

 2. Eto, preprodaja zabranjena! Dakle, gasite Srbiju, ionako samo neko nesto valja a produkcija, nula.
   (Bacuska na kubik, 28. jun 2014 02:54)

  # Link komentara

 3. @major gaspar,skeptik i ini

  Ako uspete da kupite od amerikanaca termovizijsku kameru a da je koristite za sta vi zelite skidam vam kapu(da ne kazem boze sacuvaj prodate nekom drugom).
  I to je zrno peska u pustinji ogranicenja na zapadu.
  Svi ste vi za neoliberalizam dok se tice drugih.Kad pokuca na vasa vrata odmah ne moze,nije fer itd...
   (Duke, 27. jun 2014 21:02)

  # Link komentara

 4. @mile- rizik naplate snosi prodavač. Zašto bi se prodavač2 brinuo kako će se prodavač1 naplatiti. A naravno da je neplaćanje za sud, a ne za okupaciju. To ti je kao da se muž1 brine hoće li žena prevariti njegova nasljednika.
  (Skepttik, 27. jun 2014 18:59)

  # Link komentara

 5. Da li ste svi zaboravili da su Ukrajinici hteli da kupuju gas po ceni od 295 dolara...Ako Evropljani hoce da kupuju gas skuplje i da ga onda projau jeftinije Ukrajincima...onda zbogom pameti i naravno zbogo parama a lično ne verujem da će se obični Evropljani toliko odricati za Ukrajinske pučiste i desničarske radikale.
  (Milan, 27. jun 2014 18:58)

  # Link komentara

 6. Rusima su izgleda svi neprijatelji. Osim ove jadne Srbije oni nemaju prijateljsku drzavu.
   (zlaja, 27. jun 2014 18:40)

  # Link komentara

 7. U pravu su Rusi. Ne možeš mog neprijatelja naoružavati mojim oružjem.
  (Željko, 27. jun 2014 18:18)

  # Link komentara

 8. Zemlje EU pored ruskog gasa koriste i gas iz drugih izvora, poput norveskog ili domaceg, i njega u svakom slucaju mogu preuzmeriti prema Ukrajini.
  Oni takodje gas kupljen iz Rusije mogu da pozele da skladiste u ukrjinskim podzemnim skladistima.
  Gas koji udje u skladiste ne moze da se deli po izvoru naravno, a slicno verovatno vazi i za neke gasovode koji imaju vise ulaza i izlaza.
  Mnoge zemlje je Gasporm naveo da potpisu ugovore kojima garantuju minimalne kolicine kupljenog gasa, i u takvim okolnostima ne mogu da ih sprece da ga negde dalje prodaju ako im u tim kolicinama ne treba u nekom trenutku.
  Inace, ruski gasovodi ne rade na maksimumu kapaciteta, jer za to nema potrebe cele godine.
  (Sale, 27. jun 2014 18:09)

  # Link komentara

 9. Što se koga tiče kome ja prodajem nešto što sam pošteno platio? Bit će da u Rusiji nije tako. Zato ih je i strah EU.
  (Skepttik, 27. jun 2014 17:15)

  А где то има на слободном западном тржишту да купац препродаје робу другом купцу који није измирио дуговања према истом добављачу? Ајде наведи ми један пример па да сви идемо тамо да се обогатимо на превару.
  (Миле, 27. jun 2014 18:04)

  # Link komentara

 10. Da li je ugovorom zabranjena preprodaja gasa kupljenog od Gasproma i njegov izvoz? Ako nije, nema osnova da se Gasprom buni. Doduše, oni mogu obavestiti svoje kupce da će ove godine morati da ograniče isporuke na prošlogodišnjem nivou, ali šta je poenta toga. U interesu Gasproma je da prodaje onima koji plaćaju.
  (Zoki, 27. jun 2014 18:01)

  # Link komentara

 11. Ako je ugovorom regulisano da možeš da prodaš trećem licu onda je ok, ali ako si ugovorom samo potrošač onda nemaš pravo preprodaje. To vam je isto kao električna energija. Svako je kupuje od EPS-a i može da je koristi, ali nema pravo da je da drugome i da za to traži novčani nadoknadu. To je povreda ugovora i za takve stvari se odgovara krivično, naravno to ne važi za Srbiju već samo za države kod kojih funkcioniše pravni sistem ;)
   (Kolovođa, 27. jun 2014 17:53)

  # Link komentara

 12. Što se koga tiče kome ja prodajem nešto što sam pošteno platio? Bit će da u Rusiji nije tako. Zato ih je i strah EU.
  (Skepttik, 27. jun 2014 17:15)

  # Link komentara

 13. Ако нешто купим од вас могу то да потрошим, бацим, препродам. Шта се вас то тиче. Ово је још један доказ Руске колонизаторско-потлачитељске политике. Кад би могли цео свет би претворили у гулаг и све залили водком. Издржите Украјинци, браћо проевропска!
   (Мајор Гашпар, 27. jun 2014 17:15)

  # Link komentara

 14. Kakvo gubljenje kompasa!!!
  (A šta ako nije bata Raka, 27. jun 2014 17:12)

  # Link komentara