Četvrtak, 12.06.2014.

15:15

Rusima smo dali kožu umesto slanine

Ruska veterinarska inspekcija zaustavila je krajem maja pokušaj šverca oko 22 tone svinjskog mesa iz Srbije. U paketima umesto slanine bili komadi svinjske kože

Izvor: Tanjug

Rusima smo dali kožu umesto slanine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

odgovornost

pre 9 godina

Kolektivna odgovornost kako bi se pocinioci izvukli!? Svaki od tih tipova ima ime,pa objavite ga! Rekli smo da nas sve Srbe optuzuju da smo genocidni
narod,ali ljudi,mi svojatamo sve ratne zlocince umesto da svako za svoje dela odgovara! Nisu Srbi ubili vec Laza,Pera itd,bas kao i sada: "Mi smo
izvezli...".Mucak,izvezao taj i taj! IMENA, molim.

milers

pre 9 godina

Nisam nikakav stručnjak u oblasti prava, ali razmišljajući logično,zar ne postoji u našoj vlasti niko da donese zakon koji bi kažnjavao ovakve i njima slične za narodski rečeno "kaljanje ugleda" države!? Zamislite da zbog jednog ili grupe IDIOTA ispašta cijela jedna industrija! Ista stvar bi bila primjenjiva i u slučaju onog tzv. navijača u Italiji, vratio se ovde i fol nemaju mu za šta da sude, a posljedice su nam i te kako se razbile o glavu, da ne govorimo o mišljenju običnih ljudi!

Vladan R

pre 9 godina

Jedina grupacija, koja mi se vise ogadila, od svih ovih hohstaplera koji rade te prevare sa secerom, mesom, vocem itd, ukljucujuci tu i one koji bi kobajgi trebali to da kontrolisu, procesuiraju i kaznjavaju, i ne samo to vec i druge stvari, su oni koji na svaku losu vest, sve generalizuju vezujuci ih iskljucivo za Srbiju i koji misle da su tamo na zapadu svi fini i posteni. Nikako ne shvataju da su i tamo isti ako ne i gori, jer sve ovo je u stvari i nastalo kod njih. Jedino sto su njihove drzave znatno uredjenije pa ovakve krupne stvari uglavnom sprecavaju. Usput budi receno, moj dobar drug, koji je identicno pricao, uspeo je devedestih da ode u SAD i doziveo da ga za svega godinu dve tamo vise puta prevare nego za svih 30tak godina ovde, pa je malo promenio pricu bar sto se muljatora tamoi ovde tice.

darko88

pre 9 godina

@Dusan sa Zvezdare
takve ankete gde bi svo srpstvo diglo ustanak me uvek podsete na to kad su mom odeljenju 90 i neke, u petom razredu, ponudili da se ide na ekskurziju u Pariz, i odmah se od nas 25 u odeljenju prijavilo nas 22, sutradan nakon sto smo pitali roditelje, ostalo je tipa 17, kad je doslo da se plati neka sica za neku taksu, platilo je dvoje, i na kraju kad je doslo da se plati prva rata nije platio niko i na kraju nije otisao niko, pusti ti Srbe i ankete :)

ovoono

pre 9 godina

Objavite imena. Ne etiketirajte ceo narod i nas koji pokusavamo na posten nacin da radimo u propaloj zemlji gde ne mozes ni paket promotivni u rusiju,potencijalnim klijentima, da posaljes..
Sram vas bilo.

mikin

pre 9 godina

"To je veoma prosto, pošiljaoca "mesa" iz Srbije i onoga ko je izdao potvrdu strpati u zatvor i da im se zapleni sva imovina kojom raspolažu oni ili članovi njihovih prodica sve dok ne nadoknade štetu koju su prouzrokovali. Jedino tako može da se zaštiti ova država od špekulanata i korumpiranih inspektora.
(Branko, 13. jun 2014 08:14)"
-----------------------------
Ja bih bio jos drasticniji. A onda se ovde zalimo kako su Rusi ti koji uvek nasamare Srbe. Bas me zanima da li bi se doticni usudili da urade takvo nesto da je izvoz isao u SAD i Nemacku? Ovde vlada misljenje da u poslovanju sa Rusijom mogu sebi dozvoliti sve sto im padne na pamet bas kako i u vreme ruskog komunizma. Na zalost, steta naneta rbiji je nepopravljiva i ovo je samo jedan od primera kako mi gradimo svoj image u svetu. Dok ne budemo uveli kineski zakon, ovakve stvari nece prestati.

Vlada

pre 9 godina

Indikativno je to što je u aferu sa prepakivanjem šećera bio uključen Kostić, a u medjuvremenu je postao vlasnik mesne industrije Carnex,i sada imamo aferu sa prepakivanjem mesa.

Dragan

pre 9 godina

U mesarskoj industriji kod nas je ocigledno strasno stanje.
Ovde u Kraljevu postoji jedna ili dve kasapnice gde mozete kupiti pristojno meso.
U ostalima meso smrdi, .Isto sam doziveo kupovinom mesa u nekim objektima u Beogradu, konkretno na Kalenic pijaci.
Kada se radi o velikim domacim industrijama stanje je isto.Smrad i nista drugo.Inspekcija sigurno vrlo lose ili nikako ne radisvoj posao.Mozda neku sitnu ribu i kazne , ali generalno veliki javasluk i korupcija je u pitanju .

Branko

pre 9 godina

To je veoma prosto, pošiljaoca "mesa" iz Srbije i onoga ko je izdao potvrdu strpati u zatvor i da im se zapleni sva imovina kojom raspolažu oni ili članovi njihovih prodica sve dok ne nadoknade štetu koju su prouzrokovali. Jedino tako može da se zaštiti ova država od špekulanata i korumpiranih inspektora.

zakeralo

pre 9 godina

postovani novinari, ako jeste novinari, napisite cija je to posiljka bila.
nemojte samo reci da ne znate.
ako ne napisete, sve ovo je mlacenje prazne slame

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Ovo je stvarno ozbiljno ali je ozbiljno i sto su rusi prevarili nase vocare. Uskoro cemo im dati i kozu sa nasih ledja kako je krenulo (nis,srbijagas,voce)

nisu pojedinci, ceo narod je užasan

pre 9 godina

Ja da sam neki faktor u svetu opasao bih bodljikavom žicom Srbiju i izgradio zid od 5 metara na granici. Pustio bih da se sami podave u svojoj zlobi, neznanju, nepoštenju... Video sam i ovaj i mnoge druge narode i nigde nisam video gori narod kao celinu. Šteta je samo što u njemu žive retki pošteni, vredni, pametni pojedinci koji su osuđeni na pakao. Da imam mogućnost da živim u drugoj zemlji zaboravio bih sutradan da sam ovde ikad živeo. Nisam u životu mrava zgazio, uvek završavao sve obaveze, nikada nikog prevario, nikada slagao, uvek učio, radio, držao reč... Rezultat? Nula prijatelja, bez posla, devojke, sa bezbroj problema i užasno teškim životom. Ne osećam više nikakvu pripadnost sredini u kojoj se silom prilika nalazim i ne bih se ni okrenuo da imam mogućnost da odem.

Draga

pre 9 godina

Nameštaljka. Hrvatski i španski veterinarski pečati? Ovo je odgovor na pitanje kako otpočeti proces ukidanja bescarinske trgovine sa baćuškama. Ne znam ni koji će nam? Gorivo nam naplaćuju po ful ceni, gas takođe, a šta nam više i treba od njih?

no dobro,kakav narod,takva i vlast,niko nam drugi nije kriv

pre 9 godina

Je li to isti onaj Risticevic Marijan spominjan u aferi sa Robnim rezervama? Gospode, ko nam vodi drzavu, dobro da jos i postoji. Obraz-djon. A doticnu firmu koja je napravila ovaj izvozni posao ne spominju zato sto je njen gazda jedan od jacih sponzora ovih sto misle da su apsolutna vlast u Srbiji i da se Sunce vrti oko njih.
(mile, 12. jun 2014 20:20)

Da Mile to je taj.Prevarant i muljator.Pored prevare sa robnim rezervama utajio je porez,ostao je duzan mnogim poljoprivrednicima,kupovao je glasove na lokalnim izborima,i verovao ili ne bio je u skoro svim sazivima narodne skupstine kao poslanik i ostvarice pravo na penziju kao poslanik.I naravno i on ima kupljenu diplomu,doduse vise skole.

Nebojsa

pre 9 godina

Komentatore ovog priloga uzgred receno sjajnog uz celokupnu aferu sa nasim doktorima, diplomcima, strucnjacima, i pre svega "casnim i postenim" ljudima a tu cu im prikljuciti i nase lopuze od biznismena pa svima zajedno postaviti pitanje:

DA LI IKO ZNA STA JE TO "MOM" ili masinski otkoseno meso?

Taj mesni nusprodukt je u vecini zemalja EU zabranjen cak i za ishranu zivotinja a to nam masovno mesaju u suhomesnate proizvode i imam osnova da sumnjam da sa potplacenim inspekcijama jedemo ko zna kakve gluposti. Za one koji ne veruju izjava jednog od bivsih nacelnika veterinarske inspekcije:

dokaz 1. https://www.youtube.com/watch?v=8V0s2hj-TI8

dokaz 2. http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/stojsic-vi-samo-mislite-da-jedete-meso_475053.html

dokaz 3. http://www.dnevno.rs/vesti/113059-eu-nece-srpski-med-jer-je-pun-antibiotika.html

Za ove ljude treba uvesti serijatske zakone ili institucije prekog suda.

hah

pre 9 godina

samo imena svih da se vidi ko to je odgovoran a ne mislim da usapsimo vozaca koji je vozio kamion ili portira i spremacicu nego samo velike samo njih...

zalosno

pre 9 godina

Kakav je to naslov? "Rusima SMO ..." Nismo MI nista Rusima prodali. Gde su imena prevaranata? Hoce li biti kaznjeni? To su pitanja kojima clanak treba da se bavi. Vlast sastavljena od prevaranata zna samo da stiti prevarante. Srbija ima samo jednog neprijatelja i to smo mi sami.

Rakovica 70

pre 9 godina

Carnex Vrbas-Tajkun Kostic otpusta 80 radnika jer klanica ne kolje svinje vec uvozi polutke-meso iz Rumunije. Seljaci vise zato i ne gaje svinje a mi onda uvozno đubre dajemo Srbima a vidim i Rusima da jedu. Svi u zatvor tajkuni inspektori ...Taj kontejner je zapečatio veterinarski inspektor i garantovao da je unutra slanina a ne svinjska koža. Bruka za struku bruka za državu i narod . Živeli tajkuni, rak i leukemija ...

Milojko

pre 9 godina

Objavite imena i odgovorne u aps po hitnom postupku ako ste posten mediji. Treba da posaljemo sto tona dzabe i necemo se opet oprati.

amos

pre 9 godina

I sta sad, sad cemo da kukamo kako smo lopovski narod? Umesto toga - naći KRIVCE, kako one koji su se ovog setili, organizovali, podmazali gde treba, pa sve do onih podmazanih koji drže državni pečat, a radi preventive bi bilo poželjno smeniti i njihove načelnike ili/i ministra - tek da budući znaju šta ih čeka.

Nije problem u lopovima, problem je u nesposobnim vlastima (da ne bude slučajno da mislim da su Vučić i njegova eskadrila ekskluzivno nesposobni - nisu bili radi/sposobni ni "demokrate" pre njega), koje ne žele da procesuiraju lopove, upru prstom u njih i isključe ih sa tržišta.
Sad će zbog 20t lažne slanine da se spreči izvoz iz cele zemlje?? Isto kao što su Rusi prošli put hteli da smanjuju kvote za voće jer su našli jedan tovar jabuka sa viškom pesticida. Ili kao što je svojevremeno M. Kostić švercovao šećer od trske kao srpski proizvod pa je cela zemlja zbog njega bila suspendovana sa EU tržišta - i NIKOM NIŠTA - eno ga danas g. Kostić Privrednik i dalje kupuje hotele i banke po Srbiji.
E za to je kriva država ili bar Vlast. Tako će ako bude loših posledica i ovaj put biti kriva vlast - samo sad Vučićeva. Pa ako hoće, nek me proziva Gospodar u svojim dnevnim komentarima. :)

mmz

pre 9 godina

Mnogo švercera ima u Srbiji, ne može se sve prodati Rusima u sporazumu je sve definisano, nisu oni sisali vesla.
S R A M O T A što bi rekla moja baba.
Samo po dzepu Srbe urazumi!!!

bojan

pre 9 godina

Loš naslov članka
Nisu u kontejneru bile kože umesto slanine, vec na nekim komadima slanine na koži nije bilo pečata veterinarske inspekcije.

mile

pre 9 godina

Je li to isti onaj Risticevic Marijan spominjan u aferi sa Robnim rezervama? Gospode, ko nam vodi drzavu, dobro da jos i postoji. Obraz-djon. A doticnu firmu koja je napravila ovaj izvozni posao ne spominju zato sto je njen gazda jedan od jacih sponzora ovih sto misle da su apsolutna vlast u Srbiji i da se Sunce vrti oko njih.

Aleksandar

pre 9 godina

E budale, mislili da mogu da prevare one koji su prevaru doveli do savršenstva... Ako ništa drugo, vidi se da se ugledamo na 'braću', pa šta košta da košta...

3OPAH

pre 9 godina

Kako se blamiramo, majko moja, stidim se za sve te nase sluzbe kontrole i tih lopovstina, koji nisu samo kriminalci vec ruse ugled (ako ga jos imamo) Srbije.
Ajde sada, imena firmi i pojedinaca ovih mesetara nikako dozvoliti da sve zataskaju, pa onda debele kazne!

zile

pre 9 godina

Ma mi smo svetski hostapleri i prevaranti,sve u.....o. Nemoj da neko kaze da nismo, samo gledamo i nastojimo da nekog prevarimo. Posle se cudimo sta nas sve snalazi. Pa vide ljudi da se sa nama ne moze nikako, uvek gledamo da prevarimo. Kod nas direktor, ako ne krade, BUDALA moze a ne krade, a ako krade mamu mu cim je direktor odma krade. Znaci nama nista ne valja. Razmisljajmo o ovome.

jel

pre 9 godina

@zemunac: Wow, kako ste vi pametni, "se naljute i vrate nam NIS i Banatski dvor"! Platili pola milijarde dolara, ulozili jos milijardu u opremu i tehnologiju, prosirili poslovanje na region, napravili najprofitabilnije preduzece u Srbiji, zavrsili taj BD koji 3 decenije nije mogao da se dovrsi - i sada da nam ga "vrate".
Upravo tu se i vidi ta prevarantska logika u glavama mnogih i takvi jos zamisljaju da je to odraz neke velike pameti i sposobnosti. Sustinski isto ono sto vidimo u ovom tekstu.

Misha

pre 9 godina

Kvarni smo sami medju sobom, pa što bismo bili bolji prema drugima. Mi se ponisimo kada jedne druge prevarimo. To nazivamo mudrošću. Pa neka i drugi znaju sa kim imaju posla. Pravično je.

doboj_samac_bijeljina

pre 9 godina

gdje zavrsi koza nase uginule stoke? mora da je taj dasa imao prijavljenu firmu za spaljivanje leseva te uginule stoke. humanitarac, sigurno nije trazio ni dinara (posto je mislio da ima dobar biznis plan).

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@rusofil

Pa kad vec pominjes ulazak Srbije u Nato evo ti poslednjih rezultata anketa: onih koji bi se sa oruzjem suprostavili takvoj odluci je 58%, oni koji bi demonstrirali 30%, koji bi nastavili zivot kao da se nista nije desilo 9%, koji bi cutali 2%, a oni koji bi podrzali ovakav korak 1%.

Braindead

pre 9 godina

Posle nema se para, niko nece da trguje sa nama.Mi umesto da iskoristimo nas stari izvozni artikl koji nas je naoruzao pred 1 svetski rat, mi pustamo da dripci nekaznjeno prodaju djubre i jos kapiraju da ce to nekaznjeno da prodje.

Ministar

pre 9 godina

Oho, znači onaj sajt kupujem-prodajem ima domen gov.rs, a ne .com kako sam do sada mislio... A, pa mogli su i cepanicu onda da dobiju umesto kože...

trt, mrt, smrt

pre 9 godina

Pa objavite ko je posiljalac! Sramota je koji smo mi prevaranti. Zato nam je i ovako jer su nas svi provalili.
(biljana, 12. jun 2014 17:23)

Osim jako naivnih nemaca u cijim ocima nas ugled je velik.

netko

pre 9 godina

Лепо напишете име фирме тј извозника који је ''познат'' па паразиту затворите фирму... Није то једини пример, има их јако много... Као неко ко се бави превозом робе у међународном транспорту могу отворено да кажем да је наша земља пуна превараната и лопова које политика штити. Махом недодирљиви ДСовци.
(Marko, 12. jun 2014 15:54)

eh, bar da je ds-ovac..onda bi mu se znalo ime jer bi vucko odma hapsio i dizao dreku.
ako nisi primetio ds-ovci nisu nedodirljivi jer ih ima po zatvorima (dragin, dulic itd)


misli malo, posto se krije ime, pre ce biti da je neko blizak vlasti...

Krkobaba

pre 9 godina

E valjda je sada svima jasno zasto Rusija ne moze da ima bescarinske sporazume sa zemljama koje imaju takve sporazume sa nekom drugom organizacijom u ovom slucaju sa EU. Samo zbog sverca. Eto to je i sa Ukrajinom, i sa Moldavijom, a mi smo skolski pokazali u cemu je problem. To ne radi drzava, vec neodgovorni pojedinci i kompanije, ali to Rusiju ne interesuje, jer je nasa drzava duzna da to spreci. Sada je ogoljena sva situacija i vidi se oliko je losa namera korumpiranih politicara tipa onoga Boroza ili kako se vec zove, gde se vrsi politicki pritisak tamo gde je rec iskljucivo o biznisu. Svaka drzva mora da zastiti svoje granice i svoje trziste od sverca robe, pa tako i Rusija. I ovde padaju u vodu sve price oko integracija, ljudskih prava, slobode trgovine i slicnih gluposti. Rusija placa carine za svu svoju robu ma gde da je izvozi i zato ce sprecavati ovakve stvari i ukidati sporazume ko ne postuje elementarne norme dobrog poslovanja.

Nikola

pre 9 godina

Deb*li jedni i to cete unistiti,pa ce ljudi stvarno ostati potpuno svorc....treba kazniti tog ili te koji su ovo pocinili i zatvoriti ih da se ubudjaju u zatvoru!!!!

bivsi

pre 9 godina

@Ekonomista,
premda si principijelno u pravu da ceo narod nije "olos", ali kako si se to osetio pogodjenim kada smo mi u pitanju a ne kada su drugi?
Ja tvrdim da smo mangupski, muljatorski, prevarantski, uobrazen i ohol narod, sto se najbolje vidi kako podkradamo i varamo vlastitu drzavu. Za drugo sta da i ne spominjem. Tvrdim isto i da smo dobri radnici, ali samo kada nas drugi drze pod kontrolom. Zato nam je Nedodjija takva kakva je.

zlo i naopako

pre 9 godina

Eto kako šačica necivilizovanih imbecila može da ugrozi ugled cele zemlje. Nadam se da će prevaranti biti adekvatno kažnjeni kao i inspektori koji su progledali kroz prste.

crni domino

pre 9 godina

Da slucajno nije kriv Sasa Dragin pa ste ga zbog toga strpali u zatvor!
Dobro bre naprednjaci ko ce za ovu bruku i stetu da bude kriv!?
Ni za sta niste!

sta reci

pre 9 godina

Pre su od vocara uzimali sve sa avansnim placanjem sta god da se proizvede pa nas pametni Srbin stavi kamenje u gajbicu kako bi bilo teze i sada beri sljivu sa repeljkom i da ima onu belu prasinu po sebi i ko vas jeb* a da nije njih prodavali bi na pijacama iz kamiona, jednom recju Srpska posla...

Idete-dole

pre 9 godina

Za sve ove što pišu komentare "dajte ime firme i vlasnika" i sl. samo da napomenem da ovo JESTE problem države Srbije i ona JESTE uzrok ovom skandalu kao i svi njeni gradjani, i sa PRAVOM su svi koji to treba da budu - kažnjeni. Rusi su jasno stavili do znanja da je dokumentacija stigla od naše veterinarske inspekcije tako da je državna administracija jedan od učesnika ovog krivičnog dela - jasno i glasno.
Prema tome to što će ostali izvoznici biti kažnjeni je u skladu sa pravom i zakonom obzirom da svi oni dobijaju dozvole i sertifikate od Srbije. Ako je nešto protivzakonito uradjeno u vezi NIS onda je to drugi problem i nema veze sa ovim budalaštinama.
Žao mi je što moja bivša domovina ubrzano propada ali ovako sa distance mi je jasno da druge i nema, obzirom na opšte stanje stvari.

Миле

pre 9 godina

Врло је интересантно да нико не помиње КО ЈЕ ИЗВОЗНИК, ваљда у документима постоји назив фирме, власник итд. Е због тога ће да испаштају наши сточари. Не због тога што је неки преварант покушао да злоупотреби државу, већ зато што га они који треба то да санкционишу и који су дужни истину грађанима ове земље покривају.

Ekonomista

pre 9 godina

Krajnje NEPOŠTEN i NEKOREKTAN tekst.

Nisu SRBI ološ, već pojedinci sa imenom i prezimenom. Ovim tekstom ste etiketirali ceo srpski narod. Elementarno vaspitanje vam nalaže da objavite ko su ti ŠVERCERI.

Drugo, bitno je i zbog ZDRAVLJA naše dece i nas, da objavite imena tog ološa koji je pokušao da uvali ko zna kakvo đubre NEKIM LJUDIMA i NEČIJOJ DECI.

Jer to što su pokušali njima, sigurno rade i nama.

Pantelija

pre 9 godina

Molimo da objavite ime izvoznika , ime odgovornog lica izvoznika, ime proizvodjaca, ime odgovornog lica proizvodjaca i sva druga imena u ovom konkretnom slucaju koja su ucestvovala u ovoj kriminalnoj radnji !

Molimo da B92 insistira sa novinarske strane da se podignu krivicne prijave bez odlaganja i da se isprati kompletan proces do presuda !

dragan

pre 9 godina

Ne razumem šta znači "da će poslanici rešiti ovu situaciju". Izvoziće svoju kožu? Pa uhvaćena su braća u prevari i umesto pitanja jurnjave za prevarantima koji će zatvoriti vrata poštenim proizvođačima mi šaljemo "našu ekipu" da se sa ruskom stranom "dogovori"! Čak se ni u novinskom članku ne vidi jasno da je u pitanju prevara i da se traga za prevarantima.

ljuba

pre 9 godina

Ma nemaju ti Rusi pojma! Pa najnormalnija stvar na ovom svetu je da kad porucis 20000 kg slanine iz Srbije, i to bez carine, uz tu slaninu dobijes i koju stotinu a mozda i hiljadu kg-a koze i drugog mesa koje nije iz Srbije...
Eh Srbijo majko, nigde te nema!!!

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Zbog našeg potcenjivačkog odnosa prema Istoku odnosno Rusiji i državama koje su nam oduvek bile prijateljski naklonjene, u stanju smo da upropastimo i najbolju priliku za bilo kakav posao. Ovo me je podsetilo na početak izvoza voća iz Toplice desetak godina unazad. Rusi su, valjda, smatrajući nas bliskim narodom masovno otkupljivali voće u tom kraju. Bez ikakve kontrole. Verovali su u poštenje "braće Srba". Sećam se jednog seljaka koji je u divlje jabuke trpao svakakvo djubre, koje nije bilo ni za kakvu upotrebu a, na pitanje šta to radi, odgovorio je: Ma Rusi otkupljuju sve, aludirajući na svoju pamet a njihovu ograničenost?! Rusi su došli još samo sledeću godinu i, nikada više. Sada se taj seljak seća svoga "ćara" od 50 Evra ali zbog svoje mentalne ograničenosti ne može da shvati koliku je štetu naneo. Sebi i drugima. Ne sumnjam da su opet u nekome od nas proradili "bizmismenski" instikti pa je, na ovaj način, "zeznuo" Ruse. Mislim da su ovakve stvari ravne diverziji, onoj kao kada se ispod pruge preko koje će proći voz sa 1000 putnika stavi mina?! Takve ljude, takve štetočine treba držati pod nadzorom jer oni su prava mina u nacionalnom biću svakog naroda. Užas?!

Лима

pre 9 godina

Е сад, у нормалној земљи, ово је криминал и неко буде ухапшен и иде у затвор. Али пошто смо ми банана, и важно је да нема нових услова из Дојчланда.. наставићемо да се бламирамо где год се појавимо..

nino

pre 9 godina

Risticevic? jel to onaj sto je traktorom dolazio ispred skupstine i izigravao mucenika? Sad mu dali funkciju pa cuti, nigde ga nema. Ccc... svako gleda samo licni interes ,sramota!

Bogi

pre 9 godina

Posle se pitamo zasto nas niko ne ceni u svetu. Pa mi smo svetski prevaranti. Nisu nam krivi ni Ameri, ni EU, ni Vatikan, ni CIA, ni HAARP, niti ostale gluposti.

Stefan

pre 9 godina

Bruka,zar umesto pare da zaradimo mi bi samo da predjemo nekog i nasli smo bash Rusiju zemlja koja uvozi dosta poljoprivrednih proizvoda i tamo imali smo sansu.Nakon ovoga niko nas i nece.

pećinski srednjevekovac

pre 9 godina

dokaz da smo mi u stvari ipak loš narod, i da ni osnovni ugovor ne znamo da ispoštujemo. em je vlast kakva nam je takva nam je, em smo i mi sami takvi kakvi smo. od vrha do repa smo svi namćori i mešetari, i zarad sitnog interesa ćemo upropastiti milionske i dugogodišnje ugovore, takodje i drugima retko poštenima, zatvoriti vrata. ču uvaliti špansku kožu umesto slanine, i očekivati da rusi ne skontaju. pa nisu oni toliki i takvi jer se kopčaju na ledjima. pre par godina smo im gurali i kamenje u šljive, a oni mogu da nam otkupe šljive koliko nemamo. nisam autošovinista, ali ovo je za svaku osudu jer se ovako ponašamo.

st

pre 9 godina

To se zove ekonomski kriminal i kako izgleda postoji u svim porama NASEG drustva .
Ne mogu da verujem da je sve tako korumpirano i da se unistava relacija sa nasim sigurnim kupcem .Pa koliko ce vam vremena trebati da shvatite da je konkurencuja u svetu velika i da se sve bazira na kvalitetu i postovanju dogovorenog .
Poljoprivreda i proizvodnja kvalitetne hrane moze da bude pokretac nase ekonomije i to bi nasi politicari trebali da shvate jer imamo dosta zemlje za obradu ,ali bez postenog poslovanja nema ni kupaca .Prevare mogu da donesu kratkorocnu zaradu ,ali ce to ici na racun postenih poljoprivrednika ,Upravo zbog toga treba ovu situaciju maximalno ispitati i razbiti te lance kriminala i prevara koji su postali pravilo u nasem drustvu jer su sigurno u sprezi sa politickim strukturama.

Miki

pre 9 godina

Sada bi normalno bilo da se utvrde pošiljaoci te robe i da se bar 10 rukovodilaca pošalje na dugogodišnju robiju. Očigledno se radi o kriminalu i hohštapleraju. Sada je red na DRŽAVU! Napred ljudi da se ne bi drugi put brukali!

petar

pre 9 godina

Nije tacno! Rusi ne jedu slaninu sto u Srbiji upotrebljavaju,oni vole da bude cista mast ili leso deblini od 5sm i vise! A srpsku slaninu tipa panceta smatraju kao dimljena koza! Kad sam castio u Moskve Rusi nije hteli da probaju,nisu navikli,davao da probaju Njegusku kosicu i to im nije svidjelo,sve deo navike!!!

Bloobery

pre 9 godina

A da neko iščačka imena vlasnika firmi, nazive firmi i predloži zabranu obavljanja delatnosti. Tek onako usput da nas više ne sramote ...

Alempije

pre 9 godina

Zar ovde nije jednostavno naci barem jednog od krivaca? Prvo uhapsiti i ispitati onoga cija je firma poslala problematicnu robu, a odmah zatim i odgovorne koji su mu svojim potpisom to i omogucili.

Marko

pre 9 godina

Лепо напишете име фирме тј извозника који је ''познат'' па паразиту затворите фирму... Није то једини пример, има их јако много... Као неко ко се бави превозом робе у међународном транспорту могу отворено да кажем да је наша земља пуна превараната и лопова које политика штити. Махом недодирљиви ДСовци.

nobilo

pre 9 godina

Zna se sve za 10 minuta, zamoli se ruska strana da dostavi podatke o firmi koja je to uradila procesuiranje, zatvaranje i kazna. Kad srpski narod shvati koliko ovakvi nanose štetu "ugledu" Srba i Srbije u saradnji sa trećim zemljama, neću namerno spominjati još i "šanere", tek tada možemo se u svetu ozbiljnije prestavljati kao pojedinac, kao firma i na kraju kao država...do tada smo upravo onakvi zbog čega se ljutimo kad nas nazovu po ovim gore napred navedenim pojedincima i preduzećima, a država koja to ne sankcioniše ostavlja utisak da je i ona takva.

pedja

pre 9 godina

Oj Srbijo medj' sljivama! Cest je komentar na slicnim vestima. Mislim da taj komentar i nije toliko tacan, kada se samo setim vesti da je u isporuci suvih sljiva iz Srbije za Rusije pre izvesnog vremena nadjeno kamenje. Kamenje umesto suvih sljiva, koza umesto slanine... Sta je sledece sto cemo pokusati da poturimo? Kad cemo da shvatimo da prodaja roga za svecu moze da se bez posledica obavi samo u Srbiji?

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

nasli ste koga cete muntati. krivce u zatvor samo ne znam da li postoji krivicno delo kod nas pokusaj ugrozavanja zdravlja ljudi i izazivanje medjudrzavnog spora. drzava mora brzo i efikasno da reaguje da bi nas rusi shvatili ozbiljno inace puce bruka po ko zna koji put. ne volim ruse al ako ce mojoj drzavi i mom narodu posluziti da se uposli sto vise ljudi onda treba gurati to druzenje sa njima.

Verolomac

pre 9 godina

Nemoguće, ne bi Srbi to. Pa mi smo pobožan, pravoslavan narod, u svakom seocetu imamo crkvu. Nismo skloni korupciji, potkradanju, ogovaranju, glasanju za jedne te iste političare decenijama...Ovo mora da je neka greška.

turbolax-vesti

pre 9 godina

dadadada, jeste, kako da nije! ruska veterinarska inspekcija je nasla "nepravilnosti" pa je roba vracena isporuciocu...

Na veliku zalost, is sopstvenog gorkog iskustva, tacno znam sta je ovde u pitanju. ruske carinske "sluzbe" za svaki uvoz ocekuju ogroman mito, cela ruska "drzava" i "birokratija" se zasniva na strokavoj piramidi korupcije, dok se svi ti tockici ne podmazu (ukljucujuci i razne "inspekcije"), od tog izvoza nema nista. sve je u rukama korumpirane drzavne mafije. bagra boljsevicka korumpirana, daleko im lepa kuca...

Nemo

pre 9 godina

Pa jel moramo sve da upropastimo? Ovo je kao sto je jedan policajac rekao u dokumentarcu Vidimo se u citulji, "Srbin ce pre da uzme 10000 maraka sad, nego milion za godinu dana"...

snotra

pre 9 godina

Nije mi jasno kada ce se desiti da za ovakve stvari koje novine objave objave i ime i prezime odgovorne osobe. Neko je pokusao sverc u Rusiju. Ko?
Ovako ispade da su svi u Srbiji sverceri.

Verolomac

pre 9 godina

Nemoguće, ne bi Srbi to. Pa mi smo pobožan, pravoslavan narod, u svakom seocetu imamo crkvu. Nismo skloni korupciji, potkradanju, ogovaranju, glasanju za jedne te iste političare decenijama...Ovo mora da je neka greška.

Nemo

pre 9 godina

Pa jel moramo sve da upropastimo? Ovo je kao sto je jedan policajac rekao u dokumentarcu Vidimo se u citulji, "Srbin ce pre da uzme 10000 maraka sad, nego milion za godinu dana"...

Ekonomista

pre 9 godina

Krajnje NEPOŠTEN i NEKOREKTAN tekst.

Nisu SRBI ološ, već pojedinci sa imenom i prezimenom. Ovim tekstom ste etiketirali ceo srpski narod. Elementarno vaspitanje vam nalaže da objavite ko su ti ŠVERCERI.

Drugo, bitno je i zbog ZDRAVLJA naše dece i nas, da objavite imena tog ološa koji je pokušao da uvali ko zna kakvo đubre NEKIM LJUDIMA i NEČIJOJ DECI.

Jer to što su pokušali njima, sigurno rade i nama.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Zbog našeg potcenjivačkog odnosa prema Istoku odnosno Rusiji i državama koje su nam oduvek bile prijateljski naklonjene, u stanju smo da upropastimo i najbolju priliku za bilo kakav posao. Ovo me je podsetilo na početak izvoza voća iz Toplice desetak godina unazad. Rusi su, valjda, smatrajući nas bliskim narodom masovno otkupljivali voće u tom kraju. Bez ikakve kontrole. Verovali su u poštenje "braće Srba". Sećam se jednog seljaka koji je u divlje jabuke trpao svakakvo djubre, koje nije bilo ni za kakvu upotrebu a, na pitanje šta to radi, odgovorio je: Ma Rusi otkupljuju sve, aludirajući na svoju pamet a njihovu ograničenost?! Rusi su došli još samo sledeću godinu i, nikada više. Sada se taj seljak seća svoga "ćara" od 50 Evra ali zbog svoje mentalne ograničenosti ne može da shvati koliku je štetu naneo. Sebi i drugima. Ne sumnjam da su opet u nekome od nas proradili "bizmismenski" instikti pa je, na ovaj način, "zeznuo" Ruse. Mislim da su ovakve stvari ravne diverziji, onoj kao kada se ispod pruge preko koje će proći voz sa 1000 putnika stavi mina?! Takve ljude, takve štetočine treba držati pod nadzorom jer oni su prava mina u nacionalnom biću svakog naroda. Užas?!

snotra

pre 9 godina

Nije mi jasno kada ce se desiti da za ovakve stvari koje novine objave objave i ime i prezime odgovorne osobe. Neko je pokusao sverc u Rusiju. Ko?
Ovako ispade da su svi u Srbiji sverceri.

zalosno

pre 9 godina

Kakav je to naslov? "Rusima SMO ..." Nismo MI nista Rusima prodali. Gde su imena prevaranata? Hoce li biti kaznjeni? To su pitanja kojima clanak treba da se bavi. Vlast sastavljena od prevaranata zna samo da stiti prevarante. Srbija ima samo jednog neprijatelja i to smo mi sami.

Миле

pre 9 godina

Врло је интересантно да нико не помиње КО ЈЕ ИЗВОЗНИК, ваљда у документима постоји назив фирме, власник итд. Е због тога ће да испаштају наши сточари. Не због тога што је неки преварант покушао да злоупотреби државу, већ зато што га они који треба то да санкционишу и који су дужни истину грађанима ове земље покривају.

Braindead

pre 9 godina

Posle nema se para, niko nece da trguje sa nama.Mi umesto da iskoristimo nas stari izvozni artikl koji nas je naoruzao pred 1 svetski rat, mi pustamo da dripci nekaznjeno prodaju djubre i jos kapiraju da ce to nekaznjeno da prodje.

mile

pre 9 godina

Je li to isti onaj Risticevic Marijan spominjan u aferi sa Robnim rezervama? Gospode, ko nam vodi drzavu, dobro da jos i postoji. Obraz-djon. A doticnu firmu koja je napravila ovaj izvozni posao ne spominju zato sto je njen gazda jedan od jacih sponzora ovih sto misle da su apsolutna vlast u Srbiji i da se Sunce vrti oko njih.

Rakovica 70

pre 9 godina

Carnex Vrbas-Tajkun Kostic otpusta 80 radnika jer klanica ne kolje svinje vec uvozi polutke-meso iz Rumunije. Seljaci vise zato i ne gaje svinje a mi onda uvozno đubre dajemo Srbima a vidim i Rusima da jedu. Svi u zatvor tajkuni inspektori ...Taj kontejner je zapečatio veterinarski inspektor i garantovao da je unutra slanina a ne svinjska koža. Bruka za struku bruka za državu i narod . Živeli tajkuni, rak i leukemija ...

no dobro,kakav narod,takva i vlast,niko nam drugi nije kriv

pre 9 godina

Je li to isti onaj Risticevic Marijan spominjan u aferi sa Robnim rezervama? Gospode, ko nam vodi drzavu, dobro da jos i postoji. Obraz-djon. A doticnu firmu koja je napravila ovaj izvozni posao ne spominju zato sto je njen gazda jedan od jacih sponzora ovih sto misle da su apsolutna vlast u Srbiji i da se Sunce vrti oko njih.
(mile, 12. jun 2014 20:20)

Da Mile to je taj.Prevarant i muljator.Pored prevare sa robnim rezervama utajio je porez,ostao je duzan mnogim poljoprivrednicima,kupovao je glasove na lokalnim izborima,i verovao ili ne bio je u skoro svim sazivima narodne skupstine kao poslanik i ostvarice pravo na penziju kao poslanik.I naravno i on ima kupljenu diplomu,doduse vise skole.

amos

pre 9 godina

I sta sad, sad cemo da kukamo kako smo lopovski narod? Umesto toga - naći KRIVCE, kako one koji su se ovog setili, organizovali, podmazali gde treba, pa sve do onih podmazanih koji drže državni pečat, a radi preventive bi bilo poželjno smeniti i njihove načelnike ili/i ministra - tek da budući znaju šta ih čeka.

Nije problem u lopovima, problem je u nesposobnim vlastima (da ne bude slučajno da mislim da su Vučić i njegova eskadrila ekskluzivno nesposobni - nisu bili radi/sposobni ni "demokrate" pre njega), koje ne žele da procesuiraju lopove, upru prstom u njih i isključe ih sa tržišta.
Sad će zbog 20t lažne slanine da se spreči izvoz iz cele zemlje?? Isto kao što su Rusi prošli put hteli da smanjuju kvote za voće jer su našli jedan tovar jabuka sa viškom pesticida. Ili kao što je svojevremeno M. Kostić švercovao šećer od trske kao srpski proizvod pa je cela zemlja zbog njega bila suspendovana sa EU tržišta - i NIKOM NIŠTA - eno ga danas g. Kostić Privrednik i dalje kupuje hotele i banke po Srbiji.
E za to je kriva država ili bar Vlast. Tako će ako bude loših posledica i ovaj put biti kriva vlast - samo sad Vučićeva. Pa ako hoće, nek me proziva Gospodar u svojim dnevnim komentarima. :)

Bogi

pre 9 godina

Posle se pitamo zasto nas niko ne ceni u svetu. Pa mi smo svetski prevaranti. Nisu nam krivi ni Ameri, ni EU, ni Vatikan, ni CIA, ni HAARP, niti ostale gluposti.

Nebojsa

pre 9 godina

Komentatore ovog priloga uzgred receno sjajnog uz celokupnu aferu sa nasim doktorima, diplomcima, strucnjacima, i pre svega "casnim i postenim" ljudima a tu cu im prikljuciti i nase lopuze od biznismena pa svima zajedno postaviti pitanje:

DA LI IKO ZNA STA JE TO "MOM" ili masinski otkoseno meso?

Taj mesni nusprodukt je u vecini zemalja EU zabranjen cak i za ishranu zivotinja a to nam masovno mesaju u suhomesnate proizvode i imam osnova da sumnjam da sa potplacenim inspekcijama jedemo ko zna kakve gluposti. Za one koji ne veruju izjava jednog od bivsih nacelnika veterinarske inspekcije:

dokaz 1. https://www.youtube.com/watch?v=8V0s2hj-TI8

dokaz 2. http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/stojsic-vi-samo-mislite-da-jedete-meso_475053.html

dokaz 3. http://www.dnevno.rs/vesti/113059-eu-nece-srpski-med-jer-je-pun-antibiotika.html

Za ove ljude treba uvesti serijatske zakone ili institucije prekog suda.

netko

pre 9 godina

Лепо напишете име фирме тј извозника који је ''познат'' па паразиту затворите фирму... Није то једини пример, има их јако много... Као неко ко се бави превозом робе у међународном транспорту могу отворено да кажем да је наша земља пуна превараната и лопова које политика штити. Махом недодирљиви ДСовци.
(Marko, 12. jun 2014 15:54)

eh, bar da je ds-ovac..onda bi mu se znalo ime jer bi vucko odma hapsio i dizao dreku.
ako nisi primetio ds-ovci nisu nedodirljivi jer ih ima po zatvorima (dragin, dulic itd)


misli malo, posto se krije ime, pre ce biti da je neko blizak vlasti...

Idete-dole

pre 9 godina

Za sve ove što pišu komentare "dajte ime firme i vlasnika" i sl. samo da napomenem da ovo JESTE problem države Srbije i ona JESTE uzrok ovom skandalu kao i svi njeni gradjani, i sa PRAVOM su svi koji to treba da budu - kažnjeni. Rusi su jasno stavili do znanja da je dokumentacija stigla od naše veterinarske inspekcije tako da je državna administracija jedan od učesnika ovog krivičnog dela - jasno i glasno.
Prema tome to što će ostali izvoznici biti kažnjeni je u skladu sa pravom i zakonom obzirom da svi oni dobijaju dozvole i sertifikate od Srbije. Ako je nešto protivzakonito uradjeno u vezi NIS onda je to drugi problem i nema veze sa ovim budalaštinama.
Žao mi je što moja bivša domovina ubrzano propada ali ovako sa distance mi je jasno da druge i nema, obzirom na opšte stanje stvari.

Krkobaba

pre 9 godina

E valjda je sada svima jasno zasto Rusija ne moze da ima bescarinske sporazume sa zemljama koje imaju takve sporazume sa nekom drugom organizacijom u ovom slucaju sa EU. Samo zbog sverca. Eto to je i sa Ukrajinom, i sa Moldavijom, a mi smo skolski pokazali u cemu je problem. To ne radi drzava, vec neodgovorni pojedinci i kompanije, ali to Rusiju ne interesuje, jer je nasa drzava duzna da to spreci. Sada je ogoljena sva situacija i vidi se oliko je losa namera korumpiranih politicara tipa onoga Boroza ili kako se vec zove, gde se vrsi politicki pritisak tamo gde je rec iskljucivo o biznisu. Svaka drzva mora da zastiti svoje granice i svoje trziste od sverca robe, pa tako i Rusija. I ovde padaju u vodu sve price oko integracija, ljudskih prava, slobode trgovine i slicnih gluposti. Rusija placa carine za svu svoju robu ma gde da je izvozi i zato ce sprecavati ovakve stvari i ukidati sporazume ko ne postuje elementarne norme dobrog poslovanja.

bivsi

pre 9 godina

@Ekonomista,
premda si principijelno u pravu da ceo narod nije "olos", ali kako si se to osetio pogodjenim kada smo mi u pitanju a ne kada su drugi?
Ja tvrdim da smo mangupski, muljatorski, prevarantski, uobrazen i ohol narod, sto se najbolje vidi kako podkradamo i varamo vlastitu drzavu. Za drugo sta da i ne spominjem. Tvrdim isto i da smo dobri radnici, ali samo kada nas drugi drze pod kontrolom. Zato nam je Nedodjija takva kakva je.

trt, mrt, smrt

pre 9 godina

Pa objavite ko je posiljalac! Sramota je koji smo mi prevaranti. Zato nam je i ovako jer su nas svi provalili.
(biljana, 12. jun 2014 17:23)

Osim jako naivnih nemaca u cijim ocima nas ugled je velik.

pećinski srednjevekovac

pre 9 godina

dokaz da smo mi u stvari ipak loš narod, i da ni osnovni ugovor ne znamo da ispoštujemo. em je vlast kakva nam je takva nam je, em smo i mi sami takvi kakvi smo. od vrha do repa smo svi namćori i mešetari, i zarad sitnog interesa ćemo upropastiti milionske i dugogodišnje ugovore, takodje i drugima retko poštenima, zatvoriti vrata. ču uvaliti špansku kožu umesto slanine, i očekivati da rusi ne skontaju. pa nisu oni toliki i takvi jer se kopčaju na ledjima. pre par godina smo im gurali i kamenje u šljive, a oni mogu da nam otkupe šljive koliko nemamo. nisam autošovinista, ali ovo je za svaku osudu jer se ovako ponašamo.

nobilo

pre 9 godina

Zna se sve za 10 minuta, zamoli se ruska strana da dostavi podatke o firmi koja je to uradila procesuiranje, zatvaranje i kazna. Kad srpski narod shvati koliko ovakvi nanose štetu "ugledu" Srba i Srbije u saradnji sa trećim zemljama, neću namerno spominjati još i "šanere", tek tada možemo se u svetu ozbiljnije prestavljati kao pojedinac, kao firma i na kraju kao država...do tada smo upravo onakvi zbog čega se ljutimo kad nas nazovu po ovim gore napred navedenim pojedincima i preduzećima, a država koja to ne sankcioniše ostavlja utisak da je i ona takva.

Nikola

pre 9 godina

Deb*li jedni i to cete unistiti,pa ce ljudi stvarno ostati potpuno svorc....treba kazniti tog ili te koji su ovo pocinili i zatvoriti ih da se ubudjaju u zatvoru!!!!

mmz

pre 9 godina

Mnogo švercera ima u Srbiji, ne može se sve prodati Rusima u sporazumu je sve definisano, nisu oni sisali vesla.
S R A M O T A što bi rekla moja baba.
Samo po dzepu Srbe urazumi!!!

sta reci

pre 9 godina

Pre su od vocara uzimali sve sa avansnim placanjem sta god da se proizvede pa nas pametni Srbin stavi kamenje u gajbicu kako bi bilo teze i sada beri sljivu sa repeljkom i da ima onu belu prasinu po sebi i ko vas jeb* a da nije njih prodavali bi na pijacama iz kamiona, jednom recju Srpska posla...

Alempije

pre 9 godina

Zar ovde nije jednostavno naci barem jednog od krivaca? Prvo uhapsiti i ispitati onoga cija je firma poslala problematicnu robu, a odmah zatim i odgovorne koji su mu svojim potpisom to i omogucili.

crni domino

pre 9 godina

Da slucajno nije kriv Sasa Dragin pa ste ga zbog toga strpali u zatvor!
Dobro bre naprednjaci ko ce za ovu bruku i stetu da bude kriv!?
Ni za sta niste!

zlo i naopako

pre 9 godina

Eto kako šačica necivilizovanih imbecila može da ugrozi ugled cele zemlje. Nadam se da će prevaranti biti adekvatno kažnjeni kao i inspektori koji su progledali kroz prste.

ljuba

pre 9 godina

Ma nemaju ti Rusi pojma! Pa najnormalnija stvar na ovom svetu je da kad porucis 20000 kg slanine iz Srbije, i to bez carine, uz tu slaninu dobijes i koju stotinu a mozda i hiljadu kg-a koze i drugog mesa koje nije iz Srbije...
Eh Srbijo majko, nigde te nema!!!

Milojko

pre 9 godina

Objavite imena i odgovorne u aps po hitnom postupku ako ste posten mediji. Treba da posaljemo sto tona dzabe i necemo se opet oprati.

pedja

pre 9 godina

Oj Srbijo medj' sljivama! Cest je komentar na slicnim vestima. Mislim da taj komentar i nije toliko tacan, kada se samo setim vesti da je u isporuci suvih sljiva iz Srbije za Rusije pre izvesnog vremena nadjeno kamenje. Kamenje umesto suvih sljiva, koza umesto slanine... Sta je sledece sto cemo pokusati da poturimo? Kad cemo da shvatimo da prodaja roga za svecu moze da se bez posledica obavi samo u Srbiji?

zile

pre 9 godina

Ma mi smo svetski hostapleri i prevaranti,sve u.....o. Nemoj da neko kaze da nismo, samo gledamo i nastojimo da nekog prevarimo. Posle se cudimo sta nas sve snalazi. Pa vide ljudi da se sa nama ne moze nikako, uvek gledamo da prevarimo. Kod nas direktor, ako ne krade, BUDALA moze a ne krade, a ako krade mamu mu cim je direktor odma krade. Znaci nama nista ne valja. Razmisljajmo o ovome.

hah

pre 9 godina

samo imena svih da se vidi ko to je odgovoran a ne mislim da usapsimo vozaca koji je vozio kamion ili portira i spremacicu nego samo velike samo njih...

jel

pre 9 godina

@zemunac: Wow, kako ste vi pametni, "se naljute i vrate nam NIS i Banatski dvor"! Platili pola milijarde dolara, ulozili jos milijardu u opremu i tehnologiju, prosirili poslovanje na region, napravili najprofitabilnije preduzece u Srbiji, zavrsili taj BD koji 3 decenije nije mogao da se dovrsi - i sada da nam ga "vrate".
Upravo tu se i vidi ta prevarantska logika u glavama mnogih i takvi jos zamisljaju da je to odraz neke velike pameti i sposobnosti. Sustinski isto ono sto vidimo u ovom tekstu.

Marko

pre 9 godina

Лепо напишете име фирме тј извозника који је ''познат'' па паразиту затворите фирму... Није то једини пример, има их јако много... Као неко ко се бави превозом робе у међународном транспорту могу отворено да кажем да је наша земља пуна превараната и лопова које политика штити. Махом недодирљиви ДСовци.

Miki

pre 9 godina

Sada bi normalno bilo da se utvrde pošiljaoci te robe i da se bar 10 rukovodilaca pošalje na dugogodišnju robiju. Očigledno se radi o kriminalu i hohštapleraju. Sada je red na DRŽAVU! Napred ljudi da se ne bi drugi put brukali!

Лима

pre 9 godina

Е сад, у нормалној земљи, ово је криминал и неко буде ухапшен и иде у затвор. Али пошто смо ми банана, и важно је да нема нових услова из Дојчланда.. наставићемо да се бламирамо где год се појавимо..

Pantelija

pre 9 godina

Molimo da objavite ime izvoznika , ime odgovornog lica izvoznika, ime proizvodjaca, ime odgovornog lica proizvodjaca i sva druga imena u ovom konkretnom slucaju koja su ucestvovala u ovoj kriminalnoj radnji !

Molimo da B92 insistira sa novinarske strane da se podignu krivicne prijave bez odlaganja i da se isprati kompletan proces do presuda !

Bloobery

pre 9 godina

A da neko iščačka imena vlasnika firmi, nazive firmi i predloži zabranu obavljanja delatnosti. Tek onako usput da nas više ne sramote ...

Misha

pre 9 godina

Kvarni smo sami medju sobom, pa što bismo bili bolji prema drugima. Mi se ponisimo kada jedne druge prevarimo. To nazivamo mudrošću. Pa neka i drugi znaju sa kim imaju posla. Pravično je.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@rusofil

Pa kad vec pominjes ulazak Srbije u Nato evo ti poslednjih rezultata anketa: onih koji bi se sa oruzjem suprostavili takvoj odluci je 58%, oni koji bi demonstrirali 30%, koji bi nastavili zivot kao da se nista nije desilo 9%, koji bi cutali 2%, a oni koji bi podrzali ovakav korak 1%.

nino

pre 9 godina

Risticevic? jel to onaj sto je traktorom dolazio ispred skupstine i izigravao mucenika? Sad mu dali funkciju pa cuti, nigde ga nema. Ccc... svako gleda samo licni interes ,sramota!

Ministar

pre 9 godina

Oho, znači onaj sajt kupujem-prodajem ima domen gov.rs, a ne .com kako sam do sada mislio... A, pa mogli su i cepanicu onda da dobiju umesto kože...

3OPAH

pre 9 godina

Kako se blamiramo, majko moja, stidim se za sve te nase sluzbe kontrole i tih lopovstina, koji nisu samo kriminalci vec ruse ugled (ako ga jos imamo) Srbije.
Ajde sada, imena firmi i pojedinaca ovih mesetara nikako dozvoliti da sve zataskaju, pa onda debele kazne!

dragan

pre 9 godina

Ne razumem šta znači "da će poslanici rešiti ovu situaciju". Izvoziće svoju kožu? Pa uhvaćena su braća u prevari i umesto pitanja jurnjave za prevarantima koji će zatvoriti vrata poštenim proizvođačima mi šaljemo "našu ekipu" da se sa ruskom stranom "dogovori"! Čak se ni u novinskom članku ne vidi jasno da je u pitanju prevara i da se traga za prevarantima.

Aleksandar

pre 9 godina

E budale, mislili da mogu da prevare one koji su prevaru doveli do savršenstva... Ako ništa drugo, vidi se da se ugledamo na 'braću', pa šta košta da košta...

st

pre 9 godina

To se zove ekonomski kriminal i kako izgleda postoji u svim porama NASEG drustva .
Ne mogu da verujem da je sve tako korumpirano i da se unistava relacija sa nasim sigurnim kupcem .Pa koliko ce vam vremena trebati da shvatite da je konkurencuja u svetu velika i da se sve bazira na kvalitetu i postovanju dogovorenog .
Poljoprivreda i proizvodnja kvalitetne hrane moze da bude pokretac nase ekonomije i to bi nasi politicari trebali da shvate jer imamo dosta zemlje za obradu ,ali bez postenog poslovanja nema ni kupaca .Prevare mogu da donesu kratkorocnu zaradu ,ali ce to ici na racun postenih poljoprivrednika ,Upravo zbog toga treba ovu situaciju maximalno ispitati i razbiti te lance kriminala i prevara koji su postali pravilo u nasem drustvu jer su sigurno u sprezi sa politickim strukturama.

turbolax-vesti

pre 9 godina

dadadada, jeste, kako da nije! ruska veterinarska inspekcija je nasla "nepravilnosti" pa je roba vracena isporuciocu...

Na veliku zalost, is sopstvenog gorkog iskustva, tacno znam sta je ovde u pitanju. ruske carinske "sluzbe" za svaki uvoz ocekuju ogroman mito, cela ruska "drzava" i "birokratija" se zasniva na strokavoj piramidi korupcije, dok se svi ti tockici ne podmazu (ukljucujuci i razne "inspekcije"), od tog izvoza nema nista. sve je u rukama korumpirane drzavne mafije. bagra boljsevicka korumpirana, daleko im lepa kuca...

Stefan

pre 9 godina

Bruka,zar umesto pare da zaradimo mi bi samo da predjemo nekog i nasli smo bash Rusiju zemlja koja uvozi dosta poljoprivrednih proizvoda i tamo imali smo sansu.Nakon ovoga niko nas i nece.

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

nasli ste koga cete muntati. krivce u zatvor samo ne znam da li postoji krivicno delo kod nas pokusaj ugrozavanja zdravlja ljudi i izazivanje medjudrzavnog spora. drzava mora brzo i efikasno da reaguje da bi nas rusi shvatili ozbiljno inace puce bruka po ko zna koji put. ne volim ruse al ako ce mojoj drzavi i mom narodu posluziti da se uposli sto vise ljudi onda treba gurati to druzenje sa njima.

zakeralo

pre 9 godina

postovani novinari, ako jeste novinari, napisite cija je to posiljka bila.
nemojte samo reci da ne znate.
ako ne napisete, sve ovo je mlacenje prazne slame

bojan

pre 9 godina

Loš naslov članka
Nisu u kontejneru bile kože umesto slanine, vec na nekim komadima slanine na koži nije bilo pečata veterinarske inspekcije.

doboj_samac_bijeljina

pre 9 godina

gdje zavrsi koza nase uginule stoke? mora da je taj dasa imao prijavljenu firmu za spaljivanje leseva te uginule stoke. humanitarac, sigurno nije trazio ni dinara (posto je mislio da ima dobar biznis plan).

nisu pojedinci, ceo narod je užasan

pre 9 godina

Ja da sam neki faktor u svetu opasao bih bodljikavom žicom Srbiju i izgradio zid od 5 metara na granici. Pustio bih da se sami podave u svojoj zlobi, neznanju, nepoštenju... Video sam i ovaj i mnoge druge narode i nigde nisam video gori narod kao celinu. Šteta je samo što u njemu žive retki pošteni, vredni, pametni pojedinci koji su osuđeni na pakao. Da imam mogućnost da živim u drugoj zemlji zaboravio bih sutradan da sam ovde ikad živeo. Nisam u životu mrava zgazio, uvek završavao sve obaveze, nikada nikog prevario, nikada slagao, uvek učio, radio, držao reč... Rezultat? Nula prijatelja, bez posla, devojke, sa bezbroj problema i užasno teškim životom. Ne osećam više nikakvu pripadnost sredini u kojoj se silom prilika nalazim i ne bih se ni okrenuo da imam mogućnost da odem.

Vlada

pre 9 godina

Indikativno je to što je u aferu sa prepakivanjem šećera bio uključen Kostić, a u medjuvremenu je postao vlasnik mesne industrije Carnex,i sada imamo aferu sa prepakivanjem mesa.

Branko

pre 9 godina

To je veoma prosto, pošiljaoca "mesa" iz Srbije i onoga ko je izdao potvrdu strpati u zatvor i da im se zapleni sva imovina kojom raspolažu oni ili članovi njihovih prodica sve dok ne nadoknade štetu koju su prouzrokovali. Jedino tako može da se zaštiti ova država od špekulanata i korumpiranih inspektora.

Dragan

pre 9 godina

U mesarskoj industriji kod nas je ocigledno strasno stanje.
Ovde u Kraljevu postoji jedna ili dve kasapnice gde mozete kupiti pristojno meso.
U ostalima meso smrdi, .Isto sam doziveo kupovinom mesa u nekim objektima u Beogradu, konkretno na Kalenic pijaci.
Kada se radi o velikim domacim industrijama stanje je isto.Smrad i nista drugo.Inspekcija sigurno vrlo lose ili nikako ne radisvoj posao.Mozda neku sitnu ribu i kazne , ali generalno veliki javasluk i korupcija je u pitanju .

petar

pre 9 godina

Nije tacno! Rusi ne jedu slaninu sto u Srbiji upotrebljavaju,oni vole da bude cista mast ili leso deblini od 5sm i vise! A srpsku slaninu tipa panceta smatraju kao dimljena koza! Kad sam castio u Moskve Rusi nije hteli da probaju,nisu navikli,davao da probaju Njegusku kosicu i to im nije svidjelo,sve deo navike!!!

ovoono

pre 9 godina

Objavite imena. Ne etiketirajte ceo narod i nas koji pokusavamo na posten nacin da radimo u propaloj zemlji gde ne mozes ni paket promotivni u rusiju,potencijalnim klijentima, da posaljes..
Sram vas bilo.

milers

pre 9 godina

Nisam nikakav stručnjak u oblasti prava, ali razmišljajući logično,zar ne postoji u našoj vlasti niko da donese zakon koji bi kažnjavao ovakve i njima slične za narodski rečeno "kaljanje ugleda" države!? Zamislite da zbog jednog ili grupe IDIOTA ispašta cijela jedna industrija! Ista stvar bi bila primjenjiva i u slučaju onog tzv. navijača u Italiji, vratio se ovde i fol nemaju mu za šta da sude, a posljedice su nam i te kako se razbile o glavu, da ne govorimo o mišljenju običnih ljudi!

Draga

pre 9 godina

Nameštaljka. Hrvatski i španski veterinarski pečati? Ovo je odgovor na pitanje kako otpočeti proces ukidanja bescarinske trgovine sa baćuškama. Ne znam ni koji će nam? Gorivo nam naplaćuju po ful ceni, gas takođe, a šta nam više i treba od njih?

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Ovo je stvarno ozbiljno ali je ozbiljno i sto su rusi prevarili nase vocare. Uskoro cemo im dati i kozu sa nasih ledja kako je krenulo (nis,srbijagas,voce)

mikin

pre 9 godina

"To je veoma prosto, pošiljaoca "mesa" iz Srbije i onoga ko je izdao potvrdu strpati u zatvor i da im se zapleni sva imovina kojom raspolažu oni ili članovi njihovih prodica sve dok ne nadoknade štetu koju su prouzrokovali. Jedino tako može da se zaštiti ova država od špekulanata i korumpiranih inspektora.
(Branko, 13. jun 2014 08:14)"
-----------------------------
Ja bih bio jos drasticniji. A onda se ovde zalimo kako su Rusi ti koji uvek nasamare Srbe. Bas me zanima da li bi se doticni usudili da urade takvo nesto da je izvoz isao u SAD i Nemacku? Ovde vlada misljenje da u poslovanju sa Rusijom mogu sebi dozvoliti sve sto im padne na pamet bas kako i u vreme ruskog komunizma. Na zalost, steta naneta rbiji je nepopravljiva i ovo je samo jedan od primera kako mi gradimo svoj image u svetu. Dok ne budemo uveli kineski zakon, ovakve stvari nece prestati.

odgovornost

pre 9 godina

Kolektivna odgovornost kako bi se pocinioci izvukli!? Svaki od tih tipova ima ime,pa objavite ga! Rekli smo da nas sve Srbe optuzuju da smo genocidni
narod,ali ljudi,mi svojatamo sve ratne zlocince umesto da svako za svoje dela odgovara! Nisu Srbi ubili vec Laza,Pera itd,bas kao i sada: "Mi smo
izvezli...".Mucak,izvezao taj i taj! IMENA, molim.

darko88

pre 9 godina

@Dusan sa Zvezdare
takve ankete gde bi svo srpstvo diglo ustanak me uvek podsete na to kad su mom odeljenju 90 i neke, u petom razredu, ponudili da se ide na ekskurziju u Pariz, i odmah se od nas 25 u odeljenju prijavilo nas 22, sutradan nakon sto smo pitali roditelje, ostalo je tipa 17, kad je doslo da se plati neka sica za neku taksu, platilo je dvoje, i na kraju kad je doslo da se plati prva rata nije platio niko i na kraju nije otisao niko, pusti ti Srbe i ankete :)

Vladan R

pre 9 godina

Jedina grupacija, koja mi se vise ogadila, od svih ovih hohstaplera koji rade te prevare sa secerom, mesom, vocem itd, ukljucujuci tu i one koji bi kobajgi trebali to da kontrolisu, procesuiraju i kaznjavaju, i ne samo to vec i druge stvari, su oni koji na svaku losu vest, sve generalizuju vezujuci ih iskljucivo za Srbiju i koji misle da su tamo na zapadu svi fini i posteni. Nikako ne shvataju da su i tamo isti ako ne i gori, jer sve ovo je u stvari i nastalo kod njih. Jedino sto su njihove drzave znatno uredjenije pa ovakve krupne stvari uglavnom sprecavaju. Usput budi receno, moj dobar drug, koji je identicno pricao, uspeo je devedestih da ode u SAD i doziveo da ga za svega godinu dve tamo vise puta prevare nego za svih 30tak godina ovde, pa je malo promenio pricu bar sto se muljatora tamoi ovde tice.

turbolax-vesti

pre 9 godina

dadadada, jeste, kako da nije! ruska veterinarska inspekcija je nasla "nepravilnosti" pa je roba vracena isporuciocu...

Na veliku zalost, is sopstvenog gorkog iskustva, tacno znam sta je ovde u pitanju. ruske carinske "sluzbe" za svaki uvoz ocekuju ogroman mito, cela ruska "drzava" i "birokratija" se zasniva na strokavoj piramidi korupcije, dok se svi ti tockici ne podmazu (ukljucujuci i razne "inspekcije"), od tog izvoza nema nista. sve je u rukama korumpirane drzavne mafije. bagra boljsevicka korumpirana, daleko im lepa kuca...

petar

pre 9 godina

Nije tacno! Rusi ne jedu slaninu sto u Srbiji upotrebljavaju,oni vole da bude cista mast ili leso deblini od 5sm i vise! A srpsku slaninu tipa panceta smatraju kao dimljena koza! Kad sam castio u Moskve Rusi nije hteli da probaju,nisu navikli,davao da probaju Njegusku kosicu i to im nije svidjelo,sve deo navike!!!

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@rusofil

Pa kad vec pominjes ulazak Srbije u Nato evo ti poslednjih rezultata anketa: onih koji bi se sa oruzjem suprostavili takvoj odluci je 58%, oni koji bi demonstrirali 30%, koji bi nastavili zivot kao da se nista nije desilo 9%, koji bi cutali 2%, a oni koji bi podrzali ovakav korak 1%.

bojan

pre 9 godina

Loš naslov članka
Nisu u kontejneru bile kože umesto slanine, vec na nekim komadima slanine na koži nije bilo pečata veterinarske inspekcije.

Verolomac

pre 9 godina

Nemoguće, ne bi Srbi to. Pa mi smo pobožan, pravoslavan narod, u svakom seocetu imamo crkvu. Nismo skloni korupciji, potkradanju, ogovaranju, glasanju za jedne te iste političare decenijama...Ovo mora da je neka greška.

Draga

pre 9 godina

Nameštaljka. Hrvatski i španski veterinarski pečati? Ovo je odgovor na pitanje kako otpočeti proces ukidanja bescarinske trgovine sa baćuškama. Ne znam ni koji će nam? Gorivo nam naplaćuju po ful ceni, gas takođe, a šta nam više i treba od njih?

Aleksandar

pre 9 godina

E budale, mislili da mogu da prevare one koji su prevaru doveli do savršenstva... Ako ništa drugo, vidi se da se ugledamo na 'braću', pa šta košta da košta...

Ekonomista

pre 9 godina

Krajnje NEPOŠTEN i NEKOREKTAN tekst.

Nisu SRBI ološ, već pojedinci sa imenom i prezimenom. Ovim tekstom ste etiketirali ceo srpski narod. Elementarno vaspitanje vam nalaže da objavite ko su ti ŠVERCERI.

Drugo, bitno je i zbog ZDRAVLJA naše dece i nas, da objavite imena tog ološa koji je pokušao da uvali ko zna kakvo đubre NEKIM LJUDIMA i NEČIJOJ DECI.

Jer to što su pokušali njima, sigurno rade i nama.

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Ovo je stvarno ozbiljno ali je ozbiljno i sto su rusi prevarili nase vocare. Uskoro cemo im dati i kozu sa nasih ledja kako je krenulo (nis,srbijagas,voce)

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Zbog našeg potcenjivačkog odnosa prema Istoku odnosno Rusiji i državama koje su nam oduvek bile prijateljski naklonjene, u stanju smo da upropastimo i najbolju priliku za bilo kakav posao. Ovo me je podsetilo na početak izvoza voća iz Toplice desetak godina unazad. Rusi su, valjda, smatrajući nas bliskim narodom masovno otkupljivali voće u tom kraju. Bez ikakve kontrole. Verovali su u poštenje "braće Srba". Sećam se jednog seljaka koji je u divlje jabuke trpao svakakvo djubre, koje nije bilo ni za kakvu upotrebu a, na pitanje šta to radi, odgovorio je: Ma Rusi otkupljuju sve, aludirajući na svoju pamet a njihovu ograničenost?! Rusi su došli još samo sledeću godinu i, nikada više. Sada se taj seljak seća svoga "ćara" od 50 Evra ali zbog svoje mentalne ograničenosti ne može da shvati koliku je štetu naneo. Sebi i drugima. Ne sumnjam da su opet u nekome od nas proradili "bizmismenski" instikti pa je, na ovaj način, "zeznuo" Ruse. Mislim da su ovakve stvari ravne diverziji, onoj kao kada se ispod pruge preko koje će proći voz sa 1000 putnika stavi mina?! Takve ljude, takve štetočine treba držati pod nadzorom jer oni su prava mina u nacionalnom biću svakog naroda. Užas?!

crni domino

pre 9 godina

Da slucajno nije kriv Sasa Dragin pa ste ga zbog toga strpali u zatvor!
Dobro bre naprednjaci ko ce za ovu bruku i stetu da bude kriv!?
Ni za sta niste!

Marko

pre 9 godina

Лепо напишете име фирме тј извозника који је ''познат'' па паразиту затворите фирму... Није то једини пример, има их јако много... Као неко ко се бави превозом робе у међународном транспорту могу отворено да кажем да је наша земља пуна превараната и лопова које политика штити. Махом недодирљиви ДСовци.

nisu pojedinci, ceo narod je užasan

pre 9 godina

Ja da sam neki faktor u svetu opasao bih bodljikavom žicom Srbiju i izgradio zid od 5 metara na granici. Pustio bih da se sami podave u svojoj zlobi, neznanju, nepoštenju... Video sam i ovaj i mnoge druge narode i nigde nisam video gori narod kao celinu. Šteta je samo što u njemu žive retki pošteni, vredni, pametni pojedinci koji su osuđeni na pakao. Da imam mogućnost da živim u drugoj zemlji zaboravio bih sutradan da sam ovde ikad živeo. Nisam u životu mrava zgazio, uvek završavao sve obaveze, nikada nikog prevario, nikada slagao, uvek učio, radio, držao reč... Rezultat? Nula prijatelja, bez posla, devojke, sa bezbroj problema i užasno teškim životom. Ne osećam više nikakvu pripadnost sredini u kojoj se silom prilika nalazim i ne bih se ni okrenuo da imam mogućnost da odem.

Bogi

pre 9 godina

Posle se pitamo zasto nas niko ne ceni u svetu. Pa mi smo svetski prevaranti. Nisu nam krivi ni Ameri, ni EU, ni Vatikan, ni CIA, ni HAARP, niti ostale gluposti.

bivsi

pre 9 godina

@Ekonomista,
premda si principijelno u pravu da ceo narod nije "olos", ali kako si se to osetio pogodjenim kada smo mi u pitanju a ne kada su drugi?
Ja tvrdim da smo mangupski, muljatorski, prevarantski, uobrazen i ohol narod, sto se najbolje vidi kako podkradamo i varamo vlastitu drzavu. Za drugo sta da i ne spominjem. Tvrdim isto i da smo dobri radnici, ali samo kada nas drugi drze pod kontrolom. Zato nam je Nedodjija takva kakva je.

jel

pre 9 godina

@zemunac: Wow, kako ste vi pametni, "se naljute i vrate nam NIS i Banatski dvor"! Platili pola milijarde dolara, ulozili jos milijardu u opremu i tehnologiju, prosirili poslovanje na region, napravili najprofitabilnije preduzece u Srbiji, zavrsili taj BD koji 3 decenije nije mogao da se dovrsi - i sada da nam ga "vrate".
Upravo tu se i vidi ta prevarantska logika u glavama mnogih i takvi jos zamisljaju da je to odraz neke velike pameti i sposobnosti. Sustinski isto ono sto vidimo u ovom tekstu.

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

nasli ste koga cete muntati. krivce u zatvor samo ne znam da li postoji krivicno delo kod nas pokusaj ugrozavanja zdravlja ljudi i izazivanje medjudrzavnog spora. drzava mora brzo i efikasno da reaguje da bi nas rusi shvatili ozbiljno inace puce bruka po ko zna koji put. ne volim ruse al ako ce mojoj drzavi i mom narodu posluziti da se uposli sto vise ljudi onda treba gurati to druzenje sa njima.

trt, mrt, smrt

pre 9 godina

Pa objavite ko je posiljalac! Sramota je koji smo mi prevaranti. Zato nam je i ovako jer su nas svi provalili.
(biljana, 12. jun 2014 17:23)

Osim jako naivnih nemaca u cijim ocima nas ugled je velik.

netko

pre 9 godina

Лепо напишете име фирме тј извозника који је ''познат'' па паразиту затворите фирму... Није то једини пример, има их јако много... Као неко ко се бави превозом робе у међународном транспорту могу отворено да кажем да је наша земља пуна превараната и лопова које политика штити. Махом недодирљиви ДСовци.
(Marko, 12. jun 2014 15:54)

eh, bar da je ds-ovac..onda bi mu se znalo ime jer bi vucko odma hapsio i dizao dreku.
ako nisi primetio ds-ovci nisu nedodirljivi jer ih ima po zatvorima (dragin, dulic itd)


misli malo, posto se krije ime, pre ce biti da je neko blizak vlasti...

nino

pre 9 godina

Risticevic? jel to onaj sto je traktorom dolazio ispred skupstine i izigravao mucenika? Sad mu dali funkciju pa cuti, nigde ga nema. Ccc... svako gleda samo licni interes ,sramota!

Krkobaba

pre 9 godina

E valjda je sada svima jasno zasto Rusija ne moze da ima bescarinske sporazume sa zemljama koje imaju takve sporazume sa nekom drugom organizacijom u ovom slucaju sa EU. Samo zbog sverca. Eto to je i sa Ukrajinom, i sa Moldavijom, a mi smo skolski pokazali u cemu je problem. To ne radi drzava, vec neodgovorni pojedinci i kompanije, ali to Rusiju ne interesuje, jer je nasa drzava duzna da to spreci. Sada je ogoljena sva situacija i vidi se oliko je losa namera korumpiranih politicara tipa onoga Boroza ili kako se vec zove, gde se vrsi politicki pritisak tamo gde je rec iskljucivo o biznisu. Svaka drzva mora da zastiti svoje granice i svoje trziste od sverca robe, pa tako i Rusija. I ovde padaju u vodu sve price oko integracija, ljudskih prava, slobode trgovine i slicnih gluposti. Rusija placa carine za svu svoju robu ma gde da je izvozi i zato ce sprecavati ovakve stvari i ukidati sporazume ko ne postuje elementarne norme dobrog poslovanja.

zlo i naopako

pre 9 godina

Eto kako šačica necivilizovanih imbecila može da ugrozi ugled cele zemlje. Nadam se da će prevaranti biti adekvatno kažnjeni kao i inspektori koji su progledali kroz prste.

darko88

pre 9 godina

@Dusan sa Zvezdare
takve ankete gde bi svo srpstvo diglo ustanak me uvek podsete na to kad su mom odeljenju 90 i neke, u petom razredu, ponudili da se ide na ekskurziju u Pariz, i odmah se od nas 25 u odeljenju prijavilo nas 22, sutradan nakon sto smo pitali roditelje, ostalo je tipa 17, kad je doslo da se plati neka sica za neku taksu, platilo je dvoje, i na kraju kad je doslo da se plati prva rata nije platio niko i na kraju nije otisao niko, pusti ti Srbe i ankete :)

Nemo

pre 9 godina

Pa jel moramo sve da upropastimo? Ovo je kao sto je jedan policajac rekao u dokumentarcu Vidimo se u citulji, "Srbin ce pre da uzme 10000 maraka sad, nego milion za godinu dana"...

zile

pre 9 godina

Ma mi smo svetski hostapleri i prevaranti,sve u.....o. Nemoj da neko kaze da nismo, samo gledamo i nastojimo da nekog prevarimo. Posle se cudimo sta nas sve snalazi. Pa vide ljudi da se sa nama ne moze nikako, uvek gledamo da prevarimo. Kod nas direktor, ako ne krade, BUDALA moze a ne krade, a ako krade mamu mu cim je direktor odma krade. Znaci nama nista ne valja. Razmisljajmo o ovome.

ljuba

pre 9 godina

Ma nemaju ti Rusi pojma! Pa najnormalnija stvar na ovom svetu je da kad porucis 20000 kg slanine iz Srbije, i to bez carine, uz tu slaninu dobijes i koju stotinu a mozda i hiljadu kg-a koze i drugog mesa koje nije iz Srbije...
Eh Srbijo majko, nigde te nema!!!

Miki

pre 9 godina

Sada bi normalno bilo da se utvrde pošiljaoci te robe i da se bar 10 rukovodilaca pošalje na dugogodišnju robiju. Očigledno se radi o kriminalu i hohštapleraju. Sada je red na DRŽAVU! Napred ljudi da se ne bi drugi put brukali!

Nikola

pre 9 godina

Deb*li jedni i to cete unistiti,pa ce ljudi stvarno ostati potpuno svorc....treba kazniti tog ili te koji su ovo pocinili i zatvoriti ih da se ubudjaju u zatvoru!!!!

Idete-dole

pre 9 godina

Za sve ove što pišu komentare "dajte ime firme i vlasnika" i sl. samo da napomenem da ovo JESTE problem države Srbije i ona JESTE uzrok ovom skandalu kao i svi njeni gradjani, i sa PRAVOM su svi koji to treba da budu - kažnjeni. Rusi su jasno stavili do znanja da je dokumentacija stigla od naše veterinarske inspekcije tako da je državna administracija jedan od učesnika ovog krivičnog dela - jasno i glasno.
Prema tome to što će ostali izvoznici biti kažnjeni je u skladu sa pravom i zakonom obzirom da svi oni dobijaju dozvole i sertifikate od Srbije. Ako je nešto protivzakonito uradjeno u vezi NIS onda je to drugi problem i nema veze sa ovim budalaštinama.
Žao mi je što moja bivša domovina ubrzano propada ali ovako sa distance mi je jasno da druge i nema, obzirom na opšte stanje stvari.

doboj_samac_bijeljina

pre 9 godina

gdje zavrsi koza nase uginule stoke? mora da je taj dasa imao prijavljenu firmu za spaljivanje leseva te uginule stoke. humanitarac, sigurno nije trazio ni dinara (posto je mislio da ima dobar biznis plan).

mile

pre 9 godina

Je li to isti onaj Risticevic Marijan spominjan u aferi sa Robnim rezervama? Gospode, ko nam vodi drzavu, dobro da jos i postoji. Obraz-djon. A doticnu firmu koja je napravila ovaj izvozni posao ne spominju zato sto je njen gazda jedan od jacih sponzora ovih sto misle da su apsolutna vlast u Srbiji i da se Sunce vrti oko njih.

zalosno

pre 9 godina

Kakav je to naslov? "Rusima SMO ..." Nismo MI nista Rusima prodali. Gde su imena prevaranata? Hoce li biti kaznjeni? To su pitanja kojima clanak treba da se bavi. Vlast sastavljena od prevaranata zna samo da stiti prevarante. Srbija ima samo jednog neprijatelja i to smo mi sami.

Rakovica 70

pre 9 godina

Carnex Vrbas-Tajkun Kostic otpusta 80 radnika jer klanica ne kolje svinje vec uvozi polutke-meso iz Rumunije. Seljaci vise zato i ne gaje svinje a mi onda uvozno đubre dajemo Srbima a vidim i Rusima da jedu. Svi u zatvor tajkuni inspektori ...Taj kontejner je zapečatio veterinarski inspektor i garantovao da je unutra slanina a ne svinjska koža. Bruka za struku bruka za državu i narod . Živeli tajkuni, rak i leukemija ...

Nebojsa

pre 9 godina

Komentatore ovog priloga uzgred receno sjajnog uz celokupnu aferu sa nasim doktorima, diplomcima, strucnjacima, i pre svega "casnim i postenim" ljudima a tu cu im prikljuciti i nase lopuze od biznismena pa svima zajedno postaviti pitanje:

DA LI IKO ZNA STA JE TO "MOM" ili masinski otkoseno meso?

Taj mesni nusprodukt je u vecini zemalja EU zabranjen cak i za ishranu zivotinja a to nam masovno mesaju u suhomesnate proizvode i imam osnova da sumnjam da sa potplacenim inspekcijama jedemo ko zna kakve gluposti. Za one koji ne veruju izjava jednog od bivsih nacelnika veterinarske inspekcije:

dokaz 1. https://www.youtube.com/watch?v=8V0s2hj-TI8

dokaz 2. http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/stojsic-vi-samo-mislite-da-jedete-meso_475053.html

dokaz 3. http://www.dnevno.rs/vesti/113059-eu-nece-srpski-med-jer-je-pun-antibiotika.html

Za ove ljude treba uvesti serijatske zakone ili institucije prekog suda.

snotra

pre 9 godina

Nije mi jasno kada ce se desiti da za ovakve stvari koje novine objave objave i ime i prezime odgovorne osobe. Neko je pokusao sverc u Rusiju. Ko?
Ovako ispade da su svi u Srbiji sverceri.

Alempije

pre 9 godina

Zar ovde nije jednostavno naci barem jednog od krivaca? Prvo uhapsiti i ispitati onoga cija je firma poslala problematicnu robu, a odmah zatim i odgovorne koji su mu svojim potpisom to i omogucili.

pedja

pre 9 godina

Oj Srbijo medj' sljivama! Cest je komentar na slicnim vestima. Mislim da taj komentar i nije toliko tacan, kada se samo setim vesti da je u isporuci suvih sljiva iz Srbije za Rusije pre izvesnog vremena nadjeno kamenje. Kamenje umesto suvih sljiva, koza umesto slanine... Sta je sledece sto cemo pokusati da poturimo? Kad cemo da shvatimo da prodaja roga za svecu moze da se bez posledica obavi samo u Srbiji?

st

pre 9 godina

To se zove ekonomski kriminal i kako izgleda postoji u svim porama NASEG drustva .
Ne mogu da verujem da je sve tako korumpirano i da se unistava relacija sa nasim sigurnim kupcem .Pa koliko ce vam vremena trebati da shvatite da je konkurencuja u svetu velika i da se sve bazira na kvalitetu i postovanju dogovorenog .
Poljoprivreda i proizvodnja kvalitetne hrane moze da bude pokretac nase ekonomije i to bi nasi politicari trebali da shvate jer imamo dosta zemlje za obradu ,ali bez postenog poslovanja nema ni kupaca .Prevare mogu da donesu kratkorocnu zaradu ,ali ce to ici na racun postenih poljoprivrednika ,Upravo zbog toga treba ovu situaciju maximalno ispitati i razbiti te lance kriminala i prevara koji su postali pravilo u nasem drustvu jer su sigurno u sprezi sa politickim strukturama.

Pantelija

pre 9 godina

Molimo da objavite ime izvoznika , ime odgovornog lica izvoznika, ime proizvodjaca, ime odgovornog lica proizvodjaca i sva druga imena u ovom konkretnom slucaju koja su ucestvovala u ovoj kriminalnoj radnji !

Molimo da B92 insistira sa novinarske strane da se podignu krivicne prijave bez odlaganja i da se isprati kompletan proces do presuda !

pećinski srednjevekovac

pre 9 godina

dokaz da smo mi u stvari ipak loš narod, i da ni osnovni ugovor ne znamo da ispoštujemo. em je vlast kakva nam je takva nam je, em smo i mi sami takvi kakvi smo. od vrha do repa smo svi namćori i mešetari, i zarad sitnog interesa ćemo upropastiti milionske i dugogodišnje ugovore, takodje i drugima retko poštenima, zatvoriti vrata. ču uvaliti špansku kožu umesto slanine, i očekivati da rusi ne skontaju. pa nisu oni toliki i takvi jer se kopčaju na ledjima. pre par godina smo im gurali i kamenje u šljive, a oni mogu da nam otkupe šljive koliko nemamo. nisam autošovinista, ali ovo je za svaku osudu jer se ovako ponašamo.

Миле

pre 9 godina

Врло је интересантно да нико не помиње КО ЈЕ ИЗВОЗНИК, ваљда у документима постоји назив фирме, власник итд. Е због тога ће да испаштају наши сточари. Не због тога што је неки преварант покушао да злоупотреби државу, већ зато што га они који треба то да санкционишу и који су дужни истину грађанима ове земље покривају.

sta reci

pre 9 godina

Pre su od vocara uzimali sve sa avansnim placanjem sta god da se proizvede pa nas pametni Srbin stavi kamenje u gajbicu kako bi bilo teze i sada beri sljivu sa repeljkom i da ima onu belu prasinu po sebi i ko vas jeb* a da nije njih prodavali bi na pijacama iz kamiona, jednom recju Srpska posla...

Ministar

pre 9 godina

Oho, znači onaj sajt kupujem-prodajem ima domen gov.rs, a ne .com kako sam do sada mislio... A, pa mogli su i cepanicu onda da dobiju umesto kože...

Braindead

pre 9 godina

Posle nema se para, niko nece da trguje sa nama.Mi umesto da iskoristimo nas stari izvozni artikl koji nas je naoruzao pred 1 svetski rat, mi pustamo da dripci nekaznjeno prodaju djubre i jos kapiraju da ce to nekaznjeno da prodje.

3OPAH

pre 9 godina

Kako se blamiramo, majko moja, stidim se za sve te nase sluzbe kontrole i tih lopovstina, koji nisu samo kriminalci vec ruse ugled (ako ga jos imamo) Srbije.
Ajde sada, imena firmi i pojedinaca ovih mesetara nikako dozvoliti da sve zataskaju, pa onda debele kazne!

mmz

pre 9 godina

Mnogo švercera ima u Srbiji, ne može se sve prodati Rusima u sporazumu je sve definisano, nisu oni sisali vesla.
S R A M O T A što bi rekla moja baba.
Samo po dzepu Srbe urazumi!!!

amos

pre 9 godina

I sta sad, sad cemo da kukamo kako smo lopovski narod? Umesto toga - naći KRIVCE, kako one koji su se ovog setili, organizovali, podmazali gde treba, pa sve do onih podmazanih koji drže državni pečat, a radi preventive bi bilo poželjno smeniti i njihove načelnike ili/i ministra - tek da budući znaju šta ih čeka.

Nije problem u lopovima, problem je u nesposobnim vlastima (da ne bude slučajno da mislim da su Vučić i njegova eskadrila ekskluzivno nesposobni - nisu bili radi/sposobni ni "demokrate" pre njega), koje ne žele da procesuiraju lopove, upru prstom u njih i isključe ih sa tržišta.
Sad će zbog 20t lažne slanine da se spreči izvoz iz cele zemlje?? Isto kao što su Rusi prošli put hteli da smanjuju kvote za voće jer su našli jedan tovar jabuka sa viškom pesticida. Ili kao što je svojevremeno M. Kostić švercovao šećer od trske kao srpski proizvod pa je cela zemlja zbog njega bila suspendovana sa EU tržišta - i NIKOM NIŠTA - eno ga danas g. Kostić Privrednik i dalje kupuje hotele i banke po Srbiji.
E za to je kriva država ili bar Vlast. Tako će ako bude loših posledica i ovaj put biti kriva vlast - samo sad Vučićeva. Pa ako hoće, nek me proziva Gospodar u svojim dnevnim komentarima. :)

Milojko

pre 9 godina

Objavite imena i odgovorne u aps po hitnom postupku ako ste posten mediji. Treba da posaljemo sto tona dzabe i necemo se opet oprati.

hah

pre 9 godina

samo imena svih da se vidi ko to je odgovoran a ne mislim da usapsimo vozaca koji je vozio kamion ili portira i spremacicu nego samo velike samo njih...

nobilo

pre 9 godina

Zna se sve za 10 minuta, zamoli se ruska strana da dostavi podatke o firmi koja je to uradila procesuiranje, zatvaranje i kazna. Kad srpski narod shvati koliko ovakvi nanose štetu "ugledu" Srba i Srbije u saradnji sa trećim zemljama, neću namerno spominjati još i "šanere", tek tada možemo se u svetu ozbiljnije prestavljati kao pojedinac, kao firma i na kraju kao država...do tada smo upravo onakvi zbog čega se ljutimo kad nas nazovu po ovim gore napred navedenim pojedincima i preduzećima, a država koja to ne sankcioniše ostavlja utisak da je i ona takva.

Лима

pre 9 godina

Е сад, у нормалној земљи, ово је криминал и неко буде ухапшен и иде у затвор. Али пошто смо ми банана, и важно је да нема нових услова из Дојчланда.. наставићемо да се бламирамо где год се појавимо..

dragan

pre 9 godina

Ne razumem šta znači "da će poslanici rešiti ovu situaciju". Izvoziće svoju kožu? Pa uhvaćena su braća u prevari i umesto pitanja jurnjave za prevarantima koji će zatvoriti vrata poštenim proizvođačima mi šaljemo "našu ekipu" da se sa ruskom stranom "dogovori"! Čak se ni u novinskom članku ne vidi jasno da je u pitanju prevara i da se traga za prevarantima.

Bloobery

pre 9 godina

A da neko iščačka imena vlasnika firmi, nazive firmi i predloži zabranu obavljanja delatnosti. Tek onako usput da nas više ne sramote ...

Stefan

pre 9 godina

Bruka,zar umesto pare da zaradimo mi bi samo da predjemo nekog i nasli smo bash Rusiju zemlja koja uvozi dosta poljoprivrednih proizvoda i tamo imali smo sansu.Nakon ovoga niko nas i nece.

Misha

pre 9 godina

Kvarni smo sami medju sobom, pa što bismo bili bolji prema drugima. Mi se ponisimo kada jedne druge prevarimo. To nazivamo mudrošću. Pa neka i drugi znaju sa kim imaju posla. Pravično je.

no dobro,kakav narod,takva i vlast,niko nam drugi nije kriv

pre 9 godina

Je li to isti onaj Risticevic Marijan spominjan u aferi sa Robnim rezervama? Gospode, ko nam vodi drzavu, dobro da jos i postoji. Obraz-djon. A doticnu firmu koja je napravila ovaj izvozni posao ne spominju zato sto je njen gazda jedan od jacih sponzora ovih sto misle da su apsolutna vlast u Srbiji i da se Sunce vrti oko njih.
(mile, 12. jun 2014 20:20)

Da Mile to je taj.Prevarant i muljator.Pored prevare sa robnim rezervama utajio je porez,ostao je duzan mnogim poljoprivrednicima,kupovao je glasove na lokalnim izborima,i verovao ili ne bio je u skoro svim sazivima narodne skupstine kao poslanik i ostvarice pravo na penziju kao poslanik.I naravno i on ima kupljenu diplomu,doduse vise skole.

Branko

pre 9 godina

To je veoma prosto, pošiljaoca "mesa" iz Srbije i onoga ko je izdao potvrdu strpati u zatvor i da im se zapleni sva imovina kojom raspolažu oni ili članovi njihovih prodica sve dok ne nadoknade štetu koju su prouzrokovali. Jedino tako može da se zaštiti ova država od špekulanata i korumpiranih inspektora.

Vlada

pre 9 godina

Indikativno je to što je u aferu sa prepakivanjem šećera bio uključen Kostić, a u medjuvremenu je postao vlasnik mesne industrije Carnex,i sada imamo aferu sa prepakivanjem mesa.

Vladan R

pre 9 godina

Jedina grupacija, koja mi se vise ogadila, od svih ovih hohstaplera koji rade te prevare sa secerom, mesom, vocem itd, ukljucujuci tu i one koji bi kobajgi trebali to da kontrolisu, procesuiraju i kaznjavaju, i ne samo to vec i druge stvari, su oni koji na svaku losu vest, sve generalizuju vezujuci ih iskljucivo za Srbiju i koji misle da su tamo na zapadu svi fini i posteni. Nikako ne shvataju da su i tamo isti ako ne i gori, jer sve ovo je u stvari i nastalo kod njih. Jedino sto su njihove drzave znatno uredjenije pa ovakve krupne stvari uglavnom sprecavaju. Usput budi receno, moj dobar drug, koji je identicno pricao, uspeo je devedestih da ode u SAD i doziveo da ga za svega godinu dve tamo vise puta prevare nego za svih 30tak godina ovde, pa je malo promenio pricu bar sto se muljatora tamoi ovde tice.

zakeralo

pre 9 godina

postovani novinari, ako jeste novinari, napisite cija je to posiljka bila.
nemojte samo reci da ne znate.
ako ne napisete, sve ovo je mlacenje prazne slame

Dragan

pre 9 godina

U mesarskoj industriji kod nas je ocigledno strasno stanje.
Ovde u Kraljevu postoji jedna ili dve kasapnice gde mozete kupiti pristojno meso.
U ostalima meso smrdi, .Isto sam doziveo kupovinom mesa u nekim objektima u Beogradu, konkretno na Kalenic pijaci.
Kada se radi o velikim domacim industrijama stanje je isto.Smrad i nista drugo.Inspekcija sigurno vrlo lose ili nikako ne radisvoj posao.Mozda neku sitnu ribu i kazne , ali generalno veliki javasluk i korupcija je u pitanju .

ovoono

pre 9 godina

Objavite imena. Ne etiketirajte ceo narod i nas koji pokusavamo na posten nacin da radimo u propaloj zemlji gde ne mozes ni paket promotivni u rusiju,potencijalnim klijentima, da posaljes..
Sram vas bilo.

mikin

pre 9 godina

"To je veoma prosto, pošiljaoca "mesa" iz Srbije i onoga ko je izdao potvrdu strpati u zatvor i da im se zapleni sva imovina kojom raspolažu oni ili članovi njihovih prodica sve dok ne nadoknade štetu koju su prouzrokovali. Jedino tako može da se zaštiti ova država od špekulanata i korumpiranih inspektora.
(Branko, 13. jun 2014 08:14)"
-----------------------------
Ja bih bio jos drasticniji. A onda se ovde zalimo kako su Rusi ti koji uvek nasamare Srbe. Bas me zanima da li bi se doticni usudili da urade takvo nesto da je izvoz isao u SAD i Nemacku? Ovde vlada misljenje da u poslovanju sa Rusijom mogu sebi dozvoliti sve sto im padne na pamet bas kako i u vreme ruskog komunizma. Na zalost, steta naneta rbiji je nepopravljiva i ovo je samo jedan od primera kako mi gradimo svoj image u svetu. Dok ne budemo uveli kineski zakon, ovakve stvari nece prestati.

milers

pre 9 godina

Nisam nikakav stručnjak u oblasti prava, ali razmišljajući logično,zar ne postoji u našoj vlasti niko da donese zakon koji bi kažnjavao ovakve i njima slične za narodski rečeno "kaljanje ugleda" države!? Zamislite da zbog jednog ili grupe IDIOTA ispašta cijela jedna industrija! Ista stvar bi bila primjenjiva i u slučaju onog tzv. navijača u Italiji, vratio se ovde i fol nemaju mu za šta da sude, a posljedice su nam i te kako se razbile o glavu, da ne govorimo o mišljenju običnih ljudi!

odgovornost

pre 9 godina

Kolektivna odgovornost kako bi se pocinioci izvukli!? Svaki od tih tipova ima ime,pa objavite ga! Rekli smo da nas sve Srbe optuzuju da smo genocidni
narod,ali ljudi,mi svojatamo sve ratne zlocince umesto da svako za svoje dela odgovara! Nisu Srbi ubili vec Laza,Pera itd,bas kao i sada: "Mi smo
izvezli...".Mucak,izvezao taj i taj! IMENA, molim.