Sreda, 26.03.2014.

16:35

Ukrajina diže cenu gasa u nebo

Ukrajina će od 1. maja povećati cenu gasa za domaće potrošače za više od 50 odsto, a do 2018. će nastaviti sa daljim poskupljenjem gasa prema vremenskom okviru.

Izvor: Tanjug

Ukrajina diže cenu gasa u nebo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

mikin

pre 10 godina

"Ukrajina diže cenu gasa u nebo"
--------------------------------
Hoces lepo? NE. Hoces ruzno? DA! E to je danasnja Ukrajina.
Hocete 15 mlrd € kredita odma u kesu?
NE. Hocemo 1 mlrd € u obecanjima.
Hocete jevtin plin?
NE. Hocemo MMF i skup plin.
Hocete posao za vasu industriju?
NE. Hocemo MMF i otpustanje radnika.
Hocete mir u drzavi?
NE. Hocemo NATO i komadanje drzave.
-----------------------------------
Trazili ste ... gledajte. Ovo je tek pocetak ....

balkancaffe

pre 10 godina

"U srbiji je cena gasa vise puta bila podignta po 50% a nikad nije napisano da je podignuta"do neba"
@Baja

Bajo ,Ukrainski 50% je veci od srpskog ,a I srpsko nebo je visocije od ukrainskog;)

dragan

pre 10 godina

Nebrinem za Ukrajinu njihovih 20 kom s-300 su dovoljni.Sto se tice gasa Nabuko krece a jedan krak ce ici za Ukrajinu.Niko nikad nije rekao da se odustalo od projekta.Uzgred vecina struje u Ukrajini je iz nuklearnih elektrana.A vi sto volite ruse a mrzite sebe otidjite na letovanje u Sibir.

Ddule

pre 10 godina

Mi smo bre cudo vise! Svugdje poskupljenja, samo kod nas obecanja da ce biti jos jeftinije!
Ja sam cuo nekog poslanickog kandidata kako laze narod da ce sve biti jeftinije, a moguce cak i za dzabe... A raja mu povera.

Posto nemam drugog izbora, i ja moram da se krecem stapama raje. A obecano svetlo na kraju tunela, kako kazu oni iz vrha, na dogled je!

Victorinox

pre 10 godina

Bolji zivot nego u Srbiji... A vi im se smejete. Krajnje jadno. Mozete samo da pozelite taj zivotni standard.
(ne brinem ja za Ukrajinu, 26. mart 2014 17:05)

Nacionalni dohodak po glavi stanovnika u Ukrajini iznosi 7000 dolara, a u ovakvoj Srbiji 11000 (izvori: Svetska banka i MMF). Uzgred, prema istim izvorima u Belorusiji, kod diktatora Lukašenka GDP se kreće oko 15000, a u Rusiji oko 18000 dolara. Smatra se da između 5 i 6 miliona ukrajinaca radi u EU na crno, naravno najgore i najlošije plaćene poslove. Ali nema veze, Ukrajina će ubrzo postati raj na zemlji, potpisali ljudi SSP expresno...

Vrscanin

pre 10 godina

Ovo ce i one koji su bili u nedoumici definitivno pribliziti Rusiji... Jos malo ce cela Ukrajina traziti referendum za pripajanje Rusiji

klop

pre 10 godina

Vidim da nikom nije palo na pamet da ovo i nas ceka? Srbijagas ke gubitas u superteskoj kategoriji.
(Adam, 26. mart 2014 18:26)Nije baš isto.Kod nas je tržišna cena koju svi plaćaju,osim onih,velikih državnih kompanija,kojima je država to omogućila.Slično kao što te kompanije ne plaćaju struju,vodu,poreze...Zbog toga je nastao toliki gubitak,jer Srbijagas to ne može da naplati.A onda Srbijagas postaje vlasnik tih propalih državnih firmi.

skep

pre 10 godina

U Srbiji se cena gasa pre par godina povećala za 60% (ili beše 100%?) a praktično smo se pobratimili sa Rusima. Koliko bi se povećala da smo se posvađali?

Popaj

pre 10 godina

Julija Timošenko oštrom retorikom želi da pred zapadom napravi od Ukrajine najvećeg i strateškog protivnika Rusije.Na taj način bi Ukrajina dobila Američke baze,vojne aerodrome i pare.Ostatak vlade radi na tome da Ukrajinu što više zaduži i pruži narodu bar jednu godinu "lepog života".Ceo svet uzima od istoka i zapada ono najbolje i ne okreće nikom leđa.Čini mi se da su toliko nestručni i nesposobni da će Grčka ekonomska kriza biti šala za Ukrajinsku.

Veks

pre 10 godina

@ MMF želi da oporavi Ukrajinu, a za tako nešto su neophodne bolne reforme i
oštri rezovi. Ne brinite, pomoći će MMF i nama. Sigurnim koracima idemo ka
EU i to je ta budućnost u koju verujemo, što je bio predizborni slogan mog
voljenog SNS-a. Najvažnije je da se sada strpimo, kako bi jednog dana našim
unucima bilo bolje.
(Naprednjak, 26. mart 2014 18:04)

Ovo se šališ naravno ??????

Da se kladimo...

pre 10 godina

Povecanje cene gasa, pa struje, pa hrane, pa poreza na imovinu pa... Onda dzipovi i crni Audi po ulicama i trotoarima pa onda pocinju hapsenja da bi se gladni narod zabavljao !

pasteta

pre 10 godina

Paket pomoci MMFa od 15 mrd ce ispumpati dodatnih 30 mrd iz Ukrajine. To kao prosjak na ulici kad te pita imas li deset dinara, a ti mu kazes - imam, al' daj mi dvadeset.

Ivan Stanic

pre 10 godina

Sve to sto radi nova samoproklamovana "vlada" ce samo naterati sve Ukrajince da se ponovo vrate pod okrilje Rusije jer ih tamo barem nece niko pljackati a i standard i zivot ce im biti bolji.

Naprednjak

pre 10 godina

MMF želi da oporavi Ukrajinu, a za tako nešto su neophodne bolne reforme i
oštri rezovi. Ne brinite, pomoći će MMF i nama. Sigurnim koracima idemo ka
EU i to je ta budućnost u koju verujemo, što je bio predizborni slogan mog
voljenog SNS-a. Najvažnije je da se sada strpimo, kako bi jednog dana našim
unucima bilo bolje.

Lazarenko

pre 10 godina

Odlično, sad pošto su deo evropske "porodice" treba da napuste gas i da se greju na koka-kolu. Lepo kulturiška, sve digitalno i transparentno, svi eksperti i savetnici u ispeglanim odelcima, a ne one prljave ruske cevi, oni masni ventli za gas, fuj, i oni prosti radnici sa polugama od pola metra.
Jes' da košta al' demokraCija nema cenu.

joca

pre 10 godina

da ali niko ne pominje koliko je kaloricna demokratija, kad se podlozi greje ko kameni ugalja a kad se namaze na leba uusnija je od putera, sad to sto ukrajinci nece imati ni za leba to je druga stvar...

strange

pre 10 godina

Cemu ovo sada? Pa zar im nisu Rusi nudili doslovno sve - i novac i jeftin gas, pre izbijanja krize, pre demonstracija? Onda su na ulici rekli NE. Nista meni ovde nije jasno.

milojko

pre 10 godina

Meni uopste nisu jasni Ukrajinci. Oni kao da sami sebi seku granu na kojoj sede. Razumem da je sadasnji premijer americki covek ali bas toliko providno, ne razumem. Iz aviona se vidi da covek ne zna gde udara, ceka instrukcije i kao papagaj to ponavlja. Svaki dosadasnji potez od pocetka krize je bio pogresan i kao da izazivaju Rusiju da krene u turisticki obilazak cele Ukrajine tenkovima, helikopterima i avionima. Totalno mi nisu jasni. Sada amerika hoce totalno da unisti ukrajinu, da napravi nerede, da narod izadje na ulice, pa onda da ameri imaju razlog da posalju svoje snage, kao fol da pomognu ukrajini u sredjivanju drzave, bla,bla.. Provaljen scenario. Ajde ameri angazujte nekog holivudskor rezisera da smisli nesto bolje.

Nev

pre 10 godina

Koliko ja znam oni jos uvek placaju gas Rusima po povlascenim cenama i to sto im se dize cena je da bi Ukraina kao drzava uzela globu (kao nase akcize). A sad kad jos Rusija podigne cene na komercijalni nivo? Isto tako se postavlja pitanje da li ce Rusija trpeti da poklanja jeftino gas koji ce oni tako skupo prodavati obicnim gradjanima narocito sad kad su iskljucili delimicno struju Krimu, tj. da li ce dozvoliti da Rusija posredno puni budzet susednoj "nepriateljskoj" drzavi koja otvoreno medijski napada Ruse i okrece se ka EU trzistu.
Isto tako ono sto su sad dobili je ono sto je Rusija nudila po daleko povoljnijim uslovima. Znaci prava smejurija...

Aleksandar

pre 10 godina

Eto vam demokratije.

I nemojte da se žalite, svu pomoć koju ste dobili je pozajmica koju morate da vratite. I to neće vraćati Kličko, Timošenkova niti Janjuković...

Znamo iz sopstvenog iskustva :(

Hogar

pre 10 godina

Tražili su "revoluciju"...odnosno drugi "peti oktobar" !Evo upravo je stigao!Naravno kada ode gore cena gasa idu i ostale vrste robe...od prehrambene pa do usluga.Ali tu nije kraj...jer onda shvatite da vam plata koja je u međuvremenu smanjena da bi firme namirile dugove za gas mala!Ubrzo će te shvatiti da je na krimu cena gasa deset puta niža i da skoro nema nezaposlenih...kao u Belorusiji.Onda stavite prst na čelo i kažete da ste žrtva i da hoćete nazad ali...KASNO JE!

Vlajko

pre 10 godina

Običan svet osetiće bedu i neće znati šta je to pošlo loše, pored ovolike pažnje i ljubavi od strane zapada. Ovo je i naša slika, ali oni su se prodali baš za male pare, ili drugačije rečeno - nepotrebno navukoše sebi drugu bedu posle Janukoviča

Dobrodosli u klub!

pre 10 godina

A sta su Ukrajinci mislili?
Nema i sloboda od rusije i gas!
Mi cemo tek da vidimo sta nam sledi. Ali sto se mene tice, bolje skup gas nego ruska gubernija!!!

Miki

pre 10 godina

Stigla i kod njih zapadna "demokratija". Sad ima da crknu od gladi, u bedi smrzavajuci se ali ce umirati sa "ponosom" jer ih podrzava Amerika.

Boris

pre 10 godina

Bas lepo sto se svi veselite tudjoj muci. Ukrajinci samo zele bolji i humaniji zivot, potrebna im je nada. A tu nadu vide u EU, jer ovo do sad ocigledno nije valjalo. Da li su ispravno odlucili pokazace vreme.

ams

pre 10 godina

Sedim u sobi s caletom, on gleda tenis a ja nam citam vesti s b92, pa se smejemo na sav glas! (a drago nam nije)

Ura za reforme! Ura za MMF! Democracy and better life, we deliver!!! :D

insajder

pre 10 godina

Невероватно, јутрос сам прочитао подужи текст на http://www.pogledi.rs/velika-pljacka-rusije-ili-kako-se-obogatio-harvard/ и препоручио га у пар коментара, са питањем за све нас, шта нас очекује у будућности.
Нешто касније прочитао сам коментар од Nataly na http://ruskarec.ru/politics/2014/03/25/vojne_sankcije_prema_rusijiko_gubi_vise_29281.html.
Већ поподне дочекам ову вест која се наслања и поткрепљује утемељеност анализа из поменутих чланака.
Будућност је већ почела!!! Ко ће се радовати?

babun u odelu

pre 10 godina

Eto, za dve nedelje su dobili demokratiju, MMF, upola vece cene. Nije da sam za rusiju, ali nisam ni za zapad.

Ovo je bre totalni apsurd. Kad ce narod da se vise opameti!?

babun u odelu

pre 10 godina

Eto, za dve nedelje su dobili demokratiju, MMF, upola vece cene. Nije da sam za rusiju, ali nisam ni za zapad.

Ovo je bre totalni apsurd. Kad ce narod da se vise opameti!?

Aleksandar

pre 10 godina

Eto vam demokratije.

I nemojte da se žalite, svu pomoć koju ste dobili je pozajmica koju morate da vratite. I to neće vraćati Kličko, Timošenkova niti Janjuković...

Znamo iz sopstvenog iskustva :(

ams

pre 10 godina

Sedim u sobi s caletom, on gleda tenis a ja nam citam vesti s b92, pa se smejemo na sav glas! (a drago nam nije)

Ura za reforme! Ura za MMF! Democracy and better life, we deliver!!! :D

strange

pre 10 godina

Cemu ovo sada? Pa zar im nisu Rusi nudili doslovno sve - i novac i jeftin gas, pre izbijanja krize, pre demonstracija? Onda su na ulici rekli NE. Nista meni ovde nije jasno.

Veks

pre 10 godina

@ MMF želi da oporavi Ukrajinu, a za tako nešto su neophodne bolne reforme i
oštri rezovi. Ne brinite, pomoći će MMF i nama. Sigurnim koracima idemo ka
EU i to je ta budućnost u koju verujemo, što je bio predizborni slogan mog
voljenog SNS-a. Najvažnije je da se sada strpimo, kako bi jednog dana našim
unucima bilo bolje.
(Naprednjak, 26. mart 2014 18:04)

Ovo se šališ naravno ??????

Lazarenko

pre 10 godina

Odlično, sad pošto su deo evropske "porodice" treba da napuste gas i da se greju na koka-kolu. Lepo kulturiška, sve digitalno i transparentno, svi eksperti i savetnici u ispeglanim odelcima, a ne one prljave ruske cevi, oni masni ventli za gas, fuj, i oni prosti radnici sa polugama od pola metra.
Jes' da košta al' demokraCija nema cenu.

Miki

pre 10 godina

Stigla i kod njih zapadna "demokratija". Sad ima da crknu od gladi, u bedi smrzavajuci se ali ce umirati sa "ponosom" jer ih podrzava Amerika.

milojko

pre 10 godina

Meni uopste nisu jasni Ukrajinci. Oni kao da sami sebi seku granu na kojoj sede. Razumem da je sadasnji premijer americki covek ali bas toliko providno, ne razumem. Iz aviona se vidi da covek ne zna gde udara, ceka instrukcije i kao papagaj to ponavlja. Svaki dosadasnji potez od pocetka krize je bio pogresan i kao da izazivaju Rusiju da krene u turisticki obilazak cele Ukrajine tenkovima, helikopterima i avionima. Totalno mi nisu jasni. Sada amerika hoce totalno da unisti ukrajinu, da napravi nerede, da narod izadje na ulice, pa onda da ameri imaju razlog da posalju svoje snage, kao fol da pomognu ukrajini u sredjivanju drzave, bla,bla.. Provaljen scenario. Ajde ameri angazujte nekog holivudskor rezisera da smisli nesto bolje.

Hogar

pre 10 godina

Tražili su "revoluciju"...odnosno drugi "peti oktobar" !Evo upravo je stigao!Naravno kada ode gore cena gasa idu i ostale vrste robe...od prehrambene pa do usluga.Ali tu nije kraj...jer onda shvatite da vam plata koja je u međuvremenu smanjena da bi firme namirile dugove za gas mala!Ubrzo će te shvatiti da je na krimu cena gasa deset puta niža i da skoro nema nezaposlenih...kao u Belorusiji.Onda stavite prst na čelo i kažete da ste žrtva i da hoćete nazad ali...KASNO JE!

joca

pre 10 godina

da ali niko ne pominje koliko je kaloricna demokratija, kad se podlozi greje ko kameni ugalja a kad se namaze na leba uusnija je od putera, sad to sto ukrajinci nece imati ni za leba to je druga stvar...

Ivan Stanic

pre 10 godina

Sve to sto radi nova samoproklamovana "vlada" ce samo naterati sve Ukrajince da se ponovo vrate pod okrilje Rusije jer ih tamo barem nece niko pljackati a i standard i zivot ce im biti bolji.

Nev

pre 10 godina

Koliko ja znam oni jos uvek placaju gas Rusima po povlascenim cenama i to sto im se dize cena je da bi Ukraina kao drzava uzela globu (kao nase akcize). A sad kad jos Rusija podigne cene na komercijalni nivo? Isto tako se postavlja pitanje da li ce Rusija trpeti da poklanja jeftino gas koji ce oni tako skupo prodavati obicnim gradjanima narocito sad kad su iskljucili delimicno struju Krimu, tj. da li ce dozvoliti da Rusija posredno puni budzet susednoj "nepriateljskoj" drzavi koja otvoreno medijski napada Ruse i okrece se ka EU trzistu.
Isto tako ono sto su sad dobili je ono sto je Rusija nudila po daleko povoljnijim uslovima. Znaci prava smejurija...

Vlajko

pre 10 godina

Običan svet osetiće bedu i neće znati šta je to pošlo loše, pored ovolike pažnje i ljubavi od strane zapada. Ovo je i naša slika, ali oni su se prodali baš za male pare, ili drugačije rečeno - nepotrebno navukoše sebi drugu bedu posle Janukoviča

Victorinox

pre 10 godina

Bolji zivot nego u Srbiji... A vi im se smejete. Krajnje jadno. Mozete samo da pozelite taj zivotni standard.
(ne brinem ja za Ukrajinu, 26. mart 2014 17:05)

Nacionalni dohodak po glavi stanovnika u Ukrajini iznosi 7000 dolara, a u ovakvoj Srbiji 11000 (izvori: Svetska banka i MMF). Uzgred, prema istim izvorima u Belorusiji, kod diktatora Lukašenka GDP se kreće oko 15000, a u Rusiji oko 18000 dolara. Smatra se da između 5 i 6 miliona ukrajinaca radi u EU na crno, naravno najgore i najlošije plaćene poslove. Ali nema veze, Ukrajina će ubrzo postati raj na zemlji, potpisali ljudi SSP expresno...

insajder

pre 10 godina

Невероватно, јутрос сам прочитао подужи текст на http://www.pogledi.rs/velika-pljacka-rusije-ili-kako-se-obogatio-harvard/ и препоручио га у пар коментара, са питањем за све нас, шта нас очекује у будућности.
Нешто касније прочитао сам коментар од Nataly na http://ruskarec.ru/politics/2014/03/25/vojne_sankcije_prema_rusijiko_gubi_vise_29281.html.
Већ поподне дочекам ову вест која се наслања и поткрепљује утемељеност анализа из поменутих чланака.
Будућност је већ почела!!! Ко ће се радовати?

Da se kladimo...

pre 10 godina

Povecanje cene gasa, pa struje, pa hrane, pa poreza na imovinu pa... Onda dzipovi i crni Audi po ulicama i trotoarima pa onda pocinju hapsenja da bi se gladni narod zabavljao !

Dobrodosli u klub!

pre 10 godina

A sta su Ukrajinci mislili?
Nema i sloboda od rusije i gas!
Mi cemo tek da vidimo sta nam sledi. Ali sto se mene tice, bolje skup gas nego ruska gubernija!!!

skep

pre 10 godina

U Srbiji se cena gasa pre par godina povećala za 60% (ili beše 100%?) a praktično smo se pobratimili sa Rusima. Koliko bi se povećala da smo se posvađali?

Popaj

pre 10 godina

Julija Timošenko oštrom retorikom želi da pred zapadom napravi od Ukrajine najvećeg i strateškog protivnika Rusije.Na taj način bi Ukrajina dobila Američke baze,vojne aerodrome i pare.Ostatak vlade radi na tome da Ukrajinu što više zaduži i pruži narodu bar jednu godinu "lepog života".Ceo svet uzima od istoka i zapada ono najbolje i ne okreće nikom leđa.Čini mi se da su toliko nestručni i nesposobni da će Grčka ekonomska kriza biti šala za Ukrajinsku.

Vrscanin

pre 10 godina

Ovo ce i one koji su bili u nedoumici definitivno pribliziti Rusiji... Jos malo ce cela Ukrajina traziti referendum za pripajanje Rusiji

pasteta

pre 10 godina

Paket pomoci MMFa od 15 mrd ce ispumpati dodatnih 30 mrd iz Ukrajine. To kao prosjak na ulici kad te pita imas li deset dinara, a ti mu kazes - imam, al' daj mi dvadeset.

Boris

pre 10 godina

Bas lepo sto se svi veselite tudjoj muci. Ukrajinci samo zele bolji i humaniji zivot, potrebna im je nada. A tu nadu vide u EU, jer ovo do sad ocigledno nije valjalo. Da li su ispravno odlucili pokazace vreme.

klop

pre 10 godina

Vidim da nikom nije palo na pamet da ovo i nas ceka? Srbijagas ke gubitas u superteskoj kategoriji.
(Adam, 26. mart 2014 18:26)Nije baš isto.Kod nas je tržišna cena koju svi plaćaju,osim onih,velikih državnih kompanija,kojima je država to omogućila.Slično kao što te kompanije ne plaćaju struju,vodu,poreze...Zbog toga je nastao toliki gubitak,jer Srbijagas to ne može da naplati.A onda Srbijagas postaje vlasnik tih propalih državnih firmi.

Naprednjak

pre 10 godina

MMF želi da oporavi Ukrajinu, a za tako nešto su neophodne bolne reforme i
oštri rezovi. Ne brinite, pomoći će MMF i nama. Sigurnim koracima idemo ka
EU i to je ta budućnost u koju verujemo, što je bio predizborni slogan mog
voljenog SNS-a. Najvažnije je da se sada strpimo, kako bi jednog dana našim
unucima bilo bolje.

mikin

pre 10 godina

"Ukrajina diže cenu gasa u nebo"
--------------------------------
Hoces lepo? NE. Hoces ruzno? DA! E to je danasnja Ukrajina.
Hocete 15 mlrd € kredita odma u kesu?
NE. Hocemo 1 mlrd € u obecanjima.
Hocete jevtin plin?
NE. Hocemo MMF i skup plin.
Hocete posao za vasu industriju?
NE. Hocemo MMF i otpustanje radnika.
Hocete mir u drzavi?
NE. Hocemo NATO i komadanje drzave.
-----------------------------------
Trazili ste ... gledajte. Ovo je tek pocetak ....

Ddule

pre 10 godina

Mi smo bre cudo vise! Svugdje poskupljenja, samo kod nas obecanja da ce biti jos jeftinije!
Ja sam cuo nekog poslanickog kandidata kako laze narod da ce sve biti jeftinije, a moguce cak i za dzabe... A raja mu povera.

Posto nemam drugog izbora, i ja moram da se krecem stapama raje. A obecano svetlo na kraju tunela, kako kazu oni iz vrha, na dogled je!

dragan

pre 10 godina

Nebrinem za Ukrajinu njihovih 20 kom s-300 su dovoljni.Sto se tice gasa Nabuko krece a jedan krak ce ici za Ukrajinu.Niko nikad nije rekao da se odustalo od projekta.Uzgred vecina struje u Ukrajini je iz nuklearnih elektrana.A vi sto volite ruse a mrzite sebe otidjite na letovanje u Sibir.

balkancaffe

pre 10 godina

"U srbiji je cena gasa vise puta bila podignta po 50% a nikad nije napisano da je podignuta"do neba"
@Baja

Bajo ,Ukrainski 50% je veci od srpskog ,a I srpsko nebo je visocije od ukrainskog;)

Naprednjak

pre 10 godina

MMF želi da oporavi Ukrajinu, a za tako nešto su neophodne bolne reforme i
oštri rezovi. Ne brinite, pomoći će MMF i nama. Sigurnim koracima idemo ka
EU i to je ta budućnost u koju verujemo, što je bio predizborni slogan mog
voljenog SNS-a. Najvažnije je da se sada strpimo, kako bi jednog dana našim
unucima bilo bolje.

Dobrodosli u klub!

pre 10 godina

A sta su Ukrajinci mislili?
Nema i sloboda od rusije i gas!
Mi cemo tek da vidimo sta nam sledi. Ali sto se mene tice, bolje skup gas nego ruska gubernija!!!

Boris

pre 10 godina

Bas lepo sto se svi veselite tudjoj muci. Ukrajinci samo zele bolji i humaniji zivot, potrebna im je nada. A tu nadu vide u EU, jer ovo do sad ocigledno nije valjalo. Da li su ispravno odlucili pokazace vreme.

dragan

pre 10 godina

Nebrinem za Ukrajinu njihovih 20 kom s-300 su dovoljni.Sto se tice gasa Nabuko krece a jedan krak ce ici za Ukrajinu.Niko nikad nije rekao da se odustalo od projekta.Uzgred vecina struje u Ukrajini je iz nuklearnih elektrana.A vi sto volite ruse a mrzite sebe otidjite na letovanje u Sibir.

ams

pre 10 godina

Sedim u sobi s caletom, on gleda tenis a ja nam citam vesti s b92, pa se smejemo na sav glas! (a drago nam nije)

Ura za reforme! Ura za MMF! Democracy and better life, we deliver!!! :D

Aleksandar

pre 10 godina

Eto vam demokratije.

I nemojte da se žalite, svu pomoć koju ste dobili je pozajmica koju morate da vratite. I to neće vraćati Kličko, Timošenkova niti Janjuković...

Znamo iz sopstvenog iskustva :(

skep

pre 10 godina

U Srbiji se cena gasa pre par godina povećala za 60% (ili beše 100%?) a praktično smo se pobratimili sa Rusima. Koliko bi se povećala da smo se posvađali?

babun u odelu

pre 10 godina

Eto, za dve nedelje su dobili demokratiju, MMF, upola vece cene. Nije da sam za rusiju, ali nisam ni za zapad.

Ovo je bre totalni apsurd. Kad ce narod da se vise opameti!?

Veks

pre 10 godina

@ MMF želi da oporavi Ukrajinu, a za tako nešto su neophodne bolne reforme i
oštri rezovi. Ne brinite, pomoći će MMF i nama. Sigurnim koracima idemo ka
EU i to je ta budućnost u koju verujemo, što je bio predizborni slogan mog
voljenog SNS-a. Najvažnije je da se sada strpimo, kako bi jednog dana našim
unucima bilo bolje.
(Naprednjak, 26. mart 2014 18:04)

Ovo se šališ naravno ??????

strange

pre 10 godina

Cemu ovo sada? Pa zar im nisu Rusi nudili doslovno sve - i novac i jeftin gas, pre izbijanja krize, pre demonstracija? Onda su na ulici rekli NE. Nista meni ovde nije jasno.

Ivan Stanic

pre 10 godina

Sve to sto radi nova samoproklamovana "vlada" ce samo naterati sve Ukrajince da se ponovo vrate pod okrilje Rusije jer ih tamo barem nece niko pljackati a i standard i zivot ce im biti bolji.

Ddule

pre 10 godina

Mi smo bre cudo vise! Svugdje poskupljenja, samo kod nas obecanja da ce biti jos jeftinije!
Ja sam cuo nekog poslanickog kandidata kako laze narod da ce sve biti jeftinije, a moguce cak i za dzabe... A raja mu povera.

Posto nemam drugog izbora, i ja moram da se krecem stapama raje. A obecano svetlo na kraju tunela, kako kazu oni iz vrha, na dogled je!

joca

pre 10 godina

da ali niko ne pominje koliko je kaloricna demokratija, kad se podlozi greje ko kameni ugalja a kad se namaze na leba uusnija je od putera, sad to sto ukrajinci nece imati ni za leba to je druga stvar...

Hogar

pre 10 godina

Tražili su "revoluciju"...odnosno drugi "peti oktobar" !Evo upravo je stigao!Naravno kada ode gore cena gasa idu i ostale vrste robe...od prehrambene pa do usluga.Ali tu nije kraj...jer onda shvatite da vam plata koja je u međuvremenu smanjena da bi firme namirile dugove za gas mala!Ubrzo će te shvatiti da je na krimu cena gasa deset puta niža i da skoro nema nezaposlenih...kao u Belorusiji.Onda stavite prst na čelo i kažete da ste žrtva i da hoćete nazad ali...KASNO JE!

Lazarenko

pre 10 godina

Odlično, sad pošto su deo evropske "porodice" treba da napuste gas i da se greju na koka-kolu. Lepo kulturiška, sve digitalno i transparentno, svi eksperti i savetnici u ispeglanim odelcima, a ne one prljave ruske cevi, oni masni ventli za gas, fuj, i oni prosti radnici sa polugama od pola metra.
Jes' da košta al' demokraCija nema cenu.

Miki

pre 10 godina

Stigla i kod njih zapadna "demokratija". Sad ima da crknu od gladi, u bedi smrzavajuci se ali ce umirati sa "ponosom" jer ih podrzava Amerika.

Nev

pre 10 godina

Koliko ja znam oni jos uvek placaju gas Rusima po povlascenim cenama i to sto im se dize cena je da bi Ukraina kao drzava uzela globu (kao nase akcize). A sad kad jos Rusija podigne cene na komercijalni nivo? Isto tako se postavlja pitanje da li ce Rusija trpeti da poklanja jeftino gas koji ce oni tako skupo prodavati obicnim gradjanima narocito sad kad su iskljucili delimicno struju Krimu, tj. da li ce dozvoliti da Rusija posredno puni budzet susednoj "nepriateljskoj" drzavi koja otvoreno medijski napada Ruse i okrece se ka EU trzistu.
Isto tako ono sto su sad dobili je ono sto je Rusija nudila po daleko povoljnijim uslovima. Znaci prava smejurija...

Vrscanin

pre 10 godina

Ovo ce i one koji su bili u nedoumici definitivno pribliziti Rusiji... Jos malo ce cela Ukrajina traziti referendum za pripajanje Rusiji

balkancaffe

pre 10 godina

"U srbiji je cena gasa vise puta bila podignta po 50% a nikad nije napisano da je podignuta"do neba"
@Baja

Bajo ,Ukrainski 50% je veci od srpskog ,a I srpsko nebo je visocije od ukrainskog;)

milojko

pre 10 godina

Meni uopste nisu jasni Ukrajinci. Oni kao da sami sebi seku granu na kojoj sede. Razumem da je sadasnji premijer americki covek ali bas toliko providno, ne razumem. Iz aviona se vidi da covek ne zna gde udara, ceka instrukcije i kao papagaj to ponavlja. Svaki dosadasnji potez od pocetka krize je bio pogresan i kao da izazivaju Rusiju da krene u turisticki obilazak cele Ukrajine tenkovima, helikopterima i avionima. Totalno mi nisu jasni. Sada amerika hoce totalno da unisti ukrajinu, da napravi nerede, da narod izadje na ulice, pa onda da ameri imaju razlog da posalju svoje snage, kao fol da pomognu ukrajini u sredjivanju drzave, bla,bla.. Provaljen scenario. Ajde ameri angazujte nekog holivudskor rezisera da smisli nesto bolje.

Victorinox

pre 10 godina

Bolji zivot nego u Srbiji... A vi im se smejete. Krajnje jadno. Mozete samo da pozelite taj zivotni standard.
(ne brinem ja za Ukrajinu, 26. mart 2014 17:05)

Nacionalni dohodak po glavi stanovnika u Ukrajini iznosi 7000 dolara, a u ovakvoj Srbiji 11000 (izvori: Svetska banka i MMF). Uzgred, prema istim izvorima u Belorusiji, kod diktatora Lukašenka GDP se kreće oko 15000, a u Rusiji oko 18000 dolara. Smatra se da između 5 i 6 miliona ukrajinaca radi u EU na crno, naravno najgore i najlošije plaćene poslove. Ali nema veze, Ukrajina će ubrzo postati raj na zemlji, potpisali ljudi SSP expresno...

klop

pre 10 godina

Vidim da nikom nije palo na pamet da ovo i nas ceka? Srbijagas ke gubitas u superteskoj kategoriji.
(Adam, 26. mart 2014 18:26)Nije baš isto.Kod nas je tržišna cena koju svi plaćaju,osim onih,velikih državnih kompanija,kojima je država to omogućila.Slično kao što te kompanije ne plaćaju struju,vodu,poreze...Zbog toga je nastao toliki gubitak,jer Srbijagas to ne može da naplati.A onda Srbijagas postaje vlasnik tih propalih državnih firmi.

mikin

pre 10 godina

"Ukrajina diže cenu gasa u nebo"
--------------------------------
Hoces lepo? NE. Hoces ruzno? DA! E to je danasnja Ukrajina.
Hocete 15 mlrd € kredita odma u kesu?
NE. Hocemo 1 mlrd € u obecanjima.
Hocete jevtin plin?
NE. Hocemo MMF i skup plin.
Hocete posao za vasu industriju?
NE. Hocemo MMF i otpustanje radnika.
Hocete mir u drzavi?
NE. Hocemo NATO i komadanje drzave.
-----------------------------------
Trazili ste ... gledajte. Ovo je tek pocetak ....

insajder

pre 10 godina

Невероватно, јутрос сам прочитао подужи текст на http://www.pogledi.rs/velika-pljacka-rusije-ili-kako-se-obogatio-harvard/ и препоручио га у пар коментара, са питањем за све нас, шта нас очекује у будућности.
Нешто касније прочитао сам коментар од Nataly na http://ruskarec.ru/politics/2014/03/25/vojne_sankcije_prema_rusijiko_gubi_vise_29281.html.
Већ поподне дочекам ову вест која се наслања и поткрепљује утемељеност анализа из поменутих чланака.
Будућност је већ почела!!! Ко ће се радовати?

Vlajko

pre 10 godina

Običan svet osetiće bedu i neće znati šta je to pošlo loše, pored ovolike pažnje i ljubavi od strane zapada. Ovo je i naša slika, ali oni su se prodali baš za male pare, ili drugačije rečeno - nepotrebno navukoše sebi drugu bedu posle Janukoviča

Da se kladimo...

pre 10 godina

Povecanje cene gasa, pa struje, pa hrane, pa poreza na imovinu pa... Onda dzipovi i crni Audi po ulicama i trotoarima pa onda pocinju hapsenja da bi se gladni narod zabavljao !

Popaj

pre 10 godina

Julija Timošenko oštrom retorikom želi da pred zapadom napravi od Ukrajine najvećeg i strateškog protivnika Rusije.Na taj način bi Ukrajina dobila Američke baze,vojne aerodrome i pare.Ostatak vlade radi na tome da Ukrajinu što više zaduži i pruži narodu bar jednu godinu "lepog života".Ceo svet uzima od istoka i zapada ono najbolje i ne okreće nikom leđa.Čini mi se da su toliko nestručni i nesposobni da će Grčka ekonomska kriza biti šala za Ukrajinsku.

pasteta

pre 10 godina

Paket pomoci MMFa od 15 mrd ce ispumpati dodatnih 30 mrd iz Ukrajine. To kao prosjak na ulici kad te pita imas li deset dinara, a ti mu kazes - imam, al' daj mi dvadeset.