Sreda, 22.01.2014.

12:49

Radulović: Ili reforme ili izbori

Ministar Saša Radulović kaže da ukoliko odmah ne prođu sistemski zakoni, to je siguran znak da se odustalo od reformi i da se ide na izbore.

Izvor: B92

Raduloviæ: Ili reforme ili izbori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

pontije

pre 10 godina

Puna podrška ministru iz jednog od preduzeća u restrukturiranju. Krajnje je vreme da se nesto uradi sa javaslukom i neradom u javnim i društvenim preduzećima. Mučno je gledati kako mi preduzeće propada i ne koristi šanse za razvoj i napredak, kako se svaka inicijativa odbacuje i guši, mučno je gledati direktore sa plajvazom i sveskom, nepismene, nesposobne, sujetne kako svi besni psuju ministra i rentiraju nam budućnost sa svojim ispunjenim uslovima za nekoliko penzija od 100 + hiljada, dok nam radnici u pogonu ne dižu glavu za 16 - 20.000.
Ministre, krajnje je vreme za govnjivu motku!

Dusan

pre 10 godina

Pitanje koje mi se namece: Jesu li poslodavci "Beli slonovi" Prvo su amnestirani od placanja poreza i doprinosa(niko nije sankcionisao) na plate zaposlenih, a potom kada je drzavi doslo iz d...ta u glavu (ne sasvim) onda ih je drzava amnestirala od isplate neto zarade zaposlenima, zahtevajuci samo uplatu poreza i doprinosa. Kako da se veruje ovom ministru i njegovim kvazi reformskim opredeljenjem, kada, koko god okrenes, radnik je debelo zapostavljen i ostecen. Ja mu ne verujem. To sto on predlaze nece dovesti ni do povecanja zaposlenosti a o prvlacenju stranih investicija ni toliko. U ostalom kako su dosadasnji strani investitori nasli svoj interes a buduci ga ne vide. Ili ga ne vidi samo kvazi reformator.

mira

pre 10 godina

Znate li neku zemlju u kojoj jedan ministar obavesti javnost o nekim novim zakonskim odredbama, a o tome se ne konsultuje sa vladom? Znate li zemlju u kojoj ministar uporno protezira zakon za koji uopste nije nadlezan? Znate li zemlju u kojoj ministar preti vladi koja ga je izabrala? I na kraju, u kojoj pristojnoj zemlji ministar obeca ostavku, a onda kaze puj pike ne vazi?

a teče ne, a teče nema

pre 10 godina

Pa, Vučić, Dačić i Nikolić, a i njihovi poslušnici će još jednom da se "promene"! Kao što jedan od njih reče "samo se budale ne menjaju". Ali se bojim da onaj ko navikne da stalno menja mišljenje, neće više ni imati mišljenje. Princip, šta to beše kad nije gavrilo? Plašim se da će Mihajlovićka ovih dana početi sa prokazivanjem "ministra koji radi za svoj interes", ona ima uvek u rezervi po jednog fantoma, pa kad zatreba on dobije i ime.

cika Pera

pre 10 godina

Gos.Ministre,prvo bih hteo da vam se zahvalim za sve sto ste ucinili oko SIEPE,pa zatim sto ste sprecili organizovanu otimacinu Vrsackihvinograda.Nadam se da cete uspeti u borbi za novi zakon o radu i zamolio bih vas da probate da ucinite nesto sa siguran sam vise od 100 000 laznih penxionera koji nam sisaj krv.
Namreno sam se obratio ministru zbog neobavestenih tipova koji "neznaju"sta je ucinio u prethodnom periodu.

daca

pre 10 godina

Radulovic je vise puta isticao da nije politicar, te bi mu bilo bolje da se ne bavi prognozama i neka to pitanje prepusti politicarma kad on to vec nije ili se mozda predomislio.Ovakve izjave govore u prilog povredjene sujete, a za to nema razloga, jednostavno zakon o radu treba izmene kako bi bio usvojen.

bns

pre 10 godina

Izgleda da su panduri i udbaši iz sindikata pobedili i ovaj put. Ipak su to godine i godine iskustva u muljavini.
Bez obzira koliko je predloženi zakon dobar ili loš od reformi očito nema ništa.

radi istine

pre 10 godina

a da samo je pitanje kako ces sada da vratis pare tajkunima I poslodavcima kada zakon ne prodje...daleka ti kuca propali stecejni upravnice ...bolje izbori da te ne gledamo vise svacim si se bavio samo nisi sto je domen u tvom resoru

to je poenta cele halabuke

pre 10 godina

@Straw Dog
Pa predlozeni zakon o radu to i predvidja.
Striktno postovanje obaveza i od strane poslodavca i od strane radnika. Ali i lakse zaposljavanje i otpustanje! Cak i postojeci zakon podrazumeva isplatu svih obaveza do kraja narednog meseca za prethodni mesec, ali to vazi i sprovodi se kod obicnih poslodavaca i privatnika, a banditsko-tajkunsko-sindikalne horde bez ikakvih obaveza rade sta hoce! Kupuju jahte i avione, a radnicima ne isplacuju plate. U stecaj nikad ne idu jer zakon o stecaju stiti badite i lopove!

Tako da ta vasa dva clana itekako vaze ali ne za sve privatnike! I zato su nuzni svi ovi zakoni u kompletu i o radu i o stecaju, ... i treba pridodati " zakon o razbucavanju partijsko-monopolistickih bandi" !

Zato je i povika na ministra, toboze zbog radnika- a boli bandite i "sindikate" za radnike, kljuc je da se izbegnu stecaji i vasa na trzistu koji su kreirale partijske horde.
Firme ne idu u stecaj nego u nekakve reorganizacije, a gazde u dzipovima i jahtama..... zapleniti im svu imovinu i namiriti radnike, drzavu, poverioce, .... pa pogledajte ko su najveci duznici u drzavi!!!
Ukljucite mozak!

MomaSRB

pre 10 godina

Ja sam glasac DS-a, na izborima sam glasao za SNS. Radulovic je jedini ministar koji razmislja kako da resi problem, a ne kako da pobedi na izborima opet. Ako krenu opet na izbore, ja glas dajem za BELI LISTIC. (srbija, 22. januar 2014 13:40) Ja verujem da si ovo prvo ( Ja sam glasac DS-a, na izborima sam glasao za SNS ) napisao samo da bi dobio sto vise + na svoj komentar od SNS botova!

zabrinut za sledece generacije

pre 10 godina

Tako je S.Radulovicu,logicno ne treba da ucestvujes u propadanju drzave i naroda,oni koji to prizeljkuju i zele,neka sami nastave da je razvodnjavaju i razbucaju,ali ti i mnogi uz tebe nece ucestvovati da nasu zemlju unistavaju do totalnog kolapsa i raspada!Zato oni imaju razne dilere kojima se dojavljuje sta im se sprema od UKP,i uz njih tajkuni peraci para njihovi kojima prete zakonske kazne.Maske su pale,ili narod i drzava ili mafija ce rasturiti zemlju.

Stevan

pre 10 godina

Ni jedno ni drugo, dragi nas ministre. Vlast ce te iskoristiti(odrati) kao zrtvenog jarca I nastaviti da koketira sa narodnim masama. Nastavice da se zaduzuju I tako odrzavaju socijalni parazitski mir. Narod ce zabavljati hapsenjem tajkuna I bandita, mrva hleba I igara I po neko perce mladog luka. To je nasa sudbina.

novica952

pre 10 godina

Sva je prilika da će se ministrovanje gospodina Radulovića uskoro završiti bilo da vlada odnosno skupština ne prihvati usvajanje reformskih zakona kao što je zakon o privatizaciji i stečaju kao i zakon o radu.Ministar Radulović je već ranije a danas je potvrdio ako izostane usvajanje ovih zakona da će on napustiti funkciju ministra ekkonomije i da je to sigurno znak da je vlada odustala od reformi i da se ide u izbore.takođe je Radulović zamerio premijeru i vicepremijeru da su organizovali sastanak seocijalno ekonomskog saveta a da u tome ministarstvo nije učestovalo.Bez obzira na usvajanje ili neusvajanje ovih zakona ministar radulović je svojim izjavama i svojim radom jasno stavio do znanja da svoja načela neće pogaziti i da će napustiti vladu.

Bojan

pre 10 godina

Ok, nemoraju reforme. Ali pitacu sve te parazite za 2-3 godine kada javni dug sa sadasnjih 70% skoci na 90% BDP-a tj. srbija bankrotira. Od cega ce primati "svoju" platu. Ja se za sebe ne bojim jer imam iskustva i znanja pa mi je sve jedno dali radim za sebe ili poslodavca.

Milena M.

pre 10 godina

Daj covece, nesto uradi pa onda pricaj price...
Ni jedan zakon, ni jedna uredba!
Samo si sprecio privatizaciju, sto je katastrofa! Dosta je drustvene svojine.

Goran

pre 10 godina

Ne zelim ni ja da verujem da je samo radi marketinga, ali izgleda da jeste. Previse se neradnika negomilalo koji zele da se zakonom zastiti njihov status i zapecati radno mesto kao njihovo do penzije. Shvataju oni da je to lose po drustvo u celini, ali njima je previse to lepo da se ne bi borili za sebe. E kad imamo ogroman broj takvih onda je otpor jak. To se gomilalo decenijama. Ali, samo napred Radulovicu, istraj, ovo je borba.

Straw Dog

pre 10 godina

Evo, ministre, prvi ću da stanem uz Vaš predlog novog Zakona o radu, ukoliko se ubace samo dve stavke koje se odnose na poslodavce u privatnom sektoru:
1. Ukoliko poslodavac ošteti zaposlenog radnika time što mu ne uplaćuje sve poreze i doprinose, koje je država ZAKONOM propisala zaposleni će da namiri svoju pretrpljenu štetu od prodaje pokretne i nepokretne imovine poslodavca. (Povezivanje radnog staža, uplata za penziono, zdravstveno...) Za sprovodjenje ovog Zakona je odgovorna država.
2. Ukoliko poslodavac ne isplati zaposlenom zaradu na vreme svakog meseca, a najviše do duga od tri mesečne plate, takva firma AUTOMATSKI ide u stečaj i zatvara se. (Ovakav Zakon je u Nemačkoj, i to znači da si, kao vlasnik i privredni subjekt NESPOSOBAN da se baviš privatnim biznisom, i on je neka vrsta merila sposobnosti, kreativnosti i pameti čoveka). Za sprovodjenje ovog Zakona je odgovorna država.
Onda bi se, ministre, iznenadili kako bi opala kupovina jahti, skupih kola, prodaja turističkih aranžmana na egzotične destinacije, jer privatniku u Srbiji su važnije s..e i botoks na švalerki od plate svojih zaposlenih.

Radissha

pre 10 godina

Podrška prvom-pravom reformatoru , koji će nažalost koliko vidim , neslavno završiti . Avet Mlađana Dinkića se ponovo nadvija nad srpskom privredom i ekonomijom ! Vučića neće srušiti ni Mišković , ni Šarić , srušiće ga koketiranje sa sindikatima , koji su jedan od najtvrđih stubova nekadašnje UDBE , a koji su i danas jedan od ključnih oslonca njenih ostataka !

Milenko W

pre 10 godina

Podrzavam sve sto je Radulovic do sada uradio!
Evo na primer... Pa dobro, evo ponistio je privatizaciju Vrsackih vinograda. Da nije bilo njega to bi sada bila privatna firma, ovak je jos uvek NASA!!

Dzoni B.

pre 10 godina

Ko je ovaj covek i cime se bavio pre nego sto je misteriozno izabran u Parlamentu za Ministra!?
Kao da je radio u putujucem cirkusu...
Samo ide i prica neke price, a nista ne radi!!

ficko

pre 10 godina

Ako misli na reforme u vladi koje cine politicari (pogotovo par "dama") da sto lepse izgledaju pred objektivom novinara uspeh je 101% zagarantovan.A za reforme u cilju boljitka Srbije isto je kao i probati ugurati nogu br.45 u obucu br.40,mozda i moze? ali zdravo tesko.

srbija

pre 10 godina

Ja sam glasac DS-a, na izborima sam glasao za SNS. Radulovic je jedini ministar koji razmislja kako da resi problem, a ne kako da pobedi na izborima opet. Ako krenu opet na izbore, ja glas dajem za BELI LISTIC.

Zulu

pre 10 godina

Sto bi bila fora da ovi sto prete izadju iz vlade u zelji da nas izborima opet bace na trosak i uvedu u jos jednu izgubljnu godinu a da onda ostatak poslanika izglasa novu vladu bez njih. Halo gospodo, ne pustate kisu. Nadao sam se da cu ziveti bolje, sa vama je jos gore.To sto vam trebaju ministarstva zdravstva i prosvete na primer kako bi po vertikali zaposlili sve koji su vas zaduzili to ne znaci da nas treba da mrcvarite.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Lobi grupe plaćaju debelo da se njihovi zakoni usvoje, to je opšte poznata stvar...tajkuni imaju svoje ljude na važnim funkcijama i ne treba da nas čudo što se neki ministri ovoliko ,,bore'' da tajkunski zakoni prođu...Da je Vučić ozbiljan u nameri da se neke stvari urede na pravi način, a ne kako neke lobi grupe hoće, on je trebao da predlog zakona o stečaju pred ministrom Radulovićem demonstrativno pocepa i otera ga...Komora=stečajna mafija. Drugo, predlog zakona o radu je skandalozan i taj papir je trebao Vučić da pocepa i pita Radulovića - Da li je normalan?
Znači, treba uraditi određene izmene ova 4 zakona, ali ne kako Radulović i tajkuni predlažu. Drugo, samo budale misle da su ovo sistemski zakoni koji će dovesti do većih investicija, zapošljavanja...Ne, dovešće do otpuštanja i još veće dubioze...do još većeg crnog tržišta...milion ljudi će biti bez posla, pa ti ljudi moraju nešto da rade...a da vidim ko će to da spreči...nema šanse, biće nemiri na ulicama, haos...Oni su sve fondove i subvencije ukinuli i ostale su nam samo banke - banke sa zelenaškim kamatama, pa sad ti pozajmi novac za biznis i osuđen si na propast. Da ne govorim o tome da je ovaj neoliberalni koncept zlo za male gradove i opštine, jer kapitalisti ulažu novac samo u velike gradove, infratsukturno sređene, sa obrazovanim radnicima...a šta ćemo sa nerazvijenim područjima, ko će tamo da ulaže, zapošljava...Niko. Prema tome, Raduloviću odlazi, neće tajkuni vladati Srbijom.

Bojan

pre 10 godina

"Ne želim da verujem, da smo u reforme krenuli samo radi marketinga, već želim da verujem da je to bilo ozbiljno i da nije bilo zamajavanja".
Onda si Radulovicu mnogo naivan, pa I ne zasluzujes to mesto gde si!

vk

pre 10 godina

Sad kad je SNS pokazao svoje pravo lice, izbori su jedino demokratsko resenje. Pa lepo da se vidi sta gradjani misle o vasim "reformama" (ovde mislim na celokupnu politiku socijalnog genocida, izdaje nacionalnih interesa, poklanjanja svega strancima, zastite tajkuna i kriminalaca i prodaje gradjana u roblje).

radnik koji zna posao

pre 10 godina

Uvazeni gospodeine ministre, sacekajte malo da se razjasni situacija oko izbora, verujete i za vas ce biti bolje da taj zakon predlozite na pocetku sledece nove vlade, kasno je sada za to jer ste u drugoj polovini mandata.

djenka

pre 10 godina

Ocigledno je da je ovaj covek sposoban da zaradi pare i van politike i ne trese se za svoje ministarsko mesto. Kamo srece da nam je vise ovakvih, ubise nas ovi kojima je jedino moguce zanimanje - politicar.

Prevaranti

pre 10 godina

Lobi grupe plaćaju debelo da se njihovi zakoni usvoje, to je opšte poznata stvar...tajkuni imaju svoje ljude na važnim funkcijama i ne treba da nas čudo što se neki ministri ovoliko ,,bore'' da tajkunski zakoni prođu...Da je Vučić ozbiljan u nameri da se neke stvari urede na pravi način, a ne kako neke lobi grupe hoće, on je trebao da predlog zakona o stečaju pred ministrom Radulovićem demonstrativno pocepa i otera ga...Komora=stečajna mafija. Drugo, predlog zakona o radu je skandalozan i taj papir je trebao Vučić da pocepa i pita Radulovića - Da li je normalan?
Znači, treba uraditi određene izmene ova 4 zakona, ali ne kako Radulović i tajkuni predlažu. Drugo, samo budale misle da su ovo sistemski zakoni koji će dovesti do većih investicija, zapošljavanja...Ne, dovešće do otpuštanja i još veće dubioze...do još većeg crnog tržišta...milion ljudi će biti bez posla, pa ti ljudi moraju nešto da rade...a da vidim ko će to da spreči...nema šanse, biće nemiri na ulicama, haos...Oni su sve fondove i subvencije ukinuli i ostale su nam samo banke - banke sa zelenaškim kamatama, pa sad ti pozajmi novac za biznis i osuđen si na propast. Da ne govorim o tome da je ovaj neoliberalni koncept zlo za male gradove i opštine, jer kapitalisti ulažu novac samo u velike gradove, infratsukturno sređene, sa obrazovanim radnicima...a šta ćemo sa nerazvijenim područjima, ko će tamo da ulaže, zapošljava...Niko. Prema tome, Raduloviću odlazi, neće tajkuni vladati Srbijom.

Prevaranti

pre 10 godina

Lobi grupe plaćaju debelo da se njihovi zakoni usvoje, to je opšte poznata stvar...tajkuni imaju svoje ljude na važnim funkcijama i ne treba da nas čudo što se neki ministri ovoliko ,,bore'' da tajkunski zakoni prođu...Da je Vučić ozbiljan u nameri da se neke stvari urede na pravi način, a ne kako neke lobi grupe hoće, on je trebao da predlog zakona o stečaju pred ministrom Radulovićem demonstrativno pocepa i otera ga...Komora=stečajna mafija. Drugo, predlog zakona o radu je skandalozan i taj papir je trebao Vučić da pocepa i pita Radulovića - Da li je normalan?
Znači, treba uraditi određene izmene ova 4 zakona, ali ne kako Radulović i tajkuni predlažu. Drugo, samo budale misle da su ovo sistemski zakoni koji će dovesti do većih investicija, zapošljavanja...Ne, dovešće do otpuštanja i još veće dubioze...do još većeg crnog tržišta...milion ljudi će biti bez posla, pa ti ljudi moraju nešto da rade...a da vidim ko će to da spreči...nema šanse, biće nemiri na ulicama, haos...Oni su sve fondove i subvencije ukinuli i ostale su nam samo banke - banke sa zelenaškim kamatama, pa sad ti pozajmi novac za biznis i osuđen si na propast. Da ne govorim o tome da je ovaj neoliberalni koncept zlo za male gradove i opštine, jer kapitalisti ulažu novac samo u velike gradove, infratsukturno sređene, sa obrazovanim radnicima...a šta ćemo sa nerazvijenim područjima, ko će tamo da ulaže, zapošljava...Niko. Prema tome, Raduloviću odlazi, neće tajkuni vladati Srbijom.

;)

pre 10 godina

Je li ovo put do vanrednih izbora i ostvarenja Vučićevog sna. Ne trošite nam vreme, recite otvoreno, potrebno je izazvati krizu u radu Vlade da bi smo promenili premijera, nakon toga biće usvojeni zakoni o radu, stečaju, privatizaciji i izgradnji.

ILIJA Drakulić

pre 10 godina

Ako ništa drugo, gospodin Radulović pokazuje da poseduje ljudski, profesionalni i politički integritet. Za razliku od likova kao što su frau Helga und herr Flick.

Straw Dog

pre 10 godina

Evo, ministre, prvi ću da stanem uz Vaš predlog novog Zakona o radu, ukoliko se ubace samo dve stavke koje se odnose na poslodavce u privatnom sektoru:
1. Ukoliko poslodavac ošteti zaposlenog radnika time što mu ne uplaćuje sve poreze i doprinose, koje je država ZAKONOM propisala zaposleni će da namiri svoju pretrpljenu štetu od prodaje pokretne i nepokretne imovine poslodavca. (Povezivanje radnog staža, uplata za penziono, zdravstveno...) Za sprovodjenje ovog Zakona je odgovorna država.
2. Ukoliko poslodavac ne isplati zaposlenom zaradu na vreme svakog meseca, a najviše do duga od tri mesečne plate, takva firma AUTOMATSKI ide u stečaj i zatvara se. (Ovakav Zakon je u Nemačkoj, i to znači da si, kao vlasnik i privredni subjekt NESPOSOBAN da se baviš privatnim biznisom, i on je neka vrsta merila sposobnosti, kreativnosti i pameti čoveka). Za sprovodjenje ovog Zakona je odgovorna država.
Onda bi se, ministre, iznenadili kako bi opala kupovina jahti, skupih kola, prodaja turističkih aranžmana na egzotične destinacije, jer privatniku u Srbiji su važnije s..e i botoks na švalerki od plate svojih zaposlenih.

Radissha

pre 10 godina

Podrška prvom-pravom reformatoru , koji će nažalost koliko vidim , neslavno završiti . Avet Mlađana Dinkića se ponovo nadvija nad srpskom privredom i ekonomijom ! Vučića neće srušiti ni Mišković , ni Šarić , srušiće ga koketiranje sa sindikatima , koji su jedan od najtvrđih stubova nekadašnje UDBE , a koji su i danas jedan od ključnih oslonca njenih ostataka !

ILIJA Drakulić

pre 10 godina

Ako ništa drugo, gospodin Radulović pokazuje da poseduje ljudski, profesionalni i politički integritet. Za razliku od likova kao što su frau Helga und herr Flick.

djenka

pre 10 godina

Ocigledno je da je ovaj covek sposoban da zaradi pare i van politike i ne trese se za svoje ministarsko mesto. Kamo srece da nam je vise ovakvih, ubise nas ovi kojima je jedino moguce zanimanje - politicar.

srbija

pre 10 godina

Ja sam glasac DS-a, na izborima sam glasao za SNS. Radulovic je jedini ministar koji razmislja kako da resi problem, a ne kako da pobedi na izborima opet. Ako krenu opet na izbore, ja glas dajem za BELI LISTIC.

Bojan

pre 10 godina

Ok, nemoraju reforme. Ali pitacu sve te parazite za 2-3 godine kada javni dug sa sadasnjih 70% skoci na 90% BDP-a tj. srbija bankrotira. Od cega ce primati "svoju" platu. Ja se za sebe ne bojim jer imam iskustva i znanja pa mi je sve jedno dali radim za sebe ili poslodavca.

Milenko W

pre 10 godina

Podrzavam sve sto je Radulovic do sada uradio!
Evo na primer... Pa dobro, evo ponistio je privatizaciju Vrsackih vinograda. Da nije bilo njega to bi sada bila privatna firma, ovak je jos uvek NASA!!

Goran

pre 10 godina

Ne zelim ni ja da verujem da je samo radi marketinga, ali izgleda da jeste. Previse se neradnika negomilalo koji zele da se zakonom zastiti njihov status i zapecati radno mesto kao njihovo do penzije. Shvataju oni da je to lose po drustvo u celini, ali njima je previse to lepo da se ne bi borili za sebe. E kad imamo ogroman broj takvih onda je otpor jak. To se gomilalo decenijama. Ali, samo napred Radulovicu, istraj, ovo je borba.

cika Pera

pre 10 godina

Gos.Ministre,prvo bih hteo da vam se zahvalim za sve sto ste ucinili oko SIEPE,pa zatim sto ste sprecili organizovanu otimacinu Vrsackihvinograda.Nadam se da cete uspeti u borbi za novi zakon o radu i zamolio bih vas da probate da ucinite nesto sa siguran sam vise od 100 000 laznih penxionera koji nam sisaj krv.
Namreno sam se obratio ministru zbog neobavestenih tipova koji "neznaju"sta je ucinio u prethodnom periodu.

Prevaranti

pre 10 godina

Lobi grupe plaćaju debelo da se njihovi zakoni usvoje, to je opšte poznata stvar...tajkuni imaju svoje ljude na važnim funkcijama i ne treba da nas čudo što se neki ministri ovoliko ,,bore'' da tajkunski zakoni prođu...Da je Vučić ozbiljan u nameri da se neke stvari urede na pravi način, a ne kako neke lobi grupe hoće, on je trebao da predlog zakona o stečaju pred ministrom Radulovićem demonstrativno pocepa i otera ga...Komora=stečajna mafija. Drugo, predlog zakona o radu je skandalozan i taj papir je trebao Vučić da pocepa i pita Radulovića - Da li je normalan?
Znači, treba uraditi određene izmene ova 4 zakona, ali ne kako Radulović i tajkuni predlažu. Drugo, samo budale misle da su ovo sistemski zakoni koji će dovesti do većih investicija, zapošljavanja...Ne, dovešće do otpuštanja i još veće dubioze...do još većeg crnog tržišta...milion ljudi će biti bez posla, pa ti ljudi moraju nešto da rade...a da vidim ko će to da spreči...nema šanse, biće nemiri na ulicama, haos...Oni su sve fondove i subvencije ukinuli i ostale su nam samo banke - banke sa zelenaškim kamatama, pa sad ti pozajmi novac za biznis i osuđen si na propast. Da ne govorim o tome da je ovaj neoliberalni koncept zlo za male gradove i opštine, jer kapitalisti ulažu novac samo u velike gradove, infratsukturno sređene, sa obrazovanim radnicima...a šta ćemo sa nerazvijenim područjima, ko će tamo da ulaže, zapošljava...Niko. Prema tome, Raduloviću odlazi, neće tajkuni vladati Srbijom.

to je poenta cele halabuke

pre 10 godina

@Straw Dog
Pa predlozeni zakon o radu to i predvidja.
Striktno postovanje obaveza i od strane poslodavca i od strane radnika. Ali i lakse zaposljavanje i otpustanje! Cak i postojeci zakon podrazumeva isplatu svih obaveza do kraja narednog meseca za prethodni mesec, ali to vazi i sprovodi se kod obicnih poslodavaca i privatnika, a banditsko-tajkunsko-sindikalne horde bez ikakvih obaveza rade sta hoce! Kupuju jahte i avione, a radnicima ne isplacuju plate. U stecaj nikad ne idu jer zakon o stecaju stiti badite i lopove!

Tako da ta vasa dva clana itekako vaze ali ne za sve privatnike! I zato su nuzni svi ovi zakoni u kompletu i o radu i o stecaju, ... i treba pridodati " zakon o razbucavanju partijsko-monopolistickih bandi" !

Zato je i povika na ministra, toboze zbog radnika- a boli bandite i "sindikate" za radnike, kljuc je da se izbegnu stecaji i vasa na trzistu koji su kreirale partijske horde.
Firme ne idu u stecaj nego u nekakve reorganizacije, a gazde u dzipovima i jahtama..... zapleniti im svu imovinu i namiriti radnike, drzavu, poverioce, .... pa pogledajte ko su najveci duznici u drzavi!!!
Ukljucite mozak!

bns

pre 10 godina

Izgleda da su panduri i udbaši iz sindikata pobedili i ovaj put. Ipak su to godine i godine iskustva u muljavini.
Bez obzira koliko je predloženi zakon dobar ili loš od reformi očito nema ništa.

;)

pre 10 godina

Je li ovo put do vanrednih izbora i ostvarenja Vučićevog sna. Ne trošite nam vreme, recite otvoreno, potrebno je izazvati krizu u radu Vlade da bi smo promenili premijera, nakon toga biće usvojeni zakoni o radu, stečaju, privatizaciji i izgradnji.

Dzoni B.

pre 10 godina

Ko je ovaj covek i cime se bavio pre nego sto je misteriozno izabran u Parlamentu za Ministra!?
Kao da je radio u putujucem cirkusu...
Samo ide i prica neke price, a nista ne radi!!

Stevan

pre 10 godina

Ni jedno ni drugo, dragi nas ministre. Vlast ce te iskoristiti(odrati) kao zrtvenog jarca I nastaviti da koketira sa narodnim masama. Nastavice da se zaduzuju I tako odrzavaju socijalni parazitski mir. Narod ce zabavljati hapsenjem tajkuna I bandita, mrva hleba I igara I po neko perce mladog luka. To je nasa sudbina.

Prevaranti

pre 10 godina

Lobi grupe plaćaju debelo da se njihovi zakoni usvoje, to je opšte poznata stvar...tajkuni imaju svoje ljude na važnim funkcijama i ne treba da nas čudo što se neki ministri ovoliko ,,bore'' da tajkunski zakoni prođu...Da je Vučić ozbiljan u nameri da se neke stvari urede na pravi način, a ne kako neke lobi grupe hoće, on je trebao da predlog zakona o stečaju pred ministrom Radulovićem demonstrativno pocepa i otera ga...Komora=stečajna mafija. Drugo, predlog zakona o radu je skandalozan i taj papir je trebao Vučić da pocepa i pita Radulovića - Da li je normalan?
Znači, treba uraditi određene izmene ova 4 zakona, ali ne kako Radulović i tajkuni predlažu. Drugo, samo budale misle da su ovo sistemski zakoni koji će dovesti do većih investicija, zapošljavanja...Ne, dovešće do otpuštanja i još veće dubioze...do još većeg crnog tržišta...milion ljudi će biti bez posla, pa ti ljudi moraju nešto da rade...a da vidim ko će to da spreči...nema šanse, biće nemiri na ulicama, haos...Oni su sve fondove i subvencije ukinuli i ostale su nam samo banke - banke sa zelenaškim kamatama, pa sad ti pozajmi novac za biznis i osuđen si na propast. Da ne govorim o tome da je ovaj neoliberalni koncept zlo za male gradove i opštine, jer kapitalisti ulažu novac samo u velike gradove, infratsukturno sređene, sa obrazovanim radnicima...a šta ćemo sa nerazvijenim područjima, ko će tamo da ulaže, zapošljava...Niko. Prema tome, Raduloviću odlazi, neće tajkuni vladati Srbijom.

MomaSRB

pre 10 godina

Ja sam glasac DS-a, na izborima sam glasao za SNS. Radulovic je jedini ministar koji razmislja kako da resi problem, a ne kako da pobedi na izborima opet. Ako krenu opet na izbore, ja glas dajem za BELI LISTIC. (srbija, 22. januar 2014 13:40) Ja verujem da si ovo prvo ( Ja sam glasac DS-a, na izborima sam glasao za SNS ) napisao samo da bi dobio sto vise + na svoj komentar od SNS botova!

novica952

pre 10 godina

Sva je prilika da će se ministrovanje gospodina Radulovića uskoro završiti bilo da vlada odnosno skupština ne prihvati usvajanje reformskih zakona kao što je zakon o privatizaciji i stečaju kao i zakon o radu.Ministar Radulović je već ranije a danas je potvrdio ako izostane usvajanje ovih zakona da će on napustiti funkciju ministra ekkonomije i da je to sigurno znak da je vlada odustala od reformi i da se ide u izbore.takođe je Radulović zamerio premijeru i vicepremijeru da su organizovali sastanak seocijalno ekonomskog saveta a da u tome ministarstvo nije učestovalo.Bez obzira na usvajanje ili neusvajanje ovih zakona ministar radulović je svojim izjavama i svojim radom jasno stavio do znanja da svoja načela neće pogaziti i da će napustiti vladu.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Lobi grupe plaćaju debelo da se njihovi zakoni usvoje, to je opšte poznata stvar...tajkuni imaju svoje ljude na važnim funkcijama i ne treba da nas čudo što se neki ministri ovoliko ,,bore'' da tajkunski zakoni prođu...Da je Vučić ozbiljan u nameri da se neke stvari urede na pravi način, a ne kako neke lobi grupe hoće, on je trebao da predlog zakona o stečaju pred ministrom Radulovićem demonstrativno pocepa i otera ga...Komora=stečajna mafija. Drugo, predlog zakona o radu je skandalozan i taj papir je trebao Vučić da pocepa i pita Radulovića - Da li je normalan?
Znači, treba uraditi određene izmene ova 4 zakona, ali ne kako Radulović i tajkuni predlažu. Drugo, samo budale misle da su ovo sistemski zakoni koji će dovesti do većih investicija, zapošljavanja...Ne, dovešće do otpuštanja i još veće dubioze...do još većeg crnog tržišta...milion ljudi će biti bez posla, pa ti ljudi moraju nešto da rade...a da vidim ko će to da spreči...nema šanse, biće nemiri na ulicama, haos...Oni su sve fondove i subvencije ukinuli i ostale su nam samo banke - banke sa zelenaškim kamatama, pa sad ti pozajmi novac za biznis i osuđen si na propast. Da ne govorim o tome da je ovaj neoliberalni koncept zlo za male gradove i opštine, jer kapitalisti ulažu novac samo u velike gradove, infratsukturno sređene, sa obrazovanim radnicima...a šta ćemo sa nerazvijenim područjima, ko će tamo da ulaže, zapošljava...Niko. Prema tome, Raduloviću odlazi, neće tajkuni vladati Srbijom.

Zulu

pre 10 godina

Sto bi bila fora da ovi sto prete izadju iz vlade u zelji da nas izborima opet bace na trosak i uvedu u jos jednu izgubljnu godinu a da onda ostatak poslanika izglasa novu vladu bez njih. Halo gospodo, ne pustate kisu. Nadao sam se da cu ziveti bolje, sa vama je jos gore.To sto vam trebaju ministarstva zdravstva i prosvete na primer kako bi po vertikali zaposlili sve koji su vas zaduzili to ne znaci da nas treba da mrcvarite.

vk

pre 10 godina

Sad kad je SNS pokazao svoje pravo lice, izbori su jedino demokratsko resenje. Pa lepo da se vidi sta gradjani misle o vasim "reformama" (ovde mislim na celokupnu politiku socijalnog genocida, izdaje nacionalnih interesa, poklanjanja svega strancima, zastite tajkuna i kriminalaca i prodaje gradjana u roblje).

ficko

pre 10 godina

Ako misli na reforme u vladi koje cine politicari (pogotovo par "dama") da sto lepse izgledaju pred objektivom novinara uspeh je 101% zagarantovan.A za reforme u cilju boljitka Srbije isto je kao i probati ugurati nogu br.45 u obucu br.40,mozda i moze? ali zdravo tesko.

zabrinut za sledece generacije

pre 10 godina

Tako je S.Radulovicu,logicno ne treba da ucestvujes u propadanju drzave i naroda,oni koji to prizeljkuju i zele,neka sami nastave da je razvodnjavaju i razbucaju,ali ti i mnogi uz tebe nece ucestvovati da nasu zemlju unistavaju do totalnog kolapsa i raspada!Zato oni imaju razne dilere kojima se dojavljuje sta im se sprema od UKP,i uz njih tajkuni peraci para njihovi kojima prete zakonske kazne.Maske su pale,ili narod i drzava ili mafija ce rasturiti zemlju.

Milena M.

pre 10 godina

Daj covece, nesto uradi pa onda pricaj price...
Ni jedan zakon, ni jedna uredba!
Samo si sprecio privatizaciju, sto je katastrofa! Dosta je drustvene svojine.

Bojan

pre 10 godina

"Ne želim da verujem, da smo u reforme krenuli samo radi marketinga, već želim da verujem da je to bilo ozbiljno i da nije bilo zamajavanja".
Onda si Radulovicu mnogo naivan, pa I ne zasluzujes to mesto gde si!

radi istine

pre 10 godina

a da samo je pitanje kako ces sada da vratis pare tajkunima I poslodavcima kada zakon ne prodje...daleka ti kuca propali stecejni upravnice ...bolje izbori da te ne gledamo vise svacim si se bavio samo nisi sto je domen u tvom resoru

mira

pre 10 godina

Znate li neku zemlju u kojoj jedan ministar obavesti javnost o nekim novim zakonskim odredbama, a o tome se ne konsultuje sa vladom? Znate li zemlju u kojoj ministar uporno protezira zakon za koji uopste nije nadlezan? Znate li zemlju u kojoj ministar preti vladi koja ga je izabrala? I na kraju, u kojoj pristojnoj zemlji ministar obeca ostavku, a onda kaze puj pike ne vazi?

daca

pre 10 godina

Radulovic je vise puta isticao da nije politicar, te bi mu bilo bolje da se ne bavi prognozama i neka to pitanje prepusti politicarma kad on to vec nije ili se mozda predomislio.Ovakve izjave govore u prilog povredjene sujete, a za to nema razloga, jednostavno zakon o radu treba izmene kako bi bio usvojen.

pontije

pre 10 godina

Puna podrška ministru iz jednog od preduzeća u restrukturiranju. Krajnje je vreme da se nesto uradi sa javaslukom i neradom u javnim i društvenim preduzećima. Mučno je gledati kako mi preduzeće propada i ne koristi šanse za razvoj i napredak, kako se svaka inicijativa odbacuje i guši, mučno je gledati direktore sa plajvazom i sveskom, nepismene, nesposobne, sujetne kako svi besni psuju ministra i rentiraju nam budućnost sa svojim ispunjenim uslovima za nekoliko penzija od 100 + hiljada, dok nam radnici u pogonu ne dižu glavu za 16 - 20.000.
Ministre, krajnje je vreme za govnjivu motku!

a teče ne, a teče nema

pre 10 godina

Pa, Vučić, Dačić i Nikolić, a i njihovi poslušnici će još jednom da se "promene"! Kao što jedan od njih reče "samo se budale ne menjaju". Ali se bojim da onaj ko navikne da stalno menja mišljenje, neće više ni imati mišljenje. Princip, šta to beše kad nije gavrilo? Plašim se da će Mihajlovićka ovih dana početi sa prokazivanjem "ministra koji radi za svoj interes", ona ima uvek u rezervi po jednog fantoma, pa kad zatreba on dobije i ime.

radnik koji zna posao

pre 10 godina

Uvazeni gospodeine ministre, sacekajte malo da se razjasni situacija oko izbora, verujete i za vas ce biti bolje da taj zakon predlozite na pocetku sledece nove vlade, kasno je sada za to jer ste u drugoj polovini mandata.

Dusan

pre 10 godina

Pitanje koje mi se namece: Jesu li poslodavci "Beli slonovi" Prvo su amnestirani od placanja poreza i doprinosa(niko nije sankcionisao) na plate zaposlenih, a potom kada je drzavi doslo iz d...ta u glavu (ne sasvim) onda ih je drzava amnestirala od isplate neto zarade zaposlenima, zahtevajuci samo uplatu poreza i doprinosa. Kako da se veruje ovom ministru i njegovim kvazi reformskim opredeljenjem, kada, koko god okrenes, radnik je debelo zapostavljen i ostecen. Ja mu ne verujem. To sto on predlaze nece dovesti ni do povecanja zaposlenosti a o prvlacenju stranih investicija ni toliko. U ostalom kako su dosadasnji strani investitori nasli svoj interes a buduci ga ne vide. Ili ga ne vidi samo kvazi reformator.

Milena M.

pre 10 godina

Daj covece, nesto uradi pa onda pricaj price...
Ni jedan zakon, ni jedna uredba!
Samo si sprecio privatizaciju, sto je katastrofa! Dosta je drustvene svojine.

Dzoni B.

pre 10 godina

Ko je ovaj covek i cime se bavio pre nego sto je misteriozno izabran u Parlamentu za Ministra!?
Kao da je radio u putujucem cirkusu...
Samo ide i prica neke price, a nista ne radi!!

Prevaranti

pre 10 godina

Lobi grupe plaćaju debelo da se njihovi zakoni usvoje, to je opšte poznata stvar...tajkuni imaju svoje ljude na važnim funkcijama i ne treba da nas čudo što se neki ministri ovoliko ,,bore'' da tajkunski zakoni prođu...Da je Vučić ozbiljan u nameri da se neke stvari urede na pravi način, a ne kako neke lobi grupe hoće, on je trebao da predlog zakona o stečaju pred ministrom Radulovićem demonstrativno pocepa i otera ga...Komora=stečajna mafija. Drugo, predlog zakona o radu je skandalozan i taj papir je trebao Vučić da pocepa i pita Radulovića - Da li je normalan?
Znači, treba uraditi određene izmene ova 4 zakona, ali ne kako Radulović i tajkuni predlažu. Drugo, samo budale misle da su ovo sistemski zakoni koji će dovesti do većih investicija, zapošljavanja...Ne, dovešće do otpuštanja i još veće dubioze...do još većeg crnog tržišta...milion ljudi će biti bez posla, pa ti ljudi moraju nešto da rade...a da vidim ko će to da spreči...nema šanse, biće nemiri na ulicama, haos...Oni su sve fondove i subvencije ukinuli i ostale su nam samo banke - banke sa zelenaškim kamatama, pa sad ti pozajmi novac za biznis i osuđen si na propast. Da ne govorim o tome da je ovaj neoliberalni koncept zlo za male gradove i opštine, jer kapitalisti ulažu novac samo u velike gradove, infratsukturno sređene, sa obrazovanim radnicima...a šta ćemo sa nerazvijenim područjima, ko će tamo da ulaže, zapošljava...Niko. Prema tome, Raduloviću odlazi, neće tajkuni vladati Srbijom.

Prevaranti

pre 10 godina

Lobi grupe plaćaju debelo da se njihovi zakoni usvoje, to je opšte poznata stvar...tajkuni imaju svoje ljude na važnim funkcijama i ne treba da nas čudo što se neki ministri ovoliko ,,bore'' da tajkunski zakoni prođu...Da je Vučić ozbiljan u nameri da se neke stvari urede na pravi način, a ne kako neke lobi grupe hoće, on je trebao da predlog zakona o stečaju pred ministrom Radulovićem demonstrativno pocepa i otera ga...Komora=stečajna mafija. Drugo, predlog zakona o radu je skandalozan i taj papir je trebao Vučić da pocepa i pita Radulovića - Da li je normalan?
Znači, treba uraditi određene izmene ova 4 zakona, ali ne kako Radulović i tajkuni predlažu. Drugo, samo budale misle da su ovo sistemski zakoni koji će dovesti do većih investicija, zapošljavanja...Ne, dovešće do otpuštanja i još veće dubioze...do još većeg crnog tržišta...milion ljudi će biti bez posla, pa ti ljudi moraju nešto da rade...a da vidim ko će to da spreči...nema šanse, biće nemiri na ulicama, haos...Oni su sve fondove i subvencije ukinuli i ostale su nam samo banke - banke sa zelenaškim kamatama, pa sad ti pozajmi novac za biznis i osuđen si na propast. Da ne govorim o tome da je ovaj neoliberalni koncept zlo za male gradove i opštine, jer kapitalisti ulažu novac samo u velike gradove, infratsukturno sređene, sa obrazovanim radnicima...a šta ćemo sa nerazvijenim područjima, ko će tamo da ulaže, zapošljava...Niko. Prema tome, Raduloviću odlazi, neće tajkuni vladati Srbijom.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Lobi grupe plaćaju debelo da se njihovi zakoni usvoje, to je opšte poznata stvar...tajkuni imaju svoje ljude na važnim funkcijama i ne treba da nas čudo što se neki ministri ovoliko ,,bore'' da tajkunski zakoni prođu...Da je Vučić ozbiljan u nameri da se neke stvari urede na pravi način, a ne kako neke lobi grupe hoće, on je trebao da predlog zakona o stečaju pred ministrom Radulovićem demonstrativno pocepa i otera ga...Komora=stečajna mafija. Drugo, predlog zakona o radu je skandalozan i taj papir je trebao Vučić da pocepa i pita Radulovića - Da li je normalan?
Znači, treba uraditi određene izmene ova 4 zakona, ali ne kako Radulović i tajkuni predlažu. Drugo, samo budale misle da su ovo sistemski zakoni koji će dovesti do većih investicija, zapošljavanja...Ne, dovešće do otpuštanja i još veće dubioze...do još većeg crnog tržišta...milion ljudi će biti bez posla, pa ti ljudi moraju nešto da rade...a da vidim ko će to da spreči...nema šanse, biće nemiri na ulicama, haos...Oni su sve fondove i subvencije ukinuli i ostale su nam samo banke - banke sa zelenaškim kamatama, pa sad ti pozajmi novac za biznis i osuđen si na propast. Da ne govorim o tome da je ovaj neoliberalni koncept zlo za male gradove i opštine, jer kapitalisti ulažu novac samo u velike gradove, infratsukturno sređene, sa obrazovanim radnicima...a šta ćemo sa nerazvijenim područjima, ko će tamo da ulaže, zapošljava...Niko. Prema tome, Raduloviću odlazi, neće tajkuni vladati Srbijom.

daca

pre 10 godina

Radulovic je vise puta isticao da nije politicar, te bi mu bilo bolje da se ne bavi prognozama i neka to pitanje prepusti politicarma kad on to vec nije ili se mozda predomislio.Ovakve izjave govore u prilog povredjene sujete, a za to nema razloga, jednostavno zakon o radu treba izmene kako bi bio usvojen.

Radissha

pre 10 godina

Podrška prvom-pravom reformatoru , koji će nažalost koliko vidim , neslavno završiti . Avet Mlađana Dinkića se ponovo nadvija nad srpskom privredom i ekonomijom ! Vučića neće srušiti ni Mišković , ni Šarić , srušiće ga koketiranje sa sindikatima , koji su jedan od najtvrđih stubova nekadašnje UDBE , a koji su i danas jedan od ključnih oslonca njenih ostataka !

srbija

pre 10 godina

Ja sam glasac DS-a, na izborima sam glasao za SNS. Radulovic je jedini ministar koji razmislja kako da resi problem, a ne kako da pobedi na izborima opet. Ako krenu opet na izbore, ja glas dajem za BELI LISTIC.

Bojan

pre 10 godina

"Ne želim da verujem, da smo u reforme krenuli samo radi marketinga, već želim da verujem da je to bilo ozbiljno i da nije bilo zamajavanja".
Onda si Radulovicu mnogo naivan, pa I ne zasluzujes to mesto gde si!

radi istine

pre 10 godina

a da samo je pitanje kako ces sada da vratis pare tajkunima I poslodavcima kada zakon ne prodje...daleka ti kuca propali stecejni upravnice ...bolje izbori da te ne gledamo vise svacim si se bavio samo nisi sto je domen u tvom resoru

ILIJA Drakulić

pre 10 godina

Ako ništa drugo, gospodin Radulović pokazuje da poseduje ljudski, profesionalni i politički integritet. Za razliku od likova kao što su frau Helga und herr Flick.

djenka

pre 10 godina

Ocigledno je da je ovaj covek sposoban da zaradi pare i van politike i ne trese se za svoje ministarsko mesto. Kamo srece da nam je vise ovakvih, ubise nas ovi kojima je jedino moguce zanimanje - politicar.

Milenko W

pre 10 godina

Podrzavam sve sto je Radulovic do sada uradio!
Evo na primer... Pa dobro, evo ponistio je privatizaciju Vrsackih vinograda. Da nije bilo njega to bi sada bila privatna firma, ovak je jos uvek NASA!!

Goran

pre 10 godina

Ne zelim ni ja da verujem da je samo radi marketinga, ali izgleda da jeste. Previse se neradnika negomilalo koji zele da se zakonom zastiti njihov status i zapecati radno mesto kao njihovo do penzije. Shvataju oni da je to lose po drustvo u celini, ali njima je previse to lepo da se ne bi borili za sebe. E kad imamo ogroman broj takvih onda je otpor jak. To se gomilalo decenijama. Ali, samo napred Radulovicu, istraj, ovo je borba.

Bojan

pre 10 godina

Ok, nemoraju reforme. Ali pitacu sve te parazite za 2-3 godine kada javni dug sa sadasnjih 70% skoci na 90% BDP-a tj. srbija bankrotira. Od cega ce primati "svoju" platu. Ja se za sebe ne bojim jer imam iskustva i znanja pa mi je sve jedno dali radim za sebe ili poslodavca.

vk

pre 10 godina

Sad kad je SNS pokazao svoje pravo lice, izbori su jedino demokratsko resenje. Pa lepo da se vidi sta gradjani misle o vasim "reformama" (ovde mislim na celokupnu politiku socijalnog genocida, izdaje nacionalnih interesa, poklanjanja svega strancima, zastite tajkuna i kriminalaca i prodaje gradjana u roblje).

radnik koji zna posao

pre 10 godina

Uvazeni gospodeine ministre, sacekajte malo da se razjasni situacija oko izbora, verujete i za vas ce biti bolje da taj zakon predlozite na pocetku sledece nove vlade, kasno je sada za to jer ste u drugoj polovini mandata.

mira

pre 10 godina

Znate li neku zemlju u kojoj jedan ministar obavesti javnost o nekim novim zakonskim odredbama, a o tome se ne konsultuje sa vladom? Znate li zemlju u kojoj ministar uporno protezira zakon za koji uopste nije nadlezan? Znate li zemlju u kojoj ministar preti vladi koja ga je izabrala? I na kraju, u kojoj pristojnoj zemlji ministar obeca ostavku, a onda kaze puj pike ne vazi?

cika Pera

pre 10 godina

Gos.Ministre,prvo bih hteo da vam se zahvalim za sve sto ste ucinili oko SIEPE,pa zatim sto ste sprecili organizovanu otimacinu Vrsackihvinograda.Nadam se da cete uspeti u borbi za novi zakon o radu i zamolio bih vas da probate da ucinite nesto sa siguran sam vise od 100 000 laznih penxionera koji nam sisaj krv.
Namreno sam se obratio ministru zbog neobavestenih tipova koji "neznaju"sta je ucinio u prethodnom periodu.

Straw Dog

pre 10 godina

Evo, ministre, prvi ću da stanem uz Vaš predlog novog Zakona o radu, ukoliko se ubace samo dve stavke koje se odnose na poslodavce u privatnom sektoru:
1. Ukoliko poslodavac ošteti zaposlenog radnika time što mu ne uplaćuje sve poreze i doprinose, koje je država ZAKONOM propisala zaposleni će da namiri svoju pretrpljenu štetu od prodaje pokretne i nepokretne imovine poslodavca. (Povezivanje radnog staža, uplata za penziono, zdravstveno...) Za sprovodjenje ovog Zakona je odgovorna država.
2. Ukoliko poslodavac ne isplati zaposlenom zaradu na vreme svakog meseca, a najviše do duga od tri mesečne plate, takva firma AUTOMATSKI ide u stečaj i zatvara se. (Ovakav Zakon je u Nemačkoj, i to znači da si, kao vlasnik i privredni subjekt NESPOSOBAN da se baviš privatnim biznisom, i on je neka vrsta merila sposobnosti, kreativnosti i pameti čoveka). Za sprovodjenje ovog Zakona je odgovorna država.
Onda bi se, ministre, iznenadili kako bi opala kupovina jahti, skupih kola, prodaja turističkih aranžmana na egzotične destinacije, jer privatniku u Srbiji su važnije s..e i botoks na švalerki od plate svojih zaposlenih.

Zulu

pre 10 godina

Sto bi bila fora da ovi sto prete izadju iz vlade u zelji da nas izborima opet bace na trosak i uvedu u jos jednu izgubljnu godinu a da onda ostatak poslanika izglasa novu vladu bez njih. Halo gospodo, ne pustate kisu. Nadao sam se da cu ziveti bolje, sa vama je jos gore.To sto vam trebaju ministarstva zdravstva i prosvete na primer kako bi po vertikali zaposlili sve koji su vas zaduzili to ne znaci da nas treba da mrcvarite.

zabrinut za sledece generacije

pre 10 godina

Tako je S.Radulovicu,logicno ne treba da ucestvujes u propadanju drzave i naroda,oni koji to prizeljkuju i zele,neka sami nastave da je razvodnjavaju i razbucaju,ali ti i mnogi uz tebe nece ucestvovati da nasu zemlju unistavaju do totalnog kolapsa i raspada!Zato oni imaju razne dilere kojima se dojavljuje sta im se sprema od UKP,i uz njih tajkuni peraci para njihovi kojima prete zakonske kazne.Maske su pale,ili narod i drzava ili mafija ce rasturiti zemlju.

Dusan

pre 10 godina

Pitanje koje mi se namece: Jesu li poslodavci "Beli slonovi" Prvo su amnestirani od placanja poreza i doprinosa(niko nije sankcionisao) na plate zaposlenih, a potom kada je drzavi doslo iz d...ta u glavu (ne sasvim) onda ih je drzava amnestirala od isplate neto zarade zaposlenima, zahtevajuci samo uplatu poreza i doprinosa. Kako da se veruje ovom ministru i njegovim kvazi reformskim opredeljenjem, kada, koko god okrenes, radnik je debelo zapostavljen i ostecen. Ja mu ne verujem. To sto on predlaze nece dovesti ni do povecanja zaposlenosti a o prvlacenju stranih investicija ni toliko. U ostalom kako su dosadasnji strani investitori nasli svoj interes a buduci ga ne vide. Ili ga ne vidi samo kvazi reformator.

MomaSRB

pre 10 godina

Ja sam glasac DS-a, na izborima sam glasao za SNS. Radulovic je jedini ministar koji razmislja kako da resi problem, a ne kako da pobedi na izborima opet. Ako krenu opet na izbore, ja glas dajem za BELI LISTIC. (srbija, 22. januar 2014 13:40) Ja verujem da si ovo prvo ( Ja sam glasac DS-a, na izborima sam glasao za SNS ) napisao samo da bi dobio sto vise + na svoj komentar od SNS botova!

to je poenta cele halabuke

pre 10 godina

@Straw Dog
Pa predlozeni zakon o radu to i predvidja.
Striktno postovanje obaveza i od strane poslodavca i od strane radnika. Ali i lakse zaposljavanje i otpustanje! Cak i postojeci zakon podrazumeva isplatu svih obaveza do kraja narednog meseca za prethodni mesec, ali to vazi i sprovodi se kod obicnih poslodavaca i privatnika, a banditsko-tajkunsko-sindikalne horde bez ikakvih obaveza rade sta hoce! Kupuju jahte i avione, a radnicima ne isplacuju plate. U stecaj nikad ne idu jer zakon o stecaju stiti badite i lopove!

Tako da ta vasa dva clana itekako vaze ali ne za sve privatnike! I zato su nuzni svi ovi zakoni u kompletu i o radu i o stecaju, ... i treba pridodati " zakon o razbucavanju partijsko-monopolistickih bandi" !

Zato je i povika na ministra, toboze zbog radnika- a boli bandite i "sindikate" za radnike, kljuc je da se izbegnu stecaji i vasa na trzistu koji su kreirale partijske horde.
Firme ne idu u stecaj nego u nekakve reorganizacije, a gazde u dzipovima i jahtama..... zapleniti im svu imovinu i namiriti radnike, drzavu, poverioce, .... pa pogledajte ko su najveci duznici u drzavi!!!
Ukljucite mozak!

bns

pre 10 godina

Izgleda da su panduri i udbaši iz sindikata pobedili i ovaj put. Ipak su to godine i godine iskustva u muljavini.
Bez obzira koliko je predloženi zakon dobar ili loš od reformi očito nema ništa.

Stevan

pre 10 godina

Ni jedno ni drugo, dragi nas ministre. Vlast ce te iskoristiti(odrati) kao zrtvenog jarca I nastaviti da koketira sa narodnim masama. Nastavice da se zaduzuju I tako odrzavaju socijalni parazitski mir. Narod ce zabavljati hapsenjem tajkuna I bandita, mrva hleba I igara I po neko perce mladog luka. To je nasa sudbina.

ficko

pre 10 godina

Ako misli na reforme u vladi koje cine politicari (pogotovo par "dama") da sto lepse izgledaju pred objektivom novinara uspeh je 101% zagarantovan.A za reforme u cilju boljitka Srbije isto je kao i probati ugurati nogu br.45 u obucu br.40,mozda i moze? ali zdravo tesko.

;)

pre 10 godina

Je li ovo put do vanrednih izbora i ostvarenja Vučićevog sna. Ne trošite nam vreme, recite otvoreno, potrebno je izazvati krizu u radu Vlade da bi smo promenili premijera, nakon toga biće usvojeni zakoni o radu, stečaju, privatizaciji i izgradnji.

novica952

pre 10 godina

Sva je prilika da će se ministrovanje gospodina Radulovića uskoro završiti bilo da vlada odnosno skupština ne prihvati usvajanje reformskih zakona kao što je zakon o privatizaciji i stečaju kao i zakon o radu.Ministar Radulović je već ranije a danas je potvrdio ako izostane usvajanje ovih zakona da će on napustiti funkciju ministra ekkonomije i da je to sigurno znak da je vlada odustala od reformi i da se ide u izbore.takođe je Radulović zamerio premijeru i vicepremijeru da su organizovali sastanak seocijalno ekonomskog saveta a da u tome ministarstvo nije učestovalo.Bez obzira na usvajanje ili neusvajanje ovih zakona ministar radulović je svojim izjavama i svojim radom jasno stavio do znanja da svoja načela neće pogaziti i da će napustiti vladu.

a teče ne, a teče nema

pre 10 godina

Pa, Vučić, Dačić i Nikolić, a i njihovi poslušnici će još jednom da se "promene"! Kao što jedan od njih reče "samo se budale ne menjaju". Ali se bojim da onaj ko navikne da stalno menja mišljenje, neće više ni imati mišljenje. Princip, šta to beše kad nije gavrilo? Plašim se da će Mihajlovićka ovih dana početi sa prokazivanjem "ministra koji radi za svoj interes", ona ima uvek u rezervi po jednog fantoma, pa kad zatreba on dobije i ime.

pontije

pre 10 godina

Puna podrška ministru iz jednog od preduzeća u restrukturiranju. Krajnje je vreme da se nesto uradi sa javaslukom i neradom u javnim i društvenim preduzećima. Mučno je gledati kako mi preduzeće propada i ne koristi šanse za razvoj i napredak, kako se svaka inicijativa odbacuje i guši, mučno je gledati direktore sa plajvazom i sveskom, nepismene, nesposobne, sujetne kako svi besni psuju ministra i rentiraju nam budućnost sa svojim ispunjenim uslovima za nekoliko penzija od 100 + hiljada, dok nam radnici u pogonu ne dižu glavu za 16 - 20.000.
Ministre, krajnje je vreme za govnjivu motku!