Četvrtak, 16.01.2014.

17:39

EPS: Struja je tačno obračunata

Kompanija "EPS snabdevanje" saopštila je da je, nakon kontrole decembarskih računa, utvrđeno da je potrošnja struje tačno obračunata.

Izvor: Beta

EPS: Struja je taèno obraèunata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Dragoslav

pre 10 godina

Istina je da su struju isporučili i da jeste malo veća potrošnja ali dali se iko zapitao zašto je toliko veća potrošnja, niko ne brine o kvalitetu isporuke te iste struje.
Palo mi je na pamet da pozovem komšiju koji je električar i radi u EPS-u koji ima uređaj koji može izmeriti napon ali i amperažu.
Napon u našoj mreži je noćas bio 179 Volti, što automatski povlači da ko ima termo peć, grejač neće davati maksimalnu toplotu i trebaće mu dva do tri puta više vremena da postigne istu temperaturu, a kod šporeta ako vam treba 2 do 3 sata za kuvanje pasulja sad će vam trebati pola dana jer ringla nikad neće biti na maksimalnoj temperaturi a strujomer obračunava da jeste isporučio toliku energiju ali gde je voltaža, to se niko ne pita. Dali postoji neko ko će kontrolisati kvalitet isporučene energije ka potrošačima ili će nam i dalje pretiti kako moramo da platimo pa onda da se žalimo.
Imam pitanje za ministarku energetike, zašto ne postoji kontrola kvaliteta isporuke električne energije i ko štiti krajnje korisnike?
Kad smo podpisivali ugovor sa EPS-om o snabdevanju EL. energijom tamo lepo piše da su u obavezi da nam isporučuju struju od 220V mapona i 50 Hz frekvencije naizmenične struje, a ne kao sada što smo izmerili 179 volti, i to u pola noći kad bi potrošnja trebala biti najmanja, ko zna kakv je napon preko dana kad svi kuvaju.

Veliki pozdrav svim korisnicima El. energije i evo svima savet da ko god poseduje unimer neka izmeri napon u svom stanu.

Vaše ime*

pre 10 godina

Pa da.. Sasvim logicno. Za Novembar stigne oko 6.000din a za Decembar ravno 31.352. Ima li uopste potrebe da pricam da nista vise nismo trosili nego inace..

Babin_zub

pre 10 godina

Juče me je zvala tetka (penzioner sa penzijom oko 29.000din) i kroz plač rekla da joj je stigao račun za struju 39.800din. Problem je taj što je to za stan koji već 6 meseci ne može da iznajmi i koji je prazan (računi sa tv pretplatom su bili oko 1000din). Danas bio da se žalim i rekli su mi: "Izvršili smo proveru, nema grešaka u obračunu..." Šta sada?
(Sablaznut, 16. januar 2014 22:28)

E tvoje tetke mi nije zao. Ima stan u kom zivi i stan koji izdaje.... Malo li je? Ako joj je frka, nek proda drugi stan. Imace do kraja zivota za banje i lekove, za letovanja i svinjsku polutku. Sta ce joj vise?

sve jasno

pre 10 godina

Imao sam staro brojilo i radilo je normalno.Onda su mi u oktobru skinuli staro i stavili digitalno brojilo i lampica blinka kao luda,a brojevi trce.Ne grejem se na struju,sporet na gas.Jedino sto radi i nocu i danju je frizider,al brojilo radi kao da imam punu kucu grejnih tela ukljucenih istovremeno.Prijavim neispravnost brojila,kazu sve u redu,platite racun toliko ste potrosili.Sada se u januaru citac uhvatio za glavu i rekao da ne moze da procita jer se brojilo resetovalo i krenulo od nule.Dodju pre neki dan i opet ga zamene,samo sto su otisli, stize postar sa racunom za struju 5000,vise nego prosli.Odmah zovem,i pitam kako kad nije moglo da se procita.Kazu mi da i kada se to desi,brojilo u sebi pamti i kada se otvori vidi se.Sta se vidi bre,samo sto su ga zamenili i otisli,a racun je poslat pre zamene i to cifra.Kaze mi u decembru se sedi 10 dana u kuci,kuva se,gleda se vise tv,greje se i kao nisam primetio koliko sam ustvari porosio.Kaze morate da platite,to je vasa potrosnja.Kome,kako i gde ja da dokazem?LOPOVI NAJGORI!Malo im je sto otimaju kroz one tri stavke,nego dodaju koliko hoce,jer im se moze.

djordje

pre 10 godina

Meni je stigao dupli racun zbog prelaska sa merne grupu na obicno brojilo.
U prvom delu decembra sam za 23dana potrosio nesto preko 2400KW, a za drugi period od 23-3.januara oko 1500KW. To je skoro 4.000KW za 33dana. U novembru sam potrosio 1400KW.
+ su mi ovaj drugi racun podelili u sve 3zone, tako sam sa potrosenih 650KW vec usao u crvenu zonu u kojoj sam potrosio vise od 750KW od ukupnih 1500.
Kako je to blago uvecanje od 20% ja ne znam. A ove godine prvi put grejanje sam upalio oko nove godine jer pre toga sam se grejao na male peci i klimu, potrosaci od manje od 2KW.
EDB mi je rekao da moram da pazim jer sam mnogo potrosio.
U novembru 1450KW u decembru 3900+KW.
Pitam se sta ce biti kad bude zima, prava zima i kad grejanje bude radilo non stop, a ne kao sad samo u toku noci. Sta potrosicu 10.000KW? I platicu racun koliko 150.000dinara?

NS

pre 10 godina

Svako moye lako da proveri na racunu koliko kilovata ima i da u poredi sa predhodnim mesecom........ U principu racuni su tacni i to je istina, e sad problem je u tome sto oni ne popisuju istog datuma u mesecu i onda se stvori ta razliko po gotovo ko se greje. Na primer u decembru su kod nas popisivali 1 i 2 dok su u Januaru 5 i 6 i to je opdmah viswe za 4 ili 5 dana i onda se to na racunu vidi........ Treba ih naterati da samo rade svoj posao na vreme i to je to.

Kabeza

pre 10 godina

Meni je umesto standardnih 4.500 dinara, stigao racun od 23.000 dinara. Problem je sto mi na obracunu nema NT i VT, vec su sve obracunali po JT. Tako je bilo I prosli mesec, pa su posle reklamacije bez reci ispravili. U Kragujevcu cesto to rade, pa ako prodje prodje...

aleksandar grozni

pre 10 godina

Oni su otvorili ovu novu firmu da bi pozaposljavali rodbinu i poslusnike,a njima je dat nacin kakoce da sebi obezbede velike plate,i evo kako pokazuje decembarski racun uvecan za sto posto,pa onda kazu kako imamo najevtiniju cenu struje u regionu,neko ovde debelo laze.

Sandra

pre 10 godina

A zasto neko ne objasni:
Kada potrosac u uticnici umesto 220 volti ima 170 volti....posto su vecina uredjaja konstruisana da radi sa 220 volti +- 10% i 50 heca...uredjaji se siluju u radu usled cega dolazi do prekomerenog zagrevanja recimo motora...posledice su VECA POTROSNJA a smanjen koeficijent korisnog dejstva...cesto dolazi i do probijanja namotaja i kvarova i gde EPS naravno ne vrsi nadoknade potrosacima.
Znaci li da za gresku EPS-a "trosimo" - placamo vise a uredjaji nam se kvare?
Sve mi se cini da "u tom grmu lezi zec"!!!
U normalnoj drzavi bi za ovakvu obmanu Ministar dao neopozivu ostavku.

mudrac

pre 10 godina

Insistiram da pod -hitno uvedu još nekoliko "provajdera", pa da biram gde ću kao sa kablovskom ili mob. tel. Ovako, dokle je ovaca dotle vukovi neće jesti travu.. Ali ovakav bezobrazluk i očigledan lopovluk ne pamtim da je skoro bio. I da ne zaboravim:
SKINITE, UKINITE ILI RAZDVOJITE TV-PRETPLATU, TO STE ČVRSTO OBEĆALI, zar ne?????

it is I

pre 10 godina

živim u kući i ovaj mesec mi je struja došla 2000 dinara više nego prošli mesec,iako su napolju prolećne temperature. znači, očigledno neka legalna kradja, a obračun sa lopovskom bandom je uzalud i zapocinjati jer ste u startu izgubili...meni se čini da je razlog sledeći. mnogo ima neplatisa i onih što kradu struju. eps te dugove ne može da naplati pa su se dosetili da nama koji redovno plaćamo- obračunaju više. moja logika je da mi sad plaćamo za one koji ne plaćaju struju.

sasa

pre 10 godina

Ja sad lepo pitam, zasto sam 9 marta u demonstracijama izgubio vid na desno oko, koja je cena, da sam tad znao da odem iz ove proklete zemlje, sad sam mator i bolestan, koja je bre cena ljudskog zivota? Boze spasi ovo malo dece sto je ostalo i odvedi ih daleko odavde, nikad se nisam medijski eksponirao i trazio ostetu, ali ovo je previse, niko me nije obisao, niko pisao, a mislio sam srce bih tad dao, i na kraju opet pitam ima li ljudski zivot cenu?! Placam redovno struju oko 4,500, sad mi je doslo 14000, ma koga bre vi za...avate a devet dana nisam bio kuci tog meseca! Mrs breeeee...

Analitičar

pre 10 godina

Moj EDB broj 300210420
Prvo mi je stiglo obaveštenje da nije izvršen obračun zbog provjere očitanog stanja. Da bi pre dva dana dobio račun i kada sam danas provjerio stanje na brjilu ja još nisam dostigao nižu tarifu sa računa fali mi još 105kwh.
Ovo je ili sabotaža ili prikrivanje gubitaka jer su podvlačili nekakvu crtu. Nisu nas informisali koliko EPS priznaje gubitaka na mreži jer gubici su na račun EDB. Izgleda da se problem krađe struje odlaže.
Ili je ovo na prečac da se kupe neke firme brojila za daljinsko očitavanje. Sve su to sabotaže po javnim preduzećima. Ja imam tri brojila i samo je jedno koje bi moglo daljinski da se očitava. E zašto EDB nije ta nova brojila koncentrisao na jedno područje pa da imaju za reper kako to funkcioniše.
Na tom brojilu nema šanse da se krade, ako ga otvoriš pamti, ako prineseš magnet pamti, jednostavno nema pipanja.
Ovo definitivno jeste mućka ali neko neće da kaže u čemu je štos, ali saznaćemo u narednom periodu.
Dajte mi 10 posto da vam sredim krađe u Beogradu, naravno i patrolu policije i jednog sudiju na licu mjesta. Jeftiniji sam od ijednog advokata.

Gospođo ministarka imate EDB broj, a imate i preko redakcije mogućnost kontaktiranja.

Sablaznut

pre 10 godina

Juče me je zvala tetka (penzioner sa penzijom oko 29.000din) i kroz plač rekla da joj je stigao račun za struju 39.800din. Problem je taj što je to za stan koji već 6 meseci ne može da iznajmi i koji je prazan (računi sa tv pretplatom su bili oko 1000din). Danas bio da se žalim i rekli su mi: "Izvršili smo proveru, nema grešaka u obračunu..." Šta sada?

komendija

pre 10 godina

Drug direktor je rekao da se račun mora platiti,a ako je bilo greške oni će je ispraviti. Ako ste kojim slučajem naseli na ovu provokaciju i platili ovaj račun i ako isprave grešku pare vam neće vratiti daće ih RTS-u.

Insane in the brain

pre 10 godina

@ Mogu da kradu tako što menjaju frekvenciju struje što ne bi trebalo da rade.
(edgeman, 16. januar 2014 20:20)

Kako bre da menjaju frekvenciju majke ti?
Frekvencija je ista u celoj kontinentalnoj Evropi bez Rusije, tj.
od Portugalije do Litvanije i od Danske do Turske.

Eve Vam link pa gledajte uzivo kolika je frekvencija u Evropi: http://www.mainsfrequency.com/

Knjige braco moja, knjige, a ne zvona i praporci.
Nemojte da propagirate jos jednu totalno neutemeljenu teoriju zavere.

dragance

pre 10 godina

dok je bila elektrovojvodina na racunu imao sam racun oko 3000 din, sad otkako je EPS dosao imam 2 iljade vise nego sto sam imao isti taj mesec prosle godine i vise nego prosli mesec i navodno sam i vise potrosio, sto je nemoguce jer su temperature prolecne 10-15 C, pa vi bre ne kraduckate, vi ubijate kolko kradete

edgeman

pre 10 godina

Mogu da kradu tako što menjaju frekvenciju struje što ne bi trebalo da rade. Čitaju na 35 uli 37 dana a tu potrošnju predstave kao za 31. Nama svaki parni mesec dođe više a svaki neparni manje na računu za struju.

Bubi

pre 10 godina

Ma kradu na voltaži, umesto 220 isporučuju varijabilu od +- 20%.Zašto onda i ne smanje cenu za 40%.Dakle kad grejete bojler, punite TA peć treba vam 40% više vremena da postignete toplotu koju bi inače ostvarili sa 220V, a sat okreće kilovate bez obzira na loš kvalitet.
Ako mi objasne zašto potrošači moraju da plaćaju taksu na obnovljive izvore dobiće nobelovu nagradu.Šta to plaćamo:sunčarinu, vetrarinu ili vodnu taksu?
Država masovno potkrada narod, a ovaj bez posla, para...priključuju pre sata ili buše staklo i blokiraju sat ...šta ćeš borba za opstanak i preživljavanje.Ko preživi sećaće se lepih Titovih vremena, ovi danas nisu ni za k.

general

pre 10 godina

maki87m @gmail.com
Pročitao sam vaš komentar i pogledao broj obračunskih dana. obračunski period u nov 30, a u dec 31. Račun u decembru mi je četri puta veći nego u novembru. Pri tome sam u novembru znatno više koristio šporet slava i rođendani, samim tim i mašinu za sudove, prao sam više robe i tri puta sam uključio klimu da se dogrejem. U decembru se nisam dogrejavao pa je račun za decembar je morao biti samo manji a nikako isti ili veći.

Vladimir

pre 10 godina

Zalosno je sto se realizacija monopoliste "snadbevanja" popravlja na ovakav nacin. Zafalilo para da se ne pojavi gubitak. Racuni prosli usli u bilans, ko se buni knjizno odobrenje. Racunica prosta povecaj svima 15%-20% pa kad 15. dobiju racune vec ce biti vece stanje na brojilu i mi smo cisti. Sve koje sam pitao imaju veci racun i centralno grejanje. Smanjite plate i broj zaposlenih pa cete biti pozitivni i bez namestanja.

Krstas

pre 10 godina

U febuaru koji svi znamo kakav je bio 2012.potrosio sam 1780 kwh,u decembru 2013.kojeg se lako secamo kakav je klimatski bio 1630 kwh.Ista grejna tela, isto domacinstvo.I SVE JE U REDU???Tako nam i treba,ako ovako nastave ne bi me cudilo i da bude 5000kwh!!!!EHHHHHHH GDE SAM I ZASTO BIO 5.10.2000?!?!?!?

t

pre 10 godina

a sta raditi ako NIJE potrosnja? molim vas recite mi da li se urazume posle zalbe? racun mi je veci za sto posto otkad su otvorili ovu firmu, a ja se nisam klonirala, sedam godina mi je ista potrosnja.

kopriva

pre 10 godina

Skoro nisam čuo besmislenije objašnjenje od ovog koje nam je upravo došlo iz kuhinje EPS, jednog od najvećih gubitaša i čuvenog po zapošljavanju stranačkih kadrova. Da li oni misle da smo mi debili? Treba pokrenuti masovan bojkot plaćanja računa. Recimo, moj komšija je preko 12 sati van kuće, retko kuva,radi po ceo dan, i živi sam. Došao mu je račun za struju od preko 8000 dinara, dok je mojoj porodici od nas troje, gde samo klima radi satima da ugreje dnevni boravak, došlo svega oko 4000 dinara. Definitivno nešto nije uredu. Ovo objašnjenje, čitao sam više puta, ne samo da ništa nije razjujanislo, nego zbunjuje dodatno. Znači, zato što je neko u našem kraju ili regionu malo više trošio struje, zato što smo malo prekoračili iz zone u zonu, i zato što oni uopšteno, umesto paušalno, računaju potrošnju, nama dolaze astronomski računi. O dodacima u računu, povećanju pdv-a, neću ni da govorim. Prvo osnovni račun nam je bio 2800 dinara, onda dolazi porez od oko 600 dinara, pa neke takase za prenos energije, pa brojilo, pa porez na komarce, gusenice i pege na sunucu, i sve ukupno poraste račun za još 1400 ili 1500 dinara. A na sve to harač za RTS, iako program te televizije retko gledam, posebno od kako se emituje pročetnička serija. Zamislite da uđete u prodavnicu, pa prodavac kaže: ovo košta 1500 dinara, a vi znate da vredi 800 dinara. E, onda on vama objasni da je to prosek u odnosu na kupca pre vas sa 2000 i onog posle vas sa 500 din., i da vi plaćte razliku a ne vrednost.

barracuda

pre 10 godina

Samo u Udbanistanu mašine u Kolubari rade 25 sati na dan, samo u Udbanistanu mesec ima 33 dana, samo u Udbanistanu pljačka je legalizovana...Naravno da su računi uvećani, kada ti partiski ološ i fukara u obračun stavi da decembar ima 33 dana, onda iz plave ulaziš u crveno i cena je naravno veća. Brojila su posebna priča...Alo...decembar ima 33dana???

Građanima, pak, državni lopovluk i ne smeta toliko koliko se na prvi pogled čini, broj komentara ovde to potvrđuje. Odavno su oguglali, a i ne pamte vreme kad državnog lopovluka nije bilo. Građanima bi čak možda bilo i neobično kad bi se taj oblik bolesti iskorenio. Jer, kada živite od rođenja sa nekom anomalijom, ona za vas postaje nešto normalno.

p.s. U Srbiji kriminal više ne cveta, sada daje plodove. Berba traje non-stop.

vesna

pre 10 godina

"Pojedini kupci su dobili veće račune, jer je potrošnja u decembru u Srbiji bila veća za 24 odsto u odnosu na novembar.,,-Ovo je cista laz,da i poverujemo o pojacanoj potrosnji za domacinstva a sta cemo sa pravnim korisnicima.Evo primera racun za novembar u Corner Shopu je bio 24.000,00din a za decembar je stigao 34.000,00 jos se i skraceno radilo zbog praznika,isti broj frizidera,sijalicnih mesta i 1 uljani radijator koji nije bio ni ukljucivan zbog spoljne tmperature koja je u decembru bila izmedju 10-15C,tad je u objktu na termometru zbog rada frizidera i ispustanja toplote njihovih motora bilo 19C,zbog toga nismo ni ukljucivali grejanje a racun veci za celih 10.000,00 malo li je .Dokle bre pljackanje pa nije ni cudo sto ljudi zatvaraju firme pokradose boga oca kroz racune javnih preduzeca.SRAMOTA

guja

pre 10 godina

E sad treba da se uradi prava stvar. Svakog dana treba u isto vreme da pogasimo struju na tri sata i da izađemo na ulicu. Fidovu sklopku krk na dole i nema potrošnje. Ima da im obesčastimo sistem za tri dana. Zamislite u sekundi da se isključi milion potrošača. Nešto ćemo da im obesčastimo. Milion kilovata manje u sistemu u sekundi. Fa probamo, a?

meeeeeeeeeeeeeee

pre 10 godina

Kakve smo mi ovce.

Ja nisam slavio slavu, imam gradsko grejanje i imam sporet na gas.

Frizider i bojler. Ostalo stedljive sijalice i pegla.

baxy

pre 10 godina

nije direktno srazmerno povećanju potrošnje u kilovat-satima - dakle EPS otvoreno priznaje kako nas sisa, i to na legalan nacin, preko monopola. znaci, ja mogu da udjem u radnju, kupim mleko od 50 dinara, a prodavac mi kaze kako ono sad'kosta 60 dinara, jer on smatra da toliko vredi. drugim recima, drzavna sluzba. odavno je poznato da je u srbiji drzavna sluzba simbol nerada, bahatosti, stranackog zaposljavanja, nemara i korupcije. u mom kraju, gde zivim, u telefonskoj centrali, ni sef ni sluzbenici se ne javljaju satima na telefon, jer nikada nisu na radnom mestu. u sred punog radnog vremena, vrata od centrale su zakljucana, oni setaju po ulici, kose travu, pricaju sa komsijama, idu po prodavnicama, a platu dobijaju redovno. sve dok se taj socijalisticki nerad, korupcija, i patijski neradnici, ne budu proterali iz drzavnih firmi, jos puno ovakvih racuna ce nam stizati. da je eps jedino gde nas kradu, varaju i lazu, nego je citav drustveni i drzavni sistem takav. mi ne da nismo ni ozbiljna ni pravna drzava, mi smo paradrzava, gde samo postoji bleda kopija uredjenje, i gde se u ustav i zakon mrtvo slovo na napiru. uostalom, podjite od predsenika drzave koji podize nelgalne objekte i nikom nista, dok ce nekom sirotanu seci struju jer nije mogao da plati kriminalno visoke racune. srbijo, sta uradise neznalice i lopovi od tebe....

istina

pre 10 godina

Minisarka je pitala njih da kažu da li je sve u redu pa ako oni kaži da nije sve u redu onda će ona da ih otpusti ha ha ha. Ok, nema problema, gledajte sad šta će se dešavati sa novim računima. Veliku propast predviđam im svima.

Oni nisu normalni

pre 10 godina

Sve greške koje spominjete nisu ni prineti mom slučaju. Svakog meseca potrosim do 300, 350 kilovata i na brojilu pocetkom meseca pisalo nesto vise od 17500, a pocetkom meseca januara malo vise od 17800.
A na racunu - 22300. Razlika 4500 kw/h za mesec dana potroseno. Pa da sam fabrika ne bi potrosio struje za 67.000.
I ko je sad tu lud ?

mira

pre 10 godina

Pa jeste,meni je bilo toliko hladno da sam potrošila 500kw više nego u novembru,komšinica je držala šporet non-stop radi slave,a oni koji nemaju razliku,biće da su bili u nekoj pećini :) daj bre vređate minimum inteligencije ovog naroda.SRAM VAS BILO

Anon

pre 10 godina

Ovo je pljacka, jasno je ko dan.

Sa prosecnom zimskom potrosnjom od nesto iznad 1100KWh (unazad par godina), decembarski racun mi je stigao na 2400KWh.

Problem je nastao sa obracunskim periodima:
Prema racunu za novembar potrosnja je bila: 326KWh

Ukupno za ova dva meseca je 2700KW sto znaci da je mesecno oko 1350KWh (to mogu da svarim). Problem nastaje u bojama tarife, da je elektrodistribucija normalno ocitavala, mesec za mesec oba meseca bih bio u plavoj tarifi i placao struju po 8 odnosno 2 dinara (visa/niza), ovako prema njihovoj racunici odlucili su da mi 750 KWh obracunaju po duplo visoj tarifi (crvena, 16 i 4 din) iako prema potrosnji elektricne energije na mesecnom nivou to ne bi smeli da urade (u okviru obracunskog perioda nisam "zagazio" u crvenu tarifu). Zelena tarifa u mom slucaju ne igra ulogu zato sto sam i za Novembar i decembar placao 350KWh po zelenoj tarifi kako bi i inace bilo.

pitanje zdravog razuma

pre 10 godina

Voleo bi da EPS objasni kako je moguce da mi je racun, za struju, za vikend objekat koji nema potrosnju vec decenijama za ovaj mesec 500,00din, a za mesec ranije 400,00dinara! Jasno je kao dan da su podigni cenu struje "na mala vrata" ni manje ni vise nego 20%. Sramota!

RRadomir

pre 10 godina

I meni je ocitani stvarno stanje ali je racun skori duplo veci nego prethodni mesec te se u tu matematiku i takav obracun ne razumem

maki87m@gmail.com

pre 10 godina

ja mogu da razumem da gradjanima nije jasno. Ali ministarka je gora od kostunice. Da pojasnim svima. Racuni su veci jer ima veci broj Dana. nije ocitano na vreme tako je svake godine. a naredni racun bice manji jer ce se ocitati na vreme. zbog praznika i manjka ljudi nije ocitano na vreme. u. racunu pogledajte lepo pise. a. ministarka da se pakuje jer nije za to mesto. i da ne bude zabune ne radim u eps ... samo sam u toku .... pise procitajte racun na koliko dana je obracunato ...

Marko

pre 10 godina

Kada će neko kriminalcima iz EPS-a da stane na put? Pa još otvorili i drugu firmu, da mogu dodatno da nas muzu. Da li neko u zemljama regiona samo o računu za struju priča???

dragan

pre 10 godina

Meni je racun ostao slican.Ali pre 5g i ja sam imao napisan o stanje vece nego stvarno.Otisao lepo u Elektrovojvodinu i rekao im stanje na brojilu i oni su odmah prihvatili bez problema pa 2mes nisam morao placati struju.Ovih malverzacija ce biti sve dok postoji EPS Snabdevanje jer i oni treba da zarade zar ne.

zLogic

pre 10 godina

Lopurde bre! Ja sam radio deo tog sistema za obradu struje! Sistem za obracune je toliko fleksibilan da gotovo mozete diktirati potrosnju, povecavati i smanjivati racun po zelji administracije, ne samo racune svih potrosaca vec brojilo i racun pojedinca! Za sve ima opcija! Nemojte da vas lazu!

mag

pre 10 godina

Meni je fascinamtno da su mi se SVE STAVKE UVEĆALE za 50%:
Zelena (i viša i niža)
Plava ( i niža i viša)
Znamo da i nije bilo nešto hladno tako da bi cela stvar "pila vodu" da su
oni ukrali po 10% gore-dole...ali kako su nezasiti pa krenuli na opasno,to izgleda kao da sam bar dva puta "palio"svemirski brod. Kvaka je u kopiranju
računa od prošle godine..tu je jadac. Evo pogledajte racune od prošle godine...uklapa se u +/- 5%. Tako da ako se ministarka brine zbog "greške na serveru" ja imam predlog da otpusti SVE te sabotere. A i imam pitanje u vezi BAŽDARENJA STRUJOMERA!!!!

evo linka: http://www.telegraf.rs/vesti/921505-evo-kako-ne-morate-da-platite-struju

valter

pre 10 godina

"pojedini gradjani"? 50% gradjana kaže da im je potrošnja nenormalno skočila i oni su ludi nemaju pojma aaa??! E Srbijo CUTITE I PLACAJTE ili se borite izadjite i protestujte pa videćete kako će vas tad poštovati. sada ste im samo broj na papiru koji treba da glasaju za njih i partijske potrebe...sramota za ovo padaju vlade u normalnim zemljama ali mi nismo normalni izgleda? demantujte me molim vas

copy copy paste paste

pre 10 godina

U svom stan u Decembru sam bio samo vikendom i samo noću palio bojler, pored toga radi još samo frižider A+. Kako je onda moj račun za Decembar veći nego za Novembar kad sam koristio šporet i tu boravio ceo mesec koristio veš mašinu i mašinu za sudove. Takođe obračunski period za Novembar 30 dana a za Decembar 31 dan.
Ovo je krivično delo krađe i obmane građana i za to neko treba da odgovara pred zakonima ove zemlje. Zato što moj slučaj nije sporadičan, može nekad da se podvuče neka sporadična greška. Međutim ovo nema veze sa "greškkom", ovo je nešto mnogo krupnije. Takođe sam zapanjen što ministarka još nije podnela ostavku jer je to njen resor odgovornosti.

P.S Slažem se sa EPS-om da nije bilo greške u računima za struju. TO JE BILO NAMERNO.

KKK

pre 10 godina

Neću da vam plaćam angažovanu snagu, taksu za moje brojilo, štampanje računa, vazdušarinu za obnovljive izvore i tv.To morate sve odvojiti od potrošenih kilovata, jer je to čista diskriminacija i lopovsko džeparenje građana Srbije.Šta ćete sutra da izmislite, neku ekološku taksu, taksu za bandere i elekrične žice.Borite se protiv lopovluka, a pretvarate se u najveće lopove u zemlji.Nama i ne treba veći neprijatelj od vas jer konstantno zloupotrebljavate položaj i ubijate nas ekonomski.

lopvska država

pre 10 godina

Prvo lažu kod mene koji sam imao manju potrošnju u decembru nego u novembru stigao je račun veći četri puta. Greška u računu za 1200 kilovati više su stavili nego što piše na strujomeru.
Sad je komšija išao da se žali on jeste imao veću potrošnju ali ni približno toliko koliko su mu oni napisali. Na šalteru su mu rekli da je greška u očitavanju i da mu je greška negde oko 400 kilovati.
Ako je potrošnja struje bila veća za 20 i kusur procenata kako su svi dobili duplo veće račune a mnogi i višestruko veće.
Dok sam ulagao žalbu pored mene je stajao čovek koji se kune da u decembru nije ni bio kući da mu je račun došao 10.000 din.
P.S Normalno niko neće snositi odgovornost. Ministarka koja se bavi svim problemima DS-a, samo se na bavi svojim poslom, ostaće i dalje na radnom mestu.

vlada milic

pre 10 godina

ma sta oni foliraju sa tim tarifama zelenom , plavom i crvenom. to je cista pljacka bre. kad kupim sok on kosta 120 din ako kupim jedan platicu 120 din ako kupim 10 platicu 1200 din. isto tako cena kilovata mora biti fiksna i racunica je jasna potrosio si 1200 kw a kw kosta npr 5 din racun ti je 6000 din. kakva bre skupa-jeftina struja te zelene-plave-crvene tarife to sluzi samo za pljacku. pa jos obracunata snaga pa merno mesto iako sam i kupio taj strujomer i kablove i onu sipku na krovu ma sve bre pa jos i platio 90 000 din da mi prikljuce struju da bi mi lopine jos strugale kozu sa ledja uz pomoc svojih sibicarskih fora. bezite bre vise lopovi od ovog naroda , sjasite nam sa grbace!!!

Babin_zub

pre 10 godina

Da je ovo pravna drzava sad bih presavio tabak i tuzio EPS i to ne zato sto su mi nakarikali racun na 18 000 vec zato sto nece da priznaju gresku. Na racunu koji sam dobio stajalo je skoro 1000kW vise nego sto je bila potrosnja na strujomeru! Gospoda su proizvoljno upisivali potrosnju jer ih je mrzelo da posle novogodisnjeg opijanja i obzderavanja obilaze strujomere! Nakon gubljenja vremena po EDBu danas mi je stigao novi racun sa realnom potrosnjom, ali me nervira sto JA moram da radim NJIHOV posao za koji ONI dobijaju platu, tj obilazim strujomere i cekam redove na salterima zbog njihove greske, koju NECE DA PRIZNAJU!
Gleda te u oci i laze!

Kraduckanje, kradja, Srbija

pre 10 godina

Potrosio sam 593 kWh u novembru, 1023kWh u decembru, a od januarskog citanja do pre 10 minuta znaci za oko 14-15 dana, ne znam kada su citali, potrosio sam 395 kWh jeftine i 342 kWh skupe struje, ukupno 737 kWh !!!! Vise nego u celom novembru !!! I to vise jeftine, a nemam TA pec ! Oni nesto muljaju sa naponom nocu garantovano !

ovca

pre 10 godina

Kako bih ja sve njih tukla! Znam da mi komentar mozda nece biti objavljen, ali kako drugacije da reagujem na ovoliku kolicinu bezobrazluka, lopovluka i demagogije?! Kako?!?!

mrmlj

pre 10 godina

meni je izmedju novembarske i decembarske potrosnje razlika 850kW/h, sto dodje 85%. razliku u ponasanju nisam primetio, peci i bojler smo ukljucivali isto, kuvali smo isto i sve ostalo radili isto. naravno, sigurno nismo potrosili isto do u kW/h, ali nismo ni 10-20% vise a kamoli 85%.

cacanin

pre 10 godina

Lepo obracunat, jeli...?

Navodite cene kilovata, a kad se uracuna lopovluk , naknada za merno mesto, angazovana snaga, naknada za pmi ( cini mi se ) trosak dostavljaca...

Skuplja struja nego bilo gde u evropi.

nnnnn

pre 10 godina

Demantujem eps"snabdevanje"i nije tacna njihova izjava!!dobio sam danas racun sa iznosom od 1001 dinara za utrosak struje O kvh jer u tom objektu ne koristim struju{nisam se preselio}.kada bih tv b92 dosla i snimila stanje sve njihove lazi bih izasle na videlo.lazu ,a ne pocrvene!!!!!!!

ksenija

pre 10 godina

Kazu, potrosnja je veca zbog slava. E pa ja nisam slavila nijednu slavu, ali mi je racun znacajno veci nego inace. Plus zaboravljaju da obracunaju 5% popusta za placanje u roku. Naravno da nece da priznaju da su muljali.

Reksi

pre 10 godina

Meni je od 2100 din u novembru, skočilo na 3800 u decembru. Stan 50kvm sa centralnim grejanjem. Napominjem da se ne dogrevam na struju. Lopovi partijski!

Mitar

pre 10 godina

Ja cesto, bar dva puta nedeljno na brojilu kontrolisem potrosnju struje i nisam naisao na neku nelogicnost u decembarskom racunu. Sve je bilo normalno. Mislim da je problem u tome sto su svi koji se zale presli u visi tarifni sistem i tu je struja znatno skuplja.Cak sam dosao do zakljucka mereci potrosnju da mi se u ovom periodu visokih temperatura vise isplati grejanje na klimu nego na gas.
I na kraju zasto to radim, ako potrosim preko 350 kWh, tj, iz zelene odem u plavu zonu cena svakog kWh skace za 50%.
Potrosnja mora da se kontrolise i uskladi sa mogucnoscu placanja.

zoran1965

pre 10 godina

Laz, Razbojnistvo, Prevara, Bezobrazluk...etc.
prosto zavidim onima koji zive u kucama, pa mogu da kradu struju do mile volje...
krasti od razbojnika, i nije greh

Dragon

pre 10 godina

Zbog praznika je nemoguće očitati sva broila za dan, dva, pa se čitanje otegne do Badnjeg Dana, što je 36-37 dana potrošnje. Baš bih voleo da vidim račune sa isto potrošenih kilovata i sa duplim iznosom para!! U Srbiji su uvek naj bučniji i naj nezadovoljniji oni koji su naj više dužni-provereno.

oliver

pre 10 godina

Sasa Obradovic tzv director laze, mi se grajemo na drva , mesec pre je stiglo oko 5000 din, sada 20000, ako dokazemo da laze , OSTAVKA ZA TOG EPS LAKRDIJASA

oliver

pre 10 godina

Sasa Obradovic tzv director laze, mi se grajemo na drva , mesec pre je stiglo oko 5000 din, sada 20000, ako dokazemo da laze , OSTAVKA ZA TOG EPS LAKRDIJASA

vlada milic

pre 10 godina

ma sta oni foliraju sa tim tarifama zelenom , plavom i crvenom. to je cista pljacka bre. kad kupim sok on kosta 120 din ako kupim jedan platicu 120 din ako kupim 10 platicu 1200 din. isto tako cena kilovata mora biti fiksna i racunica je jasna potrosio si 1200 kw a kw kosta npr 5 din racun ti je 6000 din. kakva bre skupa-jeftina struja te zelene-plave-crvene tarife to sluzi samo za pljacku. pa jos obracunata snaga pa merno mesto iako sam i kupio taj strujomer i kablove i onu sipku na krovu ma sve bre pa jos i platio 90 000 din da mi prikljuce struju da bi mi lopine jos strugale kozu sa ledja uz pomoc svojih sibicarskih fora. bezite bre vise lopovi od ovog naroda , sjasite nam sa grbace!!!

lopvska država

pre 10 godina

Prvo lažu kod mene koji sam imao manju potrošnju u decembru nego u novembru stigao je račun veći četri puta. Greška u računu za 1200 kilovati više su stavili nego što piše na strujomeru.
Sad je komšija išao da se žali on jeste imao veću potrošnju ali ni približno toliko koliko su mu oni napisali. Na šalteru su mu rekli da je greška u očitavanju i da mu je greška negde oko 400 kilovati.
Ako je potrošnja struje bila veća za 20 i kusur procenata kako su svi dobili duplo veće račune a mnogi i višestruko veće.
Dok sam ulagao žalbu pored mene je stajao čovek koji se kune da u decembru nije ni bio kući da mu je račun došao 10.000 din.
P.S Normalno niko neće snositi odgovornost. Ministarka koja se bavi svim problemima DS-a, samo se na bavi svojim poslom, ostaće i dalje na radnom mestu.

Babin_zub

pre 10 godina

Da je ovo pravna drzava sad bih presavio tabak i tuzio EPS i to ne zato sto su mi nakarikali racun na 18 000 vec zato sto nece da priznaju gresku. Na racunu koji sam dobio stajalo je skoro 1000kW vise nego sto je bila potrosnja na strujomeru! Gospoda su proizvoljno upisivali potrosnju jer ih je mrzelo da posle novogodisnjeg opijanja i obzderavanja obilaze strujomere! Nakon gubljenja vremena po EDBu danas mi je stigao novi racun sa realnom potrosnjom, ali me nervira sto JA moram da radim NJIHOV posao za koji ONI dobijaju platu, tj obilazim strujomere i cekam redove na salterima zbog njihove greske, koju NECE DA PRIZNAJU!
Gleda te u oci i laze!

ovca

pre 10 godina

Kako bih ja sve njih tukla! Znam da mi komentar mozda nece biti objavljen, ali kako drugacije da reagujem na ovoliku kolicinu bezobrazluka, lopovluka i demagogije?! Kako?!?!

Kraduckanje, kradja, Srbija

pre 10 godina

Potrosio sam 593 kWh u novembru, 1023kWh u decembru, a od januarskog citanja do pre 10 minuta znaci za oko 14-15 dana, ne znam kada su citali, potrosio sam 395 kWh jeftine i 342 kWh skupe struje, ukupno 737 kWh !!!! Vise nego u celom novembru !!! I to vise jeftine, a nemam TA pec ! Oni nesto muljaju sa naponom nocu garantovano !

mrmlj

pre 10 godina

meni je izmedju novembarske i decembarske potrosnje razlika 850kW/h, sto dodje 85%. razliku u ponasanju nisam primetio, peci i bojler smo ukljucivali isto, kuvali smo isto i sve ostalo radili isto. naravno, sigurno nismo potrosili isto do u kW/h, ali nismo ni 10-20% vise a kamoli 85%.

Reksi

pre 10 godina

Meni je od 2100 din u novembru, skočilo na 3800 u decembru. Stan 50kvm sa centralnim grejanjem. Napominjem da se ne dogrevam na struju. Lopovi partijski!

Oni nisu normalni

pre 10 godina

Sve greške koje spominjete nisu ni prineti mom slučaju. Svakog meseca potrosim do 300, 350 kilovata i na brojilu pocetkom meseca pisalo nesto vise od 17500, a pocetkom meseca januara malo vise od 17800.
A na racunu - 22300. Razlika 4500 kw/h za mesec dana potroseno. Pa da sam fabrika ne bi potrosio struje za 67.000.
I ko je sad tu lud ?

KKK

pre 10 godina

Neću da vam plaćam angažovanu snagu, taksu za moje brojilo, štampanje računa, vazdušarinu za obnovljive izvore i tv.To morate sve odvojiti od potrošenih kilovata, jer je to čista diskriminacija i lopovsko džeparenje građana Srbije.Šta ćete sutra da izmislite, neku ekološku taksu, taksu za bandere i elekrične žice.Borite se protiv lopovluka, a pretvarate se u najveće lopove u zemlji.Nama i ne treba veći neprijatelj od vas jer konstantno zloupotrebljavate položaj i ubijate nas ekonomski.

copy copy paste paste

pre 10 godina

U svom stan u Decembru sam bio samo vikendom i samo noću palio bojler, pored toga radi još samo frižider A+. Kako je onda moj račun za Decembar veći nego za Novembar kad sam koristio šporet i tu boravio ceo mesec koristio veš mašinu i mašinu za sudove. Takođe obračunski period za Novembar 30 dana a za Decembar 31 dan.
Ovo je krivično delo krađe i obmane građana i za to neko treba da odgovara pred zakonima ove zemlje. Zato što moj slučaj nije sporadičan, može nekad da se podvuče neka sporadična greška. Međutim ovo nema veze sa "greškkom", ovo je nešto mnogo krupnije. Takođe sam zapanjen što ministarka još nije podnela ostavku jer je to njen resor odgovornosti.

P.S Slažem se sa EPS-om da nije bilo greške u računima za struju. TO JE BILO NAMERNO.

pitanje zdravog razuma

pre 10 godina

Voleo bi da EPS objasni kako je moguce da mi je racun, za struju, za vikend objekat koji nema potrosnju vec decenijama za ovaj mesec 500,00din, a za mesec ranije 400,00dinara! Jasno je kao dan da su podigni cenu struje "na mala vrata" ni manje ni vise nego 20%. Sramota!

mira

pre 10 godina

Pa jeste,meni je bilo toliko hladno da sam potrošila 500kw više nego u novembru,komšinica je držala šporet non-stop radi slave,a oni koji nemaju razliku,biće da su bili u nekoj pećini :) daj bre vređate minimum inteligencije ovog naroda.SRAM VAS BILO

nnnnn

pre 10 godina

Demantujem eps"snabdevanje"i nije tacna njihova izjava!!dobio sam danas racun sa iznosom od 1001 dinara za utrosak struje O kvh jer u tom objektu ne koristim struju{nisam se preselio}.kada bih tv b92 dosla i snimila stanje sve njihove lazi bih izasle na videlo.lazu ,a ne pocrvene!!!!!!!

ksenija

pre 10 godina

Kazu, potrosnja je veca zbog slava. E pa ja nisam slavila nijednu slavu, ali mi je racun znacajno veci nego inace. Plus zaboravljaju da obracunaju 5% popusta za placanje u roku. Naravno da nece da priznaju da su muljali.

zLogic

pre 10 godina

Lopurde bre! Ja sam radio deo tog sistema za obradu struje! Sistem za obracune je toliko fleksibilan da gotovo mozete diktirati potrosnju, povecavati i smanjivati racun po zelji administracije, ne samo racune svih potrosaca vec brojilo i racun pojedinca! Za sve ima opcija! Nemojte da vas lazu!

Marko

pre 10 godina

Kada će neko kriminalcima iz EPS-a da stane na put? Pa još otvorili i drugu firmu, da mogu dodatno da nas muzu. Da li neko u zemljama regiona samo o računu za struju priča???

cacanin

pre 10 godina

Lepo obracunat, jeli...?

Navodite cene kilovata, a kad se uracuna lopovluk , naknada za merno mesto, angazovana snaga, naknada za pmi ( cini mi se ) trosak dostavljaca...

Skuplja struja nego bilo gde u evropi.

valter

pre 10 godina

"pojedini gradjani"? 50% gradjana kaže da im je potrošnja nenormalno skočila i oni su ludi nemaju pojma aaa??! E Srbijo CUTITE I PLACAJTE ili se borite izadjite i protestujte pa videćete kako će vas tad poštovati. sada ste im samo broj na papiru koji treba da glasaju za njih i partijske potrebe...sramota za ovo padaju vlade u normalnim zemljama ali mi nismo normalni izgleda? demantujte me molim vas

dragance

pre 10 godina

dok je bila elektrovojvodina na racunu imao sam racun oko 3000 din, sad otkako je EPS dosao imam 2 iljade vise nego sto sam imao isti taj mesec prosle godine i vise nego prosli mesec i navodno sam i vise potrosio, sto je nemoguce jer su temperature prolecne 10-15 C, pa vi bre ne kraduckate, vi ubijate kolko kradete

meeeeeeeeeeeeeee

pre 10 godina

Kakve smo mi ovce.

Ja nisam slavio slavu, imam gradsko grejanje i imam sporet na gas.

Frizider i bojler. Ostalo stedljive sijalice i pegla.

zoran1965

pre 10 godina

Laz, Razbojnistvo, Prevara, Bezobrazluk...etc.
prosto zavidim onima koji zive u kucama, pa mogu da kradu struju do mile volje...
krasti od razbojnika, i nije greh

Krstas

pre 10 godina

U febuaru koji svi znamo kakav je bio 2012.potrosio sam 1780 kwh,u decembru 2013.kojeg se lako secamo kakav je klimatski bio 1630 kwh.Ista grejna tela, isto domacinstvo.I SVE JE U REDU???Tako nam i treba,ako ovako nastave ne bi me cudilo i da bude 5000kwh!!!!EHHHHHHH GDE SAM I ZASTO BIO 5.10.2000?!?!?!?

Anon

pre 10 godina

Ovo je pljacka, jasno je ko dan.

Sa prosecnom zimskom potrosnjom od nesto iznad 1100KWh (unazad par godina), decembarski racun mi je stigao na 2400KWh.

Problem je nastao sa obracunskim periodima:
Prema racunu za novembar potrosnja je bila: 326KWh

Ukupno za ova dva meseca je 2700KW sto znaci da je mesecno oko 1350KWh (to mogu da svarim). Problem nastaje u bojama tarife, da je elektrodistribucija normalno ocitavala, mesec za mesec oba meseca bih bio u plavoj tarifi i placao struju po 8 odnosno 2 dinara (visa/niza), ovako prema njihovoj racunici odlucili su da mi 750 KWh obracunaju po duplo visoj tarifi (crvena, 16 i 4 din) iako prema potrosnji elektricne energije na mesecnom nivou to ne bi smeli da urade (u okviru obracunskog perioda nisam "zagazio" u crvenu tarifu). Zelena tarifa u mom slucaju ne igra ulogu zato sto sam i za Novembar i decembar placao 350KWh po zelenoj tarifi kako bi i inace bilo.

mag

pre 10 godina

Meni je fascinamtno da su mi se SVE STAVKE UVEĆALE za 50%:
Zelena (i viša i niža)
Plava ( i niža i viša)
Znamo da i nije bilo nešto hladno tako da bi cela stvar "pila vodu" da su
oni ukrali po 10% gore-dole...ali kako su nezasiti pa krenuli na opasno,to izgleda kao da sam bar dva puta "palio"svemirski brod. Kvaka je u kopiranju
računa od prošle godine..tu je jadac. Evo pogledajte racune od prošle godine...uklapa se u +/- 5%. Tako da ako se ministarka brine zbog "greške na serveru" ja imam predlog da otpusti SVE te sabotere. A i imam pitanje u vezi BAŽDARENJA STRUJOMERA!!!!

evo linka: http://www.telegraf.rs/vesti/921505-evo-kako-ne-morate-da-platite-struju

istina

pre 10 godina

Minisarka je pitala njih da kažu da li je sve u redu pa ako oni kaži da nije sve u redu onda će ona da ih otpusti ha ha ha. Ok, nema problema, gledajte sad šta će se dešavati sa novim računima. Veliku propast predviđam im svima.

RRadomir

pre 10 godina

I meni je ocitani stvarno stanje ali je racun skori duplo veci nego prethodni mesec te se u tu matematiku i takav obracun ne razumem

edgeman

pre 10 godina

Mogu da kradu tako što menjaju frekvenciju struje što ne bi trebalo da rade. Čitaju na 35 uli 37 dana a tu potrošnju predstave kao za 31. Nama svaki parni mesec dođe više a svaki neparni manje na računu za struju.

sasa

pre 10 godina

Ja sad lepo pitam, zasto sam 9 marta u demonstracijama izgubio vid na desno oko, koja je cena, da sam tad znao da odem iz ove proklete zemlje, sad sam mator i bolestan, koja je bre cena ljudskog zivota? Boze spasi ovo malo dece sto je ostalo i odvedi ih daleko odavde, nikad se nisam medijski eksponirao i trazio ostetu, ali ovo je previse, niko me nije obisao, niko pisao, a mislio sam srce bih tad dao, i na kraju opet pitam ima li ljudski zivot cenu?! Placam redovno struju oko 4,500, sad mi je doslo 14000, ma koga bre vi za...avate a devet dana nisam bio kuci tog meseca! Mrs breeeee...

Mitar

pre 10 godina

Ja cesto, bar dva puta nedeljno na brojilu kontrolisem potrosnju struje i nisam naisao na neku nelogicnost u decembarskom racunu. Sve je bilo normalno. Mislim da je problem u tome sto su svi koji se zale presli u visi tarifni sistem i tu je struja znatno skuplja.Cak sam dosao do zakljucka mereci potrosnju da mi se u ovom periodu visokih temperatura vise isplati grejanje na klimu nego na gas.
I na kraju zasto to radim, ako potrosim preko 350 kWh, tj, iz zelene odem u plavu zonu cena svakog kWh skace za 50%.
Potrosnja mora da se kontrolise i uskladi sa mogucnoscu placanja.

dragan

pre 10 godina

Meni je racun ostao slican.Ali pre 5g i ja sam imao napisan o stanje vece nego stvarno.Otisao lepo u Elektrovojvodinu i rekao im stanje na brojilu i oni su odmah prihvatili bez problema pa 2mes nisam morao placati struju.Ovih malverzacija ce biti sve dok postoji EPS Snabdevanje jer i oni treba da zarade zar ne.

barracuda

pre 10 godina

Samo u Udbanistanu mašine u Kolubari rade 25 sati na dan, samo u Udbanistanu mesec ima 33 dana, samo u Udbanistanu pljačka je legalizovana...Naravno da su računi uvećani, kada ti partiski ološ i fukara u obračun stavi da decembar ima 33 dana, onda iz plave ulaziš u crveno i cena je naravno veća. Brojila su posebna priča...Alo...decembar ima 33dana???

Građanima, pak, državni lopovluk i ne smeta toliko koliko se na prvi pogled čini, broj komentara ovde to potvrđuje. Odavno su oguglali, a i ne pamte vreme kad državnog lopovluka nije bilo. Građanima bi čak možda bilo i neobično kad bi se taj oblik bolesti iskorenio. Jer, kada živite od rođenja sa nekom anomalijom, ona za vas postaje nešto normalno.

p.s. U Srbiji kriminal više ne cveta, sada daje plodove. Berba traje non-stop.

vesna

pre 10 godina

"Pojedini kupci su dobili veće račune, jer je potrošnja u decembru u Srbiji bila veća za 24 odsto u odnosu na novembar.,,-Ovo je cista laz,da i poverujemo o pojacanoj potrosnji za domacinstva a sta cemo sa pravnim korisnicima.Evo primera racun za novembar u Corner Shopu je bio 24.000,00din a za decembar je stigao 34.000,00 jos se i skraceno radilo zbog praznika,isti broj frizidera,sijalicnih mesta i 1 uljani radijator koji nije bio ni ukljucivan zbog spoljne tmperature koja je u decembru bila izmedju 10-15C,tad je u objktu na termometru zbog rada frizidera i ispustanja toplote njihovih motora bilo 19C,zbog toga nismo ni ukljucivali grejanje a racun veci za celih 10.000,00 malo li je .Dokle bre pljackanje pa nije ni cudo sto ljudi zatvaraju firme pokradose boga oca kroz racune javnih preduzeca.SRAMOTA

guja

pre 10 godina

E sad treba da se uradi prava stvar. Svakog dana treba u isto vreme da pogasimo struju na tri sata i da izađemo na ulicu. Fidovu sklopku krk na dole i nema potrošnje. Ima da im obesčastimo sistem za tri dana. Zamislite u sekundi da se isključi milion potrošača. Nešto ćemo da im obesčastimo. Milion kilovata manje u sistemu u sekundi. Fa probamo, a?

it is I

pre 10 godina

živim u kući i ovaj mesec mi je struja došla 2000 dinara više nego prošli mesec,iako su napolju prolećne temperature. znači, očigledno neka legalna kradja, a obračun sa lopovskom bandom je uzalud i zapocinjati jer ste u startu izgubili...meni se čini da je razlog sledeći. mnogo ima neplatisa i onih što kradu struju. eps te dugove ne može da naplati pa su se dosetili da nama koji redovno plaćamo- obračunaju više. moja logika je da mi sad plaćamo za one koji ne plaćaju struju.

komendija

pre 10 godina

Drug direktor je rekao da se račun mora platiti,a ako je bilo greške oni će je ispraviti. Ako ste kojim slučajem naseli na ovu provokaciju i platili ovaj račun i ako isprave grešku pare vam neće vratiti daće ih RTS-u.

Analitičar

pre 10 godina

Moj EDB broj 300210420
Prvo mi je stiglo obaveštenje da nije izvršen obračun zbog provjere očitanog stanja. Da bi pre dva dana dobio račun i kada sam danas provjerio stanje na brjilu ja još nisam dostigao nižu tarifu sa računa fali mi još 105kwh.
Ovo je ili sabotaža ili prikrivanje gubitaka jer su podvlačili nekakvu crtu. Nisu nas informisali koliko EPS priznaje gubitaka na mreži jer gubici su na račun EDB. Izgleda da se problem krađe struje odlaže.
Ili je ovo na prečac da se kupe neke firme brojila za daljinsko očitavanje. Sve su to sabotaže po javnim preduzećima. Ja imam tri brojila i samo je jedno koje bi moglo daljinski da se očitava. E zašto EDB nije ta nova brojila koncentrisao na jedno područje pa da imaju za reper kako to funkcioniše.
Na tom brojilu nema šanse da se krade, ako ga otvoriš pamti, ako prineseš magnet pamti, jednostavno nema pipanja.
Ovo definitivno jeste mućka ali neko neće da kaže u čemu je štos, ali saznaćemo u narednom periodu.
Dajte mi 10 posto da vam sredim krađe u Beogradu, naravno i patrolu policije i jednog sudiju na licu mjesta. Jeftiniji sam od ijednog advokata.

Gospođo ministarka imate EDB broj, a imate i preko redakcije mogućnost kontaktiranja.

Sandra

pre 10 godina

A zasto neko ne objasni:
Kada potrosac u uticnici umesto 220 volti ima 170 volti....posto su vecina uredjaja konstruisana da radi sa 220 volti +- 10% i 50 heca...uredjaji se siluju u radu usled cega dolazi do prekomerenog zagrevanja recimo motora...posledice su VECA POTROSNJA a smanjen koeficijent korisnog dejstva...cesto dolazi i do probijanja namotaja i kvarova i gde EPS naravno ne vrsi nadoknade potrosacima.
Znaci li da za gresku EPS-a "trosimo" - placamo vise a uredjaji nam se kvare?
Sve mi se cini da "u tom grmu lezi zec"!!!
U normalnoj drzavi bi za ovakvu obmanu Ministar dao neopozivu ostavku.

kopriva

pre 10 godina

Skoro nisam čuo besmislenije objašnjenje od ovog koje nam je upravo došlo iz kuhinje EPS, jednog od najvećih gubitaša i čuvenog po zapošljavanju stranačkih kadrova. Da li oni misle da smo mi debili? Treba pokrenuti masovan bojkot plaćanja računa. Recimo, moj komšija je preko 12 sati van kuće, retko kuva,radi po ceo dan, i živi sam. Došao mu je račun za struju od preko 8000 dinara, dok je mojoj porodici od nas troje, gde samo klima radi satima da ugreje dnevni boravak, došlo svega oko 4000 dinara. Definitivno nešto nije uredu. Ovo objašnjenje, čitao sam više puta, ne samo da ništa nije razjujanislo, nego zbunjuje dodatno. Znači, zato što je neko u našem kraju ili regionu malo više trošio struje, zato što smo malo prekoračili iz zone u zonu, i zato što oni uopšteno, umesto paušalno, računaju potrošnju, nama dolaze astronomski računi. O dodacima u računu, povećanju pdv-a, neću ni da govorim. Prvo osnovni račun nam je bio 2800 dinara, onda dolazi porez od oko 600 dinara, pa neke takase za prenos energije, pa brojilo, pa porez na komarce, gusenice i pege na sunucu, i sve ukupno poraste račun za još 1400 ili 1500 dinara. A na sve to harač za RTS, iako program te televizije retko gledam, posebno od kako se emituje pročetnička serija. Zamislite da uđete u prodavnicu, pa prodavac kaže: ovo košta 1500 dinara, a vi znate da vredi 800 dinara. E, onda on vama objasni da je to prosek u odnosu na kupca pre vas sa 2000 i onog posle vas sa 500 din., i da vi plaćte razliku a ne vrednost.

maki87m@gmail.com

pre 10 godina

ja mogu da razumem da gradjanima nije jasno. Ali ministarka je gora od kostunice. Da pojasnim svima. Racuni su veci jer ima veci broj Dana. nije ocitano na vreme tako je svake godine. a naredni racun bice manji jer ce se ocitati na vreme. zbog praznika i manjka ljudi nije ocitano na vreme. u. racunu pogledajte lepo pise. a. ministarka da se pakuje jer nije za to mesto. i da ne bude zabune ne radim u eps ... samo sam u toku .... pise procitajte racun na koliko dana je obracunato ...

Bubi

pre 10 godina

Ma kradu na voltaži, umesto 220 isporučuju varijabilu od +- 20%.Zašto onda i ne smanje cenu za 40%.Dakle kad grejete bojler, punite TA peć treba vam 40% više vremena da postignete toplotu koju bi inače ostvarili sa 220V, a sat okreće kilovate bez obzira na loš kvalitet.
Ako mi objasne zašto potrošači moraju da plaćaju taksu na obnovljive izvore dobiće nobelovu nagradu.Šta to plaćamo:sunčarinu, vetrarinu ili vodnu taksu?
Država masovno potkrada narod, a ovaj bez posla, para...priključuju pre sata ili buše staklo i blokiraju sat ...šta ćeš borba za opstanak i preživljavanje.Ko preživi sećaće se lepih Titovih vremena, ovi danas nisu ni za k.

t

pre 10 godina

a sta raditi ako NIJE potrosnja? molim vas recite mi da li se urazume posle zalbe? racun mi je veci za sto posto otkad su otvorili ovu firmu, a ja se nisam klonirala, sedam godina mi je ista potrosnja.

Sablaznut

pre 10 godina

Juče me je zvala tetka (penzioner sa penzijom oko 29.000din) i kroz plač rekla da joj je stigao račun za struju 39.800din. Problem je taj što je to za stan koji već 6 meseci ne može da iznajmi i koji je prazan (računi sa tv pretplatom su bili oko 1000din). Danas bio da se žalim i rekli su mi: "Izvršili smo proveru, nema grešaka u obračunu..." Šta sada?

mudrac

pre 10 godina

Insistiram da pod -hitno uvedu još nekoliko "provajdera", pa da biram gde ću kao sa kablovskom ili mob. tel. Ovako, dokle je ovaca dotle vukovi neće jesti travu.. Ali ovakav bezobrazluk i očigledan lopovluk ne pamtim da je skoro bio. I da ne zaboravim:
SKINITE, UKINITE ILI RAZDVOJITE TV-PRETPLATU, TO STE ČVRSTO OBEĆALI, zar ne?????

Dragon

pre 10 godina

Zbog praznika je nemoguće očitati sva broila za dan, dva, pa se čitanje otegne do Badnjeg Dana, što je 36-37 dana potrošnje. Baš bih voleo da vidim račune sa isto potrošenih kilovata i sa duplim iznosom para!! U Srbiji su uvek naj bučniji i naj nezadovoljniji oni koji su naj više dužni-provereno.

Kabeza

pre 10 godina

Meni je umesto standardnih 4.500 dinara, stigao racun od 23.000 dinara. Problem je sto mi na obracunu nema NT i VT, vec su sve obracunali po JT. Tako je bilo I prosli mesec, pa su posle reklamacije bez reci ispravili. U Kragujevcu cesto to rade, pa ako prodje prodje...

general

pre 10 godina

maki87m @gmail.com
Pročitao sam vaš komentar i pogledao broj obračunskih dana. obračunski period u nov 30, a u dec 31. Račun u decembru mi je četri puta veći nego u novembru. Pri tome sam u novembru znatno više koristio šporet slava i rođendani, samim tim i mašinu za sudove, prao sam više robe i tri puta sam uključio klimu da se dogrejem. U decembru se nisam dogrejavao pa je račun za decembar je morao biti samo manji a nikako isti ili veći.

aleksandar grozni

pre 10 godina

Oni su otvorili ovu novu firmu da bi pozaposljavali rodbinu i poslusnike,a njima je dat nacin kakoce da sebi obezbede velike plate,i evo kako pokazuje decembarski racun uvecan za sto posto,pa onda kazu kako imamo najevtiniju cenu struje u regionu,neko ovde debelo laze.

baxy

pre 10 godina

nije direktno srazmerno povećanju potrošnje u kilovat-satima - dakle EPS otvoreno priznaje kako nas sisa, i to na legalan nacin, preko monopola. znaci, ja mogu da udjem u radnju, kupim mleko od 50 dinara, a prodavac mi kaze kako ono sad'kosta 60 dinara, jer on smatra da toliko vredi. drugim recima, drzavna sluzba. odavno je poznato da je u srbiji drzavna sluzba simbol nerada, bahatosti, stranackog zaposljavanja, nemara i korupcije. u mom kraju, gde zivim, u telefonskoj centrali, ni sef ni sluzbenici se ne javljaju satima na telefon, jer nikada nisu na radnom mestu. u sred punog radnog vremena, vrata od centrale su zakljucana, oni setaju po ulici, kose travu, pricaju sa komsijama, idu po prodavnicama, a platu dobijaju redovno. sve dok se taj socijalisticki nerad, korupcija, i patijski neradnici, ne budu proterali iz drzavnih firmi, jos puno ovakvih racuna ce nam stizati. da je eps jedino gde nas kradu, varaju i lazu, nego je citav drustveni i drzavni sistem takav. mi ne da nismo ni ozbiljna ni pravna drzava, mi smo paradrzava, gde samo postoji bleda kopija uredjenje, i gde se u ustav i zakon mrtvo slovo na napiru. uostalom, podjite od predsenika drzave koji podize nelgalne objekte i nikom nista, dok ce nekom sirotanu seci struju jer nije mogao da plati kriminalno visoke racune. srbijo, sta uradise neznalice i lopovi od tebe....

Vladimir

pre 10 godina

Zalosno je sto se realizacija monopoliste "snadbevanja" popravlja na ovakav nacin. Zafalilo para da se ne pojavi gubitak. Racuni prosli usli u bilans, ko se buni knjizno odobrenje. Racunica prosta povecaj svima 15%-20% pa kad 15. dobiju racune vec ce biti vece stanje na brojilu i mi smo cisti. Sve koje sam pitao imaju veci racun i centralno grejanje. Smanjite plate i broj zaposlenih pa cete biti pozitivni i bez namestanja.

sve jasno

pre 10 godina

Imao sam staro brojilo i radilo je normalno.Onda su mi u oktobru skinuli staro i stavili digitalno brojilo i lampica blinka kao luda,a brojevi trce.Ne grejem se na struju,sporet na gas.Jedino sto radi i nocu i danju je frizider,al brojilo radi kao da imam punu kucu grejnih tela ukljucenih istovremeno.Prijavim neispravnost brojila,kazu sve u redu,platite racun toliko ste potrosili.Sada se u januaru citac uhvatio za glavu i rekao da ne moze da procita jer se brojilo resetovalo i krenulo od nule.Dodju pre neki dan i opet ga zamene,samo sto su otisli, stize postar sa racunom za struju 5000,vise nego prosli.Odmah zovem,i pitam kako kad nije moglo da se procita.Kazu mi da i kada se to desi,brojilo u sebi pamti i kada se otvori vidi se.Sta se vidi bre,samo sto su ga zamenili i otisli,a racun je poslat pre zamene i to cifra.Kaze mi u decembru se sedi 10 dana u kuci,kuva se,gleda se vise tv,greje se i kao nisam primetio koliko sam ustvari porosio.Kaze morate da platite,to je vasa potrosnja.Kome,kako i gde ja da dokazem?LOPOVI NAJGORI!Malo im je sto otimaju kroz one tri stavke,nego dodaju koliko hoce,jer im se moze.

Vaše ime*

pre 10 godina

Pa da.. Sasvim logicno. Za Novembar stigne oko 6.000din a za Decembar ravno 31.352. Ima li uopste potrebe da pricam da nista vise nismo trosili nego inace..

Insane in the brain

pre 10 godina

@ Mogu da kradu tako što menjaju frekvenciju struje što ne bi trebalo da rade.
(edgeman, 16. januar 2014 20:20)

Kako bre da menjaju frekvenciju majke ti?
Frekvencija je ista u celoj kontinentalnoj Evropi bez Rusije, tj.
od Portugalije do Litvanije i od Danske do Turske.

Eve Vam link pa gledajte uzivo kolika je frekvencija u Evropi: http://www.mainsfrequency.com/

Knjige braco moja, knjige, a ne zvona i praporci.
Nemojte da propagirate jos jednu totalno neutemeljenu teoriju zavere.

NS

pre 10 godina

Svako moye lako da proveri na racunu koliko kilovata ima i da u poredi sa predhodnim mesecom........ U principu racuni su tacni i to je istina, e sad problem je u tome sto oni ne popisuju istog datuma u mesecu i onda se stvori ta razliko po gotovo ko se greje. Na primer u decembru su kod nas popisivali 1 i 2 dok su u Januaru 5 i 6 i to je opdmah viswe za 4 ili 5 dana i onda se to na racunu vidi........ Treba ih naterati da samo rade svoj posao na vreme i to je to.

Babin_zub

pre 10 godina

Juče me je zvala tetka (penzioner sa penzijom oko 29.000din) i kroz plač rekla da joj je stigao račun za struju 39.800din. Problem je taj što je to za stan koji već 6 meseci ne može da iznajmi i koji je prazan (računi sa tv pretplatom su bili oko 1000din). Danas bio da se žalim i rekli su mi: "Izvršili smo proveru, nema grešaka u obračunu..." Šta sada?
(Sablaznut, 16. januar 2014 22:28)

E tvoje tetke mi nije zao. Ima stan u kom zivi i stan koji izdaje.... Malo li je? Ako joj je frka, nek proda drugi stan. Imace do kraja zivota za banje i lekove, za letovanja i svinjsku polutku. Sta ce joj vise?

djordje

pre 10 godina

Meni je stigao dupli racun zbog prelaska sa merne grupu na obicno brojilo.
U prvom delu decembra sam za 23dana potrosio nesto preko 2400KW, a za drugi period od 23-3.januara oko 1500KW. To je skoro 4.000KW za 33dana. U novembru sam potrosio 1400KW.
+ su mi ovaj drugi racun podelili u sve 3zone, tako sam sa potrosenih 650KW vec usao u crvenu zonu u kojoj sam potrosio vise od 750KW od ukupnih 1500.
Kako je to blago uvecanje od 20% ja ne znam. A ove godine prvi put grejanje sam upalio oko nove godine jer pre toga sam se grejao na male peci i klimu, potrosaci od manje od 2KW.
EDB mi je rekao da moram da pazim jer sam mnogo potrosio.
U novembru 1450KW u decembru 3900+KW.
Pitam se sta ce biti kad bude zima, prava zima i kad grejanje bude radilo non stop, a ne kao sad samo u toku noci. Sta potrosicu 10.000KW? I platicu racun koliko 150.000dinara?

Dragoslav

pre 10 godina

Istina je da su struju isporučili i da jeste malo veća potrošnja ali dali se iko zapitao zašto je toliko veća potrošnja, niko ne brine o kvalitetu isporuke te iste struje.
Palo mi je na pamet da pozovem komšiju koji je električar i radi u EPS-u koji ima uređaj koji može izmeriti napon ali i amperažu.
Napon u našoj mreži je noćas bio 179 Volti, što automatski povlači da ko ima termo peć, grejač neće davati maksimalnu toplotu i trebaće mu dva do tri puta više vremena da postigne istu temperaturu, a kod šporeta ako vam treba 2 do 3 sata za kuvanje pasulja sad će vam trebati pola dana jer ringla nikad neće biti na maksimalnoj temperaturi a strujomer obračunava da jeste isporučio toliku energiju ali gde je voltaža, to se niko ne pita. Dali postoji neko ko će kontrolisati kvalitet isporučene energije ka potrošačima ili će nam i dalje pretiti kako moramo da platimo pa onda da se žalimo.
Imam pitanje za ministarku energetike, zašto ne postoji kontrola kvaliteta isporuke električne energije i ko štiti krajnje korisnike?
Kad smo podpisivali ugovor sa EPS-om o snabdevanju EL. energijom tamo lepo piše da su u obavezi da nam isporučuju struju od 220V mapona i 50 Hz frekvencije naizmenične struje, a ne kao sada što smo izmerili 179 volti, i to u pola noći kad bi potrošnja trebala biti najmanja, ko zna kakv je napon preko dana kad svi kuvaju.

Veliki pozdrav svim korisnicima El. energije i evo svima savet da ko god poseduje unimer neka izmeri napon u svom stanu.

Dragon

pre 10 godina

Zbog praznika je nemoguće očitati sva broila za dan, dva, pa se čitanje otegne do Badnjeg Dana, što je 36-37 dana potrošnje. Baš bih voleo da vidim račune sa isto potrošenih kilovata i sa duplim iznosom para!! U Srbiji su uvek naj bučniji i naj nezadovoljniji oni koji su naj više dužni-provereno.

Mitar

pre 10 godina

Ja cesto, bar dva puta nedeljno na brojilu kontrolisem potrosnju struje i nisam naisao na neku nelogicnost u decembarskom racunu. Sve je bilo normalno. Mislim da je problem u tome sto su svi koji se zale presli u visi tarifni sistem i tu je struja znatno skuplja.Cak sam dosao do zakljucka mereci potrosnju da mi se u ovom periodu visokih temperatura vise isplati grejanje na klimu nego na gas.
I na kraju zasto to radim, ako potrosim preko 350 kWh, tj, iz zelene odem u plavu zonu cena svakog kWh skace za 50%.
Potrosnja mora da se kontrolise i uskladi sa mogucnoscu placanja.

maki87m@gmail.com

pre 10 godina

ja mogu da razumem da gradjanima nije jasno. Ali ministarka je gora od kostunice. Da pojasnim svima. Racuni su veci jer ima veci broj Dana. nije ocitano na vreme tako je svake godine. a naredni racun bice manji jer ce se ocitati na vreme. zbog praznika i manjka ljudi nije ocitano na vreme. u. racunu pogledajte lepo pise. a. ministarka da se pakuje jer nije za to mesto. i da ne bude zabune ne radim u eps ... samo sam u toku .... pise procitajte racun na koliko dana je obracunato ...

Babin_zub

pre 10 godina

Juče me je zvala tetka (penzioner sa penzijom oko 29.000din) i kroz plač rekla da joj je stigao račun za struju 39.800din. Problem je taj što je to za stan koji već 6 meseci ne može da iznajmi i koji je prazan (računi sa tv pretplatom su bili oko 1000din). Danas bio da se žalim i rekli su mi: "Izvršili smo proveru, nema grešaka u obračunu..." Šta sada?
(Sablaznut, 16. januar 2014 22:28)

E tvoje tetke mi nije zao. Ima stan u kom zivi i stan koji izdaje.... Malo li je? Ako joj je frka, nek proda drugi stan. Imace do kraja zivota za banje i lekove, za letovanja i svinjsku polutku. Sta ce joj vise?

vlada milic

pre 10 godina

ma sta oni foliraju sa tim tarifama zelenom , plavom i crvenom. to je cista pljacka bre. kad kupim sok on kosta 120 din ako kupim jedan platicu 120 din ako kupim 10 platicu 1200 din. isto tako cena kilovata mora biti fiksna i racunica je jasna potrosio si 1200 kw a kw kosta npr 5 din racun ti je 6000 din. kakva bre skupa-jeftina struja te zelene-plave-crvene tarife to sluzi samo za pljacku. pa jos obracunata snaga pa merno mesto iako sam i kupio taj strujomer i kablove i onu sipku na krovu ma sve bre pa jos i platio 90 000 din da mi prikljuce struju da bi mi lopine jos strugale kozu sa ledja uz pomoc svojih sibicarskih fora. bezite bre vise lopovi od ovog naroda , sjasite nam sa grbace!!!

NS

pre 10 godina

Svako moye lako da proveri na racunu koliko kilovata ima i da u poredi sa predhodnim mesecom........ U principu racuni su tacni i to je istina, e sad problem je u tome sto oni ne popisuju istog datuma u mesecu i onda se stvori ta razliko po gotovo ko se greje. Na primer u decembru su kod nas popisivali 1 i 2 dok su u Januaru 5 i 6 i to je opdmah viswe za 4 ili 5 dana i onda se to na racunu vidi........ Treba ih naterati da samo rade svoj posao na vreme i to je to.

edgeman

pre 10 godina

Mogu da kradu tako što menjaju frekvenciju struje što ne bi trebalo da rade. Čitaju na 35 uli 37 dana a tu potrošnju predstave kao za 31. Nama svaki parni mesec dođe više a svaki neparni manje na računu za struju.

Insane in the brain

pre 10 godina

@ Mogu da kradu tako što menjaju frekvenciju struje što ne bi trebalo da rade.
(edgeman, 16. januar 2014 20:20)

Kako bre da menjaju frekvenciju majke ti?
Frekvencija je ista u celoj kontinentalnoj Evropi bez Rusije, tj.
od Portugalije do Litvanije i od Danske do Turske.

Eve Vam link pa gledajte uzivo kolika je frekvencija u Evropi: http://www.mainsfrequency.com/

Knjige braco moja, knjige, a ne zvona i praporci.
Nemojte da propagirate jos jednu totalno neutemeljenu teoriju zavere.

oliver

pre 10 godina

Sasa Obradovic tzv director laze, mi se grajemo na drva , mesec pre je stiglo oko 5000 din, sada 20000, ako dokazemo da laze , OSTAVKA ZA TOG EPS LAKRDIJASA

Kraduckanje, kradja, Srbija

pre 10 godina

Potrosio sam 593 kWh u novembru, 1023kWh u decembru, a od januarskog citanja do pre 10 minuta znaci za oko 14-15 dana, ne znam kada su citali, potrosio sam 395 kWh jeftine i 342 kWh skupe struje, ukupno 737 kWh !!!! Vise nego u celom novembru !!! I to vise jeftine, a nemam TA pec ! Oni nesto muljaju sa naponom nocu garantovano !

ovca

pre 10 godina

Kako bih ja sve njih tukla! Znam da mi komentar mozda nece biti objavljen, ali kako drugacije da reagujem na ovoliku kolicinu bezobrazluka, lopovluka i demagogije?! Kako?!?!

Krstas

pre 10 godina

U febuaru koji svi znamo kakav je bio 2012.potrosio sam 1780 kwh,u decembru 2013.kojeg se lako secamo kakav je klimatski bio 1630 kwh.Ista grejna tela, isto domacinstvo.I SVE JE U REDU???Tako nam i treba,ako ovako nastave ne bi me cudilo i da bude 5000kwh!!!!EHHHHHHH GDE SAM I ZASTO BIO 5.10.2000?!?!?!?

zoran1965

pre 10 godina

Laz, Razbojnistvo, Prevara, Bezobrazluk...etc.
prosto zavidim onima koji zive u kucama, pa mogu da kradu struju do mile volje...
krasti od razbojnika, i nije greh

nnnnn

pre 10 godina

Demantujem eps"snabdevanje"i nije tacna njihova izjava!!dobio sam danas racun sa iznosom od 1001 dinara za utrosak struje O kvh jer u tom objektu ne koristim struju{nisam se preselio}.kada bih tv b92 dosla i snimila stanje sve njihove lazi bih izasle na videlo.lazu ,a ne pocrvene!!!!!!!

copy copy paste paste

pre 10 godina

U svom stan u Decembru sam bio samo vikendom i samo noću palio bojler, pored toga radi još samo frižider A+. Kako je onda moj račun za Decembar veći nego za Novembar kad sam koristio šporet i tu boravio ceo mesec koristio veš mašinu i mašinu za sudove. Takođe obračunski period za Novembar 30 dana a za Decembar 31 dan.
Ovo je krivično delo krađe i obmane građana i za to neko treba da odgovara pred zakonima ove zemlje. Zato što moj slučaj nije sporadičan, može nekad da se podvuče neka sporadična greška. Međutim ovo nema veze sa "greškkom", ovo je nešto mnogo krupnije. Takođe sam zapanjen što ministarka još nije podnela ostavku jer je to njen resor odgovornosti.

P.S Slažem se sa EPS-om da nije bilo greške u računima za struju. TO JE BILO NAMERNO.

pitanje zdravog razuma

pre 10 godina

Voleo bi da EPS objasni kako je moguce da mi je racun, za struju, za vikend objekat koji nema potrosnju vec decenijama za ovaj mesec 500,00din, a za mesec ranije 400,00dinara! Jasno je kao dan da su podigni cenu struje "na mala vrata" ni manje ni vise nego 20%. Sramota!

Anon

pre 10 godina

Ovo je pljacka, jasno je ko dan.

Sa prosecnom zimskom potrosnjom od nesto iznad 1100KWh (unazad par godina), decembarski racun mi je stigao na 2400KWh.

Problem je nastao sa obracunskim periodima:
Prema racunu za novembar potrosnja je bila: 326KWh

Ukupno za ova dva meseca je 2700KW sto znaci da je mesecno oko 1350KWh (to mogu da svarim). Problem nastaje u bojama tarife, da je elektrodistribucija normalno ocitavala, mesec za mesec oba meseca bih bio u plavoj tarifi i placao struju po 8 odnosno 2 dinara (visa/niza), ovako prema njihovoj racunici odlucili su da mi 750 KWh obracunaju po duplo visoj tarifi (crvena, 16 i 4 din) iako prema potrosnji elektricne energije na mesecnom nivou to ne bi smeli da urade (u okviru obracunskog perioda nisam "zagazio" u crvenu tarifu). Zelena tarifa u mom slucaju ne igra ulogu zato sto sam i za Novembar i decembar placao 350KWh po zelenoj tarifi kako bi i inace bilo.

mira

pre 10 godina

Pa jeste,meni je bilo toliko hladno da sam potrošila 500kw više nego u novembru,komšinica je držala šporet non-stop radi slave,a oni koji nemaju razliku,biće da su bili u nekoj pećini :) daj bre vređate minimum inteligencije ovog naroda.SRAM VAS BILO

zLogic

pre 10 godina

Lopurde bre! Ja sam radio deo tog sistema za obradu struje! Sistem za obracune je toliko fleksibilan da gotovo mozete diktirati potrosnju, povecavati i smanjivati racun po zelji administracije, ne samo racune svih potrosaca vec brojilo i racun pojedinca! Za sve ima opcija! Nemojte da vas lazu!

Bubi

pre 10 godina

Ma kradu na voltaži, umesto 220 isporučuju varijabilu od +- 20%.Zašto onda i ne smanje cenu za 40%.Dakle kad grejete bojler, punite TA peć treba vam 40% više vremena da postignete toplotu koju bi inače ostvarili sa 220V, a sat okreće kilovate bez obzira na loš kvalitet.
Ako mi objasne zašto potrošači moraju da plaćaju taksu na obnovljive izvore dobiće nobelovu nagradu.Šta to plaćamo:sunčarinu, vetrarinu ili vodnu taksu?
Država masovno potkrada narod, a ovaj bez posla, para...priključuju pre sata ili buše staklo i blokiraju sat ...šta ćeš borba za opstanak i preživljavanje.Ko preživi sećaće se lepih Titovih vremena, ovi danas nisu ni za k.

it is I

pre 10 godina

živim u kući i ovaj mesec mi je struja došla 2000 dinara više nego prošli mesec,iako su napolju prolećne temperature. znači, očigledno neka legalna kradja, a obračun sa lopovskom bandom je uzalud i zapocinjati jer ste u startu izgubili...meni se čini da je razlog sledeći. mnogo ima neplatisa i onih što kradu struju. eps te dugove ne može da naplati pa su se dosetili da nama koji redovno plaćamo- obračunaju više. moja logika je da mi sad plaćamo za one koji ne plaćaju struju.

Babin_zub

pre 10 godina

Da je ovo pravna drzava sad bih presavio tabak i tuzio EPS i to ne zato sto su mi nakarikali racun na 18 000 vec zato sto nece da priznaju gresku. Na racunu koji sam dobio stajalo je skoro 1000kW vise nego sto je bila potrosnja na strujomeru! Gospoda su proizvoljno upisivali potrosnju jer ih je mrzelo da posle novogodisnjeg opijanja i obzderavanja obilaze strujomere! Nakon gubljenja vremena po EDBu danas mi je stigao novi racun sa realnom potrosnjom, ali me nervira sto JA moram da radim NJIHOV posao za koji ONI dobijaju platu, tj obilazim strujomere i cekam redove na salterima zbog njihove greske, koju NECE DA PRIZNAJU!
Gleda te u oci i laze!

mrmlj

pre 10 godina

meni je izmedju novembarske i decembarske potrosnje razlika 850kW/h, sto dodje 85%. razliku u ponasanju nisam primetio, peci i bojler smo ukljucivali isto, kuvali smo isto i sve ostalo radili isto. naravno, sigurno nismo potrosili isto do u kW/h, ali nismo ni 10-20% vise a kamoli 85%.

ksenija

pre 10 godina

Kazu, potrosnja je veca zbog slava. E pa ja nisam slavila nijednu slavu, ali mi je racun znacajno veci nego inace. Plus zaboravljaju da obracunaju 5% popusta za placanje u roku. Naravno da nece da priznaju da su muljali.

Reksi

pre 10 godina

Meni je od 2100 din u novembru, skočilo na 3800 u decembru. Stan 50kvm sa centralnim grejanjem. Napominjem da se ne dogrevam na struju. Lopovi partijski!

cacanin

pre 10 godina

Lepo obracunat, jeli...?

Navodite cene kilovata, a kad se uracuna lopovluk , naknada za merno mesto, angazovana snaga, naknada za pmi ( cini mi se ) trosak dostavljaca...

Skuplja struja nego bilo gde u evropi.

mag

pre 10 godina

Meni je fascinamtno da su mi se SVE STAVKE UVEĆALE za 50%:
Zelena (i viša i niža)
Plava ( i niža i viša)
Znamo da i nije bilo nešto hladno tako da bi cela stvar "pila vodu" da su
oni ukrali po 10% gore-dole...ali kako su nezasiti pa krenuli na opasno,to izgleda kao da sam bar dva puta "palio"svemirski brod. Kvaka je u kopiranju
računa od prošle godine..tu je jadac. Evo pogledajte racune od prošle godine...uklapa se u +/- 5%. Tako da ako se ministarka brine zbog "greške na serveru" ja imam predlog da otpusti SVE te sabotere. A i imam pitanje u vezi BAŽDARENJA STRUJOMERA!!!!

evo linka: http://www.telegraf.rs/vesti/921505-evo-kako-ne-morate-da-platite-struju

Oni nisu normalni

pre 10 godina

Sve greške koje spominjete nisu ni prineti mom slučaju. Svakog meseca potrosim do 300, 350 kilovata i na brojilu pocetkom meseca pisalo nesto vise od 17500, a pocetkom meseca januara malo vise od 17800.
A na racunu - 22300. Razlika 4500 kw/h za mesec dana potroseno. Pa da sam fabrika ne bi potrosio struje za 67.000.
I ko je sad tu lud ?

KKK

pre 10 godina

Neću da vam plaćam angažovanu snagu, taksu za moje brojilo, štampanje računa, vazdušarinu za obnovljive izvore i tv.To morate sve odvojiti od potrošenih kilovata, jer je to čista diskriminacija i lopovsko džeparenje građana Srbije.Šta ćete sutra da izmislite, neku ekološku taksu, taksu za bandere i elekrične žice.Borite se protiv lopovluka, a pretvarate se u najveće lopove u zemlji.Nama i ne treba veći neprijatelj od vas jer konstantno zloupotrebljavate položaj i ubijate nas ekonomski.

Marko

pre 10 godina

Kada će neko kriminalcima iz EPS-a da stane na put? Pa još otvorili i drugu firmu, da mogu dodatno da nas muzu. Da li neko u zemljama regiona samo o računu za struju priča???

RRadomir

pre 10 godina

I meni je ocitani stvarno stanje ali je racun skori duplo veci nego prethodni mesec te se u tu matematiku i takav obracun ne razumem

valter

pre 10 godina

"pojedini gradjani"? 50% gradjana kaže da im je potrošnja nenormalno skočila i oni su ludi nemaju pojma aaa??! E Srbijo CUTITE I PLACAJTE ili se borite izadjite i protestujte pa videćete kako će vas tad poštovati. sada ste im samo broj na papiru koji treba da glasaju za njih i partijske potrebe...sramota za ovo padaju vlade u normalnim zemljama ali mi nismo normalni izgleda? demantujte me molim vas

dragan

pre 10 godina

Meni je racun ostao slican.Ali pre 5g i ja sam imao napisan o stanje vece nego stvarno.Otisao lepo u Elektrovojvodinu i rekao im stanje na brojilu i oni su odmah prihvatili bez problema pa 2mes nisam morao placati struju.Ovih malverzacija ce biti sve dok postoji EPS Snabdevanje jer i oni treba da zarade zar ne.

istina

pre 10 godina

Minisarka je pitala njih da kažu da li je sve u redu pa ako oni kaži da nije sve u redu onda će ona da ih otpusti ha ha ha. Ok, nema problema, gledajte sad šta će se dešavati sa novim računima. Veliku propast predviđam im svima.

meeeeeeeeeeeeeee

pre 10 godina

Kakve smo mi ovce.

Ja nisam slavio slavu, imam gradsko grejanje i imam sporet na gas.

Frizider i bojler. Ostalo stedljive sijalice i pegla.

dragance

pre 10 godina

dok je bila elektrovojvodina na racunu imao sam racun oko 3000 din, sad otkako je EPS dosao imam 2 iljade vise nego sto sam imao isti taj mesec prosle godine i vise nego prosli mesec i navodno sam i vise potrosio, sto je nemoguce jer su temperature prolecne 10-15 C, pa vi bre ne kraduckate, vi ubijate kolko kradete

kopriva

pre 10 godina

Skoro nisam čuo besmislenije objašnjenje od ovog koje nam je upravo došlo iz kuhinje EPS, jednog od najvećih gubitaša i čuvenog po zapošljavanju stranačkih kadrova. Da li oni misle da smo mi debili? Treba pokrenuti masovan bojkot plaćanja računa. Recimo, moj komšija je preko 12 sati van kuće, retko kuva,radi po ceo dan, i živi sam. Došao mu je račun za struju od preko 8000 dinara, dok je mojoj porodici od nas troje, gde samo klima radi satima da ugreje dnevni boravak, došlo svega oko 4000 dinara. Definitivno nešto nije uredu. Ovo objašnjenje, čitao sam više puta, ne samo da ništa nije razjujanislo, nego zbunjuje dodatno. Znači, zato što je neko u našem kraju ili regionu malo više trošio struje, zato što smo malo prekoračili iz zone u zonu, i zato što oni uopšteno, umesto paušalno, računaju potrošnju, nama dolaze astronomski računi. O dodacima u računu, povećanju pdv-a, neću ni da govorim. Prvo osnovni račun nam je bio 2800 dinara, onda dolazi porez od oko 600 dinara, pa neke takase za prenos energije, pa brojilo, pa porez na komarce, gusenice i pege na sunucu, i sve ukupno poraste račun za još 1400 ili 1500 dinara. A na sve to harač za RTS, iako program te televizije retko gledam, posebno od kako se emituje pročetnička serija. Zamislite da uđete u prodavnicu, pa prodavac kaže: ovo košta 1500 dinara, a vi znate da vredi 800 dinara. E, onda on vama objasni da je to prosek u odnosu na kupca pre vas sa 2000 i onog posle vas sa 500 din., i da vi plaćte razliku a ne vrednost.

general

pre 10 godina

maki87m @gmail.com
Pročitao sam vaš komentar i pogledao broj obračunskih dana. obračunski period u nov 30, a u dec 31. Račun u decembru mi je četri puta veći nego u novembru. Pri tome sam u novembru znatno više koristio šporet slava i rođendani, samim tim i mašinu za sudove, prao sam više robe i tri puta sam uključio klimu da se dogrejem. U decembru se nisam dogrejavao pa je račun za decembar je morao biti samo manji a nikako isti ili veći.

baxy

pre 10 godina

nije direktno srazmerno povećanju potrošnje u kilovat-satima - dakle EPS otvoreno priznaje kako nas sisa, i to na legalan nacin, preko monopola. znaci, ja mogu da udjem u radnju, kupim mleko od 50 dinara, a prodavac mi kaze kako ono sad'kosta 60 dinara, jer on smatra da toliko vredi. drugim recima, drzavna sluzba. odavno je poznato da je u srbiji drzavna sluzba simbol nerada, bahatosti, stranackog zaposljavanja, nemara i korupcije. u mom kraju, gde zivim, u telefonskoj centrali, ni sef ni sluzbenici se ne javljaju satima na telefon, jer nikada nisu na radnom mestu. u sred punog radnog vremena, vrata od centrale su zakljucana, oni setaju po ulici, kose travu, pricaju sa komsijama, idu po prodavnicama, a platu dobijaju redovno. sve dok se taj socijalisticki nerad, korupcija, i patijski neradnici, ne budu proterali iz drzavnih firmi, jos puno ovakvih racuna ce nam stizati. da je eps jedino gde nas kradu, varaju i lazu, nego je citav drustveni i drzavni sistem takav. mi ne da nismo ni ozbiljna ni pravna drzava, mi smo paradrzava, gde samo postoji bleda kopija uredjenje, i gde se u ustav i zakon mrtvo slovo na napiru. uostalom, podjite od predsenika drzave koji podize nelgalne objekte i nikom nista, dok ce nekom sirotanu seci struju jer nije mogao da plati kriminalno visoke racune. srbijo, sta uradise neznalice i lopovi od tebe....

vesna

pre 10 godina

"Pojedini kupci su dobili veće račune, jer je potrošnja u decembru u Srbiji bila veća za 24 odsto u odnosu na novembar.,,-Ovo je cista laz,da i poverujemo o pojacanoj potrosnji za domacinstva a sta cemo sa pravnim korisnicima.Evo primera racun za novembar u Corner Shopu je bio 24.000,00din a za decembar je stigao 34.000,00 jos se i skraceno radilo zbog praznika,isti broj frizidera,sijalicnih mesta i 1 uljani radijator koji nije bio ni ukljucivan zbog spoljne tmperature koja je u decembru bila izmedju 10-15C,tad je u objktu na termometru zbog rada frizidera i ispustanja toplote njihovih motora bilo 19C,zbog toga nismo ni ukljucivali grejanje a racun veci za celih 10.000,00 malo li je .Dokle bre pljackanje pa nije ni cudo sto ljudi zatvaraju firme pokradose boga oca kroz racune javnih preduzeca.SRAMOTA

t

pre 10 godina

a sta raditi ako NIJE potrosnja? molim vas recite mi da li se urazume posle zalbe? racun mi je veci za sto posto otkad su otvorili ovu firmu, a ja se nisam klonirala, sedam godina mi je ista potrosnja.

barracuda

pre 10 godina

Samo u Udbanistanu mašine u Kolubari rade 25 sati na dan, samo u Udbanistanu mesec ima 33 dana, samo u Udbanistanu pljačka je legalizovana...Naravno da su računi uvećani, kada ti partiski ološ i fukara u obračun stavi da decembar ima 33 dana, onda iz plave ulaziš u crveno i cena je naravno veća. Brojila su posebna priča...Alo...decembar ima 33dana???

Građanima, pak, državni lopovluk i ne smeta toliko koliko se na prvi pogled čini, broj komentara ovde to potvrđuje. Odavno su oguglali, a i ne pamte vreme kad državnog lopovluka nije bilo. Građanima bi čak možda bilo i neobično kad bi se taj oblik bolesti iskorenio. Jer, kada živite od rođenja sa nekom anomalijom, ona za vas postaje nešto normalno.

p.s. U Srbiji kriminal više ne cveta, sada daje plodove. Berba traje non-stop.

Sablaznut

pre 10 godina

Juče me je zvala tetka (penzioner sa penzijom oko 29.000din) i kroz plač rekla da joj je stigao račun za struju 39.800din. Problem je taj što je to za stan koji već 6 meseci ne može da iznajmi i koji je prazan (računi sa tv pretplatom su bili oko 1000din). Danas bio da se žalim i rekli su mi: "Izvršili smo proveru, nema grešaka u obračunu..." Šta sada?

mudrac

pre 10 godina

Insistiram da pod -hitno uvedu još nekoliko "provajdera", pa da biram gde ću kao sa kablovskom ili mob. tel. Ovako, dokle je ovaca dotle vukovi neće jesti travu.. Ali ovakav bezobrazluk i očigledan lopovluk ne pamtim da je skoro bio. I da ne zaboravim:
SKINITE, UKINITE ILI RAZDVOJITE TV-PRETPLATU, TO STE ČVRSTO OBEĆALI, zar ne?????

Dragoslav

pre 10 godina

Istina je da su struju isporučili i da jeste malo veća potrošnja ali dali se iko zapitao zašto je toliko veća potrošnja, niko ne brine o kvalitetu isporuke te iste struje.
Palo mi je na pamet da pozovem komšiju koji je električar i radi u EPS-u koji ima uređaj koji može izmeriti napon ali i amperažu.
Napon u našoj mreži je noćas bio 179 Volti, što automatski povlači da ko ima termo peć, grejač neće davati maksimalnu toplotu i trebaće mu dva do tri puta više vremena da postigne istu temperaturu, a kod šporeta ako vam treba 2 do 3 sata za kuvanje pasulja sad će vam trebati pola dana jer ringla nikad neće biti na maksimalnoj temperaturi a strujomer obračunava da jeste isporučio toliku energiju ali gde je voltaža, to se niko ne pita. Dali postoji neko ko će kontrolisati kvalitet isporučene energije ka potrošačima ili će nam i dalje pretiti kako moramo da platimo pa onda da se žalimo.
Imam pitanje za ministarku energetike, zašto ne postoji kontrola kvaliteta isporuke električne energije i ko štiti krajnje korisnike?
Kad smo podpisivali ugovor sa EPS-om o snabdevanju EL. energijom tamo lepo piše da su u obavezi da nam isporučuju struju od 220V mapona i 50 Hz frekvencije naizmenične struje, a ne kao sada što smo izmerili 179 volti, i to u pola noći kad bi potrošnja trebala biti najmanja, ko zna kakv je napon preko dana kad svi kuvaju.

Veliki pozdrav svim korisnicima El. energije i evo svima savet da ko god poseduje unimer neka izmeri napon u svom stanu.

lopvska država

pre 10 godina

Prvo lažu kod mene koji sam imao manju potrošnju u decembru nego u novembru stigao je račun veći četri puta. Greška u računu za 1200 kilovati više su stavili nego što piše na strujomeru.
Sad je komšija išao da se žali on jeste imao veću potrošnju ali ni približno toliko koliko su mu oni napisali. Na šalteru su mu rekli da je greška u očitavanju i da mu je greška negde oko 400 kilovati.
Ako je potrošnja struje bila veća za 20 i kusur procenata kako su svi dobili duplo veće račune a mnogi i višestruko veće.
Dok sam ulagao žalbu pored mene je stajao čovek koji se kune da u decembru nije ni bio kući da mu je račun došao 10.000 din.
P.S Normalno niko neće snositi odgovornost. Ministarka koja se bavi svim problemima DS-a, samo se na bavi svojim poslom, ostaće i dalje na radnom mestu.

Vladimir

pre 10 godina

Zalosno je sto se realizacija monopoliste "snadbevanja" popravlja na ovakav nacin. Zafalilo para da se ne pojavi gubitak. Racuni prosli usli u bilans, ko se buni knjizno odobrenje. Racunica prosta povecaj svima 15%-20% pa kad 15. dobiju racune vec ce biti vece stanje na brojilu i mi smo cisti. Sve koje sam pitao imaju veci racun i centralno grejanje. Smanjite plate i broj zaposlenih pa cete biti pozitivni i bez namestanja.

guja

pre 10 godina

E sad treba da se uradi prava stvar. Svakog dana treba u isto vreme da pogasimo struju na tri sata i da izađemo na ulicu. Fidovu sklopku krk na dole i nema potrošnje. Ima da im obesčastimo sistem za tri dana. Zamislite u sekundi da se isključi milion potrošača. Nešto ćemo da im obesčastimo. Milion kilovata manje u sistemu u sekundi. Fa probamo, a?

komendija

pre 10 godina

Drug direktor je rekao da se račun mora platiti,a ako je bilo greške oni će je ispraviti. Ako ste kojim slučajem naseli na ovu provokaciju i platili ovaj račun i ako isprave grešku pare vam neće vratiti daće ih RTS-u.

sasa

pre 10 godina

Ja sad lepo pitam, zasto sam 9 marta u demonstracijama izgubio vid na desno oko, koja je cena, da sam tad znao da odem iz ove proklete zemlje, sad sam mator i bolestan, koja je bre cena ljudskog zivota? Boze spasi ovo malo dece sto je ostalo i odvedi ih daleko odavde, nikad se nisam medijski eksponirao i trazio ostetu, ali ovo je previse, niko me nije obisao, niko pisao, a mislio sam srce bih tad dao, i na kraju opet pitam ima li ljudski zivot cenu?! Placam redovno struju oko 4,500, sad mi je doslo 14000, ma koga bre vi za...avate a devet dana nisam bio kuci tog meseca! Mrs breeeee...

Analitičar

pre 10 godina

Moj EDB broj 300210420
Prvo mi je stiglo obaveštenje da nije izvršen obračun zbog provjere očitanog stanja. Da bi pre dva dana dobio račun i kada sam danas provjerio stanje na brjilu ja još nisam dostigao nižu tarifu sa računa fali mi još 105kwh.
Ovo je ili sabotaža ili prikrivanje gubitaka jer su podvlačili nekakvu crtu. Nisu nas informisali koliko EPS priznaje gubitaka na mreži jer gubici su na račun EDB. Izgleda da se problem krađe struje odlaže.
Ili je ovo na prečac da se kupe neke firme brojila za daljinsko očitavanje. Sve su to sabotaže po javnim preduzećima. Ja imam tri brojila i samo je jedno koje bi moglo daljinski da se očitava. E zašto EDB nije ta nova brojila koncentrisao na jedno područje pa da imaju za reper kako to funkcioniše.
Na tom brojilu nema šanse da se krade, ako ga otvoriš pamti, ako prineseš magnet pamti, jednostavno nema pipanja.
Ovo definitivno jeste mućka ali neko neće da kaže u čemu je štos, ali saznaćemo u narednom periodu.
Dajte mi 10 posto da vam sredim krađe u Beogradu, naravno i patrolu policije i jednog sudiju na licu mjesta. Jeftiniji sam od ijednog advokata.

Gospođo ministarka imate EDB broj, a imate i preko redakcije mogućnost kontaktiranja.

Sandra

pre 10 godina

A zasto neko ne objasni:
Kada potrosac u uticnici umesto 220 volti ima 170 volti....posto su vecina uredjaja konstruisana da radi sa 220 volti +- 10% i 50 heca...uredjaji se siluju u radu usled cega dolazi do prekomerenog zagrevanja recimo motora...posledice su VECA POTROSNJA a smanjen koeficijent korisnog dejstva...cesto dolazi i do probijanja namotaja i kvarova i gde EPS naravno ne vrsi nadoknade potrosacima.
Znaci li da za gresku EPS-a "trosimo" - placamo vise a uredjaji nam se kvare?
Sve mi se cini da "u tom grmu lezi zec"!!!
U normalnoj drzavi bi za ovakvu obmanu Ministar dao neopozivu ostavku.

Kabeza

pre 10 godina

Meni je umesto standardnih 4.500 dinara, stigao racun od 23.000 dinara. Problem je sto mi na obracunu nema NT i VT, vec su sve obracunali po JT. Tako je bilo I prosli mesec, pa su posle reklamacije bez reci ispravili. U Kragujevcu cesto to rade, pa ako prodje prodje...

aleksandar grozni

pre 10 godina

Oni su otvorili ovu novu firmu da bi pozaposljavali rodbinu i poslusnike,a njima je dat nacin kakoce da sebi obezbede velike plate,i evo kako pokazuje decembarski racun uvecan za sto posto,pa onda kazu kako imamo najevtiniju cenu struje u regionu,neko ovde debelo laze.

djordje

pre 10 godina

Meni je stigao dupli racun zbog prelaska sa merne grupu na obicno brojilo.
U prvom delu decembra sam za 23dana potrosio nesto preko 2400KW, a za drugi period od 23-3.januara oko 1500KW. To je skoro 4.000KW za 33dana. U novembru sam potrosio 1400KW.
+ su mi ovaj drugi racun podelili u sve 3zone, tako sam sa potrosenih 650KW vec usao u crvenu zonu u kojoj sam potrosio vise od 750KW od ukupnih 1500.
Kako je to blago uvecanje od 20% ja ne znam. A ove godine prvi put grejanje sam upalio oko nove godine jer pre toga sam se grejao na male peci i klimu, potrosaci od manje od 2KW.
EDB mi je rekao da moram da pazim jer sam mnogo potrosio.
U novembru 1450KW u decembru 3900+KW.
Pitam se sta ce biti kad bude zima, prava zima i kad grejanje bude radilo non stop, a ne kao sad samo u toku noci. Sta potrosicu 10.000KW? I platicu racun koliko 150.000dinara?

sve jasno

pre 10 godina

Imao sam staro brojilo i radilo je normalno.Onda su mi u oktobru skinuli staro i stavili digitalno brojilo i lampica blinka kao luda,a brojevi trce.Ne grejem se na struju,sporet na gas.Jedino sto radi i nocu i danju je frizider,al brojilo radi kao da imam punu kucu grejnih tela ukljucenih istovremeno.Prijavim neispravnost brojila,kazu sve u redu,platite racun toliko ste potrosili.Sada se u januaru citac uhvatio za glavu i rekao da ne moze da procita jer se brojilo resetovalo i krenulo od nule.Dodju pre neki dan i opet ga zamene,samo sto su otisli, stize postar sa racunom za struju 5000,vise nego prosli.Odmah zovem,i pitam kako kad nije moglo da se procita.Kazu mi da i kada se to desi,brojilo u sebi pamti i kada se otvori vidi se.Sta se vidi bre,samo sto su ga zamenili i otisli,a racun je poslat pre zamene i to cifra.Kaze mi u decembru se sedi 10 dana u kuci,kuva se,gleda se vise tv,greje se i kao nisam primetio koliko sam ustvari porosio.Kaze morate da platite,to je vasa potrosnja.Kome,kako i gde ja da dokazem?LOPOVI NAJGORI!Malo im je sto otimaju kroz one tri stavke,nego dodaju koliko hoce,jer im se moze.

Vaše ime*

pre 10 godina

Pa da.. Sasvim logicno. Za Novembar stigne oko 6.000din a za Decembar ravno 31.352. Ima li uopste potrebe da pricam da nista vise nismo trosili nego inace..