"Subvencije seljacima - promašaj"

Beograd -- Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić kaže da će ove godine politika subvencinisanja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava biti drugačija.

Izvor: Beta, Politika
Pošaljite komentar
 1. Glamocicu, mnogo si pametan... Da nisu mozda seljaci trazili da ih drzava natera da kupuju D2 na NIS pumpama, pa makar im i ne trebao, zato sto je to bilo sve sto su od drzave mogli dobiti?? Sram te bilo! Sedi, kec ko zgrada vlade!
   (qwe, 6. januar 2014 23:15)

  # Link komentara

 2. pa dobro onda... nece ni da se zasadi ni stapa idite kupite sav pasulj kod Kineza, a sve prasice kod Amera da imate sta zdravo da pojedete. Seljaci ce nekako preziveti k'o pod Turcima, jer srecom na dobro nikad nisu ni navikli. A kazete nema rezultata? A kako to da samo u Srbiji sitni proizvodjaci hrane, koji su po prirodi stvari manje efikasni, ipak proizvode hranu po ceni konkurentnu hrani iz masovne proizvodnje? Da li stvarno mislite da ti ljudi ista zaraduju? Sad cete jedino postici da oni novca za setvu nemaju, a ni vi jeftine a kvalitetnije hrane
   (lily, 6. januar 2014 18:53)

  # Link komentara

 3. O cemu ti pricas,ja sam iz sela Dublja u Macvi i kod nas na 900 domacinstava ima oko 6.700h zemlje!Ovo je samo izgovor jer nemaju para,ti su nam novci puno znacili,iako smo stocarsko selo.Ovo ako prodje kod Vojvodjana onda smo gotovi,mi cemo nekako sa stokom i proci al vi ako se pomirite sa ovom odlukom a puno ste jaci sa posedima nece valjati.Pokupili su vam zito,soju,suncokret,kukuruz sve posto zasto,jer su znali da morate odmah prodati a sad izvoze i prodaju duple pare uzimaju,i tako uvek na nama i vama lome grbacu,e sad kad ste mogli sa pravom da se dignete protiv zutih,dignite se i protiv ovih crvenih i crnih!
   (ejsi jeboa, 6. januar 2014 15:05)

  # Link komentara

 4. Imalo bi smisla to što kaže ministar kada bi mi živeli pod sankcijama, u zatvorenom sistemu. Ali pošto smo ušli u trku sa zemljama EU, ukinuli carine i praktično živimo od izvoza žitarica na to tržište, biće jako teško seljaku u Srbiji da se bori sa seljakom u EU koji prima 300 do 500 evra po hektaru. Ako se gleda koji je rezultat ta mera trebala da da, pa pogledajte samo ogroman rast izvoza u poslednjih 8 godina.

  Ali ne vredi, svaki ministar svoju demagogiju tera.
  (Bluez, 6. januar 2014 14:48)

  # Link komentara

 5. Ako je prosek 2-3 ha po domaćinstvu onda to iznosi 12000-18000din za godinu dana.O kakvim investicijama se tu može računati.Jednostavno država nema para,mada za neke druge stvari ima(npr.subvencija po radniku za strana preduzeća)i sada se traži način da se smanje davanja za poljoprivredu.Zato se postavljaju neki novi uslovi koje će moći da ispune samo najveći proizodjači,dok će oni mali opet biti oštećeni.
   (blaża, 6. januar 2014 13:43)

  # Link komentara

 6. Citav sistem je lopovski,sa raznim subvencijama politicari samo kupuju naklonost birackog tela treba sve subvencije ukinuti.
  (franz ferdinand, 6. januar 2014 13:24)

  # Link komentara

 7. Subvencije treba u potpunosti ukinuti. Njima ste od seljaka stvorili prosjake koji samo kukaju I prose subvencije a stvarno zive dosta bolje od radnicke klase. Ko ce dati radniku u gradu subvenciju za grijanje, el.energiju ili slicno,a on od svog postenog rada ne moze da prehrani porodicu. Kako su nam produktivni seljaci da sve moramo uvoziti,vi njima subvencije a oni nama cene vece nego igdje u EU.
   (Tale, 6. januar 2014 13:14)

  # Link komentara

 8. Seljak će preživeti,jednostavno će proizvoditi samo za sebe i svoju porodicu,a ova alava država može da crkne...
  (Mrmot, 6. januar 2014 12:44)

  # Link komentara

 9. Normalno da program nije dao rezultate jer niko nije ni znao kakvi se rezultati očekuju niti je pravio ozbiljnu projekciju rezultata ni odgovarajuće kriterije i mjerenje uspjeha. Uostalom, kao i svi drugi srpski "projekti" ..
   (Realni, 6. januar 2014 12:42)

  # Link komentara

 10. Klasicno G17/DS-ovsko rasipanje para iz budzeta da bi se mrvama kupila politicka podrska da bi oni onda otimali na veliko iz budzeta.
  (Bojan, 6. januar 2014 12:39)

  # Link komentara

 11. Pitanje je, sta ste ocekivali od tog, nazovimo, projekta... Pre starta, treba znati gde je cilj!
  (janko, 6. januar 2014 12:28)

  # Link komentara

 12. Što bi davao sirotinji koja obrađuje 3 hektara kad možeš da sredstva preusmeriš na investicije u poljoprivredu. Investicije ćeš, naravno, odobravati rodbini i kumovima koji njivu videli nisu.
  (Milentije, 6. januar 2014 12:21)

  # Link komentara

 13. a sledece godine ce biti vest da ni ovaj mehanizam od 6.000 din. zemljoradnicima + 6.000 din. za investicije nije dao rezultate, pa se subvencije ukidaju!
  (poštar, 6. januar 2014 12:05)

  # Link komentara