Utorak, 24.12.2013.

09:47

Kinezi počeli Koridor 11 (FOTO)

Kineska Šangong haj-spid grupa (Shandong Hi-Speed Group) započela je pripremne radove na izgradnji auto-puta na Koridoru 11, na deonici od Obrenovca do Ljiga.

Izvor: Tanjug

Kinezi poèeli Koridor 11 (FOTO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

mileta

pre 9 godina

OK,Gradjevinski inzenjer sa velikim iskustvom od 25 god. i licencom br.800026507 odgovornog izvodjaca radova,trazi posao kod Vase kompanije.

Epohalno

pre 10 godina

Ovo je jos jedan veliki infrastrukturni projekat u nasoj zemlji,u poslednje vreme. Konacno da se u nasoj zemlji gradi nesto znacajno sto ce uposliti mnoga nasa preduzeca i omoguciti razvoj unutrasnjosti zemlje. Dobro je sto je za partnera izabrana iskusna kineska kompanija u toj oblasti, sto garantuje brzinu i kvalitet izgradnje.

DEONICA BEZ HRASTA

pre 10 godina

Ne sumnjam da će kineska strana i grupacija Shandong HI Speed, privesti u roku stratešku deonicu auotupa E-763 dužine 50.kilometara (Obrenovac-Ljig) u roku od 37 meseci. Ono što me brine je da se ponovo na trasi ne pojavi neki novi "sveti hrast" i shodno našoj poznatoj politici prebacivanja odgovornosti, uspori tok izgradnje.

Nbg

pre 10 godina

Kad mi ne znamo ili ne želimo daj kinezima. I da, ako su napravili najveći most sad je red da zaustave najveće klizište kod obrenovca. Pa draga vlado Srbije dajte kinezima sve projekte za koje naši stručnjaci kažu da su nemogući.

zodijak ns

pre 10 godina

ej Salajko, idi ti sa tvojim kinezima, a i drzavom koja im daje posao, ma da ..... ajd , ponovo isto , da zadnji ugasi svetlo!

Milica

pre 10 godina

Ovih 333,7 miliona dolara ste mogli dati nasim ljudima koji nemaju posla i cije porodice gladuju umesto sto opet upumpavate nas novac strancima dodatno nas zaduzujuci.

Da li Vam je mozda palo na pamet da mi te Vase dugove Vasih kolega iz EU nikada necemo vracati ?!?!

Ili da ste novac dali nasem narodu a napravili radnu akciju i uposlili mlade koji lutaju bez ikakvog cilja i smisla po ulicama.

Pametnih resenja ima beskonacno mnogo ali ne i za one koji gledaju iskljucivo svoj licni interes.

Ako ste tako pametni recite mi, sta ce se desiti ako narod pocne da gleda samo svoj interes i prestane da placa, racune, kamate i dugove, ako pocne da bojkotuje sve institucije i organe drzave i sve ono sto su korumpirani politicari potpisali u njegovo ime ne pitajuci ga za dozvolu ?

a uslovi?

pre 10 godina

Sve je ovo lepo i bajno, i apsolutno se slazem da nam trebaju putevi koliko god kostali, jer za mnoge su puteve izdvajali pare pa ih nikad ne docekasmo. Nego, ako se dobro secam, koridor 11 je zapocela graditi prosla vlast nakon afere sa Ilicem i obaranjem skandaloznog ugovora sa alpinom. Kilavo su trazili investitore da ne bude preskupo, prvo evropska banka, pa azerbejdzan, Tadic se slikao isto ovako sa njim. A onda odjedno Velja preko noci nadje i pare i investitore, gradi se ma ajde...I u clanku sve lepo pise i lepe su vam i ove slike, predcednik lepo obucen itd. Samo mi fali jedna recenica jos, pod kojim uslovima je uzet kredit od kineza???

Slobodan

pre 10 godina

Odluka o trasi posle Pozege se mora promeniti, ako ima imalo zdravog razuma u ovoj drzavi.Autoput bi trebalo da ide preko Uzica,Zlatibora i Nove Varosi.Razlozi:
1.Uzice bi trebalo da se razvija kao veliki regionalni centar
2.Razvoj turizma na Tari,Zlatiboru,Zlataru
3.Znatno veci broj stanovnika u odnosu na istocnu varijantu(putevi valjda sluze da povezu ljude)
4.Ova trasa je blizu trase pruge Bg-Bar(uvek se vodi racuna da drumski i zeleznicki koridori budu blizu)
5.Najavljuju da ce se raditi krak ka Visegradu i Sarajevu.Pa, onda zapadnom varijantom se vrsi velika usteda, jer sve do Zlatibora dolazi do podudaranja pravaca prema Crnoj Gori i Bosni
6.Zapadna varijanta je zimi laksa za odzavanje
7.Istocna varijanta prolazi kroz trusno podrucje(ne mislim na zemljotres).

idiotkratija

pre 10 godina

Kao kad Šojiću dolaze singapurćani
Ako je kineska poslovica: "Ako želiš da budeš bogat, prvo gradi puteve"., poslovica naše delegacije je: ''bolje bogat biti, nego ne biti''.

ivanhoe

pre 10 godina

Sad ce opet ovi sa Zlatibora kako na treba dalje preko Pestera vec preko njih...kad cete vec jednom da shvatite da je to skroz drugi pravac koji ce se raditi prema RS i Sarajevu. Ovaj ide ka CG. Svakako cete dobiti autoput ne smarajte vise. Slazem se da je ovaj put do Pozege neophodan, svako ko je barem jednom isao Ibarskom to zna. Dalje treba ostaviti za bolja vremena kao i sve one sumadijske i druge prstenove. Treba prvo jacati privredu a privreda ce praviti sebi puteve...kako su krenuli nece se automobili vise ni voziti a u poljoprivredu ce se vratiti volovi. Gorivo od NG opet poskupljuje, malo im je ovih 60 koliko se ugradjje drzava trenutno u cenu goriva. Kako razvijati privredu sa skupim energentima? Tim putevima ce se na kraju svi iseliti a zadnji ce ugasiti svetlo.

a77

pre 10 godina

Нису Кинези почели коридор 11 данас, него наши и Азербејџанци пре две и по године....

Milos

pre 10 godina

"Vrednost investicije izgradnje dve deonice auto-puta u ukupnoj dužini od 50 km je 333,7 miliona dolara, a rok za završetak radova je 37 meseci.
CEK CEK CEK?! Greska u tekstu ili sta? Pa ne prave ga lopatama i ne nose kamen rukama iz Morace pa da za ove pare prave 50 kilometara 3 godine?!?!?! LELEEEEEEEEEEEEEE :)

Srdjan

pre 10 godina

Kako se radi marketing : Ovaj put su krstili : Beograd -Juzni Jadran ... da bi sakrili da je ovo putni pravac koji CrnuGoru otvara prema Evropi ...
Koridor 11 ne postoji i EU ne smatra ovaj pravac bitnim i ne daje povoljne kredite ...
Naravno mi gradjani Srbije pozajmljujemo novac da bi izgradili ovaj pravac .....

Milena M.

pre 10 godina

Zivim u Sevojnu i čitam ove komentare koji govore i buducoj trasi puta i nista ne razumem!
Ako su vec tolike pare uložene u Zlatibor, ako vec imamo tako dobru razmenu sa Bosnom, ako nas spaja sa Dubrovnikom...
Pa kako je onda logicno da put ide na Ivanjicu i Sjenicu!?

ortakov

pre 10 godina

Ovako izgleda kada se pripremaju za izbore. Sad će i ovaj da ide da gleda kokošinjce a pošto je zima, verovatno će gledati "kako da unaprede sušenje mesa" jer nema poljskih radova !? :)

Uzdravlje

Vidojlo

pre 10 godina

Iz pouzdanih izvora sam saznao, da će se sutra oteliti jedna krava u selu gornja Kukurnja.Pozivam rukovodstvo zemlje da prisustvuje tom svečanom činu
jer je kako oni kažu to od krucijalnog značaja za razvoj zemlje.

aca

pre 10 godina

Autoput Zlatibor-Prijepolje bih o trosku srpskih poreznika gradio tek posle pravaca Pale-Loznica-Valjevo-Pozega, i dobrog puta Beograd-Donji Milanovac-Negotin-Zajecar-Pirot kao i Sombor-Zrenjanin-Vrsac. A za pravac prema Sjenici i prema Prijepolju napraviti pola autoputa a kome treba da razvije turizam neka digne kredit i napravi drugu polovinu.

Sasaaaa

pre 10 godina

Posebno mi je drago ako nasi "strucnjaci" nemaju glavnu rec u ovome jer koliko je para pokradeno za izgrdnju puteva,mogli smo napraviti autoput do Berlina (i nazad)

xyz

pre 10 godina

Prosecan saobracaj kod Lazarevca,na 2 trake, je preko 16 000 vozila dnevno, izmedju Pozege i Zlatibora preko 10 000, a na autoputu Horgos NS,na vise od 2 trake, manje od 6 000.
I pored toga je pre 5 godina zaustavljena gradnja puta Beograd Pozega pa gradjen, nasim parama, Novi Sad Horgos.

O broju poginulih na Ibarskoj magistrali smrti da ne pricam.
Da podsetim, 1964. na Ibarskoj magistrali, kod Lazarevca, je poginuo predsednik srpske Vlade.
2000. je kod Milanovca sadasnji predsednik Srbije, koji sad otvara ove radove, imao udes u kome je poginuo njegov vozac, a on bio povredjen. Mogao je i on da pogine tu, pa bi danas predsednik bio neko drugi.
Ibarska magistrala je najoptereceniji putni pravac u Srbiji.

Salajka

pre 10 godina

Kad vidim da Kinezi nešto rade, znam da će i uraditi...Dosta mi je ovih naših kvazi radnika ispičutura koji samo gledaju da uhvate krivinu.Pogledajte most u Beogradu (mislim da je Zemun-Borča) kako Kinezi razvaljuju.
Naši radnici nisu za neki ozbiljan posao,pate od hladnoće,toplote,muče ih menstrualni ciklusi,svi do jednog alkosi a kad se nakrkaju vare hranu pola radnog vremena...Ali zato o gasovodima Nabuko i Južni tok,zelenim transverzalama,problemima Sirije,Egipta i Libije,konfliktima Japana i Kine oko spornih ostrva mogu da bistre mesecima i to onako sa argumentima.
P.S. Pošaljite ih posle kod nas u Novi Sad da završe ovog kukavnog Žeželja, pošto vidim da neće skoro.

Coco Bill

pre 10 godina

Problem je sto mi uzmemo kredit, a nase firme kradu, fuserisu, ugradjuje se ko stigne, cena izgradnje poraste 10 puta i nikada se ne zavrsi. Kada nasi nece i/ili ne znaju neka grade stranci, nemam ja nista protiv. Nuklearne centrale po Iranu je gradio Siemens, a ne iranske firme. Po Emiratima sve rade strane firme, a ne njihove. I da li im nesto fali?
(Saldzo, 24. decembar 2013 14:43)

Pa ne fali im ništa pošto one kontrolišu rad i izgradnju, jer je novac njihov, a ne strani u ovom slučaju kineski. A i prethodno su raspisali javni konkurs za tu izgradnju, a posao je dobio onaj ko je dao najbolju ponudu, dok ovde to nije slučaj opet zbog para. Neki put se desi da kontrolu vrši firma koja je izgubila na tenderu, kao svojevremeno nama što se desilo u Kuvajtu i to za one čuvene vodotornjeve gde su nas kontrolisali Nemci. A ko će ovde da kontrliše Kineze, za izgradnju kao i za kvalitet izgradnje ?! Pa pre nekoliko meseci i b92 je preneo da je bilo nekog "prepucavanja" naših i Kineza u vezi nekog mosta oko troškova izgradnje kao i plaćanja

autoput preko zlatibora

pre 10 godina

@Zivko J., 24. decembar 2013 11:20
Ovaj put je od najvece vaznosti za Srbiju, ali kao i uvek napravili su trasu protiv nas.
Ovo nije put za Zlatibor vec Beograd Pozega, pa od Pozege ide na Ivanjicu i Pester, iako je na trasi preko Zlatibora i Zlatara mnogo vise stanovnika i mnogo veca korist za nas koji zivimo ovde.
Da ne pricam da je lakse zimsko odrzavanje nego na Pesteru, koji je zimi srpski Sibir.
Oni oce da od Uzica Zlatibora Varosi Priboja naprave slepo crevo za sva vremena ovakvom trasom.

Takodje je trasa od Obrenovca preko Save u Surcin protiv interesa Srbije. Gradimo put, placamo ga a trasu prave protiv nas. Ljudi blokiraju put kod Obrenovca zbog toga, ali to niko ne objavljuje.

Kad radimo ovako vazne stvari, moramo raditi za sebe, a ne protiv sebe.

Autoput mora ici preko Zlatibora, a ne Pestera, i u Beograd a ne u Surcin.

nenad t

pre 10 godina

Slike ne svedoče baš o nekim "RADOVIMA". Možda će ih i biti, ali prvo južni tok, pa koridor 10, pa rekonstrukcija železnice ....., a posle dolazi kanal do soluna... blago nama šta nam se sve gradi!

Deda Pera

pre 10 godina

Problem je sto mi uzmemo kredit, a nase firme kradu, fuserisu, ugradjuje se ko stigne, cena izgradnje poraste 10 puta i nikada se ne zavrsi. Kada nasi nece i/ili ne znaju neka grade stranci, nemam ja nista protiv. Nuklearne centrale po Iranu je gradio Siemens, a ne iranske firme. Po Emiratima sve rade strane firme, a ne njihove. I da li im nesto fali?
(Saldzo, 24. decembar 2013 14:43)

Ali moj Saldzo to je Simens a ovo su Kinezi. Da li znas koliko se mostova samo ove godine srusilo u Kini. Ja znam za cetri pet, sto sam video na nasoj televiziji. Mnogo vise bi verovao nasim firmama nego
Kinezima. Kada ti cena ne bi bila vazna ciji sporet bi kupio Simensov ili Kineski. Daleko od toga da su cvecke kada treba nafrizirati cenu.

turisticki radnik

pre 10 godina

Ovaj auto-put je kljucan za razvoj turizma u Srbiji!
I to ne samo zbog Zlatibora, tu je i Zlatar i Bajina basta i povezivanje sa Podgoricom i Sarajevom, pa dalje sa Dubrovnikom odakle dolazi ogroman broj turista u Srbiju!

DŽO B

pre 10 godina

Ajde nek je sa srećom! Inače železnička stanica "prokop" je počela da se gradi 1977.godine, evo nas na pragu 2014. a prokop još nije završen...

Ekonomista

pre 10 godina

Treba da vas je sram,zapocinjete nebitnu deonicu u tom delu Srbije,a magistralni put u Vojvodini,relacija Novi Sad-Ruma,pa dalje do bosanske granice tek vam je u snovima,obecanjima

valjevac

pre 10 godina

Zanimljivo je da je deonica Obrenovac-Ljig, s 'preskakanjem dela Ub-Lajkovac, a sveccanost u selu Dici, koje je posle Ljiga ka Gornjem Milanovcu!
Ti su Dici zanimljivi, tu se 'muvao' i Boris Tadic i on je nesto otvarao, a pre koji mesec pusten je u saobracaj nadvoznjak sa Ibarske preko Koridora 11. Budi pametan, pa objasni ko tu koga muva...

Saldzo

pre 10 godina

Mnogo je pametna ova nasa nazovi drzava.
Gde uzmemo kredit, njihove firme rade i grade.
To je sigurno uslov, hocete kredit, moracemo mi da gradimo.
Pa onda dodju njihovi radnici sa njihovim dnevnicama, masinama i oderu nas.
Fakticki, daju novac na zajam koji posle opet njihove firme uzimaju nazad.
Da ne racunam kamatu i ostale troskove.
Jadna smo mi drzava. Umesto da uzmemo kredit pa da uposlimo nase ljude i firme, Kinezi i Azerbejdzanci nam grade Srbiju a Srbi nek prodaju robu na pijacu da prezive.
(Gledam i cudim se, 24. decembar 2013 10:16) =

Problem je sto mi uzmemo kredit, a nase firme kradu, fuserisu, ugradjuje se ko stigne, cena izgradnje poraste 10 puta i nikada se ne zavrsi. Kada nasi nece i/ili ne znaju neka grade stranci, nemam ja nista protiv. Nuklearne centrale po Iranu je gradio Siemens, a ne iranske firme. Po Emiratima sve rade strane firme, a ne njihove. I da li im nesto fali?

ex sns

pre 10 godina

Voleo bih da se to napravi ali sumnjam,taj K11 su vec otvarali par puta,nekako uvek pred izbore,uradi se trista metara i onda se ceka druga povoljna prilika, kao sto je sada ova,pred izbore.

Ekonomista

pre 10 godina

Auto-put od Zlatibora treba da se racva u dva pravca, ka Crnoj gori i ka Bosni!
To su staze zdrave srpske ekonomije gde,imamo veliku razmenu roba i ljudi, koja moze samo da raste!
To je nasa buducnost.

B. M.

pre 10 godina

Trebalo bi da se radujemo ovoj vesti ali meni iskustvo nedozvoljava.
- Ranih 90 tih godina Radoman Božović je otvorio radove na obilaznici oko Beograda a možda će biti završena za sledeće tri godine.
- 2002 dobili smo Grčki kredit za završetak koridora 10 do Makedonske granice,kako bi se lakše stizalo do Atine na Olimpijske igre 2004 g, a još se diskutije oko trase kod motela Predjane a završetak gradnje se I nepominje. U međuvremenu O.I.su održane u Pekingu 2008, I Londonu 2012.
Ja ću se radovati kad put bude u upotrebi.
Stari Vujadin

anonimus

pre 10 godina

Mislim da smo rijetko negativan narod, sve ali sve ne razmišljajući pljujemo i za sve imamo skepsu! Tako ćemo teško naprijed! Svaka čast za radove, to je ogroman projekat, samo naprijed! I ne obazirati se na dezurne pljuvače, većina nas podržava takve projekte!

Gledam i cudim se

pre 10 godina

Mnogo je pametna ova nasa nazovi drzava.
Gde uzmemo kredit, njihove firme rade i grade.
To je sigurno uslov, hocete kredit, moracemo mi da gradimo.
Pa onda dodju njihovi radnici sa njihovim dnevnicama, masinama i oderu nas.
Fakticki, daju novac na zajam koji posle opet njihove firme uzimaju nazad.
Da ne racunam kamatu i ostale troskove.
Jadna smo mi drzava. Umesto da uzmemo kredit pa da uposlimo nase ljude i firme, Kinezi i Azerbejdzanci nam grade Srbiju a Srbi nek prodaju robu na pijacu da prezive.

eTule

pre 10 godina

Samo da se nadoveze na temu:
kinezi od sutra na koridoru 11,
kinezi od sljedeceg tjedna na koridoru 11,
uskoro kinezi na koridoru 11

bit cu prosvjetljen i pogadjat sljedeci naslov je "kinezi od jucer na koridoru 11"?

B. M.

pre 10 godina

Trebalo bi da se radujemo ovoj vesti ali meni iskustvo nedozvoljava.
- Ranih 90 tih godina Radoman Božović je otvorio radove na obilaznici oko Beograda a možda će biti završena za sledeće tri godine.
- 2002 dobili smo Grčki kredit za završetak koridora 10 do Makedonske granice,kako bi se lakše stizalo do Atine na Olimpijske igre 2004 g, a još se diskutije oko trase kod motela Predjane a završetak gradnje se I nepominje. U međuvremenu O.I.su održane u Pekingu 2008, I Londonu 2012.
Ja ću se radovati kad put bude u upotrebi.
Stari Vujadin

Ekonomista

pre 10 godina

Auto-put od Zlatibora treba da se racva u dva pravca, ka Crnoj gori i ka Bosni!
To su staze zdrave srpske ekonomije gde,imamo veliku razmenu roba i ljudi, koja moze samo da raste!
To je nasa buducnost.

eTule

pre 10 godina

Samo da se nadoveze na temu:
kinezi od sutra na koridoru 11,
kinezi od sljedeceg tjedna na koridoru 11,
uskoro kinezi na koridoru 11

bit cu prosvjetljen i pogadjat sljedeci naslov je "kinezi od jucer na koridoru 11"?

DŽO B

pre 10 godina

Ajde nek je sa srećom! Inače železnička stanica "prokop" je počela da se gradi 1977.godine, evo nas na pragu 2014. a prokop još nije završen...

Gledam i cudim se

pre 10 godina

Mnogo je pametna ova nasa nazovi drzava.
Gde uzmemo kredit, njihove firme rade i grade.
To je sigurno uslov, hocete kredit, moracemo mi da gradimo.
Pa onda dodju njihovi radnici sa njihovim dnevnicama, masinama i oderu nas.
Fakticki, daju novac na zajam koji posle opet njihove firme uzimaju nazad.
Da ne racunam kamatu i ostale troskove.
Jadna smo mi drzava. Umesto da uzmemo kredit pa da uposlimo nase ljude i firme, Kinezi i Azerbejdzanci nam grade Srbiju a Srbi nek prodaju robu na pijacu da prezive.

xyz

pre 10 godina

Prosecan saobracaj kod Lazarevca,na 2 trake, je preko 16 000 vozila dnevno, izmedju Pozege i Zlatibora preko 10 000, a na autoputu Horgos NS,na vise od 2 trake, manje od 6 000.
I pored toga je pre 5 godina zaustavljena gradnja puta Beograd Pozega pa gradjen, nasim parama, Novi Sad Horgos.

O broju poginulih na Ibarskoj magistrali smrti da ne pricam.
Da podsetim, 1964. na Ibarskoj magistrali, kod Lazarevca, je poginuo predsednik srpske Vlade.
2000. je kod Milanovca sadasnji predsednik Srbije, koji sad otvara ove radove, imao udes u kome je poginuo njegov vozac, a on bio povredjen. Mogao je i on da pogine tu, pa bi danas predsednik bio neko drugi.
Ibarska magistrala je najoptereceniji putni pravac u Srbiji.

Salajka

pre 10 godina

Kad vidim da Kinezi nešto rade, znam da će i uraditi...Dosta mi je ovih naših kvazi radnika ispičutura koji samo gledaju da uhvate krivinu.Pogledajte most u Beogradu (mislim da je Zemun-Borča) kako Kinezi razvaljuju.
Naši radnici nisu za neki ozbiljan posao,pate od hladnoće,toplote,muče ih menstrualni ciklusi,svi do jednog alkosi a kad se nakrkaju vare hranu pola radnog vremena...Ali zato o gasovodima Nabuko i Južni tok,zelenim transverzalama,problemima Sirije,Egipta i Libije,konfliktima Japana i Kine oko spornih ostrva mogu da bistre mesecima i to onako sa argumentima.
P.S. Pošaljite ih posle kod nas u Novi Sad da završe ovog kukavnog Žeželja, pošto vidim da neće skoro.

anonimus

pre 10 godina

Mislim da smo rijetko negativan narod, sve ali sve ne razmišljajući pljujemo i za sve imamo skepsu! Tako ćemo teško naprijed! Svaka čast za radove, to je ogroman projekat, samo naprijed! I ne obazirati se na dezurne pljuvače, većina nas podržava takve projekte!

Saldzo

pre 10 godina

Mnogo je pametna ova nasa nazovi drzava.
Gde uzmemo kredit, njihove firme rade i grade.
To je sigurno uslov, hocete kredit, moracemo mi da gradimo.
Pa onda dodju njihovi radnici sa njihovim dnevnicama, masinama i oderu nas.
Fakticki, daju novac na zajam koji posle opet njihove firme uzimaju nazad.
Da ne racunam kamatu i ostale troskove.
Jadna smo mi drzava. Umesto da uzmemo kredit pa da uposlimo nase ljude i firme, Kinezi i Azerbejdzanci nam grade Srbiju a Srbi nek prodaju robu na pijacu da prezive.
(Gledam i cudim se, 24. decembar 2013 10:16) =

Problem je sto mi uzmemo kredit, a nase firme kradu, fuserisu, ugradjuje se ko stigne, cena izgradnje poraste 10 puta i nikada se ne zavrsi. Kada nasi nece i/ili ne znaju neka grade stranci, nemam ja nista protiv. Nuklearne centrale po Iranu je gradio Siemens, a ne iranske firme. Po Emiratima sve rade strane firme, a ne njihove. I da li im nesto fali?

Vidojlo

pre 10 godina

Iz pouzdanih izvora sam saznao, da će se sutra oteliti jedna krava u selu gornja Kukurnja.Pozivam rukovodstvo zemlje da prisustvuje tom svečanom činu
jer je kako oni kažu to od krucijalnog značaja za razvoj zemlje.

Sasaaaa

pre 10 godina

Posebno mi je drago ako nasi "strucnjaci" nemaju glavnu rec u ovome jer koliko je para pokradeno za izgrdnju puteva,mogli smo napraviti autoput do Berlina (i nazad)

a77

pre 10 godina

Нису Кинези почели коридор 11 данас, него наши и Азербејџанци пре две и по године....

Milena M.

pre 10 godina

Zivim u Sevojnu i čitam ove komentare koji govore i buducoj trasi puta i nista ne razumem!
Ako su vec tolike pare uložene u Zlatibor, ako vec imamo tako dobru razmenu sa Bosnom, ako nas spaja sa Dubrovnikom...
Pa kako je onda logicno da put ide na Ivanjicu i Sjenicu!?

Milos

pre 10 godina

"Vrednost investicije izgradnje dve deonice auto-puta u ukupnoj dužini od 50 km je 333,7 miliona dolara, a rok za završetak radova je 37 meseci.
CEK CEK CEK?! Greska u tekstu ili sta? Pa ne prave ga lopatama i ne nose kamen rukama iz Morace pa da za ove pare prave 50 kilometara 3 godine?!?!?! LELEEEEEEEEEEEEEE :)

ex sns

pre 10 godina

Voleo bih da se to napravi ali sumnjam,taj K11 su vec otvarali par puta,nekako uvek pred izbore,uradi se trista metara i onda se ceka druga povoljna prilika, kao sto je sada ova,pred izbore.

Srdjan

pre 10 godina

Kako se radi marketing : Ovaj put su krstili : Beograd -Juzni Jadran ... da bi sakrili da je ovo putni pravac koji CrnuGoru otvara prema Evropi ...
Koridor 11 ne postoji i EU ne smatra ovaj pravac bitnim i ne daje povoljne kredite ...
Naravno mi gradjani Srbije pozajmljujemo novac da bi izgradili ovaj pravac .....

ortakov

pre 10 godina

Ovako izgleda kada se pripremaju za izbore. Sad će i ovaj da ide da gleda kokošinjce a pošto je zima, verovatno će gledati "kako da unaprede sušenje mesa" jer nema poljskih radova !? :)

Uzdravlje

valjevac

pre 10 godina

Zanimljivo je da je deonica Obrenovac-Ljig, s 'preskakanjem dela Ub-Lajkovac, a sveccanost u selu Dici, koje je posle Ljiga ka Gornjem Milanovcu!
Ti su Dici zanimljivi, tu se 'muvao' i Boris Tadic i on je nesto otvarao, a pre koji mesec pusten je u saobracaj nadvoznjak sa Ibarske preko Koridora 11. Budi pametan, pa objasni ko tu koga muva...

turisticki radnik

pre 10 godina

Ovaj auto-put je kljucan za razvoj turizma u Srbiji!
I to ne samo zbog Zlatibora, tu je i Zlatar i Bajina basta i povezivanje sa Podgoricom i Sarajevom, pa dalje sa Dubrovnikom odakle dolazi ogroman broj turista u Srbiju!

nenad t

pre 10 godina

Slike ne svedoče baš o nekim "RADOVIMA". Možda će ih i biti, ali prvo južni tok, pa koridor 10, pa rekonstrukcija železnice ....., a posle dolazi kanal do soluna... blago nama šta nam se sve gradi!

Slobodan

pre 10 godina

Odluka o trasi posle Pozege se mora promeniti, ako ima imalo zdravog razuma u ovoj drzavi.Autoput bi trebalo da ide preko Uzica,Zlatibora i Nove Varosi.Razlozi:
1.Uzice bi trebalo da se razvija kao veliki regionalni centar
2.Razvoj turizma na Tari,Zlatiboru,Zlataru
3.Znatno veci broj stanovnika u odnosu na istocnu varijantu(putevi valjda sluze da povezu ljude)
4.Ova trasa je blizu trase pruge Bg-Bar(uvek se vodi racuna da drumski i zeleznicki koridori budu blizu)
5.Najavljuju da ce se raditi krak ka Visegradu i Sarajevu.Pa, onda zapadnom varijantom se vrsi velika usteda, jer sve do Zlatibora dolazi do podudaranja pravaca prema Crnoj Gori i Bosni
6.Zapadna varijanta je zimi laksa za odzavanje
7.Istocna varijanta prolazi kroz trusno podrucje(ne mislim na zemljotres).

autoput preko zlatibora

pre 10 godina

@Zivko J., 24. decembar 2013 11:20
Ovaj put je od najvece vaznosti za Srbiju, ali kao i uvek napravili su trasu protiv nas.
Ovo nije put za Zlatibor vec Beograd Pozega, pa od Pozege ide na Ivanjicu i Pester, iako je na trasi preko Zlatibora i Zlatara mnogo vise stanovnika i mnogo veca korist za nas koji zivimo ovde.
Da ne pricam da je lakse zimsko odrzavanje nego na Pesteru, koji je zimi srpski Sibir.
Oni oce da od Uzica Zlatibora Varosi Priboja naprave slepo crevo za sva vremena ovakvom trasom.

Takodje je trasa od Obrenovca preko Save u Surcin protiv interesa Srbije. Gradimo put, placamo ga a trasu prave protiv nas. Ljudi blokiraju put kod Obrenovca zbog toga, ali to niko ne objavljuje.

Kad radimo ovako vazne stvari, moramo raditi za sebe, a ne protiv sebe.

Autoput mora ici preko Zlatibora, a ne Pestera, i u Beograd a ne u Surcin.

Ekonomista

pre 10 godina

Treba da vas je sram,zapocinjete nebitnu deonicu u tom delu Srbije,a magistralni put u Vojvodini,relacija Novi Sad-Ruma,pa dalje do bosanske granice tek vam je u snovima,obecanjima

idiotkratija

pre 10 godina

Kao kad Šojiću dolaze singapurćani
Ako je kineska poslovica: "Ako želiš da budeš bogat, prvo gradi puteve"., poslovica naše delegacije je: ''bolje bogat biti, nego ne biti''.

Coco Bill

pre 10 godina

Problem je sto mi uzmemo kredit, a nase firme kradu, fuserisu, ugradjuje se ko stigne, cena izgradnje poraste 10 puta i nikada se ne zavrsi. Kada nasi nece i/ili ne znaju neka grade stranci, nemam ja nista protiv. Nuklearne centrale po Iranu je gradio Siemens, a ne iranske firme. Po Emiratima sve rade strane firme, a ne njihove. I da li im nesto fali?
(Saldzo, 24. decembar 2013 14:43)

Pa ne fali im ništa pošto one kontrolišu rad i izgradnju, jer je novac njihov, a ne strani u ovom slučaju kineski. A i prethodno su raspisali javni konkurs za tu izgradnju, a posao je dobio onaj ko je dao najbolju ponudu, dok ovde to nije slučaj opet zbog para. Neki put se desi da kontrolu vrši firma koja je izgubila na tenderu, kao svojevremeno nama što se desilo u Kuvajtu i to za one čuvene vodotornjeve gde su nas kontrolisali Nemci. A ko će ovde da kontrliše Kineze, za izgradnju kao i za kvalitet izgradnje ?! Pa pre nekoliko meseci i b92 je preneo da je bilo nekog "prepucavanja" naših i Kineza u vezi nekog mosta oko troškova izgradnje kao i plaćanja

aca

pre 10 godina

Autoput Zlatibor-Prijepolje bih o trosku srpskih poreznika gradio tek posle pravaca Pale-Loznica-Valjevo-Pozega, i dobrog puta Beograd-Donji Milanovac-Negotin-Zajecar-Pirot kao i Sombor-Zrenjanin-Vrsac. A za pravac prema Sjenici i prema Prijepolju napraviti pola autoputa a kome treba da razvije turizam neka digne kredit i napravi drugu polovinu.

Deda Pera

pre 10 godina

Problem je sto mi uzmemo kredit, a nase firme kradu, fuserisu, ugradjuje se ko stigne, cena izgradnje poraste 10 puta i nikada se ne zavrsi. Kada nasi nece i/ili ne znaju neka grade stranci, nemam ja nista protiv. Nuklearne centrale po Iranu je gradio Siemens, a ne iranske firme. Po Emiratima sve rade strane firme, a ne njihove. I da li im nesto fali?
(Saldzo, 24. decembar 2013 14:43)

Ali moj Saldzo to je Simens a ovo su Kinezi. Da li znas koliko se mostova samo ove godine srusilo u Kini. Ja znam za cetri pet, sto sam video na nasoj televiziji. Mnogo vise bi verovao nasim firmama nego
Kinezima. Kada ti cena ne bi bila vazna ciji sporet bi kupio Simensov ili Kineski. Daleko od toga da su cvecke kada treba nafrizirati cenu.

ivanhoe

pre 10 godina

Sad ce opet ovi sa Zlatibora kako na treba dalje preko Pestera vec preko njih...kad cete vec jednom da shvatite da je to skroz drugi pravac koji ce se raditi prema RS i Sarajevu. Ovaj ide ka CG. Svakako cete dobiti autoput ne smarajte vise. Slazem se da je ovaj put do Pozege neophodan, svako ko je barem jednom isao Ibarskom to zna. Dalje treba ostaviti za bolja vremena kao i sve one sumadijske i druge prstenove. Treba prvo jacati privredu a privreda ce praviti sebi puteve...kako su krenuli nece se automobili vise ni voziti a u poljoprivredu ce se vratiti volovi. Gorivo od NG opet poskupljuje, malo im je ovih 60 koliko se ugradjje drzava trenutno u cenu goriva. Kako razvijati privredu sa skupim energentima? Tim putevima ce se na kraju svi iseliti a zadnji ce ugasiti svetlo.

a uslovi?

pre 10 godina

Sve je ovo lepo i bajno, i apsolutno se slazem da nam trebaju putevi koliko god kostali, jer za mnoge su puteve izdvajali pare pa ih nikad ne docekasmo. Nego, ako se dobro secam, koridor 11 je zapocela graditi prosla vlast nakon afere sa Ilicem i obaranjem skandaloznog ugovora sa alpinom. Kilavo su trazili investitore da ne bude preskupo, prvo evropska banka, pa azerbejdzan, Tadic se slikao isto ovako sa njim. A onda odjedno Velja preko noci nadje i pare i investitore, gradi se ma ajde...I u clanku sve lepo pise i lepe su vam i ove slike, predcednik lepo obucen itd. Samo mi fali jedna recenica jos, pod kojim uslovima je uzet kredit od kineza???

Milica

pre 10 godina

Ovih 333,7 miliona dolara ste mogli dati nasim ljudima koji nemaju posla i cije porodice gladuju umesto sto opet upumpavate nas novac strancima dodatno nas zaduzujuci.

Da li Vam je mozda palo na pamet da mi te Vase dugove Vasih kolega iz EU nikada necemo vracati ?!?!

Ili da ste novac dali nasem narodu a napravili radnu akciju i uposlili mlade koji lutaju bez ikakvog cilja i smisla po ulicama.

Pametnih resenja ima beskonacno mnogo ali ne i za one koji gledaju iskljucivo svoj licni interes.

Ako ste tako pametni recite mi, sta ce se desiti ako narod pocne da gleda samo svoj interes i prestane da placa, racune, kamate i dugove, ako pocne da bojkotuje sve institucije i organe drzave i sve ono sto su korumpirani politicari potpisali u njegovo ime ne pitajuci ga za dozvolu ?

zodijak ns

pre 10 godina

ej Salajko, idi ti sa tvojim kinezima, a i drzavom koja im daje posao, ma da ..... ajd , ponovo isto , da zadnji ugasi svetlo!

Nbg

pre 10 godina

Kad mi ne znamo ili ne želimo daj kinezima. I da, ako su napravili najveći most sad je red da zaustave najveće klizište kod obrenovca. Pa draga vlado Srbije dajte kinezima sve projekte za koje naši stručnjaci kažu da su nemogući.

Epohalno

pre 10 godina

Ovo je jos jedan veliki infrastrukturni projekat u nasoj zemlji,u poslednje vreme. Konacno da se u nasoj zemlji gradi nesto znacajno sto ce uposliti mnoga nasa preduzeca i omoguciti razvoj unutrasnjosti zemlje. Dobro je sto je za partnera izabrana iskusna kineska kompanija u toj oblasti, sto garantuje brzinu i kvalitet izgradnje.

DEONICA BEZ HRASTA

pre 10 godina

Ne sumnjam da će kineska strana i grupacija Shandong HI Speed, privesti u roku stratešku deonicu auotupa E-763 dužine 50.kilometara (Obrenovac-Ljig) u roku od 37 meseci. Ono što me brine je da se ponovo na trasi ne pojavi neki novi "sveti hrast" i shodno našoj poznatoj politici prebacivanja odgovornosti, uspori tok izgradnje.

mileta

pre 9 godina

OK,Gradjevinski inzenjer sa velikim iskustvom od 25 god. i licencom br.800026507 odgovornog izvodjaca radova,trazi posao kod Vase kompanije.

Ekonomista

pre 10 godina

Treba da vas je sram,zapocinjete nebitnu deonicu u tom delu Srbije,a magistralni put u Vojvodini,relacija Novi Sad-Ruma,pa dalje do bosanske granice tek vam je u snovima,obecanjima

anonimus

pre 10 godina

Mislim da smo rijetko negativan narod, sve ali sve ne razmišljajući pljujemo i za sve imamo skepsu! Tako ćemo teško naprijed! Svaka čast za radove, to je ogroman projekat, samo naprijed! I ne obazirati se na dezurne pljuvače, većina nas podržava takve projekte!

eTule

pre 10 godina

Samo da se nadoveze na temu:
kinezi od sutra na koridoru 11,
kinezi od sljedeceg tjedna na koridoru 11,
uskoro kinezi na koridoru 11

bit cu prosvjetljen i pogadjat sljedeci naslov je "kinezi od jucer na koridoru 11"?

Gledam i cudim se

pre 10 godina

Mnogo je pametna ova nasa nazovi drzava.
Gde uzmemo kredit, njihove firme rade i grade.
To je sigurno uslov, hocete kredit, moracemo mi da gradimo.
Pa onda dodju njihovi radnici sa njihovim dnevnicama, masinama i oderu nas.
Fakticki, daju novac na zajam koji posle opet njihove firme uzimaju nazad.
Da ne racunam kamatu i ostale troskove.
Jadna smo mi drzava. Umesto da uzmemo kredit pa da uposlimo nase ljude i firme, Kinezi i Azerbejdzanci nam grade Srbiju a Srbi nek prodaju robu na pijacu da prezive.

Srdjan

pre 10 godina

Kako se radi marketing : Ovaj put su krstili : Beograd -Juzni Jadran ... da bi sakrili da je ovo putni pravac koji CrnuGoru otvara prema Evropi ...
Koridor 11 ne postoji i EU ne smatra ovaj pravac bitnim i ne daje povoljne kredite ...
Naravno mi gradjani Srbije pozajmljujemo novac da bi izgradili ovaj pravac .....

aca

pre 10 godina

Autoput Zlatibor-Prijepolje bih o trosku srpskih poreznika gradio tek posle pravaca Pale-Loznica-Valjevo-Pozega, i dobrog puta Beograd-Donji Milanovac-Negotin-Zajecar-Pirot kao i Sombor-Zrenjanin-Vrsac. A za pravac prema Sjenici i prema Prijepolju napraviti pola autoputa a kome treba da razvije turizam neka digne kredit i napravi drugu polovinu.

autoput preko zlatibora

pre 10 godina

@Zivko J., 24. decembar 2013 11:20
Ovaj put je od najvece vaznosti za Srbiju, ali kao i uvek napravili su trasu protiv nas.
Ovo nije put za Zlatibor vec Beograd Pozega, pa od Pozege ide na Ivanjicu i Pester, iako je na trasi preko Zlatibora i Zlatara mnogo vise stanovnika i mnogo veca korist za nas koji zivimo ovde.
Da ne pricam da je lakse zimsko odrzavanje nego na Pesteru, koji je zimi srpski Sibir.
Oni oce da od Uzica Zlatibora Varosi Priboja naprave slepo crevo za sva vremena ovakvom trasom.

Takodje je trasa od Obrenovca preko Save u Surcin protiv interesa Srbije. Gradimo put, placamo ga a trasu prave protiv nas. Ljudi blokiraju put kod Obrenovca zbog toga, ali to niko ne objavljuje.

Kad radimo ovako vazne stvari, moramo raditi za sebe, a ne protiv sebe.

Autoput mora ici preko Zlatibora, a ne Pestera, i u Beograd a ne u Surcin.

Ekonomista

pre 10 godina

Auto-put od Zlatibora treba da se racva u dva pravca, ka Crnoj gori i ka Bosni!
To su staze zdrave srpske ekonomije gde,imamo veliku razmenu roba i ljudi, koja moze samo da raste!
To je nasa buducnost.

Vidojlo

pre 10 godina

Iz pouzdanih izvora sam saznao, da će se sutra oteliti jedna krava u selu gornja Kukurnja.Pozivam rukovodstvo zemlje da prisustvuje tom svečanom činu
jer je kako oni kažu to od krucijalnog značaja za razvoj zemlje.

Deda Pera

pre 10 godina

Problem je sto mi uzmemo kredit, a nase firme kradu, fuserisu, ugradjuje se ko stigne, cena izgradnje poraste 10 puta i nikada se ne zavrsi. Kada nasi nece i/ili ne znaju neka grade stranci, nemam ja nista protiv. Nuklearne centrale po Iranu je gradio Siemens, a ne iranske firme. Po Emiratima sve rade strane firme, a ne njihove. I da li im nesto fali?
(Saldzo, 24. decembar 2013 14:43)

Ali moj Saldzo to je Simens a ovo su Kinezi. Da li znas koliko se mostova samo ove godine srusilo u Kini. Ja znam za cetri pet, sto sam video na nasoj televiziji. Mnogo vise bi verovao nasim firmama nego
Kinezima. Kada ti cena ne bi bila vazna ciji sporet bi kupio Simensov ili Kineski. Daleko od toga da su cvecke kada treba nafrizirati cenu.

Milica

pre 10 godina

Ovih 333,7 miliona dolara ste mogli dati nasim ljudima koji nemaju posla i cije porodice gladuju umesto sto opet upumpavate nas novac strancima dodatno nas zaduzujuci.

Da li Vam je mozda palo na pamet da mi te Vase dugove Vasih kolega iz EU nikada necemo vracati ?!?!

Ili da ste novac dali nasem narodu a napravili radnu akciju i uposlili mlade koji lutaju bez ikakvog cilja i smisla po ulicama.

Pametnih resenja ima beskonacno mnogo ali ne i za one koji gledaju iskljucivo svoj licni interes.

Ako ste tako pametni recite mi, sta ce se desiti ako narod pocne da gleda samo svoj interes i prestane da placa, racune, kamate i dugove, ako pocne da bojkotuje sve institucije i organe drzave i sve ono sto su korumpirani politicari potpisali u njegovo ime ne pitajuci ga za dozvolu ?

Saldzo

pre 10 godina

Mnogo je pametna ova nasa nazovi drzava.
Gde uzmemo kredit, njihove firme rade i grade.
To je sigurno uslov, hocete kredit, moracemo mi da gradimo.
Pa onda dodju njihovi radnici sa njihovim dnevnicama, masinama i oderu nas.
Fakticki, daju novac na zajam koji posle opet njihove firme uzimaju nazad.
Da ne racunam kamatu i ostale troskove.
Jadna smo mi drzava. Umesto da uzmemo kredit pa da uposlimo nase ljude i firme, Kinezi i Azerbejdzanci nam grade Srbiju a Srbi nek prodaju robu na pijacu da prezive.
(Gledam i cudim se, 24. decembar 2013 10:16) =

Problem je sto mi uzmemo kredit, a nase firme kradu, fuserisu, ugradjuje se ko stigne, cena izgradnje poraste 10 puta i nikada se ne zavrsi. Kada nasi nece i/ili ne znaju neka grade stranci, nemam ja nista protiv. Nuklearne centrale po Iranu je gradio Siemens, a ne iranske firme. Po Emiratima sve rade strane firme, a ne njihove. I da li im nesto fali?

turisticki radnik

pre 10 godina

Ovaj auto-put je kljucan za razvoj turizma u Srbiji!
I to ne samo zbog Zlatibora, tu je i Zlatar i Bajina basta i povezivanje sa Podgoricom i Sarajevom, pa dalje sa Dubrovnikom odakle dolazi ogroman broj turista u Srbiju!

Milena M.

pre 10 godina

Zivim u Sevojnu i čitam ove komentare koji govore i buducoj trasi puta i nista ne razumem!
Ako su vec tolike pare uložene u Zlatibor, ako vec imamo tako dobru razmenu sa Bosnom, ako nas spaja sa Dubrovnikom...
Pa kako je onda logicno da put ide na Ivanjicu i Sjenicu!?

Slobodan

pre 10 godina

Odluka o trasi posle Pozege se mora promeniti, ako ima imalo zdravog razuma u ovoj drzavi.Autoput bi trebalo da ide preko Uzica,Zlatibora i Nove Varosi.Razlozi:
1.Uzice bi trebalo da se razvija kao veliki regionalni centar
2.Razvoj turizma na Tari,Zlatiboru,Zlataru
3.Znatno veci broj stanovnika u odnosu na istocnu varijantu(putevi valjda sluze da povezu ljude)
4.Ova trasa je blizu trase pruge Bg-Bar(uvek se vodi racuna da drumski i zeleznicki koridori budu blizu)
5.Najavljuju da ce se raditi krak ka Visegradu i Sarajevu.Pa, onda zapadnom varijantom se vrsi velika usteda, jer sve do Zlatibora dolazi do podudaranja pravaca prema Crnoj Gori i Bosni
6.Zapadna varijanta je zimi laksa za odzavanje
7.Istocna varijanta prolazi kroz trusno podrucje(ne mislim na zemljotres).

valjevac

pre 10 godina

Zanimljivo je da je deonica Obrenovac-Ljig, s 'preskakanjem dela Ub-Lajkovac, a sveccanost u selu Dici, koje je posle Ljiga ka Gornjem Milanovcu!
Ti su Dici zanimljivi, tu se 'muvao' i Boris Tadic i on je nesto otvarao, a pre koji mesec pusten je u saobracaj nadvoznjak sa Ibarske preko Koridora 11. Budi pametan, pa objasni ko tu koga muva...

Salajka

pre 10 godina

Kad vidim da Kinezi nešto rade, znam da će i uraditi...Dosta mi je ovih naših kvazi radnika ispičutura koji samo gledaju da uhvate krivinu.Pogledajte most u Beogradu (mislim da je Zemun-Borča) kako Kinezi razvaljuju.
Naši radnici nisu za neki ozbiljan posao,pate od hladnoće,toplote,muče ih menstrualni ciklusi,svi do jednog alkosi a kad se nakrkaju vare hranu pola radnog vremena...Ali zato o gasovodima Nabuko i Južni tok,zelenim transverzalama,problemima Sirije,Egipta i Libije,konfliktima Japana i Kine oko spornih ostrva mogu da bistre mesecima i to onako sa argumentima.
P.S. Pošaljite ih posle kod nas u Novi Sad da završe ovog kukavnog Žeželja, pošto vidim da neće skoro.

Milos

pre 10 godina

"Vrednost investicije izgradnje dve deonice auto-puta u ukupnoj dužini od 50 km je 333,7 miliona dolara, a rok za završetak radova je 37 meseci.
CEK CEK CEK?! Greska u tekstu ili sta? Pa ne prave ga lopatama i ne nose kamen rukama iz Morace pa da za ove pare prave 50 kilometara 3 godine?!?!?! LELEEEEEEEEEEEEEE :)

ex sns

pre 10 godina

Voleo bih da se to napravi ali sumnjam,taj K11 su vec otvarali par puta,nekako uvek pred izbore,uradi se trista metara i onda se ceka druga povoljna prilika, kao sto je sada ova,pred izbore.

xyz

pre 10 godina

Prosecan saobracaj kod Lazarevca,na 2 trake, je preko 16 000 vozila dnevno, izmedju Pozege i Zlatibora preko 10 000, a na autoputu Horgos NS,na vise od 2 trake, manje od 6 000.
I pored toga je pre 5 godina zaustavljena gradnja puta Beograd Pozega pa gradjen, nasim parama, Novi Sad Horgos.

O broju poginulih na Ibarskoj magistrali smrti da ne pricam.
Da podsetim, 1964. na Ibarskoj magistrali, kod Lazarevca, je poginuo predsednik srpske Vlade.
2000. je kod Milanovca sadasnji predsednik Srbije, koji sad otvara ove radove, imao udes u kome je poginuo njegov vozac, a on bio povredjen. Mogao je i on da pogine tu, pa bi danas predsednik bio neko drugi.
Ibarska magistrala je najoptereceniji putni pravac u Srbiji.

B. M.

pre 10 godina

Trebalo bi da se radujemo ovoj vesti ali meni iskustvo nedozvoljava.
- Ranih 90 tih godina Radoman Božović je otvorio radove na obilaznici oko Beograda a možda će biti završena za sledeće tri godine.
- 2002 dobili smo Grčki kredit za završetak koridora 10 do Makedonske granice,kako bi se lakše stizalo do Atine na Olimpijske igre 2004 g, a još se diskutije oko trase kod motela Predjane a završetak gradnje se I nepominje. U međuvremenu O.I.su održane u Pekingu 2008, I Londonu 2012.
Ja ću se radovati kad put bude u upotrebi.
Stari Vujadin

nenad t

pre 10 godina

Slike ne svedoče baš o nekim "RADOVIMA". Možda će ih i biti, ali prvo južni tok, pa koridor 10, pa rekonstrukcija železnice ....., a posle dolazi kanal do soluna... blago nama šta nam se sve gradi!

ortakov

pre 10 godina

Ovako izgleda kada se pripremaju za izbore. Sad će i ovaj da ide da gleda kokošinjce a pošto je zima, verovatno će gledati "kako da unaprede sušenje mesa" jer nema poljskih radova !? :)

Uzdravlje

Sasaaaa

pre 10 godina

Posebno mi je drago ako nasi "strucnjaci" nemaju glavnu rec u ovome jer koliko je para pokradeno za izgrdnju puteva,mogli smo napraviti autoput do Berlina (i nazad)

ivanhoe

pre 10 godina

Sad ce opet ovi sa Zlatibora kako na treba dalje preko Pestera vec preko njih...kad cete vec jednom da shvatite da je to skroz drugi pravac koji ce se raditi prema RS i Sarajevu. Ovaj ide ka CG. Svakako cete dobiti autoput ne smarajte vise. Slazem se da je ovaj put do Pozege neophodan, svako ko je barem jednom isao Ibarskom to zna. Dalje treba ostaviti za bolja vremena kao i sve one sumadijske i druge prstenove. Treba prvo jacati privredu a privreda ce praviti sebi puteve...kako su krenuli nece se automobili vise ni voziti a u poljoprivredu ce se vratiti volovi. Gorivo od NG opet poskupljuje, malo im je ovih 60 koliko se ugradjje drzava trenutno u cenu goriva. Kako razvijati privredu sa skupim energentima? Tim putevima ce se na kraju svi iseliti a zadnji ce ugasiti svetlo.

DŽO B

pre 10 godina

Ajde nek je sa srećom! Inače železnička stanica "prokop" je počela da se gradi 1977.godine, evo nas na pragu 2014. a prokop još nije završen...

Coco Bill

pre 10 godina

Problem je sto mi uzmemo kredit, a nase firme kradu, fuserisu, ugradjuje se ko stigne, cena izgradnje poraste 10 puta i nikada se ne zavrsi. Kada nasi nece i/ili ne znaju neka grade stranci, nemam ja nista protiv. Nuklearne centrale po Iranu je gradio Siemens, a ne iranske firme. Po Emiratima sve rade strane firme, a ne njihove. I da li im nesto fali?
(Saldzo, 24. decembar 2013 14:43)

Pa ne fali im ništa pošto one kontrolišu rad i izgradnju, jer je novac njihov, a ne strani u ovom slučaju kineski. A i prethodno su raspisali javni konkurs za tu izgradnju, a posao je dobio onaj ko je dao najbolju ponudu, dok ovde to nije slučaj opet zbog para. Neki put se desi da kontrolu vrši firma koja je izgubila na tenderu, kao svojevremeno nama što se desilo u Kuvajtu i to za one čuvene vodotornjeve gde su nas kontrolisali Nemci. A ko će ovde da kontrliše Kineze, za izgradnju kao i za kvalitet izgradnje ?! Pa pre nekoliko meseci i b92 je preneo da je bilo nekog "prepucavanja" naših i Kineza u vezi nekog mosta oko troškova izgradnje kao i plaćanja

a uslovi?

pre 10 godina

Sve je ovo lepo i bajno, i apsolutno se slazem da nam trebaju putevi koliko god kostali, jer za mnoge su puteve izdvajali pare pa ih nikad ne docekasmo. Nego, ako se dobro secam, koridor 11 je zapocela graditi prosla vlast nakon afere sa Ilicem i obaranjem skandaloznog ugovora sa alpinom. Kilavo su trazili investitore da ne bude preskupo, prvo evropska banka, pa azerbejdzan, Tadic se slikao isto ovako sa njim. A onda odjedno Velja preko noci nadje i pare i investitore, gradi se ma ajde...I u clanku sve lepo pise i lepe su vam i ove slike, predcednik lepo obucen itd. Samo mi fali jedna recenica jos, pod kojim uslovima je uzet kredit od kineza???

zodijak ns

pre 10 godina

ej Salajko, idi ti sa tvojim kinezima, a i drzavom koja im daje posao, ma da ..... ajd , ponovo isto , da zadnji ugasi svetlo!

a77

pre 10 godina

Нису Кинези почели коридор 11 данас, него наши и Азербејџанци пре две и по године....

idiotkratija

pre 10 godina

Kao kad Šojiću dolaze singapurćani
Ako je kineska poslovica: "Ako želiš da budeš bogat, prvo gradi puteve"., poslovica naše delegacije je: ''bolje bogat biti, nego ne biti''.

Nbg

pre 10 godina

Kad mi ne znamo ili ne želimo daj kinezima. I da, ako su napravili najveći most sad je red da zaustave najveće klizište kod obrenovca. Pa draga vlado Srbije dajte kinezima sve projekte za koje naši stručnjaci kažu da su nemogući.

DEONICA BEZ HRASTA

pre 10 godina

Ne sumnjam da će kineska strana i grupacija Shandong HI Speed, privesti u roku stratešku deonicu auotupa E-763 dužine 50.kilometara (Obrenovac-Ljig) u roku od 37 meseci. Ono što me brine je da se ponovo na trasi ne pojavi neki novi "sveti hrast" i shodno našoj poznatoj politici prebacivanja odgovornosti, uspori tok izgradnje.

Epohalno

pre 10 godina

Ovo je jos jedan veliki infrastrukturni projekat u nasoj zemlji,u poslednje vreme. Konacno da se u nasoj zemlji gradi nesto znacajno sto ce uposliti mnoga nasa preduzeca i omoguciti razvoj unutrasnjosti zemlje. Dobro je sto je za partnera izabrana iskusna kineska kompanija u toj oblasti, sto garantuje brzinu i kvalitet izgradnje.

mileta

pre 9 godina

OK,Gradjevinski inzenjer sa velikim iskustvom od 25 god. i licencom br.800026507 odgovornog izvodjaca radova,trazi posao kod Vase kompanije.