Biz - B92.net

Novi Zakon o energetici u januaru

Beograd -- Novi Zakon o energetici biće na javnoj raspravi do 8. januara iduće godine, nakon čega će po hitnom postupku biti prosleđen u skupštinsku proceduru.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Molim novinare da nas informišu o tome kako sve možemo da se skinemo sa EPS-a za grejanje. Loženje drva, uglja, peleta je prljava tehnologija i zahteva prisustvo nekoga u kući-objektu 24 sata. Kako raidmo i imamo decu koja idu u školu - na fakultet a nemamo poslugu pitam se pitam kako da izbegnem da ulazim u hladnu kuću a da ne moram da koristim struju - plin koji nemam jer gasovod nije razvučen? KOje su to tehnologije i koliko koštaju a mogu da nam učine život podnošljivijim? Da li bi bankari podržali ovakvu investiciju i u kojoj meri. Da li bi privrednici investirali u proizvodnju na pr. (geo)termalnih pumpi i drugih proizvoda koji bi nam omogućili kvalitetno grejanje a da nas EPS ne muze? Za sada od uva do uva ide kao narodna pesma priča o geotermalnim pumpama ali kad vidim kolika je investicija (od 7.500 po domaćinstvu evra pa naviše) čisto mi se sloši. Da li bi toplane mogle da spaljuju komunalno đubre da se jednim udarcem rešimo dva problema: da se grejemo na đubre i da ga ima manje?
  (Pitam se pitam, 18. decembar 2013 09:58)

  # Link komentara

 2. @pitalica, 17. decembar 2013 17:05
  To je feed on tarifa, kojom se odusevljavaju komentatori ovde vec godinu dana i traze njeno povecanje, a ne znaju sta pricaju.
  Te pare ce otici NISu i tajkunima, za tzv. "zelenu energiju".
  Nema tu nista zeleno, to je pljackanje EPSa i svih gradjana Srbije u korist NISa, vojvodine i tajkuna koji su u dilu sa politicarima.
  Ta stavka u racunu ce tek biti povecana, nista od toga ne ide EPSu, vec ovim pljackasima koje sam gore naveo.
  I pored toga se vodi besomucna kampanja satanizacije EPSa a glorifikacije NISa, iako od EPSa imamo korist a od NISa nikakvu korist nemamo.
  (www, 17. decembar 2013 18:07)

  # Link komentara

 3. A zasto gradjani kroz racun za struju placaju naknadu za OIE , a posle ce tu obnovljivu energiju kroz isti taj racun da plate po ekonomskoj tj trzisnoj ceni zapadne Evrope gde su primanja od 2 do 6 i vise puta vece od nasih.
  (pitalica, 17. decembar 2013 17:05)

  # Link komentara