Zakon o radu: Put ka kompromisu

Beograd -- Predstavnici sindikata najavili su da će odluku o eventualnom povratku za pregovarački sto o Zakonu o radu doneti naredne nedelje.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Bravo ministre pa vi niste culi da po ovom starom zakonu ljudi rade 5-8 godina na odredjeno vreme. Poslodavac im samo promeni sifru radnog mesta prekine radni staz na jedan dan i teraj dalje. Otpremnine je prelazeci iz firme u firmu uzimao samo menadzment a ne obicni radnici. Recite mi na kraju koji je pruvatnik isplatio otpremninu radniku ja za to cudo jos nisam cuo.
  (nebodjija, 1. decembar 2013 17:34)

  # Link komentara

 2. Bolje da ste se bunili 2001. g kad je donet novi zakon o privatizaciji koji je isterao radnike na ulicu , tad ste cutali a sad vidite rezultat cutanja sindikata niste znali niste hteli ili niste smeli.
  (Po, 1. decembar 2013 12:30)

  # Link komentara

 3. sta reci za ljude koji su puni zlobei ljubomorni na one koje rade ali nije poenta u tome nego sto po novom zakonu o radu samo sluzu takozvanim bahatim poslodavcima da tretiraju radnika kao obicnog roba...a ovi sto pljuju po sindikat pa oni prvi trcali kada se deli neka polutka i druge stvari ...elem nikada mi slizni necemo biti pa zato nas i gaze svakojake suse koje dodju I diktiraju svoje uslove ...e narode radni mnogo smo glupi kada to dozvoljavamo...zasto se neko ne seti da kaze minimalna plata 500 evrica pa na zapadu socijala je veca...pa da vidim te poslodavce sta bi onda radili
   (iskren, 1. decembar 2013 09:14)

  # Link komentara

 4. Ови синдикалци који тобож бране права ЋУТАЛИ СУ ГОДИНАМА, кад је истерано на стотине хиљада радника и то баш по овом ЗАКОНУ о раду. Само су остали да раде запослени у ДРЖАВНИМ Установама и ЈП.
  Додуше, и привреда је ликвидирна у лоповској приватизацији.

  РАДУЛОВИЋ је у праву што тражи НОВИ Закон о раду, јер је потребно да се изједначе права и ако се већ упрошћује ОТКАЗНА процедура, онда треба да се упрости и процедура за заснивање Радног односа на НЕОДРЕЂЕНО, и да нема дискриминације ни по основу пола ни узраста.

  Србија је у провалији, а сви се чешљају!?
  (Морава и брда, 1. decembar 2013 02:07)

  # Link komentara

 5. Kada bude postojalo trziste rada a ne trziste nepotizma i stranackih ulizica onda mozemo govoriti o ovakvom i slicnom zakonu. Ne moze da se nesto prepisuje iz EU kada Srbija nije u EU. Nije na zalost ni blizu.
  (ivon, 1. decembar 2013 00:42)

  # Link komentara

 6. Zna se da je robovasnistvo bilo najbolji "poslovni ambijent", pa zasto odmah ne korikuju zakon da to uvedu?
  (kolya, 30. novembar 2013 23:53)

  # Link komentara

 7. Meni nije jasno sto neki napadaju sindikate u komentarima, tacno je i oni gledaju svoj interes, cesto nazalast kao i svi u ovoj zemljo vise licni nego onih (radnika) zbog kojih postoje, ali dovoljno je vidite da se poslodavci slazu sa ministrom i sa zakonom i ne treba vise da se zakljuci da je zakon los po radnike.
   (joe, 30. novembar 2013 23:24)

  # Link komentara

 8. Kako to da Zakon o radu piše ministarstvo privrede a ne Ministarstvo rada?Da li treba Zakon o privrednim društvima da piš ministarstvo zdravlja?Izgleda da je u ovoj zemlji sve naopako.U generalni štrajk!Radnici,penzioneri,seljaci razmislite o sebi i svojoj budućnosti.Ovi na vlasti vas lažu a vi im hipnotisani verujete.A oni nas vode u ponor.Da li je neko čitao Vođu Radoja Domanovića?Izgleda da Srbi ne čitaju svoje klasike.Da čitaju nebi im se vođe dešavale tako često.
   (iveku, 30. novembar 2013 21:15)

  # Link komentara

 9. ja ne znam zašto se toliko upinju oko tog zakona, koji i kada se usvoji neće se poštovati isto tako kao što se ne poštuje ni postojeći zakon o radu. džaba trošite energiju.
  (sajber kurajber, 30. novembar 2013 20:17)

  # Link komentara

 10. sramota,dajte izbore da vas kaznimo zbog ovog zakona ,,,pricate da se poveca rast zaposljavanja a u mojoj firmi odlaze dvoje u penziju za novu godinu i sad ja koji cekam ravno deset godina posao nemam mesta u toj firmi u kojoj radim deset godina,sramota Vucicu ,sramota ,ovim merama ces nas dokrajciti
   (mlad, 30. novembar 2013 17:39)

  # Link komentara

 11. Nikad i slovima nijedan radnik nije imao bilo kakve koristi od ovog drzavnog Sindikata.Uvek su radili za aktuelnu vlast i svoje licne interese.
  Nekad su nam svima uzimali novac od licnog dohotka, bez saglasnosti za njihovo izdrzavanje, ko ih sad finansira?
  (nikad, niko, 30. novembar 2013 17:27)

  # Link komentara

 12. Svi znamo da sindikati rade za direktore i gazde.
   (johnyblack, 30. novembar 2013 16:25)

  # Link komentara

 13. Vlada zeli da podstakne zaposljavanje zakonom koji olaksava otkaz i zabranom zaposljavanja u javnom sektoru do 2015. Nesto ovo ne zvuci bas logicno!
   (psl_srbija, 30. novembar 2013 15:11)

  # Link komentara

 14. od cijih para su mislili da zakupe dvoranu Doma sindikata?
  (Petar, 30. novembar 2013 14:50)

  # Link komentara