Stigle lične karte, ko je najgori?

Beograd -- Ministarstvo privrede objavilo je "lične karte" svih 36 javnih preduzeća u Srbiji, od čega je najveći broj - njih 24, ocenjen ocenom četiri.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. 80.000 zaposlenih i gubitak od 3 milijarde eura.
  Siemens ima 76 000 zaposlenih i profit od 14 milijardi.
  Samo razmisljam naglas....
  (Ljudisav, 22. novembar 2013 18:28)

  # Link komentara

 2. Ovolika galama oko licnih karti. Mnogo je veci problem sto se preduzeca u restrukturiranju upucuju na konsultantske kuce koje su ucestvovale u prvoj privatizaciji (Altis, CesMekon, Citadel, Bc itd.).
  Zasto o tome niko ne pise, pa hocemo prvu privatizaciju da imamo po drugi put?
  (ivon, 22. novembar 2013 18:24)

  # Link komentara

 3. Najgori je ministar, naravno. Posle tri meseca mandata izlazi sa rezultatima "projekta" za koji bi u nekom ekonomskom institutu dali praktikantima da lagano za nedelju dana prikupe i objedine sa raznih sajtova drzavnih institucija, moraju deca od necega da pocnu. Da nije tragicno bilo bi smesno.
  (Zombi, 22. novembar 2013 17:59)

  # Link komentara

 4. Ok, svaka cast ministarstvu i liku sa slike za prikupljene i sistematizovane podatke, kapa dole, alal vera, svima po cvetic i bubamara.
  Nego stvarno, sta sad?
  Licne karte mogu da budu ovakve i onakve, realnost je sledeca:
  1. Javna preduzeca su brutalno predimenzionirana i neefikasna. U rukama su partija. Sta sa tim?
  2. Firme u restruktuiranju rade sa 15-30% instalisanih kapaciteta. Oprema im je davno izraubovana. Trose vise nego sto zaradjuju. Ne vrede nista, osim kao gradjevinsko zemljiste kad se uklone objekti i iseku masine u staro gvozdje. Sta sa tim?
  Sve ovo smo znali i ranije, pokazalo se i kroz ove tabelarne preseke. Nadam se da je ova kupovina vremena oko popunjavanja tabela dala prostor strucnjacima u Ministarstvu da osmisle neku sprovodivu politiku jer od svih dosadasnjih najava tesko da ce se nesto ostvariti, dzaba onoliko blogovanje i aktivnost na drustvenim mrezama.
  Ajd sa srecom, mada kad vidim koliko je privrednog iskustva medju sedim glavama sto bi trebalo da osmisle tu novu politiku, malo se ja tu cemu nadam.
  (Zvrdna, 22. novembar 2013 17:17)

  # Link komentara

 5. Istraj, Radule!
   (Ironije Mudri, 22. novembar 2013 16:27)

  # Link komentara

 6. Upozorenje putnim firmama koje ih je nateralo da izvade licne karte prenosimo u originalu:"Rizlu imas,licnu kartu nemas"..
   (dJokovic, 22. novembar 2013 16:07)

  # Link komentara

 7. 90% podataka ima na sajtu APR-a. Čemu ovo služi?
  (APR, 22. novembar 2013 15:53)

  # Link komentara

 8. Дирекција КС д.о.о.; broj zaposlenih: 1; delatnost: Производња борбених војних возила; NETO GUBITAK: 2.580.000,00

  Dakle jedan zaposleni proizvodi porbena vozila i jadnik napravio gubitak 2,5 miliona?
  (nikola, 22. novembar 2013 12:31)

  To je i meni upalo u oci, a onda sam skapirao da je to stecajni direktor, partijski kadar, koji ima platu oko 200 000 RSD i ne radi nista, vec verovatno ima jos par slicnih funkcija. A firma postoji samo na papiru i njemu se daje plata iz budzeta od naseg poreza. Sada samo mozemo da se zapitamo koliko takvih firmi i direktora ima u Srbiji.
  (Saldzo, 22. novembar 2013 15:50)

  # Link komentara

 9. @(mali mrav, 22. novembar 2013 11:20) "e sad ce da nam krene, kad imamo ove licne karte... svaka cast ministre, na reformskim potezima. nego, nesto vas sindikati hejtuju, how come?"

  Pa, neko im je "došapnuo". Šta su to tvoji vajni sindikati radili sve ove godine? Ništa!
  (Alex1, 22. novembar 2013 15:42)

  # Link komentara

 10. Da li je deo potrebnih podataka bio poznat?
  Jeste
  Da li je deo izgleda još uvek pogubljen?
  Jeste
  Da li je sve gore na APR kao što neki kažu?
  Nije, jer da jeste ne bi čekali ovoliko jer bi podatke koji su na sajtu bili prebačeni u tabelu za sekundu.
  Da li je šteta što je ministar izgnjavio ove?
  Ne.
  Da li mi je drago?
  Jeste :) jer ti isti nas jašu, sišu i gaze godinama.
  Da li bi trebalo još da ih izgnjavi?
  DA!
  Čak i ako se ne promeni puno?
  Onda posebno da i njima zaigra mečka pred vratima!
  (Samo gledam, 22. novembar 2013 15:37)

  # Link komentara

 11. Utvrdjivanje realnog stanja u toj "javnoj-hordasko-partijskoj privredi" je Revolucija u Srbiji pod uslovom da se ne ostane samo na vadjenju licnih karata (tj.legitimisanju) !
  (bgbt, 22. novembar 2013 15:31)

  # Link komentara

 12. "JUGOIMPORT SDPR" se vodi kao preduzece za trgovinu na veliko i malo i popravku motocikala i motornih vozila? Hahahahaha koje licemerje. Mogu li ja da kupim jedan motocikl marke M84 sa tri AK-47 kao pratecom opremom molim vas?
  (Saldzo, 22. novembar 2013 15:28)

  # Link komentara

 13. Svako ko kaže da ove podatke koji su objavljeni u ličnim kartama preduzeća su već bili dostupni na sajtu APR-a očigledno nikada nije bio tamo jer se obim podataka ne može ni porediti.

  A ovih podataka nije bilo ranije jer pretpostavljam da se smatra "državnom tajnom"...
  (mARKO, 22. novembar 2013 14:59)

  # Link komentara

 14. Koja je svrha kada je vecina tih karata lazirano!!!
  (joy, 22. novembar 2013 14:49)

  # Link komentara

 15. E moj Pero, na sajtu APRa podatke o poslovanjima svih pa i ovih preduzeca imas vec godinama. A ima ih i na sajtovima ovih preduzeca jer je to Zakonska obaveza. Ali se ne objavljuju u Kuriru!
  (Alek, 22. novembar 2013 12:36)

  A-ha. Pa covece ovi se ubise u vladi da nadju te podatke. Onaj mali sa Jejla kuka mesecima da ne zna ni koliko zaposlenih ima. Ovaj drugi kuka da se ne zna koliki su dugovi, niti sta poseduju preduzeca. Kad ono sve na sajtovima - po zakonu. Daj javi im to, kad se vratis sa skijanja.
  (Pera, 22. novembar 2013 14:49)

  # Link komentara

 16. Pa cekajte!!
  ovde su podaci za 36 preduzeca!?
  Sta je sa ostalih 600 koji treba da se privatizuju!?
  Pa sta radi ovaj Radulovic!???
  (Nikola Dorcol, 22. novembar 2013 14:42)

  # Link komentara

 17. Ona "ruska" firma...dostavili samo za Agroživ. Baš su lukavi, ko Boldrik iz Crnog Guje..
  (peki, 22. novembar 2013 14:35)

  # Link komentara

 18. Где су личне карте силних државних агенција? Објавите личне карте свих јавних предузећа и агенција са структуром запослених, платама и возним парком. Да видимо размере земље дембелије - колико их седи по управама и администрацијама, колико има директора, заменика директора, помоћника директора, секретара, директора за маркетинг итд...колико се разбацује на црне металик Аудије, на километраже и гориво, на иће и пиће и све остале дивоте паразитског живота.
  (Бајатоне, 22. novembar 2013 14:32)

  # Link komentara

 19. Krenuo sam da čitam od EPS a. Baš mi se dopada rad konkretnog ministra. Dotatno, kada vidim da su protiv njegovog rada ljudi kao alfa sindikalac Orbović ili Dinkić ili razni iz agencija za 'lezi lebu da te jedem', tj 'bacamo pare kao konfete'.
   (Kosmos Pisk, 22. novembar 2013 14:31)

  # Link komentara

 20. Ovi će izgleda uspeti da provale, od 1945. do danas, najbolje čuvanu državnu tajnu, a to je koliko ima zaposlenih besposličara u državnim preduzećima. Ako to uspeju, ja glasam za njih, pa makar ne otpustili ni jednog.
  (pijetro, 22. novembar 2013 14:28)

  # Link komentara

 21. Prikupljene lične karte preduzeća?! Dobro i šta sada? Šta će biti sledeći korak? Da li ovaj ministar radi nešto ili samo ocenjuje rad drugih? I odakle mu kredibilitet da ocenjuje rad drugih s obzirom da smo čuli šta je kao stečajni upravnik radio u prošlosti. Uspešna karijera, nema šta. Mene samo zanima kada će ovo zamazivanje očiju prestati i kada ćemo videti neki rezultat novog ministra. U početku sam mislio da će ovaj ministar uvesti neke promene i neke ideje su mi se načelno i svidjale. Ali ova destruktivnost koju pokazuje iz dana u dan čini da se zapitam ko je zapravo ovaj čovek i ko stoji iza njega?
  (Dosta stečajnih upravnika, potrebni menadžeri!, 22. novembar 2013 14:28)

  # Link komentara

 22. Može se kad se hoće (i mora)! A sad da vidimo čime stvarno raspolažemo i koliko je ono “serdare-vojvodo” bilo prisutno!
  (crno na belo crno-belo..., 22. novembar 2013 14:25)

  # Link komentara

 23. @(Alek, 22. novembar 2013 12:36)

  E moj, Alek, svi ti podaci postoje,ali niko nije mogao da dokuci njihove rashode pod sifrom RAZNO,bar do sada,nije se znalo ni kome ni zasto ni koliko placaju svoje usluge, a ovamo traze da im drzava t.j mi poreski obveznici pokrivamo gubitke, koje su pravili SIFROM RAZNO, odnosno srpskim recnikom KRALI NA VELIKO.
  (Mix, 22. novembar 2013 14:23)

  # Link komentara

 24. Demagogija na delu. Ono što je mogao da skine sa APR-a, a i da eventualno pošalje reviziju da ispita, ovaj čovek je tri meseca prepakivao i bojio ćelije u Excelu. Sad ćemo malo da se zamlaćujemo sa ocenjivanjem, pa onda opet red demagogije i "nećemo da bacamo pare u bunar", a dotle ćemo prijatelje i poznanike da zaposlimo na direktorska mesta (Vida Uzelac) i pravimo sebi odstupnicu novim zakonom o stečaju, sa kojim ćemo na miru godinama da "katančimo" sva preduzeća koja upropastimo u ovom mandatu.

  Radulović je gori čak i od Dinkića!
  (Aki, 22. novembar 2013 14:18)

  # Link komentara

 25. ODLIČNO!
  Očekivane lične karte preduzeća su stigle!
  E SAD DOLAZI NA RED -OTPUŠTANJE VIŠKA U JAVNOM SEKTORU!
  Javna preduzeća, prosveta,zdravstvo, nepotrebne agencije.....MILINA!
  Ministre Raduloviću, do sada sam Vaš rad PRATIO I BEZREZERVNO PODRŽAVAO.
  Na red je došlo ono najbitnije, "amputacija" NEPOTREBNOG KADRA,KOJI JE ZNAMO NA KAKAV NAČIN ZAPOŠLAVAN,KOJI GODIŠNJE "POJEDE" VIŠE MILIJARDI EURA NA SVOJE NEZARAĐENE PLATE, KOJI OBILUJE DIPLOMAMA KOJE SU VIŠE NEGO "SMEŠNE"!
  Da ne zaboravimo, da je to ujedno i baza partijskih kadrova, koja je leglo ANTIREFORMIZMA, koji kroz klasičnu sabotažu promena sistema, društva, održava SVOJA RADNA MESTA I SPREČAVA RACIONALIZACIJU I SMANJENJE POTROŠNJE "BAHATE " DRŽAVE.
  G-ne ministre, ajmo neku "JASNU" REČ PO OVOM PITANJU.
  Još jedno podpitanje, svima nama važno: kako raspodeliti težinu srpske ekonomske tragedije, ŠTA ĆEMO SA PARITETIMA PLATA, ODNOS-PRIVATNI-DRŽAVNI SEKTOR, ODNOS-PROIZVOĐAČI-BUDŽETLIJE, REFORMA PENZIONOG FONDA-PRENADUVANE PENZIJE, NACIONALNE, IMA LI DRŽAVA SREDSTAVA ZA TAKVE RASPONE ,SME LI DRŽAVA SVO VREME DA ZABORAVLJA NA NAJUGROŽENIJE?!
  (SMEDEREVAC, 22. novembar 2013 14:16)

  # Link komentara

 26. Ljudi moji, pa ovo je odavno prevršilo svaku meru. Tužno i tragikomično je ko se sve nalazi u upravnim odborima. Pogledajte samo SrbijaGas:

  Vesna Rakočević - 1. DOO "DOBIT KOMERC" Beograd, administrator
  Sreten Jovanovic - 1. Odbornik u Skupštini opštine Inđija, komercijalni direktor DOO "IVAL-COMERC" Inđija

  Iskreno, voleo bi da nam se desi jedan bankrot, da narod poludi i otera već jednom ovakve lešinare i neradnike. Postavlja se pitanje velike poreske evazije. Savesni privrednik postavlja sebi pitanje da li treba i dalje da ja finansiram ove zaje.....
  (Zuja, 22. novembar 2013 14:15)

  # Link komentara

 27. Vi
  (Jasna, 22. novembar 2013 14:09)

  # Link komentara

 28. Potpuno podržavam rad Ministra privrede. Poznajem njegove stavove iz vremena dok nije bio ministar i vidim da se trudi da ostane dosledan. U živo blato ga uvlače svi koji su svoje finansijske pozicije u privredi stekli u predhodnom vremenu na netransparentim subvencijama koje su delili svojim partiskim drugarima, rođacima i onima sa kojima su se utalili i to sve na račun građana Srbije. Sindikati Čanak i Orbović prave mu dodatne probleme, jer Sindikalne vođe nemaju nameru da se pitanje nezaposlenih reši, jer je i jednom i drugom u ličnom interesu da se Zakon o radu nikada ne promeni kako bi oni i dalje " zastupali " interese zaposlenih i svaki mesec dobijali po 250.000 hiljada dinara. Dok Čanak i Orbović ne ostanu bez 250.000 dinara, mutiće vodu i sanjati da se ovo dok su oni živi ne završi. Da su Čanak i Orbović privatnici koji zapošljavaju radnike prihvatili bi da svakog nekorisnog radnika mogu lako da otpuste i da na njegovo mesto zaposle korisnog radnika. Takođe bi rado prihvatili da zaposle svakog starijeg radnika, ako ne moraju da mu plate otpremninu za godine koji su ovi ostvarili u predhodnim godinama rada, a zašto bi mi poslodavac platio 30 godina staža, kad kod njega radim 2 godine.?Ja kao privatni poslodavac u takvim zakonskim okvirima NIKADA ne bih zaposlio starijeg radnika, zato neka mu penziju obezbede Čanak i Orbović od para koje primaju kao sindikalne vođe. Sindikalne vođe je inače objasnio Dušan Kovačević u "Profesionalcu".
  (SB, 22. novembar 2013 14:04)

  # Link komentara

 29. U ovim JP ne mogu da nađu po jednog koji zna excell kako treba.
  (w, 22. novembar 2013 14:01)

  # Link komentara

 30. Ovde nedostaju sporazumi sklopljni sa privatnim firmama i ED Beograd. Usput nisu tačni ni podaci koje je dostavila ED Beograd pošto dokument upravo držim u rukama. Moraće revizija malo da češlja ove koji su ovo dostavili.
  (Branislav, 22. novembar 2013 13:55)

  # Link komentara

 31. Oko 70 000 ljudi radi u ovih 36 firmi?? Eto razloga zasto propadamo..auuu pretpostavljao sam da je neko sivilo ali ovo je crno da crnje ne moze biti..
  (dragan, 22. novembar 2013 13:51)

  # Link komentara

 32. Prva stvar: smeniti sve direktore preduzeca, Pantice i kompaniju, koje imaju ovako losu licnu kartu.
  (nezaposlen, 22. novembar 2013 13:42)

  # Link komentara

 33. @Mirilović Mladen: Izuzetno impresivno:) Ima tu sigurno još pikanterija, samo nema ko da čačka...
  (jovan.m., 22. novembar 2013 13:32)

  # Link komentara

 34. (Dragan, 22. novembar 2013 12:06)

  E moj Dragane, kamo srece da je 11 i nesto miliona. To sto si ti izracunao je NETO. Znas li ti koliko BRUTO. U EPS-u nema radnika sa neredovnim placanjem penzionog, socijalnog, bez zdravstvene knjizice, itd itd. Na tih 11 miliona dodaj bar jos 7-8 miliona. A i na kraju krajeva tu sumu od 400 evra koju si stavio je u EPS-u gotovo minimalac. Retko ko ima toliko.

  Dakle ovako, pogledaj ovaj sajt: [link]
  Tu ces videti da je prosecna plata u EPS-u 61.919 dinara.
  To je bar 80 000 bruto, sto je oko 700 evra bruto plata u EPS-u.
  E sad mnozi sa tom tvojom cifrom i videces kolika je suma.
  Tricavih 20ak miliona evra mesecno, tricavih 240 miliona evra godisnje. I TO SAMO ZA EPS.

  A ovamo nam prosipaju pricu kako eto oni dobili kredit od UAE, od Rusa, i to sve nesto 200 - 300 miliona evra. Pa eto sad se vidi da sve te pare koje oni uzimaju kao kredite (kobajagi povoljne) idu budzetlijama u dzep.
  (milan, 22. novembar 2013 12:54)

  # Link komentara

 35. Sam način popunjavanja pojedinih delova Excel dokumenata govori koliko "stručni" ljudi rade u javnim preduzećima.
  (toshke, 22. novembar 2013 12:54)

  # Link komentara

 36. Državno preduzeće Elektroistok projektovanje platilo je privatnom preduzeću Elektroistok Inženjering oko 1.500.000€ za nekakve "usluge" u periodu od 2008 do 2012.

  Zanimljivo je to što su vlasnici tog privatnog preduzeća Elektroistok inženjering istovremeno i radnici državnog preduzeća Elektroistok projektovanje. Proverljivo na APR-u. Sami sebi plaćali "usluge".

  Impresivno, zar ne?
  (Mirilović Mladen, 22. novembar 2013 12:48)

  # Link komentara

 37. Gde je železarina karta?
  (bojan, 22. novembar 2013 12:38)

  # Link komentara

 38. @Pera "PRVI PUT u istoriji Srbije, imamo javno objavljene podatke o stanjima i poslovanjima preduzeca koja sami finansiramo."
  E moj Pero, na sajtu APRa podatke o poslovanjima svih pa i ovih preduzeca imas vec godinama. A ima ih i na sajtovima ovih preduzeca jer je to Zakonska obaveza. Ali se ne objavljuju u Kuriru!
  (Alek, 22. novembar 2013 12:36)

  # Link komentara

 39. Čekaj, otvorio sam ličnu kartu, i zanima me jel ovo neko zezanje ? Ministar je mesecima prikupljao bilanse preduzeća, koja te iste bilanse treba da imaju na raspolaganju u svakom trenutku, 24h dnevno, 365 dana u godini ??? Trebalo je da prođu meseci da bi ministar znao kakva je prihodna i rashodna strana nekog preduzeća ? Kolike su mu aktiva i pasiva ? Čekajte bre ljudi, jel ovo neko zezanje ?

  Pa ti papiri već stoje u Poreskoj, a koliko znam i u NBS, i svako preduzeće je dužno da ih dostavi na kraju svake godine bez izuzetka. Auuuuuuuuu kakvo zamlaćivanje, pa ovo je strašno !!! Ahahahahahahaha :)
  (Nikola, 22. novembar 2013 12:33)

  # Link komentara

 40. za razliku od ostatka vlasti, koja nema konkretnih rezultata ni posle godinu i po dana "rada", Radula je napravio nešto konkretno za tri meseca. Nije puno, ali je ono što je obećao radi, i ima rezultate. Pitam se da li će se pridružiti nekoj stranci za sledeće izbore...
  (marko, 22. novembar 2013 12:31)

  # Link komentara

 41. Дирекција КС д.о.о.; broj zaposlenih: 1; delatnost: Производња борбених војних возила; NETO GUBITAK: 2.580.000,00

  Dakle jedan zaposleni proizvodi porbena vozila i jadnik napravio gubitak 2,5 miliona?
  (nikola, 22. novembar 2013 12:31)

  # Link komentara

 42. Sad ce vrli ministar da im zada kontrolni...pa usmeni...pa popravni. A utom ce neko valjda i da ugasi svetla u Srbiji.
  (ekonomista, 22. novembar 2013 12:18)

  # Link komentara

 43. Elektroprivreda Srbije ima 28000 zaposlenih!!!!!!!
  dalje bolje da ne gledam, tesko nama :(
  (Master joda, 22. novembar 2013 12:17)

  # Link komentara

 44. ne pratim baš šta su "lične karte" i kako se dobijaju ocene za preduzeća ali mi je zapalo za oko da su železnice na sajtu navele da su dobile četvorku, a vi ste naveli dvojku, pa čisto ovde nešto ne štima
  (luudak, 22. novembar 2013 12:16)

  # Link komentara

 45. Da sam juce otisao, ne bih se informisao da je JAT Tehnika registrovana za odrzavanje ne samo letelica nego i svemirskih letelica. Malo me iznenadilo da Aerodrom Nikola Tesla nije jos registrovan za prijem i otpremanje ovih svemirskih letelica.
  (lolek, 22. novembar 2013 12:16)

  # Link komentara

 46. @hrcak i @Monti Pajton
  Koji ste vi botovi - godišnje se daje 700 mil evra a ne zna se za šta i ovo je jedini način da se otkrije za šta od toga uopšte ima smisla davati novac (ako išta ima) i koliko. I ako mislimo da bilo kome (sem "burazerima" i "kumovima") prodamo išta od ovog loma koji je ostao, trebaju nam - jer te "lične karte" su zapravo samo detaljni bilansi i finansijski izveštaji (piše i u članku)... Za koje mi nije jasno kako BRE DO SAD NISU POSTOJALI!?
  Toliko o "gubljenju vremena" i "može i moja baba ovo da uradi" - pa što onda neke od ovih "baba" na vlasti svih ovih godina to nisu do sad uradile?!
  (genije, 22. novembar 2013 12:14)

  # Link komentara

 47. Браво Радуловићу. Сад креши па продај.
  УРС ботови, смирите се.
  (Кривокапић, 22. novembar 2013 12:13)

  # Link komentara

 48. Postovani ove licne karte preduzeca ko god da je pisao svaka mu cast,a sada bi mu u nekoj normalnoj zemlji vec policija kucala na vrata i odvodila ga pravac u pritvor a verovatno bi posle dobio pristojnu zatvorsku kaznu ... a da li ce to ikada biti u srbiji?naravno da nece,kod nas ljudima kao da nije jeasno da je sve ovo bacanje prasine u oci i sprdanje sa narodom
  (milinko, 22. novembar 2013 12:11)

  # Link komentara

 49. Sta ste napali coveka,ovi do sada su nas zamajavali 20 godi nije se znalo ni ko pije ni ko placa,verovatno vecina kriticara radi u tim lezilobovickim preduzecima,pa im se uvodjenje reda ne sopada.Bravo Sasa imate punu podrsku za ovaj posao,ako nemamo pravo stanje nemamo ni priliku da vidimo kolike su to rupe bez dna.
  (Milan Nis, 22. novembar 2013 12:08)

  # Link komentara

 50. exl tabela, recimo železnice je prazna, o čemu dalje da pričamo..?
  (Aleksandar, 22. novembar 2013 12:07)

  # Link komentara

 51. Licne karte tih "divova" su tu na stolu...I sta sada, trazimo nove pare da pomognemo posrnulu privredu koja je vec otisla bestraga! Vazno je da ce radnici koji budu tehnoloski visak biti pravedno i po zakonu obesteceni ( jer se prica o izborima ) a one dosadasnje pokradene i gubitnike ko sisa! Sto nisu vodili racuna o tome gde se zaposljavaju...
  (da, 22. novembar 2013 12:07)

  # Link komentara

 52. 28.857 radi u EPS hahahaha + ostale ispostave,lelelelelel a plate niko ispod 400 eura=11.383.600 miliona eura samo za nesto plate i to bez akontacija,bez stimulacija,bez jubilarnih nagrada i bez raznih stvari.
  (Dragan, 22. novembar 2013 12:06)

  # Link komentara

 53. PRVI PUT u istoriji Srbije, imamo javno objavljene podatke o stanjima i poslovanjima preduzeca koja sami finansiramo. Dakle kad se zapitate zasto se recimo bolnice raspadaju, zasto nema aparata koji rade, zasto su bubasvabe po krevetima, to je zato sto novac prioritetno ide u razna javna preduzeca. A sada prvi put, sto je neverovatno, vi mozete da vidite i kako neka od njih posluju.

  A ekipa iz urs-a koja uporno ostavlja komentare protiv ovog coveka bi mogla da ode na skijanje na Staru Planinu za koju su potrosene ogromne pare da bi se raskrcila suma i pretvorila u ski stazu. A da ne mozete, posto su odmah zatim potrosene ogromne pare kako bi se staza brze bolje ponovo posumljavala zbog erozije zemljista na koju niko nije racunao.
  (Pera, 22. novembar 2013 11:59)

  # Link komentara

 54. Ne razumem sto je problem i sta neko ima protiv licnih karti javnih preduzeca? Ako nesto hoces da reformises moras prvo da saznas sta sve ima da se reformise. Ovi koji nisu uradili kako treba, treba da dobiju novo rukovodstvo i to bi bio najbolji pocetak reformi. Nisi uradio ono sto je trazeni, cao, a ne pedeset sansi da popravis ono sto nisi ni hteo da uradis
  (Mare, 22. novembar 2013 11:55)

  # Link komentara

 55. E grdan posao ste uradili.Manite se gluposti ministre dajte prave i konkretne mere.Zabranite prijem novih radnika u svim javnim preduzecima u narednih 5 god.Tako bi deo otisao u penziju i rasteretio bi se budzet bez odkaza i isplate odpremnina.Nece manjkati kadrova sigurno jer su naprimani zadnjih 20god. po 5 na svako radno mesto.
  (DeDa, 22. novembar 2013 11:51)

  # Link komentara

 56. Bravo, bar neko da radi nesto konkretno. Napravljen je prvi korak, idemo dalje.
  (Milan, 22. novembar 2013 11:48)

  # Link komentara

 57. Zeleznice imaju vise zaposlenih nego korisnika mesecno. Logicno da ce da budu u minusu i da vuku sve nas dole. Ministru svaka cast, javno i transparentno da se vidi ko, koliko, kome, cega.
  (sofronije, 22. novembar 2013 11:46)

  # Link komentara

 58. Bravo na ovakvoj proveri! Odmah ostavke svih direktora u preduzecima sa 4 i ispod!
  (Ziri, 22. novembar 2013 11:43)

  # Link komentara

 59. Pa vi ste, koliko se sećam, obećali da ćete direktore sa najnižim ocenama odmah smeniti, ali pošto je to kadar SNS nema ništa od toga, prazna pričica za naivan narod. Drugo, da li se poštuje zakon o javnim preduzećima, da li su postavljeni direktori putem konkursa - nisu, pa što nisu, šta čekate...
  (SNS prevaranti, 22. novembar 2013 11:42)

  # Link komentara

 60. E Radulovuću...čime si ti nas zamlaćivao 3 meseca... Bolje da si objavio mere kako da poboljšamo privredu nego što si lovio veštice i mlatio praznu slamu. Ako uopšte imaš ideju.
  (Monti Pajton Radulovic, 22. novembar 2013 11:33)

  # Link komentara

 61. Saša Radulović će u istoriji biti zapamćen kao Ministar Lična Karta :)
  (zlo, 22. novembar 2013 11:33)

  # Link komentara

 62. To care, zamajavanju se ne nazire kraj, a sta ces da radis kad dobijes LK JKP-ova?? Ubaci u zakon da budes ovlascen pored kontrole stecajeva i disciplinskih postupaka i da prikupljas LK NGO-ova, kao i MZ-a, jer su se i tu primetile neke nelogicnosti.
  (hrcak, 22. novembar 2013 11:24)

  # Link komentara

 63. e sad ce da nam krene, kad imamo ove licne karte... svaka cast ministre, na reformskim potezima. nego, nesto vas sindikati hejtuju, how come?
  (mali mrav, 22. novembar 2013 11:20)

  # Link komentara