Telekom: Berza ili privatizacija?

Beograd -- Privatizacija ili izlazak na berzu? Ponovo se otvara pitanje - šta bi u budućnosti bilo bolje za Telekom.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Bili bi Vam jako zahvalni da izadjete na berzu .
  (Meda, 20. novembar 2013 22:00)

  # Link komentara

 2. Telekom na berzu kao i sva javna preduzeca pa ko hoce neka kupuje i da onda nebude prica te vredeo je ovoliko te onoliko, berza najbolje opisuje vrednost firme...Plus dosta je bilo manifetluka drzavnim firmama pa i u telekomu namestanjem poslova pojedinim firmama dobavljacima(tj. presipanaj para u dzepove privilegovanih) i zaposljavanja preko veze, kada umesto drzave akcionari na funkcionalnoj berzi budu vlasnici takvi dogadjaji svesce se na najmanju meru plus bice odmah sankcinisani ako se pojave, to vazi i za sve ostale Jaslice pa neka i na primer Zelezaru Smederevo stave na berzu pa ako je isplativa naci ce se ko ce da kupi vecinski paket akcija i da dalje radi sa tom firmom a ako ne tada nemoj da nam prosipaju o isplativosti koju finansira mali deo privrede Srbije koja je jos zdrava a koji bi da ubiju za saku dolara...
  (DPolitika, 20. novembar 2013 18:00)

  # Link komentara

 3. Samo vi čekajte i nemojte da iznosite na berzu, prodacete ga ispod milijardu na kraju.
  Telekom tone iz godine u godinu i tek će, vi samo čekajte.
  NIS sa 50 milijardi dinara neto dobiti ima kapitalizaciju na berzi nešto preko 150 milijardi dinara, dakle 1.3 milijarde EUR.
  Telekom ima neto dobit jedva 12.2 milijarde dinara(dakle 4x manje od NIS), što je nešto malo više od 100mil EUR i hoćete da ga prodate za 2 milijarde EUR!!!
  Pa da li mislite da su investitori tolike budale???

  Iznesite na berzu akcije da se razigra tržište, da portfeljni investitori naprave realnu cenu, pa kasnije sami odlučite da li je to cena koja vam odgovara ili ne.
  Gde piše, u kom to zakonu, da ako je akcija listirana na berzi, da većinski akcionar mora da je proda po trenutnoj ceni na berzi?
  Vi tražite kupca za većinski deo, ali dozvolite da akcionari imaju osnovno pravo koje proističe iz posedovanja akcije a to je prenosivost kroz trgovanje.
  Mogao bih o ovome do jutra, i ne postoji ni jedan argument protiv.
  (Broker, 20. novembar 2013 17:43)

  # Link komentara

 4. Berza insistira da se telekom nadje na berzi kako bi imali posla,u protivnom nemaju sta da rade.Berza je sama po sebi fingirana,kao i akcije.
  Meni nije jasno kako su naduvavali vrednost akcija banaka i preduzeca koja su u stvari bankrot?
  (izzy, 20. novembar 2013 17:35)

  # Link komentara