Nedelja, 15.09.2013.

23:54

Ili ćemo pojesti sami sebe ili ...

Prvi potpredsdnik Vlade Aleksandar Vučić kaže da mora da se stvarno i suštinski smanji fiskalni deficit "ili ćemo pojesti sami sebe".

Izvor: Blic

Ili æemo pojesti sami sebe ili ... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

SMirenost

pre 10 godina

Kada bi mogli da pocnemo sve iz pocetka,da krenemo tamo odakle smo napravili pogresno skretanje bi bilo najbolje za Srbiju ali posle deceniskih losih odabira vecine stvari sada sledi niz nepopularnih mera da bi sve to vratili koliko god moze u neko bolje stanje koje nam je svima preko potrebno

Sandman

pre 10 godina

@aconi

Znaci ti se zalazes za jednopartijski sistem na vlasti(jednoumlje)? Imali smo takve od 2.Svetskog rata do 90-tih i zna se dobro gde nas je to dovelo. Ko je tebi uopste dozvolio da koristis internet? Motiku u sake i u polje!

VENDOKSIN - KAPI

pre 10 godina

Mere koje Vlada Srbije treba da preduzima je da poboljsa stanje u privredi koja nam je u ovom trenutku u katastrofalnoj situacij. Samo na taj nacin mozemo da se izvucemo iz ekonomske situacije. Ukoliko u tome uspemo u bliskoj buducnosti rezultirace boljim zivotom gradjna Srbije.

Sale

pre 10 godina

Ponekad mi izgleda da je ovaj covek jedini koji radi dan i noc ne bili konacno krenuli napred. Nadam se da ce uskoro videti rezultati svog tog rada.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ocekujem da vlada preuzme neophodne mere,makar one bile i nepopularne,koje ce zaustaviti dalje nenamensko zaduzivanje i da ce fokus u narednom periodu biti na privlacenju stranih investicija

Ice kream

pre 10 godina

Ne zelim da sumnjam da vlada nece uciniti sve da se budzetski deficit smanji, dugovanja su ogromna ali se i pored njih moze pokrenuti proizvodnja,strucnjaci su vec tu,jos da se mi uzmemo u pamet i da pocnemo da radimo kako treba.

banesk

pre 10 godina

"I pored toga, uveren sam da radimo dobru i lekovitu stvar za zemlju". Naravno da radimo dobru i lekovitu stvar za zemlju! Moramo biti objektivni i realni! Situacija u Srbiji je zaista jako losa i neophodne su promene ili cemo stvarno pojesti sami sebe... Puna podrska Vucicu na njegovoj iskrenosti! Samo tako nastavi! Najbolji si!

Dusadusa

pre 10 godina

Mere koje Vlada preduzima da poboljsa stanje u privredi su popularne i u bliskoj buducnosti rezultirace boljim zivotom gradjna Srbije!!

STANIJA

pre 10 godina

Sramoto jedna, nije problem u tome sto cemo "pojesti sami sebe" nego sto ste nas vi (korumpirani politicari) vec odavno pojeli!
(geronimo, 16. septembar 2013 13:54)

Tačno je da nas od 1999. godine jedu naši korumpirani političari. Neverovatno je koliko je Srbija bogata zemlja bila kada su je ti halapljivci proždirali dvanaest godina. Ova situacija, danas, rezultat je gramzivost DS kadrova u čiju se ''čast i poštenje'' možemo uveriti svakodnevno u novinama, gde objavljuju njihovo hapšenje. Ova vlada čini velike napore da nešto promeni, da stvori jači sistem bez korupcije i zloupotrebe službenog položaja.

SPAVAC

pre 10 godina

Po ko zna koji put, vlasti nam kazu da treba stezati kais, da su potrebne bolne mere i sve to...Rezultata nigde. I mislim da je ovo poslednja prilika da nesto od drzave moze da se spasi. I zato jedino preostaje da se podrzi ovo sto Vucic radi. Nema druge.

Piki

pre 10 godina

Kod nas jos vaze neke stvari iz Titovog vremena kad su naprimer javna preduzeca u pitanju,nismo se modernizovali na vreme,tehnologije za fabrike su nam zastarile,birokratija glomazna,ova drzava nije dozivela pravu reformu na vreme zato sad i jesmo u situaciji u kojoj smo.

Boki

pre 10 godina

Istina je da Srbija vuce tesku bolest vec jako dugo, previse je pokradena i ojadjena, pa kao takva ne moze preko noci da se oporavi. Da bi proces oporavka bio brzi potrebno je preduzeti neke meree koje nisu popularne i koje ce vecina gradjana osetiti po dzepu, a moze da bude i duzi oporavak koji bi bio manje bolan. Sve zavisi na sta smo spremni i koliko zelimo da se zrtvujemo. Strani investitori su u ovom trenutku itekako potrebni jer sto vise njih dodje tu se stvara bolja pozicija za mere stednje. Aleksandar Vucic nije nista rekao sto nije istina i cenim ga zbog toga. Nadam se da ce uciniti sve da pronadje sto bolje resenje za Srbiju.

Bajadera

pre 10 godina

Činjenica je da su našoj zemlji potrebne korenite reforme svih segmenata života. Drago mi je što vidim da se mnoge stvari pokreću sa mrtve tačke. Posle dugog niza godina, stvari počinju da se menjaju i to svakako budi nadu da loše stvari ipak mogu da se promene. Samo zli jezici mogu da kritikuju nečije dobre namere.

krajnje je vreme da utvrdimo očinstvo..!

pre 10 godina

Sramoto jedna, nije problem u tome sto cemo "pojesti sami sebe" nego sto ste nas vi (korumpirani politicari) vec odavno pojeli!
(geronimo, 16. septembar 2013 13:54)
Upravo nas je i generalizacija dovele do ovog stanja da "...jedemo sami sebe..."

acea

pre 10 godina

Odavno pricam da mora nesto da se promeni!
Ovako stvarno vise ne moze!
Zato mi se i svidja izbor Radulovica i Krstica za ministre jer se nadam, ako im Vucic obezbedi podrsku, da ce da preokrenu Srbiju i izvuku je iz bankrota!!!!

strina

pre 10 godina

U svim merama i zakonima treba i dalje obavezno voditi racuna da ovi sto su clanovi skupstine a imaju dzipove, audije, bmw-ove, mecke, vikendice, vile, jahte, armani odela, rolekse i ostala cuda imaju alibi u slucaju pokretanja neke krivicne odgovornosti za ucinjena nedela za vreme njihova delovanja.
Oslobadjajuci paragraf politicka hajka zavidne opozicije i siromasne raje zabetonirati da slucajno neki od tih okorelih lopuza ne zaglavi u corci.
Inace ce bavljenje politikom izgubiti smisao.

aconi

pre 10 godina

Sto pre se osloboditi SPS i PUPS jer su oni najveci kocnicari!!!
Matori Krkobabic ne dozvoljava da se menja Zakon o radu koji je umrtvio zaposljavanje i fond PIO koji je najveci trosak budzeta!!!

geronimo

pre 10 godina

Sramoto jedna, nije problem u tome sto cemo "pojesti sami sebe" nego sto ste nas vi (korumpirani politicari) vec odavno pojeli!
(geronimo, 16. septembar 2013 13:54)
Upravo nas je i generalizacija dovele do ovog stanja da "...jedemo sami sebe..."
(krajnje je vreme da utvrdimo očinstvo..!, 16. septembar 2013 15:01)
O kojoj generalizaciji vi pricate, ja zivim u Srbiji i jos nisam sreo postenog politicara, bilo na drzavnom ili lokalnom nivou (zato sto prilika stvara lopova, a u nasoj drzavi se sve svodi na tome da dodjes na poziciju gde imas priliku)! Sta bi sa, u predizbornim kampanjama obecanom departizacijom, ne samo najvecom pljackom nego i unistavanjem drzavne imovine zbog nestrucnog olosa koji je po partijskoj knjizici postavljen u upravama da puni dzepove? Sta bi sa Mrkonjicem, koji je "istopio" oko 8 milijarde € za 200 km autoputa (i to uglavnom samo u jednom smeru!), ceo svet nam se smeje. Njega niko ne sme da pipne posto je svima delio. I tako mogu da nastavim u nedogled, nema tu nikakve "generalizacije", sve je to isti olos.

Ivan V

pre 10 godina

".. Ići ćemo na izmene radnog zakonodavstva, zakona o planiranju i izgradnji, menjanje onih zakona koji treba da nam omoguće lakše i brže dobijanje dozvola, da tu priču do kraja 2013, konacno posle 15 godina završimo"


Ok, to je lepo, ali moraćete da utvrdite ko se okoristio od tih zakona i da tu "pravno" stečenu korist vratite u državnu kasu.

U suprotnom, nemojte me pitati da li plaćam porez i da li ću ga plaćati, pošto sad imam dokaz da su poreske pare išle u nečije dzepove, i to po slovu zakona.

Djoshica

pre 10 godina

@Nenad, nezavisna oblast Niš
E moj Nenade, ime ti odaje realno stanje, al komentarom ga demantuješ... A nema nade zbog lakovernih, kratokg sećanja, koji žive samo jednodnevno celog života, a u tom danu im političari koji su ih dotle doterali konstatuju loše stanje, i još ih kupuju iskrenošću.
Potpisao sam ugovor s đavolom, i mogu ti reći da me je iznenadilo koliko je pozitivan tip, čovečanstvo se ogrešilo o njega, jer nema pravednijeg i poštenijeg trgovca. Dobio vrlo jeftino sve pogodnosti koje mi je ponudio, najvažnija klauzula "nekad mnogo kasno" stiže na naplatu.
Nije đavo kriv, već naša slabost koja prihvata trenutnu laž, da preguramo jedan dan života koji živimo po ko zna koji put uzaludno.

Martin

pre 10 godina

Pa dobro nadobudni politicaru, sta mislis koliko jos ovaj narod moze da izdrzi? Narod grca u dugovima i nametima a ti govoris o novim. Dokle? Dok se ne podavimo ili dok ne uzmemo....

Lux

pre 10 godina

Ako se ne uđe u bolne reforme postoji opasnost da i ono što je zdravo u našoj privredi i ekonomiji nestane i utopi se u ono što funkcioniše mimo svih zakona tržišne ekonomije, tako da izbora mnogo nema. Ne postoji, niti može da opstane, polutržišni ili kvazitržišni vid ekonomije u kome se mi godinama nalazimo.

Boško

pre 10 godina

Fiskalni deficit se mora smanjiti, prihodi moraju biti znatno veći, ato je moguće jedino povećanom proizvodnjom, većim investiranjem. Verujem da će Vučić sa saradnicima i u tome uspeti, kad znamo uzroke, naćićemo i način da izlečimo bolest.

Stojan

pre 10 godina

" Vučićeve mere koje će doneti imaće podršku: 1.stručne javnosti,2. MMF-a i 3. drugih međunarodnih institucija, ali "sasvim sigurno ne i većine građana".Čiji si ti lider ? Međunarodne zajednice ili glupih Srba, kojima sledi grčki scenario i uništenje Srbije i celokupnog srpstve od EU i Amerike kao i domaćih vođa. Za početak počinje sa hrvatskim preduzećima(Idea, Frikom , rovinjskim cigaretama,suncokretom koji osiromašuju-Dijamant.tj. pljačkom srpskih kulaka i građana. MMF ne dozvoljava kupovinu ruskih aviona i td.

Paor Tika

pre 10 godina

(Vladan, 16. septembar 2013 11:39) E moj Vladane! Nikada se to neće desiti. Izgleda da je lakše "organizovati" nekoliko tajkuna ("raditi" sa njima) nego sa nama stotinama hiljada srednjih i malih.

zluradi

pre 10 godina

Izuzetno dobri komentari! Narod je svestan svih problema, ali ovo ne citaju oni koji bi trebalo. Ove komentare bi trebalo odstampati i staviti na prvu sednicu Vlade. Cestitam svima koji su komentarisali!

Nikola

pre 10 godina

Gospodo draga vi subvencionišete zapošljavanje kod ''sirotog'' Fiata, Benetona i sličnih ubogih socijalnih slučajeva. Dajte vi meni iste uslove i bar 2 nezaposlena to više neće biti. Sličnih meni ima sigurno nekoliko hiljada u Srbiji što uopšte nije zanemarljiva brojka u inače besposlenoj nam državi.

Nikola koji bi takav politicar kao sto je Vucic mogao i sam da bude

pre 10 godina

"Novac od kredita treba da ode na vraćanje dela javnog duga da bismo imali smanjenje deficita od 0,4 za 2014. godinu, kao i da probamo da smanjimo fiskalni deficit i za 2015. Jedan deo ćemo ubrizgati u privredu", objasnio je Vučić.


Divota bozja. Tri milijarde (vecina tog novca) ide na otplatu kamata(glavnica ostaje i pravi nove kamate) a kredit ce se otplacivati 30 god.!!! 2015 trebace nam novi kredit za kamate koje ce u medjuvremenu nadoci.
Kao i u privatnom domacinstvu, porodici (kao osnovnoj celiji drustva) domacin se mora truditi da se ako je ikako moguce uopste ne zaduzuje a ako nikako drugacije ne ide onda se sme samo toliko zaduziti da moze dug bez velikih potresa da vrati .
Srbija kao drzava nije dobar domacin (nikada nije ni bila), zivi od zaduzivanja (sve veceg), raduje se da se je pod "povoljnim" uslovima zaduzila i sa novim dugovima "otplacuje" stare. To vodi bespovratno u ekonomsku propast, ambis i to dublji nego onaj u kome se sada Grcka nalazi. Buducnost Srbije nije ni malo ruzicasta.

sdf

pre 10 godina

da li su ovi ljudi sto napadaju vucica ikada radili negde u svom zivotu?
Da li vi shvatate da Vucic ne najavljuje ove mere da bi vas jos vise nervirao, da bi vas izgladnjivao, da bi obezbedio sebi i svojim drugarima bolje automobile, vise stanova, vec da se ovo radi da ne bismo za 5 godina bankrotirali (mada zemlja je pljackana 12 godina i pitanje je da li cemo se izvuci).

Da le ste se ikada stavili u polozaj Tadica, Vucica, Cvetkovica (nije bitno koja partija nego koja funkcija) i zapitali sta biste vi drugacije uradili. Kako i odakle dati penzionerima vece penzije? Nemoguce.
Da li nastaviti sa uzimanjem kredita u narednih 5 godina da bismo zamajavali ljudi i davali bezveze pare u nepovrat?

Ne...

Uostalom bice izbori vi glasajte i zamenite Vucica, ali ja kao neko ko je oduvek glasao za DS, smatram da je dosta vise ljudima koji samo svoj dzep i biznis gledaju i da li je moguce da i oni najokoreliji DSovci ne prepoznaju dobru volju Vucica i ekipe da stvarno nesto uradi, bez obzira kako proziva Djilasa... Da li zaista mislite da Vucic ima zelju da napravi sebi firmu i iskoristi polozaj i obogati se, ili ako nista, ali nista drugo, zeli da smanji korupciju u zemlji, koja ako se drasticno smanji u narednih 5-10 godina, moze dosta toga dobrog da donese... Sa ovim lopovlukom kako je do sada bilo nema nam buducnosti ni za 50 godina (mislim na srednji sloj ljudi a ne onu saku koja direktno ubira procente).

Impala

pre 10 godina

Meni je drago sto makar neko dodje i kaze da nama uopste nije idealno, kako se od nekih politicara moze cuti, i da smo stvarno u cabru. Ne uozbilje li se bice nam neki od scenarija.

Neukroćena goropad

pre 10 godina

Normalno je da moramo da ispaštamo mi obični građani. Ne zbog mera ove Vlade,već zbog grešaka tj.pljačke koja se dogodila za vreme bivše vlasti.Moramo biti strpljivi ako uopšte mislimo da nam bude bolje.

IlijaK

pre 10 godina

Mislim d asu nam ove reforme preko potrene. Nama sam naš sistem predstavlja najgoreg neprijatelja. Definitivno se Srbija mora modernizovati,kao što Vučić kaže. Ovakvi jednostavno ne možemo da opstanemo.

Mlada_Mačva

pre 10 godina

Polako dolazi vreme kada siromašni građani Srbije neće više moći da plaćaju postojanje ovako glomaznog i zastarelog državnog sistema u Srbiji. Svakako da reforma mora da se sprovede.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Mozda imaju zelju i volju da reformisu zemlju al nemaju kadrove za to oni koji vrede i koji su posteni ti u politiku ne ulaze ili su vec otisli preko granice...Cast izuzecima ali oni se na nasoj politickoj sceni mere milipromilima...Vecina stranaka je vec dokazala da je nesposobna i korumpirana...tonemo sve dublje i dublje...imam samo jedno pitanje sta se desava sa parama koje su pokradene npr Agrobanka jel se te pare nekako namire od imovine optuzenih ili je pojeo vuk magarca...ako je ovo drugo odoh u politiku odlezacu par godina u corci al sam bar i unuke obezbedio...

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 10 godina

Ekstraporez samo javnom sektoru i to samo za zarade veće od 100 000 dinara? To je već pravedno...to je već korak u pravom smeru. Ovo je prvi put u poslednjih 15 godina da pročitam vest koja deluje ohrabrujuće na privatni a destimulišuće na javni sektor. Mislio sam da ću pre sebi odgrizati jezik nego što ovo napišem ali - bravo za ljude u Vladi. Ima nade.

Djoka

pre 10 godina

Kako je iskren, kako je samo otvoren i posten, taj je za svaku pohvalu! Samo djezbio stasradio evo petnaest meseci, osim naravno one snazne, temeljite "rekonstrukcije", koja svakako iz korena menja sudbinu srpske politike, kad ce samo nova i jos bolja? Vucicu, vlast je malo vise od predizborne kampanje koju tako uspesno i vodis vodis sve vreme.

Zuki

pre 10 godina

"Jedan deo ćemo ubrizgati u privredu", objasnio je Vučić.

E taj deo me najvise i brine. "Ubrizgavanje" u privredu koju drze tajkuni finansijeri politckih stranaka. To je direktno hranjenje pomenutog kancera.

Vladan

pre 10 godina

Covece, minimum 80% privredne aktivnosti je u sveri trgovine, a tu 80% para obrce manje od 100 firmi koje ne zaposljavaju ni 100.000 ljudi. To su vecinom tajkunske firme sa uspostavljenim monopolom na maloprodaji i uvozu i oni guse sve ostale. Uz to su mahom off shore tipa i porez na dobit ne placaju u Srbiji.
Njihovi vlasnici svi do jednog su ucestvovali u pljackaskoj privatizaciji u Srbiji, surovanjem sa svim rezimima uz mito i korupciju su monopolizovali Srbiju. Njih treba u zatvore, konfiskovati im imovinu i pogasiti firme. Za svako kod njih zatvoreno radno mesto izniknuce 5-10 novih usled jacanja postojecih malih/srednjih firmi i otvaranja takvih novih.
Srbiji ne trebaju par desetina mega uvoznickih firmi i maloprodajnih, to je koncentracija kapitala, bolje par desetina hiljada manjih sa 10x vise zaposlenih, nema off shore (a nasi ljudi) i porez ostaje u zemlji.

Ovo bi na kraci rok znatno smanjilo nezaposlenost, povecalo plate, smanjilo odliv deviza van zemlje, pa time i potrebno zaduzivanje i dalo bi potrebnog vremena za pravu industrijalizaciju zemlje i ojacanje proizvodnje kroz strane investicije, ali i domace od ojacanih kvalitetnih preduzetnika!!!

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Zasto ne prikazete koliko je bilo zaposlenih u javnim preduzecima pre i posle proslogodisnjih izbora? Otarasite se Palme,SPS-a,PUPS-a i ostalih poltronskih stranaka pa Vam mozda i poverujem...Prvi je stranacki zapislen direktor Elektrovojvodine Srdjan Kruzevic nit je strucan,nit je obrazovan (za tako ozbiljnu funkciju) a vidi se da nije ni sposoban...Palma ga je zapislio u Novom Sadu pa je on zaposlio jos gomilu slicnih njemu koji nista ne znaju,koji nisu sposobni ni zasta sem da uzimaju pare iz budzeta...Pa svi ti sto se zapisljavaju preko stranke da znaju nesto i da hoce da rade imali bi svoje firme...sve je to novokomponovani olos...Sto direktori javnih preduzeca javno ne prikazu svoje diplome i uspehe nego zavrsavaju neke kao drustvene nauke ili privatne fakultete...Sramota bre ko nam zemlju vodi...pitajte saudijce da postanemo njihov emirat ne znam koji po redu i ovako radimo kao robovi al onako bi bar znali za koga...

dejan marelli

pre 10 godina

E što mrzim ove izjave tipa "radim 14 sati dnevno". Pa šta?! I ja znam ljude koji rmbaju po 15-16 sati dnevno ne bi li prehranili sebe i porodicu ali njih niti ko vidi niti ko čuje niti ih ko pita da li im je teško!

A.Semjonov

pre 10 godina

U pravu je za salterske dozvole.To je rak rana preduzetnista i svakog napredovanja. Alo! 20 saltera za jednu dozvolu. Salteri nam jedu vreme, inicijative, novac, ljude i buducnost. Dole salterskoj birokratiji!

Marko

pre 10 godina

Predlazem da vlada i Aleksandar Vucic podnesu ostavke zbog apsolutne nesposobnosti da vode zemlju i sumanutog zaduzivanja zemlje, to su cifre koje ce nasi praunuci vracati, to je zaduzenje vece od zaduzenja Kostunicine i Cvetkoviceve vlade zajedno i to sve u periodu od 13 meseci...
Ostavka pa izbori!!!

Pobesneli max 5

pre 10 godina

Kad ces u ovoj Liliputaniji cuti od politicara da je dobro pa nikad xa 30 god samo se svadjaju izmedju sebe i muljaju kako stignu ...Ova maska da,nam pomogne !!!!Da vazi kao i do sad RAST NEZAPOSLENOSTI JE PORASTAO ZA 10 %..To im jedino ide od ruke...Bruka !!

Bogdan

pre 10 godina

Hej, mali pa ti nisi ni bio pripravnik u život, a odmah si postao poslanik. Samo lud može od tebe i Tome da očekuje spas i rešenje bilo kog problema.

Nisam trol

pre 10 godina

Alal vera Vucicu! Nisam glasao za SNS ali sada imas moj glas. Samo mislim da treba da se otarasis Dacica. On je lukav i podmukao covek. Nije slucajno sto pokrece pitanje gradske vlasti, i ranije je cinio sve sto moze kako bi usporio reforme.

Aca

pre 10 godina

Odlicno,zakon o radu.Samo,ako bi mogao da se uskladi sa istim koji su na snazi u zemljama EU,npr.,u Nemackoj.Bilo bi interesantno kako bi na to reagovali puki eksploatatori ljudske radne snage,u Srbiji poznati pod imenom "privatnici".

Zmaj od Kosmaja

pre 10 godina

6 milijardi evra ste zaduzili zemlju za godinu dana.
Za tih godinu dana ste napravili 10 kilometara auto puta, smenili ste Dinkica i uhapsili Miskovica.

GOSPODO, VI NE ZNATE DA VODITE ZEMLJU!
Kakav aspirin, kakav pikaso, kakvi singapurcani,kakvo jahanje tigrova, skoncavanje i rad od 20 sati dnevo. Raspisite izbore.

Balkan

pre 10 godina

"Vučić nema koga, ko će iz SNS-a da vodi Beograd? Nebojša Stefanović koji je predsednik parlamenta, koji je doktorirao na Megatrend univerzitetu kod rektora Miće Jovanovića? Plus da ide na nižu funkciju. Mi smo kao politička zajednica jedna velika prčvarnica u kojoj se stranke igraju nama - osnivaju univerzitete da bi njihovi kadrovi mogli da doktoriraju i magistriraju i predaju, onda se igramo malo nauke i politike, a čitavo društvo propada".
Jovo Bakic, sve je objasnio, ja tu vise nista ne bi dodao.

Deki

pre 10 godina

Samo kada vidim u zatvoru ljude koji su nas i doveli u ovu situaciju cu moci sve ovo da podrzim. Jer sve dok su krivci na slobodi a od gradjana se uzima to nece biti posteno.

Mile

pre 10 godina

Vucko,i dalje si demagog i populista.Pa sto to nisi govorio 90 tih godina kada si podrzavao Milosevica.Tada ste zapravo unistili i opljackali Srbiju.Sada je samo doslo na naplatu te vase pogubne politike.Ali u Srbiji ima po novim podacima oko 900,000 ljudi nepismenih i lako je manipulisati sa takvima.

Zemunac

pre 10 godina

Predlazem da se izmeni Zakon o radu, tako da ubuduce ima samo jedan član
koji će glasiti:,,Radnik nema nikakva prava.'' MMF će biti prezadovoljan,
a ludi narod će ionako oduševljeno ponovo da izglasa naprednjake.

Profesor

pre 10 godina

Ponovo neodmerene izjave visokog zvanicnika srpske vlade. Posle gafa sa "skoncavanjem od srpskog naroda", sada jos jedan "rak se ne leci andolom..srbija je u poodmakloj fazi".
Rak je neizleciva bolest kada je poodmakla faza u pitanju. Da li lider koji zeli da Srbiju vodi napred i da je motivise kaze da je Srbija umrla i da joj nema spasa? Veoma neobrazovano.
Malo vise sustineske analize pred ovakve izjave.
To nije ponasanje lidera...to je znak depresije na koji vec mnogi ukazuju (vidi nedeljnik Vreme br. 1184).

tamte za kukuriku

pre 10 godina

"...izmene radnog zakonodavstva..."
Kada ce se proglasiti nezakonitim neisplacivanje licnih dohodaka?
Pa to je isto sto i krivicno delo kradje!
Kad ce se to regulisati zakonom?!

Da li mozes da udjes u prodavnicu, uzmes nesto i ne platis? Ne mozes naravno. Pa kako onda neko moze da radi, a da ne bude placen?!

Tika paor

pre 10 godina

Zašto ste onda po svim jačim firmama u Srbiji, lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima odmah postavili svoje kadrove bez adekvatne školske i stručne spreme? Da li se sve ovo u "lokalu" radi uz Vašu saglasnost? Vi političari se i dalje odnosite prema narodu kako i zaslužujemo.

Bojan

pre 10 godina

Jedino smanjenje administracije i radnika u javnim firmama doneće neki boljitak. Uz hapšenje svih lopova po tim istim firmama.
Do sad je Aca samo najavljivao i ništa nije radio. Da li sme da udari na administraciju ? Teško. To je najlenje i najopasnije glasačko telo.

Flavije sa Slavije

pre 10 godina

Vucicu, proslo je vec godinu i po otkada ste otkrili kradju pri izboru, sta ste uradili, nista, sta cete uraditi, nista. Bez mera o otpustanju administracije, agencija, politickim radnim mestima, totalnim promasajem sa ministrima (Mihajloviceva, Krkobavic, Dacic, isl.) ne moze se napred, sa Dacicem i Krkobabicem, vi cete u reforme, smesno, prvo oni to nece a drugo i ne razumeju to, pa nece Dacic valjda u borbi protiv korupcije da hapsi prvo samog sebe a i okolinu, ne nece, zato nista od toga, osudjeni smo da trunemo i cekamo kraj mukama, da odrobijamo zivot u Srbiji.

istina

pre 10 godina

A u vreme Milosevica kad ste podrzavali rat nije Vam palo napamet da unistavate penzioni fond,da unistavate ekonomiju,da ce te unistiti sve sto je radilo.U vreme Vaseg ministrovanja umesto da nesto kazete Vi ste kaznjavali novinare,tada niste bili svesni destruktivnosti rezima koji ste podrzavali,i stvarno je licemerno od Vas da sada kukate nad nasom sudbinom i dajete ocene sta ce biti ako ne uradio to sto Vi kazete.Gospodine Vucicu kako Vas nije sramota da tako nesto izjavite,imate veliku decu neka su Vam ziva i zdrava,ali i oni pamte te dane,pitace ce Vas kad tad zasto ste to radili,i sta ce te im odgovoriti da je to tada bilo ispravno a ovo danas jos ispravnije.Sramota i nisam stvarno ocekivao od Vas da lupetate gluposti ,vec najmanje sto bi bilo ljudski da priznate svoje greske i zablude i ucutite.Ne Vama to nije dosta vec izigravate mesiju i coveka koji ce pomoci a zaboravljate naprasno da ste jedan od krivaca za ovakvo stanje u zemlji,i umesto da se izvinete narodu Vi vredjate nasu inteligenciju nesuvislim pricama koje nam pricate od ranih devedesetih.Kako Vas nije sramota i znate li Vi sta znaci ta rec,prestanite da dajete savete bar iz oblasti o kojima nemate pojma,drzite se ustaljene seme obmane svojih biraca koji su slepi kod ociju,i gluvi kod usiju,i koji gledaju u Vas ko u boga,a Vi im citirajte Vebera i svi ce te biti srecni i zadovoljni a nas koji Vam ne verujemo i znamo ko ste Vi, pustite na miru jer sta god da kazete mi Vam ne verujemo niti cemo Vam verovati.

milan

pre 10 godina

Videcemo jednog dana koliko nas je ta velikodusnost emirata stvarno kostala, stara vlada u doba svetske recesije nije imala sanse da dobije jeftinije kredite u sustini jeftiniji krediti se opet negde naplate naprimer po trajanju povracaja i prestani kao vlast Vucicu stalno praviti propagandu kao da smo u sred izbora to ostavlja utisak potrebe za pravdanjem svojih poteza koji su neevikasni do sada.

Tihi Don

pre 10 godina

Samo napred gospodine Vucicu.Iskoristite ovaj trenutak , dok nas je vise koji Vas podrzavamo.I sami ste svesni da to nece dugo potrajati, zato menjajte i rusite sve prepreke nase zaostalosti, a narocito zaostalosti bivsih genijalaca.

Žljebar

pre 10 godina

Radulović je toliko blogovao na B92 kako treba ukinuti subvencije za zapošljavanje.
Sad je ministar, a eto, i subvencije ostadoše.

srle

pre 10 godina

Bla bla bla, pa ovo bi i moj Lazar od 5 godina znao da kaze.
Sta je novo rekao, nista? To slusamo stalno.
Kao sad ce da nas spase liberarniji pristup izdavanu gradjevinskih dozvola.
Ostala mu je ta radikalska demagogija koju su naucili od seselja.
A narod se lozi....

Trla baba lan

pre 10 godina

Dotični gospodin kao da apostrofira legendu Taška Načića u Radovanu III:

"Ili će nam život biti cveće,
Ili mene više biti neće ..."

do sledećih izbora, naravno.

Sergio

pre 10 godina

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=754035#k10590636

Evo vam ja sam vojni penzioner(invalid),moja penzija je 33000 rsd,nemam stan iako me po zakonu sleduje,jer sam uvek radio van mesta boravka),znaci moram da placam kiriju,supruga mi je na birou 12 godina,nikad je nisu pozvali za posao,imam dvoje dece,jedno skolsko,jedno pretskolko...Samo za lekove mesecno moram da izdvojim 5000 rsd,pa dodajte kiriju,struju,vodu,rts,telefon,uzinu klincima,ogrev,donji ves(ostalo kupujemo polovno),pa vidite koliko su velike vojne penzije...I grehota je pricati o vojnim penzijama od 1000 eura.Neznam samo kako o nekome moze pasti napamet.A realno mi vojni penzioneri,velika vecina beskucnici,smo najugrozeniji sloj drustva.Pouzdano znam da ima vojnih penzionera i sa penzijama od tih 1000 eura i sa po dva stana,ali njih je realno oko 3% od ukupnog broja i oni su bili generali,visoki oficiri.Za stanove ih optuzujem jer nije posteno i sigurno je lopovlukom namaknuto,al penzije ljudi nisu sami trazili.

nula bodova

pre 10 godina

Sve cemo uraditi samo necemo ispitati dvadesetogodisnju divljacku pljacku Srbije i njenog naroda, necemo oduzeti imovinu lopovima kako bi je vratili drzavi i necemo ugrozavati monopole lokalnih tajkuna, stranih firmi i javnih preduzeca. Svi zakoni o radu, ukidanje propisa i ostale trivijalnosti su obicne besmislice koje papagajski ponavlja svaka vlada bez ikakvih rezultata.

Pametnjaković

pre 10 godina

Mene ovaj Vučić iznenađuje. Po onome što govori izgleda da su ozbiljno rešili da reformišu zemlju tako da i dobijemo neku šansu na tržištu EU, ali ostaje da se vidi na delima. Ako se zaista bude skresao javni sektor, smanjili porezi i takse, privatni sektor će imati šanse da postane konkurentan na tržištu EU za desetak godina. Samo mi je jako žao što se sa tim nije počelo pre desetak godina jer bismo danas već bili, ekonomski i konkurentno, pristojno stojeća zemlja. I naravno jako je bitno vratiti pare koje su potrošene po osnovu javnih nabavki (legalno po zakonu) u zadnjih desetak godina, najmanje 8-10 milijardi evra. To bi mnogo ubrzalo sve.

Branko Fon Beca

pre 10 godina

Prvo pohapsiti i zapleniti imovinu onih koji su godinama svojim stavovima i ponašanjem, recimo lepljenjem plakata sa slikom ratka mladića i natpisom srpski heroj, doveli zemlju u izolaciju i naneli joj neprocenjivu štetu od ionako "naklonjene" međunarodne organizacije, koju bi sad, kao vasksli eu pokajnici, da nadoknađuju preko tuđe grbače.
Ako tamo neko misli da je dovoljno da malo uspori govor i pravi dramske pauze uz skrštene prste, pa da se sve zaboravi,vara se.

mail

pre 10 godina

Solidarni porez samo za drzavnu kastu je u redu. Oni su njihovi poslodavci, pa mogu i plate da im ukinu, ako hoce ovi tako da rade, sto se mene tice. Jest da mi zena radi u drzavnoj kasti, ali to je ok.

Sto mu gromova

pre 10 godina

Ako je tako povoljan kredit od Emirata, zašto uzimamo samo 2-3 milijarde? Zašto ne uzmemo 4-5 milijarde, da se nadje, da se ima. Široko da nam bude jedno dve, tri godine...

Genijalna ideja

pre 10 godina

Genijalna ideja postoji i uvek je postojala kao rešenje za povećanje prihoda, a to je 100% naplata poreza i carina. Umesto što povećavaju porez svaki drugi dan, počnite da se bavite stvarno naplatom PDV-a. Pola zemlje izbegava plaćanje PDV! Pola uvezene robe nedeklariše robu u stvarnoj vrednosti! Pola zemlje ne plaća porez na imovinu! Šta je sa zemljištem, vratite zemljište starim vlasnicima, pa neka plaćaju porez na zemljište.
Ima genijalnih ideja, nego nema genijalnih ljudi da ih primene!

Užas!

pre 10 godina

Evo ga Vučić ponovo priča o stvarima koje nisu njegov resor I za koje su nadležni ministri rekli da o njima neće diskutovati (niti ih puštati u medije) dok ne budu definitivno razrađeni I usvojeni "na Vladi". Time od starta minira nadležne ministre I bagatelizuje njihov rad. Ovaj čovek bi da preuzme sve resore, da se za sve pita I o svemu odlučuje ali se čudi kada drugi u tome prepoznaju opasnu koncentraciju moći (puzajuću diktaturu).

seljadin

pre 10 godina

ajde Vucicu zna se ko je pojeo i ko jede Srbiju, oni koji nemaju firme a imaju milijarde, i oni koji su dobili firme a ne znaju da ih vode, sem do stecaja i prodaje zemljista

dare 011

pre 10 godina

Dobro jutro...stimulišite mikro preduzetništvo...dajte ljudima šansu da sjašu sa državnih jasli. Na taj način imaćete dvostruki efekat, smanjenje zaposlenih u javnom sektoru i porast zaposlenih u privatnom jer će svaki osnivač zaposliti barem jednog radnika...

......

pre 10 godina

mera 8. Destimulisati useljavanje u Beograd. Beograd je administrativni, kulturni,finansijski i turisticki centar drzave. Sve investicije u privredu i poljoprivredu se planski dislociraju sirom Srbije.
mera 9. Sediste ministarstva za poljoprivredu se seli u Novi Sad. Ministarstvo ekonomije i privrede se seli u Nis.

Zeljko

pre 10 godina

Ako se smanji jedan porez mora drugi da se poveća? A da smanjis rasipanje? To ti nije palo na pamet? Da rasteras jedno 100.000 parazita sa budžeta? Ne, nikako, pala bi ti podrška?

jovan

pre 10 godina

Da li cete mozda da smanjite drasticno najveci vozni park najsiromasnije zemlje na Balkanu? Da li cete uvesti sluzbene registarske tablice? Da li cete ukinuti "diskrecione troskove" ministara ? Eto, samo pitam, ne svadjam se.

Balkan

pre 10 godina

Covek radi i na merama stednje, pravljenju budzeta, rukovodi tajnim sluzbama, hapsi.... Aman covece, nije sve tvoj posao! Guras se svuda, da bi odrzao rejting do izbora. Ostavi eksperte koje ste doveli da rade na merama stednje. Zasto je Lazar Krstic tu?

pa

pre 10 godina

sta ste bre to uradil ii doveli nas dotle
pa sta bi sa onih 100 miljiradi iz rusije, pa stotine hiljada radnih mesta, pa ve plate i penzije, pa, pa , pa .... znaci da ste lagali

Juri

pre 10 godina

Prvo će da promeni zakon o radu, kao da su radnici krivi za sve. Vucicu reši za početak 24 privatizacije, više od godine si na vlasti, a treba da se reše stotine. One su uzrok bede u Srbiji. Uzmi od onih koji su opljačkali Srbiju. Nego to nećeš, trebalo bi da hapsis svoje. Šta će da nam kažu strani savetnici što mi neznamo?

Морава и брда

pre 10 godina

Без обзира на тешкоће , ипак је непримерено поредити стање у Србији са болешћу - рак .

Djoshica

pre 10 godina

Pošto čvrsto verujem Vučiću, oslanjam se na njegove procene i već paralelno planiram svoje buduće poteze. Student sam od 95te i završavam fakultet do sledeće godine. Imam dovoljno vremena da sKupim znanje, po veoma povoljnom kreditu, i da ga otplaćujem, kad se zaposlim kao inženjer u nekom stranom preduzeću, koja će nas preplaviti. Pošto nisam radio u struci, i ostao sam bez posla u domaćoj firmi, ostao mi jedan stambeni, i jedan potrošački kredit, koji ću takođe da otplatim. S obzirom na slabu platu u našoj firmi, kasnio sam s otplatom i refinansiranjem, pogotovu sad, kad sam na birou. Sve se ovim planom Vučića poklapa, i trudiću se, naravno da postanem bar pomoćni inženjer u Mercedesu, kao i budući, ponosni vlasnik jednog primerka (kojeg ću dobiti povoljno kao visoko kvalifikovan radnik)... Onda će i žena, s decom da mi se vrati iz Nemačke, u isti onaj stan, koji mi je banka privremeno oduzela. A auto neka im na čast, jer pored nove "mečke" ništa mi neće trebati, već samo dobra turistička agencija, koja mora biti jedna od najboljih da može da mi izađe u susret. Pozdrav vama, a evo došli ovi "žuti" da mi seku struju...

dragan

pre 10 godina

Za smanjenje deficita smanjiti broj poslanika u skupstini,ukinuti mesta za prvog,drugog itd potpredsednika vlade,ukinuti upravne odbore,agencije za presipanje iz supljeg u prazno,razne menadzere u opancima,izgraditi fabrike,trcati po svetu trazeci posao za nasu drzavu a ne kredite.Medjutim ovaj je odavno na smetlistu istorije pa je ovo program za neku buducu vladu a ova vlada ce biti daleki kosmarni san sa njim i Ivicom.

pucice te ko gume

pre 10 godina

" "Nemačka vlada nam šalje Betinu Nelan koja će od 1. decembra raditi sa mnom", kazao je Vučić"

Zbog slicnih stvari si druge ljude po srbiji nazivao izdajnicima a ti sad odjednom heroj kad radis isto,kako to?

Nexus

pre 10 godina

Najavio mere :) Godinu i po dana na vlasti i dalje najavljuje. Aj za njega me ne cudi jer za razliku od drugih ne bolujem od amnezije i znam kakav je ovo nesposobni lazov i demagog al dal je bar malo sramota botove da ga i dalje dizu u nebesa?

Slobodan

pre 10 godina

1. Otpustanje stranackih kadrova, za koje su izmisljavana radna mesta, samo da bi primali ogromne plate!
2. Ukinuti naknade za upravne odbore i onemoguciti da jedna osoba bude u vise od jednog upravnog odbora!
3. Rasprodati luksuzni vozni park, koji sluzi za arcenje naseg novca u privatne svrhe politicke "elite", sto kroz registracije, poreze i odrzavanje, sto kroz enormne kolicine goriva! Ako obican svet moze svojim kolima na posao, zasto to ne bi radili i politicari?!
4. U znak solidarnosti sa svojim narodom, niko od njih ne sme imati platu vecu od 2 PRAVE PROSECNE PLATE, a to je oko 40.000 dinara!
5. Ukinuti subvencionisane restorane u skupstini, vladi, vec da gospoda politicari placaju svoje racune iz svoga dzepa, po trzisnoj ceni. Valjda ce tada vise voditi racuna o poskupljenjima!
6. Crkvama uvesti samofinansiranje i PDV!
Eto gospodo... Pocnite prvo od sebe, ako vec pricate o moralu, pa ako posle toga bude neophodno, mozete i nama da popujete o stednji!

Pera

pre 10 godina

Sve samo da slucajno ne smanji budzet. Nikako da shvati da jedino moze da kontrolise rashode, a prihode ne...

Smanji broj poslanika na ispod 100, ukini gomile agencija, limitiraj plate zaposlenih u drzavnim sluzbama na 2 prosecne republicke plate i odnos 1:3, ukini mobilne o trosku drzave, prodaj vozni park, ukini troskove na reprezentaciju, maksimalno smanjiti putovanja (koristiti audio/video konekciju), uvesti godisnju poresku prijavu za sve koji zaradjuju preko 2 prosecne plate, ispitati kako su regitrovani objekti/stanovi (da li za firmu ili stanovanje), kako se koriste, i u zavisnosti od toga naplatiti odgovarajuci porez, proveriti odakle ljudima jahte i besna kola, a prihodi nula ili minimalni i ne placaju porez.



Kad se sve ovo uradi ja sam siguran da ce biti podrske i za dodatne poreze.

Zoran M.

pre 10 godina

Da li neko misli da Opštini Novi Beograd trebaju 4 matičarke u kancelariji (koliko sam ih ja video)? Da li nekome trebaju ovoliki šalteri u MUP-u Srbije? Koliko mesečno naših novaca proždere sama država preko zaposlemih u administraciji? Oćete gospodo u EU, e pa onda država treba da živi od poreza i kazni, a privatnike rasteretite skroz kako bi mogli poslovati i puniti taj Vaš budžet, a građanima dajte platu za rad, a ne nerad. Ovde se plaća zvanje (gde to još ima)? Stvari su vrlo proste ali niko od političara nema tu petlju da kreira neku privredu u koju će poslati sve one koji ostanu bez posla (u državnoj upravi i lokalnim samoupravama). Ovde je potrebno menjanje sistema jer prelaskom u EU prelazimo u kapitalistički sistem, a nama su političari i dalje komunisti, socijalisti i demokrate. Mislim da rešenja za našu milu Srbiju ima, posebno ako mercedese i bmw-e budu vozili poljoprivrednici koji rade i stvaraju novac (obavljajući posao koji jeste naša strateška grana) a ne neradnici i mamine i tatine maze po Beogradu. Pogledajte samo da beogradske toplane mojoj zgradi za 1 godinu naplate c. grejanje 59.000,00 EUR a najviše su plaćeni u tim istim toplanama neradnici dok oni ljudi koji su po terenu imaju najmanju platu - tu je gospodine Vučiću problem! Plaćajte rad, a ne diplome, titule, zvanja, nagrade i drugo, već samo dela! Verujem da mnogi građani Srbije dele mišljenje samnom.

citizenkane

pre 10 godina

"On kaže da se radi i na reformi penzionog sistema i da je važno kako da, "ne smanjujući penzije već praveći zdrav osnov da u budućnosti one budu veće, sprovedemo tu reformu". "

Ha, ha. Sav novac iz naseg penzionog fonda nije ulagan u razne investicije sirom sveta kao sto sve normalne zemlje rade, vec su se deli krediti nasim propalim firmama a novac trosio na plate komunistickih pregalaca. Dakle ne postoji perpetum mobile, para nema a pored obicnih imamo jos i vojne penzionere posto smo spojili fondove. I tako ce i biti u buduce, odluka je samo da li da dajete penzije po 100eura pa da uzimate iz budjeta 20% ili da neko ima 200eura a oficiri DB , spijuni iz Akademije Nauka i pevaljke 1000 eura pa dazbog toga zahvatanje iz budjeta 50%. Ja znam da svoju penziju docekati necu, potrosice je ovi penzioneri bivsi Slobini glasaci. Uvek su mislili samo na sebe a nikada na svoju decu. Nemci su emocionalne gromade za nas, samo ne pricaju na sva usta

parazitiranje se nastavlja

pre 10 godina

"..solidarni porez bi obuhvatao samo javni sektor i to samo deo natprosečnih primanja, ali se nadam da tu meru nećemo morati da donosimo". Oni ne smeju ni da oporezuju javni sektor, a kamoli da ga smanjuju! To je to, jasno je da ce se ici na to da drzava pojede samu sebe do kraja. Ko jos moze neka ide, blago onima koji su vec otisli. Ovi ce kupiti jos godinu-dve najvise, a onda kud koji.

Pera

pre 10 godina

Sve samo da slucajno ne smanji budzet. Nikako da shvati da jedino moze da kontrolise rashode, a prihode ne...

Smanji broj poslanika na ispod 100, ukini gomile agencija, limitiraj plate zaposlenih u drzavnim sluzbama na 2 prosecne republicke plate i odnos 1:3, ukini mobilne o trosku drzave, prodaj vozni park, ukini troskove na reprezentaciju, maksimalno smanjiti putovanja (koristiti audio/video konekciju), uvesti godisnju poresku prijavu za sve koji zaradjuju preko 2 prosecne plate, ispitati kako su regitrovani objekti/stanovi (da li za firmu ili stanovanje), kako se koriste, i u zavisnosti od toga naplatiti odgovarajuci porez, proveriti odakle ljudima jahte i besna kola, a prihodi nula ili minimalni i ne placaju porez.



Kad se sve ovo uradi ja sam siguran da ce biti podrske i za dodatne poreze.

Zoran M.

pre 10 godina

Da li neko misli da Opštini Novi Beograd trebaju 4 matičarke u kancelariji (koliko sam ih ja video)? Da li nekome trebaju ovoliki šalteri u MUP-u Srbije? Koliko mesečno naših novaca proždere sama država preko zaposlemih u administraciji? Oćete gospodo u EU, e pa onda država treba da živi od poreza i kazni, a privatnike rasteretite skroz kako bi mogli poslovati i puniti taj Vaš budžet, a građanima dajte platu za rad, a ne nerad. Ovde se plaća zvanje (gde to još ima)? Stvari su vrlo proste ali niko od političara nema tu petlju da kreira neku privredu u koju će poslati sve one koji ostanu bez posla (u državnoj upravi i lokalnim samoupravama). Ovde je potrebno menjanje sistema jer prelaskom u EU prelazimo u kapitalistički sistem, a nama su političari i dalje komunisti, socijalisti i demokrate. Mislim da rešenja za našu milu Srbiju ima, posebno ako mercedese i bmw-e budu vozili poljoprivrednici koji rade i stvaraju novac (obavljajući posao koji jeste naša strateška grana) a ne neradnici i mamine i tatine maze po Beogradu. Pogledajte samo da beogradske toplane mojoj zgradi za 1 godinu naplate c. grejanje 59.000,00 EUR a najviše su plaćeni u tim istim toplanama neradnici dok oni ljudi koji su po terenu imaju najmanju platu - tu je gospodine Vučiću problem! Plaćajte rad, a ne diplome, titule, zvanja, nagrade i drugo, već samo dela! Verujem da mnogi građani Srbije dele mišljenje samnom.

acea

pre 10 godina

Odavno pricam da mora nesto da se promeni!
Ovako stvarno vise ne moze!
Zato mi se i svidja izbor Radulovica i Krstica za ministre jer se nadam, ako im Vucic obezbedi podrsku, da ce da preokrenu Srbiju i izvuku je iz bankrota!!!!

STANIJA

pre 10 godina

Sramoto jedna, nije problem u tome sto cemo "pojesti sami sebe" nego sto ste nas vi (korumpirani politicari) vec odavno pojeli!
(geronimo, 16. septembar 2013 13:54)

Tačno je da nas od 1999. godine jedu naši korumpirani političari. Neverovatno je koliko je Srbija bogata zemlja bila kada su je ti halapljivci proždirali dvanaest godina. Ova situacija, danas, rezultat je gramzivost DS kadrova u čiju se ''čast i poštenje'' možemo uveriti svakodnevno u novinama, gde objavljuju njihovo hapšenje. Ova vlada čini velike napore da nešto promeni, da stvori jači sistem bez korupcije i zloupotrebe službenog položaja.

SPAVAC

pre 10 godina

Po ko zna koji put, vlasti nam kazu da treba stezati kais, da su potrebne bolne mere i sve to...Rezultata nigde. I mislim da je ovo poslednja prilika da nesto od drzave moze da se spasi. I zato jedino preostaje da se podrzi ovo sto Vucic radi. Nema druge.

Bajadera

pre 10 godina

Činjenica je da su našoj zemlji potrebne korenite reforme svih segmenata života. Drago mi je što vidim da se mnoge stvari pokreću sa mrtve tačke. Posle dugog niza godina, stvari počinju da se menjaju i to svakako budi nadu da loše stvari ipak mogu da se promene. Samo zli jezici mogu da kritikuju nečije dobre namere.

istina

pre 10 godina

A u vreme Milosevica kad ste podrzavali rat nije Vam palo napamet da unistavate penzioni fond,da unistavate ekonomiju,da ce te unistiti sve sto je radilo.U vreme Vaseg ministrovanja umesto da nesto kazete Vi ste kaznjavali novinare,tada niste bili svesni destruktivnosti rezima koji ste podrzavali,i stvarno je licemerno od Vas da sada kukate nad nasom sudbinom i dajete ocene sta ce biti ako ne uradio to sto Vi kazete.Gospodine Vucicu kako Vas nije sramota da tako nesto izjavite,imate veliku decu neka su Vam ziva i zdrava,ali i oni pamte te dane,pitace ce Vas kad tad zasto ste to radili,i sta ce te im odgovoriti da je to tada bilo ispravno a ovo danas jos ispravnije.Sramota i nisam stvarno ocekivao od Vas da lupetate gluposti ,vec najmanje sto bi bilo ljudski da priznate svoje greske i zablude i ucutite.Ne Vama to nije dosta vec izigravate mesiju i coveka koji ce pomoci a zaboravljate naprasno da ste jedan od krivaca za ovakvo stanje u zemlji,i umesto da se izvinete narodu Vi vredjate nasu inteligenciju nesuvislim pricama koje nam pricate od ranih devedesetih.Kako Vas nije sramota i znate li Vi sta znaci ta rec,prestanite da dajete savete bar iz oblasti o kojima nemate pojma,drzite se ustaljene seme obmane svojih biraca koji su slepi kod ociju,i gluvi kod usiju,i koji gledaju u Vas ko u boga,a Vi im citirajte Vebera i svi ce te biti srecni i zadovoljni a nas koji Vam ne verujemo i znamo ko ste Vi, pustite na miru jer sta god da kazete mi Vam ne verujemo niti cemo Vam verovati.

Boki

pre 10 godina

Istina je da Srbija vuce tesku bolest vec jako dugo, previse je pokradena i ojadjena, pa kao takva ne moze preko noci da se oporavi. Da bi proces oporavka bio brzi potrebno je preduzeti neke meree koje nisu popularne i koje ce vecina gradjana osetiti po dzepu, a moze da bude i duzi oporavak koji bi bio manje bolan. Sve zavisi na sta smo spremni i koliko zelimo da se zrtvujemo. Strani investitori su u ovom trenutku itekako potrebni jer sto vise njih dodje tu se stvara bolja pozicija za mere stednje. Aleksandar Vucic nije nista rekao sto nije istina i cenim ga zbog toga. Nadam se da ce uciniti sve da pronadje sto bolje resenje za Srbiju.

pucice te ko gume

pre 10 godina

" "Nemačka vlada nam šalje Betinu Nelan koja će od 1. decembra raditi sa mnom", kazao je Vučić"

Zbog slicnih stvari si druge ljude po srbiji nazivao izdajnicima a ti sad odjednom heroj kad radis isto,kako to?

Slobodan

pre 10 godina

1. Otpustanje stranackih kadrova, za koje su izmisljavana radna mesta, samo da bi primali ogromne plate!
2. Ukinuti naknade za upravne odbore i onemoguciti da jedna osoba bude u vise od jednog upravnog odbora!
3. Rasprodati luksuzni vozni park, koji sluzi za arcenje naseg novca u privatne svrhe politicke "elite", sto kroz registracije, poreze i odrzavanje, sto kroz enormne kolicine goriva! Ako obican svet moze svojim kolima na posao, zasto to ne bi radili i politicari?!
4. U znak solidarnosti sa svojim narodom, niko od njih ne sme imati platu vecu od 2 PRAVE PROSECNE PLATE, a to je oko 40.000 dinara!
5. Ukinuti subvencionisane restorane u skupstini, vladi, vec da gospoda politicari placaju svoje racune iz svoga dzepa, po trzisnoj ceni. Valjda ce tada vise voditi racuna o poskupljenjima!
6. Crkvama uvesti samofinansiranje i PDV!
Eto gospodo... Pocnite prvo od sebe, ako vec pricate o moralu, pa ako posle toga bude neophodno, mozete i nama da popujete o stednji!

Pametnjaković

pre 10 godina

Mene ovaj Vučić iznenađuje. Po onome što govori izgleda da su ozbiljno rešili da reformišu zemlju tako da i dobijemo neku šansu na tržištu EU, ali ostaje da se vidi na delima. Ako se zaista bude skresao javni sektor, smanjili porezi i takse, privatni sektor će imati šanse da postane konkurentan na tržištu EU za desetak godina. Samo mi je jako žao što se sa tim nije počelo pre desetak godina jer bismo danas već bili, ekonomski i konkurentno, pristojno stojeća zemlja. I naravno jako je bitno vratiti pare koje su potrošene po osnovu javnih nabavki (legalno po zakonu) u zadnjih desetak godina, najmanje 8-10 milijardi evra. To bi mnogo ubrzalo sve.

Tihi Don

pre 10 godina

Samo napred gospodine Vucicu.Iskoristite ovaj trenutak , dok nas je vise koji Vas podrzavamo.I sami ste svesni da to nece dugo potrajati, zato menjajte i rusite sve prepreke nase zaostalosti, a narocito zaostalosti bivsih genijalaca.

sdf

pre 10 godina

da li su ovi ljudi sto napadaju vucica ikada radili negde u svom zivotu?
Da li vi shvatate da Vucic ne najavljuje ove mere da bi vas jos vise nervirao, da bi vas izgladnjivao, da bi obezbedio sebi i svojim drugarima bolje automobile, vise stanova, vec da se ovo radi da ne bismo za 5 godina bankrotirali (mada zemlja je pljackana 12 godina i pitanje je da li cemo se izvuci).

Da le ste se ikada stavili u polozaj Tadica, Vucica, Cvetkovica (nije bitno koja partija nego koja funkcija) i zapitali sta biste vi drugacije uradili. Kako i odakle dati penzionerima vece penzije? Nemoguce.
Da li nastaviti sa uzimanjem kredita u narednih 5 godina da bismo zamajavali ljudi i davali bezveze pare u nepovrat?

Ne...

Uostalom bice izbori vi glasajte i zamenite Vucica, ali ja kao neko ko je oduvek glasao za DS, smatram da je dosta vise ljudima koji samo svoj dzep i biznis gledaju i da li je moguce da i oni najokoreliji DSovci ne prepoznaju dobru volju Vucica i ekipe da stvarno nesto uradi, bez obzira kako proziva Djilasa... Da li zaista mislite da Vucic ima zelju da napravi sebi firmu i iskoristi polozaj i obogati se, ili ako nista, ali nista drugo, zeli da smanji korupciju u zemlji, koja ako se drasticno smanji u narednih 5-10 godina, moze dosta toga dobrog da donese... Sa ovim lopovlukom kako je do sada bilo nema nam buducnosti ni za 50 godina (mislim na srednji sloj ljudi a ne onu saku koja direktno ubira procente).

IlijaK

pre 10 godina

Mislim d asu nam ove reforme preko potrene. Nama sam naš sistem predstavlja najgoreg neprijatelja. Definitivno se Srbija mora modernizovati,kao što Vučić kaže. Ovakvi jednostavno ne možemo da opstanemo.

Boško

pre 10 godina

Fiskalni deficit se mora smanjiti, prihodi moraju biti znatno veći, ato je moguće jedino povećanom proizvodnjom, većim investiranjem. Verujem da će Vučić sa saradnicima i u tome uspeti, kad znamo uzroke, naćićemo i način da izlečimo bolest.

pa

pre 10 godina

sta ste bre to uradil ii doveli nas dotle
pa sta bi sa onih 100 miljiradi iz rusije, pa stotine hiljada radnih mesta, pa ve plate i penzije, pa, pa , pa .... znaci da ste lagali

A.Semjonov

pre 10 godina

U pravu je za salterske dozvole.To je rak rana preduzetnista i svakog napredovanja. Alo! 20 saltera za jednu dozvolu. Salteri nam jedu vreme, inicijative, novac, ljude i buducnost. Dole salterskoj birokratiji!

jovan

pre 10 godina

Da li cete mozda da smanjite drasticno najveci vozni park najsiromasnije zemlje na Balkanu? Da li cete uvesti sluzbene registarske tablice? Da li cete ukinuti "diskrecione troskove" ministara ? Eto, samo pitam, ne svadjam se.

Piki

pre 10 godina

Kod nas jos vaze neke stvari iz Titovog vremena kad su naprimer javna preduzeca u pitanju,nismo se modernizovali na vreme,tehnologije za fabrike su nam zastarile,birokratija glomazna,ova drzava nije dozivela pravu reformu na vreme zato sad i jesmo u situaciji u kojoj smo.

Nexus

pre 10 godina

Najavio mere :) Godinu i po dana na vlasti i dalje najavljuje. Aj za njega me ne cudi jer za razliku od drugih ne bolujem od amnezije i znam kakav je ovo nesposobni lazov i demagog al dal je bar malo sramota botove da ga i dalje dizu u nebesa?

citizenkane

pre 10 godina

"On kaže da se radi i na reformi penzionog sistema i da je važno kako da, "ne smanjujući penzije već praveći zdrav osnov da u budućnosti one budu veće, sprovedemo tu reformu". "

Ha, ha. Sav novac iz naseg penzionog fonda nije ulagan u razne investicije sirom sveta kao sto sve normalne zemlje rade, vec su se deli krediti nasim propalim firmama a novac trosio na plate komunistickih pregalaca. Dakle ne postoji perpetum mobile, para nema a pored obicnih imamo jos i vojne penzionere posto smo spojili fondove. I tako ce i biti u buduce, odluka je samo da li da dajete penzije po 100eura pa da uzimate iz budjeta 20% ili da neko ima 200eura a oficiri DB , spijuni iz Akademije Nauka i pevaljke 1000 eura pa dazbog toga zahvatanje iz budjeta 50%. Ja znam da svoju penziju docekati necu, potrosice je ovi penzioneri bivsi Slobini glasaci. Uvek su mislili samo na sebe a nikada na svoju decu. Nemci su emocionalne gromade za nas, samo ne pricaju na sva usta

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 10 godina

Ekstraporez samo javnom sektoru i to samo za zarade veće od 100 000 dinara? To je već pravedno...to je već korak u pravom smeru. Ovo je prvi put u poslednjih 15 godina da pročitam vest koja deluje ohrabrujuće na privatni a destimulišuće na javni sektor. Mislio sam da ću pre sebi odgrizati jezik nego što ovo napišem ali - bravo za ljude u Vladi. Ima nade.

srle

pre 10 godina

Bla bla bla, pa ovo bi i moj Lazar od 5 godina znao da kaze.
Sta je novo rekao, nista? To slusamo stalno.
Kao sad ce da nas spase liberarniji pristup izdavanu gradjevinskih dozvola.
Ostala mu je ta radikalska demagogija koju su naucili od seselja.
A narod se lozi....

tamte za kukuriku

pre 10 godina

"...izmene radnog zakonodavstva..."
Kada ce se proglasiti nezakonitim neisplacivanje licnih dohodaka?
Pa to je isto sto i krivicno delo kradje!
Kad ce se to regulisati zakonom?!

Da li mozes da udjes u prodavnicu, uzmes nesto i ne platis? Ne mozes naravno. Pa kako onda neko moze da radi, a da ne bude placen?!

parazitiranje se nastavlja

pre 10 godina

"..solidarni porez bi obuhvatao samo javni sektor i to samo deo natprosečnih primanja, ali se nadam da tu meru nećemo morati da donosimo". Oni ne smeju ni da oporezuju javni sektor, a kamoli da ga smanjuju! To je to, jasno je da ce se ici na to da drzava pojede samu sebe do kraja. Ko jos moze neka ide, blago onima koji su vec otisli. Ovi ce kupiti jos godinu-dve najvise, a onda kud koji.

Branko Fon Beca

pre 10 godina

Prvo pohapsiti i zapleniti imovinu onih koji su godinama svojim stavovima i ponašanjem, recimo lepljenjem plakata sa slikom ratka mladića i natpisom srpski heroj, doveli zemlju u izolaciju i naneli joj neprocenjivu štetu od ionako "naklonjene" međunarodne organizacije, koju bi sad, kao vasksli eu pokajnici, da nadoknađuju preko tuđe grbače.
Ako tamo neko misli da je dovoljno da malo uspori govor i pravi dramske pauze uz skrštene prste, pa da se sve zaboravi,vara se.

Zeljko

pre 10 godina

Ako se smanji jedan porez mora drugi da se poveća? A da smanjis rasipanje? To ti nije palo na pamet? Da rasteras jedno 100.000 parazita sa budžeta? Ne, nikako, pala bi ti podrška?

aconi

pre 10 godina

Sto pre se osloboditi SPS i PUPS jer su oni najveci kocnicari!!!
Matori Krkobabic ne dozvoljava da se menja Zakon o radu koji je umrtvio zaposljavanje i fond PIO koji je najveci trosak budzeta!!!

Mlada_Mačva

pre 10 godina

Polako dolazi vreme kada siromašni građani Srbije neće više moći da plaćaju postojanje ovako glomaznog i zastarelog državnog sistema u Srbiji. Svakako da reforma mora da se sprovede.

Impala

pre 10 godina

Meni je drago sto makar neko dodje i kaze da nama uopste nije idealno, kako se od nekih politicara moze cuti, i da smo stvarno u cabru. Ne uozbilje li se bice nam neki od scenarija.

Juri

pre 10 godina

Prvo će da promeni zakon o radu, kao da su radnici krivi za sve. Vucicu reši za početak 24 privatizacije, više od godine si na vlasti, a treba da se reše stotine. One su uzrok bede u Srbiji. Uzmi od onih koji su opljačkali Srbiju. Nego to nećeš, trebalo bi da hapsis svoje. Šta će da nam kažu strani savetnici što mi neznamo?

Neukroćena goropad

pre 10 godina

Normalno je da moramo da ispaštamo mi obični građani. Ne zbog mera ove Vlade,već zbog grešaka tj.pljačke koja se dogodila za vreme bivše vlasti.Moramo biti strpljivi ako uopšte mislimo da nam bude bolje.

Lux

pre 10 godina

Ako se ne uđe u bolne reforme postoji opasnost da i ono što je zdravo u našoj privredi i ekonomiji nestane i utopi se u ono što funkcioniše mimo svih zakona tržišne ekonomije, tako da izbora mnogo nema. Ne postoji, niti može da opstane, polutržišni ili kvazitržišni vid ekonomije u kome se mi godinama nalazimo.

Balkan

pre 10 godina

Covek radi i na merama stednje, pravljenju budzeta, rukovodi tajnim sluzbama, hapsi.... Aman covece, nije sve tvoj posao! Guras se svuda, da bi odrzao rejting do izbora. Ostavi eksperte koje ste doveli da rade na merama stednje. Zasto je Lazar Krstic tu?

Užas!

pre 10 godina

Evo ga Vučić ponovo priča o stvarima koje nisu njegov resor I za koje su nadležni ministri rekli da o njima neće diskutovati (niti ih puštati u medije) dok ne budu definitivno razrađeni I usvojeni "na Vladi". Time od starta minira nadležne ministre I bagatelizuje njihov rad. Ovaj čovek bi da preuzme sve resore, da se za sve pita I o svemu odlučuje ali se čudi kada drugi u tome prepoznaju opasnu koncentraciju moći (puzajuću diktaturu).

nula bodova

pre 10 godina

Sve cemo uraditi samo necemo ispitati dvadesetogodisnju divljacku pljacku Srbije i njenog naroda, necemo oduzeti imovinu lopovima kako bi je vratili drzavi i necemo ugrozavati monopole lokalnih tajkuna, stranih firmi i javnih preduzeca. Svi zakoni o radu, ukidanje propisa i ostale trivijalnosti su obicne besmislice koje papagajski ponavlja svaka vlada bez ikakvih rezultata.

Sto mu gromova

pre 10 godina

Ako je tako povoljan kredit od Emirata, zašto uzimamo samo 2-3 milijarde? Zašto ne uzmemo 4-5 milijarde, da se nadje, da se ima. Široko da nam bude jedno dve, tri godine...

Bogdan

pre 10 godina

Hej, mali pa ti nisi ni bio pripravnik u život, a odmah si postao poslanik. Samo lud može od tebe i Tome da očekuje spas i rešenje bilo kog problema.

......

pre 10 godina

mera 8. Destimulisati useljavanje u Beograd. Beograd je administrativni, kulturni,finansijski i turisticki centar drzave. Sve investicije u privredu i poljoprivredu se planski dislociraju sirom Srbije.
mera 9. Sediste ministarstva za poljoprivredu se seli u Novi Sad. Ministarstvo ekonomije i privrede se seli u Nis.

Zmaj od Kosmaja

pre 10 godina

6 milijardi evra ste zaduzili zemlju za godinu dana.
Za tih godinu dana ste napravili 10 kilometara auto puta, smenili ste Dinkica i uhapsili Miskovica.

GOSPODO, VI NE ZNATE DA VODITE ZEMLJU!
Kakav aspirin, kakav pikaso, kakvi singapurcani,kakvo jahanje tigrova, skoncavanje i rad od 20 sati dnevo. Raspisite izbore.

Sergio

pre 10 godina

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=754035#k10590636

Evo vam ja sam vojni penzioner(invalid),moja penzija je 33000 rsd,nemam stan iako me po zakonu sleduje,jer sam uvek radio van mesta boravka),znaci moram da placam kiriju,supruga mi je na birou 12 godina,nikad je nisu pozvali za posao,imam dvoje dece,jedno skolsko,jedno pretskolko...Samo za lekove mesecno moram da izdvojim 5000 rsd,pa dodajte kiriju,struju,vodu,rts,telefon,uzinu klincima,ogrev,donji ves(ostalo kupujemo polovno),pa vidite koliko su velike vojne penzije...I grehota je pricati o vojnim penzijama od 1000 eura.Neznam samo kako o nekome moze pasti napamet.A realno mi vojni penzioneri,velika vecina beskucnici,smo najugrozeniji sloj drustva.Pouzdano znam da ima vojnih penzionera i sa penzijama od tih 1000 eura i sa po dva stana,ali njih je realno oko 3% od ukupnog broja i oni su bili generali,visoki oficiri.Za stanove ih optuzujem jer nije posteno i sigurno je lopovlukom namaknuto,al penzije ljudi nisu sami trazili.

dragan

pre 10 godina

Za smanjenje deficita smanjiti broj poslanika u skupstini,ukinuti mesta za prvog,drugog itd potpredsednika vlade,ukinuti upravne odbore,agencije za presipanje iz supljeg u prazno,razne menadzere u opancima,izgraditi fabrike,trcati po svetu trazeci posao za nasu drzavu a ne kredite.Medjutim ovaj je odavno na smetlistu istorije pa je ovo program za neku buducu vladu a ova vlada ce biti daleki kosmarni san sa njim i Ivicom.

Djoshica

pre 10 godina

Pošto čvrsto verujem Vučiću, oslanjam se na njegove procene i već paralelno planiram svoje buduće poteze. Student sam od 95te i završavam fakultet do sledeće godine. Imam dovoljno vremena da sKupim znanje, po veoma povoljnom kreditu, i da ga otplaćujem, kad se zaposlim kao inženjer u nekom stranom preduzeću, koja će nas preplaviti. Pošto nisam radio u struci, i ostao sam bez posla u domaćoj firmi, ostao mi jedan stambeni, i jedan potrošački kredit, koji ću takođe da otplatim. S obzirom na slabu platu u našoj firmi, kasnio sam s otplatom i refinansiranjem, pogotovu sad, kad sam na birou. Sve se ovim planom Vučića poklapa, i trudiću se, naravno da postanem bar pomoćni inženjer u Mercedesu, kao i budući, ponosni vlasnik jednog primerka (kojeg ću dobiti povoljno kao visoko kvalifikovan radnik)... Onda će i žena, s decom da mi se vrati iz Nemačke, u isti onaj stan, koji mi je banka privremeno oduzela. A auto neka im na čast, jer pored nove "mečke" ništa mi neće trebati, već samo dobra turistička agencija, koja mora biti jedna od najboljih da može da mi izađe u susret. Pozdrav vama, a evo došli ovi "žuti" da mi seku struju...

Mile

pre 10 godina

Vucko,i dalje si demagog i populista.Pa sto to nisi govorio 90 tih godina kada si podrzavao Milosevica.Tada ste zapravo unistili i opljackali Srbiju.Sada je samo doslo na naplatu te vase pogubne politike.Ali u Srbiji ima po novim podacima oko 900,000 ljudi nepismenih i lako je manipulisati sa takvima.

seljadin

pre 10 godina

ajde Vucicu zna se ko je pojeo i ko jede Srbiju, oni koji nemaju firme a imaju milijarde, i oni koji su dobili firme a ne znaju da ih vode, sem do stecaja i prodaje zemljista

Flavije sa Slavije

pre 10 godina

Vucicu, proslo je vec godinu i po otkada ste otkrili kradju pri izboru, sta ste uradili, nista, sta cete uraditi, nista. Bez mera o otpustanju administracije, agencija, politickim radnim mestima, totalnim promasajem sa ministrima (Mihajloviceva, Krkobavic, Dacic, isl.) ne moze se napred, sa Dacicem i Krkobabicem, vi cete u reforme, smesno, prvo oni to nece a drugo i ne razumeju to, pa nece Dacic valjda u borbi protiv korupcije da hapsi prvo samog sebe a i okolinu, ne nece, zato nista od toga, osudjeni smo da trunemo i cekamo kraj mukama, da odrobijamo zivot u Srbiji.

Zemunac

pre 10 godina

Predlazem da se izmeni Zakon o radu, tako da ubuduce ima samo jedan član
koji će glasiti:,,Radnik nema nikakva prava.'' MMF će biti prezadovoljan,
a ludi narod će ionako oduševljeno ponovo da izglasa naprednjake.

Marko

pre 10 godina

Predlazem da vlada i Aleksandar Vucic podnesu ostavke zbog apsolutne nesposobnosti da vode zemlju i sumanutog zaduzivanja zemlje, to su cifre koje ce nasi praunuci vracati, to je zaduzenje vece od zaduzenja Kostunicine i Cvetkoviceve vlade zajedno i to sve u periodu od 13 meseci...
Ostavka pa izbori!!!

Balkan

pre 10 godina

"Vučić nema koga, ko će iz SNS-a da vodi Beograd? Nebojša Stefanović koji je predsednik parlamenta, koji je doktorirao na Megatrend univerzitetu kod rektora Miće Jovanovića? Plus da ide na nižu funkciju. Mi smo kao politička zajednica jedna velika prčvarnica u kojoj se stranke igraju nama - osnivaju univerzitete da bi njihovi kadrovi mogli da doktoriraju i magistriraju i predaju, onda se igramo malo nauke i politike, a čitavo društvo propada".
Jovo Bakic, sve je objasnio, ja tu vise nista ne bi dodao.

Tika paor

pre 10 godina

Zašto ste onda po svim jačim firmama u Srbiji, lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima odmah postavili svoje kadrove bez adekvatne školske i stručne spreme? Da li se sve ovo u "lokalu" radi uz Vašu saglasnost? Vi političari se i dalje odnosite prema narodu kako i zaslužujemo.

dejan marelli

pre 10 godina

E što mrzim ove izjave tipa "radim 14 sati dnevno". Pa šta?! I ja znam ljude koji rmbaju po 15-16 sati dnevno ne bi li prehranili sebe i porodicu ali njih niti ko vidi niti ko čuje niti ih ko pita da li im je teško!

Profesor

pre 10 godina

Ponovo neodmerene izjave visokog zvanicnika srpske vlade. Posle gafa sa "skoncavanjem od srpskog naroda", sada jos jedan "rak se ne leci andolom..srbija je u poodmakloj fazi".
Rak je neizleciva bolest kada je poodmakla faza u pitanju. Da li lider koji zeli da Srbiju vodi napred i da je motivise kaze da je Srbija umrla i da joj nema spasa? Veoma neobrazovano.
Malo vise sustineske analize pred ovakve izjave.
To nije ponasanje lidera...to je znak depresije na koji vec mnogi ukazuju (vidi nedeljnik Vreme br. 1184).

dare 011

pre 10 godina

Dobro jutro...stimulišite mikro preduzetništvo...dajte ljudima šansu da sjašu sa državnih jasli. Na taj način imaćete dvostruki efekat, smanjenje zaposlenih u javnom sektoru i porast zaposlenih u privatnom jer će svaki osnivač zaposliti barem jednog radnika...

Deki

pre 10 godina

Samo kada vidim u zatvoru ljude koji su nas i doveli u ovu situaciju cu moci sve ovo da podrzim. Jer sve dok su krivci na slobodi a od gradjana se uzima to nece biti posteno.

Bojan

pre 10 godina

Jedino smanjenje administracije i radnika u javnim firmama doneće neki boljitak. Uz hapšenje svih lopova po tim istim firmama.
Do sad je Aca samo najavljivao i ništa nije radio. Da li sme da udari na administraciju ? Teško. To je najlenje i najopasnije glasačko telo.

Aca

pre 10 godina

Odlicno,zakon o radu.Samo,ako bi mogao da se uskladi sa istim koji su na snazi u zemljama EU,npr.,u Nemackoj.Bilo bi interesantno kako bi na to reagovali puki eksploatatori ljudske radne snage,u Srbiji poznati pod imenom "privatnici".

Pobesneli max 5

pre 10 godina

Kad ces u ovoj Liliputaniji cuti od politicara da je dobro pa nikad xa 30 god samo se svadjaju izmedju sebe i muljaju kako stignu ...Ova maska da,nam pomogne !!!!Da vazi kao i do sad RAST NEZAPOSLENOSTI JE PORASTAO ZA 10 %..To im jedino ide od ruke...Bruka !!

Trla baba lan

pre 10 godina

Dotični gospodin kao da apostrofira legendu Taška Načića u Radovanu III:

"Ili će nam život biti cveće,
Ili mene više biti neće ..."

do sledećih izbora, naravno.

Žljebar

pre 10 godina

Radulović je toliko blogovao na B92 kako treba ukinuti subvencije za zapošljavanje.
Sad je ministar, a eto, i subvencije ostadoše.

milan

pre 10 godina

Videcemo jednog dana koliko nas je ta velikodusnost emirata stvarno kostala, stara vlada u doba svetske recesije nije imala sanse da dobije jeftinije kredite u sustini jeftiniji krediti se opet negde naplate naprimer po trajanju povracaja i prestani kao vlast Vucicu stalno praviti propagandu kao da smo u sred izbora to ostavlja utisak potrebe za pravdanjem svojih poteza koji su neevikasni do sada.

Морава и брда

pre 10 godina

Без обзира на тешкоће , ипак је непримерено поредити стање у Србији са болешћу - рак .

Zuki

pre 10 godina

"Jedan deo ćemo ubrizgati u privredu", objasnio je Vučić.

E taj deo me najvise i brine. "Ubrizgavanje" u privredu koju drze tajkuni finansijeri politckih stranaka. To je direktno hranjenje pomenutog kancera.

Genijalna ideja

pre 10 godina

Genijalna ideja postoji i uvek je postojala kao rešenje za povećanje prihoda, a to je 100% naplata poreza i carina. Umesto što povećavaju porez svaki drugi dan, počnite da se bavite stvarno naplatom PDV-a. Pola zemlje izbegava plaćanje PDV! Pola uvezene robe nedeklariše robu u stvarnoj vrednosti! Pola zemlje ne plaća porez na imovinu! Šta je sa zemljištem, vratite zemljište starim vlasnicima, pa neka plaćaju porez na zemljište.
Ima genijalnih ideja, nego nema genijalnih ljudi da ih primene!

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Zasto ne prikazete koliko je bilo zaposlenih u javnim preduzecima pre i posle proslogodisnjih izbora? Otarasite se Palme,SPS-a,PUPS-a i ostalih poltronskih stranaka pa Vam mozda i poverujem...Prvi je stranacki zapislen direktor Elektrovojvodine Srdjan Kruzevic nit je strucan,nit je obrazovan (za tako ozbiljnu funkciju) a vidi se da nije ni sposoban...Palma ga je zapislio u Novom Sadu pa je on zaposlio jos gomilu slicnih njemu koji nista ne znaju,koji nisu sposobni ni zasta sem da uzimaju pare iz budzeta...Pa svi ti sto se zapisljavaju preko stranke da znaju nesto i da hoce da rade imali bi svoje firme...sve je to novokomponovani olos...Sto direktori javnih preduzeca javno ne prikazu svoje diplome i uspehe nego zavrsavaju neke kao drustvene nauke ili privatne fakultete...Sramota bre ko nam zemlju vodi...pitajte saudijce da postanemo njihov emirat ne znam koji po redu i ovako radimo kao robovi al onako bi bar znali za koga...

geronimo

pre 10 godina

Sramoto jedna, nije problem u tome sto cemo "pojesti sami sebe" nego sto ste nas vi (korumpirani politicari) vec odavno pojeli!
(geronimo, 16. septembar 2013 13:54)
Upravo nas je i generalizacija dovele do ovog stanja da "...jedemo sami sebe..."
(krajnje je vreme da utvrdimo očinstvo..!, 16. septembar 2013 15:01)
O kojoj generalizaciji vi pricate, ja zivim u Srbiji i jos nisam sreo postenog politicara, bilo na drzavnom ili lokalnom nivou (zato sto prilika stvara lopova, a u nasoj drzavi se sve svodi na tome da dodjes na poziciju gde imas priliku)! Sta bi sa, u predizbornim kampanjama obecanom departizacijom, ne samo najvecom pljackom nego i unistavanjem drzavne imovine zbog nestrucnog olosa koji je po partijskoj knjizici postavljen u upravama da puni dzepove? Sta bi sa Mrkonjicem, koji je "istopio" oko 8 milijarde € za 200 km autoputa (i to uglavnom samo u jednom smeru!), ceo svet nam se smeje. Njega niko ne sme da pipne posto je svima delio. I tako mogu da nastavim u nedogled, nema tu nikakve "generalizacije", sve je to isti olos.

mail

pre 10 godina

Solidarni porez samo za drzavnu kastu je u redu. Oni su njihovi poslodavci, pa mogu i plate da im ukinu, ako hoce ovi tako da rade, sto se mene tice. Jest da mi zena radi u drzavnoj kasti, ali to je ok.

Djoka

pre 10 godina

Kako je iskren, kako je samo otvoren i posten, taj je za svaku pohvalu! Samo djezbio stasradio evo petnaest meseci, osim naravno one snazne, temeljite "rekonstrukcije", koja svakako iz korena menja sudbinu srpske politike, kad ce samo nova i jos bolja? Vucicu, vlast je malo vise od predizborne kampanje koju tako uspesno i vodis vodis sve vreme.

Martin

pre 10 godina

Pa dobro nadobudni politicaru, sta mislis koliko jos ovaj narod moze da izdrzi? Narod grca u dugovima i nametima a ti govoris o novim. Dokle? Dok se ne podavimo ili dok ne uzmemo....

Nikola koji bi takav politicar kao sto je Vucic mogao i sam da bude

pre 10 godina

"Novac od kredita treba da ode na vraćanje dela javnog duga da bismo imali smanjenje deficita od 0,4 za 2014. godinu, kao i da probamo da smanjimo fiskalni deficit i za 2015. Jedan deo ćemo ubrizgati u privredu", objasnio je Vučić.


Divota bozja. Tri milijarde (vecina tog novca) ide na otplatu kamata(glavnica ostaje i pravi nove kamate) a kredit ce se otplacivati 30 god.!!! 2015 trebace nam novi kredit za kamate koje ce u medjuvremenu nadoci.
Kao i u privatnom domacinstvu, porodici (kao osnovnoj celiji drustva) domacin se mora truditi da se ako je ikako moguce uopste ne zaduzuje a ako nikako drugacije ne ide onda se sme samo toliko zaduziti da moze dug bez velikih potresa da vrati .
Srbija kao drzava nije dobar domacin (nikada nije ni bila), zivi od zaduzivanja (sve veceg), raduje se da se je pod "povoljnim" uslovima zaduzila i sa novim dugovima "otplacuje" stare. To vodi bespovratno u ekonomsku propast, ambis i to dublji nego onaj u kome se sada Grcka nalazi. Buducnost Srbije nije ni malo ruzicasta.

Nikola

pre 10 godina

Gospodo draga vi subvencionišete zapošljavanje kod ''sirotog'' Fiata, Benetona i sličnih ubogih socijalnih slučajeva. Dajte vi meni iste uslove i bar 2 nezaposlena to više neće biti. Sličnih meni ima sigurno nekoliko hiljada u Srbiji što uopšte nije zanemarljiva brojka u inače besposlenoj nam državi.

Vladan

pre 10 godina

Covece, minimum 80% privredne aktivnosti je u sveri trgovine, a tu 80% para obrce manje od 100 firmi koje ne zaposljavaju ni 100.000 ljudi. To su vecinom tajkunske firme sa uspostavljenim monopolom na maloprodaji i uvozu i oni guse sve ostale. Uz to su mahom off shore tipa i porez na dobit ne placaju u Srbiji.
Njihovi vlasnici svi do jednog su ucestvovali u pljackaskoj privatizaciji u Srbiji, surovanjem sa svim rezimima uz mito i korupciju su monopolizovali Srbiju. Njih treba u zatvore, konfiskovati im imovinu i pogasiti firme. Za svako kod njih zatvoreno radno mesto izniknuce 5-10 novih usled jacanja postojecih malih/srednjih firmi i otvaranja takvih novih.
Srbiji ne trebaju par desetina mega uvoznickih firmi i maloprodajnih, to je koncentracija kapitala, bolje par desetina hiljada manjih sa 10x vise zaposlenih, nema off shore (a nasi ljudi) i porez ostaje u zemlji.

Ovo bi na kraci rok znatno smanjilo nezaposlenost, povecalo plate, smanjilo odliv deviza van zemlje, pa time i potrebno zaduzivanje i dalo bi potrebnog vremena za pravu industrijalizaciju zemlje i ojacanje proizvodnje kroz strane investicije, ali i domace od ojacanih kvalitetnih preduzetnika!!!

Stojan

pre 10 godina

" Vučićeve mere koje će doneti imaće podršku: 1.stručne javnosti,2. MMF-a i 3. drugih međunarodnih institucija, ali "sasvim sigurno ne i većine građana".Čiji si ti lider ? Međunarodne zajednice ili glupih Srba, kojima sledi grčki scenario i uništenje Srbije i celokupnog srpstve od EU i Amerike kao i domaćih vođa. Za početak počinje sa hrvatskim preduzećima(Idea, Frikom , rovinjskim cigaretama,suncokretom koji osiromašuju-Dijamant.tj. pljačkom srpskih kulaka i građana. MMF ne dozvoljava kupovinu ruskih aviona i td.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Mozda imaju zelju i volju da reformisu zemlju al nemaju kadrove za to oni koji vrede i koji su posteni ti u politiku ne ulaze ili su vec otisli preko granice...Cast izuzecima ali oni se na nasoj politickoj sceni mere milipromilima...Vecina stranaka je vec dokazala da je nesposobna i korumpirana...tonemo sve dublje i dublje...imam samo jedno pitanje sta se desava sa parama koje su pokradene npr Agrobanka jel se te pare nekako namire od imovine optuzenih ili je pojeo vuk magarca...ako je ovo drugo odoh u politiku odlezacu par godina u corci al sam bar i unuke obezbedio...

Paor Tika

pre 10 godina

(Vladan, 16. septembar 2013 11:39) E moj Vladane! Nikada se to neće desiti. Izgleda da je lakše "organizovati" nekoliko tajkuna ("raditi" sa njima) nego sa nama stotinama hiljada srednjih i malih.

Ivan V

pre 10 godina

".. Ići ćemo na izmene radnog zakonodavstva, zakona o planiranju i izgradnji, menjanje onih zakona koji treba da nam omoguće lakše i brže dobijanje dozvola, da tu priču do kraja 2013, konacno posle 15 godina završimo"


Ok, to je lepo, ali moraćete da utvrdite ko se okoristio od tih zakona i da tu "pravno" stečenu korist vratite u državnu kasu.

U suprotnom, nemojte me pitati da li plaćam porez i da li ću ga plaćati, pošto sad imam dokaz da su poreske pare išle u nečije dzepove, i to po slovu zakona.

Djoshica

pre 10 godina

@Nenad, nezavisna oblast Niš
E moj Nenade, ime ti odaje realno stanje, al komentarom ga demantuješ... A nema nade zbog lakovernih, kratokg sećanja, koji žive samo jednodnevno celog života, a u tom danu im političari koji su ih dotle doterali konstatuju loše stanje, i još ih kupuju iskrenošću.
Potpisao sam ugovor s đavolom, i mogu ti reći da me je iznenadilo koliko je pozitivan tip, čovečanstvo se ogrešilo o njega, jer nema pravednijeg i poštenijeg trgovca. Dobio vrlo jeftino sve pogodnosti koje mi je ponudio, najvažnija klauzula "nekad mnogo kasno" stiže na naplatu.
Nije đavo kriv, već naša slabost koja prihvata trenutnu laž, da preguramo jedan dan života koji živimo po ko zna koji put uzaludno.

strina

pre 10 godina

U svim merama i zakonima treba i dalje obavezno voditi racuna da ovi sto su clanovi skupstine a imaju dzipove, audije, bmw-ove, mecke, vikendice, vile, jahte, armani odela, rolekse i ostala cuda imaju alibi u slucaju pokretanja neke krivicne odgovornosti za ucinjena nedela za vreme njihova delovanja.
Oslobadjajuci paragraf politicka hajka zavidne opozicije i siromasne raje zabetonirati da slucajno neki od tih okorelih lopuza ne zaglavi u corci.
Inace ce bavljenje politikom izgubiti smisao.

zluradi

pre 10 godina

Izuzetno dobri komentari! Narod je svestan svih problema, ali ovo ne citaju oni koji bi trebalo. Ove komentare bi trebalo odstampati i staviti na prvu sednicu Vlade. Cestitam svima koji su komentarisali!

Nisam trol

pre 10 godina

Alal vera Vucicu! Nisam glasao za SNS ali sada imas moj glas. Samo mislim da treba da se otarasis Dacica. On je lukav i podmukao covek. Nije slucajno sto pokrece pitanje gradske vlasti, i ranije je cinio sve sto moze kako bi usporio reforme.

krajnje je vreme da utvrdimo očinstvo..!

pre 10 godina

Sramoto jedna, nije problem u tome sto cemo "pojesti sami sebe" nego sto ste nas vi (korumpirani politicari) vec odavno pojeli!
(geronimo, 16. septembar 2013 13:54)
Upravo nas je i generalizacija dovele do ovog stanja da "...jedemo sami sebe..."

Sandman

pre 10 godina

@aconi

Znaci ti se zalazes za jednopartijski sistem na vlasti(jednoumlje)? Imali smo takve od 2.Svetskog rata do 90-tih i zna se dobro gde nas je to dovelo. Ko je tebi uopste dozvolio da koristis internet? Motiku u sake i u polje!

Dusadusa

pre 10 godina

Mere koje Vlada preduzima da poboljsa stanje u privredi su popularne i u bliskoj buducnosti rezultirace boljim zivotom gradjna Srbije!!

VENDOKSIN - KAPI

pre 10 godina

Mere koje Vlada Srbije treba da preduzima je da poboljsa stanje u privredi koja nam je u ovom trenutku u katastrofalnoj situacij. Samo na taj nacin mozemo da se izvucemo iz ekonomske situacije. Ukoliko u tome uspemo u bliskoj buducnosti rezultirace boljim zivotom gradjna Srbije.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ocekujem da vlada preuzme neophodne mere,makar one bile i nepopularne,koje ce zaustaviti dalje nenamensko zaduzivanje i da ce fokus u narednom periodu biti na privlacenju stranih investicija

Ice kream

pre 10 godina

Ne zelim da sumnjam da vlada nece uciniti sve da se budzetski deficit smanji, dugovanja su ogromna ali se i pored njih moze pokrenuti proizvodnja,strucnjaci su vec tu,jos da se mi uzmemo u pamet i da pocnemo da radimo kako treba.

SMirenost

pre 10 godina

Kada bi mogli da pocnemo sve iz pocetka,da krenemo tamo odakle smo napravili pogresno skretanje bi bilo najbolje za Srbiju ali posle deceniskih losih odabira vecine stvari sada sledi niz nepopularnih mera da bi sve to vratili koliko god moze u neko bolje stanje koje nam je svima preko potrebno

banesk

pre 10 godina

"I pored toga, uveren sam da radimo dobru i lekovitu stvar za zemlju". Naravno da radimo dobru i lekovitu stvar za zemlju! Moramo biti objektivni i realni! Situacija u Srbiji je zaista jako losa i neophodne su promene ili cemo stvarno pojesti sami sebe... Puna podrska Vucicu na njegovoj iskrenosti! Samo tako nastavi! Najbolji si!

Sale

pre 10 godina

Ponekad mi izgleda da je ovaj covek jedini koji radi dan i noc ne bili konacno krenuli napred. Nadam se da ce uskoro videti rezultati svog tog rada.

geronimo

pre 10 godina

Sramoto jedna, nije problem u tome sto cemo "pojesti sami sebe" nego sto ste nas vi (korumpirani politicari) vec odavno pojeli!
(geronimo, 16. septembar 2013 13:54)
Upravo nas je i generalizacija dovele do ovog stanja da "...jedemo sami sebe..."
(krajnje je vreme da utvrdimo očinstvo..!, 16. septembar 2013 15:01)
O kojoj generalizaciji vi pricate, ja zivim u Srbiji i jos nisam sreo postenog politicara, bilo na drzavnom ili lokalnom nivou (zato sto prilika stvara lopova, a u nasoj drzavi se sve svodi na tome da dodjes na poziciju gde imas priliku)! Sta bi sa, u predizbornim kampanjama obecanom departizacijom, ne samo najvecom pljackom nego i unistavanjem drzavne imovine zbog nestrucnog olosa koji je po partijskoj knjizici postavljen u upravama da puni dzepove? Sta bi sa Mrkonjicem, koji je "istopio" oko 8 milijarde € za 200 km autoputa (i to uglavnom samo u jednom smeru!), ceo svet nam se smeje. Njega niko ne sme da pipne posto je svima delio. I tako mogu da nastavim u nedogled, nema tu nikakve "generalizacije", sve je to isti olos.

parazitiranje se nastavlja

pre 10 godina

"..solidarni porez bi obuhvatao samo javni sektor i to samo deo natprosečnih primanja, ali se nadam da tu meru nećemo morati da donosimo". Oni ne smeju ni da oporezuju javni sektor, a kamoli da ga smanjuju! To je to, jasno je da ce se ici na to da drzava pojede samu sebe do kraja. Ko jos moze neka ide, blago onima koji su vec otisli. Ovi ce kupiti jos godinu-dve najvise, a onda kud koji.

Zoran M.

pre 10 godina

Da li neko misli da Opštini Novi Beograd trebaju 4 matičarke u kancelariji (koliko sam ih ja video)? Da li nekome trebaju ovoliki šalteri u MUP-u Srbije? Koliko mesečno naših novaca proždere sama država preko zaposlemih u administraciji? Oćete gospodo u EU, e pa onda država treba da živi od poreza i kazni, a privatnike rasteretite skroz kako bi mogli poslovati i puniti taj Vaš budžet, a građanima dajte platu za rad, a ne nerad. Ovde se plaća zvanje (gde to još ima)? Stvari su vrlo proste ali niko od političara nema tu petlju da kreira neku privredu u koju će poslati sve one koji ostanu bez posla (u državnoj upravi i lokalnim samoupravama). Ovde je potrebno menjanje sistema jer prelaskom u EU prelazimo u kapitalistički sistem, a nama su političari i dalje komunisti, socijalisti i demokrate. Mislim da rešenja za našu milu Srbiju ima, posebno ako mercedese i bmw-e budu vozili poljoprivrednici koji rade i stvaraju novac (obavljajući posao koji jeste naša strateška grana) a ne neradnici i mamine i tatine maze po Beogradu. Pogledajte samo da beogradske toplane mojoj zgradi za 1 godinu naplate c. grejanje 59.000,00 EUR a najviše su plaćeni u tim istim toplanama neradnici dok oni ljudi koji su po terenu imaju najmanju platu - tu je gospodine Vučiću problem! Plaćajte rad, a ne diplome, titule, zvanja, nagrade i drugo, već samo dela! Verujem da mnogi građani Srbije dele mišljenje samnom.

istina

pre 10 godina

A u vreme Milosevica kad ste podrzavali rat nije Vam palo napamet da unistavate penzioni fond,da unistavate ekonomiju,da ce te unistiti sve sto je radilo.U vreme Vaseg ministrovanja umesto da nesto kazete Vi ste kaznjavali novinare,tada niste bili svesni destruktivnosti rezima koji ste podrzavali,i stvarno je licemerno od Vas da sada kukate nad nasom sudbinom i dajete ocene sta ce biti ako ne uradio to sto Vi kazete.Gospodine Vucicu kako Vas nije sramota da tako nesto izjavite,imate veliku decu neka su Vam ziva i zdrava,ali i oni pamte te dane,pitace ce Vas kad tad zasto ste to radili,i sta ce te im odgovoriti da je to tada bilo ispravno a ovo danas jos ispravnije.Sramota i nisam stvarno ocekivao od Vas da lupetate gluposti ,vec najmanje sto bi bilo ljudski da priznate svoje greske i zablude i ucutite.Ne Vama to nije dosta vec izigravate mesiju i coveka koji ce pomoci a zaboravljate naprasno da ste jedan od krivaca za ovakvo stanje u zemlji,i umesto da se izvinete narodu Vi vredjate nasu inteligenciju nesuvislim pricama koje nam pricate od ranih devedesetih.Kako Vas nije sramota i znate li Vi sta znaci ta rec,prestanite da dajete savete bar iz oblasti o kojima nemate pojma,drzite se ustaljene seme obmane svojih biraca koji su slepi kod ociju,i gluvi kod usiju,i koji gledaju u Vas ko u boga,a Vi im citirajte Vebera i svi ce te biti srecni i zadovoljni a nas koji Vam ne verujemo i znamo ko ste Vi, pustite na miru jer sta god da kazete mi Vam ne verujemo niti cemo Vam verovati.

pucice te ko gume

pre 10 godina

" "Nemačka vlada nam šalje Betinu Nelan koja će od 1. decembra raditi sa mnom", kazao je Vučić"

Zbog slicnih stvari si druge ljude po srbiji nazivao izdajnicima a ti sad odjednom heroj kad radis isto,kako to?

Mile

pre 10 godina

Vucko,i dalje si demagog i populista.Pa sto to nisi govorio 90 tih godina kada si podrzavao Milosevica.Tada ste zapravo unistili i opljackali Srbiju.Sada je samo doslo na naplatu te vase pogubne politike.Ali u Srbiji ima po novim podacima oko 900,000 ljudi nepismenih i lako je manipulisati sa takvima.

Zemunac

pre 10 godina

Predlazem da se izmeni Zakon o radu, tako da ubuduce ima samo jedan član
koji će glasiti:,,Radnik nema nikakva prava.'' MMF će biti prezadovoljan,
a ludi narod će ionako oduševljeno ponovo da izglasa naprednjake.

Bogdan

pre 10 godina

Hej, mali pa ti nisi ni bio pripravnik u život, a odmah si postao poslanik. Samo lud može od tebe i Tome da očekuje spas i rešenje bilo kog problema.

Pobesneli max 5

pre 10 godina

Kad ces u ovoj Liliputaniji cuti od politicara da je dobro pa nikad xa 30 god samo se svadjaju izmedju sebe i muljaju kako stignu ...Ova maska da,nam pomogne !!!!Da vazi kao i do sad RAST NEZAPOSLENOSTI JE PORASTAO ZA 10 %..To im jedino ide od ruke...Bruka !!

Balkan

pre 10 godina

Covek radi i na merama stednje, pravljenju budzeta, rukovodi tajnim sluzbama, hapsi.... Aman covece, nije sve tvoj posao! Guras se svuda, da bi odrzao rejting do izbora. Ostavi eksperte koje ste doveli da rade na merama stednje. Zasto je Lazar Krstic tu?

Balkan

pre 10 godina

"Vučić nema koga, ko će iz SNS-a da vodi Beograd? Nebojša Stefanović koji je predsednik parlamenta, koji je doktorirao na Megatrend univerzitetu kod rektora Miće Jovanovića? Plus da ide na nižu funkciju. Mi smo kao politička zajednica jedna velika prčvarnica u kojoj se stranke igraju nama - osnivaju univerzitete da bi njihovi kadrovi mogli da doktoriraju i magistriraju i predaju, onda se igramo malo nauke i politike, a čitavo društvo propada".
Jovo Bakic, sve je objasnio, ja tu vise nista ne bi dodao.

Zmaj od Kosmaja

pre 10 godina

6 milijardi evra ste zaduzili zemlju za godinu dana.
Za tih godinu dana ste napravili 10 kilometara auto puta, smenili ste Dinkica i uhapsili Miskovica.

GOSPODO, VI NE ZNATE DA VODITE ZEMLJU!
Kakav aspirin, kakav pikaso, kakvi singapurcani,kakvo jahanje tigrova, skoncavanje i rad od 20 sati dnevo. Raspisite izbore.

Martin

pre 10 godina

Pa dobro nadobudni politicaru, sta mislis koliko jos ovaj narod moze da izdrzi? Narod grca u dugovima i nametima a ti govoris o novim. Dokle? Dok se ne podavimo ili dok ne uzmemo....

Paor Tika

pre 10 godina

(Vladan, 16. septembar 2013 11:39) E moj Vladane! Nikada se to neće desiti. Izgleda da je lakše "organizovati" nekoliko tajkuna ("raditi" sa njima) nego sa nama stotinama hiljada srednjih i malih.

Sto mu gromova

pre 10 godina

Ako je tako povoljan kredit od Emirata, zašto uzimamo samo 2-3 milijarde? Zašto ne uzmemo 4-5 milijarde, da se nadje, da se ima. Široko da nam bude jedno dve, tri godine...

Flavije sa Slavije

pre 10 godina

Vucicu, proslo je vec godinu i po otkada ste otkrili kradju pri izboru, sta ste uradili, nista, sta cete uraditi, nista. Bez mera o otpustanju administracije, agencija, politickim radnim mestima, totalnim promasajem sa ministrima (Mihajloviceva, Krkobavic, Dacic, isl.) ne moze se napred, sa Dacicem i Krkobabicem, vi cete u reforme, smesno, prvo oni to nece a drugo i ne razumeju to, pa nece Dacic valjda u borbi protiv korupcije da hapsi prvo samog sebe a i okolinu, ne nece, zato nista od toga, osudjeni smo da trunemo i cekamo kraj mukama, da odrobijamo zivot u Srbiji.

dragan

pre 10 godina

Za smanjenje deficita smanjiti broj poslanika u skupstini,ukinuti mesta za prvog,drugog itd potpredsednika vlade,ukinuti upravne odbore,agencije za presipanje iz supljeg u prazno,razne menadzere u opancima,izgraditi fabrike,trcati po svetu trazeci posao za nasu drzavu a ne kredite.Medjutim ovaj je odavno na smetlistu istorije pa je ovo program za neku buducu vladu a ova vlada ce biti daleki kosmarni san sa njim i Ivicom.

milan

pre 10 godina

Videcemo jednog dana koliko nas je ta velikodusnost emirata stvarno kostala, stara vlada u doba svetske recesije nije imala sanse da dobije jeftinije kredite u sustini jeftiniji krediti se opet negde naplate naprimer po trajanju povracaja i prestani kao vlast Vucicu stalno praviti propagandu kao da smo u sred izbora to ostavlja utisak potrebe za pravdanjem svojih poteza koji su neevikasni do sada.

srle

pre 10 godina

Bla bla bla, pa ovo bi i moj Lazar od 5 godina znao da kaze.
Sta je novo rekao, nista? To slusamo stalno.
Kao sad ce da nas spase liberarniji pristup izdavanu gradjevinskih dozvola.
Ostala mu je ta radikalska demagogija koju su naucili od seselja.
A narod se lozi....

nula bodova

pre 10 godina

Sve cemo uraditi samo necemo ispitati dvadesetogodisnju divljacku pljacku Srbije i njenog naroda, necemo oduzeti imovinu lopovima kako bi je vratili drzavi i necemo ugrozavati monopole lokalnih tajkuna, stranih firmi i javnih preduzeca. Svi zakoni o radu, ukidanje propisa i ostale trivijalnosti su obicne besmislice koje papagajski ponavlja svaka vlada bez ikakvih rezultata.

Bojan

pre 10 godina

Jedino smanjenje administracije i radnika u javnim firmama doneće neki boljitak. Uz hapšenje svih lopova po tim istim firmama.
Do sad je Aca samo najavljivao i ništa nije radio. Da li sme da udari na administraciju ? Teško. To je najlenje i najopasnije glasačko telo.

Trla baba lan

pre 10 godina

Dotični gospodin kao da apostrofira legendu Taška Načića u Radovanu III:

"Ili će nam život biti cveće,
Ili mene više biti neće ..."

do sledećih izbora, naravno.

seljadin

pre 10 godina

ajde Vucicu zna se ko je pojeo i ko jede Srbiju, oni koji nemaju firme a imaju milijarde, i oni koji su dobili firme a ne znaju da ih vode, sem do stecaja i prodaje zemljista

Zeljko

pre 10 godina

Ako se smanji jedan porez mora drugi da se poveća? A da smanjis rasipanje? To ti nije palo na pamet? Da rasteras jedno 100.000 parazita sa budžeta? Ne, nikako, pala bi ti podrška?

Užas!

pre 10 godina

Evo ga Vučić ponovo priča o stvarima koje nisu njegov resor I za koje su nadležni ministri rekli da o njima neće diskutovati (niti ih puštati u medije) dok ne budu definitivno razrađeni I usvojeni "na Vladi". Time od starta minira nadležne ministre I bagatelizuje njihov rad. Ovaj čovek bi da preuzme sve resore, da se za sve pita I o svemu odlučuje ali se čudi kada drugi u tome prepoznaju opasnu koncentraciju moći (puzajuću diktaturu).

jovan

pre 10 godina

Da li cete mozda da smanjite drasticno najveci vozni park najsiromasnije zemlje na Balkanu? Da li cete uvesti sluzbene registarske tablice? Da li cete ukinuti "diskrecione troskove" ministara ? Eto, samo pitam, ne svadjam se.

Branko Fon Beca

pre 10 godina

Prvo pohapsiti i zapleniti imovinu onih koji su godinama svojim stavovima i ponašanjem, recimo lepljenjem plakata sa slikom ratka mladića i natpisom srpski heroj, doveli zemlju u izolaciju i naneli joj neprocenjivu štetu od ionako "naklonjene" međunarodne organizacije, koju bi sad, kao vasksli eu pokajnici, da nadoknađuju preko tuđe grbače.
Ako tamo neko misli da je dovoljno da malo uspori govor i pravi dramske pauze uz skrštene prste, pa da se sve zaboravi,vara se.

Djoshica

pre 10 godina

Pošto čvrsto verujem Vučiću, oslanjam se na njegove procene i već paralelno planiram svoje buduće poteze. Student sam od 95te i završavam fakultet do sledeće godine. Imam dovoljno vremena da sKupim znanje, po veoma povoljnom kreditu, i da ga otplaćujem, kad se zaposlim kao inženjer u nekom stranom preduzeću, koja će nas preplaviti. Pošto nisam radio u struci, i ostao sam bez posla u domaćoj firmi, ostao mi jedan stambeni, i jedan potrošački kredit, koji ću takođe da otplatim. S obzirom na slabu platu u našoj firmi, kasnio sam s otplatom i refinansiranjem, pogotovu sad, kad sam na birou. Sve se ovim planom Vučića poklapa, i trudiću se, naravno da postanem bar pomoćni inženjer u Mercedesu, kao i budući, ponosni vlasnik jednog primerka (kojeg ću dobiti povoljno kao visoko kvalifikovan radnik)... Onda će i žena, s decom da mi se vrati iz Nemačke, u isti onaj stan, koji mi je banka privremeno oduzela. A auto neka im na čast, jer pored nove "mečke" ništa mi neće trebati, već samo dobra turistička agencija, koja mora biti jedna od najboljih da može da mi izađe u susret. Pozdrav vama, a evo došli ovi "žuti" da mi seku struju...

dejan marelli

pre 10 godina

E što mrzim ove izjave tipa "radim 14 sati dnevno". Pa šta?! I ja znam ljude koji rmbaju po 15-16 sati dnevno ne bi li prehranili sebe i porodicu ali njih niti ko vidi niti ko čuje niti ih ko pita da li im je teško!

Deki

pre 10 godina

Samo kada vidim u zatvoru ljude koji su nas i doveli u ovu situaciju cu moci sve ovo da podrzim. Jer sve dok su krivci na slobodi a od gradjana se uzima to nece biti posteno.

Stojan

pre 10 godina

" Vučićeve mere koje će doneti imaće podršku: 1.stručne javnosti,2. MMF-a i 3. drugih međunarodnih institucija, ali "sasvim sigurno ne i većine građana".Čiji si ti lider ? Međunarodne zajednice ili glupih Srba, kojima sledi grčki scenario i uništenje Srbije i celokupnog srpstve od EU i Amerike kao i domaćih vođa. Za početak počinje sa hrvatskim preduzećima(Idea, Frikom , rovinjskim cigaretama,suncokretom koji osiromašuju-Dijamant.tj. pljačkom srpskih kulaka i građana. MMF ne dozvoljava kupovinu ruskih aviona i td.

......

pre 10 godina

mera 8. Destimulisati useljavanje u Beograd. Beograd je administrativni, kulturni,finansijski i turisticki centar drzave. Sve investicije u privredu i poljoprivredu se planski dislociraju sirom Srbije.
mera 9. Sediste ministarstva za poljoprivredu se seli u Novi Sad. Ministarstvo ekonomije i privrede se seli u Nis.

Nikola koji bi takav politicar kao sto je Vucic mogao i sam da bude

pre 10 godina

"Novac od kredita treba da ode na vraćanje dela javnog duga da bismo imali smanjenje deficita od 0,4 za 2014. godinu, kao i da probamo da smanjimo fiskalni deficit i za 2015. Jedan deo ćemo ubrizgati u privredu", objasnio je Vučić.


Divota bozja. Tri milijarde (vecina tog novca) ide na otplatu kamata(glavnica ostaje i pravi nove kamate) a kredit ce se otplacivati 30 god.!!! 2015 trebace nam novi kredit za kamate koje ce u medjuvremenu nadoci.
Kao i u privatnom domacinstvu, porodici (kao osnovnoj celiji drustva) domacin se mora truditi da se ako je ikako moguce uopste ne zaduzuje a ako nikako drugacije ne ide onda se sme samo toliko zaduziti da moze dug bez velikih potresa da vrati .
Srbija kao drzava nije dobar domacin (nikada nije ni bila), zivi od zaduzivanja (sve veceg), raduje se da se je pod "povoljnim" uslovima zaduzila i sa novim dugovima "otplacuje" stare. To vodi bespovratno u ekonomsku propast, ambis i to dublji nego onaj u kome se sada Grcka nalazi. Buducnost Srbije nije ni malo ruzicasta.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Mozda imaju zelju i volju da reformisu zemlju al nemaju kadrove za to oni koji vrede i koji su posteni ti u politiku ne ulaze ili su vec otisli preko granice...Cast izuzecima ali oni se na nasoj politickoj sceni mere milipromilima...Vecina stranaka je vec dokazala da je nesposobna i korumpirana...tonemo sve dublje i dublje...imam samo jedno pitanje sta se desava sa parama koje su pokradene npr Agrobanka jel se te pare nekako namire od imovine optuzenih ili je pojeo vuk magarca...ako je ovo drugo odoh u politiku odlezacu par godina u corci al sam bar i unuke obezbedio...

Žljebar

pre 10 godina

Radulović je toliko blogovao na B92 kako treba ukinuti subvencije za zapošljavanje.
Sad je ministar, a eto, i subvencije ostadoše.

Djoshica

pre 10 godina

@Nenad, nezavisna oblast Niš
E moj Nenade, ime ti odaje realno stanje, al komentarom ga demantuješ... A nema nade zbog lakovernih, kratokg sećanja, koji žive samo jednodnevno celog života, a u tom danu im političari koji su ih dotle doterali konstatuju loše stanje, i još ih kupuju iskrenošću.
Potpisao sam ugovor s đavolom, i mogu ti reći da me je iznenadilo koliko je pozitivan tip, čovečanstvo se ogrešilo o njega, jer nema pravednijeg i poštenijeg trgovca. Dobio vrlo jeftino sve pogodnosti koje mi je ponudio, najvažnija klauzula "nekad mnogo kasno" stiže na naplatu.
Nije đavo kriv, već naša slabost koja prihvata trenutnu laž, da preguramo jedan dan života koji živimo po ko zna koji put uzaludno.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Zasto ne prikazete koliko je bilo zaposlenih u javnim preduzecima pre i posle proslogodisnjih izbora? Otarasite se Palme,SPS-a,PUPS-a i ostalih poltronskih stranaka pa Vam mozda i poverujem...Prvi je stranacki zapislen direktor Elektrovojvodine Srdjan Kruzevic nit je strucan,nit je obrazovan (za tako ozbiljnu funkciju) a vidi se da nije ni sposoban...Palma ga je zapislio u Novom Sadu pa je on zaposlio jos gomilu slicnih njemu koji nista ne znaju,koji nisu sposobni ni zasta sem da uzimaju pare iz budzeta...Pa svi ti sto se zapisljavaju preko stranke da znaju nesto i da hoce da rade imali bi svoje firme...sve je to novokomponovani olos...Sto direktori javnih preduzeca javno ne prikazu svoje diplome i uspehe nego zavrsavaju neke kao drustvene nauke ili privatne fakultete...Sramota bre ko nam zemlju vodi...pitajte saudijce da postanemo njihov emirat ne znam koji po redu i ovako radimo kao robovi al onako bi bar znali za koga...

Djoka

pre 10 godina

Kako je iskren, kako je samo otvoren i posten, taj je za svaku pohvalu! Samo djezbio stasradio evo petnaest meseci, osim naravno one snazne, temeljite "rekonstrukcije", koja svakako iz korena menja sudbinu srpske politike, kad ce samo nova i jos bolja? Vucicu, vlast je malo vise od predizborne kampanje koju tako uspesno i vodis vodis sve vreme.

Tihi Don

pre 10 godina

Samo napred gospodine Vucicu.Iskoristite ovaj trenutak , dok nas je vise koji Vas podrzavamo.I sami ste svesni da to nece dugo potrajati, zato menjajte i rusite sve prepreke nase zaostalosti, a narocito zaostalosti bivsih genijalaca.

Genijalna ideja

pre 10 godina

Genijalna ideja postoji i uvek je postojala kao rešenje za povećanje prihoda, a to je 100% naplata poreza i carina. Umesto što povećavaju porez svaki drugi dan, počnite da se bavite stvarno naplatom PDV-a. Pola zemlje izbegava plaćanje PDV! Pola uvezene robe nedeklariše robu u stvarnoj vrednosti! Pola zemlje ne plaća porez na imovinu! Šta je sa zemljištem, vratite zemljište starim vlasnicima, pa neka plaćaju porez na zemljište.
Ima genijalnih ideja, nego nema genijalnih ljudi da ih primene!

Zuki

pre 10 godina

"Jedan deo ćemo ubrizgati u privredu", objasnio je Vučić.

E taj deo me najvise i brine. "Ubrizgavanje" u privredu koju drze tajkuni finansijeri politckih stranaka. To je direktno hranjenje pomenutog kancera.

strina

pre 10 godina

U svim merama i zakonima treba i dalje obavezno voditi racuna da ovi sto su clanovi skupstine a imaju dzipove, audije, bmw-ove, mecke, vikendice, vile, jahte, armani odela, rolekse i ostala cuda imaju alibi u slucaju pokretanja neke krivicne odgovornosti za ucinjena nedela za vreme njihova delovanja.
Oslobadjajuci paragraf politicka hajka zavidne opozicije i siromasne raje zabetonirati da slucajno neki od tih okorelih lopuza ne zaglavi u corci.
Inace ce bavljenje politikom izgubiti smisao.

Nikola

pre 10 godina

Gospodo draga vi subvencionišete zapošljavanje kod ''sirotog'' Fiata, Benetona i sličnih ubogih socijalnih slučajeva. Dajte vi meni iste uslove i bar 2 nezaposlena to više neće biti. Sličnih meni ima sigurno nekoliko hiljada u Srbiji što uopšte nije zanemarljiva brojka u inače besposlenoj nam državi.

Nisam trol

pre 10 godina

Alal vera Vucicu! Nisam glasao za SNS ali sada imas moj glas. Samo mislim da treba da se otarasis Dacica. On je lukav i podmukao covek. Nije slucajno sto pokrece pitanje gradske vlasti, i ranije je cinio sve sto moze kako bi usporio reforme.

dare 011

pre 10 godina

Dobro jutro...stimulišite mikro preduzetništvo...dajte ljudima šansu da sjašu sa državnih jasli. Na taj način imaćete dvostruki efekat, smanjenje zaposlenih u javnom sektoru i porast zaposlenih u privatnom jer će svaki osnivač zaposliti barem jednog radnika...

mail

pre 10 godina

Solidarni porez samo za drzavnu kastu je u redu. Oni su njihovi poslodavci, pa mogu i plate da im ukinu, ako hoce ovi tako da rade, sto se mene tice. Jest da mi zena radi u drzavnoj kasti, ali to je ok.

krajnje je vreme da utvrdimo očinstvo..!

pre 10 godina

Sramoto jedna, nije problem u tome sto cemo "pojesti sami sebe" nego sto ste nas vi (korumpirani politicari) vec odavno pojeli!
(geronimo, 16. septembar 2013 13:54)
Upravo nas je i generalizacija dovele do ovog stanja da "...jedemo sami sebe..."

Pametnjaković

pre 10 godina

Mene ovaj Vučić iznenađuje. Po onome što govori izgleda da su ozbiljno rešili da reformišu zemlju tako da i dobijemo neku šansu na tržištu EU, ali ostaje da se vidi na delima. Ako se zaista bude skresao javni sektor, smanjili porezi i takse, privatni sektor će imati šanse da postane konkurentan na tržištu EU za desetak godina. Samo mi je jako žao što se sa tim nije počelo pre desetak godina jer bismo danas već bili, ekonomski i konkurentno, pristojno stojeća zemlja. I naravno jako je bitno vratiti pare koje su potrošene po osnovu javnih nabavki (legalno po zakonu) u zadnjih desetak godina, najmanje 8-10 milijardi evra. To bi mnogo ubrzalo sve.

Морава и брда

pre 10 godina

Без обзира на тешкоће , ипак је непримерено поредити стање у Србији са болешћу - рак .

Ivan V

pre 10 godina

".. Ići ćemo na izmene radnog zakonodavstva, zakona o planiranju i izgradnji, menjanje onih zakona koji treba da nam omoguće lakše i brže dobijanje dozvola, da tu priču do kraja 2013, konacno posle 15 godina završimo"


Ok, to je lepo, ali moraćete da utvrdite ko se okoristio od tih zakona i da tu "pravno" stečenu korist vratite u državnu kasu.

U suprotnom, nemojte me pitati da li plaćam porez i da li ću ga plaćati, pošto sad imam dokaz da su poreske pare išle u nečije dzepove, i to po slovu zakona.

Vladan

pre 10 godina

Covece, minimum 80% privredne aktivnosti je u sveri trgovine, a tu 80% para obrce manje od 100 firmi koje ne zaposljavaju ni 100.000 ljudi. To su vecinom tajkunske firme sa uspostavljenim monopolom na maloprodaji i uvozu i oni guse sve ostale. Uz to su mahom off shore tipa i porez na dobit ne placaju u Srbiji.
Njihovi vlasnici svi do jednog su ucestvovali u pljackaskoj privatizaciji u Srbiji, surovanjem sa svim rezimima uz mito i korupciju su monopolizovali Srbiju. Njih treba u zatvore, konfiskovati im imovinu i pogasiti firme. Za svako kod njih zatvoreno radno mesto izniknuce 5-10 novih usled jacanja postojecih malih/srednjih firmi i otvaranja takvih novih.
Srbiji ne trebaju par desetina mega uvoznickih firmi i maloprodajnih, to je koncentracija kapitala, bolje par desetina hiljada manjih sa 10x vise zaposlenih, nema off shore (a nasi ljudi) i porez ostaje u zemlji.

Ovo bi na kraci rok znatno smanjilo nezaposlenost, povecalo plate, smanjilo odliv deviza van zemlje, pa time i potrebno zaduzivanje i dalo bi potrebnog vremena za pravu industrijalizaciju zemlje i ojacanje proizvodnje kroz strane investicije, ali i domace od ojacanih kvalitetnih preduzetnika!!!

sdf

pre 10 godina

da li su ovi ljudi sto napadaju vucica ikada radili negde u svom zivotu?
Da li vi shvatate da Vucic ne najavljuje ove mere da bi vas jos vise nervirao, da bi vas izgladnjivao, da bi obezbedio sebi i svojim drugarima bolje automobile, vise stanova, vec da se ovo radi da ne bismo za 5 godina bankrotirali (mada zemlja je pljackana 12 godina i pitanje je da li cemo se izvuci).

Da le ste se ikada stavili u polozaj Tadica, Vucica, Cvetkovica (nije bitno koja partija nego koja funkcija) i zapitali sta biste vi drugacije uradili. Kako i odakle dati penzionerima vece penzije? Nemoguce.
Da li nastaviti sa uzimanjem kredita u narednih 5 godina da bismo zamajavali ljudi i davali bezveze pare u nepovrat?

Ne...

Uostalom bice izbori vi glasajte i zamenite Vucica, ali ja kao neko ko je oduvek glasao za DS, smatram da je dosta vise ljudima koji samo svoj dzep i biznis gledaju i da li je moguce da i oni najokoreliji DSovci ne prepoznaju dobru volju Vucica i ekipe da stvarno nesto uradi, bez obzira kako proziva Djilasa... Da li zaista mislite da Vucic ima zelju da napravi sebi firmu i iskoristi polozaj i obogati se, ili ako nista, ali nista drugo, zeli da smanji korupciju u zemlji, koja ako se drasticno smanji u narednih 5-10 godina, moze dosta toga dobrog da donese... Sa ovim lopovlukom kako je do sada bilo nema nam buducnosti ni za 50 godina (mislim na srednji sloj ljudi a ne onu saku koja direktno ubira procente).

Neukroćena goropad

pre 10 godina

Normalno je da moramo da ispaštamo mi obični građani. Ne zbog mera ove Vlade,već zbog grešaka tj.pljačke koja se dogodila za vreme bivše vlasti.Moramo biti strpljivi ako uopšte mislimo da nam bude bolje.

Boško

pre 10 godina

Fiskalni deficit se mora smanjiti, prihodi moraju biti znatno veći, ato je moguće jedino povećanom proizvodnjom, većim investiranjem. Verujem da će Vučić sa saradnicima i u tome uspeti, kad znamo uzroke, naćićemo i način da izlečimo bolest.

Marko

pre 10 godina

Predlazem da vlada i Aleksandar Vucic podnesu ostavke zbog apsolutne nesposobnosti da vode zemlju i sumanutog zaduzivanja zemlje, to su cifre koje ce nasi praunuci vracati, to je zaduzenje vece od zaduzenja Kostunicine i Cvetkoviceve vlade zajedno i to sve u periodu od 13 meseci...
Ostavka pa izbori!!!

acea

pre 10 godina

Odavno pricam da mora nesto da se promeni!
Ovako stvarno vise ne moze!
Zato mi se i svidja izbor Radulovica i Krstica za ministre jer se nadam, ako im Vucic obezbedi podrsku, da ce da preokrenu Srbiju i izvuku je iz bankrota!!!!

IlijaK

pre 10 godina

Mislim d asu nam ove reforme preko potrene. Nama sam naš sistem predstavlja najgoreg neprijatelja. Definitivno se Srbija mora modernizovati,kao što Vučić kaže. Ovakvi jednostavno ne možemo da opstanemo.

Pera

pre 10 godina

Sve samo da slucajno ne smanji budzet. Nikako da shvati da jedino moze da kontrolise rashode, a prihode ne...

Smanji broj poslanika na ispod 100, ukini gomile agencija, limitiraj plate zaposlenih u drzavnim sluzbama na 2 prosecne republicke plate i odnos 1:3, ukini mobilne o trosku drzave, prodaj vozni park, ukini troskove na reprezentaciju, maksimalno smanjiti putovanja (koristiti audio/video konekciju), uvesti godisnju poresku prijavu za sve koji zaradjuju preko 2 prosecne plate, ispitati kako su regitrovani objekti/stanovi (da li za firmu ili stanovanje), kako se koriste, i u zavisnosti od toga naplatiti odgovarajuci porez, proveriti odakle ljudima jahte i besna kola, a prihodi nula ili minimalni i ne placaju porez.



Kad se sve ovo uradi ja sam siguran da ce biti podrske i za dodatne poreze.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 10 godina

Ekstraporez samo javnom sektoru i to samo za zarade veće od 100 000 dinara? To je već pravedno...to je već korak u pravom smeru. Ovo je prvi put u poslednjih 15 godina da pročitam vest koja deluje ohrabrujuće na privatni a destimulišuće na javni sektor. Mislio sam da ću pre sebi odgrizati jezik nego što ovo napišem ali - bravo za ljude u Vladi. Ima nade.

Juri

pre 10 godina

Prvo će da promeni zakon o radu, kao da su radnici krivi za sve. Vucicu reši za početak 24 privatizacije, više od godine si na vlasti, a treba da se reše stotine. One su uzrok bede u Srbiji. Uzmi od onih koji su opljačkali Srbiju. Nego to nećeš, trebalo bi da hapsis svoje. Šta će da nam kažu strani savetnici što mi neznamo?

pa

pre 10 godina

sta ste bre to uradil ii doveli nas dotle
pa sta bi sa onih 100 miljiradi iz rusije, pa stotine hiljada radnih mesta, pa ve plate i penzije, pa, pa , pa .... znaci da ste lagali

Impala

pre 10 godina

Meni je drago sto makar neko dodje i kaze da nama uopste nije idealno, kako se od nekih politicara moze cuti, i da smo stvarno u cabru. Ne uozbilje li se bice nam neki od scenarija.

Dusadusa

pre 10 godina

Mere koje Vlada preduzima da poboljsa stanje u privredi su popularne i u bliskoj buducnosti rezultirace boljim zivotom gradjna Srbije!!

citizenkane

pre 10 godina

"On kaže da se radi i na reformi penzionog sistema i da je važno kako da, "ne smanjujući penzije već praveći zdrav osnov da u budućnosti one budu veće, sprovedemo tu reformu". "

Ha, ha. Sav novac iz naseg penzionog fonda nije ulagan u razne investicije sirom sveta kao sto sve normalne zemlje rade, vec su se deli krediti nasim propalim firmama a novac trosio na plate komunistickih pregalaca. Dakle ne postoji perpetum mobile, para nema a pored obicnih imamo jos i vojne penzionere posto smo spojili fondove. I tako ce i biti u buduce, odluka je samo da li da dajete penzije po 100eura pa da uzimate iz budjeta 20% ili da neko ima 200eura a oficiri DB , spijuni iz Akademije Nauka i pevaljke 1000 eura pa dazbog toga zahvatanje iz budjeta 50%. Ja znam da svoju penziju docekati necu, potrosice je ovi penzioneri bivsi Slobini glasaci. Uvek su mislili samo na sebe a nikada na svoju decu. Nemci su emocionalne gromade za nas, samo ne pricaju na sva usta

Bajadera

pre 10 godina

Činjenica je da su našoj zemlji potrebne korenite reforme svih segmenata života. Drago mi je što vidim da se mnoge stvari pokreću sa mrtve tačke. Posle dugog niza godina, stvari počinju da se menjaju i to svakako budi nadu da loše stvari ipak mogu da se promene. Samo zli jezici mogu da kritikuju nečije dobre namere.

Nexus

pre 10 godina

Najavio mere :) Godinu i po dana na vlasti i dalje najavljuje. Aj za njega me ne cudi jer za razliku od drugih ne bolujem od amnezije i znam kakav je ovo nesposobni lazov i demagog al dal je bar malo sramota botove da ga i dalje dizu u nebesa?

Sergio

pre 10 godina

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=754035#k10590636

Evo vam ja sam vojni penzioner(invalid),moja penzija je 33000 rsd,nemam stan iako me po zakonu sleduje,jer sam uvek radio van mesta boravka),znaci moram da placam kiriju,supruga mi je na birou 12 godina,nikad je nisu pozvali za posao,imam dvoje dece,jedno skolsko,jedno pretskolko...Samo za lekove mesecno moram da izdvojim 5000 rsd,pa dodajte kiriju,struju,vodu,rts,telefon,uzinu klincima,ogrev,donji ves(ostalo kupujemo polovno),pa vidite koliko su velike vojne penzije...I grehota je pricati o vojnim penzijama od 1000 eura.Neznam samo kako o nekome moze pasti napamet.A realno mi vojni penzioneri,velika vecina beskucnici,smo najugrozeniji sloj drustva.Pouzdano znam da ima vojnih penzionera i sa penzijama od tih 1000 eura i sa po dva stana,ali njih je realno oko 3% od ukupnog broja i oni su bili generali,visoki oficiri.Za stanove ih optuzujem jer nije posteno i sigurno je lopovlukom namaknuto,al penzije ljudi nisu sami trazili.

Lux

pre 10 godina

Ako se ne uđe u bolne reforme postoji opasnost da i ono što je zdravo u našoj privredi i ekonomiji nestane i utopi se u ono što funkcioniše mimo svih zakona tržišne ekonomije, tako da izbora mnogo nema. Ne postoji, niti može da opstane, polutržišni ili kvazitržišni vid ekonomije u kome se mi godinama nalazimo.

SPAVAC

pre 10 godina

Po ko zna koji put, vlasti nam kazu da treba stezati kais, da su potrebne bolne mere i sve to...Rezultata nigde. I mislim da je ovo poslednja prilika da nesto od drzave moze da se spasi. I zato jedino preostaje da se podrzi ovo sto Vucic radi. Nema druge.

Slobodan

pre 10 godina

1. Otpustanje stranackih kadrova, za koje su izmisljavana radna mesta, samo da bi primali ogromne plate!
2. Ukinuti naknade za upravne odbore i onemoguciti da jedna osoba bude u vise od jednog upravnog odbora!
3. Rasprodati luksuzni vozni park, koji sluzi za arcenje naseg novca u privatne svrhe politicke "elite", sto kroz registracije, poreze i odrzavanje, sto kroz enormne kolicine goriva! Ako obican svet moze svojim kolima na posao, zasto to ne bi radili i politicari?!
4. U znak solidarnosti sa svojim narodom, niko od njih ne sme imati platu vecu od 2 PRAVE PROSECNE PLATE, a to je oko 40.000 dinara!
5. Ukinuti subvencionisane restorane u skupstini, vladi, vec da gospoda politicari placaju svoje racune iz svoga dzepa, po trzisnoj ceni. Valjda ce tada vise voditi racuna o poskupljenjima!
6. Crkvama uvesti samofinansiranje i PDV!
Eto gospodo... Pocnite prvo od sebe, ako vec pricate o moralu, pa ako posle toga bude neophodno, mozete i nama da popujete o stednji!

Boki

pre 10 godina

Istina je da Srbija vuce tesku bolest vec jako dugo, previse je pokradena i ojadjena, pa kao takva ne moze preko noci da se oporavi. Da bi proces oporavka bio brzi potrebno je preduzeti neke meree koje nisu popularne i koje ce vecina gradjana osetiti po dzepu, a moze da bude i duzi oporavak koji bi bio manje bolan. Sve zavisi na sta smo spremni i koliko zelimo da se zrtvujemo. Strani investitori su u ovom trenutku itekako potrebni jer sto vise njih dodje tu se stvara bolja pozicija za mere stednje. Aleksandar Vucic nije nista rekao sto nije istina i cenim ga zbog toga. Nadam se da ce uciniti sve da pronadje sto bolje resenje za Srbiju.

STANIJA

pre 10 godina

Sramoto jedna, nije problem u tome sto cemo "pojesti sami sebe" nego sto ste nas vi (korumpirani politicari) vec odavno pojeli!
(geronimo, 16. septembar 2013 13:54)

Tačno je da nas od 1999. godine jedu naši korumpirani političari. Neverovatno je koliko je Srbija bogata zemlja bila kada su je ti halapljivci proždirali dvanaest godina. Ova situacija, danas, rezultat je gramzivost DS kadrova u čiju se ''čast i poštenje'' možemo uveriti svakodnevno u novinama, gde objavljuju njihovo hapšenje. Ova vlada čini velike napore da nešto promeni, da stvori jači sistem bez korupcije i zloupotrebe službenog položaja.

Aca

pre 10 godina

Odlicno,zakon o radu.Samo,ako bi mogao da se uskladi sa istim koji su na snazi u zemljama EU,npr.,u Nemackoj.Bilo bi interesantno kako bi na to reagovali puki eksploatatori ljudske radne snage,u Srbiji poznati pod imenom "privatnici".

Profesor

pre 10 godina

Ponovo neodmerene izjave visokog zvanicnika srpske vlade. Posle gafa sa "skoncavanjem od srpskog naroda", sada jos jedan "rak se ne leci andolom..srbija je u poodmakloj fazi".
Rak je neizleciva bolest kada je poodmakla faza u pitanju. Da li lider koji zeli da Srbiju vodi napred i da je motivise kaze da je Srbija umrla i da joj nema spasa? Veoma neobrazovano.
Malo vise sustineske analize pred ovakve izjave.
To nije ponasanje lidera...to je znak depresije na koji vec mnogi ukazuju (vidi nedeljnik Vreme br. 1184).

tamte za kukuriku

pre 10 godina

"...izmene radnog zakonodavstva..."
Kada ce se proglasiti nezakonitim neisplacivanje licnih dohodaka?
Pa to je isto sto i krivicno delo kradje!
Kad ce se to regulisati zakonom?!

Da li mozes da udjes u prodavnicu, uzmes nesto i ne platis? Ne mozes naravno. Pa kako onda neko moze da radi, a da ne bude placen?!

A.Semjonov

pre 10 godina

U pravu je za salterske dozvole.To je rak rana preduzetnista i svakog napredovanja. Alo! 20 saltera za jednu dozvolu. Salteri nam jedu vreme, inicijative, novac, ljude i buducnost. Dole salterskoj birokratiji!

Mlada_Mačva

pre 10 godina

Polako dolazi vreme kada siromašni građani Srbije neće više moći da plaćaju postojanje ovako glomaznog i zastarelog državnog sistema u Srbiji. Svakako da reforma mora da se sprovede.

Ice kream

pre 10 godina

Ne zelim da sumnjam da vlada nece uciniti sve da se budzetski deficit smanji, dugovanja su ogromna ali se i pored njih moze pokrenuti proizvodnja,strucnjaci su vec tu,jos da se mi uzmemo u pamet i da pocnemo da radimo kako treba.

banesk

pre 10 godina

"I pored toga, uveren sam da radimo dobru i lekovitu stvar za zemlju". Naravno da radimo dobru i lekovitu stvar za zemlju! Moramo biti objektivni i realni! Situacija u Srbiji je zaista jako losa i neophodne su promene ili cemo stvarno pojesti sami sebe... Puna podrska Vucicu na njegovoj iskrenosti! Samo tako nastavi! Najbolji si!

Sale

pre 10 godina

Ponekad mi izgleda da je ovaj covek jedini koji radi dan i noc ne bili konacno krenuli napred. Nadam se da ce uskoro videti rezultati svog tog rada.

Sandman

pre 10 godina

@aconi

Znaci ti se zalazes za jednopartijski sistem na vlasti(jednoumlje)? Imali smo takve od 2.Svetskog rata do 90-tih i zna se dobro gde nas je to dovelo. Ko je tebi uopste dozvolio da koristis internet? Motiku u sake i u polje!

zluradi

pre 10 godina

Izuzetno dobri komentari! Narod je svestan svih problema, ali ovo ne citaju oni koji bi trebalo. Ove komentare bi trebalo odstampati i staviti na prvu sednicu Vlade. Cestitam svima koji su komentarisali!

Srbin 100%

pre 10 godina

Ocekujem da vlada preuzme neophodne mere,makar one bile i nepopularne,koje ce zaustaviti dalje nenamensko zaduzivanje i da ce fokus u narednom periodu biti na privlacenju stranih investicija

Tika paor

pre 10 godina

Zašto ste onda po svim jačim firmama u Srbiji, lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima odmah postavili svoje kadrove bez adekvatne školske i stručne spreme? Da li se sve ovo u "lokalu" radi uz Vašu saglasnost? Vi političari se i dalje odnosite prema narodu kako i zaslužujemo.

aconi

pre 10 godina

Sto pre se osloboditi SPS i PUPS jer su oni najveci kocnicari!!!
Matori Krkobabic ne dozvoljava da se menja Zakon o radu koji je umrtvio zaposljavanje i fond PIO koji je najveci trosak budzeta!!!

VENDOKSIN - KAPI

pre 10 godina

Mere koje Vlada Srbije treba da preduzima je da poboljsa stanje u privredi koja nam je u ovom trenutku u katastrofalnoj situacij. Samo na taj nacin mozemo da se izvucemo iz ekonomske situacije. Ukoliko u tome uspemo u bliskoj buducnosti rezultirace boljim zivotom gradjna Srbije.

Piki

pre 10 godina

Kod nas jos vaze neke stvari iz Titovog vremena kad su naprimer javna preduzeca u pitanju,nismo se modernizovali na vreme,tehnologije za fabrike su nam zastarile,birokratija glomazna,ova drzava nije dozivela pravu reformu na vreme zato sad i jesmo u situaciji u kojoj smo.

SMirenost

pre 10 godina

Kada bi mogli da pocnemo sve iz pocetka,da krenemo tamo odakle smo napravili pogresno skretanje bi bilo najbolje za Srbiju ali posle deceniskih losih odabira vecine stvari sada sledi niz nepopularnih mera da bi sve to vratili koliko god moze u neko bolje stanje koje nam je svima preko potrebno