Zabranjen promet 200 tona kukuruza

Beograd -- Ministarstvo poljoprivrede zabranilo je promet 200.322 kilograma kukuruza, jer u trenutku kontrole nisu posedovali dokaz o bezbednosti proizvoda.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. @Afla muzjak
  A kakve veze ima Jesic sa povlacenjem kukuruza? I kakve veze ima Pokrajina sa pravilnikom o uvozu mesa? Kada su preko noci povecali dozvoljeni nivo aflatoksina sa 0,05 na 0,5, sto nisu isto vece odlucili da meso ne sme biti zamrznuto duze od 6 meseci?
  Jedina i prava vlast u Srbiji vec skoro 78 godina stoluje u Beogradu i jedino u Beogradu. Za Beogradjane Srbija se sastoji iz dva dela: Beograd i ostatak Srbije.
  Lepo je rekao jedan deda iz SUBNOR-a kada je Vuk 9. marta digao demonstracije, "Sa puskom smo dosli, samo nas puska moze oterati." Svedoci smo da i treca generacija oznovaca polako zauzima mesta svojih oceva (dede oznasi su ostavile Srbiju tatama Udbasima, a sada sinovi biovci sedaju u ista sedla). Nema nam spasa.
  Restitucija, otvaranje dosijea, retroaktivna odgovornost, javni uvid u imovinske karte svih gradjana.
  Poslednja dva pasusa mogu da se ubace u komentar bilo koje vesti iz Srbije. Samo se menjaju uvodna dva, u zavisnosti od teme koja je trenutno aktuelna. Uzrok je konstantan, a povodi se menjaju.
  (Posmatrac, 31. maj 2013 22:03)

  # Link komentara

 2. Posto je POLJOPRIVREDA prioritet ove Vlade, oni ce da pozovu g. Covica i TO je TO, jer g. Knezevic zbog ogromnog posla oko izbora ocigledno nema vremena da se bakce oko poljoprivrede!
  (Euro licenca, 31. maj 2013 22:02)

  # Link komentara

 3. ministar knezevic kad ga proba nestace alfatoksin :-)
   (vosa, 31. maj 2013 19:16)

  # Link komentara

 4. To drzavo, briljiras! Cela poenta ove cirkusijade je obaranje cena kukuruza posto se nasim tajkunima ne dopada skupoca na svetskim berzama. Domacim poljoprivrednicima svetska cena nikada nije ni placana ali sada ih treba potpuno ubiti u glavu i oteti im zalihe za sitan kusur. Danas pred zetvu psenice se aflatoksin naprasno pojavio i u brasnu(gde je bio do sada?) te ce i cena psenice biti prepolovljena u odnosu na proslu godinu, mislite li da ce pojeftiniti i hleb? Izgleda ce poljoprivreda ponovo dobiti po nosu kao u vreme Milosevica od kojeg se jos uvek nije oporavila. Preradjivacku industriju drze monopolisti a trgovina je takodje blizu takvom statusu te uzroke enormno visokih cena hrane treba traziti kod ovim subjekata a ne poljoprivrednika. Njih kao i gradjane treba samo dobro opljackati i tu se uloga poljoprivrednika u lancu distribucije zavrsava. Uloga pokrajinske administracije je bila samo da odradi ovaj posao za lokalnog tajkuna i finansijera. Za gradjane ovde nikoga nije briga. Ne znam zasto se niko ne buni zasto je u EU dozvoljen promet mesa zamrznutog najduze sest meseci a kod nas je taj rok godinu dana. Uveze se otpad iz EU i time se truje narod gore nego aflatoksinom ali posto je ovaj posao takodje u rukama tajkuna i finasijera o tome se naravno cuti. Zasto pokrajinski sekretar ne zastiti domace stocarstvo i zdravlje gradjana u ovom slucaju? Ups, taj tajkun je njihov...
  (Afla muzjak, 31. maj 2013 18:30)

  # Link komentara

 5. Pravda za Kuruza!
   (Yum, 31. maj 2013 18:15)

  # Link komentara

 6. Ma nije moguce.Ovo je samo pokusaj destabilizacije Vlade i podla taktika Gorana Jesica i tajanstvenih lobija.
  (Jel' tako "Dr" Knezevicu ?, 31. maj 2013 17:49)

  # Link komentara

 7. 24 kilograma kornfleksa, 1.000 kilograma palente, 14 kilograma flipsa, 280 kilograma kukuruznog brašna - sta je ovo, dali se ovi iz Ministarstva poljoprivrede zezaju sa norad? To su kvalicine za jedan veci spajz. Ako Srbija prezivi ovo ministarstvo, dok ne dodju neki Evropski standardi i postene kontrole, bice cudo.
  (winston, 31. maj 2013 17:38)

  # Link komentara