Petak, 01.03.2013.

15:13

Porez na RTS već od leta

Novi zakon o elektronskim medijima predviđaće da se pretplata za RTS naplaćuje uz porez za nekretnine posebnim uplatnicama.

Izvor: B92

Porez na RTS veæ od leta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

217 Komentari

Sortiraj po:

Frki Nis

pre 11 godina

@Uaaa licemeri!, 2. mart 2013 21:06
Aha, evo jednog što lupa minuse... RTS uglavnom gledaju u selima jer tamo nema kablovske ili IPTV-a, nažalost su osudjeni na RTS, gledaš možda i ti, koji opet, možda, živiš u gradu, i obrazuješ se uz Bolji život, Selo gori a baba se češlja i slične reprize, a pravi državni medijski servis treba da pravi naučne emisije, da pomaže ljudima da se snadju u savremenom društvu, da se bavi i istraživačkim novinarstvom, da ne vrti reklame i sto puta iste reprize...e a troškovi (pdf dokument prtplata.pdf sa sajta rts-a):
2005. stanje je bilo ovakvo:

"- Укупан приход 3.400.000 евра, од тога 700.000 евра је приход од наплате заосталих дуговања.
- 50% дужника је платило
...
Трошкови целе операције су износили 1.400.000 евра - за поштарину, штампање опомена, информације које су пружане преко Интернета. Седамнаест радника телевизије било је укључено у тај пројекат."

Da podvučemo crtu ovde. Pod 1, RTS se finansirao i putem reklama, a to nije nikako zanemarljivi iznos, koji se nigde ne prikazuje. Pod 2, dalje u dokumentu u zaključku šta treba raditi stoji i ovo na kraju:

"Не прибојавати се реакције јавности, негативних коментара новинара или политичара (нек од њих су можда дужници), истина је на вашој страни."

Da, "istina je na vašoj strani"...

Uaaa licemeri!

pre 11 godina

Aha, znaci odbijate da placate pretplatu zato sto RTS za tu pretplatu nista ne nudi. Ma odakle vam samo pravo da se zalite na kvalitet programa! Cujete li vi sebe? Da placate pretplatu, program bi sigurno bio bolji, nego je sve spalo na nas 30% gradjana, koji nismo debelokosci i ne mozemo da ne izmirujemo svoje racune. Ovaj narod je navikao samo da se buni! Tako ne placate ni struju, ni komunalije i zato nam drzava propada. Sta ces, deca komunizma su to, navikla samo na drpanje!

srecko

pre 11 godina

Sto se tice mene mogu da me Otpisu, idem na Selo da iskopam Blago i potrazim neki Bolji Zivot i ako mi ostane neki dinar.... ipak NE

Ivona

pre 11 godina

Mi imamo stan i jednu staru stracaru na selu, gde i nemamo televizor. U stanu placamo tv pretplatu i u selu smo toga oslobodjeni. Po ovome sada ispada, da cemo ponovo placati dve tv pretplate, posto i na tu stracaru placamo porez na imovinu.

Tamo neko

pre 11 godina

Kako ste naivni ljudi.
Ovo je igra loš policajac, dobar policajac.
Poreza neće biti, a svi će Vučića videti kao spasioca.
Sve je politika, a Tijanić ostaje.

Miljan

pre 11 godina

Redovno plaćam porez na kuću, zemlju,oružje i dr ali kako neko može da nas natera da plaćamo nešto što ne koristimo ili nemamo.

obavesten

pre 11 godina

posto rts sluzi kao servis stranaka koje su trenutno na vlasti najpostenije bi bilo da se finansira od njihovih para.da ja placam da novinari od mile stule pa nadalje truju moju decu?ne hvala.a da mogu da donesu zakon o naplati mogu.evo vidimo trenutno igru dobar policajac los policajac gde je vucic dobar policajac.poslednji put nisam izisao na izbore a sada sam resio da dok sam ziv jedini listic je beo listic.a decu da posaljemo sto dalje od ove zemlje...

nidža

pre 11 godina

Prethodno da si revidirju plate, izvrši kompletna smena rukovodećeg kadra, da im se propiše način poslovanja, tko i koliko može da se reklamira (i tko da naplaćuje reklame), koliko mora koje vrste programa da bude... Još će mnogo vode Dunavom i Savom proteći dok RTS postane odgovorna televizija. A do tada sami se finansirajte! Da punimo džepove Tijaniću, preplaćenim spikerkama, Đilsu - neće da bidne!

Drakče

pre 11 godina

Kako god rešili da ga naplaćuju niti mogi niti hoću da plaćam taj porez, što bih i ostalima preporučio. Prvo nek zaposle zemlju pa onda nek naplaćuju glupe poreze.

Od manjeg procenta manji procenat

pre 11 godina

Da li je vise legalizovanih stanova i kuca ili elektricnih brojila za struju ? I zasto predlagac misli da ce onaj koji nije placao tv pretplatu uz racun za struju da ga placa uz porez na nekretninu ?

ljilja

pre 11 godina

kao prvo, nema svako imovinu, znaci oni gledaju rts za dzabe, kao drugo, gledanje rts i za dzabe je pogubno, kao trece, sada narod nece ni porez da placa :-)))))))))))))))))))))))))

B.M.71

pre 11 godina

RTS i EPS su gori od Turaka dok smo bili pod njihovom vlascu!!Nabili su sebi dobre plate i jure narod kao strsljenovi da im se placa harac!!

Tandara broć

pre 11 godina

Mislim da je došlo vreme da se ukine taj RTS!. Tako bi se konačno stavila tačka na ovaj cirkus sa pretplatom najlošijeg evropskog servisa!. Mislim šta reći ova zemlja je u međuvremenu ostala bez dela teritorije, Narodnog Muzeja, pa može i bez jednog pišljivog RTS-a koji nam kao nekakva giljotina stoji nad glavom čitav život, i treba da budemo sretni što nam još uvek nije došao iste budući da se mnogima i to desilo baš zahvaljujući ovoj firmi!.

muvica

pre 11 godina

Znate sta, koga briga za RTS? Prepucavate se oko gluposti. Svi kao gledate sport i nekog Memedovica.... Ma koji sport? Koliko se secam da od svetskog prvenstva u Africi nije bilo nista od sporta. A i ko je taj Memedovic uopste? Ljudi, bolje je placati kablovsku televiziju 1500 dinara i imati preko 100 kanala, nego za dva kanala ( koja niko ne gleda ) davati tolike pare... A posle neka se RTS i kablovski operateri dogovore oko cene naknade.

Saa

pre 11 godina

(dejan, 1. mart 2013 21:28)
Problem je što oni neće da ti iključe RTS nego će ići na prinudnu naplatu isto kao za Infostan. Građani nemaju mogućnost izbora, moraš nešto i isključivo to da koristiš a ako nemaš novca da platiš pleniće ti imovinu a pošto dugo razvlače procese nagomilava se dug a kamate astronomske i onda te izbace i iz stana. Ove nema nigde i nikako mi nije jasno zašto narod ćuti i ćuti.

knight

pre 11 godina

Ovo stvarno nema smisla! Dokle gradjani da finansiraju SVE! Ja neću da gledam rts isključite mi ga! Ovo nije demokratija! Ne možete terati narod da radi nesto što me želi!

veseljko

pre 11 godina

NE,NE,NE,NE I NE!!Necu ja da placam njihov lep i udoban zivot i zivot njihovih porodica "TOJ PORODICNOJ FIRMI"!Da se revidiraju svi zaposleni od 2000 g.i podeliti im otkaze...Ovakav "Javni servis" ugasiti,smanjiti zaposlene i plate i "PRIKACITI"ih nekom drugom ministarstvu na grbacu...

Bolero

pre 11 godina

Kako se nesetiste da je naplatite uz jahtu ili avion, ili mozda od drugih tv i radio kuca koje uopste nepriavljuju dobit, kes i neplacaju porez, nego narodu drzite omcu oku vrata kao da je stoka, sad ta stoka treba da vas lebom hrani, politicarsko novinarska bagra.

Hatori Hanso

pre 11 godina

Ne znam da li je vec neko poslao slican komentar, mrzi me da citam sve, ali ovo mene potseca na "trik" kad su klinci po BG-u "prodavali" cigle drugoj deci. Znaci, oblik sitnog kriminala koji ide ovako: nas ima 3-4 i jaci smo od tebe jednog. Hocemo da te opljackamo, ali na "fini" nacin, pa ti uzmemo sve pare koje imas (nesto sitno za dorucak - znaci 500din) a za uzvrat ti damo - ciglu. Znaci, nismo te opljackali, nego smo ti "prodali ciglu" (doduse - na silu, jer tebi ni ne treba cigla niti si hteo da je "kupis"). E - ovo sa RTS-om i pretplatom - porezom je potpuno isto to, samo na drzavnom nivou.

Miroslav

pre 11 godina

Za sada 171 komentara. Nisam stigao sve da procitam. Koliko sam video najveci je broj protiv takvog beobrazluka. I to s pravom. Nije problem u samom nacinu placanja. Ima i drugih zemalja gde ako posedujete televizor (bilo da ste vlasnik nekretnine ili je samo iznajmljujete) uz porez na dohodak placate i pretplatu. Problem je STA se placa. Kao i na drugim planovima i ovde nas vuku za nos. Serviraju nam nekvalitetnu robu i ocekuju da je skupo platimo.
Sve je ovo samo reklamni trik za one koji zele da "brane narod". Umesto da se trude da pokrenu privredu i smanje broj nezaposlenih, barem malo povecaju standard i daju neku persektivu mladima, oni svojski rade na promociji. Valjda veruju da smo dovoljno glupi da padamo na te fore hapsenja i tapsanja. Prvo nas naplase, pa nas onda "spasavaju".
Vest koja je usledila je da se Vucic odlucno suprotstavio ovom predlogu. Kaze moze, ali samo ako njega smene. Dobra fora. Doduse, izmedj ovih na vlasti i RTS mrtva trka... kako bi bilo da odu svi malo u Honduras...

Otisao sam samo na par dana kod prijatelja koji zive napolju, ne vraca mi se...

Aleksa

pre 11 godina

Zasto bih ja placao putovanja novinarima Rts-a.Neki,poput Adanje Polak obisli su pola sveta na racun Srbije.Saljete onu Dusku na Evroviziju a zbog nje pola Srbije to isto gleda na Hrt-u.Perovicka se ponasa kao da je ona dobila Oskara a ne da je samo novinar jadnog Rts-a...Ako vec nemate novac ukinite putovanja po svetu i izvestavanja iz inostranstva,jer sve to sto vi izvestavate moze se videti i na stranim televizijama i to mnogo kvalitetnije.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

(Sinbad, 1. mart 2013 21:36)

Smarate vise vi iz unutrasnjosti pricom kako sve pare idu Beogradu. Ne idu, idu politicarima koji su u velikom broju iz te iste provincije...a sto se tice Beograda, on za neobavestene ima svoju lokalnu tv, zove se "Studio B" i finansira je skupstina grada a za nju niko ne placa pretplatu.

ana

pre 11 godina

ja stvarno ne razumem na osnovu cega su izvukli zakljucak da ce oni koji placaju porez placati i pretplatu. znaci, ako je neko placao struju i porez redovno, a pretplatu nije, sad kad mu racun za pretplatu ne stigne uz struju vec uz porez, onda ce da plati? ko je ovo predlozio i ko je radio te procene pod hitno na ubrzani kurs elementarne logike!

pericaneplatisa

pre 11 godina

da je preterano budalastina ,jeste, tako nesto samo srbin moze svom narodu,bilo koji neprijatelj imao bi vise razumevanje,nego ovaj idiot, koji sebe smatra nekim funkcionerom,ovog puta ne jedan nego malo vise BAGER se sprema da pali motore

miki

pre 11 godina

Pitam se, zašto bi trebali da plaćamo RTS-u pretplatu? U zadnjih desetak godina RTS se pretvorio u propagandnu mašineriju za ispiranje mozga i indoktrinaciju stanovništva. Nema objektivnog informisanja? Nema naučnog programa? Nema obrazovnog programa? Nema kulturnog programa?...Nema ništa vredno zbog čega bi trebalo da se plaća pretplata RTS-u. A odgovorne bih takođe pitao odakle ljudima novac za plaćanje kada su bez posla i primanja?

Laki

pre 11 godina

Na pomolu je izgleda jos jedna "pljačka" naroda,a u celoj priči stradaće opet oni koji su bili redovne platiše. Nemam ništa protiv da se RTS finansira od građana ali ne po principu dodatnog oporezivanja već po principu izdvajanja novca iz postojećih taksi i pdv-ova. Građani svakodnevno plaćaju pdv kroz razne račune počevši od najobičnijeg pazarenja u supermarketu. Pdv od 20% je sasvim dovoljan izvor prihoda za finansiranje RTS-a. Neka se ministarstva i vlada odreknu npr 2-3% prihoda iz pdv-a u korist RTS-a i problem rešen. Transakcije su velike i to svakodnevno. Tu bi se skupila prilična svota novca. Drugo,ako bi to bilo nedovoljno novca (a ubeđen sam da bi bilo dovoljno) RTS bi mogao da komercijalizuje svoj drugi kanal npr. u poslepodnevnim i vecernjim satima. Neka daju reklame koliko im srce hoce samo nek ne ubiraju dodatne pare gradjanima,necu se buniti. Zapravo najveca glupost je bila sto je RTS ukinuo 3. kanal koji je mogao biti odlican komercijalan kanal i izvor prihoda. Kao nemaju para,a onda su kasnije pokrenuli RTS Digital. Sve pogresni potezi,a gradjani moraju da plate na kraju. E nece moci tako.

A Koliki Je Moj Deo?

pre 11 godina

Nesto se mislim,Velja Bageras je presao na TAMNU stranu, kao i svi oni petooktobarski borci, ja u medjuvremenu kupio BAGER Volvo L45 Polovan,
i stvarno nesto nisam bio u prilici da ga provozam recimo do beograda tek da vidim potrosnju van naseljenog mesta, i onako usput da se relaksiram
za svoju dusu i dam sebi oduska u holu jednog OMRAZENOG I ZLOG J..... SERVISA Dok mi 1.000.000 ljudi klice
VOZI MISKOOOOO..
Mislim da je ovaj scenario blizu a milionce nezadovoljnih je bilo ranije i bili su veoma disciplinovani a zamislite samo nas koji smo preziveli demonstracije sa Vukom Draskovicem ,Dos i Tajkune, sadasnje ALFATOXIN VLADARE,,, MISLIM DA SMO I MI SMRTNICI NESTO NAUCILI DA DA DRAGI MOJI....
JOS IMAM TOLIKO DIZELA DO BG. VIDIMO SE NA STAROM MESTU NA POPRAVNOM

Bora

pre 11 godina

A zasto moram da placam nesto sto ne zelim?!? Ukinite mi preko mog kablovskog operatera rts i gotovo.Ja moram da platim da bi rts bio jak i nezavistan?!

Vlade

pre 11 godina

Aman 6 meseci nisam primio platu, koja je bila 21000, kablovsku su mi iskljucili, fiksni iskljucili, internet sam odjavio pre godinu dana koristim mts mobilni od 400 din, dete ne mogu da upisem u vrtic jer nemam al bas bukvalno nemam od cega da placam , i vi sad ocekujete da placam j... rts, aaaa ma vazi posaljite uplatnice da platim unapred.

durga-bovani

pre 11 godina

1.Ne gledam RTS i ne treba mi;
2.Pozivam svog kablovskog operatera DA MI KONACNO ISKLJUCI RTS IZ PAKETA;
3.Apsolutno me ne interesuje sta RTS ima da kaze POVODOM BILO CEGA NA OVOM SVETU;
4.Potpuno mi je NEBITAN sadrzaj,kvalitet,kvantitet,predajnici,ovi,oni...RTS-a,njegovih uredjivaca,direktora,raznih upravnih,nadzornih i inih odbora;
5.Ja 70 kanala placam 750 dinara,a RTS da placam 500? NE PADA MI NA PAMET;
6.Struju bih placao i unapred,ali taj PARAZIT usisa sav visak,i nije ni cudo sto EPS kuka;
7.Taj "osmi putnik" ce se sada vezati za instituciju poreza,posto vidi da u EPS-u brod tone;

RTS-ovci,zaradite svoj hleb kao i svi drugi uposleni u medijima,koji snimaju i rade sa kiflom i jogurtom,a ne kao vi,svi nasmejani i leprsavi iz Rima,Atine,Vasingtona,udobnih kreveta (i jos se raspravljate ko ce da trkne po tamo neku narukvicu,onako zadrigli,a smejete se zdravom zivotu).

Pojma nemate a nesto kmecite.Sram vas bilo PARAZITI nijedni,isisavate firmu po firmu,instituciuju po instituciju.

VI STE U STVARI NAJVECA OPASNOST ZA FUNKCIONISANJE DRZAVNIH INSTITUCIJA-ZA KOJU SE VI U'VATITE,OSUSI SE.

juga

pre 11 godina

u ovj se zemlji mnogo toga ne razume,ako imam ugovor sa Totalom,i njima placam 2.000 din,mesecno to je ok.sa rts-om,prvom,b-92,pinkom i ostalima nemam nista i oni ne potrazuju od mene nista,zasto bih onda rts-u bio nesto duzan...

Sinisa Nis

pre 11 godina

Necu da placam za beogradsku lokalnu televiziju. 80% programa govori o Beogradu. Bas me briga koja ulica u BG nema vode, koja tramvajska linija je u prekidu, i bo vas Bus plus, i vremensku prognozu ekskluzivno za Beograd. Kad RTS bude javni servis cele SRBIJE, posaljite mi racun, platicu ga sa zadovoljstvom.

Zer0

pre 11 godina

Nekada smo protiv SPS lopova protestovali na ulici, sad niko ne sme da pomoli glavu. Delom su krivi ovi iz DOS-a jer su prevarili narod kao niko. Po meni, najveći deo krivice snose forumi i ostavljanje komentara po raznim sajtovima. Tu se izbace frustracije i otupljuje se oštrica i onda niko više nema potrebu da se njegov glas čuje. Ovo je kao da vičeš u rupu, niko sem tebe samog ne čuje. Čak, verujem da 90 posto ljudi i ne čita tuđe komentare.

gele

pre 11 godina

Ako vec moram da placam preplatu onda neka mi daju izbor kome da platim da ja izabrem nacionalnu tv koju cu placati.A ne ovako ponasaju se monopolisticki da placam RTS koji nema nista od programa. A oce u Evropu a i dalje monopol ja da placam necu nek ukunu Analogni signal neka predju na digitalni pa tek onda mogu da pricaju i da se naplacuje preplata kao svuda u evropi cista otimacina za nista.

Valjevo

pre 11 godina

Sve i da pocnete da skupljate pare za pretplatu od vrata do vrata necu da dam ni dinar za rts!

Smislili su oni lukaviji metod, ako ne platis odbiju ti od plate, penzije...
(Prinudno, 1. mart 2013 20:27)

Samo se pitam OD KOJE PLATE I PENZIJE

aaaaaaa

pre 11 godina

Ko je nas pitao da li zelimo da gledamo rts? Sa kim je to rts vezao ugovor pa da trazi pretplatu? Ako imam vikendicu i platim porez kako da dokazem da nemam tamo televizor.Jel oni znaju da mi rts ruzi televizor, i sa svojim programom i serijama iz praistorije tj bolji zivot i ostale gluposti. E drzavo nasta si spala da od sirotinje uzimate hleb, bruka.

Zemlja nam se raspada

pre 11 godina

Dacu kad nadjem posao, tj drzava mi obezbedi nesto! Ej narod gladuje a oni da nametnu pretplatu Radasinu, Otpisanima i Srecnim ljudima?! ALO KOSMOS! Ma ako, mislim da ce tada placanje poreza da opadne 40%.

Mali Knindza

pre 11 godina

Tek kada svi ljudi u Srbiji budu imali plate kao sto je prosek plata na rts-u, e tek tada necete morati da izmisljate razne vrste naplata koje su nenaplative zbog besparice!

dvoje manje

pre 11 godina

Čisto da va sobavestim da su moji baba i deda - penzioneri prestali da vam plaćaju pretplatu! A oni spadaju u grupu redovnih platiša, kao i većina starijih sugrađana. E, kad je njima prekipelo, onda stvarno...
Em nemaju, em su konačno skontali sa kim imaju posla

Lik

pre 11 godina

@bravo za promene
E pa prevario si se, od tog predloga nema ništa, Vučić potvrdio.
A tvoji žuti još dugo godina neće moći nazad na vlast, dosta je bilo njihovog terora i pjačke.

Bivsi legionar iz EU

pre 11 godina

Pa cekajte malo ljudu, zar Vam nije dosta pljacke ovoga naroda, zar Vam nije pogodno da se TV placa putem racuna za struju, nego hocete i ovo sada. Zato ispruzite desnu ruku, stavite levu saku na lakat i onda desnu ruku naglo savite prema obrazu, i to Vam je naplata. Nema nista od toga i samo pitam SNS dokle misle da tako rade, a onda zbogom majko Srbijo, vise se ne vracam.

zladza

pre 11 godina

Sve nas pogađa ovo zezanje oko finansiranja nacionalne televizije. Čudo je da se niko nije dosetio da nacionalna televizija treba da se finansira iz buđeta. Država nek prikupi porezom sredstva koja su joj potrebna pa neka deli kako je potrebno. Zašto bih uopšte znao koliko moram dati za nacionalnu televiziju kad na to ionako ne mogu da utičem?

Superlik

pre 11 godina

Ja i supruga imamo manji stan koji se vodi na nas oboje, pa tako plaćamo i porez odvojeno svako po pola. Da li to znači da ćemo plaćati i tv pretplatu dva puta za jedan televizor.

dejan

pre 11 godina

Ja imam jednostavnije resenje za to (ne)placanje :)
Primer mogu da budu struja, kablovska...
Eto naprimer ne placas struju i sta bude..? Cike dodju i ISKLJUCE TE!
Ne placas kablovsku i sta bude..? Cike dodju i ISKLJUCE TE!
Ja mislim da je ovo najbolje resenje.Sta ne platis to i nemas i svi zadovoljni.

Maki

pre 11 godina

Ne platim struju-iskljuce je!
Ne platim vodu -iskljuce je!
Ne platim telefon-iskljuce ga!
Ne platim internet-iskluce ga!
Ne plati mobilni- iskljuce ga!
NECU DA PLATIM RTS-ISKLJUCITE GA, PLEASEEEEE!

Prinudno

pre 11 godina

Sve i da pocnete da skupljate pare za pretplatu od vrata do vrata necu da dam ni dinar za rts!

Smislili su oni lukaviji metod, ako ne platis odbiju ti od plate, penzije...

As

pre 11 godina

Nedamo novac i ne interesuju nas drzavne televizije koje necemo da gledamo,molimo iskljucite iste ko zeli neka plati pa nek gleda,ja to sigurno necu nikada placati bez obzira na vlast.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Borimo se protiv ovoga! Narodna skupština može pokrenuti referendum na zahtev 100.000 birača. Predmet referenduma ne može biti porez, ali može recimo ukidanje RTS-a ili neko drugo pitanje koje bi nas rešilo ove bede.
Potrebna je nekakva organizacija da bi se to izvelo, ali mislim da će biti relativno lako prikupiti taj broj potpisa. Svako ko pokrene ovu inicijativu, ima moj glas i glas moje porodice na sledećim izborima.

Lav

pre 11 godina

Ne zaboravite da g-dinu Tijanicu date mesto generalnog direktora RTS-a do kraja zivota! Treba SNS da se zapita sta radi, docekace sudbinu sada vec male stranke DS-a! Svi ste vi isti.

matori

pre 11 godina

Autor ovakvog debilnog predloga rešenja, sasvim izvesno nema baš neko jako obrazovanje, a o mozgu da ne pričamo...

@ "...rekao je Kolarević i dodao da oko 70 odsto građana plaća porez na nekretnine i da je prognoza da bi taj procenat plaćao i naknadu za javne servise..."
Ja bih pitao ovog pametnjakovića: A da li će onih preostalih 30% građana biti u "povlaštenom" položaju, jer će moći da gledaju RTS i RTV džabe?!?

I još jedno pitanje: -Šta ako neka nekretnina ima više suvlasnika? Recimo kuća je u posedu bračnih drugova i njihove dece. Hoće li oni svi plaćati porez za televiziju? Ili će jedna pretplata da se deli na sve suvlanike?

Uzgred, neko je očigledno zaboravio da je emitovanje TV programa, jedna vrsta uslužne javne delatnosti (informacije, edukacija, zabava), a bilo koja usluga se može naplatiti samo ako o tome postoji zaključen ugovor o pružanju usluge (između davaoca i korisnika usluge), te da o tome postoji poseban Zakon! Aktuelno odbijanje da se plaća pretplata za RTS, upravo i potiče iz razloga što ne postoje nikakvi ugovori između RTS i građana, koji bi bili osnov za obavezu plaćanja...

Ili država Srbija ima nameru da pruži priliku da se (recimo) milion njenih građana obrati Sudu u Strazburu, radi zaštite svojih najelementarnijih ljudskih prava - prava na izbor (šta hoće, a šta neće)?

cika crni II

pre 11 godina

једна реч:
ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААРАААААААААААААААААААААЧ!!!

Ana

pre 11 godina

E pa nece moci, ne dam ni dinara za uslugu koja mi je nametnuta. Dosta vise, nemam detetu za uzinu a ne da placam nesto nametnuto sto ne zelimo da gledamo. Na ulice! Dosta je bilo.

Draganče

pre 11 godina

Šta se, bre, bunite? Pa je l su obećali da će ukinuti pretplatu? Jesu! Ukinuće je i tako će ispuniti obećanje - metoda AFLATOKSIN!

Nezaposleni

pre 11 godina

Da li je ovaj pametnjaković koji traži 500 dinara mesečno, upoznat sa činjenicom da mnogi ljudi koji imaju "sreću" da rade, primaju platu od 20000 dinara mesečno, a da u mnogim porodicama ne radi niko. Da li iko iz ove vlasti postavlja pitanje, a da li je tih 20000 hiljada dovoljno za normalan život? Da li je moralno, da se od tih ljudi uzima 2,5% plate za nešto što ne vredi ničemu? Da li je ovaj pametnjaković upoznat sa činjenicom da 400000 dece u Srbiji živi u bedi? Pa jesu li važniji onaj primitivac i njegova televizija, od budućnosti Srbije? Pretplata nebi smela da bude veća od 100 dinara mesečno s obzirom kolike su plate i penzije i koliko neyaposlenih ima, za kvalitet koji pruža RTS i to je veliko, a gospodi ako je malo, neka smanje brojno stanje, neka se plate svedu na republički nivo, a kome se ne sviđa neka ide na privatne televizije, pa nek tamo ponudi svoju lepotu i pamet. A ovaj bahati sugrađanin, koji kaže da ćemo plaćati, i da ako ne platimo da će nam pleniti imovinu, neka stavi prst na čelo i neka se zamisli i priseti devetog marta 1991. Nismo mi daleko od toga...

AleksandarRadenkovic

pre 11 godina

Ako placam silne namete od drzave preko poreza,ekoloske zastite i ostalih dazbina zasto bi placao tv pretplatu kad nema nista pametno da se vidi ukinuli su bk televiziju,3 kanal,tv politiku,tv palma,tv avala to su jedine televizije koje su imale 1000% bolji program od rts-a Da ne zaboravim i b92

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Znao sam da u integritet SNS-a ne treba sumnjati. Znao sam da će održati reč. Sve što su obećali - ispunili su. Struja je pojeftinila, ukinuli su RTS pretplatu, doneli 100 milijardi $ investicija, hleb je 3 dinara, ostale prehrambene namirnice su isto tako pojeftinile, broj nezaposlenih se smanjuje...Još samo malo treba ih pustiti i rešiće sve naše probleme. Ništa više nema da nas boli.

Prle

pre 11 godina

Da se nosite bre vise u ....!!! Ajmo ljudi da se jednom zauvek prebrojimo, koliko je njih koji su za ovaj harac a koliko je nas protiv pa ako je njih vise neka ga uvedu a ako je nas vise onda da to dobro zapamte i da im vise nikada, ali nikada, ne padne na pamet da mogu da rade sta hoce i da nas pljackaju kako im se digne, DOSTA JE BILO!!!

Paja

pre 11 godina

Dole Toma lazov! Obecao je da ce ukinuti pretplatu a gledaj sta ovi rade. Najvise me nervira to potpuno ignorisanje volje ogromne vecine gradjana Srbije koji ne zele da imaju javni servis niti da placaju pretplatu i to sto nikome ne pada napamet da proveri poslovanje RTS-a! Hoce li konacno da nam pukne film i da izadjemo na ulice i da im jasno i glasno porucimo da vise ne mogu tako da se ponasaju prema gradjanima Srbije. Dokle ce bre vise sacica hohstaplera da maltretira i zaj.... ceo narod u ovoj zemlji?! J...., ne mogu svi da pobegnu iz ove zemlje a i zasto da bezimo bre iz rodjene zemlje, zbog bitangi?! Dokle cemo vise da trpimo sva g.... kojima nas godinama i decenijama zatrpavaju? Dokle bre vise? Dokle ce bre 2 "Nemca" da vode 1000 Srba na streljanje? Hocemo konacno da se suprotstavimo ili cemo i dalje da placemo po forumima?

Maja

pre 11 godina

Ispada da ce pretplata za RTS da bude skuplja nego porez na imovinu. Koji bezobrazluk nove vlast.Ali na neki nacin i likujem zbog onih naivcina koje su glasale za SNS a oni im rugaju u lice i rade gore stvari od prethodnih.Pa poskupela i jeftina nocna tarifa ,a obecavali kule i gradove.Da ne pominjem Knezevica koji ladno podize dozvoljeni nivo otrova u mleku 10 puta i kaze na \m da je to uradio u dogovoru sa proizvodjacima!!!

OSA

pre 11 godina

Bando bezobrazna! Nije vam palo na pamet da smenite Tijanica, da proverite na sta su trosene silne pare prethodnih godina, da je 500 dinara bezobrazna cifra za dva ... kanala, kolike su plate koje placa i treba da placa srpska sirotinja...ne, vazno vam je samo da RTS radi za vas kao sto je radio i za sve vase prethodnike. Iz ovog poteza vlasti najbolje moze da se vidi karakter i svrha RTS i koliko je ustvari on potreban i koliko znaci svakome ko je na vlasti. Ovo uzasavajuca spoznaja bi trebalo da bude jos veci motiv gradjanima za ukidanje javnog servisa (citaj masinerije za ispiranje mozga gradjana u sluzbi ocuvanja vlasti). Vreme je se suprotstavimo tiraniji!

Pavle

pre 11 godina

Nije fer da svi placamo R T V pretplatu iz vise razloga prvo... ja taj servis ne pratim nema nista interesntno, drugo placam kablovsku i to je po meni sasvim dovoljan razlog za neplacanje servisa koji nemam ni registrovan na svom TV u.

elektropancho

pre 11 godina

Ne gledam RTS, uglavnom jer je smece program i zato sto mi se ne gleda konstanta propaganda ove propale drzave, a i TV drze propali pokvareni ljudi tako da ono.

Sretno sa pretplatom, ako drzava toliko oce da me zatvori i hrani tri puta dnevno neka im ga je.

Vlada

pre 11 godina

RTS mora da se plasira na sceni i ima svoj racun pa da u pocetku odredi svoju mesecnu cenu koju posle treba i da zasluzi a i da bude predmet odlucivanja zadovoljstva gradjana. Ta delatnost nema ama nikakve veze ni sa potrosnjom struje niti sa porezom. Svako mora da se dokaze a ne da se kaci na gradjane bez obzira na njihov zahtev i zelje!!!!! Cudno kako profesionalna vlada ne moze da iskontrolise nas prevarantski narodni duh!
Kad uspeju da naplate sadasnje dugove onda tek neka razmisljaju o izmenama inace nikad i nece biti sistema u ovoj drzavi!!!!

Milica

pre 11 godina

Po sadašnjim propisima računi za tv pretplatu zastarevaju za godinu dana. Ako je budu uveli kao neku vrstu poreza zastarevaće tek posle 10 godina! Verujem da se to krije iza svega.. Kako da sve naplate. A što ljudi nemaju para i ovaj izdatak za nekoga predstavlja veliku stavku na računu njih ne interesuje.

poreznik

pre 11 godina

sta svi kukate. srbin bi da nista ne placa a koristi koliko mu je volja. pa taj isti rts koji navodno niko ne gleda vec vise od 5 godina uzima vise od 50% ukupne gledanosti u srbiji. to potvrdjuje tezu da svi vi ustvari gledate rts al necete da placate pretplatu. ovo je zaista najgluplji nacin pretplate bas zbog gomile nelegalnih objekata. treba da ode na budzet a neka drzava smisli kako ce da popuni tu rupu u budzetu posto ima nesposobno sudstvo. ja jedva cekam da vidim sta ce biti sa sadasnjim neplatisama kada novi sistem stupi na snagu. bojim se da ce mi svaki dinar biti vracen i to sa kamatom!

ja

pre 11 godina

aj neka i meni uplacuju po 500 din mesecno, da i ja neradim nista kao oni na RTS i RTV;)
sramota, kako nas pljackaju!! Bojkot svih gradjana Srbije!

Perica

pre 11 godina

ma necu da platim ni dinar,godinama placam pretplatu uz struju i sta ima ja od toga sto sam placao a neko nije,tj vecina.Oni hoce to da vezu za porez zato sto je za neplacanje ovih uplatnica za struju tuzba privatna a kada ne platis porez onda je utaja i ide po sluzbenoj krivicna.Rts ne mora da trosi pare na tuzbe a tuzioci ce morati da tuze jer je sluzbena.Tijanic ima oko 10 soma eura platu.Treba narod da se podigne ako to uvedu,to je obmana glasaca.A kao primer -ja placam redovno pretplatu a ne upalim rts-bezobrazluk

Icarus

pre 11 godina

A ko kaze da ja placam porez drzavi koja truje mene, moju decu, rodbinu, prijatelje, poznanike mlekom? Pa necu valjda placati porez ovoj Vladi? Ko kaze da ce se placati i RTS ? Smesni su ovi nazadnjaci..

Dragoljub

pre 11 godina

Neverovatna kolicina ostrascenosti u komentarima. Rts pretplata treba da se placa, da ste je svi placali, ne bi se ovakve mere preduzimale. Pretplata vam skupa a svi gledate Memedovica i sport na Rts-u. Na cigarete i razne gluposti bacate pare, a pretplata vam se ne placa? Podrzavam ove mere, porez+pretplata, jer ne postoji drugi nacin da se bundzije i neposlusni nauce da postuju drzavu.

"kako saznajem"

pre 11 godina

rts nije javni servis i njihovi izvestaji sa prostora srbije su vrlo sturi.ne razumem novinara koji se javlja uzivo na tv sa terena i kaze za neku vest: "kako su nam rekli","kako smo culi"pa ko je taj imenom od koga su culi ko im je rekao itd.ja nisam do sada da neka tv ekipa trs-a izadje na teren i snimi nesto sto nije dobro i to prikaze javno.po tome se vidi da rts ima kontrolu sta moze izneti u javnost a sta ne moze. i jos mnogo slicnog.kada bude postao javni servis i postao nezavisna tv placacu pretplatu.sada jedino gledam slagalicu .

bravo za promene

pre 11 godina

Pa glasaci SNS i ostalih koalicionih partnera,eto Vam promena na pretek, pa uzivajte.
Mezimac se vozi u blindiranom dzipu,placa od vasih para PR Angele Merkel da ga uci kako da prica, ide da postavi kamen temeljac onoga sto je Sutanovac ugovorio i pripisuje sebi sve zasluge.Treba mu RTS za Gebels propagandu, ne pita covek sta kosta.

ajd sad

pre 11 godina

pa naplata ce biti jos niza. 0vih 35% sto placa su uglavnom podstanari koji tu obavezu moraju da izmire. dok porez uglavnom izmiruju vlasnici. nego stavite na neki racun izmisljenu stavku tipa APP (ako prodje prodje) i naplatite 500 din. ako ovo progurate ja cu retroaktivno da trazim povracaj novca za dimnicarske usluge (grejem se na struju)

Voditeljka

pre 11 godina

Predlažem da se svim voditeljima Jutarnjeg programa i Dnevnika smanje plate jer su bezobrazno velike. Sramota je da imaju plate koje su tri puta veće od prosečnih u Beogradu.

srbin

pre 11 godina

ako je rts servis gradjana dajte nam broj glasova za odlucivanje (koliko nas ima koji moraju da placaju) o radu rts-a i da biramo direktora ( tj da najurimo tijanica) da vidimo gde idu nase pare i da biramo sta hocemo da bude u programu. onda cu da prezalim pare i da platim. u protivnom teracemo se oko naplate do sudnjega dana

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Ne dajem pare da se Mira Adanja Polak skita po svetu,ne dajem pare da Sandra Perovic uziva po dodelama Oskara i zlatnih palmi ne dajem pare da "lepi brka" seta po svetu i uci recepte za koje ovde niko nema pare da ih pravi!Ako treba u zatvor da idem icicu ali nek naprave jos 30 zatvora je nisam jedini koji ce zbog preplate na robiju!Ne dajem pare BRE!!!

CRNI

pre 11 godina

Cim podnesu zavrsne racune za 7 poslednjih godina, mogu da se jave. Trose pare kako stignu bez kontrole a sada cemo jos i porez da im placamo!!!

Janko

pre 11 godina

Da li ova vlast zna da je cela Srbija socijalni slucaj? Kako je nije sramota da trazi ono sto vecina u Srbiji ne moze da plati. Ljudi imaju jedva sredstava da prezive od meseca do meseca a oni traze da im se plati TV pretplata. Cela Srbija ide u sunovrat bede. Neka i RTS podnese ovu krizu i neka se snadje bez gradjana Srbije. Dokle ce vise da globe ovaj napacen narod koji ne vidi perspektivu. Ako firme propadaju, neka i RTS vodi trzisnu utakmicu, a ne da sramno trazi pomoc drzave. Oni ne rade u interesu naroda.

Dragan

pre 11 godina

OVO JE MOJ KRACI KOMENTAR NA RTS Pretplatu.
ZAO MI JE STO STE MOJI A NE JAVNI SERVIS NEKOG NASEG NEPRIJATELJA (Recimo NEMACA - i one njihove ljubi je majka ANGELE-Ljepotice-MERKEL).
jos jedna NAPOMENA onima koji nam nakaleme RTS-pretplatu-NEOCEKUJTE GLAS OD MENE NA SLEDECIM IZBORIMA!!! Hvala

z

pre 11 godina

Alo bre, Sabani! Mi vama tu pretplatu placamo kroz kablovsku! I ne lazite vise narod, svi kablovski distributeri placaju rts-u naknadu za emitovanje njihovog djubreta od programa. Na ovaj nacin placamo duplo.

Alek

pre 11 godina

Ovi "strucnjaci" sto predlazu ovu glupost bi morali znati da je to protiv ustavan namet i da ce pod hitno da otpadne. Ako to ne obori Ustavni Sud uradice Strasburg.

pera lozac

pre 11 godina

jedva cekam ni to necu placati he he.... i samo da se zna sns je ispostovao obecanje da se ukkine pretplata ali sto ce da nam bude veci porez to nema veze.

Ivan

pre 11 godina

Pa kad 30% na placa taj vas porez, sa ovom idiotarijom cete povecati broj onih koji ne placaju. Neka mi zaplene televizor koji nemam. Samo se uvlace papanima iz medija. Dzo davaj bager na servis.

reket mafiji

pre 11 godina

ova odluka bi bila zadnja kap u čaši i dovela bi do potpune poreske neposlušnosti. samo ludak može da pomisli da ovako nešto uradi. ej, lakše bi mi bilo da bacim 6000 dinara u kantu za đubre jer znam da bi ih neko korisno upotrebio, ne pada mi na pamet da plaćam RTS!!!

ING

pre 11 godina

Bezočnost i bezobrazluk onih koji odlučuju u naše ime nemaju granica. Ko je uopšte odredio cenu od 500 dinara za TV pretplatu i na osnovu kojih kriterijuma? Kako je moguće da se plaća preplata za javni servis koji to uopšte nije? Kako je moguće da nove vlasti imaju obraza da pričaju o TV pretplati, a da pri tome nisu poslali poresku upravu u "javni servis" da se vidi ko je i kako trošio pare građana? Kako je moguće da nove vlasti nisu smenile generalnog direktora RTS kad i slepa mačka zna da je ograzao u bezakonje, a uzgred budi rečeno, ni ne ispunjava zakonske odredbe da bude direktor? Kako je moguće da se traži da plaćamo tu bruku od televizije, a niko od nas građana ne zna kolika je plata generalnog direktora, kolike su plate njegovih pulena, a kolike obične boranije koja tamo radi? Kako je moguće da nova vlast nije ispitala ugovore koje je RTS sklopio sa kooperantima i koliki je procenat Tijaniću otišao u džep? Kako je moguće da privatne televizije sa par stotina zaposlenih prave neuporedivo kvalitetniji program, i da nas mnogo bolje informišu o svim događajima kod nas i u svetu, dok RTS to ne čini iako ima ogromne resurse i mrežu na celoj terotoriji? Taj otpad od televizije ni slučajno ne treba plaćati, a novim nadobudnim vlastima koje misle da mogu da šišaju i ovako već opljačkani narod, jasno staviti do znanja, da ako ovako nastave, da če biti suočeni sa posledicama totalne građanske ne poslušnosti, jer se ova bahatost više ne sme tolerisati. Sram Vas bilo reformatori!

joki

pre 11 godina

ako ljudi nisu našli za shodno da plaćaju TV pretplatu uz račun za struju zašto bi plaćali na posebnim uplatnicama.Biće ovo isto ko ima ili hoće neka plati ko neće ...

sluzba komentara -sns

pre 11 godina

Verujem u naseg predsednika i prvog potpredsednika!
Verujem da ce ovaj vucicev potez sve nas povesti u bolje sutra!

...a sad me izvinite, idem u ipsos strategic da se izjasnim za sns...

Neven

pre 11 godina

OVO JE NAJGLUPLJE RESENJE KOJE JE NEKO PREDLOZIO.
KAKO JE UOPSTE DOSAO DO TOGA?

BILO BI SUPER AKO SE NE BI PLACAO POREZ PA DA VAM SE ODUZME NEKRETNINA,CISTO DA DRZAVA BUDE JOS BOGATIJA.
NJIMA JE TO POTREBNIJE.

PA NISTE VALJDA MISLILI DA SE MOZETE IZVUCI OD PRETPLATE RTS-A?

OVO RESENJE JE JOS JEDAN VID NAMETANJA,SAMO OVOG PUTA ZADIRE U SVA PRAVA OBICNOG COVEKA I GRADJANINA.
JOS JEDAN DOKAZ DA OVA ZEMLJA NIJE OSLOBODJENA OD TURSKE OKUPACIJE.

SRBI SU POSTALI VECI TURCI OD TURAKA I IZGLEDA DA JE TO JEDAN ZACARANI KRUG.

Na greškama se uči ...

pre 11 godina

Eto, gospodo naprednjaci, za samo 9 meseci, uspeli ste da me naterate da ponovo glasam za demokrate. Za samo 9 meseci napravili ste toliko gluposti da je to neopisivo. Džabe vam sva istraživanja, džabe vam "41% podrške od 30% opredeljenih", džabe vam razna hapšenja, šeici, čipovi i rakete, zdravo mleko i ostala boranija ... Od mene više nećete dobiti glas.

pohovana piletina

pre 11 godina

Oni su sistem, instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija
murija, mafija, država hajdučija,
kadija, sudija a mi smo revolucija.

BokiPirot

pre 11 godina

Onaj kome je ovakav nacin naplate pao na pamet pod hitno da prestane da pije viagru ili ako vec mora neka se javlja za rec posle prestanka dejstva.

Vladimir

pre 11 godina

Mislim da je bolja solucija da se plaća na 12 mesečnih rata. To podrazumeva 12 uplatnica, pa je samim tim, veća ušteda na toalet papiru.

SYL42

pre 11 godina

Evo moje mišljenje:

Born again anarchist
Downstroy mediocrity
Born again anarchist
Coming at you, iron fist!

Born again anarchist
Downstroy the system within
Born again anarchist
Downstroy this bullshit

Born again anarchist
You fuel the fire that in me exists

K.G.C.

pre 11 godina

porez cu da platim ali pretplatu necu kao i do sada i ne mozete mi nista,osim da mi iskljucite a i to ako uradite bicu vam zahvalan jer imam 75 pametnijih kanala

"glasajte" se medjusobno

pre 11 godina

Jedan od razloga zbog cega sam ih glasao je bilo obecanje vezano za smenu Tijanica i ukidanja pretplate.
Od trenutka kada krene RTS harac putem poreza, prelazim u bele listice.

maxx

pre 11 godina

Ne dam vam ni dinara. Kada je fabrika u kojoj su radili moji roditelji propadala, nesto se ne secam da se drzava polomila da pomogne, kao ni ostalim fabrikama sirom Srbije. Kada je u pitanju Retardirani Servis Srbije, odmah priskacu u pomoc. Ipak je to servis za ispiranje mozga. Olo. lopovski.

Obavesten

pre 11 godina

Nemam problem oko placanja pretplate,ali bih voleo da mogu da vidim nesto novo ,lepo i kvalitetno na javnom servisu.Osim vecitih repriza i dnevnika,RTS gotovo da nema nikakav drugi program.Najgore je od svega sto na RTS-u ,kao i na bilo kojoj drugoj televiziji, ne moze da se zivi od reklama koje donose ogroman profit.
Voleo bih kada bi rukovodstvo RTS-a jednom podnelo izvestaj o potrosnji,da mi gradjani konacno vidimo na sta trose nase pare.Cinjenica je da je to ogroman sistem sa puno zaposlenih,koji bi trebalo uciniti efikasnijim,tako sto bi otpustili visak koji ionako nicemu ne sluzi i uglavnom imaju vise nego bedne plate.Svi su svesni da je to problem i da bi mnogi ostali na ulici,ali to su stvari koje se moraju kad tad uraditi.Takodje treba izbaciti na ulicu sve partijase koji su tu zaposleni,za koje se niti zna cemu sluze,niti su ikada nesto korisno uradili,niti imaju nameru da bilo sta u buducnosti rade,vec samo sede tamo i primaju plate,tako da ni sirotinja koja je visak ,od njih ne moze da dodje na red.

Markoresko

pre 11 godina

DOLE VLADA.
Rok za gledanje kako vlada funkcionise je upravo istekao.

Moramo na izbore, jer vlada se vec ZAGLIBILA i pravi pogresne poteze.
Prvo ovo sa mlekom, sad hoce jos para da nam uzimaju za NISTA.
Smanjite broj zaposlenih na RTS i osnujte sa tim zaposlenima jos 2 takve i tolike televizije!

David

pre 11 godina

Dobro rešenje, ali ipak treba voditi računa o visini poreza za one koji su do sada redovno izmirivali ovu obavezu naspram onih koji to nisu ili su samo povremeno vršili uplate.

miki

pre 11 godina

U Bugarskoj ja pala vlada zbog struje, bit će i tu VISOK napon zbog nazovi televizije, koji kao takav sa hiljadama za
(ne)poslenim netreba nikom!
Televizija može u penziju, danas je sve na inernetu!

joker

pre 11 godina

nije mi jasno kako mogu cabl provajderi da nam isporucuju I naplacuju program rts-a, kad mi placamo taj isti program direktno rts-u????neka muvana i otimacina mi tu mirise...

gorite u paklu olosi

pre 11 godina

Tomislave Nikolicu odmah podnesi ostavku slagao si nas
Sram vas sve bilo 500 dinara mesecno za dva kanala gorecete u paklu olo...
Doci ce i vas reizbor podsetice neko narod za ovo podsetice .Osim borbe i to po politickoj osnovi - hapsenja nista ali nista niste uradili samo ste jos vise stete napravili sram vas bilo

dada

pre 11 godina

haha! eto,stvarno ukinuse ovi naprednjaci pretplatu,kao sto je i nas voljeni predsednik obecavao u kampanji! ali zato osmislise porez...jadno! jadno,da jadnije ne moze biti!
sta ce biti sa dosadasnjim dugovima ili onima koji su sve izmirili? eto jedna olaksica za sve podstanare,ne placaju uz struju rts,ipak neke vajde...ali,ipak, jadno ,jadno,jadno...

milan

pre 11 godina

ma naplacujte nam rts u samoposluzi uz hleb i mleko! ajmo da se odmah izjasni ustavni sud, do Strazbura treba ici. ako to usvoje treba svi da izadjemo na ulice.

Kostolac

pre 11 godina

Samo se prica, prica, kako cemo na ulice, ovo ono, a i taj sto napise "ajdemo na ulice" PRVI nece da izadje... Kakve bre ulice, zasto se lozite tako...

dada

pre 11 godina

pa dobro, ja i dalje necu da placam, te uplatnice idu u smece cim stignu. Ko nije placao do sad nece ni sad da pocne, a vlada neka gasi rts dok tijanic i plavuse ne naprave dugove k'o grcka, drugo ne umeju. Dok ne objave kolike su im plate ne treba ni para da im se da.

Miki

pre 11 godina

Pre neko veče jedan gospodin iz upravnog odbora RTS-a gostujući na Prvom programu rekao je da Italijani godišnje daju 100 eura za Tv pretplatu.Ako uzmemo da je prosečna plata u Italiji 1300 eura puta dvanaest meseci dolazimo do cifre od 15600 eura.Dakle Italijani pretplatu plaćaju kao 156-ti deo plate!Evo ja pristajem odmah da dajem 100-ti deo prosečne plate u Srbiji godišnje! Mislite o tome dragi političari!

obavesten

pre 11 godina

neispunjeno obecanje o ukidanju tv pretplate, neispunjeno obecanje o nestranackim direktorima, hapsenja na osnovu osnovane sumnje, a jos bez ijedne presude, a abolicija coveka koji je kao direktor odgovoran za propast jednog kluba uz istovremeno ponovno postavljanje na isto mesto zajedno sa covekom cije se poreklo imovine ni pod jednom vlascu nije ispitivalo, abolicija coveka koji je policajcu na sluzbenoj duznosti gurao zapaljenu baklju u usta... a izbori se blize.

dejan

pre 11 godina

a sta je sa nama koji imamo kablovsku tv? onda bar to resite sa kablovskim operaterima, pa ko oce i rts neka placa jos 500din.
Pozurite sa pustanjem digitalnog signala, pa lepo onome ko ne placa kodirate kanal i sve ok, ali ne u ovoj drzavi sve na silu..

@bata

pre 11 godina

Kako će biti sa vlasnicima dva stana ili nekretnine, druga može biti i neka šupa kao zasebna celina, a ranije je postojalo oslobađanje od dva nameta TV pretpl. znači njima se povećava plaćanje. Drugo, ako je naplata TV preko računa za struju bila nezakonita, zašto bi ovaj oblik bio zakonit. Mislim da će i ovde Ustavni sud imati posla.

gavran

pre 11 godina

sad vidim da mi placamo hapsenje miskovica - drasticno povecanje cene struje - porez na javni servis - ova vlast je 10 puta gora od prethodne - naterace me da glasam za nekog za koga sam mislio da nikada necu glasati- za dragana djilasa - po tome su slicni prethodnoj vlasti - teraju nas da glasamo za one koje uopste ne cenimo - dole vlada!

mile

pre 11 godina

boze, boze... ovi sto smisljaju ovakve budalastine stvarno nisu citavi... trajno pokidane, sprzene veze sa mozgom, razumom, logikom, rasudjivanjem, intelektom... gde li cemo mi zavrsiti?...

View

pre 11 godina

Sva imovina građana Srbije već je oporezovana. Građani su svoje TV aparate kupili od svog ličnog dohodka, koji je oporezovan. Pri kupovini TV aparata svaki građanin je platio porez na dodatu vrednost. Program na TV aparatima (dakle, svoje legalne imovine) građani prate u svojim domovima koji su, porezom na nekretnine, takođe oporezovani. I tu se završava svaka priča između građanina, njegove kupovine/posedovanja TV aparata i države (kao i njenih organa i preduzeća).

Koliko znam, posedovanje TV aparata nije kažnjivo zakonom. I, koliko znam, RTS ne pravi televizore, ne iznajmljuje ih građanima, stoga je nejasno po kom osnovu bi ubirao bilo kakvu naknadu na TV aparat. Na televizorima koje imaju, građani ne gledaju samo RTS, niti su ih kupili da bi gledali RTS.

Član 86. Ustava kaže da je "javna svojina - državna svojina". Država ima budžet koji se puni od poreza. Finansiranje informisanja u nadležnosti je države. Nema nikakve razlike između nacionalne televizije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke ...

RTS nije zakonom ovlašćen da koristi ničiju evidenciju, pa ni Poreske uprave. Ukoliko Poreska uprava pristane na ovo, tu više nema nikakve priče o nezavisnosti javnog servisa. Javni servis ne može biti nezavistan, a da u isto vreme prisilno sebi obezbeđuje novčanu dobit preko državnog organa, tj. Poreske uprave.

Sve u svemu, ni ovaj pokušaj guranja ruku u naše džepove u cilju večitog parazitiranja, nema pravni osnov.

budjenje!

pre 11 godina

LOPOVI LOPOVI LOPOVI!

seti se gradjanska srbijo! izadji iz hibernacije i zbaci sa vlasti ovaj ogavni sns sto su ti napakovali primitivni gradjani dok si ti spavala!

sns je najgore sto se desilo srbiji jos od vremena slobe (sto i ne cudi obzirom da su bili na vlasti zajedno sa slobom 90tih)

vreme je da se izadje na ulice kao nekad i da se zbaci ovaj lopovski sljam sa grbace naroda koga su za samo 8 meseci vladavine doveli na ivicu propasti!

Nikola

pre 11 godina

Da li su oni normalni? Trenutno palćaju samo penzioneri i ljudi u iznajmljenim stanovima. Zašto ne skrembuju signal pa samo ko plaća nek ga gleda pa da vide da ni tih 35% ne bi plaćalo.

zorge

pre 11 godina

"Cilj je da se poveća naplata naknada za RTS i RTV, da bi te kuće bile finansijski stabilne i nezavisne"
Jel bi mogli i meni slicno da pomognete da i ja budem finansijski stabilan i nezavisan???

northon

pre 11 godina

Baš lepih 6.000 dinara poreza.
Moja kuća je iz 1888 godine i oslobođen sam plaćanja poreza.
Mislite da ću platiti RTS-u?

Samo se nadajte.

Poreski obveznik

pre 11 godina

Čekaj, ti meni hoćeš da kažeš da ja treba duplo više da platim očajni RTS nego što plaćam porez na imovinu????!!!

NIKADA!

dokoni

pre 11 godina

Nacionalna TV RTS 1, 2, Dig. treba se finansirati iz nekog izvor, predlog vidimo. Mozda bi procentualno bilo logicnije. Podatak, koji sam nedavno cuo, sluzba lingvistike je brojno veca od zbira sluzbenika u svim ostalim aktivnim TV studijima, pospesimo akciju za ocuvanje srpskog jezika..

slobodan

pre 11 godina

Ovo nije u redu, neka uvedu TV kartice pa ko hoce neka kupi, ja ni ovako ne gledam taj javni servis, placam kabovsku a an akrajucu da kupim satelitsku pa neka onda naplacuju ali napredna stranka ce da izgubi mnogo glasaca, a eno im ga Tijanic pa neka skuplja glasove iz moje kuce vec imaju osam glasova manje.

kivi

pre 11 godina

NE ZELIM uopste da gledam televiziju. Informisanost i ostalo praktikujem preko interneta. Zasto bi gradjani placali program koji ne zele da gledaju. Nije to samo pitanje finansiranja sto program ne valja.

neglasac

pre 11 godina

Nek naplate od predsednika i onih 100milijardi investicija
1000din=kablovska 80 TV kanala vs 500din=2 kanala RTS, vredjanje zdravog razuma i inteligencije cak i onih sa 4 razreda osnovne

RTS nije SERVIS gradjana, s toga ne moze nikakav porez biti nametnut,protivustavno, niti bilo ko od gradjana ima ugovor o koriscenju njihovih usluga, malo je reci kriminalno loseg tv programa.

nena

pre 11 godina

Zapeli ste za pretplatu,necu vam placati nesto sto ne gledam,kakav god da izmislite nacin placanja,pa makar mi plenili stvari gospoda iz poreskog.

BBBbbb

pre 11 godina

Ako bude na 12 rata to znači još 12*35din za poštarinu,znači još jedan mesec pretplate.A 500 dinara je brate mnogo za Srbiju.Što ne bude 200 dinara mesečno i svi da plate.Jedva čekam da počnem da plaćam pretplatu i da gledam Nadu Macuru kako kaže:"Dobro jutro,dobro jutro Dušice,dobro jutro Branko,dobro jutro vašim gledaocima ,dobro jutro. Na uglu Trešnjine i Višnjine oboren pešak,ima povredjeno treće rebro i ogrebotinu iznad leve nadlaktice sa zadnje strane ali je posle ukazane pomoći i merenja krvnog pritiska pušten kući. I jedan savet za vaše gledaoce, pošto je vikend iskoristite to za jedan zajednički ručak i šetnju sa ukućanima. Pijite više tečnosti a pogotovo vodu."
A onaj jadnik već dva sata na njivi niti ima pojma da je vikend niti šta a još manje ga zanima ugao Trešnjine i Višnjine.
Ne možemo da uzmemo dušu ljudima da bi javni servis bio na nivou kao da je to najbitnije.Bogatija država dobro i za njih a u državi gde nema ni za leba,pusti brate te servise.

jos malo pa tata

pre 11 godina

Necu. Ne vredi. Ne mozete da me ubedite i gotovo. Ne dam.
Ne zelim da podsticem korupciju time sto cu da pokrivam gubitke nastale prodajom reklamnih sekundi djuture unapred. Necu da finansiram reprize emisija koje kostaju isto kao da se ponovo snimaju. To sto mi nudite ne vredi toliko i gotovo. Na uplatnici za bilo sta sto ima pretplatu dobicete nacrtanog konja na livadi, koliko meni vredi Vas program toliko ce Vama vredeti moje umetnicko delo.

Kosta Gogov

pre 11 godina

Hehehe, ovo je za bez komentara, ali ipak moram da kazem nesto. Kakve veze ima nekretnina sa RTS-om, mozda ljudi koji zive u 21. veku ne koriste antene, nego koriste net i kablovsku i sto bi oni placali RTS pretplatu?! Drugo, cena jednog kanala na kablovskoj je manje od 20 dinara, a cena RTS kanala je 250 dinara, pa sta to ljudi prikazuju za 250 dinara?! A da se malo dotaknemo i sadrzaja na tom istom RTS-u, Bolji zivot po 66 put, Srecni ljudi i slicno, plus skupstina. Ko je ovde lud, a ko zbunjen?!!!!

BBBbbbb

pre 11 godina

S kojim pravom?Ja kažem nemam TV ne gledam ne interesuje me. Mogu li ja od RTS da tražim svaki dan po 40 dinara za hleb zarad javne sitosti i mirnog sna.
Tako kataster drži monopol pa kad odete za neki papir ,tapiju ili posedovni list oni te oderu.Kao oni imaju taj podatak.Ma oni dužni da mi daju moj posedovni list jer je to moj posedovni list.Tako bilo i za izvode iz knjiga.
"Šta?Treba ti papir kada si rodjen i kako ti se zovu tata i mama a?To ti je 900 dinara i državljanstvo isto".
Ma meni ništa ne treba nego treba državnim institucijama na uvid to što oni isto imaju već nego ja da platim da bi mi dali da bi im pokazao.
Hahahaha bogati ,javni servis?!?.

Mlađa iz zatvora

pre 11 godina

Šta su beše obećavali nikolić i vučić u predizborboj kampanji? "Ukinuće se RTS pretplata"! "Smeniće tijanića"! Ja koliko vidim ne da je nisu ukinuli nego ćemo i te kako plaćati. A vidim i tijanić nije više na čelu RTS.

samrok sila SLUsamrok

pre 11 godina

Axa vazi vazi prvo vi samnom sklopite ugovor pa onda uredu je porez na imovinu i kola ali nesto sto ja necu i nema veze nikakve samnom ne moze to vam dodje isto kao da ja odem kod komsije ili u zgradu rts i kazem direktoru kako ocu da me izdrazava odredjenom svotom novca mesecno njegova reakcija bi bila u fazonu sta pricam jesam ja lud i izbacili bi me napolje e tako isto cu ija da odreagujem lopovska bando sugava bezim sto pre iz ove drzave koja nista ne daje bolje da gledaju onu decu siromasnu sto su svaki dan Blicu a ne ovo

Kostovic

pre 11 godina

Ne zelim, niti cu ikad placati naknadu za RTS. I ova vlast je isto tako nikakva kao i prethodne i ne rade nista da promene lose stvari. Restruktuirajte RTS, smanjite ga na broj ljudi koji imaju i druge nacionalne televizije, napravite ustede, a ne da raznim voditeljkama i "Tijanicevim bebama" dajete plate od 5,6 hiljada evra dok obican narod jedva sastavlja kraj s krajem. Ima na RTS puno vrednih ljudi koji rade za 40 000 posao po za dvoje, troje ljudi, ali isto tako postoje oni koji nikada ne dolaze na posao a primaju po 70 do 100 hiljada mesecno. Dokle, bre vise da nas pljackate. Bas me briga sto je Vucic uhapsio Miskovica, Miskovic mene kao gradjanina nikada nije pljackao, a Daciceva i Vuciceva Vlade me pljacka time sto me tera da placam RTS nerealno visoko. Pa kablovska sa 75 kanala je 880 dinara mesecno, a sam RTS 500. Preskupo je!

biba

pre 11 godina

Da RTS ima bar neki valjan obrazovni i igrani program, pa da covek zna sta placa. Ovo je sramota od programa, smece obicno, informativni program uvek po ukusu vlasti, filmski i igrani program - repriza po deset puta...Nema pet valjanih emisija na celom programu!!! Na trziste pa ako moze da prezivi, OK. Ionako imaju vise reklama nego komercijalne stanice, ali su zato neproduktivni do maksimuma....

Mariov tim za brze komentare

pre 11 godina

Podržavam ovu Vučićevu ideju. Sigurno je da neplaćanje pretplate zagovaraju žuti, da bi uništili nacionalnu televiziju. Jasno je da je genijalnost Vučića došla do najbolje ideje kako da se doskoči onima koji sabotiraju Srbiju.

Kostovic

pre 11 godina

Ne zelim, niti cu ikad placati naknadu za RTS. I ova vlast je isto tako nikakva kao i prethodne i ne rade nista da promene lose stvari. Restruktuirajte RTS, smanjite ga na broj ljudi koji imaju i druge nacionalne televizije, napravite ustede, a ne da raznim voditeljkama i "Tijanicevim bebama" dajete plate od 5,6 hiljada evra dok obican narod jedva sastavlja kraj s krajem. Ima na RTS puno vrednih ljudi koji rade za 40 000 posao po za dvoje, troje ljudi, ali isto tako postoje oni koji nikada ne dolaze na posao a primaju po 70 do 100 hiljada mesecno. Dokle, bre vise da nas pljackate. Bas me briga sto je Vucic uhapsio Miskovica, Miskovic mene kao gradjanina nikada nije pljackao, a Daciceva i Vuciceva Vlade me pljacka time sto me tera da placam RTS nerealno visoko. Pa kablovska sa 75 kanala je 880 dinara mesecno, a sam RTS 500. Preskupo je!

Mlađa iz zatvora

pre 11 godina

Šta su beše obećavali nikolić i vučić u predizborboj kampanji? "Ukinuće se RTS pretplata"! "Smeniće tijanića"! Ja koliko vidim ne da je nisu ukinuli nego ćemo i te kako plaćati. A vidim i tijanić nije više na čelu RTS.

View

pre 11 godina

Sva imovina građana Srbije već je oporezovana. Građani su svoje TV aparate kupili od svog ličnog dohodka, koji je oporezovan. Pri kupovini TV aparata svaki građanin je platio porez na dodatu vrednost. Program na TV aparatima (dakle, svoje legalne imovine) građani prate u svojim domovima koji su, porezom na nekretnine, takođe oporezovani. I tu se završava svaka priča između građanina, njegove kupovine/posedovanja TV aparata i države (kao i njenih organa i preduzeća).

Koliko znam, posedovanje TV aparata nije kažnjivo zakonom. I, koliko znam, RTS ne pravi televizore, ne iznajmljuje ih građanima, stoga je nejasno po kom osnovu bi ubirao bilo kakvu naknadu na TV aparat. Na televizorima koje imaju, građani ne gledaju samo RTS, niti su ih kupili da bi gledali RTS.

Član 86. Ustava kaže da je "javna svojina - državna svojina". Država ima budžet koji se puni od poreza. Finansiranje informisanja u nadležnosti je države. Nema nikakve razlike između nacionalne televizije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke ...

RTS nije zakonom ovlašćen da koristi ničiju evidenciju, pa ni Poreske uprave. Ukoliko Poreska uprava pristane na ovo, tu više nema nikakve priče o nezavisnosti javnog servisa. Javni servis ne može biti nezavistan, a da u isto vreme prisilno sebi obezbeđuje novčanu dobit preko državnog organa, tj. Poreske uprave.

Sve u svemu, ni ovaj pokušaj guranja ruku u naše džepove u cilju večitog parazitiranja, nema pravni osnov.

maxx

pre 11 godina

Ne dam vam ni dinara. Kada je fabrika u kojoj su radili moji roditelji propadala, nesto se ne secam da se drzava polomila da pomogne, kao ni ostalim fabrikama sirom Srbije. Kada je u pitanju Retardirani Servis Srbije, odmah priskacu u pomoc. Ipak je to servis za ispiranje mozga. Olo. lopovski.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Ne dajem pare da se Mira Adanja Polak skita po svetu,ne dajem pare da Sandra Perovic uziva po dodelama Oskara i zlatnih palmi ne dajem pare da "lepi brka" seta po svetu i uci recepte za koje ovde niko nema pare da ih pravi!Ako treba u zatvor da idem icicu ali nek naprave jos 30 zatvora je nisam jedini koji ce zbog preplate na robiju!Ne dajem pare BRE!!!

zorge

pre 11 godina

"Cilj je da se poveća naplata naknada za RTS i RTV, da bi te kuće bile finansijski stabilne i nezavisne"
Jel bi mogli i meni slicno da pomognete da i ja budem finansijski stabilan i nezavisan???

milan

pre 11 godina

ma naplacujte nam rts u samoposluzi uz hleb i mleko! ajmo da se odmah izjasni ustavni sud, do Strazbura treba ici. ako to usvoje treba svi da izadjemo na ulice.

z

pre 11 godina

Alo bre, Sabani! Mi vama tu pretplatu placamo kroz kablovsku! I ne lazite vise narod, svi kablovski distributeri placaju rts-u naknadu za emitovanje njihovog djubreta od programa. Na ovaj nacin placamo duplo.

northon

pre 11 godina

Baš lepih 6.000 dinara poreza.
Moja kuća je iz 1888 godine i oslobođen sam plaćanja poreza.
Mislite da ću platiti RTS-u?

Samo se nadajte.

jos malo pa tata

pre 11 godina

Necu. Ne vredi. Ne mozete da me ubedite i gotovo. Ne dam.
Ne zelim da podsticem korupciju time sto cu da pokrivam gubitke nastale prodajom reklamnih sekundi djuture unapred. Necu da finansiram reprize emisija koje kostaju isto kao da se ponovo snimaju. To sto mi nudite ne vredi toliko i gotovo. Na uplatnici za bilo sta sto ima pretplatu dobicete nacrtanog konja na livadi, koliko meni vredi Vas program toliko ce Vama vredeti moje umetnicko delo.

ja

pre 11 godina

aj neka i meni uplacuju po 500 din mesecno, da i ja neradim nista kao oni na RTS i RTV;)
sramota, kako nas pljackaju!! Bojkot svih gradjana Srbije!

gorite u paklu olosi

pre 11 godina

Tomislave Nikolicu odmah podnesi ostavku slagao si nas
Sram vas sve bilo 500 dinara mesecno za dva kanala gorecete u paklu olo...
Doci ce i vas reizbor podsetice neko narod za ovo podsetice .Osim borbe i to po politickoj osnovi - hapsenja nista ali nista niste uradili samo ste jos vise stete napravili sram vas bilo

miki

pre 11 godina

U Bugarskoj ja pala vlada zbog struje, bit će i tu VISOK napon zbog nazovi televizije, koji kao takav sa hiljadama za
(ne)poslenim netreba nikom!
Televizija može u penziju, danas je sve na inernetu!

Icarus

pre 11 godina

A ko kaze da ja placam porez drzavi koja truje mene, moju decu, rodbinu, prijatelje, poznanike mlekom? Pa necu valjda placati porez ovoj Vladi? Ko kaze da ce se placati i RTS ? Smesni su ovi nazadnjaci..

nena

pre 11 godina

Zapeli ste za pretplatu,necu vam placati nesto sto ne gledam,kakav god da izmislite nacin placanja,pa makar mi plenili stvari gospoda iz poreskog.

Poreski obveznik

pre 11 godina

Čekaj, ti meni hoćeš da kažeš da ja treba duplo više da platim očajni RTS nego što plaćam porez na imovinu????!!!

NIKADA!

Dragan

pre 11 godina

OVO JE MOJ KRACI KOMENTAR NA RTS Pretplatu.
ZAO MI JE STO STE MOJI A NE JAVNI SERVIS NEKOG NASEG NEPRIJATELJA (Recimo NEMACA - i one njihove ljubi je majka ANGELE-Ljepotice-MERKEL).
jos jedna NAPOMENA onima koji nam nakaleme RTS-pretplatu-NEOCEKUJTE GLAS OD MENE NA SLEDECIM IZBORIMA!!! Hvala

biba

pre 11 godina

Da RTS ima bar neki valjan obrazovni i igrani program, pa da covek zna sta placa. Ovo je sramota od programa, smece obicno, informativni program uvek po ukusu vlasti, filmski i igrani program - repriza po deset puta...Nema pet valjanih emisija na celom programu!!! Na trziste pa ako moze da prezivi, OK. Ionako imaju vise reklama nego komercijalne stanice, ali su zato neproduktivni do maksimuma....

Na greškama se uči ...

pre 11 godina

Eto, gospodo naprednjaci, za samo 9 meseci, uspeli ste da me naterate da ponovo glasam za demokrate. Za samo 9 meseci napravili ste toliko gluposti da je to neopisivo. Džabe vam sva istraživanja, džabe vam "41% podrške od 30% opredeljenih", džabe vam razna hapšenja, šeici, čipovi i rakete, zdravo mleko i ostala boranija ... Od mene više nećete dobiti glas.

BBBbbb

pre 11 godina

Ako bude na 12 rata to znači još 12*35din za poštarinu,znači još jedan mesec pretplate.A 500 dinara je brate mnogo za Srbiju.Što ne bude 200 dinara mesečno i svi da plate.Jedva čekam da počnem da plaćam pretplatu i da gledam Nadu Macuru kako kaže:"Dobro jutro,dobro jutro Dušice,dobro jutro Branko,dobro jutro vašim gledaocima ,dobro jutro. Na uglu Trešnjine i Višnjine oboren pešak,ima povredjeno treće rebro i ogrebotinu iznad leve nadlaktice sa zadnje strane ali je posle ukazane pomoći i merenja krvnog pritiska pušten kući. I jedan savet za vaše gledaoce, pošto je vikend iskoristite to za jedan zajednički ručak i šetnju sa ukućanima. Pijite više tečnosti a pogotovo vodu."
A onaj jadnik već dva sata na njivi niti ima pojma da je vikend niti šta a još manje ga zanima ugao Trešnjine i Višnjine.
Ne možemo da uzmemo dušu ljudima da bi javni servis bio na nivou kao da je to najbitnije.Bogatija država dobro i za njih a u državi gde nema ni za leba,pusti brate te servise.

BBBbbbb

pre 11 godina

S kojim pravom?Ja kažem nemam TV ne gledam ne interesuje me. Mogu li ja od RTS da tražim svaki dan po 40 dinara za hleb zarad javne sitosti i mirnog sna.
Tako kataster drži monopol pa kad odete za neki papir ,tapiju ili posedovni list oni te oderu.Kao oni imaju taj podatak.Ma oni dužni da mi daju moj posedovni list jer je to moj posedovni list.Tako bilo i za izvode iz knjiga.
"Šta?Treba ti papir kada si rodjen i kako ti se zovu tata i mama a?To ti je 900 dinara i državljanstvo isto".
Ma meni ništa ne treba nego treba državnim institucijama na uvid to što oni isto imaju već nego ja da platim da bi mi dali da bi im pokazao.
Hahahaha bogati ,javni servis?!?.

Neven

pre 11 godina

OVO JE NAJGLUPLJE RESENJE KOJE JE NEKO PREDLOZIO.
KAKO JE UOPSTE DOSAO DO TOGA?

BILO BI SUPER AKO SE NE BI PLACAO POREZ PA DA VAM SE ODUZME NEKRETNINA,CISTO DA DRZAVA BUDE JOS BOGATIJA.
NJIMA JE TO POTREBNIJE.

PA NISTE VALJDA MISLILI DA SE MOZETE IZVUCI OD PRETPLATE RTS-A?

OVO RESENJE JE JOS JEDAN VID NAMETANJA,SAMO OVOG PUTA ZADIRE U SVA PRAVA OBICNOG COVEKA I GRADJANINA.
JOS JEDAN DOKAZ DA OVA ZEMLJA NIJE OSLOBODJENA OD TURSKE OKUPACIJE.

SRBI SU POSTALI VECI TURCI OD TURAKA I IZGLEDA DA JE TO JEDAN ZACARANI KRUG.

srbin

pre 11 godina

ako je rts servis gradjana dajte nam broj glasova za odlucivanje (koliko nas ima koji moraju da placaju) o radu rts-a i da biramo direktora ( tj da najurimo tijanica) da vidimo gde idu nase pare i da biramo sta hocemo da bude u programu. onda cu da prezalim pare i da platim. u protivnom teracemo se oko naplate do sudnjega dana

bravo za promene

pre 11 godina

Pa glasaci SNS i ostalih koalicionih partnera,eto Vam promena na pretek, pa uzivajte.
Mezimac se vozi u blindiranom dzipu,placa od vasih para PR Angele Merkel da ga uci kako da prica, ide da postavi kamen temeljac onoga sto je Sutanovac ugovorio i pripisuje sebi sve zasluge.Treba mu RTS za Gebels propagandu, ne pita covek sta kosta.

Vladimir

pre 11 godina

Mislim da je bolja solucija da se plaća na 12 mesečnih rata. To podrazumeva 12 uplatnica, pa je samim tim, veća ušteda na toalet papiru.

dada

pre 11 godina

pa dobro, ja i dalje necu da placam, te uplatnice idu u smece cim stignu. Ko nije placao do sad nece ni sad da pocne, a vlada neka gasi rts dok tijanic i plavuse ne naprave dugove k'o grcka, drugo ne umeju. Dok ne objave kolike su im plate ne treba ni para da im se da.

gavran

pre 11 godina

sad vidim da mi placamo hapsenje miskovica - drasticno povecanje cene struje - porez na javni servis - ova vlast je 10 puta gora od prethodne - naterace me da glasam za nekog za koga sam mislio da nikada necu glasati- za dragana djilasa - po tome su slicni prethodnoj vlasti - teraju nas da glasamo za one koje uopste ne cenimo - dole vlada!

K.G.C.

pre 11 godina

porez cu da platim ali pretplatu necu kao i do sada i ne mozete mi nista,osim da mi iskljucite a i to ako uradite bicu vam zahvalan jer imam 75 pametnijih kanala

Janko

pre 11 godina

Da li ova vlast zna da je cela Srbija socijalni slucaj? Kako je nije sramota da trazi ono sto vecina u Srbiji ne moze da plati. Ljudi imaju jedva sredstava da prezive od meseca do meseca a oni traze da im se plati TV pretplata. Cela Srbija ide u sunovrat bede. Neka i RTS podnese ovu krizu i neka se snadje bez gradjana Srbije. Dokle ce vise da globe ovaj napacen narod koji ne vidi perspektivu. Ako firme propadaju, neka i RTS vodi trzisnu utakmicu, a ne da sramno trazi pomoc drzave. Oni ne rade u interesu naroda.

Miki

pre 11 godina

Pre neko veče jedan gospodin iz upravnog odbora RTS-a gostujući na Prvom programu rekao je da Italijani godišnje daju 100 eura za Tv pretplatu.Ako uzmemo da je prosečna plata u Italiji 1300 eura puta dvanaest meseci dolazimo do cifre od 15600 eura.Dakle Italijani pretplatu plaćaju kao 156-ti deo plate!Evo ja pristajem odmah da dajem 100-ti deo prosečne plate u Srbiji godišnje! Mislite o tome dragi političari!

ING

pre 11 godina

Bezočnost i bezobrazluk onih koji odlučuju u naše ime nemaju granica. Ko je uopšte odredio cenu od 500 dinara za TV pretplatu i na osnovu kojih kriterijuma? Kako je moguće da se plaća preplata za javni servis koji to uopšte nije? Kako je moguće da nove vlasti imaju obraza da pričaju o TV pretplati, a da pri tome nisu poslali poresku upravu u "javni servis" da se vidi ko je i kako trošio pare građana? Kako je moguće da nove vlasti nisu smenile generalnog direktora RTS kad i slepa mačka zna da je ograzao u bezakonje, a uzgred budi rečeno, ni ne ispunjava zakonske odredbe da bude direktor? Kako je moguće da se traži da plaćamo tu bruku od televizije, a niko od nas građana ne zna kolika je plata generalnog direktora, kolike su plate njegovih pulena, a kolike obične boranije koja tamo radi? Kako je moguće da nova vlast nije ispitala ugovore koje je RTS sklopio sa kooperantima i koliki je procenat Tijaniću otišao u džep? Kako je moguće da privatne televizije sa par stotina zaposlenih prave neuporedivo kvalitetniji program, i da nas mnogo bolje informišu o svim događajima kod nas i u svetu, dok RTS to ne čini iako ima ogromne resurse i mrežu na celoj terotoriji? Taj otpad od televizije ni slučajno ne treba plaćati, a novim nadobudnim vlastima koje misle da mogu da šišaju i ovako već opljačkani narod, jasno staviti do znanja, da ako ovako nastave, da če biti suočeni sa posledicama totalne građanske ne poslušnosti, jer se ova bahatost više ne sme tolerisati. Sram Vas bilo reformatori!

BokiPirot

pre 11 godina

Onaj kome je ovakav nacin naplate pao na pamet pod hitno da prestane da pije viagru ili ako vec mora neka se javlja za rec posle prestanka dejstva.

Ivan

pre 11 godina

Pa kad 30% na placa taj vas porez, sa ovom idiotarijom cete povecati broj onih koji ne placaju. Neka mi zaplene televizor koji nemam. Samo se uvlace papanima iz medija. Dzo davaj bager na servis.

reket mafiji

pre 11 godina

ova odluka bi bila zadnja kap u čaši i dovela bi do potpune poreske neposlušnosti. samo ludak može da pomisli da ovako nešto uradi. ej, lakše bi mi bilo da bacim 6000 dinara u kantu za đubre jer znam da bi ih neko korisno upotrebio, ne pada mi na pamet da plaćam RTS!!!

kivi

pre 11 godina

NE ZELIM uopste da gledam televiziju. Informisanost i ostalo praktikujem preko interneta. Zasto bi gradjani placali program koji ne zele da gledaju. Nije to samo pitanje finansiranja sto program ne valja.

"glasajte" se medjusobno

pre 11 godina

Jedan od razloga zbog cega sam ih glasao je bilo obecanje vezano za smenu Tijanica i ukidanja pretplate.
Od trenutka kada krene RTS harac putem poreza, prelazim u bele listice.

samrok sila SLUsamrok

pre 11 godina

Axa vazi vazi prvo vi samnom sklopite ugovor pa onda uredu je porez na imovinu i kola ali nesto sto ja necu i nema veze nikakve samnom ne moze to vam dodje isto kao da ja odem kod komsije ili u zgradu rts i kazem direktoru kako ocu da me izdrazava odredjenom svotom novca mesecno njegova reakcija bi bila u fazonu sta pricam jesam ja lud i izbacili bi me napolje e tako isto cu ija da odreagujem lopovska bando sugava bezim sto pre iz ove drzave koja nista ne daje bolje da gledaju onu decu siromasnu sto su svaki dan Blicu a ne ovo

Nikola

pre 11 godina

Da li su oni normalni? Trenutno palćaju samo penzioneri i ljudi u iznajmljenim stanovima. Zašto ne skrembuju signal pa samo ko plaća nek ga gleda pa da vide da ni tih 35% ne bi plaćalo.

budjenje!

pre 11 godina

LOPOVI LOPOVI LOPOVI!

seti se gradjanska srbijo! izadji iz hibernacije i zbaci sa vlasti ovaj ogavni sns sto su ti napakovali primitivni gradjani dok si ti spavala!

sns je najgore sto se desilo srbiji jos od vremena slobe (sto i ne cudi obzirom da su bili na vlasti zajedno sa slobom 90tih)

vreme je da se izadje na ulice kao nekad i da se zbaci ovaj lopovski sljam sa grbace naroda koga su za samo 8 meseci vladavine doveli na ivicu propasti!

CRNI

pre 11 godina

Cim podnesu zavrsne racune za 7 poslednjih godina, mogu da se jave. Trose pare kako stignu bez kontrole a sada cemo jos i porez da im placamo!!!

obavesten

pre 11 godina

neispunjeno obecanje o ukidanju tv pretplate, neispunjeno obecanje o nestranackim direktorima, hapsenja na osnovu osnovane sumnje, a jos bez ijedne presude, a abolicija coveka koji je kao direktor odgovoran za propast jednog kluba uz istovremeno ponovno postavljanje na isto mesto zajedno sa covekom cije se poreklo imovine ni pod jednom vlascu nije ispitivalo, abolicija coveka koji je policajcu na sluzbenoj duznosti gurao zapaljenu baklju u usta... a izbori se blize.

dada

pre 11 godina

haha! eto,stvarno ukinuse ovi naprednjaci pretplatu,kao sto je i nas voljeni predsednik obecavao u kampanji! ali zato osmislise porez...jadno! jadno,da jadnije ne moze biti!
sta ce biti sa dosadasnjim dugovima ili onima koji su sve izmirili? eto jedna olaksica za sve podstanare,ne placaju uz struju rts,ipak neke vajde...ali,ipak, jadno ,jadno,jadno...

pohovana piletina

pre 11 godina

Oni su sistem, instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija
murija, mafija, država hajdučija,
kadija, sudija a mi smo revolucija.

Markoresko

pre 11 godina

DOLE VLADA.
Rok za gledanje kako vlada funkcionise je upravo istekao.

Moramo na izbore, jer vlada se vec ZAGLIBILA i pravi pogresne poteze.
Prvo ovo sa mlekom, sad hoce jos para da nam uzimaju za NISTA.
Smanjite broj zaposlenih na RTS i osnujte sa tim zaposlenima jos 2 takve i tolike televizije!

dejan

pre 11 godina

a sta je sa nama koji imamo kablovsku tv? onda bar to resite sa kablovskim operaterima, pa ko oce i rts neka placa jos 500din.
Pozurite sa pustanjem digitalnog signala, pa lepo onome ko ne placa kodirate kanal i sve ok, ali ne u ovoj drzavi sve na silu..

Alek

pre 11 godina

Ovi "strucnjaci" sto predlazu ovu glupost bi morali znati da je to protiv ustavan namet i da ce pod hitno da otpadne. Ako to ne obori Ustavni Sud uradice Strasburg.

pera lozac

pre 11 godina

jedva cekam ni to necu placati he he.... i samo da se zna sns je ispostovao obecanje da se ukkine pretplata ali sto ce da nam bude veci porez to nema veze.

dejan

pre 11 godina

Ja imam jednostavnije resenje za to (ne)placanje :)
Primer mogu da budu struja, kablovska...
Eto naprimer ne placas struju i sta bude..? Cike dodju i ISKLJUCE TE!
Ne placas kablovsku i sta bude..? Cike dodju i ISKLJUCE TE!
Ja mislim da je ovo najbolje resenje.Sta ne platis to i nemas i svi zadovoljni.

neglasac

pre 11 godina

Nek naplate od predsednika i onih 100milijardi investicija
1000din=kablovska 80 TV kanala vs 500din=2 kanala RTS, vredjanje zdravog razuma i inteligencije cak i onih sa 4 razreda osnovne

RTS nije SERVIS gradjana, s toga ne moze nikakav porez biti nametnut,protivustavno, niti bilo ko od gradjana ima ugovor o koriscenju njihovih usluga, malo je reci kriminalno loseg tv programa.

Perica

pre 11 godina

ma necu da platim ni dinar,godinama placam pretplatu uz struju i sta ima ja od toga sto sam placao a neko nije,tj vecina.Oni hoce to da vezu za porez zato sto je za neplacanje ovih uplatnica za struju tuzba privatna a kada ne platis porez onda je utaja i ide po sluzbenoj krivicna.Rts ne mora da trosi pare na tuzbe a tuzioci ce morati da tuze jer je sluzbena.Tijanic ima oko 10 soma eura platu.Treba narod da se podigne ako to uvedu,to je obmana glasaca.A kao primer -ja placam redovno pretplatu a ne upalim rts-bezobrazluk

Kosta Gogov

pre 11 godina

Hehehe, ovo je za bez komentara, ali ipak moram da kazem nesto. Kakve veze ima nekretnina sa RTS-om, mozda ljudi koji zive u 21. veku ne koriste antene, nego koriste net i kablovsku i sto bi oni placali RTS pretplatu?! Drugo, cena jednog kanala na kablovskoj je manje od 20 dinara, a cena RTS kanala je 250 dinara, pa sta to ljudi prikazuju za 250 dinara?! A da se malo dotaknemo i sadrzaja na tom istom RTS-u, Bolji zivot po 66 put, Srecni ljudi i slicno, plus skupstina. Ko je ovde lud, a ko zbunjen?!!!!

slobodan

pre 11 godina

Ovo nije u redu, neka uvedu TV kartice pa ko hoce neka kupi, ja ni ovako ne gledam taj javni servis, placam kabovsku a an akrajucu da kupim satelitsku pa neka onda naplacuju ali napredna stranka ce da izgubi mnogo glasaca, a eno im ga Tijanic pa neka skuplja glasove iz moje kuce vec imaju osam glasova manje.

sluzba komentara -sns

pre 11 godina

Verujem u naseg predsednika i prvog potpredsednika!
Verujem da ce ovaj vucicev potez sve nas povesti u bolje sutra!

...a sad me izvinite, idem u ipsos strategic da se izjasnim za sns...

@bata

pre 11 godina

Kako će biti sa vlasnicima dva stana ili nekretnine, druga može biti i neka šupa kao zasebna celina, a ranije je postojalo oslobađanje od dva nameta TV pretpl. znači njima se povećava plaćanje. Drugo, ako je naplata TV preko računa za struju bila nezakonita, zašto bi ovaj oblik bio zakonit. Mislim da će i ovde Ustavni sud imati posla.

mile

pre 11 godina

boze, boze... ovi sto smisljaju ovakve budalastine stvarno nisu citavi... trajno pokidane, sprzene veze sa mozgom, razumom, logikom, rasudjivanjem, intelektom... gde li cemo mi zavrsiti?...

joki

pre 11 godina

ako ljudi nisu našli za shodno da plaćaju TV pretplatu uz račun za struju zašto bi plaćali na posebnim uplatnicama.Biće ovo isto ko ima ili hoće neka plati ko neće ...

Maki

pre 11 godina

Ne platim struju-iskljuce je!
Ne platim vodu -iskljuce je!
Ne platim telefon-iskljuce ga!
Ne platim internet-iskluce ga!
Ne plati mobilni- iskljuce ga!
NECU DA PLATIM RTS-ISKLJUCITE GA, PLEASEEEEE!

joker

pre 11 godina

nije mi jasno kako mogu cabl provajderi da nam isporucuju I naplacuju program rts-a, kad mi placamo taj isti program direktno rts-u????neka muvana i otimacina mi tu mirise...

Nezaposleni

pre 11 godina

Da li je ovaj pametnjaković koji traži 500 dinara mesečno, upoznat sa činjenicom da mnogi ljudi koji imaju "sreću" da rade, primaju platu od 20000 dinara mesečno, a da u mnogim porodicama ne radi niko. Da li iko iz ove vlasti postavlja pitanje, a da li je tih 20000 hiljada dovoljno za normalan život? Da li je moralno, da se od tih ljudi uzima 2,5% plate za nešto što ne vredi ničemu? Da li je ovaj pametnjaković upoznat sa činjenicom da 400000 dece u Srbiji živi u bedi? Pa jesu li važniji onaj primitivac i njegova televizija, od budućnosti Srbije? Pretplata nebi smela da bude veća od 100 dinara mesečno s obzirom kolike su plate i penzije i koliko neyaposlenih ima, za kvalitet koji pruža RTS i to je veliko, a gospodi ako je malo, neka smanje brojno stanje, neka se plate svedu na republički nivo, a kome se ne sviđa neka ide na privatne televizije, pa nek tamo ponudi svoju lepotu i pamet. A ovaj bahati sugrađanin, koji kaže da ćemo plaćati, i da ako ne platimo da će nam pleniti imovinu, neka stavi prst na čelo i neka se zamisli i priseti devetog marta 1991. Nismo mi daleko od toga...

matori

pre 11 godina

Autor ovakvog debilnog predloga rešenja, sasvim izvesno nema baš neko jako obrazovanje, a o mozgu da ne pričamo...

@ "...rekao je Kolarević i dodao da oko 70 odsto građana plaća porez na nekretnine i da je prognoza da bi taj procenat plaćao i naknadu za javne servise..."
Ja bih pitao ovog pametnjakovića: A da li će onih preostalih 30% građana biti u "povlaštenom" položaju, jer će moći da gledaju RTS i RTV džabe?!?

I još jedno pitanje: -Šta ako neka nekretnina ima više suvlasnika? Recimo kuća je u posedu bračnih drugova i njihove dece. Hoće li oni svi plaćati porez za televiziju? Ili će jedna pretplata da se deli na sve suvlanike?

Uzgred, neko je očigledno zaboravio da je emitovanje TV programa, jedna vrsta uslužne javne delatnosti (informacije, edukacija, zabava), a bilo koja usluga se može naplatiti samo ako o tome postoji zaključen ugovor o pružanju usluge (između davaoca i korisnika usluge), te da o tome postoji poseban Zakon! Aktuelno odbijanje da se plaća pretplata za RTS, upravo i potiče iz razloga što ne postoje nikakvi ugovori između RTS i građana, koji bi bili osnov za obavezu plaćanja...

Ili država Srbija ima nameru da pruži priliku da se (recimo) milion njenih građana obrati Sudu u Strazburu, radi zaštite svojih najelementarnijih ljudskih prava - prava na izbor (šta hoće, a šta neće)?

dvoje manje

pre 11 godina

Čisto da va sobavestim da su moji baba i deda - penzioneri prestali da vam plaćaju pretplatu! A oni spadaju u grupu redovnih platiša, kao i većina starijih sugrađana. E, kad je njima prekipelo, onda stvarno...
Em nemaju, em su konačno skontali sa kim imaju posla

Sinisa Nis

pre 11 godina

Necu da placam za beogradsku lokalnu televiziju. 80% programa govori o Beogradu. Bas me briga koja ulica u BG nema vode, koja tramvajska linija je u prekidu, i bo vas Bus plus, i vremensku prognozu ekskluzivno za Beograd. Kad RTS bude javni servis cele SRBIJE, posaljite mi racun, platicu ga sa zadovoljstvom.

Bivsi legionar iz EU

pre 11 godina

Pa cekajte malo ljudu, zar Vam nije dosta pljacke ovoga naroda, zar Vam nije pogodno da se TV placa putem racuna za struju, nego hocete i ovo sada. Zato ispruzite desnu ruku, stavite levu saku na lakat i onda desnu ruku naglo savite prema obrazu, i to Vam je naplata. Nema nista od toga i samo pitam SNS dokle misle da tako rade, a onda zbogom majko Srbijo, vise se ne vracam.

Obavesten

pre 11 godina

Nemam problem oko placanja pretplate,ali bih voleo da mogu da vidim nesto novo ,lepo i kvalitetno na javnom servisu.Osim vecitih repriza i dnevnika,RTS gotovo da nema nikakav drugi program.Najgore je od svega sto na RTS-u ,kao i na bilo kojoj drugoj televiziji, ne moze da se zivi od reklama koje donose ogroman profit.
Voleo bih kada bi rukovodstvo RTS-a jednom podnelo izvestaj o potrosnji,da mi gradjani konacno vidimo na sta trose nase pare.Cinjenica je da je to ogroman sistem sa puno zaposlenih,koji bi trebalo uciniti efikasnijim,tako sto bi otpustili visak koji ionako nicemu ne sluzi i uglavnom imaju vise nego bedne plate.Svi su svesni da je to problem i da bi mnogi ostali na ulici,ali to su stvari koje se moraju kad tad uraditi.Takodje treba izbaciti na ulicu sve partijase koji su tu zaposleni,za koje se niti zna cemu sluze,niti su ikada nesto korisno uradili,niti imaju nameru da bilo sta u buducnosti rade,vec samo sede tamo i primaju plate,tako da ni sirotinja koja je visak ,od njih ne moze da dodje na red.

Kostolac

pre 11 godina

Samo se prica, prica, kako cemo na ulice, ovo ono, a i taj sto napise "ajdemo na ulice" PRVI nece da izadje... Kakve bre ulice, zasto se lozite tako...

"kako saznajem"

pre 11 godina

rts nije javni servis i njihovi izvestaji sa prostora srbije su vrlo sturi.ne razumem novinara koji se javlja uzivo na tv sa terena i kaze za neku vest: "kako su nam rekli","kako smo culi"pa ko je taj imenom od koga su culi ko im je rekao itd.ja nisam do sada da neka tv ekipa trs-a izadje na teren i snimi nesto sto nije dobro i to prikaze javno.po tome se vidi da rts ima kontrolu sta moze izneti u javnost a sta ne moze. i jos mnogo slicnog.kada bude postao javni servis i postao nezavisna tv placacu pretplatu.sada jedino gledam slagalicu .

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Borimo se protiv ovoga! Narodna skupština može pokrenuti referendum na zahtev 100.000 birača. Predmet referenduma ne može biti porez, ali može recimo ukidanje RTS-a ili neko drugo pitanje koje bi nas rešilo ove bede.
Potrebna je nekakva organizacija da bi se to izvelo, ali mislim da će biti relativno lako prikupiti taj broj potpisa. Svako ko pokrene ovu inicijativu, ima moj glas i glas moje porodice na sledećim izborima.

Lav

pre 11 godina

Ne zaboravite da g-dinu Tijanicu date mesto generalnog direktora RTS-a do kraja zivota! Treba SNS da se zapita sta radi, docekace sudbinu sada vec male stranke DS-a! Svi ste vi isti.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Znao sam da u integritet SNS-a ne treba sumnjati. Znao sam da će održati reč. Sve što su obećali - ispunili su. Struja je pojeftinila, ukinuli su RTS pretplatu, doneli 100 milijardi $ investicija, hleb je 3 dinara, ostale prehrambene namirnice su isto tako pojeftinile, broj nezaposlenih se smanjuje...Još samo malo treba ih pustiti i rešiće sve naše probleme. Ništa više nema da nas boli.

Ana

pre 11 godina

E pa nece moci, ne dam ni dinara za uslugu koja mi je nametnuta. Dosta vise, nemam detetu za uzinu a ne da placam nesto nametnuto sto ne zelimo da gledamo. Na ulice! Dosta je bilo.

OSA

pre 11 godina

Bando bezobrazna! Nije vam palo na pamet da smenite Tijanica, da proverite na sta su trosene silne pare prethodnih godina, da je 500 dinara bezobrazna cifra za dva ... kanala, kolike su plate koje placa i treba da placa srpska sirotinja...ne, vazno vam je samo da RTS radi za vas kao sto je radio i za sve vase prethodnike. Iz ovog poteza vlasti najbolje moze da se vidi karakter i svrha RTS i koliko je ustvari on potreban i koliko znaci svakome ko je na vlasti. Ovo uzasavajuca spoznaja bi trebalo da bude jos veci motiv gradjanima za ukidanje javnog servisa (citaj masinerije za ispiranje mozga gradjana u sluzbi ocuvanja vlasti). Vreme je se suprotstavimo tiraniji!

Prle

pre 11 godina

Da se nosite bre vise u ....!!! Ajmo ljudi da se jednom zauvek prebrojimo, koliko je njih koji su za ovaj harac a koliko je nas protiv pa ako je njih vise neka ga uvedu a ako je nas vise onda da to dobro zapamte i da im vise nikada, ali nikada, ne padne na pamet da mogu da rade sta hoce i da nas pljackaju kako im se digne, DOSTA JE BILO!!!

Paja

pre 11 godina

Dole Toma lazov! Obecao je da ce ukinuti pretplatu a gledaj sta ovi rade. Najvise me nervira to potpuno ignorisanje volje ogromne vecine gradjana Srbije koji ne zele da imaju javni servis niti da placaju pretplatu i to sto nikome ne pada napamet da proveri poslovanje RTS-a! Hoce li konacno da nam pukne film i da izadjemo na ulice i da im jasno i glasno porucimo da vise ne mogu tako da se ponasaju prema gradjanima Srbije. Dokle ce bre vise sacica hohstaplera da maltretira i zaj.... ceo narod u ovoj zemlji?! J...., ne mogu svi da pobegnu iz ove zemlje a i zasto da bezimo bre iz rodjene zemlje, zbog bitangi?! Dokle cemo vise da trpimo sva g.... kojima nas godinama i decenijama zatrpavaju? Dokle bre vise? Dokle ce bre 2 "Nemca" da vode 1000 Srba na streljanje? Hocemo konacno da se suprotstavimo ili cemo i dalje da placemo po forumima?

SYL42

pre 11 godina

Evo moje mišljenje:

Born again anarchist
Downstroy mediocrity
Born again anarchist
Coming at you, iron fist!

Born again anarchist
Downstroy the system within
Born again anarchist
Downstroy this bullshit

Born again anarchist
You fuel the fire that in me exists

As

pre 11 godina

Nedamo novac i ne interesuju nas drzavne televizije koje necemo da gledamo,molimo iskljucite iste ko zeli neka plati pa nek gleda,ja to sigurno necu nikada placati bez obzira na vlast.

dokoni

pre 11 godina

Nacionalna TV RTS 1, 2, Dig. treba se finansirati iz nekog izvor, predlog vidimo. Mozda bi procentualno bilo logicnije. Podatak, koji sam nedavno cuo, sluzba lingvistike je brojno veca od zbira sluzbenika u svim ostalim aktivnim TV studijima, pospesimo akciju za ocuvanje srpskog jezika..

Maja

pre 11 godina

Ispada da ce pretplata za RTS da bude skuplja nego porez na imovinu. Koji bezobrazluk nove vlast.Ali na neki nacin i likujem zbog onih naivcina koje su glasale za SNS a oni im rugaju u lice i rade gore stvari od prethodnih.Pa poskupela i jeftina nocna tarifa ,a obecavali kule i gradove.Da ne pominjem Knezevica koji ladno podize dozvoljeni nivo otrova u mleku 10 puta i kaze na \m da je to uradio u dogovoru sa proizvodjacima!!!

cika crni II

pre 11 godina

једна реч:
ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААРАААААААААААААААААААААЧ!!!

elektropancho

pre 11 godina

Ne gledam RTS, uglavnom jer je smece program i zato sto mi se ne gleda konstanta propaganda ove propale drzave, a i TV drze propali pokvareni ljudi tako da ono.

Sretno sa pretplatom, ako drzava toliko oce da me zatvori i hrani tri puta dnevno neka im ga je.

Pavle

pre 11 godina

Nije fer da svi placamo R T V pretplatu iz vise razloga prvo... ja taj servis ne pratim nema nista interesntno, drugo placam kablovsku i to je po meni sasvim dovoljan razlog za neplacanje servisa koji nemam ni registrovan na svom TV u.

Draganče

pre 11 godina

Šta se, bre, bunite? Pa je l su obećali da će ukinuti pretplatu? Jesu! Ukinuće je i tako će ispuniti obećanje - metoda AFLATOKSIN!

Voditeljka

pre 11 godina

Predlažem da se svim voditeljima Jutarnjeg programa i Dnevnika smanje plate jer su bezobrazno velike. Sramota je da imaju plate koje su tri puta veće od prosečnih u Beogradu.

Zer0

pre 11 godina

Nekada smo protiv SPS lopova protestovali na ulici, sad niko ne sme da pomoli glavu. Delom su krivi ovi iz DOS-a jer su prevarili narod kao niko. Po meni, najveći deo krivice snose forumi i ostavljanje komentara po raznim sajtovima. Tu se izbace frustracije i otupljuje se oštrica i onda niko više nema potrebu da se njegov glas čuje. Ovo je kao da vičeš u rupu, niko sem tebe samog ne čuje. Čak, verujem da 90 posto ljudi i ne čita tuđe komentare.

Mariov tim za brze komentare

pre 11 godina

Podržavam ovu Vučićevu ideju. Sigurno je da neplaćanje pretplate zagovaraju žuti, da bi uništili nacionalnu televiziju. Jasno je da je genijalnost Vučića došla do najbolje ideje kako da se doskoči onima koji sabotiraju Srbiju.

Milica

pre 11 godina

Po sadašnjim propisima računi za tv pretplatu zastarevaju za godinu dana. Ako je budu uveli kao neku vrstu poreza zastarevaće tek posle 10 godina! Verujem da se to krije iza svega.. Kako da sve naplate. A što ljudi nemaju para i ovaj izdatak za nekoga predstavlja veliku stavku na računu njih ne interesuje.

Valjevo

pre 11 godina

Sve i da pocnete da skupljate pare za pretplatu od vrata do vrata necu da dam ni dinar za rts!

Smislili su oni lukaviji metod, ako ne platis odbiju ti od plate, penzije...
(Prinudno, 1. mart 2013 20:27)

Samo se pitam OD KOJE PLATE I PENZIJE

AleksandarRadenkovic

pre 11 godina

Ako placam silne namete od drzave preko poreza,ekoloske zastite i ostalih dazbina zasto bi placao tv pretplatu kad nema nista pametno da se vidi ukinuli su bk televiziju,3 kanal,tv politiku,tv palma,tv avala to su jedine televizije koje su imale 1000% bolji program od rts-a Da ne zaboravim i b92

zladza

pre 11 godina

Sve nas pogađa ovo zezanje oko finansiranja nacionalne televizije. Čudo je da se niko nije dosetio da nacionalna televizija treba da se finansira iz buđeta. Država nek prikupi porezom sredstva koja su joj potrebna pa neka deli kako je potrebno. Zašto bih uopšte znao koliko moram dati za nacionalnu televiziju kad na to ionako ne mogu da utičem?

ljilja

pre 11 godina

kao prvo, nema svako imovinu, znaci oni gledaju rts za dzabe, kao drugo, gledanje rts i za dzabe je pogubno, kao trece, sada narod nece ni porez da placa :-)))))))))))))))))))))))))

B.M.71

pre 11 godina

RTS i EPS su gori od Turaka dok smo bili pod njihovom vlascu!!Nabili su sebi dobre plate i jure narod kao strsljenovi da im se placa harac!!

aaaaaaa

pre 11 godina

Ko je nas pitao da li zelimo da gledamo rts? Sa kim je to rts vezao ugovor pa da trazi pretplatu? Ako imam vikendicu i platim porez kako da dokazem da nemam tamo televizor.Jel oni znaju da mi rts ruzi televizor, i sa svojim programom i serijama iz praistorije tj bolji zivot i ostale gluposti. E drzavo nasta si spala da od sirotinje uzimate hleb, bruka.

Zemlja nam se raspada

pre 11 godina

Dacu kad nadjem posao, tj drzava mi obezbedi nesto! Ej narod gladuje a oni da nametnu pretplatu Radasinu, Otpisanima i Srecnim ljudima?! ALO KOSMOS! Ma ako, mislim da ce tada placanje poreza da opadne 40%.

gele

pre 11 godina

Ako vec moram da placam preplatu onda neka mi daju izbor kome da platim da ja izabrem nacionalnu tv koju cu placati.A ne ovako ponasaju se monopolisticki da placam RTS koji nema nista od programa. A oce u Evropu a i dalje monopol ja da placam necu nek ukunu Analogni signal neka predju na digitalni pa tek onda mogu da pricaju i da se naplacuje preplata kao svuda u evropi cista otimacina za nista.

durga-bovani

pre 11 godina

1.Ne gledam RTS i ne treba mi;
2.Pozivam svog kablovskog operatera DA MI KONACNO ISKLJUCI RTS IZ PAKETA;
3.Apsolutno me ne interesuje sta RTS ima da kaze POVODOM BILO CEGA NA OVOM SVETU;
4.Potpuno mi je NEBITAN sadrzaj,kvalitet,kvantitet,predajnici,ovi,oni...RTS-a,njegovih uredjivaca,direktora,raznih upravnih,nadzornih i inih odbora;
5.Ja 70 kanala placam 750 dinara,a RTS da placam 500? NE PADA MI NA PAMET;
6.Struju bih placao i unapred,ali taj PARAZIT usisa sav visak,i nije ni cudo sto EPS kuka;
7.Taj "osmi putnik" ce se sada vezati za instituciju poreza,posto vidi da u EPS-u brod tone;

RTS-ovci,zaradite svoj hleb kao i svi drugi uposleni u medijima,koji snimaju i rade sa kiflom i jogurtom,a ne kao vi,svi nasmejani i leprsavi iz Rima,Atine,Vasingtona,udobnih kreveta (i jos se raspravljate ko ce da trkne po tamo neku narukvicu,onako zadrigli,a smejete se zdravom zivotu).

Pojma nemate a nesto kmecite.Sram vas bilo PARAZITI nijedni,isisavate firmu po firmu,instituciuju po instituciju.

VI STE U STVARI NAJVECA OPASNOST ZA FUNKCIONISANJE DRZAVNIH INSTITUCIJA-ZA KOJU SE VI U'VATITE,OSUSI SE.

muvica

pre 11 godina

Znate sta, koga briga za RTS? Prepucavate se oko gluposti. Svi kao gledate sport i nekog Memedovica.... Ma koji sport? Koliko se secam da od svetskog prvenstva u Africi nije bilo nista od sporta. A i ko je taj Memedovic uopste? Ljudi, bolje je placati kablovsku televiziju 1500 dinara i imati preko 100 kanala, nego za dva kanala ( koja niko ne gleda ) davati tolike pare... A posle neka se RTS i kablovski operateri dogovore oko cene naknade.

knight

pre 11 godina

Ovo stvarno nema smisla! Dokle gradjani da finansiraju SVE! Ja neću da gledam rts isključite mi ga! Ovo nije demokratija! Ne možete terati narod da radi nesto što me želi!

Prinudno

pre 11 godina

Sve i da pocnete da skupljate pare za pretplatu od vrata do vrata necu da dam ni dinar za rts!

Smislili su oni lukaviji metod, ako ne platis odbiju ti od plate, penzije...

Mali Knindza

pre 11 godina

Tek kada svi ljudi u Srbiji budu imali plate kao sto je prosek plata na rts-u, e tek tada necete morati da izmisljate razne vrste naplata koje su nenaplative zbog besparice!

Hatori Hanso

pre 11 godina

Ne znam da li je vec neko poslao slican komentar, mrzi me da citam sve, ali ovo mene potseca na "trik" kad su klinci po BG-u "prodavali" cigle drugoj deci. Znaci, oblik sitnog kriminala koji ide ovako: nas ima 3-4 i jaci smo od tebe jednog. Hocemo da te opljackamo, ali na "fini" nacin, pa ti uzmemo sve pare koje imas (nesto sitno za dorucak - znaci 500din) a za uzvrat ti damo - ciglu. Znaci, nismo te opljackali, nego smo ti "prodali ciglu" (doduse - na silu, jer tebi ni ne treba cigla niti si hteo da je "kupis"). E - ovo sa RTS-om i pretplatom - porezom je potpuno isto to, samo na drzavnom nivou.

nidža

pre 11 godina

Prethodno da si revidirju plate, izvrši kompletna smena rukovodećeg kadra, da im se propiše način poslovanja, tko i koliko može da se reklamira (i tko da naplaćuje reklame), koliko mora koje vrste programa da bude... Još će mnogo vode Dunavom i Savom proteći dok RTS postane odgovorna televizija. A do tada sami se finansirajte! Da punimo džepove Tijaniću, preplaćenim spikerkama, Đilsu - neće da bidne!

Drakče

pre 11 godina

Kako god rešili da ga naplaćuju niti mogi niti hoću da plaćam taj porez, što bih i ostalima preporučio. Prvo nek zaposle zemlju pa onda nek naplaćuju glupe poreze.

ajd sad

pre 11 godina

pa naplata ce biti jos niza. 0vih 35% sto placa su uglavnom podstanari koji tu obavezu moraju da izmire. dok porez uglavnom izmiruju vlasnici. nego stavite na neki racun izmisljenu stavku tipa APP (ako prodje prodje) i naplatite 500 din. ako ovo progurate ja cu retroaktivno da trazim povracaj novca za dimnicarske usluge (grejem se na struju)

Vlade

pre 11 godina

Aman 6 meseci nisam primio platu, koja je bila 21000, kablovsku su mi iskljucili, fiksni iskljucili, internet sam odjavio pre godinu dana koristim mts mobilni od 400 din, dete ne mogu da upisem u vrtic jer nemam al bas bukvalno nemam od cega da placam , i vi sad ocekujete da placam j... rts, aaaa ma vazi posaljite uplatnice da platim unapred.

Tandara broć

pre 11 godina

Mislim da je došlo vreme da se ukine taj RTS!. Tako bi se konačno stavila tačka na ovaj cirkus sa pretplatom najlošijeg evropskog servisa!. Mislim šta reći ova zemlja je u međuvremenu ostala bez dela teritorije, Narodnog Muzeja, pa može i bez jednog pišljivog RTS-a koji nam kao nekakva giljotina stoji nad glavom čitav život, i treba da budemo sretni što nam još uvek nije došao iste budući da se mnogima i to desilo baš zahvaljujući ovoj firmi!.

Superlik

pre 11 godina

Ja i supruga imamo manji stan koji se vodi na nas oboje, pa tako plaćamo i porez odvojeno svako po pola. Da li to znači da ćemo plaćati i tv pretplatu dva puta za jedan televizor.

Od manjeg procenta manji procenat

pre 11 godina

Da li je vise legalizovanih stanova i kuca ili elektricnih brojila za struju ? I zasto predlagac misli da ce onaj koji nije placao tv pretplatu uz racun za struju da ga placa uz porez na nekretninu ?

Bolero

pre 11 godina

Kako se nesetiste da je naplatite uz jahtu ili avion, ili mozda od drugih tv i radio kuca koje uopste nepriavljuju dobit, kes i neplacaju porez, nego narodu drzite omcu oku vrata kao da je stoka, sad ta stoka treba da vas lebom hrani, politicarsko novinarska bagra.

obavesten

pre 11 godina

posto rts sluzi kao servis stranaka koje su trenutno na vlasti najpostenije bi bilo da se finansira od njihovih para.da ja placam da novinari od mile stule pa nadalje truju moju decu?ne hvala.a da mogu da donesu zakon o naplati mogu.evo vidimo trenutno igru dobar policajac los policajac gde je vucic dobar policajac.poslednji put nisam izisao na izbore a sada sam resio da dok sam ziv jedini listic je beo listic.a decu da posaljemo sto dalje od ove zemlje...

veseljko

pre 11 godina

NE,NE,NE,NE I NE!!Necu ja da placam njihov lep i udoban zivot i zivot njihovih porodica "TOJ PORODICNOJ FIRMI"!Da se revidiraju svi zaposleni od 2000 g.i podeliti im otkaze...Ovakav "Javni servis" ugasiti,smanjiti zaposlene i plate i "PRIKACITI"ih nekom drugom ministarstvu na grbacu...

Saa

pre 11 godina

(dejan, 1. mart 2013 21:28)
Problem je što oni neće da ti iključe RTS nego će ići na prinudnu naplatu isto kao za Infostan. Građani nemaju mogućnost izbora, moraš nešto i isključivo to da koristiš a ako nemaš novca da platiš pleniće ti imovinu a pošto dugo razvlače procese nagomilava se dug a kamate astronomske i onda te izbace i iz stana. Ove nema nigde i nikako mi nije jasno zašto narod ćuti i ćuti.

Vlada

pre 11 godina

RTS mora da se plasira na sceni i ima svoj racun pa da u pocetku odredi svoju mesecnu cenu koju posle treba i da zasluzi a i da bude predmet odlucivanja zadovoljstva gradjana. Ta delatnost nema ama nikakve veze ni sa potrosnjom struje niti sa porezom. Svako mora da se dokaze a ne da se kaci na gradjane bez obzira na njihov zahtev i zelje!!!!! Cudno kako profesionalna vlada ne moze da iskontrolise nas prevarantski narodni duh!
Kad uspeju da naplate sadasnje dugove onda tek neka razmisljaju o izmenama inace nikad i nece biti sistema u ovoj drzavi!!!!

ana

pre 11 godina

ja stvarno ne razumem na osnovu cega su izvukli zakljucak da ce oni koji placaju porez placati i pretplatu. znaci, ako je neko placao struju i porez redovno, a pretplatu nije, sad kad mu racun za pretplatu ne stigne uz struju vec uz porez, onda ce da plati? ko je ovo predlozio i ko je radio te procene pod hitno na ubrzani kurs elementarne logike!

Aleksa

pre 11 godina

Zasto bih ja placao putovanja novinarima Rts-a.Neki,poput Adanje Polak obisli su pola sveta na racun Srbije.Saljete onu Dusku na Evroviziju a zbog nje pola Srbije to isto gleda na Hrt-u.Perovicka se ponasa kao da je ona dobila Oskara a ne da je samo novinar jadnog Rts-a...Ako vec nemate novac ukinite putovanja po svetu i izvestavanja iz inostranstva,jer sve to sto vi izvestavate moze se videti i na stranim televizijama i to mnogo kvalitetnije.

A Koliki Je Moj Deo?

pre 11 godina

Nesto se mislim,Velja Bageras je presao na TAMNU stranu, kao i svi oni petooktobarski borci, ja u medjuvremenu kupio BAGER Volvo L45 Polovan,
i stvarno nesto nisam bio u prilici da ga provozam recimo do beograda tek da vidim potrosnju van naseljenog mesta, i onako usput da se relaksiram
za svoju dusu i dam sebi oduska u holu jednog OMRAZENOG I ZLOG J..... SERVISA Dok mi 1.000.000 ljudi klice
VOZI MISKOOOOO..
Mislim da je ovaj scenario blizu a milionce nezadovoljnih je bilo ranije i bili su veoma disciplinovani a zamislite samo nas koji smo preziveli demonstracije sa Vukom Draskovicem ,Dos i Tajkune, sadasnje ALFATOXIN VLADARE,,, MISLIM DA SMO I MI SMRTNICI NESTO NAUCILI DA DA DRAGI MOJI....
JOS IMAM TOLIKO DIZELA DO BG. VIDIMO SE NA STAROM MESTU NA POPRAVNOM

Miljan

pre 11 godina

Redovno plaćam porez na kuću, zemlju,oružje i dr ali kako neko može da nas natera da plaćamo nešto što ne koristimo ili nemamo.

David

pre 11 godina

Dobro rešenje, ali ipak treba voditi računa o visini poreza za one koji su do sada redovno izmirivali ovu obavezu naspram onih koji to nisu ili su samo povremeno vršili uplate.

Lik

pre 11 godina

@bravo za promene
E pa prevario si se, od tog predloga nema ništa, Vučić potvrdio.
A tvoji žuti još dugo godina neće moći nazad na vlast, dosta je bilo njihovog terora i pjačke.

Tamo neko

pre 11 godina

Kako ste naivni ljudi.
Ovo je igra loš policajac, dobar policajac.
Poreza neće biti, a svi će Vučića videti kao spasioca.
Sve je politika, a Tijanić ostaje.

Bora

pre 11 godina

A zasto moram da placam nesto sto ne zelim?!? Ukinite mi preko mog kablovskog operatera rts i gotovo.Ja moram da platim da bi rts bio jak i nezavistan?!

miki

pre 11 godina

Pitam se, zašto bi trebali da plaćamo RTS-u pretplatu? U zadnjih desetak godina RTS se pretvorio u propagandnu mašineriju za ispiranje mozga i indoktrinaciju stanovništva. Nema objektivnog informisanja? Nema naučnog programa? Nema obrazovnog programa? Nema kulturnog programa?...Nema ništa vredno zbog čega bi trebalo da se plaća pretplata RTS-u. A odgovorne bih takođe pitao odakle ljudima novac za plaćanje kada su bez posla i primanja?

juga

pre 11 godina

u ovj se zemlji mnogo toga ne razume,ako imam ugovor sa Totalom,i njima placam 2.000 din,mesecno to je ok.sa rts-om,prvom,b-92,pinkom i ostalima nemam nista i oni ne potrazuju od mene nista,zasto bih onda rts-u bio nesto duzan...

Miroslav

pre 11 godina

Za sada 171 komentara. Nisam stigao sve da procitam. Koliko sam video najveci je broj protiv takvog beobrazluka. I to s pravom. Nije problem u samom nacinu placanja. Ima i drugih zemalja gde ako posedujete televizor (bilo da ste vlasnik nekretnine ili je samo iznajmljujete) uz porez na dohodak placate i pretplatu. Problem je STA se placa. Kao i na drugim planovima i ovde nas vuku za nos. Serviraju nam nekvalitetnu robu i ocekuju da je skupo platimo.
Sve je ovo samo reklamni trik za one koji zele da "brane narod". Umesto da se trude da pokrenu privredu i smanje broj nezaposlenih, barem malo povecaju standard i daju neku persektivu mladima, oni svojski rade na promociji. Valjda veruju da smo dovoljno glupi da padamo na te fore hapsenja i tapsanja. Prvo nas naplase, pa nas onda "spasavaju".
Vest koja je usledila je da se Vucic odlucno suprotstavio ovom predlogu. Kaze moze, ali samo ako njega smene. Dobra fora. Doduse, izmedj ovih na vlasti i RTS mrtva trka... kako bi bilo da odu svi malo u Honduras...

Otisao sam samo na par dana kod prijatelja koji zive napolju, ne vraca mi se...

Ivona

pre 11 godina

Mi imamo stan i jednu staru stracaru na selu, gde i nemamo televizor. U stanu placamo tv pretplatu i u selu smo toga oslobodjeni. Po ovome sada ispada, da cemo ponovo placati dve tv pretplate, posto i na tu stracaru placamo porez na imovinu.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

(Sinbad, 1. mart 2013 21:36)

Smarate vise vi iz unutrasnjosti pricom kako sve pare idu Beogradu. Ne idu, idu politicarima koji su u velikom broju iz te iste provincije...a sto se tice Beograda, on za neobavestene ima svoju lokalnu tv, zove se "Studio B" i finansira je skupstina grada a za nju niko ne placa pretplatu.

Laki

pre 11 godina

Na pomolu je izgleda jos jedna "pljačka" naroda,a u celoj priči stradaće opet oni koji su bili redovne platiše. Nemam ništa protiv da se RTS finansira od građana ali ne po principu dodatnog oporezivanja već po principu izdvajanja novca iz postojećih taksi i pdv-ova. Građani svakodnevno plaćaju pdv kroz razne račune počevši od najobičnijeg pazarenja u supermarketu. Pdv od 20% je sasvim dovoljan izvor prihoda za finansiranje RTS-a. Neka se ministarstva i vlada odreknu npr 2-3% prihoda iz pdv-a u korist RTS-a i problem rešen. Transakcije su velike i to svakodnevno. Tu bi se skupila prilična svota novca. Drugo,ako bi to bilo nedovoljno novca (a ubeđen sam da bi bilo dovoljno) RTS bi mogao da komercijalizuje svoj drugi kanal npr. u poslepodnevnim i vecernjim satima. Neka daju reklame koliko im srce hoce samo nek ne ubiraju dodatne pare gradjanima,necu se buniti. Zapravo najveca glupost je bila sto je RTS ukinuo 3. kanal koji je mogao biti odlican komercijalan kanal i izvor prihoda. Kao nemaju para,a onda su kasnije pokrenuli RTS Digital. Sve pogresni potezi,a gradjani moraju da plate na kraju. E nece moci tako.

pericaneplatisa

pre 11 godina

da je preterano budalastina ,jeste, tako nesto samo srbin moze svom narodu,bilo koji neprijatelj imao bi vise razumevanje,nego ovaj idiot, koji sebe smatra nekim funkcionerom,ovog puta ne jedan nego malo vise BAGER se sprema da pali motore

srecko

pre 11 godina

Sto se tice mene mogu da me Otpisu, idem na Selo da iskopam Blago i potrazim neki Bolji Zivot i ako mi ostane neki dinar.... ipak NE

Dragoljub

pre 11 godina

Neverovatna kolicina ostrascenosti u komentarima. Rts pretplata treba da se placa, da ste je svi placali, ne bi se ovakve mere preduzimale. Pretplata vam skupa a svi gledate Memedovica i sport na Rts-u. Na cigarete i razne gluposti bacate pare, a pretplata vam se ne placa? Podrzavam ove mere, porez+pretplata, jer ne postoji drugi nacin da se bundzije i neposlusni nauce da postuju drzavu.

poreznik

pre 11 godina

sta svi kukate. srbin bi da nista ne placa a koristi koliko mu je volja. pa taj isti rts koji navodno niko ne gleda vec vise od 5 godina uzima vise od 50% ukupne gledanosti u srbiji. to potvrdjuje tezu da svi vi ustvari gledate rts al necete da placate pretplatu. ovo je zaista najgluplji nacin pretplate bas zbog gomile nelegalnih objekata. treba da ode na budzet a neka drzava smisli kako ce da popuni tu rupu u budzetu posto ima nesposobno sudstvo. ja jedva cekam da vidim sta ce biti sa sadasnjim neplatisama kada novi sistem stupi na snagu. bojim se da ce mi svaki dinar biti vracen i to sa kamatom!

Uaaa licemeri!

pre 11 godina

Aha, znaci odbijate da placate pretplatu zato sto RTS za tu pretplatu nista ne nudi. Ma odakle vam samo pravo da se zalite na kvalitet programa! Cujete li vi sebe? Da placate pretplatu, program bi sigurno bio bolji, nego je sve spalo na nas 30% gradjana, koji nismo debelokosci i ne mozemo da ne izmirujemo svoje racune. Ovaj narod je navikao samo da se buni! Tako ne placate ni struju, ni komunalije i zato nam drzava propada. Sta ces, deca komunizma su to, navikla samo na drpanje!

Frki Nis

pre 11 godina

@Uaaa licemeri!, 2. mart 2013 21:06
Aha, evo jednog što lupa minuse... RTS uglavnom gledaju u selima jer tamo nema kablovske ili IPTV-a, nažalost su osudjeni na RTS, gledaš možda i ti, koji opet, možda, živiš u gradu, i obrazuješ se uz Bolji život, Selo gori a baba se češlja i slične reprize, a pravi državni medijski servis treba da pravi naučne emisije, da pomaže ljudima da se snadju u savremenom društvu, da se bavi i istraživačkim novinarstvom, da ne vrti reklame i sto puta iste reprize...e a troškovi (pdf dokument prtplata.pdf sa sajta rts-a):
2005. stanje je bilo ovakvo:

"- Укупан приход 3.400.000 евра, од тога 700.000 евра је приход од наплате заосталих дуговања.
- 50% дужника је платило
...
Трошкови целе операције су износили 1.400.000 евра - за поштарину, штампање опомена, информације које су пружане преко Интернета. Седамнаест радника телевизије било је укључено у тај пројекат."

Da podvučemo crtu ovde. Pod 1, RTS se finansirao i putem reklama, a to nije nikako zanemarljivi iznos, koji se nigde ne prikazuje. Pod 2, dalje u dokumentu u zaključku šta treba raditi stoji i ovo na kraju:

"Не прибојавати се реакције јавности, негативних коментара новинара или политичара (нек од њих су можда дужници), истина је на вашој страни."

Da, "istina je na vašoj strani"...

Mariov tim za brze komentare

pre 11 godina

Podržavam ovu Vučićevu ideju. Sigurno je da neplaćanje pretplate zagovaraju žuti, da bi uništili nacionalnu televiziju. Jasno je da je genijalnost Vučića došla do najbolje ideje kako da se doskoči onima koji sabotiraju Srbiju.

David

pre 11 godina

Dobro rešenje, ali ipak treba voditi računa o visini poreza za one koji su do sada redovno izmirivali ovu obavezu naspram onih koji to nisu ili su samo povremeno vršili uplate.

Dragoljub

pre 11 godina

Neverovatna kolicina ostrascenosti u komentarima. Rts pretplata treba da se placa, da ste je svi placali, ne bi se ovakve mere preduzimale. Pretplata vam skupa a svi gledate Memedovica i sport na Rts-u. Na cigarete i razne gluposti bacate pare, a pretplata vam se ne placa? Podrzavam ove mere, porez+pretplata, jer ne postoji drugi nacin da se bundzije i neposlusni nauce da postuju drzavu.

poreznik

pre 11 godina

sta svi kukate. srbin bi da nista ne placa a koristi koliko mu je volja. pa taj isti rts koji navodno niko ne gleda vec vise od 5 godina uzima vise od 50% ukupne gledanosti u srbiji. to potvrdjuje tezu da svi vi ustvari gledate rts al necete da placate pretplatu. ovo je zaista najgluplji nacin pretplate bas zbog gomile nelegalnih objekata. treba da ode na budzet a neka drzava smisli kako ce da popuni tu rupu u budzetu posto ima nesposobno sudstvo. ja jedva cekam da vidim sta ce biti sa sadasnjim neplatisama kada novi sistem stupi na snagu. bojim se da ce mi svaki dinar biti vracen i to sa kamatom!

Lik

pre 11 godina

@bravo za promene
E pa prevario si se, od tog predloga nema ništa, Vučić potvrdio.
A tvoji žuti još dugo godina neće moći nazad na vlast, dosta je bilo njihovog terora i pjačke.

Kostolac

pre 11 godina

Samo se prica, prica, kako cemo na ulice, ovo ono, a i taj sto napise "ajdemo na ulice" PRVI nece da izadje... Kakve bre ulice, zasto se lozite tako...

Na greškama se uči ...

pre 11 godina

Eto, gospodo naprednjaci, za samo 9 meseci, uspeli ste da me naterate da ponovo glasam za demokrate. Za samo 9 meseci napravili ste toliko gluposti da je to neopisivo. Džabe vam sva istraživanja, džabe vam "41% podrške od 30% opredeljenih", džabe vam razna hapšenja, šeici, čipovi i rakete, zdravo mleko i ostala boranija ... Od mene više nećete dobiti glas.

bravo za promene

pre 11 godina

Pa glasaci SNS i ostalih koalicionih partnera,eto Vam promena na pretek, pa uzivajte.
Mezimac se vozi u blindiranom dzipu,placa od vasih para PR Angele Merkel da ga uci kako da prica, ide da postavi kamen temeljac onoga sto je Sutanovac ugovorio i pripisuje sebi sve zasluge.Treba mu RTS za Gebels propagandu, ne pita covek sta kosta.

Icarus

pre 11 godina

A ko kaze da ja placam porez drzavi koja truje mene, moju decu, rodbinu, prijatelje, poznanike mlekom? Pa necu valjda placati porez ovoj Vladi? Ko kaze da ce se placati i RTS ? Smesni su ovi nazadnjaci..

SYL42

pre 11 godina

Evo moje mišljenje:

Born again anarchist
Downstroy mediocrity
Born again anarchist
Coming at you, iron fist!

Born again anarchist
Downstroy the system within
Born again anarchist
Downstroy this bullshit

Born again anarchist
You fuel the fire that in me exists

budjenje!

pre 11 godina

LOPOVI LOPOVI LOPOVI!

seti se gradjanska srbijo! izadji iz hibernacije i zbaci sa vlasti ovaj ogavni sns sto su ti napakovali primitivni gradjani dok si ti spavala!

sns je najgore sto se desilo srbiji jos od vremena slobe (sto i ne cudi obzirom da su bili na vlasti zajedno sa slobom 90tih)

vreme je da se izadje na ulice kao nekad i da se zbaci ovaj lopovski sljam sa grbace naroda koga su za samo 8 meseci vladavine doveli na ivicu propasti!

Dragan

pre 11 godina

OVO JE MOJ KRACI KOMENTAR NA RTS Pretplatu.
ZAO MI JE STO STE MOJI A NE JAVNI SERVIS NEKOG NASEG NEPRIJATELJA (Recimo NEMACA - i one njihove ljubi je majka ANGELE-Ljepotice-MERKEL).
jos jedna NAPOMENA onima koji nam nakaleme RTS-pretplatu-NEOCEKUJTE GLAS OD MENE NA SLEDECIM IZBORIMA!!! Hvala

Uaaa licemeri!

pre 11 godina

Aha, znaci odbijate da placate pretplatu zato sto RTS za tu pretplatu nista ne nudi. Ma odakle vam samo pravo da se zalite na kvalitet programa! Cujete li vi sebe? Da placate pretplatu, program bi sigurno bio bolji, nego je sve spalo na nas 30% gradjana, koji nismo debelokosci i ne mozemo da ne izmirujemo svoje racune. Ovaj narod je navikao samo da se buni! Tako ne placate ni struju, ni komunalije i zato nam drzava propada. Sta ces, deca komunizma su to, navikla samo na drpanje!

Kostovic

pre 11 godina

Ne zelim, niti cu ikad placati naknadu za RTS. I ova vlast je isto tako nikakva kao i prethodne i ne rade nista da promene lose stvari. Restruktuirajte RTS, smanjite ga na broj ljudi koji imaju i druge nacionalne televizije, napravite ustede, a ne da raznim voditeljkama i "Tijanicevim bebama" dajete plate od 5,6 hiljada evra dok obican narod jedva sastavlja kraj s krajem. Ima na RTS puno vrednih ljudi koji rade za 40 000 posao po za dvoje, troje ljudi, ali isto tako postoje oni koji nikada ne dolaze na posao a primaju po 70 do 100 hiljada mesecno. Dokle, bre vise da nas pljackate. Bas me briga sto je Vucic uhapsio Miskovica, Miskovic mene kao gradjanina nikada nije pljackao, a Daciceva i Vuciceva Vlade me pljacka time sto me tera da placam RTS nerealno visoko. Pa kablovska sa 75 kanala je 880 dinara mesecno, a sam RTS 500. Preskupo je!

gavran

pre 11 godina

sad vidim da mi placamo hapsenje miskovica - drasticno povecanje cene struje - porez na javni servis - ova vlast je 10 puta gora od prethodne - naterace me da glasam za nekog za koga sam mislio da nikada necu glasati- za dragana djilasa - po tome su slicni prethodnoj vlasti - teraju nas da glasamo za one koje uopste ne cenimo - dole vlada!

sluzba komentara -sns

pre 11 godina

Verujem u naseg predsednika i prvog potpredsednika!
Verujem da ce ovaj vucicev potez sve nas povesti u bolje sutra!

...a sad me izvinite, idem u ipsos strategic da se izjasnim za sns...

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Ne dajem pare da se Mira Adanja Polak skita po svetu,ne dajem pare da Sandra Perovic uziva po dodelama Oskara i zlatnih palmi ne dajem pare da "lepi brka" seta po svetu i uci recepte za koje ovde niko nema pare da ih pravi!Ako treba u zatvor da idem icicu ali nek naprave jos 30 zatvora je nisam jedini koji ce zbog preplate na robiju!Ne dajem pare BRE!!!

Bivsi legionar iz EU

pre 11 godina

Pa cekajte malo ljudu, zar Vam nije dosta pljacke ovoga naroda, zar Vam nije pogodno da se TV placa putem racuna za struju, nego hocete i ovo sada. Zato ispruzite desnu ruku, stavite levu saku na lakat i onda desnu ruku naglo savite prema obrazu, i to Vam je naplata. Nema nista od toga i samo pitam SNS dokle misle da tako rade, a onda zbogom majko Srbijo, vise se ne vracam.

BBBbbb

pre 11 godina

Ako bude na 12 rata to znači još 12*35din za poštarinu,znači još jedan mesec pretplate.A 500 dinara je brate mnogo za Srbiju.Što ne bude 200 dinara mesečno i svi da plate.Jedva čekam da počnem da plaćam pretplatu i da gledam Nadu Macuru kako kaže:"Dobro jutro,dobro jutro Dušice,dobro jutro Branko,dobro jutro vašim gledaocima ,dobro jutro. Na uglu Trešnjine i Višnjine oboren pešak,ima povredjeno treće rebro i ogrebotinu iznad leve nadlaktice sa zadnje strane ali je posle ukazane pomoći i merenja krvnog pritiska pušten kući. I jedan savet za vaše gledaoce, pošto je vikend iskoristite to za jedan zajednički ručak i šetnju sa ukućanima. Pijite više tečnosti a pogotovo vodu."
A onaj jadnik već dva sata na njivi niti ima pojma da je vikend niti šta a još manje ga zanima ugao Trešnjine i Višnjine.
Ne možemo da uzmemo dušu ljudima da bi javni servis bio na nivou kao da je to najbitnije.Bogatija država dobro i za njih a u državi gde nema ni za leba,pusti brate te servise.

pohovana piletina

pre 11 godina

Oni su sistem, instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija
murija, mafija, država hajdučija,
kadija, sudija a mi smo revolucija.

z

pre 11 godina

Alo bre, Sabani! Mi vama tu pretplatu placamo kroz kablovsku! I ne lazite vise narod, svi kablovski distributeri placaju rts-u naknadu za emitovanje njihovog djubreta od programa. Na ovaj nacin placamo duplo.

Maki

pre 11 godina

Ne platim struju-iskljuce je!
Ne platim vodu -iskljuce je!
Ne platim telefon-iskljuce ga!
Ne platim internet-iskluce ga!
Ne plati mobilni- iskljuce ga!
NECU DA PLATIM RTS-ISKLJUCITE GA, PLEASEEEEE!

zladza

pre 11 godina

Sve nas pogađa ovo zezanje oko finansiranja nacionalne televizije. Čudo je da se niko nije dosetio da nacionalna televizija treba da se finansira iz buđeta. Država nek prikupi porezom sredstva koja su joj potrebna pa neka deli kako je potrebno. Zašto bih uopšte znao koliko moram dati za nacionalnu televiziju kad na to ionako ne mogu da utičem?

Mlađa iz zatvora

pre 11 godina

Šta su beše obećavali nikolić i vučić u predizborboj kampanji? "Ukinuće se RTS pretplata"! "Smeniće tijanića"! Ja koliko vidim ne da je nisu ukinuli nego ćemo i te kako plaćati. A vidim i tijanić nije više na čelu RTS.

biba

pre 11 godina

Da RTS ima bar neki valjan obrazovni i igrani program, pa da covek zna sta placa. Ovo je sramota od programa, smece obicno, informativni program uvek po ukusu vlasti, filmski i igrani program - repriza po deset puta...Nema pet valjanih emisija na celom programu!!! Na trziste pa ako moze da prezivi, OK. Ionako imaju vise reklama nego komercijalne stanice, ali su zato neproduktivni do maksimuma....

dokoni

pre 11 godina

Nacionalna TV RTS 1, 2, Dig. treba se finansirati iz nekog izvor, predlog vidimo. Mozda bi procentualno bilo logicnije. Podatak, koji sam nedavno cuo, sluzba lingvistike je brojno veca od zbira sluzbenika u svim ostalim aktivnim TV studijima, pospesimo akciju za ocuvanje srpskog jezika..

Miki

pre 11 godina

Pre neko veče jedan gospodin iz upravnog odbora RTS-a gostujući na Prvom programu rekao je da Italijani godišnje daju 100 eura za Tv pretplatu.Ako uzmemo da je prosečna plata u Italiji 1300 eura puta dvanaest meseci dolazimo do cifre od 15600 eura.Dakle Italijani pretplatu plaćaju kao 156-ti deo plate!Evo ja pristajem odmah da dajem 100-ti deo prosečne plate u Srbiji godišnje! Mislite o tome dragi političari!

Vladimir

pre 11 godina

Mislim da je bolja solucija da se plaća na 12 mesečnih rata. To podrazumeva 12 uplatnica, pa je samim tim, veća ušteda na toalet papiru.

ING

pre 11 godina

Bezočnost i bezobrazluk onih koji odlučuju u naše ime nemaju granica. Ko je uopšte odredio cenu od 500 dinara za TV pretplatu i na osnovu kojih kriterijuma? Kako je moguće da se plaća preplata za javni servis koji to uopšte nije? Kako je moguće da nove vlasti imaju obraza da pričaju o TV pretplati, a da pri tome nisu poslali poresku upravu u "javni servis" da se vidi ko je i kako trošio pare građana? Kako je moguće da nove vlasti nisu smenile generalnog direktora RTS kad i slepa mačka zna da je ograzao u bezakonje, a uzgred budi rečeno, ni ne ispunjava zakonske odredbe da bude direktor? Kako je moguće da se traži da plaćamo tu bruku od televizije, a niko od nas građana ne zna kolika je plata generalnog direktora, kolike su plate njegovih pulena, a kolike obične boranije koja tamo radi? Kako je moguće da nova vlast nije ispitala ugovore koje je RTS sklopio sa kooperantima i koliki je procenat Tijaniću otišao u džep? Kako je moguće da privatne televizije sa par stotina zaposlenih prave neuporedivo kvalitetniji program, i da nas mnogo bolje informišu o svim događajima kod nas i u svetu, dok RTS to ne čini iako ima ogromne resurse i mrežu na celoj terotoriji? Taj otpad od televizije ni slučajno ne treba plaćati, a novim nadobudnim vlastima koje misle da mogu da šišaju i ovako već opljačkani narod, jasno staviti do znanja, da ako ovako nastave, da če biti suočeni sa posledicama totalne građanske ne poslušnosti, jer se ova bahatost više ne sme tolerisati. Sram Vas bilo reformatori!

Maja

pre 11 godina

Ispada da ce pretplata za RTS da bude skuplja nego porez na imovinu. Koji bezobrazluk nove vlast.Ali na neki nacin i likujem zbog onih naivcina koje su glasale za SNS a oni im rugaju u lice i rade gore stvari od prethodnih.Pa poskupela i jeftina nocna tarifa ,a obecavali kule i gradove.Da ne pominjem Knezevica koji ladno podize dozvoljeni nivo otrova u mleku 10 puta i kaze na \m da je to uradio u dogovoru sa proizvodjacima!!!

Zer0

pre 11 godina

Nekada smo protiv SPS lopova protestovali na ulici, sad niko ne sme da pomoli glavu. Delom su krivi ovi iz DOS-a jer su prevarili narod kao niko. Po meni, najveći deo krivice snose forumi i ostavljanje komentara po raznim sajtovima. Tu se izbace frustracije i otupljuje se oštrica i onda niko više nema potrebu da se njegov glas čuje. Ovo je kao da vičeš u rupu, niko sem tebe samog ne čuje. Čak, verujem da 90 posto ljudi i ne čita tuđe komentare.

Sinisa Nis

pre 11 godina

Necu da placam za beogradsku lokalnu televiziju. 80% programa govori o Beogradu. Bas me briga koja ulica u BG nema vode, koja tramvajska linija je u prekidu, i bo vas Bus plus, i vremensku prognozu ekskluzivno za Beograd. Kad RTS bude javni servis cele SRBIJE, posaljite mi racun, platicu ga sa zadovoljstvom.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

(Sinbad, 1. mart 2013 21:36)

Smarate vise vi iz unutrasnjosti pricom kako sve pare idu Beogradu. Ne idu, idu politicarima koji su u velikom broju iz te iste provincije...a sto se tice Beograda, on za neobavestene ima svoju lokalnu tv, zove se "Studio B" i finansira je skupstina grada a za nju niko ne placa pretplatu.

Saa

pre 11 godina

(dejan, 1. mart 2013 21:28)
Problem je što oni neće da ti iključe RTS nego će ići na prinudnu naplatu isto kao za Infostan. Građani nemaju mogućnost izbora, moraš nešto i isključivo to da koristiš a ako nemaš novca da platiš pleniće ti imovinu a pošto dugo razvlače procese nagomilava se dug a kamate astronomske i onda te izbace i iz stana. Ove nema nigde i nikako mi nije jasno zašto narod ćuti i ćuti.

northon

pre 11 godina

Baš lepih 6.000 dinara poreza.
Moja kuća je iz 1888 godine i oslobođen sam plaćanja poreza.
Mislite da ću platiti RTS-u?

Samo se nadajte.

milan

pre 11 godina

ma naplacujte nam rts u samoposluzi uz hleb i mleko! ajmo da se odmah izjasni ustavni sud, do Strazbura treba ici. ako to usvoje treba svi da izadjemo na ulice.

Obavesten

pre 11 godina

Nemam problem oko placanja pretplate,ali bih voleo da mogu da vidim nesto novo ,lepo i kvalitetno na javnom servisu.Osim vecitih repriza i dnevnika,RTS gotovo da nema nikakav drugi program.Najgore je od svega sto na RTS-u ,kao i na bilo kojoj drugoj televiziji, ne moze da se zivi od reklama koje donose ogroman profit.
Voleo bih kada bi rukovodstvo RTS-a jednom podnelo izvestaj o potrosnji,da mi gradjani konacno vidimo na sta trose nase pare.Cinjenica je da je to ogroman sistem sa puno zaposlenih,koji bi trebalo uciniti efikasnijim,tako sto bi otpustili visak koji ionako nicemu ne sluzi i uglavnom imaju vise nego bedne plate.Svi su svesni da je to problem i da bi mnogi ostali na ulici,ali to su stvari koje se moraju kad tad uraditi.Takodje treba izbaciti na ulicu sve partijase koji su tu zaposleni,za koje se niti zna cemu sluze,niti su ikada nesto korisno uradili,niti imaju nameru da bilo sta u buducnosti rade,vec samo sede tamo i primaju plate,tako da ni sirotinja koja je visak ,od njih ne moze da dodje na red.

gorite u paklu olosi

pre 11 godina

Tomislave Nikolicu odmah podnesi ostavku slagao si nas
Sram vas sve bilo 500 dinara mesecno za dva kanala gorecete u paklu olo...
Doci ce i vas reizbor podsetice neko narod za ovo podsetice .Osim borbe i to po politickoj osnovi - hapsenja nista ali nista niste uradili samo ste jos vise stete napravili sram vas bilo

Poreski obveznik

pre 11 godina

Čekaj, ti meni hoćeš da kažeš da ja treba duplo više da platim očajni RTS nego što plaćam porez na imovinu????!!!

NIKADA!

maxx

pre 11 godina

Ne dam vam ni dinara. Kada je fabrika u kojoj su radili moji roditelji propadala, nesto se ne secam da se drzava polomila da pomogne, kao ni ostalim fabrikama sirom Srbije. Kada je u pitanju Retardirani Servis Srbije, odmah priskacu u pomoc. Ipak je to servis za ispiranje mozga. Olo. lopovski.

joki

pre 11 godina

ako ljudi nisu našli za shodno da plaćaju TV pretplatu uz račun za struju zašto bi plaćali na posebnim uplatnicama.Biće ovo isto ko ima ili hoće neka plati ko neće ...

Neven

pre 11 godina

OVO JE NAJGLUPLJE RESENJE KOJE JE NEKO PREDLOZIO.
KAKO JE UOPSTE DOSAO DO TOGA?

BILO BI SUPER AKO SE NE BI PLACAO POREZ PA DA VAM SE ODUZME NEKRETNINA,CISTO DA DRZAVA BUDE JOS BOGATIJA.
NJIMA JE TO POTREBNIJE.

PA NISTE VALJDA MISLILI DA SE MOZETE IZVUCI OD PRETPLATE RTS-A?

OVO RESENJE JE JOS JEDAN VID NAMETANJA,SAMO OVOG PUTA ZADIRE U SVA PRAVA OBICNOG COVEKA I GRADJANINA.
JOS JEDAN DOKAZ DA OVA ZEMLJA NIJE OSLOBODJENA OD TURSKE OKUPACIJE.

SRBI SU POSTALI VECI TURCI OD TURAKA I IZGLEDA DA JE TO JEDAN ZACARANI KRUG.

reket mafiji

pre 11 godina

ova odluka bi bila zadnja kap u čaši i dovela bi do potpune poreske neposlušnosti. samo ludak može da pomisli da ovako nešto uradi. ej, lakše bi mi bilo da bacim 6000 dinara u kantu za đubre jer znam da bi ih neko korisno upotrebio, ne pada mi na pamet da plaćam RTS!!!

Perica

pre 11 godina

ma necu da platim ni dinar,godinama placam pretplatu uz struju i sta ima ja od toga sto sam placao a neko nije,tj vecina.Oni hoce to da vezu za porez zato sto je za neplacanje ovih uplatnica za struju tuzba privatna a kada ne platis porez onda je utaja i ide po sluzbenoj krivicna.Rts ne mora da trosi pare na tuzbe a tuzioci ce morati da tuze jer je sluzbena.Tijanic ima oko 10 soma eura platu.Treba narod da se podigne ako to uvedu,to je obmana glasaca.A kao primer -ja placam redovno pretplatu a ne upalim rts-bezobrazluk

ja

pre 11 godina

aj neka i meni uplacuju po 500 din mesecno, da i ja neradim nista kao oni na RTS i RTV;)
sramota, kako nas pljackaju!! Bojkot svih gradjana Srbije!

Voditeljka

pre 11 godina

Predlažem da se svim voditeljima Jutarnjeg programa i Dnevnika smanje plate jer su bezobrazno velike. Sramota je da imaju plate koje su tri puta veće od prosečnih u Beogradu.

matori

pre 11 godina

Autor ovakvog debilnog predloga rešenja, sasvim izvesno nema baš neko jako obrazovanje, a o mozgu da ne pričamo...

@ "...rekao je Kolarević i dodao da oko 70 odsto građana plaća porez na nekretnine i da je prognoza da bi taj procenat plaćao i naknadu za javne servise..."
Ja bih pitao ovog pametnjakovića: A da li će onih preostalih 30% građana biti u "povlaštenom" položaju, jer će moći da gledaju RTS i RTV džabe?!?

I još jedno pitanje: -Šta ako neka nekretnina ima više suvlasnika? Recimo kuća je u posedu bračnih drugova i njihove dece. Hoće li oni svi plaćati porez za televiziju? Ili će jedna pretplata da se deli na sve suvlanike?

Uzgred, neko je očigledno zaboravio da je emitovanje TV programa, jedna vrsta uslužne javne delatnosti (informacije, edukacija, zabava), a bilo koja usluga se može naplatiti samo ako o tome postoji zaključen ugovor o pružanju usluge (između davaoca i korisnika usluge), te da o tome postoji poseban Zakon! Aktuelno odbijanje da se plaća pretplata za RTS, upravo i potiče iz razloga što ne postoje nikakvi ugovori između RTS i građana, koji bi bili osnov za obavezu plaćanja...

Ili država Srbija ima nameru da pruži priliku da se (recimo) milion njenih građana obrati Sudu u Strazburu, radi zaštite svojih najelementarnijih ljudskih prava - prava na izbor (šta hoće, a šta neće)?

Mali Knindza

pre 11 godina

Tek kada svi ljudi u Srbiji budu imali plate kao sto je prosek plata na rts-u, e tek tada necete morati da izmisljate razne vrste naplata koje su nenaplative zbog besparice!

Laki

pre 11 godina

Na pomolu je izgleda jos jedna "pljačka" naroda,a u celoj priči stradaće opet oni koji su bili redovne platiše. Nemam ništa protiv da se RTS finansira od građana ali ne po principu dodatnog oporezivanja već po principu izdvajanja novca iz postojećih taksi i pdv-ova. Građani svakodnevno plaćaju pdv kroz razne račune počevši od najobičnijeg pazarenja u supermarketu. Pdv od 20% je sasvim dovoljan izvor prihoda za finansiranje RTS-a. Neka se ministarstva i vlada odreknu npr 2-3% prihoda iz pdv-a u korist RTS-a i problem rešen. Transakcije su velike i to svakodnevno. Tu bi se skupila prilična svota novca. Drugo,ako bi to bilo nedovoljno novca (a ubeđen sam da bi bilo dovoljno) RTS bi mogao da komercijalizuje svoj drugi kanal npr. u poslepodnevnim i vecernjim satima. Neka daju reklame koliko im srce hoce samo nek ne ubiraju dodatne pare gradjanima,necu se buniti. Zapravo najveca glupost je bila sto je RTS ukinuo 3. kanal koji je mogao biti odlican komercijalan kanal i izvor prihoda. Kao nemaju para,a onda su kasnije pokrenuli RTS Digital. Sve pogresni potezi,a gradjani moraju da plate na kraju. E nece moci tako.

samrok sila SLUsamrok

pre 11 godina

Axa vazi vazi prvo vi samnom sklopite ugovor pa onda uredu je porez na imovinu i kola ali nesto sto ja necu i nema veze nikakve samnom ne moze to vam dodje isto kao da ja odem kod komsije ili u zgradu rts i kazem direktoru kako ocu da me izdrazava odredjenom svotom novca mesecno njegova reakcija bi bila u fazonu sta pricam jesam ja lud i izbacili bi me napolje e tako isto cu ija da odreagujem lopovska bando sugava bezim sto pre iz ove drzave koja nista ne daje bolje da gledaju onu decu siromasnu sto su svaki dan Blicu a ne ovo

miki

pre 11 godina

U Bugarskoj ja pala vlada zbog struje, bit će i tu VISOK napon zbog nazovi televizije, koji kao takav sa hiljadama za
(ne)poslenim netreba nikom!
Televizija može u penziju, danas je sve na inernetu!

dada

pre 11 godina

haha! eto,stvarno ukinuse ovi naprednjaci pretplatu,kao sto je i nas voljeni predsednik obecavao u kampanji! ali zato osmislise porez...jadno! jadno,da jadnije ne moze biti!
sta ce biti sa dosadasnjim dugovima ili onima koji su sve izmirili? eto jedna olaksica za sve podstanare,ne placaju uz struju rts,ipak neke vajde...ali,ipak, jadno ,jadno,jadno...

dejan

pre 11 godina

a sta je sa nama koji imamo kablovsku tv? onda bar to resite sa kablovskim operaterima, pa ko oce i rts neka placa jos 500din.
Pozurite sa pustanjem digitalnog signala, pa lepo onome ko ne placa kodirate kanal i sve ok, ali ne u ovoj drzavi sve na silu..

joker

pre 11 godina

nije mi jasno kako mogu cabl provajderi da nam isporucuju I naplacuju program rts-a, kad mi placamo taj isti program direktno rts-u????neka muvana i otimacina mi tu mirise...

dada

pre 11 godina

pa dobro, ja i dalje necu da placam, te uplatnice idu u smece cim stignu. Ko nije placao do sad nece ni sad da pocne, a vlada neka gasi rts dok tijanic i plavuse ne naprave dugove k'o grcka, drugo ne umeju. Dok ne objave kolike su im plate ne treba ni para da im se da.

Nikola

pre 11 godina

Da li su oni normalni? Trenutno palćaju samo penzioneri i ljudi u iznajmljenim stanovima. Zašto ne skrembuju signal pa samo ko plaća nek ga gleda pa da vide da ni tih 35% ne bi plaćalo.

obavesten

pre 11 godina

neispunjeno obecanje o ukidanju tv pretplate, neispunjeno obecanje o nestranackim direktorima, hapsenja na osnovu osnovane sumnje, a jos bez ijedne presude, a abolicija coveka koji je kao direktor odgovoran za propast jednog kluba uz istovremeno ponovno postavljanje na isto mesto zajedno sa covekom cije se poreklo imovine ni pod jednom vlascu nije ispitivalo, abolicija coveka koji je policajcu na sluzbenoj duznosti gurao zapaljenu baklju u usta... a izbori se blize.

mile

pre 11 godina

boze, boze... ovi sto smisljaju ovakve budalastine stvarno nisu citavi... trajno pokidane, sprzene veze sa mozgom, razumom, logikom, rasudjivanjem, intelektom... gde li cemo mi zavrsiti?...

View

pre 11 godina

Sva imovina građana Srbije već je oporezovana. Građani su svoje TV aparate kupili od svog ličnog dohodka, koji je oporezovan. Pri kupovini TV aparata svaki građanin je platio porez na dodatu vrednost. Program na TV aparatima (dakle, svoje legalne imovine) građani prate u svojim domovima koji su, porezom na nekretnine, takođe oporezovani. I tu se završava svaka priča između građanina, njegove kupovine/posedovanja TV aparata i države (kao i njenih organa i preduzeća).

Koliko znam, posedovanje TV aparata nije kažnjivo zakonom. I, koliko znam, RTS ne pravi televizore, ne iznajmljuje ih građanima, stoga je nejasno po kom osnovu bi ubirao bilo kakvu naknadu na TV aparat. Na televizorima koje imaju, građani ne gledaju samo RTS, niti su ih kupili da bi gledali RTS.

Član 86. Ustava kaže da je "javna svojina - državna svojina". Država ima budžet koji se puni od poreza. Finansiranje informisanja u nadležnosti je države. Nema nikakve razlike između nacionalne televizije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke ...

RTS nije zakonom ovlašćen da koristi ničiju evidenciju, pa ni Poreske uprave. Ukoliko Poreska uprava pristane na ovo, tu više nema nikakve priče o nezavisnosti javnog servisa. Javni servis ne može biti nezavistan, a da u isto vreme prisilno sebi obezbeđuje novčanu dobit preko državnog organa, tj. Poreske uprave.

Sve u svemu, ni ovaj pokušaj guranja ruku u naše džepove u cilju večitog parazitiranja, nema pravni osnov.

Kosta Gogov

pre 11 godina

Hehehe, ovo je za bez komentara, ali ipak moram da kazem nesto. Kakve veze ima nekretnina sa RTS-om, mozda ljudi koji zive u 21. veku ne koriste antene, nego koriste net i kablovsku i sto bi oni placali RTS pretplatu?! Drugo, cena jednog kanala na kablovskoj je manje od 20 dinara, a cena RTS kanala je 250 dinara, pa sta to ljudi prikazuju za 250 dinara?! A da se malo dotaknemo i sadrzaja na tom istom RTS-u, Bolji zivot po 66 put, Srecni ljudi i slicno, plus skupstina. Ko je ovde lud, a ko zbunjen?!!!!

neglasac

pre 11 godina

Nek naplate od predsednika i onih 100milijardi investicija
1000din=kablovska 80 TV kanala vs 500din=2 kanala RTS, vredjanje zdravog razuma i inteligencije cak i onih sa 4 razreda osnovne

RTS nije SERVIS gradjana, s toga ne moze nikakav porez biti nametnut,protivustavno, niti bilo ko od gradjana ima ugovor o koriscenju njihovih usluga, malo je reci kriminalno loseg tv programa.

@bata

pre 11 godina

Kako će biti sa vlasnicima dva stana ili nekretnine, druga može biti i neka šupa kao zasebna celina, a ranije je postojalo oslobađanje od dva nameta TV pretpl. znači njima se povećava plaćanje. Drugo, ako je naplata TV preko računa za struju bila nezakonita, zašto bi ovaj oblik bio zakonit. Mislim da će i ovde Ustavni sud imati posla.

slobodan

pre 11 godina

Ovo nije u redu, neka uvedu TV kartice pa ko hoce neka kupi, ja ni ovako ne gledam taj javni servis, placam kabovsku a an akrajucu da kupim satelitsku pa neka onda naplacuju ali napredna stranka ce da izgubi mnogo glasaca, a eno im ga Tijanic pa neka skuplja glasove iz moje kuce vec imaju osam glasova manje.

Markoresko

pre 11 godina

DOLE VLADA.
Rok za gledanje kako vlada funkcionise je upravo istekao.

Moramo na izbore, jer vlada se vec ZAGLIBILA i pravi pogresne poteze.
Prvo ovo sa mlekom, sad hoce jos para da nam uzimaju za NISTA.
Smanjite broj zaposlenih na RTS i osnujte sa tim zaposlenima jos 2 takve i tolike televizije!

kivi

pre 11 godina

NE ZELIM uopste da gledam televiziju. Informisanost i ostalo praktikujem preko interneta. Zasto bi gradjani placali program koji ne zele da gledaju. Nije to samo pitanje finansiranja sto program ne valja.

BBBbbbb

pre 11 godina

S kojim pravom?Ja kažem nemam TV ne gledam ne interesuje me. Mogu li ja od RTS da tražim svaki dan po 40 dinara za hleb zarad javne sitosti i mirnog sna.
Tako kataster drži monopol pa kad odete za neki papir ,tapiju ili posedovni list oni te oderu.Kao oni imaju taj podatak.Ma oni dužni da mi daju moj posedovni list jer je to moj posedovni list.Tako bilo i za izvode iz knjiga.
"Šta?Treba ti papir kada si rodjen i kako ti se zovu tata i mama a?To ti je 900 dinara i državljanstvo isto".
Ma meni ništa ne treba nego treba državnim institucijama na uvid to što oni isto imaju već nego ja da platim da bi mi dali da bi im pokazao.
Hahahaha bogati ,javni servis?!?.

"glasajte" se medjusobno

pre 11 godina

Jedan od razloga zbog cega sam ih glasao je bilo obecanje vezano za smenu Tijanica i ukidanja pretplate.
Od trenutka kada krene RTS harac putem poreza, prelazim u bele listice.

Alek

pre 11 godina

Ovi "strucnjaci" sto predlazu ovu glupost bi morali znati da je to protiv ustavan namet i da ce pod hitno da otpadne. Ako to ne obori Ustavni Sud uradice Strasburg.

pera lozac

pre 11 godina

jedva cekam ni to necu placati he he.... i samo da se zna sns je ispostovao obecanje da se ukkine pretplata ali sto ce da nam bude veci porez to nema veze.

K.G.C.

pre 11 godina

porez cu da platim ali pretplatu necu kao i do sada i ne mozete mi nista,osim da mi iskljucite a i to ako uradite bicu vam zahvalan jer imam 75 pametnijih kanala

Ivan

pre 11 godina

Pa kad 30% na placa taj vas porez, sa ovom idiotarijom cete povecati broj onih koji ne placaju. Neka mi zaplene televizor koji nemam. Samo se uvlace papanima iz medija. Dzo davaj bager na servis.

BokiPirot

pre 11 godina

Onaj kome je ovakav nacin naplate pao na pamet pod hitno da prestane da pije viagru ili ako vec mora neka se javlja za rec posle prestanka dejstva.

CRNI

pre 11 godina

Cim podnesu zavrsne racune za 7 poslednjih godina, mogu da se jave. Trose pare kako stignu bez kontrole a sada cemo jos i porez da im placamo!!!

Janko

pre 11 godina

Da li ova vlast zna da je cela Srbija socijalni slucaj? Kako je nije sramota da trazi ono sto vecina u Srbiji ne moze da plati. Ljudi imaju jedva sredstava da prezive od meseca do meseca a oni traze da im se plati TV pretplata. Cela Srbija ide u sunovrat bede. Neka i RTS podnese ovu krizu i neka se snadje bez gradjana Srbije. Dokle ce vise da globe ovaj napacen narod koji ne vidi perspektivu. Ako firme propadaju, neka i RTS vodi trzisnu utakmicu, a ne da sramno trazi pomoc drzave. Oni ne rade u interesu naroda.

"kako saznajem"

pre 11 godina

rts nije javni servis i njihovi izvestaji sa prostora srbije su vrlo sturi.ne razumem novinara koji se javlja uzivo na tv sa terena i kaze za neku vest: "kako su nam rekli","kako smo culi"pa ko je taj imenom od koga su culi ko im je rekao itd.ja nisam do sada da neka tv ekipa trs-a izadje na teren i snimi nesto sto nije dobro i to prikaze javno.po tome se vidi da rts ima kontrolu sta moze izneti u javnost a sta ne moze. i jos mnogo slicnog.kada bude postao javni servis i postao nezavisna tv placacu pretplatu.sada jedino gledam slagalicu .

Paja

pre 11 godina

Dole Toma lazov! Obecao je da ce ukinuti pretplatu a gledaj sta ovi rade. Najvise me nervira to potpuno ignorisanje volje ogromne vecine gradjana Srbije koji ne zele da imaju javni servis niti da placaju pretplatu i to sto nikome ne pada napamet da proveri poslovanje RTS-a! Hoce li konacno da nam pukne film i da izadjemo na ulice i da im jasno i glasno porucimo da vise ne mogu tako da se ponasaju prema gradjanima Srbije. Dokle ce bre vise sacica hohstaplera da maltretira i zaj.... ceo narod u ovoj zemlji?! J...., ne mogu svi da pobegnu iz ove zemlje a i zasto da bezimo bre iz rodjene zemlje, zbog bitangi?! Dokle cemo vise da trpimo sva g.... kojima nas godinama i decenijama zatrpavaju? Dokle bre vise? Dokle ce bre 2 "Nemca" da vode 1000 Srba na streljanje? Hocemo konacno da se suprotstavimo ili cemo i dalje da placemo po forumima?

Draganče

pre 11 godina

Šta se, bre, bunite? Pa je l su obećali da će ukinuti pretplatu? Jesu! Ukinuće je i tako će ispuniti obećanje - metoda AFLATOKSIN!

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Znao sam da u integritet SNS-a ne treba sumnjati. Znao sam da će održati reč. Sve što su obećali - ispunili su. Struja je pojeftinila, ukinuli su RTS pretplatu, doneli 100 milijardi $ investicija, hleb je 3 dinara, ostale prehrambene namirnice su isto tako pojeftinile, broj nezaposlenih se smanjuje...Još samo malo treba ih pustiti i rešiće sve naše probleme. Ništa više nema da nas boli.

elektropancho

pre 11 godina

Ne gledam RTS, uglavnom jer je smece program i zato sto mi se ne gleda konstanta propaganda ove propale drzave, a i TV drze propali pokvareni ljudi tako da ono.

Sretno sa pretplatom, ako drzava toliko oce da me zatvori i hrani tri puta dnevno neka im ga je.

AleksandarRadenkovic

pre 11 godina

Ako placam silne namete od drzave preko poreza,ekoloske zastite i ostalih dazbina zasto bi placao tv pretplatu kad nema nista pametno da se vidi ukinuli su bk televiziju,3 kanal,tv politiku,tv palma,tv avala to su jedine televizije koje su imale 1000% bolji program od rts-a Da ne zaboravim i b92

OSA

pre 11 godina

Bando bezobrazna! Nije vam palo na pamet da smenite Tijanica, da proverite na sta su trosene silne pare prethodnih godina, da je 500 dinara bezobrazna cifra za dva ... kanala, kolike su plate koje placa i treba da placa srpska sirotinja...ne, vazno vam je samo da RTS radi za vas kao sto je radio i za sve vase prethodnike. Iz ovog poteza vlasti najbolje moze da se vidi karakter i svrha RTS i koliko je ustvari on potreban i koliko znaci svakome ko je na vlasti. Ovo uzasavajuca spoznaja bi trebalo da bude jos veci motiv gradjanima za ukidanje javnog servisa (citaj masinerije za ispiranje mozga gradjana u sluzbi ocuvanja vlasti). Vreme je se suprotstavimo tiraniji!

Nezaposleni

pre 11 godina

Da li je ovaj pametnjaković koji traži 500 dinara mesečno, upoznat sa činjenicom da mnogi ljudi koji imaju "sreću" da rade, primaju platu od 20000 dinara mesečno, a da u mnogim porodicama ne radi niko. Da li iko iz ove vlasti postavlja pitanje, a da li je tih 20000 hiljada dovoljno za normalan život? Da li je moralno, da se od tih ljudi uzima 2,5% plate za nešto što ne vredi ničemu? Da li je ovaj pametnjaković upoznat sa činjenicom da 400000 dece u Srbiji živi u bedi? Pa jesu li važniji onaj primitivac i njegova televizija, od budućnosti Srbije? Pretplata nebi smela da bude veća od 100 dinara mesečno s obzirom kolike su plate i penzije i koliko neyaposlenih ima, za kvalitet koji pruža RTS i to je veliko, a gospodi ako je malo, neka smanje brojno stanje, neka se plate svedu na republički nivo, a kome se ne sviđa neka ide na privatne televizije, pa nek tamo ponudi svoju lepotu i pamet. A ovaj bahati sugrađanin, koji kaže da ćemo plaćati, i da ako ne platimo da će nam pleniti imovinu, neka stavi prst na čelo i neka se zamisli i priseti devetog marta 1991. Nismo mi daleko od toga...

Prinudno

pre 11 godina

Sve i da pocnete da skupljate pare za pretplatu od vrata do vrata necu da dam ni dinar za rts!

Smislili su oni lukaviji metod, ako ne platis odbiju ti od plate, penzije...

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Borimo se protiv ovoga! Narodna skupština može pokrenuti referendum na zahtev 100.000 birača. Predmet referenduma ne može biti porez, ali može recimo ukidanje RTS-a ili neko drugo pitanje koje bi nas rešilo ove bede.
Potrebna je nekakva organizacija da bi se to izvelo, ali mislim da će biti relativno lako prikupiti taj broj potpisa. Svako ko pokrene ovu inicijativu, ima moj glas i glas moje porodice na sledećim izborima.

Lav

pre 11 godina

Ne zaboravite da g-dinu Tijanicu date mesto generalnog direktora RTS-a do kraja zivota! Treba SNS da se zapita sta radi, docekace sudbinu sada vec male stranke DS-a! Svi ste vi isti.

As

pre 11 godina

Nedamo novac i ne interesuju nas drzavne televizije koje necemo da gledamo,molimo iskljucite iste ko zeli neka plati pa nek gleda,ja to sigurno necu nikada placati bez obzira na vlast.

dvoje manje

pre 11 godina

Čisto da va sobavestim da su moji baba i deda - penzioneri prestali da vam plaćaju pretplatu! A oni spadaju u grupu redovnih platiša, kao i većina starijih sugrađana. E, kad je njima prekipelo, onda stvarno...
Em nemaju, em su konačno skontali sa kim imaju posla

dejan

pre 11 godina

Ja imam jednostavnije resenje za to (ne)placanje :)
Primer mogu da budu struja, kablovska...
Eto naprimer ne placas struju i sta bude..? Cike dodju i ISKLJUCE TE!
Ne placas kablovsku i sta bude..? Cike dodju i ISKLJUCE TE!
Ja mislim da je ovo najbolje resenje.Sta ne platis to i nemas i svi zadovoljni.

Superlik

pre 11 godina

Ja i supruga imamo manji stan koji se vodi na nas oboje, pa tako plaćamo i porez odvojeno svako po pola. Da li to znači da ćemo plaćati i tv pretplatu dva puta za jedan televizor.

aaaaaaa

pre 11 godina

Ko je nas pitao da li zelimo da gledamo rts? Sa kim je to rts vezao ugovor pa da trazi pretplatu? Ako imam vikendicu i platim porez kako da dokazem da nemam tamo televizor.Jel oni znaju da mi rts ruzi televizor, i sa svojim programom i serijama iz praistorije tj bolji zivot i ostale gluposti. E drzavo nasta si spala da od sirotinje uzimate hleb, bruka.

gele

pre 11 godina

Ako vec moram da placam preplatu onda neka mi daju izbor kome da platim da ja izabrem nacionalnu tv koju cu placati.A ne ovako ponasaju se monopolisticki da placam RTS koji nema nista od programa. A oce u Evropu a i dalje monopol ja da placam necu nek ukunu Analogni signal neka predju na digitalni pa tek onda mogu da pricaju i da se naplacuje preplata kao svuda u evropi cista otimacina za nista.

A Koliki Je Moj Deo?

pre 11 godina

Nesto se mislim,Velja Bageras je presao na TAMNU stranu, kao i svi oni petooktobarski borci, ja u medjuvremenu kupio BAGER Volvo L45 Polovan,
i stvarno nesto nisam bio u prilici da ga provozam recimo do beograda tek da vidim potrosnju van naseljenog mesta, i onako usput da se relaksiram
za svoju dusu i dam sebi oduska u holu jednog OMRAZENOG I ZLOG J..... SERVISA Dok mi 1.000.000 ljudi klice
VOZI MISKOOOOO..
Mislim da je ovaj scenario blizu a milionce nezadovoljnih je bilo ranije i bili su veoma disciplinovani a zamislite samo nas koji smo preziveli demonstracije sa Vukom Draskovicem ,Dos i Tajkune, sadasnje ALFATOXIN VLADARE,,, MISLIM DA SMO I MI SMRTNICI NESTO NAUCILI DA DA DRAGI MOJI....
JOS IMAM TOLIKO DIZELA DO BG. VIDIMO SE NA STAROM MESTU NA POPRAVNOM

pericaneplatisa

pre 11 godina

da je preterano budalastina ,jeste, tako nesto samo srbin moze svom narodu,bilo koji neprijatelj imao bi vise razumevanje,nego ovaj idiot, koji sebe smatra nekim funkcionerom,ovog puta ne jedan nego malo vise BAGER se sprema da pali motore

Miroslav

pre 11 godina

Za sada 171 komentara. Nisam stigao sve da procitam. Koliko sam video najveci je broj protiv takvog beobrazluka. I to s pravom. Nije problem u samom nacinu placanja. Ima i drugih zemalja gde ako posedujete televizor (bilo da ste vlasnik nekretnine ili je samo iznajmljujete) uz porez na dohodak placate i pretplatu. Problem je STA se placa. Kao i na drugim planovima i ovde nas vuku za nos. Serviraju nam nekvalitetnu robu i ocekuju da je skupo platimo.
Sve je ovo samo reklamni trik za one koji zele da "brane narod". Umesto da se trude da pokrenu privredu i smanje broj nezaposlenih, barem malo povecaju standard i daju neku persektivu mladima, oni svojski rade na promociji. Valjda veruju da smo dovoljno glupi da padamo na te fore hapsenja i tapsanja. Prvo nas naplase, pa nas onda "spasavaju".
Vest koja je usledila je da se Vucic odlucno suprotstavio ovom predlogu. Kaze moze, ali samo ako njega smene. Dobra fora. Doduse, izmedj ovih na vlasti i RTS mrtva trka... kako bi bilo da odu svi malo u Honduras...

Otisao sam samo na par dana kod prijatelja koji zive napolju, ne vraca mi se...

jos malo pa tata

pre 11 godina

Necu. Ne vredi. Ne mozete da me ubedite i gotovo. Ne dam.
Ne zelim da podsticem korupciju time sto cu da pokrivam gubitke nastale prodajom reklamnih sekundi djuture unapred. Necu da finansiram reprize emisija koje kostaju isto kao da se ponovo snimaju. To sto mi nudite ne vredi toliko i gotovo. Na uplatnici za bilo sta sto ima pretplatu dobicete nacrtanog konja na livadi, koliko meni vredi Vas program toliko ce Vama vredeti moje umetnicko delo.

nena

pre 11 godina

Zapeli ste za pretplatu,necu vam placati nesto sto ne gledam,kakav god da izmislite nacin placanja,pa makar mi plenili stvari gospoda iz poreskog.

zorge

pre 11 godina

"Cilj je da se poveća naplata naknada za RTS i RTV, da bi te kuće bile finansijski stabilne i nezavisne"
Jel bi mogli i meni slicno da pomognete da i ja budem finansijski stabilan i nezavisan???

srbin

pre 11 godina

ako je rts servis gradjana dajte nam broj glasova za odlucivanje (koliko nas ima koji moraju da placaju) o radu rts-a i da biramo direktora ( tj da najurimo tijanica) da vidimo gde idu nase pare i da biramo sta hocemo da bude u programu. onda cu da prezalim pare i da platim. u protivnom teracemo se oko naplate do sudnjega dana

ajd sad

pre 11 godina

pa naplata ce biti jos niza. 0vih 35% sto placa su uglavnom podstanari koji tu obavezu moraju da izmire. dok porez uglavnom izmiruju vlasnici. nego stavite na neki racun izmisljenu stavku tipa APP (ako prodje prodje) i naplatite 500 din. ako ovo progurate ja cu retroaktivno da trazim povracaj novca za dimnicarske usluge (grejem se na struju)

Ana

pre 11 godina

E pa nece moci, ne dam ni dinara za uslugu koja mi je nametnuta. Dosta vise, nemam detetu za uzinu a ne da placam nesto nametnuto sto ne zelimo da gledamo. Na ulice! Dosta je bilo.

Prle

pre 11 godina

Da se nosite bre vise u ....!!! Ajmo ljudi da se jednom zauvek prebrojimo, koliko je njih koji su za ovaj harac a koliko je nas protiv pa ako je njih vise neka ga uvedu a ako je nas vise onda da to dobro zapamte i da im vise nikada, ali nikada, ne padne na pamet da mogu da rade sta hoce i da nas pljackaju kako im se digne, DOSTA JE BILO!!!

Milica

pre 11 godina

Po sadašnjim propisima računi za tv pretplatu zastarevaju za godinu dana. Ako je budu uveli kao neku vrstu poreza zastarevaće tek posle 10 godina! Verujem da se to krije iza svega.. Kako da sve naplate. A što ljudi nemaju para i ovaj izdatak za nekoga predstavlja veliku stavku na računu njih ne interesuje.

Pavle

pre 11 godina

Nije fer da svi placamo R T V pretplatu iz vise razloga prvo... ja taj servis ne pratim nema nista interesntno, drugo placam kablovsku i to je po meni sasvim dovoljan razlog za neplacanje servisa koji nemam ni registrovan na svom TV u.

Vlada

pre 11 godina

RTS mora da se plasira na sceni i ima svoj racun pa da u pocetku odredi svoju mesecnu cenu koju posle treba i da zasluzi a i da bude predmet odlucivanja zadovoljstva gradjana. Ta delatnost nema ama nikakve veze ni sa potrosnjom struje niti sa porezom. Svako mora da se dokaze a ne da se kaci na gradjane bez obzira na njihov zahtev i zelje!!!!! Cudno kako profesionalna vlada ne moze da iskontrolise nas prevarantski narodni duh!
Kad uspeju da naplate sadasnje dugove onda tek neka razmisljaju o izmenama inace nikad i nece biti sistema u ovoj drzavi!!!!

cika crni II

pre 11 godina

једна реч:
ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААРАААААААААААААААААААААЧ!!!

Zemlja nam se raspada

pre 11 godina

Dacu kad nadjem posao, tj drzava mi obezbedi nesto! Ej narod gladuje a oni da nametnu pretplatu Radasinu, Otpisanima i Srecnim ljudima?! ALO KOSMOS! Ma ako, mislim da ce tada placanje poreza da opadne 40%.

Valjevo

pre 11 godina

Sve i da pocnete da skupljate pare za pretplatu od vrata do vrata necu da dam ni dinar za rts!

Smislili su oni lukaviji metod, ako ne platis odbiju ti od plate, penzije...
(Prinudno, 1. mart 2013 20:27)

Samo se pitam OD KOJE PLATE I PENZIJE

Vlade

pre 11 godina

Aman 6 meseci nisam primio platu, koja je bila 21000, kablovsku su mi iskljucili, fiksni iskljucili, internet sam odjavio pre godinu dana koristim mts mobilni od 400 din, dete ne mogu da upisem u vrtic jer nemam al bas bukvalno nemam od cega da placam , i vi sad ocekujete da placam j... rts, aaaa ma vazi posaljite uplatnice da platim unapred.

durga-bovani

pre 11 godina

1.Ne gledam RTS i ne treba mi;
2.Pozivam svog kablovskog operatera DA MI KONACNO ISKLJUCI RTS IZ PAKETA;
3.Apsolutno me ne interesuje sta RTS ima da kaze POVODOM BILO CEGA NA OVOM SVETU;
4.Potpuno mi je NEBITAN sadrzaj,kvalitet,kvantitet,predajnici,ovi,oni...RTS-a,njegovih uredjivaca,direktora,raznih upravnih,nadzornih i inih odbora;
5.Ja 70 kanala placam 750 dinara,a RTS da placam 500? NE PADA MI NA PAMET;
6.Struju bih placao i unapred,ali taj PARAZIT usisa sav visak,i nije ni cudo sto EPS kuka;
7.Taj "osmi putnik" ce se sada vezati za instituciju poreza,posto vidi da u EPS-u brod tone;

RTS-ovci,zaradite svoj hleb kao i svi drugi uposleni u medijima,koji snimaju i rade sa kiflom i jogurtom,a ne kao vi,svi nasmejani i leprsavi iz Rima,Atine,Vasingtona,udobnih kreveta (i jos se raspravljate ko ce da trkne po tamo neku narukvicu,onako zadrigli,a smejete se zdravom zivotu).

Pojma nemate a nesto kmecite.Sram vas bilo PARAZITI nijedni,isisavate firmu po firmu,instituciuju po instituciju.

VI STE U STVARI NAJVECA OPASNOST ZA FUNKCIONISANJE DRZAVNIH INSTITUCIJA-ZA KOJU SE VI U'VATITE,OSUSI SE.

Bora

pre 11 godina

A zasto moram da placam nesto sto ne zelim?!? Ukinite mi preko mog kablovskog operatera rts i gotovo.Ja moram da platim da bi rts bio jak i nezavistan?!

juga

pre 11 godina

u ovj se zemlji mnogo toga ne razume,ako imam ugovor sa Totalom,i njima placam 2.000 din,mesecno to je ok.sa rts-om,prvom,b-92,pinkom i ostalima nemam nista i oni ne potrazuju od mene nista,zasto bih onda rts-u bio nesto duzan...

miki

pre 11 godina

Pitam se, zašto bi trebali da plaćamo RTS-u pretplatu? U zadnjih desetak godina RTS se pretvorio u propagandnu mašineriju za ispiranje mozga i indoktrinaciju stanovništva. Nema objektivnog informisanja? Nema naučnog programa? Nema obrazovnog programa? Nema kulturnog programa?...Nema ništa vredno zbog čega bi trebalo da se plaća pretplata RTS-u. A odgovorne bih takođe pitao odakle ljudima novac za plaćanje kada su bez posla i primanja?

ana

pre 11 godina

ja stvarno ne razumem na osnovu cega su izvukli zakljucak da ce oni koji placaju porez placati i pretplatu. znaci, ako je neko placao struju i porez redovno, a pretplatu nije, sad kad mu racun za pretplatu ne stigne uz struju vec uz porez, onda ce da plati? ko je ovo predlozio i ko je radio te procene pod hitno na ubrzani kurs elementarne logike!

Aleksa

pre 11 godina

Zasto bih ja placao putovanja novinarima Rts-a.Neki,poput Adanje Polak obisli su pola sveta na racun Srbije.Saljete onu Dusku na Evroviziju a zbog nje pola Srbije to isto gleda na Hrt-u.Perovicka se ponasa kao da je ona dobila Oskara a ne da je samo novinar jadnog Rts-a...Ako vec nemate novac ukinite putovanja po svetu i izvestavanja iz inostranstva,jer sve to sto vi izvestavate moze se videti i na stranim televizijama i to mnogo kvalitetnije.

Hatori Hanso

pre 11 godina

Ne znam da li je vec neko poslao slican komentar, mrzi me da citam sve, ali ovo mene potseca na "trik" kad su klinci po BG-u "prodavali" cigle drugoj deci. Znaci, oblik sitnog kriminala koji ide ovako: nas ima 3-4 i jaci smo od tebe jednog. Hocemo da te opljackamo, ali na "fini" nacin, pa ti uzmemo sve pare koje imas (nesto sitno za dorucak - znaci 500din) a za uzvrat ti damo - ciglu. Znaci, nismo te opljackali, nego smo ti "prodali ciglu" (doduse - na silu, jer tebi ni ne treba cigla niti si hteo da je "kupis"). E - ovo sa RTS-om i pretplatom - porezom je potpuno isto to, samo na drzavnom nivou.

Bolero

pre 11 godina

Kako se nesetiste da je naplatite uz jahtu ili avion, ili mozda od drugih tv i radio kuca koje uopste nepriavljuju dobit, kes i neplacaju porez, nego narodu drzite omcu oku vrata kao da je stoka, sad ta stoka treba da vas lebom hrani, politicarsko novinarska bagra.

veseljko

pre 11 godina

NE,NE,NE,NE I NE!!Necu ja da placam njihov lep i udoban zivot i zivot njihovih porodica "TOJ PORODICNOJ FIRMI"!Da se revidiraju svi zaposleni od 2000 g.i podeliti im otkaze...Ovakav "Javni servis" ugasiti,smanjiti zaposlene i plate i "PRIKACITI"ih nekom drugom ministarstvu na grbacu...

knight

pre 11 godina

Ovo stvarno nema smisla! Dokle gradjani da finansiraju SVE! Ja neću da gledam rts isključite mi ga! Ovo nije demokratija! Ne možete terati narod da radi nesto što me želi!

ljilja

pre 11 godina

kao prvo, nema svako imovinu, znaci oni gledaju rts za dzabe, kao drugo, gledanje rts i za dzabe je pogubno, kao trece, sada narod nece ni porez da placa :-)))))))))))))))))))))))))

B.M.71

pre 11 godina

RTS i EPS su gori od Turaka dok smo bili pod njihovom vlascu!!Nabili su sebi dobre plate i jure narod kao strsljenovi da im se placa harac!!

Tandara broć

pre 11 godina

Mislim da je došlo vreme da se ukine taj RTS!. Tako bi se konačno stavila tačka na ovaj cirkus sa pretplatom najlošijeg evropskog servisa!. Mislim šta reći ova zemlja je u međuvremenu ostala bez dela teritorije, Narodnog Muzeja, pa može i bez jednog pišljivog RTS-a koji nam kao nekakva giljotina stoji nad glavom čitav život, i treba da budemo sretni što nam još uvek nije došao iste budući da se mnogima i to desilo baš zahvaljujući ovoj firmi!.

muvica

pre 11 godina

Znate sta, koga briga za RTS? Prepucavate se oko gluposti. Svi kao gledate sport i nekog Memedovica.... Ma koji sport? Koliko se secam da od svetskog prvenstva u Africi nije bilo nista od sporta. A i ko je taj Memedovic uopste? Ljudi, bolje je placati kablovsku televiziju 1500 dinara i imati preko 100 kanala, nego za dva kanala ( koja niko ne gleda ) davati tolike pare... A posle neka se RTS i kablovski operateri dogovore oko cene naknade.

obavesten

pre 11 godina

posto rts sluzi kao servis stranaka koje su trenutno na vlasti najpostenije bi bilo da se finansira od njihovih para.da ja placam da novinari od mile stule pa nadalje truju moju decu?ne hvala.a da mogu da donesu zakon o naplati mogu.evo vidimo trenutno igru dobar policajac los policajac gde je vucic dobar policajac.poslednji put nisam izisao na izbore a sada sam resio da dok sam ziv jedini listic je beo listic.a decu da posaljemo sto dalje od ove zemlje...

nidža

pre 11 godina

Prethodno da si revidirju plate, izvrši kompletna smena rukovodećeg kadra, da im se propiše način poslovanja, tko i koliko može da se reklamira (i tko da naplaćuje reklame), koliko mora koje vrste programa da bude... Još će mnogo vode Dunavom i Savom proteći dok RTS postane odgovorna televizija. A do tada sami se finansirajte! Da punimo džepove Tijaniću, preplaćenim spikerkama, Đilsu - neće da bidne!

Od manjeg procenta manji procenat

pre 11 godina

Da li je vise legalizovanih stanova i kuca ili elektricnih brojila za struju ? I zasto predlagac misli da ce onaj koji nije placao tv pretplatu uz racun za struju da ga placa uz porez na nekretninu ?

Drakče

pre 11 godina

Kako god rešili da ga naplaćuju niti mogi niti hoću da plaćam taj porez, što bih i ostalima preporučio. Prvo nek zaposle zemlju pa onda nek naplaćuju glupe poreze.

Tamo neko

pre 11 godina

Kako ste naivni ljudi.
Ovo je igra loš policajac, dobar policajac.
Poreza neće biti, a svi će Vučića videti kao spasioca.
Sve je politika, a Tijanić ostaje.

Miljan

pre 11 godina

Redovno plaćam porez na kuću, zemlju,oružje i dr ali kako neko može da nas natera da plaćamo nešto što ne koristimo ili nemamo.

Ivona

pre 11 godina

Mi imamo stan i jednu staru stracaru na selu, gde i nemamo televizor. U stanu placamo tv pretplatu i u selu smo toga oslobodjeni. Po ovome sada ispada, da cemo ponovo placati dve tv pretplate, posto i na tu stracaru placamo porez na imovinu.

srecko

pre 11 godina

Sto se tice mene mogu da me Otpisu, idem na Selo da iskopam Blago i potrazim neki Bolji Zivot i ako mi ostane neki dinar.... ipak NE

Frki Nis

pre 11 godina

@Uaaa licemeri!, 2. mart 2013 21:06
Aha, evo jednog što lupa minuse... RTS uglavnom gledaju u selima jer tamo nema kablovske ili IPTV-a, nažalost su osudjeni na RTS, gledaš možda i ti, koji opet, možda, živiš u gradu, i obrazuješ se uz Bolji život, Selo gori a baba se češlja i slične reprize, a pravi državni medijski servis treba da pravi naučne emisije, da pomaže ljudima da se snadju u savremenom društvu, da se bavi i istraživačkim novinarstvom, da ne vrti reklame i sto puta iste reprize...e a troškovi (pdf dokument prtplata.pdf sa sajta rts-a):
2005. stanje je bilo ovakvo:

"- Укупан приход 3.400.000 евра, од тога 700.000 евра је приход од наплате заосталих дуговања.
- 50% дужника је платило
...
Трошкови целе операције су износили 1.400.000 евра - за поштарину, штампање опомена, информације које су пружане преко Интернета. Седамнаест радника телевизије било је укључено у тај пројекат."

Da podvučemo crtu ovde. Pod 1, RTS se finansirao i putem reklama, a to nije nikako zanemarljivi iznos, koji se nigde ne prikazuje. Pod 2, dalje u dokumentu u zaključku šta treba raditi stoji i ovo na kraju:

"Не прибојавати се реакције јавности, негативних коментара новинара или политичара (нек од њих су можда дужници), истина је на вашој страни."

Da, "istina je na vašoj strani"...