Utorak, 08.01.2013.

17:25

Šeik stiže u Srbiju

Princ prestolonaslednik Ujedinjenih Aparpskih Emiratana šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan dolazi u sredu u zvaničnu posetu Srbiji.

Izvor: Tanjug

Šeik stiže u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

sale

pre 11 godina

Emirati su veoma prosperitetna i napredna zemlja, sa najvećim procentom visokoobrazovanih žena u celom arapskom svetu. Sve pare od izvoza nafte ulažu u obrazovanje i visoke tehnologije, proizvodnju znanja - investiraju u budućnost kada nafta bude iscrpljena. Oni će biti nova Švajcarska Bliskog Istoka ( za sada su Norveška Bliskog Istoka :-) ). Tako da, nemojmo da se sprdamo sa pametnijima od nas, od njih treba da učimo (i bukvalno).

iduljudi

pre 11 godina

Nakon što ga je Zapad odbio, da bi dobio finansijsku pomoć za svoju zemlju od arapskih zemalja, gabonski predsednik Bongo (sin) se preobratio iz katoličke u islamsku veru. Od siromašne bivše francuske kolonije, nastala je zemlja masovne igradnje. Mogao bi Dinkić da se ugleda na Bonga i pomogne finansijski procvat Srbije.

Neko iz Vojvodine

pre 11 godina

Svaka zemlja, njiva, plac ima svog vlasnika. Država ili javni sektor nije pravi vlasnik ni jednog m2 površine. Pravim vlasnicima je to bilo oduzimano u periodu 1918-1923 i masovno 1945-1952.
Vojvodjansku zemlju sadašnji vlastodržci ne mogu ni pod kojim uslovima prodati, niti je njihova niti je to kao što neki pišu srpska ili srbijanska zemlja.

Duca7

pre 11 godina

Ova poseta pruža velike mogućnosti za dogovor o saradnji u mnogim oblastima. Potrebno je puno susreta i razgovora sa svima, kako bi se popravila prilično loša slika Srbije u očima svetske javnosti i pritom ostvarila saradnja u okviru zajedničkih interesa.

Orijent

pre 11 godina

Izgleda da ćemo umesto jeftinog Orijenta postati samo Orijent. Zemlje EU se razvališe da privuku njihov i kineski kapital ne bi li se izvukli iz recesije.

Tiemie

pre 11 godina

Ova poseta šeika Ujedinjenih Emirata je veoma značajna za unapređenje odnosa Srbije i UAR-a, koja nam može biti značajan partner. Veliki broj predviđenih bilateralnih susreta, pružaju dobru priliku da se otvori mogućnosti za dogovor o saradnji u mnogim oblastima.

Seele

pre 11 godina

Srbija se polako vraća na nekadašnju poziciju kada je uspešno sarađivala sa mnogim zemljama iz celog sveta. Poseta princa iz UAE pruža nove mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje, investiranja u Srbiju i razvoj odbrambenih tehnologija. Po svemu sudeći ovo će biti veoma koristan susret koji će pospešiti razvoj Srbije.

dinar po dinar

pre 11 godina

Prosla vlada se ubila objasnjavajuci nam kako oni dovode investitore i kako su samo oni sposobni za to. Evo danas vidimo da je sa novom vladom interesovanje za ulaganjima u Srbiju vece nego kada je bila aktuelna prosla vlada.

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Tako radi prava vlada za svoj narod,nema spavanja,sto pre tu mogucnost pretvoriti u delo i paralelno sa tim uvesti RWE- u realizaciju a sa kinezima u autoputevima i Dunavom-3 od 5-milijardi eura to bi morao da bude ventil za privredu u punom zamahu do kraja ove godine,kada se ovo sve dogodi moci cemo da damo pravi sud o ovoj vladi,za sada vrlo dobro.

precanin

pre 11 godina

Narode, svih nacionalnosti, vera i vi koji ste u manjini a, koji mislite svojom glavom , ovaj nam se popeo na grbacu, tesko cemo ga se kurtalisati !?
Zapamtite ovo, ponovo jase diktatura proleterijata, namazana demokratijom , patriotizmom i voljom naroda ! Daj Boze da gresim !?

Nebojsa

pre 11 godina

Ej Seki, Seki,
tako ti Alaha,
dovescu te Seki,
do prosjackog stapa!

Hteo sam da budem ozbiljan, ali kako kada sam procitao kakava ce ekipa da saceka "velikog investitora".

Sunčica

pre 11 godina

Zna Vučić koga da dovede u Srbiju! Sa kim god je razgovarao imao je supeha, očekujem da će i ovaj susret biti uspešan i da će se naći način da se pomogne Srbiji.

xyz

pre 11 godina

@UAE- united arab emirats - ujedinjeni arapski emirati - to nije jedna zemlja, nego vise emirata...tako da nema princa nasljednika..svaki emirat ima svog "emira", a UAE nemaju "nasljednika"
(abc, 8. januar 2013 20:14)

ahahaha, glupost. UAE je zemlja. Predsednik je uvek emir Abu Dhabija, a naslednik njegov brat ili sin, najstariji iz porodice. Premijer je uvek emir Dubaia, a naslednik njegov opet isto iz porodice. Tako da UAE imaju svog naslednika.

Veliki vezir Iznogud

pre 11 godina

Šeik došao u pustinju da nam uzme poslednju oazu.

Isnogood-a upoznajte sa Dobrosavom Gajićem, mislim da bi se slagali.

Dragan

pre 11 godina

Ova ce prica biti zalosna.Prodajemo jednino sto vredi kod nas i cime hranimo nasu decu, zemljiste i relativno cistu okolinu.
Da se pitam nikada to ne bih uradio, ali posto se Dinkic tu umesao bice svasta.

Flekica

pre 11 godina

Sve je to Vučićeva zasluga. He he... Takvog bogataša dovesti u Srbiju... Treba umeti! Sigurna sam da će na neki način pomoći Srbiji. Neka im je uspešan susret! I neka ga ubede da malo investira u Srbiju!

Proka

pre 11 godina

UAE- united arab emirats - ujedinjeni arapski emirati - to nije jedna zemlja, nego vise emirata...tako da nema princa nasljednika..svaki emirat ima svog "emira", a UAE nemaju "nasljednika"
(abc, 8. januar 2013 20:14)

Očigledno je da ti ne znaš ni na mapi da pokažeš gde je UAE. E pa ima 7 emirata, a Abu Dabi je 66% teritorije UAE, a ima 95% nafte u UAE, Abu Dhabi je glavni emirat, bio i ostaće, a njihov šeik je šeik šeikova, tako da nam dolazi neko veoma bitan u posetu.

Serpullum

pre 11 godina

Podržavam saradnju sa svima u okviru zajedničkih interesa, jer smo mi mala zemlja koja mora da opstane i održava kontakte sa svima koji nam mogu biti dobri partneri, radi boljeg života svojih građana.

strina

pre 11 godina

Gde se Dinkic umesa tu ni korov vise ne uspeva. Bezi Mohamede prvim slobodnim prevozom nazad odakle si dosao, neces se najesti leba ako sa Dinkicem budes pravio biznis.

Igor

pre 11 godina

Prva stvar, otvorite ambasadu u UAE-u...!!!
Crna Gora koji ima slovom i brojem 25oro drzavljana u UAE-u ima svoje predstavnistvo...srpskih drzavljana ima "svega" 6-7 hiljada, te je potpuno razumljivo sto konzularne poslove zavrsavamo preko ultimativnih zgubidana u Egiptu.
Inace ovde se i u medijima provlaci prica o kupovini zemljista i lucnim kapacitetima, naoruzanje niko ne spominje...
U svakom slucaju, savet svim oblicima lopuza u drzavnim strukturama ...ovo je ozbiljna zemlja sa ozbiljnim dostignucima (UAE ne Srbija :))...nemaju nameru da trose vreme i novac na igre koje im ratatatirci spremaju...
Iskoristite sansu za saradnju, moze se visestruko vratiti...ukoliko uvide potencijal, naravno!...doduse, kao skeptik plasim se da pre svega ne vide glib, mulj i fekalije!

MP

pre 11 godina

@abc.
Svaki emirat ima svog seika (vladara), ali seik Abu Dhabi-a je istovremeno seik cele drzave (UAE), i da, ima naslednika. o je tako jos od ujedinjenja 1971. Inace, seik Dubaia je istovremeno i premijer UAE-a.

BOBAN

pre 11 godina

Podrzavam dolazak seika i otvaranje Srbije prema Emiratima. Ako nismo bili gadljivi na Amere, Ruse i Kineze nevidim u cemu je problem. Hocemo investicije iz celog sveta i firme koje rade ! Samo napred Srbijo !

nekadasnji pravoslavac

pre 11 godina

Iz jedne srednjovekovne satrapije u drugu.Jevandjelije i sharija ruku u ruku.Zajedno sa Zajedom.Dobro ovaj covek dole primeti;"Bice nam seici poslodavci".Da, bas na to smo spali.Tako je to kad se prosijaci ushodaju sa kapom u ruci.

koga briga za to

pre 11 godina

Meni je ovo interesantno. Sve smo doživeli, još samo da nam šeici budu poslodavci.
Nadam se da neće naterati srpske žene da nose ferdže.
(iduljudi, 8. januar 2013 23:29)

A ja se nadam da će ih naterati da se bave nečim drugim (možda poljoprivredom?) osim birokratije.
Nama treba bolja ekonomija, jer smo siromašni a ne feminizam,u čemu smo prebogati.

dacaa

pre 11 godina

Čovek dolazi po svoje što je nedavno pazario kada su naša dva zvaničnika bila kod njega čekao samo da se završe papiri. Koje crne investicije. Samo se nadam da mu šta ne dugujemo.

Robin Hud

pre 11 godina

Nesto ne pamtim da su seici dolazili u poslednjih 10 godina u Srbiju, sta ih je to sprecavalo ili bolje reci ko nije zeleo da se Srbija razvija i da se ulaze u nju.

iduljudi

pre 11 godina

Meni je ovo interesantno. Sve smo doživeli, još samo da nam šeici budu poslodavci.
Nadam se da neće naterati srpske žene da nose ferdže.

Zorule

pre 11 godina

@ZNs, 8. januar 2013 21:30

O čemu ti za ime boga pričaš? Kakva jednačina, kakve nepoznate, a tek kakvi bre Francuzi i avioni? Država je pred bankrotom, ovi traže pare kod jedine strane koja je još spremn da da ih ponudi (Arapi) kako bi dogurali do sledećih izbora ali za uzvrat će morati jeftino da prodaju srpsku obradivu zemlju. Eto ti cele jednačine. A o Rafalima iz Utve ćemo da pričamo u nekom sledećem životu.

ZNs

pre 11 godina

Hmmpfff... Ovde imamo pred sobom zanimljivu jednačinu sa više nepoznatih. Naši žele da "utope" porodično staro zlato, projekt NA (novi avion) u koje je u vreme SFRJ utrošena dolarska cifra koja se meri sa par milijardi USD. Projekat je bio u predproizvodnoj fazi. Arapi žele poljoprivredno zemljište i hranu sa njega kontinuirano i u dužem vremenskom periodu. UAE su bili u pregovorima o nabavci 60 aparata Rafal ali sve je do sada ostalo na ledu. Ovo su činjenice. E, a glavna nepoznanica je ponašanje Francuske pošto je NA baziran na njihovom motoru, radaru, kompozitnim tehnologijama i delom u naoružanju koje deli sa Rafalom. Sadašnjoj Srbiji Francuzi bi od svega verovatno prodali šipak, međutim do sada broj izveženih Rafala je 0 za razliku od ostalih dvomotornih lovaca ta generacije. Videćemo da li je Šeik dovoljno uticajan da francuze uslovi da kupovina Rafala bude vezana za razvoj i proizvodnju sada Srbija/UAE aviona od koje bi i francuzi imali znatne koristi ili ne. Ukoliko se tokom ili nakon posete francuski ambasor uzmuva kao da se najeo užeglog kajmaka a kasnije se u tišini pojave ljudi iz Marsel Dasoa u VTI i Utvi onda je politčka dugovečnost sadašnje vlade i momaka sa slike zagarantovana na duži niz godina. Kako je NA projektovan za najkraći i najlakši motor u klasi, Snekma iz Rafala, ovo je mogući razvoj događaja. Ukoliko neko petljao oko projekta da bi se ugradili delovi treće strane onda će da bude veselo. Ostaje nam onda samo agrar što i nije neki tehnološki pomak.

zluradi

pre 11 godina

To je onih 100.000.000.000,00 USD sto su obecali! Krkobabic verovatno ugovara mumifikaciju na marginama sastanka, kada bude (daleko bilo) postao za jedno sto godina blagopocivsi! Arapi su majstori za taj posao, lista cekanja je podugacka!

Vlada

pre 11 godina

Mislim da je ovaj sastanak šeika i našeg državnoh vrha od velikog značaja za Srbiju u ovom trenutku kada je investiranje u našu zemlju neophodno!

GURI 026

pre 11 godina

Dobro nam dosao prijatelju.Verujem da poseta nece ostati bez konkretnih privrednih dogovora i sve bolje saradnje izmedju nasih drzava,u to sam ubedjen.Lep i u godan boravak zelim.

BARBAROSA

pre 11 godina

Dobro dosli u Srbiju.Odlicni kontakti naseg prvog potpredsednika Aleksandra Vucica.Verujem da je ovo dobar pocetak za bolje odnose sa starim prijateljima i starim medjudrzavnim prijateljstvima.

BOJAN

pre 11 godina

Seik ne zna zelje moje
ne zna kako stvari stoje
i da celi Kuvajt ima
ost'o bi u dugovima

Kunem se u svoga brata
nemam tol'ko crnog zlata
velike su zelje tvoje
i za ludo srce moje

crni domino

pre 11 godina

Dosao red na zemlju da se prodaje!
Nasi paori ne znaju da navodnjavaju zemlju a seici znaju. Seici znaju i da podmazu i nagrade poslovne partnere, a paori ne znaju jer nemaju!
Nasa vlast zna da proda tudje a nas paor zna da proda samo svoje...
A vlast je vlast, bila radikalska bila demokratska, misli samo za sebe!

abc

pre 11 godina

UAE- united arab emirats - ujedinjeni arapski emirati - to nije jedna zemlja, nego vise emirata...tako da nema princa nasljednika..svaki emirat ima svog "emira", a UAE nemaju "nasljednika"

SIMČE

pre 11 godina

Emirati su sa nama davno imali veoma dobre odnose i drago mi je da se to obnovi.Bogata zemlja pogotovo je dobro dopla na planu saradnje vezane za ekonomiju.

dare 011

pre 11 godina

Što bi rekla Lepa Brena... Ej, šeki, šeki tako ti Alaha dovešće te Mlađa do prosjačkog štapa!
Ima Mlađa da vam sredi ekonomijuuuu...
A što je stručnjak za akcije od 1000€...le, le...

niki

pre 11 godina

Ova saradnja sa Bliskim istokom mislim da je posebno interesantna i privlačna Srbiji.To nije zemlje sa visokorazvijenom industrijom koja bi pokušala da nam prodana najnoviju tehnologiju.To je bogata zemlje i mislim da bi naši proizvodi mogli da nađu svoje tržište u njoj!

Ana

pre 11 godina

Saradnja sa svima, to treba da nam bude prioritet. Nije se svet sveo samo na zemlje EU, ima ih toliko koji mogu pomoci da se ova zemlja izvuce iz blata u koje je upala.

MAJA

pre 11 godina

Ne dirajte zemlju, ako Boga znate!
Za sitne novce prodaste sve u ovoj zemlji.
Zemlju ne smete da prodajete ili ustupate drugima na visegodisnje koriscenje. To je javno dobro, a o njemu ne moze da odlucuje ni jedna Vlada.

Макаров

pre 11 godina

Дође једном са Истока богат Шеик црна ока,...

Еј Шеки , Шеки тако ти Алаха, довешћу те Шеки до ,.....

:)))

Kolega

pre 11 godina

Bice prilike da seika upoznamo sa brutalnom pljackom Akcionara Agrobanke od strane drzave Srbije.
Cisto da ga upozorimo sklim ima posla.

Pelagija

pre 11 godina

Priznajem, fascinirana sam što će g. Nikolić sa šeikom Arapskih Emirata razgovarati o odbrambenoj tehnologiji.
Hvala dotičnima, i da ne bih pukla od zadovoljstva i srećne nam budućnosti, pitam se pitam - ma (t)ko će tu da bude Tom a (t)ko Džeri...

salajko72

pre 11 godina

seik je video Vucica kao ozbljnog politicara i pregovoraca,nadam se da ce biti vecih investicija iz te bogate zemlje jer vise nema kao u prosloj vlasti da ministri traze proviziju za sebe

Bane

pre 11 godina

Ovu posetu je odlično pripremio Aleksandar Vučić i Dinkić prilikom posete Emiratima i nadam se da će se potpisati brojni ugovori o invenstiranju u našu zemlju. Nama su investicije neophodne i ovo je primer kako se dobrom pripremom i prezentacijom mogućnosti koje Srbija pruža mogu privući strani partneri.

gogi M

pre 11 godina

Srbija se vraća u međunarodne tokove,stiče prijatelje i na istoku i na zapadu.Samo ulaganjima stranog kapitala,možemo da osetimo boljitak.

jablan

pre 11 godina

Srbija zaslužuje uvažavanje i napredak, moramo pokazati da smo zemlja koja ima stabilnu vladu i vredan narod. Zato, očistimo državu od korupcije, kriminala i pokrenimo privredu i ekonomski razvoj. Pozdrav !

JohnyBgood

pre 11 godina

Samo da ga ne ostave samog sa Dinkicem! Plasim se da ce ovaj da mu "preda" pola Vojvodine, kao da je njegova, kao uostalom i Smederevo, zelezara, Naftagas, i sve drugo u ovoj zemlj. Naravno, za saku petro-dolara, jer treba malo nahraniti partokratiju i jos jednom preci cenzus. A sta ce biti sa drzavom nema veze. Zato nam je ovako kako nam je.

panchevac86

pre 11 godina

Ono sto je obecano to se i ispunjava - dolazak novih investitora u Srbiju, sto znaci i nova radna mesta i bolji zivotni standard. Malo je zemalja koje imaju priliku da saradjuju sa bogatom zemljom kao sto je UAE, treba to iskoristiti na najbolji moguci nacin.

milica

pre 11 godina

Dobre vesti, svaka čast - naročito Vučiću, koji od samog početka odlično radi i rezultati su očigledni. Samo je pitanje vremena da zaživi režim napretka u Srbiji, a ovo su prvi potezi. I što je najvažnje, bitka za bolje sutra vodi se na svim frontovima uz odlične diplomatske sposobnosti državnog vrha.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Prvo i naj vaznije gospodo Vucicu i Dinkicu:koliko hiljada hehtara,nasig Oranica poklanjate gospodi iz navtnog podrucja, dabi ulozili kakvu crkavicu u srpski budzet?Budite posteni i rtecite narodu, koloko hiljada Hehtara srpskig oranica se poklanja emiratima, za malo navte, plus nekog ulaganja u te Oranice??!!Stace vi gospodo kada, sada vise nema sta dase prodaje prodalisu demokrate Kostunica sve stoje bilo vredno, ostala je jos srpska zemlja,koja je dosla na red dase i ona proda?!Dabi vi kao i oni pre vas zavarali Narod kao dacemu biti bolje stose i Sveta srpaska zemlja prodaje tamo nekim arapima!!

dare 011

pre 11 godina

Što bi rekla Lepa Brena... Ej, šeki, šeki tako ti Alaha dovešće te Mlađa do prosjačkog štapa!
Ima Mlađa da vam sredi ekonomijuuuu...
A što je stručnjak za akcije od 1000€...le, le...

MAJA

pre 11 godina

Ne dirajte zemlju, ako Boga znate!
Za sitne novce prodaste sve u ovoj zemlji.
Zemlju ne smete da prodajete ili ustupate drugima na visegodisnje koriscenje. To je javno dobro, a o njemu ne moze da odlucuje ni jedna Vlada.

abc

pre 11 godina

UAE- united arab emirats - ujedinjeni arapski emirati - to nije jedna zemlja, nego vise emirata...tako da nema princa nasljednika..svaki emirat ima svog "emira", a UAE nemaju "nasljednika"

crni domino

pre 11 godina

Dosao red na zemlju da se prodaje!
Nasi paori ne znaju da navodnjavaju zemlju a seici znaju. Seici znaju i da podmazu i nagrade poslovne partnere, a paori ne znaju jer nemaju!
Nasa vlast zna da proda tudje a nas paor zna da proda samo svoje...
A vlast je vlast, bila radikalska bila demokratska, misli samo za sebe!

BOJAN

pre 11 godina

Seik ne zna zelje moje
ne zna kako stvari stoje
i da celi Kuvajt ima
ost'o bi u dugovima

Kunem se u svoga brata
nemam tol'ko crnog zlata
velike su zelje tvoje
i za ludo srce moje

JohnyBgood

pre 11 godina

Samo da ga ne ostave samog sa Dinkicem! Plasim se da ce ovaj da mu "preda" pola Vojvodine, kao da je njegova, kao uostalom i Smederevo, zelezara, Naftagas, i sve drugo u ovoj zemlj. Naravno, za saku petro-dolara, jer treba malo nahraniti partokratiju i jos jednom preci cenzus. A sta ce biti sa drzavom nema veze. Zato nam je ovako kako nam je.

Zorule

pre 11 godina

@ZNs, 8. januar 2013 21:30

O čemu ti za ime boga pričaš? Kakva jednačina, kakve nepoznate, a tek kakvi bre Francuzi i avioni? Država je pred bankrotom, ovi traže pare kod jedine strane koja je još spremn da da ih ponudi (Arapi) kako bi dogurali do sledećih izbora ali za uzvrat će morati jeftino da prodaju srpsku obradivu zemlju. Eto ti cele jednačine. A o Rafalima iz Utve ćemo da pričamo u nekom sledećem životu.

Ana

pre 11 godina

Saradnja sa svima, to treba da nam bude prioritet. Nije se svet sveo samo na zemlje EU, ima ih toliko koji mogu pomoci da se ova zemlja izvuce iz blata u koje je upala.

Макаров

pre 11 godina

Дође једном са Истока богат Шеик црна ока,...

Еј Шеки , Шеки тако ти Алаха, довешћу те Шеки до ,.....

:)))

iduljudi

pre 11 godina

Meni je ovo interesantno. Sve smo doživeli, još samo da nam šeici budu poslodavci.
Nadam se da neće naterati srpske žene da nose ferdže.

GURI 026

pre 11 godina

Dobro nam dosao prijatelju.Verujem da poseta nece ostati bez konkretnih privrednih dogovora i sve bolje saradnje izmedju nasih drzava,u to sam ubedjen.Lep i u godan boravak zelim.

SIMČE

pre 11 godina

Emirati su sa nama davno imali veoma dobre odnose i drago mi je da se to obnovi.Bogata zemlja pogotovo je dobro dopla na planu saradnje vezane za ekonomiju.

ZNs

pre 11 godina

Hmmpfff... Ovde imamo pred sobom zanimljivu jednačinu sa više nepoznatih. Naši žele da "utope" porodično staro zlato, projekt NA (novi avion) u koje je u vreme SFRJ utrošena dolarska cifra koja se meri sa par milijardi USD. Projekat je bio u predproizvodnoj fazi. Arapi žele poljoprivredno zemljište i hranu sa njega kontinuirano i u dužem vremenskom periodu. UAE su bili u pregovorima o nabavci 60 aparata Rafal ali sve je do sada ostalo na ledu. Ovo su činjenice. E, a glavna nepoznanica je ponašanje Francuske pošto je NA baziran na njihovom motoru, radaru, kompozitnim tehnologijama i delom u naoružanju koje deli sa Rafalom. Sadašnjoj Srbiji Francuzi bi od svega verovatno prodali šipak, međutim do sada broj izveženih Rafala je 0 za razliku od ostalih dvomotornih lovaca ta generacije. Videćemo da li je Šeik dovoljno uticajan da francuze uslovi da kupovina Rafala bude vezana za razvoj i proizvodnju sada Srbija/UAE aviona od koje bi i francuzi imali znatne koristi ili ne. Ukoliko se tokom ili nakon posete francuski ambasor uzmuva kao da se najeo užeglog kajmaka a kasnije se u tišini pojave ljudi iz Marsel Dasoa u VTI i Utvi onda je politčka dugovečnost sadašnje vlade i momaka sa slike zagarantovana na duži niz godina. Kako je NA projektovan za najkraći i najlakši motor u klasi, Snekma iz Rafala, ovo je mogući razvoj događaja. Ukoliko neko petljao oko projekta da bi se ugradili delovi treće strane onda će da bude veselo. Ostaje nam onda samo agrar što i nije neki tehnološki pomak.

Kolega

pre 11 godina

Bice prilike da seika upoznamo sa brutalnom pljackom Akcionara Agrobanke od strane drzave Srbije.
Cisto da ga upozorimo sklim ima posla.

zluradi

pre 11 godina

To je onih 100.000.000.000,00 USD sto su obecali! Krkobabic verovatno ugovara mumifikaciju na marginama sastanka, kada bude (daleko bilo) postao za jedno sto godina blagopocivsi! Arapi su majstori za taj posao, lista cekanja je podugacka!

BARBAROSA

pre 11 godina

Dobro dosli u Srbiju.Odlicni kontakti naseg prvog potpredsednika Aleksandra Vucica.Verujem da je ovo dobar pocetak za bolje odnose sa starim prijateljima i starim medjudrzavnim prijateljstvima.

milica

pre 11 godina

Dobre vesti, svaka čast - naročito Vučiću, koji od samog početka odlično radi i rezultati su očigledni. Samo je pitanje vremena da zaživi režim napretka u Srbiji, a ovo su prvi potezi. I što je najvažnje, bitka za bolje sutra vodi se na svim frontovima uz odlične diplomatske sposobnosti državnog vrha.

Vlada

pre 11 godina

Mislim da je ovaj sastanak šeika i našeg državnoh vrha od velikog značaja za Srbiju u ovom trenutku kada je investiranje u našu zemlju neophodno!

panchevac86

pre 11 godina

Ono sto je obecano to se i ispunjava - dolazak novih investitora u Srbiju, sto znaci i nova radna mesta i bolji zivotni standard. Malo je zemalja koje imaju priliku da saradjuju sa bogatom zemljom kao sto je UAE, treba to iskoristiti na najbolji moguci nacin.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Prvo i naj vaznije gospodo Vucicu i Dinkicu:koliko hiljada hehtara,nasig Oranica poklanjate gospodi iz navtnog podrucja, dabi ulozili kakvu crkavicu u srpski budzet?Budite posteni i rtecite narodu, koloko hiljada Hehtara srpskig oranica se poklanja emiratima, za malo navte, plus nekog ulaganja u te Oranice??!!Stace vi gospodo kada, sada vise nema sta dase prodaje prodalisu demokrate Kostunica sve stoje bilo vredno, ostala je jos srpska zemlja,koja je dosla na red dase i ona proda?!Dabi vi kao i oni pre vas zavarali Narod kao dacemu biti bolje stose i Sveta srpaska zemlja prodaje tamo nekim arapima!!

niki

pre 11 godina

Ova saradnja sa Bliskim istokom mislim da je posebno interesantna i privlačna Srbiji.To nije zemlje sa visokorazvijenom industrijom koja bi pokušala da nam prodana najnoviju tehnologiju.To je bogata zemlje i mislim da bi naši proizvodi mogli da nađu svoje tržište u njoj!

Pelagija

pre 11 godina

Priznajem, fascinirana sam što će g. Nikolić sa šeikom Arapskih Emirata razgovarati o odbrambenoj tehnologiji.
Hvala dotičnima, i da ne bih pukla od zadovoljstva i srećne nam budućnosti, pitam se pitam - ma (t)ko će tu da bude Tom a (t)ko Džeri...

jablan

pre 11 godina

Srbija zaslužuje uvažavanje i napredak, moramo pokazati da smo zemlja koja ima stabilnu vladu i vredan narod. Zato, očistimo državu od korupcije, kriminala i pokrenimo privredu i ekonomski razvoj. Pozdrav !

gogi M

pre 11 godina

Srbija se vraća u međunarodne tokove,stiče prijatelje i na istoku i na zapadu.Samo ulaganjima stranog kapitala,možemo da osetimo boljitak.

salajko72

pre 11 godina

seik je video Vucica kao ozbljnog politicara i pregovoraca,nadam se da ce biti vecih investicija iz te bogate zemlje jer vise nema kao u prosloj vlasti da ministri traze proviziju za sebe

strina

pre 11 godina

Gde se Dinkic umesa tu ni korov vise ne uspeva. Bezi Mohamede prvim slobodnim prevozom nazad odakle si dosao, neces se najesti leba ako sa Dinkicem budes pravio biznis.

Bane

pre 11 godina

Ovu posetu je odlično pripremio Aleksandar Vučić i Dinkić prilikom posete Emiratima i nadam se da će se potpisati brojni ugovori o invenstiranju u našu zemlju. Nama su investicije neophodne i ovo je primer kako se dobrom pripremom i prezentacijom mogućnosti koje Srbija pruža mogu privući strani partneri.

Igor

pre 11 godina

Prva stvar, otvorite ambasadu u UAE-u...!!!
Crna Gora koji ima slovom i brojem 25oro drzavljana u UAE-u ima svoje predstavnistvo...srpskih drzavljana ima "svega" 6-7 hiljada, te je potpuno razumljivo sto konzularne poslove zavrsavamo preko ultimativnih zgubidana u Egiptu.
Inace ovde se i u medijima provlaci prica o kupovini zemljista i lucnim kapacitetima, naoruzanje niko ne spominje...
U svakom slucaju, savet svim oblicima lopuza u drzavnim strukturama ...ovo je ozbiljna zemlja sa ozbiljnim dostignucima (UAE ne Srbija :))...nemaju nameru da trose vreme i novac na igre koje im ratatatirci spremaju...
Iskoristite sansu za saradnju, moze se visestruko vratiti...ukoliko uvide potencijal, naravno!...doduse, kao skeptik plasim se da pre svega ne vide glib, mulj i fekalije!

Proka

pre 11 godina

UAE- united arab emirats - ujedinjeni arapski emirati - to nije jedna zemlja, nego vise emirata...tako da nema princa nasljednika..svaki emirat ima svog "emira", a UAE nemaju "nasljednika"
(abc, 8. januar 2013 20:14)

Očigledno je da ti ne znaš ni na mapi da pokažeš gde je UAE. E pa ima 7 emirata, a Abu Dabi je 66% teritorije UAE, a ima 95% nafte u UAE, Abu Dhabi je glavni emirat, bio i ostaće, a njihov šeik je šeik šeikova, tako da nam dolazi neko veoma bitan u posetu.

xyz

pre 11 godina

@UAE- united arab emirats - ujedinjeni arapski emirati - to nije jedna zemlja, nego vise emirata...tako da nema princa nasljednika..svaki emirat ima svog "emira", a UAE nemaju "nasljednika"
(abc, 8. januar 2013 20:14)

ahahaha, glupost. UAE je zemlja. Predsednik je uvek emir Abu Dhabija, a naslednik njegov brat ili sin, najstariji iz porodice. Premijer je uvek emir Dubaia, a naslednik njegov opet isto iz porodice. Tako da UAE imaju svog naslednika.

sale

pre 11 godina

Emirati su veoma prosperitetna i napredna zemlja, sa najvećim procentom visokoobrazovanih žena u celom arapskom svetu. Sve pare od izvoza nafte ulažu u obrazovanje i visoke tehnologije, proizvodnju znanja - investiraju u budućnost kada nafta bude iscrpljena. Oni će biti nova Švajcarska Bliskog Istoka ( za sada su Norveška Bliskog Istoka :-) ). Tako da, nemojmo da se sprdamo sa pametnijima od nas, od njih treba da učimo (i bukvalno).

koga briga za to

pre 11 godina

Meni je ovo interesantno. Sve smo doživeli, još samo da nam šeici budu poslodavci.
Nadam se da neće naterati srpske žene da nose ferdže.
(iduljudi, 8. januar 2013 23:29)

A ja se nadam da će ih naterati da se bave nečim drugim (možda poljoprivredom?) osim birokratije.
Nama treba bolja ekonomija, jer smo siromašni a ne feminizam,u čemu smo prebogati.

Robin Hud

pre 11 godina

Nesto ne pamtim da su seici dolazili u poslednjih 10 godina u Srbiju, sta ih je to sprecavalo ili bolje reci ko nije zeleo da se Srbija razvija i da se ulaze u nju.

dacaa

pre 11 godina

Čovek dolazi po svoje što je nedavno pazario kada su naša dva zvaničnika bila kod njega čekao samo da se završe papiri. Koje crne investicije. Samo se nadam da mu šta ne dugujemo.

BOBAN

pre 11 godina

Podrzavam dolazak seika i otvaranje Srbije prema Emiratima. Ako nismo bili gadljivi na Amere, Ruse i Kineze nevidim u cemu je problem. Hocemo investicije iz celog sveta i firme koje rade ! Samo napred Srbijo !

Nebojsa

pre 11 godina

Ej Seki, Seki,
tako ti Alaha,
dovescu te Seki,
do prosjackog stapa!

Hteo sam da budem ozbiljan, ali kako kada sam procitao kakava ce ekipa da saceka "velikog investitora".

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Tako radi prava vlada za svoj narod,nema spavanja,sto pre tu mogucnost pretvoriti u delo i paralelno sa tim uvesti RWE- u realizaciju a sa kinezima u autoputevima i Dunavom-3 od 5-milijardi eura to bi morao da bude ventil za privredu u punom zamahu do kraja ove godine,kada se ovo sve dogodi moci cemo da damo pravi sud o ovoj vladi,za sada vrlo dobro.

Seele

pre 11 godina

Srbija se polako vraća na nekadašnju poziciju kada je uspešno sarađivala sa mnogim zemljama iz celog sveta. Poseta princa iz UAE pruža nove mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje, investiranja u Srbiju i razvoj odbrambenih tehnologija. Po svemu sudeći ovo će biti veoma koristan susret koji će pospešiti razvoj Srbije.

Sunčica

pre 11 godina

Zna Vučić koga da dovede u Srbiju! Sa kim god je razgovarao imao je supeha, očekujem da će i ovaj susret biti uspešan i da će se naći način da se pomogne Srbiji.

Dragan

pre 11 godina

Ova ce prica biti zalosna.Prodajemo jednino sto vredi kod nas i cime hranimo nasu decu, zemljiste i relativno cistu okolinu.
Da se pitam nikada to ne bih uradio, ali posto se Dinkic tu umesao bice svasta.

MP

pre 11 godina

@abc.
Svaki emirat ima svog seika (vladara), ali seik Abu Dhabi-a je istovremeno seik cele drzave (UAE), i da, ima naslednika. o je tako jos od ujedinjenja 1971. Inace, seik Dubaia je istovremeno i premijer UAE-a.

Flekica

pre 11 godina

Sve je to Vučićeva zasluga. He he... Takvog bogataša dovesti u Srbiju... Treba umeti! Sigurna sam da će na neki način pomoći Srbiji. Neka im je uspešan susret! I neka ga ubede da malo investira u Srbiju!

Veliki vezir Iznogud

pre 11 godina

Šeik došao u pustinju da nam uzme poslednju oazu.

Isnogood-a upoznajte sa Dobrosavom Gajićem, mislim da bi se slagali.

Orijent

pre 11 godina

Izgleda da ćemo umesto jeftinog Orijenta postati samo Orijent. Zemlje EU se razvališe da privuku njihov i kineski kapital ne bi li se izvukli iz recesije.

Neko iz Vojvodine

pre 11 godina

Svaka zemlja, njiva, plac ima svog vlasnika. Država ili javni sektor nije pravi vlasnik ni jednog m2 površine. Pravim vlasnicima je to bilo oduzimano u periodu 1918-1923 i masovno 1945-1952.
Vojvodjansku zemlju sadašnji vlastodržci ne mogu ni pod kojim uslovima prodati, niti je njihova niti je to kao što neki pišu srpska ili srbijanska zemlja.

Duca7

pre 11 godina

Ova poseta pruža velike mogućnosti za dogovor o saradnji u mnogim oblastima. Potrebno je puno susreta i razgovora sa svima, kako bi se popravila prilično loša slika Srbije u očima svetske javnosti i pritom ostvarila saradnja u okviru zajedničkih interesa.

dinar po dinar

pre 11 godina

Prosla vlada se ubila objasnjavajuci nam kako oni dovode investitore i kako su samo oni sposobni za to. Evo danas vidimo da je sa novom vladom interesovanje za ulaganjima u Srbiju vece nego kada je bila aktuelna prosla vlada.

precanin

pre 11 godina

Narode, svih nacionalnosti, vera i vi koji ste u manjini a, koji mislite svojom glavom , ovaj nam se popeo na grbacu, tesko cemo ga se kurtalisati !?
Zapamtite ovo, ponovo jase diktatura proleterijata, namazana demokratijom , patriotizmom i voljom naroda ! Daj Boze da gresim !?

Tiemie

pre 11 godina

Ova poseta šeika Ujedinjenih Emirata je veoma značajna za unapređenje odnosa Srbije i UAR-a, koja nam može biti značajan partner. Veliki broj predviđenih bilateralnih susreta, pružaju dobru priliku da se otvori mogućnosti za dogovor o saradnji u mnogim oblastima.

iduljudi

pre 11 godina

Nakon što ga je Zapad odbio, da bi dobio finansijsku pomoć za svoju zemlju od arapskih zemalja, gabonski predsednik Bongo (sin) se preobratio iz katoličke u islamsku veru. Od siromašne bivše francuske kolonije, nastala je zemlja masovne igradnje. Mogao bi Dinkić da se ugleda na Bonga i pomogne finansijski procvat Srbije.

nekadasnji pravoslavac

pre 11 godina

Iz jedne srednjovekovne satrapije u drugu.Jevandjelije i sharija ruku u ruku.Zajedno sa Zajedom.Dobro ovaj covek dole primeti;"Bice nam seici poslodavci".Da, bas na to smo spali.Tako je to kad se prosijaci ushodaju sa kapom u ruci.

Serpullum

pre 11 godina

Podržavam saradnju sa svima u okviru zajedničkih interesa, jer smo mi mala zemlja koja mora da opstane i održava kontakte sa svima koji nam mogu biti dobri partneri, radi boljeg života svojih građana.

milica

pre 11 godina

Dobre vesti, svaka čast - naročito Vučiću, koji od samog početka odlično radi i rezultati su očigledni. Samo je pitanje vremena da zaživi režim napretka u Srbiji, a ovo su prvi potezi. I što je najvažnje, bitka za bolje sutra vodi se na svim frontovima uz odlične diplomatske sposobnosti državnog vrha.

iduljudi

pre 11 godina

Meni je ovo interesantno. Sve smo doživeli, još samo da nam šeici budu poslodavci.
Nadam se da neće naterati srpske žene da nose ferdže.

salajko72

pre 11 godina

seik je video Vucica kao ozbljnog politicara i pregovoraca,nadam se da ce biti vecih investicija iz te bogate zemlje jer vise nema kao u prosloj vlasti da ministri traze proviziju za sebe

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Prvo i naj vaznije gospodo Vucicu i Dinkicu:koliko hiljada hehtara,nasig Oranica poklanjate gospodi iz navtnog podrucja, dabi ulozili kakvu crkavicu u srpski budzet?Budite posteni i rtecite narodu, koloko hiljada Hehtara srpskig oranica se poklanja emiratima, za malo navte, plus nekog ulaganja u te Oranice??!!Stace vi gospodo kada, sada vise nema sta dase prodaje prodalisu demokrate Kostunica sve stoje bilo vredno, ostala je jos srpska zemlja,koja je dosla na red dase i ona proda?!Dabi vi kao i oni pre vas zavarali Narod kao dacemu biti bolje stose i Sveta srpaska zemlja prodaje tamo nekim arapima!!

BARBAROSA

pre 11 godina

Dobro dosli u Srbiju.Odlicni kontakti naseg prvog potpredsednika Aleksandra Vucica.Verujem da je ovo dobar pocetak za bolje odnose sa starim prijateljima i starim medjudrzavnim prijateljstvima.

gogi M

pre 11 godina

Srbija se vraća u međunarodne tokove,stiče prijatelje i na istoku i na zapadu.Samo ulaganjima stranog kapitala,možemo da osetimo boljitak.

Bane

pre 11 godina

Ovu posetu je odlično pripremio Aleksandar Vučić i Dinkić prilikom posete Emiratima i nadam se da će se potpisati brojni ugovori o invenstiranju u našu zemlju. Nama su investicije neophodne i ovo je primer kako se dobrom pripremom i prezentacijom mogućnosti koje Srbija pruža mogu privući strani partneri.

MAJA

pre 11 godina

Ne dirajte zemlju, ako Boga znate!
Za sitne novce prodaste sve u ovoj zemlji.
Zemlju ne smete da prodajete ili ustupate drugima na visegodisnje koriscenje. To je javno dobro, a o njemu ne moze da odlucuje ni jedna Vlada.

panchevac86

pre 11 godina

Ono sto je obecano to se i ispunjava - dolazak novih investitora u Srbiju, sto znaci i nova radna mesta i bolji zivotni standard. Malo je zemalja koje imaju priliku da saradjuju sa bogatom zemljom kao sto je UAE, treba to iskoristiti na najbolji moguci nacin.

Vlada

pre 11 godina

Mislim da je ovaj sastanak šeika i našeg državnoh vrha od velikog značaja za Srbiju u ovom trenutku kada je investiranje u našu zemlju neophodno!

abc

pre 11 godina

UAE- united arab emirats - ujedinjeni arapski emirati - to nije jedna zemlja, nego vise emirata...tako da nema princa nasljednika..svaki emirat ima svog "emira", a UAE nemaju "nasljednika"

ZNs

pre 11 godina

Hmmpfff... Ovde imamo pred sobom zanimljivu jednačinu sa više nepoznatih. Naši žele da "utope" porodično staro zlato, projekt NA (novi avion) u koje je u vreme SFRJ utrošena dolarska cifra koja se meri sa par milijardi USD. Projekat je bio u predproizvodnoj fazi. Arapi žele poljoprivredno zemljište i hranu sa njega kontinuirano i u dužem vremenskom periodu. UAE su bili u pregovorima o nabavci 60 aparata Rafal ali sve je do sada ostalo na ledu. Ovo su činjenice. E, a glavna nepoznanica je ponašanje Francuske pošto je NA baziran na njihovom motoru, radaru, kompozitnim tehnologijama i delom u naoružanju koje deli sa Rafalom. Sadašnjoj Srbiji Francuzi bi od svega verovatno prodali šipak, međutim do sada broj izveženih Rafala je 0 za razliku od ostalih dvomotornih lovaca ta generacije. Videćemo da li je Šeik dovoljno uticajan da francuze uslovi da kupovina Rafala bude vezana za razvoj i proizvodnju sada Srbija/UAE aviona od koje bi i francuzi imali znatne koristi ili ne. Ukoliko se tokom ili nakon posete francuski ambasor uzmuva kao da se najeo užeglog kajmaka a kasnije se u tišini pojave ljudi iz Marsel Dasoa u VTI i Utvi onda je politčka dugovečnost sadašnje vlade i momaka sa slike zagarantovana na duži niz godina. Kako je NA projektovan za najkraći i najlakši motor u klasi, Snekma iz Rafala, ovo je mogući razvoj događaja. Ukoliko neko petljao oko projekta da bi se ugradili delovi treće strane onda će da bude veselo. Ostaje nam onda samo agrar što i nije neki tehnološki pomak.

Ana

pre 11 godina

Saradnja sa svima, to treba da nam bude prioritet. Nije se svet sveo samo na zemlje EU, ima ih toliko koji mogu pomoci da se ova zemlja izvuce iz blata u koje je upala.

dare 011

pre 11 godina

Što bi rekla Lepa Brena... Ej, šeki, šeki tako ti Alaha dovešće te Mlađa do prosjačkog štapa!
Ima Mlađa da vam sredi ekonomijuuuu...
A što je stručnjak za akcije od 1000€...le, le...

jablan

pre 11 godina

Srbija zaslužuje uvažavanje i napredak, moramo pokazati da smo zemlja koja ima stabilnu vladu i vredan narod. Zato, očistimo državu od korupcije, kriminala i pokrenimo privredu i ekonomski razvoj. Pozdrav !

crni domino

pre 11 godina

Dosao red na zemlju da se prodaje!
Nasi paori ne znaju da navodnjavaju zemlju a seici znaju. Seici znaju i da podmazu i nagrade poslovne partnere, a paori ne znaju jer nemaju!
Nasa vlast zna da proda tudje a nas paor zna da proda samo svoje...
A vlast je vlast, bila radikalska bila demokratska, misli samo za sebe!

niki

pre 11 godina

Ova saradnja sa Bliskim istokom mislim da je posebno interesantna i privlačna Srbiji.To nije zemlje sa visokorazvijenom industrijom koja bi pokušala da nam prodana najnoviju tehnologiju.To je bogata zemlje i mislim da bi naši proizvodi mogli da nađu svoje tržište u njoj!

GURI 026

pre 11 godina

Dobro nam dosao prijatelju.Verujem da poseta nece ostati bez konkretnih privrednih dogovora i sve bolje saradnje izmedju nasih drzava,u to sam ubedjen.Lep i u godan boravak zelim.

zluradi

pre 11 godina

To je onih 100.000.000.000,00 USD sto su obecali! Krkobabic verovatno ugovara mumifikaciju na marginama sastanka, kada bude (daleko bilo) postao za jedno sto godina blagopocivsi! Arapi su majstori za taj posao, lista cekanja je podugacka!

SIMČE

pre 11 godina

Emirati su sa nama davno imali veoma dobre odnose i drago mi je da se to obnovi.Bogata zemlja pogotovo je dobro dopla na planu saradnje vezane za ekonomiju.

BOJAN

pre 11 godina

Seik ne zna zelje moje
ne zna kako stvari stoje
i da celi Kuvajt ima
ost'o bi u dugovima

Kunem se u svoga brata
nemam tol'ko crnog zlata
velike su zelje tvoje
i za ludo srce moje

Pelagija

pre 11 godina

Priznajem, fascinirana sam što će g. Nikolić sa šeikom Arapskih Emirata razgovarati o odbrambenoj tehnologiji.
Hvala dotičnima, i da ne bih pukla od zadovoljstva i srećne nam budućnosti, pitam se pitam - ma (t)ko će tu da bude Tom a (t)ko Džeri...

Zorule

pre 11 godina

@ZNs, 8. januar 2013 21:30

O čemu ti za ime boga pričaš? Kakva jednačina, kakve nepoznate, a tek kakvi bre Francuzi i avioni? Država je pred bankrotom, ovi traže pare kod jedine strane koja je još spremn da da ih ponudi (Arapi) kako bi dogurali do sledećih izbora ali za uzvrat će morati jeftino da prodaju srpsku obradivu zemlju. Eto ti cele jednačine. A o Rafalima iz Utve ćemo da pričamo u nekom sledećem životu.

Flekica

pre 11 godina

Sve je to Vučićeva zasluga. He he... Takvog bogataša dovesti u Srbiju... Treba umeti! Sigurna sam da će na neki način pomoći Srbiji. Neka im je uspešan susret! I neka ga ubede da malo investira u Srbiju!

Sunčica

pre 11 godina

Zna Vučić koga da dovede u Srbiju! Sa kim god je razgovarao imao je supeha, očekujem da će i ovaj susret biti uspešan i da će se naći način da se pomogne Srbiji.

Kolega

pre 11 godina

Bice prilike da seika upoznamo sa brutalnom pljackom Akcionara Agrobanke od strane drzave Srbije.
Cisto da ga upozorimo sklim ima posla.

JohnyBgood

pre 11 godina

Samo da ga ne ostave samog sa Dinkicem! Plasim se da ce ovaj da mu "preda" pola Vojvodine, kao da je njegova, kao uostalom i Smederevo, zelezara, Naftagas, i sve drugo u ovoj zemlj. Naravno, za saku petro-dolara, jer treba malo nahraniti partokratiju i jos jednom preci cenzus. A sta ce biti sa drzavom nema veze. Zato nam je ovako kako nam je.

Макаров

pre 11 godina

Дође једном са Истока богат Шеик црна ока,...

Еј Шеки , Шеки тако ти Алаха, довешћу те Шеки до ,.....

:)))

dinar po dinar

pre 11 godina

Prosla vlada se ubila objasnjavajuci nam kako oni dovode investitore i kako su samo oni sposobni za to. Evo danas vidimo da je sa novom vladom interesovanje za ulaganjima u Srbiju vece nego kada je bila aktuelna prosla vlada.

Neko iz Vojvodine

pre 11 godina

Svaka zemlja, njiva, plac ima svog vlasnika. Država ili javni sektor nije pravi vlasnik ni jednog m2 površine. Pravim vlasnicima je to bilo oduzimano u periodu 1918-1923 i masovno 1945-1952.
Vojvodjansku zemlju sadašnji vlastodržci ne mogu ni pod kojim uslovima prodati, niti je njihova niti je to kao što neki pišu srpska ili srbijanska zemlja.

koga briga za to

pre 11 godina

Meni je ovo interesantno. Sve smo doživeli, još samo da nam šeici budu poslodavci.
Nadam se da neće naterati srpske žene da nose ferdže.
(iduljudi, 8. januar 2013 23:29)

A ja se nadam da će ih naterati da se bave nečim drugim (možda poljoprivredom?) osim birokratije.
Nama treba bolja ekonomija, jer smo siromašni a ne feminizam,u čemu smo prebogati.

Tiemie

pre 11 godina

Ova poseta šeika Ujedinjenih Emirata je veoma značajna za unapređenje odnosa Srbije i UAR-a, koja nam može biti značajan partner. Veliki broj predviđenih bilateralnih susreta, pružaju dobru priliku da se otvori mogućnosti za dogovor o saradnji u mnogim oblastima.

Robin Hud

pre 11 godina

Nesto ne pamtim da su seici dolazili u poslednjih 10 godina u Srbiju, sta ih je to sprecavalo ili bolje reci ko nije zeleo da se Srbija razvija i da se ulaze u nju.

nekadasnji pravoslavac

pre 11 godina

Iz jedne srednjovekovne satrapije u drugu.Jevandjelije i sharija ruku u ruku.Zajedno sa Zajedom.Dobro ovaj covek dole primeti;"Bice nam seici poslodavci".Da, bas na to smo spali.Tako je to kad se prosijaci ushodaju sa kapom u ruci.

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Tako radi prava vlada za svoj narod,nema spavanja,sto pre tu mogucnost pretvoriti u delo i paralelno sa tim uvesti RWE- u realizaciju a sa kinezima u autoputevima i Dunavom-3 od 5-milijardi eura to bi morao da bude ventil za privredu u punom zamahu do kraja ove godine,kada se ovo sve dogodi moci cemo da damo pravi sud o ovoj vladi,za sada vrlo dobro.

Seele

pre 11 godina

Srbija se polako vraća na nekadašnju poziciju kada je uspešno sarađivala sa mnogim zemljama iz celog sveta. Poseta princa iz UAE pruža nove mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje, investiranja u Srbiju i razvoj odbrambenih tehnologija. Po svemu sudeći ovo će biti veoma koristan susret koji će pospešiti razvoj Srbije.

precanin

pre 11 godina

Narode, svih nacionalnosti, vera i vi koji ste u manjini a, koji mislite svojom glavom , ovaj nam se popeo na grbacu, tesko cemo ga se kurtalisati !?
Zapamtite ovo, ponovo jase diktatura proleterijata, namazana demokratijom , patriotizmom i voljom naroda ! Daj Boze da gresim !?

BOBAN

pre 11 godina

Podrzavam dolazak seika i otvaranje Srbije prema Emiratima. Ako nismo bili gadljivi na Amere, Ruse i Kineze nevidim u cemu je problem. Hocemo investicije iz celog sveta i firme koje rade ! Samo napred Srbijo !

strina

pre 11 godina

Gde se Dinkic umesa tu ni korov vise ne uspeva. Bezi Mohamede prvim slobodnim prevozom nazad odakle si dosao, neces se najesti leba ako sa Dinkicem budes pravio biznis.

Orijent

pre 11 godina

Izgleda da ćemo umesto jeftinog Orijenta postati samo Orijent. Zemlje EU se razvališe da privuku njihov i kineski kapital ne bi li se izvukli iz recesije.

Duca7

pre 11 godina

Ova poseta pruža velike mogućnosti za dogovor o saradnji u mnogim oblastima. Potrebno je puno susreta i razgovora sa svima, kako bi se popravila prilično loša slika Srbije u očima svetske javnosti i pritom ostvarila saradnja u okviru zajedničkih interesa.

sale

pre 11 godina

Emirati su veoma prosperitetna i napredna zemlja, sa najvećim procentom visokoobrazovanih žena u celom arapskom svetu. Sve pare od izvoza nafte ulažu u obrazovanje i visoke tehnologije, proizvodnju znanja - investiraju u budućnost kada nafta bude iscrpljena. Oni će biti nova Švajcarska Bliskog Istoka ( za sada su Norveška Bliskog Istoka :-) ). Tako da, nemojmo da se sprdamo sa pametnijima od nas, od njih treba da učimo (i bukvalno).

dacaa

pre 11 godina

Čovek dolazi po svoje što je nedavno pazario kada su naša dva zvaničnika bila kod njega čekao samo da se završe papiri. Koje crne investicije. Samo se nadam da mu šta ne dugujemo.

MP

pre 11 godina

@abc.
Svaki emirat ima svog seika (vladara), ali seik Abu Dhabi-a je istovremeno seik cele drzave (UAE), i da, ima naslednika. o je tako jos od ujedinjenja 1971. Inace, seik Dubaia je istovremeno i premijer UAE-a.

Igor

pre 11 godina

Prva stvar, otvorite ambasadu u UAE-u...!!!
Crna Gora koji ima slovom i brojem 25oro drzavljana u UAE-u ima svoje predstavnistvo...srpskih drzavljana ima "svega" 6-7 hiljada, te je potpuno razumljivo sto konzularne poslove zavrsavamo preko ultimativnih zgubidana u Egiptu.
Inace ovde se i u medijima provlaci prica o kupovini zemljista i lucnim kapacitetima, naoruzanje niko ne spominje...
U svakom slucaju, savet svim oblicima lopuza u drzavnim strukturama ...ovo je ozbiljna zemlja sa ozbiljnim dostignucima (UAE ne Srbija :))...nemaju nameru da trose vreme i novac na igre koje im ratatatirci spremaju...
Iskoristite sansu za saradnju, moze se visestruko vratiti...ukoliko uvide potencijal, naravno!...doduse, kao skeptik plasim se da pre svega ne vide glib, mulj i fekalije!

Proka

pre 11 godina

UAE- united arab emirats - ujedinjeni arapski emirati - to nije jedna zemlja, nego vise emirata...tako da nema princa nasljednika..svaki emirat ima svog "emira", a UAE nemaju "nasljednika"
(abc, 8. januar 2013 20:14)

Očigledno je da ti ne znaš ni na mapi da pokažeš gde je UAE. E pa ima 7 emirata, a Abu Dabi je 66% teritorije UAE, a ima 95% nafte u UAE, Abu Dhabi je glavni emirat, bio i ostaće, a njihov šeik je šeik šeikova, tako da nam dolazi neko veoma bitan u posetu.

Serpullum

pre 11 godina

Podržavam saradnju sa svima u okviru zajedničkih interesa, jer smo mi mala zemlja koja mora da opstane i održava kontakte sa svima koji nam mogu biti dobri partneri, radi boljeg života svojih građana.

Dragan

pre 11 godina

Ova ce prica biti zalosna.Prodajemo jednino sto vredi kod nas i cime hranimo nasu decu, zemljiste i relativno cistu okolinu.
Da se pitam nikada to ne bih uradio, ali posto se Dinkic tu umesao bice svasta.

Veliki vezir Iznogud

pre 11 godina

Šeik došao u pustinju da nam uzme poslednju oazu.

Isnogood-a upoznajte sa Dobrosavom Gajićem, mislim da bi se slagali.

xyz

pre 11 godina

@UAE- united arab emirats - ujedinjeni arapski emirati - to nije jedna zemlja, nego vise emirata...tako da nema princa nasljednika..svaki emirat ima svog "emira", a UAE nemaju "nasljednika"
(abc, 8. januar 2013 20:14)

ahahaha, glupost. UAE je zemlja. Predsednik je uvek emir Abu Dhabija, a naslednik njegov brat ili sin, najstariji iz porodice. Premijer je uvek emir Dubaia, a naslednik njegov opet isto iz porodice. Tako da UAE imaju svog naslednika.

Nebojsa

pre 11 godina

Ej Seki, Seki,
tako ti Alaha,
dovescu te Seki,
do prosjackog stapa!

Hteo sam da budem ozbiljan, ali kako kada sam procitao kakava ce ekipa da saceka "velikog investitora".

iduljudi

pre 11 godina

Nakon što ga je Zapad odbio, da bi dobio finansijsku pomoć za svoju zemlju od arapskih zemalja, gabonski predsednik Bongo (sin) se preobratio iz katoličke u islamsku veru. Od siromašne bivše francuske kolonije, nastala je zemlja masovne igradnje. Mogao bi Dinkić da se ugleda na Bonga i pomogne finansijski procvat Srbije.