Četvrtak, 03.01.2013.

16:01

London EU: Prihvatite GMO

Britanski ministar za poljoprivredu Oven Paterson se založio za ubrzanje procesa odobravanja genetski modifikovanih (GM) useva u Evropskoj Uniji.

Izvor: Tanjug

London EU: Prihvatite GMO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Ја

pre 10 godina

Лондонска студија шокирала и Монсанто – ГМО изразито канцероген!

Напокон је објављена дуго очекивана прва студија о Монсантовом ГМО семену и средству за третирање корова коју је обавило Краљевски универзитет у Лондону, те је донела шокантне резултате.

http://www.vaseljenska.com/vesti/londonska-studija-sokirala-monsanto-gmo-izrazito-kancerogen/

Milan Zaric

pre 11 godina

Neverovatno je koliko je apsurdnih izjava.
Vitamin A?!
Zar vitamina nema u organskoj hrani?
Da li je uzrok nedostatka vitamina, nedostatak GMO?!
Ili nepravilna ishrana i način života koji je dosao baš iz zemalja odakle nam stiže i GMO?!
Stvarno se divim lobistima koji žele GMO i nisam siguran da su glupi i da neznaju kakvu opasnost donosi taj otrov zvani GMO.

NoGMO

pre 11 godina

Ne GMO. Ako ovi naši slabići na vlasti dozvole, odgovor je samo jedan - nikakva hrana se ne kupuje iz EU, plus ni domaća koja je iz GMO semena. Hoćete profit - nećete ga dobiti.

David

pre 11 godina

Nemam njivu nikad nisam ziveo na selu ali sta sam sve o ovme procitao rekao bih ljudima koji se ovim bave NIKAD ALI NIKAD OVO NE POSEJ NEMOJ BITI ROB NA SOPSTVENOJ NJIVI. Ma ljudi vec sve o ovo me znate ova tema i netreba da se vrti a kao prvo mi sa eu nemamo nista niti smo clanica. Da nece mozda sutra da zabrane i svu stoku na ovoj planeti koja nije rodjena u toj oprostite u...americi. Nije mi jasno zassto citav svet ne podigne svoj glas i jednom zauvek rescisti sa tim ludacima da ih vise nema. Mnogo je vise onih kojima su dosadili i onih koji ih mrze nego onima sto bi sa njima.

Milan

pre 11 godina

Tužno je što je profit postao glavni argument za sve, a o budućnosti i generacijama koje dolaze se nemisli. Bitno je da velike kompanije poseju svoje seme tamo gde još nisu pa da se hvatamo za glavu kad bude kasno.

Ako Gmo zatreba za lečenje bolesti može se gajiti u malim količinama u izolovanim uslovima.

Ono što neznam je da li naša zemlja poseduje labaratorije za testiranje prisustva Gmo? Da li posedujemo banke gena autohtonih vrsta?

buki

pre 11 godina

Imperija pokusava da i dalje bude imperija zavisnost zavisnost i samo zavisnost moto koji ih pokrece jos od kolonijalizm kakvo zlo zemaljsko

Vladimir Perišić

pre 11 godina

Postao je Coldrex i Fervex mnogo bolji od belog luka , limuna i kiselog kupusa ... evo sad i zlatni pirinač protiv slepila ... imali smo crvenu bandu , fašiste , ali ekipa koja gura GMO i farmaceutsku priču je najgora do sada , ali verujem u konačnu pobedu , što bi rekao Theoden "A sword day... a red day... ere the sun rises! " :D

Ras

pre 11 godina

Jeste, ubacili su dodatne kolicine vitamina A! Ali sta je sa ostalim sastojcima koje prikrivaju bas ovako sto potenciraju samo pozitivnu stranu a negativnu potpuno prikrivaju!

kopriva

pre 11 godina

Ovde je bitan samo profit a ne zdravlje ljudi. Sve je to lepo povezano. Prvo jedeš GMO, daješ pare utzgajivačima (ovi deo novca daju proizvođačkima semena), kada nakon izvesnog broja godina ili decenija oboliš od neke "čudne" bolesti (uglavnom tumori) opet ideš kod njih samo ovoga puta kupuješ skupe lekove za svoju bolest. Tako sve ide u krug, a lova uvek ostaje "kod kuće".
Daću jedan ilustrativni primer koji nema veze sa GMO, ali je to princip delovanja. Kada sam se nedavno razboleo i hteo da kupim neki imuno preparat (kojih su prepune apoteke u Srbiji), lepo mi je rečeno: Nemoj to uzimati, to je čista hemija, sve što ti oni nude imaš u svežoj i prirodnoj hrani. Umesto tih skupih kapsula uzmi med, propolis, voće, povrće itd... Na moje pitanje zašto to prave ako je štetno i nema efekta koji obećavaju, dobio sam odgovor: Zato što je to farmako industrija, njima je cilj da zarade, a ako se od tolike hemije razboliš, ne brini, imaju oni i lekove za tebe.

andrija

pre 11 godina

zbog ovakvih klošara koji su izlobirani velikim parama a svoju decu i sebe hrane organskom hranom ovaj svet je na losem putu.stop gmo u srbijphp.pasce svaka vlada koja ovo dozvoli.a ko bude izlobiran bice novi vuk brankovic,i kao i miskovicu kad tad ce doci pravda na vrata

cs

pre 11 godina

Konzumiranje GMO kukuruza kod pacova je izazvalo rast tumora, prema najnovijim istraživanjima...
http://www.naturalnews.com/037249_gmo_study_cancer_tumors_organ_damage.html
Prijatno!

molekularniBiolog

pre 11 godina

EU citizen @ ovo sto si ti napisao je cist dokaz da GMO ostecuje ljudsku psihu! dali ti nekad razmisljas kriticki na ono sto serviraju preko medija?

Vlada pn

pre 11 godina

I da idemo sad pod predpostavkom i da prihvatimo GMO seme(to se nadam se nece desiti)i onda nam samo jednog trenutka saopste da vise nemaju semena za prodaju vec da su prioriteti velike zemlje i mi pocrkamo od gladi.

E pa vise volim svoju ukusnu crvljivu jabuku koja se topi u ustima nego njihovu na oko lepu ali bezukusnu i plasticnu.

Zivela moja crvljiva jabuka!!!!!

nucky thompson

pre 11 godina

a da mi Srbi ne budemo tako iskljucivi kao uvijek??? da pridjemo trezveno svakom problemu umjesto sto uvijek lajemo??? dijeloi GMO hrane su vec odavno na srpskim trpezama, i ja ne vidim zasto se sad dize tolika buka!!!
jos gori su mi ovi sto su odgledali 2-3 filma na internetu o Monsantu, Americkom FEDs, i sad su kao dozivili otkrovenje i sve im se otvorilo!!!! nego fino sutra na sljaku, da se nesto korisno uradi, umjesto sto se bistri svjetska ekonomija i svjetska politika ( i naravno zavjere).
poz EU Citizen-u

Selja

pre 11 godina

AMAN VISE SA TIM GMO!

KOLIKO VAS PLACA MONSATO I OSTALI DA NE PRESTAJETE DA OTVARATE USTA KAKO JE TO DOBRO! OK, PA JEDITEEEEEE SAMI I OSTAVITE NAS VISE NA MIRU!

Aleksandar

pre 11 godina

@EU Citizen

Ne lupaj. Raspitaj se kod bilo kog poljoprivrednog tehnologa, nekog koji je nije korumpiran, sta radi, sta cini, bilo koja GM kultura. Koji geni i geni cega se implementiraju u postojece voce, povrce i zitarice. A to vazi i za ostale koji podrzavaju ovu "tehnologiju".
Sta, majka priroda je budala, a mi smo pametni? Nas ne bi ni bilo da nije nje.

ITjevac

pre 11 godina

Dzabe se mi bunimo. Gm usevi i biljke ce doci i kod nas za koju godinu. Korumpirani politicari, selektivna pravda... Miodrag Kostic ce da pokupi med GM proizvoda u Srbiji. Zivi bila pa videli da ce se sve to zaista i desiti.

hidra

pre 11 godina

ефикасан план за свођење људске популације на одрживу бројку. цака је избећи да будеш сведен већ онај који своди. све друго је празна прича. правда не постоји.

Što dalje od Srbije

pre 11 godina

Zašto se svako malo ova fotografija i vesti o GMO nalaze na ovim stranicama???Jel to nešto zaista TOLIKO presirano u tajnosti , pa vi MORATE o tome da pišete?? Mislim na poljoprivrednom fakultetu je skoro bilo presiranje oko sadnje ŠLJIVE GMO-"medena-slatka" ili tako neki idiotski naziv -kao u priči o Ivici i Marici i VEŠTICI!Nismo mi baš toliko...sikter od Srbije!

dejan

pre 11 godina

u poslednje vreme kakva god da vest stigne iz londona ko da ju je sam djavo pisao.
zaista me zanimaju njihovi pozadinski motivi. nemoguce je da su u pitanju samo pare. ne mogu da prihvatim da je neko u stanju da se ponasa tako samo zbog para. ima tu jos nesto. nesto strasno cini mi se...

Licemeri licemerni

pre 11 godina

Kakva budalaština, bezobrazluk i licemerje! Samo ti NARANI SVOJU DECU I SEBE GMO proizvodima i ne brini zbog slepila, a nas samo ZAOBIDJI U ŠIROKOM LUKU i uopšte se ne obaziri na naše "slepilo" !! Naše je-naša briga! Daleko ti lepa kuća!

Брања

pre 11 godina

Британија, амерички тројански коњ у ЕУ. Теба их истерати из ЕУ па нек они и њихови колонисти са оне стране океана ждеру канцерогени кукуруз.

andrej

pre 11 godina

zbog ovog s**** sa GMO bi trebalo izaci na ulice i protestovati vise nego zbog internet cenzure!ovde su ljudski zivoti u pitanju a vidite ko naj vise forsira ta g**** USA i GB znaci nek jedu samo ako im je toliko stalo!

superhacker

pre 11 godina

GMO koncepcija: kupi kod mene svake godine zrno, a onda i specijalni dodatak koji pravim samo ja kao i specijalnu smesu i alat za sadjenje koji pravim samo ja... a da ti ne bi crkavalo to sto posejes kupi od mene novo i jos bolje zrno, malo skuplje ali boze moooj...e da a posle mog zrna nista drugo ne niche pa onda opet izvoli kod mene u radnju jer ja imam ono sto ti treba...

EU Citizen

pre 11 godina

Džabe oni pričaju evropskim crveno-crno-zelenim mračnjacima koji se neće smiriti dok ovaj kontinent potpuno ne upropaste i ne gurnu ga nazad u srednji vek. A, sudeći po komentarima i, naravno, sasvim predvidljivo, ove mračnjačke, antitehnološke ideje EU "lubenica" (spolja zeleni, unutra crveni :) ) očigledno nailaze na izuzetno plodno tlo u vazda regresivnoj i kolektvističkim i represivnim ideologijama sklonoj Srbiji. Cool, ovaj svet je pravedan, za deceniju-dve, kada budete jeli korenje, to jest, kada dođe vreme da oni koji gledaju unapred i misle sve zajedno, i vas periferne nesrećnike i EU-lumene do kraja pokupuju, biće to za kikiriki, ako vas uopšte bude, i ako iko bude hteo da vas takve i za kikiriki kupi :)))

Breeder

pre 11 godina

(Ceda, 3. januar 2013 16:53) :
" Cinjenica je da GM zrno ne moze da se seje od zrna kog ste proizveli vec morate da ga kupujete svake godine "
Ovo je samo delimicno tacno..Sve do pre par godina GM seme nije u sebi imalo tzv 'terminator gen' ciji je 'posao' da seme iz ploda sledece generacije ne daje plod. Terminator gen se ugradjuje i u organizme koji nisu GM. Hocu da kazem: Ako ste sacuvali seme i zasadili ga i dobili nove biljke i plodove, jos uvek NE znaci da to seme nije GM.
Mene vise raduje jedna druga vest iz Poljske, koja je danas zabranila uzgajanje GM krompira i kukuruza, uprkos liberalizaciji na nivou EU za GMO:
http://www.eubusiness.com/news-eu/poland-biotech.llx/
Nadam se da ce slobodni narodi i drzave pratiti primer Poljske, Madjarske, Austrije..Bojim se korumpiranih politicara i ovde gde zivim (NL) i u Srbiji.
Cuvajte seme svega sto ukusno pojedete. Osusite seme pa ga stavite u zamrzivac, u 'suvo' pakovanje. Tako moze zadrzati klijavost decenijama. Gram dobrog semena ce jednog dana vredeti mnogo vise od grama zlata. GMO polen se siri brze nego sto bi mi verovali.
Radim na ukrstanju i poboljsanju jedne biljne vrste i verujte da znam o cemu vam pisem
Ziveli mi u Zdravlju i bez gmo smeca

Amos

pre 11 godina

Kakvi prevaranti...
Idi to pricaj tamo u subsaharskoj Africi g. Patersone. Ne vidim nesto da u EU stotine hiljada mladih ljudi oslepljuje zbog manjka vitamina A.

TO sto lobiranje slabi (ako ne laze i za to) moze samo da znaci da su ljudi sve vise svesnijih "neospornih" PROBLEMA koje GMO hrana donosi.

Kad vec pominjes 16 miliona poljoprivrednika - pitaj one indijske poljoprivrednike koji su masovno izvrsavali samoubistva nakon sto su uhvaceni u vrzino kolo kupovine GMO semena svake godine i odlaska u sve gori i gori dug, ostajuci bez imanja.
A cak ni ta samoubistva ustvari nisu pomagala njihovim porodicama jer je dug ustvari ostajao. Ljudi se ubijali zbog sramote a ne zato sto je to neki izlaz.

kzen

pre 11 godina

Nije tehnologija zastrasujuca, zastrasujuci su pohlepni ljudi koji je guraju i njihovi planovi da svojim GM usevima od kojih je nemoguce dobiti seme za sledecu zetvu porobe poljoprivredne proizvodjace sirom planete i ucine ih u potpunosti zavisnim od njihovog proizvoda...

pošto su počeli da truju - ne bih se više potpisivao

pre 11 godina

"zlatni pirinač" sprečava slepilo- jaooo kako je to slatko... A u knjizi "Seme smrti", autori knjige( by the way i kreatori zlatnog pirinča) priznaju da je taj pirinač izazvao neplodnost kod 200 000 Filipinki kad su ga prvi put poslali na Filipine u vidu humanitarne pomoći.

popeye

pre 11 godina

Inace, sta, opet bombardovanje? Nije samo Kosmet u pitanju, kao nas nacionalni i verski identitet, vec nas goli egzistencijalni i bioloski opstanak. Razmisljajte i korak unapred. Sloboda za Srbiju!

aca

pre 11 godina

koja propaganda, nadam se da nase vlasti nece nasesti na ovu pricu...za sve koji ne znaju GMO seme moze da se koristi samo jednom, i sledece godine ponovo morate da kupite od iste kompanije seme, i tako zauvek...a samo seme je tako genetski modifikovano da u sebi sadrzi gene koji sami proizvode herbicide, tj. stvarno nema korova, ali niko ne kaze sta ce se desiti kada pojedete to...jedino ozbiljno istrazivanje su radili Rusi, i po njemu ko jede GMO hranu, vec u trecoj generaciji daje potpuno sterilno potomstvo, istrazivanje je radjeno na pacovima

Pelud

pre 11 godina

Pametni pčelari iz Poljske su protestima na vreme izbacili Monsanto iz Poljske, evropski sud pravde je shvatio da će pčele postati ugrožena vrsta i zato su pčelari dobili sve i jednu presudu protiv Monsanta, a Englezi su uvek bili američki privezak , da im ameri kažu da je povećana emisija ugljen dioksida dobra za čovečanstvo, oni bi aminovali i ubeđivali celu evropu koje su prednosti staklene bašte.

Ceda

pre 11 godina

Svako svoga konja hvali.Cinjenica je da GM zrno ne moze da se seje od zrna kog ste proizveli vec morate da ga kupujete svake godine i to verovatno od njih jer je to visoka tehnologija i zasticena.Cinjenica je i da kroz GM zrno mogu da nam uvezu razne bolesti i viruse kad god pozele i da nas satru u korenu.Cinjenica je i da je i kod njih organska hrana na ceni i sve trazenija.Ima jos mnogo toga sto nije za javnost.Pa kad se sve sagleda ja ne vidim zasto bi mi radili protiv sebe i svoje dece.Zasucimo mi rukave i radimo...hrane imamo ne samo za sebe vec i za svoju decu a oni neka jedu svoju GM hranu.Borimo se za sebe i nasu decu molim vas

Нећемо у ЕУрај(х)!!!

pre 11 godina

Нећемо да будемо ''напредни'' у уништавању наших живота и свеукупности живота. Ми ћемо бити ''назадни'' у очувању живота, багро из Британије. Добро вам је Александар Лукашенко, председник Белорусије, рекао: ''Демократија, каква је код вас и у Америци, за нас је неприхватљива. Ваша демократија убија изван граница ваше земље милионе невиних људи. Чак и да сте то урадили грешком, требало би да се сакријете у мишију рупу и да из ње не излазите. Ви немате право ништа да говорите, не само са говорнице ОУН, већ уопште немате права да говорите пошто сте убијали људе!''

Breeder

pre 11 godina

(Ceda, 3. januar 2013 16:53) :
" Cinjenica je da GM zrno ne moze da se seje od zrna kog ste proizveli vec morate da ga kupujete svake godine "
Ovo je samo delimicno tacno..Sve do pre par godina GM seme nije u sebi imalo tzv 'terminator gen' ciji je 'posao' da seme iz ploda sledece generacije ne daje plod. Terminator gen se ugradjuje i u organizme koji nisu GM. Hocu da kazem: Ako ste sacuvali seme i zasadili ga i dobili nove biljke i plodove, jos uvek NE znaci da to seme nije GM.
Mene vise raduje jedna druga vest iz Poljske, koja je danas zabranila uzgajanje GM krompira i kukuruza, uprkos liberalizaciji na nivou EU za GMO:
http://www.eubusiness.com/news-eu/poland-biotech.llx/
Nadam se da ce slobodni narodi i drzave pratiti primer Poljske, Madjarske, Austrije..Bojim se korumpiranih politicara i ovde gde zivim (NL) i u Srbiji.
Cuvajte seme svega sto ukusno pojedete. Osusite seme pa ga stavite u zamrzivac, u 'suvo' pakovanje. Tako moze zadrzati klijavost decenijama. Gram dobrog semena ce jednog dana vredeti mnogo vise od grama zlata. GMO polen se siri brze nego sto bi mi verovali.
Radim na ukrstanju i poboljsanju jedne biljne vrste i verujte da znam o cemu vam pisem
Ziveli mi u Zdravlju i bez gmo smeca

Pelud

pre 11 godina

Pametni pčelari iz Poljske su protestima na vreme izbacili Monsanto iz Poljske, evropski sud pravde je shvatio da će pčele postati ugrožena vrsta i zato su pčelari dobili sve i jednu presudu protiv Monsanta, a Englezi su uvek bili američki privezak , da im ameri kažu da je povećana emisija ugljen dioksida dobra za čovečanstvo, oni bi aminovali i ubeđivali celu evropu koje su prednosti staklene bašte.

pošto su počeli da truju - ne bih se više potpisivao

pre 11 godina

"zlatni pirinač" sprečava slepilo- jaooo kako je to slatko... A u knjizi "Seme smrti", autori knjige( by the way i kreatori zlatnog pirinča) priznaju da je taj pirinač izazvao neplodnost kod 200 000 Filipinki kad su ga prvi put poslali na Filipine u vidu humanitarne pomoći.

Нећемо у ЕУрај(х)!!!

pre 11 godina

Нећемо да будемо ''напредни'' у уништавању наших живота и свеукупности живота. Ми ћемо бити ''назадни'' у очувању живота, багро из Британије. Добро вам је Александар Лукашенко, председник Белорусије, рекао: ''Демократија, каква је код вас и у Америци, за нас је неприхватљива. Ваша демократија убија изван граница ваше земље милионе невиних људи. Чак и да сте то урадили грешком, требало би да се сакријете у мишију рупу и да из ње не излазите. Ви немате право ништа да говорите, не само са говорнице ОУН, већ уопште немате права да говорите пошто сте убијали људе!''

Ceda

pre 11 godina

Svako svoga konja hvali.Cinjenica je da GM zrno ne moze da se seje od zrna kog ste proizveli vec morate da ga kupujete svake godine i to verovatno od njih jer je to visoka tehnologija i zasticena.Cinjenica je i da kroz GM zrno mogu da nam uvezu razne bolesti i viruse kad god pozele i da nas satru u korenu.Cinjenica je i da je i kod njih organska hrana na ceni i sve trazenija.Ima jos mnogo toga sto nije za javnost.Pa kad se sve sagleda ja ne vidim zasto bi mi radili protiv sebe i svoje dece.Zasucimo mi rukave i radimo...hrane imamo ne samo za sebe vec i za svoju decu a oni neka jedu svoju GM hranu.Borimo se za sebe i nasu decu molim vas

superhacker

pre 11 godina

GMO koncepcija: kupi kod mene svake godine zrno, a onda i specijalni dodatak koji pravim samo ja kao i specijalnu smesu i alat za sadjenje koji pravim samo ja... a da ti ne bi crkavalo to sto posejes kupi od mene novo i jos bolje zrno, malo skuplje ali boze moooj...e da a posle mog zrna nista drugo ne niche pa onda opet izvoli kod mene u radnju jer ja imam ono sto ti treba...

Amos

pre 11 godina

Kakvi prevaranti...
Idi to pricaj tamo u subsaharskoj Africi g. Patersone. Ne vidim nesto da u EU stotine hiljada mladih ljudi oslepljuje zbog manjka vitamina A.

TO sto lobiranje slabi (ako ne laze i za to) moze samo da znaci da su ljudi sve vise svesnijih "neospornih" PROBLEMA koje GMO hrana donosi.

Kad vec pominjes 16 miliona poljoprivrednika - pitaj one indijske poljoprivrednike koji su masovno izvrsavali samoubistva nakon sto su uhvaceni u vrzino kolo kupovine GMO semena svake godine i odlaska u sve gori i gori dug, ostajuci bez imanja.
A cak ni ta samoubistva ustvari nisu pomagala njihovim porodicama jer je dug ustvari ostajao. Ljudi se ubijali zbog sramote a ne zato sto je to neki izlaz.

andrej

pre 11 godina

zbog ovog s**** sa GMO bi trebalo izaci na ulice i protestovati vise nego zbog internet cenzure!ovde su ljudski zivoti u pitanju a vidite ko naj vise forsira ta g**** USA i GB znaci nek jedu samo ako im je toliko stalo!

aca

pre 11 godina

koja propaganda, nadam se da nase vlasti nece nasesti na ovu pricu...za sve koji ne znaju GMO seme moze da se koristi samo jednom, i sledece godine ponovo morate da kupite od iste kompanije seme, i tako zauvek...a samo seme je tako genetski modifikovano da u sebi sadrzi gene koji sami proizvode herbicide, tj. stvarno nema korova, ali niko ne kaze sta ce se desiti kada pojedete to...jedino ozbiljno istrazivanje su radili Rusi, i po njemu ko jede GMO hranu, vec u trecoj generaciji daje potpuno sterilno potomstvo, istrazivanje je radjeno na pacovima

popeye

pre 11 godina

Inace, sta, opet bombardovanje? Nije samo Kosmet u pitanju, kao nas nacionalni i verski identitet, vec nas goli egzistencijalni i bioloski opstanak. Razmisljajte i korak unapred. Sloboda za Srbiju!

kzen

pre 11 godina

Nije tehnologija zastrasujuca, zastrasujuci su pohlepni ljudi koji je guraju i njihovi planovi da svojim GM usevima od kojih je nemoguce dobiti seme za sledecu zetvu porobe poljoprivredne proizvodjace sirom planete i ucine ih u potpunosti zavisnim od njihovog proizvoda...

EU Citizen

pre 11 godina

Džabe oni pričaju evropskim crveno-crno-zelenim mračnjacima koji se neće smiriti dok ovaj kontinent potpuno ne upropaste i ne gurnu ga nazad u srednji vek. A, sudeći po komentarima i, naravno, sasvim predvidljivo, ove mračnjačke, antitehnološke ideje EU "lubenica" (spolja zeleni, unutra crveni :) ) očigledno nailaze na izuzetno plodno tlo u vazda regresivnoj i kolektvističkim i represivnim ideologijama sklonoj Srbiji. Cool, ovaj svet je pravedan, za deceniju-dve, kada budete jeli korenje, to jest, kada dođe vreme da oni koji gledaju unapred i misle sve zajedno, i vas periferne nesrećnike i EU-lumene do kraja pokupuju, biće to za kikiriki, ako vas uopšte bude, i ako iko bude hteo da vas takve i za kikiriki kupi :)))

Vlada pn

pre 11 godina

I da idemo sad pod predpostavkom i da prihvatimo GMO seme(to se nadam se nece desiti)i onda nam samo jednog trenutka saopste da vise nemaju semena za prodaju vec da su prioriteti velike zemlje i mi pocrkamo od gladi.

E pa vise volim svoju ukusnu crvljivu jabuku koja se topi u ustima nego njihovu na oko lepu ali bezukusnu i plasticnu.

Zivela moja crvljiva jabuka!!!!!

Selja

pre 11 godina

AMAN VISE SA TIM GMO!

KOLIKO VAS PLACA MONSATO I OSTALI DA NE PRESTAJETE DA OTVARATE USTA KAKO JE TO DOBRO! OK, PA JEDITEEEEEE SAMI I OSTAVITE NAS VISE NA MIRU!

dejan

pre 11 godina

u poslednje vreme kakva god da vest stigne iz londona ko da ju je sam djavo pisao.
zaista me zanimaju njihovi pozadinski motivi. nemoguce je da su u pitanju samo pare. ne mogu da prihvatim da je neko u stanju da se ponasa tako samo zbog para. ima tu jos nesto. nesto strasno cini mi se...

kopriva

pre 11 godina

Ovde je bitan samo profit a ne zdravlje ljudi. Sve je to lepo povezano. Prvo jedeš GMO, daješ pare utzgajivačima (ovi deo novca daju proizvođačkima semena), kada nakon izvesnog broja godina ili decenija oboliš od neke "čudne" bolesti (uglavnom tumori) opet ideš kod njih samo ovoga puta kupuješ skupe lekove za svoju bolest. Tako sve ide u krug, a lova uvek ostaje "kod kuće".
Daću jedan ilustrativni primer koji nema veze sa GMO, ali je to princip delovanja. Kada sam se nedavno razboleo i hteo da kupim neki imuno preparat (kojih su prepune apoteke u Srbiji), lepo mi je rečeno: Nemoj to uzimati, to je čista hemija, sve što ti oni nude imaš u svežoj i prirodnoj hrani. Umesto tih skupih kapsula uzmi med, propolis, voće, povrće itd... Na moje pitanje zašto to prave ako je štetno i nema efekta koji obećavaju, dobio sam odgovor: Zato što je to farmako industrija, njima je cilj da zarade, a ako se od tolike hemije razboliš, ne brini, imaju oni i lekove za tebe.

David

pre 11 godina

Nemam njivu nikad nisam ziveo na selu ali sta sam sve o ovme procitao rekao bih ljudima koji se ovim bave NIKAD ALI NIKAD OVO NE POSEJ NEMOJ BITI ROB NA SOPSTVENOJ NJIVI. Ma ljudi vec sve o ovo me znate ova tema i netreba da se vrti a kao prvo mi sa eu nemamo nista niti smo clanica. Da nece mozda sutra da zabrane i svu stoku na ovoj planeti koja nije rodjena u toj oprostite u...americi. Nije mi jasno zassto citav svet ne podigne svoj glas i jednom zauvek rescisti sa tim ludacima da ih vise nema. Mnogo je vise onih kojima su dosadili i onih koji ih mrze nego onima sto bi sa njima.

Milan

pre 11 godina

Tužno je što je profit postao glavni argument za sve, a o budućnosti i generacijama koje dolaze se nemisli. Bitno je da velike kompanije poseju svoje seme tamo gde još nisu pa da se hvatamo za glavu kad bude kasno.

Ako Gmo zatreba za lečenje bolesti može se gajiti u malim količinama u izolovanim uslovima.

Ono što neznam je da li naša zemlja poseduje labaratorije za testiranje prisustva Gmo? Da li posedujemo banke gena autohtonih vrsta?

Aleksandar

pre 11 godina

@EU Citizen

Ne lupaj. Raspitaj se kod bilo kog poljoprivrednog tehnologa, nekog koji je nije korumpiran, sta radi, sta cini, bilo koja GM kultura. Koji geni i geni cega se implementiraju u postojece voce, povrce i zitarice. A to vazi i za ostale koji podrzavaju ovu "tehnologiju".
Sta, majka priroda je budala, a mi smo pametni? Nas ne bi ni bilo da nije nje.

Vladimir Perišić

pre 11 godina

Postao je Coldrex i Fervex mnogo bolji od belog luka , limuna i kiselog kupusa ... evo sad i zlatni pirinač protiv slepila ... imali smo crvenu bandu , fašiste , ali ekipa koja gura GMO i farmaceutsku priču je najgora do sada , ali verujem u konačnu pobedu , što bi rekao Theoden "A sword day... a red day... ere the sun rises! " :D

buki

pre 11 godina

Imperija pokusava da i dalje bude imperija zavisnost zavisnost i samo zavisnost moto koji ih pokrece jos od kolonijalizm kakvo zlo zemaljsko

Брања

pre 11 godina

Британија, амерички тројански коњ у ЕУ. Теба их истерати из ЕУ па нек они и њихови колонисти са оне стране океана ждеру канцерогени кукуруз.

Licemeri licemerni

pre 11 godina

Kakva budalaština, bezobrazluk i licemerje! Samo ti NARANI SVOJU DECU I SEBE GMO proizvodima i ne brini zbog slepila, a nas samo ZAOBIDJI U ŠIROKOM LUKU i uopšte se ne obaziri na naše "slepilo" !! Naše je-naša briga! Daleko ti lepa kuća!

cs

pre 11 godina

Konzumiranje GMO kukuruza kod pacova je izazvalo rast tumora, prema najnovijim istraživanjima...
http://www.naturalnews.com/037249_gmo_study_cancer_tumors_organ_damage.html
Prijatno!

ITjevac

pre 11 godina

Dzabe se mi bunimo. Gm usevi i biljke ce doci i kod nas za koju godinu. Korumpirani politicari, selektivna pravda... Miodrag Kostic ce da pokupi med GM proizvoda u Srbiji. Zivi bila pa videli da ce se sve to zaista i desiti.

hidra

pre 11 godina

ефикасан план за свођење људске популације на одрживу бројку. цака је избећи да будеш сведен већ онај који своди. све друго је празна прича. правда не постоји.

andrija

pre 11 godina

zbog ovakvih klošara koji su izlobirani velikim parama a svoju decu i sebe hrane organskom hranom ovaj svet je na losem putu.stop gmo u srbijphp.pasce svaka vlada koja ovo dozvoli.a ko bude izlobiran bice novi vuk brankovic,i kao i miskovicu kad tad ce doci pravda na vrata

molekularniBiolog

pre 11 godina

EU citizen @ ovo sto si ti napisao je cist dokaz da GMO ostecuje ljudsku psihu! dali ti nekad razmisljas kriticki na ono sto serviraju preko medija?

Ras

pre 11 godina

Jeste, ubacili su dodatne kolicine vitamina A! Ali sta je sa ostalim sastojcima koje prikrivaju bas ovako sto potenciraju samo pozitivnu stranu a negativnu potpuno prikrivaju!

Što dalje od Srbije

pre 11 godina

Zašto se svako malo ova fotografija i vesti o GMO nalaze na ovim stranicama???Jel to nešto zaista TOLIKO presirano u tajnosti , pa vi MORATE o tome da pišete?? Mislim na poljoprivrednom fakultetu je skoro bilo presiranje oko sadnje ŠLJIVE GMO-"medena-slatka" ili tako neki idiotski naziv -kao u priči o Ivici i Marici i VEŠTICI!Nismo mi baš toliko...sikter od Srbije!

nucky thompson

pre 11 godina

a da mi Srbi ne budemo tako iskljucivi kao uvijek??? da pridjemo trezveno svakom problemu umjesto sto uvijek lajemo??? dijeloi GMO hrane su vec odavno na srpskim trpezama, i ja ne vidim zasto se sad dize tolika buka!!!
jos gori su mi ovi sto su odgledali 2-3 filma na internetu o Monsantu, Americkom FEDs, i sad su kao dozivili otkrovenje i sve im se otvorilo!!!! nego fino sutra na sljaku, da se nesto korisno uradi, umjesto sto se bistri svjetska ekonomija i svjetska politika ( i naravno zavjere).
poz EU Citizen-u

NoGMO

pre 11 godina

Ne GMO. Ako ovi naši slabići na vlasti dozvole, odgovor je samo jedan - nikakva hrana se ne kupuje iz EU, plus ni domaća koja je iz GMO semena. Hoćete profit - nećete ga dobiti.

Milan Zaric

pre 11 godina

Neverovatno je koliko je apsurdnih izjava.
Vitamin A?!
Zar vitamina nema u organskoj hrani?
Da li je uzrok nedostatka vitamina, nedostatak GMO?!
Ili nepravilna ishrana i način života koji je dosao baš iz zemalja odakle nam stiže i GMO?!
Stvarno se divim lobistima koji žele GMO i nisam siguran da su glupi i da neznaju kakvu opasnost donosi taj otrov zvani GMO.

Ја

pre 10 godina

Лондонска студија шокирала и Монсанто – ГМО изразито канцероген!

Напокон је објављена дуго очекивана прва студија о Монсантовом ГМО семену и средству за третирање корова коју је обавило Краљевски универзитет у Лондону, те је донела шокантне резултате.

http://www.vaseljenska.com/vesti/londonska-studija-sokirala-monsanto-gmo-izrazito-kancerogen/

EU Citizen

pre 11 godina

Džabe oni pričaju evropskim crveno-crno-zelenim mračnjacima koji se neće smiriti dok ovaj kontinent potpuno ne upropaste i ne gurnu ga nazad u srednji vek. A, sudeći po komentarima i, naravno, sasvim predvidljivo, ove mračnjačke, antitehnološke ideje EU "lubenica" (spolja zeleni, unutra crveni :) ) očigledno nailaze na izuzetno plodno tlo u vazda regresivnoj i kolektvističkim i represivnim ideologijama sklonoj Srbiji. Cool, ovaj svet je pravedan, za deceniju-dve, kada budete jeli korenje, to jest, kada dođe vreme da oni koji gledaju unapred i misle sve zajedno, i vas periferne nesrećnike i EU-lumene do kraja pokupuju, biće to za kikiriki, ako vas uopšte bude, i ako iko bude hteo da vas takve i za kikiriki kupi :)))

Нећемо у ЕУрај(х)!!!

pre 11 godina

Нећемо да будемо ''напредни'' у уништавању наших живота и свеукупности живота. Ми ћемо бити ''назадни'' у очувању живота, багро из Британије. Добро вам је Александар Лукашенко, председник Белорусије, рекао: ''Демократија, каква је код вас и у Америци, за нас је неприхватљива. Ваша демократија убија изван граница ваше земље милионе невиних људи. Чак и да сте то урадили грешком, требало би да се сакријете у мишију рупу и да из ње не излазите. Ви немате право ништа да говорите, не само са говорнице ОУН, већ уопште немате права да говорите пошто сте убијали људе!''

nucky thompson

pre 11 godina

a da mi Srbi ne budemo tako iskljucivi kao uvijek??? da pridjemo trezveno svakom problemu umjesto sto uvijek lajemo??? dijeloi GMO hrane su vec odavno na srpskim trpezama, i ja ne vidim zasto se sad dize tolika buka!!!
jos gori su mi ovi sto su odgledali 2-3 filma na internetu o Monsantu, Americkom FEDs, i sad su kao dozivili otkrovenje i sve im se otvorilo!!!! nego fino sutra na sljaku, da se nesto korisno uradi, umjesto sto se bistri svjetska ekonomija i svjetska politika ( i naravno zavjere).
poz EU Citizen-u

popeye

pre 11 godina

Inace, sta, opet bombardovanje? Nije samo Kosmet u pitanju, kao nas nacionalni i verski identitet, vec nas goli egzistencijalni i bioloski opstanak. Razmisljajte i korak unapred. Sloboda za Srbiju!

Pelud

pre 11 godina

Pametni pčelari iz Poljske su protestima na vreme izbacili Monsanto iz Poljske, evropski sud pravde je shvatio da će pčele postati ugrožena vrsta i zato su pčelari dobili sve i jednu presudu protiv Monsanta, a Englezi su uvek bili američki privezak , da im ameri kažu da je povećana emisija ugljen dioksida dobra za čovečanstvo, oni bi aminovali i ubeđivali celu evropu koje su prednosti staklene bašte.

pošto su počeli da truju - ne bih se više potpisivao

pre 11 godina

"zlatni pirinač" sprečava slepilo- jaooo kako je to slatko... A u knjizi "Seme smrti", autori knjige( by the way i kreatori zlatnog pirinča) priznaju da je taj pirinač izazvao neplodnost kod 200 000 Filipinki kad su ga prvi put poslali na Filipine u vidu humanitarne pomoći.

andrej

pre 11 godina

zbog ovog s**** sa GMO bi trebalo izaci na ulice i protestovati vise nego zbog internet cenzure!ovde su ljudski zivoti u pitanju a vidite ko naj vise forsira ta g**** USA i GB znaci nek jedu samo ako im je toliko stalo!

Ceda

pre 11 godina

Svako svoga konja hvali.Cinjenica je da GM zrno ne moze da se seje od zrna kog ste proizveli vec morate da ga kupujete svake godine i to verovatno od njih jer je to visoka tehnologija i zasticena.Cinjenica je i da kroz GM zrno mogu da nam uvezu razne bolesti i viruse kad god pozele i da nas satru u korenu.Cinjenica je i da je i kod njih organska hrana na ceni i sve trazenija.Ima jos mnogo toga sto nije za javnost.Pa kad se sve sagleda ja ne vidim zasto bi mi radili protiv sebe i svoje dece.Zasucimo mi rukave i radimo...hrane imamo ne samo za sebe vec i za svoju decu a oni neka jedu svoju GM hranu.Borimo se za sebe i nasu decu molim vas

aca

pre 11 godina

koja propaganda, nadam se da nase vlasti nece nasesti na ovu pricu...za sve koji ne znaju GMO seme moze da se koristi samo jednom, i sledece godine ponovo morate da kupite od iste kompanije seme, i tako zauvek...a samo seme je tako genetski modifikovano da u sebi sadrzi gene koji sami proizvode herbicide, tj. stvarno nema korova, ali niko ne kaze sta ce se desiti kada pojedete to...jedino ozbiljno istrazivanje su radili Rusi, i po njemu ko jede GMO hranu, vec u trecoj generaciji daje potpuno sterilno potomstvo, istrazivanje je radjeno na pacovima

Amos

pre 11 godina

Kakvi prevaranti...
Idi to pricaj tamo u subsaharskoj Africi g. Patersone. Ne vidim nesto da u EU stotine hiljada mladih ljudi oslepljuje zbog manjka vitamina A.

TO sto lobiranje slabi (ako ne laze i za to) moze samo da znaci da su ljudi sve vise svesnijih "neospornih" PROBLEMA koje GMO hrana donosi.

Kad vec pominjes 16 miliona poljoprivrednika - pitaj one indijske poljoprivrednike koji su masovno izvrsavali samoubistva nakon sto su uhvaceni u vrzino kolo kupovine GMO semena svake godine i odlaska u sve gori i gori dug, ostajuci bez imanja.
A cak ni ta samoubistva ustvari nisu pomagala njihovim porodicama jer je dug ustvari ostajao. Ljudi se ubijali zbog sramote a ne zato sto je to neki izlaz.

Breeder

pre 11 godina

(Ceda, 3. januar 2013 16:53) :
" Cinjenica je da GM zrno ne moze da se seje od zrna kog ste proizveli vec morate da ga kupujete svake godine "
Ovo je samo delimicno tacno..Sve do pre par godina GM seme nije u sebi imalo tzv 'terminator gen' ciji je 'posao' da seme iz ploda sledece generacije ne daje plod. Terminator gen se ugradjuje i u organizme koji nisu GM. Hocu da kazem: Ako ste sacuvali seme i zasadili ga i dobili nove biljke i plodove, jos uvek NE znaci da to seme nije GM.
Mene vise raduje jedna druga vest iz Poljske, koja je danas zabranila uzgajanje GM krompira i kukuruza, uprkos liberalizaciji na nivou EU za GMO:
http://www.eubusiness.com/news-eu/poland-biotech.llx/
Nadam se da ce slobodni narodi i drzave pratiti primer Poljske, Madjarske, Austrije..Bojim se korumpiranih politicara i ovde gde zivim (NL) i u Srbiji.
Cuvajte seme svega sto ukusno pojedete. Osusite seme pa ga stavite u zamrzivac, u 'suvo' pakovanje. Tako moze zadrzati klijavost decenijama. Gram dobrog semena ce jednog dana vredeti mnogo vise od grama zlata. GMO polen se siri brze nego sto bi mi verovali.
Radim na ukrstanju i poboljsanju jedne biljne vrste i verujte da znam o cemu vam pisem
Ziveli mi u Zdravlju i bez gmo smeca

kzen

pre 11 godina

Nije tehnologija zastrasujuca, zastrasujuci su pohlepni ljudi koji je guraju i njihovi planovi da svojim GM usevima od kojih je nemoguce dobiti seme za sledecu zetvu porobe poljoprivredne proizvodjace sirom planete i ucine ih u potpunosti zavisnim od njihovog proizvoda...

superhacker

pre 11 godina

GMO koncepcija: kupi kod mene svake godine zrno, a onda i specijalni dodatak koji pravim samo ja kao i specijalnu smesu i alat za sadjenje koji pravim samo ja... a da ti ne bi crkavalo to sto posejes kupi od mene novo i jos bolje zrno, malo skuplje ali boze moooj...e da a posle mog zrna nista drugo ne niche pa onda opet izvoli kod mene u radnju jer ja imam ono sto ti treba...

Aleksandar

pre 11 godina

@EU Citizen

Ne lupaj. Raspitaj se kod bilo kog poljoprivrednog tehnologa, nekog koji je nije korumpiran, sta radi, sta cini, bilo koja GM kultura. Koji geni i geni cega se implementiraju u postojece voce, povrce i zitarice. A to vazi i za ostale koji podrzavaju ovu "tehnologiju".
Sta, majka priroda je budala, a mi smo pametni? Nas ne bi ni bilo da nije nje.

molekularniBiolog

pre 11 godina

EU citizen @ ovo sto si ti napisao je cist dokaz da GMO ostecuje ljudsku psihu! dali ti nekad razmisljas kriticki na ono sto serviraju preko medija?

ITjevac

pre 11 godina

Dzabe se mi bunimo. Gm usevi i biljke ce doci i kod nas za koju godinu. Korumpirani politicari, selektivna pravda... Miodrag Kostic ce da pokupi med GM proizvoda u Srbiji. Zivi bila pa videli da ce se sve to zaista i desiti.

hidra

pre 11 godina

ефикасан план за свођење људске популације на одрживу бројку. цака је избећи да будеш сведен већ онај који своди. све друго је празна прича. правда не постоји.

Selja

pre 11 godina

AMAN VISE SA TIM GMO!

KOLIKO VAS PLACA MONSATO I OSTALI DA NE PRESTAJETE DA OTVARATE USTA KAKO JE TO DOBRO! OK, PA JEDITEEEEEE SAMI I OSTAVITE NAS VISE NA MIRU!

kopriva

pre 11 godina

Ovde je bitan samo profit a ne zdravlje ljudi. Sve je to lepo povezano. Prvo jedeš GMO, daješ pare utzgajivačima (ovi deo novca daju proizvođačkima semena), kada nakon izvesnog broja godina ili decenija oboliš od neke "čudne" bolesti (uglavnom tumori) opet ideš kod njih samo ovoga puta kupuješ skupe lekove za svoju bolest. Tako sve ide u krug, a lova uvek ostaje "kod kuće".
Daću jedan ilustrativni primer koji nema veze sa GMO, ali je to princip delovanja. Kada sam se nedavno razboleo i hteo da kupim neki imuno preparat (kojih su prepune apoteke u Srbiji), lepo mi je rečeno: Nemoj to uzimati, to je čista hemija, sve što ti oni nude imaš u svežoj i prirodnoj hrani. Umesto tih skupih kapsula uzmi med, propolis, voće, povrće itd... Na moje pitanje zašto to prave ako je štetno i nema efekta koji obećavaju, dobio sam odgovor: Zato što je to farmako industrija, njima je cilj da zarade, a ako se od tolike hemije razboliš, ne brini, imaju oni i lekove za tebe.

Ras

pre 11 godina

Jeste, ubacili su dodatne kolicine vitamina A! Ali sta je sa ostalim sastojcima koje prikrivaju bas ovako sto potenciraju samo pozitivnu stranu a negativnu potpuno prikrivaju!

Брања

pre 11 godina

Британија, амерички тројански коњ у ЕУ. Теба их истерати из ЕУ па нек они и њихови колонисти са оне стране океана ждеру канцерогени кукуруз.

Licemeri licemerni

pre 11 godina

Kakva budalaština, bezobrazluk i licemerje! Samo ti NARANI SVOJU DECU I SEBE GMO proizvodima i ne brini zbog slepila, a nas samo ZAOBIDJI U ŠIROKOM LUKU i uopšte se ne obaziri na naše "slepilo" !! Naše je-naša briga! Daleko ti lepa kuća!

dejan

pre 11 godina

u poslednje vreme kakva god da vest stigne iz londona ko da ju je sam djavo pisao.
zaista me zanimaju njihovi pozadinski motivi. nemoguce je da su u pitanju samo pare. ne mogu da prihvatim da je neko u stanju da se ponasa tako samo zbog para. ima tu jos nesto. nesto strasno cini mi se...

Vlada pn

pre 11 godina

I da idemo sad pod predpostavkom i da prihvatimo GMO seme(to se nadam se nece desiti)i onda nam samo jednog trenutka saopste da vise nemaju semena za prodaju vec da su prioriteti velike zemlje i mi pocrkamo od gladi.

E pa vise volim svoju ukusnu crvljivu jabuku koja se topi u ustima nego njihovu na oko lepu ali bezukusnu i plasticnu.

Zivela moja crvljiva jabuka!!!!!

cs

pre 11 godina

Konzumiranje GMO kukuruza kod pacova je izazvalo rast tumora, prema najnovijim istraživanjima...
http://www.naturalnews.com/037249_gmo_study_cancer_tumors_organ_damage.html
Prijatno!

buki

pre 11 godina

Imperija pokusava da i dalje bude imperija zavisnost zavisnost i samo zavisnost moto koji ih pokrece jos od kolonijalizm kakvo zlo zemaljsko

andrija

pre 11 godina

zbog ovakvih klošara koji su izlobirani velikim parama a svoju decu i sebe hrane organskom hranom ovaj svet je na losem putu.stop gmo u srbijphp.pasce svaka vlada koja ovo dozvoli.a ko bude izlobiran bice novi vuk brankovic,i kao i miskovicu kad tad ce doci pravda na vrata

Vladimir Perišić

pre 11 godina

Postao je Coldrex i Fervex mnogo bolji od belog luka , limuna i kiselog kupusa ... evo sad i zlatni pirinač protiv slepila ... imali smo crvenu bandu , fašiste , ali ekipa koja gura GMO i farmaceutsku priču je najgora do sada , ali verujem u konačnu pobedu , što bi rekao Theoden "A sword day... a red day... ere the sun rises! " :D

David

pre 11 godina

Nemam njivu nikad nisam ziveo na selu ali sta sam sve o ovme procitao rekao bih ljudima koji se ovim bave NIKAD ALI NIKAD OVO NE POSEJ NEMOJ BITI ROB NA SOPSTVENOJ NJIVI. Ma ljudi vec sve o ovo me znate ova tema i netreba da se vrti a kao prvo mi sa eu nemamo nista niti smo clanica. Da nece mozda sutra da zabrane i svu stoku na ovoj planeti koja nije rodjena u toj oprostite u...americi. Nije mi jasno zassto citav svet ne podigne svoj glas i jednom zauvek rescisti sa tim ludacima da ih vise nema. Mnogo je vise onih kojima su dosadili i onih koji ih mrze nego onima sto bi sa njima.

Što dalje od Srbije

pre 11 godina

Zašto se svako malo ova fotografija i vesti o GMO nalaze na ovim stranicama???Jel to nešto zaista TOLIKO presirano u tajnosti , pa vi MORATE o tome da pišete?? Mislim na poljoprivrednom fakultetu je skoro bilo presiranje oko sadnje ŠLJIVE GMO-"medena-slatka" ili tako neki idiotski naziv -kao u priči o Ivici i Marici i VEŠTICI!Nismo mi baš toliko...sikter od Srbije!

Milan

pre 11 godina

Tužno je što je profit postao glavni argument za sve, a o budućnosti i generacijama koje dolaze se nemisli. Bitno je da velike kompanije poseju svoje seme tamo gde još nisu pa da se hvatamo za glavu kad bude kasno.

Ako Gmo zatreba za lečenje bolesti može se gajiti u malim količinama u izolovanim uslovima.

Ono što neznam je da li naša zemlja poseduje labaratorije za testiranje prisustva Gmo? Da li posedujemo banke gena autohtonih vrsta?

NoGMO

pre 11 godina

Ne GMO. Ako ovi naši slabići na vlasti dozvole, odgovor je samo jedan - nikakva hrana se ne kupuje iz EU, plus ni domaća koja je iz GMO semena. Hoćete profit - nećete ga dobiti.

Milan Zaric

pre 11 godina

Neverovatno je koliko je apsurdnih izjava.
Vitamin A?!
Zar vitamina nema u organskoj hrani?
Da li je uzrok nedostatka vitamina, nedostatak GMO?!
Ili nepravilna ishrana i način života koji je dosao baš iz zemalja odakle nam stiže i GMO?!
Stvarno se divim lobistima koji žele GMO i nisam siguran da su glupi i da neznaju kakvu opasnost donosi taj otrov zvani GMO.

Ја

pre 10 godina

Лондонска студија шокирала и Монсанто – ГМО изразито канцероген!

Напокон је објављена дуго очекивана прва студија о Монсантовом ГМО семену и средству за третирање корова коју је обавило Краљевски универзитет у Лондону, те је донела шокантне резултате.

http://www.vaseljenska.com/vesti/londonska-studija-sokirala-monsanto-gmo-izrazito-kancerogen/