Sreda, 28.11.2012.

09:46

Hrvatska:Bojkot Todorićevog Konzuma

Nakon što je 7. novembra održan "Dan bojkotiranja svih Konzuma u Hrvatskoj", pokrenuta je nova akcija "Badnjak bez Konzuma!", prenosi Index.hr.

Izvor: index.hr

Hrvatska:Bojkot Todoriæevog Konzuma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Orwel 1984

pre 11 godina

Ne razumem Srbe koji bi da pomognu Hrvatima pa isto da ne kupuju u Idei?! Naprotiv, treba iz sve snage kupovati u Idei i tako obogatiti smrdljivog tajkuna Todorica. Cilj je da svi Hrvati budu njegovi robovi i da se lijepa njihova konacno pretvori Orwelovu 1984-u. A sto se tice Todorica, Miskovica i njima slicnih, protiv takvih se ne bori nekakvim naivnim bojkotima i protestima. Protiv takvih se boris puskom i bombom.

susjed

pre 11 godina

Ako se blokira Todorića vrlo malo će se hrvatskih proizvoda blokirati..naime radi se o tajkunu koju je prezadužen stranim kapitalom (Agronom je rekao ključni parametar..EBRD dioničarstvo) i koji sustavno uništava hrvatski regionalni razvoj i stvara ovisnost o uvozu....ovakvi tipovi tajkuna se trojanski konj preko kojeg strani vlasnici nastoje zavladati poljorpivredom u nekoj zemlji

munz2

pre 11 godina

Kul. Ja bojkotujem Konzum (Ideu) vec duze vreme iz poznatih razloga - ne znam ko ih je uopste pustio u Srbiju. Miskoviceve maloprodaje izbegavam kad god mogu.

HR

pre 11 godina

A di da kupujem? Kakav god je Todoric ali je nas i rade cu ostavit novce za proizvode koji se proizvode u Hrvatskoj nego ic u lidl merkTor ili bilu i kupovat strane proizvode

etnerrp

pre 11 godina

Nije taj bojkot nimalo loš. Šefovi prodavnica tačno znaju kad je najracionalnije dati polovici zaposlenih da iskoriste slobodan dan

andro

pre 11 godina

najvažniji mediji u Hrvatskoj ovu vijest ne objavljuju,toliko o neovisnosti novina i televizije,čovjek je nedodirljiv,svaka vlast ima dobre odnose s njim.

zaaz

pre 11 godina

Eto prilike da se ova akcija podrži i u Srbiji.Kupujte u Disu ili Europromu,oni su u Srpskom vlasništvu........
Da ne zaboravim,za one koji ne znaju,Konzum se u Srbiji zove IDEA
(ekonomista, 28. novembar 2012 11:19)
U DIS-u? To su oni sto smaraju sa glupom reklamom o Kremanskom prorocanstvu i Djokovicu? Nema sanse.

Da ne zaboravim.

pre 11 godina

Sta da bojkotujem, kada vec odavno ne kupujem: prsutu, pecenicu, kajmak... Odem povremeno u prodavnicu i sit se nagledam tih proizvoda, a malo ih i onjusim, tek da se podsetim tih mirisa!

dado

pre 11 godina

Dakle to nije "kriticna masa", to je naivna masa. Neka se okrenu malo u okruzenje, Europa i EZ i pogledaju tih "1000" malih trgovaca, gdje su, ima li ih.
Naravno da ne, trgovinu drze samo par aktera na trzistu, koji odredjuju cijene, suradjuju oko cijena, iako je tp nedozvoljeno i odredjuju cijene kod malih dobavljaca. Hrvatskim potrosacima bi svakako bile nize cijene proizvoda kad bi bilo milion trgovaca, ja,ja..malo morgen.

Agronom

pre 11 godina

Izgleda da naša zapadna braća i ne znaju ko je vlasnik agrokora, ili se prave naivni. EBRD ima čini mi se oko 40% udela u Agrokoru i samo je to razlog zašto niko ne dira gospodina Todorića.
Isto tako EBRD ima oko trećinu udela u MK Grupi i Viktoriji, i zato njih Vučić i Evropa ne diraju.
Svako ko želi da gleda, vidi ove stvari. Ostali slepo prate medije i veruju u to što čitaju.

Boris

pre 11 godina

Nas prijatelj Nemac udje u DM prodavnicu u Beogradu i izadje zblanut jer teglica decje hrane njihove robne marke koja u Nemackoj kosta 0,65 Eur u Beogradu kosta 175 dinara, a mleko u prahu umesto 2,95 Eur kosta 650 dinara. Svi nas gule, i na boga ne misle.

Kozmo

pre 11 godina

Meni nije jasno kako Hrvati nisu njega sasekli u korenu,kad su pravili hajku na ratne profitere?
Obrazlozenje je bilo da covek nije pljackao hrvatsku,nego bosnu i hercegovinu.I mi imamo na desetine identicnih slucaja.Mi dok kriminalce ne sateramo u cosak,nema napred ni drustvu ni privredi.Slobodno trziste je previse doslovce shvaceno,a kako vidimo upravo u zemljama slobodnog trzista,toliko slobodnog nema.
Dakle konfiskacija svih onih koji su svercovali cigare,naftne derivate,oruzije,alkohol,drogu,belo roblje.
A konacno bi mogli da se ujedinimo i pokrenemo medjunarodne tuzbe za krsenja prava drugih ekonomija i pravu svake drzave da u skladu sa zakonima naplati svoj porez.Verujem da 96% zemalja clanica UN stalnih i nestalnih zainteresovano za ovako nesto

Marko

pre 11 godina

Evo jos jednog dokaza da su Hrvati pametan narod...a mi trčimo u Ideu da kupujemo,sramota ,posle onoga sto je izašlo na tv da prodaju pokvarenu robu u SRbiji naš narod trči opet kod njih.

Kada smo budale neka nam Todorić uzima pare,meni doduše neće,jer niti sam kročio u Ideu,niti ći ikad da udjem u tamo.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

DIS sigurno nije hrvatski, to je podvala. U "Idei", "Merkatoru", "Rodi" nisam potrišio 10 evra. I ne samo to, nego ne kupujem ništa "Dijamantovo", "Frikomovo", "Biser".... Duša me boli što deci kupujem "Soko Štark". No skromno-obrazovanog plebsa koji pati od kompleksa niiže vrednosti na nesreću u Srbiji ima sve više.

Nenad

pre 11 godina

Lako je vama, vi još malo pa u EU... doći će neki drugi, a ako ne, kupiće se preko grane za koju vam neće ni trebati pasoš. A šta ćemo mi? Šverc, i samo šverc, izgleda.

ss32

pre 11 godina

evo mala usporedba cijene za proizvod "Ferrero Milchschnitte"
Njemacka / Kaufland 10 komada + 1 gratis = 1,59 €
Njemaka / Lidl 10 komada + 1 gratis = 1,89 €
Hrvatska / Konzum 1 komad 0,50 €

sasa jokic

pre 11 godina

Sta ga briga, Idea u Srviji radi ko lokomotiva! I DIS (ciji je tajni vlasnik) ide dobro, jer ga Nole reklamira, ne znajuci da je Todoricev, i da nije nas.
Sto se teksta tice, kaocda je pisan za Miskovica pre dve godine.

Dar Mar

pre 11 godina

Juce kad sam usla u Maksi,htela sam da se srusim,kad sam videla cene.Ono je nevidjeni bezobrazluk.Taman su se jedno vreme malo sredili,spustili cene,a sad...Pa,za 15-40% su skuplji od Disa i Roda C&C. 0no je zaista sramotno. Pa,ima da vucem peske iz Disa,koji je na kraju Bg-a, a se okilavim,al cu na 7 000 din, ustedeti bar 1500,minimalno....

Gile

pre 11 godina

Super neka dodju i "prosvejduju" u Srbiji umesto nas. Kod nas ionako sve prolazi. Samo neka jave kada ce to biti, da mozemo da pratimo na TV.

Miki

pre 11 godina

IDEA/Konzum markete treba bojkotovati i u Srbiji. Prvenstveno zato sto su skuplji nego svi ostali. Standardni marketinski trik im je da na par artikala spuste cene , tj da ih prodaju bez zarade a na ostale podignu nevidjeno, tako da kada udjete u radnju da kupite taj artikal, vecina stavi u korpu i ove druge skuplje ne obracajuci suvise paznju na cene . Da ne pricam tek o tome da zaposleni u IDEA-i rade za "evropsku" platu od 150 evra mesecno. Barem su te plate u mom mestu tako su mi rekli dvojica poznanika koji rade u istim.

Mare

pre 11 godina

Ja sam za bojkot svih lanaca i monopolista svih vrsta. U Srbiji je hrana skuplja nego u bilo kojoj evropskoj zemlji, o garderobi da nepričamo. Ušao sam sa bratom u De Niro u Beogradu posle boravka u Kanadi i počeli da se valjamo od smeha na cene majica i košulja. Pritom domaća tekstilna industrija je uništena da bi svi nosili Kineski krš ili preskupe markirane stvari koje su poreklom isto iz kine i krajnje sumljivog kvaliteta.

Relja

pre 11 godina

Todorićeva imperija nije samo u Hrvatskoj, vrlo je velika i u Srbiji. Ali ovde sve prolazi, uspavani smo više od 20 godina i ne znam šta bi ljude ovde moglo probuditi.

biba

pre 11 godina

Svaka cast Hrvatima! Kod nas tako nesto ne moze da uspe, mi smo ili suvise ubijeni u pojam ili suvise glupi da razvijemo svest o vaznim stvarima u drustvu.

ekonomista

pre 11 godina

Eto prilike da se ova akcija podrži i u Srbiji.Kupujte u Disu ili Europromu,oni su u Srpskom vlasništvu........
Da ne zaboravim,za one koji ne znaju,Konzum se u Srbiji zove IDEA

hm

pre 11 godina

Pa on u Hrvatskoj ima 1200 prodavnica hrane, i mnogo fabrika! Pa litar najjeftinijeg jogurta u Konzumu je 140 din.
(Pa zato sluze ratovi, da se neko obogati!, 28. novembar 2012 10:54)

Bas i nije, vec 7 kuna - jucer kupio. Sada ne znam koliko se dinar srozao, ali sumnjam da je 20 dinara jedna kuna. Na stranu sto ima u drugim lancima jeftinijeg jogurta.

Ljubivije I

pre 11 godina

Koje gluposti. Mi nasledje komunizma nikada nećemo izbaciti iz sebe.Šta su umislili ovi što pozivaju na bojkot.Ako ne bude Todorića, moći će da kupuju hranu u bescenje i da ništa ne rade.
Svojevremeno je gazda Jezda u predizbornom govoru, radnicima u Zmaju, pričao:
1.Drugovi radnici kada me izaberete za predsednika, ima da vam podignem platu 100%. Radnici odgovaraju to Jezdo majstore.
2.Cene ću da oborim takodje 100%. To jezdo majstore.
Ima i bosanski vic. Bolan jesi li čuo pljeskavica sa 10 ćevapa 10 centi. Gde bolan. Nema nigde ali lepo zvuči.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Ne podržavam!! vrlo opasno! ovo tu cit. "Jednog Todorića bi moglo zameniti desetine hiljada malih preduzetnika i privrednika (što bi bio veliki točak veće potrošnje i okretanja novca)" je cista glupost, ja sam magistar ekonomije, ali ne treba fakultetska izobrazba da se ovakva utopisticka izjava pobije, ovo je fantazija u danasnjem svijetu globalizacije i nema nikakve sanse da opstane. Pogotovo sada kada udjemo u uniju, na hr trziste ce uci ko god hoce potpuno nesmetano iz EU, malih ako uopce jos ima, potpuno ce nestati. Na desetine 1000 malih, joj koja naucna fantastika.
Todoric je isplivao u pepelu koji je nastao nakon sto je hrvatska upropastena kriminalnom privatizacijom. Beskonacan broj fabrika, poduzeca, lanaca, sve je unisteno. To se ne moze vratiti i nece se vratiti.
Todoric je monopolista i mnogi mali zbog njega pate i propadaju, ali to tako u svijetu danas ide, GO BIG OR GO HOME. Danas je agrokor regionalni lider br.1, ako nastave kako rade mogu cak otici i dalje van granica balkana.
Drzava je ta koja treba biti uredjena i njega pritisnuti ako se koncern ponasa nelojalno i neposteno. To je zadaca drzave, a ne Todoriceva, svaki poduzetnik bi se isto tako ponasao da moze.
A najbitnije od svega, Todoric ovakav kakav je, je najveci poslodavac u RH sa 40'000+ zaposlenih, 40'000 ljudi koji svaki mjesec uredno na isti dan prima placu, a drzava uredno kupi doprinose. Ako unistite Agrokor necete pokrenut male poduzetnike, ali cete zato unistit Hrvatsku privredu.

MInevra

pre 11 godina

Predlazem istu metodu za Maxi koji je sampion u dranju potrosaca, iako ni drugi ne zaostaju mnogo! Novogodisnji i Bozicni praznici bez Maxija!

Ante

pre 11 godina

Todoric ne spava vec danima od brige. Tih 5% kupaca koji se odazovu akciji kupit ce sve sto im je potrebno 23.12. I koja je svha onda? Isto kao sa bojkotiranjem benzinskih pumpi. Kupit ces gorivo prije ili kasnije, nece ih toliko boljeti sto jedan dan imaju manje kupaca. Ali bi bilo efektno kad bi ljudi odlucili u buducnosti smanjiti voznju za 30% i toga se pridrzavali.

ja

pre 11 godina

Dobro ajde mi sad recite kolke su bile cjene dok nije bilo konzuma i ostalih trgovackih centara nego samo ti mali trgovci koji se spominju u tekstu a kod njih je 1litra mljeka i to 98. bila 6 kuna znaci 98.kad su place bile duplo manje a sad litru mljeka mozete kupit za 5kn. I u Agrokoru radi 100000 ljudi i jedino njima moze ic na stetu a todoric za sebe ima i previse i kako god da je steko bogadstvo rade cu kupovat u konzumu hr proizvode nego ic u merkator ili interspar i poticat jos veci uvoz a da nema agrokora hrvatska prehrambena industrija bi nestala

Pa zato sluze ratovi, da se neko obogati!

pre 11 godina

Pa on u Hrvatskoj ima 1200 prodavnica hrane, i mnogo fabrika! Pa litar najjeftinijeg jogurta u Konzumu je 140 din.

JovaX

pre 11 godina

Svaka čast odlično sročeno. Kada bi stvarno postajala kolektivna svest kod nas u Srbiji puno bi se bolje živelo, radnici bi imali više prava, vlast bi imala više sluha za gradjanske zahteve a monopolizovane kopanije bi imale više obzira prema potrošačima. Ali pošto smo mi jedno devastirano društvo u svakom pogledu i gradjanskom i moralnom i ekonomskom slaba je nada da se ovakvim akcijama može nešto promeniti na bolje.

jahtausplitu

pre 11 godina

Ko ce biti ostecen? Todoric???!! Ne, osteceni ce biti zaposleni u njegovoj kompaniji, gradjani Hrvatske! Kolicina gluposti zapanjuje! Hiper nacionalizam uvek generise mrznju koja zaslepljuje razum. Ovakve ideje nemaju nikakve veze sa patriotizmon, na suprot, one su antipatriotske, anticivilizacijske, retrogradne, ideoloske i nemaju bilo kakve veze sa sredinom u kojoj vlada tolerancija i razum.

JovaX

pre 11 godina

Svaka čast odlično sročeno. Kada bi stvarno postajala kolektivna svest kod nas u Srbiji puno bi se bolje živelo, radnici bi imali više prava, vlast bi imala više sluha za gradjanske zahteve a monopolizovane kopanije bi imale više obzira prema potrošačima. Ali pošto smo mi jedno devastirano društvo u svakom pogledu i gradjanskom i moralnom i ekonomskom slaba je nada da se ovakvim akcijama može nešto promeniti na bolje.

ekonomista

pre 11 godina

Eto prilike da se ova akcija podrži i u Srbiji.Kupujte u Disu ili Europromu,oni su u Srpskom vlasništvu........
Da ne zaboravim,za one koji ne znaju,Konzum se u Srbiji zove IDEA

Pa zato sluze ratovi, da se neko obogati!

pre 11 godina

Pa on u Hrvatskoj ima 1200 prodavnica hrane, i mnogo fabrika! Pa litar najjeftinijeg jogurta u Konzumu je 140 din.

Relja

pre 11 godina

Todorićeva imperija nije samo u Hrvatskoj, vrlo je velika i u Srbiji. Ali ovde sve prolazi, uspavani smo više od 20 godina i ne znam šta bi ljude ovde moglo probuditi.

Mare

pre 11 godina

Ja sam za bojkot svih lanaca i monopolista svih vrsta. U Srbiji je hrana skuplja nego u bilo kojoj evropskoj zemlji, o garderobi da nepričamo. Ušao sam sa bratom u De Niro u Beogradu posle boravka u Kanadi i počeli da se valjamo od smeha na cene majica i košulja. Pritom domaća tekstilna industrija je uništena da bi svi nosili Kineski krš ili preskupe markirane stvari koje su poreklom isto iz kine i krajnje sumljivog kvaliteta.

MInevra

pre 11 godina

Predlazem istu metodu za Maxi koji je sampion u dranju potrosaca, iako ni drugi ne zaostaju mnogo! Novogodisnji i Bozicni praznici bez Maxija!

Dar Mar

pre 11 godina

Juce kad sam usla u Maksi,htela sam da se srusim,kad sam videla cene.Ono je nevidjeni bezobrazluk.Taman su se jedno vreme malo sredili,spustili cene,a sad...Pa,za 15-40% su skuplji od Disa i Roda C&C. 0no je zaista sramotno. Pa,ima da vucem peske iz Disa,koji je na kraju Bg-a, a se okilavim,al cu na 7 000 din, ustedeti bar 1500,minimalno....

Boris

pre 11 godina

Nas prijatelj Nemac udje u DM prodavnicu u Beogradu i izadje zblanut jer teglica decje hrane njihove robne marke koja u Nemackoj kosta 0,65 Eur u Beogradu kosta 175 dinara, a mleko u prahu umesto 2,95 Eur kosta 650 dinara. Svi nas gule, i na boga ne misle.

Miki

pre 11 godina

IDEA/Konzum markete treba bojkotovati i u Srbiji. Prvenstveno zato sto su skuplji nego svi ostali. Standardni marketinski trik im je da na par artikala spuste cene , tj da ih prodaju bez zarade a na ostale podignu nevidjeno, tako da kada udjete u radnju da kupite taj artikal, vecina stavi u korpu i ove druge skuplje ne obracajuci suvise paznju na cene . Da ne pricam tek o tome da zaposleni u IDEA-i rade za "evropsku" platu od 150 evra mesecno. Barem su te plate u mom mestu tako su mi rekli dvojica poznanika koji rade u istim.

biba

pre 11 godina

Svaka cast Hrvatima! Kod nas tako nesto ne moze da uspe, mi smo ili suvise ubijeni u pojam ili suvise glupi da razvijemo svest o vaznim stvarima u drustvu.

Ante

pre 11 godina

Todoric ne spava vec danima od brige. Tih 5% kupaca koji se odazovu akciji kupit ce sve sto im je potrebno 23.12. I koja je svha onda? Isto kao sa bojkotiranjem benzinskih pumpi. Kupit ces gorivo prije ili kasnije, nece ih toliko boljeti sto jedan dan imaju manje kupaca. Ali bi bilo efektno kad bi ljudi odlucili u buducnosti smanjiti voznju za 30% i toga se pridrzavali.

Gile

pre 11 godina

Super neka dodju i "prosvejduju" u Srbiji umesto nas. Kod nas ionako sve prolazi. Samo neka jave kada ce to biti, da mozemo da pratimo na TV.

ss32

pre 11 godina

evo mala usporedba cijene za proizvod "Ferrero Milchschnitte"
Njemacka / Kaufland 10 komada + 1 gratis = 1,59 €
Njemaka / Lidl 10 komada + 1 gratis = 1,89 €
Hrvatska / Konzum 1 komad 0,50 €

Marko

pre 11 godina

Evo jos jednog dokaza da su Hrvati pametan narod...a mi trčimo u Ideu da kupujemo,sramota ,posle onoga sto je izašlo na tv da prodaju pokvarenu robu u SRbiji naš narod trči opet kod njih.

Kada smo budale neka nam Todorić uzima pare,meni doduše neće,jer niti sam kročio u Ideu,niti ći ikad da udjem u tamo.

hm

pre 11 godina

Pa on u Hrvatskoj ima 1200 prodavnica hrane, i mnogo fabrika! Pa litar najjeftinijeg jogurta u Konzumu je 140 din.
(Pa zato sluze ratovi, da se neko obogati!, 28. novembar 2012 10:54)

Bas i nije, vec 7 kuna - jucer kupio. Sada ne znam koliko se dinar srozao, ali sumnjam da je 20 dinara jedna kuna. Na stranu sto ima u drugim lancima jeftinijeg jogurta.

sasa jokic

pre 11 godina

Sta ga briga, Idea u Srviji radi ko lokomotiva! I DIS (ciji je tajni vlasnik) ide dobro, jer ga Nole reklamira, ne znajuci da je Todoricev, i da nije nas.
Sto se teksta tice, kaocda je pisan za Miskovica pre dve godine.

Da ne zaboravim.

pre 11 godina

Sta da bojkotujem, kada vec odavno ne kupujem: prsutu, pecenicu, kajmak... Odem povremeno u prodavnicu i sit se nagledam tih proizvoda, a malo ih i onjusim, tek da se podsetim tih mirisa!

Agronom

pre 11 godina

Izgleda da naša zapadna braća i ne znaju ko je vlasnik agrokora, ili se prave naivni. EBRD ima čini mi se oko 40% udela u Agrokoru i samo je to razlog zašto niko ne dira gospodina Todorića.
Isto tako EBRD ima oko trećinu udela u MK Grupi i Viktoriji, i zato njih Vučić i Evropa ne diraju.
Svako ko želi da gleda, vidi ove stvari. Ostali slepo prate medije i veruju u to što čitaju.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

DIS sigurno nije hrvatski, to je podvala. U "Idei", "Merkatoru", "Rodi" nisam potrišio 10 evra. I ne samo to, nego ne kupujem ništa "Dijamantovo", "Frikomovo", "Biser".... Duša me boli što deci kupujem "Soko Štark". No skromno-obrazovanog plebsa koji pati od kompleksa niiže vrednosti na nesreću u Srbiji ima sve više.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Ne podržavam!! vrlo opasno! ovo tu cit. "Jednog Todorića bi moglo zameniti desetine hiljada malih preduzetnika i privrednika (što bi bio veliki točak veće potrošnje i okretanja novca)" je cista glupost, ja sam magistar ekonomije, ali ne treba fakultetska izobrazba da se ovakva utopisticka izjava pobije, ovo je fantazija u danasnjem svijetu globalizacije i nema nikakve sanse da opstane. Pogotovo sada kada udjemo u uniju, na hr trziste ce uci ko god hoce potpuno nesmetano iz EU, malih ako uopce jos ima, potpuno ce nestati. Na desetine 1000 malih, joj koja naucna fantastika.
Todoric je isplivao u pepelu koji je nastao nakon sto je hrvatska upropastena kriminalnom privatizacijom. Beskonacan broj fabrika, poduzeca, lanaca, sve je unisteno. To se ne moze vratiti i nece se vratiti.
Todoric je monopolista i mnogi mali zbog njega pate i propadaju, ali to tako u svijetu danas ide, GO BIG OR GO HOME. Danas je agrokor regionalni lider br.1, ako nastave kako rade mogu cak otici i dalje van granica balkana.
Drzava je ta koja treba biti uredjena i njega pritisnuti ako se koncern ponasa nelojalno i neposteno. To je zadaca drzave, a ne Todoriceva, svaki poduzetnik bi se isto tako ponasao da moze.
A najbitnije od svega, Todoric ovakav kakav je, je najveci poslodavac u RH sa 40'000+ zaposlenih, 40'000 ljudi koji svaki mjesec uredno na isti dan prima placu, a drzava uredno kupi doprinose. Ako unistite Agrokor necete pokrenut male poduzetnike, ali cete zato unistit Hrvatsku privredu.

Nenad

pre 11 godina

Lako je vama, vi još malo pa u EU... doći će neki drugi, a ako ne, kupiće se preko grane za koju vam neće ni trebati pasoš. A šta ćemo mi? Šverc, i samo šverc, izgleda.

Ljubivije I

pre 11 godina

Koje gluposti. Mi nasledje komunizma nikada nećemo izbaciti iz sebe.Šta su umislili ovi što pozivaju na bojkot.Ako ne bude Todorića, moći će da kupuju hranu u bescenje i da ništa ne rade.
Svojevremeno je gazda Jezda u predizbornom govoru, radnicima u Zmaju, pričao:
1.Drugovi radnici kada me izaberete za predsednika, ima da vam podignem platu 100%. Radnici odgovaraju to Jezdo majstore.
2.Cene ću da oborim takodje 100%. To jezdo majstore.
Ima i bosanski vic. Bolan jesi li čuo pljeskavica sa 10 ćevapa 10 centi. Gde bolan. Nema nigde ali lepo zvuči.

ja

pre 11 godina

Dobro ajde mi sad recite kolke su bile cjene dok nije bilo konzuma i ostalih trgovackih centara nego samo ti mali trgovci koji se spominju u tekstu a kod njih je 1litra mljeka i to 98. bila 6 kuna znaci 98.kad su place bile duplo manje a sad litru mljeka mozete kupit za 5kn. I u Agrokoru radi 100000 ljudi i jedino njima moze ic na stetu a todoric za sebe ima i previse i kako god da je steko bogadstvo rade cu kupovat u konzumu hr proizvode nego ic u merkator ili interspar i poticat jos veci uvoz a da nema agrokora hrvatska prehrambena industrija bi nestala

andro

pre 11 godina

najvažniji mediji u Hrvatskoj ovu vijest ne objavljuju,toliko o neovisnosti novina i televizije,čovjek je nedodirljiv,svaka vlast ima dobre odnose s njim.

zaaz

pre 11 godina

Eto prilike da se ova akcija podrži i u Srbiji.Kupujte u Disu ili Europromu,oni su u Srpskom vlasništvu........
Da ne zaboravim,za one koji ne znaju,Konzum se u Srbiji zove IDEA
(ekonomista, 28. novembar 2012 11:19)
U DIS-u? To su oni sto smaraju sa glupom reklamom o Kremanskom prorocanstvu i Djokovicu? Nema sanse.

jahtausplitu

pre 11 godina

Ko ce biti ostecen? Todoric???!! Ne, osteceni ce biti zaposleni u njegovoj kompaniji, gradjani Hrvatske! Kolicina gluposti zapanjuje! Hiper nacionalizam uvek generise mrznju koja zaslepljuje razum. Ovakve ideje nemaju nikakve veze sa patriotizmon, na suprot, one su antipatriotske, anticivilizacijske, retrogradne, ideoloske i nemaju bilo kakve veze sa sredinom u kojoj vlada tolerancija i razum.

munz2

pre 11 godina

Kul. Ja bojkotujem Konzum (Ideu) vec duze vreme iz poznatih razloga - ne znam ko ih je uopste pustio u Srbiju. Miskoviceve maloprodaje izbegavam kad god mogu.

Kozmo

pre 11 godina

Meni nije jasno kako Hrvati nisu njega sasekli u korenu,kad su pravili hajku na ratne profitere?
Obrazlozenje je bilo da covek nije pljackao hrvatsku,nego bosnu i hercegovinu.I mi imamo na desetine identicnih slucaja.Mi dok kriminalce ne sateramo u cosak,nema napred ni drustvu ni privredi.Slobodno trziste je previse doslovce shvaceno,a kako vidimo upravo u zemljama slobodnog trzista,toliko slobodnog nema.
Dakle konfiskacija svih onih koji su svercovali cigare,naftne derivate,oruzije,alkohol,drogu,belo roblje.
A konacno bi mogli da se ujedinimo i pokrenemo medjunarodne tuzbe za krsenja prava drugih ekonomija i pravu svake drzave da u skladu sa zakonima naplati svoj porez.Verujem da 96% zemalja clanica UN stalnih i nestalnih zainteresovano za ovako nesto

HR

pre 11 godina

A di da kupujem? Kakav god je Todoric ali je nas i rade cu ostavit novce za proizvode koji se proizvode u Hrvatskoj nego ic u lidl merkTor ili bilu i kupovat strane proizvode

susjed

pre 11 godina

Ako se blokira Todorića vrlo malo će se hrvatskih proizvoda blokirati..naime radi se o tajkunu koju je prezadužen stranim kapitalom (Agronom je rekao ključni parametar..EBRD dioničarstvo) i koji sustavno uništava hrvatski regionalni razvoj i stvara ovisnost o uvozu....ovakvi tipovi tajkuna se trojanski konj preko kojeg strani vlasnici nastoje zavladati poljorpivredom u nekoj zemlji

dado

pre 11 godina

Dakle to nije "kriticna masa", to je naivna masa. Neka se okrenu malo u okruzenje, Europa i EZ i pogledaju tih "1000" malih trgovaca, gdje su, ima li ih.
Naravno da ne, trgovinu drze samo par aktera na trzistu, koji odredjuju cijene, suradjuju oko cijena, iako je tp nedozvoljeno i odredjuju cijene kod malih dobavljaca. Hrvatskim potrosacima bi svakako bile nize cijene proizvoda kad bi bilo milion trgovaca, ja,ja..malo morgen.

etnerrp

pre 11 godina

Nije taj bojkot nimalo loš. Šefovi prodavnica tačno znaju kad je najracionalnije dati polovici zaposlenih da iskoriste slobodan dan

Orwel 1984

pre 11 godina

Ne razumem Srbe koji bi da pomognu Hrvatima pa isto da ne kupuju u Idei?! Naprotiv, treba iz sve snage kupovati u Idei i tako obogatiti smrdljivog tajkuna Todorica. Cilj je da svi Hrvati budu njegovi robovi i da se lijepa njihova konacno pretvori Orwelovu 1984-u. A sto se tice Todorica, Miskovica i njima slicnih, protiv takvih se ne bori nekakvim naivnim bojkotima i protestima. Protiv takvih se boris puskom i bombom.

jahtausplitu

pre 11 godina

Ko ce biti ostecen? Todoric???!! Ne, osteceni ce biti zaposleni u njegovoj kompaniji, gradjani Hrvatske! Kolicina gluposti zapanjuje! Hiper nacionalizam uvek generise mrznju koja zaslepljuje razum. Ovakve ideje nemaju nikakve veze sa patriotizmon, na suprot, one su antipatriotske, anticivilizacijske, retrogradne, ideoloske i nemaju bilo kakve veze sa sredinom u kojoj vlada tolerancija i razum.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Ne podržavam!! vrlo opasno! ovo tu cit. "Jednog Todorića bi moglo zameniti desetine hiljada malih preduzetnika i privrednika (što bi bio veliki točak veće potrošnje i okretanja novca)" je cista glupost, ja sam magistar ekonomije, ali ne treba fakultetska izobrazba da se ovakva utopisticka izjava pobije, ovo je fantazija u danasnjem svijetu globalizacije i nema nikakve sanse da opstane. Pogotovo sada kada udjemo u uniju, na hr trziste ce uci ko god hoce potpuno nesmetano iz EU, malih ako uopce jos ima, potpuno ce nestati. Na desetine 1000 malih, joj koja naucna fantastika.
Todoric je isplivao u pepelu koji je nastao nakon sto je hrvatska upropastena kriminalnom privatizacijom. Beskonacan broj fabrika, poduzeca, lanaca, sve je unisteno. To se ne moze vratiti i nece se vratiti.
Todoric je monopolista i mnogi mali zbog njega pate i propadaju, ali to tako u svijetu danas ide, GO BIG OR GO HOME. Danas je agrokor regionalni lider br.1, ako nastave kako rade mogu cak otici i dalje van granica balkana.
Drzava je ta koja treba biti uredjena i njega pritisnuti ako se koncern ponasa nelojalno i neposteno. To je zadaca drzave, a ne Todoriceva, svaki poduzetnik bi se isto tako ponasao da moze.
A najbitnije od svega, Todoric ovakav kakav je, je najveci poslodavac u RH sa 40'000+ zaposlenih, 40'000 ljudi koji svaki mjesec uredno na isti dan prima placu, a drzava uredno kupi doprinose. Ako unistite Agrokor necete pokrenut male poduzetnike, ali cete zato unistit Hrvatsku privredu.

ekonomista

pre 11 godina

Eto prilike da se ova akcija podrži i u Srbiji.Kupujte u Disu ili Europromu,oni su u Srpskom vlasništvu........
Da ne zaboravim,za one koji ne znaju,Konzum se u Srbiji zove IDEA

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

DIS sigurno nije hrvatski, to je podvala. U "Idei", "Merkatoru", "Rodi" nisam potrišio 10 evra. I ne samo to, nego ne kupujem ništa "Dijamantovo", "Frikomovo", "Biser".... Duša me boli što deci kupujem "Soko Štark". No skromno-obrazovanog plebsa koji pati od kompleksa niiže vrednosti na nesreću u Srbiji ima sve više.

zaaz

pre 11 godina

Eto prilike da se ova akcija podrži i u Srbiji.Kupujte u Disu ili Europromu,oni su u Srpskom vlasništvu........
Da ne zaboravim,za one koji ne znaju,Konzum se u Srbiji zove IDEA
(ekonomista, 28. novembar 2012 11:19)
U DIS-u? To su oni sto smaraju sa glupom reklamom o Kremanskom prorocanstvu i Djokovicu? Nema sanse.

ja

pre 11 godina

Dobro ajde mi sad recite kolke su bile cjene dok nije bilo konzuma i ostalih trgovackih centara nego samo ti mali trgovci koji se spominju u tekstu a kod njih je 1litra mljeka i to 98. bila 6 kuna znaci 98.kad su place bile duplo manje a sad litru mljeka mozete kupit za 5kn. I u Agrokoru radi 100000 ljudi i jedino njima moze ic na stetu a todoric za sebe ima i previse i kako god da je steko bogadstvo rade cu kupovat u konzumu hr proizvode nego ic u merkator ili interspar i poticat jos veci uvoz a da nema agrokora hrvatska prehrambena industrija bi nestala

sasa jokic

pre 11 godina

Sta ga briga, Idea u Srviji radi ko lokomotiva! I DIS (ciji je tajni vlasnik) ide dobro, jer ga Nole reklamira, ne znajuci da je Todoricev, i da nije nas.
Sto se teksta tice, kaocda je pisan za Miskovica pre dve godine.

HR

pre 11 godina

A di da kupujem? Kakav god je Todoric ali je nas i rade cu ostavit novce za proizvode koji se proizvode u Hrvatskoj nego ic u lidl merkTor ili bilu i kupovat strane proizvode

Pa zato sluze ratovi, da se neko obogati!

pre 11 godina

Pa on u Hrvatskoj ima 1200 prodavnica hrane, i mnogo fabrika! Pa litar najjeftinijeg jogurta u Konzumu je 140 din.

Marko

pre 11 godina

Evo jos jednog dokaza da su Hrvati pametan narod...a mi trčimo u Ideu da kupujemo,sramota ,posle onoga sto je izašlo na tv da prodaju pokvarenu robu u SRbiji naš narod trči opet kod njih.

Kada smo budale neka nam Todorić uzima pare,meni doduše neće,jer niti sam kročio u Ideu,niti ći ikad da udjem u tamo.

Nenad

pre 11 godina

Lako je vama, vi još malo pa u EU... doći će neki drugi, a ako ne, kupiće se preko grane za koju vam neće ni trebati pasoš. A šta ćemo mi? Šverc, i samo šverc, izgleda.

MInevra

pre 11 godina

Predlazem istu metodu za Maxi koji je sampion u dranju potrosaca, iako ni drugi ne zaostaju mnogo! Novogodisnji i Bozicni praznici bez Maxija!

Miki

pre 11 godina

IDEA/Konzum markete treba bojkotovati i u Srbiji. Prvenstveno zato sto su skuplji nego svi ostali. Standardni marketinski trik im je da na par artikala spuste cene , tj da ih prodaju bez zarade a na ostale podignu nevidjeno, tako da kada udjete u radnju da kupite taj artikal, vecina stavi u korpu i ove druge skuplje ne obracajuci suvise paznju na cene . Da ne pricam tek o tome da zaposleni u IDEA-i rade za "evropsku" platu od 150 evra mesecno. Barem su te plate u mom mestu tako su mi rekli dvojica poznanika koji rade u istim.

Ljubivije I

pre 11 godina

Koje gluposti. Mi nasledje komunizma nikada nećemo izbaciti iz sebe.Šta su umislili ovi što pozivaju na bojkot.Ako ne bude Todorića, moći će da kupuju hranu u bescenje i da ništa ne rade.
Svojevremeno je gazda Jezda u predizbornom govoru, radnicima u Zmaju, pričao:
1.Drugovi radnici kada me izaberete za predsednika, ima da vam podignem platu 100%. Radnici odgovaraju to Jezdo majstore.
2.Cene ću da oborim takodje 100%. To jezdo majstore.
Ima i bosanski vic. Bolan jesi li čuo pljeskavica sa 10 ćevapa 10 centi. Gde bolan. Nema nigde ali lepo zvuči.

munz2

pre 11 godina

Kul. Ja bojkotujem Konzum (Ideu) vec duze vreme iz poznatih razloga - ne znam ko ih je uopste pustio u Srbiju. Miskoviceve maloprodaje izbegavam kad god mogu.

Ante

pre 11 godina

Todoric ne spava vec danima od brige. Tih 5% kupaca koji se odazovu akciji kupit ce sve sto im je potrebno 23.12. I koja je svha onda? Isto kao sa bojkotiranjem benzinskih pumpi. Kupit ces gorivo prije ili kasnije, nece ih toliko boljeti sto jedan dan imaju manje kupaca. Ali bi bilo efektno kad bi ljudi odlucili u buducnosti smanjiti voznju za 30% i toga se pridrzavali.

dado

pre 11 godina

Dakle to nije "kriticna masa", to je naivna masa. Neka se okrenu malo u okruzenje, Europa i EZ i pogledaju tih "1000" malih trgovaca, gdje su, ima li ih.
Naravno da ne, trgovinu drze samo par aktera na trzistu, koji odredjuju cijene, suradjuju oko cijena, iako je tp nedozvoljeno i odredjuju cijene kod malih dobavljaca. Hrvatskim potrosacima bi svakako bile nize cijene proizvoda kad bi bilo milion trgovaca, ja,ja..malo morgen.

JovaX

pre 11 godina

Svaka čast odlično sročeno. Kada bi stvarno postajala kolektivna svest kod nas u Srbiji puno bi se bolje živelo, radnici bi imali više prava, vlast bi imala više sluha za gradjanske zahteve a monopolizovane kopanije bi imale više obzira prema potrošačima. Ali pošto smo mi jedno devastirano društvo u svakom pogledu i gradjanskom i moralnom i ekonomskom slaba je nada da se ovakvim akcijama može nešto promeniti na bolje.

ss32

pre 11 godina

evo mala usporedba cijene za proizvod "Ferrero Milchschnitte"
Njemacka / Kaufland 10 komada + 1 gratis = 1,59 €
Njemaka / Lidl 10 komada + 1 gratis = 1,89 €
Hrvatska / Konzum 1 komad 0,50 €

hm

pre 11 godina

Pa on u Hrvatskoj ima 1200 prodavnica hrane, i mnogo fabrika! Pa litar najjeftinijeg jogurta u Konzumu je 140 din.
(Pa zato sluze ratovi, da se neko obogati!, 28. novembar 2012 10:54)

Bas i nije, vec 7 kuna - jucer kupio. Sada ne znam koliko se dinar srozao, ali sumnjam da je 20 dinara jedna kuna. Na stranu sto ima u drugim lancima jeftinijeg jogurta.

Relja

pre 11 godina

Todorićeva imperija nije samo u Hrvatskoj, vrlo je velika i u Srbiji. Ali ovde sve prolazi, uspavani smo više od 20 godina i ne znam šta bi ljude ovde moglo probuditi.

Orwel 1984

pre 11 godina

Ne razumem Srbe koji bi da pomognu Hrvatima pa isto da ne kupuju u Idei?! Naprotiv, treba iz sve snage kupovati u Idei i tako obogatiti smrdljivog tajkuna Todorica. Cilj je da svi Hrvati budu njegovi robovi i da se lijepa njihova konacno pretvori Orwelovu 1984-u. A sto se tice Todorica, Miskovica i njima slicnih, protiv takvih se ne bori nekakvim naivnim bojkotima i protestima. Protiv takvih se boris puskom i bombom.

biba

pre 11 godina

Svaka cast Hrvatima! Kod nas tako nesto ne moze da uspe, mi smo ili suvise ubijeni u pojam ili suvise glupi da razvijemo svest o vaznim stvarima u drustvu.

Kozmo

pre 11 godina

Meni nije jasno kako Hrvati nisu njega sasekli u korenu,kad su pravili hajku na ratne profitere?
Obrazlozenje je bilo da covek nije pljackao hrvatsku,nego bosnu i hercegovinu.I mi imamo na desetine identicnih slucaja.Mi dok kriminalce ne sateramo u cosak,nema napred ni drustvu ni privredi.Slobodno trziste je previse doslovce shvaceno,a kako vidimo upravo u zemljama slobodnog trzista,toliko slobodnog nema.
Dakle konfiskacija svih onih koji su svercovali cigare,naftne derivate,oruzije,alkohol,drogu,belo roblje.
A konacno bi mogli da se ujedinimo i pokrenemo medjunarodne tuzbe za krsenja prava drugih ekonomija i pravu svake drzave da u skladu sa zakonima naplati svoj porez.Verujem da 96% zemalja clanica UN stalnih i nestalnih zainteresovano za ovako nesto

andro

pre 11 godina

najvažniji mediji u Hrvatskoj ovu vijest ne objavljuju,toliko o neovisnosti novina i televizije,čovjek je nedodirljiv,svaka vlast ima dobre odnose s njim.

Dar Mar

pre 11 godina

Juce kad sam usla u Maksi,htela sam da se srusim,kad sam videla cene.Ono je nevidjeni bezobrazluk.Taman su se jedno vreme malo sredili,spustili cene,a sad...Pa,za 15-40% su skuplji od Disa i Roda C&C. 0no je zaista sramotno. Pa,ima da vucem peske iz Disa,koji je na kraju Bg-a, a se okilavim,al cu na 7 000 din, ustedeti bar 1500,minimalno....

Agronom

pre 11 godina

Izgleda da naša zapadna braća i ne znaju ko je vlasnik agrokora, ili se prave naivni. EBRD ima čini mi se oko 40% udela u Agrokoru i samo je to razlog zašto niko ne dira gospodina Todorića.
Isto tako EBRD ima oko trećinu udela u MK Grupi i Viktoriji, i zato njih Vučić i Evropa ne diraju.
Svako ko želi da gleda, vidi ove stvari. Ostali slepo prate medije i veruju u to što čitaju.

etnerrp

pre 11 godina

Nije taj bojkot nimalo loš. Šefovi prodavnica tačno znaju kad je najracionalnije dati polovici zaposlenih da iskoriste slobodan dan

susjed

pre 11 godina

Ako se blokira Todorića vrlo malo će se hrvatskih proizvoda blokirati..naime radi se o tajkunu koju je prezadužen stranim kapitalom (Agronom je rekao ključni parametar..EBRD dioničarstvo) i koji sustavno uništava hrvatski regionalni razvoj i stvara ovisnost o uvozu....ovakvi tipovi tajkuna se trojanski konj preko kojeg strani vlasnici nastoje zavladati poljorpivredom u nekoj zemlji

Mare

pre 11 godina

Ja sam za bojkot svih lanaca i monopolista svih vrsta. U Srbiji je hrana skuplja nego u bilo kojoj evropskoj zemlji, o garderobi da nepričamo. Ušao sam sa bratom u De Niro u Beogradu posle boravka u Kanadi i počeli da se valjamo od smeha na cene majica i košulja. Pritom domaća tekstilna industrija je uništena da bi svi nosili Kineski krš ili preskupe markirane stvari koje su poreklom isto iz kine i krajnje sumljivog kvaliteta.

Gile

pre 11 godina

Super neka dodju i "prosvejduju" u Srbiji umesto nas. Kod nas ionako sve prolazi. Samo neka jave kada ce to biti, da mozemo da pratimo na TV.

Boris

pre 11 godina

Nas prijatelj Nemac udje u DM prodavnicu u Beogradu i izadje zblanut jer teglica decje hrane njihove robne marke koja u Nemackoj kosta 0,65 Eur u Beogradu kosta 175 dinara, a mleko u prahu umesto 2,95 Eur kosta 650 dinara. Svi nas gule, i na boga ne misle.

Da ne zaboravim.

pre 11 godina

Sta da bojkotujem, kada vec odavno ne kupujem: prsutu, pecenicu, kajmak... Odem povremeno u prodavnicu i sit se nagledam tih proizvoda, a malo ih i onjusim, tek da se podsetim tih mirisa!