Šta je sa podelom akcija Telekoma?

Beograd -- Građani će svoje besplatne akcije Telekoma moći da unovče tek pošto država odluči kakva će biti sudbina te kompanije.

Izvor: Blic
Pošaljite komentar
 1. LJUDI, DR'ZTE LOPOVE!!!!! Prvo, kada su se pisale akcije javnih preduzeca , objavljena statistika je tacno 4.820.000 upisanih gradjana u raspodelu akcija ; najavljena prodaja Telekoma Srbija je 2,27 milijardi eura sto znaci oko 470 eura po gradjaninu , a gospoda najavili samo 70 eura. pa ako ima neko pametan , neka mi objasni gde se dade onih 400 eura???
  (Miroslav Gajic, 22. oktobar 2012 21:46)

  # Link komentara

 2. ako su naše akcije već prebačene na račune,zašto ne možemo s njima raditi ono što mi hoćemo ? jel to ono "evo ti poklon za rođendan, ali ne smeš ga otvoriti dok ti ja ne dozvolim" ili država javno saopštava da svaki građanin nema pravo raspolaganja svojim vlasništvom ? ja sam, verovatno, malo priglupa pa zato molim gdin.Dinkića ili nekog iz vrhuške da mi ovo objasni ali narodnim jezikom.
  (štrumfeta, 2. oktobar 2012 10:58)

  # Link komentara

 3. @Mica & Telekom
  Vi ste gospodo ograniceni kao i vasa dvorista u kojima zivite. Samo vi cuvajte akcije (citaj guzicu) i molite se da budu sto kasnije pa kad vam ovi rebnu 100% prodaje onda ce polovina vas (sa sve guzicama) da ostane bez posla za manje od 3-4 meseca. Umesto da se molite Bogu da se sto pre proda Telekom po principu od 51% i da tako imate mnogo vecu sansu da ostanete sto duze na poslu jer nece biti samo jedan apsolutni 100% gazda nego i par njih manjih, pa ce jos moci da se slusa i vas sindikat i vas glas, a ovako odoste i vi i vase akcije i posao - 100% izvesno!
  (Logika, 1. oktobar 2012 17:00)

  # Link komentara

 4. Za Miću
  Hteo bih prvo da se izvinim što sam naveo da sam radio u Telekomu,radio sam u Pošti pa sam kao takav stekao pravo na akcije Telekoma.Nisam želeo da širim priču o sebi pa sam napisao radnik Telekoma.Što se otkaza tiče u pravu je korisnik pod šifrom Telekom,ja jesam dobio otkaz zbog disciplinskog prekršaja koji čine svi službenici u poštama i bankama(podizanje penzija i plata komšijama)ali bez ikakve imovinske koristi po sebe.Kako sam 25 godina proveo u Pošti i činio sam usluge svima kojima sam bio u mogućnosti u okviru našeg delokruga posla,ne kajem se zbog tako dobijenog otkaza,opet bih sve isto uradio.A što se tiče tvog raspolaganja akcijama ne pada mi napamet da bilo koga savetujem šta da radi sa svojim pravom kako će raspolagati istim.Ja sam iz svog ugla dao komentar a ne generalizovao tako da Mićo,šta god da uradio sa svojim akcijama,srećno ti bilo!Pozdrav!
  (Nenad, 1. oktobar 2012 11:42)

  # Link komentara

 5. 70 EURA pa to je mnogo ,gde potrošiti tolike novce,heehehe,pa Sloba je bio mala maca za vas
  (pajo, 1. oktobar 2012 09:28)

  # Link komentara

 6. @Mića
  Slažem se, iz Telekoma nije niko dobio otkaz, osim zbog disciplinskih prekršaja.
  Ja, recimo znam jednog zaposlenog koji je krao po Telekomu, i kada je ukrao malo skuplji službeni telefon (koji je znao da može da se lako nađe) dobio otkaz. Inače, poslednjih par godina su svi koji su "ostali bez posla" su odlazak iz Telekoma "naplatili" sa 10-25.000€. I ja sam zaposlen u Telekomu, ali ne dam da mi Toma Diploma određuje šta ću da radim sa mojim akcijama, možda imam dovoljno ušteđevine da povećam svoj portfolio, ne prodaje se svako u ovoj zemlji za siću...
  (Telekom, 1. oktobar 2012 08:00)

  # Link komentara

 7. Ne samo što nismo dobili 1000€, već su nam kroz poskupljenja i pljačke, štampanje para, slabljenje kursa i tome slično, uzeli i više od toga. Dobro bar znamo da ma za koga da glasamo uvek ista mafija biva na vlasti. Sada znamo da ne treba izlaziti na izbore.
  (Aleksandar Veliki, 1. oktobar 2012 00:54)

  # Link komentara

 8. ako kupi at&t, sprint ili neki treci sa. lte 4g tehnologijom neka odmah prodaju!
   (dumper, 1. oktobar 2012 00:13)

  # Link komentara

 9. Za Nenada
  Ne razumem kako si ostao bez posla u Telekomu kad nije bilo otpuštanja,bilo je samo dobrovoljnog odlaska sa finom svotom.Druga stvar je što ti posmatraš stvari kao običan građanin i priželjkuješ prodaju što pre da bi naplatio akcije što pre.Meni kao zaposlenom u Telekomu je u interesu da priključim svoje akcije uz državni paket.I da to bude što kasnije....
  (Mića, 30. septembar 2012 21:29)

  # Link komentara

 10. Unovcicemo na kukovo leto:-)
   (milica, 30. septembar 2012 21:11)

  # Link komentara

 11. to brate dinkicu duzan si mi jos puno do onih 1000€
   (zoki, 30. septembar 2012 20:54)

  # Link komentara

 12. Kada podele akcije saznace se i prava vrednost telekoma na berzi zato drzava i odugovlaci.
  (vise je dana nego kobasica, 30. septembar 2012 19:57)

  # Link komentara

 13. Zasto onda drzava ne kupi akcije, i tako izbegne sve nelagodnosti a meni da kes koji su mi obecali?!
   (Marko, 30. septembar 2012 19:54)

  # Link komentara

 14. Nisu akcije i to "besplatne" najveći promašaj gospodina Dinkića, regionalizacija Srbije bez prethodne temeljne pripreme je još veća improvizacija, upropastiće Srbiju, a Dinkić će i to vremenom nazvati GALIMATIJAS za koji nije on kriv.
  (ZoranNS, 30. septembar 2012 19:19)

  # Link komentara

 15. Interesuje me samo jedno,da li je iko u mogućnosti da pronađe snimak Mlađana Dinkića pre formiranja vlade gde on decidirano tvrdi da će se izjasniti po pitanju Akcija Telekoma odmah po formiranju vlade,a kako je od tada prošlo više od dva meseca još ništa!Ja sam bivši radnik Telekoma i vrlo sam zainteresovan kada će to biti jer sam ostao bez posla a imam jednog studenta i jednog srednješkolca u kući,sa jednom platom koju prima supruga i stambenim kreditom indeksiranim u švajcarcima.Ili ćemo,dok ministar kupuje Fiat 500 na kredit od svojih "bednih"primanja mi čekati svoje akcije kao i one što će po njemu vredeti ukupno 1000 Eura!Ne videh ni pored najbolje volje,da i pored stezanja državnog kajša bilo ko od vladajuće garniture kao i od opozicije živi gore nego prošle godine što se za NAROD baš i ne može reći.Vrlo sam radoznao da vidim dokle će ovaj narod trpeti svakodnevna poskupljenja,i da li je to ta bajna ekonomska politika koja se sastoji u prebacivanju svog tereta oporavka naše zemlje na njeno stanovništvo.Mislim da niko normalan ko je želeo promene nije glasao za ovo što nam se dešava ovih dana u radnjama,nametima,itd..Mislim da je HARAČ u turska vremena bio humanitarna pomoć u odnosu na ovo danas a nabijanje na kolac i preživljavanje od 1. do 1. danas bila ista mera mučenja raje......
  (Nenad, 30. septembar 2012 17:47)

  # Link komentara

 16. Zasto prodati Telekom ako očigledno dobro posluje?
  Pa ta politika rasprodavanja svega i svačega je i dovela do propasti države.
  Političari samo gledaju da napune svoje džepove a narod ko šiša.

  Akcije NEĆU unovčiti kao što i do sada nisam.
  Gradjani dobiju neku siću od akcija da im se zamažu oči a posle će da se uhvate za uši i pevaju kad nam se ta prodaja obije od glavu.
  (Marina, 30. septembar 2012 17:37)

  # Link komentara

 17. Cekajte, ko odgovara za lazno deljenje akcija pred izbore onda???

  Da li ce iko ikada za ista u ovoj takozvanoj zemlji odgovarati?!

  U Nemackoj predsednik bude smenjen jer je narucio novu wc dasku za avion a nama jos samo fali da vrate zahteve turaka iz vremena okupacije koliko smo ponizeni.

  I treba nam tako kada posle petog oktobra niko nije zavrsio u zatvoru. A trebali su mnogi.
  (PeraX, 30. septembar 2012 17:08)

  # Link komentara

 18. na kraju nece dobiti ni 1.5 milijardi. ubice ih konkurencija i stranacki poltronizan.
   (tajkun, 30. septembar 2012 17:01)

  # Link komentara

 19. Cekao sam sest meseci na ta akcije. I? Na kraju sam morao da idem da vozim kamion u Italiji. E,moj Djinko...
  (Slove, 30. septembar 2012 16:41)

  # Link komentara

 20. Uvali će akcije pred Novu godinu,kako bi se omogućilo ždranje u Maksiju i drugim radnjama!Avaj.
   (Kinaski, 30. septembar 2012 16:35)

  # Link komentara

 21. glasali ste...dobili ste...molim lepo
  (beli listic, 30. septembar 2012 16:27)

  # Link komentara

 22. Telekom Srbija NIKAD nece biti prodat za novce koje drzava trazi,samim tim ni jadan napaceni narod nece NIKAD dobiti akcije,sto se mene tice ta prica je AD ACTA.
  (macado7, 30. septembar 2012 16:05)

  # Link komentara

 23. "Vlada Srbije usvojila je u aprilu zaključak o besplatnoj podeli akcija Telekoma Srbija i odredila tržišnu vrednost kapitala te kompanije u iznosu od 2,27 milijardi evra. ". Fantasticno !!! Ja vecu glupost nisam u zivotu cuo. Poucen ovim primerom ja sam odredio trzisnu vrednost mog automobila marke Mazda 3 na 195,000.00 Eura i cekam pravi momenat da ga po toj ceni prodam.
  (Branislav, 30. septembar 2012 15:44)

  # Link komentara

 24. У превуду текста:
  Ко и шта пита народ, добили су сва поскупљења за 20% сада би још и бесплатне акције, е неће моћи, прво ми политичари да станемо на ноге па ће да размислимо дал ће бити неке бесплатне расподеле...
  (ЗЕЈТИН 200 динара, 30. septembar 2012 15:28)

  # Link komentara

 25. Ne kapiram. Ako sam ja dobio akcije, ko može u moje ime da ih proda? Jel ovo znači da na mom vlasničkom računu u CRHVO nema akcija Telekoma?
   (sluzbenik, 30. septembar 2012 15:24)

  # Link komentara