Dinar i sutra nastavlja da jača

Beograd -- Dinar će i sutra nastaviti da jača, za 0,2 odsto ili 22 pare, tako da će zvanični srednji kurs biti 117,5139 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. wow, odo' da prodam onih 50€ što sam uštekao dok ih nije pregazio moćni dinar.
   (zaphod, 1. avgust 2012 08:11)

  # Link komentara

 2. Mozes misliti koliko su strucni ostali nasi ekonomisti kad ni najbolji medju njima profesor doktor ili ti pr.dr.mr. Soskic nema pojma sta da radi a kamoli da spase dinar. Jedino u sta se doticni izvanredno razume je da svakog meseca uzme i to bez imalo stida svih 6000 eura plus bonus.
  (strina, 31. jul 2012 21:50)

  # Link komentara

 3. Dinar oslabi sa 103 na 118 od pocetka godine, i onda izadju celnici NBS i kazu kako je ovo tzv zapravo stabilan dinar i najstabilnija valuta u Evropi,e, pa zbog te tzv stabilnosti ce se sa ovim kursom od preko 117 za euro, rast svih cena samo nastaviti, dobicemo nove bankrote preduzeca i nove nezaposlene, a svi investitori ce nas zabilaziti u precniku od 1000 kilometara, to kako se ne usudjuju da kupuju ni dinarske zapise vidi se po danasnjoj aukciji gde je prodato 20% zapisa, uz kamatu godisnju 14,5%,a jedini razlog za to je divljacko slabljenje dinara sa proslogodisnjeg decembarskog nivoa od 100 na danasnji od 118 din. za euro, tu ni kamata od 20% godisnja ne bi privukla investitore,a zapisima se inace krpi budzet,da ne govorim da su proslogodisnje dinarske stedise bukvalno opljackane i ukrali su im i ulozenu glavnicu vrhuska NBS jer je kamata bila na godinu dana orocene dinare 11% a pad dinara je 20% od prosle godine ,i za ovo sve navedeno i za pad dinara, vise cene,veci javni dug zemlje i bezanje svih vrsta investitora i nove nezaposlene, pad proizvodnje, cak i izvoza uprkos obaranju dinara je direktna odgovornost celnika NBS, jer su judi umesto u potrosnju dobara/ tako bi podigli obrt i promet i zazivela bi proizvodnja i punjenje preko pdva- budzeta/prisliljeni da sve dinarske viskove menjaju u devize,jer ih na to primorava politika NBs samo sve slabijeg dinara, strasno.
  (Zoran, 31. jul 2012 19:28)

  # Link komentara