Nedelja, 29.07.2012.

10:14

Dinkić: Zadužićemo se da preživimo

Naša zemlja će se zaduživati po povoljnim uslovima, kako bi se obezbedilo preživljavanje države do fiskalne konsolidacije, kaže ministar finansija Mlađan Dinkić

Izvor: B92

Dinkiæ: Zadužiæemo se da preživimo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

213 Komentari

Sortiraj po:

m

pre 11 godina

Ovi ekonomisti i kvazieksperti nas upropastise.Pa sta on misli da smo svi mi sisali veslo.Naravno da treba uvesti neki red u javne finansije ali nema nista bey proizvodnje.Ale ne one po receptu eksperta.Das 10 000 evra za radno mesto zabaru a onda uzmes kredit i podelis lovu sa njim.E moj Dinkicu vidim osedeo si za kratko vreme,jos ne znas sta te moze snaci sramoto jedna koliko si unistio ovaj narod.

Nebojsa

pre 11 godina

Dačić: "Od avgusta izvozimo Fijat" eee... evo ga da.. evo i Dačić počeo da izvozi FIAT kao što je to radio Tadić pred izbore a Dinkić je bukvalno dovukao isti FIAT i rekao da će se proizvoditi preko 300.000 vozila još pre 2 godine. Pa stze i onda dežurni pljuv.. pisali a hoće kako da ne...
uradite nešto najlakše je pljuckati okolo ...

Hm

pre 11 godina

Znaci zaduzivati cemo se da penzije i plate ne bi padale, a te pare ce vecinom da odu na robu iz uvoza. Bas lepo... Samo se pitam kako on to misli da vrati... Jedno je zaduzivanje za razvoj, a drugo je sto ono govori - zaduzivanje za penzije i plate. To njihovo zaduzivanje za penzije i plate nas je dovelo do preko 50% javnog duga u BDP-u i preko 100% ukupnog duga u BDP-u.

Vladimir

pre 11 godina

Pa do juce si blatio DS kako je prezaduzio Srbiju do guse... ma i ja sad pisem komentar kao da ima nekoga ko ne zna kakvi su nasi politicari. Muka mi je od njih.

Nebojsa

pre 11 godina

Jedno 80% komentara je smanjiti administraciju (troskove).
Pa to zna dete od 10 godina.
Pljuvacima nije jasno da gospodin Dinkic nije bio ministar finansija u poslednjoj vladi nego je bio Cvetkovic poslednje 4 godine.
Dinkić im je služio da ima koga da okrive za svoje marifetluke.
Dovlačenjem FIATA u propalu Zastavu koju niko nije hteo! (sto niko ne kupi JAT kad je dobar) Dovukao Yuru iz Koreje,Panasonik u Svilajnac, Beneton u Niš, uveo PDV kada niko nije ni znao sta je PDV.Očekujem da se što pre uvede propis plaćanja PDV-a po naplati potrživanja.
Tako je bilo i sa pokojnim Djindjicem prvo je napravljen javni a potom i stvarni linč. Posle sahrane Tita nije izašlo nikad više ljudi.
Zar Vam to ne govori da nema niko ENERGIJE, htenja i umenja da vodi promene osim njega.Ja ZNAM da će posle prvih 100 dana ako mu dozvole, stvari u finansijama staviti na svoje mesto, ako neko u medjuvremenu ne stisne Vučića i Tomu pa ga izbace kao zbog lošeg rada.
Kažete gde je novac sa kipra... Ima dve solucije..Jedna je da kao sto je rekao nije mogao da dodje do tajnih racuna jer se ti racuni mogu pokazati samo ako postoji otvorena istraga od strane drzave (koja nikad nije pokrenuta), a druga je solucija da mu je zapreceno.Mislite da je Dinkic neka velika faca pa se neko uplasio njega pa su ga podmitili da ne prica o Kiparskim parama.
Jeftinije je bilo tajkunima da ga nema nego da mu placaju reket tamo nekom iz G17+.
Jos nesto..postoji izreka svima Vama poznata..ZA DOBRIM KONJEM PRAŠINA SE DIŽE!!

Krenulo...

pre 11 godina

Lukavi plan i velike promene najzad su ugledale svetlost dana. Raduju se radikali/narodnjaci, patriote svih rasa, komunisti-četnici, slobaši, udbaši, beli listići, zveri, vaši... Narod na ulicama peva pesme i igra kolo. Biće para kao pleve. Krenulo nam je...

aca

pre 11 godina

Genijalno inovativno jos nevidjeno resenje! Izmislio g. Ekspert rupu na saksiji, zajedno sa toplom vodom! Zbog cega je bese kritikovao prethodnu vladu u kojoj je uzgred, i sam sedeo?!

DRAGAN

pre 11 godina

Sada da vidimo sta ce da kazu njegovi koalicioni partneri.Da li su to mozda zaduzivanjem resili da idu u promene na bolje.To su njima mere za oporavar zemlje.I za ovo su krivi Zuti?
Voleo bih da se oglase premijer koji je zavrsio politicke nauke i Aca sveznalica i onaj koji se mnogo brine za sudbinu Srbije.
Voleo bih da vidim i komentare biraca SNS,SPS i Rasima ljajica.Zar oni ne glasase za smenu prethodne vlade zato sto nije stedela.
Ovo je prvi i najjasniji znak sta ce ova VLADA RADITI.To je ekspoze.Sada je sve jasno.

Milan

pre 11 godina

200 - 300 miliona odobreno za železnicu? Koju železnicu? Ja sam iz Vršca i čuli ste priče o ruskom vozu, od toga nema ništa, niko i ne pomišlja da ide tim vozom recimo do Beograda, a da je uloženo samo par miliona u taj deo pruge, svi bi išli vozom jer je brže i jeftinije. Sramota i pozivam konačno na protest

Brutalo Ostrašćen

pre 11 godina

A gde su nestali mladi naprednjaci sa bloga. Šta bi sa njihovim brzim kancelarijama , 600 miliona uštede na javnim nabavkama , kanalima do Indiskog okeana itd ? Ništa a ! Zaduživanje!

Aleksandar

pre 11 godina

Kako genijalno, još da se zadužimo? A šta bi sa kresanjem troškova? Šta bi sa manjim brojem ministarstava? Dinkić 12 godina vodi ekonomiju ove zemlje, i šta sad? Opet Srbiju vodi Dinkić? Dokle više? Dokle? U Srbiji ne postoji niko sposobniji od Dinkića? Pa šta sad treba da pocrkamo od glasi, jer Dinkić mora da bude u Vladi?

Vetrobran Friziderovic

pre 11 godina

Niko za prethodna zaduzivanja i "razduzivanja" nije snosio nikakvu odgovornost, a gradjani Srbije nisu od tih "potrebnih" zaduzivanja imali nikakvu korist. Pare dosle i uspesno presle u dzepove "izabranih". I, sad treba jos da se zaduzujemo. Mozemo o Hrvatima misliti sta god hocemo, ali oni su neke svoje politicare, ukljucujuci i neke sa najvisih mesta, naterali da odgovaraju za sve lose sto su radili. A u Srbiji, takvih, odgovornih za ekonomske promasaje valjda, nema? Ma ima na sve strane. I, ono sto je najpotrebnije, to je da se vec jednom krene sa sudskim postupcima protiv svih koji su Srbiju godinama upropastavali.

U suprotnom, "zaduzivacemo se" neograniceno, zauvek, a niko nece odgovarati za promasaje i bice sve gore i gore, dakle kako je bilo i do sada. Nisam napisao da verujem da ce do sudskih postupaka doci lako i jednostavno, ovo je Srbija i veoma sam svestan toga, samo sam napisao gde vidim izlaz iz problema.

milovan

pre 11 godina

zaduzi ti tebe i tvoju porodicu nemoj mene imoju i porodice ove jadne i napacene zemlje.tvoj problem je sto bi rekao j.ducic ,ne zna i ne zna da ne zna,

ПРЕДРАГ

pre 11 godina

ЈАКИ РЕГИОНИ - ЈАКА СРБИЈА
Напред Динкићу, цар си, у леваћењу овог ретардираног народа. Кожу им одери, воле они то, тада ће те ценити, као и досада. Довео си их до пропасти, али те воле. Баш ме интересује шта ћеш овој светини слагати за следеће изборе. Хајде да ти предложим: можда - ДОБРО ЈЕ БИТИ ГЛАДАН, КОРИСТИ ЗДРАВЉУ или ПАТИТЕ СЕ НА ОВОМ СВЕТУ АЛИ ЋЕТЕ ЗАТО УЖИВАТИ НА ОНОМ.

Zoki

pre 11 godina

Nije baš tako jednostavno. Svako ko ima nekog dodira sa ekonomijom će reći da je zaduživanje za pokrivanje budžetske potrošnje ludost. Sa druge strane, to bi značilo smanjivanje penzija i plata svima koji su na državnim jaslama - što bi dovelo do socijalnih nemira. Gladnom čoveku ne možete govoriti o ekonomiji.

Možda bi solomonsko rešenje bilo da država kreditira zapošljavanje i poslovne projekte, pa na taj način indirektno poveća priliv u državnu kasu. Ako za jednog penzionera treba npr. 4000 evra godišnje, zašto ne ponuditi taj novac nekome ko se obaveže da će taj novac utošiti na platu jednog radnika. Doprinosi od zapošljavanja trojice radnika će biti dovoljni da se plati jedan penzioner.

maksa

pre 11 godina

prvo, zaduzivanje nigde nije povoljno i lepo! drugo, ako se dobro secam, svi od tita su se zaduzivali. da li je to politicka stabilnost koju nudite????? velika sarena laza!

Mirko

pre 11 godina

Jedina i bitna razlika je ta sto ti ne prezivljavas vec zivis raskalasno.A i to sto zaduzite cete opljackati i tako samo jos vise generacija nase dece staviti u situaciju da ispastaju zbog vase pohlepe,lopovluka, i otimacine.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Ко теби да кредит је сигурно луд, а ми треба да поцркамо, кад смо дозволили да ти будеш у власти то што јеси.

srbija

pre 11 godina

NIkad se ovde nece ziveti bolje i to iz tri osnovna razloga:
1. ne volimo da radimo
2. ne volimo odgovornost
3. volimo da krademo
(vladimir, 29. jul 2012 13:17

Vi ploitički kucači poruka ne govorite u moje ime i ime mojih drugova,komšija.

Monarhista

pre 11 godina

Laik sam za tu sferu ali kad slusam onog Soskica kako reze mislim da zna vise o ekonomiji i monetarnoj politici vise nego citava ova vlada...doduse mislio sam to i da zna to isto vise i od prethodne....

pero ložač

pre 11 godina

uzece pare od onih koji su ga proglasili najboljim ministrom ekonomije u evropi da bi nas zaduzio i da bi mi vracali, on svakako za koju godinu nece ni biti u Srbiji i to ga nece doticati uopste. Isto kao i Djelic, Dulic itd... otice negde napolje a vi koji ostajete, snalazite se kako znate... Dobice on i nobelovu nagradu ako im resi ono sto je poceo do kraja, samo treba sacekati...
Opravdanja za ovakve gluposti sto radi ima na izvoz tako da mu niko kod (od) nas nista ne moze jer iz svega ovoga sto se desava stoje malo veci frajeri od svih nas.
Nema leba ovde jos duuuuugo!

eee

pre 11 godina

Pa normalno kada od svih resenja mi izaberemo NAJSKUPLJE uvek (most)! Da se vidi raskos...
Kako se kaze kod mene! "Mi nemamo pare, al' kad' gi imamo, arcimo gi s' merak!" Zato smo tu gde jesmo! Naravno sad' ce prepucavanje, ko je kriv... i tako tu krug... A niko nece prihvatiti odgovornost, za stanje u kojem se sada nalazimo...

samo polako

pre 11 godina

Ovom čoveku je očigledno posao da zadužuje Srbiju, i u tom poslu je jako uspešan već mnogo godina. Takođe očigledno je da u tom poslu ima jaku podršku poslodavaca, tako da se već godinama misteriozno pojavljuje na uticajnim pozicijama u vlasti, uprkos nepostojećoj podršci biračkog tela (pogledajte komentare čak i na progresivnom, proevropskom B-92).
Jedina nepoznanica u celoj priči danas je koji su razlozi za njegove postupke: da li ga poslodavci plaćaju, ili ucenjuju. Jednog dana ćemo i to saznati.

Dušan

pre 11 godina

Ovako "genijalan" plan mislim da niko nije mogao da smisli. Zar mi smemo da se još zadužujemo?! Zaduženi smo i preko limita (preko 50% nacionalnog dohodka)

Ash

pre 11 godina

Stvarno, dal na dan izbora na nas bace neki psiho otrov pa ovaj dodje na vlast???
Dobro bre Dinkicu, kako vas nije sramota?! Prvo ste svu pljuvali prethodnu vladu kako je prezaduzila zemlju, a sad vam je plan za izlazak iz krize - zaduzivanje. Bravo...

pa da

pre 11 godina

A kad' bi naprimer g-din Dinkic i ostala klapa ministrovali ceo mandat bez ikakve finansijske nadoknade i zadovoljili se njihovim paralelnim primanjima, od kojih garant mogu da "prezive"...... Tek toliko da pokazu koliko im je stalo da mi ostali PREZIVIMO!

T-rex

pre 11 godina

Moze li iko u ovoj zemlji da objasni kako ovaj lik koji vodi neki KUD (zvani politicka partija) i svaki put jedva predje onih 5%, uvek drzi sapu nad novcem?!?
Zaista misterija. Pomisljam ko sve moze da stoji iza ovakvih "eksperat"!

radissha

pre 11 godina

Predpostavljam da ćemo se posle toga zadužiti ( zadužiće nas naš virtuozni ekonomista ) , da bi mogao da daje subvencije za "novo zapošljavanje " od 10.000 eur , uz ritern od 30 % !

muka mi je

pre 11 godina

Ljudi, Mlađa je genije, VI STE *****! Narod koji na izborima POSLE SVEGA opet glasa za ovog čoveka, i ne zaslužuje da postoji!!!

Adam

pre 11 godina

Ti sasvim sigurno neces biti deo prezivljavanja nego jos jedne propasti. Jedino ako te ovi nisu navukli samo da te uhvate na delu pa hapse kao ministra a ne opoziciju.

mrrrr

pre 11 godina

Ovo "preživljavanje države do fiskalne konsolidacije" neodoljivo podseca na "ne lipsi magarce do zelene trave". Nema hraborsti kao ni ostali politicari, o tome se ovde radi. Da ima napravio bi rezove u javnom sektoru, a onda te pare potrosio za investicije u javne radove, nije to neka posebna modrost, radio je to i Hitler i Musolini i Ruzvelt i ko zna ko jos. Ovako vec godinama upumpavamo pare u penzijski sistem i u plate u javnom sektoru, a tonemo sve dublje i dublje.

U zdravom telu zdrav duh

pre 11 godina

Meni ovo liči na izjavu narkomana - uzmem drogu da preživim. Skidanje sa stranih kreditorskih jasala, pa na zdrave noge je jedini izlaz. U suprotnom postajemo EU, konkretno Grčka.

storm

pre 11 godina

Sad ce opet da se zaduzi da bi posle mogao da plati opet nekoj azijskoj mutnoj firmi 10k evra po radnom mestu da zaposli 100 radnika za platu od 200 evra.

i just realized

pre 11 godina

Plan je sledeci: Zaduziti se, uzeti sto vise kredita, i to spiskati u sledecih par decenija. Nakon toga ova generacija ce ili biti na onom svetu ili uzivati u penziji u nekoj egzoticnoj zemlji. Kad krediti dodju na naplatu - tadasnje generacije (deca, unuci sadasnje) ce se iseliti iz Srbije/razici po svetu i niko nece ostati da vrati ni svu kamatu, a kamoli glavnicu. WIN - WIN resenje

zdr

pre 11 godina

@ Hercegovac

Tvoj komentar je veoma dobar i sprovodenje tvojih predloga bi moglo resiti problem na tehnickom nivou. Ali protiv bi bili svi oni koji su zaposleni u drzavnim preduzecima, svi penzioneri, svi koji rade na crno, svi tajkuni i vlast koja radi za njih. Drugim recima tvoje mere bi izazvale velike socijalne nemire a to vlast ne sme i nece da dozvoli.

Sa druge strane covek koji je svima obecao 1000 evra i posle rekao da je to uradio jer ne bi bio izabran je i dalje prihvatljiv za srpski elektorat, umesto da njega i sve stranke sa kojima predizborno koalira zaobidu u velikom luku. Pa dobro, imacete kako ste i birali.

Marija

pre 11 godina

Oporezujte vec jednom stanodavce koji nas podstanare ostavljaju bez kore hleba, a drzavi ne placaju nista.odakle im po pet stanova?neko je oteo moj.

pacijent

pre 11 godina

udjem u petak u opstinu da izvadim neki dokument kada na jednom salteru sede tri sluzbenice od kojih jedna radi a dve piju kafu. zivim u domacinstvu sa roditeljima koji su penzioneri zena koja je nezaposlena dvoje maloletne dece i samo ja radim. kako je kod mene kuci tako je stanje i u drzavi

Ja

pre 11 godina

Kratko i jasno. U APS!!! Ili cemo da te jurimo motikama i to znas kakvim. Koga ces ti da zaduzujes gospodine Dinkicu, moju decu i unuke? Ako je moja izgubljena genenracija morala ceo zivot da placa tudje greske, ne dam da se to desi i generacijama moje dece i unuka. Ako nemate pojma sta treba da se radi, stavite lepo ljude strucnjake na vasa mesta, a ne da svi vi duboko iskompleksirani likovi sa mr. dr. i ostalim zvanjima svoje komplekse lecite na ovom nesrecnom narodu. Ako treba platite i stranog strucnjaka da dodje. Nismo ti zaboravili ni 1000e, ni razbijanje nasih banaka, ni pare na Kipru koje su se zaturile... s' ovim ces da preteras svaku meru, nemas vise prostora za greske.

slon

pre 11 godina

ne mogu pa poverujem koliko horsko pljuvanje po coveku koji nije bio ni predsednik ni premijer i nije nikad imao toliko jaku stranku kao neki politicari. ajde da pocnemo od pocetka: mladja dok je bio min. finansija uveo je red u istim, uveo fiskalne racune i ostavio nam budzet u plusu od 2%! takodje decentralizacija (veca vlast i veci budzet za opstine, biranje gradon. direktno) je odlicna ideja. zatim, oko akcija od 1000e...pa obecao je ono sto je malo zavisilo od njega(istina da to nije trebao) ali ipak gradjani ce dobiti oko 250-300e. i nakraju, poslednjih 6 godina on nije odlucivao jav. fin. vec ds i mirko cvetkovic! on je bio u vladi,blizak resor je drzao, ali nije imao uticaja da j.f.( pobunio se, platio je smenom), sada je def -7% a bio je 2%! moramo da se zaduzimo samo sad, ali videcete do kraja godine, sledi fin. konsolidacija! ako tako ne bude, prvi cu ovde da ga kritikujem.

Srdjan

pre 11 godina

Njihova misija na cetiri godine je bolja organizacija drzave Srbije, zarad boljeg zivota naroda u njoj. Oni se zrtvuju zarad naroda i cine sve sto je u njihovoj moci. ......Ja ne vidim njihovu zrtvu za mene, tebe, narod celokupni. Kada se neko izbori za vlast radi boljitka svoga naroda on ne trazi platu i privilegije vec naprotiv radi besplatno. Kada zakonodavna (poslanici) i izvrsna (ministri) vlast ne budu primali plate i trudili se maksimalno da nam obezbede adekvatne uslove zivota, e tada cu im verovati i podrzavati.

zhvakass

pre 11 godina

Blago nama sa ovakvim finansijskim genijem. Drzavi treba bolan lek zvani kresanje troskovne strane budzeta to te mere da zaboli kao pacijenta koji prima hemoterapiju i nada da cemo posle leka na klimavim i slabim nogama polako napred. Dok god nova vlada nastavlja istu populisticku pricu sigurno ne idemo napred. Jedino me tesi da cemo da podelimo po tih 1000eur pa da se malo lakse zivi makar kratko.

Siniša

pre 11 godina

Pa to mi radimo već godinama unazad - preživljavamo, zadužujemo se...stalno smo u krizi. Nikolić je obećavao milijarde, velike investicije...samo da glasamo za njega i eto blagostanja, i narvno da nema ništa od toga. Dačić, Vučić i Dinkić su isto to obećavali i, naravno, nema ništa od toga. Mnogo bre lažete.

gradjanin pokorni

pre 11 godina

Ako ne zaustavite bahacenje po opstinama ne vrede nikakvi krediti. Pred izbore zaposlen ogroman broj ljudi, posle izbora se "udomio' jos veci broj polupismenih funkcionera sa ministarskim platama i sva transferna sredstva odose na plate. Da ne spominjem partijske aktiviste koji ne rade a primaju plate sa budzeta opstina - to je prava istina ! Katastrofa!!!

Dragan

pre 11 godina

U tebe ne sumnjam.Ti ces sigurno preziveti.
Doduse voleo bih kada bi rekao: Ljudi, zao mi je , bio sam mnogo alav, mislio sam samo na sebe u prethodnih deset godina.Ja sam potrosio vase pare i tsl.
Voleo bih i kada bi rekao da te je sramota i da mislis da si veliki ljigavac i da ne znas zasto si nas upropastio.
Valjda ti je bilo dovoljno par stotina ili koji milion.To bismo ti oprostili da si bilo sta uradio za nas.
Sa druge strane te razumem, bezobzirno si pljackao drzavu da bi zadovoljio svoj ego.
Ne verujem u boga* valjda se pise malim slovima-ako ne verujes( , ali mislim da si dovoljno kaznjen za to sto radis.
Za koga se busas Mladjo?
Posle tebe ostaje ....nista.Shvatices koliko je to lose za neku godinu.

Zoran - Nemac

pre 11 godina

A,to je tvoj program? Pa znas,to moze svako,a ti si kao sto sam rece
strucnjak! Jaka ti strucnost,nema sta!
Plakace i vasi simpatizeri od vas,pocekajmo samo malo!

darko

pre 11 godina

Dinkicu. Smenicemo te za 2-3meseca demokratski ako neces onda cemo toljagom. Samo si na vlasti zarad ministarske plate i dnevnica(bedno) Napravi, stvori, zaradi dinar-dva(miljadnu-dve dinara i vise) to znaci ekonomski, ljudski ,moralno da STRUJA(Nikola Tesla)i umetnicka SLIKA i MOB.TELEFON i PSENICA NIJE STVORENA IZ KREDITA.

Rastko

pre 11 godina

O kakvom dugu i zaduživanju se govori?
Pa dovoljno je samo da nam ta ista EU i NATO plate štetu koju su nam učinili sankcijama, zavađanjem, bombardovanjem (mislim na materijalnu, životi su nenadoknadivi) i da se sklone iz našeg života da ih više ne slušamo i ne gledamo.
Znači mi nismo dužni, jer imamo potraživanja mnogo veća od onoga što se zove spoljnim dugom Srbije!

Marko

pre 11 godina

Ko je bre glasao za ovog lika, i sta je ocekivao od njega. Da li moze iko da na to odgovori. Ja ne poznajem nikoga, ali me zivo interesuje, jel iko stvarno mislio da ce on da ispuni nesto od obecanja koje je dao u predizbornoj kampanji npr. regionalizacija... Posle akcija, para na kipru, upropascavanja svega sto je bilo nase, nasih banaka, njegovih "strucnjaka" na celu javnih preduzeca...

Pera ložač

pre 11 godina

Народ који је на слободним демократским изборима изабрао Млађана Динкића, човјека који је економски на сваки други начин упропастио Србију, а човјек који је себе дао за Србију и српски народ /др. Војислав Шешељ/ није прешао цензус, заслужује да га нема и ми који смо крварили за Србију злурадо се радујемо ономе што слиједи у Србији- БАНКРОТУ.
(ПРЕДРАГ, 29. jul 2012 14:12)

Od goreg uvek ima još gore. Sloba je bio gori od Tita, Dinkić radikal je gori od Dinkića demokrate ali je Šešelj svakako šampion, mada koliko smo veliki mazohisti naći ćemo mi goreg čak i od njega. Volimo mi da budemo mučenici, po svaku cenu.

PS. Početkom 90-ih Šešelj je mršav ušao u zatvor a izašao debeo. Ko mi navede još jedan takav slučaj dobiće sladoled od mene.

sasa jokic

pre 11 godina

A ne pricas da ste se sa Rusima vec dogovorili da uzmete zajam a da zalozite EPS i Telekom, koje ce Oni kasnije preuzeti zbog neizmirenog duga!
Uzimacete kredite kod domacih banaka i banaka koje posluju u Srbiji, i na taj nacin cete stopirati kredite prema privredi, jer ce njima to biti dovoljno uz drzavne obveznice.
Ukrarko, unisticete i ovo malo sto je ostalo, i bacicete nas Rusima u ruke. Ali to je bila cena za formiranje ove Vlade, koja je mnoge spasilamzatvora!

ПРЕДРАГ

pre 11 godina

Народ који је на слободним демократским изборима изабрао Млађана Динкића, човјека који је економски на сваки други начин упропастио Србију, а човјек који је себе дао за Србију и српски народ /др. Војислав Шешељ/ није прешао цензус, заслужује да га нема и ми који смо крварили за Србију злурадо се радујемо ономе што слиједи у Србији- БАНКРОТУ.

Jo

pre 11 godina

Ovaj Dinkic je vise preterao, pre par dana na Zakintosu je svirao na konceru sa Kikijem Lesandricem i Pilotima, sta je on vise politicar, gitarista, expert, ekonomista, kompozitor........?????!!!!!Bas mi se gadi vise

wise man

pre 11 godina

Nemojte tako. Sad ce da dodje naprednjacka omladina da vam objasni kako tako treba. Prosla vlada kad se zaduzivala to je radila na lopovski nacin ova vlada to radi patrijotski.

Godzila

pre 11 godina

Da li se to meni čini da je dotični počeo da govori istinu!Možda i prvi put u životu.Znači nastaviće "pogubnu politiku zaduživanja koju je vodila demokratska stranka"(njegove reči)!Ma čudo je Mlađa, čudo!

I Ni Jesta

pre 11 godina

Pre neku godinu,na nekom samitu,neko upita grckog ministra finansija:"Kako cemo?"...grcki ministar pokaza na Dinkica i rece:"Isto kao ovaj momak!"

mladen

pre 11 godina

Zasto obveznice ne ponudite na slobodnom berzanskom rzistu kako bi i gradjani mogli da ih kupuju a ne samo banke koej ih preprodaju????

preduzetnik dosad budala, odsad marš iz moje radnje

pre 11 godina

Odbijam da nadalje plaćam porez, doprinose i sve takse. Ti ćeš da se zadužuješ a ja da ti još dajem svoj mukom zarađen novac da i njega rasipaš. Marš iz moje radnje!!!

Obican covek

pre 11 godina

Dinkicu, pa ti si poslednja uteha za naciju!
To potvrdjuju tvoja ranija obecanja i (ne)dela.
Tebe brinu licni interesi i kako da zadrzis fotelju, a poslednje sto te zanima je narod.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Dokle bre više,12g si nam stavljao omču oko vrata,zategni je već jednom i sve nas podavi jer kakvi smo ne treba ni da živimo kad ti i tvoje lopuže oteli ste nam pravo na život dostojan ćoveka.Umrli smo bre jos od tvoje vadavine i vladavine slićnih tebi,samo ti nemoj da nas spasavaš ko Boga te molim za tebe isve druge lopuže i tajkune,za vas politićare mnogo je jepo živeti u zemlji Srbiji ej da je ovo uredjena zemlja znalo bi se gde bi vi svi bili.

Deki

pre 11 godina

Zaduzivati se da bi isplatio budzetske korisnike,bravo Dinkicu,najvise si zbog toga i kritikovaprethodnu Vladu u kojoj s i sam ucestvovao.Ustvari ti si jedini svih 12 godina od pada Milosevica na vlasti i to uvek tamo gde su pare.A stvar nije teska,pocnite od tajkuna,Vucic je u kampanji tako nesto obecao,ali kako kad je koliko znam tvoj ujak Miskovic a Beko mnogo dobar prijatelj sa Tomom.On ga je medju prvima i obisao u bolnici kad je strajkovao gladju sa infuzijom!!!Verovatno da mu kaze kako nije u njega ulozio da umre da bi izbori bili raspisani 3 meseca pre roka nego da bi bio na vlasti

Miroslav Mičošević

pre 11 godina

Samozvanim ekspertima iz G17 plusa je uvek falilo koncepcijskih znanja za razvoj privrede - čak i u vreme ekspanzije kada je rast BDP bio preko 6% godišnje. Suludo je očekivati da u doba kontrakcije oni imaju neku ideju koja ne bi bila jeftina i populistička. Uostalom, dotični su uspeli jakim populizmom i pravljenjem neprincipijelnih koalicija u gradovima poput Kragujevca i Zaječara da opet dođu do cenzusa i da tu uđu u još neprincipijelniju koaliciju na republičkom nivou. To je princip njihovog funkcionisanja. Ubeđen sam da bi čak i Srpska napredna stranka sama bolje vodila državnu ekonomiju i fiskalnu politiku nego oni.

Sasa Bulatovic

pre 11 godina

Hocete da ustedite za Srbiju i njene gradjane? Onda svi lepo ministri i poslanici da primaju minimalac koji su obecli ostatku radnog naroda u Srbiji. Oni skoro svi ili svi imaju po ko zna koliko privatnih firmi, tako da ako malo bolje razmislim ni minimalac im ne treba. Povlastice sve da im se ukinu ... i ja radim za platu pa ako mi se pije kafa moram da u kaficu u blizini posla da je platim 90tak dinara, rucak 400-500 dinara, zasto ono da placaju po par dinara u skupstinskom kaficu. Neka rade poso za koji su "izabrani" za narodsku platu pa neka onda dizu cene hleba, mleka i mesa ... objasnjavaju sta je i kako mora da poskupi struja, grejanje, gas ... Nas da zaduzuju kao minimialno, ma nemojte ni malo u nase ime, za tudje pare zna da kupuje svako !!!

Херцеговац

pre 11 godina

Vlada Srbije planirala emisiju evro obveznica, dodavši: "I mi ćemo to uraditi".

Хоћете да продате обевезнице са каматом 7,5%+,што је велики финансијски "маг" Цветковић прогласио за победу.На финансијском тржишту се "пале све лампице" на 6%,а 7%+ значи да је земља већ банкротирала.Да би се неко задужио под условима 7%+ мора да има опасан план за привредни раст како би могао да сервисира дуг.Задуживати се у рецесији по 7% је лудост,и последњи ексер у нашем ковчегу.

Треба отворено рећи,да ако народ жели да живи на дужи рок боље мора да живи лошије него сада наредне 2-3 године.Мора се отпустити преко 50% државне администрације,мора се убразати поступак отварања нових фирми,мора се максимално поједноставити бирократска процедура,у свим областима.Пореска реформа је такође нужна.Снизити порезе,али повећати наплату истих,смањење пореза + повећан обим напалте пореза из сиве зоне,донеће исту ако не и већу количину новца у буџет.Новац добијен из уштеде путем смањења администрације усмерити у банку за помоћ малим привредницима.Људи који имају идеју за добар посао морају бити стимулисани,што ће донети какав такав привредни раст.Држава која ништа не производи нема никакву шансу за опстанак,Србија ништа не производи.Без снажног раст производње у првом реду нема ни опоравка.Мера смањења пензија мора такође бити спроведена,једноставно пензиони фонд је на ивици колапса.Наравно снажна борба против картела,а то је једна од највећих бољки српске привреде.

Petar Prvi

pre 11 godina

Dinkic predlaze najpogubnija resenja, potpuno nelogicna.
On je izgleda ucenjen i radi ono sto mu se naredi. Izgleda da nije jedini u toj situaciji. Situacija je postala stvarno kriticna.

fokus

pre 11 godina

Nik, 29. jul 2012 12:22 Procitaj malo bolje vest,ne zaduzuje se privreda,nego drzava,da bi isplatila penzije i plate drzavnim sluzbenicima,znaci sve pare kao i do sada odose u nase stomake,a ne u proizvodnju ili infrastrukturu,a taj novac ce posle morati da vraca bas nasa mrtva privreda....znaci sve ce biti kao i do sada,nema promena,a i zasto bi ih bilo kadaovaj isti covek vec 12 godina sa raznih funkcija i kreira nasu ekonomsku politiku...

Bogdan

pre 11 godina

Neki put mislim da bi se nebesa otvorila kada bi nekom od ovih papaka palo na pamet da bi mozda trebalo naci nacina da se zaposli ovih 2mil, nezaposlenih, da smanje poreze i povecaju mogucnost uspeha malog privrednika i privuku strane investitore a jos kada bi organizovali poljoprivredu i ulozili u drenazu i omoguce seljaku da bude bogat i napune sela mladim preduzimacima i piljoprivrednicima, umesto da svake godine prave gubitke od 2-3milijarde, a sve te rude i rudnike eksploatisu domacom radnom snagom i pamecu............eh!? Da u srbiji zive Svajcarci i Srbija bi bila kao Svajcarska!

milanche

pre 11 godina

ti si nas dosta zaduzio....da slucajno ne kazem prezaduzio !! kako samo udjes u svaku vladu i svaku srusis nije mi jasno !! dosta vise, hajde samo da se formira jedna vlada a da tebe nema i da budemo srecni

Miki

pre 11 godina

Ovo sto ovaj nazovi strucnjak predlaze , vec radi vecina prevaranata u Srbiji.Kad kazem prevarant, mislim na nazovi uspesne privrednike kojima je jedini nacin da se obogate da prevare nekog i da ostanu duzni.Sta ovaj "strucnjak" misli.Ko ce to sve da vraca ? Njega bas i briga, on ce posle izvesnog vremena u ovoj vladi biti negde zbrinut , opet o trosku drzave.

au ,sta naprica

pre 11 godina

Kompletan fiskalni sitem u ovoj zemlji je 2005. godine uveo upravo ovaj isti covek koji ce se zaduziti da prezivimo i od tada nista nije menjano, niko, ni beli, ni zuti, ni crveni.Nesto je ukrao od Nemaca,ali dodao jos milion taksi i nameta koje Nemci nikad nisu imali.Od koje privrede, male,srednje i velike ce da uzima porez zna i on da su prazne price, ali laze pa ubija.Benetonu je poklonio Nitex, na kraju ce ispasti da smo mi vise ulozili u Fijat nego Italijani
Najvise zaposlenih u Javnim preduzecima i to onih koji su radili na javnim nabavkama, doslo je upravo preko G17.
Naveca korupcija i lopovluk su bili u ministarstvima i firmama koje su vodili G17 i SPS u prethodnoj vladi.
E sve ih je ponovo okupio vas dragi Vucic( onaj sto glumi predsednika ide voza se po Temzi i lupeta,jer nije u stanju realno ni saam sebe da vodi a kamoli drzavu)),pa sad eto vam pa uzivajte u procvatu.

Srđan

pre 11 godina

Sram ga bilo! Nerođenu decu mi tera u dužničko ropstvo da bi kojekakvi paraziti na državnim jaslama živeli kao u Švajcarskoj! Koja crna reforma? Šta je sa privredom, školstvom zdravstvom!? More ja bih ovoga bacio u tamnicu i izgubio ključ!
Srđan Šipov dis

milena

pre 11 godina

Sto bi se zaduzivali?Ako sebe smatrate toliko sposobnim,onda prvo potrazite domaca dugovanja,sebi smanjite plate za 35%,odpustite ljude koji nista ne rade,.....

sony

pre 11 godina

Pa niste jos ni seli u fotelje, a vec zaduzujete Srbiju. Odakle vam pravo, ko ce to da vraca, opet gradjani. Pa gde su vam onolike investicije sto ste obecavali. Sram da vas bude, vi ste skup neznalica.

StaZ

pre 11 godina

"Dinkić: Zadužićemo se da preživimo..."


... - Ne radujte se, građani! On je mislio na DRŽAVU I KLASU KOJA UPRAVLJA NJOME: vas obične ljude predao je privatnim UTERIVAČIMA DUGOVA koje imate u Infostanu, Elektrodistribuciji, bankama... i spremite se da ih vidite na svojim vratima (uz "asistenciju DRŽAVNE policije"), nabildovane, ošišane, s bikovskim vratovima okićenim zlatnim kajlama i SUDSKIM PUNOMOĆJEM da uteraju dug... - njihovim metodama!

darko

pre 11 godina

dovoljno je da vase plate od 80-90 hiljada a neki imaju i 100 hiljada dasmanjite svoje plate za 15% i da donirate te pare najsiromasjijim porodicama ili da ubacite te pare u budzet da bi "preziveli" jer nas budzet ne moze da izdrzi pritisak vasih plata

star-trek

pre 11 godina

Sad se vidi koji su lazovi SNS! Lepili su plakate - Glasaj za Djilasa, dobijes Dinkica! Ocigledno da je trebalo - Glasaj za Tomu i Vucica pa dobijes Dinkica! Toma i Vucic bi i sa crnim djavolom zarad malo vlasti!!!
Sad se vidi koje su ovce glasaci SNS-a! Zavlace ih sefovi godinama a oni u njuh gledaju kao u Boga! Smesni ste!

Nik

pre 11 godina

Dajte ljudi, manite se komentara kako cemo da vratimo...odakle nam pare. A danas svaka privreda mora da se zaduzuje zbog krize. Najbitnije je samo da bude trasparentno pa da se zna koja je povoljnost. A ovo pljuvanje ispada kao da imamo mi zalihe novca pa ih ne trosimo...danas svi imaju iste probleme...pozdrav

Bgd

pre 11 godina

Moramo da se zaduzujemo zato sto imamo previse zaposlenih u drzavnoj administraciji, sto na republickom, pokrainskom , opstinskom nivou! I svi oni imaju dosta vece plate od nas koji rintamo kod privatnika za 25 hiljada a oni ne rade nista!!!! Pa dokle mi koji radimo da finansiramo drustvene pijavice! Smanjite administraciju, smanjite im plate, pa nek se snalaze kao i mi!

1%

pre 11 godina

(DA NE POBEGNU-SVE IM ODUZETI, 29. jul 2012 10:41)

Posto vidim da jos uvek zivis pod uticajem Vuciceve propagande iz iborne kampanje, a imas svoju glavu i svoje oci da vidis da ti "zuti" su jos tu, sede u skupstini i nemaju nameru da pobegnu, posto nemaju razloga za to...
Bolje se zamisli, da li si kod zaokruzivanja na izborima hteo bas ovo???

SocijalDemokrata

pre 11 godina

Jedini politicar koji je beskrupolozno obecava kule i gradove, a onda kada nista aman bas nista od toga ne ispuni, i napravi onakvu rupu u budzetu Srbije, a za to okrivi bivse koalicione partnere!
Finansijski sektor kakav je sad, iskljucivo je delo Dinkiceve stranke i njega samog!
Nigde ga nije bilo u kampanji, isturio je onog postenog Zorana Stankovica, a iza njega se krio jer je znao da je narodu Dinkica dosta!
DOKLE VISE!!!

Dragan BL

pre 11 godina

Treba povećati BDP, a smanjiti troškove. Napraviti projekciju za narednih 10 godina i na rad, stvaranje novih vrednosti. Ovako kao što se radi zadnjih 20-ak godina nas vode u fizičko nestajanje.
Nekad sam se nadao renesansi u glavama, ali i ta nada mi je umrla. Ukratko, mučim se kao i većina, i počinjem da tražim posao u inostranstvu zbog dece (i žena i ja smo visoko obrazovani). Eto to je rezultat VAŠEG RADA, g-dine Dinkiću i svih ostalih koji menjate funkcije, bogatite se a osiromašujete narod i gurate nam imovinu u strano vlasništvo.

Vlada

pre 11 godina

Pa tako i moja (pokojna) baba moze da ministruje finansijama!

Na stranu sto direktno krsis zakon, jer smo dostigli granicu zaduzivanja koja je propisana. Lep plan, jos lepsi primer...

6. oktobar

pre 11 godina

Pa koliko treba biti glup da se uradi ovo što on hoće! Da pozajmi pare od privatnih banaka? Pa te banke će da daju uslove koji njima odgovaraju a i doći će u posed Srbije posle te pozajmice! Dinkiću a da napraviš da nešto radi i zaradjuje pare? To nikako jer gde je tu tvoj deo je l tako? Gotovi smo,bar je ispao fer pa je najavio kako će da nas uništi! 'oće da "pozajmi" pare od zelenaša...kukala nam majka!

student

pre 11 godina

Znak da su se desile reforme biće momenat kad dotični obuče prugasto odelo.
(Predrag, 29. jul 2012 11:54)

MIslis na ono Vucicevo sto mu je spremio pre par godina :)))))

Kleopatra

pre 11 godina

– Srbija ima šansu da srednjoročno iskoristi ovu svetsku ekonomsku krizu i preokrene je u svoju korist. Građani ne treba preterano da brinu, bankarski sistem ostaće stabilan, ali svi ćemo morati mnogo više da štedimo i radimo, rekao je Dinkić 26. 10. 2008. godine. Tada je bio potpredsednik Vlade i ministar ekonomije.

strina

pre 11 godina

Ovog sto pre zatvoriti u ludnicu i vezati lancima da ne pobegne. Covek nema veze sa stvarnim zivotom. Da bi njemu i ostalim politickim parazitima obezbedili ogromne, nicim ne zasluzene plate i privilegije ostali treba da zaduze i trece koleno.
Predsednik drzave i savet za bezbednost da dekretom uklone ovu budalu iz javnog zivota.

mozdana vazektomija

pre 11 godina

Nisam odusevljen Dinkicem ali on je na zalost u pravu. Srbija je danas zemlja izurena lose vodjenom ekonomijom i ratovima. Pri tome takodje je mnogo ljudi otislo iz zemlje a vecinsko stanovnistvo je staro. Prosek starosti u Srbiji je preko 40 godina i zato se mora voditi racuna o socijalnim davanjima. Sledeci pravi potezi bi bili kresanje administracije, troskova oko javnih nabavki i seca propisa.

Aleksandar

pre 11 godina

On zeli da se zaduzimo, da bi ovi opet strpali pare u dzep. Uvezu 100 miliona evra, a sebi u dzep pola od toga. Previse im se osladile povoljnosti koje odredjena mesta postavljaju. Fine kucice, zdranje kavijara svaki dan, vozikanje soferom u skupim automobilima. Znate, oni ne zele da spadnu na neki losiji nivo. Da izgube to. Pa zato kradu pare u slucaju da se to desi.

Cisto da znate narode, posto ne mozete da provalite od silnih tursko-indijsko-meksickih serija i tupavih show-ova koji sluze da vas hipnotisu i olaksaju mozak.

radivojevic

pre 11 godina

Za pocetak predsednik Srbije bi trebao da okupi ove sto rade sa velike pare i da im da rok od 8 dana da ispisu uplatnice u korist racuna drzave, to je milom a posle .....

100 milijardi evra

pre 11 godina

Ma ništa ne brinite, sve je to sitno, stiže nam sad brdo para, setite se obećanja
Nikolić: Dva projekta od 100 milijardi evra ako SNS pobedi
http://www.sns.org.rs/sr/srpska-napredna-straka-vesti/85-glavne-vesti/3621--srpska-napredna-stranka-beta.html

Dosta više demagogije

pre 11 godina

Majstore, a ko i kako će da vrati te dugove? Kada napraviš još veću štetu i sateraš se u ćošak, ti ćeš ponovo da izađeš iz vlade sa kojekakvim izgovorima, nađeš neki novi (za one koji su doživeli amneziju primamljiv) izborni slogan...pa tako u nedogled...dok i poslednje krdo ovaca ne digne ruke od tebe.

mirko

pre 11 godina

Gde je 100 milijardi eura investicija, što je obećao ToNi kada dođe na vlast. Od čega će te graditi kanale od Dunava do Egejskog mora, industrijske zone obalom Dunava, koridore i ostala Potemkinova sela, ako nemate za penzije.
Povoljne kamate su još jedna velika neistina, jer svi znamo kolike su kamate u domaćim bankama.

marko

pre 11 godina

Lepo je covek rekao: "Zaduzicemo se da bi preziveli". To on samo misli na njih bole njega uvo za narod. Zna on, da on i njegovi glasaci to nece vracati :)

tasic tomislav

pre 11 godina

mladjo ne brini, evo koalicioni partner toma donosi dzakove sa 100 milijarde, ako nam trebaju tri da se izvucemo u ovu godinu onda ne mora da brinemo za naredne 33 godine.

sale novosadjanin

pre 11 godina

greska !
bankama i tajkunima oduzmite sve iznad 5% ostvarenog dohotka godisnje.
svim partijama ukinite financiranje iz budzeta i neka se finansiraju od clanarine.
koji je bio prvi potez novog predsednika francuske-svim drzavnim sluzbenicima i sebi je skresao platu 30% !
kako je moguce da se neko enormno obogati u siromasnoj zemlji-samo kradjom !!!!

Ilija

pre 11 godina

A kako bi bilo da se zaduzis i otvori drzava neku proizvodju??? Da zaposli ovoj narod, a ne da se zaduzujes da bi placao dugove "ekspertu". Ovaj ima direktivu od stranih gazda da nas jos vise ukopa.

crni domino

pre 11 godina

Covece, da li si ti bolestan? Dokle zaduzivanje? Pitam te dokle!!?
...
Ovo je samo dokaz da si nesposoban da bilo sta korisno uradis za Srbiju.
...
Zar je ovo prica nakon prica u predizbornoj kampanji!? Izgleda da su oko tebe ostale samo blente pa nemas sa kim da radis!
Sada ces da vidis kako izgleda kada vam svi casni i posteni okrenu ledja i izbegavaju rad sa vama!
Daj ostavku na posao i da menjamo vladu!
Zaduzivanje za plate? Bolestan covek....

Vlajko

pre 11 godina

Dinkicu,daj narodu ono sto si obecao u proslim izborima! Dosta ljudi je poklonilo svoje akcije iz svojih firmi zbog tebe,da bi ti i slicni tebi te pare stavili u svoje dzepove.Vrati narodu pare od Slobodana Milosevica sa KIPRA ,koje si ti nasao i naravno prebacio sebi na racun u nekoj banci iz USA odakle si i dosao kad je narod srusio rezim Slobodana Milosevica! Ti nemas sukob interesa a obavljas funkciju dva ministarsta,uvodis ljudima=takse i poreze,e nece vis emoci tako.Imas foru 100 dana da vidimo kako ces i sta da radis ti i tvoji prijatelji iz ostalih stranaka! A posle vam sleduje kao i 5 oktrobra ,ako se strane ne popravi,na vlast te dosli sa paljenjem i tuciom,tako ce te i otici

promatrač

pre 11 godina

Samo zadužuj! Velika je to mudrost, ne ume to svako.
Ne primam platu iz budžeta, ne primam penziju, ne školujem se, ne koristim zdravstvene usluge, nemam dodira sa policijom i sudovima,...
A ti se zadužuješ i u moje ime. A ja ništa ne koristim od toga.

Nećemo imati da vratimo, pa ćemo im dati obradivu zemlju i izvore vode.
Pametnome dosta.

vopi

pre 11 godina

sto je najgore u celoj ovoj prici ovaj lik je potpuno legitimno opet dosao na vlast,narod je tako glasao(nazalost)Dinkic je 12g u vlasti i za to vreme je potpuno unistio ekonomiju(laganje za 1000e akcija zbog Tadica),i eto narod ga ponovo izabrao,ljudi u nama je problem sto glasamo za ovakve nesposobne experte,ja se potpuno slazem da je prethodna vlada sa Tadicem bila katastrofa i da je trebalo da padne,ali ne razumem zasto je menjamo opet sa nesposobnim ljudima(KOJI NEMAJU POJMA) e to ne mogu da shvatim,potpuno razumem da na glasanju moras da zaokruziz sto ti se nudi,ali ja sam iskoristio moje pravo i ponistio sam glasacki listic jer mi bi bilo jako lose da dam legitimited ovako nesposobnim ljudima,neznam koje je resenje ali mislim da nam nema spasa,jedino da dodju potpuno novi ljudi(posteni,strucni...) i politicka opcija,u suprotnom NEMA NAS VISE

pozdrav iz pazara

pre 11 godina

najgore od svega je sto ce uspeti da tim istim biracima koji su im dali glasove objasne da to nije isto kao pre, i da je ovo zaduzivanje cak dobro za njih :)) naravnoo, pomenuce par puta Tadica i "zute" i zivot ide dalje.

Bojan

pre 11 godina

U prevodu sa (odavno provaljenog) Dinkićojezika:

Crno vam se piše, a mi ćemo da odamo po još par bilijuna na naša Halo Bing konta.

Katalonac

pre 11 godina

I kad se zaduzimo zbog konsolidacije fiskalne,sta dalje?
Kako poljoprivredu i stocarstvo da pokrenemo,izvoz?
Kako da vracamo te pare?
To je ono sto je radio Cvetkovic.Ne kazem da treba da se podiszu porezi,cene,ali mora se vec od sutra dok je lepo vreme krenuti u rad da barem za godinu dana imamo relativne uslove za izvoz.
Batalite dulicevo naselje,mostove,auto puteve kad moramo stvari da pokrenemo sa mrtve tacke

circulus vitiosus

pre 11 godina

Cestitam, odlican plan!
Zaduzite drzavu da namirite one koji su zaduzili vase partije , ove sto su mnogo krali obavestite da na vreme zbrisu ..... u medjuvremenu "ekonomska masina" ima da se zahukta tako da mozete da nastavite da udomljujete vase kadrove u javni sektor.
A ako se masina slucajno ne zahukta opet se zaduzite..... i do narednih izbora smislicete ko je bio kriv. Prosto!

Aleksandar

pre 11 godina

Jes, opet smo uspeli da vas prevarimo. Ko vam je kriv kada verujete u bajke. Realnost je da cemo biti isti ko i prethodni, a ako niste shvatili, soooooooriiiiiiiiiiiiiii :)

Perko

pre 11 godina

"I mi ćemo to uraditi". PA MI SMO bili ministar i ministri u svim predhodnim vladama od 2000 god.Da li znas sta govoris, covece? Pa do juce si davao od 5-10000 E po radnom mestu stranim firmama, bio guverner, ministar finansija, ministar ekonomije i privrede, davao si dinarske kredite gradjanima do 300000 din., davao akcije za 1000E itd., ali nas TI sigurno nisi doveo do ovoga, vec sigurno neko drugi. ZIV BIO!

izgovor

pre 11 godina

Dinkiću, gospodine dragi! Ja nisam hteo da se zadužujem, nego sam napustio Srbiju da bih radio i zaradio! Svojim rukama, ne tudjim! Dakle, koje bre zaduživanje? Treba zasukati rukave i raditi!

zaduzivanje od naroda najjeftinije resenje

pre 11 godina

Ako drzava ne moze da isplati plate i penzije onda i ne treba da ih isplati. Umesto plata i penzija neka objavi hartije od vrednosti sa rokom dospeca za pet ili deset godina. Onda oni koji su dobili hartije izadju lepo na berzu i tamo prodaju hartije sa popustom ako im trebaju pare odma. Eto para za plate i penzije i drzava ne mora da se zaduzuje spolja.

Petar

pre 11 godina

Pa to je isto radila i prethodna vlada. U čemu je razlika? A mi ovce mislili da ćete vi nešto bolje da radite. Žali bože potrošenih para za izbore.

loshmi

pre 11 godina

Pa ovi su jos gori!!! Kritikovali su prethodnu vlast da su se previse zaduzili,a oni tek sto su stupili na duznost govore da ce da se pozajmljuju sakom i kapom!!! Eto kako ce da izgleda "napredna" Srbija!!! Trazili ste gledajte i nemojte da kukate kada stignemo do grckog scenarija,jer za to nece biti prethodna vlada kriva!!! Srecno Srbijo i zbogom!!!

jeli fritsche

pre 11 godina

pa pitam se ja na koga on to misli, da li na narod ili na njih politicare. pa da li on ima predstavu ko ce to sve da vrati. Nasa deca i unuci. Lepu Srbiju im ostavljate, sram vas bilo. Kako bi bilo kada bi poceli i vi malo da stedite, smanite platu svim u skupstini a posebno ministrima. To bi bio prvi pravi korak nove vlade. Ja ne zivim u Srbiji ali me srce i dusa bole kada vidim u kakvom raskosu zivi na primer srpski ambasador u Parizu. Sramota, narod ima 150 € penziju a oni bacaju novac kroz prozor. Jadan taj nas srpski narod, svi ih samo kradu i posle izbora nikom nista, opet sve iz pocetka.

Zli Dli

pre 11 godina

Gledajter Weight of Chains film od Kanadjina koji je rodjen u Subotici (nije srbin) dokumentarac. Prvih 10 minuta i u kom kontekstu se pominje G17+...i onda ce vam biti jasna Dinkiceva tolika zelja za zaduzivanjem...

jANKO

pre 11 godina

Ništa čudno od tebe Mlađo! Znali smo mi da ćeš se ti zaduživati( kao i ovi pre tebe a zajedno stobom)! Malo si demagoški i populistički napadao tu politiku u kampanji da bi politički preživeo, ali se bojim da narod neće sa "PETI PUT MLAĐAN DINKIĆ"!

Pedja

pre 11 godina

Zaduzivanjem, zaduzivanjem, pa opet zaduzivanjem,
tako bi i moja pokojna baba mogla da vodi javne finansije.
Cestitke glasacima g17 na koaliciji sa radikalima bez znacke i Milosevicevim klonovima.

SRBIN

pre 11 godina

Kad cujem ovako nesto,odmah mi u mislima (Djilas,Ceda,Canak,Vlahovic,Vuk,adv Ristic-Homen-Malovic-Mesarevic,Sutanovac,Djelic,Dulic,Pajtic...) sa licnom imovinom 10-ak miljardi eura i 10-ak miljardi eura kod drzavnih tajkuna, i 10-ak miljardi eura kod lokalnih tajkuna u unutrasnjosti I ETO 30-ak MILJARDI EURA OTETIH OD NARODA I TO SVE U PERIODU UNAZAD 10 GODINA.TO SU CINJENICE I ISTINA KOJA JE U NARODU.

james bond

pre 11 godina

Čekaj bre Mlađo, pa ti radiš isto što i prethodni ministar, a do juče si ga napadao. Uzimanje kredita, prodaja evroobveznica...uz izgovor "da preživimo". Pa to je bio moto i prethodne vlade i ministra. Nisu valjda uzmali kredite zato što nisu morali.

Gari

pre 11 godina

Hoces ti da vracas dugove Dinkicu? Prvo smanjite administraciju i zaposlene u drzavnoj upravi, ministarstvima i preduzecima. Nemam empatije prema tim ljudima, pa bas me briga kako ce posle naci posao. Zive k'o bubreg u loju - dobre plate a nista ne rade.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Nema povoljnog duga!! Zbog čega se zadužujete?? Da isplatite platu zdravstvu koje nas ne leči, vojsci koja nije stanju da zaštiti deo teritorije, policiji koja štiti narko bosove, BIA koja vas čuva na vlasti, partijskim činovnicima koji su se nakotili kao pacovi....?? Kako vam nije jasno da narod i ovo malo privrede nemože da izdržava vas i vašu demagogiju!! Založi svoj stan od 500 hiljada Evra, a nas da zalažeš za svoje kredite kojima ćeš kupovati socijalni mir i pumpmpati profite ino bankama nemaš prava, EXPERT-u!!!

Do jaja predlog...

pre 11 godina

I to je cuveni plan za oporavak privrede, zaduziti se jos vise i vise da se pregura par godina pa onda opet pred nove izbore bice izlagani neki novi jos zesci predlozi za bolje sutra...

DA NE POBEGNU-SVE IM ODUZETI

pre 11 godina

Neka vrate "zuti" sto su oteli,oduzeti im enormna licna bogatstva koja se mere pojedinacno u miljardama eura,i eto resenje problema.Dok se to ne uradi nema reforme,a kod naroda ce se stvoriti osecaj PREVARE I SAUCESNISTVA.Jedan na racunu ima god. prihode 90 miliona eura,drugi letuje i putuje privatnim avionom za 30 hiljada eura,treci gradi objekat u centru od 100-ne miliona eura,supruge im imaju firme sa ogromnim kapitalom,po nekoliko drustvenih stanova,racuni u inostranstvu,namestena sudjenja i presude od strane mocnika sa naplatom adv.troskova u milionima eura,stanovi u Vasingtonu,finansiranje kampanja stranih drzavnika,PA DOKLE BRE,DOBRO SMO I OVAKVI KAKVI SMO.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

A to sto vam je glavna kritika prethodne vlade bila zaduzivanje to nije vazno? Ali vama ce sigurno Zapad i Rusi da daju povoljnije uslove jer vas vise vole? Lazovi. Populisti. Jadni vasi glasaci.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

A to sto vam je glavna kritika prethodne vlade bila zaduzivanje to nije vazno? Ali vama ce sigurno Zapad i Rusi da daju povoljnije uslove jer vas vise vole? Lazovi. Populisti. Jadni vasi glasaci.

Pedja

pre 11 godina

Zaduzivanjem, zaduzivanjem, pa opet zaduzivanjem,
tako bi i moja pokojna baba mogla da vodi javne finansije.
Cestitke glasacima g17 na koaliciji sa radikalima bez znacke i Milosevicevim klonovima.

Gari

pre 11 godina

Hoces ti da vracas dugove Dinkicu? Prvo smanjite administraciju i zaposlene u drzavnoj upravi, ministarstvima i preduzecima. Nemam empatije prema tim ljudima, pa bas me briga kako ce posle naci posao. Zive k'o bubreg u loju - dobre plate a nista ne rade.

sale novosadjanin

pre 11 godina

greska !
bankama i tajkunima oduzmite sve iznad 5% ostvarenog dohotka godisnje.
svim partijama ukinite financiranje iz budzeta i neka se finansiraju od clanarine.
koji je bio prvi potez novog predsednika francuske-svim drzavnim sluzbenicima i sebi je skresao platu 30% !
kako je moguce da se neko enormno obogati u siromasnoj zemlji-samo kradjom !!!!

crni domino

pre 11 godina

Covece, da li si ti bolestan? Dokle zaduzivanje? Pitam te dokle!!?
...
Ovo je samo dokaz da si nesposoban da bilo sta korisno uradis za Srbiju.
...
Zar je ovo prica nakon prica u predizbornoj kampanji!? Izgleda da su oko tebe ostale samo blente pa nemas sa kim da radis!
Sada ces da vidis kako izgleda kada vam svi casni i posteni okrenu ledja i izbegavaju rad sa vama!
Daj ostavku na posao i da menjamo vladu!
Zaduzivanje za plate? Bolestan covek....

Ludi Milojko

pre 11 godina

Nema povoljnog duga!! Zbog čega se zadužujete?? Da isplatite platu zdravstvu koje nas ne leči, vojsci koja nije stanju da zaštiti deo teritorije, policiji koja štiti narko bosove, BIA koja vas čuva na vlasti, partijskim činovnicima koji su se nakotili kao pacovi....?? Kako vam nije jasno da narod i ovo malo privrede nemože da izdržava vas i vašu demagogiju!! Založi svoj stan od 500 hiljada Evra, a nas da zalažeš za svoje kredite kojima ćeš kupovati socijalni mir i pumpmpati profite ino bankama nemaš prava, EXPERT-u!!!

Srđan

pre 11 godina

Sram ga bilo! Nerođenu decu mi tera u dužničko ropstvo da bi kojekakvi paraziti na državnim jaslama živeli kao u Švajcarskoj! Koja crna reforma? Šta je sa privredom, školstvom zdravstvom!? More ja bih ovoga bacio u tamnicu i izgubio ključ!
Srđan Šipov dis

izgovor

pre 11 godina

Dinkiću, gospodine dragi! Ja nisam hteo da se zadužujem, nego sam napustio Srbiju da bih radio i zaradio! Svojim rukama, ne tudjim! Dakle, koje bre zaduživanje? Treba zasukati rukave i raditi!

Perko

pre 11 godina

"I mi ćemo to uraditi". PA MI SMO bili ministar i ministri u svim predhodnim vladama od 2000 god.Da li znas sta govoris, covece? Pa do juce si davao od 5-10000 E po radnom mestu stranim firmama, bio guverner, ministar finansija, ministar ekonomije i privrede, davao si dinarske kredite gradjanima do 300000 din., davao akcije za 1000E itd., ali nas TI sigurno nisi doveo do ovoga, vec sigurno neko drugi. ZIV BIO!

Aleksandar

pre 11 godina

Jes, opet smo uspeli da vas prevarimo. Ko vam je kriv kada verujete u bajke. Realnost je da cemo biti isti ko i prethodni, a ako niste shvatili, soooooooriiiiiiiiiiiiiii :)

Херцеговац

pre 11 godina

Vlada Srbije planirala emisiju evro obveznica, dodavši: "I mi ćemo to uraditi".

Хоћете да продате обевезнице са каматом 7,5%+,што је велики финансијски "маг" Цветковић прогласио за победу.На финансијском тржишту се "пале све лампице" на 6%,а 7%+ значи да је земља већ банкротирала.Да би се неко задужио под условима 7%+ мора да има опасан план за привредни раст како би могао да сервисира дуг.Задуживати се у рецесији по 7% је лудост,и последњи ексер у нашем ковчегу.

Треба отворено рећи,да ако народ жели да живи на дужи рок боље мора да живи лошије него сада наредне 2-3 године.Мора се отпустити преко 50% државне администрације,мора се убразати поступак отварања нових фирми,мора се максимално поједноставити бирократска процедура,у свим областима.Пореска реформа је такође нужна.Снизити порезе,али повећати наплату истих,смањење пореза + повећан обим напалте пореза из сиве зоне,донеће исту ако не и већу количину новца у буџет.Новац добијен из уштеде путем смањења администрације усмерити у банку за помоћ малим привредницима.Људи који имају идеју за добар посао морају бити стимулисани,што ће донети какав такав привредни раст.Држава која ништа не производи нема никакву шансу за опстанак,Србија ништа не производи.Без снажног раст производње у првом реду нема ни опоравка.Мера смањења пензија мора такође бити спроведена,једноставно пензиони фонд је на ивици колапса.Наравно снажна борба против картела,а то је једна од највећих бољки српске привреде.

preduzetnik dosad budala, odsad marš iz moje radnje

pre 11 godina

Odbijam da nadalje plaćam porez, doprinose i sve takse. Ti ćeš da se zadužuješ a ja da ti još dajem svoj mukom zarađen novac da i njega rasipaš. Marš iz moje radnje!!!

DA NE POBEGNU-SVE IM ODUZETI

pre 11 godina

Neka vrate "zuti" sto su oteli,oduzeti im enormna licna bogatstva koja se mere pojedinacno u miljardama eura,i eto resenje problema.Dok se to ne uradi nema reforme,a kod naroda ce se stvoriti osecaj PREVARE I SAUCESNISTVA.Jedan na racunu ima god. prihode 90 miliona eura,drugi letuje i putuje privatnim avionom za 30 hiljada eura,treci gradi objekat u centru od 100-ne miliona eura,supruge im imaju firme sa ogromnim kapitalom,po nekoliko drustvenih stanova,racuni u inostranstvu,namestena sudjenja i presude od strane mocnika sa naplatom adv.troskova u milionima eura,stanovi u Vasingtonu,finansiranje kampanja stranih drzavnika,PA DOKLE BRE,DOBRO SMO I OVAKVI KAKVI SMO.

StaZ

pre 11 godina

"Dinkić: Zadužićemo se da preživimo..."


... - Ne radujte se, građani! On je mislio na DRŽAVU I KLASU KOJA UPRAVLJA NJOME: vas obične ljude predao je privatnim UTERIVAČIMA DUGOVA koje imate u Infostanu, Elektrodistribuciji, bankama... i spremite se da ih vidite na svojim vratima (uz "asistenciju DRŽAVNE policije"), nabildovane, ošišane, s bikovskim vratovima okićenim zlatnim kajlama i SUDSKIM PUNOMOĆJEM da uteraju dug... - njihovim metodama!

student

pre 11 godina

Znak da su se desile reforme biće momenat kad dotični obuče prugasto odelo.
(Predrag, 29. jul 2012 11:54)

MIslis na ono Vucicevo sto mu je spremio pre par godina :)))))

Do jaja predlog...

pre 11 godina

I to je cuveni plan za oporavak privrede, zaduziti se jos vise i vise da se pregura par godina pa onda opet pred nove izbore bice izlagani neki novi jos zesci predlozi za bolje sutra...

loshmi

pre 11 godina

Pa ovi su jos gori!!! Kritikovali su prethodnu vlast da su se previse zaduzili,a oni tek sto su stupili na duznost govore da ce da se pozajmljuju sakom i kapom!!! Eto kako ce da izgleda "napredna" Srbija!!! Trazili ste gledajte i nemojte da kukate kada stignemo do grckog scenarija,jer za to nece biti prethodna vlada kriva!!! Srecno Srbijo i zbogom!!!

circulus vitiosus

pre 11 godina

Cestitam, odlican plan!
Zaduzite drzavu da namirite one koji su zaduzili vase partije , ove sto su mnogo krali obavestite da na vreme zbrisu ..... u medjuvremenu "ekonomska masina" ima da se zahukta tako da mozete da nastavite da udomljujete vase kadrove u javni sektor.
A ako se masina slucajno ne zahukta opet se zaduzite..... i do narednih izbora smislicete ko je bio kriv. Prosto!

wise man

pre 11 godina

Nemojte tako. Sad ce da dodje naprednjacka omladina da vam objasni kako tako treba. Prosla vlada kad se zaduzivala to je radila na lopovski nacin ova vlada to radi patrijotski.

au ,sta naprica

pre 11 godina

Kompletan fiskalni sitem u ovoj zemlji je 2005. godine uveo upravo ovaj isti covek koji ce se zaduziti da prezivimo i od tada nista nije menjano, niko, ni beli, ni zuti, ni crveni.Nesto je ukrao od Nemaca,ali dodao jos milion taksi i nameta koje Nemci nikad nisu imali.Od koje privrede, male,srednje i velike ce da uzima porez zna i on da su prazne price, ali laze pa ubija.Benetonu je poklonio Nitex, na kraju ce ispasti da smo mi vise ulozili u Fijat nego Italijani
Najvise zaposlenih u Javnim preduzecima i to onih koji su radili na javnim nabavkama, doslo je upravo preko G17.
Naveca korupcija i lopovluk su bili u ministarstvima i firmama koje su vodili G17 i SPS u prethodnoj vladi.
E sve ih je ponovo okupio vas dragi Vucic( onaj sto glumi predsednika ide voza se po Temzi i lupeta,jer nije u stanju realno ni saam sebe da vodi a kamoli drzavu)),pa sad eto vam pa uzivajte u procvatu.

pozdrav iz pazara

pre 11 godina

najgore od svega je sto ce uspeti da tim istim biracima koji su im dali glasove objasne da to nije isto kao pre, i da je ovo zaduzivanje cak dobro za njih :)) naravnoo, pomenuce par puta Tadica i "zute" i zivot ide dalje.

fokus

pre 11 godina

Nik, 29. jul 2012 12:22 Procitaj malo bolje vest,ne zaduzuje se privreda,nego drzava,da bi isplatila penzije i plate drzavnim sluzbenicima,znaci sve pare kao i do sada odose u nase stomake,a ne u proizvodnju ili infrastrukturu,a taj novac ce posle morati da vraca bas nasa mrtva privreda....znaci sve ce biti kao i do sada,nema promena,a i zasto bi ih bilo kadaovaj isti covek vec 12 godina sa raznih funkcija i kreira nasu ekonomsku politiku...

sasa jokic

pre 11 godina

A ne pricas da ste se sa Rusima vec dogovorili da uzmete zajam a da zalozite EPS i Telekom, koje ce Oni kasnije preuzeti zbog neizmirenog duga!
Uzimacete kredite kod domacih banaka i banaka koje posluju u Srbiji, i na taj nacin cete stopirati kredite prema privredi, jer ce njima to biti dovoljno uz drzavne obveznice.
Ukrarko, unisticete i ovo malo sto je ostalo, i bacicete nas Rusima u ruke. Ali to je bila cena za formiranje ove Vlade, koja je mnoge spasilamzatvora!

Petar

pre 11 godina

Pa to je isto radila i prethodna vlada. U čemu je razlika? A mi ovce mislili da ćete vi nešto bolje da radite. Žali bože potrošenih para za izbore.

tasic tomislav

pre 11 godina

mladjo ne brini, evo koalicioni partner toma donosi dzakove sa 100 milijarde, ako nam trebaju tri da se izvucemo u ovu godinu onda ne mora da brinemo za naredne 33 godine.

U zdravom telu zdrav duh

pre 11 godina

Meni ovo liči na izjavu narkomana - uzmem drogu da preživim. Skidanje sa stranih kreditorskih jasala, pa na zdrave noge je jedini izlaz. U suprotnom postajemo EU, konkretno Grčka.

james bond

pre 11 godina

Čekaj bre Mlađo, pa ti radiš isto što i prethodni ministar, a do juče si ga napadao. Uzimanje kredita, prodaja evroobveznica...uz izgovor "da preživimo". Pa to je bio moto i prethodne vlade i ministra. Nisu valjda uzmali kredite zato što nisu morali.

promatrač

pre 11 godina

Samo zadužuj! Velika je to mudrost, ne ume to svako.
Ne primam platu iz budžeta, ne primam penziju, ne školujem se, ne koristim zdravstvene usluge, nemam dodira sa policijom i sudovima,...
A ti se zadužuješ i u moje ime. A ja ništa ne koristim od toga.

Nećemo imati da vratimo, pa ćemo im dati obradivu zemlju i izvore vode.
Pametnome dosta.

muka mi je

pre 11 godina

Ljudi, Mlađa je genije, VI STE *****! Narod koji na izborima POSLE SVEGA opet glasa za ovog čoveka, i ne zaslužuje da postoji!!!

SRBIN

pre 11 godina

Kad cujem ovako nesto,odmah mi u mislima (Djilas,Ceda,Canak,Vlahovic,Vuk,adv Ristic-Homen-Malovic-Mesarevic,Sutanovac,Djelic,Dulic,Pajtic...) sa licnom imovinom 10-ak miljardi eura i 10-ak miljardi eura kod drzavnih tajkuna, i 10-ak miljardi eura kod lokalnih tajkuna u unutrasnjosti I ETO 30-ak MILJARDI EURA OTETIH OD NARODA I TO SVE U PERIODU UNAZAD 10 GODINA.TO SU CINJENICE I ISTINA KOJA JE U NARODU.

Zli Dli

pre 11 godina

Gledajter Weight of Chains film od Kanadjina koji je rodjen u Subotici (nije srbin) dokumentarac. Prvih 10 minuta i u kom kontekstu se pominje G17+...i onda ce vam biti jasna Dinkiceva tolika zelja za zaduzivanjem...

Godzila

pre 11 godina

Da li se to meni čini da je dotični počeo da govori istinu!Možda i prvi put u životu.Znači nastaviće "pogubnu politiku zaduživanja koju je vodila demokratska stranka"(njegove reči)!Ma čudo je Mlađa, čudo!

storm

pre 11 godina

Sad ce opet da se zaduzi da bi posle mogao da plati opet nekoj azijskoj mutnoj firmi 10k evra po radnom mestu da zaposli 100 radnika za platu od 200 evra.

Zoran - Nemac

pre 11 godina

A,to je tvoj program? Pa znas,to moze svako,a ti si kao sto sam rece
strucnjak! Jaka ti strucnost,nema sta!
Plakace i vasi simpatizeri od vas,pocekajmo samo malo!

I Ni Jesta

pre 11 godina

Pre neku godinu,na nekom samitu,neko upita grckog ministra finansija:"Kako cemo?"...grcki ministar pokaza na Dinkica i rece:"Isto kao ovaj momak!"

strina

pre 11 godina

Ovog sto pre zatvoriti u ludnicu i vezati lancima da ne pobegne. Covek nema veze sa stvarnim zivotom. Da bi njemu i ostalim politickim parazitima obezbedili ogromne, nicim ne zasluzene plate i privilegije ostali treba da zaduze i trece koleno.
Predsednik drzave i savet za bezbednost da dekretom uklone ovu budalu iz javnog zivota.

Bogdan

pre 11 godina

Neki put mislim da bi se nebesa otvorila kada bi nekom od ovih papaka palo na pamet da bi mozda trebalo naci nacina da se zaposli ovih 2mil, nezaposlenih, da smanje poreze i povecaju mogucnost uspeha malog privrednika i privuku strane investitore a jos kada bi organizovali poljoprivredu i ulozili u drenazu i omoguce seljaku da bude bogat i napune sela mladim preduzimacima i piljoprivrednicima, umesto da svake godine prave gubitke od 2-3milijarde, a sve te rude i rudnike eksploatisu domacom radnom snagom i pamecu............eh!? Da u srbiji zive Svajcarci i Srbija bi bila kao Svajcarska!

Marko

pre 11 godina

Ko je bre glasao za ovog lika, i sta je ocekivao od njega. Da li moze iko da na to odgovori. Ja ne poznajem nikoga, ali me zivo interesuje, jel iko stvarno mislio da ce on da ispuni nesto od obecanja koje je dao u predizbornoj kampanji npr. regionalizacija... Posle akcija, para na kipru, upropascavanja svega sto je bilo nase, nasih banaka, njegovih "strucnjaka" na celu javnih preduzeca...

Ilija

pre 11 godina

A kako bi bilo da se zaduzis i otvori drzava neku proizvodju??? Da zaposli ovoj narod, a ne da se zaduzujes da bi placao dugove "ekspertu". Ovaj ima direktivu od stranih gazda da nas jos vise ukopa.

Siniša

pre 11 godina

Pa to mi radimo već godinama unazad - preživljavamo, zadužujemo se...stalno smo u krizi. Nikolić je obećavao milijarde, velike investicije...samo da glasamo za njega i eto blagostanja, i narvno da nema ništa od toga. Dačić, Vučić i Dinkić su isto to obećavali i, naravno, nema ništa od toga. Mnogo bre lažete.

Aleksandar

pre 11 godina

Kako genijalno, još da se zadužimo? A šta bi sa kresanjem troškova? Šta bi sa manjim brojem ministarstava? Dinkić 12 godina vodi ekonomiju ove zemlje, i šta sad? Opet Srbiju vodi Dinkić? Dokle više? Dokle? U Srbiji ne postoji niko sposobniji od Dinkića? Pa šta sad treba da pocrkamo od glasi, jer Dinkić mora da bude u Vladi?

jANKO

pre 11 godina

Ništa čudno od tebe Mlađo! Znali smo mi da ćeš se ti zaduživati( kao i ovi pre tebe a zajedno stobom)! Malo si demagoški i populistički napadao tu politiku u kampanji da bi politički preživeo, ali se bojim da narod neće sa "PETI PUT MLAĐAN DINKIĆ"!

Obican covek

pre 11 godina

Dinkicu, pa ti si poslednja uteha za naciju!
To potvrdjuju tvoja ranija obecanja i (ne)dela.
Tebe brinu licni interesi i kako da zadrzis fotelju, a poslednje sto te zanima je narod.

SocijalDemokrata

pre 11 godina

Jedini politicar koji je beskrupolozno obecava kule i gradove, a onda kada nista aman bas nista od toga ne ispuni, i napravi onakvu rupu u budzetu Srbije, a za to okrivi bivse koalicione partnere!
Finansijski sektor kakav je sad, iskljucivo je delo Dinkiceve stranke i njega samog!
Nigde ga nije bilo u kampanji, isturio je onog postenog Zorana Stankovica, a iza njega se krio jer je znao da je narodu Dinkica dosta!
DOKLE VISE!!!

mirko

pre 11 godina

Gde je 100 milijardi eura investicija, što je obećao ToNi kada dođe na vlast. Od čega će te graditi kanale od Dunava do Egejskog mora, industrijske zone obalom Dunava, koridore i ostala Potemkinova sela, ako nemate za penzije.
Povoljne kamate su još jedna velika neistina, jer svi znamo kolike su kamate u domaćim bankama.

star-trek

pre 11 godina

Sad se vidi koji su lazovi SNS! Lepili su plakate - Glasaj za Djilasa, dobijes Dinkica! Ocigledno da je trebalo - Glasaj za Tomu i Vucica pa dobijes Dinkica! Toma i Vucic bi i sa crnim djavolom zarad malo vlasti!!!
Sad se vidi koje su ovce glasaci SNS-a! Zavlace ih sefovi godinama a oni u njuh gledaju kao u Boga! Smesni ste!

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Dokle bre više,12g si nam stavljao omču oko vrata,zategni je već jednom i sve nas podavi jer kakvi smo ne treba ni da živimo kad ti i tvoje lopuže oteli ste nam pravo na život dostojan ćoveka.Umrli smo bre jos od tvoje vadavine i vladavine slićnih tebi,samo ti nemoj da nas spasavaš ko Boga te molim za tebe isve druge lopuže i tajkune,za vas politićare mnogo je jepo živeti u zemlji Srbiji ej da je ovo uredjena zemlja znalo bi se gde bi vi svi bili.

Ja

pre 11 godina

Kratko i jasno. U APS!!! Ili cemo da te jurimo motikama i to znas kakvim. Koga ces ti da zaduzujes gospodine Dinkicu, moju decu i unuke? Ako je moja izgubljena genenracija morala ceo zivot da placa tudje greske, ne dam da se to desi i generacijama moje dece i unuka. Ako nemate pojma sta treba da se radi, stavite lepo ljude strucnjake na vasa mesta, a ne da svi vi duboko iskompleksirani likovi sa mr. dr. i ostalim zvanjima svoje komplekse lecite na ovom nesrecnom narodu. Ako treba platite i stranog strucnjaka da dodje. Nismo ti zaboravili ni 1000e, ni razbijanje nasih banaka, ni pare na Kipru koje su se zaturile... s' ovim ces da preteras svaku meru, nemas vise prostora za greske.

Bojan

pre 11 godina

U prevodu sa (odavno provaljenog) Dinkićojezika:

Crno vam se piše, a mi ćemo da odamo po još par bilijuna na naša Halo Bing konta.

Katalonac

pre 11 godina

I kad se zaduzimo zbog konsolidacije fiskalne,sta dalje?
Kako poljoprivredu i stocarstvo da pokrenemo,izvoz?
Kako da vracamo te pare?
To je ono sto je radio Cvetkovic.Ne kazem da treba da se podiszu porezi,cene,ali mora se vec od sutra dok je lepo vreme krenuti u rad da barem za godinu dana imamo relativne uslove za izvoz.
Batalite dulicevo naselje,mostove,auto puteve kad moramo stvari da pokrenemo sa mrtve tacke

mladen

pre 11 godina

Zasto obveznice ne ponudite na slobodnom berzanskom rzistu kako bi i gradjani mogli da ih kupuju a ne samo banke koej ih preprodaju????

Petar Prvi

pre 11 godina

Dinkic predlaze najpogubnija resenja, potpuno nelogicna.
On je izgleda ucenjen i radi ono sto mu se naredi. Izgleda da nije jedini u toj situaciji. Situacija je postala stvarno kriticna.

pacijent

pre 11 godina

udjem u petak u opstinu da izvadim neki dokument kada na jednom salteru sede tri sluzbenice od kojih jedna radi a dve piju kafu. zivim u domacinstvu sa roditeljima koji su penzioneri zena koja je nezaposlena dvoje maloletne dece i samo ja radim. kako je kod mene kuci tako je stanje i u drzavi

zdr

pre 11 godina

@ Hercegovac

Tvoj komentar je veoma dobar i sprovodenje tvojih predloga bi moglo resiti problem na tehnickom nivou. Ali protiv bi bili svi oni koji su zaposleni u drzavnim preduzecima, svi penzioneri, svi koji rade na crno, svi tajkuni i vlast koja radi za njih. Drugim recima tvoje mere bi izazvale velike socijalne nemire a to vlast ne sme i nece da dozvoli.

Sa druge strane covek koji je svima obecao 1000 evra i posle rekao da je to uradio jer ne bi bio izabran je i dalje prihvatljiv za srpski elektorat, umesto da njega i sve stranke sa kojima predizborno koalira zaobidu u velikom luku. Pa dobro, imacete kako ste i birali.

ПРЕДРАГ

pre 11 godina

ЈАКИ РЕГИОНИ - ЈАКА СРБИЈА
Напред Динкићу, цар си, у леваћењу овог ретардираног народа. Кожу им одери, воле они то, тада ће те ценити, као и досада. Довео си их до пропасти, али те воле. Баш ме интересује шта ћеш овој светини слагати за следеће изборе. Хајде да ти предложим: можда - ДОБРО ЈЕ БИТИ ГЛАДАН, КОРИСТИ ЗДРАВЉУ или ПАТИТЕ СЕ НА ОВОМ СВЕТУ АЛИ ЋЕТЕ ЗАТО УЖИВАТИ НА ОНОМ.

Vlajko

pre 11 godina

Dinkicu,daj narodu ono sto si obecao u proslim izborima! Dosta ljudi je poklonilo svoje akcije iz svojih firmi zbog tebe,da bi ti i slicni tebi te pare stavili u svoje dzepove.Vrati narodu pare od Slobodana Milosevica sa KIPRA ,koje si ti nasao i naravno prebacio sebi na racun u nekoj banci iz USA odakle si i dosao kad je narod srusio rezim Slobodana Milosevica! Ti nemas sukob interesa a obavljas funkciju dva ministarsta,uvodis ljudima=takse i poreze,e nece vis emoci tako.Imas foru 100 dana da vidimo kako ces i sta da radis ti i tvoji prijatelji iz ostalih stranaka! A posle vam sleduje kao i 5 oktrobra ,ako se strane ne popravi,na vlast te dosli sa paljenjem i tuciom,tako ce te i otici

Kleopatra

pre 11 godina

– Srbija ima šansu da srednjoročno iskoristi ovu svetsku ekonomsku krizu i preokrene je u svoju korist. Građani ne treba preterano da brinu, bankarski sistem ostaće stabilan, ali svi ćemo morati mnogo više da štedimo i radimo, rekao je Dinkić 26. 10. 2008. godine. Tada je bio potpredsednik Vlade i ministar ekonomije.

Ash

pre 11 godina

Stvarno, dal na dan izbora na nas bace neki psiho otrov pa ovaj dodje na vlast???
Dobro bre Dinkicu, kako vas nije sramota?! Prvo ste svu pljuvali prethodnu vladu kako je prezaduzila zemlju, a sad vam je plan za izlazak iz krize - zaduzivanje. Bravo...

milena

pre 11 godina

Sto bi se zaduzivali?Ako sebe smatrate toliko sposobnim,onda prvo potrazite domaca dugovanja,sebi smanjite plate za 35%,odpustite ljude koji nista ne rade,.....

jeli fritsche

pre 11 godina

pa pitam se ja na koga on to misli, da li na narod ili na njih politicare. pa da li on ima predstavu ko ce to sve da vrati. Nasa deca i unuci. Lepu Srbiju im ostavljate, sram vas bilo. Kako bi bilo kada bi poceli i vi malo da stedite, smanite platu svim u skupstini a posebno ministrima. To bi bio prvi pravi korak nove vlade. Ja ne zivim u Srbiji ali me srce i dusa bole kada vidim u kakvom raskosu zivi na primer srpski ambasador u Parizu. Sramota, narod ima 150 € penziju a oni bacaju novac kroz prozor. Jadan taj nas srpski narod, svi ih samo kradu i posle izbora nikom nista, opet sve iz pocetka.

Vlada

pre 11 godina

Pa tako i moja (pokojna) baba moze da ministruje finansijama!

Na stranu sto direktno krsis zakon, jer smo dostigli granicu zaduzivanja koja je propisana. Lep plan, jos lepsi primer...

gradjanin pokorni

pre 11 godina

Ako ne zaustavite bahacenje po opstinama ne vrede nikakvi krediti. Pred izbore zaposlen ogroman broj ljudi, posle izbora se "udomio' jos veci broj polupismenih funkcionera sa ministarskim platama i sva transferna sredstva odose na plate. Da ne spominjem partijske aktiviste koji ne rade a primaju plate sa budzeta opstina - to je prava istina ! Katastrofa!!!

Deki

pre 11 godina

Zaduzivati se da bi isplatio budzetske korisnike,bravo Dinkicu,najvise si zbog toga i kritikovaprethodnu Vladu u kojoj s i sam ucestvovao.Ustvari ti si jedini svih 12 godina od pada Milosevica na vlasti i to uvek tamo gde su pare.A stvar nije teska,pocnite od tajkuna,Vucic je u kampanji tako nesto obecao,ali kako kad je koliko znam tvoj ujak Miskovic a Beko mnogo dobar prijatelj sa Tomom.On ga je medju prvima i obisao u bolnici kad je strajkovao gladju sa infuzijom!!!Verovatno da mu kaze kako nije u njega ulozio da umre da bi izbori bili raspisani 3 meseca pre roka nego da bi bio na vlasti

Bgd

pre 11 godina

Moramo da se zaduzujemo zato sto imamo previse zaposlenih u drzavnoj administraciji, sto na republickom, pokrainskom , opstinskom nivou! I svi oni imaju dosta vece plate od nas koji rintamo kod privatnika za 25 hiljada a oni ne rade nista!!!! Pa dokle mi koji radimo da finansiramo drustvene pijavice! Smanjite administraciju, smanjite im plate, pa nek se snalaze kao i mi!

Miki

pre 11 godina

Ovo sto ovaj nazovi strucnjak predlaze , vec radi vecina prevaranata u Srbiji.Kad kazem prevarant, mislim na nazovi uspesne privrednike kojima je jedini nacin da se obogate da prevare nekog i da ostanu duzni.Sta ovaj "strucnjak" misli.Ko ce to sve da vraca ? Njega bas i briga, on ce posle izvesnog vremena u ovoj vladi biti negde zbrinut , opet o trosku drzave.

Jo

pre 11 godina

Ovaj Dinkic je vise preterao, pre par dana na Zakintosu je svirao na konceru sa Kikijem Lesandricem i Pilotima, sta je on vise politicar, gitarista, expert, ekonomista, kompozitor........?????!!!!!Bas mi se gadi vise

darko

pre 11 godina

Dinkicu. Smenicemo te za 2-3meseca demokratski ako neces onda cemo toljagom. Samo si na vlasti zarad ministarske plate i dnevnica(bedno) Napravi, stvori, zaradi dinar-dva(miljadnu-dve dinara i vise) to znaci ekonomski, ljudski ,moralno da STRUJA(Nikola Tesla)i umetnicka SLIKA i MOB.TELEFON i PSENICA NIJE STVORENA IZ KREDITA.

T-rex

pre 11 godina

Moze li iko u ovoj zemlji da objasni kako ovaj lik koji vodi neki KUD (zvani politicka partija) i svaki put jedva predje onih 5%, uvek drzi sapu nad novcem?!?
Zaista misterija. Pomisljam ko sve moze da stoji iza ovakvih "eksperat"!

Sasa Bulatovic

pre 11 godina

Hocete da ustedite za Srbiju i njene gradjane? Onda svi lepo ministri i poslanici da primaju minimalac koji su obecli ostatku radnog naroda u Srbiji. Oni skoro svi ili svi imaju po ko zna koliko privatnih firmi, tako da ako malo bolje razmislim ni minimalac im ne treba. Povlastice sve da im se ukinu ... i ja radim za platu pa ako mi se pije kafa moram da u kaficu u blizini posla da je platim 90tak dinara, rucak 400-500 dinara, zasto ono da placaju po par dinara u skupstinskom kaficu. Neka rade poso za koji su "izabrani" za narodsku platu pa neka onda dizu cene hleba, mleka i mesa ... objasnjavaju sta je i kako mora da poskupi struja, grejanje, gas ... Nas da zaduzuju kao minimialno, ma nemojte ni malo u nase ime, za tudje pare zna da kupuje svako !!!

milanche

pre 11 godina

ti si nas dosta zaduzio....da slucajno ne kazem prezaduzio !! kako samo udjes u svaku vladu i svaku srusis nije mi jasno !! dosta vise, hajde samo da se formira jedna vlada a da tebe nema i da budemo srecni

milovan

pre 11 godina

zaduzi ti tebe i tvoju porodicu nemoj mene imoju i porodice ove jadne i napacene zemlje.tvoj problem je sto bi rekao j.ducic ,ne zna i ne zna da ne zna,

Marija

pre 11 godina

Oporezujte vec jednom stanodavce koji nas podstanare ostavljaju bez kore hleba, a drzavi ne placaju nista.odakle im po pet stanova?neko je oteo moj.

Dušan

pre 11 godina

Ovako "genijalan" plan mislim da niko nije mogao da smisli. Zar mi smemo da se još zadužujemo?! Zaduženi smo i preko limita (preko 50% nacionalnog dohodka)

1%

pre 11 godina

(DA NE POBEGNU-SVE IM ODUZETI, 29. jul 2012 10:41)

Posto vidim da jos uvek zivis pod uticajem Vuciceve propagande iz iborne kampanje, a imas svoju glavu i svoje oci da vidis da ti "zuti" su jos tu, sede u skupstini i nemaju nameru da pobegnu, posto nemaju razloga za to...
Bolje se zamisli, da li si kod zaokruzivanja na izborima hteo bas ovo???

Aleksandar

pre 11 godina

On zeli da se zaduzimo, da bi ovi opet strpali pare u dzep. Uvezu 100 miliona evra, a sebi u dzep pola od toga. Previse im se osladile povoljnosti koje odredjena mesta postavljaju. Fine kucice, zdranje kavijara svaki dan, vozikanje soferom u skupim automobilima. Znate, oni ne zele da spadnu na neki losiji nivo. Da izgube to. Pa zato kradu pare u slucaju da se to desi.

Cisto da znate narode, posto ne mozete da provalite od silnih tursko-indijsko-meksickih serija i tupavih show-ova koji sluze da vas hipnotisu i olaksaju mozak.

sony

pre 11 godina

Pa niste jos ni seli u fotelje, a vec zaduzujete Srbiju. Odakle vam pravo, ko ce to da vraca, opet gradjani. Pa gde su vam onolike investicije sto ste obecavali. Sram da vas bude, vi ste skup neznalica.

i just realized

pre 11 godina

Plan je sledeci: Zaduziti se, uzeti sto vise kredita, i to spiskati u sledecih par decenija. Nakon toga ova generacija ce ili biti na onom svetu ili uzivati u penziji u nekoj egzoticnoj zemlji. Kad krediti dodju na naplatu - tadasnje generacije (deca, unuci sadasnje) ce se iseliti iz Srbije/razici po svetu i niko nece ostati da vrati ni svu kamatu, a kamoli glavnicu. WIN - WIN resenje

100 milijardi evra

pre 11 godina

Ma ništa ne brinite, sve je to sitno, stiže nam sad brdo para, setite se obećanja
Nikolić: Dva projekta od 100 milijardi evra ako SNS pobedi
http://www.sns.org.rs/sr/srpska-napredna-straka-vesti/85-glavne-vesti/3621--srpska-napredna-stranka-beta.html

Pera ložač

pre 11 godina

Народ који је на слободним демократским изборима изабрао Млађана Динкића, човјека који је економски на сваки други начин упропастио Србију, а човјек који је себе дао за Србију и српски народ /др. Војислав Шешељ/ није прешао цензус, заслужује да га нема и ми који смо крварили за Србију злурадо се радујемо ономе што слиједи у Србији- БАНКРОТУ.
(ПРЕДРАГ, 29. jul 2012 14:12)

Od goreg uvek ima još gore. Sloba je bio gori od Tita, Dinkić radikal je gori od Dinkića demokrate ali je Šešelj svakako šampion, mada koliko smo veliki mazohisti naći ćemo mi goreg čak i od njega. Volimo mi da budemo mučenici, po svaku cenu.

PS. Početkom 90-ih Šešelj je mršav ušao u zatvor a izašao debeo. Ko mi navede još jedan takav slučaj dobiće sladoled od mene.

Miroslav Mičošević

pre 11 godina

Samozvanim ekspertima iz G17 plusa je uvek falilo koncepcijskih znanja za razvoj privrede - čak i u vreme ekspanzije kada je rast BDP bio preko 6% godišnje. Suludo je očekivati da u doba kontrakcije oni imaju neku ideju koja ne bi bila jeftina i populistička. Uostalom, dotični su uspeli jakim populizmom i pravljenjem neprincipijelnih koalicija u gradovima poput Kragujevca i Zaječara da opet dođu do cenzusa i da tu uđu u još neprincipijelniju koaliciju na republičkom nivou. To je princip njihovog funkcionisanja. Ubeđen sam da bi čak i Srpska napredna stranka sama bolje vodila državnu ekonomiju i fiskalnu politiku nego oni.

zhvakass

pre 11 godina

Blago nama sa ovakvim finansijskim genijem. Drzavi treba bolan lek zvani kresanje troskovne strane budzeta to te mere da zaboli kao pacijenta koji prima hemoterapiju i nada da cemo posle leka na klimavim i slabim nogama polako napred. Dok god nova vlada nastavlja istu populisticku pricu sigurno ne idemo napred. Jedino me tesi da cemo da podelimo po tih 1000eur pa da se malo lakse zivi makar kratko.

Brutalo Ostrašćen

pre 11 godina

A gde su nestali mladi naprednjaci sa bloga. Šta bi sa njihovim brzim kancelarijama , 600 miliona uštede na javnim nabavkama , kanalima do Indiskog okeana itd ? Ništa a ! Zaduživanje!

Dosta više demagogije

pre 11 godina

Majstore, a ko i kako će da vrati te dugove? Kada napraviš još veću štetu i sateraš se u ćošak, ti ćeš ponovo da izađeš iz vlade sa kojekakvim izgovorima, nađeš neki novi (za one koji su doživeli amneziju primamljiv) izborni slogan...pa tako u nedogled...dok i poslednje krdo ovaca ne digne ruke od tebe.

pero ložač

pre 11 godina

uzece pare od onih koji su ga proglasili najboljim ministrom ekonomije u evropi da bi nas zaduzio i da bi mi vracali, on svakako za koju godinu nece ni biti u Srbiji i to ga nece doticati uopste. Isto kao i Djelic, Dulic itd... otice negde napolje a vi koji ostajete, snalazite se kako znate... Dobice on i nobelovu nagradu ako im resi ono sto je poceo do kraja, samo treba sacekati...
Opravdanja za ovakve gluposti sto radi ima na izvoz tako da mu niko kod (od) nas nista ne moze jer iz svega ovoga sto se desava stoje malo veci frajeri od svih nas.
Nema leba ovde jos duuuuugo!

srbija

pre 11 godina

NIkad se ovde nece ziveti bolje i to iz tri osnovna razloga:
1. ne volimo da radimo
2. ne volimo odgovornost
3. volimo da krademo
(vladimir, 29. jul 2012 13:17

Vi ploitički kucači poruka ne govorite u moje ime i ime mojih drugova,komšija.

darko

pre 11 godina

dovoljno je da vase plate od 80-90 hiljada a neki imaju i 100 hiljada dasmanjite svoje plate za 15% i da donirate te pare najsiromasjijim porodicama ili da ubacite te pare u budzet da bi "preziveli" jer nas budzet ne moze da izdrzi pritisak vasih plata

radissha

pre 11 godina

Predpostavljam da ćemo se posle toga zadužiti ( zadužiće nas naš virtuozni ekonomista ) , da bi mogao da daje subvencije za "novo zapošljavanje " od 10.000 eur , uz ritern od 30 % !

eee

pre 11 godina

Pa normalno kada od svih resenja mi izaberemo NAJSKUPLJE uvek (most)! Da se vidi raskos...
Kako se kaze kod mene! "Mi nemamo pare, al' kad' gi imamo, arcimo gi s' merak!" Zato smo tu gde jesmo! Naravno sad' ce prepucavanje, ko je kriv... i tako tu krug... A niko nece prihvatiti odgovornost, za stanje u kojem se sada nalazimo...

Dragan BL

pre 11 godina

Treba povećati BDP, a smanjiti troškove. Napraviti projekciju za narednih 10 godina i na rad, stvaranje novih vrednosti. Ovako kao što se radi zadnjih 20-ak godina nas vode u fizičko nestajanje.
Nekad sam se nadao renesansi u glavama, ali i ta nada mi je umrla. Ukratko, mučim se kao i većina, i počinjem da tražim posao u inostranstvu zbog dece (i žena i ja smo visoko obrazovani). Eto to je rezultat VAŠEG RADA, g-dine Dinkiću i svih ostalih koji menjate funkcije, bogatite se a osiromašujete narod i gurate nam imovinu u strano vlasništvo.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Ко теби да кредит је сигурно луд, а ми треба да поцркамо, кад смо дозволили да ти будеш у власти то што јеси.

vopi

pre 11 godina

sto je najgore u celoj ovoj prici ovaj lik je potpuno legitimno opet dosao na vlast,narod je tako glasao(nazalost)Dinkic je 12g u vlasti i za to vreme je potpuno unistio ekonomiju(laganje za 1000e akcija zbog Tadica),i eto narod ga ponovo izabrao,ljudi u nama je problem sto glasamo za ovakve nesposobne experte,ja se potpuno slazem da je prethodna vlada sa Tadicem bila katastrofa i da je trebalo da padne,ali ne razumem zasto je menjamo opet sa nesposobnim ljudima(KOJI NEMAJU POJMA) e to ne mogu da shvatim,potpuno razumem da na glasanju moras da zaokruziz sto ti se nudi,ali ja sam iskoristio moje pravo i ponistio sam glasacki listic jer mi bi bilo jako lose da dam legitimited ovako nesposobnim ljudima,neznam koje je resenje ali mislim da nam nema spasa,jedino da dodju potpuno novi ljudi(posteni,strucni...) i politicka opcija,u suprotnom NEMA NAS VISE

radivojevic

pre 11 godina

Za pocetak predsednik Srbije bi trebao da okupi ove sto rade sa velike pare i da im da rok od 8 dana da ispisu uplatnice u korist racuna drzave, to je milom a posle .....

marko

pre 11 godina

Lepo je covek rekao: "Zaduzicemo se da bi preziveli". To on samo misli na njih bole njega uvo za narod. Zna on, da on i njegovi glasaci to nece vracati :)

Dragan

pre 11 godina

U tebe ne sumnjam.Ti ces sigurno preziveti.
Doduse voleo bih kada bi rekao: Ljudi, zao mi je , bio sam mnogo alav, mislio sam samo na sebe u prethodnih deset godina.Ja sam potrosio vase pare i tsl.
Voleo bih i kada bi rekao da te je sramota i da mislis da si veliki ljigavac i da ne znas zasto si nas upropastio.
Valjda ti je bilo dovoljno par stotina ili koji milion.To bismo ti oprostili da si bilo sta uradio za nas.
Sa druge strane te razumem, bezobzirno si pljackao drzavu da bi zadovoljio svoj ego.
Ne verujem u boga* valjda se pise malim slovima-ako ne verujes( , ali mislim da si dovoljno kaznjen za to sto radis.
Za koga se busas Mladjo?
Posle tebe ostaje ....nista.Shvatices koliko je to lose za neku godinu.

6. oktobar

pre 11 godina

Pa koliko treba biti glup da se uradi ovo što on hoće! Da pozajmi pare od privatnih banaka? Pa te banke će da daju uslove koji njima odgovaraju a i doći će u posed Srbije posle te pozajmice! Dinkiću a da napraviš da nešto radi i zaradjuje pare? To nikako jer gde je tu tvoj deo je l tako? Gotovi smo,bar je ispao fer pa je najavio kako će da nas uništi! 'oće da "pozajmi" pare od zelenaša...kukala nam majka!

Vetrobran Friziderovic

pre 11 godina

Niko za prethodna zaduzivanja i "razduzivanja" nije snosio nikakvu odgovornost, a gradjani Srbije nisu od tih "potrebnih" zaduzivanja imali nikakvu korist. Pare dosle i uspesno presle u dzepove "izabranih". I, sad treba jos da se zaduzujemo. Mozemo o Hrvatima misliti sta god hocemo, ali oni su neke svoje politicare, ukljucujuci i neke sa najvisih mesta, naterali da odgovaraju za sve lose sto su radili. A u Srbiji, takvih, odgovornih za ekonomske promasaje valjda, nema? Ma ima na sve strane. I, ono sto je najpotrebnije, to je da se vec jednom krene sa sudskim postupcima protiv svih koji su Srbiju godinama upropastavali.

U suprotnom, "zaduzivacemo se" neograniceno, zauvek, a niko nece odgovarati za promasaje i bice sve gore i gore, dakle kako je bilo i do sada. Nisam napisao da verujem da ce do sudskih postupaka doci lako i jednostavno, ovo je Srbija i veoma sam svestan toga, samo sam napisao gde vidim izlaz iz problema.

pa da

pre 11 godina

A kad' bi naprimer g-din Dinkic i ostala klapa ministrovali ceo mandat bez ikakve finansijske nadoknade i zadovoljili se njihovim paralelnim primanjima, od kojih garant mogu da "prezive"...... Tek toliko da pokazu koliko im je stalo da mi ostali PREZIVIMO!

Monarhista

pre 11 godina

Laik sam za tu sferu ali kad slusam onog Soskica kako reze mislim da zna vise o ekonomiji i monetarnoj politici vise nego citava ova vlada...doduse mislio sam to i da zna to isto vise i od prethodne....

zaduzivanje od naroda najjeftinije resenje

pre 11 godina

Ako drzava ne moze da isplati plate i penzije onda i ne treba da ih isplati. Umesto plata i penzija neka objavi hartije od vrednosti sa rokom dospeca za pet ili deset godina. Onda oni koji su dobili hartije izadju lepo na berzu i tamo prodaju hartije sa popustom ako im trebaju pare odma. Eto para za plate i penzije i drzava ne mora da se zaduzuje spolja.

mrrrr

pre 11 godina

Ovo "preživljavanje države do fiskalne konsolidacije" neodoljivo podseca na "ne lipsi magarce do zelene trave". Nema hraborsti kao ni ostali politicari, o tome se ovde radi. Da ima napravio bi rezove u javnom sektoru, a onda te pare potrosio za investicije u javne radove, nije to neka posebna modrost, radio je to i Hitler i Musolini i Ruzvelt i ko zna ko jos. Ovako vec godinama upumpavamo pare u penzijski sistem i u plate u javnom sektoru, a tonemo sve dublje i dublje.

Mirko

pre 11 godina

Jedina i bitna razlika je ta sto ti ne prezivljavas vec zivis raskalasno.A i to sto zaduzite cete opljackati i tako samo jos vise generacija nase dece staviti u situaciju da ispastaju zbog vase pohlepe,lopovluka, i otimacine.

Krenulo...

pre 11 godina

Lukavi plan i velike promene najzad su ugledale svetlost dana. Raduju se radikali/narodnjaci, patriote svih rasa, komunisti-četnici, slobaši, udbaši, beli listići, zveri, vaši... Narod na ulicama peva pesme i igra kolo. Biće para kao pleve. Krenulo nam je...

Adam

pre 11 godina

Ti sasvim sigurno neces biti deo prezivljavanja nego jos jedne propasti. Jedino ako te ovi nisu navukli samo da te uhvate na delu pa hapse kao ministra a ne opoziciju.

ПРЕДРАГ

pre 11 godina

Народ који је на слободним демократским изборима изабрао Млађана Динкића, човјека који је економски на сваки други начин упропастио Србију, а човјек који је себе дао за Србију и српски народ /др. Војислав Шешељ/ није прешао цензус, заслужује да га нема и ми који смо крварили за Србију злурадо се радујемо ономе што слиједи у Србији- БАНКРОТУ.

Srdjan

pre 11 godina

Njihova misija na cetiri godine je bolja organizacija drzave Srbije, zarad boljeg zivota naroda u njoj. Oni se zrtvuju zarad naroda i cine sve sto je u njihovoj moci. ......Ja ne vidim njihovu zrtvu za mene, tebe, narod celokupni. Kada se neko izbori za vlast radi boljitka svoga naroda on ne trazi platu i privilegije vec naprotiv radi besplatno. Kada zakonodavna (poslanici) i izvrsna (ministri) vlast ne budu primali plate i trudili se maksimalno da nam obezbede adekvatne uslove zivota, e tada cu im verovati i podrzavati.

maksa

pre 11 godina

prvo, zaduzivanje nigde nije povoljno i lepo! drugo, ako se dobro secam, svi od tita su se zaduzivali. da li je to politicka stabilnost koju nudite????? velika sarena laza!

samo polako

pre 11 godina

Ovom čoveku je očigledno posao da zadužuje Srbiju, i u tom poslu je jako uspešan već mnogo godina. Takođe očigledno je da u tom poslu ima jaku podršku poslodavaca, tako da se već godinama misteriozno pojavljuje na uticajnim pozicijama u vlasti, uprkos nepostojećoj podršci biračkog tela (pogledajte komentare čak i na progresivnom, proevropskom B-92).
Jedina nepoznanica u celoj priči danas je koji su razlozi za njegove postupke: da li ga poslodavci plaćaju, ili ucenjuju. Jednog dana ćemo i to saznati.

aca

pre 11 godina

Genijalno inovativno jos nevidjeno resenje! Izmislio g. Ekspert rupu na saksiji, zajedno sa toplom vodom! Zbog cega je bese kritikovao prethodnu vladu u kojoj je uzgred, i sam sedeo?!

mozdana vazektomija

pre 11 godina

Nisam odusevljen Dinkicem ali on je na zalost u pravu. Srbija je danas zemlja izurena lose vodjenom ekonomijom i ratovima. Pri tome takodje je mnogo ljudi otislo iz zemlje a vecinsko stanovnistvo je staro. Prosek starosti u Srbiji je preko 40 godina i zato se mora voditi racuna o socijalnim davanjima. Sledeci pravi potezi bi bili kresanje administracije, troskova oko javnih nabavki i seca propisa.

DRAGAN

pre 11 godina

Sada da vidimo sta ce da kazu njegovi koalicioni partneri.Da li su to mozda zaduzivanjem resili da idu u promene na bolje.To su njima mere za oporavar zemlje.I za ovo su krivi Zuti?
Voleo bih da se oglase premijer koji je zavrsio politicke nauke i Aca sveznalica i onaj koji se mnogo brine za sudbinu Srbije.
Voleo bih da vidim i komentare biraca SNS,SPS i Rasima ljajica.Zar oni ne glasase za smenu prethodne vlade zato sto nije stedela.
Ovo je prvi i najjasniji znak sta ce ova VLADA RADITI.To je ekspoze.Sada je sve jasno.

Zoki

pre 11 godina

Nije baš tako jednostavno. Svako ko ima nekog dodira sa ekonomijom će reći da je zaduživanje za pokrivanje budžetske potrošnje ludost. Sa druge strane, to bi značilo smanjivanje penzija i plata svima koji su na državnim jaslama - što bi dovelo do socijalnih nemira. Gladnom čoveku ne možete govoriti o ekonomiji.

Možda bi solomonsko rešenje bilo da država kreditira zapošljavanje i poslovne projekte, pa na taj način indirektno poveća priliv u državnu kasu. Ako za jednog penzionera treba npr. 4000 evra godišnje, zašto ne ponuditi taj novac nekome ko se obaveže da će taj novac utošiti na platu jednog radnika. Doprinosi od zapošljavanja trojice radnika će biti dovoljni da se plati jedan penzioner.

slon

pre 11 godina

ne mogu pa poverujem koliko horsko pljuvanje po coveku koji nije bio ni predsednik ni premijer i nije nikad imao toliko jaku stranku kao neki politicari. ajde da pocnemo od pocetka: mladja dok je bio min. finansija uveo je red u istim, uveo fiskalne racune i ostavio nam budzet u plusu od 2%! takodje decentralizacija (veca vlast i veci budzet za opstine, biranje gradon. direktno) je odlicna ideja. zatim, oko akcija od 1000e...pa obecao je ono sto je malo zavisilo od njega(istina da to nije trebao) ali ipak gradjani ce dobiti oko 250-300e. i nakraju, poslednjih 6 godina on nije odlucivao jav. fin. vec ds i mirko cvetkovic! on je bio u vladi,blizak resor je drzao, ali nije imao uticaja da j.f.( pobunio se, platio je smenom), sada je def -7% a bio je 2%! moramo da se zaduzimo samo sad, ali videcete do kraja godine, sledi fin. konsolidacija! ako tako ne bude, prvi cu ovde da ga kritikujem.

Milan

pre 11 godina

200 - 300 miliona odobreno za železnicu? Koju železnicu? Ja sam iz Vršca i čuli ste priče o ruskom vozu, od toga nema ništa, niko i ne pomišlja da ide tim vozom recimo do Beograda, a da je uloženo samo par miliona u taj deo pruge, svi bi išli vozom jer je brže i jeftinije. Sramota i pozivam konačno na protest

Rastko

pre 11 godina

O kakvom dugu i zaduživanju se govori?
Pa dovoljno je samo da nam ta ista EU i NATO plate štetu koju su nam učinili sankcijama, zavađanjem, bombardovanjem (mislim na materijalnu, životi su nenadoknadivi) i da se sklone iz našeg života da ih više ne slušamo i ne gledamo.
Znači mi nismo dužni, jer imamo potraživanja mnogo veća od onoga što se zove spoljnim dugom Srbije!

Nik

pre 11 godina

Dajte ljudi, manite se komentara kako cemo da vratimo...odakle nam pare. A danas svaka privreda mora da se zaduzuje zbog krize. Najbitnije je samo da bude trasparentno pa da se zna koja je povoljnost. A ovo pljuvanje ispada kao da imamo mi zalihe novca pa ih ne trosimo...danas svi imaju iste probleme...pozdrav

Nebojsa

pre 11 godina

Jedno 80% komentara je smanjiti administraciju (troskove).
Pa to zna dete od 10 godina.
Pljuvacima nije jasno da gospodin Dinkic nije bio ministar finansija u poslednjoj vladi nego je bio Cvetkovic poslednje 4 godine.
Dinkić im je služio da ima koga da okrive za svoje marifetluke.
Dovlačenjem FIATA u propalu Zastavu koju niko nije hteo! (sto niko ne kupi JAT kad je dobar) Dovukao Yuru iz Koreje,Panasonik u Svilajnac, Beneton u Niš, uveo PDV kada niko nije ni znao sta je PDV.Očekujem da se što pre uvede propis plaćanja PDV-a po naplati potrživanja.
Tako je bilo i sa pokojnim Djindjicem prvo je napravljen javni a potom i stvarni linč. Posle sahrane Tita nije izašlo nikad više ljudi.
Zar Vam to ne govori da nema niko ENERGIJE, htenja i umenja da vodi promene osim njega.Ja ZNAM da će posle prvih 100 dana ako mu dozvole, stvari u finansijama staviti na svoje mesto, ako neko u medjuvremenu ne stisne Vučića i Tomu pa ga izbace kao zbog lošeg rada.
Kažete gde je novac sa kipra... Ima dve solucije..Jedna je da kao sto je rekao nije mogao da dodje do tajnih racuna jer se ti racuni mogu pokazati samo ako postoji otvorena istraga od strane drzave (koja nikad nije pokrenuta), a druga je solucija da mu je zapreceno.Mislite da je Dinkic neka velika faca pa se neko uplasio njega pa su ga podmitili da ne prica o Kiparskim parama.
Jeftinije je bilo tajkunima da ga nema nego da mu placaju reket tamo nekom iz G17+.
Jos nesto..postoji izreka svima Vama poznata..ZA DOBRIM KONJEM PRAŠINA SE DIŽE!!

Hm

pre 11 godina

Znaci zaduzivati cemo se da penzije i plate ne bi padale, a te pare ce vecinom da odu na robu iz uvoza. Bas lepo... Samo se pitam kako on to misli da vrati... Jedno je zaduzivanje za razvoj, a drugo je sto ono govori - zaduzivanje za penzije i plate. To njihovo zaduzivanje za penzije i plate nas je dovelo do preko 50% javnog duga u BDP-u i preko 100% ukupnog duga u BDP-u.

Vladimir

pre 11 godina

Pa do juce si blatio DS kako je prezaduzio Srbiju do guse... ma i ja sad pisem komentar kao da ima nekoga ko ne zna kakvi su nasi politicari. Muka mi je od njih.

m

pre 11 godina

Ovi ekonomisti i kvazieksperti nas upropastise.Pa sta on misli da smo svi mi sisali veslo.Naravno da treba uvesti neki red u javne finansije ali nema nista bey proizvodnje.Ale ne one po receptu eksperta.Das 10 000 evra za radno mesto zabaru a onda uzmes kredit i podelis lovu sa njim.E moj Dinkicu vidim osedeo si za kratko vreme,jos ne znas sta te moze snaci sramoto jedna koliko si unistio ovaj narod.

Nebojsa

pre 11 godina

Dačić: "Od avgusta izvozimo Fijat" eee... evo ga da.. evo i Dačić počeo da izvozi FIAT kao što je to radio Tadić pred izbore a Dinkić je bukvalno dovukao isti FIAT i rekao da će se proizvoditi preko 300.000 vozila još pre 2 godine. Pa stze i onda dežurni pljuv.. pisali a hoće kako da ne...
uradite nešto najlakše je pljuckati okolo ...

DA NE POBEGNU-SVE IM ODUZETI

pre 11 godina

Neka vrate "zuti" sto su oteli,oduzeti im enormna licna bogatstva koja se mere pojedinacno u miljardama eura,i eto resenje problema.Dok se to ne uradi nema reforme,a kod naroda ce se stvoriti osecaj PREVARE I SAUCESNISTVA.Jedan na racunu ima god. prihode 90 miliona eura,drugi letuje i putuje privatnim avionom za 30 hiljada eura,treci gradi objekat u centru od 100-ne miliona eura,supruge im imaju firme sa ogromnim kapitalom,po nekoliko drustvenih stanova,racuni u inostranstvu,namestena sudjenja i presude od strane mocnika sa naplatom adv.troskova u milionima eura,stanovi u Vasingtonu,finansiranje kampanja stranih drzavnika,PA DOKLE BRE,DOBRO SMO I OVAKVI KAKVI SMO.

slon

pre 11 godina

ne mogu pa poverujem koliko horsko pljuvanje po coveku koji nije bio ni predsednik ni premijer i nije nikad imao toliko jaku stranku kao neki politicari. ajde da pocnemo od pocetka: mladja dok je bio min. finansija uveo je red u istim, uveo fiskalne racune i ostavio nam budzet u plusu od 2%! takodje decentralizacija (veca vlast i veci budzet za opstine, biranje gradon. direktno) je odlicna ideja. zatim, oko akcija od 1000e...pa obecao je ono sto je malo zavisilo od njega(istina da to nije trebao) ali ipak gradjani ce dobiti oko 250-300e. i nakraju, poslednjih 6 godina on nije odlucivao jav. fin. vec ds i mirko cvetkovic! on je bio u vladi,blizak resor je drzao, ali nije imao uticaja da j.f.( pobunio se, platio je smenom), sada je def -7% a bio je 2%! moramo da se zaduzimo samo sad, ali videcete do kraja godine, sledi fin. konsolidacija! ako tako ne bude, prvi cu ovde da ga kritikujem.

Nik

pre 11 godina

Dajte ljudi, manite se komentara kako cemo da vratimo...odakle nam pare. A danas svaka privreda mora da se zaduzuje zbog krize. Najbitnije je samo da bude trasparentno pa da se zna koja je povoljnost. A ovo pljuvanje ispada kao da imamo mi zalihe novca pa ih ne trosimo...danas svi imaju iste probleme...pozdrav

mozdana vazektomija

pre 11 godina

Nisam odusevljen Dinkicem ali on je na zalost u pravu. Srbija je danas zemlja izurena lose vodjenom ekonomijom i ratovima. Pri tome takodje je mnogo ljudi otislo iz zemlje a vecinsko stanovnistvo je staro. Prosek starosti u Srbiji je preko 40 godina i zato se mora voditi racuna o socijalnim davanjima. Sledeci pravi potezi bi bili kresanje administracije, troskova oko javnih nabavki i seca propisa.

ПРЕДРАГ

pre 11 godina

Народ који је на слободним демократским изборима изабрао Млађана Динкића, човјека који је економски на сваки други начин упропастио Србију, а човјек који је себе дао за Србију и српски народ /др. Војислав Шешељ/ није прешао цензус, заслужује да га нема и ми који смо крварили за Србију злурадо се радујемо ономе што слиједи у Србији- БАНКРОТУ.

Nebojsa

pre 11 godina

Jedno 80% komentara je smanjiti administraciju (troskove).
Pa to zna dete od 10 godina.
Pljuvacima nije jasno da gospodin Dinkic nije bio ministar finansija u poslednjoj vladi nego je bio Cvetkovic poslednje 4 godine.
Dinkić im je služio da ima koga da okrive za svoje marifetluke.
Dovlačenjem FIATA u propalu Zastavu koju niko nije hteo! (sto niko ne kupi JAT kad je dobar) Dovukao Yuru iz Koreje,Panasonik u Svilajnac, Beneton u Niš, uveo PDV kada niko nije ni znao sta je PDV.Očekujem da se što pre uvede propis plaćanja PDV-a po naplati potrživanja.
Tako je bilo i sa pokojnim Djindjicem prvo je napravljen javni a potom i stvarni linč. Posle sahrane Tita nije izašlo nikad više ljudi.
Zar Vam to ne govori da nema niko ENERGIJE, htenja i umenja da vodi promene osim njega.Ja ZNAM da će posle prvih 100 dana ako mu dozvole, stvari u finansijama staviti na svoje mesto, ako neko u medjuvremenu ne stisne Vučića i Tomu pa ga izbace kao zbog lošeg rada.
Kažete gde je novac sa kipra... Ima dve solucije..Jedna je da kao sto je rekao nije mogao da dodje do tajnih racuna jer se ti racuni mogu pokazati samo ako postoji otvorena istraga od strane drzave (koja nikad nije pokrenuta), a druga je solucija da mu je zapreceno.Mislite da je Dinkic neka velika faca pa se neko uplasio njega pa su ga podmitili da ne prica o Kiparskim parama.
Jeftinije je bilo tajkunima da ga nema nego da mu placaju reket tamo nekom iz G17+.
Jos nesto..postoji izreka svima Vama poznata..ZA DOBRIM KONJEM PRAŠINA SE DIŽE!!

SRBIN

pre 11 godina

Kad cujem ovako nesto,odmah mi u mislima (Djilas,Ceda,Canak,Vlahovic,Vuk,adv Ristic-Homen-Malovic-Mesarevic,Sutanovac,Djelic,Dulic,Pajtic...) sa licnom imovinom 10-ak miljardi eura i 10-ak miljardi eura kod drzavnih tajkuna, i 10-ak miljardi eura kod lokalnih tajkuna u unutrasnjosti I ETO 30-ak MILJARDI EURA OTETIH OD NARODA I TO SVE U PERIODU UNAZAD 10 GODINA.TO SU CINJENICE I ISTINA KOJA JE U NARODU.

Rastko

pre 11 godina

O kakvom dugu i zaduživanju se govori?
Pa dovoljno je samo da nam ta ista EU i NATO plate štetu koju su nam učinili sankcijama, zavađanjem, bombardovanjem (mislim na materijalnu, životi su nenadoknadivi) i da se sklone iz našeg života da ih više ne slušamo i ne gledamo.
Znači mi nismo dužni, jer imamo potraživanja mnogo veća od onoga što se zove spoljnim dugom Srbije!

zaduzivanje od naroda najjeftinije resenje

pre 11 godina

Ako drzava ne moze da isplati plate i penzije onda i ne treba da ih isplati. Umesto plata i penzija neka objavi hartije od vrednosti sa rokom dospeca za pet ili deset godina. Onda oni koji su dobili hartije izadju lepo na berzu i tamo prodaju hartije sa popustom ako im trebaju pare odma. Eto para za plate i penzije i drzava ne mora da se zaduzuje spolja.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

A to sto vam je glavna kritika prethodne vlade bila zaduzivanje to nije vazno? Ali vama ce sigurno Zapad i Rusi da daju povoljnije uslove jer vas vise vole? Lazovi. Populisti. Jadni vasi glasaci.

sale novosadjanin

pre 11 godina

greska !
bankama i tajkunima oduzmite sve iznad 5% ostvarenog dohotka godisnje.
svim partijama ukinite financiranje iz budzeta i neka se finansiraju od clanarine.
koji je bio prvi potez novog predsednika francuske-svim drzavnim sluzbenicima i sebi je skresao platu 30% !
kako je moguce da se neko enormno obogati u siromasnoj zemlji-samo kradjom !!!!

Marija

pre 11 godina

Oporezujte vec jednom stanodavce koji nas podstanare ostavljaju bez kore hleba, a drzavi ne placaju nista.odakle im po pet stanova?neko je oteo moj.

Pedja

pre 11 godina

Zaduzivanjem, zaduzivanjem, pa opet zaduzivanjem,
tako bi i moja pokojna baba mogla da vodi javne finansije.
Cestitke glasacima g17 na koaliciji sa radikalima bez znacke i Milosevicevim klonovima.

Gari

pre 11 godina

Hoces ti da vracas dugove Dinkicu? Prvo smanjite administraciju i zaposlene u drzavnoj upravi, ministarstvima i preduzecima. Nemam empatije prema tim ljudima, pa bas me briga kako ce posle naci posao. Zive k'o bubreg u loju - dobre plate a nista ne rade.

Vlajko

pre 11 godina

Dinkicu,daj narodu ono sto si obecao u proslim izborima! Dosta ljudi je poklonilo svoje akcije iz svojih firmi zbog tebe,da bi ti i slicni tebi te pare stavili u svoje dzepove.Vrati narodu pare od Slobodana Milosevica sa KIPRA ,koje si ti nasao i naravno prebacio sebi na racun u nekoj banci iz USA odakle si i dosao kad je narod srusio rezim Slobodana Milosevica! Ti nemas sukob interesa a obavljas funkciju dva ministarsta,uvodis ljudima=takse i poreze,e nece vis emoci tako.Imas foru 100 dana da vidimo kako ces i sta da radis ti i tvoji prijatelji iz ostalih stranaka! A posle vam sleduje kao i 5 oktrobra ,ako se strane ne popravi,na vlast te dosli sa paljenjem i tuciom,tako ce te i otici

crni domino

pre 11 godina

Covece, da li si ti bolestan? Dokle zaduzivanje? Pitam te dokle!!?
...
Ovo je samo dokaz da si nesposoban da bilo sta korisno uradis za Srbiju.
...
Zar je ovo prica nakon prica u predizbornoj kampanji!? Izgleda da su oko tebe ostale samo blente pa nemas sa kim da radis!
Sada ces da vidis kako izgleda kada vam svi casni i posteni okrenu ledja i izbegavaju rad sa vama!
Daj ostavku na posao i da menjamo vladu!
Zaduzivanje za plate? Bolestan covek....

U zdravom telu zdrav duh

pre 11 godina

Meni ovo liči na izjavu narkomana - uzmem drogu da preživim. Skidanje sa stranih kreditorskih jasala, pa na zdrave noge je jedini izlaz. U suprotnom postajemo EU, konkretno Grčka.

storm

pre 11 godina

Sad ce opet da se zaduzi da bi posle mogao da plati opet nekoj azijskoj mutnoj firmi 10k evra po radnom mestu da zaposli 100 radnika za platu od 200 evra.

loshmi

pre 11 godina

Pa ovi su jos gori!!! Kritikovali su prethodnu vlast da su se previse zaduzili,a oni tek sto su stupili na duznost govore da ce da se pozajmljuju sakom i kapom!!! Eto kako ce da izgleda "napredna" Srbija!!! Trazili ste gledajte i nemojte da kukate kada stignemo do grckog scenarija,jer za to nece biti prethodna vlada kriva!!! Srecno Srbijo i zbogom!!!

preduzetnik dosad budala, odsad marš iz moje radnje

pre 11 godina

Odbijam da nadalje plaćam porez, doprinose i sve takse. Ti ćeš da se zadužuješ a ja da ti još dajem svoj mukom zarađen novac da i njega rasipaš. Marš iz moje radnje!!!

wise man

pre 11 godina

Nemojte tako. Sad ce da dodje naprednjacka omladina da vam objasni kako tako treba. Prosla vlada kad se zaduzivala to je radila na lopovski nacin ova vlada to radi patrijotski.

Godzila

pre 11 godina

Da li se to meni čini da je dotični počeo da govori istinu!Možda i prvi put u životu.Znači nastaviće "pogubnu politiku zaduživanja koju je vodila demokratska stranka"(njegove reči)!Ma čudo je Mlađa, čudo!

Zli Dli

pre 11 godina

Gledajter Weight of Chains film od Kanadjina koji je rodjen u Subotici (nije srbin) dokumentarac. Prvih 10 minuta i u kom kontekstu se pominje G17+...i onda ce vam biti jasna Dinkiceva tolika zelja za zaduzivanjem...

1%

pre 11 godina

(DA NE POBEGNU-SVE IM ODUZETI, 29. jul 2012 10:41)

Posto vidim da jos uvek zivis pod uticajem Vuciceve propagande iz iborne kampanje, a imas svoju glavu i svoje oci da vidis da ti "zuti" su jos tu, sede u skupstini i nemaju nameru da pobegnu, posto nemaju razloga za to...
Bolje se zamisli, da li si kod zaokruzivanja na izborima hteo bas ovo???

radivojevic

pre 11 godina

Za pocetak predsednik Srbije bi trebao da okupi ove sto rade sa velike pare i da im da rok od 8 dana da ispisu uplatnice u korist racuna drzave, to je milom a posle .....

sasa jokic

pre 11 godina

A ne pricas da ste se sa Rusima vec dogovorili da uzmete zajam a da zalozite EPS i Telekom, koje ce Oni kasnije preuzeti zbog neizmirenog duga!
Uzimacete kredite kod domacih banaka i banaka koje posluju u Srbiji, i na taj nacin cete stopirati kredite prema privredi, jer ce njima to biti dovoljno uz drzavne obveznice.
Ukrarko, unisticete i ovo malo sto je ostalo, i bacicete nas Rusima u ruke. Ali to je bila cena za formiranje ove Vlade, koja je mnoge spasilamzatvora!

Marko

pre 11 godina

Ko je bre glasao za ovog lika, i sta je ocekivao od njega. Da li moze iko da na to odgovori. Ja ne poznajem nikoga, ali me zivo interesuje, jel iko stvarno mislio da ce on da ispuni nesto od obecanja koje je dao u predizbornoj kampanji npr. regionalizacija... Posle akcija, para na kipru, upropascavanja svega sto je bilo nase, nasih banaka, njegovih "strucnjaka" na celu javnih preduzeca...

Ludi Milojko

pre 11 godina

Nema povoljnog duga!! Zbog čega se zadužujete?? Da isplatite platu zdravstvu koje nas ne leči, vojsci koja nije stanju da zaštiti deo teritorije, policiji koja štiti narko bosove, BIA koja vas čuva na vlasti, partijskim činovnicima koji su se nakotili kao pacovi....?? Kako vam nije jasno da narod i ovo malo privrede nemože da izdržava vas i vašu demagogiju!! Založi svoj stan od 500 hiljada Evra, a nas da zalažeš za svoje kredite kojima ćeš kupovati socijalni mir i pumpmpati profite ino bankama nemaš prava, EXPERT-u!!!

Perko

pre 11 godina

"I mi ćemo to uraditi". PA MI SMO bili ministar i ministri u svim predhodnim vladama od 2000 god.Da li znas sta govoris, covece? Pa do juce si davao od 5-10000 E po radnom mestu stranim firmama, bio guverner, ministar finansija, ministar ekonomije i privrede, davao si dinarske kredite gradjanima do 300000 din., davao akcije za 1000E itd., ali nas TI sigurno nisi doveo do ovoga, vec sigurno neko drugi. ZIV BIO!

Ilija

pre 11 godina

A kako bi bilo da se zaduzis i otvori drzava neku proizvodju??? Da zaposli ovoj narod, a ne da se zaduzujes da bi placao dugove "ekspertu". Ovaj ima direktivu od stranih gazda da nas jos vise ukopa.

vopi

pre 11 godina

sto je najgore u celoj ovoj prici ovaj lik je potpuno legitimno opet dosao na vlast,narod je tako glasao(nazalost)Dinkic je 12g u vlasti i za to vreme je potpuno unistio ekonomiju(laganje za 1000e akcija zbog Tadica),i eto narod ga ponovo izabrao,ljudi u nama je problem sto glasamo za ovakve nesposobne experte,ja se potpuno slazem da je prethodna vlada sa Tadicem bila katastrofa i da je trebalo da padne,ali ne razumem zasto je menjamo opet sa nesposobnim ljudima(KOJI NEMAJU POJMA) e to ne mogu da shvatim,potpuno razumem da na glasanju moras da zaokruziz sto ti se nudi,ali ja sam iskoristio moje pravo i ponistio sam glasacki listic jer mi bi bilo jako lose da dam legitimited ovako nesposobnim ljudima,neznam koje je resenje ali mislim da nam nema spasa,jedino da dodju potpuno novi ljudi(posteni,strucni...) i politicka opcija,u suprotnom NEMA NAS VISE

Zoran - Nemac

pre 11 godina

A,to je tvoj program? Pa znas,to moze svako,a ti si kao sto sam rece
strucnjak! Jaka ti strucnost,nema sta!
Plakace i vasi simpatizeri od vas,pocekajmo samo malo!

zhvakass

pre 11 godina

Blago nama sa ovakvim finansijskim genijem. Drzavi treba bolan lek zvani kresanje troskovne strane budzeta to te mere da zaboli kao pacijenta koji prima hemoterapiju i nada da cemo posle leka na klimavim i slabim nogama polako napred. Dok god nova vlada nastavlja istu populisticku pricu sigurno ne idemo napred. Jedino me tesi da cemo da podelimo po tih 1000eur pa da se malo lakse zivi makar kratko.

Siniša

pre 11 godina

Pa to mi radimo već godinama unazad - preživljavamo, zadužujemo se...stalno smo u krizi. Nikolić je obećavao milijarde, velike investicije...samo da glasamo za njega i eto blagostanja, i narvno da nema ništa od toga. Dačić, Vučić i Dinkić su isto to obećavali i, naravno, nema ništa od toga. Mnogo bre lažete.

izgovor

pre 11 godina

Dinkiću, gospodine dragi! Ja nisam hteo da se zadužujem, nego sam napustio Srbiju da bih radio i zaradio! Svojim rukama, ne tudjim! Dakle, koje bre zaduživanje? Treba zasukati rukave i raditi!

promatrač

pre 11 godina

Samo zadužuj! Velika je to mudrost, ne ume to svako.
Ne primam platu iz budžeta, ne primam penziju, ne školujem se, ne koristim zdravstvene usluge, nemam dodira sa policijom i sudovima,...
A ti se zadužuješ i u moje ime. A ja ništa ne koristim od toga.

Nećemo imati da vratimo, pa ćemo im dati obradivu zemlju i izvore vode.
Pametnome dosta.

tasic tomislav

pre 11 godina

mladjo ne brini, evo koalicioni partner toma donosi dzakove sa 100 milijarde, ako nam trebaju tri da se izvucemo u ovu godinu onda ne mora da brinemo za naredne 33 godine.

Petar

pre 11 godina

Pa to je isto radila i prethodna vlada. U čemu je razlika? A mi ovce mislili da ćete vi nešto bolje da radite. Žali bože potrošenih para za izbore.

Katalonac

pre 11 godina

I kad se zaduzimo zbog konsolidacije fiskalne,sta dalje?
Kako poljoprivredu i stocarstvo da pokrenemo,izvoz?
Kako da vracamo te pare?
To je ono sto je radio Cvetkovic.Ne kazem da treba da se podiszu porezi,cene,ali mora se vec od sutra dok je lepo vreme krenuti u rad da barem za godinu dana imamo relativne uslove za izvoz.
Batalite dulicevo naselje,mostove,auto puteve kad moramo stvari da pokrenemo sa mrtve tacke

pozdrav iz pazara

pre 11 godina

najgore od svega je sto ce uspeti da tim istim biracima koji su im dali glasove objasne da to nije isto kao pre, i da je ovo zaduzivanje cak dobro za njih :)) naravnoo, pomenuce par puta Tadica i "zute" i zivot ide dalje.

jeli fritsche

pre 11 godina

pa pitam se ja na koga on to misli, da li na narod ili na njih politicare. pa da li on ima predstavu ko ce to sve da vrati. Nasa deca i unuci. Lepu Srbiju im ostavljate, sram vas bilo. Kako bi bilo kada bi poceli i vi malo da stedite, smanite platu svim u skupstini a posebno ministrima. To bi bio prvi pravi korak nove vlade. Ja ne zivim u Srbiji ali me srce i dusa bole kada vidim u kakvom raskosu zivi na primer srpski ambasador u Parizu. Sramota, narod ima 150 € penziju a oni bacaju novac kroz prozor. Jadan taj nas srpski narod, svi ih samo kradu i posle izbora nikom nista, opet sve iz pocetka.

Aleksandar

pre 11 godina

Jes, opet smo uspeli da vas prevarimo. Ko vam je kriv kada verujete u bajke. Realnost je da cemo biti isti ko i prethodni, a ako niste shvatili, soooooooriiiiiiiiiiiiiii :)

Bojan

pre 11 godina

U prevodu sa (odavno provaljenog) Dinkićojezika:

Crno vam se piše, a mi ćemo da odamo po još par bilijuna na naša Halo Bing konta.

Bogdan

pre 11 godina

Neki put mislim da bi se nebesa otvorila kada bi nekom od ovih papaka palo na pamet da bi mozda trebalo naci nacina da se zaposli ovih 2mil, nezaposlenih, da smanje poreze i povecaju mogucnost uspeha malog privrednika i privuku strane investitore a jos kada bi organizovali poljoprivredu i ulozili u drenazu i omoguce seljaku da bude bogat i napune sela mladim preduzimacima i piljoprivrednicima, umesto da svake godine prave gubitke od 2-3milijarde, a sve te rude i rudnike eksploatisu domacom radnom snagom i pamecu............eh!? Da u srbiji zive Svajcarci i Srbija bi bila kao Svajcarska!

I Ni Jesta

pre 11 godina

Pre neku godinu,na nekom samitu,neko upita grckog ministra finansija:"Kako cemo?"...grcki ministar pokaza na Dinkica i rece:"Isto kao ovaj momak!"

Jo

pre 11 godina

Ovaj Dinkic je vise preterao, pre par dana na Zakintosu je svirao na konceru sa Kikijem Lesandricem i Pilotima, sta je on vise politicar, gitarista, expert, ekonomista, kompozitor........?????!!!!!Bas mi se gadi vise

darko

pre 11 godina

Dinkicu. Smenicemo te za 2-3meseca demokratski ako neces onda cemo toljagom. Samo si na vlasti zarad ministarske plate i dnevnica(bedno) Napravi, stvori, zaradi dinar-dva(miljadnu-dve dinara i vise) to znaci ekonomski, ljudski ,moralno da STRUJA(Nikola Tesla)i umetnicka SLIKA i MOB.TELEFON i PSENICA NIJE STVORENA IZ KREDITA.

Ja

pre 11 godina

Kratko i jasno. U APS!!! Ili cemo da te jurimo motikama i to znas kakvim. Koga ces ti da zaduzujes gospodine Dinkicu, moju decu i unuke? Ako je moja izgubljena genenracija morala ceo zivot da placa tudje greske, ne dam da se to desi i generacijama moje dece i unuka. Ako nemate pojma sta treba da se radi, stavite lepo ljude strucnjake na vasa mesta, a ne da svi vi duboko iskompleksirani likovi sa mr. dr. i ostalim zvanjima svoje komplekse lecite na ovom nesrecnom narodu. Ako treba platite i stranog strucnjaka da dodje. Nismo ti zaboravili ni 1000e, ni razbijanje nasih banaka, ni pare na Kipru koje su se zaturile... s' ovim ces da preteras svaku meru, nemas vise prostora za greske.

srbija

pre 11 godina

NIkad se ovde nece ziveti bolje i to iz tri osnovna razloga:
1. ne volimo da radimo
2. ne volimo odgovornost
3. volimo da krademo
(vladimir, 29. jul 2012 13:17

Vi ploitički kucači poruka ne govorite u moje ime i ime mojih drugova,komšija.

jANKO

pre 11 godina

Ništa čudno od tebe Mlađo! Znali smo mi da ćeš se ti zaduživati( kao i ovi pre tebe a zajedno stobom)! Malo si demagoški i populistički napadao tu politiku u kampanji da bi politički preživeo, ali se bojim da narod neće sa "PETI PUT MLAĐAN DINKIĆ"!

Do jaja predlog...

pre 11 godina

I to je cuveni plan za oporavak privrede, zaduziti se jos vise i vise da se pregura par godina pa onda opet pred nove izbore bice izlagani neki novi jos zesci predlozi za bolje sutra...

james bond

pre 11 godina

Čekaj bre Mlađo, pa ti radiš isto što i prethodni ministar, a do juče si ga napadao. Uzimanje kredita, prodaja evroobveznica...uz izgovor "da preživimo". Pa to je bio moto i prethodne vlade i ministra. Nisu valjda uzmali kredite zato što nisu morali.

circulus vitiosus

pre 11 godina

Cestitam, odlican plan!
Zaduzite drzavu da namirite one koji su zaduzili vase partije , ove sto su mnogo krali obavestite da na vreme zbrisu ..... u medjuvremenu "ekonomska masina" ima da se zahukta tako da mozete da nastavite da udomljujete vase kadrove u javni sektor.
A ako se masina slucajno ne zahukta opet se zaduzite..... i do narednih izbora smislicete ko je bio kriv. Prosto!

SocijalDemokrata

pre 11 godina

Jedini politicar koji je beskrupolozno obecava kule i gradove, a onda kada nista aman bas nista od toga ne ispuni, i napravi onakvu rupu u budzetu Srbije, a za to okrivi bivse koalicione partnere!
Finansijski sektor kakav je sad, iskljucivo je delo Dinkiceve stranke i njega samog!
Nigde ga nije bilo u kampanji, isturio je onog postenog Zorana Stankovica, a iza njega se krio jer je znao da je narodu Dinkica dosta!
DOKLE VISE!!!

Srđan

pre 11 godina

Sram ga bilo! Nerođenu decu mi tera u dužničko ropstvo da bi kojekakvi paraziti na državnim jaslama živeli kao u Švajcarskoj! Koja crna reforma? Šta je sa privredom, školstvom zdravstvom!? More ja bih ovoga bacio u tamnicu i izgubio ključ!
Srđan Šipov dis

Miki

pre 11 godina

Ovo sto ovaj nazovi strucnjak predlaze , vec radi vecina prevaranata u Srbiji.Kad kazem prevarant, mislim na nazovi uspesne privrednike kojima je jedini nacin da se obogate da prevare nekog i da ostanu duzni.Sta ovaj "strucnjak" misli.Ko ce to sve da vraca ? Njega bas i briga, on ce posle izvesnog vremena u ovoj vladi biti negde zbrinut , opet o trosku drzave.

Херцеговац

pre 11 godina

Vlada Srbije planirala emisiju evro obveznica, dodavši: "I mi ćemo to uraditi".

Хоћете да продате обевезнице са каматом 7,5%+,што је велики финансијски "маг" Цветковић прогласио за победу.На финансијском тржишту се "пале све лампице" на 6%,а 7%+ значи да је земља већ банкротирала.Да би се неко задужио под условима 7%+ мора да има опасан план за привредни раст како би могао да сервисира дуг.Задуживати се у рецесији по 7% је лудост,и последњи ексер у нашем ковчегу.

Треба отворено рећи,да ако народ жели да живи на дужи рок боље мора да живи лошије него сада наредне 2-3 године.Мора се отпустити преко 50% државне администрације,мора се убразати поступак отварања нових фирми,мора се максимално поједноставити бирократска процедура,у свим областима.Пореска реформа је такође нужна.Снизити порезе,али повећати наплату истих,смањење пореза + повећан обим напалте пореза из сиве зоне,донеће исту ако не и већу количину новца у буџет.Новац добијен из уштеде путем смањења администрације усмерити у банку за помоћ малим привредницима.Људи који имају идеју за добар посао морају бити стимулисани,што ће донети какав такав привредни раст.Држава која ништа не производи нема никакву шансу за опстанак,Србија ништа не производи.Без снажног раст производње у првом реду нема ни опоравка.Мера смањења пензија мора такође бити спроведена,једноставно пензиони фонд је на ивици колапса.Наравно снажна борба против картела,а то је једна од највећих бољки српске привреде.

Obican covek

pre 11 godina

Dinkicu, pa ti si poslednja uteha za naciju!
To potvrdjuju tvoja ranija obecanja i (ne)dela.
Tebe brinu licni interesi i kako da zadrzis fotelju, a poslednje sto te zanima je narod.

mladen

pre 11 godina

Zasto obveznice ne ponudite na slobodnom berzanskom rzistu kako bi i gradjani mogli da ih kupuju a ne samo banke koej ih preprodaju????

Pera ložač

pre 11 godina

Народ који је на слободним демократским изборима изабрао Млађана Динкића, човјека који је економски на сваки други начин упропастио Србију, а човјек који је себе дао за Србију и српски народ /др. Војислав Шешељ/ није прешао цензус, заслужује да га нема и ми који смо крварили за Србију злурадо се радујемо ономе што слиједи у Србији- БАНКРОТУ.
(ПРЕДРАГ, 29. jul 2012 14:12)

Od goreg uvek ima još gore. Sloba je bio gori od Tita, Dinkić radikal je gori od Dinkića demokrate ali je Šešelj svakako šampion, mada koliko smo veliki mazohisti naći ćemo mi goreg čak i od njega. Volimo mi da budemo mučenici, po svaku cenu.

PS. Početkom 90-ih Šešelj je mršav ušao u zatvor a izašao debeo. Ko mi navede još jedan takav slučaj dobiće sladoled od mene.

Dragan

pre 11 godina

U tebe ne sumnjam.Ti ces sigurno preziveti.
Doduse voleo bih kada bi rekao: Ljudi, zao mi je , bio sam mnogo alav, mislio sam samo na sebe u prethodnih deset godina.Ja sam potrosio vase pare i tsl.
Voleo bih i kada bi rekao da te je sramota i da mislis da si veliki ljigavac i da ne znas zasto si nas upropastio.
Valjda ti je bilo dovoljno par stotina ili koji milion.To bismo ti oprostili da si bilo sta uradio za nas.
Sa druge strane te razumem, bezobzirno si pljackao drzavu da bi zadovoljio svoj ego.
Ne verujem u boga* valjda se pise malim slovima-ako ne verujes( , ali mislim da si dovoljno kaznjen za to sto radis.
Za koga se busas Mladjo?
Posle tebe ostaje ....nista.Shvatices koliko je to lose za neku godinu.

Srdjan

pre 11 godina

Njihova misija na cetiri godine je bolja organizacija drzave Srbije, zarad boljeg zivota naroda u njoj. Oni se zrtvuju zarad naroda i cine sve sto je u njihovoj moci. ......Ja ne vidim njihovu zrtvu za mene, tebe, narod celokupni. Kada se neko izbori za vlast radi boljitka svoga naroda on ne trazi platu i privilegije vec naprotiv radi besplatno. Kada zakonodavna (poslanici) i izvrsna (ministri) vlast ne budu primali plate i trudili se maksimalno da nam obezbede adekvatne uslove zivota, e tada cu im verovati i podrzavati.

zdr

pre 11 godina

@ Hercegovac

Tvoj komentar je veoma dobar i sprovodenje tvojih predloga bi moglo resiti problem na tehnickom nivou. Ali protiv bi bili svi oni koji su zaposleni u drzavnim preduzecima, svi penzioneri, svi koji rade na crno, svi tajkuni i vlast koja radi za njih. Drugim recima tvoje mere bi izazvale velike socijalne nemire a to vlast ne sme i nece da dozvoli.

Sa druge strane covek koji je svima obecao 1000 evra i posle rekao da je to uradio jer ne bi bio izabran je i dalje prihvatljiv za srpski elektorat, umesto da njega i sve stranke sa kojima predizborno koalira zaobidu u velikom luku. Pa dobro, imacete kako ste i birali.

Zoki

pre 11 godina

Nije baš tako jednostavno. Svako ko ima nekog dodira sa ekonomijom će reći da je zaduživanje za pokrivanje budžetske potrošnje ludost. Sa druge strane, to bi značilo smanjivanje penzija i plata svima koji su na državnim jaslama - što bi dovelo do socijalnih nemira. Gladnom čoveku ne možete govoriti o ekonomiji.

Možda bi solomonsko rešenje bilo da država kreditira zapošljavanje i poslovne projekte, pa na taj način indirektno poveća priliv u državnu kasu. Ako za jednog penzionera treba npr. 4000 evra godišnje, zašto ne ponuditi taj novac nekome ko se obaveže da će taj novac utošiti na platu jednog radnika. Doprinosi od zapošljavanja trojice radnika će biti dovoljni da se plati jedan penzioner.

darko

pre 11 godina

dovoljno je da vase plate od 80-90 hiljada a neki imaju i 100 hiljada dasmanjite svoje plate za 15% i da donirate te pare najsiromasjijim porodicama ili da ubacite te pare u budzet da bi "preziveli" jer nas budzet ne moze da izdrzi pritisak vasih plata

milena

pre 11 godina

Sto bi se zaduzivali?Ako sebe smatrate toliko sposobnim,onda prvo potrazite domaca dugovanja,sebi smanjite plate za 35%,odpustite ljude koji nista ne rade,.....

student

pre 11 godina

Znak da su se desile reforme biće momenat kad dotični obuče prugasto odelo.
(Predrag, 29. jul 2012 11:54)

MIslis na ono Vucicevo sto mu je spremio pre par godina :)))))

StaZ

pre 11 godina

"Dinkić: Zadužićemo se da preživimo..."


... - Ne radujte se, građani! On je mislio na DRŽAVU I KLASU KOJA UPRAVLJA NJOME: vas obične ljude predao je privatnim UTERIVAČIMA DUGOVA koje imate u Infostanu, Elektrodistribuciji, bankama... i spremite se da ih vidite na svojim vratima (uz "asistenciju DRŽAVNE policije"), nabildovane, ošišane, s bikovskim vratovima okićenim zlatnim kajlama i SUDSKIM PUNOMOĆJEM da uteraju dug... - njihovim metodama!

star-trek

pre 11 godina

Sad se vidi koji su lazovi SNS! Lepili su plakate - Glasaj za Djilasa, dobijes Dinkica! Ocigledno da je trebalo - Glasaj za Tomu i Vucica pa dobijes Dinkica! Toma i Vucic bi i sa crnim djavolom zarad malo vlasti!!!
Sad se vidi koje su ovce glasaci SNS-a! Zavlace ih sefovi godinama a oni u njuh gledaju kao u Boga! Smesni ste!

100 milijardi evra

pre 11 godina

Ma ništa ne brinite, sve je to sitno, stiže nam sad brdo para, setite se obećanja
Nikolić: Dva projekta od 100 milijardi evra ako SNS pobedi
http://www.sns.org.rs/sr/srpska-napredna-straka-vesti/85-glavne-vesti/3621--srpska-napredna-stranka-beta.html

marko

pre 11 godina

Lepo je covek rekao: "Zaduzicemo se da bi preziveli". To on samo misli na njih bole njega uvo za narod. Zna on, da on i njegovi glasaci to nece vracati :)

6. oktobar

pre 11 godina

Pa koliko treba biti glup da se uradi ovo što on hoće! Da pozajmi pare od privatnih banaka? Pa te banke će da daju uslove koji njima odgovaraju a i doći će u posed Srbije posle te pozajmice! Dinkiću a da napraviš da nešto radi i zaradjuje pare? To nikako jer gde je tu tvoj deo je l tako? Gotovi smo,bar je ispao fer pa je najavio kako će da nas uništi! 'oće da "pozajmi" pare od zelenaša...kukala nam majka!

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Dokle bre više,12g si nam stavljao omču oko vrata,zategni je već jednom i sve nas podavi jer kakvi smo ne treba ni da živimo kad ti i tvoje lopuže oteli ste nam pravo na život dostojan ćoveka.Umrli smo bre jos od tvoje vadavine i vladavine slićnih tebi,samo ti nemoj da nas spasavaš ko Boga te molim za tebe isve druge lopuže i tajkune,za vas politićare mnogo je jepo živeti u zemlji Srbiji ej da je ovo uredjena zemlja znalo bi se gde bi vi svi bili.

au ,sta naprica

pre 11 godina

Kompletan fiskalni sitem u ovoj zemlji je 2005. godine uveo upravo ovaj isti covek koji ce se zaduziti da prezivimo i od tada nista nije menjano, niko, ni beli, ni zuti, ni crveni.Nesto je ukrao od Nemaca,ali dodao jos milion taksi i nameta koje Nemci nikad nisu imali.Od koje privrede, male,srednje i velike ce da uzima porez zna i on da su prazne price, ali laze pa ubija.Benetonu je poklonio Nitex, na kraju ce ispasti da smo mi vise ulozili u Fijat nego Italijani
Najvise zaposlenih u Javnim preduzecima i to onih koji su radili na javnim nabavkama, doslo je upravo preko G17.
Naveca korupcija i lopovluk su bili u ministarstvima i firmama koje su vodili G17 i SPS u prethodnoj vladi.
E sve ih je ponovo okupio vas dragi Vucic( onaj sto glumi predsednika ide voza se po Temzi i lupeta,jer nije u stanju realno ni saam sebe da vodi a kamoli drzavu)),pa sad eto vam pa uzivajte u procvatu.

gradjanin pokorni

pre 11 godina

Ako ne zaustavite bahacenje po opstinama ne vrede nikakvi krediti. Pred izbore zaposlen ogroman broj ljudi, posle izbora se "udomio' jos veci broj polupismenih funkcionera sa ministarskim platama i sva transferna sredstva odose na plate. Da ne spominjem partijske aktiviste koji ne rade a primaju plate sa budzeta opstina - to je prava istina ! Katastrofa!!!

pacijent

pre 11 godina

udjem u petak u opstinu da izvadim neki dokument kada na jednom salteru sede tri sluzbenice od kojih jedna radi a dve piju kafu. zivim u domacinstvu sa roditeljima koji su penzioneri zena koja je nezaposlena dvoje maloletne dece i samo ja radim. kako je kod mene kuci tako je stanje i u drzavi

Aleksandar

pre 11 godina

Kako genijalno, još da se zadužimo? A šta bi sa kresanjem troškova? Šta bi sa manjim brojem ministarstava? Dinkić 12 godina vodi ekonomiju ove zemlje, i šta sad? Opet Srbiju vodi Dinkić? Dokle više? Dokle? U Srbiji ne postoji niko sposobniji od Dinkića? Pa šta sad treba da pocrkamo od glasi, jer Dinkić mora da bude u Vladi?

Kleopatra

pre 11 godina

– Srbija ima šansu da srednjoročno iskoristi ovu svetsku ekonomsku krizu i preokrene je u svoju korist. Građani ne treba preterano da brinu, bankarski sistem ostaće stabilan, ali svi ćemo morati mnogo više da štedimo i radimo, rekao je Dinkić 26. 10. 2008. godine. Tada je bio potpredsednik Vlade i ministar ekonomije.

Aleksandar

pre 11 godina

On zeli da se zaduzimo, da bi ovi opet strpali pare u dzep. Uvezu 100 miliona evra, a sebi u dzep pola od toga. Previse im se osladile povoljnosti koje odredjena mesta postavljaju. Fine kucice, zdranje kavijara svaki dan, vozikanje soferom u skupim automobilima. Znate, oni ne zele da spadnu na neki losiji nivo. Da izgube to. Pa zato kradu pare u slucaju da se to desi.

Cisto da znate narode, posto ne mozete da provalite od silnih tursko-indijsko-meksickih serija i tupavih show-ova koji sluze da vas hipnotisu i olaksaju mozak.

mirko

pre 11 godina

Gde je 100 milijardi eura investicija, što je obećao ToNi kada dođe na vlast. Od čega će te graditi kanale od Dunava do Egejskog mora, industrijske zone obalom Dunava, koridore i ostala Potemkinova sela, ako nemate za penzije.
Povoljne kamate su još jedna velika neistina, jer svi znamo kolike su kamate u domaćim bankama.

strina

pre 11 godina

Ovog sto pre zatvoriti u ludnicu i vezati lancima da ne pobegne. Covek nema veze sa stvarnim zivotom. Da bi njemu i ostalim politickim parazitima obezbedili ogromne, nicim ne zasluzene plate i privilegije ostali treba da zaduze i trece koleno.
Predsednik drzave i savet za bezbednost da dekretom uklone ovu budalu iz javnog zivota.

Vlada

pre 11 godina

Pa tako i moja (pokojna) baba moze da ministruje finansijama!

Na stranu sto direktno krsis zakon, jer smo dostigli granicu zaduzivanja koja je propisana. Lep plan, jos lepsi primer...

sony

pre 11 godina

Pa niste jos ni seli u fotelje, a vec zaduzujete Srbiju. Odakle vam pravo, ko ce to da vraca, opet gradjani. Pa gde su vam onolike investicije sto ste obecavali. Sram da vas bude, vi ste skup neznalica.

Dosta više demagogije

pre 11 godina

Majstore, a ko i kako će da vrati te dugove? Kada napraviš još veću štetu i sateraš se u ćošak, ti ćeš ponovo da izađeš iz vlade sa kojekakvim izgovorima, nađeš neki novi (za one koji su doživeli amneziju primamljiv) izborni slogan...pa tako u nedogled...dok i poslednje krdo ovaca ne digne ruke od tebe.

Dragan BL

pre 11 godina

Treba povećati BDP, a smanjiti troškove. Napraviti projekciju za narednih 10 godina i na rad, stvaranje novih vrednosti. Ovako kao što se radi zadnjih 20-ak godina nas vode u fizičko nestajanje.
Nekad sam se nadao renesansi u glavama, ali i ta nada mi je umrla. Ukratko, mučim se kao i većina, i počinjem da tražim posao u inostranstvu zbog dece (i žena i ja smo visoko obrazovani). Eto to je rezultat VAŠEG RADA, g-dine Dinkiću i svih ostalih koji menjate funkcije, bogatite se a osiromašujete narod i gurate nam imovinu u strano vlasništvo.

Deki

pre 11 godina

Zaduzivati se da bi isplatio budzetske korisnike,bravo Dinkicu,najvise si zbog toga i kritikovaprethodnu Vladu u kojoj s i sam ucestvovao.Ustvari ti si jedini svih 12 godina od pada Milosevica na vlasti i to uvek tamo gde su pare.A stvar nije teska,pocnite od tajkuna,Vucic je u kampanji tako nesto obecao,ali kako kad je koliko znam tvoj ujak Miskovic a Beko mnogo dobar prijatelj sa Tomom.On ga je medju prvima i obisao u bolnici kad je strajkovao gladju sa infuzijom!!!Verovatno da mu kaze kako nije u njega ulozio da umre da bi izbori bili raspisani 3 meseca pre roka nego da bi bio na vlasti

fokus

pre 11 godina

Nik, 29. jul 2012 12:22 Procitaj malo bolje vest,ne zaduzuje se privreda,nego drzava,da bi isplatila penzije i plate drzavnim sluzbenicima,znaci sve pare kao i do sada odose u nase stomake,a ne u proizvodnju ili infrastrukturu,a taj novac ce posle morati da vraca bas nasa mrtva privreda....znaci sve ce biti kao i do sada,nema promena,a i zasto bi ih bilo kadaovaj isti covek vec 12 godina sa raznih funkcija i kreira nasu ekonomsku politiku...

Miroslav Mičošević

pre 11 godina

Samozvanim ekspertima iz G17 plusa je uvek falilo koncepcijskih znanja za razvoj privrede - čak i u vreme ekspanzije kada je rast BDP bio preko 6% godišnje. Suludo je očekivati da u doba kontrakcije oni imaju neku ideju koja ne bi bila jeftina i populistička. Uostalom, dotični su uspeli jakim populizmom i pravljenjem neprincipijelnih koalicija u gradovima poput Kragujevca i Zaječara da opet dođu do cenzusa i da tu uđu u još neprincipijelniju koaliciju na republičkom nivou. To je princip njihovog funkcionisanja. Ubeđen sam da bi čak i Srpska napredna stranka sama bolje vodila državnu ekonomiju i fiskalnu politiku nego oni.

milanche

pre 11 godina

ti si nas dosta zaduzio....da slucajno ne kazem prezaduzio !! kako samo udjes u svaku vladu i svaku srusis nije mi jasno !! dosta vise, hajde samo da se formira jedna vlada a da tebe nema i da budemo srecni

Petar Prvi

pre 11 godina

Dinkic predlaze najpogubnija resenja, potpuno nelogicna.
On je izgleda ucenjen i radi ono sto mu se naredi. Izgleda da nije jedini u toj situaciji. Situacija je postala stvarno kriticna.

Sasa Bulatovic

pre 11 godina

Hocete da ustedite za Srbiju i njene gradjane? Onda svi lepo ministri i poslanici da primaju minimalac koji su obecli ostatku radnog naroda u Srbiji. Oni skoro svi ili svi imaju po ko zna koliko privatnih firmi, tako da ako malo bolje razmislim ni minimalac im ne treba. Povlastice sve da im se ukinu ... i ja radim za platu pa ako mi se pije kafa moram da u kaficu u blizini posla da je platim 90tak dinara, rucak 400-500 dinara, zasto ono da placaju po par dinara u skupstinskom kaficu. Neka rade poso za koji su "izabrani" za narodsku platu pa neka onda dizu cene hleba, mleka i mesa ... objasnjavaju sta je i kako mora da poskupi struja, grejanje, gas ... Nas da zaduzuju kao minimialno, ma nemojte ni malo u nase ime, za tudje pare zna da kupuje svako !!!

i just realized

pre 11 godina

Plan je sledeci: Zaduziti se, uzeti sto vise kredita, i to spiskati u sledecih par decenija. Nakon toga ova generacija ce ili biti na onom svetu ili uzivati u penziji u nekoj egzoticnoj zemlji. Kad krediti dodju na naplatu - tadasnje generacije (deca, unuci sadasnje) ce se iseliti iz Srbije/razici po svetu i niko nece ostati da vrati ni svu kamatu, a kamoli glavnicu. WIN - WIN resenje

Adam

pre 11 godina

Ti sasvim sigurno neces biti deo prezivljavanja nego jos jedne propasti. Jedino ako te ovi nisu navukli samo da te uhvate na delu pa hapse kao ministra a ne opoziciju.

T-rex

pre 11 godina

Moze li iko u ovoj zemlji da objasni kako ovaj lik koji vodi neki KUD (zvani politicka partija) i svaki put jedva predje onih 5%, uvek drzi sapu nad novcem?!?
Zaista misterija. Pomisljam ko sve moze da stoji iza ovakvih "eksperat"!

muka mi je

pre 11 godina

Ljudi, Mlađa je genije, VI STE *****! Narod koji na izborima POSLE SVEGA opet glasa za ovog čoveka, i ne zaslužuje da postoji!!!

Dušan

pre 11 godina

Ovako "genijalan" plan mislim da niko nije mogao da smisli. Zar mi smemo da se još zadužujemo?! Zaduženi smo i preko limita (preko 50% nacionalnog dohodka)

ПРЕДРАГ

pre 11 godina

ЈАКИ РЕГИОНИ - ЈАКА СРБИЈА
Напред Динкићу, цар си, у леваћењу овог ретардираног народа. Кожу им одери, воле они то, тада ће те ценити, као и досада. Довео си их до пропасти, али те воле. Баш ме интересује шта ћеш овој светини слагати за следеће изборе. Хајде да ти предложим: можда - ДОБРО ЈЕ БИТИ ГЛАДАН, КОРИСТИ ЗДРАВЉУ или ПАТИТЕ СЕ НА ОВОМ СВЕТУ АЛИ ЋЕТЕ ЗАТО УЖИВАТИ НА ОНОМ.

milovan

pre 11 godina

zaduzi ti tebe i tvoju porodicu nemoj mene imoju i porodice ove jadne i napacene zemlje.tvoj problem je sto bi rekao j.ducic ,ne zna i ne zna da ne zna,

Vetrobran Friziderovic

pre 11 godina

Niko za prethodna zaduzivanja i "razduzivanja" nije snosio nikakvu odgovornost, a gradjani Srbije nisu od tih "potrebnih" zaduzivanja imali nikakvu korist. Pare dosle i uspesno presle u dzepove "izabranih". I, sad treba jos da se zaduzujemo. Mozemo o Hrvatima misliti sta god hocemo, ali oni su neke svoje politicare, ukljucujuci i neke sa najvisih mesta, naterali da odgovaraju za sve lose sto su radili. A u Srbiji, takvih, odgovornih za ekonomske promasaje valjda, nema? Ma ima na sve strane. I, ono sto je najpotrebnije, to je da se vec jednom krene sa sudskim postupcima protiv svih koji su Srbiju godinama upropastavali.

U suprotnom, "zaduzivacemo se" neograniceno, zauvek, a niko nece odgovarati za promasaje i bice sve gore i gore, dakle kako je bilo i do sada. Nisam napisao da verujem da ce do sudskih postupaka doci lako i jednostavno, ovo je Srbija i veoma sam svestan toga, samo sam napisao gde vidim izlaz iz problema.

Brutalo Ostrašćen

pre 11 godina

A gde su nestali mladi naprednjaci sa bloga. Šta bi sa njihovim brzim kancelarijama , 600 miliona uštede na javnim nabavkama , kanalima do Indiskog okeana itd ? Ništa a ! Zaduživanje!

Krenulo...

pre 11 godina

Lukavi plan i velike promene najzad su ugledale svetlost dana. Raduju se radikali/narodnjaci, patriote svih rasa, komunisti-četnici, slobaši, udbaši, beli listići, zveri, vaši... Narod na ulicama peva pesme i igra kolo. Biće para kao pleve. Krenulo nam je...

Bgd

pre 11 godina

Moramo da se zaduzujemo zato sto imamo previse zaposlenih u drzavnoj administraciji, sto na republickom, pokrainskom , opstinskom nivou! I svi oni imaju dosta vece plate od nas koji rintamo kod privatnika za 25 hiljada a oni ne rade nista!!!! Pa dokle mi koji radimo da finansiramo drustvene pijavice! Smanjite administraciju, smanjite im plate, pa nek se snalaze kao i mi!

mrrrr

pre 11 godina

Ovo "preživljavanje države do fiskalne konsolidacije" neodoljivo podseca na "ne lipsi magarce do zelene trave". Nema hraborsti kao ni ostali politicari, o tome se ovde radi. Da ima napravio bi rezove u javnom sektoru, a onda te pare potrosio za investicije u javne radove, nije to neka posebna modrost, radio je to i Hitler i Musolini i Ruzvelt i ko zna ko jos. Ovako vec godinama upumpavamo pare u penzijski sistem i u plate u javnom sektoru, a tonemo sve dublje i dublje.

radissha

pre 11 godina

Predpostavljam da ćemo se posle toga zadužiti ( zadužiće nas naš virtuozni ekonomista ) , da bi mogao da daje subvencije za "novo zapošljavanje " od 10.000 eur , uz ritern od 30 % !

pa da

pre 11 godina

A kad' bi naprimer g-din Dinkic i ostala klapa ministrovali ceo mandat bez ikakve finansijske nadoknade i zadovoljili se njihovim paralelnim primanjima, od kojih garant mogu da "prezive"...... Tek toliko da pokazu koliko im je stalo da mi ostali PREZIVIMO!

pero ložač

pre 11 godina

uzece pare od onih koji su ga proglasili najboljim ministrom ekonomije u evropi da bi nas zaduzio i da bi mi vracali, on svakako za koju godinu nece ni biti u Srbiji i to ga nece doticati uopste. Isto kao i Djelic, Dulic itd... otice negde napolje a vi koji ostajete, snalazite se kako znate... Dobice on i nobelovu nagradu ako im resi ono sto je poceo do kraja, samo treba sacekati...
Opravdanja za ovakve gluposti sto radi ima na izvoz tako da mu niko kod (od) nas nista ne moze jer iz svega ovoga sto se desava stoje malo veci frajeri od svih nas.
Nema leba ovde jos duuuuugo!

Ash

pre 11 godina

Stvarno, dal na dan izbora na nas bace neki psiho otrov pa ovaj dodje na vlast???
Dobro bre Dinkicu, kako vas nije sramota?! Prvo ste svu pljuvali prethodnu vladu kako je prezaduzila zemlju, a sad vam je plan za izlazak iz krize - zaduzivanje. Bravo...

eee

pre 11 godina

Pa normalno kada od svih resenja mi izaberemo NAJSKUPLJE uvek (most)! Da se vidi raskos...
Kako se kaze kod mene! "Mi nemamo pare, al' kad' gi imamo, arcimo gi s' merak!" Zato smo tu gde jesmo! Naravno sad' ce prepucavanje, ko je kriv... i tako tu krug... A niko nece prihvatiti odgovornost, za stanje u kojem se sada nalazimo...

samo polako

pre 11 godina

Ovom čoveku je očigledno posao da zadužuje Srbiju, i u tom poslu je jako uspešan već mnogo godina. Takođe očigledno je da u tom poslu ima jaku podršku poslodavaca, tako da se već godinama misteriozno pojavljuje na uticajnim pozicijama u vlasti, uprkos nepostojećoj podršci biračkog tela (pogledajte komentare čak i na progresivnom, proevropskom B-92).
Jedina nepoznanica u celoj priči danas je koji su razlozi za njegove postupke: da li ga poslodavci plaćaju, ili ucenjuju. Jednog dana ćemo i to saznati.

maksa

pre 11 godina

prvo, zaduzivanje nigde nije povoljno i lepo! drugo, ako se dobro secam, svi od tita su se zaduzivali. da li je to politicka stabilnost koju nudite????? velika sarena laza!

Mirko

pre 11 godina

Jedina i bitna razlika je ta sto ti ne prezivljavas vec zivis raskalasno.A i to sto zaduzite cete opljackati i tako samo jos vise generacija nase dece staviti u situaciju da ispastaju zbog vase pohlepe,lopovluka, i otimacine.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Ко теби да кредит је сигурно луд, а ми треба да поцркамо, кад смо дозволили да ти будеш у власти то што јеси.

DRAGAN

pre 11 godina

Sada da vidimo sta ce da kazu njegovi koalicioni partneri.Da li su to mozda zaduzivanjem resili da idu u promene na bolje.To su njima mere za oporavar zemlje.I za ovo su krivi Zuti?
Voleo bih da se oglase premijer koji je zavrsio politicke nauke i Aca sveznalica i onaj koji se mnogo brine za sudbinu Srbije.
Voleo bih da vidim i komentare biraca SNS,SPS i Rasima ljajica.Zar oni ne glasase za smenu prethodne vlade zato sto nije stedela.
Ovo je prvi i najjasniji znak sta ce ova VLADA RADITI.To je ekspoze.Sada je sve jasno.

Monarhista

pre 11 godina

Laik sam za tu sferu ali kad slusam onog Soskica kako reze mislim da zna vise o ekonomiji i monetarnoj politici vise nego citava ova vlada...doduse mislio sam to i da zna to isto vise i od prethodne....

Milan

pre 11 godina

200 - 300 miliona odobreno za železnicu? Koju železnicu? Ja sam iz Vršca i čuli ste priče o ruskom vozu, od toga nema ništa, niko i ne pomišlja da ide tim vozom recimo do Beograda, a da je uloženo samo par miliona u taj deo pruge, svi bi išli vozom jer je brže i jeftinije. Sramota i pozivam konačno na protest

aca

pre 11 godina

Genijalno inovativno jos nevidjeno resenje! Izmislio g. Ekspert rupu na saksiji, zajedno sa toplom vodom! Zbog cega je bese kritikovao prethodnu vladu u kojoj je uzgred, i sam sedeo?!

Vladimir

pre 11 godina

Pa do juce si blatio DS kako je prezaduzio Srbiju do guse... ma i ja sad pisem komentar kao da ima nekoga ko ne zna kakvi su nasi politicari. Muka mi je od njih.

Hm

pre 11 godina

Znaci zaduzivati cemo se da penzije i plate ne bi padale, a te pare ce vecinom da odu na robu iz uvoza. Bas lepo... Samo se pitam kako on to misli da vrati... Jedno je zaduzivanje za razvoj, a drugo je sto ono govori - zaduzivanje za penzije i plate. To njihovo zaduzivanje za penzije i plate nas je dovelo do preko 50% javnog duga u BDP-u i preko 100% ukupnog duga u BDP-u.

Nebojsa

pre 11 godina

Dačić: "Od avgusta izvozimo Fijat" eee... evo ga da.. evo i Dačić počeo da izvozi FIAT kao što je to radio Tadić pred izbore a Dinkić je bukvalno dovukao isti FIAT i rekao da će se proizvoditi preko 300.000 vozila još pre 2 godine. Pa stze i onda dežurni pljuv.. pisali a hoće kako da ne...
uradite nešto najlakše je pljuckati okolo ...

m

pre 11 godina

Ovi ekonomisti i kvazieksperti nas upropastise.Pa sta on misli da smo svi mi sisali veslo.Naravno da treba uvesti neki red u javne finansije ali nema nista bey proizvodnje.Ale ne one po receptu eksperta.Das 10 000 evra za radno mesto zabaru a onda uzmes kredit i podelis lovu sa njim.E moj Dinkicu vidim osedeo si za kratko vreme,jos ne znas sta te moze snaci sramoto jedna koliko si unistio ovaj narod.