Četvrtak, 31.05.2012.

18:23

Vlahović: I manje plate i veći PDV

Zamrzavanje plata u javnom sektoru i povećanje poreza na dodatu vrednost su među hitnim kratkoročnim merama koje bi trebalo da sprovede buduća vlada.

Izvor: Tanjug

Vlahoviæ: I manje plate i veæi PDV IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Bravar

pre 11 godina

Zaista ne shvatam zasto vec jednom ne podignu carine na gotove proizvode,a dozvole uvoz masina alata i repromaterijala bez carina. Najveci odliv deviza je uvoz gotovih proizvoda a time se unistava domaca proizvodnja. Zabraniti uvoz poljoprivrednih proizvoda,mesa i zive stoke dok se nase ne proda naravno po trzisnim cenama. Pomoci firmama za dobijanje raznih certifikata za moguci izvoz. To je samo deo onoga sto bih ja u narednih 24h uradio ali ja sam samo BRAVAR bez fakulteta

GoldmanSachs

pre 11 godina

Ako se vec PDV poveceva, mora se zakonski urediti da se placa po naplati, a ne fakturisanju. Dalje, mora se zakonski (sa sve propisanim sankcijama) ograniciti rok placanja medju privatnim firmama.
I na kraju, ne samo smanjiti plate zaposlenima u javnom sektoru, koje su bezobrazno visoke u odnosu na privatni sektor (cak i po 3-4 puta), sto je za bilo koju zemlju prosto neshvatljivo, jer se drzava finansira iz privatnog, a ne iz javnog sektora, vec drasticno smanjiti broj (stranacki) zaposlenih u javnom sektoru!

john

pre 11 godina

Doci ce SPS i PUPS u novu vladu pa cete videti kako nece biti nista od stednje.
Smanjiti/ukinuti plate u upravnim odborima, smanjiti plate i ograniciti dnevnice poslanicima, ukinuti mnoge agencije, poboljsati naplatu poreza, rasteretiti privredu od nekih dazbina, zamrznuti plate u javnim ustanovama onima koji zaradjuju iznad 50.000 RSD, varatiti javni dug na prihvatljiv nivo...i tako malo po malo smanjivati budzetski deficit.

Kajzer

pre 11 godina

Sto rece jedan pametan co'ek: Danas se profit privatizuje (ide pojedincima u dzep), a gubitak se socijalizuje (svi ga placaju, a narocito siromasni).

Krlica M.

pre 11 godina

Pa to su i Hrvati radili pa eno ih pukli! Sve ste mi ekonomisti bre ne znam koji je jaci kojega. NAMA TREBA NOV NACIN RAZMISLJANJA U EKONOMIJI A NE LOSI PREPISIVACI! Babe sa pijace bi bile bolji ekonomski savet od ovih gronika, stavljam opkladu na sto!

Ivan

pre 11 godina

a jel ste razmišljali o nekom načinu da oporezujete malo bogate?Pa malo udariti po porezu na imovinu i visoke prihode a ne da smanjujete plate koje su i onako najmanje u regionu i blago rečeno bedne?Ili to nije u skladu sa direktivama koje političari dobijaju od svojih finansijera,pa ispada da je glavni krivac za preveliku javnu potrošnju čovek koji primi 200e platu.Jel taj čovek pravi i taj spoljnotrgovinski deficit sa inostranstvom kupujući uvoznu tehniku, kola...sa svojih 200e mesečno.Ajd natrag na projektovanje,promislite pa smislite malo vi to bolje.Do tad....SEDI JEDAN

Milan

pre 11 godina

Kada će ga malo obići finansijak inspekcija pa bi naš budžet bio mnogo puniji da on i kao on plaćaju sve poreze a ne da imaju na ostrvima firme.

sone

pre 11 godina

Obzirom da je doticni predsednik saveza ekonomista, to moze znaciti samo jedno. Dotakli smo dno, a on ce nam sada dati lopate da kopamo dalje i dublje..

Robespjer

pre 11 godina

`Shvaticete moje reci ako mislite na one koji su nekada ziveli u potkrovlju a danas se voze kocijama i bludnice sa bivsim markizama.Kada gledamo narodne zakonodavce kako se razmecu porokom nekadasnjih dvorana,kada sipaju dosetke ostre i isticu svoj umetnicki ukus kada polako prihvataju pravila lepog ponasanja.Kada gledamo markize i grofove revolucije kako se zene sa bogatim zenama kada nose skupocena odela,kada njih gledamo s pravom se upitamo.Jesu li oni opljackali narod ? Mislim da je ne potrebno komentarisati ovakve likove.Oni su davno naslikani.Nema sporazuma nema primirja sa onima koji su samo gledali kako da opljackaju narod a mislili su da ce se iz toga izvuci ne kaznjeno.Nema sporazuma ni primirja sa onima kojima je republika spekulacija a revolucija zanat` .

Nikola

pre 11 godina

Zbog čega forsirate ovog čoveka kad je njegov projekat privatizacije propao. Kao ekonomista se nije dokazao. Pa i sam predsednik republike je rekao da je privatizacija bila pljačkaška.
Na Ekonomskom fakultetu ima niz stručnjaka koji mogu dati predlog izlaska iz krize. Vaši novinari izgleda da imaju samo par telefona ekonomista, i to onih čiji je učinak katastrofalan (vreme je to pokazalo).

hm...

pre 11 godina

Ma, skinite nam se, vise, sa grbace! Smanjite svoje plate... I sklonite se vise sa vlasti, narod vas ne zeli, doveli ste nas na dno!

Jagodinac

pre 11 godina

Povecanje PDV-a svakako,jer predstavlja pravilnije poresko opterecenje,ali samo uz smanjenje poreza i doprinosa na zarade.U masi to mora ne samo biti isto,vec i smanjeno,a drugo je pitanje kako rasteretiti budzet.Na osnovu izjava gosp.Vlahovica,ocigledno je da ne razume problem smanjenja javne potrosnje niti uzroke inflacije,ali se nadam da je novinar pogresno interpretirao izjave.Ukoliko nije greska u interpretaciji,onda Savez ekonomista treba rasformirati.

marko

pre 11 godina

Umesto da se slika u odelcetu i pametno mase rucicama, bilo bi bolje da se sprema da odgovara pred sudom za sve svoje znalacke poteze. Naravno, svi su nevini dok se ne dokaze suprotno.

vanja

pre 11 godina

G-dine Vlahoviću
Verujem da sve nas zanima da li ćetei sebi smanjiti platu...dajte sebi minimalac pa da nam pokazete kao uspešni ekonomista i stručnjak prezivljava sa tim minimalcom.!

PRIVATIZOVANI

pre 11 godina

Ovaj gospodin bi svoje procene trebao davati iz zatvora jer su privatizacije za vreme njegovog ministrovanja privredu Srbije i radnike doveli na prosjački štap. I evo tipične srpske demagogije onaj što ti uporpasti državu sad se pravi pametan.

raci

pre 11 godina

mi gradjani smo za sve krivi, smanjuj plate, samo udri. losa privatizacija, korupcija sva moguca, nema pravosudja, privrede, nicega i naravno treba sipati silno gorivo u ministarske audije a8 i mecke, a par hiljada telohranitelja,sitnica.

lev

pre 11 godina

Zaduzili smo se i sve smo potrosili, tj. Srbija se zaduzila, posto Srbija sa svojim gradjanima nigde veze... Ali kad treba taj dug da se vrati, onda se Srbija seti svojih gradjana. Dno dna. I sto je najgore - beznadje.

knight

pre 11 godina

a da ukinete pdv na bebe,a da nadjete strateskog partnera za Zelezaru Smederevo? To nema nista,samo pre izbora zivimo obecenja i uveravanja da ce biti bolje! Potrosnja,obrt je uvek jednako KAPITAL!!! Jel moze da se stedi od nicega??? Ne m
oze!!! Uozbiljite se vise i pocnite da razmisljate normalno... Hvala...

Liman

pre 11 godina

Bravo Majstore, gde si ti studirao ekonomiju?
Unisti sto do sada nisi!
Ubiti plateznu moc stanovnistva to ce sigurno da pokrene prozvodnju. Samo me zanima kome ce da je plasiraju. Onda cemo dobiti malo strajkova prosvetara pa ce nam deca imati odicno obrazivanje. Zatim ce na red doci medicinari da bi jadni penzioneri lipsati do sledeceg pregleda sto ce pomoci budzetu. Kada policija udje u strajk tu ce morati da popuste jer ih samo ona cuva od razjarene mase. Poljoprivrednici koji se usude da izadju na puteve bice rasterani istom policijom kojoj ce izacu u suret u, gore pomontum, strajku. Mlade naucnike ce obeshrabriti "dobrim" platama na univerzitetima gde ce skolarine skakati u visine. Naravno, to malo studenata i onih naucnika ce pobeci glavom bez obzira za koricom hleba pa makar prali sudove negde u inostranstvu. Jos samo da podigne kamate i da sroza kreditnu politiku i pobeda ce biti potpuna. Unisti dinar pa da radimo za eksere. Na kraju se setio da pomene investicije. Djaci ce biti neobrazovani, studenata neci biti dovoljno, poljoprivrednici ce prodati zemlju tajkunima da bi se prehranili i pobeci u gradove u nadi da ce tamo biti bolje, zdravstvo ce biti katastrofalno sto ce smanjiti troskove za penzije na najbrutalniji nacin, radnici ce raditi za sitne pare,... TADA dolaze investicije! Sta pokupe od PDV-a dace strancima da bez ozbiljne pare kupe neku propalu firmu i zaposle jeftinu i glupavu radnu snagu. Ostaje nada da ce zadovoljna policija biti dovoljna da ih zastiti!

Ma naravno.

pre 11 godina

Sta mislite, da smo svi mi u javnom sektoru pali s marsa? Da, tacno je da ima onih koji su do posla dosli rodjacko-partijskim vezama, koji su diplomirali na nekakvim megasit univerzitetima, pa sada zare i pale. Ali ne zaboravite da ima i nas koji smo se za svoj status borili i izborili posteno, da ne kazem krvavo. Nismo se provlacili u skoli, nismo imali mamu i tatu da nas negde ubace. Zbog takvih, jedva cekam da dodje do otpustanja i rezova, da se jednom rascisti situacija. Da, sad sam se setio, jesu li mozda poljoprivrednici javni sektor, mozda strani investitori? Ako nisu, zasto im drzava daje subvencije? Bukvalno ih mazi. Kako privatnici dolaze do posla? Pa zna se, ako nisi u dilu sa lokalnim tajkunima, od posla(sa drzavom gde je najveca lova) nema nista.

P.S. Sto se tice smanjenja plata, mozete samo da mi skinete kozu s ledja, ako nekom treba, nek se javi. Kad se vracate iz pljacke(privatizacije) onda ne zovete da podelimo plen.

privatizacija

pre 11 godina

Za ono sto se Grci bore da ne dodje, kod nas odavno vec postoji,a i nemamo
nekoga ministra koji bi plakao,zbog ekonomske situacije, kao Italija.Za pocetak bih svim bivsim ministrima koji su sada uspesni biznismeni stavio
hipoteku na imovinu,neka dokazu poreklo imovine,pa onda redom...

dado

pre 11 godina

da mi zamrznu mojih 26000 radnik sam ministarstva finansija.gospodo draga smanjite broj raznih agencija kao i njihove plate,preispitajte platne razrede ukinite ogromne plate u upravnim odborima uvedite mandatne kazne u postupku carinjenja,i jos mnogo pametnih stvari.

Cane

pre 11 godina

Ok,slazemo se svi da treba da se stedi,ali kako smo do sada stedeli samo na teret obicnih gradjana,oni koji rade u javnom sektoru jos su imali i povecanje palta u toku ove "krize".E sad je red dosao i malo kod njih da bude otpustanja i viska radne snage,pa neka i oni malo strepe za svoj posao kao sto sam ja stepeo cetiri protekle godine i jos uvek strepim.A sto se tice povecanja PDV-a ja stvarno ne mogu da verujem sta njima pada na pamet!! Sta oni misle da ce popuniti "rupu" u budzetu sa tim???? Mislim da ce se desiti kontra efekat,a verujem da ce i oni to ukapirati na kraju,da ce mnogi sve vise prelaziti u "sivu zonu"....Zivi bili videli.

Gandra

pre 11 godina

Pa i treba da se smanje plate mnogih bezobraznih shalterasha koji glume bogove a u stvari treba da rade svoj posao i da cute. Gde god udjes od njih 15 koji tu rade 12-toro se zeza, pije kafe i tracari a 3-je radi. A svi primaju istu platu. Pa jasno je da administracija treba da se smanji za pola! Otpustena polovina u proizvodnju da zaradi platu! Ali ne, super je da se uvali guzica u drzavnu ustanovu i trazi povecanje plate za NERAD.

sumorni

pre 11 godina

Pazi, al su graknule budžetlije po komentarima, uplašili se...

Samo opušteno, kad se naviknete na minimalac, i povećanje od 1.000 dinara će vas obradovati kao deda Mraz :)

A sad, da vidimo štrajkove, prosveta, zdravstvo, ovi oni :)

Sava Drugi

pre 11 godina

Vrati Novi Dom. PDV na 10% da se rastereti privreda, plate i krediti za domaću robu da se pospeši tražnju. Kod koga si ti polagao ekonomiju? Imaš li ti uopšte diplomu?

dizel

pre 11 godina

kada bi oni stp imaju preko 2000 e plata sami sebi smanjili ili im drugi smanjili,to bi bilo super,pa gde ce vam dusa da nekom ko ima 35 000 jos vise smanjite pare,a pri tom signete pdv,struju,hlwb,prevoz,pa bice haos,i sverca i kriminala,najlakse je napuniti budzet preko nasih ledja,ajde otvorite neku fabriku,ajde razdrmajte privredu,i svi neka.idu peske a ne oni foteljasi em viaoka kinta em ih voze i oblace i hrane!!!

Laki

pre 11 godina

Mislim da ce se vecina sloziti sa tim ,da ako treba radimo dzabe par meseci,ali da ti i cela ta ekipa koja je uradila privatizacije za vreme vase vladavine, sednete i odgovarate na pitanja Suda(po mogucstvu nekorumpiranih sudija).

vlada

pre 11 godina

ma smanjite plate,ili uh jis bolje ukinite,pa neka evro dodje na 200rsd,pa i oni koji imaju platu,da nemaju sta sa njom da rade.Naravno,sve cene uskladiti sa evrom,a plate onima koji vec moraju da je imaju ne povecavati...Rasturite nas do kraja

nixa

pre 11 godina

o cemu pricas ti covece!?koje plate da smanjis???plate su vec srozane povecanjem evra,pametnjakovicu.a tek sledi jos veci krah dinara,pa ce prosecna plata u srbiji biti 100e.e ljudi ljudi za koga ste vi glasali.moj savet svim mladima,palite odavde sto pre jer ovom brodolomu nema spasa.nema leba ovde,narode.

alo bre

pre 11 godina

a kako bi bilo da se tebi , tvojim saradnicima, ministrima, poslanicima, odbornicima, direktorima, silnim zamenicima, pomocnicima, sekretarima, guverneru, viceguvernerima i svima u bezbroj agencija ukinu plate... ne lupetaj bre vise covece

dovla

pre 11 godina

Vi odozgo zaista vise nemate granica. Vama bi najvise odgovarali nevidljivi gradjani, cija naravno primanja idu direktno u vasu kasicu prasicu.
Ijao bre da l' cu doziveti da nam se ove krvopije skinu sa grbace.

Zmaj

pre 11 godina

Ma penzioneri su krivi što imaju penzije 200 evra a 70-tih i 80-tih uplaćivali toliko da bi realna penzijja danas bila 1000 evra , a tek čuveni samodoprinosi , pa samo od izdavanja lokala od Novog Doma ,jugoexporta, elektrotehni, c marketa, jabuka, zmajevog zemljišta,imt-vog,rekordovog,luke beograd,pamučnog kombinata, i podugačak je spisak, penzioni fond bi bio pun ko 50 Miškovića i narednih 50 godina punio bi se iz realnih izvora. Ali kome bi gangsteri prodavali svoju pamet. Malo Kole 1 evro ,pa malo Toplica komision, pa malo crni Gruja, pa malo Vlahović novi dom, samo Miško mudro ćuti i sklanja konkurenciju.

Kiza

pre 11 godina

Covek kaze da se smanje plate u JAVNOM sektoru, i u drzavnoj upravi. Pa naravno da je u pravu, cinjenice su nedvosmislene - privatni sektor NE MOZE da placa toloike plate. Na stranu sto su administracija i javna preduzeca leglo javasluka i nerada. Ako je privatni sektor jak ima para i za drzavu, ako ne nema i mora da se stedi.

sale

pre 11 godina

Pa jesam li ja kriv za to!?Ujutru ustajem i radim do uvece dok imam posla, i to za neku crkavicu da se prehranim i preguram minus.Hvatam popuste po marketima da bi se prosvercovao autobusom do nekog stranog lanca marketa da bi kupio nesto.
Ako vec vapite da uradite nesto, budite primer pa za pocetak smanjite sebi plate na minimalac da vidite kako zivi prost narod.Prekinite da se vozite sluzbenim kolima koje ima svaki poslanik, ministar, ministrov pomocnik, sekretarica, zena, dete i mnogobrojna rodbina sa sve sluzbenim vozacima.A malo koji automobil ispod 2000cc.Dok drzava(gradjani) placaju onda je ok, a kad se potegnes za novcanik onda je skupo i ne valja.
*******

simo bosanac

pre 11 godina

Voleo bih kada bi nam gospodin Vlahović rekao da li sve njegove firme uredno plaćaju PDV. Što se tiče njegovog zahteva za zamrzavanje plata pa one su odavno već za najveći broj zaposlenih zamrznute.

Dzoni

pre 11 godina

Iz koje bese ovaj stranke..jel one sto vodi finansije???A ko bese pisac katastrofalnog zakona o privatizaciji...i do kad ce vise da stitite i u komentarima ovakve likove koji su nas dovde i doveli????

htr56i

pre 11 godina

Sada će ovaj jadni, siroti narod da vraća sve pare koje su pokradene, pogrešno i uludo potrošene od strane ovog i sličnih eksperata. I umesto da se ta cela ekipa izvini narodu i nestane nam sa očiju, oni sada pametuju i dele savete. Ova strahota je zaista neopisiva.

naftas

pre 11 godina

Mislim da je revolucija neophodna, jer su se ovi jako osilili. Samo sto ovoga puta ne sme biti revolucija sa hepiendom, kao ona 2000-te!!!

naftas

pre 11 godina

Mislim da je revolucija neophodna, jer su se ovi jako osilili. Samo sto ovoga puta ne sme biti revolucija sa hepiendom, kao ona 2000-te!!!

Dzoni

pre 11 godina

Iz koje bese ovaj stranke..jel one sto vodi finansije???A ko bese pisac katastrofalnog zakona o privatizaciji...i do kad ce vise da stitite i u komentarima ovakve likove koji su nas dovde i doveli????

sale

pre 11 godina

Pa jesam li ja kriv za to!?Ujutru ustajem i radim do uvece dok imam posla, i to za neku crkavicu da se prehranim i preguram minus.Hvatam popuste po marketima da bi se prosvercovao autobusom do nekog stranog lanca marketa da bi kupio nesto.
Ako vec vapite da uradite nesto, budite primer pa za pocetak smanjite sebi plate na minimalac da vidite kako zivi prost narod.Prekinite da se vozite sluzbenim kolima koje ima svaki poslanik, ministar, ministrov pomocnik, sekretarica, zena, dete i mnogobrojna rodbina sa sve sluzbenim vozacima.A malo koji automobil ispod 2000cc.Dok drzava(gradjani) placaju onda je ok, a kad se potegnes za novcanik onda je skupo i ne valja.
*******

simo bosanac

pre 11 godina

Voleo bih kada bi nam gospodin Vlahović rekao da li sve njegove firme uredno plaćaju PDV. Što se tiče njegovog zahteva za zamrzavanje plata pa one su odavno već za najveći broj zaposlenih zamrznute.

htr56i

pre 11 godina

Sada će ovaj jadni, siroti narod da vraća sve pare koje su pokradene, pogrešno i uludo potrošene od strane ovog i sličnih eksperata. I umesto da se ta cela ekipa izvini narodu i nestane nam sa očiju, oni sada pametuju i dele savete. Ova strahota je zaista neopisiva.

nixa

pre 11 godina

o cemu pricas ti covece!?koje plate da smanjis???plate su vec srozane povecanjem evra,pametnjakovicu.a tek sledi jos veci krah dinara,pa ce prosecna plata u srbiji biti 100e.e ljudi ljudi za koga ste vi glasali.moj savet svim mladima,palite odavde sto pre jer ovom brodolomu nema spasa.nema leba ovde,narode.

alo bre

pre 11 godina

a kako bi bilo da se tebi , tvojim saradnicima, ministrima, poslanicima, odbornicima, direktorima, silnim zamenicima, pomocnicima, sekretarima, guverneru, viceguvernerima i svima u bezbroj agencija ukinu plate... ne lupetaj bre vise covece

sumorni

pre 11 godina

Pazi, al su graknule budžetlije po komentarima, uplašili se...

Samo opušteno, kad se naviknete na minimalac, i povećanje od 1.000 dinara će vas obradovati kao deda Mraz :)

A sad, da vidimo štrajkove, prosveta, zdravstvo, ovi oni :)

vlada

pre 11 godina

ma smanjite plate,ili uh jis bolje ukinite,pa neka evro dodje na 200rsd,pa i oni koji imaju platu,da nemaju sta sa njom da rade.Naravno,sve cene uskladiti sa evrom,a plate onima koji vec moraju da je imaju ne povecavati...Rasturite nas do kraja

Liman

pre 11 godina

Bravo Majstore, gde si ti studirao ekonomiju?
Unisti sto do sada nisi!
Ubiti plateznu moc stanovnistva to ce sigurno da pokrene prozvodnju. Samo me zanima kome ce da je plasiraju. Onda cemo dobiti malo strajkova prosvetara pa ce nam deca imati odicno obrazivanje. Zatim ce na red doci medicinari da bi jadni penzioneri lipsati do sledeceg pregleda sto ce pomoci budzetu. Kada policija udje u strajk tu ce morati da popuste jer ih samo ona cuva od razjarene mase. Poljoprivrednici koji se usude da izadju na puteve bice rasterani istom policijom kojoj ce izacu u suret u, gore pomontum, strajku. Mlade naucnike ce obeshrabriti "dobrim" platama na univerzitetima gde ce skolarine skakati u visine. Naravno, to malo studenata i onih naucnika ce pobeci glavom bez obzira za koricom hleba pa makar prali sudove negde u inostranstvu. Jos samo da podigne kamate i da sroza kreditnu politiku i pobeda ce biti potpuna. Unisti dinar pa da radimo za eksere. Na kraju se setio da pomene investicije. Djaci ce biti neobrazovani, studenata neci biti dovoljno, poljoprivrednici ce prodati zemlju tajkunima da bi se prehranili i pobeci u gradove u nadi da ce tamo biti bolje, zdravstvo ce biti katastrofalno sto ce smanjiti troskove za penzije na najbrutalniji nacin, radnici ce raditi za sitne pare,... TADA dolaze investicije! Sta pokupe od PDV-a dace strancima da bez ozbiljne pare kupe neku propalu firmu i zaposle jeftinu i glupavu radnu snagu. Ostaje nada da ce zadovoljna policija biti dovoljna da ih zastiti!

Kiza

pre 11 godina

Covek kaze da se smanje plate u JAVNOM sektoru, i u drzavnoj upravi. Pa naravno da je u pravu, cinjenice su nedvosmislene - privatni sektor NE MOZE da placa toloike plate. Na stranu sto su administracija i javna preduzeca leglo javasluka i nerada. Ako je privatni sektor jak ima para i za drzavu, ako ne nema i mora da se stedi.

dovla

pre 11 godina

Vi odozgo zaista vise nemate granica. Vama bi najvise odgovarali nevidljivi gradjani, cija naravno primanja idu direktno u vasu kasicu prasicu.
Ijao bre da l' cu doziveti da nam se ove krvopije skinu sa grbace.

lev

pre 11 godina

Zaduzili smo se i sve smo potrosili, tj. Srbija se zaduzila, posto Srbija sa svojim gradjanima nigde veze... Ali kad treba taj dug da se vrati, onda se Srbija seti svojih gradjana. Dno dna. I sto je najgore - beznadje.

raci

pre 11 godina

mi gradjani smo za sve krivi, smanjuj plate, samo udri. losa privatizacija, korupcija sva moguca, nema pravosudja, privrede, nicega i naravno treba sipati silno gorivo u ministarske audije a8 i mecke, a par hiljada telohranitelja,sitnica.

Laki

pre 11 godina

Mislim da ce se vecina sloziti sa tim ,da ako treba radimo dzabe par meseci,ali da ti i cela ta ekipa koja je uradila privatizacije za vreme vase vladavine, sednete i odgovarate na pitanja Suda(po mogucstvu nekorumpiranih sudija).

dado

pre 11 godina

da mi zamrznu mojih 26000 radnik sam ministarstva finansija.gospodo draga smanjite broj raznih agencija kao i njihove plate,preispitajte platne razrede ukinite ogromne plate u upravnim odborima uvedite mandatne kazne u postupku carinjenja,i jos mnogo pametnih stvari.

PRIVATIZOVANI

pre 11 godina

Ovaj gospodin bi svoje procene trebao davati iz zatvora jer su privatizacije za vreme njegovog ministrovanja privredu Srbije i radnike doveli na prosjački štap. I evo tipične srpske demagogije onaj što ti uporpasti državu sad se pravi pametan.

Sava Drugi

pre 11 godina

Vrati Novi Dom. PDV na 10% da se rastereti privreda, plate i krediti za domaću robu da se pospeši tražnju. Kod koga si ti polagao ekonomiju? Imaš li ti uopšte diplomu?

knight

pre 11 godina

a da ukinete pdv na bebe,a da nadjete strateskog partnera za Zelezaru Smederevo? To nema nista,samo pre izbora zivimo obecenja i uveravanja da ce biti bolje! Potrosnja,obrt je uvek jednako KAPITAL!!! Jel moze da se stedi od nicega??? Ne m
oze!!! Uozbiljite se vise i pocnite da razmisljate normalno... Hvala...

privatizacija

pre 11 godina

Za ono sto se Grci bore da ne dodje, kod nas odavno vec postoji,a i nemamo
nekoga ministra koji bi plakao,zbog ekonomske situacije, kao Italija.Za pocetak bih svim bivsim ministrima koji su sada uspesni biznismeni stavio
hipoteku na imovinu,neka dokazu poreklo imovine,pa onda redom...

marko

pre 11 godina

Umesto da se slika u odelcetu i pametno mase rucicama, bilo bi bolje da se sprema da odgovara pred sudom za sve svoje znalacke poteze. Naravno, svi su nevini dok se ne dokaze suprotno.

Gandra

pre 11 godina

Pa i treba da se smanje plate mnogih bezobraznih shalterasha koji glume bogove a u stvari treba da rade svoj posao i da cute. Gde god udjes od njih 15 koji tu rade 12-toro se zeza, pije kafe i tracari a 3-je radi. A svi primaju istu platu. Pa jasno je da administracija treba da se smanji za pola! Otpustena polovina u proizvodnju da zaradi platu! Ali ne, super je da se uvali guzica u drzavnu ustanovu i trazi povecanje plate za NERAD.

Zmaj

pre 11 godina

Ma penzioneri su krivi što imaju penzije 200 evra a 70-tih i 80-tih uplaćivali toliko da bi realna penzijja danas bila 1000 evra , a tek čuveni samodoprinosi , pa samo od izdavanja lokala od Novog Doma ,jugoexporta, elektrotehni, c marketa, jabuka, zmajevog zemljišta,imt-vog,rekordovog,luke beograd,pamučnog kombinata, i podugačak je spisak, penzioni fond bi bio pun ko 50 Miškovića i narednih 50 godina punio bi se iz realnih izvora. Ali kome bi gangsteri prodavali svoju pamet. Malo Kole 1 evro ,pa malo Toplica komision, pa malo crni Gruja, pa malo Vlahović novi dom, samo Miško mudro ćuti i sklanja konkurenciju.

Ma naravno.

pre 11 godina

Sta mislite, da smo svi mi u javnom sektoru pali s marsa? Da, tacno je da ima onih koji su do posla dosli rodjacko-partijskim vezama, koji su diplomirali na nekakvim megasit univerzitetima, pa sada zare i pale. Ali ne zaboravite da ima i nas koji smo se za svoj status borili i izborili posteno, da ne kazem krvavo. Nismo se provlacili u skoli, nismo imali mamu i tatu da nas negde ubace. Zbog takvih, jedva cekam da dodje do otpustanja i rezova, da se jednom rascisti situacija. Da, sad sam se setio, jesu li mozda poljoprivrednici javni sektor, mozda strani investitori? Ako nisu, zasto im drzava daje subvencije? Bukvalno ih mazi. Kako privatnici dolaze do posla? Pa zna se, ako nisi u dilu sa lokalnim tajkunima, od posla(sa drzavom gde je najveca lova) nema nista.

P.S. Sto se tice smanjenja plata, mozete samo da mi skinete kozu s ledja, ako nekom treba, nek se javi. Kad se vracate iz pljacke(privatizacije) onda ne zovete da podelimo plen.

vanja

pre 11 godina

G-dine Vlahoviću
Verujem da sve nas zanima da li ćetei sebi smanjiti platu...dajte sebi minimalac pa da nam pokazete kao uspešni ekonomista i stručnjak prezivljava sa tim minimalcom.!

hm...

pre 11 godina

Ma, skinite nam se, vise, sa grbace! Smanjite svoje plate... I sklonite se vise sa vlasti, narod vas ne zeli, doveli ste nas na dno!

Nikola

pre 11 godina

Zbog čega forsirate ovog čoveka kad je njegov projekat privatizacije propao. Kao ekonomista se nije dokazao. Pa i sam predsednik republike je rekao da je privatizacija bila pljačkaška.
Na Ekonomskom fakultetu ima niz stručnjaka koji mogu dati predlog izlaska iz krize. Vaši novinari izgleda da imaju samo par telefona ekonomista, i to onih čiji je učinak katastrofalan (vreme je to pokazalo).

dizel

pre 11 godina

kada bi oni stp imaju preko 2000 e plata sami sebi smanjili ili im drugi smanjili,to bi bilo super,pa gde ce vam dusa da nekom ko ima 35 000 jos vise smanjite pare,a pri tom signete pdv,struju,hlwb,prevoz,pa bice haos,i sverca i kriminala,najlakse je napuniti budzet preko nasih ledja,ajde otvorite neku fabriku,ajde razdrmajte privredu,i svi neka.idu peske a ne oni foteljasi em viaoka kinta em ih voze i oblace i hrane!!!

Cane

pre 11 godina

Ok,slazemo se svi da treba da se stedi,ali kako smo do sada stedeli samo na teret obicnih gradjana,oni koji rade u javnom sektoru jos su imali i povecanje palta u toku ove "krize".E sad je red dosao i malo kod njih da bude otpustanja i viska radne snage,pa neka i oni malo strepe za svoj posao kao sto sam ja stepeo cetiri protekle godine i jos uvek strepim.A sto se tice povecanja PDV-a ja stvarno ne mogu da verujem sta njima pada na pamet!! Sta oni misle da ce popuniti "rupu" u budzetu sa tim???? Mislim da ce se desiti kontra efekat,a verujem da ce i oni to ukapirati na kraju,da ce mnogi sve vise prelaziti u "sivu zonu"....Zivi bili videli.

Milan

pre 11 godina

Kada će ga malo obići finansijak inspekcija pa bi naš budžet bio mnogo puniji da on i kao on plaćaju sve poreze a ne da imaju na ostrvima firme.

Krlica M.

pre 11 godina

Pa to su i Hrvati radili pa eno ih pukli! Sve ste mi ekonomisti bre ne znam koji je jaci kojega. NAMA TREBA NOV NACIN RAZMISLJANJA U EKONOMIJI A NE LOSI PREPISIVACI! Babe sa pijace bi bile bolji ekonomski savet od ovih gronika, stavljam opkladu na sto!

sone

pre 11 godina

Obzirom da je doticni predsednik saveza ekonomista, to moze znaciti samo jedno. Dotakli smo dno, a on ce nam sada dati lopate da kopamo dalje i dublje..

Jagodinac

pre 11 godina

Povecanje PDV-a svakako,jer predstavlja pravilnije poresko opterecenje,ali samo uz smanjenje poreza i doprinosa na zarade.U masi to mora ne samo biti isto,vec i smanjeno,a drugo je pitanje kako rasteretiti budzet.Na osnovu izjava gosp.Vlahovica,ocigledno je da ne razume problem smanjenja javne potrosnje niti uzroke inflacije,ali se nadam da je novinar pogresno interpretirao izjave.Ukoliko nije greska u interpretaciji,onda Savez ekonomista treba rasformirati.

Ivan

pre 11 godina

a jel ste razmišljali o nekom načinu da oporezujete malo bogate?Pa malo udariti po porezu na imovinu i visoke prihode a ne da smanjujete plate koje su i onako najmanje u regionu i blago rečeno bedne?Ili to nije u skladu sa direktivama koje političari dobijaju od svojih finansijera,pa ispada da je glavni krivac za preveliku javnu potrošnju čovek koji primi 200e platu.Jel taj čovek pravi i taj spoljnotrgovinski deficit sa inostranstvom kupujući uvoznu tehniku, kola...sa svojih 200e mesečno.Ajd natrag na projektovanje,promislite pa smislite malo vi to bolje.Do tad....SEDI JEDAN

Kajzer

pre 11 godina

Sto rece jedan pametan co'ek: Danas se profit privatizuje (ide pojedincima u dzep), a gubitak se socijalizuje (svi ga placaju, a narocito siromasni).

john

pre 11 godina

Doci ce SPS i PUPS u novu vladu pa cete videti kako nece biti nista od stednje.
Smanjiti/ukinuti plate u upravnim odborima, smanjiti plate i ograniciti dnevnice poslanicima, ukinuti mnoge agencije, poboljsati naplatu poreza, rasteretiti privredu od nekih dazbina, zamrznuti plate u javnim ustanovama onima koji zaradjuju iznad 50.000 RSD, varatiti javni dug na prihvatljiv nivo...i tako malo po malo smanjivati budzetski deficit.

Robespjer

pre 11 godina

`Shvaticete moje reci ako mislite na one koji su nekada ziveli u potkrovlju a danas se voze kocijama i bludnice sa bivsim markizama.Kada gledamo narodne zakonodavce kako se razmecu porokom nekadasnjih dvorana,kada sipaju dosetke ostre i isticu svoj umetnicki ukus kada polako prihvataju pravila lepog ponasanja.Kada gledamo markize i grofove revolucije kako se zene sa bogatim zenama kada nose skupocena odela,kada njih gledamo s pravom se upitamo.Jesu li oni opljackali narod ? Mislim da je ne potrebno komentarisati ovakve likove.Oni su davno naslikani.Nema sporazuma nema primirja sa onima koji su samo gledali kako da opljackaju narod a mislili su da ce se iz toga izvuci ne kaznjeno.Nema sporazuma ni primirja sa onima kojima je republika spekulacija a revolucija zanat` .

GoldmanSachs

pre 11 godina

Ako se vec PDV poveceva, mora se zakonski urediti da se placa po naplati, a ne fakturisanju. Dalje, mora se zakonski (sa sve propisanim sankcijama) ograniciti rok placanja medju privatnim firmama.
I na kraju, ne samo smanjiti plate zaposlenima u javnom sektoru, koje su bezobrazno visoke u odnosu na privatni sektor (cak i po 3-4 puta), sto je za bilo koju zemlju prosto neshvatljivo, jer se drzava finansira iz privatnog, a ne iz javnog sektora, vec drasticno smanjiti broj (stranacki) zaposlenih u javnom sektoru!

Bravar

pre 11 godina

Zaista ne shvatam zasto vec jednom ne podignu carine na gotove proizvode,a dozvole uvoz masina alata i repromaterijala bez carina. Najveci odliv deviza je uvoz gotovih proizvoda a time se unistava domaca proizvodnja. Zabraniti uvoz poljoprivrednih proizvoda,mesa i zive stoke dok se nase ne proda naravno po trzisnim cenama. Pomoci firmama za dobijanje raznih certifikata za moguci izvoz. To je samo deo onoga sto bih ja u narednih 24h uradio ali ja sam samo BRAVAR bez fakulteta

sumorni

pre 11 godina

Pazi, al su graknule budžetlije po komentarima, uplašili se...

Samo opušteno, kad se naviknete na minimalac, i povećanje od 1.000 dinara će vas obradovati kao deda Mraz :)

A sad, da vidimo štrajkove, prosveta, zdravstvo, ovi oni :)

Kiza

pre 11 godina

Covek kaze da se smanje plate u JAVNOM sektoru, i u drzavnoj upravi. Pa naravno da je u pravu, cinjenice su nedvosmislene - privatni sektor NE MOZE da placa toloike plate. Na stranu sto su administracija i javna preduzeca leglo javasluka i nerada. Ako je privatni sektor jak ima para i za drzavu, ako ne nema i mora da se stedi.

nixa

pre 11 godina

o cemu pricas ti covece!?koje plate da smanjis???plate su vec srozane povecanjem evra,pametnjakovicu.a tek sledi jos veci krah dinara,pa ce prosecna plata u srbiji biti 100e.e ljudi ljudi za koga ste vi glasali.moj savet svim mladima,palite odavde sto pre jer ovom brodolomu nema spasa.nema leba ovde,narode.

Dzoni

pre 11 godina

Iz koje bese ovaj stranke..jel one sto vodi finansije???A ko bese pisac katastrofalnog zakona o privatizaciji...i do kad ce vise da stitite i u komentarima ovakve likove koji su nas dovde i doveli????

vlada

pre 11 godina

ma smanjite plate,ili uh jis bolje ukinite,pa neka evro dodje na 200rsd,pa i oni koji imaju platu,da nemaju sta sa njom da rade.Naravno,sve cene uskladiti sa evrom,a plate onima koji vec moraju da je imaju ne povecavati...Rasturite nas do kraja

htr56i

pre 11 godina

Sada će ovaj jadni, siroti narod da vraća sve pare koje su pokradene, pogrešno i uludo potrošene od strane ovog i sličnih eksperata. I umesto da se ta cela ekipa izvini narodu i nestane nam sa očiju, oni sada pametuju i dele savete. Ova strahota je zaista neopisiva.

naftas

pre 11 godina

Mislim da je revolucija neophodna, jer su se ovi jako osilili. Samo sto ovoga puta ne sme biti revolucija sa hepiendom, kao ona 2000-te!!!

sale

pre 11 godina

Pa jesam li ja kriv za to!?Ujutru ustajem i radim do uvece dok imam posla, i to za neku crkavicu da se prehranim i preguram minus.Hvatam popuste po marketima da bi se prosvercovao autobusom do nekog stranog lanca marketa da bi kupio nesto.
Ako vec vapite da uradite nesto, budite primer pa za pocetak smanjite sebi plate na minimalac da vidite kako zivi prost narod.Prekinite da se vozite sluzbenim kolima koje ima svaki poslanik, ministar, ministrov pomocnik, sekretarica, zena, dete i mnogobrojna rodbina sa sve sluzbenim vozacima.A malo koji automobil ispod 2000cc.Dok drzava(gradjani) placaju onda je ok, a kad se potegnes za novcanik onda je skupo i ne valja.
*******

dovla

pre 11 godina

Vi odozgo zaista vise nemate granica. Vama bi najvise odgovarali nevidljivi gradjani, cija naravno primanja idu direktno u vasu kasicu prasicu.
Ijao bre da l' cu doziveti da nam se ove krvopije skinu sa grbace.

Ma naravno.

pre 11 godina

Sta mislite, da smo svi mi u javnom sektoru pali s marsa? Da, tacno je da ima onih koji su do posla dosli rodjacko-partijskim vezama, koji su diplomirali na nekakvim megasit univerzitetima, pa sada zare i pale. Ali ne zaboravite da ima i nas koji smo se za svoj status borili i izborili posteno, da ne kazem krvavo. Nismo se provlacili u skoli, nismo imali mamu i tatu da nas negde ubace. Zbog takvih, jedva cekam da dodje do otpustanja i rezova, da se jednom rascisti situacija. Da, sad sam se setio, jesu li mozda poljoprivrednici javni sektor, mozda strani investitori? Ako nisu, zasto im drzava daje subvencije? Bukvalno ih mazi. Kako privatnici dolaze do posla? Pa zna se, ako nisi u dilu sa lokalnim tajkunima, od posla(sa drzavom gde je najveca lova) nema nista.

P.S. Sto se tice smanjenja plata, mozete samo da mi skinete kozu s ledja, ako nekom treba, nek se javi. Kad se vracate iz pljacke(privatizacije) onda ne zovete da podelimo plen.

Liman

pre 11 godina

Bravo Majstore, gde si ti studirao ekonomiju?
Unisti sto do sada nisi!
Ubiti plateznu moc stanovnistva to ce sigurno da pokrene prozvodnju. Samo me zanima kome ce da je plasiraju. Onda cemo dobiti malo strajkova prosvetara pa ce nam deca imati odicno obrazivanje. Zatim ce na red doci medicinari da bi jadni penzioneri lipsati do sledeceg pregleda sto ce pomoci budzetu. Kada policija udje u strajk tu ce morati da popuste jer ih samo ona cuva od razjarene mase. Poljoprivrednici koji se usude da izadju na puteve bice rasterani istom policijom kojoj ce izacu u suret u, gore pomontum, strajku. Mlade naucnike ce obeshrabriti "dobrim" platama na univerzitetima gde ce skolarine skakati u visine. Naravno, to malo studenata i onih naucnika ce pobeci glavom bez obzira za koricom hleba pa makar prali sudove negde u inostranstvu. Jos samo da podigne kamate i da sroza kreditnu politiku i pobeda ce biti potpuna. Unisti dinar pa da radimo za eksere. Na kraju se setio da pomene investicije. Djaci ce biti neobrazovani, studenata neci biti dovoljno, poljoprivrednici ce prodati zemlju tajkunima da bi se prehranili i pobeci u gradove u nadi da ce tamo biti bolje, zdravstvo ce biti katastrofalno sto ce smanjiti troskove za penzije na najbrutalniji nacin, radnici ce raditi za sitne pare,... TADA dolaze investicije! Sta pokupe od PDV-a dace strancima da bez ozbiljne pare kupe neku propalu firmu i zaposle jeftinu i glupavu radnu snagu. Ostaje nada da ce zadovoljna policija biti dovoljna da ih zastiti!

alo bre

pre 11 godina

a kako bi bilo da se tebi , tvojim saradnicima, ministrima, poslanicima, odbornicima, direktorima, silnim zamenicima, pomocnicima, sekretarima, guverneru, viceguvernerima i svima u bezbroj agencija ukinu plate... ne lupetaj bre vise covece

Gandra

pre 11 godina

Pa i treba da se smanje plate mnogih bezobraznih shalterasha koji glume bogove a u stvari treba da rade svoj posao i da cute. Gde god udjes od njih 15 koji tu rade 12-toro se zeza, pije kafe i tracari a 3-je radi. A svi primaju istu platu. Pa jasno je da administracija treba da se smanji za pola! Otpustena polovina u proizvodnju da zaradi platu! Ali ne, super je da se uvali guzica u drzavnu ustanovu i trazi povecanje plate za NERAD.

knight

pre 11 godina

a da ukinete pdv na bebe,a da nadjete strateskog partnera za Zelezaru Smederevo? To nema nista,samo pre izbora zivimo obecenja i uveravanja da ce biti bolje! Potrosnja,obrt je uvek jednako KAPITAL!!! Jel moze da se stedi od nicega??? Ne m
oze!!! Uozbiljite se vise i pocnite da razmisljate normalno... Hvala...

simo bosanac

pre 11 godina

Voleo bih kada bi nam gospodin Vlahović rekao da li sve njegove firme uredno plaćaju PDV. Što se tiče njegovog zahteva za zamrzavanje plata pa one su odavno već za najveći broj zaposlenih zamrznute.

Cane

pre 11 godina

Ok,slazemo se svi da treba da se stedi,ali kako smo do sada stedeli samo na teret obicnih gradjana,oni koji rade u javnom sektoru jos su imali i povecanje palta u toku ove "krize".E sad je red dosao i malo kod njih da bude otpustanja i viska radne snage,pa neka i oni malo strepe za svoj posao kao sto sam ja stepeo cetiri protekle godine i jos uvek strepim.A sto se tice povecanja PDV-a ja stvarno ne mogu da verujem sta njima pada na pamet!! Sta oni misle da ce popuniti "rupu" u budzetu sa tim???? Mislim da ce se desiti kontra efekat,a verujem da ce i oni to ukapirati na kraju,da ce mnogi sve vise prelaziti u "sivu zonu"....Zivi bili videli.

raci

pre 11 godina

mi gradjani smo za sve krivi, smanjuj plate, samo udri. losa privatizacija, korupcija sva moguca, nema pravosudja, privrede, nicega i naravno treba sipati silno gorivo u ministarske audije a8 i mecke, a par hiljada telohranitelja,sitnica.

Sava Drugi

pre 11 godina

Vrati Novi Dom. PDV na 10% da se rastereti privreda, plate i krediti za domaću robu da se pospeši tražnju. Kod koga si ti polagao ekonomiju? Imaš li ti uopšte diplomu?

dado

pre 11 godina

da mi zamrznu mojih 26000 radnik sam ministarstva finansija.gospodo draga smanjite broj raznih agencija kao i njihove plate,preispitajte platne razrede ukinite ogromne plate u upravnim odborima uvedite mandatne kazne u postupku carinjenja,i jos mnogo pametnih stvari.

lev

pre 11 godina

Zaduzili smo se i sve smo potrosili, tj. Srbija se zaduzila, posto Srbija sa svojim gradjanima nigde veze... Ali kad treba taj dug da se vrati, onda se Srbija seti svojih gradjana. Dno dna. I sto je najgore - beznadje.

vanja

pre 11 godina

G-dine Vlahoviću
Verujem da sve nas zanima da li ćetei sebi smanjiti platu...dajte sebi minimalac pa da nam pokazete kao uspešni ekonomista i stručnjak prezivljava sa tim minimalcom.!

Jagodinac

pre 11 godina

Povecanje PDV-a svakako,jer predstavlja pravilnije poresko opterecenje,ali samo uz smanjenje poreza i doprinosa na zarade.U masi to mora ne samo biti isto,vec i smanjeno,a drugo je pitanje kako rasteretiti budzet.Na osnovu izjava gosp.Vlahovica,ocigledno je da ne razume problem smanjenja javne potrosnje niti uzroke inflacije,ali se nadam da je novinar pogresno interpretirao izjave.Ukoliko nije greska u interpretaciji,onda Savez ekonomista treba rasformirati.

Laki

pre 11 godina

Mislim da ce se vecina sloziti sa tim ,da ako treba radimo dzabe par meseci,ali da ti i cela ta ekipa koja je uradila privatizacije za vreme vase vladavine, sednete i odgovarate na pitanja Suda(po mogucstvu nekorumpiranih sudija).

dizel

pre 11 godina

kada bi oni stp imaju preko 2000 e plata sami sebi smanjili ili im drugi smanjili,to bi bilo super,pa gde ce vam dusa da nekom ko ima 35 000 jos vise smanjite pare,a pri tom signete pdv,struju,hlwb,prevoz,pa bice haos,i sverca i kriminala,najlakse je napuniti budzet preko nasih ledja,ajde otvorite neku fabriku,ajde razdrmajte privredu,i svi neka.idu peske a ne oni foteljasi em viaoka kinta em ih voze i oblace i hrane!!!

privatizacija

pre 11 godina

Za ono sto se Grci bore da ne dodje, kod nas odavno vec postoji,a i nemamo
nekoga ministra koji bi plakao,zbog ekonomske situacije, kao Italija.Za pocetak bih svim bivsim ministrima koji su sada uspesni biznismeni stavio
hipoteku na imovinu,neka dokazu poreklo imovine,pa onda redom...

PRIVATIZOVANI

pre 11 godina

Ovaj gospodin bi svoje procene trebao davati iz zatvora jer su privatizacije za vreme njegovog ministrovanja privredu Srbije i radnike doveli na prosjački štap. I evo tipične srpske demagogije onaj što ti uporpasti državu sad se pravi pametan.

marko

pre 11 godina

Umesto da se slika u odelcetu i pametno mase rucicama, bilo bi bolje da se sprema da odgovara pred sudom za sve svoje znalacke poteze. Naravno, svi su nevini dok se ne dokaze suprotno.

hm...

pre 11 godina

Ma, skinite nam se, vise, sa grbace! Smanjite svoje plate... I sklonite se vise sa vlasti, narod vas ne zeli, doveli ste nas na dno!

GoldmanSachs

pre 11 godina

Ako se vec PDV poveceva, mora se zakonski urediti da se placa po naplati, a ne fakturisanju. Dalje, mora se zakonski (sa sve propisanim sankcijama) ograniciti rok placanja medju privatnim firmama.
I na kraju, ne samo smanjiti plate zaposlenima u javnom sektoru, koje su bezobrazno visoke u odnosu na privatni sektor (cak i po 3-4 puta), sto je za bilo koju zemlju prosto neshvatljivo, jer se drzava finansira iz privatnog, a ne iz javnog sektora, vec drasticno smanjiti broj (stranacki) zaposlenih u javnom sektoru!

john

pre 11 godina

Doci ce SPS i PUPS u novu vladu pa cete videti kako nece biti nista od stednje.
Smanjiti/ukinuti plate u upravnim odborima, smanjiti plate i ograniciti dnevnice poslanicima, ukinuti mnoge agencije, poboljsati naplatu poreza, rasteretiti privredu od nekih dazbina, zamrznuti plate u javnim ustanovama onima koji zaradjuju iznad 50.000 RSD, varatiti javni dug na prihvatljiv nivo...i tako malo po malo smanjivati budzetski deficit.

Bravar

pre 11 godina

Zaista ne shvatam zasto vec jednom ne podignu carine na gotove proizvode,a dozvole uvoz masina alata i repromaterijala bez carina. Najveci odliv deviza je uvoz gotovih proizvoda a time se unistava domaca proizvodnja. Zabraniti uvoz poljoprivrednih proizvoda,mesa i zive stoke dok se nase ne proda naravno po trzisnim cenama. Pomoci firmama za dobijanje raznih certifikata za moguci izvoz. To je samo deo onoga sto bih ja u narednih 24h uradio ali ja sam samo BRAVAR bez fakulteta

Zmaj

pre 11 godina

Ma penzioneri su krivi što imaju penzije 200 evra a 70-tih i 80-tih uplaćivali toliko da bi realna penzijja danas bila 1000 evra , a tek čuveni samodoprinosi , pa samo od izdavanja lokala od Novog Doma ,jugoexporta, elektrotehni, c marketa, jabuka, zmajevog zemljišta,imt-vog,rekordovog,luke beograd,pamučnog kombinata, i podugačak je spisak, penzioni fond bi bio pun ko 50 Miškovića i narednih 50 godina punio bi se iz realnih izvora. Ali kome bi gangsteri prodavali svoju pamet. Malo Kole 1 evro ,pa malo Toplica komision, pa malo crni Gruja, pa malo Vlahović novi dom, samo Miško mudro ćuti i sklanja konkurenciju.

Nikola

pre 11 godina

Zbog čega forsirate ovog čoveka kad je njegov projekat privatizacije propao. Kao ekonomista se nije dokazao. Pa i sam predsednik republike je rekao da je privatizacija bila pljačkaška.
Na Ekonomskom fakultetu ima niz stručnjaka koji mogu dati predlog izlaska iz krize. Vaši novinari izgleda da imaju samo par telefona ekonomista, i to onih čiji je učinak katastrofalan (vreme je to pokazalo).

Milan

pre 11 godina

Kada će ga malo obići finansijak inspekcija pa bi naš budžet bio mnogo puniji da on i kao on plaćaju sve poreze a ne da imaju na ostrvima firme.

sone

pre 11 godina

Obzirom da je doticni predsednik saveza ekonomista, to moze znaciti samo jedno. Dotakli smo dno, a on ce nam sada dati lopate da kopamo dalje i dublje..

Robespjer

pre 11 godina

`Shvaticete moje reci ako mislite na one koji su nekada ziveli u potkrovlju a danas se voze kocijama i bludnice sa bivsim markizama.Kada gledamo narodne zakonodavce kako se razmecu porokom nekadasnjih dvorana,kada sipaju dosetke ostre i isticu svoj umetnicki ukus kada polako prihvataju pravila lepog ponasanja.Kada gledamo markize i grofove revolucije kako se zene sa bogatim zenama kada nose skupocena odela,kada njih gledamo s pravom se upitamo.Jesu li oni opljackali narod ? Mislim da je ne potrebno komentarisati ovakve likove.Oni su davno naslikani.Nema sporazuma nema primirja sa onima koji su samo gledali kako da opljackaju narod a mislili su da ce se iz toga izvuci ne kaznjeno.Nema sporazuma ni primirja sa onima kojima je republika spekulacija a revolucija zanat` .

Ivan

pre 11 godina

a jel ste razmišljali o nekom načinu da oporezujete malo bogate?Pa malo udariti po porezu na imovinu i visoke prihode a ne da smanjujete plate koje su i onako najmanje u regionu i blago rečeno bedne?Ili to nije u skladu sa direktivama koje političari dobijaju od svojih finansijera,pa ispada da je glavni krivac za preveliku javnu potrošnju čovek koji primi 200e platu.Jel taj čovek pravi i taj spoljnotrgovinski deficit sa inostranstvom kupujući uvoznu tehniku, kola...sa svojih 200e mesečno.Ajd natrag na projektovanje,promislite pa smislite malo vi to bolje.Do tad....SEDI JEDAN

Krlica M.

pre 11 godina

Pa to su i Hrvati radili pa eno ih pukli! Sve ste mi ekonomisti bre ne znam koji je jaci kojega. NAMA TREBA NOV NACIN RAZMISLJANJA U EKONOMIJI A NE LOSI PREPISIVACI! Babe sa pijace bi bile bolji ekonomski savet od ovih gronika, stavljam opkladu na sto!

Kajzer

pre 11 godina

Sto rece jedan pametan co'ek: Danas se profit privatizuje (ide pojedincima u dzep), a gubitak se socijalizuje (svi ga placaju, a narocito siromasni).