Stara štednja smiruje pad dinara?

Beograd -- Eurobanka EFG, kao zvanični agent Vlade Srbije, počela je isplatu ovogodišnje rate stare devizne štednje, sredstvima iz budžeta Srbije od oko 220 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. "...da bi sprečila prevelike dnevne oscilacije kursa..."
  Ovde se namerno laze, kurs ide samo u jednom smeru ne osciluje, da osciluje ili pliva u nekom opsegu, drzava ne bi samo prodavala nego bi i kupovala devize. Kurs dinara je prejak i nastavice da slabi gde mu je i mesto sve dok se ne poravnaju osnovni bilansi.
  (mile, 31. maj 2012 18:48)

  # Link komentara

 2. Onaj ko tek sada podize para od stare devizne stednje vise pare ne ostavlja u banci.
  (iskustvo uci, 31. maj 2012 18:30)

  # Link komentara

 3. Milijarda prodata od NBSa nije zaustavila klizanje dinara al ce sad 220 miliona? De je tu logika? Ti sto dobiju stednju nece da kupe evre da idu na letovanja i nece da kupuju uvoznu robu?
  (mile, 31. maj 2012 18:28)

  # Link komentara

 4. Na koju foru će prodajom stare devizne štednje u vrednosti od 220 MEUR da se zaustavi ono što nije moglo biti zaustavljeno prodajom više od milijarde EUR deviznih rezervi NBS??!!
  (srđan, 31. maj 2012 18:14)

  # Link komentara

 5. ako nas stara devizna ne spasi
  nista nece
   (ivtec, 31. maj 2012 17:05)

  # Link komentara

 6. Ne može isplata "stare devizne štednje" da stabilizuje kurs. Može samo da uspori pad vrednosti dinara, jer i sam evro gubi vrednost (udeo dolara i drugih valuta u štednji reltivno mali).
  Ko god od ekonomista, finansijskih stručnjaka i ekipe iz državne uprave misli da će tako dobiti vreme da tokom leta može da ide na odmor - običan je prevarant. Baš TADA treba da se pokrene neki program koji će dalje ublažiti pad dinara, ali ne izlivanjem evra na "ulice".
  Ovoje kao da je zemlja bez ekonomista sposobnih da bilo šta predlože, umesto da samo primećuju i izbacuju "žalopojke na narodske muke".
  (Čitač, 31. maj 2012 16:38)

  # Link komentara