Novi minimum dinara posle praznika

Beograd -- Dinar će 3. maja oslabiti dve pare i pašće na najnižu vrednost prema evru od 111,9102, uprkos tome što je Narodna banka Srbije danas prodala 10 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Od 2000-te godine NBS nije srpska narodna banka vec je to sredstvo u rukama stranih faktora koji kontrolisu sve u zemlji.Jos nije opasno, ali ako se trendovi nastave bice kao u Chini, radice se za sitne pare a dinar ce neprestano slabiti sto ce izludjivati i same strane investitore
  (hela, 1. maj 2012 07:12)

  # Link komentara

 2. Drzava se zaduzila do grla i prodala obaveznice. Samo je to odrzavalo dinar, a sad kada nema toga vise i kad dodju racuni na naplatu bice jako veselo!
   (Sale, 1. maj 2012 00:53)

  # Link komentara

 3. Znaci, u drugi kvartal ulazimo sa valutnim deficitom od 700 miliona evra. Do kraja godine ce sigurno otici 2 milijarde.

  Predlog: Prodajte 1,5 milijardi evra sad, neka se dinar vrati na 100 za jedan evro i fiksirajte kurs. Ostatak deviznih rezervi u privredu! Dosta vise kontrole privrede od uvozno-izvoznih lobista i mesetara. Neka zbog problema privrede pati privreda, a ne narod.

  Privreda u sluzbi naroda, a ne narod u sluzbi privrede!
  (Antikapitalista, 30. april 2012 23:55)

  # Link komentara

 4. Kako da ne pada kada nemamo proizvodnju i izvoz. Uz sve to, nema ni dovoljno stranih investicija, a pristigle obaveze u inovalutama. Umesto sto svi kukamo, trebalo bi da pocnemo da radimo, a i da pocnemo sa kupovinom domace robe. Pravi patriotizam je kada kupite domacu cokoladu umesto Milke, a ne kada neko poziva na oruzje. Kada bi smo kupovali domacu robu tamo gde imamo svoju sasvim solidnog kvaliteta, otvorili bi smo par desetina hiljada radnih mesta i sacuvali svoju valutu. Lako je kritikovati vladu i NBS, ali treba poceti od sebe.
   (Alex, 30. april 2012 22:23)

  # Link komentara

 5. Ne znam nista da radim, nista da napravim, moram da zivim od poreza koji drugi placaju, i ne odgovara mi los kurs dinara. Hocu i Leviske i Lagunu i Herceg Novi.
  Gde su ti krediti, pristupni fondovi EU i strateski partneri ?
  (Srbic Srba, 30. april 2012 20:14)

  # Link komentara

 6. Mislim da cemo se jos radovati ako ostane na ovom nivou. Vec je potroseno preko 400 miliona eur od januara za odbranu kursa. Poblem je deficit stranih investicija, a samim tim i manjak eura sto direktno rezultira slabljene dinara. Cini mi se da posle izbora tek sledi pogorsanje i da dinar ide do 130 do decembra.
  (`Z`z`Z`z`z`Z, 30. april 2012 19:35)

  # Link komentara

 7. Sramno, tuzno, osiono, podlo, sramota me je ovakvih ljudi koji vode NBS, kojima je jedina smisao postojanja, kako sto vise obezvrediti valutu u kojoj bitise 98% stanovnistva, kako sto vise ruinirati standard stanovnistvu, i kako dovesti do toga da relano plate vrede manje od kraja 2008 za vise od 47% jer je toliko monstruozno oslabio dinar od tada pa do danas to se nije desilo ni sa jednom valutom na ovoj zemaljskoj kugli, samo sa nasim dinarom pod vodjstvom ovakve NBS.Dok sve zemlje u okruzenju imaju godinama stabilne i skoro nepromennjene iznose svojih valuta i kuna i denar i bosaanska marka, i kruna i zlot su oslabile ali su se i vratile u prvobitne nivoe vrednosti, samo ovde prisustvujemo konstantnom slabljenju dinara,uz raznorazna nebulozna objasnjenja zasto dinar pada,a pada jer ga sama namerno NBS obezvredjuje, sram vas bilo.
  (Voja, 30. april 2012 18:59)

  # Link komentara

 8. Srecan praznik NBS
  (rade, 30. april 2012 18:17)

  # Link komentara