Za prava radnika "Crno na belo"

Beograd -- Šest organizacija civilnog društva pokrenulo je akciju "Crno na belo" za borbu protiv rada na crno u Srbiji i unapređenje prava radnika.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ogroman broj rada na crno je na gradjevinskim objektima.Ovakva situacija pravi niy problema kako za same radnike tako i za struku.Na objektima su radnici bez potrebnih pregleda za rad na visini, ne obuceni za sopstvenu zastitu,za koje se ne uplacuju nikakvi doprinosi gde drzava ima manjak u kasi a isti ti nemogu ocekivati penziju i ostalo sto im sleduje.To odgovara preduzetnicima koji sa svojom firmom od jednog zaposlenog uglavnom angazuju radnike na crno i na taj nacin pored navedenog prave problem danpiskih cena, loseg kvaliteta, rusenju normalnih po zakonu uredenih firmi i ostalo.Nemanje ozbiljnih firmi doprinosi da se iz ove zemlje nemozemo ozbiljno pojaviti kao izvodaci ni u zemlji ni vani.Resenje je lako ako se zeli uz postovanje postojecih propisa i rada inspekcija
  (borko mojsilovic, 1. decembar 2012 12:26)

  # Link komentara

 2. Nemam nista protiv poslodavaca ali mislim da su preterali u njihovoj nameri da sto vise novca zgrabe i obezbede i svoje praunuke neobracajuci paznju na radnike na njihovo radno vreme i plate a o usavrsavanju radnika za odredjena radna mesta i da ne pricamo i onda oni te isti pricaju o nekoj strucnosti i standardima koje moramo da ispunimo a jos gore od toga je sto inspekciski organi u svim oblastima takodje nista nerade
  (miroslav, 13. oktobar 2012 23:38)

  # Link komentara

 3. Sve je ovo farsa, prevara pred izbore.
  U Srbiji je na sceni robovlasnički sistem. Uspostavili su ga žuti, Mišković itd.
  (Mihajlo, 5. april 2012 09:26)

  # Link komentara

 4. NVO, prava radnika, investicije... Buzzwords uz izbore 2012.
  Samo ja znam kako mi je.
  (Žute naočare, 3. april 2012 18:06)

  # Link komentara

 5. Sad ste se setili? Gde ste do sad bili, sve to o cemu pricate ja redovna pojava kod 99% privatnih poslodavaca sa aminom drzave. Iskusio sve to kod 6 poslodavaca do sad, unazad 10 godina. Nadam se da cete uspeti bar nesto da promenite ali sumnjam, mnogo je faktora zasluzno za te pojave.
  (Nemanja, 3. april 2012 14:56)

  # Link komentara

 6. Samo ako ova akcija urodi konkretnim rezeltatima verovaću da nije u funkciji izbora.
  (zdravko ostojić, 3. april 2012 14:08)

  # Link komentara

 7. Pozdravljam ovu akciju i nadam se njenom potpunom uspehu. Jedino me je strah nije li i ovo u dogovoru sa vlasti, a funkciji izbora.
  (Risto Tarabić, 3. april 2012 14:06)

  # Link komentara