Petrović:Hrana - nacionalni interes

Beograd -- Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović kaže da je nacionalni interes veći izvoz poljoprivrednih proizvoda višeg stepena prerade.

Izvor: Danas
Pošaljite komentar
 1. Nikada nije kasno da ova vlast prizna da je imala maćehinski odnos prema poljoprivredi. Modernom svetu samo hranom možemo parirati. Još nije kasno da prestanemo "trovati" naše njive.
  (lepi cane, 1. april 2012 19:38)

  # Link komentara

 2. Hrana je ne nas izbor vec jedino logicno resenje.
  I mogli bi da zapocnemo trend subvencionisanje organske poljoprivrede i izradu satklene ambalaze i pakovanje u istu. Ali da vas nisu Bugari pretekli i kupili staklarsku industriju u Paracinu.
  Treba zabraniti upotrebu plasticnih kesa i kontrolu plasticne ambalaze u Srbiji. To su veliki zagadjivaci ,a mi ukoliko zelimo da nastupimo kao mala zemlja koja proizvodi zdravu hranu i nudimo eko- seoski turizam, bi trebali da imamo resena ta pitanja.
  Zeleznicom povezes sva sela i gradove i zemlja ce biti raj na zemlji.
  Vode, hrane, sta ces vise!
  (ivann, 1. april 2012 03:24)

  # Link komentara

 3. Pa jeste hrana nacionalni interes. Moj otac je davno govorio, creva kad krce ne znaju za patriotizam. Ovde se vec odavno radi (zaradjuje) samo za hranu.
  (Niki, 31. mart 2012 22:35)

  # Link komentara

 4. znamo to vec godinama,ali industrijalizacija je bila preca pa smo docekali da nas sad oni uce pameti
  (nema od toga nista, 31. mart 2012 22:20)

  # Link komentara

 5. Po mom misljenju ambicije da domaci proizvodjac male i srednje velicine osvaja svetsko trziste je iluzija jek postoji monopol nevidljivi koji drze velike kompanije i tesko da mi mozemo da odredjujemo koliko cemo da izvozimo i gde postoje valjda pravila.Pogotovo pakovano, a sto bi i imali megalomanske ambicije pa trziste balkana je sasvim dovoljna ambicija za male i srednje proizvodjace.Samo ako se ide preko velike kompanije u Srbiji ili preko drzave naprimer drzavna firma samo za izvoz moze se izaci na svetsko trziste.Ovo je moje misljenje.A sto se cena tice izlisan je komentar jaja su poskupela 50 posto pecurke,100 posto,ostale cene skacu svakog meseca,a trgovci se sluze zbunjivanjem gde je cena varijabilna u rasponu 30 posto.RECIMO MESO JE DANAS 350 SUTRA 380 PREKOSUTRA NA AKCIJI 360.da bi za mesec reper bio ne350 vec 365 i onda je varijacija odatle.Inflacija nije vise vezana za evro i to je statisticka iluzija.
  (DARKO, 31. mart 2012 21:13)

  # Link komentara

 6. Podržavam zalaganje ministra Petrovića izvoz i proizvodnja hrane mora postati nacionalni interes. Samo što ministar poljoprivrede sa subvencijama na neki čudan način podpomaže taj nacionalni interes. To što oni štrajkuju njega se ne tiče.
  (simo bosanac, 31. mart 2012 19:54)

  # Link komentara