Nedelja, 04.03.2012.

00:57

DSS: Ako pobedimo 10 mlrd.€ od Rusa

Potpredsednik DSS Nenad Popović poručuje da će ukoliko ta stranka dođe na vlast obezbediti kredit od Rusije od osam do 10 milijardi evra.

Izvor: Novosti

DSS: Ako pobedimo 10 mlrd.€ od Rusa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

188 Komentari

Sortiraj po:

dado

pre 12 godina

Svaka chast,samo ne znam kako ste uspeli,prosto Vam zavidim na ostvarenom......a da vi otvorite neku fabriku....pa zaposlite ljude,date im plate.....pa ce oni uzeti kredit.....vi nas samo ukopavate,kad uzmete kredit udarna vest....sve sam neradnik,poltron,strashno je u kom prvcu SRB ide ,ak0o ne dodje do brze smene generacija od glave,nema bolje!!!!

ПОЗАДИНА ДУКАТА

pre 12 godina

Сви који живе у Србији дуже од 20 година, знају да се држава Србија не сме више задуживати, јер ни унуци не би могла враћати тако велике државне камате. Једина шанса Србије су да страни капитал сам инвестира у Србију, а за то је потребан ХИТАН улазак у ЕУ.
Ови ”економисти” из Босне и Русије (Коштуница и Самарџић су правници па су их лако преварили), који жели да се држава Србија ПРЕЗАДУЖИ, фактички спречавају да страни инвеститори улажу у Србију (вероватно им одговара да улажу у суседе).

Zoran

pre 12 godina

E u tu pricu (nasa majka Rusija) bi verovao moj pokojni deda, a posto ta generacija polako nestaje, ovakve stranke jedva da ce preci cenzuz, ako ga uopste predju.

Lokica

pre 12 godina

Dokle, bre, više sa tim kreditima?!
Pa odakle ćemo posle da vraćamo? Već ste nas zadužili, dugovi do guše. Prodamo iz dana u dan, jedva sastavljamo kraj sa krajem.

Dusan

pre 12 godina

ja mislim da je vase vreme proslo,kad ste imali vlasst,niste iskoristili volju naroda da nersto uradite...gospodin Kostunica nekako zaostaje tri koraka sa idejama i delima za srpski narod u celini!

trofazni utikač

pre 12 godina

Da razvojem privrede se razviju i ostale državne grane od vitalnog značaja za samu zemlju...to da!
Ali nikako da postanemo nečiji rob ili pak zaduženik!
I ovako znamo kako je bilo do sada.....nudi nam se mnogo...mnogo i uzimamo...a kad bude trebalo da se vraća...neće imati ko! I onda će uslediti bankrot!
Ja to ne želim da se desi!

Jelisaveta Mičić

pre 12 godina

Ovakvim izjavama stećiće se utisak da neko planira da od Srbije napravi Rusku guberniju!
Sa svima treba sarađivati isključivo poslovno i samo tako....mi možda jesmo mala zemlja ali nismo nebitni!
I tako treba da se i ponašamo!

Mirko

pre 12 godina

Jos negativnih ocena. Evo vam teksta na analizi Dinar pliva privreda tone pa ako meni ne verujete procitajte analizu. Zivite in denial... Ne znam samo kako cete sutra objasnjavati deci izbor koji ste pravili danas.

Dragi moji sunarodnici, zelim vam samo najbolje, ja sam svoje odradio...

Milan Nis

pre 12 godina

Ma dace RUSI 100%,samo,ako im ti i tvoj sef objasnite dje sprcaste 70 milijardi,koje su od 2000-te usle u Srbiju kao donacije i |"uspesne" privatizacije!

Mirko

pre 12 godina

Od silnih negativnih komentara zaboravljate samo jedno. Za 4 godine vlasti DSSa javni dug je smanjen, MMF otplacen, a privreda zabelezila rast od 6% godisnje. Sta god vi mislili o doticnom gospodinu i njegovom sefu, danasnja vlast je preuzela takvu Srbiju i danas belezi pad jedanout od 20% i jos jedan od 10% uz dovodjenje MMFa i besomucno zajmljenje i tracenje narodskih para dok privreda izumire.

Meni nije tesko da izaberem, izmedju najlosijih najbolji, svaki drugi kriterijum je za psihijatrijsko posmatranje.

Pozdrav.

1948.

pre 12 godina

DSS je odavno trebao da promeni ime u Demokratska Stranka Rusije.

Sve sto su radili i sto pokusavaju da rede,nema dodirnih tacaka sa Srbijom.
Ruska filijala u Srbiji,nista drugo.

Vuk

pre 12 godina

Bili ste na vlasti od 2004.-2008.
Zasto onda nismo dobili kredite?
Za to vreme,pola Srbije spalo je pod rusima.

A NIS,kolubara,drumska mafija i ostalo,preskocicemo.

DSS treba da leti sa politicke scene.
A jodnog dana kada postanemo normalna drzava,jedan po jedan iz DSS,da odgovara za nelegalne radnje i ostalo.

Isto bi trebalo da ceka i ostale stranke.

Rile PFC

pre 12 godina

Dugo ih slušamo i odavno nam je sve jasno. Šta li o tome misle njihovi bližnji? Ovaj put su prevazišli sebe (čuste li ih, ljudi!).

Ivan

pre 12 godina

Izgleda da Nenad Popovic zivi u Diznilendu. Zasto od svog novca ne izgradi makar jedan deciji vrtic pa posle toga govori o kreditima koje ce da donese u Srbiju. Mozda covek misli da te kredite niko nece morati da vraca, uostalom njega to puno i ne intresuje jer njegova deca i onako ne zive u Srbiji.A sto se tice njegovog ptofesionalnog iskustva o tome najbolje govore firme koje je kupio u privatizaciji i radnici , kako u Srbiji tako i u inostrastvu.

Цоје

pre 12 godina

Слажем се за предлог улагања у привреду, ако је већ неопходно онда бар да се искористи како треба, док сви досадашњи узети кредити уложени у су објекте без велике важности и који нису неопходни, али за личне промоције људи са власти.

mrtva trka

pre 12 godina

Toma 100 milijardi, Vi 10 milijardi.Samo jos neko da namake 20 i usili smo Grcku.
Bolje za pocetak neka nam vrate NIS za 1 USD koji ste im poklonili.Bicemo zadovoljni!

Neutralni

pre 12 godina

Kredit od Rusa od 10mlrd? Ne dao bog da DSS pobedi. Još samo kod njih da zaduže građane, pa svi da izvrše kolektivno samoubistvo.

blago nama

pre 12 godina

Vi 10, Toma 100, Karic i Mira vracaju ono sto su odneli i eto nama Svajcaraca da rade za nadnicu.
Konuzin ce da im obezbedi satore i cebad gde ce i da borave dok rade i to jos na poklon.

djole

pre 12 godina

GOSPODIN JE KUPIO FABRUKU NAMESTAJA ''LAGADO'' U BUJANOVCU PRE GODINU I PO, I OD TADA SU PRIMILI 6 MESECNIH ZARADA. LAGADO JE U BLOKADI 365 DANA GODISNJE, A NAVEDENE ZARADE SU PRIMILI PUTEM ASIGNACIJE PREKO FIRME ''INTERHOUSE'' KOJU TAKODJE POSEDUJE G-DIN POPOVIC. PRE NEKOLIKO DANA JE BIO U BUJANOVCU DA ODRZI SASTANAK SA RUKOVODSTVOM I REKAO IM JE ISTO STO I ZELJKO MITROVIC RADNICIMA TV ''AVALA'': OD PARA NEMA NISTA, PRVO IH VI NA PRAVITE ZA MENE, PA CE BITI I ZA ZARADE.
A PRETHODNO JE ISPRAZNIO MAGACINE ''LAGADA'' I ROBU PLASIRAO U RUSIJU, SA KOJOM IMAMO SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI, VEC JE ZARADIO, ALI JE NEZAJAZLJIV.
AKO CE I OVAJ DA OBECAVA PARE NA BRZAKA, JOS NISMO DOTAKLI DNO. ALI BI MOGLO VRLO BRZO DA SE DESI. ON I NJEGOV KOMARAD KOSTUNICA CE LAKO U MACICU RUSIJU.

Glorija

pre 12 godina

Haha, ovo je najsmesnije sto se moglo cuti u poslednje vreme... Prvo Toma obecava 100 milijardi, hleb od 3 dinara, a sada DSS 10 milijardi od Rusa...Ti Rusi nam nikad nisu pomogli ni u jednom smislu, nece ni sada... A DSS nas je tokom svoje vladavine posteno ojadio!

Zeljko

pre 12 godina

Zar nije oštrica vaših kritika ka ovoj vlasti usmerena baš na zaduživanje? Zar nismo na granici da postanemo prezaduženi? Zar sa tih 10 milijardi ne idemo daleko iznad crte zaduženosti u procentima bruto društvenog proizvoda? Nije teško uzeti kredit, to Grčka najbolje zna. Teško je kredit vratiti, a to u Grčkoj najbolje znaju. Treba li nam takav scenario? Neka se nađe neko pametan u ovoj državi i kaže kako raditi i zaraditi i trošiti SAMO zarađeno. Uostalom, to najbolje znaju građani sa velikim minusima na tekućim računima. Ako to ne valja za građane, ne valja ni za državu.

Olga

pre 12 godina

Pa šta je to, tih 10 milijardi, nagrada DSSu što uvodi Ruse na Balkan!
Hvala, samo dalje sa sve nepostojecim milijardama. Neka prvo srede svoju zemlju.

Lale

pre 12 godina

G. Popović (inače dobitnik privatizacije i tranzicije i ordena sv.Andreja) sigurno ne govori istinu, samo se deklariše da je njegova DSS najotvorenije u službi i na platnom spisku Rusije. Rusija nikome do sada takav kredit nije dala, a ne vidim razlog da bi ga dala Srbiji. Novac dobijen do sada od Rusije bio je pod nepovoljnijim uslovima od drugih kredita. ********

petar petrovic

pre 12 godina

vi bi prvo trebali da podrzite one koji hoce da smene ovu vlast pa tek onda da se nadamo da cemo da nesto dobro da uradimo zarbiju.

Milos

pre 12 godina

Prosto neverovatno! Pricaju o nekoj neutralnosti a vec u sledecoj recenici kazu kako se ta neutralnost odrzava uzimanjem astronomskog kredita od Rusije! Nazovite jednom stvari pravim imenom i kazite da narodu nudite rusku guberniju!

Dexterijus

pre 12 godina

Ovo ste trebali da uradite tokom privatizacije!!!! Da pare od nje i poneki kredit ulozite u preduzeca od vitalnog znacaja za nashu privredu, ekonomiju uopste!!!! Sa 4-5 miliardi ste mogli da "sacuvate" NIS, ulaganjima koja nepremashuju 1 miliardu,a profit vidimo danas koliki je, da ulozite u EPS da nestrepimo od nestasica struje u najhladnijim danima godine, i jos bar 20-30 fabrika, tipa Petrohemija, Hemofarm, Galenika, Azotara, i naravno vojna industrija od koje ima sve vishe para.... ali avaj...
Sad jurite kredite, ali glasaci nece "juriti" za vama ....

Mario Bros

pre 12 godina

Neverovatna izjava. 10 milijardi bi se izduvalo na uvoz dok si rekao keks, a da ne govorim o 'pravicnoj' raspodeli kredita i vracanju. Obezbedite vi uslove da sami investitori uloze u Srbiju10 milijardi godisnje, pa da pricamo onda o ekonomskom talentu i glasanju za ultra pro rusku, anti zapadnu stranku.

Streber

pre 12 godina

Nije valda. Da si rekao 10 mlrd investicija pa da se neko i primi a kredite moze da uzme ko god hoce i kad god hoce. Bankari jedva cekaju.

Kakve gluposti prica ovaj covek... Sikter bre u svoju budjavu rupicu i ne trosi nam vise vreme.

dESAH

pre 12 godina

Niste razumeli. 10 mlr$ se uzima da bi se omogućila povoljna klima ruskim kompanijama da uloze 100 mlr$. Tako da će Srbija kada uzme PDV rusima od 100 mlr$, znaci 18 mlr $ vratiti rusima kredit, a i ostaće 5-6 mlr $ da se podeli među DSS ...
Isti sistem ima Toma sa Kinom ...
Iskreno glasam za DS Nafta+Zlato+Elektrane+Fijat+(dodajte sami prema mestu prebivališta)= a)Dubai b)Singapur c)Luxemburg d)Sve zajedno (Odgovor staviti prema ličnim afinitetima)

Marko

pre 12 godina

Apsolutno podrzavam ovu politiku DSS-a,nasa drzava se jako puno zaduzivala ali je novac definitivno isao u pogresne smerove,nije se lose zaduzivati ali sve to zavisi za sta!!!Uzimati kredite i ulagati u domacu industriju je nesto najbolje sto moze drzava da uradi.I Nemacka se nekada zaduzivala,ali mnogo pametno,sve pare su ulagali u industriju i zato su sad mnogo jaki.Ovo sto su do sada radili nasi polticari je ravno katastrofi!!!Mi imamo industriju samo je treba modernizovati da bi bila konkurentna naspram bogate zapadne ekonomije,jednostravno treba raditi na kvalitetu domacih proizvoda,puno pozdrava

Фкнс 1921

pre 12 godina

Огуглали смо ми на бајке свих вас и ових на власти и опозиције. Сви сте ви иста банда!

arnold

pre 12 godina

Nisam znao da su ove patriote i vernici iz DSS tako duhoviti. Posebno simpaticni Popovic koji zivi i radi u Rusiji i verovatno je apsolutno legalno stekao svoje bogatstvo. Zanima me samo koliko ce nesrecnika da zeznu da glasaju za njih. I generalno me zanima koliko ce ljudi u Srbiji da se opet zezne i glasa za bilo koga od ovih lopina iz politike.

promene su neophodne

pre 12 godina

Citam komentare-uglavnom negativne i bas me zanima:

Da li stvarno mislite da vlast ( ili bilo koja od stranaka vladajuce koalicije) koja za cetiri godine nije uspela da resi problem nezaposlenosti kao ni pada zivotnog standarda ce to nekim cudom uspeti u nekom (daleko bilo) buducem mandatu? I kako zamisljate da se privreda pokrene bez ulaganja? Iz kog steka? Razumem dozu averzije prema dodatnom zaduzivanju posto je dosadasnja praksa pokazala da su pare uglavnom zavrsavale u dzepovima/dzakovima pojedinaca. Da li mislite da ti pojedinci koji su pokrali Srbiju treba da peru pare ulazeci/otvarajuci/kupujuci firme? Da li je to resenje? Od necega se mora krenuti, a to su promene. I zato cu glasati za promene sve dok se u Srbiji ne bude MNOGO bolje zivelo, a ne samo prezivljavalo. (Cedu i njegov preokret necu ni da komentarisem.)

DONA

pre 12 godina

Kredit, pod kojim uslovima?
Nisu realizovani ni dogovoreni krediti, a bili su jedan od uslova da se bagatelno proda NIS.
A pitam se, da li ste stekli bogatstvo prodajuci "rusku maglu" Srbiji?

sasa jokic

pre 12 godina

Evo ga Ruski spija, ko o cemu baba o ustipcima. Tri godine ne mogu 800 miliona da posalju, a ovaj prica o 10 milijardi. Pa to ne moze ni Kostunica da proguta.

dalmatinac

pre 12 godina

Kad cemo prestati da se hvalimo koliko mozemo kredita da dignemo pa to moze svaka vlast samo je pitanje ko ce ih vracati i gde ce te pare zavrsiti.

zoran jovanovic

pre 12 godina

Zaista vrlo glupa izjava. Mi smo dostigli maksimum kreditne zaduženosti i novi krediti bi bili suprotni zakonu. Imajući iskustva sa postojećim kreditom od Rusije i ako promenimo zakon o zaduživanju dobili bi najnepovoljnije kredite.

Svi ponavljaju o delatnostima (eenergetika, infrstruktur, poljoprivreda, gradjevinarstvo) od kojih NI JEDNA NIJE VISOKOAKUMULATIVNA. Samo ulaganje u PAMET, iskorenjivanje NEPOTIZMA, PARTIJAŠTVA, KORUPCIJE, stimulisanje IDEJA i PAMETNA SOCIJALNA POLITIKA (ukidanje beneficija štrajkačima-neradnicima, propalim preduzećima, tvrdoglavnim lokalnim samoupravama) iz DECENTRALIZACIJU i PRENOS OVLAŠČENJA ODOZDO (od pojedinca prema državi) mogu pokrenuti ovu državu. Mi smo NERADNICI i NEZNALICE gledajući svet a isti ne mogu da budu na teret ono malo KVALITETNIH LJUDI koji još nisu pobegli.

Kličko

pre 12 godina

Karikature od ljudi na sve strane ! kako ih nije sramota samih sebe ! Stvarno smatraju ovaj narod za stvorenja nižeg ranga ! Ljudi, rešenje su beli listići i svi trenutni lopovi u istoriju !

Tip

pre 12 godina

Zvuči smešno, ali baš, al da Vas pitam jednu stvar, dal se bolje živelo 2005-06-07 kada su oni bili na vlasti ili sad? Ko se bavi biznisom zna da je tada bilo vrhunski, euro 76-80, nezaposlenost 15%, posla koliko hoćete, investicija i što je najvažnije, a možete proveriti čak i na Wikipediji, konstantno smanjivan spoljni dug. A sada?

Pera Detlic

pre 12 godina

aahahahhahahahha....ZNACHI OVAJ NIJE NORMALAN !!!!!....pa od milijardu koje smo trazili kao kredit jedva smo dobili 200 miliona + su nam uzeli NIS...i to nas ucenjivali ti vajni "PRIJATELJI RUSI "....iskreno....VISE MI SE SVIDJA DA ME ENGLEZ MRZI NEGO DA ME RUS VOLI !!!

Zli

pre 12 godina

Kako li mi gradjani izgledamo kad nam sve stranke ,bez razlike, uvaljuju ovakve fazone ? Jedni nalaze zlato i naftu, drugi dovode investitore koji se utrkuju koji ce pre ... treci ,cetvrti i peti dele so i brasno i stocnu hranu kad su izbori.... Da li je moguce da izgledamo tako glupo ?

Peđa

pre 12 godina

A ja sam čuo da u majčici Rusiji kukuruz rađa dva puta godišnje. Neka se g-din Popović pozabavi time da radnicima MINEL-a isplati zarade.

Moskovljanin

pre 12 godina

Sto je babi milo to joj se snilo.Popovic koji ni jedan dolar posla u Rusiji nije zaradio pravi ekonomski program. Potrcase Rusi u Srbijuda uloze tolike pare.demagogija

BRATISLAV

pre 12 godina

Neverovatno, ekonomski savet uzeti 10 milijardi dolara ili evra kredita.
Ko to treba da vrati jer nasi praunuci, ozbiljan covek, a toliko neozbiljnoti.

Sale

pre 12 godina

A šta je hipoteka kao garancija? Srbija bez Beograda, da konačno i Beograd postane država? Bože sačuvaj me od ovakvih dušebrižnih političkih diletanata! Bolje da si rekao da će država Srbija obezbediti svakom vlasniku imovine - obradive zemlje koji proizvode poljoprivredne proizvode, realnu cenu i sigurno tržište kao što je i to Rusko. Da si rekao da će se sprovoditi zakon koji će štititi potrošače od nenormalnih marži trgovačkih distributera. Neka kaže da se ne zavaravamo jer opstanak naše države zavisi od nas samih i da nema ko da nas organizuje kako bi se ekonomski uzdigli iz ove prašine i da će se usaglasiti plan makroekonomskog razvoja čitave Srbije i pravedno raspoređivanje razvoja zemlje. Neka kaže da će Beograd od svojih poreskoh obveznika trošiti novac na adekvatan način bez usisavanja priliva od ostatka već osiromašene Srbije i da će nastaviti da pomaže u skladu sa mogućnostima one zbog koga su i postali siromašni i odbačeni. Neka kaže da će raditi za prosečnu republičku platu kao i svaki pošteni političar u civilizovanom i demokratskom svetu i da će na posao ići gradskim prevozom (političari Švetske, Norveške...) Neka obeća da će poštovati zakone i da će poništiti one zakone koji ga štite od realnosti kako bi mogao da odgovara za svoje postupke. TEK ONDA ĆU RAZMISLITI DA LI ĆE MOJE DETE OSTATI DA ŽIVI U ZEMLJI U KOJOJ JE ROĐENO ILI ĆEMO OTIĆI ODAVDE KAO ŠTO VEĆ PLANIRANO (uz pomoć sadašnje vlasti)!!!

bozejko

pre 12 godina

Ukoliko DSS želi da Srbija stvarno krene napred morali bi da o tome usaglase stavove sa naprednjačkim blokom pošto koliko vidim jedino su oni u mogućnosti da smene ovu vlast.

gligorije

pre 12 godina

recenica koja pocinje sa "ako pobedimo", a izgovori je neko iz dss-a je u startu neozbiljna i smesna. trebalo bi da kazu "ako slucajno predjemo cenzus..."

рабат и провизија 10%

pre 12 godina

И наравно свих 10 милијарди ће ићи преко невладиних организација оличених у фирмама Поповића ? Даћемо вам паре само гласајте за нас! Или је боље да ми уведемо европски систем па онда да живимо као људи?

brica

pre 12 godina

Izvinite ja koliko znam krediti se vracaju a te kredite verovatno ce te vi iz stranke trositi a vracati mi obicni smrtnici.I vi prodajete zemlju ko i drugi, nista se nerazlikujete od ostalih stranaka.

kaiser

pre 12 godina

I moja baba ume da digne kredit, pa to ne znači da ću da glasam za nju.

A, umete li vi nešto da stvorite sami? Da živite samo od svog rada, a ne kredita koji će drugi da vraćaju?

b

pre 12 godina

U redu, ali šta je sa Kolubarom, poklonjenim NISom... Nadam se da ćete na izborima imati, kao u Vojvodini prošli put, 3%. Mada je i to puno !

ROMAN

pre 12 godina

A sto nebi gospodine ti vasi Rusi pomogli sami sebi,pa ulozili u svoju ogromnu drzavu,koja ako se izuzme desetak vecih gradova po drzavi,izgleda kao iz devetnaestog veka.Zaime Boga neverujem da gospoda iz DSS-a stvarno veruju toliko u Rusiju? Pa moja familija je izbegla iz Rusije za vrame dolaska komunista na vlast i progona u Gulage(a pradeda je samo bio odan drzavi,caru i svojoj zemlji)!Postoje mesta koja i dan danas lice na to vreme i koja se nisu puno promenila.U Rusiji danas asfalt imaju samo veliki gradovi a po selima(posto nije bilo Turaka i Austrougarske)nema ni kaldrme,nego blatnjavi sokaci.Nemojte nam molimo vas zamajavati sa stvarima koji se granice sa zdravom pameti.Pustite nas sa nasom mukom ovde pa kako bude,a vi ako ste se bas "zarazili"sa Rusijom idite tamo,ali bez nas gospodo!

supervisor

pre 12 godina

A EU ce nam daje iz svojih fondova sta... poklone? Nemaju sta drugo nego da poklanjaju novac Srbiji. Isto kako ce EU da poklanja milione EUR Srbiji, tako ce i DSS obezbediti 10 milijardi kredita.

misa

pre 12 godina

Posledice bi mogli resiti ako bi u startu uzrok resili...u prevodu treba zabraniti DSS i slicne, ljudi koji ovako lazu treba da zavrse u zatvoru oma, ratovali smo zbog takvih ocemo opet...

Zuba

pre 12 godina

Evo ako ja pobedim dobicemo 100 milijardi,ovo vec postaje sa jedne strane smesno a sa druge jadno. Pa da li oni misle da su ovom narodu kolektivno izrasle magarece usi.

Dragan

pre 12 godina

A plate skacu na prosek od 1500E!
Lepse je bilo samo kada nam je u jednoj poodavnoj kampanju Vuk Draskovic ponudio platu od 1000DM ( a bila je 50).
Momci , ubedili ste me ,glasam za vas!

SlobodankaPo

pre 12 godina

Samo da ovi što sve rasprodaše siđu sa vlasti, pa da se udruženim snagama izborimo za bolju budućnost. Koštunica bi trebalo da podrži snage koje mogu to i da izvedu.

Iva

pre 12 godina

Eto, sada imamo status kandidata, ali nemam osecaj necega, zbog cega cu se osecati rasterecenije, zbog cega ce sutra moja porodica imati vise mesa na trpezi, moja deca vise slatkisa, zbog cega ce moji roditelji imati pristojnije penzije, a svi mi zdravstveno osiguranje koje ce pokrivati sve troskove… jos uvek je osecaj jako maglovit!

Lipi

pre 12 godina

Zar ne mislite da bi trebalo biti gotovo sa tim zaduzivanjima,sa tom losom traicijom,da cemo sve raditi tako sto ce nas kreditirati drugi...a nama je isto,da li cemo dugovati Evropi ili Rusiji,jer dug je dug...a mi nemamo vise vremena za takav luksuz...

vladislav zivkovic

pre 12 godina

Ako pobedim Klicka bicu prvak aveta!To je izvesnije od kredita koji se nudi kao mamac biracima.Taj kredit bi morao biti valjano upotrebljen a ne kao dok je DSS bio na vlasti,sve traljavo,impotentno i veoma slicno komunistickim manirima u gazdovanju.Verovatno bi se otvorile nove fabrike "neprijatelja,pod strucnim vvodjstbom UDBE i KOSa.Paranoji treba hrana.I jos nesto:10 milijardi evra je malo,Srbiji za start treba oko 170 milijardi da bi ucestvovala u ekonomskoj utakmici,nije posao renoviranje vikendicwe u Belanovici ,treba demontirati partijsku drzavu,unistiti staru,dobru u tajkune transformisanu UDBU,jalov birokratski aparat,TO NE MOZE NIKO u ovom vremenu.Veliki kapital (Ma bio Ruski) ima pametnija posla,njegova priroda nije sentiment,dzep na Balkanu je busan i u novoj svetskoj podeli obecan Ankari,koja taj vilajet oduvek tretira kao buntovnicki i za odmazdu odredjen...

Marija84

pre 12 godina

Danas smo dobili status kandidata. To je kao kada se ja prijavim na konkurs za posao i udjem u uzi izbor… desavalo mi se, vec, par puta. Nazalost, jos uvek sam nezaposlena.

Ceca65

pre 12 godina

Status je na papiru i, hvala Bogu, da smo zavrsili sa tom pricom, ali nama ta papirologija odavno predstavlja problem u stvarnom zivotu. Na primeru vizne liberalizacije, ja jos uvek ne mogu nikuda van nase granice da putujem, ne zato sto nemam putne isprave, vec zato sto nemam dovoljno finansijskih sredstava.

donator

pre 12 godina

poklonicu 100 milijardi engleskih funti,da se podeli politicarima koji su nas upropastili, na ravne casti,cim dobijem kredit,samo da potpisu da se vise nikad nece baviti politikom ,jer bolje potrositi i ove pare,nego da nas oni vode

Perun

pre 12 godina

Eto, sada imamo status kandidata, ali nemam osecaj necega, zbog cega cu se osecati rasterecenije, zbog cega ce sutra moja porodica imati vise mesa na trpezi, moja deca vise slatkisa, zbog cega ce moji roditelji imati pristojnije penzije, a svi mi zdravstveno osiguranje koje ce pokrivati sve troskove… jos uvek je osecaj jako maglovit!

Darko Negotin

pre 12 godina

Ne, ne..Prvo neka doplate koju milijardu za Naftnu Industriju Srbije. ( 2000 pumpi i 2 rafinerije, poneko nalazište nafte i gasa...). Neka isporuče davno obećanu opremu za revitalizaciju Đerdapa....Tek onda da porazgovaramo o kreditu....

Laik

pre 12 godina

SNS 100 milijardi, DSS 10 milijardi...i onda će demokrate ispasti najpametrniji, najracionalniji, oni uzimaju samo kredite od 300 miliona (al' više puta godišnje, pa to još puta četiri godine mandata)

Masi

pre 12 godina

Pitajte ljude koji rade u Minelu, sta je uradio Popovic od te firme. EPS prvi put posle 40 godina kupuju transformatore o Koncara. Strasno! Ona samo prodaje pricu o Lomonosovu i ostalim bajkama...

FILIP Građanska inicijativa

pre 12 godina

Polako, Popoviću! Da prvo potrošimo ONAJ ruski kredit za železnice, onaj od pre četiri godine koji stiže pa nikako da stigne. Ako tom brzinom budu stizale ruske pare, nećemo ih dočekati živi ni ti ni ja a ni Rusija.

m anđa

pre 12 godina

Ovo je izuzetno uspešan poslovan čovek koji je na čelu ABS Holdings, u čujem sastavu je i šest fabrika bivšeg MINEL-a. Toliko je dobar privrednik da je ovih šest fabrika odveo u bankrot. Ko ne veruje, pa neka ode npr. do fabrike u Ripnju, a može naći i gomilu tekstova na internetu. Inače, iza tog holdinga uglavnom stoji ruski kapital, nažalost problematičnog porekla.

Kada već pominje kredite od Rusije, što ne pomene da ta Rusja Srbiji duguje 288.796.454,26 USD na ime klirinškog duga SSSR-a, a navodno će taj dug biti regulisan do 2016. godine. Od država bivše SFRJ, samo je Hrvatska uspela da naplati dug.

Miroslav

pre 12 godina

Kakva je razlika medju kreditima?Nikakva....kad obezbedite nepovratnu pomoc,glasacu vas....A sta je deset milijardi,kad je zapad ulozio i dao na razne nacine 50 milijardi od 2000 pa na naovamo...

Žane Šariba MrGood

pre 12 godina

Alergičan sam na reč " kredit ".
Aman ljudi, da li ste vi normalni ?
Da li vi imate pojma koliko je to 10 milijardi evra glavnice duga?
Da li vi znate koliko je to sa kamatama?
Kako može strategija razvoja da se bazira na kreditima i samo na kreditima.
Mi smo već visoko zadužena zemlja i ono što nam najmanje treba su novi krediti koji će nas još dublje zakopati.
Dosta nam je raznih Cvetkovića koji znaju samo kredite da traže i dobiju.
Krediti nisu isto što i greenfield investicije.
Tu se istaknite kao sposobni političari. Dovedite investitore koji će u Srbiju uložiti SVOJ novac. Treba im omogućiti najbolje uslove poslovanja jer će oni otvarati " zdrava " radna mesta neopterećena kreditima.
Zašto recimo da ti investitori ne budu naši bogati ljudi iz dijaspore.
Kao našim državljanima bi mogli da im ponudimo i još poneku beneficiju.
Manite se više kredita.
Treba nam svež novac koji će da vrati već uzete kredite inače odosmo pravo u dužnički ambis kao Grci.

Stevan

pre 12 godina

... On nasao da prica o Rusiji, ej... pa svi znamo da je upravo njegov licni interes saradnja sa Rusijom jer on vec ima firmu (ili firme) u Rusiji.

Srle

pre 12 godina

Jel bi i za taj kamata bila skuplja od one trazisne koja se moze dobiti kao u slucaju prethodnog kredita.. ? Jel bi im morali dati i elektrodistribuciju pride za tu uslugu ?

ivanbeograd

pre 12 godina

Pa ljudi da li je moguće da političari u Srbiji koriste ovako glupava obećanja pred izbore? Ovi na vlasti počeli sa zlatom, škriljcima, vetroelektranama, Nikolić pevao pesmicu pre nekih par meseci od nekih 100 milijardi evra a ovaj sad počeo da prica o ruskih 10 milijardi. Svaki ozbiljan čitalac će primetiti da je ovo jedna čista demagogija. Šta mu ovo znači ''tri glavna ekonomska cilja DSS-a zapošljavanje, razvoj privrede i rast životnog standarda''? :-). Pa to je valjda cilj svih, ali treba objasniti detaljno kako do toga doći.

Prvo za one koji ne znaju, ovaj covek je predsednik ABS holdinga, a to je sad vlasnik ABS Minela u Srbiji (Ripanj, Mladenovac, Zrenjanin). Ko ne zna neka ode na sajt kompanije. Radnicima u Minelu kasne plate mesecima, proizvodnja je skroz stala, iako je ova firma nekad davno izvozila tranformatore i elektroopremu verovali ili ne ČAK I U VREME BOMBARDOVANJA. Od jednog pristojnog plusa oterao fabrike u totalni minus. Neki od glavnih inženjera u kompaniji se davno razbežali. Tako da sačuvaj Bože ako nam on bude oporavljao energetiku, i ako nam on bude pravio transformatore i elektroopremu za nove elektrane.

Da ne pričam više o tome, ovaj čovek je jedan od onih koji je najglasnije obećavao Južni tok kad je prodat NIS. Nešto ne vidim da su cevi počele da se grade. Zainteresovani čitaoci neka pogledaju na internetu Utisak nedelje gde su gostovali on, Miša Brkić, Dušan Bajatović i još jedan iz G17+, da vidite samo kako čovek brani stavove o prodaji NIS-a i kako obrazlaže garancije za Južni tok. Tu emisiju možete videti na http://www.mefeedia.com/video/12863700. Iz te emisije se jasno vidi da od Južnog toka toga nema ništa.

Prvo ono što mi nikad neće biti jasno šta je to Popovića i ceo DSS sprečavalo da donesu tih 10 mil za vreme 4 godine vladavine od 2004 do 2008?

Da napomenem, Minel je fabrika koja je dosta svojih proizvoda izvozila upravo u zemlje IZVAN EU (Kina, neke zemlje severne afrike (Kongo, Alžir...), BiH, Cg, i ostatak regiona...). Tako da je Popović preko svoje firme imao lepu priliku da svima nama u Srbiji pokaže kako se može poslovati i opstati na tržištu bez EU, ali očigledno ništa od toga. Danas je od Minela jedino ostao poslovni prostor u Brankovoj ulici i prazne fabričke hale u Mladenovcu i Ripnju.

Ja sam inače veliki protivnik ove vlasti (pre bih dao glas Rizi Halimiju), ali zaista ne mogu da verujem da neko u Srbiji veruje da ovakvi ljudi mogu biti alternativa bilo kome.

Na kraju krajeva, Kolubara je odličan primer kako će DSS da posluje u Energetici kad dođe na vlast.


Joooooooooooooooooooj srbijoooooooooooooooooooooooo

stvarno svasta

pre 12 godina

E svaka ti cast na resenju.Uzecemo kredit?Pa kredit moze da uzme ko hoce.Samo sto mora da placa i kamatu.Kakvo glupo predizborno obecanje.

Evropska Srbija

pre 12 godina

Kakva je panika nastala u Udbi od dobijanja statusa kandidata kada se svaki dan oglasavaju glasnogovornici is DSS-a .
10 milijardi hahahah pa sto nisu Rusi dali to kada ste bili na vlasti, nego ce dati u buducnosti hahah.
Udbasko-KGB-ovska propaganda na nivou crtanog filma za malu decu.
Bice zaista crtani film na kraju igranke u Srbij, koja dolazi vrlo uskoro i kada budu pocela procesuiranja Udbasa po Srbiji.
Cekaju Udbase mnoga pitanja otvorena u Srbiji, kao i Ruske placenike.
Neka se spremaju polako, a KGB milijarde neka ostave za Holivudske niskobudzetne filmove.

andrej

pre 12 godina

a sto ne bi rekli dajte da napravimo proizvodnju,eto vojvodina moze da proizvede te pare samo da imate mozga kao sto nemate nego je lakse traziti kredite po svetu koje ce srbija vracati u sledecih 10tak generacija.uzas za koga napacena srbija sve treba da glasa!a nazalost isto smece od politicara ce opet doci na vlast.

Sumadinac

pre 12 godina

Ako DSS dobije 1% glasova moze da smatra kako je pobedio...na nasem politickom nebu nema nesposobnije stranke...necu vise da trosim slova na njih.

nemam pojma

pre 12 godina

Ovi bi da naprave od Srbije rusku guberniju. Rusija je država sa ogromnim razlikama, od malog broja izuzetno bogatih, do ostalog siromašnog naroda na rubu preživljavanja. Da li bi to trebalo da bude uzor. Rusija raspolaže ogromnim energetskim i rudnim resursima, i od toga živi. Nema tu neke vrhunske tehnologije, sem u vojnoj industriji. A i njima kao državi ne može mnogo da se veruje, sudeći po iskustvima poslovanja sa njima još bivše države. Stalno su nam bili dužni, pa prebijali dug u "robi" i "klirinškim dolarima". A ovi iz DSS sanjaju o nekoj pravoslavnoj veledržavi, koja će im omogićiti stvaranje Velike Srbije jednog dana. Pusti snovi.

Siniša

pre 12 godina

Pa sad kažite da nema benefita od dobijanja kandidature, ovaj Popović je pre dobijanja obećavao 5 milijardi, sad je podigao duplo-10 milijardi...a da smo dobili i datum za pregovore bilo bi 20 milijardi...Ovi iz DSS kažu da smo prezaduženi...a guraju nas u kredit od 10 milijardi, cirkus. Vidi ti Popoviću da od Rusa dobiješ kredit za svoja preduzeća, da se vadiš iz bankrota...mani se ovih pričica.

igi

pre 12 godina

1) ti planiras da deo od tih 10 milijardi ode u spasavanje tvoje propale firme, odnosno holdinga.

2) vec samo prezaduzeni, novi kredit od 10 milijardi bi nas odveo u bankrot dva dana nakon dizanja tog kredita.

3) taj fazon da ce rusi da nam daju 10 milijardi...

Zex

pre 12 godina

Ovaj čovek kao da je programiran gde god se pojavi da govori: "Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija..."

Liman

pre 12 godina

Uzimanje kredita do besvesti treba da me potakne da glasam za ove? Upravo od toga treba bezati. Na sta smo mi spali kada nam predizborna obecanja nude kolaps za par godina?

Nesto kontam

pre 12 godina

Vama bi pametnije bilo da iskrenije podrzite borbu opozicije za promenu rezima u Srbiji, nego sto mlatite praznu slamu. Ako na sledecim izborima rezim ne izgubi, nama nece pomoci ni sto milijardi necijeg kredita...

hej

pre 12 godina

Kad bih verovao ovim *** ipak bih glasao za Tomu, obećao čovek 100 milijardi. Dakle, niste prvi ni u šarenim lažama, ko da glasa za vas?

glas bezglasnih

pre 12 godina

Ko zna možda ovaj čovek stvarno i veruje u to što priča, ali činjenica je da ljudi nikada nisu verovali u male laži tako da iz tog ugla ništa novo.

Kredit na kredit

pre 12 godina

Meni ovo deluje sasvim logicno. Ako je dinkic mogao da uzme izbore za 1000e zasto ne bi i ovi dss sa ovim super privlacnim kreditom
Idemo dalje, ko daje vise?
A i ta rec kredit je nekako prejaka... lepse bi zvucalo da je npr donacija... tako ispada kao da nam pare sa neba padaju

Ivan

pre 12 godina

Iako cu glasati za DSS, nije mi jasno, zasto se toliko zaduzujete? Ako treba, bolje je da generacije odlaze iz Srbije, zaradjuju u inostranstvu, i onda se vrate u Srbiju, naprave nesto, nego da budemo najamni radnici u sopstvenoj zemlji. Sadasnja vlada je vec na crvenoj liniji sto se tice zaduzivanja, tako da posle nje ko god se zaduzi, vodi nas u propast direktno. Naravno, oni su utabali put buducim problemima, ali ko planira jos da se zaduzuje, taj samo nastavlja taj put.

BOKI

pre 12 godina

Jaoj, nemojte vise kredite, jos nam samo fali da Rusima budemo duzni dodatnih 10 milijardi...
Dajte da se organizuje poljorpivreda i industrija, da se smanji administracija i drzavni aparat, da se marze trgovcima ogranice na 10%, da stanovi kostaju realno (600-700 EUR/m2)...najlakse je zaduziti se.

Sitničar

pre 12 godina

Kada će neko obezbediti da nešto možemo i da vratimo?
Koliko sam shvatio, priča je ovakva: nećemo u Evropu, oni nam samo tovare kredite, hoće da nas upropaste. Nego ćemo od Rusa da uzmemo deset milijardi, jer su nam oni prijatelji.
Kampanja postaje sve zanimljivija, super nam se zabavljaju političari.

Milan

pre 12 godina

Man'te se vi tih fantastičnih ideja o milijardama. To je Tomin neprikosnoven resor. Bolje se vratite guslanju o Kosovu, tako možda i napapirčite koji glas.

ivanbeograd

pre 12 godina

Pa ljudi da li je moguće da političari u Srbiji koriste ovako glupava obećanja pred izbore? Ovi na vlasti počeli sa zlatom, škriljcima, vetroelektranama, Nikolić pevao pesmicu pre nekih par meseci od nekih 100 milijardi evra a ovaj sad počeo da prica o ruskih 10 milijardi. Svaki ozbiljan čitalac će primetiti da je ovo jedna čista demagogija. Šta mu ovo znači ''tri glavna ekonomska cilja DSS-a zapošljavanje, razvoj privrede i rast životnog standarda''? :-). Pa to je valjda cilj svih, ali treba objasniti detaljno kako do toga doći.

Prvo za one koji ne znaju, ovaj covek je predsednik ABS holdinga, a to je sad vlasnik ABS Minela u Srbiji (Ripanj, Mladenovac, Zrenjanin). Ko ne zna neka ode na sajt kompanije. Radnicima u Minelu kasne plate mesecima, proizvodnja je skroz stala, iako je ova firma nekad davno izvozila tranformatore i elektroopremu verovali ili ne ČAK I U VREME BOMBARDOVANJA. Od jednog pristojnog plusa oterao fabrike u totalni minus. Neki od glavnih inženjera u kompaniji se davno razbežali. Tako da sačuvaj Bože ako nam on bude oporavljao energetiku, i ako nam on bude pravio transformatore i elektroopremu za nove elektrane.

Da ne pričam više o tome, ovaj čovek je jedan od onih koji je najglasnije obećavao Južni tok kad je prodat NIS. Nešto ne vidim da su cevi počele da se grade. Zainteresovani čitaoci neka pogledaju na internetu Utisak nedelje gde su gostovali on, Miša Brkić, Dušan Bajatović i još jedan iz G17+, da vidite samo kako čovek brani stavove o prodaji NIS-a i kako obrazlaže garancije za Južni tok. Tu emisiju možete videti na http://www.mefeedia.com/video/12863700. Iz te emisije se jasno vidi da od Južnog toka toga nema ništa.

Prvo ono što mi nikad neće biti jasno šta je to Popovića i ceo DSS sprečavalo da donesu tih 10 mil za vreme 4 godine vladavine od 2004 do 2008?

Da napomenem, Minel je fabrika koja je dosta svojih proizvoda izvozila upravo u zemlje IZVAN EU (Kina, neke zemlje severne afrike (Kongo, Alžir...), BiH, Cg, i ostatak regiona...). Tako da je Popović preko svoje firme imao lepu priliku da svima nama u Srbiji pokaže kako se može poslovati i opstati na tržištu bez EU, ali očigledno ništa od toga. Danas je od Minela jedino ostao poslovni prostor u Brankovoj ulici i prazne fabričke hale u Mladenovcu i Ripnju.

Ja sam inače veliki protivnik ove vlasti (pre bih dao glas Rizi Halimiju), ali zaista ne mogu da verujem da neko u Srbiji veruje da ovakvi ljudi mogu biti alternativa bilo kome.

Na kraju krajeva, Kolubara je odličan primer kako će DSS da posluje u Energetici kad dođe na vlast.


Joooooooooooooooooooj srbijoooooooooooooooooooooooo

Žane Šariba MrGood

pre 12 godina

Alergičan sam na reč " kredit ".
Aman ljudi, da li ste vi normalni ?
Da li vi imate pojma koliko je to 10 milijardi evra glavnice duga?
Da li vi znate koliko je to sa kamatama?
Kako može strategija razvoja da se bazira na kreditima i samo na kreditima.
Mi smo već visoko zadužena zemlja i ono što nam najmanje treba su novi krediti koji će nas još dublje zakopati.
Dosta nam je raznih Cvetkovića koji znaju samo kredite da traže i dobiju.
Krediti nisu isto što i greenfield investicije.
Tu se istaknite kao sposobni političari. Dovedite investitore koji će u Srbiju uložiti SVOJ novac. Treba im omogućiti najbolje uslove poslovanja jer će oni otvarati " zdrava " radna mesta neopterećena kreditima.
Zašto recimo da ti investitori ne budu naši bogati ljudi iz dijaspore.
Kao našim državljanima bi mogli da im ponudimo i još poneku beneficiju.
Manite se više kredita.
Treba nam svež novac koji će da vrati već uzete kredite inače odosmo pravo u dužnički ambis kao Grci.

nemam pojma

pre 12 godina

Ovi bi da naprave od Srbije rusku guberniju. Rusija je država sa ogromnim razlikama, od malog broja izuzetno bogatih, do ostalog siromašnog naroda na rubu preživljavanja. Da li bi to trebalo da bude uzor. Rusija raspolaže ogromnim energetskim i rudnim resursima, i od toga živi. Nema tu neke vrhunske tehnologije, sem u vojnoj industriji. A i njima kao državi ne može mnogo da se veruje, sudeći po iskustvima poslovanja sa njima još bivše države. Stalno su nam bili dužni, pa prebijali dug u "robi" i "klirinškim dolarima". A ovi iz DSS sanjaju o nekoj pravoslavnoj veledržavi, koja će im omogićiti stvaranje Velike Srbije jednog dana. Pusti snovi.

Evropska Srbija

pre 12 godina

Kakva je panika nastala u Udbi od dobijanja statusa kandidata kada se svaki dan oglasavaju glasnogovornici is DSS-a .
10 milijardi hahahah pa sto nisu Rusi dali to kada ste bili na vlasti, nego ce dati u buducnosti hahah.
Udbasko-KGB-ovska propaganda na nivou crtanog filma za malu decu.
Bice zaista crtani film na kraju igranke u Srbij, koja dolazi vrlo uskoro i kada budu pocela procesuiranja Udbasa po Srbiji.
Cekaju Udbase mnoga pitanja otvorena u Srbiji, kao i Ruske placenike.
Neka se spremaju polako, a KGB milijarde neka ostave za Holivudske niskobudzetne filmove.

Sumadinac

pre 12 godina

Ako DSS dobije 1% glasova moze da smatra kako je pobedio...na nasem politickom nebu nema nesposobnije stranke...necu vise da trosim slova na njih.

Zex

pre 12 godina

Ovaj čovek kao da je programiran gde god se pojavi da govori: "Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija..."

Milan

pre 12 godina

Man'te se vi tih fantastičnih ideja o milijardama. To je Tomin neprikosnoven resor. Bolje se vratite guslanju o Kosovu, tako možda i napapirčite koji glas.

igi

pre 12 godina

1) ti planiras da deo od tih 10 milijardi ode u spasavanje tvoje propale firme, odnosno holdinga.

2) vec samo prezaduzeni, novi kredit od 10 milijardi bi nas odveo u bankrot dva dana nakon dizanja tog kredita.

3) taj fazon da ce rusi da nam daju 10 milijardi...

stvarno svasta

pre 12 godina

E svaka ti cast na resenju.Uzecemo kredit?Pa kredit moze da uzme ko hoce.Samo sto mora da placa i kamatu.Kakvo glupo predizborno obecanje.

Siniša

pre 12 godina

Pa sad kažite da nema benefita od dobijanja kandidature, ovaj Popović je pre dobijanja obećavao 5 milijardi, sad je podigao duplo-10 milijardi...a da smo dobili i datum za pregovore bilo bi 20 milijardi...Ovi iz DSS kažu da smo prezaduženi...a guraju nas u kredit od 10 milijardi, cirkus. Vidi ti Popoviću da od Rusa dobiješ kredit za svoja preduzeća, da se vadiš iz bankrota...mani se ovih pričica.

Stevan

pre 12 godina

... On nasao da prica o Rusiji, ej... pa svi znamo da je upravo njegov licni interes saradnja sa Rusijom jer on vec ima firmu (ili firme) u Rusiji.

Liman

pre 12 godina

Uzimanje kredita do besvesti treba da me potakne da glasam za ove? Upravo od toga treba bezati. Na sta smo mi spali kada nam predizborna obecanja nude kolaps za par godina?

hej

pre 12 godina

Kad bih verovao ovim *** ipak bih glasao za Tomu, obećao čovek 100 milijardi. Dakle, niste prvi ni u šarenim lažama, ko da glasa za vas?

Srle

pre 12 godina

Jel bi i za taj kamata bila skuplja od one trazisne koja se moze dobiti kao u slucaju prethodnog kredita.. ? Jel bi im morali dati i elektrodistribuciju pride za tu uslugu ?

djole

pre 12 godina

GOSPODIN JE KUPIO FABRUKU NAMESTAJA ''LAGADO'' U BUJANOVCU PRE GODINU I PO, I OD TADA SU PRIMILI 6 MESECNIH ZARADA. LAGADO JE U BLOKADI 365 DANA GODISNJE, A NAVEDENE ZARADE SU PRIMILI PUTEM ASIGNACIJE PREKO FIRME ''INTERHOUSE'' KOJU TAKODJE POSEDUJE G-DIN POPOVIC. PRE NEKOLIKO DANA JE BIO U BUJANOVCU DA ODRZI SASTANAK SA RUKOVODSTVOM I REKAO IM JE ISTO STO I ZELJKO MITROVIC RADNICIMA TV ''AVALA'': OD PARA NEMA NISTA, PRVO IH VI NA PRAVITE ZA MENE, PA CE BITI I ZA ZARADE.
A PRETHODNO JE ISPRAZNIO MAGACINE ''LAGADA'' I ROBU PLASIRAO U RUSIJU, SA KOJOM IMAMO SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI, VEC JE ZARADIO, ALI JE NEZAJAZLJIV.
AKO CE I OVAJ DA OBECAVA PARE NA BRZAKA, JOS NISMO DOTAKLI DNO. ALI BI MOGLO VRLO BRZO DA SE DESI. ON I NJEGOV KOMARAD KOSTUNICA CE LAKO U MACICU RUSIJU.

Sitničar

pre 12 godina

Kada će neko obezbediti da nešto možemo i da vratimo?
Koliko sam shvatio, priča je ovakva: nećemo u Evropu, oni nam samo tovare kredite, hoće da nas upropaste. Nego ćemo od Rusa da uzmemo deset milijardi, jer su nam oni prijatelji.
Kampanja postaje sve zanimljivija, super nam se zabavljaju političari.

BOKI

pre 12 godina

Jaoj, nemojte vise kredite, jos nam samo fali da Rusima budemo duzni dodatnih 10 milijardi...
Dajte da se organizuje poljorpivreda i industrija, da se smanji administracija i drzavni aparat, da se marze trgovcima ogranice na 10%, da stanovi kostaju realno (600-700 EUR/m2)...najlakse je zaduziti se.

Kredit na kredit

pre 12 godina

Meni ovo deluje sasvim logicno. Ako je dinkic mogao da uzme izbore za 1000e zasto ne bi i ovi dss sa ovim super privlacnim kreditom
Idemo dalje, ko daje vise?
A i ta rec kredit je nekako prejaka... lepse bi zvucalo da je npr donacija... tako ispada kao da nam pare sa neba padaju

1948.

pre 12 godina

DSS je odavno trebao da promeni ime u Demokratska Stranka Rusije.

Sve sto su radili i sto pokusavaju da rede,nema dodirnih tacaka sa Srbijom.
Ruska filijala u Srbiji,nista drugo.

andrej

pre 12 godina

a sto ne bi rekli dajte da napravimo proizvodnju,eto vojvodina moze da proizvede te pare samo da imate mozga kao sto nemate nego je lakse traziti kredite po svetu koje ce srbija vracati u sledecih 10tak generacija.uzas za koga napacena srbija sve treba da glasa!a nazalost isto smece od politicara ce opet doci na vlast.

glas bezglasnih

pre 12 godina

Ko zna možda ovaj čovek stvarno i veruje u to što priča, ali činjenica je da ljudi nikada nisu verovali u male laži tako da iz tog ugla ništa novo.

Vuk

pre 12 godina

Bili ste na vlasti od 2004.-2008.
Zasto onda nismo dobili kredite?
Za to vreme,pola Srbije spalo je pod rusima.

A NIS,kolubara,drumska mafija i ostalo,preskocicemo.

DSS treba da leti sa politicke scene.
A jodnog dana kada postanemo normalna drzava,jedan po jedan iz DSS,da odgovara za nelegalne radnje i ostalo.

Isto bi trebalo da ceka i ostale stranke.

Glorija

pre 12 godina

Haha, ovo je najsmesnije sto se moglo cuti u poslednje vreme... Prvo Toma obecava 100 milijardi, hleb od 3 dinara, a sada DSS 10 milijardi od Rusa...Ti Rusi nam nikad nisu pomogli ni u jednom smislu, nece ni sada... A DSS nas je tokom svoje vladavine posteno ojadio!

Neutralni

pre 12 godina

Kredit od Rusa od 10mlrd? Ne dao bog da DSS pobedi. Još samo kod njih da zaduže građane, pa svi da izvrše kolektivno samoubistvo.

blago nama

pre 12 godina

Vi 10, Toma 100, Karic i Mira vracaju ono sto su odneli i eto nama Svajcaraca da rade za nadnicu.
Konuzin ce da im obezbedi satore i cebad gde ce i da borave dok rade i to jos na poklon.

mrtva trka

pre 12 godina

Toma 100 milijardi, Vi 10 milijardi.Samo jos neko da namake 20 i usili smo Grcku.
Bolje za pocetak neka nam vrate NIS za 1 USD koji ste im poklonili.Bicemo zadovoljni!

Lale

pre 12 godina

G. Popović (inače dobitnik privatizacije i tranzicije i ordena sv.Andreja) sigurno ne govori istinu, samo se deklariše da je njegova DSS najotvorenije u službi i na platnom spisku Rusije. Rusija nikome do sada takav kredit nije dala, a ne vidim razlog da bi ga dala Srbiji. Novac dobijen do sada od Rusije bio je pod nepovoljnijim uslovima od drugih kredita. ********

Olga

pre 12 godina

Pa šta je to, tih 10 milijardi, nagrada DSSu što uvodi Ruse na Balkan!
Hvala, samo dalje sa sve nepostojecim milijardama. Neka prvo srede svoju zemlju.

Nesto kontam

pre 12 godina

Vama bi pametnije bilo da iskrenije podrzite borbu opozicije za promenu rezima u Srbiji, nego sto mlatite praznu slamu. Ako na sledecim izborima rezim ne izgubi, nama nece pomoci ni sto milijardi necijeg kredita...

Ivan

pre 12 godina

Izgleda da Nenad Popovic zivi u Diznilendu. Zasto od svog novca ne izgradi makar jedan deciji vrtic pa posle toga govori o kreditima koje ce da donese u Srbiju. Mozda covek misli da te kredite niko nece morati da vraca, uostalom njega to puno i ne intresuje jer njegova deca i onako ne zive u Srbiji.A sto se tice njegovog ptofesionalnog iskustva o tome najbolje govore firme koje je kupio u privatizaciji i radnici , kako u Srbiji tako i u inostrastvu.

Zeljko

pre 12 godina

Zar nije oštrica vaših kritika ka ovoj vlasti usmerena baš na zaduživanje? Zar nismo na granici da postanemo prezaduženi? Zar sa tih 10 milijardi ne idemo daleko iznad crte zaduženosti u procentima bruto društvenog proizvoda? Nije teško uzeti kredit, to Grčka najbolje zna. Teško je kredit vratiti, a to u Grčkoj najbolje znaju. Treba li nam takav scenario? Neka se nađe neko pametan u ovoj državi i kaže kako raditi i zaraditi i trošiti SAMO zarađeno. Uostalom, to najbolje znaju građani sa velikim minusima na tekućim računima. Ako to ne valja za građane, ne valja ni za državu.

Ivan

pre 12 godina

Iako cu glasati za DSS, nije mi jasno, zasto se toliko zaduzujete? Ako treba, bolje je da generacije odlaze iz Srbije, zaradjuju u inostranstvu, i onda se vrate u Srbiju, naprave nesto, nego da budemo najamni radnici u sopstvenoj zemlji. Sadasnja vlada je vec na crvenoj liniji sto se tice zaduzivanja, tako da posle nje ko god se zaduzi, vodi nas u propast direktno. Naravno, oni su utabali put buducim problemima, ali ko planira jos da se zaduzuje, taj samo nastavlja taj put.

Milos

pre 12 godina

Prosto neverovatno! Pricaju o nekoj neutralnosti a vec u sledecoj recenici kazu kako se ta neutralnost odrzava uzimanjem astronomskog kredita od Rusije! Nazovite jednom stvari pravim imenom i kazite da narodu nudite rusku guberniju!

sasa jokic

pre 12 godina

Evo ga Ruski spija, ko o cemu baba o ustipcima. Tri godine ne mogu 800 miliona da posalju, a ovaj prica o 10 milijardi. Pa to ne moze ni Kostunica da proguta.

Mirko

pre 12 godina

Od silnih negativnih komentara zaboravljate samo jedno. Za 4 godine vlasti DSSa javni dug je smanjen, MMF otplacen, a privreda zabelezila rast od 6% godisnje. Sta god vi mislili o doticnom gospodinu i njegovom sefu, danasnja vlast je preuzela takvu Srbiju i danas belezi pad jedanout od 20% i jos jedan od 10% uz dovodjenje MMFa i besomucno zajmljenje i tracenje narodskih para dok privreda izumire.

Meni nije tesko da izaberem, izmedju najlosijih najbolji, svaki drugi kriterijum je za psihijatrijsko posmatranje.

Pozdrav.

Streber

pre 12 godina

Nije valda. Da si rekao 10 mlrd investicija pa da se neko i primi a kredite moze da uzme ko god hoce i kad god hoce. Bankari jedva cekaju.

Kakve gluposti prica ovaj covek... Sikter bre u svoju budjavu rupicu i ne trosi nam vise vreme.

Rile PFC

pre 12 godina

Dugo ih slušamo i odavno nam je sve jasno. Šta li o tome misle njihovi bližnji? Ovaj put su prevazišli sebe (čuste li ih, ljudi!).

Фкнс 1921

pre 12 godina

Огуглали смо ми на бајке свих вас и ових на власти и опозиције. Сви сте ви иста банда!

arnold

pre 12 godina

Nisam znao da su ove patriote i vernici iz DSS tako duhoviti. Posebno simpaticni Popovic koji zivi i radi u Rusiji i verovatno je apsolutno legalno stekao svoje bogatstvo. Zanima me samo koliko ce nesrecnika da zeznu da glasaju za njih. I generalno me zanima koliko ce ljudi u Srbiji da se opet zezne i glasa za bilo koga od ovih lopina iz politike.

Mario Bros

pre 12 godina

Neverovatna izjava. 10 milijardi bi se izduvalo na uvoz dok si rekao keks, a da ne govorim o 'pravicnoj' raspodeli kredita i vracanju. Obezbedite vi uslove da sami investitori uloze u Srbiju10 milijardi godisnje, pa da pricamo onda o ekonomskom talentu i glasanju za ultra pro rusku, anti zapadnu stranku.

Milan Nis

pre 12 godina

Ma dace RUSI 100%,samo,ako im ti i tvoj sef objasnite dje sprcaste 70 milijardi,koje su od 2000-te usle u Srbiju kao donacije i |"uspesne" privatizacije!

Dexterijus

pre 12 godina

Ovo ste trebali da uradite tokom privatizacije!!!! Da pare od nje i poneki kredit ulozite u preduzeca od vitalnog znacaja za nashu privredu, ekonomiju uopste!!!! Sa 4-5 miliardi ste mogli da "sacuvate" NIS, ulaganjima koja nepremashuju 1 miliardu,a profit vidimo danas koliki je, da ulozite u EPS da nestrepimo od nestasica struje u najhladnijim danima godine, i jos bar 20-30 fabrika, tipa Petrohemija, Hemofarm, Galenika, Azotara, i naravno vojna industrija od koje ima sve vishe para.... ali avaj...
Sad jurite kredite, ali glasaci nece "juriti" za vama ....

Jelisaveta Mičić

pre 12 godina

Ovakvim izjavama stećiće se utisak da neko planira da od Srbije napravi Rusku guberniju!
Sa svima treba sarađivati isključivo poslovno i samo tako....mi možda jesmo mala zemlja ali nismo nebitni!
I tako treba da se i ponašamo!

Dusan

pre 12 godina

ja mislim da je vase vreme proslo,kad ste imali vlasst,niste iskoristili volju naroda da nersto uradite...gospodin Kostunica nekako zaostaje tri koraka sa idejama i delima za srpski narod u celini!

Peđa

pre 12 godina

A ja sam čuo da u majčici Rusiji kukuruz rađa dva puta godišnje. Neka se g-din Popović pozabavi time da radnicima MINEL-a isplati zarade.

Pera Detlic

pre 12 godina

aahahahhahahahha....ZNACHI OVAJ NIJE NORMALAN !!!!!....pa od milijardu koje smo trazili kao kredit jedva smo dobili 200 miliona + su nam uzeli NIS...i to nas ucenjivali ti vajni "PRIJATELJI RUSI "....iskreno....VISE MI SE SVIDJA DA ME ENGLEZ MRZI NEGO DA ME RUS VOLI !!!

DONA

pre 12 godina

Kredit, pod kojim uslovima?
Nisu realizovani ni dogovoreni krediti, a bili su jedan od uslova da se bagatelno proda NIS.
A pitam se, da li ste stekli bogatstvo prodajuci "rusku maglu" Srbiji?

trofazni utikač

pre 12 godina

Da razvojem privrede se razviju i ostale državne grane od vitalnog značaja za samu zemlju...to da!
Ali nikako da postanemo nečiji rob ili pak zaduženik!
I ovako znamo kako je bilo do sada.....nudi nam se mnogo...mnogo i uzimamo...a kad bude trebalo da se vraća...neće imati ko! I onda će uslediti bankrot!
Ja to ne želim da se desi!

Kličko

pre 12 godina

Karikature od ljudi na sve strane ! kako ih nije sramota samih sebe ! Stvarno smatraju ovaj narod za stvorenja nižeg ranga ! Ljudi, rešenje su beli listići i svi trenutni lopovi u istoriju !

dESAH

pre 12 godina

Niste razumeli. 10 mlr$ se uzima da bi se omogućila povoljna klima ruskim kompanijama da uloze 100 mlr$. Tako da će Srbija kada uzme PDV rusima od 100 mlr$, znaci 18 mlr $ vratiti rusima kredit, a i ostaće 5-6 mlr $ da se podeli među DSS ...
Isti sistem ima Toma sa Kinom ...
Iskreno glasam za DS Nafta+Zlato+Elektrane+Fijat+(dodajte sami prema mestu prebivališta)= a)Dubai b)Singapur c)Luxemburg d)Sve zajedno (Odgovor staviti prema ličnim afinitetima)

Masi

pre 12 godina

Pitajte ljude koji rade u Minelu, sta je uradio Popovic od te firme. EPS prvi put posle 40 godina kupuju transformatore o Koncara. Strasno! Ona samo prodaje pricu o Lomonosovu i ostalim bajkama...

Lokica

pre 12 godina

Dokle, bre, više sa tim kreditima?!
Pa odakle ćemo posle da vraćamo? Već ste nas zadužili, dugovi do guše. Prodamo iz dana u dan, jedva sastavljamo kraj sa krajem.

Цоје

pre 12 godina

Слажем се за предлог улагања у привреду, ако је већ неопходно онда бар да се искористи како треба, док сви досадашњи узети кредити уложени у су објекте без велике важности и који нису неопходни, али за личне промоције људи са власти.

Marko

pre 12 godina

Apsolutno podrzavam ovu politiku DSS-a,nasa drzava se jako puno zaduzivala ali je novac definitivno isao u pogresne smerove,nije se lose zaduzivati ali sve to zavisi za sta!!!Uzimati kredite i ulagati u domacu industriju je nesto najbolje sto moze drzava da uradi.I Nemacka se nekada zaduzivala,ali mnogo pametno,sve pare su ulagali u industriju i zato su sad mnogo jaki.Ovo sto su do sada radili nasi polticari je ravno katastrofi!!!Mi imamo industriju samo je treba modernizovati da bi bila konkurentna naspram bogate zapadne ekonomije,jednostravno treba raditi na kvalitetu domacih proizvoda,puno pozdrava

ROMAN

pre 12 godina

A sto nebi gospodine ti vasi Rusi pomogli sami sebi,pa ulozili u svoju ogromnu drzavu,koja ako se izuzme desetak vecih gradova po drzavi,izgleda kao iz devetnaestog veka.Zaime Boga neverujem da gospoda iz DSS-a stvarno veruju toliko u Rusiju? Pa moja familija je izbegla iz Rusije za vrame dolaska komunista na vlast i progona u Gulage(a pradeda je samo bio odan drzavi,caru i svojoj zemlji)!Postoje mesta koja i dan danas lice na to vreme i koja se nisu puno promenila.U Rusiji danas asfalt imaju samo veliki gradovi a po selima(posto nije bilo Turaka i Austrougarske)nema ni kaldrme,nego blatnjavi sokaci.Nemojte nam molimo vas zamajavati sa stvarima koji se granice sa zdravom pameti.Pustite nas sa nasom mukom ovde pa kako bude,a vi ako ste se bas "zarazili"sa Rusijom idite tamo,ali bez nas gospodo!

b

pre 12 godina

U redu, ali šta je sa Kolubarom, poklonjenim NISom... Nadam se da ćete na izborima imati, kao u Vojvodini prošli put, 3%. Mada je i to puno !

gligorije

pre 12 godina

recenica koja pocinje sa "ako pobedimo", a izgovori je neko iz dss-a je u startu neozbiljna i smesna. trebalo bi da kazu "ako slucajno predjemo cenzus..."

Tip

pre 12 godina

Zvuči smešno, ali baš, al da Vas pitam jednu stvar, dal se bolje živelo 2005-06-07 kada su oni bili na vlasti ili sad? Ko se bavi biznisom zna da je tada bilo vrhunski, euro 76-80, nezaposlenost 15%, posla koliko hoćete, investicija i što je najvažnije, a možete proveriti čak i na Wikipediji, konstantno smanjivan spoljni dug. A sada?

dalmatinac

pre 12 godina

Kad cemo prestati da se hvalimo koliko mozemo kredita da dignemo pa to moze svaka vlast samo je pitanje ko ce ih vracati i gde ce te pare zavrsiti.

Mirko

pre 12 godina

Jos negativnih ocena. Evo vam teksta na analizi Dinar pliva privreda tone pa ako meni ne verujete procitajte analizu. Zivite in denial... Ne znam samo kako cete sutra objasnjavati deci izbor koji ste pravili danas.

Dragi moji sunarodnici, zelim vam samo najbolje, ja sam svoje odradio...

m anđa

pre 12 godina

Ovo je izuzetno uspešan poslovan čovek koji je na čelu ABS Holdings, u čujem sastavu je i šest fabrika bivšeg MINEL-a. Toliko je dobar privrednik da je ovih šest fabrika odveo u bankrot. Ko ne veruje, pa neka ode npr. do fabrike u Ripnju, a može naći i gomilu tekstova na internetu. Inače, iza tog holdinga uglavnom stoji ruski kapital, nažalost problematičnog porekla.

Kada već pominje kredite od Rusije, što ne pomene da ta Rusja Srbiji duguje 288.796.454,26 USD na ime klirinškog duga SSSR-a, a navodno će taj dug biti regulisan do 2016. godine. Od država bivše SFRJ, samo je Hrvatska uspela da naplati dug.

BRATISLAV

pre 12 godina

Neverovatno, ekonomski savet uzeti 10 milijardi dolara ili evra kredita.
Ko to treba da vrati jer nasi praunuci, ozbiljan covek, a toliko neozbiljnoti.

Moskovljanin

pre 12 godina

Sto je babi milo to joj se snilo.Popovic koji ni jedan dolar posla u Rusiji nije zaradio pravi ekonomski program. Potrcase Rusi u Srbijuda uloze tolike pare.demagogija

Zoran

pre 12 godina

E u tu pricu (nasa majka Rusija) bi verovao moj pokojni deda, a posto ta generacija polako nestaje, ovakve stranke jedva da ce preci cenzuz, ako ga uopste predju.

ПОЗАДИНА ДУКАТА

pre 12 godina

Сви који живе у Србији дуже од 20 година, знају да се држава Србија не сме више задуживати, јер ни унуци не би могла враћати тако велике државне камате. Једина шанса Србије су да страни капитал сам инвестира у Србију, а за то је потребан ХИТАН улазак у ЕУ.
Ови ”економисти” из Босне и Русије (Коштуница и Самарџић су правници па су их лако преварили), који жели да се држава Србија ПРЕЗАДУЖИ, фактички спречавају да страни инвеститори улажу у Србију (вероватно им одговара да улажу у суседе).

kaiser

pre 12 godina

I moja baba ume da digne kredit, pa to ne znači da ću da glasam za nju.

A, umete li vi nešto da stvorite sami? Da živite samo od svog rada, a ne kredita koji će drugi da vraćaju?

FILIP Građanska inicijativa

pre 12 godina

Polako, Popoviću! Da prvo potrošimo ONAJ ruski kredit za železnice, onaj od pre četiri godine koji stiže pa nikako da stigne. Ako tom brzinom budu stizale ruske pare, nećemo ih dočekati živi ni ti ni ja a ni Rusija.

Marija84

pre 12 godina

Danas smo dobili status kandidata. To je kao kada se ja prijavim na konkurs za posao i udjem u uzi izbor… desavalo mi se, vec, par puta. Nazalost, jos uvek sam nezaposlena.

Zuba

pre 12 godina

Evo ako ja pobedim dobicemo 100 milijardi,ovo vec postaje sa jedne strane smesno a sa druge jadno. Pa da li oni misle da su ovom narodu kolektivno izrasle magarece usi.

рабат и провизија 10%

pre 12 godina

И наравно свих 10 милијарди ће ићи преко невладиних организација оличених у фирмама Поповића ? Даћемо вам паре само гласајте за нас! Или је боље да ми уведемо европски систем па онда да живимо као људи?

Sale

pre 12 godina

A šta je hipoteka kao garancija? Srbija bez Beograda, da konačno i Beograd postane država? Bože sačuvaj me od ovakvih dušebrižnih političkih diletanata! Bolje da si rekao da će država Srbija obezbediti svakom vlasniku imovine - obradive zemlje koji proizvode poljoprivredne proizvode, realnu cenu i sigurno tržište kao što je i to Rusko. Da si rekao da će se sprovoditi zakon koji će štititi potrošače od nenormalnih marži trgovačkih distributera. Neka kaže da se ne zavaravamo jer opstanak naše države zavisi od nas samih i da nema ko da nas organizuje kako bi se ekonomski uzdigli iz ove prašine i da će se usaglasiti plan makroekonomskog razvoja čitave Srbije i pravedno raspoređivanje razvoja zemlje. Neka kaže da će Beograd od svojih poreskoh obveznika trošiti novac na adekvatan način bez usisavanja priliva od ostatka već osiromašene Srbije i da će nastaviti da pomaže u skladu sa mogućnostima one zbog koga su i postali siromašni i odbačeni. Neka kaže da će raditi za prosečnu republičku platu kao i svaki pošteni političar u civilizovanom i demokratskom svetu i da će na posao ići gradskim prevozom (političari Švetske, Norveške...) Neka obeća da će poštovati zakone i da će poništiti one zakone koji ga štite od realnosti kako bi mogao da odgovara za svoje postupke. TEK ONDA ĆU RAZMISLITI DA LI ĆE MOJE DETE OSTATI DA ŽIVI U ZEMLJI U KOJOJ JE ROĐENO ILI ĆEMO OTIĆI ODAVDE KAO ŠTO VEĆ PLANIRANO (uz pomoć sadašnje vlasti)!!!

Zli

pre 12 godina

Kako li mi gradjani izgledamo kad nam sve stranke ,bez razlike, uvaljuju ovakve fazone ? Jedni nalaze zlato i naftu, drugi dovode investitore koji se utrkuju koji ce pre ... treci ,cetvrti i peti dele so i brasno i stocnu hranu kad su izbori.... Da li je moguce da izgledamo tako glupo ?

zoran jovanovic

pre 12 godina

Zaista vrlo glupa izjava. Mi smo dostigli maksimum kreditne zaduženosti i novi krediti bi bili suprotni zakonu. Imajući iskustva sa postojećim kreditom od Rusije i ako promenimo zakon o zaduživanju dobili bi najnepovoljnije kredite.

Svi ponavljaju o delatnostima (eenergetika, infrstruktur, poljoprivreda, gradjevinarstvo) od kojih NI JEDNA NIJE VISOKOAKUMULATIVNA. Samo ulaganje u PAMET, iskorenjivanje NEPOTIZMA, PARTIJAŠTVA, KORUPCIJE, stimulisanje IDEJA i PAMETNA SOCIJALNA POLITIKA (ukidanje beneficija štrajkačima-neradnicima, propalim preduzećima, tvrdoglavnim lokalnim samoupravama) iz DECENTRALIZACIJU i PRENOS OVLAŠČENJA ODOZDO (od pojedinca prema državi) mogu pokrenuti ovu državu. Mi smo NERADNICI i NEZNALICE gledajući svet a isti ne mogu da budu na teret ono malo KVALITETNIH LJUDI koji još nisu pobegli.

petar petrovic

pre 12 godina

vi bi prvo trebali da podrzite one koji hoce da smene ovu vlast pa tek onda da se nadamo da cemo da nesto dobro da uradimo zarbiju.

dado

pre 12 godina

Svaka chast,samo ne znam kako ste uspeli,prosto Vam zavidim na ostvarenom......a da vi otvorite neku fabriku....pa zaposlite ljude,date im plate.....pa ce oni uzeti kredit.....vi nas samo ukopavate,kad uzmete kredit udarna vest....sve sam neradnik,poltron,strashno je u kom prvcu SRB ide ,ak0o ne dodje do brze smene generacija od glave,nema bolje!!!!

Laik

pre 12 godina

SNS 100 milijardi, DSS 10 milijardi...i onda će demokrate ispasti najpametrniji, najracionalniji, oni uzimaju samo kredite od 300 miliona (al' više puta godišnje, pa to još puta četiri godine mandata)

Darko Negotin

pre 12 godina

Ne, ne..Prvo neka doplate koju milijardu za Naftnu Industriju Srbije. ( 2000 pumpi i 2 rafinerije, poneko nalazište nafte i gasa...). Neka isporuče davno obećanu opremu za revitalizaciju Đerdapa....Tek onda da porazgovaramo o kreditu....

vladislav zivkovic

pre 12 godina

Ako pobedim Klicka bicu prvak aveta!To je izvesnije od kredita koji se nudi kao mamac biracima.Taj kredit bi morao biti valjano upotrebljen a ne kao dok je DSS bio na vlasti,sve traljavo,impotentno i veoma slicno komunistickim manirima u gazdovanju.Verovatno bi se otvorile nove fabrike "neprijatelja,pod strucnim vvodjstbom UDBE i KOSa.Paranoji treba hrana.I jos nesto:10 milijardi evra je malo,Srbiji za start treba oko 170 milijardi da bi ucestvovala u ekonomskoj utakmici,nije posao renoviranje vikendicwe u Belanovici ,treba demontirati partijsku drzavu,unistiti staru,dobru u tajkune transformisanu UDBU,jalov birokratski aparat,TO NE MOZE NIKO u ovom vremenu.Veliki kapital (Ma bio Ruski) ima pametnija posla,njegova priroda nije sentiment,dzep na Balkanu je busan i u novoj svetskoj podeli obecan Ankari,koja taj vilajet oduvek tretira kao buntovnicki i za odmazdu odredjen...

brica

pre 12 godina

Izvinite ja koliko znam krediti se vracaju a te kredite verovatno ce te vi iz stranke trositi a vracati mi obicni smrtnici.I vi prodajete zemlju ko i drugi, nista se nerazlikujete od ostalih stranaka.

Miroslav

pre 12 godina

Kakva je razlika medju kreditima?Nikakva....kad obezbedite nepovratnu pomoc,glasacu vas....A sta je deset milijardi,kad je zapad ulozio i dao na razne nacine 50 milijardi od 2000 pa na naovamo...

Lipi

pre 12 godina

Zar ne mislite da bi trebalo biti gotovo sa tim zaduzivanjima,sa tom losom traicijom,da cemo sve raditi tako sto ce nas kreditirati drugi...a nama je isto,da li cemo dugovati Evropi ili Rusiji,jer dug je dug...a mi nemamo vise vremena za takav luksuz...

Iva

pre 12 godina

Eto, sada imamo status kandidata, ali nemam osecaj necega, zbog cega cu se osecati rasterecenije, zbog cega ce sutra moja porodica imati vise mesa na trpezi, moja deca vise slatkisa, zbog cega ce moji roditelji imati pristojnije penzije, a svi mi zdravstveno osiguranje koje ce pokrivati sve troskove… jos uvek je osecaj jako maglovit!

Ceca65

pre 12 godina

Status je na papiru i, hvala Bogu, da smo zavrsili sa tom pricom, ali nama ta papirologija odavno predstavlja problem u stvarnom zivotu. Na primeru vizne liberalizacije, ja jos uvek ne mogu nikuda van nase granice da putujem, ne zato sto nemam putne isprave, vec zato sto nemam dovoljno finansijskih sredstava.

Perun

pre 12 godina

Eto, sada imamo status kandidata, ali nemam osecaj necega, zbog cega cu se osecati rasterecenije, zbog cega ce sutra moja porodica imati vise mesa na trpezi, moja deca vise slatkisa, zbog cega ce moji roditelji imati pristojnije penzije, a svi mi zdravstveno osiguranje koje ce pokrivati sve troskove… jos uvek je osecaj jako maglovit!

donator

pre 12 godina

poklonicu 100 milijardi engleskih funti,da se podeli politicarima koji su nas upropastili, na ravne casti,cim dobijem kredit,samo da potpisu da se vise nikad nece baviti politikom ,jer bolje potrositi i ove pare,nego da nas oni vode

promene su neophodne

pre 12 godina

Citam komentare-uglavnom negativne i bas me zanima:

Da li stvarno mislite da vlast ( ili bilo koja od stranaka vladajuce koalicije) koja za cetiri godine nije uspela da resi problem nezaposlenosti kao ni pada zivotnog standarda ce to nekim cudom uspeti u nekom (daleko bilo) buducem mandatu? I kako zamisljate da se privreda pokrene bez ulaganja? Iz kog steka? Razumem dozu averzije prema dodatnom zaduzivanju posto je dosadasnja praksa pokazala da su pare uglavnom zavrsavale u dzepovima/dzakovima pojedinaca. Da li mislite da ti pojedinci koji su pokrali Srbiju treba da peru pare ulazeci/otvarajuci/kupujuci firme? Da li je to resenje? Od necega se mora krenuti, a to su promene. I zato cu glasati za promene sve dok se u Srbiji ne bude MNOGO bolje zivelo, a ne samo prezivljavalo. (Cedu i njegov preokret necu ni da komentarisem.)

Dragan

pre 12 godina

A plate skacu na prosek od 1500E!
Lepse je bilo samo kada nam je u jednoj poodavnoj kampanju Vuk Draskovic ponudio platu od 1000DM ( a bila je 50).
Momci , ubedili ste me ,glasam za vas!

SlobodankaPo

pre 12 godina

Samo da ovi što sve rasprodaše siđu sa vlasti, pa da se udruženim snagama izborimo za bolju budućnost. Koštunica bi trebalo da podrži snage koje mogu to i da izvedu.

supervisor

pre 12 godina

A EU ce nam daje iz svojih fondova sta... poklone? Nemaju sta drugo nego da poklanjaju novac Srbiji. Isto kako ce EU da poklanja milione EUR Srbiji, tako ce i DSS obezbediti 10 milijardi kredita.

bozejko

pre 12 godina

Ukoliko DSS želi da Srbija stvarno krene napred morali bi da o tome usaglase stavove sa naprednjačkim blokom pošto koliko vidim jedino su oni u mogućnosti da smene ovu vlast.

misa

pre 12 godina

Posledice bi mogli resiti ako bi u startu uzrok resili...u prevodu treba zabraniti DSS i slicne, ljudi koji ovako lazu treba da zavrse u zatvoru oma, ratovali smo zbog takvih ocemo opet...

Ivan

pre 12 godina

Iako cu glasati za DSS, nije mi jasno, zasto se toliko zaduzujete? Ako treba, bolje je da generacije odlaze iz Srbije, zaradjuju u inostranstvu, i onda se vrate u Srbiju, naprave nesto, nego da budemo najamni radnici u sopstvenoj zemlji. Sadasnja vlada je vec na crvenoj liniji sto se tice zaduzivanja, tako da posle nje ko god se zaduzi, vodi nas u propast direktno. Naravno, oni su utabali put buducim problemima, ali ko planira jos da se zaduzuje, taj samo nastavlja taj put.

Nesto kontam

pre 12 godina

Vama bi pametnije bilo da iskrenije podrzite borbu opozicije za promenu rezima u Srbiji, nego sto mlatite praznu slamu. Ako na sledecim izborima rezim ne izgubi, nama nece pomoci ni sto milijardi necijeg kredita...

Mirko

pre 12 godina

Od silnih negativnih komentara zaboravljate samo jedno. Za 4 godine vlasti DSSa javni dug je smanjen, MMF otplacen, a privreda zabelezila rast od 6% godisnje. Sta god vi mislili o doticnom gospodinu i njegovom sefu, danasnja vlast je preuzela takvu Srbiju i danas belezi pad jedanout od 20% i jos jedan od 10% uz dovodjenje MMFa i besomucno zajmljenje i tracenje narodskih para dok privreda izumire.

Meni nije tesko da izaberem, izmedju najlosijih najbolji, svaki drugi kriterijum je za psihijatrijsko posmatranje.

Pozdrav.

Marko

pre 12 godina

Apsolutno podrzavam ovu politiku DSS-a,nasa drzava se jako puno zaduzivala ali je novac definitivno isao u pogresne smerove,nije se lose zaduzivati ali sve to zavisi za sta!!!Uzimati kredite i ulagati u domacu industriju je nesto najbolje sto moze drzava da uradi.I Nemacka se nekada zaduzivala,ali mnogo pametno,sve pare su ulagali u industriju i zato su sad mnogo jaki.Ovo sto su do sada radili nasi polticari je ravno katastrofi!!!Mi imamo industriju samo je treba modernizovati da bi bila konkurentna naspram bogate zapadne ekonomije,jednostravno treba raditi na kvalitetu domacih proizvoda,puno pozdrava

Evropska Srbija

pre 12 godina

Kakva je panika nastala u Udbi od dobijanja statusa kandidata kada se svaki dan oglasavaju glasnogovornici is DSS-a .
10 milijardi hahahah pa sto nisu Rusi dali to kada ste bili na vlasti, nego ce dati u buducnosti hahah.
Udbasko-KGB-ovska propaganda na nivou crtanog filma za malu decu.
Bice zaista crtani film na kraju igranke u Srbij, koja dolazi vrlo uskoro i kada budu pocela procesuiranja Udbasa po Srbiji.
Cekaju Udbase mnoga pitanja otvorena u Srbiji, kao i Ruske placenike.
Neka se spremaju polako, a KGB milijarde neka ostave za Holivudske niskobudzetne filmove.

nemam pojma

pre 12 godina

Ovi bi da naprave od Srbije rusku guberniju. Rusija je država sa ogromnim razlikama, od malog broja izuzetno bogatih, do ostalog siromašnog naroda na rubu preživljavanja. Da li bi to trebalo da bude uzor. Rusija raspolaže ogromnim energetskim i rudnim resursima, i od toga živi. Nema tu neke vrhunske tehnologije, sem u vojnoj industriji. A i njima kao državi ne može mnogo da se veruje, sudeći po iskustvima poslovanja sa njima još bivše države. Stalno su nam bili dužni, pa prebijali dug u "robi" i "klirinškim dolarima". A ovi iz DSS sanjaju o nekoj pravoslavnoj veledržavi, koja će im omogićiti stvaranje Velike Srbije jednog dana. Pusti snovi.

ivanbeograd

pre 12 godina

Pa ljudi da li je moguće da političari u Srbiji koriste ovako glupava obećanja pred izbore? Ovi na vlasti počeli sa zlatom, škriljcima, vetroelektranama, Nikolić pevao pesmicu pre nekih par meseci od nekih 100 milijardi evra a ovaj sad počeo da prica o ruskih 10 milijardi. Svaki ozbiljan čitalac će primetiti da je ovo jedna čista demagogija. Šta mu ovo znači ''tri glavna ekonomska cilja DSS-a zapošljavanje, razvoj privrede i rast životnog standarda''? :-). Pa to je valjda cilj svih, ali treba objasniti detaljno kako do toga doći.

Prvo za one koji ne znaju, ovaj covek je predsednik ABS holdinga, a to je sad vlasnik ABS Minela u Srbiji (Ripanj, Mladenovac, Zrenjanin). Ko ne zna neka ode na sajt kompanije. Radnicima u Minelu kasne plate mesecima, proizvodnja je skroz stala, iako je ova firma nekad davno izvozila tranformatore i elektroopremu verovali ili ne ČAK I U VREME BOMBARDOVANJA. Od jednog pristojnog plusa oterao fabrike u totalni minus. Neki od glavnih inženjera u kompaniji se davno razbežali. Tako da sačuvaj Bože ako nam on bude oporavljao energetiku, i ako nam on bude pravio transformatore i elektroopremu za nove elektrane.

Da ne pričam više o tome, ovaj čovek je jedan od onih koji je najglasnije obećavao Južni tok kad je prodat NIS. Nešto ne vidim da su cevi počele da se grade. Zainteresovani čitaoci neka pogledaju na internetu Utisak nedelje gde su gostovali on, Miša Brkić, Dušan Bajatović i još jedan iz G17+, da vidite samo kako čovek brani stavove o prodaji NIS-a i kako obrazlaže garancije za Južni tok. Tu emisiju možete videti na http://www.mefeedia.com/video/12863700. Iz te emisije se jasno vidi da od Južnog toka toga nema ništa.

Prvo ono što mi nikad neće biti jasno šta je to Popovića i ceo DSS sprečavalo da donesu tih 10 mil za vreme 4 godine vladavine od 2004 do 2008?

Da napomenem, Minel je fabrika koja je dosta svojih proizvoda izvozila upravo u zemlje IZVAN EU (Kina, neke zemlje severne afrike (Kongo, Alžir...), BiH, Cg, i ostatak regiona...). Tako da je Popović preko svoje firme imao lepu priliku da svima nama u Srbiji pokaže kako se može poslovati i opstati na tržištu bez EU, ali očigledno ništa od toga. Danas je od Minela jedino ostao poslovni prostor u Brankovoj ulici i prazne fabričke hale u Mladenovcu i Ripnju.

Ja sam inače veliki protivnik ove vlasti (pre bih dao glas Rizi Halimiju), ali zaista ne mogu da verujem da neko u Srbiji veruje da ovakvi ljudi mogu biti alternativa bilo kome.

Na kraju krajeva, Kolubara je odličan primer kako će DSS da posluje u Energetici kad dođe na vlast.


Joooooooooooooooooooj srbijoooooooooooooooooooooooo

petar petrovic

pre 12 godina

vi bi prvo trebali da podrzite one koji hoce da smene ovu vlast pa tek onda da se nadamo da cemo da nesto dobro da uradimo zarbiju.

promene su neophodne

pre 12 godina

Citam komentare-uglavnom negativne i bas me zanima:

Da li stvarno mislite da vlast ( ili bilo koja od stranaka vladajuce koalicije) koja za cetiri godine nije uspela da resi problem nezaposlenosti kao ni pada zivotnog standarda ce to nekim cudom uspeti u nekom (daleko bilo) buducem mandatu? I kako zamisljate da se privreda pokrene bez ulaganja? Iz kog steka? Razumem dozu averzije prema dodatnom zaduzivanju posto je dosadasnja praksa pokazala da su pare uglavnom zavrsavale u dzepovima/dzakovima pojedinaca. Da li mislite da ti pojedinci koji su pokrali Srbiju treba da peru pare ulazeci/otvarajuci/kupujuci firme? Da li je to resenje? Od necega se mora krenuti, a to su promene. I zato cu glasati za promene sve dok se u Srbiji ne bude MNOGO bolje zivelo, a ne samo prezivljavalo. (Cedu i njegov preokret necu ni da komentarisem.)

Sumadinac

pre 12 godina

Ako DSS dobije 1% glasova moze da smatra kako je pobedio...na nasem politickom nebu nema nesposobnije stranke...necu vise da trosim slova na njih.

1948.

pre 12 godina

DSS je odavno trebao da promeni ime u Demokratska Stranka Rusije.

Sve sto su radili i sto pokusavaju da rede,nema dodirnih tacaka sa Srbijom.
Ruska filijala u Srbiji,nista drugo.

Zex

pre 12 godina

Ovaj čovek kao da je programiran gde god se pojavi da govori: "Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija, Rusija..."

Neutralni

pre 12 godina

Kredit od Rusa od 10mlrd? Ne dao bog da DSS pobedi. Još samo kod njih da zaduže građane, pa svi da izvrše kolektivno samoubistvo.

glas bezglasnih

pre 12 godina

Ko zna možda ovaj čovek stvarno i veruje u to što priča, ali činjenica je da ljudi nikada nisu verovali u male laži tako da iz tog ugla ništa novo.

Olga

pre 12 godina

Pa šta je to, tih 10 milijardi, nagrada DSSu što uvodi Ruse na Balkan!
Hvala, samo dalje sa sve nepostojecim milijardama. Neka prvo srede svoju zemlju.

Jelisaveta Mičić

pre 12 godina

Ovakvim izjavama stećiće se utisak da neko planira da od Srbije napravi Rusku guberniju!
Sa svima treba sarađivati isključivo poslovno i samo tako....mi možda jesmo mala zemlja ali nismo nebitni!
I tako treba da se i ponašamo!

Milan

pre 12 godina

Man'te se vi tih fantastičnih ideja o milijardama. To je Tomin neprikosnoven resor. Bolje se vratite guslanju o Kosovu, tako možda i napapirčite koji glas.

Žane Šariba MrGood

pre 12 godina

Alergičan sam na reč " kredit ".
Aman ljudi, da li ste vi normalni ?
Da li vi imate pojma koliko je to 10 milijardi evra glavnice duga?
Da li vi znate koliko je to sa kamatama?
Kako može strategija razvoja da se bazira na kreditima i samo na kreditima.
Mi smo već visoko zadužena zemlja i ono što nam najmanje treba su novi krediti koji će nas još dublje zakopati.
Dosta nam je raznih Cvetkovića koji znaju samo kredite da traže i dobiju.
Krediti nisu isto što i greenfield investicije.
Tu se istaknite kao sposobni političari. Dovedite investitore koji će u Srbiju uložiti SVOJ novac. Treba im omogućiti najbolje uslove poslovanja jer će oni otvarati " zdrava " radna mesta neopterećena kreditima.
Zašto recimo da ti investitori ne budu naši bogati ljudi iz dijaspore.
Kao našim državljanima bi mogli da im ponudimo i još poneku beneficiju.
Manite se više kredita.
Treba nam svež novac koji će da vrati već uzete kredite inače odosmo pravo u dužnički ambis kao Grci.

Glorija

pre 12 godina

Haha, ovo je najsmesnije sto se moglo cuti u poslednje vreme... Prvo Toma obecava 100 milijardi, hleb od 3 dinara, a sada DSS 10 milijardi od Rusa...Ti Rusi nam nikad nisu pomogli ni u jednom smislu, nece ni sada... A DSS nas je tokom svoje vladavine posteno ojadio!

Vuk

pre 12 godina

Bili ste na vlasti od 2004.-2008.
Zasto onda nismo dobili kredite?
Za to vreme,pola Srbije spalo je pod rusima.

A NIS,kolubara,drumska mafija i ostalo,preskocicemo.

DSS treba da leti sa politicke scene.
A jodnog dana kada postanemo normalna drzava,jedan po jedan iz DSS,da odgovara za nelegalne radnje i ostalo.

Isto bi trebalo da ceka i ostale stranke.

Tip

pre 12 godina

Zvuči smešno, ali baš, al da Vas pitam jednu stvar, dal se bolje živelo 2005-06-07 kada su oni bili na vlasti ili sad? Ko se bavi biznisom zna da je tada bilo vrhunski, euro 76-80, nezaposlenost 15%, posla koliko hoćete, investicija i što je najvažnije, a možete proveriti čak i na Wikipediji, konstantno smanjivan spoljni dug. A sada?

dESAH

pre 12 godina

Niste razumeli. 10 mlr$ se uzima da bi se omogućila povoljna klima ruskim kompanijama da uloze 100 mlr$. Tako da će Srbija kada uzme PDV rusima od 100 mlr$, znaci 18 mlr $ vratiti rusima kredit, a i ostaće 5-6 mlr $ da se podeli među DSS ...
Isti sistem ima Toma sa Kinom ...
Iskreno glasam za DS Nafta+Zlato+Elektrane+Fijat+(dodajte sami prema mestu prebivališta)= a)Dubai b)Singapur c)Luxemburg d)Sve zajedno (Odgovor staviti prema ličnim afinitetima)

BOKI

pre 12 godina

Jaoj, nemojte vise kredite, jos nam samo fali da Rusima budemo duzni dodatnih 10 milijardi...
Dajte da se organizuje poljorpivreda i industrija, da se smanji administracija i drzavni aparat, da se marze trgovcima ogranice na 10%, da stanovi kostaju realno (600-700 EUR/m2)...najlakse je zaduziti se.

Liman

pre 12 godina

Uzimanje kredita do besvesti treba da me potakne da glasam za ove? Upravo od toga treba bezati. Na sta smo mi spali kada nam predizborna obecanja nude kolaps za par godina?

hej

pre 12 godina

Kad bih verovao ovim *** ipak bih glasao za Tomu, obećao čovek 100 milijardi. Dakle, niste prvi ni u šarenim lažama, ko da glasa za vas?

djole

pre 12 godina

GOSPODIN JE KUPIO FABRUKU NAMESTAJA ''LAGADO'' U BUJANOVCU PRE GODINU I PO, I OD TADA SU PRIMILI 6 MESECNIH ZARADA. LAGADO JE U BLOKADI 365 DANA GODISNJE, A NAVEDENE ZARADE SU PRIMILI PUTEM ASIGNACIJE PREKO FIRME ''INTERHOUSE'' KOJU TAKODJE POSEDUJE G-DIN POPOVIC. PRE NEKOLIKO DANA JE BIO U BUJANOVCU DA ODRZI SASTANAK SA RUKOVODSTVOM I REKAO IM JE ISTO STO I ZELJKO MITROVIC RADNICIMA TV ''AVALA'': OD PARA NEMA NISTA, PRVO IH VI NA PRAVITE ZA MENE, PA CE BITI I ZA ZARADE.
A PRETHODNO JE ISPRAZNIO MAGACINE ''LAGADA'' I ROBU PLASIRAO U RUSIJU, SA KOJOM IMAMO SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI, VEC JE ZARADIO, ALI JE NEZAJAZLJIV.
AKO CE I OVAJ DA OBECAVA PARE NA BRZAKA, JOS NISMO DOTAKLI DNO. ALI BI MOGLO VRLO BRZO DA SE DESI. ON I NJEGOV KOMARAD KOSTUNICA CE LAKO U MACICU RUSIJU.

Цоје

pre 12 godina

Слажем се за предлог улагања у привреду, ако је већ неопходно онда бар да се искористи како треба, док сви досадашњи узети кредити уложени у су објекте без велике важности и који нису неопходни, али за личне промоције људи са власти.

Kredit na kredit

pre 12 godina

Meni ovo deluje sasvim logicno. Ako je dinkic mogao da uzme izbore za 1000e zasto ne bi i ovi dss sa ovim super privlacnim kreditom
Idemo dalje, ko daje vise?
A i ta rec kredit je nekako prejaka... lepse bi zvucalo da je npr donacija... tako ispada kao da nam pare sa neba padaju

stvarno svasta

pre 12 godina

E svaka ti cast na resenju.Uzecemo kredit?Pa kredit moze da uzme ko hoce.Samo sto mora da placa i kamatu.Kakvo glupo predizborno obecanje.

igi

pre 12 godina

1) ti planiras da deo od tih 10 milijardi ode u spasavanje tvoje propale firme, odnosno holdinga.

2) vec samo prezaduzeni, novi kredit od 10 milijardi bi nas odveo u bankrot dva dana nakon dizanja tog kredita.

3) taj fazon da ce rusi da nam daju 10 milijardi...

Srle

pre 12 godina

Jel bi i za taj kamata bila skuplja od one trazisne koja se moze dobiti kao u slucaju prethodnog kredita.. ? Jel bi im morali dati i elektrodistribuciju pride za tu uslugu ?

bozejko

pre 12 godina

Ukoliko DSS želi da Srbija stvarno krene napred morali bi da o tome usaglase stavove sa naprednjačkim blokom pošto koliko vidim jedino su oni u mogućnosti da smene ovu vlast.

mrtva trka

pre 12 godina

Toma 100 milijardi, Vi 10 milijardi.Samo jos neko da namake 20 i usili smo Grcku.
Bolje za pocetak neka nam vrate NIS za 1 USD koji ste im poklonili.Bicemo zadovoljni!

Sitničar

pre 12 godina

Kada će neko obezbediti da nešto možemo i da vratimo?
Koliko sam shvatio, priča je ovakva: nećemo u Evropu, oni nam samo tovare kredite, hoće da nas upropaste. Nego ćemo od Rusa da uzmemo deset milijardi, jer su nam oni prijatelji.
Kampanja postaje sve zanimljivija, super nam se zabavljaju političari.

Siniša

pre 12 godina

Pa sad kažite da nema benefita od dobijanja kandidature, ovaj Popović je pre dobijanja obećavao 5 milijardi, sad je podigao duplo-10 milijardi...a da smo dobili i datum za pregovore bilo bi 20 milijardi...Ovi iz DSS kažu da smo prezaduženi...a guraju nas u kredit od 10 milijardi, cirkus. Vidi ti Popoviću da od Rusa dobiješ kredit za svoja preduzeća, da se vadiš iz bankrota...mani se ovih pričica.

andrej

pre 12 godina

a sto ne bi rekli dajte da napravimo proizvodnju,eto vojvodina moze da proizvede te pare samo da imate mozga kao sto nemate nego je lakse traziti kredite po svetu koje ce srbija vracati u sledecih 10tak generacija.uzas za koga napacena srbija sve treba da glasa!a nazalost isto smece od politicara ce opet doci na vlast.

Stevan

pre 12 godina

... On nasao da prica o Rusiji, ej... pa svi znamo da je upravo njegov licni interes saradnja sa Rusijom jer on vec ima firmu (ili firme) u Rusiji.

Milos

pre 12 godina

Prosto neverovatno! Pricaju o nekoj neutralnosti a vec u sledecoj recenici kazu kako se ta neutralnost odrzava uzimanjem astronomskog kredita od Rusije! Nazovite jednom stvari pravim imenom i kazite da narodu nudite rusku guberniju!

Mario Bros

pre 12 godina

Neverovatna izjava. 10 milijardi bi se izduvalo na uvoz dok si rekao keks, a da ne govorim o 'pravicnoj' raspodeli kredita i vracanju. Obezbedite vi uslove da sami investitori uloze u Srbiju10 milijardi godisnje, pa da pricamo onda o ekonomskom talentu i glasanju za ultra pro rusku, anti zapadnu stranku.

Lale

pre 12 godina

G. Popović (inače dobitnik privatizacije i tranzicije i ordena sv.Andreja) sigurno ne govori istinu, samo se deklariše da je njegova DSS najotvorenije u službi i na platnom spisku Rusije. Rusija nikome do sada takav kredit nije dala, a ne vidim razlog da bi ga dala Srbiji. Novac dobijen do sada od Rusije bio je pod nepovoljnijim uslovima od drugih kredita. ********

Zeljko

pre 12 godina

Zar nije oštrica vaših kritika ka ovoj vlasti usmerena baš na zaduživanje? Zar nismo na granici da postanemo prezaduženi? Zar sa tih 10 milijardi ne idemo daleko iznad crte zaduženosti u procentima bruto društvenog proizvoda? Nije teško uzeti kredit, to Grčka najbolje zna. Teško je kredit vratiti, a to u Grčkoj najbolje znaju. Treba li nam takav scenario? Neka se nađe neko pametan u ovoj državi i kaže kako raditi i zaraditi i trošiti SAMO zarađeno. Uostalom, to najbolje znaju građani sa velikim minusima na tekućim računima. Ako to ne valja za građane, ne valja ni za državu.

Rile PFC

pre 12 godina

Dugo ih slušamo i odavno nam je sve jasno. Šta li o tome misle njihovi bližnji? Ovaj put su prevazišli sebe (čuste li ih, ljudi!).

Milan Nis

pre 12 godina

Ma dace RUSI 100%,samo,ako im ti i tvoj sef objasnite dje sprcaste 70 milijardi,koje su od 2000-te usle u Srbiju kao donacije i |"uspesne" privatizacije!

SlobodankaPo

pre 12 godina

Samo da ovi što sve rasprodaše siđu sa vlasti, pa da se udruženim snagama izborimo za bolju budućnost. Koštunica bi trebalo da podrži snage koje mogu to i da izvedu.

zoran jovanovic

pre 12 godina

Zaista vrlo glupa izjava. Mi smo dostigli maksimum kreditne zaduženosti i novi krediti bi bili suprotni zakonu. Imajući iskustva sa postojećim kreditom od Rusije i ako promenimo zakon o zaduživanju dobili bi najnepovoljnije kredite.

Svi ponavljaju o delatnostima (eenergetika, infrstruktur, poljoprivreda, gradjevinarstvo) od kojih NI JEDNA NIJE VISOKOAKUMULATIVNA. Samo ulaganje u PAMET, iskorenjivanje NEPOTIZMA, PARTIJAŠTVA, KORUPCIJE, stimulisanje IDEJA i PAMETNA SOCIJALNA POLITIKA (ukidanje beneficija štrajkačima-neradnicima, propalim preduzećima, tvrdoglavnim lokalnim samoupravama) iz DECENTRALIZACIJU i PRENOS OVLAŠČENJA ODOZDO (od pojedinca prema državi) mogu pokrenuti ovu državu. Mi smo NERADNICI i NEZNALICE gledajući svet a isti ne mogu da budu na teret ono malo KVALITETNIH LJUDI koji još nisu pobegli.

arnold

pre 12 godina

Nisam znao da su ove patriote i vernici iz DSS tako duhoviti. Posebno simpaticni Popovic koji zivi i radi u Rusiji i verovatno je apsolutno legalno stekao svoje bogatstvo. Zanima me samo koliko ce nesrecnika da zeznu da glasaju za njih. I generalno me zanima koliko ce ljudi u Srbiji da se opet zezne i glasa za bilo koga od ovih lopina iz politike.

Kličko

pre 12 godina

Karikature od ljudi na sve strane ! kako ih nije sramota samih sebe ! Stvarno smatraju ovaj narod za stvorenja nižeg ranga ! Ljudi, rešenje su beli listići i svi trenutni lopovi u istoriju !

Streber

pre 12 godina

Nije valda. Da si rekao 10 mlrd investicija pa da se neko i primi a kredite moze da uzme ko god hoce i kad god hoce. Bankari jedva cekaju.

Kakve gluposti prica ovaj covek... Sikter bre u svoju budjavu rupicu i ne trosi nam vise vreme.

blago nama

pre 12 godina

Vi 10, Toma 100, Karic i Mira vracaju ono sto su odneli i eto nama Svajcaraca da rade za nadnicu.
Konuzin ce da im obezbedi satore i cebad gde ce i da borave dok rade i to jos na poklon.

Ivan

pre 12 godina

Izgleda da Nenad Popovic zivi u Diznilendu. Zasto od svog novca ne izgradi makar jedan deciji vrtic pa posle toga govori o kreditima koje ce da donese u Srbiju. Mozda covek misli da te kredite niko nece morati da vraca, uostalom njega to puno i ne intresuje jer njegova deca i onako ne zive u Srbiji.A sto se tice njegovog ptofesionalnog iskustva o tome najbolje govore firme koje je kupio u privatizaciji i radnici , kako u Srbiji tako i u inostrastvu.

Mirko

pre 12 godina

Jos negativnih ocena. Evo vam teksta na analizi Dinar pliva privreda tone pa ako meni ne verujete procitajte analizu. Zivite in denial... Ne znam samo kako cete sutra objasnjavati deci izbor koji ste pravili danas.

Dragi moji sunarodnici, zelim vam samo najbolje, ja sam svoje odradio...

trofazni utikač

pre 12 godina

Da razvojem privrede se razviju i ostale državne grane od vitalnog značaja za samu zemlju...to da!
Ali nikako da postanemo nečiji rob ili pak zaduženik!
I ovako znamo kako je bilo do sada.....nudi nam se mnogo...mnogo i uzimamo...a kad bude trebalo da se vraća...neće imati ko! I onda će uslediti bankrot!
Ja to ne želim da se desi!

Dusan

pre 12 godina

ja mislim da je vase vreme proslo,kad ste imali vlasst,niste iskoristili volju naroda da nersto uradite...gospodin Kostunica nekako zaostaje tri koraka sa idejama i delima za srpski narod u celini!

Iva

pre 12 godina

Eto, sada imamo status kandidata, ali nemam osecaj necega, zbog cega cu se osecati rasterecenije, zbog cega ce sutra moja porodica imati vise mesa na trpezi, moja deca vise slatkisa, zbog cega ce moji roditelji imati pristojnije penzije, a svi mi zdravstveno osiguranje koje ce pokrivati sve troskove… jos uvek je osecaj jako maglovit!

gligorije

pre 12 godina

recenica koja pocinje sa "ako pobedimo", a izgovori je neko iz dss-a je u startu neozbiljna i smesna. trebalo bi da kazu "ako slucajno predjemo cenzus..."

Sale

pre 12 godina

A šta je hipoteka kao garancija? Srbija bez Beograda, da konačno i Beograd postane država? Bože sačuvaj me od ovakvih dušebrižnih političkih diletanata! Bolje da si rekao da će država Srbija obezbediti svakom vlasniku imovine - obradive zemlje koji proizvode poljoprivredne proizvode, realnu cenu i sigurno tržište kao što je i to Rusko. Da si rekao da će se sprovoditi zakon koji će štititi potrošače od nenormalnih marži trgovačkih distributera. Neka kaže da se ne zavaravamo jer opstanak naše države zavisi od nas samih i da nema ko da nas organizuje kako bi se ekonomski uzdigli iz ove prašine i da će se usaglasiti plan makroekonomskog razvoja čitave Srbije i pravedno raspoređivanje razvoja zemlje. Neka kaže da će Beograd od svojih poreskoh obveznika trošiti novac na adekvatan način bez usisavanja priliva od ostatka već osiromašene Srbije i da će nastaviti da pomaže u skladu sa mogućnostima one zbog koga su i postali siromašni i odbačeni. Neka kaže da će raditi za prosečnu republičku platu kao i svaki pošteni političar u civilizovanom i demokratskom svetu i da će na posao ići gradskim prevozom (političari Švetske, Norveške...) Neka obeća da će poštovati zakone i da će poništiti one zakone koji ga štite od realnosti kako bi mogao da odgovara za svoje postupke. TEK ONDA ĆU RAZMISLITI DA LI ĆE MOJE DETE OSTATI DA ŽIVI U ZEMLJI U KOJOJ JE ROĐENO ILI ĆEMO OTIĆI ODAVDE KAO ŠTO VEĆ PLANIRANO (uz pomoć sadašnje vlasti)!!!

Peđa

pre 12 godina

A ja sam čuo da u majčici Rusiji kukuruz rađa dva puta godišnje. Neka se g-din Popović pozabavi time da radnicima MINEL-a isplati zarade.

Pera Detlic

pre 12 godina

aahahahhahahahha....ZNACHI OVAJ NIJE NORMALAN !!!!!....pa od milijardu koje smo trazili kao kredit jedva smo dobili 200 miliona + su nam uzeli NIS...i to nas ucenjivali ti vajni "PRIJATELJI RUSI "....iskreno....VISE MI SE SVIDJA DA ME ENGLEZ MRZI NEGO DA ME RUS VOLI !!!

DONA

pre 12 godina

Kredit, pod kojim uslovima?
Nisu realizovani ni dogovoreni krediti, a bili su jedan od uslova da se bagatelno proda NIS.
A pitam se, da li ste stekli bogatstvo prodajuci "rusku maglu" Srbiji?

sasa jokic

pre 12 godina

Evo ga Ruski spija, ko o cemu baba o ustipcima. Tri godine ne mogu 800 miliona da posalju, a ovaj prica o 10 milijardi. Pa to ne moze ni Kostunica da proguta.

Dexterijus

pre 12 godina

Ovo ste trebali da uradite tokom privatizacije!!!! Da pare od nje i poneki kredit ulozite u preduzeca od vitalnog znacaja za nashu privredu, ekonomiju uopste!!!! Sa 4-5 miliardi ste mogli da "sacuvate" NIS, ulaganjima koja nepremashuju 1 miliardu,a profit vidimo danas koliki je, da ulozite u EPS da nestrepimo od nestasica struje u najhladnijim danima godine, i jos bar 20-30 fabrika, tipa Petrohemija, Hemofarm, Galenika, Azotara, i naravno vojna industrija od koje ima sve vishe para.... ali avaj...
Sad jurite kredite, ali glasaci nece "juriti" za vama ....

m anđa

pre 12 godina

Ovo je izuzetno uspešan poslovan čovek koji je na čelu ABS Holdings, u čujem sastavu je i šest fabrika bivšeg MINEL-a. Toliko je dobar privrednik da je ovih šest fabrika odveo u bankrot. Ko ne veruje, pa neka ode npr. do fabrike u Ripnju, a može naći i gomilu tekstova na internetu. Inače, iza tog holdinga uglavnom stoji ruski kapital, nažalost problematičnog porekla.

Kada već pominje kredite od Rusije, što ne pomene da ta Rusja Srbiji duguje 288.796.454,26 USD na ime klirinškog duga SSSR-a, a navodno će taj dug biti regulisan do 2016. godine. Od država bivše SFRJ, samo je Hrvatska uspela da naplati dug.

Miroslav

pre 12 godina

Kakva je razlika medju kreditima?Nikakva....kad obezbedite nepovratnu pomoc,glasacu vas....A sta je deset milijardi,kad je zapad ulozio i dao na razne nacine 50 milijardi od 2000 pa na naovamo...

Marija84

pre 12 godina

Danas smo dobili status kandidata. To je kao kada se ja prijavim na konkurs za posao i udjem u uzi izbor… desavalo mi se, vec, par puta. Nazalost, jos uvek sam nezaposlena.

supervisor

pre 12 godina

A EU ce nam daje iz svojih fondova sta... poklone? Nemaju sta drugo nego da poklanjaju novac Srbiji. Isto kako ce EU da poklanja milione EUR Srbiji, tako ce i DSS obezbediti 10 milijardi kredita.

Ceca65

pre 12 godina

Status je na papiru i, hvala Bogu, da smo zavrsili sa tom pricom, ali nama ta papirologija odavno predstavlja problem u stvarnom zivotu. Na primeru vizne liberalizacije, ja jos uvek ne mogu nikuda van nase granice da putujem, ne zato sto nemam putne isprave, vec zato sto nemam dovoljno finansijskih sredstava.

Perun

pre 12 godina

Eto, sada imamo status kandidata, ali nemam osecaj necega, zbog cega cu se osecati rasterecenije, zbog cega ce sutra moja porodica imati vise mesa na trpezi, moja deca vise slatkisa, zbog cega ce moji roditelji imati pristojnije penzije, a svi mi zdravstveno osiguranje koje ce pokrivati sve troskove… jos uvek je osecaj jako maglovit!

b

pre 12 godina

U redu, ali šta je sa Kolubarom, poklonjenim NISom... Nadam se da ćete na izborima imati, kao u Vojvodini prošli put, 3%. Mada je i to puno !

BRATISLAV

pre 12 godina

Neverovatno, ekonomski savet uzeti 10 milijardi dolara ili evra kredita.
Ko to treba da vrati jer nasi praunuci, ozbiljan covek, a toliko neozbiljnoti.

Moskovljanin

pre 12 godina

Sto je babi milo to joj se snilo.Popovic koji ni jedan dolar posla u Rusiji nije zaradio pravi ekonomski program. Potrcase Rusi u Srbijuda uloze tolike pare.demagogija

dalmatinac

pre 12 godina

Kad cemo prestati da se hvalimo koliko mozemo kredita da dignemo pa to moze svaka vlast samo je pitanje ko ce ih vracati i gde ce te pare zavrsiti.

Фкнс 1921

pre 12 godina

Огуглали смо ми на бајке свих вас и ових на власти и опозиције. Сви сте ви иста банда!

Zoran

pre 12 godina

E u tu pricu (nasa majka Rusija) bi verovao moj pokojni deda, a posto ta generacija polako nestaje, ovakve stranke jedva da ce preci cenzuz, ako ga uopste predju.

ПОЗАДИНА ДУКАТА

pre 12 godina

Сви који живе у Србији дуже од 20 година, знају да се држава Србија не сме више задуживати, јер ни унуци не би могла враћати тако велике државне камате. Једина шанса Србије су да страни капитал сам инвестира у Србију, а за то је потребан ХИТАН улазак у ЕУ.
Ови ”економисти” из Босне и Русије (Коштуница и Самарџић су правници па су их лако преварили), који жели да се држава Србија ПРЕЗАДУЖИ, фактички спречавају да страни инвеститори улажу у Србију (вероватно им одговара да улажу у суседе).

FILIP Građanska inicijativa

pre 12 godina

Polako, Popoviću! Da prvo potrošimo ONAJ ruski kredit za železnice, onaj od pre četiri godine koji stiže pa nikako da stigne. Ako tom brzinom budu stizale ruske pare, nećemo ih dočekati živi ni ti ni ja a ni Rusija.

Laik

pre 12 godina

SNS 100 milijardi, DSS 10 milijardi...i onda će demokrate ispasti najpametrniji, najracionalniji, oni uzimaju samo kredite od 300 miliona (al' više puta godišnje, pa to još puta četiri godine mandata)

Masi

pre 12 godina

Pitajte ljude koji rade u Minelu, sta je uradio Popovic od te firme. EPS prvi put posle 40 godina kupuju transformatore o Koncara. Strasno! Ona samo prodaje pricu o Lomonosovu i ostalim bajkama...

Darko Negotin

pre 12 godina

Ne, ne..Prvo neka doplate koju milijardu za Naftnu Industriju Srbije. ( 2000 pumpi i 2 rafinerije, poneko nalazište nafte i gasa...). Neka isporuče davno obećanu opremu za revitalizaciju Đerdapa....Tek onda da porazgovaramo o kreditu....

misa

pre 12 godina

Posledice bi mogli resiti ako bi u startu uzrok resili...u prevodu treba zabraniti DSS i slicne, ljudi koji ovako lazu treba da zavrse u zatvoru oma, ratovali smo zbog takvih ocemo opet...

Dragan

pre 12 godina

A plate skacu na prosek od 1500E!
Lepse je bilo samo kada nam je u jednoj poodavnoj kampanju Vuk Draskovic ponudio platu od 1000DM ( a bila je 50).
Momci , ubedili ste me ,glasam za vas!

donator

pre 12 godina

poklonicu 100 milijardi engleskih funti,da se podeli politicarima koji su nas upropastili, na ravne casti,cim dobijem kredit,samo da potpisu da se vise nikad nece baviti politikom ,jer bolje potrositi i ove pare,nego da nas oni vode

kaiser

pre 12 godina

I moja baba ume da digne kredit, pa to ne znači da ću da glasam za nju.

A, umete li vi nešto da stvorite sami? Da živite samo od svog rada, a ne kredita koji će drugi da vraćaju?

Lokica

pre 12 godina

Dokle, bre, više sa tim kreditima?!
Pa odakle ćemo posle da vraćamo? Već ste nas zadužili, dugovi do guše. Prodamo iz dana u dan, jedva sastavljamo kraj sa krajem.

dado

pre 12 godina

Svaka chast,samo ne znam kako ste uspeli,prosto Vam zavidim na ostvarenom......a da vi otvorite neku fabriku....pa zaposlite ljude,date im plate.....pa ce oni uzeti kredit.....vi nas samo ukopavate,kad uzmete kredit udarna vest....sve sam neradnik,poltron,strashno je u kom prvcu SRB ide ,ak0o ne dodje do brze smene generacija od glave,nema bolje!!!!

vladislav zivkovic

pre 12 godina

Ako pobedim Klicka bicu prvak aveta!To je izvesnije od kredita koji se nudi kao mamac biracima.Taj kredit bi morao biti valjano upotrebljen a ne kao dok je DSS bio na vlasti,sve traljavo,impotentno i veoma slicno komunistickim manirima u gazdovanju.Verovatno bi se otvorile nove fabrike "neprijatelja,pod strucnim vvodjstbom UDBE i KOSa.Paranoji treba hrana.I jos nesto:10 milijardi evra je malo,Srbiji za start treba oko 170 milijardi da bi ucestvovala u ekonomskoj utakmici,nije posao renoviranje vikendicwe u Belanovici ,treba demontirati partijsku drzavu,unistiti staru,dobru u tajkune transformisanu UDBU,jalov birokratski aparat,TO NE MOZE NIKO u ovom vremenu.Veliki kapital (Ma bio Ruski) ima pametnija posla,njegova priroda nije sentiment,dzep na Balkanu je busan i u novoj svetskoj podeli obecan Ankari,koja taj vilajet oduvek tretira kao buntovnicki i za odmazdu odredjen...

Lipi

pre 12 godina

Zar ne mislite da bi trebalo biti gotovo sa tim zaduzivanjima,sa tom losom traicijom,da cemo sve raditi tako sto ce nas kreditirati drugi...a nama je isto,da li cemo dugovati Evropi ili Rusiji,jer dug je dug...a mi nemamo vise vremena za takav luksuz...

Zuba

pre 12 godina

Evo ako ja pobedim dobicemo 100 milijardi,ovo vec postaje sa jedne strane smesno a sa druge jadno. Pa da li oni misle da su ovom narodu kolektivno izrasle magarece usi.

ROMAN

pre 12 godina

A sto nebi gospodine ti vasi Rusi pomogli sami sebi,pa ulozili u svoju ogromnu drzavu,koja ako se izuzme desetak vecih gradova po drzavi,izgleda kao iz devetnaestog veka.Zaime Boga neverujem da gospoda iz DSS-a stvarno veruju toliko u Rusiju? Pa moja familija je izbegla iz Rusije za vrame dolaska komunista na vlast i progona u Gulage(a pradeda je samo bio odan drzavi,caru i svojoj zemlji)!Postoje mesta koja i dan danas lice na to vreme i koja se nisu puno promenila.U Rusiji danas asfalt imaju samo veliki gradovi a po selima(posto nije bilo Turaka i Austrougarske)nema ni kaldrme,nego blatnjavi sokaci.Nemojte nam molimo vas zamajavati sa stvarima koji se granice sa zdravom pameti.Pustite nas sa nasom mukom ovde pa kako bude,a vi ako ste se bas "zarazili"sa Rusijom idite tamo,ali bez nas gospodo!

рабат и провизија 10%

pre 12 godina

И наравно свих 10 милијарди ће ићи преко невладиних организација оличених у фирмама Поповића ? Даћемо вам паре само гласајте за нас! Или је боље да ми уведемо европски систем па онда да живимо као људи?

brica

pre 12 godina

Izvinite ja koliko znam krediti se vracaju a te kredite verovatno ce te vi iz stranke trositi a vracati mi obicni smrtnici.I vi prodajete zemlju ko i drugi, nista se nerazlikujete od ostalih stranaka.

Zli

pre 12 godina

Kako li mi gradjani izgledamo kad nam sve stranke ,bez razlike, uvaljuju ovakve fazone ? Jedni nalaze zlato i naftu, drugi dovode investitore koji se utrkuju koji ce pre ... treci ,cetvrti i peti dele so i brasno i stocnu hranu kad su izbori.... Da li je moguce da izgledamo tako glupo ?