Bez većih "udara" na dinar u 2012.

Beograd -- Ne treba očekivati veće udare na kurs dinara u prvoj polovini 2012, što se ne može garantovati za treći kvartal naredne godine.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. U večerašnjem dnevniki čuh glupost da menjačnice nemogu doći do dinara zbog praznika pa je dinar oslabio.
  Iako je u četvrtak NBS prodala 10 mil, a u petak 20mil eura, dinar nastavio da pada.
  Neko mora privilegovano da iznese dobit iz firmi na kraju godine.
  A dogodine sa srećom svima i kupimo dosta vazelina da lakše podnesemo bolji životni standard sa ko zna kolikim kursom.

  Svima srećna nova 2012.godina

  A ja na Dimnjaku do daljnjeg
  (Dimnjačar, 31. decembar 2011 21:42)

  # Link komentara

 2. NBS namerno opet srozava dinar od maja meseca jer je stalno spustala referentnu kamatnu stopu i kupila je tada u maju 40 miliona eura kako bi dinar poceo da slabi i oslabio je sa 97 u maju na novogodisnjih 106 dinara za samo 1 euro. Ako to neko naziva stabilnoscu valute, onda svaka cast. Dinar je valuta koja je najvise izgubila za tri godine od svih u svetu i to za 40% sa 76 u oktobru 2008 na sadasnji nivo od 106, do sada nezabelezeno u novijoj istoriji. Taj pad valute na skoro zamrznute i plate i penzije je glavni razlog svih visih cena, inflacije, odpustanja radnika, bankrote preduzeca i nelikvidnosti njihovom, a prezaduzena i privreda i gradjani su nokautirani zbog stalno visih deviznih rata. Ne ojaca li se hitno dinar i ne podigne referentna kamatna stopa sledi toalni kolaps privrede.
  (Milan, 31. decembar 2011 18:12)

  # Link komentara

 3. Pa ako Evro i Dolar padnu na nulu onda vidite kolika Vam je pokrivenost novčane mase i šta će biti sa Dinarom. Ne očekujete valda da će nekim čudom Evropa i Amerika da proizvedu i prodaju stotine triliona vredna dobra (da bi otplatile dugove)? Ipak je realna ekonomija različita od papirne i na željama za profitom bazirane ekonomije! Dakle kolika Vam je pokrivenost papira (tj. dinara) u zlatu ili drugim realnim vrednostima toliko Vam ti papiri i vrede... Naravno vi možete da vrednujete Evro, Dolar, Dinar kako hoćete .. samo pitanje je ko će sve to da Vam prihvati? Ja sigurno neću ... Kod mene vredi samo realna roba sa realnom vrednošću! A izgleda da i Rusi, Kinezi, Japanci, Indijci, Južna Amarika, itd .. takođe beže od Dolara/Evra. Eno sklapaju ljudi bilateralne sporazume za trgovisku razmenu ne u Dolarima nego u svojim valutama!
  Naravno onima koji vrednuju Dolar (ili Evro), gledaju da "velikodušno" i što je moguće više uvale isti. Bilo u vidu "investicija" ili "duga".
  Zbogom (Dolar/Evro/Dinar/...) luzeri!
  (Robna razmena, 31. decembar 2011 17:48)

  # Link komentara