Firme prodali, a radnici na ulici

Beograd -- Od 2002. u Srbiji je privatizovano 3.017 društvenih preduzeća, a 636 privatizacija je bilo neuspešno, u preduzećima gde je radilo oko 83.000 radnika.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Da kupci su krivi za sve, a agencija za privatizaciju što je nameštala tendere? Što je terala ozbiljne kupce i prodavala tajkunima? Da je ovo ozbiljna država svi ministri za privatizaciju i direktori agencija za privatizaciju bi odgovarali...
  (Boris, 1. decembar 2011 10:32)

  # Link komentara

 2. Лажу!
  Много више предузећа су гурнули под Стечај, али неће да кажу!

  Привредни Судови и Агенција за приватизацију која је шуровала у лошим приватизацијама, ИГНОРИШУ годинама права МАЛИХ Акционара, иако у великом броју предузећа имају 20%- 30% и до 49% акција!

  Жалили су се годсинама и Дтржави и Суду, СВИ ИГНОРИШУ, а сада РАСПРОДАЈУ ИМОВИНУ, а ти "приватници" беже, нико их не дира, нека из свог џепа плате ОЧИТУ деструкцију и самовољу!

  Тотално афијашко деловање, спрега Агенције за приватизациу, Судова и приватника... најлакше им је преко грбаче радника и МАЛИХ Акционара да наплате криминално управљање и деструкцију Друштвених предузећа!

  Па довољо је погледати градове по Србији, не раде фирме, раде само мали приватници и то пола њих аплицира по неколико пута код Динкићевог министарства и добијају средства, неповратна и или под врло-врло повољним условима! Стално добијају једни исти људи, отворе другу фирму, узму кредит на децу, жену, рођаке!????

  Немају Акционари НИШТА од статистике и философирања, замајавања, ...већ лепо вратите ИМОВИНУ (Акције) свим акционарима, а они који су намерно довели до неликвидности, па нека њима суди Привредни и други Судови!?
  (Морава и брда, 30. novembar 2011 18:13)

  # Link komentara