Šutanovac: Vojsci bar 500 mil. evra

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da je budžet tog ministarstva i vojske za narednu godinu projektovan na oko 53 milijarde dinara.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. bogato,znaci svakom vojniku po milion !
  (mika, 30. novembar 2011 22:59)

  # Link komentara

 2. Vojsci definitivno treba više novca, sad kad je kadrovski sređena i profesionalizovana, treba obezbediti sredstva za opremu. Zna se da se u celom svetu jako puno novca izdvaja za vojsku
  (Bojan, 30. novembar 2011 22:17)

  # Link komentara

 3. Ministar je i pre pričao kako je budžet VS mali, i kako bi trebalo da se poveća. Ako je izvodljivo, neka. Ipak gradjani Srbije najviše poverenja imaju u Vojsku, i vojska to i treba da opravda.
  (Ratka, 30. novembar 2011 21:47)

  # Link komentara

 4. Čemu izdvajanje tolike sume novca (kojeg ionako nemamo tj zadužujemo se preko svake mere) za Vojsku čije je postojanje samo formalnost? Bolje je da taj novac uložimo u infrastrukturu i privredu...
  (Goran, 30. novembar 2011 20:59)

  # Link komentara

 5. Јел се то ракеташ спрема за рат или се само фолира, слика ради утиска!
  (Ракеташ, 30. novembar 2011 19:43)

  # Link komentara

 6. Zasto? Ne sluzi nicemu, ne treba joj dati ni dinar. Ukinuti Sunatovcevo radno mesto.
  (dovla, 30. novembar 2011 19:06)

  # Link komentara

 7. Zašto Ministar Šutanovac ne podigne odlučnije svoj glas da se ne menja grb Srbije iz 2004, jer će usvajanje "papagaja" iz 2010 naneti Vojsci Srbije enormnu štetu?
  Usvajanje te fašističke karikature od grba je direktan udar na bezbednosni sistem zemlje.
  Da li se iko zapitao kako nam danas izgleda vojska i koliko novca je potrebno da više ne podsećaju na pobunjenike u Libiji?
  Da li se iko zapitao na čemu nam lete piloti i koliko mladih života dovodimo u opasnost zato što su nekome draži papagaji deformisanih kljunova, nego jaka i opremljena Vojska Srbije.
  Da li se iko zapitao da uz uniformu M10, koja se uvodi u jedinice, mora da se obezbedi i čitav niz modularnih prsluka, jer nijedna vojska više ne koristi RAP, a još manje uprtače.
  Da li se iko zapitao zašto nemožemo da imamo modernu jurišnu pušku, kao ostale zemlje u našem okruženju?
  Da rezimiram, gospodin Šutanovac je neko ko je dovoljno uticajan da može da zaustavi ovo bestijalno ludilo i sprdanje sa srpskom istorijom, samo je pitanje da li želi ili ovom Vladom vlada neko iz senke.
  Mene nećete da viditi da vraćam dug svojoj Otadžbini pod zastavom na kojoj je ta papagajska karikatura.
  A i izbori su blizu i svi mi koji smo protiv ove nebuloze smo se lepo organizovali i čekamo.
  (Slobodan, 30. novembar 2011 18:26)

  # Link komentara

 8. Sa 2 - 2,5% BDP (prosek u evropskim zemljama) izdvajanja u 2011. pala na 1,42 % BDP i to "majke mi", (daj Bože i da je to 1 % u realnosti = nemaju 'leba da jedu), a Predsednik kuka kako država nema državnih potencijala da brani bilo šta, namera je da se Vojska sa 1 milijarde evra izdvajanja od pre nekoliko godina svede na 500 miliona evra i time valjda odbrane nacionalni interesi tako što će se štedeti na svemu i svačemu, pljuvati po Vojsci kako nam ničemu ne služi, obesmišljavati sve u ovoj državi počevši od Crkve, Vojske i ostalih institucija kojima narod veruje, i onda je krug zatvoren, razbijeni smo skroz, možemo samo da posmatramo kako nam se sve raspada a mi nemamo "državnih potencijala" da branimo bilo šta, tj. pozadina na izvolte...
  (dr, 30. novembar 2011 18:15)

  # Link komentara

 9. Укинуто служење војног рока, смањена војска!?

  Шта то значи кад Апотекари налепе на излог; "Примамо Војне рецепте"!???
  Јели то остатак од Војске у привилегованом положају, ко то финансира, ко одлучује о тим рецептима, ко плаћа!????
  (Морава и брда, 30. novembar 2011 17:34)

  # Link komentara