Sreda, 30.11.2011.

14:25

Đilas: Gradimo Sremsku gazelu /FOTO

Most na Savi kod Obrenovca, vredan 1,5 milijardi dinara, završen je danas, a sutra će biti pušten u saobraćaj.

Izvor: Beta

Ðilas: Gradimo Sremsku gazelu /FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Lady D

pre 12 godina

Pitam se samo da li je ovo pravi trenutak za slikanje na mostu, dok narod na Kosovu i Metohiji ne zna šta će s njim biti? Mislim da ništa više neće pomoći ovoj vlasti na izborima. Dolazi vreme kada ćemo im konačno reći šta mislimo o njima.

Progarac

pre 12 godina

Dajte ljudi, ovo je smesno. To je most koji je otpocet pocetkom devedesetih, Covic je zasluzan za izgradnju prolaza za toplovod i tada je bio gradonacelnik. Ovo je 80% Covicev, a ne Djilasov projekat!

Kibo

pre 12 godina

Svaka cast za most! Izbori nisu sutra vec za pola godine. Ali psi lutalice, 60 dinara za kartu za prevoz u koji ne mozes ni da udjes kamoli sednes, ne izgradnja novih parking mesta, a izgradnja novih zgrada na Zvezadri i Vracaru, sem ono sto je oteo parking servis... - katastrofa

svasta

pre 12 godina

Citam komentare pa mislim--pljuju kad se gradi, pljuju sto se ne gradi. Nama se nikada ne moze udovoljiti. pa sta ima veze sto je pred izbore, pa tako se radi svudu u svetu--pred izbore, dakako. Vazno je da imamo mostove, i ruzne i lepe i skupe i jeftine. Dosta kukumakanja.

Petar-AUS

pre 12 godina

Kada sam ziveo u Srbiji,bilo je mnogo gradova,gradica,palanki,sela i naseljenih mesta.

Sada kada citam preko interneta,samo se spominje Beograd.
Sta se desilo sa mojim rodnim mestom? Jel jos ima tamo ljudi?
Nema nikog? Cela Srbija zivi u Beogradu?

Popovic

pre 12 godina

Sva sreca sto celoj Srbiji ne treba nijedan most.
Puteva jos manje. Ovde sve to raste,samo od sebe...

Kako je Beograd funkcionisao bez silnih mostova,kada ih toliko gradite?

Roberto_Schiavone

pre 12 godina

Stvarno bih voleo da nisam chlan DS-a samo iz jednog razloga,da mogu Djilasu da kazhem jedno veliko hvala kao Beogradjanin.

alexandarBg

pre 12 godina

Cestitke Gradonacelniku Djilasu na jos jednom realizovanom planu koji je resio da uradi ili tacnije da kazem zavrsi tudji domaci zadatak :) .. Neko je ovde uporedio ovaj most sa mostom na Adi I reko da je maksimalna duzina raspona tog mosta je 376m. iskreno mislim da je nesto pogresio I da te ispravim samo da nebudes u zabludi Novi most, sa centralnim stubom visokim 200 metara, dugačak je ukupno 964 metra i širok 45 metara, imaće šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze. Ovaj most nikako nemozes porediti sa ovim u obrenovcu jel ni po cemu nije slican a ni protok sabobracaja nece biti isti kao sa onim na adi pa ne dovodi u zabludu laike koji se ne razumeju . ist tako mostovi se ne grade I cena kostanja im nije po kilometru vec po m2.

Davvor

pre 12 godina

Svidelo se to ovde nekima ili ne I hteli oni to da priznaju ili ne .jedno je sigurno koliko god kritikovali (bez osnova) Djilasa samo mu vise dajete motiv i zelju da uspehe nize I nize jedan za drugim ,I da, opet se poklopilo pred izbore ali ovaj put se nije kalkulisalo da se pred izbore zapocne nesto kao sto je ovaj most I bio zapocet jos 1994 vec se krenulo jos pre 9 meseci I zavrsilo bez kalkulisanja to sto neko kaze da se ova vlast kako sprema za izbore, pa ubrzano gradi je apsurdno kada svi dobro znamo da nijje gubila ni dana od kako je izabrana I nisu se samo mostovi gradili 3 godine gradilo se dota toga skole, vrtici, fitness parkova kilometri asvaltiranih ulica nova obdanista novi mostovi ,samo se budala ne bi radovala svemu ovome .

Podrzacemo!

pre 12 godina

Pa, ovaj covek je neverovatan! Cak i kad su sve vesti sivo-crne, on se pojavi i anulira ih! Zaista neko ko je tokom svog mandata popravljao i ulice i skole i mostove, a i raspolozenje Beogradjana! Ako ga ne podrzimo opet, onda stvarno nismo fer!

Marko

pre 12 godina

Jos jedna potvrda kako su dela veca od reci I kako jedan ne tako veliki most ali veliki za stanovnike ovog kraja ima veliki znacaj koji su cekali jos od davne ‘94 god I tada su se radovali ali radosti je posle tri godine dosao kraj. Danasnjim zavrsetkom I otvaranjem mosta koje je najavljeno za sutra gradske vlasti na celu sa Gradonacelnikom Draganom Djilasom ponovo pokazuju kako zele ravnomeran razvoj svih opstina u Beogradu, posle otpocinjanja radova na putu Lazarevac- Cibutkovica. Sama resenost da se most koji je otoceo sa izgradnjom jos 1994 godine zavrsi u istoj godini I to samo za 9meseci pokazuje mi da ova gradska vlast zeli I radi posao za koji je izabrana . Hvala Draganu jos jednom I samo neka nastavi tim tempom ,iskreno se nadam da se nece zamoriti I d ace nam grad jos vise razviti.

Marko

pre 12 godina

Prilicno neumesni komentari ljudi koji se ne razumeju ni u sta. S obzirom da most nije pipnut od 1997., prakticno potrebni radovi su kao da su most radili nanovo. Nema veze da li je to za izbornu kampanju, ti radnici su zavrsili veoma koristan posao, duplo korisniji od poslanika koji samo to rade 20 godina i nista drugo nikad nisu radili a onda pametuju kako oni zanju najbolje - znate na koga mislim . A da nije bilo Djilasa ipak ne bi bio nikad zavrsen, a most na Adi verovatno nikad ni zapocet. A Nikola Hajdin koga tako ogovaraju je takav strucnjak svetskog glasa da bi ljude koji pricaju gluposti trebalo da bude sramota sto se uopste javljaju da pricaju stvari koje ne razumeju.

Ivan

pre 12 godina

Kada neko radi on to zapravo radi i drzi do toga sto je resio da napravi onda sam bez ikakve sumnje siguran da imamo pravog gradonacelnika koga ne zanimaju jeftine predizborne price koje posle izbora brzo padaju u zaborav. Pitam se sta su radili oni pre njega kada je taj most sada napravljen takjo brzo . Zasto se otpocelo pa stalo I da li su tada pare koje su odvojene za njegovu izgradnju otisle nekome u dzep I kome . Odusevljen sam sto ce taj most sutra napokon posle 17godina napokon olaksati nama iz Obrenovca da jos brze stizemo do centra grada ovo je moment koji smo dugo cekali I jos jednom sve zahvalnosti Draganu na ovoj realizaciji.Hvala.

Margareta

pre 12 godina

Ma jel moguće da su najzad sazidali ta j mostić , vala 15 godina ga grade ,do sada su trebali i koridor 10 i 11 i 12 da urade koliko su obećavali!

savski kej

pre 12 godina

****, most je bio i postojao.Gradjen je za vreme 90-tih a bio je planiran i za cevovod tople vode koja bi slzila za smanjenje troskova prilikom grejanja i dogrevanje vrele vode koja je inace otpad termo elektrane OBRENOVAC.
Most je srusen tokom bombardovanja.Vozim tamo bciklji i kod mosta mi je inace okretnica,pa sam upucen ko je radio i koliko.
Djilas je samo zasluzan za obnovu mosta,ali ne i gradnju

perun_u

pre 12 godina

To je već viđeno pred izbore još iz Miloševićeve ere. Ništa novo. Narod će da gleda u svoj novčanik pred izbore koji je sve tanji i tanji.

M012Z

pre 12 godina

Ima li nesto novo u DS/u osim mostova? Od 2004. do 2011. je sedam godina raspona, sto je u politickom zargonu dva mandata i dve kampanje. Most na Adi ce brze i sve slucajno stize za kampanju, u pravi cas/kao slucajno. Retroaktivno do glasova sa ozbiljnim rupama u vremenu, kao kljuc za promenu kolektivnog secanja biraca. Sada ce opet birati ime za most i slikati se. Ako je utehu, barem ce to ostati, samo se nadam da ga nece servisirati kao Gazelu nakon pet ili sest godina.

Sone

pre 12 godina

Cestitke Draganu Djilasu, ali jos vece cestitke radnicima kojima
nije smetalo ni sunce ,ni hladnoca, ni kisa, ni vetar da ovaj koristan
most zavrse. Pa nismo mi iz Srbije lenji. Naprotiv.

Juznjak

pre 12 godina

Da li je ovo onaj ravnomerni razvoj Srbije koji nam je DS obecavao na izborima??!!
Svi za Beograd, ukljucujuci i sever Kosova. Dizite barikade, palite kamione i traktore i u novi zivot kod Djilasa, da vidite sta je raj.
Obicna lazovska banda!!!

Mario

pre 12 godina

Zasto uvek pred izbore? Zasto uvek na isti nacin? Postalo je monotono, gradjani ne prepoznaju novine… Djilas se pokazao prevazidjenim i nema cime da zadivi ni one koji su ga glasali na prethodnim izborima. Vreme je za promene! Napred, sa boljim kandidatom!

Alex26

pre 12 godina

O ovom mostu se vrlo malo govorilo, do pre neki dan nisam ni znao da se radi. Sve u svemu, olakšaće život narodu koji tamo živi, što je odlično.

Марко

pre 12 godina

Предлажем да га назовете ”Још један мост на Сави” или ”Мост код Обреновца”, или ”Мост за аутомобиле”.

Ivana

pre 12 godina

Znaci sada cemo mi iz Obrenovca stizati do Surcina za nekoliko
minuta umesto da vise od sat vremena cekamo, da se nerviramo, da
gubimo zivce i novac za benzin, da nikada ne znamo sta da kazemo
prijateljima kada cemo kod njih doci na slavu. Evo dokaza da kad se
nesto hoce onda to i moze.

Surcinac

pre 12 godina

Pocecu da ga koristim vec od sutra! Ovo cekamo ravno 18 godina!!! Napokon je i ovo postao deo Beograda. Velika stvar i za sve nas koji zivimo u Surcinu.

Marko

pre 12 godina

Bilo ko se mogao zaduziti i prezaduziti, pa opet bi osim mosta imali jos nesto! Ali ne… dzepovi demokrata su preduboki! E, pa, dosta je bilo!

Očigled

pre 12 godina

Ako malo bolje pogledate priložene slike, videćete da je korisna širina mosta 6 metara (dve saobraćajne trake po 3 metra). Ostatak do navodnih 14,5 metara čine čelične konstrukcije mosta, kao i dva trotoara, koji su pomoćne konstrukcije.

pa da

pre 12 godina

Da li neko mozda zna kojim dobrom (i u kojoj funkciji) se po ovom hladnom danu i Coki Covic nasao u ovoj veseloj skupini setaca preko nedovrsenih mostova?
unapred zahvalan

Dejan C.

pre 12 godina

Da napomenem: taj most je već dugi niz godina u funkciji - koristio se za cevovod. Ove godine su dodali i asfaltni put za kola. To, naravno, nije mali poduhvat, ali nije ni ravno izgradnji novog mosta.

Mirko

pre 12 godina

Evo primera da zapoceto moze i da se zavrsi. Dopada mi se sto ovaj
beogradski gradonacelnik ne obazire na gluposti koje govore neuspesni
i veciti opozicioni politicari nego radi. MOzda ovaj most nije
spektakularan kao onaj na Adi ali ce biti veliko olakasanje za sve
koji prolaze ovim pute. Iskrene cestitke i iskrena zavist vama iz
Beograda od mene iz Vranja.

Kobac

pre 12 godina

Ubedjivali ste nas da most na Adi mora da ima pilon, da stubovi ne bi ometali plovidbu. Taj most prema raznim procenama kosta preko 400 miliona evra a maksimalna duzina raspona tog mosta je 376m.
Novi most kod Obrenovca ima veci raspon i kostao je neuporedivo manje (OK, slazem se da je neuporedivo ruzniji!). Hocu da kazem da smo mogli i jeftinije da prodjemo sa mostom bez pilona, koji bi bio podjednako lep

vLADIMIR

pre 12 godina

Cestitam graditeljima, pre svega bravo gradonacelnice. Radis za ovu zemlju i Beograd dostojanstveno i casno, kvalifikovano i strucno kako si i obecao kada smo te izabrali. Pozdrav i hvala

miroslavj

pre 12 godina

"Dulić je istakao da su takvi građevisnki radovi započinjani a da nisu završavani, kao i da su ranije otvarana gradilišta koja nisu završavana." Pa Tadic stalno otvara mostove, puteve, fabrike... koji nisu ni blizu zavrsetka, neke i vise puta.

Dejan C.

pre 12 godina

Da napomenem: taj most je već dugi niz godina u funkciji - koristio se za cevovod. Ove godine su dodali i asfaltni put za kola. To, naravno, nije mali poduhvat, ali nije ni ravno izgradnji novog mosta.

Марко

pre 12 godina

Предлажем да га назовете ”Још један мост на Сави” или ”Мост код Обреновца”, или ”Мост за аутомобиле”.

savski kej

pre 12 godina

****, most je bio i postojao.Gradjen je za vreme 90-tih a bio je planiran i za cevovod tople vode koja bi slzila za smanjenje troskova prilikom grejanja i dogrevanje vrele vode koja je inace otpad termo elektrane OBRENOVAC.
Most je srusen tokom bombardovanja.Vozim tamo bciklji i kod mosta mi je inace okretnica,pa sam upucen ko je radio i koliko.
Djilas je samo zasluzan za obnovu mosta,ali ne i gradnju

Mirko

pre 12 godina

Evo primera da zapoceto moze i da se zavrsi. Dopada mi se sto ovaj
beogradski gradonacelnik ne obazire na gluposti koje govore neuspesni
i veciti opozicioni politicari nego radi. MOzda ovaj most nije
spektakularan kao onaj na Adi ali ce biti veliko olakasanje za sve
koji prolaze ovim pute. Iskrene cestitke i iskrena zavist vama iz
Beograda od mene iz Vranja.

Kobac

pre 12 godina

Ubedjivali ste nas da most na Adi mora da ima pilon, da stubovi ne bi ometali plovidbu. Taj most prema raznim procenama kosta preko 400 miliona evra a maksimalna duzina raspona tog mosta je 376m.
Novi most kod Obrenovca ima veci raspon i kostao je neuporedivo manje (OK, slazem se da je neuporedivo ruzniji!). Hocu da kazem da smo mogli i jeftinije da prodjemo sa mostom bez pilona, koji bi bio podjednako lep

perun_u

pre 12 godina

To je već viđeno pred izbore još iz Miloševićeve ere. Ništa novo. Narod će da gleda u svoj novčanik pred izbore koji je sve tanji i tanji.

vLADIMIR

pre 12 godina

Cestitam graditeljima, pre svega bravo gradonacelnice. Radis za ovu zemlju i Beograd dostojanstveno i casno, kvalifikovano i strucno kako si i obecao kada smo te izabrali. Pozdrav i hvala

Ivana

pre 12 godina

Znaci sada cemo mi iz Obrenovca stizati do Surcina za nekoliko
minuta umesto da vise od sat vremena cekamo, da se nerviramo, da
gubimo zivce i novac za benzin, da nikada ne znamo sta da kazemo
prijateljima kada cemo kod njih doci na slavu. Evo dokaza da kad se
nesto hoce onda to i moze.

Očigled

pre 12 godina

Ako malo bolje pogledate priložene slike, videćete da je korisna širina mosta 6 metara (dve saobraćajne trake po 3 metra). Ostatak do navodnih 14,5 metara čine čelične konstrukcije mosta, kao i dva trotoara, koji su pomoćne konstrukcije.

Margareta

pre 12 godina

Ma jel moguće da su najzad sazidali ta j mostić , vala 15 godina ga grade ,do sada su trebali i koridor 10 i 11 i 12 da urade koliko su obećavali!

Alex26

pre 12 godina

O ovom mostu se vrlo malo govorilo, do pre neki dan nisam ni znao da se radi. Sve u svemu, olakšaće život narodu koji tamo živi, što je odlično.

miroslavj

pre 12 godina

"Dulić je istakao da su takvi građevisnki radovi započinjani a da nisu završavani, kao i da su ranije otvarana gradilišta koja nisu završavana." Pa Tadic stalno otvara mostove, puteve, fabrike... koji nisu ni blizu zavrsetka, neke i vise puta.

Marko

pre 12 godina

Bilo ko se mogao zaduziti i prezaduziti, pa opet bi osim mosta imali jos nesto! Ali ne… dzepovi demokrata su preduboki! E, pa, dosta je bilo!

Mario

pre 12 godina

Zasto uvek pred izbore? Zasto uvek na isti nacin? Postalo je monotono, gradjani ne prepoznaju novine… Djilas se pokazao prevazidjenim i nema cime da zadivi ni one koji su ga glasali na prethodnim izborima. Vreme je za promene! Napred, sa boljim kandidatom!

Juznjak

pre 12 godina

Da li je ovo onaj ravnomerni razvoj Srbije koji nam je DS obecavao na izborima??!!
Svi za Beograd, ukljucujuci i sever Kosova. Dizite barikade, palite kamione i traktore i u novi zivot kod Djilasa, da vidite sta je raj.
Obicna lazovska banda!!!

Surcinac

pre 12 godina

Pocecu da ga koristim vec od sutra! Ovo cekamo ravno 18 godina!!! Napokon je i ovo postao deo Beograda. Velika stvar i za sve nas koji zivimo u Surcinu.

Sone

pre 12 godina

Cestitke Draganu Djilasu, ali jos vece cestitke radnicima kojima
nije smetalo ni sunce ,ni hladnoca, ni kisa, ni vetar da ovaj koristan
most zavrse. Pa nismo mi iz Srbije lenji. Naprotiv.

M012Z

pre 12 godina

Ima li nesto novo u DS/u osim mostova? Od 2004. do 2011. je sedam godina raspona, sto je u politickom zargonu dva mandata i dve kampanje. Most na Adi ce brze i sve slucajno stize za kampanju, u pravi cas/kao slucajno. Retroaktivno do glasova sa ozbiljnim rupama u vremenu, kao kljuc za promenu kolektivnog secanja biraca. Sada ce opet birati ime za most i slikati se. Ako je utehu, barem ce to ostati, samo se nadam da ga nece servisirati kao Gazelu nakon pet ili sest godina.

Petar-AUS

pre 12 godina

Kada sam ziveo u Srbiji,bilo je mnogo gradova,gradica,palanki,sela i naseljenih mesta.

Sada kada citam preko interneta,samo se spominje Beograd.
Sta se desilo sa mojim rodnim mestom? Jel jos ima tamo ljudi?
Nema nikog? Cela Srbija zivi u Beogradu?

svasta

pre 12 godina

Citam komentare pa mislim--pljuju kad se gradi, pljuju sto se ne gradi. Nama se nikada ne moze udovoljiti. pa sta ima veze sto je pred izbore, pa tako se radi svudu u svetu--pred izbore, dakako. Vazno je da imamo mostove, i ruzne i lepe i skupe i jeftine. Dosta kukumakanja.

pa da

pre 12 godina

Da li neko mozda zna kojim dobrom (i u kojoj funkciji) se po ovom hladnom danu i Coki Covic nasao u ovoj veseloj skupini setaca preko nedovrsenih mostova?
unapred zahvalan

Roberto_Schiavone

pre 12 godina

Stvarno bih voleo da nisam chlan DS-a samo iz jednog razloga,da mogu Djilasu da kazhem jedno veliko hvala kao Beogradjanin.

alexandarBg

pre 12 godina

Cestitke Gradonacelniku Djilasu na jos jednom realizovanom planu koji je resio da uradi ili tacnije da kazem zavrsi tudji domaci zadatak :) .. Neko je ovde uporedio ovaj most sa mostom na Adi I reko da je maksimalna duzina raspona tog mosta je 376m. iskreno mislim da je nesto pogresio I da te ispravim samo da nebudes u zabludi Novi most, sa centralnim stubom visokim 200 metara, dugačak je ukupno 964 metra i širok 45 metara, imaće šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze. Ovaj most nikako nemozes porediti sa ovim u obrenovcu jel ni po cemu nije slican a ni protok sabobracaja nece biti isti kao sa onim na adi pa ne dovodi u zabludu laike koji se ne razumeju . ist tako mostovi se ne grade I cena kostanja im nije po kilometru vec po m2.

Progarac

pre 12 godina

Dajte ljudi, ovo je smesno. To je most koji je otpocet pocetkom devedesetih, Covic je zasluzan za izgradnju prolaza za toplovod i tada je bio gradonacelnik. Ovo je 80% Covicev, a ne Djilasov projekat!

Marko

pre 12 godina

Jos jedna potvrda kako su dela veca od reci I kako jedan ne tako veliki most ali veliki za stanovnike ovog kraja ima veliki znacaj koji su cekali jos od davne ‘94 god I tada su se radovali ali radosti je posle tri godine dosao kraj. Danasnjim zavrsetkom I otvaranjem mosta koje je najavljeno za sutra gradske vlasti na celu sa Gradonacelnikom Draganom Djilasom ponovo pokazuju kako zele ravnomeran razvoj svih opstina u Beogradu, posle otpocinjanja radova na putu Lazarevac- Cibutkovica. Sama resenost da se most koji je otoceo sa izgradnjom jos 1994 godine zavrsi u istoj godini I to samo za 9meseci pokazuje mi da ova gradska vlast zeli I radi posao za koji je izabrana . Hvala Draganu jos jednom I samo neka nastavi tim tempom ,iskreno se nadam da se nece zamoriti I d ace nam grad jos vise razviti.

Popovic

pre 12 godina

Sva sreca sto celoj Srbiji ne treba nijedan most.
Puteva jos manje. Ovde sve to raste,samo od sebe...

Kako je Beograd funkcionisao bez silnih mostova,kada ih toliko gradite?

Podrzacemo!

pre 12 godina

Pa, ovaj covek je neverovatan! Cak i kad su sve vesti sivo-crne, on se pojavi i anulira ih! Zaista neko ko je tokom svog mandata popravljao i ulice i skole i mostove, a i raspolozenje Beogradjana! Ako ga ne podrzimo opet, onda stvarno nismo fer!

Ivan

pre 12 godina

Kada neko radi on to zapravo radi i drzi do toga sto je resio da napravi onda sam bez ikakve sumnje siguran da imamo pravog gradonacelnika koga ne zanimaju jeftine predizborne price koje posle izbora brzo padaju u zaborav. Pitam se sta su radili oni pre njega kada je taj most sada napravljen takjo brzo . Zasto se otpocelo pa stalo I da li su tada pare koje su odvojene za njegovu izgradnju otisle nekome u dzep I kome . Odusevljen sam sto ce taj most sutra napokon posle 17godina napokon olaksati nama iz Obrenovca da jos brze stizemo do centra grada ovo je moment koji smo dugo cekali I jos jednom sve zahvalnosti Draganu na ovoj realizaciji.Hvala.

Davvor

pre 12 godina

Svidelo se to ovde nekima ili ne I hteli oni to da priznaju ili ne .jedno je sigurno koliko god kritikovali (bez osnova) Djilasa samo mu vise dajete motiv i zelju da uspehe nize I nize jedan za drugim ,I da, opet se poklopilo pred izbore ali ovaj put se nije kalkulisalo da se pred izbore zapocne nesto kao sto je ovaj most I bio zapocet jos 1994 vec se krenulo jos pre 9 meseci I zavrsilo bez kalkulisanja to sto neko kaze da se ova vlast kako sprema za izbore, pa ubrzano gradi je apsurdno kada svi dobro znamo da nijje gubila ni dana od kako je izabrana I nisu se samo mostovi gradili 3 godine gradilo se dota toga skole, vrtici, fitness parkova kilometri asvaltiranih ulica nova obdanista novi mostovi ,samo se budala ne bi radovala svemu ovome .

Marko

pre 12 godina

Prilicno neumesni komentari ljudi koji se ne razumeju ni u sta. S obzirom da most nije pipnut od 1997., prakticno potrebni radovi su kao da su most radili nanovo. Nema veze da li je to za izbornu kampanju, ti radnici su zavrsili veoma koristan posao, duplo korisniji od poslanika koji samo to rade 20 godina i nista drugo nikad nisu radili a onda pametuju kako oni zanju najbolje - znate na koga mislim . A da nije bilo Djilasa ipak ne bi bio nikad zavrsen, a most na Adi verovatno nikad ni zapocet. A Nikola Hajdin koga tako ogovaraju je takav strucnjak svetskog glasa da bi ljude koji pricaju gluposti trebalo da bude sramota sto se uopste javljaju da pricaju stvari koje ne razumeju.

Kibo

pre 12 godina

Svaka cast za most! Izbori nisu sutra vec za pola godine. Ali psi lutalice, 60 dinara za kartu za prevoz u koji ne mozes ni da udjes kamoli sednes, ne izgradnja novih parking mesta, a izgradnja novih zgrada na Zvezadri i Vracaru, sem ono sto je oteo parking servis... - katastrofa

Lady D

pre 12 godina

Pitam se samo da li je ovo pravi trenutak za slikanje na mostu, dok narod na Kosovu i Metohiji ne zna šta će s njim biti? Mislim da ništa više neće pomoći ovoj vlasti na izborima. Dolazi vreme kada ćemo im konačno reći šta mislimo o njima.

Kobac

pre 12 godina

Ubedjivali ste nas da most na Adi mora da ima pilon, da stubovi ne bi ometali plovidbu. Taj most prema raznim procenama kosta preko 400 miliona evra a maksimalna duzina raspona tog mosta je 376m.
Novi most kod Obrenovca ima veci raspon i kostao je neuporedivo manje (OK, slazem se da je neuporedivo ruzniji!). Hocu da kazem da smo mogli i jeftinije da prodjemo sa mostom bez pilona, koji bi bio podjednako lep

vLADIMIR

pre 12 godina

Cestitam graditeljima, pre svega bravo gradonacelnice. Radis za ovu zemlju i Beograd dostojanstveno i casno, kvalifikovano i strucno kako si i obecao kada smo te izabrali. Pozdrav i hvala

Mirko

pre 12 godina

Evo primera da zapoceto moze i da se zavrsi. Dopada mi se sto ovaj
beogradski gradonacelnik ne obazire na gluposti koje govore neuspesni
i veciti opozicioni politicari nego radi. MOzda ovaj most nije
spektakularan kao onaj na Adi ali ce biti veliko olakasanje za sve
koji prolaze ovim pute. Iskrene cestitke i iskrena zavist vama iz
Beograda od mene iz Vranja.

Sone

pre 12 godina

Cestitke Draganu Djilasu, ali jos vece cestitke radnicima kojima
nije smetalo ni sunce ,ni hladnoca, ni kisa, ni vetar da ovaj koristan
most zavrse. Pa nismo mi iz Srbije lenji. Naprotiv.

Margareta

pre 12 godina

Ma jel moguće da su najzad sazidali ta j mostić , vala 15 godina ga grade ,do sada su trebali i koridor 10 i 11 i 12 da urade koliko su obećavali!

Podrzacemo!

pre 12 godina

Pa, ovaj covek je neverovatan! Cak i kad su sve vesti sivo-crne, on se pojavi i anulira ih! Zaista neko ko je tokom svog mandata popravljao i ulice i skole i mostove, a i raspolozenje Beogradjana! Ako ga ne podrzimo opet, onda stvarno nismo fer!

Očigled

pre 12 godina

Ako malo bolje pogledate priložene slike, videćete da je korisna širina mosta 6 metara (dve saobraćajne trake po 3 metra). Ostatak do navodnih 14,5 metara čine čelične konstrukcije mosta, kao i dva trotoara, koji su pomoćne konstrukcije.

Marko

pre 12 godina

Bilo ko se mogao zaduziti i prezaduziti, pa opet bi osim mosta imali jos nesto! Ali ne… dzepovi demokrata su preduboki! E, pa, dosta je bilo!

perun_u

pre 12 godina

To je već viđeno pred izbore još iz Miloševićeve ere. Ništa novo. Narod će da gleda u svoj novčanik pred izbore koji je sve tanji i tanji.

Petar-AUS

pre 12 godina

Kada sam ziveo u Srbiji,bilo je mnogo gradova,gradica,palanki,sela i naseljenih mesta.

Sada kada citam preko interneta,samo se spominje Beograd.
Sta se desilo sa mojim rodnim mestom? Jel jos ima tamo ljudi?
Nema nikog? Cela Srbija zivi u Beogradu?

miroslavj

pre 12 godina

"Dulić je istakao da su takvi građevisnki radovi započinjani a da nisu završavani, kao i da su ranije otvarana gradilišta koja nisu završavana." Pa Tadic stalno otvara mostove, puteve, fabrike... koji nisu ni blizu zavrsetka, neke i vise puta.

Dejan C.

pre 12 godina

Da napomenem: taj most je već dugi niz godina u funkciji - koristio se za cevovod. Ove godine su dodali i asfaltni put za kola. To, naravno, nije mali poduhvat, ali nije ni ravno izgradnji novog mosta.

Ivana

pre 12 godina

Znaci sada cemo mi iz Obrenovca stizati do Surcina za nekoliko
minuta umesto da vise od sat vremena cekamo, da se nerviramo, da
gubimo zivce i novac za benzin, da nikada ne znamo sta da kazemo
prijateljima kada cemo kod njih doci na slavu. Evo dokaza da kad se
nesto hoce onda to i moze.

pa da

pre 12 godina

Da li neko mozda zna kojim dobrom (i u kojoj funkciji) se po ovom hladnom danu i Coki Covic nasao u ovoj veseloj skupini setaca preko nedovrsenih mostova?
unapred zahvalan

Mario

pre 12 godina

Zasto uvek pred izbore? Zasto uvek na isti nacin? Postalo je monotono, gradjani ne prepoznaju novine… Djilas se pokazao prevazidjenim i nema cime da zadivi ni one koji su ga glasali na prethodnim izborima. Vreme je za promene! Napred, sa boljim kandidatom!

Alex26

pre 12 godina

O ovom mostu se vrlo malo govorilo, do pre neki dan nisam ni znao da se radi. Sve u svemu, olakšaće život narodu koji tamo živi, što je odlično.

Juznjak

pre 12 godina

Da li je ovo onaj ravnomerni razvoj Srbije koji nam je DS obecavao na izborima??!!
Svi za Beograd, ukljucujuci i sever Kosova. Dizite barikade, palite kamione i traktore i u novi zivot kod Djilasa, da vidite sta je raj.
Obicna lazovska banda!!!

M012Z

pre 12 godina

Ima li nesto novo u DS/u osim mostova? Od 2004. do 2011. je sedam godina raspona, sto je u politickom zargonu dva mandata i dve kampanje. Most na Adi ce brze i sve slucajno stize za kampanju, u pravi cas/kao slucajno. Retroaktivno do glasova sa ozbiljnim rupama u vremenu, kao kljuc za promenu kolektivnog secanja biraca. Sada ce opet birati ime za most i slikati se. Ako je utehu, barem ce to ostati, samo se nadam da ga nece servisirati kao Gazelu nakon pet ili sest godina.

savski kej

pre 12 godina

****, most je bio i postojao.Gradjen je za vreme 90-tih a bio je planiran i za cevovod tople vode koja bi slzila za smanjenje troskova prilikom grejanja i dogrevanje vrele vode koja je inace otpad termo elektrane OBRENOVAC.
Most je srusen tokom bombardovanja.Vozim tamo bciklji i kod mosta mi je inace okretnica,pa sam upucen ko je radio i koliko.
Djilas je samo zasluzan za obnovu mosta,ali ne i gradnju

Ivan

pre 12 godina

Kada neko radi on to zapravo radi i drzi do toga sto je resio da napravi onda sam bez ikakve sumnje siguran da imamo pravog gradonacelnika koga ne zanimaju jeftine predizborne price koje posle izbora brzo padaju u zaborav. Pitam se sta su radili oni pre njega kada je taj most sada napravljen takjo brzo . Zasto se otpocelo pa stalo I da li su tada pare koje su odvojene za njegovu izgradnju otisle nekome u dzep I kome . Odusevljen sam sto ce taj most sutra napokon posle 17godina napokon olaksati nama iz Obrenovca da jos brze stizemo do centra grada ovo je moment koji smo dugo cekali I jos jednom sve zahvalnosti Draganu na ovoj realizaciji.Hvala.

Марко

pre 12 godina

Предлажем да га назовете ”Још један мост на Сави” или ”Мост код Обреновца”, или ”Мост за аутомобиле”.

Roberto_Schiavone

pre 12 godina

Stvarno bih voleo da nisam chlan DS-a samo iz jednog razloga,da mogu Djilasu da kazhem jedno veliko hvala kao Beogradjanin.

Surcinac

pre 12 godina

Pocecu da ga koristim vec od sutra! Ovo cekamo ravno 18 godina!!! Napokon je i ovo postao deo Beograda. Velika stvar i za sve nas koji zivimo u Surcinu.

Marko

pre 12 godina

Jos jedna potvrda kako su dela veca od reci I kako jedan ne tako veliki most ali veliki za stanovnike ovog kraja ima veliki znacaj koji su cekali jos od davne ‘94 god I tada su se radovali ali radosti je posle tri godine dosao kraj. Danasnjim zavrsetkom I otvaranjem mosta koje je najavljeno za sutra gradske vlasti na celu sa Gradonacelnikom Draganom Djilasom ponovo pokazuju kako zele ravnomeran razvoj svih opstina u Beogradu, posle otpocinjanja radova na putu Lazarevac- Cibutkovica. Sama resenost da se most koji je otoceo sa izgradnjom jos 1994 godine zavrsi u istoj godini I to samo za 9meseci pokazuje mi da ova gradska vlast zeli I radi posao za koji je izabrana . Hvala Draganu jos jednom I samo neka nastavi tim tempom ,iskreno se nadam da se nece zamoriti I d ace nam grad jos vise razviti.

svasta

pre 12 godina

Citam komentare pa mislim--pljuju kad se gradi, pljuju sto se ne gradi. Nama se nikada ne moze udovoljiti. pa sta ima veze sto je pred izbore, pa tako se radi svudu u svetu--pred izbore, dakako. Vazno je da imamo mostove, i ruzne i lepe i skupe i jeftine. Dosta kukumakanja.

Davvor

pre 12 godina

Svidelo se to ovde nekima ili ne I hteli oni to da priznaju ili ne .jedno je sigurno koliko god kritikovali (bez osnova) Djilasa samo mu vise dajete motiv i zelju da uspehe nize I nize jedan za drugim ,I da, opet se poklopilo pred izbore ali ovaj put se nije kalkulisalo da se pred izbore zapocne nesto kao sto je ovaj most I bio zapocet jos 1994 vec se krenulo jos pre 9 meseci I zavrsilo bez kalkulisanja to sto neko kaze da se ova vlast kako sprema za izbore, pa ubrzano gradi je apsurdno kada svi dobro znamo da nijje gubila ni dana od kako je izabrana I nisu se samo mostovi gradili 3 godine gradilo se dota toga skole, vrtici, fitness parkova kilometri asvaltiranih ulica nova obdanista novi mostovi ,samo se budala ne bi radovala svemu ovome .

alexandarBg

pre 12 godina

Cestitke Gradonacelniku Djilasu na jos jednom realizovanom planu koji je resio da uradi ili tacnije da kazem zavrsi tudji domaci zadatak :) .. Neko je ovde uporedio ovaj most sa mostom na Adi I reko da je maksimalna duzina raspona tog mosta je 376m. iskreno mislim da je nesto pogresio I da te ispravim samo da nebudes u zabludi Novi most, sa centralnim stubom visokim 200 metara, dugačak je ukupno 964 metra i širok 45 metara, imaće šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze. Ovaj most nikako nemozes porediti sa ovim u obrenovcu jel ni po cemu nije slican a ni protok sabobracaja nece biti isti kao sa onim na adi pa ne dovodi u zabludu laike koji se ne razumeju . ist tako mostovi se ne grade I cena kostanja im nije po kilometru vec po m2.

Popovic

pre 12 godina

Sva sreca sto celoj Srbiji ne treba nijedan most.
Puteva jos manje. Ovde sve to raste,samo od sebe...

Kako je Beograd funkcionisao bez silnih mostova,kada ih toliko gradite?

Marko

pre 12 godina

Prilicno neumesni komentari ljudi koji se ne razumeju ni u sta. S obzirom da most nije pipnut od 1997., prakticno potrebni radovi su kao da su most radili nanovo. Nema veze da li je to za izbornu kampanju, ti radnici su zavrsili veoma koristan posao, duplo korisniji od poslanika koji samo to rade 20 godina i nista drugo nikad nisu radili a onda pametuju kako oni zanju najbolje - znate na koga mislim . A da nije bilo Djilasa ipak ne bi bio nikad zavrsen, a most na Adi verovatno nikad ni zapocet. A Nikola Hajdin koga tako ogovaraju je takav strucnjak svetskog glasa da bi ljude koji pricaju gluposti trebalo da bude sramota sto se uopste javljaju da pricaju stvari koje ne razumeju.

Kibo

pre 12 godina

Svaka cast za most! Izbori nisu sutra vec za pola godine. Ali psi lutalice, 60 dinara za kartu za prevoz u koji ne mozes ni da udjes kamoli sednes, ne izgradnja novih parking mesta, a izgradnja novih zgrada na Zvezadri i Vracaru, sem ono sto je oteo parking servis... - katastrofa

Progarac

pre 12 godina

Dajte ljudi, ovo je smesno. To je most koji je otpocet pocetkom devedesetih, Covic je zasluzan za izgradnju prolaza za toplovod i tada je bio gradonacelnik. Ovo je 80% Covicev, a ne Djilasov projekat!

Lady D

pre 12 godina

Pitam se samo da li je ovo pravi trenutak za slikanje na mostu, dok narod na Kosovu i Metohiji ne zna šta će s njim biti? Mislim da ništa više neće pomoći ovoj vlasti na izborima. Dolazi vreme kada ćemo im konačno reći šta mislimo o njima.