Petak, 28.10.2011.

04:00

Računi za porez stižu i pokojnicima

Na adrese 260.000 građana u Vojvodini, najviše u Novom Sadu, stigle su opomene za neizmirene poreske obaveze, uz pretnju prinudne naplate.

Izvor: Politika

Raèuni za porez stižu i pokojnicima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Cikago

pre 12 godina

Jel kod Slobe bilo kamata na racun.Greska u pitanju.Jel se kod Slob placala struja?Jel ovi sto salju kamate isti oni koji su nas pozivali da ne placamo racune?Nesto ne mogu da se setimali se kajem za svaki dan na demonstracijama i za paljenje i rusenje Bg. koje je bilo organizovano sa nase demokratske strane.Gde je sad otpor da organizuje protest.Ko ce da nas tera na ne placanje sad.Lopovi su to ali nece jos dugo

boban

pre 12 godina

Moja pokojna baba,koja je umrla 98,dobija uplatnicu da plati porez 99-te,a zena nikada na sebi nije nista imala.Jos na uplatnici pise Mila(kako smo je mi u kuci i u selu zvali),a njeno pravo ime(u licnoj karti,i svuda je Zivka).O cemu mi pricamo?LOPOVI,nista drugo.

novi sad

pre 12 godina

Evo ovako stoje svari u PORESKOJ UPRAVI sede HILJADE GENIJALNIH por.inspektora kojima je jedini posao da OPSLUZUJU KOMPIJUTER a kome je napravjen ultra lopovski program i koji ce uvek i stalno da vodi da ste duzni po nekom osnovu i da vam na to racuna MAFIJASKU KAMATU... E sad posto su ti isti poreski genijalci prvih 5 godina od uvodjenja kompijutera iste prekrivali CEBADIMA I JORGANIMA jel su OPASNO ZRACILI a neki su stavljali i beli luk na tastaturu cisto za svaki slucaj....
E kada su napokon razbili taj strah i upalili ih jedino sto doticna gospoda znaju da vam kazu kada se pojavite tamo sa obavestenjem o dugu je- PA EVO PISE NA EKRANU DA STE DUZNI i to je to.... PA PISE I NA GRADSKOM AUTOBUSU BANCA INTESA pa niko ne trazi kredit od konduktera ...CUJ PISE TAKO.... Zamisli ti odgovora i sad ti treba lepo da platis sve to zato sto to pise na ekranu... AHA VAZI EVO...

Doda

pre 12 godina

Mislim da nema coveka u ovoj zemlji kome se ne digne kosa na glavi pri pomenu poreske uprave. Nama je stiglo resenje da platimo porez za stan od 8000 kvadrata, kad nisam pobacila istog trenutka kad sam videla milione koje dugujemo, po svoj prilici za Narniju ciji smo vlasnici iza ormana u stanu od 80 kvadrata. Posle su ispravili pa smo dobili resenje za stan koji smo pre dve godine prodali, hihihi. Mislim, i corava koka ubode neko zrno... Ali da su mafijaska organizacija svoje vrste, jesu, svaki advokat preporucuje da im se plati jer im kamata kuca KAO TAKSIMETAR, pa da se podnese tuzba i da se traze pare nazad, sto odmah kazu da se najverovatnije nece desiti. To je jedno grotlo koje guta zive ljude i sve novce koje imaju a i koje nemaju, bolje bi nam bilo da im platimo i preventivno, iako nista ne dugujemo jer ce nam u suprotnom potomci grcati u fiktivnim dugovima dok im stoglava azdaja zvana poreska uprava bude bljuvala vatru preteci da im oduzme sve sto imaju i sto ce ikada imati.

GOTOVI SU!

pre 12 godina

Prvo, u Poreskoj Upravi su se nagomilali novi "radnici" sa debelim platama,koliko pametni,vidi se iz priloženog!

Drugo,porez moramo da plaćamo samo mi,koji nemamo više odakle,jedino još bubrege da im prodamo!

Treće,novopečena bogataška bagra ne plaća nikom ništa niti dobija obračune poreza a pogotovo ne sa kamatama!

***

cveta tresnja u Srbiji

pre 12 godina

Zasto lepo ne posaljete te neplacene racune i kamate u SABIRNI CENTAR! Pokojnici bi se toliko obradovali sto o njima neko misli! Lepo su nam rekli da svako umire dva puta - jednom kad umre i drugi put kad ga svi zaborave. Ovde to ne vazi.

chichan

pre 12 godina

Juce sam bio na groblju i obavestio pokojnog pradedu,koji je umro inace pre 27godina, da su ga odrali i da im bas puno duguje 47ooo dinara.Rekao mi je da kada dodje cika inspektor da ga obavestim da je on na groblju.Pokojnom dedi koji je umro pre 15 godina ocekujemo ovih dana da stigne resenje.LAKU NOC SRBIJO!!!

APP drzava

pre 12 godina

Ovde se radi o klasicnoj iznudi novca pod pretnjom sile, pri cemu iznudjivac obecava svoje usluge za iznudjeni novac. Potpuno istu stvar radi i svaka klasicna mafijaska organizacija.

Vidi li neko slicnosti izmedju mafije i drzave, ili se to samo meni cini? Drzavu treba ukinuti, a svu tu parazitsku bandu koja radi za nju raspustiti.

borovracar

pre 12 godina

Računi za porez stižu i pokojnicima ,da li u ovoj vlasti neko radi svoj posao ili se svi bave politikom i predizbornim mitinzima .Vreme je za korenite promene !

Samo pljacka

pre 12 godina

Jedan savet : uvek kada uplatite bilo kakav porez idite u poresku upravu da vidite da li je uplata legla na vas poreski racun. Dovoljno je da pogresit, vi ili radnik u banci u jednoj cifri u dugackom pozivu na broj, pa da uplata ode ko zna gde. A kamata tece ! Poreska uprava je nesposobna da uputi uplatu na osnovu ostalih podataka u uplatnice ! A verovatno je i da to rade i namerno.

Realista

pre 12 godina

Kako sam i sam zrtva sistema, mogu samo da zakljucim da poreska uprava nista nije radila od 2003. godine kako tek sada stizu konacni obracuni! Da su nas manje zamajavali sa dinkicem, kasama, pdv-om i slicnim ludilom mozda bi realno i uradili nesto. Sve je to najobicnija banda. Treba svim akterima, preko direktora filijala i ministara finansija da podnesu ostavke i da im se zapleni imovine jer je ocigledno stecena kriminalnim radnjama - dobijali su plate a nisu radili nista...toliko o tome.

plb

pre 12 godina

Da apsurd bude jos veci, ako hoces da se zalis na dobijenu opomenu, moze, plati taksu, fotokopiraj dokaze, popuni obrazac i zali se. Poreska uprava je to veoma lepo smislila. Grume masu opomena, sa kamatama, koje su i 3-4 puta vece od glavnice, pa ko nece da plati, ili je vec platio, mora da se zali, platice bar taksu na zalbu. Uglavnom, siguran priliv, nema veze osnov. S druge strane, ako su oni brljavi u evidenciji to nema veze, ispravice nakon dostavljene dokumentacije i placene takse. Znaci treba ih platiti jos jednom za javasluk i los rad. Dokle vise.
A sta je sa ljudima koji nisu sacuvali svoje uplatnice stare i po 10 godina, pa nista, platice ponovo!!!!

milan

pre 12 godina

lepo clanak opisuje da porez zastareva nakon 5 (odnosno 6) godina od dana dospeca. kome je stigao dug na porez od 2005 (i pre), neka preda zahtev za zastarenje na salteru poreske uprave.

propaDOSmo

pre 12 godina

poyzdano znam od jedne sluzbenice koja radi u poreskoj upravi da je to namestena igra zastrasivanje gradjana pa kod koga prodje prodje, naravno nijedan dug zapravo ne postoji , mojoj koleginici je stigao porez za auto za 2001 godinu a zena nikad nije imala auto na sebe, ovo je vrhunac lopovluka gradskih i drzavnih vlasti, i naravno niko nece odgovarati za ovo

бидермајер

pre 12 godina

Ударила "Бирократска црвена буржоазија " на сентимент,да ћемо платити за покојника ?!

Рушење поредка је једини начин али нема ко .Млади бију битку на факултетима ,остало је остарило и чека да умре да плати дуг тамо негде...

DPolitika

pre 12 godina

Laičkim tumačenjem, moguće je naplatiti neizmireni porez tek od 2006. godine. Međutim, naš narod kaže „dva pravnika – tri mišljenja“, zbog čega ćemo ipak morati da vidimo kako će se razrešiti ova vrlo nepopularna situacija....

Situacija je lako razresiva, zbog uznemiravanja porodica pokojnika na nevidjenoij razmeri podneti krivicne prijave, zbog falsifikata porskih obaveza protiv odgovornih podneti krivicne prijave...

Ako se zeli red u drzavi drzava prvo sebe treba da uredi tj. svoje institucije a posle gradjane...

O nakaradnim zakonima koji postoje i uredbama po kojima zivimo da nepricamo...

Glasajte opet za te koji su vam dali takav zivot pa makar i samo kohabitovali(sta god to znacilo) sa vladama koje su predlagale nakaradne zakone i postavljale rodjake i prijatelje u drzavnu upravu...

Mislim na sve vlade od 1991 na ovamoi tj. na sve politicke stranke koje su u bilo kom trenutku ucestvovale u vlasti u tom periodu...

o00o

pre 12 godina

Nije to slučaj samo u NS, nego i u drugim gradovima.
Izgleda da su rukovodioci žutog preduzeća postali svesni da će im vlast uskoro biti samo čežnja, pa pokušavaju i niskim forama da izbunare još neki dinar dok im se može

Bokita

pre 12 godina

To što se događa u Novom Sadu događa se i ostalim gradovima, negde u još gorem a negde u malo blažem obliku. To što radi srpska poreska uprava može se opisati u samo dve reči :BAHATOST I BEZOBRAZLUK.U poređenju sa srpskim ,,demokratskim,, poreznicima, turske haračlije su bili pravi dobrotvori.
Uzroka za ovakvo stanje verovatno ima više a glavni su : alavost rasipničke države na ivici bankrota, koja za po svaku cenu i na svaki način pokušava da iscedi još koju paricu od svojih podanika, i nestručnost i nekompetentnost velikog broja inspektora(uglavnom partijskih ljudi)koji manjak znanja nadoknađuju viškom strogoće.
Naravno treba spomenuti da u isto vreme ima i poveći broj ,,povlašćenih,, koje poreska uprava zaobilazi u širokom luku, a među njima ima veći broj koji su ,,teški,, po nekoliko desetina pa i stotina miliona evra.

Z

pre 12 godina

I u Smederevu se slično desilo! Dobio sam rešenje o plaćanju doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje za ovu godinu na ime mog pokojnog dede koji je preminuo pre 13 godina!!! Još jedan APP pokušaj korumpiranih državnih službenika, ništa čudno za ovu banana državu!

mikis

pre 12 godina

Pa ni Beograd ne zaostaje za Novim Sadom, samo sto je lavina tih pogresnih opomena bila pre oko 2 meseca. Redovi za reklamacije su bili ogromni, a komentari u redovima i rasprave sa "ne obavestenim" sluzbenicima su bili pravi horor.

bogdan

pre 12 godina

Ja sam jedan od tih srećnika izvučenih iz bubnja banana države.Imao sam pištolj koji sam ,odmah po prijemu rešenja o porezu odneo u MUP i hteo da ga poklonim.Jednom inspektoru se pištolj dopao i mi smo trgovali.Ugovor sam prikazao na alteru poreske uprave i ,kao sve je OK.Međutim stiže opomena posle osam godina za dug od 2400 din i kamata od 8000 din.Dug je samo za jednu godinu.Šta su čekali do sada?Izbore?Treba žutoj bandi novac za finansiranje kampanje.Sram ih bilo.Nadam se da više nikada neće biti na vlasti.Naročito posle izjave Radomana ''stručmjaka'' za poreze.

zxc

pre 12 godina

koja banana drzava! ja samo nerazumem ove ljude koji su dosli da protestuju! lepo kad dodju poreski inspektori na vrata se dokaze da je sva imovina na vas pa ce sami da popiju sopstveni samar kada budu saznali da je poreski tuzenik davno pokojan! mozda ce da istrpe jednu sramotu ali dve nikako nece! zalim i te inspektore na sta ih je naterala drzava...

Icarus

pre 12 godina

Jos jedan primer kako republika tretira Vojvodinu... Cudi me kako nikada ne stize ovako nesto u Srbiji? Ili kako samo Vojvodina placa RTS preplatu? U Srbiji se ne placa... Dokle vise?

Milan Subotica

pre 12 godina

Meni stiglo resenje,poreski dug 8 000 a kamata 32000?!

nego sta ce se desiti ako ovo neplatim?

Imam takodje dug i za socijalno i zdravstveno?

Znam da ce me za porez vijati sigurno ali neznam da li ce i za zdravstveno?

Zna li ko?!
iko?!

al je vama lose!!!

pre 12 godina

molim lepo.kakav je to nacin da umres i jos nisi najavio svoju smrt pritom ne platis porez........vidim ja da ce da radi Bili Piton!

bogdan

pre 12 godina

Ja sam jedan od tih srećnika izvučenih iz bubnja banana države.Imao sam pištolj koji sam ,odmah po prijemu rešenja o porezu odneo u MUP i hteo da ga poklonim.Jednom inspektoru se pištolj dopao i mi smo trgovali.Ugovor sam prikazao na alteru poreske uprave i ,kao sve je OK.Međutim stiže opomena posle osam godina za dug od 2400 din i kamata od 8000 din.Dug je samo za jednu godinu.Šta su čekali do sada?Izbore?Treba žutoj bandi novac za finansiranje kampanje.Sram ih bilo.Nadam se da više nikada neće biti na vlasti.Naročito posle izjave Radomana ''stručmjaka'' za poreze.

o00o

pre 12 godina

Nije to slučaj samo u NS, nego i u drugim gradovima.
Izgleda da su rukovodioci žutog preduzeća postali svesni da će im vlast uskoro biti samo čežnja, pa pokušavaju i niskim forama da izbunare još neki dinar dok im se može

propaDOSmo

pre 12 godina

poyzdano znam od jedne sluzbenice koja radi u poreskoj upravi da je to namestena igra zastrasivanje gradjana pa kod koga prodje prodje, naravno nijedan dug zapravo ne postoji , mojoj koleginici je stigao porez za auto za 2001 godinu a zena nikad nije imala auto na sebe, ovo je vrhunac lopovluka gradskih i drzavnih vlasti, i naravno niko nece odgovarati za ovo

plb

pre 12 godina

Da apsurd bude jos veci, ako hoces da se zalis na dobijenu opomenu, moze, plati taksu, fotokopiraj dokaze, popuni obrazac i zali se. Poreska uprava je to veoma lepo smislila. Grume masu opomena, sa kamatama, koje su i 3-4 puta vece od glavnice, pa ko nece da plati, ili je vec platio, mora da se zali, platice bar taksu na zalbu. Uglavnom, siguran priliv, nema veze osnov. S druge strane, ako su oni brljavi u evidenciji to nema veze, ispravice nakon dostavljene dokumentacije i placene takse. Znaci treba ih platiti jos jednom za javasluk i los rad. Dokle vise.
A sta je sa ljudima koji nisu sacuvali svoje uplatnice stare i po 10 godina, pa nista, platice ponovo!!!!

al je vama lose!!!

pre 12 godina

molim lepo.kakav je to nacin da umres i jos nisi najavio svoju smrt pritom ne platis porez........vidim ja da ce da radi Bili Piton!

Realista

pre 12 godina

Kako sam i sam zrtva sistema, mogu samo da zakljucim da poreska uprava nista nije radila od 2003. godine kako tek sada stizu konacni obracuni! Da su nas manje zamajavali sa dinkicem, kasama, pdv-om i slicnim ludilom mozda bi realno i uradili nesto. Sve je to najobicnija banda. Treba svim akterima, preko direktora filijala i ministara finansija da podnesu ostavke i da im se zapleni imovine jer je ocigledno stecena kriminalnim radnjama - dobijali su plate a nisu radili nista...toliko o tome.

mikis

pre 12 godina

Pa ni Beograd ne zaostaje za Novim Sadom, samo sto je lavina tih pogresnih opomena bila pre oko 2 meseca. Redovi za reklamacije su bili ogromni, a komentari u redovima i rasprave sa "ne obavestenim" sluzbenicima su bili pravi horor.

Z

pre 12 godina

I u Smederevu se slično desilo! Dobio sam rešenje o plaćanju doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje za ovu godinu na ime mog pokojnog dede koji je preminuo pre 13 godina!!! Još jedan APP pokušaj korumpiranih državnih službenika, ništa čudno za ovu banana državu!

Bokita

pre 12 godina

To što se događa u Novom Sadu događa se i ostalim gradovima, negde u još gorem a negde u malo blažem obliku. To što radi srpska poreska uprava može se opisati u samo dve reči :BAHATOST I BEZOBRAZLUK.U poređenju sa srpskim ,,demokratskim,, poreznicima, turske haračlije su bili pravi dobrotvori.
Uzroka za ovakvo stanje verovatno ima više a glavni su : alavost rasipničke države na ivici bankrota, koja za po svaku cenu i na svaki način pokušava da iscedi još koju paricu od svojih podanika, i nestručnost i nekompetentnost velikog broja inspektora(uglavnom partijskih ljudi)koji manjak znanja nadoknađuju viškom strogoće.
Naravno treba spomenuti da u isto vreme ima i poveći broj ,,povlašćenih,, koje poreska uprava zaobilazi u širokom luku, a među njima ima veći broj koji su ,,teški,, po nekoliko desetina pa i stotina miliona evra.

zxc

pre 12 godina

koja banana drzava! ja samo nerazumem ove ljude koji su dosli da protestuju! lepo kad dodju poreski inspektori na vrata se dokaze da je sva imovina na vas pa ce sami da popiju sopstveni samar kada budu saznali da je poreski tuzenik davno pokojan! mozda ce da istrpe jednu sramotu ali dve nikako nece! zalim i te inspektore na sta ih je naterala drzava...

Milan Subotica

pre 12 godina

Meni stiglo resenje,poreski dug 8 000 a kamata 32000?!

nego sta ce se desiti ako ovo neplatim?

Imam takodje dug i za socijalno i zdravstveno?

Znam da ce me za porez vijati sigurno ali neznam da li ce i za zdravstveno?

Zna li ko?!
iko?!

APP drzava

pre 12 godina

Ovde se radi o klasicnoj iznudi novca pod pretnjom sile, pri cemu iznudjivac obecava svoje usluge za iznudjeni novac. Potpuno istu stvar radi i svaka klasicna mafijaska organizacija.

Vidi li neko slicnosti izmedju mafije i drzave, ili se to samo meni cini? Drzavu treba ukinuti, a svu tu parazitsku bandu koja radi za nju raspustiti.

DPolitika

pre 12 godina

Laičkim tumačenjem, moguće je naplatiti neizmireni porez tek od 2006. godine. Međutim, naš narod kaže „dva pravnika – tri mišljenja“, zbog čega ćemo ipak morati da vidimo kako će se razrešiti ova vrlo nepopularna situacija....

Situacija je lako razresiva, zbog uznemiravanja porodica pokojnika na nevidjenoij razmeri podneti krivicne prijave, zbog falsifikata porskih obaveza protiv odgovornih podneti krivicne prijave...

Ako se zeli red u drzavi drzava prvo sebe treba da uredi tj. svoje institucije a posle gradjane...

O nakaradnim zakonima koji postoje i uredbama po kojima zivimo da nepricamo...

Glasajte opet za te koji su vam dali takav zivot pa makar i samo kohabitovali(sta god to znacilo) sa vladama koje su predlagale nakaradne zakone i postavljale rodjake i prijatelje u drzavnu upravu...

Mislim na sve vlade od 1991 na ovamoi tj. na sve politicke stranke koje su u bilo kom trenutku ucestvovale u vlasti u tom periodu...

бидермајер

pre 12 godina

Ударила "Бирократска црвена буржоазија " на сентимент,да ћемо платити за покојника ?!

Рушење поредка је једини начин али нема ко .Млади бију битку на факултетима ,остало је остарило и чека да умре да плати дуг тамо негде...

milan

pre 12 godina

lepo clanak opisuje da porez zastareva nakon 5 (odnosno 6) godina od dana dospeca. kome je stigao dug na porez od 2005 (i pre), neka preda zahtev za zastarenje na salteru poreske uprave.

Samo pljacka

pre 12 godina

Jedan savet : uvek kada uplatite bilo kakav porez idite u poresku upravu da vidite da li je uplata legla na vas poreski racun. Dovoljno je da pogresit, vi ili radnik u banci u jednoj cifri u dugackom pozivu na broj, pa da uplata ode ko zna gde. A kamata tece ! Poreska uprava je nesposobna da uputi uplatu na osnovu ostalih podataka u uplatnice ! A verovatno je i da to rade i namerno.

borovracar

pre 12 godina

Računi za porez stižu i pokojnicima ,da li u ovoj vlasti neko radi svoj posao ili se svi bave politikom i predizbornim mitinzima .Vreme je za korenite promene !

Icarus

pre 12 godina

Jos jedan primer kako republika tretira Vojvodinu... Cudi me kako nikada ne stize ovako nesto u Srbiji? Ili kako samo Vojvodina placa RTS preplatu? U Srbiji se ne placa... Dokle vise?

novi sad

pre 12 godina

Evo ovako stoje svari u PORESKOJ UPRAVI sede HILJADE GENIJALNIH por.inspektora kojima je jedini posao da OPSLUZUJU KOMPIJUTER a kome je napravjen ultra lopovski program i koji ce uvek i stalno da vodi da ste duzni po nekom osnovu i da vam na to racuna MAFIJASKU KAMATU... E sad posto su ti isti poreski genijalci prvih 5 godina od uvodjenja kompijutera iste prekrivali CEBADIMA I JORGANIMA jel su OPASNO ZRACILI a neki su stavljali i beli luk na tastaturu cisto za svaki slucaj....
E kada su napokon razbili taj strah i upalili ih jedino sto doticna gospoda znaju da vam kazu kada se pojavite tamo sa obavestenjem o dugu je- PA EVO PISE NA EKRANU DA STE DUZNI i to je to.... PA PISE I NA GRADSKOM AUTOBUSU BANCA INTESA pa niko ne trazi kredit od konduktera ...CUJ PISE TAKO.... Zamisli ti odgovora i sad ti treba lepo da platis sve to zato sto to pise na ekranu... AHA VAZI EVO...

boban

pre 12 godina

Moja pokojna baba,koja je umrla 98,dobija uplatnicu da plati porez 99-te,a zena nikada na sebi nije nista imala.Jos na uplatnici pise Mila(kako smo je mi u kuci i u selu zvali),a njeno pravo ime(u licnoj karti,i svuda je Zivka).O cemu mi pricamo?LOPOVI,nista drugo.

Doda

pre 12 godina

Mislim da nema coveka u ovoj zemlji kome se ne digne kosa na glavi pri pomenu poreske uprave. Nama je stiglo resenje da platimo porez za stan od 8000 kvadrata, kad nisam pobacila istog trenutka kad sam videla milione koje dugujemo, po svoj prilici za Narniju ciji smo vlasnici iza ormana u stanu od 80 kvadrata. Posle su ispravili pa smo dobili resenje za stan koji smo pre dve godine prodali, hihihi. Mislim, i corava koka ubode neko zrno... Ali da su mafijaska organizacija svoje vrste, jesu, svaki advokat preporucuje da im se plati jer im kamata kuca KAO TAKSIMETAR, pa da se podnese tuzba i da se traze pare nazad, sto odmah kazu da se najverovatnije nece desiti. To je jedno grotlo koje guta zive ljude i sve novce koje imaju a i koje nemaju, bolje bi nam bilo da im platimo i preventivno, iako nista ne dugujemo jer ce nam u suprotnom potomci grcati u fiktivnim dugovima dok im stoglava azdaja zvana poreska uprava bude bljuvala vatru preteci da im oduzme sve sto imaju i sto ce ikada imati.

chichan

pre 12 godina

Juce sam bio na groblju i obavestio pokojnog pradedu,koji je umro inace pre 27godina, da su ga odrali i da im bas puno duguje 47ooo dinara.Rekao mi je da kada dodje cika inspektor da ga obavestim da je on na groblju.Pokojnom dedi koji je umro pre 15 godina ocekujemo ovih dana da stigne resenje.LAKU NOC SRBIJO!!!

GOTOVI SU!

pre 12 godina

Prvo, u Poreskoj Upravi su se nagomilali novi "radnici" sa debelim platama,koliko pametni,vidi se iz priloženog!

Drugo,porez moramo da plaćamo samo mi,koji nemamo više odakle,jedino još bubrege da im prodamo!

Treće,novopečena bogataška bagra ne plaća nikom ništa niti dobija obračune poreza a pogotovo ne sa kamatama!

***

cveta tresnja u Srbiji

pre 12 godina

Zasto lepo ne posaljete te neplacene racune i kamate u SABIRNI CENTAR! Pokojnici bi se toliko obradovali sto o njima neko misli! Lepo su nam rekli da svako umire dva puta - jednom kad umre i drugi put kad ga svi zaborave. Ovde to ne vazi.

Cikago

pre 12 godina

Jel kod Slobe bilo kamata na racun.Greska u pitanju.Jel se kod Slob placala struja?Jel ovi sto salju kamate isti oni koji su nas pozivali da ne placamo racune?Nesto ne mogu da se setimali se kajem za svaki dan na demonstracijama i za paljenje i rusenje Bg. koje je bilo organizovano sa nase demokratske strane.Gde je sad otpor da organizuje protest.Ko ce da nas tera na ne placanje sad.Lopovi su to ali nece jos dugo

Icarus

pre 12 godina

Jos jedan primer kako republika tretira Vojvodinu... Cudi me kako nikada ne stize ovako nesto u Srbiji? Ili kako samo Vojvodina placa RTS preplatu? U Srbiji se ne placa... Dokle vise?

propaDOSmo

pre 12 godina

poyzdano znam od jedne sluzbenice koja radi u poreskoj upravi da je to namestena igra zastrasivanje gradjana pa kod koga prodje prodje, naravno nijedan dug zapravo ne postoji , mojoj koleginici je stigao porez za auto za 2001 godinu a zena nikad nije imala auto na sebe, ovo je vrhunac lopovluka gradskih i drzavnih vlasti, i naravno niko nece odgovarati za ovo

bogdan

pre 12 godina

Ja sam jedan od tih srećnika izvučenih iz bubnja banana države.Imao sam pištolj koji sam ,odmah po prijemu rešenja o porezu odneo u MUP i hteo da ga poklonim.Jednom inspektoru se pištolj dopao i mi smo trgovali.Ugovor sam prikazao na alteru poreske uprave i ,kao sve je OK.Međutim stiže opomena posle osam godina za dug od 2400 din i kamata od 8000 din.Dug je samo za jednu godinu.Šta su čekali do sada?Izbore?Treba žutoj bandi novac za finansiranje kampanje.Sram ih bilo.Nadam se da više nikada neće biti na vlasti.Naročito posle izjave Radomana ''stručmjaka'' za poreze.

o00o

pre 12 godina

Nije to slučaj samo u NS, nego i u drugim gradovima.
Izgleda da su rukovodioci žutog preduzeća postali svesni da će im vlast uskoro biti samo čežnja, pa pokušavaju i niskim forama da izbunare još neki dinar dok im se može

Cikago

pre 12 godina

Jel kod Slobe bilo kamata na racun.Greska u pitanju.Jel se kod Slob placala struja?Jel ovi sto salju kamate isti oni koji su nas pozivali da ne placamo racune?Nesto ne mogu da se setimali se kajem za svaki dan na demonstracijama i za paljenje i rusenje Bg. koje je bilo organizovano sa nase demokratske strane.Gde je sad otpor da organizuje protest.Ko ce da nas tera na ne placanje sad.Lopovi su to ali nece jos dugo

novi sad

pre 12 godina

Evo ovako stoje svari u PORESKOJ UPRAVI sede HILJADE GENIJALNIH por.inspektora kojima je jedini posao da OPSLUZUJU KOMPIJUTER a kome je napravjen ultra lopovski program i koji ce uvek i stalno da vodi da ste duzni po nekom osnovu i da vam na to racuna MAFIJASKU KAMATU... E sad posto su ti isti poreski genijalci prvih 5 godina od uvodjenja kompijutera iste prekrivali CEBADIMA I JORGANIMA jel su OPASNO ZRACILI a neki su stavljali i beli luk na tastaturu cisto za svaki slucaj....
E kada su napokon razbili taj strah i upalili ih jedino sto doticna gospoda znaju da vam kazu kada se pojavite tamo sa obavestenjem o dugu je- PA EVO PISE NA EKRANU DA STE DUZNI i to je to.... PA PISE I NA GRADSKOM AUTOBUSU BANCA INTESA pa niko ne trazi kredit od konduktera ...CUJ PISE TAKO.... Zamisli ti odgovora i sad ti treba lepo da platis sve to zato sto to pise na ekranu... AHA VAZI EVO...

al je vama lose!!!

pre 12 godina

molim lepo.kakav je to nacin da umres i jos nisi najavio svoju smrt pritom ne platis porez........vidim ja da ce da radi Bili Piton!

zxc

pre 12 godina

koja banana drzava! ja samo nerazumem ove ljude koji su dosli da protestuju! lepo kad dodju poreski inspektori na vrata se dokaze da je sva imovina na vas pa ce sami da popiju sopstveni samar kada budu saznali da je poreski tuzenik davno pokojan! mozda ce da istrpe jednu sramotu ali dve nikako nece! zalim i te inspektore na sta ih je naterala drzava...

Milan Subotica

pre 12 godina

Meni stiglo resenje,poreski dug 8 000 a kamata 32000?!

nego sta ce se desiti ako ovo neplatim?

Imam takodje dug i za socijalno i zdravstveno?

Znam da ce me za porez vijati sigurno ali neznam da li ce i za zdravstveno?

Zna li ko?!
iko?!

mikis

pre 12 godina

Pa ni Beograd ne zaostaje za Novim Sadom, samo sto je lavina tih pogresnih opomena bila pre oko 2 meseca. Redovi za reklamacije su bili ogromni, a komentari u redovima i rasprave sa "ne obavestenim" sluzbenicima su bili pravi horor.

Z

pre 12 godina

I u Smederevu se slično desilo! Dobio sam rešenje o plaćanju doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje za ovu godinu na ime mog pokojnog dede koji je preminuo pre 13 godina!!! Još jedan APP pokušaj korumpiranih državnih službenika, ništa čudno za ovu banana državu!

Bokita

pre 12 godina

To što se događa u Novom Sadu događa se i ostalim gradovima, negde u još gorem a negde u malo blažem obliku. To što radi srpska poreska uprava može se opisati u samo dve reči :BAHATOST I BEZOBRAZLUK.U poređenju sa srpskim ,,demokratskim,, poreznicima, turske haračlije su bili pravi dobrotvori.
Uzroka za ovakvo stanje verovatno ima više a glavni su : alavost rasipničke države na ivici bankrota, koja za po svaku cenu i na svaki način pokušava da iscedi još koju paricu od svojih podanika, i nestručnost i nekompetentnost velikog broja inspektora(uglavnom partijskih ljudi)koji manjak znanja nadoknađuju viškom strogoće.
Naravno treba spomenuti da u isto vreme ima i poveći broj ,,povlašćenih,, koje poreska uprava zaobilazi u širokom luku, a među njima ima veći broj koji su ,,teški,, po nekoliko desetina pa i stotina miliona evra.

бидермајер

pre 12 godina

Ударила "Бирократска црвена буржоазија " на сентимент,да ћемо платити за покојника ?!

Рушење поредка је једини начин али нема ко .Млади бију битку на факултетима ,остало је остарило и чека да умре да плати дуг тамо негде...

DPolitika

pre 12 godina

Laičkim tumačenjem, moguće je naplatiti neizmireni porez tek od 2006. godine. Međutim, naš narod kaže „dva pravnika – tri mišljenja“, zbog čega ćemo ipak morati da vidimo kako će se razrešiti ova vrlo nepopularna situacija....

Situacija je lako razresiva, zbog uznemiravanja porodica pokojnika na nevidjenoij razmeri podneti krivicne prijave, zbog falsifikata porskih obaveza protiv odgovornih podneti krivicne prijave...

Ako se zeli red u drzavi drzava prvo sebe treba da uredi tj. svoje institucije a posle gradjane...

O nakaradnim zakonima koji postoje i uredbama po kojima zivimo da nepricamo...

Glasajte opet za te koji su vam dali takav zivot pa makar i samo kohabitovali(sta god to znacilo) sa vladama koje su predlagale nakaradne zakone i postavljale rodjake i prijatelje u drzavnu upravu...

Mislim na sve vlade od 1991 na ovamoi tj. na sve politicke stranke koje su u bilo kom trenutku ucestvovale u vlasti u tom periodu...

milan

pre 12 godina

lepo clanak opisuje da porez zastareva nakon 5 (odnosno 6) godina od dana dospeca. kome je stigao dug na porez od 2005 (i pre), neka preda zahtev za zastarenje na salteru poreske uprave.

Realista

pre 12 godina

Kako sam i sam zrtva sistema, mogu samo da zakljucim da poreska uprava nista nije radila od 2003. godine kako tek sada stizu konacni obracuni! Da su nas manje zamajavali sa dinkicem, kasama, pdv-om i slicnim ludilom mozda bi realno i uradili nesto. Sve je to najobicnija banda. Treba svim akterima, preko direktora filijala i ministara finansija da podnesu ostavke i da im se zapleni imovine jer je ocigledno stecena kriminalnim radnjama - dobijali su plate a nisu radili nista...toliko o tome.

plb

pre 12 godina

Da apsurd bude jos veci, ako hoces da se zalis na dobijenu opomenu, moze, plati taksu, fotokopiraj dokaze, popuni obrazac i zali se. Poreska uprava je to veoma lepo smislila. Grume masu opomena, sa kamatama, koje su i 3-4 puta vece od glavnice, pa ko nece da plati, ili je vec platio, mora da se zali, platice bar taksu na zalbu. Uglavnom, siguran priliv, nema veze osnov. S druge strane, ako su oni brljavi u evidenciji to nema veze, ispravice nakon dostavljene dokumentacije i placene takse. Znaci treba ih platiti jos jednom za javasluk i los rad. Dokle vise.
A sta je sa ljudima koji nisu sacuvali svoje uplatnice stare i po 10 godina, pa nista, platice ponovo!!!!

Samo pljacka

pre 12 godina

Jedan savet : uvek kada uplatite bilo kakav porez idite u poresku upravu da vidite da li je uplata legla na vas poreski racun. Dovoljno je da pogresit, vi ili radnik u banci u jednoj cifri u dugackom pozivu na broj, pa da uplata ode ko zna gde. A kamata tece ! Poreska uprava je nesposobna da uputi uplatu na osnovu ostalih podataka u uplatnice ! A verovatno je i da to rade i namerno.

APP drzava

pre 12 godina

Ovde se radi o klasicnoj iznudi novca pod pretnjom sile, pri cemu iznudjivac obecava svoje usluge za iznudjeni novac. Potpuno istu stvar radi i svaka klasicna mafijaska organizacija.

Vidi li neko slicnosti izmedju mafije i drzave, ili se to samo meni cini? Drzavu treba ukinuti, a svu tu parazitsku bandu koja radi za nju raspustiti.

borovracar

pre 12 godina

Računi za porez stižu i pokojnicima ,da li u ovoj vlasti neko radi svoj posao ili se svi bave politikom i predizbornim mitinzima .Vreme je za korenite promene !

chichan

pre 12 godina

Juce sam bio na groblju i obavestio pokojnog pradedu,koji je umro inace pre 27godina, da su ga odrali i da im bas puno duguje 47ooo dinara.Rekao mi je da kada dodje cika inspektor da ga obavestim da je on na groblju.Pokojnom dedi koji je umro pre 15 godina ocekujemo ovih dana da stigne resenje.LAKU NOC SRBIJO!!!

cveta tresnja u Srbiji

pre 12 godina

Zasto lepo ne posaljete te neplacene racune i kamate u SABIRNI CENTAR! Pokojnici bi se toliko obradovali sto o njima neko misli! Lepo su nam rekli da svako umire dva puta - jednom kad umre i drugi put kad ga svi zaborave. Ovde to ne vazi.

GOTOVI SU!

pre 12 godina

Prvo, u Poreskoj Upravi su se nagomilali novi "radnici" sa debelim platama,koliko pametni,vidi se iz priloženog!

Drugo,porez moramo da plaćamo samo mi,koji nemamo više odakle,jedino još bubrege da im prodamo!

Treće,novopečena bogataška bagra ne plaća nikom ništa niti dobija obračune poreza a pogotovo ne sa kamatama!

***

Doda

pre 12 godina

Mislim da nema coveka u ovoj zemlji kome se ne digne kosa na glavi pri pomenu poreske uprave. Nama je stiglo resenje da platimo porez za stan od 8000 kvadrata, kad nisam pobacila istog trenutka kad sam videla milione koje dugujemo, po svoj prilici za Narniju ciji smo vlasnici iza ormana u stanu od 80 kvadrata. Posle su ispravili pa smo dobili resenje za stan koji smo pre dve godine prodali, hihihi. Mislim, i corava koka ubode neko zrno... Ali da su mafijaska organizacija svoje vrste, jesu, svaki advokat preporucuje da im se plati jer im kamata kuca KAO TAKSIMETAR, pa da se podnese tuzba i da se traze pare nazad, sto odmah kazu da se najverovatnije nece desiti. To je jedno grotlo koje guta zive ljude i sve novce koje imaju a i koje nemaju, bolje bi nam bilo da im platimo i preventivno, iako nista ne dugujemo jer ce nam u suprotnom potomci grcati u fiktivnim dugovima dok im stoglava azdaja zvana poreska uprava bude bljuvala vatru preteci da im oduzme sve sto imaju i sto ce ikada imati.

boban

pre 12 godina

Moja pokojna baba,koja je umrla 98,dobija uplatnicu da plati porez 99-te,a zena nikada na sebi nije nista imala.Jos na uplatnici pise Mila(kako smo je mi u kuci i u selu zvali),a njeno pravo ime(u licnoj karti,i svuda je Zivka).O cemu mi pricamo?LOPOVI,nista drugo.