Sreda, 26.10.2011.

23:05

Mišković ipak plaća porez Srbiji?

"Delta Maksi" će platiti porez u Srbiji koji sleduju nakon prodaje te kompanije Delezeu, rekao je državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić.

Izvor: Danas

Miškoviæ ipak plaæa porez Srbiji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Djordje Krstovic "Civijas for ever" Sharm el Sheikh/

pre 12 godina

U svakoj pravnoj drzavi gde tu se i placa porez za sve u vidu odnosa firma-porez!A ostvarena dobit(od prodaje firme)na teritoriji te zemlje, se takodje placa porez od 35% od dobiti!!Tako da g-din Miskovic(dali je platio) je duzan porez platiti Srbiji,jer sve pravne drzave zive od poreza i ostalih nameta.

Nebojša Novi Sad

pre 12 godina

A ovo je naslov od prošle godine da se ne zaboravi
MIŠKOVIĆ NE PLAĆA STRUJU!
(83) Utorak, 16. Novembar, 2010.| Autor:

Najbogatiji Srbin, vlasnik imperije „Delta holding“, duguje za struju više od 23 miliona dinara, i to samo u Beogradu.

*****

Stojadinka ovce šiša

pre 12 godina

Zanimljvi su nasi zakoni po kojima ne mozes legalno da imas racun u "stranoj" banci (k'o da su ove ovde domace?) ali zato teraj milione preko off-shore kompanija i jos se cenkas za porez.

pera kojot genije

pre 12 godina

osećam da je bio telefonski poziv tipa:" Miško, a da ti malo platiš porez u Srbiji, da nam se ne bi naglo povratilo sećanje"...

SlobodanBG

pre 12 godina

Vec par dana nam mediji kidaju zivce , hoce-nece, da bi se na kraju narodu smucilo pa da bude sve jedno da li ce da plati taj porez ili ne.

sportakus

pre 12 godina

Ni jedna privatna firma koja je prodata strancima nije platila porez u srbiji.Primer:Marbo-Pepsico(svajcarska)I KO TE PITA...U posetu marbu su dolazili Vlahovic za vreme mandata,Dinkic(jednom sam) i Cvetkovic u duetu....Pa sta mislite kome se placa porez?????Sta mislite za koga se prave zakoni i ko ih pravi u ovoj nazovi drzavi?????Sta mislite.....

Megatronman

pre 12 godina

Evo zasto bivsom Jugom vlada tandem Miskovic-Todoric... Samo revolucija, nista drugo, moze takvu kapitalisticku g...d istrijebiti.

Goran

pre 12 godina

Meni su odredili porez na kapitalni dobitak kada sam prodao akcije koje sam dobio u firmi u kojoj radim. Ne samo odredili nego i maltretirali neverovatnim kamatama, jer nisam imao novca da ga platim, pošto nisam ni znao da postoji taj porez. Platio sam normalan porez na finansijske transakcije i mislio sam da je to sve.
Ne mogu ni da opišem koji bes sada osećam.jedino što mi pada na pamet, od kada sam čuo da neće platiti porez je "Koja sam ja ovca" i ne samo ja. Jedino mi nije jasno kako to da niko nije ljut? Komentari su, u najmanju ruku, pomirljivi. Kakvi smo mi to ljudi? U nekoj, normalnoj zemlji, ova vest bi izazvala proteste, pa sve do građanske neposlušnosti. Ovde se traže opravdanja za "jadnog" Miškovića.
Pobogu, pa ove godine smo dobili porez na imovinu uvećan za 60% a njemu opraštaju porez?

Darko

pre 12 godina

Voleo bi da me neki pravnik ispravi ako nisam u pravu
Na sajtu APR a stoji da su u srbiji moguce 2 vrste stranih firmi.
1) predstavnistva i neprofitene org. - ne moze da se bavi komercijalnim poslovima
2) komercijalna firma - za ovu vredi sve sto i za svaku drugu srpsku firmu.

ocigledno da Maxi spada u ovu 2gu kategoriju. kako je onda moguce da nece platiti porez. svasta.
(dejan, 27. oktobar 2011 14:43)

Evo,ispravicu te....
Firma delta-maxi je iz Srbije i posluje po zakonima RS.Medjutim,vlasnik Delta-Maxija iz Srbije je kiparska firma koja prodaje svoju firmu(u ovom slucaju Delta Maxi Srbija)drugoj firmi(Delezu iz Belgije) i na toj preprodaji zaradjuje i za to placa porez na dobit zemlji gde je njeno sediste a to je Kipar.Ako si razumeo...

Mita

pre 12 godina

Bolje da se zovu Lopovska uprava...sve u svemu,kao vazda u Sbiji,moš' da bidne,a ne mora da znači,a verovatno neće da bidne,,,

Pera

pre 12 godina

Ako ima politicke volje pravna postoji.
Prenosenjem 250.963.000 evra kao osnivacki ulog u novu firmu i promena vlasnistva podleze oporezivanju a s obzirom na vrednost i istrazi o mogucoj utaji poreza i/ili "pranja novca". Da li ce nasa ministarstava opet da cekaju na CIA i DEA pa ce da krenu u akciju ili ce sami da ispitaju nastale okolnosti vreme ce pokazati.

Urke

pre 12 godina

Sta je sad hejteri?izgleda da je Misko vec usao u proceduru placanja poreza!
Koga cete sad da hejtujete,bolje radite nesto da unapredite svoj zivot a ne da se bavite zivotima drugih

Realista

pre 12 godina

...samo da se zna, meni PU salje vec drugi put upozorenje (bez pecata i potpisa, fotokopiju) da im platim dug iz 2003. u iznostu od 30000dinara + 20000dinara kamate kojeg su se setili tek 2011. Kud im nisam ostao vise duzan, recimo, par miliona eura - garant bi mi oprostili! Evo, Misku vec jesu i to 25 miliona...

Dragana

pre 12 godina

Maki , slažem se sa tobom.

I ja 31.12.2009. zatvorila SZR na Novom Beograda ,pa pod opomenom da će da mi zaplene stvari jer kao dugujem po konačnom rešenju za 2011 godinu za isticanje firme 14.800,00 dinara da se hitno javim u opštinu.A dobila da sa januarom 2010 dugujem 0.00 i sve isplatila i upisala staž.

Vidim da nam je bolje da smo veliki dužnice,pa dobijemo rešenje od suda da moramo platiti ali naravno preko računa koji je u stečaju uli koji je u - ''puj pike nevaži'', i još da uzmemo velike pare od transvera i prodaja firmi, inženjera i naravno fudbalera.Dobijemo narukvicu ili pohvalu što smo doveli stane investicije i tapšanje po ramenu.

Ovde nema šta pošten čovek da traži, za mnoge stvari me podseća na neslavne 90-te.

PoZZZZ svima.

:-D

Maree

pre 12 godina

Cisto me zanima kako cemo mi jadnici da znamo da li je on uopste i platio porez ili ne, samo mozemo da slusamo "zvanicna" obavestenja. Svi znaju cija je Srbija i koliko ona kosta...

sai baba

pre 12 godina

a cekaj zasta da placa porez, da bi dulic mogao da kupuje kompjutere od 1000 eura, sajtove od 30.000 eur ... narodu je svejedno, mozda i bolje da ne plati, mozda napravi neku firmu, a ne sajt.

dejan

pre 12 godina

Voleo bi da me neki pravnik ispravi ako nisam u pravu
Na sajtu APR a stoji da su u srbiji moguce 2 vrste stranih firmi.
1) predstavnistva i neprofitene org. - ne moze da se bavi komercijalnim poslovima
2) komercijalna firma - za ovu vredi sve sto i za svaku drugu srpsku firmu.

ocigledno da Maxi spada u ovu 2gu kategoriju. kako je onda moguce da nece platiti porez. svasta.

Vladan Jova

pre 12 godina

Kao pravnik želim da Vas obavestim da pravo i pravda više ne stanuju u Srbiji. Običnom čoveku prodaju stanove po Valjevu i Čačku radi prinudne naplate poreza i info stana a ovo, ovom ....... se oprašta porez od 30-tak miliona EUR. Bože dragi gde smo spali i došli!

Ovan

pre 12 godina

Ej Srbijo, Srbijo! i u banana državama postoje neki zakoni i pravila. Ovde toga nema.Ovu jadnu i napaćenu zemlju čerupa ko stigne. Političari se utrkuju ko će da se slika na prijemima sa Miškovićima, Kostićima i dugim bagabundama i tajkunima. Kad bih nabrajao ko sve čerupa ovu zemlju i narod, trebalo bi mi mnogo vremena i prostora. Narod je ovca, a dok ima ovaca biće i šišanja. da nije jadno bilo bi smešno!!!... Ja od sada nisam A... već OVAN:

Mika

pre 12 godina

Poslednji je trenutak za GRADJANSKU NEPOSLUSNOST, sto ce reci da gradjani NE TREBA DA PLACAJU POREZE, DAZBINE..pa nek nas tuzi reformisano pravosudje i juri policija, dobili su sve sto su trazili pa sad ne strajkuju....mogu da hapse do mile volje, placeno je.

aca

pre 12 godina

Pa naravno da nece da plati porez drzavi Srbiji jer Maksi i nije bio u vlasnistvu srpske vec kiparske firme. To naravno ne znaci da mogu da izbegnu placanje poreza. Platice porez ali KIPRU, ni krivom ni duznom. To se zove voleti svoju domovinu i sve one koje zive u njoj.

Dragan O

pre 12 godina

Pera, 27. oktobar 2011 10:19

Pero, ti ne znas sustinu UOIDO, u kiparskom poreskom sistemu nije zaveden ovakav porez, u tom je sustina, kao i to da UOIDO sluze a to im je sustina, za nesmetan tok, radne snage, novca i kapitala, a ne da se simulovanim poslovima izbegava porez. U zemljama OECD-a je usvojena ovakva doktrina pa se gleda i holding jedne kompanije u drugoj drzavi, tako novoosnovane firme nemaju pravo na primenu ugovora, jer se radi o sustini iznad forme.
Prouci malo ovu temu.

zorica

pre 12 godina

U najmanju ruku direktor poreske uprave bi morao da bude razresen (a i kaznjen) zbog nestrucnosti i/ili zle namere, sa zabranom obavljanja rukovodeceh poslova u drzavnoj upravi i firmama gde drzava ima interes u duzem buducem periodu. Razresenje bez otpremnine, naravno.

On je davao izjave o tome da ce iz ove transakcije drzava prihodovati 25 mil e, poreza i time doveo u zabludu druge drzavne organe, politicare na funkcijama u vlasti i gradjane.

Darko

pre 12 godina

kakav naslov....ccc....samo lozi narodnu masu(pogotovo onu sa zavrsenom samo OS)Miskovic placa porez po zakonu koji je vazeci.Mi njega mozemo da ne volimo ali ne mozemo samo njega da oporezujemo osim ako opet ne proradi neki lex specialis zakon(za sada je jedino Karic platio porez po famoznom lex specialisu tzv.ekstra profitu).
Sve u svemu,fale nam zakoni,a do njih se dolazi kroz skupstinu u koju se ulazi kroz izbora,i to nam je to...demokratija.

privrednik iz inostranstva.

pre 12 godina

Baš me interesuje kakvi bi komentari bili da je Miškovićeva firma prijavljena u Moskvi a ne na Kipru.Da li bi onda neko smeo da napiše i jedan kometar .Isti bi slučaj verovatno bio i da je kupac bila Ruska a ne Belgijska firma.

Miki

pre 12 godina

Pre par meseci u Utisku nedelje Ljiljana Smailović je ispričala kako se sastavlja vlada Srbije. Istina bilo je reč o Vladi koju ovi naši nikako nisu mogli formirati, jer se nisu mogli dogovoriti oko podele plena. E, onda su Amerikanci dali zadatak Miškoviću da "ubedi" ove naše da se dogovore i Vlada je vrlo brzo bila formirana. Pored gospođe Smailović je sedeo lično bivši američki ambasador u Srbiji Montgomeri i na to nije progovorio ni jednu jedinu reč. Ako neko još nije znao ko vlada Srbijom sada zna.

Drazen

pre 12 godina

Jeste videli godinu iz koje je ugovor ?! 1986! Srbijo, poredi na svojoj regulative, pa ce onda svi placati porez na vreme I u svojoj zemlji

Zika

pre 12 godina

Ali on je hteo da plati. Obećao je. Plus je Tadić tražio za most. A poreznici rekli ne mora. Rekli, zadrži sto milona eura, trebaće ti tamo na Kipru. Ne za porez već za par jahti i par kućerina u Londonu.

Ali ovo nikako ne može biti komično... suočite se sa proizvodom ove demokratske vlasti - prvi dolarski keš milijarder u Srbiji , (sa milijardom na računu u inostranstvu), koji je tu milijardu "zaradio" na prevari uz pomoć države i tužnoj ekploataciji jeftine radne snage

Nemanja

pre 12 godina

MA DAJ NIJE SE SETIO DA DONIRA NI U JEDNU SVRHU,CAK NI ZA INKUBATORE ZA BEBE A KAMOLI NESTO DRUGO!!!SLEPAC!!!A O DRZAVI DA NE PRICAM!!!

Jovana

pre 12 godina

Pitanje za premijera i ministra finansija:Sta je drzava uradila da olaksa prijavu poreza?
To je ogroman propust i niko ne cini nista da to olaksa

Pera

pre 12 godina

Neće platiti porez ovde, ali će platiti na Kipru. To i jeste suština zakona o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Pored toga, on ne plaća porez na kapitalnu dobit za fizička lica, nego za pravna, a tu je porez 10% od kapitalne dobiti. A kapitalna dobit je pare za maxi - pare koje su ukupno uložene u maxi. Što će reći, da je porez koji bi i platio ovde 2-3 miliona evra. Što će i platiti, ali na Kipru.

Država ovde nema pravnih osnova da mu naplati porez, sem da donese zakon o oporezivanju Miškovića.

reds

pre 12 godina

Jedina konstanta u poslednjih 20 godina u Srbiji je Miskovic. Preziveo je i Slobin rezim, a i ove posle njega. Ne slazem se sa njegovim poslovanjem, ali fakat je da se kod nas pravila i zakoni menjaju sa svakom novom vladom, a on se covek prilagodjava. Jel po zakonu? Jeste! A ko je pravio zakon, e pa gospodo stavite prst na celo pa malo razmislite.

Dragan O

pre 12 godina

Zasto bi se PU nadala naplati poreza, kada je sustina ista kao i u predhodnoj transakciji sa Deleze. U skladu sa ugovorom o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa Kiprom, a cinjenica da je 100% vlasnik nove firme u Srbiji sa Kipra, po ugovoru pravo na oporezivanje kapitalnog dobitka ima zemlja rezidensttva a to je Kipar, a po kiparskim zakonima ovakav porez ne postoji u Kipru. Dakle PU moze samo da ospori ugovor i na to ima pravo, jer se radi o simulovanom poslu, u svrhu izbegavanja placanja poreza. Ali sumnjam da ce neko u PU imati petlju da tako nesto uradi.

бидермајер

pre 12 godina

Мора тако ! Не може да плати и порез и "математичку категорију" избора ! Шта сте ви замислили да одерете човека жива ???

Sava Drugi

pre 12 godina

Ovaj ugovor važi za domicilne kompanije ali ne i za OFF-SHOR.

Ne mogu da verujem da nisu mogli da smisle bolje objašnjenje od ovog *****.

Realista

pre 12 godina

----
Izjava generalne direktorke koroporativnih komunikacija Delta Holdinga Jelene Krstović : http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=04&nav_id=496526 i ovde sa izjavama direktora poreske uprave Dragutina Radosavljevića: http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.php?yyyy=2011&mm=09&nav_id=544640 ...kakva farsa!

Let's go dance

pre 12 godina

Ispravno. Doveo je svetski priznatu firmu u SRB izgradio sistem najsavremenijih prodajnih centara, omogućio popust 10% svake subote i nedelje, stalne popuste, bogat asortiman koji je pre njega bio samo san itd. itd. i za sve to ga treba juriti da plati porez kao da se SRB od toga obogatiti ili barem vratiti u normalu.

Jožef

pre 12 godina

pa tako se stavlja tačka na i .
Srbija je privatna država a protiv toga ni sami Srbi nemogu ništa .
EU odpisuje dug Grcima - zašto nebi i mirko svojim ortacima ?
*****

Kriminalac

pre 12 godina

Pazite sad ovo.. svaki obicni gradjanin koji kasni sa bilo kojim nametom od strane drzave postaje kriminalac. Svi znamo u kakvoj zemlji zivimo. ******

užasnuta

pre 12 godina

Najuspešniji srpski biznismen ne mora da plaća nikakve namete državi ali zato će država da pokaže svoju žestoku poresku kontrolu kroz zabranu isplate plata radnicima ukoliko prvo državi nisu uplaćeni nameti državi koje po zakonu inače poslodavac ima obavezu da plati do kraja meseca za prethodni mesec: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=10&dd=26&nav_id=552529 Radnik može da čeka na platu!!! Država ne može da se strpi do kraja meseca!!! Mali privatnici moraju da plate sve. "Uspešni" biznismeni ne moraju ništa!!!

nesh_bros

pre 12 godina

A pre neki dab u Politici tekst, kako hapse ljudi tj fizicka lica jer nisu prijavili porez od milion ili dva dinara. Bravo Miskovicu, bravo Srbijo, bez sumnje strmoglavo jurimo u ........... !

vid

pre 12 godina

Totalno opravdano.
Gde se jos placa porez na opljckanu vrednost.

Ko je opljackan? Pa narod Srbije.

Kad srbi budu razumeli da slabu i siromasnu Srbiju moze svako da smanjuje i komada; te da je slaba i siromasna zbog "velikih srpskih rodoljuba" kojima trebaju ratovi i krize da bi nastavali svoj prljavi posao.

Sve ostalo jer cista demagogija od profesionalnih i dobro podmazanih demagoga.

maki

pre 12 godina

A meni stigla pretnja zatvorom jer kasnim da platim porez u iznosu od 28000 din. Srecan sam sto zivim u ovakvoj zemlji gde se za sitnice lezi zatvor a utaja poreza se oprasta.

Zoran M.

pre 12 godina

Moje mišljenje je da Mišković ne mora platiti porez državi ali će morati dati deo novca nekom od političara za predizbornu kapanju.

aleksa

pre 12 godina

Neverovatno nejasan, a biće po svemu sudeći i netačan tekst. Ili barem naslov. Delta nije imala da plati nikakav porez, jer će se tek po predaji završnog računa, februara 2012, računati kapitalna dobit. I tada će se znati ima li osnova za porez. Nema oslobadjanja, nema ni zakona o dvostrukom oporezivanju, jer vlasnik Maxija više nije (odnosno nije bio u trenutku prodaje) na Kipru, već u Srbiji, to je ta novoosnovana Deltina firma.

Tosha

pre 12 godina

Naravno da nece platiti porez ovde, jer mu se moze, firma je ionako registrovana na Kipru. I pored najava koje su stizale iz Maksi grupe da ce porez biti placen Srbiji doslo se do ovoga. Sve je to bila lepa sarena laza i obacanje kojim je verovatno izdejstvovano da se anti monopolska komisija ne buni previse...Jos jednom bravo Miskovicu sto nas radis kao ovce

Mali JuJu

pre 12 godina

HAHAHAHAHAHAHH..... Isto ovako sam se smejao pre nekoliko meseci na komicne izjave naseg jalovog predsednika da ce Miskovic platiti porez bas kao sto su skoro svi mediji uglavnom pod Miskovom kontrolom mesecima tvrdili. Da li je sada jasnije o cemu se ovde radi poslednjih jedanaest godina, nije je li? Da li je sad i zvanicno da nikad nije bila srpska nego kiparska firma, pa zasto je onda cela drzava radila za Deltu?

Nesa

pre 12 godina

TOOOO MISHKOOOOOO!!!

Nista im ne daj!- Kada smo glupavi, ko nam je kriv!!

Prodajemo secerane za 2 evra, prodajemo NIS za 1/5 od onoga sto vredi, subvencionisemo strane firme da zaposljavaju sa 10,000 evra po radnom mestu, a oni placaju radnike 200 evra mesecno.....
A u isto vreme, ceo kapital Srbije se kontrolise sa off shore zona i niko ne placa porez na dobit u Srbiji.
Kakva pljacka.....
Treba odmah zabraniti ili oporezovati kapital ili profit koji dolazi sa off shore zona sa minimum 40% za firme koje posluju u Srbiji. I vrapci znaju da je to pranje para.

Aj neko neka proba da u Americi posluje preko tih bescarinskih zona.Nema sanse.

zacudjen

pre 12 godina

Zasto se ovome nisam iznenadio? Verovatno bi drzava Srbija trebala i neki milion da isplati Miskovicu, ipak je on zasluzan za dolazak stranih investitora u zemlju.

Megatronman

pre 12 godina

Kako slatko, kako postoji upravo neverovatna podudarnost u ponasanju, aktivnosti, tretiranju od strane drzave izmedju **** Todorica I doticnog. How cute!

Cist_obraz

pre 12 godina

Ocekivano, pa covek toliko godina drzi monopol na sve u ovoj napacenoj zemlji i sto bi sad on platio porez u istoj toj Srbiji. Nemojte samo da se udruzi 6 miliona ljudi iz Srbije u jednu zajednicku tuzbu pred Strazburom za decenijsko pljackanje putem monopola!!!

Vlada82

pre 12 godina

I....
RESITE NAM NESTO STO NISMO ZNALI,NESTO DA SE IZNENADIMO...
ALI PRIJATNO AKO MOZE...
ZA PROMENU...

P.S. IMA U NASEM NARODU IZREKA "NICIJA NIJE GORELA DO ZORE"

o00o

pre 12 godina

Gradjani Srbije
Svaki put kada kupite neku robu pogledajte na račun i stavku PDV. Takodje svakog kvartala kada platite porez na imovinu pogledajte na uplatnicu ili na vaš platni listić na kome stoji stavka porez. Svaki put kada to uradite, odmah posle recite BEEEEEEEEE.

MislilacR.

pre 12 godina

Nekada je g.din Mišković od male firme stvorio veliku, a iz velike nastala Delta banka. Volšebno je ta ista banka nakon 2000 god. od one sa najmanjim i najgorim bilansima po aktivi i pasivi, postala među najboljima, da bi kao takva bila Italijanima prodata za 300 i kusur miliona evra. Usput su se neke stare domaće banke zatvorile, a javna preduzeća su kao po direktivi morala da imaju otvorene račune kod nje i svaki je promet išao preko nje. Kada je pokupio kintu nakon njene prodaje, počeo se širiti u maloprodaji prehrane, pokupovao velike kuće koje su pre toga bile džinovi za njegov Maksi, usput formirao i brend Tempo, Mini maksi i sl. Iz posla sa Maksijem izašao sa dugovanjima od blizu 400 miliona evra zvanično, nezvanično preko pola milijarde evra, jer su mnoge firme zbog Maksija propale, pošto im računi od strane Maksija nisu plaćani. I niko zbog toga nije odgovarao, nijedna krivična prijava koja je i možda bila nije završena, i što je pola Srbije u crno zavio, mnoštvo manjih firmi zatvorio se ne pominje ili usput samo pominje. Sada će tih milijardu evra od Maksija uložiti u poljoprivredu, jer ona se još uvek koliko toliko drži.
******

Konzunin

pre 12 godina

..........I on je onda uspesan biznismen a mi svi ostali smo ***!!!! A tek sto je osiromasio i ovako bedan budzet....ma nikom nista!! Kosovo je Srbija!

Mita

pre 12 godina

Glavno,da svi moramo da platimo porez na imovinu,koga nema skoro ni u jednoj normalnoj drzavi,a ovaj nece da plati porez koji svi svuda placaju.Neka vikne jos i "Kosovo je Srbija" i "zivele barikade" i nece morati nista da placa,a njemu cemo izgleda svi placati...:(

olimpijada 2004

pre 12 godina

Vozi Miško!!!!!!!!
Koja smo mi banana država, svi propisi i tumačenja istih podešena za tajkune i političku oligarhiju, narod može samo da gleda i da gladuje.

Nemanja

pre 12 godina

Svim mojim poznanicima pričam da u ovoj državi zadnjica strada samo i isključivo poštenim građanima.

Zato se ja zalažem već odavno da državu treba čerupati najviše što se može.
Ko se snađe treba tako da posluje. Malo na belo,puno na sivo.
Ionako država svojim građanima ništa ne nudi,a puno traži.

Čitao sam po blogovima na B92 neke vajne stručnjake koji kažu da ako nemaš da platiš porez ne treba da imaš frimu,ne treba da živiš u stanu u centru,itd. Voleo bih da sad prozbore koju oko ove bruke i sramote. Miškoviće je pred samu prodaju pronašao jednu od mnogih rupa u zakonu i opet zavrnuo celu državu,sa sve političarima i građanima.

Tako da,dragi građani, uzmite se u pamet!
Za ovo što se upravo dogodilo ste glasali svi koji ste zaokružili bilo koga uz vladajuće koalicije!

Maja

pre 12 godina

Sto se narod buni, zar nije proteklih meseci postao veliki dobrotvor (ako se ne varam osnovana je i fondacija u tu namenu) a od novca od prodaje Maxija razvice nam poljoprivredu kupujuci poljoprivredno zemljiste , vocnjake u Srbiji i zidajuci nove trzne centre,stanove po gradovima Srbije. Nadam se samo da poljoprivredni proizvodi , cene stanova i lokala nece biti kao sto su bile cene u Maxiju dok je Delta bila vlasnik (mnogo proizvoda je kod njih bilo skuplje od konkurentskih lanaca).

SLON

pre 12 godina

Hhahahahaha, pa vi opet glasajte za "Evropsku Srbiju"...

E da, i za 1000 evra od akcija. I za 400.000 radnih mesta. I za Miladina Minju Kovacevica, za reformisano pravosudje, za zakon o bezbednosti u saobracaju, za lidera regiona, za Urosa Misica, za jeftinu hranu, za jeftini prevoz, za jeftino studiranje, za jeftino gorivo, za vakcine protiv gripa, za "namernu devalvaciju" dinara, za lihvare prerusene u bankare, za Kosovo i EU, za sajt od 30.000 evra i reklamu od 450.000 evra, za masine koje u Kolubari rade 25h/dan, za Palmu, za Krkobabica, za policijsku drzavu, za mini Slobu.

Odoh da izmerim pritisak.

porez

pre 12 godina

Ali KAD SE ZNA da je firma na Kipru fiktivna i da je stvarni ulagac gospodin Miskovic koji sedi u Beogradu, onda bi poreska uprava TREBALA da tretira Miskovica kao DOMACE lice a ne kao nekog KIPRANINA.

Zoran

pre 12 godina

Jadna državo, pa ti ne znaš ni kako pare koje ti se nude da uzmeš. Do sada niko nikada nije platio u ovoj zemlji porez na kapitalnu dobit i već godinu dana država traži način da ipak uzme te pare i na kraju ne može. Izgleda da ipak država nije ni zaslužila da ih uzme.

MACA

pre 12 godina

Pa u ovoj zemlji samo obicni gradjani placaju poreze dok tajkuni, vrhunski sportisti , estrada placaju poreze u drugim drzavama . Pa cak i famozni izmenjeni zakon o porezima na imovinu o kojima se zvonilo na sva zvona da ce bogatasti placati velike poreze na luksuzne vile,kuce , dupleks stanove je bilo samo zamajavanje javnosti. Jer ce ti astronomski porezi na imovinu (koji su zbog izbora pomerene za jos jednu godinu kasnije tj primenjivace se od 2013) ce pogoditi samo obicne gradjane jer samo gradjaanima poreska uprava obracunava vrednost kvadrata i dozvojava amoritzaciju na starost objekta do 40 % (popust od 0,8 za svaku godinu starosti ) dok su tajkuni i bogatasi svoje nekretnine prebacili na svoje firme gde se porez racuna drugacije tj sam vlasnik odredjuje vrednost kvadrata ( ne poreska uprava ) i sam odredjuje amortizaciju (znaci amortizacija moze biti 100 % ) tako da porez za tajkune moze da iznosi 0 dinara godisnje. U ovoj zemlji tajkuni izgleda samo placaju porez na zarade (a svi znamo kako dobro placaju radnike jer vecina njim ima primanja od iznosa minimalda pa do jedno 30000 dinara) dok druge poreze koje firma ostavari na dobit... . placaju u poreskim rajevima poput Kipra, Monaka.......

glasac

pre 12 godina

A kao da smo i ocekivali taj novac od poreza na prodaju. Ta prica o mogucem placanju poreza u Srbiji lansirana na svim mogucim medijima je bila da nam vladajuci na vlasti sa tim mogucim placanjem poreza pomalo zamazu oci dozvoljavajuci prodaju ove kompanije Belgijancima.

SLON

pre 12 godina

Hhahahahaha, pa vi opet glasajte za "Evropsku Srbiju"...

E da, i za 1000 evra od akcija. I za 400.000 radnih mesta. I za Miladina Minju Kovacevica, za reformisano pravosudje, za zakon o bezbednosti u saobracaju, za lidera regiona, za Urosa Misica, za jeftinu hranu, za jeftini prevoz, za jeftino studiranje, za jeftino gorivo, za vakcine protiv gripa, za "namernu devalvaciju" dinara, za lihvare prerusene u bankare, za Kosovo i EU, za sajt od 30.000 evra i reklamu od 450.000 evra, za masine koje u Kolubari rade 25h/dan, za Palmu, za Krkobabica, za policijsku drzavu, za mini Slobu.

Odoh da izmerim pritisak.

vid

pre 12 godina

Totalno opravdano.
Gde se jos placa porez na opljckanu vrednost.

Ko je opljackan? Pa narod Srbije.

Kad srbi budu razumeli da slabu i siromasnu Srbiju moze svako da smanjuje i komada; te da je slaba i siromasna zbog "velikih srpskih rodoljuba" kojima trebaju ratovi i krize da bi nastavali svoj prljavi posao.

Sve ostalo jer cista demagogija od profesionalnih i dobro podmazanih demagoga.

Zoran M.

pre 12 godina

Moje mišljenje je da Mišković ne mora platiti porez državi ali će morati dati deo novca nekom od političara za predizbornu kapanju.

Nesa

pre 12 godina

TOOOO MISHKOOOOOO!!!

Nista im ne daj!- Kada smo glupavi, ko nam je kriv!!

Prodajemo secerane za 2 evra, prodajemo NIS za 1/5 od onoga sto vredi, subvencionisemo strane firme da zaposljavaju sa 10,000 evra po radnom mestu, a oni placaju radnike 200 evra mesecno.....
A u isto vreme, ceo kapital Srbije se kontrolise sa off shore zona i niko ne placa porez na dobit u Srbiji.
Kakva pljacka.....
Treba odmah zabraniti ili oporezovati kapital ili profit koji dolazi sa off shore zona sa minimum 40% za firme koje posluju u Srbiji. I vrapci znaju da je to pranje para.

Aj neko neka proba da u Americi posluje preko tih bescarinskih zona.Nema sanse.

MislilacR.

pre 12 godina

Nekada je g.din Mišković od male firme stvorio veliku, a iz velike nastala Delta banka. Volšebno je ta ista banka nakon 2000 god. od one sa najmanjim i najgorim bilansima po aktivi i pasivi, postala među najboljima, da bi kao takva bila Italijanima prodata za 300 i kusur miliona evra. Usput su se neke stare domaće banke zatvorile, a javna preduzeća su kao po direktivi morala da imaju otvorene račune kod nje i svaki je promet išao preko nje. Kada je pokupio kintu nakon njene prodaje, počeo se širiti u maloprodaji prehrane, pokupovao velike kuće koje su pre toga bile džinovi za njegov Maksi, usput formirao i brend Tempo, Mini maksi i sl. Iz posla sa Maksijem izašao sa dugovanjima od blizu 400 miliona evra zvanično, nezvanično preko pola milijarde evra, jer su mnoge firme zbog Maksija propale, pošto im računi od strane Maksija nisu plaćani. I niko zbog toga nije odgovarao, nijedna krivična prijava koja je i možda bila nije završena, i što je pola Srbije u crno zavio, mnoštvo manjih firmi zatvorio se ne pominje ili usput samo pominje. Sada će tih milijardu evra od Maksija uložiti u poljoprivredu, jer ona se još uvek koliko toliko drži.
******

o00o

pre 12 godina

Gradjani Srbije
Svaki put kada kupite neku robu pogledajte na račun i stavku PDV. Takodje svakog kvartala kada platite porez na imovinu pogledajte na uplatnicu ili na vaš platni listić na kome stoji stavka porez. Svaki put kada to uradite, odmah posle recite BEEEEEEEEE.

Mali JuJu

pre 12 godina

HAHAHAHAHAHAHH..... Isto ovako sam se smejao pre nekoliko meseci na komicne izjave naseg jalovog predsednika da ce Miskovic platiti porez bas kao sto su skoro svi mediji uglavnom pod Miskovom kontrolom mesecima tvrdili. Da li je sada jasnije o cemu se ovde radi poslednjih jedanaest godina, nije je li? Da li je sad i zvanicno da nikad nije bila srpska nego kiparska firma, pa zasto je onda cela drzava radila za Deltu?

maki

pre 12 godina

A meni stigla pretnja zatvorom jer kasnim da platim porez u iznosu od 28000 din. Srecan sam sto zivim u ovakvoj zemlji gde se za sitnice lezi zatvor a utaja poreza se oprasta.

porez

pre 12 godina

Ali KAD SE ZNA da je firma na Kipru fiktivna i da je stvarni ulagac gospodin Miskovic koji sedi u Beogradu, onda bi poreska uprava TREBALA da tretira Miskovica kao DOMACE lice a ne kao nekog KIPRANINA.

užasnuta

pre 12 godina

Najuspešniji srpski biznismen ne mora da plaća nikakve namete državi ali zato će država da pokaže svoju žestoku poresku kontrolu kroz zabranu isplate plata radnicima ukoliko prvo državi nisu uplaćeni nameti državi koje po zakonu inače poslodavac ima obavezu da plati do kraja meseca za prethodni mesec: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=10&dd=26&nav_id=552529 Radnik može da čeka na platu!!! Država ne može da se strpi do kraja meseca!!! Mali privatnici moraju da plate sve. "Uspešni" biznismeni ne moraju ništa!!!

Nemanja

pre 12 godina

Svim mojim poznanicima pričam da u ovoj državi zadnjica strada samo i isključivo poštenim građanima.

Zato se ja zalažem već odavno da državu treba čerupati najviše što se može.
Ko se snađe treba tako da posluje. Malo na belo,puno na sivo.
Ionako država svojim građanima ništa ne nudi,a puno traži.

Čitao sam po blogovima na B92 neke vajne stručnjake koji kažu da ako nemaš da platiš porez ne treba da imaš frimu,ne treba da živiš u stanu u centru,itd. Voleo bih da sad prozbore koju oko ove bruke i sramote. Miškoviće je pred samu prodaju pronašao jednu od mnogih rupa u zakonu i opet zavrnuo celu državu,sa sve političarima i građanima.

Tako da,dragi građani, uzmite se u pamet!
Za ovo što se upravo dogodilo ste glasali svi koji ste zaokružili bilo koga uz vladajuće koalicije!

Cist_obraz

pre 12 godina

Ocekivano, pa covek toliko godina drzi monopol na sve u ovoj napacenoj zemlji i sto bi sad on platio porez u istoj toj Srbiji. Nemojte samo da se udruzi 6 miliona ljudi iz Srbije u jednu zajednicku tuzbu pred Strazburom za decenijsko pljackanje putem monopola!!!

olimpijada 2004

pre 12 godina

Vozi Miško!!!!!!!!
Koja smo mi banana država, svi propisi i tumačenja istih podešena za tajkune i političku oligarhiju, narod može samo da gleda i da gladuje.

Konzunin

pre 12 godina

..........I on je onda uspesan biznismen a mi svi ostali smo ***!!!! A tek sto je osiromasio i ovako bedan budzet....ma nikom nista!! Kosovo je Srbija!

MACA

pre 12 godina

Pa u ovoj zemlji samo obicni gradjani placaju poreze dok tajkuni, vrhunski sportisti , estrada placaju poreze u drugim drzavama . Pa cak i famozni izmenjeni zakon o porezima na imovinu o kojima se zvonilo na sva zvona da ce bogatasti placati velike poreze na luksuzne vile,kuce , dupleks stanove je bilo samo zamajavanje javnosti. Jer ce ti astronomski porezi na imovinu (koji su zbog izbora pomerene za jos jednu godinu kasnije tj primenjivace se od 2013) ce pogoditi samo obicne gradjane jer samo gradjaanima poreska uprava obracunava vrednost kvadrata i dozvojava amoritzaciju na starost objekta do 40 % (popust od 0,8 za svaku godinu starosti ) dok su tajkuni i bogatasi svoje nekretnine prebacili na svoje firme gde se porez racuna drugacije tj sam vlasnik odredjuje vrednost kvadrata ( ne poreska uprava ) i sam odredjuje amortizaciju (znaci amortizacija moze biti 100 % ) tako da porez za tajkune moze da iznosi 0 dinara godisnje. U ovoj zemlji tajkuni izgleda samo placaju porez na zarade (a svi znamo kako dobro placaju radnike jer vecina njim ima primanja od iznosa minimalda pa do jedno 30000 dinara) dok druge poreze koje firma ostavari na dobit... . placaju u poreskim rajevima poput Kipra, Monaka.......

Kriminalac

pre 12 godina

Pazite sad ovo.. svaki obicni gradjanin koji kasni sa bilo kojim nametom od strane drzave postaje kriminalac. Svi znamo u kakvoj zemlji zivimo. ******

Tosha

pre 12 godina

Naravno da nece platiti porez ovde, jer mu se moze, firma je ionako registrovana na Kipru. I pored najava koje su stizale iz Maksi grupe da ce porez biti placen Srbiji doslo se do ovoga. Sve je to bila lepa sarena laza i obacanje kojim je verovatno izdejstvovano da se anti monopolska komisija ne buni previse...Jos jednom bravo Miskovicu sto nas radis kao ovce

Mita

pre 12 godina

Glavno,da svi moramo da platimo porez na imovinu,koga nema skoro ni u jednoj normalnoj drzavi,a ovaj nece da plati porez koji svi svuda placaju.Neka vikne jos i "Kosovo je Srbija" i "zivele barikade" i nece morati nista da placa,a njemu cemo izgleda svi placati...:(

Jožef

pre 12 godina

pa tako se stavlja tačka na i .
Srbija je privatna država a protiv toga ni sami Srbi nemogu ništa .
EU odpisuje dug Grcima - zašto nebi i mirko svojim ortacima ?
*****

nesh_bros

pre 12 godina

A pre neki dab u Politici tekst, kako hapse ljudi tj fizicka lica jer nisu prijavili porez od milion ili dva dinara. Bravo Miskovicu, bravo Srbijo, bez sumnje strmoglavo jurimo u ........... !

Vlada82

pre 12 godina

I....
RESITE NAM NESTO STO NISMO ZNALI,NESTO DA SE IZNENADIMO...
ALI PRIJATNO AKO MOZE...
ZA PROMENU...

P.S. IMA U NASEM NARODU IZREKA "NICIJA NIJE GORELA DO ZORE"

zacudjen

pre 12 godina

Zasto se ovome nisam iznenadio? Verovatno bi drzava Srbija trebala i neki milion da isplati Miskovicu, ipak je on zasluzan za dolazak stranih investitora u zemlju.

glasac

pre 12 godina

A kao da smo i ocekivali taj novac od poreza na prodaju. Ta prica o mogucem placanju poreza u Srbiji lansirana na svim mogucim medijima je bila da nam vladajuci na vlasti sa tim mogucim placanjem poreza pomalo zamazu oci dozvoljavajuci prodaju ove kompanije Belgijancima.

Zoran

pre 12 godina

Jadna državo, pa ti ne znaš ni kako pare koje ti se nude da uzmeš. Do sada niko nikada nije platio u ovoj zemlji porez na kapitalnu dobit i već godinu dana država traži način da ipak uzme te pare i na kraju ne može. Izgleda da ipak država nije ni zaslužila da ih uzme.

Megatronman

pre 12 godina

Kako slatko, kako postoji upravo neverovatna podudarnost u ponasanju, aktivnosti, tretiranju od strane drzave izmedju **** Todorica I doticnog. How cute!

Maja

pre 12 godina

Sto se narod buni, zar nije proteklih meseci postao veliki dobrotvor (ako se ne varam osnovana je i fondacija u tu namenu) a od novca od prodaje Maxija razvice nam poljoprivredu kupujuci poljoprivredno zemljiste , vocnjake u Srbiji i zidajuci nove trzne centre,stanove po gradovima Srbije. Nadam se samo da poljoprivredni proizvodi , cene stanova i lokala nece biti kao sto su bile cene u Maxiju dok je Delta bila vlasnik (mnogo proizvoda je kod njih bilo skuplje od konkurentskih lanaca).

aleksa

pre 12 godina

Neverovatno nejasan, a biće po svemu sudeći i netačan tekst. Ili barem naslov. Delta nije imala da plati nikakav porez, jer će se tek po predaji završnog računa, februara 2012, računati kapitalna dobit. I tada će se znati ima li osnova za porez. Nema oslobadjanja, nema ni zakona o dvostrukom oporezivanju, jer vlasnik Maxija više nije (odnosno nije bio u trenutku prodaje) na Kipru, već u Srbiji, to je ta novoosnovana Deltina firma.

Nemanja

pre 12 godina

MA DAJ NIJE SE SETIO DA DONIRA NI U JEDNU SVRHU,CAK NI ZA INKUBATORE ZA BEBE A KAMOLI NESTO DRUGO!!!SLEPAC!!!A O DRZAVI DA NE PRICAM!!!

zorica

pre 12 godina

U najmanju ruku direktor poreske uprave bi morao da bude razresen (a i kaznjen) zbog nestrucnosti i/ili zle namere, sa zabranom obavljanja rukovodeceh poslova u drzavnoj upravi i firmama gde drzava ima interes u duzem buducem periodu. Razresenje bez otpremnine, naravno.

On je davao izjave o tome da ce iz ove transakcije drzava prihodovati 25 mil e, poreza i time doveo u zabludu druge drzavne organe, politicare na funkcijama u vlasti i gradjane.

Zika

pre 12 godina

Ali on je hteo da plati. Obećao je. Plus je Tadić tražio za most. A poreznici rekli ne mora. Rekli, zadrži sto milona eura, trebaće ti tamo na Kipru. Ne za porez već za par jahti i par kućerina u Londonu.

Ali ovo nikako ne može biti komično... suočite se sa proizvodom ove demokratske vlasti - prvi dolarski keš milijarder u Srbiji , (sa milijardom na računu u inostranstvu), koji je tu milijardu "zaradio" na prevari uz pomoć države i tužnoj ekploataciji jeftine radne snage

Miki

pre 12 godina

Pre par meseci u Utisku nedelje Ljiljana Smailović je ispričala kako se sastavlja vlada Srbije. Istina bilo je reč o Vladi koju ovi naši nikako nisu mogli formirati, jer se nisu mogli dogovoriti oko podele plena. E, onda su Amerikanci dali zadatak Miškoviću da "ubedi" ove naše da se dogovore i Vlada je vrlo brzo bila formirana. Pored gospođe Smailović je sedeo lično bivši američki ambasador u Srbiji Montgomeri i na to nije progovorio ni jednu jedinu reč. Ako neko još nije znao ko vlada Srbijom sada zna.

Vladan Jova

pre 12 godina

Kao pravnik želim da Vas obavestim da pravo i pravda više ne stanuju u Srbiji. Običnom čoveku prodaju stanove po Valjevu i Čačku radi prinudne naplate poreza i info stana a ovo, ovom ....... se oprašta porez od 30-tak miliona EUR. Bože dragi gde smo spali i došli!

Realista

pre 12 godina

...samo da se zna, meni PU salje vec drugi put upozorenje (bez pecata i potpisa, fotokopiju) da im platim dug iz 2003. u iznostu od 30000dinara + 20000dinara kamate kojeg su se setili tek 2011. Kud im nisam ostao vise duzan, recimo, par miliona eura - garant bi mi oprostili! Evo, Misku vec jesu i to 25 miliona...

Pera

pre 12 godina

Neće platiti porez ovde, ali će platiti na Kipru. To i jeste suština zakona o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Pored toga, on ne plaća porez na kapitalnu dobit za fizička lica, nego za pravna, a tu je porez 10% od kapitalne dobiti. A kapitalna dobit je pare za maxi - pare koje su ukupno uložene u maxi. Što će reći, da je porez koji bi i platio ovde 2-3 miliona evra. Što će i platiti, ali na Kipru.

Država ovde nema pravnih osnova da mu naplati porez, sem da donese zakon o oporezivanju Miškovića.

Pera

pre 12 godina

Ako ima politicke volje pravna postoji.
Prenosenjem 250.963.000 evra kao osnivacki ulog u novu firmu i promena vlasnistva podleze oporezivanju a s obzirom na vrednost i istrazi o mogucoj utaji poreza i/ili "pranja novca". Da li ce nasa ministarstava opet da cekaju na CIA i DEA pa ce da krenu u akciju ili ce sami da ispitaju nastale okolnosti vreme ce pokazati.

Darko

pre 12 godina

kakav naslov....ccc....samo lozi narodnu masu(pogotovo onu sa zavrsenom samo OS)Miskovic placa porez po zakonu koji je vazeci.Mi njega mozemo da ne volimo ali ne mozemo samo njega da oporezujemo osim ako opet ne proradi neki lex specialis zakon(za sada je jedino Karic platio porez po famoznom lex specialisu tzv.ekstra profitu).
Sve u svemu,fale nam zakoni,a do njih se dolazi kroz skupstinu u koju se ulazi kroz izbora,i to nam je to...demokratija.

Sava Drugi

pre 12 godina

Ovaj ugovor važi za domicilne kompanije ali ne i za OFF-SHOR.

Ne mogu da verujem da nisu mogli da smisle bolje objašnjenje od ovog *****.

бидермајер

pre 12 godina

Мора тако ! Не може да плати и порез и "математичку категорију" избора ! Шта сте ви замислили да одерете човека жива ???

Realista

pre 12 godina

----
Izjava generalne direktorke koroporativnih komunikacija Delta Holdinga Jelene Krstović : http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=04&nav_id=496526 i ovde sa izjavama direktora poreske uprave Dragutina Radosavljevića: http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.php?yyyy=2011&mm=09&nav_id=544640 ...kakva farsa!

Maree

pre 12 godina

Cisto me zanima kako cemo mi jadnici da znamo da li je on uopste i platio porez ili ne, samo mozemo da slusamo "zvanicna" obavestenja. Svi znaju cija je Srbija i koliko ona kosta...

Let's go dance

pre 12 godina

Ispravno. Doveo je svetski priznatu firmu u SRB izgradio sistem najsavremenijih prodajnih centara, omogućio popust 10% svake subote i nedelje, stalne popuste, bogat asortiman koji je pre njega bio samo san itd. itd. i za sve to ga treba juriti da plati porez kao da se SRB od toga obogatiti ili barem vratiti u normalu.

Dragan O

pre 12 godina

Zasto bi se PU nadala naplati poreza, kada je sustina ista kao i u predhodnoj transakciji sa Deleze. U skladu sa ugovorom o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa Kiprom, a cinjenica da je 100% vlasnik nove firme u Srbiji sa Kipra, po ugovoru pravo na oporezivanje kapitalnog dobitka ima zemlja rezidensttva a to je Kipar, a po kiparskim zakonima ovakav porez ne postoji u Kipru. Dakle PU moze samo da ospori ugovor i na to ima pravo, jer se radi o simulovanom poslu, u svrhu izbegavanja placanja poreza. Ali sumnjam da ce neko u PU imati petlju da tako nesto uradi.

reds

pre 12 godina

Jedina konstanta u poslednjih 20 godina u Srbiji je Miskovic. Preziveo je i Slobin rezim, a i ove posle njega. Ne slazem se sa njegovim poslovanjem, ali fakat je da se kod nas pravila i zakoni menjaju sa svakom novom vladom, a on se covek prilagodjava. Jel po zakonu? Jeste! A ko je pravio zakon, e pa gospodo stavite prst na celo pa malo razmislite.

Dragana

pre 12 godina

Maki , slažem se sa tobom.

I ja 31.12.2009. zatvorila SZR na Novom Beograda ,pa pod opomenom da će da mi zaplene stvari jer kao dugujem po konačnom rešenju za 2011 godinu za isticanje firme 14.800,00 dinara da se hitno javim u opštinu.A dobila da sa januarom 2010 dugujem 0.00 i sve isplatila i upisala staž.

Vidim da nam je bolje da smo veliki dužnice,pa dobijemo rešenje od suda da moramo platiti ali naravno preko računa koji je u stečaju uli koji je u - ''puj pike nevaži'', i još da uzmemo velike pare od transvera i prodaja firmi, inženjera i naravno fudbalera.Dobijemo narukvicu ili pohvalu što smo doveli stane investicije i tapšanje po ramenu.

Ovde nema šta pošten čovek da traži, za mnoge stvari me podseća na neslavne 90-te.

PoZZZZ svima.

:-D

Mika

pre 12 godina

Poslednji je trenutak za GRADJANSKU NEPOSLUSNOST, sto ce reci da gradjani NE TREBA DA PLACAJU POREZE, DAZBINE..pa nek nas tuzi reformisano pravosudje i juri policija, dobili su sve sto su trazili pa sad ne strajkuju....mogu da hapse do mile volje, placeno je.

aca

pre 12 godina

Pa naravno da nece da plati porez drzavi Srbiji jer Maksi i nije bio u vlasnistvu srpske vec kiparske firme. To naravno ne znaci da mogu da izbegnu placanje poreza. Platice porez ali KIPRU, ni krivom ni duznom. To se zove voleti svoju domovinu i sve one koje zive u njoj.

privrednik iz inostranstva.

pre 12 godina

Baš me interesuje kakvi bi komentari bili da je Miškovićeva firma prijavljena u Moskvi a ne na Kipru.Da li bi onda neko smeo da napiše i jedan kometar .Isti bi slučaj verovatno bio i da je kupac bila Ruska a ne Belgijska firma.

Jovana

pre 12 godina

Pitanje za premijera i ministra finansija:Sta je drzava uradila da olaksa prijavu poreza?
To je ogroman propust i niko ne cini nista da to olaksa

Drazen

pre 12 godina

Jeste videli godinu iz koje je ugovor ?! 1986! Srbijo, poredi na svojoj regulative, pa ce onda svi placati porez na vreme I u svojoj zemlji

Dragan O

pre 12 godina

Pera, 27. oktobar 2011 10:19

Pero, ti ne znas sustinu UOIDO, u kiparskom poreskom sistemu nije zaveden ovakav porez, u tom je sustina, kao i to da UOIDO sluze a to im je sustina, za nesmetan tok, radne snage, novca i kapitala, a ne da se simulovanim poslovima izbegava porez. U zemljama OECD-a je usvojena ovakva doktrina pa se gleda i holding jedne kompanije u drugoj drzavi, tako novoosnovane firme nemaju pravo na primenu ugovora, jer se radi o sustini iznad forme.
Prouci malo ovu temu.

Urke

pre 12 godina

Sta je sad hejteri?izgleda da je Misko vec usao u proceduru placanja poreza!
Koga cete sad da hejtujete,bolje radite nesto da unapredite svoj zivot a ne da se bavite zivotima drugih

Ovan

pre 12 godina

Ej Srbijo, Srbijo! i u banana državama postoje neki zakoni i pravila. Ovde toga nema.Ovu jadnu i napaćenu zemlju čerupa ko stigne. Političari se utrkuju ko će da se slika na prijemima sa Miškovićima, Kostićima i dugim bagabundama i tajkunima. Kad bih nabrajao ko sve čerupa ovu zemlju i narod, trebalo bi mi mnogo vremena i prostora. Narod je ovca, a dok ima ovaca biće i šišanja. da nije jadno bilo bi smešno!!!... Ja od sada nisam A... već OVAN:

sportakus

pre 12 godina

Ni jedna privatna firma koja je prodata strancima nije platila porez u srbiji.Primer:Marbo-Pepsico(svajcarska)I KO TE PITA...U posetu marbu su dolazili Vlahovic za vreme mandata,Dinkic(jednom sam) i Cvetkovic u duetu....Pa sta mislite kome se placa porez?????Sta mislite za koga se prave zakoni i ko ih pravi u ovoj nazovi drzavi?????Sta mislite.....

sai baba

pre 12 godina

a cekaj zasta da placa porez, da bi dulic mogao da kupuje kompjutere od 1000 eura, sajtove od 30.000 eur ... narodu je svejedno, mozda i bolje da ne plati, mozda napravi neku firmu, a ne sajt.

Darko

pre 12 godina

Voleo bi da me neki pravnik ispravi ako nisam u pravu
Na sajtu APR a stoji da su u srbiji moguce 2 vrste stranih firmi.
1) predstavnistva i neprofitene org. - ne moze da se bavi komercijalnim poslovima
2) komercijalna firma - za ovu vredi sve sto i za svaku drugu srpsku firmu.

ocigledno da Maxi spada u ovu 2gu kategoriju. kako je onda moguce da nece platiti porez. svasta.
(dejan, 27. oktobar 2011 14:43)

Evo,ispravicu te....
Firma delta-maxi je iz Srbije i posluje po zakonima RS.Medjutim,vlasnik Delta-Maxija iz Srbije je kiparska firma koja prodaje svoju firmu(u ovom slucaju Delta Maxi Srbija)drugoj firmi(Delezu iz Belgije) i na toj preprodaji zaradjuje i za to placa porez na dobit zemlji gde je njeno sediste a to je Kipar.Ako si razumeo...

pera kojot genije

pre 12 godina

osećam da je bio telefonski poziv tipa:" Miško, a da ti malo platiš porez u Srbiji, da nam se ne bi naglo povratilo sećanje"...

Goran

pre 12 godina

Meni su odredili porez na kapitalni dobitak kada sam prodao akcije koje sam dobio u firmi u kojoj radim. Ne samo odredili nego i maltretirali neverovatnim kamatama, jer nisam imao novca da ga platim, pošto nisam ni znao da postoji taj porez. Platio sam normalan porez na finansijske transakcije i mislio sam da je to sve.
Ne mogu ni da opišem koji bes sada osećam.jedino što mi pada na pamet, od kada sam čuo da neće platiti porez je "Koja sam ja ovca" i ne samo ja. Jedino mi nije jasno kako to da niko nije ljut? Komentari su, u najmanju ruku, pomirljivi. Kakvi smo mi to ljudi? U nekoj, normalnoj zemlji, ova vest bi izazvala proteste, pa sve do građanske neposlušnosti. Ovde se traže opravdanja za "jadnog" Miškovića.
Pobogu, pa ove godine smo dobili porez na imovinu uvećan za 60% a njemu opraštaju porez?

Megatronman

pre 12 godina

Evo zasto bivsom Jugom vlada tandem Miskovic-Todoric... Samo revolucija, nista drugo, moze takvu kapitalisticku g...d istrijebiti.

Stojadinka ovce šiša

pre 12 godina

Zanimljvi su nasi zakoni po kojima ne mozes legalno da imas racun u "stranoj" banci (k'o da su ove ovde domace?) ali zato teraj milione preko off-shore kompanija i jos se cenkas za porez.

Nebojša Novi Sad

pre 12 godina

A ovo je naslov od prošle godine da se ne zaboravi
MIŠKOVIĆ NE PLAĆA STRUJU!
(83) Utorak, 16. Novembar, 2010.| Autor:

Najbogatiji Srbin, vlasnik imperije „Delta holding“, duguje za struju više od 23 miliona dinara, i to samo u Beogradu.

*****

dejan

pre 12 godina

Voleo bi da me neki pravnik ispravi ako nisam u pravu
Na sajtu APR a stoji da su u srbiji moguce 2 vrste stranih firmi.
1) predstavnistva i neprofitene org. - ne moze da se bavi komercijalnim poslovima
2) komercijalna firma - za ovu vredi sve sto i za svaku drugu srpsku firmu.

ocigledno da Maxi spada u ovu 2gu kategoriju. kako je onda moguce da nece platiti porez. svasta.

SlobodanBG

pre 12 godina

Vec par dana nam mediji kidaju zivce , hoce-nece, da bi se na kraju narodu smucilo pa da bude sve jedno da li ce da plati taj porez ili ne.

Mita

pre 12 godina

Bolje da se zovu Lopovska uprava...sve u svemu,kao vazda u Sbiji,moš' da bidne,a ne mora da znači,a verovatno neće da bidne,,,

Djordje Krstovic "Civijas for ever" Sharm el Sheikh/

pre 12 godina

U svakoj pravnoj drzavi gde tu se i placa porez za sve u vidu odnosa firma-porez!A ostvarena dobit(od prodaje firme)na teritoriji te zemlje, se takodje placa porez od 35% od dobiti!!Tako da g-din Miskovic(dali je platio) je duzan porez platiti Srbiji,jer sve pravne drzave zive od poreza i ostalih nameta.

Let's go dance

pre 12 godina

Ispravno. Doveo je svetski priznatu firmu u SRB izgradio sistem najsavremenijih prodajnih centara, omogućio popust 10% svake subote i nedelje, stalne popuste, bogat asortiman koji je pre njega bio samo san itd. itd. i za sve to ga treba juriti da plati porez kao da se SRB od toga obogatiti ili barem vratiti u normalu.

Urke

pre 12 godina

Sta je sad hejteri?izgleda da je Misko vec usao u proceduru placanja poreza!
Koga cete sad da hejtujete,bolje radite nesto da unapredite svoj zivot a ne da se bavite zivotima drugih

SLON

pre 12 godina

Hhahahahaha, pa vi opet glasajte za "Evropsku Srbiju"...

E da, i za 1000 evra od akcija. I za 400.000 radnih mesta. I za Miladina Minju Kovacevica, za reformisano pravosudje, za zakon o bezbednosti u saobracaju, za lidera regiona, za Urosa Misica, za jeftinu hranu, za jeftini prevoz, za jeftino studiranje, za jeftino gorivo, za vakcine protiv gripa, za "namernu devalvaciju" dinara, za lihvare prerusene u bankare, za Kosovo i EU, za sajt od 30.000 evra i reklamu od 450.000 evra, za masine koje u Kolubari rade 25h/dan, za Palmu, za Krkobabica, za policijsku drzavu, za mini Slobu.

Odoh da izmerim pritisak.

Darko

pre 12 godina

kakav naslov....ccc....samo lozi narodnu masu(pogotovo onu sa zavrsenom samo OS)Miskovic placa porez po zakonu koji je vazeci.Mi njega mozemo da ne volimo ali ne mozemo samo njega da oporezujemo osim ako opet ne proradi neki lex specialis zakon(za sada je jedino Karic platio porez po famoznom lex specialisu tzv.ekstra profitu).
Sve u svemu,fale nam zakoni,a do njih se dolazi kroz skupstinu u koju se ulazi kroz izbora,i to nam je to...demokratija.

privrednik iz inostranstva.

pre 12 godina

Baš me interesuje kakvi bi komentari bili da je Miškovićeva firma prijavljena u Moskvi a ne na Kipru.Da li bi onda neko smeo da napiše i jedan kometar .Isti bi slučaj verovatno bio i da je kupac bila Ruska a ne Belgijska firma.

aleksa

pre 12 godina

Neverovatno nejasan, a biće po svemu sudeći i netačan tekst. Ili barem naslov. Delta nije imala da plati nikakav porez, jer će se tek po predaji završnog računa, februara 2012, računati kapitalna dobit. I tada će se znati ima li osnova za porez. Nema oslobadjanja, nema ni zakona o dvostrukom oporezivanju, jer vlasnik Maxija više nije (odnosno nije bio u trenutku prodaje) na Kipru, već u Srbiji, to je ta novoosnovana Deltina firma.

Nesa

pre 12 godina

TOOOO MISHKOOOOOO!!!

Nista im ne daj!- Kada smo glupavi, ko nam je kriv!!

Prodajemo secerane za 2 evra, prodajemo NIS za 1/5 od onoga sto vredi, subvencionisemo strane firme da zaposljavaju sa 10,000 evra po radnom mestu, a oni placaju radnike 200 evra mesecno.....
A u isto vreme, ceo kapital Srbije se kontrolise sa off shore zona i niko ne placa porez na dobit u Srbiji.
Kakva pljacka.....
Treba odmah zabraniti ili oporezovati kapital ili profit koji dolazi sa off shore zona sa minimum 40% za firme koje posluju u Srbiji. I vrapci znaju da je to pranje para.

Aj neko neka proba da u Americi posluje preko tih bescarinskih zona.Nema sanse.

reds

pre 12 godina

Jedina konstanta u poslednjih 20 godina u Srbiji je Miskovic. Preziveo je i Slobin rezim, a i ove posle njega. Ne slazem se sa njegovim poslovanjem, ali fakat je da se kod nas pravila i zakoni menjaju sa svakom novom vladom, a on se covek prilagodjava. Jel po zakonu? Jeste! A ko je pravio zakon, e pa gospodo stavite prst na celo pa malo razmislite.

бидермајер

pre 12 godina

Мора тако ! Не може да плати и порез и "математичку категорију" избора ! Шта сте ви замислили да одерете човека жива ???

vid

pre 12 godina

Totalno opravdano.
Gde se jos placa porez na opljckanu vrednost.

Ko je opljackan? Pa narod Srbije.

Kad srbi budu razumeli da slabu i siromasnu Srbiju moze svako da smanjuje i komada; te da je slaba i siromasna zbog "velikih srpskih rodoljuba" kojima trebaju ratovi i krize da bi nastavali svoj prljavi posao.

Sve ostalo jer cista demagogija od profesionalnih i dobro podmazanih demagoga.

Pera

pre 12 godina

Neće platiti porez ovde, ali će platiti na Kipru. To i jeste suština zakona o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Pored toga, on ne plaća porez na kapitalnu dobit za fizička lica, nego za pravna, a tu je porez 10% od kapitalne dobiti. A kapitalna dobit je pare za maxi - pare koje su ukupno uložene u maxi. Što će reći, da je porez koji bi i platio ovde 2-3 miliona evra. Što će i platiti, ali na Kipru.

Država ovde nema pravnih osnova da mu naplati porez, sem da donese zakon o oporezivanju Miškovića.

sai baba

pre 12 godina

a cekaj zasta da placa porez, da bi dulic mogao da kupuje kompjutere od 1000 eura, sajtove od 30.000 eur ... narodu je svejedno, mozda i bolje da ne plati, mozda napravi neku firmu, a ne sajt.

porez

pre 12 godina

Ali KAD SE ZNA da je firma na Kipru fiktivna i da je stvarni ulagac gospodin Miskovic koji sedi u Beogradu, onda bi poreska uprava TREBALA da tretira Miskovica kao DOMACE lice a ne kao nekog KIPRANINA.

Mita

pre 12 godina

Glavno,da svi moramo da platimo porez na imovinu,koga nema skoro ni u jednoj normalnoj drzavi,a ovaj nece da plati porez koji svi svuda placaju.Neka vikne jos i "Kosovo je Srbija" i "zivele barikade" i nece morati nista da placa,a njemu cemo izgleda svi placati...:(

nesh_bros

pre 12 godina

A pre neki dab u Politici tekst, kako hapse ljudi tj fizicka lica jer nisu prijavili porez od milion ili dva dinara. Bravo Miskovicu, bravo Srbijo, bez sumnje strmoglavo jurimo u ........... !

Drazen

pre 12 godina

Jeste videli godinu iz koje je ugovor ?! 1986! Srbijo, poredi na svojoj regulative, pa ce onda svi placati porez na vreme I u svojoj zemlji

Vlada82

pre 12 godina

I....
RESITE NAM NESTO STO NISMO ZNALI,NESTO DA SE IZNENADIMO...
ALI PRIJATNO AKO MOZE...
ZA PROMENU...

P.S. IMA U NASEM NARODU IZREKA "NICIJA NIJE GORELA DO ZORE"

Maja

pre 12 godina

Sto se narod buni, zar nije proteklih meseci postao veliki dobrotvor (ako se ne varam osnovana je i fondacija u tu namenu) a od novca od prodaje Maxija razvice nam poljoprivredu kupujuci poljoprivredno zemljiste , vocnjake u Srbiji i zidajuci nove trzne centre,stanove po gradovima Srbije. Nadam se samo da poljoprivredni proizvodi , cene stanova i lokala nece biti kao sto su bile cene u Maxiju dok je Delta bila vlasnik (mnogo proizvoda je kod njih bilo skuplje od konkurentskih lanaca).

Miki

pre 12 godina

Pre par meseci u Utisku nedelje Ljiljana Smailović je ispričala kako se sastavlja vlada Srbije. Istina bilo je reč o Vladi koju ovi naši nikako nisu mogli formirati, jer se nisu mogli dogovoriti oko podele plena. E, onda su Amerikanci dali zadatak Miškoviću da "ubedi" ove naše da se dogovore i Vlada je vrlo brzo bila formirana. Pored gospođe Smailović je sedeo lično bivši američki ambasador u Srbiji Montgomeri i na to nije progovorio ni jednu jedinu reč. Ako neko još nije znao ko vlada Srbijom sada zna.

Pera

pre 12 godina

Ako ima politicke volje pravna postoji.
Prenosenjem 250.963.000 evra kao osnivacki ulog u novu firmu i promena vlasnistva podleze oporezivanju a s obzirom na vrednost i istrazi o mogucoj utaji poreza i/ili "pranja novca". Da li ce nasa ministarstava opet da cekaju na CIA i DEA pa ce da krenu u akciju ili ce sami da ispitaju nastale okolnosti vreme ce pokazati.

MACA

pre 12 godina

Pa u ovoj zemlji samo obicni gradjani placaju poreze dok tajkuni, vrhunski sportisti , estrada placaju poreze u drugim drzavama . Pa cak i famozni izmenjeni zakon o porezima na imovinu o kojima se zvonilo na sva zvona da ce bogatasti placati velike poreze na luksuzne vile,kuce , dupleks stanove je bilo samo zamajavanje javnosti. Jer ce ti astronomski porezi na imovinu (koji su zbog izbora pomerene za jos jednu godinu kasnije tj primenjivace se od 2013) ce pogoditi samo obicne gradjane jer samo gradjaanima poreska uprava obracunava vrednost kvadrata i dozvojava amoritzaciju na starost objekta do 40 % (popust od 0,8 za svaku godinu starosti ) dok su tajkuni i bogatasi svoje nekretnine prebacili na svoje firme gde se porez racuna drugacije tj sam vlasnik odredjuje vrednost kvadrata ( ne poreska uprava ) i sam odredjuje amortizaciju (znaci amortizacija moze biti 100 % ) tako da porez za tajkune moze da iznosi 0 dinara godisnje. U ovoj zemlji tajkuni izgleda samo placaju porez na zarade (a svi znamo kako dobro placaju radnike jer vecina njim ima primanja od iznosa minimalda pa do jedno 30000 dinara) dok druge poreze koje firma ostavari na dobit... . placaju u poreskim rajevima poput Kipra, Monaka.......

Nemanja

pre 12 godina

Svim mojim poznanicima pričam da u ovoj državi zadnjica strada samo i isključivo poštenim građanima.

Zato se ja zalažem već odavno da državu treba čerupati najviše što se može.
Ko se snađe treba tako da posluje. Malo na belo,puno na sivo.
Ionako država svojim građanima ništa ne nudi,a puno traži.

Čitao sam po blogovima na B92 neke vajne stručnjake koji kažu da ako nemaš da platiš porez ne treba da imaš frimu,ne treba da živiš u stanu u centru,itd. Voleo bih da sad prozbore koju oko ove bruke i sramote. Miškoviće je pred samu prodaju pronašao jednu od mnogih rupa u zakonu i opet zavrnuo celu državu,sa sve političarima i građanima.

Tako da,dragi građani, uzmite se u pamet!
Za ovo što se upravo dogodilo ste glasali svi koji ste zaokružili bilo koga uz vladajuće koalicije!

Megatronman

pre 12 godina

Kako slatko, kako postoji upravo neverovatna podudarnost u ponasanju, aktivnosti, tretiranju od strane drzave izmedju **** Todorica I doticnog. How cute!

MislilacR.

pre 12 godina

Nekada je g.din Mišković od male firme stvorio veliku, a iz velike nastala Delta banka. Volšebno je ta ista banka nakon 2000 god. od one sa najmanjim i najgorim bilansima po aktivi i pasivi, postala među najboljima, da bi kao takva bila Italijanima prodata za 300 i kusur miliona evra. Usput su se neke stare domaće banke zatvorile, a javna preduzeća su kao po direktivi morala da imaju otvorene račune kod nje i svaki je promet išao preko nje. Kada je pokupio kintu nakon njene prodaje, počeo se širiti u maloprodaji prehrane, pokupovao velike kuće koje su pre toga bile džinovi za njegov Maksi, usput formirao i brend Tempo, Mini maksi i sl. Iz posla sa Maksijem izašao sa dugovanjima od blizu 400 miliona evra zvanično, nezvanično preko pola milijarde evra, jer su mnoge firme zbog Maksija propale, pošto im računi od strane Maksija nisu plaćani. I niko zbog toga nije odgovarao, nijedna krivična prijava koja je i možda bila nije završena, i što je pola Srbije u crno zavio, mnoštvo manjih firmi zatvorio se ne pominje ili usput samo pominje. Sada će tih milijardu evra od Maksija uložiti u poljoprivredu, jer ona se još uvek koliko toliko drži.
******

o00o

pre 12 godina

Gradjani Srbije
Svaki put kada kupite neku robu pogledajte na račun i stavku PDV. Takodje svakog kvartala kada platite porez na imovinu pogledajte na uplatnicu ili na vaš platni listić na kome stoji stavka porez. Svaki put kada to uradite, odmah posle recite BEEEEEEEEE.

Cist_obraz

pre 12 godina

Ocekivano, pa covek toliko godina drzi monopol na sve u ovoj napacenoj zemlji i sto bi sad on platio porez u istoj toj Srbiji. Nemojte samo da se udruzi 6 miliona ljudi iz Srbije u jednu zajednicku tuzbu pred Strazburom za decenijsko pljackanje putem monopola!!!

Konzunin

pre 12 godina

..........I on je onda uspesan biznismen a mi svi ostali smo ***!!!! A tek sto je osiromasio i ovako bedan budzet....ma nikom nista!! Kosovo je Srbija!

maki

pre 12 godina

A meni stigla pretnja zatvorom jer kasnim da platim porez u iznosu od 28000 din. Srecan sam sto zivim u ovakvoj zemlji gde se za sitnice lezi zatvor a utaja poreza se oprasta.

Tosha

pre 12 godina

Naravno da nece platiti porez ovde, jer mu se moze, firma je ionako registrovana na Kipru. I pored najava koje su stizale iz Maksi grupe da ce porez biti placen Srbiji doslo se do ovoga. Sve je to bila lepa sarena laza i obacanje kojim je verovatno izdejstvovano da se anti monopolska komisija ne buni previse...Jos jednom bravo Miskovicu sto nas radis kao ovce

Zoran M.

pre 12 godina

Moje mišljenje je da Mišković ne mora platiti porez državi ali će morati dati deo novca nekom od političara za predizbornu kapanju.

Mali JuJu

pre 12 godina

HAHAHAHAHAHAHH..... Isto ovako sam se smejao pre nekoliko meseci na komicne izjave naseg jalovog predsednika da ce Miskovic platiti porez bas kao sto su skoro svi mediji uglavnom pod Miskovom kontrolom mesecima tvrdili. Da li je sada jasnije o cemu se ovde radi poslednjih jedanaest godina, nije je li? Da li je sad i zvanicno da nikad nije bila srpska nego kiparska firma, pa zasto je onda cela drzava radila za Deltu?

Jožef

pre 12 godina

pa tako se stavlja tačka na i .
Srbija je privatna država a protiv toga ni sami Srbi nemogu ništa .
EU odpisuje dug Grcima - zašto nebi i mirko svojim ortacima ?
*****

Kriminalac

pre 12 godina

Pazite sad ovo.. svaki obicni gradjanin koji kasni sa bilo kojim nametom od strane drzave postaje kriminalac. Svi znamo u kakvoj zemlji zivimo. ******

užasnuta

pre 12 godina

Najuspešniji srpski biznismen ne mora da plaća nikakve namete državi ali zato će država da pokaže svoju žestoku poresku kontrolu kroz zabranu isplate plata radnicima ukoliko prvo državi nisu uplaćeni nameti državi koje po zakonu inače poslodavac ima obavezu da plati do kraja meseca za prethodni mesec: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=10&dd=26&nav_id=552529 Radnik može da čeka na platu!!! Država ne može da se strpi do kraja meseca!!! Mali privatnici moraju da plate sve. "Uspešni" biznismeni ne moraju ništa!!!

Sava Drugi

pre 12 godina

Ovaj ugovor važi za domicilne kompanije ali ne i za OFF-SHOR.

Ne mogu da verujem da nisu mogli da smisle bolje objašnjenje od ovog *****.

Vladan Jova

pre 12 godina

Kao pravnik želim da Vas obavestim da pravo i pravda više ne stanuju u Srbiji. Običnom čoveku prodaju stanove po Valjevu i Čačku radi prinudne naplate poreza i info stana a ovo, ovom ....... se oprašta porez od 30-tak miliona EUR. Bože dragi gde smo spali i došli!

glasac

pre 12 godina

A kao da smo i ocekivali taj novac od poreza na prodaju. Ta prica o mogucem placanju poreza u Srbiji lansirana na svim mogucim medijima je bila da nam vladajuci na vlasti sa tim mogucim placanjem poreza pomalo zamazu oci dozvoljavajuci prodaju ove kompanije Belgijancima.

Zoran

pre 12 godina

Jadna državo, pa ti ne znaš ni kako pare koje ti se nude da uzmeš. Do sada niko nikada nije platio u ovoj zemlji porez na kapitalnu dobit i već godinu dana država traži način da ipak uzme te pare i na kraju ne može. Izgleda da ipak država nije ni zaslužila da ih uzme.

olimpijada 2004

pre 12 godina

Vozi Miško!!!!!!!!
Koja smo mi banana država, svi propisi i tumačenja istih podešena za tajkune i političku oligarhiju, narod može samo da gleda i da gladuje.

zacudjen

pre 12 godina

Zasto se ovome nisam iznenadio? Verovatno bi drzava Srbija trebala i neki milion da isplati Miskovicu, ipak je on zasluzan za dolazak stranih investitora u zemlju.

Realista

pre 12 godina

----
Izjava generalne direktorke koroporativnih komunikacija Delta Holdinga Jelene Krstović : http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=04&nav_id=496526 i ovde sa izjavama direktora poreske uprave Dragutina Radosavljevića: http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.php?yyyy=2011&mm=09&nav_id=544640 ...kakva farsa!

Jovana

pre 12 godina

Pitanje za premijera i ministra finansija:Sta je drzava uradila da olaksa prijavu poreza?
To je ogroman propust i niko ne cini nista da to olaksa

Dragan O

pre 12 godina

Zasto bi se PU nadala naplati poreza, kada je sustina ista kao i u predhodnoj transakciji sa Deleze. U skladu sa ugovorom o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa Kiprom, a cinjenica da je 100% vlasnik nove firme u Srbiji sa Kipra, po ugovoru pravo na oporezivanje kapitalnog dobitka ima zemlja rezidensttva a to je Kipar, a po kiparskim zakonima ovakav porez ne postoji u Kipru. Dakle PU moze samo da ospori ugovor i na to ima pravo, jer se radi o simulovanom poslu, u svrhu izbegavanja placanja poreza. Ali sumnjam da ce neko u PU imati petlju da tako nesto uradi.

Zika

pre 12 godina

Ali on je hteo da plati. Obećao je. Plus je Tadić tražio za most. A poreznici rekli ne mora. Rekli, zadrži sto milona eura, trebaće ti tamo na Kipru. Ne za porez već za par jahti i par kućerina u Londonu.

Ali ovo nikako ne može biti komično... suočite se sa proizvodom ove demokratske vlasti - prvi dolarski keš milijarder u Srbiji , (sa milijardom na računu u inostranstvu), koji je tu milijardu "zaradio" na prevari uz pomoć države i tužnoj ekploataciji jeftine radne snage

Nemanja

pre 12 godina

MA DAJ NIJE SE SETIO DA DONIRA NI U JEDNU SVRHU,CAK NI ZA INKUBATORE ZA BEBE A KAMOLI NESTO DRUGO!!!SLEPAC!!!A O DRZAVI DA NE PRICAM!!!

Dragan O

pre 12 godina

Pera, 27. oktobar 2011 10:19

Pero, ti ne znas sustinu UOIDO, u kiparskom poreskom sistemu nije zaveden ovakav porez, u tom je sustina, kao i to da UOIDO sluze a to im je sustina, za nesmetan tok, radne snage, novca i kapitala, a ne da se simulovanim poslovima izbegava porez. U zemljama OECD-a je usvojena ovakva doktrina pa se gleda i holding jedne kompanije u drugoj drzavi, tako novoosnovane firme nemaju pravo na primenu ugovora, jer se radi o sustini iznad forme.
Prouci malo ovu temu.

Mika

pre 12 godina

Poslednji je trenutak za GRADJANSKU NEPOSLUSNOST, sto ce reci da gradjani NE TREBA DA PLACAJU POREZE, DAZBINE..pa nek nas tuzi reformisano pravosudje i juri policija, dobili su sve sto su trazili pa sad ne strajkuju....mogu da hapse do mile volje, placeno je.

Ovan

pre 12 godina

Ej Srbijo, Srbijo! i u banana državama postoje neki zakoni i pravila. Ovde toga nema.Ovu jadnu i napaćenu zemlju čerupa ko stigne. Političari se utrkuju ko će da se slika na prijemima sa Miškovićima, Kostićima i dugim bagabundama i tajkunima. Kad bih nabrajao ko sve čerupa ovu zemlju i narod, trebalo bi mi mnogo vremena i prostora. Narod je ovca, a dok ima ovaca biće i šišanja. da nije jadno bilo bi smešno!!!... Ja od sada nisam A... već OVAN:

dejan

pre 12 godina

Voleo bi da me neki pravnik ispravi ako nisam u pravu
Na sajtu APR a stoji da su u srbiji moguce 2 vrste stranih firmi.
1) predstavnistva i neprofitene org. - ne moze da se bavi komercijalnim poslovima
2) komercijalna firma - za ovu vredi sve sto i za svaku drugu srpsku firmu.

ocigledno da Maxi spada u ovu 2gu kategoriju. kako je onda moguce da nece platiti porez. svasta.

Dragana

pre 12 godina

Maki , slažem se sa tobom.

I ja 31.12.2009. zatvorila SZR na Novom Beograda ,pa pod opomenom da će da mi zaplene stvari jer kao dugujem po konačnom rešenju za 2011 godinu za isticanje firme 14.800,00 dinara da se hitno javim u opštinu.A dobila da sa januarom 2010 dugujem 0.00 i sve isplatila i upisala staž.

Vidim da nam je bolje da smo veliki dužnice,pa dobijemo rešenje od suda da moramo platiti ali naravno preko računa koji je u stečaju uli koji je u - ''puj pike nevaži'', i još da uzmemo velike pare od transvera i prodaja firmi, inženjera i naravno fudbalera.Dobijemo narukvicu ili pohvalu što smo doveli stane investicije i tapšanje po ramenu.

Ovde nema šta pošten čovek da traži, za mnoge stvari me podseća na neslavne 90-te.

PoZZZZ svima.

:-D

Maree

pre 12 godina

Cisto me zanima kako cemo mi jadnici da znamo da li je on uopste i platio porez ili ne, samo mozemo da slusamo "zvanicna" obavestenja. Svi znaju cija je Srbija i koliko ona kosta...

Realista

pre 12 godina

...samo da se zna, meni PU salje vec drugi put upozorenje (bez pecata i potpisa, fotokopiju) da im platim dug iz 2003. u iznostu od 30000dinara + 20000dinara kamate kojeg su se setili tek 2011. Kud im nisam ostao vise duzan, recimo, par miliona eura - garant bi mi oprostili! Evo, Misku vec jesu i to 25 miliona...

SlobodanBG

pre 12 godina

Vec par dana nam mediji kidaju zivce , hoce-nece, da bi se na kraju narodu smucilo pa da bude sve jedno da li ce da plati taj porez ili ne.

Goran

pre 12 godina

Meni su odredili porez na kapitalni dobitak kada sam prodao akcije koje sam dobio u firmi u kojoj radim. Ne samo odredili nego i maltretirali neverovatnim kamatama, jer nisam imao novca da ga platim, pošto nisam ni znao da postoji taj porez. Platio sam normalan porez na finansijske transakcije i mislio sam da je to sve.
Ne mogu ni da opišem koji bes sada osećam.jedino što mi pada na pamet, od kada sam čuo da neće platiti porez je "Koja sam ja ovca" i ne samo ja. Jedino mi nije jasno kako to da niko nije ljut? Komentari su, u najmanju ruku, pomirljivi. Kakvi smo mi to ljudi? U nekoj, normalnoj zemlji, ova vest bi izazvala proteste, pa sve do građanske neposlušnosti. Ovde se traže opravdanja za "jadnog" Miškovića.
Pobogu, pa ove godine smo dobili porez na imovinu uvećan za 60% a njemu opraštaju porez?

Megatronman

pre 12 godina

Evo zasto bivsom Jugom vlada tandem Miskovic-Todoric... Samo revolucija, nista drugo, moze takvu kapitalisticku g...d istrijebiti.

pera kojot genije

pre 12 godina

osećam da je bio telefonski poziv tipa:" Miško, a da ti malo platiš porez u Srbiji, da nam se ne bi naglo povratilo sećanje"...

Stojadinka ovce šiša

pre 12 godina

Zanimljvi su nasi zakoni po kojima ne mozes legalno da imas racun u "stranoj" banci (k'o da su ove ovde domace?) ali zato teraj milione preko off-shore kompanija i jos se cenkas za porez.

Nebojša Novi Sad

pre 12 godina

A ovo je naslov od prošle godine da se ne zaboravi
MIŠKOVIĆ NE PLAĆA STRUJU!
(83) Utorak, 16. Novembar, 2010.| Autor:

Najbogatiji Srbin, vlasnik imperije „Delta holding“, duguje za struju više od 23 miliona dinara, i to samo u Beogradu.

*****

zorica

pre 12 godina

U najmanju ruku direktor poreske uprave bi morao da bude razresen (a i kaznjen) zbog nestrucnosti i/ili zle namere, sa zabranom obavljanja rukovodeceh poslova u drzavnoj upravi i firmama gde drzava ima interes u duzem buducem periodu. Razresenje bez otpremnine, naravno.

On je davao izjave o tome da ce iz ove transakcije drzava prihodovati 25 mil e, poreza i time doveo u zabludu druge drzavne organe, politicare na funkcijama u vlasti i gradjane.

aca

pre 12 godina

Pa naravno da nece da plati porez drzavi Srbiji jer Maksi i nije bio u vlasnistvu srpske vec kiparske firme. To naravno ne znaci da mogu da izbegnu placanje poreza. Platice porez ali KIPRU, ni krivom ni duznom. To se zove voleti svoju domovinu i sve one koje zive u njoj.

Darko

pre 12 godina

Voleo bi da me neki pravnik ispravi ako nisam u pravu
Na sajtu APR a stoji da su u srbiji moguce 2 vrste stranih firmi.
1) predstavnistva i neprofitene org. - ne moze da se bavi komercijalnim poslovima
2) komercijalna firma - za ovu vredi sve sto i za svaku drugu srpsku firmu.

ocigledno da Maxi spada u ovu 2gu kategoriju. kako je onda moguce da nece platiti porez. svasta.
(dejan, 27. oktobar 2011 14:43)

Evo,ispravicu te....
Firma delta-maxi je iz Srbije i posluje po zakonima RS.Medjutim,vlasnik Delta-Maxija iz Srbije je kiparska firma koja prodaje svoju firmu(u ovom slucaju Delta Maxi Srbija)drugoj firmi(Delezu iz Belgije) i na toj preprodaji zaradjuje i za to placa porez na dobit zemlji gde je njeno sediste a to je Kipar.Ako si razumeo...

Mita

pre 12 godina

Bolje da se zovu Lopovska uprava...sve u svemu,kao vazda u Sbiji,moš' da bidne,a ne mora da znači,a verovatno neće da bidne,,,

sportakus

pre 12 godina

Ni jedna privatna firma koja je prodata strancima nije platila porez u srbiji.Primer:Marbo-Pepsico(svajcarska)I KO TE PITA...U posetu marbu su dolazili Vlahovic za vreme mandata,Dinkic(jednom sam) i Cvetkovic u duetu....Pa sta mislite kome se placa porez?????Sta mislite za koga se prave zakoni i ko ih pravi u ovoj nazovi drzavi?????Sta mislite.....

Djordje Krstovic "Civijas for ever" Sharm el Sheikh/

pre 12 godina

U svakoj pravnoj drzavi gde tu se i placa porez za sve u vidu odnosa firma-porez!A ostvarena dobit(od prodaje firme)na teritoriji te zemlje, se takodje placa porez od 35% od dobiti!!Tako da g-din Miskovic(dali je platio) je duzan porez platiti Srbiji,jer sve pravne drzave zive od poreza i ostalih nameta.