Ujednačiti plate sa javnim sektorom

Beograd -- Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin smatra da nije realno očekivati da se reforma poreza na zarade sprovede u mandatu ove vlade.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Pa cak i da se smanje porezi na 40% to svakako ne znaci i vecu platu u privatnom sektoru, verovatno neki daleko manji procenat bi bio u pitanju a robovlasnici bi razliku setavili sebi u dzep.

  Misli da je naivno to i ocekivati, slicna je prica bila i oko ukidanja PDV-a na proizvode za bebe kada je jedan od ministara rekao da to nista ne bi resilo vec bi samo razliku od 18% distributeri ili prodavci zadrzali za sebe. Tako da smo jedna od retkih zemalja u regionu sa negativnom stopom prirastaja gde se placa porez na bebe.
  (igor, 2. septembar 2011 08:37)

  # Link komentara

 2. Sve ovo lepo zvuči u teoriji ali u praksi svi zaposleni u Privrednoj komori Srbije imaju astronomske plate! Mnogo veće od proseka regiona, uključujući i SLO i HR! A nesposobni su za medalju! I nemojte priču da ih ne finansira država! Sve je to državno! Uključujući i silan poslovni prostor koji ima PKS i na račun kojeg može fino da ćivi i bez obaveznih članarina! A broj zaposlenih smanjuju još od perioda kda ih je bilo 187 apa ih danas ima preko 400!!! A realno ništa ne rade!
  Ista fela su i ovi "poslodavci" iz UPS! Milion evra su dobili od države da im se nadju kada im zatrebaju! A sada im aglavno finansijer Peconi!

  A vlast, smanjićemo poreze čim prodju izbori! Časna reč! Isto kao što će Mrka da završi sve započeto samo ako mu damo još malo mandata!!!
  Ne znaš odakle veća promaja duva!!
  (PoslodavaX, 1. septembar 2011 23:34)

  # Link komentara

 3. A sta je bilo sa onom pricom o "Ravnomernoj raspodeli krize"??Koliko vidim najveci deo krize je spao na obicne radnike koji rade kod privatnika za minimalac,ne prijavljeni i uz pretnje o mogucem otkazu svakodnevno...U vreme krize plate u javnom sektoru se povecavaju a mi kod "privatnika" o tome mozemo samo da sanjamo....
  (Cane, 1. septembar 2011 22:23)

  # Link komentara

 4. Javni sektor, a posebno drzavnu upravu treba hitno smanjiti na razuman broj (vise ih je za 20.000 od vremena Slobe), ostaviti vredne, obrazovane i postene ljude, i dati im platu koliko se moze, a to je toliko da prosecna plata ne moze da im bude veca od proseka u drzavi. Moramo da prestanemo, odnosno da nateramo vlast da prestane, da trosi vise nego sto mi imamo i sto zaradjujemo. Ovako na brzu racunicu izgleda da se kod MMF godisnje dodatno zaduzimo taman toliko da se pokriju plate tog prekobrojnog broja zaposlenih u drzavnom aparatu (cca 200mil eur), i ono sto ode u razne dzepove na konto (ne)javnih nabavki sa naduvanim cenama i debelim procentima (600-1200mil eur). Tako ispada da uzimamo nove kredite koje guramo u dzepove onih koji su ih uzeli, i onih koje su ovi zaposlili po rodjackoj, partijskoj i drugim linijama. Zavrsicemo kao Grcka, pocecemo da dajemo deo po deo zemlje da bi vracali te kredite. Krajnje je vreme za otreznjenje dok nebude kasno.
  (popeye, 1. septembar 2011 19:29)

  # Link komentara

 5. A rodjacke veze???
  (Galilea, 1. septembar 2011 18:30)

  # Link komentara

 6. Osnovni problem!
  Ne moze neko ko radi u drzavnoj firmi sa srednjom skolom da zaradjuje 1.5-2 puta vise (pa i mnogo mnogo vise) od nekoga sa srednjom skolom u privredi!!!
  U US za vreme krize je stalno bilo otvoreno 40.000 radnih mesta u drzavnoj upravi ali, za tu platu, amerikanci nece da rade....a kod nas...svi bi da se umuvaju u drzavnu firmu jer radis ko da ne radis a plata velika i SIGURNA!!! I ne moze da te otpusti!
  (mc, 1. septembar 2011 17:45)

  # Link komentara

 7. Opet se BUGI-men pravi pametan, a platio da neki profesor napise taj tekst... Da vidite kako sefica kabineta predlae svog novopecenog muza za stimulaciju...ahahahahaha...joj bre Srbijo, dokle ces na teretu da nosis ovakve..
  (Biker, 1. septembar 2011 17:44)

  # Link komentara

 8. Naravno da takve razlike u platama u svetu nema, jer ovi naši nemaju nameru da se prilagodjavaju stanju u državi, već uzmu koliko im treba i kad im treba.

  Za njih su ekonomska kriza i budžetski deficit tek reč iz ukrštenice, i ona se dešava nekom drugom, njima nema šanse. Oni će sebi da namaknu, makar niko drugi nemao...
  (sumorni, 1. septembar 2011 17:20)

  # Link komentara