Sreda, 20.07.2011.

19:19

Drašković: Dinkić sahranio privredu

Rodoljub Drašković, predsednik koncerna Svislajon Takovo, kaže da ne želi da <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=07&amp;dd=20&amp;nav_id=526547" class="text-link" target= "_blank">polemiše sa Mlađanom Dinkićem</a>, liderom Ujedinjenih regiona Srbije.

Izvor: B92

Draškoviæ: Dinkiæ sahranio privredu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

misa

pre 12 godina

Kako je jadno citati ovo prepucavanje ljudi koji su grobari Srbije.Kako je jadno ziveti sa korumpiranim pravosudjem.Kako je jadno ziveti sa MUPOM koje zivi od dozvola pravosudja .Kakao je jadno ziveti u zemlji gde se bukagije stavljaju nadmenim ljudima koji su van zakona.E bas je jadno i mnogo jadno.

Nenad O.

pre 12 godina

@sumorni, 21. jul 2011 14:13
Malo sam matoriji,a prosao sam i preziveo vreme kad je secer bio na fisek(1/4kg),a sve ostalo na bonove.
Iz tvog nagomilanog teksta i nabrajanja fragmenata u cinjenicama,"poducavanju" ja nista nisam shvatio?!
Ja ne znam direktora nekog preduzeca a da za sobom nema svoju kompaniju nakon prestanka direktovanja u "organizacijskom smislu".
Covek je naveo samo da se preispita ko je i koliko ukrao,na sta se ti bunis.
Moja plata je bila od 5000 do 2500 USD imam,ali sam svojim radom po Africi i Aziji zaradio,ali Rodoljub Draskovic,Beko,Miskovic,Peconi,Kostic(seceras),Bajatovic,Dragan Markovic Palma,Djilas nisu.Cak nisu radili ni na zapadu.Nisu hirurzi,ne bave se farmaceutikom,nuklearnom fizikom ili galaksickom nautikom,a 90-tih godina nisu mogli da zarade i da kupe,posebno sto nisu nasledili od svojih roditelja.
podsecam te da je 93 drzava proglasila bankrot,narod nije imao ni za mleko,a on je satro imao da kupi bilo koju fabriku ili gradjevinsko preduzece.
Budi realan,ostavi stranacke i populisticke ideale i njihovu ideologiju.
Oni i jesu tu da ti umesto njih objasnis,a oni da lade labuda.
Ne trebas ti nama da objasnjavas,nego oni.
Slazem se sa vecinom da je poreklo kapitala i za 10 godina moguce dokazivati,samo jednim zakonom bez pod akata koji ce biti jasan i koncizan,bez mogucnosti tumacenja i izuzeca(mislim na privrednike),direktore i ostale koji ucestvuju u izvrsnoj i zakonodavnoj vlasti.
Sumnjam da cu to doziveti zbog godina,ali se radujem njihovom kraju i jedva cekam da ih vidim sve iza resetaka.A sto se tice Mihalovica bradonje,nadam se da ce se novac preusmeriti na deciji dodatak ili za kupovinu barem jednog novog organa da se nekom detetu ili mladom coveku spasi zivot,a hercegovci neka skupe fond i neka ga sami traze i bez krstaca na mestu koji je ujedno i turisticka zona za port i rekreaciju.
Kad ga pronadju,onda dizi,ali suludo je da brat ovog biznismena zamajava drustvo i tebe podturi kao svog potparola da nam objasnjavas,da SPO u stvari nije kriminalna organizacija,kao i svi ostali

Momir

pre 12 godina

Zašto niste objavili komentar koji sam poslao? U njemu nije bilo neprilagođenih i uvredljivih izraza. Komentar je smo ukazivao na to kako se radilo devedesetih godina što svakako ima veze i sa ovim slučajem. Ponavljam direktor Novosadske banke je polovinom 1996 godine takođe odobrio nepovljan kredit Takovu. Odobren je kredit od 4.000.000,00 dinara po kamati od 8% mesečno i jednokratnoj naknadi od 3% uz obavezu da Takovo kupi 2.000.000,00 dinara AKCIJA Banke ( akcije su kupljene iz odobrenog kredita u vreme kad je firma bila u velikim problemima - što je neprihvatljivo sa obe strane - jedna vrsta ucene ) . Isto je urađeno i sa "Pionir" Subotica i naneta velika šteta banci kad je otišao u stečaj. Sve je to radila tadašnja SPS-ova mafija. Vrlo dobro znate ko je bio direktor Novosadske banke a ko direktor Takova (bivši ministar poljoprivrede u vladi Mirka Marjanovića). Nisam naveo imena premda svi znaju o kome se radi i nadam se da će te objaviti ovaj komentar. Pošto se vi bavite istraživačkim novinarstvom predlažem vam da pročitate moja 4 opširna komentar objavljen na sajtu Pistaljka.rs na tekst pod naslovom "
ЧОВЕК СА ШЕСТ ДРЖАВНИХ ФУНКЦИЈА", i sve će vam biti jasno - o kakvoj mafijaškoj sprezi se radi. Problem Draškovića je što je mislio da na osnovu dugovanja firme istu dobije pod bagatelu, a za ranija dugovanja, KO TE PITA. Kad je Komercijalna banka u pitanju- NEMOŽE. Na to je morao da računa ranije ili da se dogovori na vreme.

Amelie

pre 12 godina

A koji je vaš nivo?
Šta li je u ličnom pretljagu?
Srbijo dokle će te pljačkati? Ti si neiscrpna riznica. Nije te opljačkao samo ko nije hteo.

sumorni

pre 12 godina

@bez semena i plemena

Ko je odveo Mitros u stečaj? Pa, izgleda da Drašković nije. Takvog ga je kupio. Zar zaposleni u Mitrosu nisu znali pre toga da im je fabrika propala? Naravno da su znali, čim su odneli iz fabrike sve što nije bilo baš jako prikucano. A tamo gde postoji "takva" volja za poslom, to ni Bil Gates više ne bi izvukao. A ne neko drugi. Nema potrebe da me iko uverava u suprotno, video sam već dovoljno bivših socijalističkih socijalnih firmi, i video sam u kakvom su stanju dočekale svoju prodaju.

5 godina zatvorene fabrike dok kriza ne prodje? Pa kad bi se u njih došlo nakon 5 godina, ne bi se ni pločice na zidovima pronašle...

Da se ne lažemo - cela privreda plaća cehove koji su počeli da se prave još 80-tih godina, a nastavljeni su i u 90-tim. Nije bilo tada nikoga da kaže da je 1000 radnika u firmi previše, da bi i 500 bilo više nego dovoljno? Nije bilo, jer se nije moralo raditi, platica je kapala a da nikog nije interesovalo odakle, branila se sveta srpska zemlja, pljuckalo po trulom zapadu, uvaljivala se rodbina na izmišljena radna mesta, i sve je išlo ko Bog, jedino što se mislilo da neće doći konobar sa računom. Pa se zato lumpovalo celu noć. Pa mamurluk je malo potrajao, pa se tek sad postavlja pitanje ko je doveo Mitros u stečaj? Šta, palo kasno budjenje?

Ali, kako (kao što kažu Ameri) besplatan ručak ne postoji, jer ga neko ipak mora platiti, tako je i ovo došlo na naplatu. Ali, navike su ostale, svi bi smo mi da bude kao ranije... To je nemoguće.

Svi ovi koji spominju koji kukaju nad 800 radnika koji su ostali bez posla, bi isto to uradili da su samo dali 1000 svojih DINARA za tu firmu. Nemoj da se lažemo, znamo mi nas. Ja bih prvo sebe otpustio ako bih postao višak u svojoj firmi.

Pola ovih komentatora kao da je prespavalo zadnjih 20 godina...

Čisto da rezimiramo - u nekoj pretpostavljenoj situaciji, ja da sam bio u poziciji, ne da ne bih dao ni žutu banku za taj Mitros, nego ga ne bih uzeo ni džaba da mi ga daju.

Ne prezivam se Drašković, nisam ni u kakvom srodstvu sa njima ni po kojoj liniji, nisam vezan niti poreklom sa njima. Ne radim u firmi koja je sa njima povezana na bilo koji način. Čak ni poslovno. Jedina veza koju imam sa njima je što ponekad kupim neki keks, koji je proizveden u Swisslionu.

I na kraju, da vas podučim još nečemu. I Mitros, a i svaka firma koja je pukla pre privatizacije, pukla je upravo u onom momentu kada im je bilo najbolje. Kad se "radilo" i kad su plate bile redovne i dobre. Upravo tad. Eto, tako...

Dinkic-Miskovic=mafija

pre 12 godina

Neznam dali je ovaj Draskovic "cist" ili nije,ali covek je 100% u pravu za Dinkica(da dodam i G17+)!!! Neverovatno je sta su oni sve uradili u Srbiji i koliko je unazadili,kao i razne fabrike a sa njima i radnike istih.
Jako lep primer je HIP Petrohemija! 2001 se pojavljuje Djelic u ime Vlade RS i zbog neplacanja akciza(neznam kojih) od 100% radnicke fabrike, uzima 96% i pretvara je u drzavnu,tj G17 posed!!! Naravno iza svega ovoga se nalazi Miskovic, koji preko papira HIP Petrohemija uvozi PVC,iako bi mogao da se proizvodi u HIP Petrohemija.Od tog momenat Miskovic ima oko 10 mil evra cistog profita godisnje na ime uvoza,a preko papira HIP Petrohemija!!!!Do 2004 fabrika nema dugovanja,a onda za 5 godina se "stvara" dug od oko 250 mil eura!I sta mislite,ko ce to da "plati",oni koji su uzeli - "malomorgen"....
Pa sad vi vidite koliko su oni na samo jednoj fabrici zaradili.10 god po bar 10 mil eura,plus ovaj fiktivni dug od 250 mil eura!!!!! I sve to za vreme Dinkica i G17!!!!!!!!!!!

bez semena i bez plemena

pre 12 godina

@sumorni, 20. jul 2011 23:31
A kako je i ko je Mitros doveo do stecaja?
Politicka partija,pojedinci?
To mene zanima,ko je odgovarao?
Ko je bio stecajni upravnik,glavni da firmu izvuce iz stecaja?
Nemoj da se sprdamo.
10 godina krize te su fabrike mogle danas barem delimicno da nas izvuku,ovako nema ni od fabrika ni od stecaja nista.Gradjani bez posla,pa ni drzava,ni banka niti u ovoj igri ima dobitnika .
Da si zatvorio fabriku 2001 da si je ostavio 5 godina zatvorenu i opet pokrenuo proizvodnju kad nam se otvori trziste,mi smo sve prodavali Bratovima,sestrama,mamama,kumovima.....politicara i na taj nacin naneli stetu drzavi,pre svega gradjanima.
Sve evropske zemlje privreda poreski vuce od 25 do 40% ukupnog BDP-a,a kod nas samo 10,a ni to tvrde da ne mogu.Sta je sustinski problem,gde,ko,kada....ajde da utvrdimo uzrok,da sagledamo posledicu i vidimo sta se zaista dogadjalo?!?!?
Ovde nema govora o pravim investitorima,biznismenima,vec o klasicnom pranju novca.Oni i koji su dosli kao investitori sa iskustvom,uglavnom su iz regiona kako bi nasu konkurenciju unistili i na taj nacin sebi pribavili korist.
Od 3 peci u Borskoj topionici,dve su zavrsile u strarom gvozdju,pa je trebalo godinama da drzava shvati da nama zaista treba topionica i da su to realno sjajni novci.
Ovde je cist odnos,Policija,tuzilastvo,drzavnici,partije,familija.
Ni Milan Beko ni miskovic nisu imali svoje firme,fabrike,pa da kazes,ajde imali su fabrike,njihov je novac,hoce da upotpune proizvodnju.
Jedan direktor Drzavne zastave(zastava propala),drugi bio banke i ta banka je propala "JUGO BANKA" kao i HEMIJSKA INDUSTRIJA ZUPA
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=10&dd=12&nav_id=386113
E o tome pricamo,lopov do lopova.

MUKNAVI

pre 12 godina

Ganjaju se po Srbiji lopine,a pripomazu im njihovi robovi podeljeni u tabore..arlaucu,zvocaju i udaraju jedni drugima minuse dok ne pukne i jednima i drugima noga u guzicak` pa nastave suplja nosa do glave dzipanje,zajednicko,po strajkovima ispod prozora onih koji su ih ocerupali,posvadjali,prevarili, pod geslom "sve za Srbiju""branimo srpski prag"..i td da se docepaju fabrika,a radnike pretvore u svoje robove koji sada jedni na druge drece i ne vide da su u istim *******!Hm..valjda ce progledati..valjda ce?

Nada

pre 12 godina

kad ce Dinkic da odgovara zato sto nezakonito radio mnoge stvari i upropastio bankarski sistem, fabrike i ostalo? Zar to "nezavisno" pravosudje nije moglo mnogo ranije da reaguje na Dinkicev apetit. Da je reagovalo ne bi toliko jos "ustedeo" i imali bismo zadovoljstvo da ga gledamo iza resetaka a ne na svakoj "nezavisnoj" televiziji.

Dusan

pre 12 godina

NE RAZUMEM SE U EKONOMIJU I NISAM UPOZNAT SA POSLOVANJEM SL TAKOVA ALI SAM LICNO PRE 7-8 GOD GLEDAO EMISIJU GDE JE GOSPODIN DINKIC IZJAVIO DA CE DOBITI NOBELOVU NAGRADU ZA EKONOMIJU , DA GRADJANI SRBIJE TREBA DA MU VERUJU I DA CE ON SRBIJU IZVUCI IZ BEDE I SIROMASTVA....
SAD OSECAM SAMO PREZIR PREMA TOM COVEKU....

privrednik .

pre 12 godina

Rodoljube Rodoljube.Nisi ti otišao zbog Dinkića nego zbog nečeg drugog što će tek isplivati na površinu.A možda je uzrok što je Nestle kupio Centroprom a ne tvoje firme koje si upropastio.

kostass italo

pre 12 godina

E moj vuce badava si sada opleo sa familijom po ovim sajtovima da brani sbrata trebao si da ga "posavetujes" ranije da ne cini takva zlodela jer ovo ako je tacno pa to je kao zlo komunisticko zar ne, protivu koga se navodno boris, samo neznam kako ste vi u zizi vlasti bili i tad i sad,valjda po crnogorsko-hercegovackoj liniji ili pak po onoj pola brace na jednu stranu pola na drugu pa ko pobedi stitice ostale. Ma nek organi inspekcije i organi za borbu protivu organizovanog kriminala udju u sve fabrike i preduzeca ovog draskovica pa tamo uz muziku utvrde sta je istina i onda javno da svi znamo da je draskovic cist.Izvinucu mu se 100 puta i ruku cu mu poljubityi ako je u pravu. Ali ako nije ima da lete sve njegove i vase vile po morima i planinama. i jos za @MARKO 20.jul.2011. E moj marko ja sam u inostranstvu 11.god. ti verovatno teorijski.A znas li tiko si kad ti narod kaze "govedo jedno" neznas a?

vuk legenda

pre 12 godina

evo neka b92 obidje maloprodaje i pogone, i neka pita radnike kolika im je plata (u maloprodaji je manje od 20.000). kao sto rekoh SL je robovlasnicka firma koja svoje radnike tretira jadno samim tim kako su placeni, a dobro znaju da imaju posla. ovde ne racunam na "menagere" koji se javljaju kao poltroni pod suknjom rodoljuba. SL je robovlasnicka firma - tacka.

laki

pre 12 godina

Ja neznam jos nijednog "biznismena",a poznajem ih mnogo koi su se na brzinu obogatili i to uspeli da sacuvaju.Djavo donese,djavo odnese.Zivi bili pa videli.

Suboticanin

pre 12 godina

Draskovic R. je bio "uspesan" privrednik dok mu je brat bio bitan opozicioni ili koalicioni faktor u Milosevicevim "slagalicama".
Moguce je da je po isisavanju kapitala iz kompanija koje je kupio resio da napisti zemlju, jer ce po dobijanju... statusa kandidata Srbija biti pod prilicnom lupom OLAFA i drugih antikorupcijskih tela i agencija EU. Kao sto je to slucaj sa Hrvatskom danas.
Zato svi oni koji su se nakrali, a imaju malo pameti ili dobrih veza u politici rasprodaju svoju imovinu i beze ili na istok, ili u Svajcarsku gde misle da ne mogu da budu isporuceni nasim pravosudnim organima jer oni ne poznaju krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja.

Jevrosimovic Boban

pre 12 godina

Vratice se rode ali Rodja nece, Boga mi je "zapalio" preko... a sa te distance mu bas verujem u svaku izgovorenu ili pisanu rec! A ha, malo sutra!

pravda

pre 12 godina

Rezime-Draskovic jeste velemajstor za unistavanje firmi,Dinkic jeste unistio banke i privredu,sve je to tako.A Draskovic je licno bogat i tako uvredjen napustio zemlju.To mu je i bio cilj.

Ljubivoje I

pre 12 godina

Imam 67 godina i razne političke turbulencije sam doživeo. Naravno veoma teško je napraviti rang listu najvećih gluposti. Moj pokojni kolega koji je radio u istoj firmi je svojevremeno pravio rang listu majglupljih doktorskih disertacija koje su se radile. Imao je top 10 i na prvom mestu je bila pod nazivom:

Razvijanje sklonosti ka samoupravljanju kod dece predškolskog uzrasta

Ja nemam listu gluposti ali po sećanju mislim da je ujedinjavanje regiona koje je započeo Dinkić na prvom mestu. Pazi čovek ujedinjuje Kruševac i Kraljevo, Vranje i Leskovac, Čačak i Užice, Negotin i Zaječar. Topolu i Aranđelovac, Trstenik i Vrnjačku Banju. Ljudi posle svih vratolomija sa bankama, privatizacijom, kobajagi razvojem Srbije i svim promašajima on reši da ujedini Srbiju.Podeća me na Kardelja koji je davao ideju seljaku kako da izleči kravu. Kraj vica je šteta što crče krava a imao sam još ideja za lečenje.
******

Delija CG

pre 12 godina

Uh jbt, procitam naslov i vidim Draskovic, mislim da je u pitanju Vuk, pogledam sliku i sledim se, pomislih: sta je covjek uradio od sebe :)

mladen

pre 12 godina

Slicno Draskovicu govorio je i Karic. On posten, Dinkic lopov. On voli Srbiju i ulaze u nju, otvara nove fabrike..., a Dinkic unistava privredu. Pa kad su inspektori malo dublje zavirili u bilanse, videlo se Karicevo postenje, kako je i koliko muzao bas tu obozavanu Srbiju. I gde je sad. U begu, naravno, kao i Draskovic. Nadam se da ce i ovaj Vukov brat posle toliko unistenih krupnih preduzeca stici na poternicu Interpola.

Drasko Topola

pre 12 godina

Moram priznati,da mi se sve vise svidja Rodoljub,niko ovako nije opleo po Dinkicu,a da je poslovno preziveo,jos ako obelodani poslovanje svojih firmi i ako se stvrano pokaze da je sve apsolutno cisto,ovom coveku morace se mnogi izvinuti.
Sto se tice Dinkica,kao glasac vladajuce koalicije,molim stranke koje su u vlasti,tu prevashodno mislim na DS,SPO i LSV, da naprave sto veci otklon od ovog haraclije po imenu Dinkic i ljudi sa kojima se okruzio,pocesvi od Kalanovcke,Senica,Verka Stevanovica,Boska Nicica,"nase Maje" itd., da ne nabrajam sve ljude iz URS.

vuk legenda

pre 12 godina

Naša firma proizvodi zdravom logikom, od semena biljke do najkvalitetnijeg finalnog proizvoda skupom tehnologijom. Tako se uzdigla i Južna Koreja i ostali azijski zmajevi, tako se razvila i naša kompanija vođena sposobnim čovekom sa stilom. Radnici vole svoju firmu i posao, rade uz muziku i vide svoju budućnost.
Zamislite da u razvijeni svet konkurišete sa preporukom da ste upali u narodnu banku puškama, banke pogasili ... tako nisu nastali ni Samsung, ni Nestle. Zato poštujmo SL kompaniju vrednih ljudi i ponosimo se njom.
(Vuk, 20. jul 2011 19:59)

sta li si napisao, boze dragi, ko li te platio za ove gluposti... SL, juz.koreja, muzika, nestle (postedi bar sebe kad vec ovaj nesrecni Rodoljub ne zna gde udara). - robovlasnicka firma je SL!

Magocci

pre 12 godina

Ovog puta sam ljut na Vuka Draskovica, jer mirno gleda na blacenje svog brata od strane M.Dinkica i njegovih aparatcika. Vuk mora da reaguje, jer je njegov brat uvucen u napumpana potrazivanja i medijski linc od strane Komercijalne banke i njenih DB-ovskih epigona. Poslovanje Komercijalne banke iz vremena kada je u njenim sefovima bilo vise heroina, nego novca nije u potpunosti razjasnjeno. Voleo bih da podnesu racun na koji nacin su dosli do svojih miliona i Rodoljub Draskovic i Komercijalna banka.

sumorni

pre 12 godina

@Mitrovcanin

Pa zar Mitros nije bio u stečaju kada ga je Drašković kupio? Mislim, teško je upropastiti nešto što je bilo upropašćeno pre toga...

No, da se vratimo na pitanje - Ako je Drašković platio traženu cenu za Mitros, onda je on tehnički njegov. U takvoj situaciji, da sam ja na njegovom mestu, ne bih bio dužan da vam odgovorim na vaše pitanje, jer bih smatrao da se vas ne tiče šta ja radim sa svojom imovinom. Kao što ni vi niste dužni da meni polažete račune za vašu imovinu.

Hajde već jednom da prihavatimo istinu - to više nisu "naše" firme. Naviknimo se na to. Aukcije su bar bile otvorene za javnost, i svako ko je bio zainteresovan mogao je da učestvuje na njima. Čak su bili i direktni prenosi na TV...

Aleksandar

pre 12 godina

za (marko, 20. jul 2011 19:57)

Srpske ovčice ne vole poslodavce koji im zakidaju na platama,a sebi kupuju jahte.

I nikad nisam video nijednu od tih "biznismena na visokom nivou" da su nešto značajno ulagali van Srbije i širili se kao što se kod nas širi Merkator, Idea itd.

Jer ne zanju da posluju bez zaleđine.

Posmatrač

pre 12 godina

Iako je većina naših političara zaslužila prezir, ne mogu, a da ne reagujem na izjavu ovog tajkuna "...da je on iznad (bilo čijeg) nivoa...". Takav bezobrazluk viđali smo i ranije (Beko, Kostić, itd) i to pokazuje koliko su naši "kapitalisti" opijeni sopstvenim značajem... Sve dok ruka, koja je sklonila kamen ispod kojeg su izmileli, ne uzme taj kamen i ne zgnječi ih...

Zoki

pre 12 godina

Halooo ljudi pa o čemu vi pričate. Kakav gazda, kako poštenje, taj je upropastio ceo jedan grad Sremsku Mitrovicu konkretno, bukvalno on: ne USA, NATO, Dinkić itd. Imenom i prezimenom DRašković. Koje ste vi naivčine

Radnik Swissliona

pre 12 godina

Kao radnik ove kompanije gledajuci razne komentare danima, ne mogu, a da ne odgovorim na iste.Swisslion Takovo zaposljava preko 3.500 radnika, plate su uredne i iznad srpskog proseka, bile bi i vise da se godinama nije ulagalo u savremenu opremu i postrojenja.Istina je da je u Takovu bilo tehnoloskih viskova zbog robotizacije, ali radnici su odlazili sa otpremninama, u skladu sa socijalnim programom, mnogo većim od zakonom predviđenih, bilo je i promasaja kao Mitros, ali sa tim ljudima se nije moglo raditi. Svakog direktora su hteli bukvalno da ubiju, "zakolju",,,,nista nisu hteli da rade, a plate su redovno primali,čak i naplatili ležrinu do privatizacije, zahvaljujući Opstinskom sudu u Sremskoj Mitrovici... Sve je to uredno isplaćivano od strane Koncerna...Eurokrem se proizvodi u Milanovcu na najsavremenijim postrojenjima, stara postrojenja su deportovana u Trebinje jer ih je bilo šteta rashodovati, uredno izmirujemo poreze i druga davanja ka državi. Presuda Apelacionog suda je zasnovana na smešnim činjenicama i proizilazi da je izlobirana, dug je napravilo rukovodstvo pre privatizacije, kamate su bile zelenaške ( i do 120%) i gle čuda, u vreme krize sve stiže na naplatu. Preživećemo mi i ovo ako se gazda vrati. PREDSEDNIČE VRATITE SE DA ZAJEDNO POBEDIMO I OVU NEDAĆU...

apokalito

pre 12 godina

Fus nota je obojice teska prevara,samo sto je vreme pocetka razlicito.
Draskovic je sistematski od 90-tih godina,a dinkic od 5 oktobra.
Malo se razlikujupo godinama i kilazi.Ostatak razlike nema.
Naj bolji stos u svemu je dto su na nivou isti,poskidali bele rukavice pa sad ko ce kome vecu fljusku da zapljusne.
Draskovicu,Dinkicu,eno vam peska tamo levo....

nikad sluga okupatora

pre 12 godina

(Milan, 20. jul 2011 20:42)

znaci kad se dva lopova svadjaju to se zove hrabrost. Ili je hrabrost kad manji lopov odbrusi vecem ?

Obavesten

pre 12 godina

Nasli sremci da se zale,koji su sve unistili u Mitrosu...sto ne objanite kaoko ste vi gospodo unistili nove linije za pilice i za prasad,kako ste vasim neradom upropastili narezak,pastete...sto ste namerno trovali narod,krali na sirovinam,sve ste pokupili pa cak i wc ste opustosili.Urupu bre pa onda nesto pricajte,najgora sredina Sremska Mitrovica za rad,pa zasto vas sada niko ne kupi?Zasto vas niko pre Rodoljuba nije kupio?Jedino Rodoljub ima ****** da prozove nekoga od politicara!!!

jimmy

pre 12 godina

Draskovic i Dinkic se ponasaju kao tek sveze razvedeni par.Samo se prepucavaju, pitam se ko je slabiji pol? Mozda Dinkic, ipak je Draskovic morao da plati 12 miliona evra,to mu dodje kao neka vrsta alimentacije :))
LOL

Doktor

pre 12 godina

jel to ista ona Olga Jovanovic, koja je predsednik "Nezavisnog" sindikata, a koja je dobila stan u Beogradu od gosp. Draskovica. Nadali smo se da ce da zastiti radnike, ali svi ti ljudi u Sindikatima se "lako" kupe da cute i ne reaguju, dok isti otpusta radnike... Bruka jedna! Jos ona sme da se oglasi!

Марко

pre 12 godina

Немој тако Млађо. Ти знаш да свираш гитару, он има баршунасту косицу за сценски наступ. Од вас би могао да се направи добар кафански бенд, само да вас мало затворимо да пропевате.

rale

pre 12 godina

nije vazno sta je Dinkic reko, cinjenica je da si unistio Mitros, de nam to malo objasni ukratko, pusti se otrcanih fraza

ti se sve samo ne rodoljub

Mitrovcanin

pre 12 godina

Da li neko sme da pita gospodina Draskovica o poslovanju industrije mesa Mitros iz Sremske Mitrovice,firme koju je blago receno unakazio svojim "poslovanjem" oteravsi na ulice hiljadu radnika?Naravno,nije zaboravio da proda skupe masine(i prebaci novac na svoju drugu firmu) koje je za male pare kupio zajedno sa Mitrosom.Voleo bih da Rodoljub odgovori na ovo pitanje ili makar njegovi advokati da se oglase povodom ovog slucaja.Trenutno se vodi sudski postupak u vezi sa tim ali da li iko u ovoj zemlji veruje da ce na kraju radnici biti u pravu?

Vuk

pre 12 godina

Naša firma proizvodi zdravom logikom, od semena biljke do najkvalitetnijeg finalnog proizvoda skupom tehnologijom. Tako se uzdigla i Južna Koreja i ostali azijski zmajevi, tako se razvila i naša kompanija vođena sposobnim čovekom sa stilom. Radnici vole svoju firmu i posao, rade uz muziku i vide svoju budućnost.
Zamislite da u razvijeni svet konkurišete sa preporukom da ste upali u narodnu banku puškama, banke pogasili ... tako nisu nastali ni Samsung, ni Nestle. Zato poštujmo SL kompaniju vrednih ljudi i ponosimo se njom.

marko

pre 12 godina

Srpske ovcice ne vole gazde,vise vole da im poslodavcu budu politicari,nekako lakse podnose da oni budu najbogatiji bez ikakvog truda i rada ,za razliku od bilo kog privatnika koji se ceo zivot trudio i stvarao...Zato ce i dalje ostati na repu svih dogadjaja jer su bolesna nacija koja ne oprasta nikome uspeh.Koliko zluradih komentara na racun necijeg porekla,te dosao u opancima a odlazi pun para,te iz krsa je dosao pa se nakrao...sta bi tek stranci trebalo da govore i rade nasim ljudima koji su se u njihovim zemljama obogatili i zive bolje nego vecina domaceg stanovnistva???Sram nas bilo,nismo zasluzili dostojan zivot koliko smo zlobni.

Vuk

pre 12 godina

Naša firma proizvodi zdravom logikom, od semena biljke do najkvalitetnijeg finalnog proizvoda skupom tehnologijom. Tako se uzdigla i Južna Koreja i ostali azijski zmajevi, tako se razvila i naša kompanija vođena sposobnim čovekom sa stilom. Radnici vole svoju firmu i posao, rade uz muziku i vide svoju budućnost.
Zamislite da u razvijeni svet konkurišete sa preporukom da ste upali u narodnu banku puškama, banke pogasili ... tako nisu nastali ni Samsung, ni Nestle. Zato poštujmo SL kompaniju vrednih ljudi i ponosimo se njom.

marko

pre 12 godina

Srpske ovcice ne vole gazde,vise vole da im poslodavcu budu politicari,nekako lakse podnose da oni budu najbogatiji bez ikakvog truda i rada ,za razliku od bilo kog privatnika koji se ceo zivot trudio i stvarao...Zato ce i dalje ostati na repu svih dogadjaja jer su bolesna nacija koja ne oprasta nikome uspeh.Koliko zluradih komentara na racun necijeg porekla,te dosao u opancima a odlazi pun para,te iz krsa je dosao pa se nakrao...sta bi tek stranci trebalo da govore i rade nasim ljudima koji su se u njihovim zemljama obogatili i zive bolje nego vecina domaceg stanovnistva???Sram nas bilo,nismo zasluzili dostojan zivot koliko smo zlobni.

Марко

pre 12 godina

Немој тако Млађо. Ти знаш да свираш гитару, он има баршунасту косицу за сценски наступ. Од вас би могао да се направи добар кафански бенд, само да вас мало затворимо да пропевате.

Radnik Swissliona

pre 12 godina

Kao radnik ove kompanije gledajuci razne komentare danima, ne mogu, a da ne odgovorim na iste.Swisslion Takovo zaposljava preko 3.500 radnika, plate su uredne i iznad srpskog proseka, bile bi i vise da se godinama nije ulagalo u savremenu opremu i postrojenja.Istina je da je u Takovu bilo tehnoloskih viskova zbog robotizacije, ali radnici su odlazili sa otpremninama, u skladu sa socijalnim programom, mnogo većim od zakonom predviđenih, bilo je i promasaja kao Mitros, ali sa tim ljudima se nije moglo raditi. Svakog direktora su hteli bukvalno da ubiju, "zakolju",,,,nista nisu hteli da rade, a plate su redovno primali,čak i naplatili ležrinu do privatizacije, zahvaljujući Opstinskom sudu u Sremskoj Mitrovici... Sve je to uredno isplaćivano od strane Koncerna...Eurokrem se proizvodi u Milanovcu na najsavremenijim postrojenjima, stara postrojenja su deportovana u Trebinje jer ih je bilo šteta rashodovati, uredno izmirujemo poreze i druga davanja ka državi. Presuda Apelacionog suda je zasnovana na smešnim činjenicama i proizilazi da je izlobirana, dug je napravilo rukovodstvo pre privatizacije, kamate su bile zelenaške ( i do 120%) i gle čuda, u vreme krize sve stiže na naplatu. Preživećemo mi i ovo ako se gazda vrati. PREDSEDNIČE VRATITE SE DA ZAJEDNO POBEDIMO I OVU NEDAĆU...

Obavesten

pre 12 godina

Nasli sremci da se zale,koji su sve unistili u Mitrosu...sto ne objanite kaoko ste vi gospodo unistili nove linije za pilice i za prasad,kako ste vasim neradom upropastili narezak,pastete...sto ste namerno trovali narod,krali na sirovinam,sve ste pokupili pa cak i wc ste opustosili.Urupu bre pa onda nesto pricajte,najgora sredina Sremska Mitrovica za rad,pa zasto vas sada niko ne kupi?Zasto vas niko pre Rodoljuba nije kupio?Jedino Rodoljub ima ****** da prozove nekoga od politicara!!!

Mitrovcanin

pre 12 godina

Da li neko sme da pita gospodina Draskovica o poslovanju industrije mesa Mitros iz Sremske Mitrovice,firme koju je blago receno unakazio svojim "poslovanjem" oteravsi na ulice hiljadu radnika?Naravno,nije zaboravio da proda skupe masine(i prebaci novac na svoju drugu firmu) koje je za male pare kupio zajedno sa Mitrosom.Voleo bih da Rodoljub odgovori na ovo pitanje ili makar njegovi advokati da se oglase povodom ovog slucaja.Trenutno se vodi sudski postupak u vezi sa tim ali da li iko u ovoj zemlji veruje da ce na kraju radnici biti u pravu?

rale

pre 12 godina

nije vazno sta je Dinkic reko, cinjenica je da si unistio Mitros, de nam to malo objasni ukratko, pusti se otrcanih fraza

ti se sve samo ne rodoljub

sumorni

pre 12 godina

@Mitrovcanin

Pa zar Mitros nije bio u stečaju kada ga je Drašković kupio? Mislim, teško je upropastiti nešto što je bilo upropašćeno pre toga...

No, da se vratimo na pitanje - Ako je Drašković platio traženu cenu za Mitros, onda je on tehnički njegov. U takvoj situaciji, da sam ja na njegovom mestu, ne bih bio dužan da vam odgovorim na vaše pitanje, jer bih smatrao da se vas ne tiče šta ja radim sa svojom imovinom. Kao što ni vi niste dužni da meni polažete račune za vašu imovinu.

Hajde već jednom da prihavatimo istinu - to više nisu "naše" firme. Naviknimo se na to. Aukcije su bar bile otvorene za javnost, i svako ko je bio zainteresovan mogao je da učestvuje na njima. Čak su bili i direktni prenosi na TV...

Drasko Topola

pre 12 godina

Moram priznati,da mi se sve vise svidja Rodoljub,niko ovako nije opleo po Dinkicu,a da je poslovno preziveo,jos ako obelodani poslovanje svojih firmi i ako se stvrano pokaze da je sve apsolutno cisto,ovom coveku morace se mnogi izvinuti.
Sto se tice Dinkica,kao glasac vladajuce koalicije,molim stranke koje su u vlasti,tu prevashodno mislim na DS,SPO i LSV, da naprave sto veci otklon od ovog haraclije po imenu Dinkic i ljudi sa kojima se okruzio,pocesvi od Kalanovcke,Senica,Verka Stevanovica,Boska Nicica,"nase Maje" itd., da ne nabrajam sve ljude iz URS.

Dusan

pre 12 godina

NE RAZUMEM SE U EKONOMIJU I NISAM UPOZNAT SA POSLOVANJEM SL TAKOVA ALI SAM LICNO PRE 7-8 GOD GLEDAO EMISIJU GDE JE GOSPODIN DINKIC IZJAVIO DA CE DOBITI NOBELOVU NAGRADU ZA EKONOMIJU , DA GRADJANI SRBIJE TREBA DA MU VERUJU I DA CE ON SRBIJU IZVUCI IZ BEDE I SIROMASTVA....
SAD OSECAM SAMO PREZIR PREMA TOM COVEKU....

Ljubivoje I

pre 12 godina

Imam 67 godina i razne političke turbulencije sam doživeo. Naravno veoma teško je napraviti rang listu najvećih gluposti. Moj pokojni kolega koji je radio u istoj firmi je svojevremeno pravio rang listu majglupljih doktorskih disertacija koje su se radile. Imao je top 10 i na prvom mestu je bila pod nazivom:

Razvijanje sklonosti ka samoupravljanju kod dece predškolskog uzrasta

Ja nemam listu gluposti ali po sećanju mislim da je ujedinjavanje regiona koje je započeo Dinkić na prvom mestu. Pazi čovek ujedinjuje Kruševac i Kraljevo, Vranje i Leskovac, Čačak i Užice, Negotin i Zaječar. Topolu i Aranđelovac, Trstenik i Vrnjačku Banju. Ljudi posle svih vratolomija sa bankama, privatizacijom, kobajagi razvojem Srbije i svim promašajima on reši da ujedini Srbiju.Podeća me na Kardelja koji je davao ideju seljaku kako da izleči kravu. Kraj vica je šteta što crče krava a imao sam još ideja za lečenje.
******

Magocci

pre 12 godina

Ovog puta sam ljut na Vuka Draskovica, jer mirno gleda na blacenje svog brata od strane M.Dinkica i njegovih aparatcika. Vuk mora da reaguje, jer je njegov brat uvucen u napumpana potrazivanja i medijski linc od strane Komercijalne banke i njenih DB-ovskih epigona. Poslovanje Komercijalne banke iz vremena kada je u njenim sefovima bilo vise heroina, nego novca nije u potpunosti razjasnjeno. Voleo bih da podnesu racun na koji nacin su dosli do svojih miliona i Rodoljub Draskovic i Komercijalna banka.

Nada

pre 12 godina

kad ce Dinkic da odgovara zato sto nezakonito radio mnoge stvari i upropastio bankarski sistem, fabrike i ostalo? Zar to "nezavisno" pravosudje nije moglo mnogo ranije da reaguje na Dinkicev apetit. Da je reagovalo ne bi toliko jos "ustedeo" i imali bismo zadovoljstvo da ga gledamo iza resetaka a ne na svakoj "nezavisnoj" televiziji.

Doktor

pre 12 godina

jel to ista ona Olga Jovanovic, koja je predsednik "Nezavisnog" sindikata, a koja je dobila stan u Beogradu od gosp. Draskovica. Nadali smo se da ce da zastiti radnike, ali svi ti ljudi u Sindikatima se "lako" kupe da cute i ne reaguju, dok isti otpusta radnike... Bruka jedna! Jos ona sme da se oglasi!

jimmy

pre 12 godina

Draskovic i Dinkic se ponasaju kao tek sveze razvedeni par.Samo se prepucavaju, pitam se ko je slabiji pol? Mozda Dinkic, ipak je Draskovic morao da plati 12 miliona evra,to mu dodje kao neka vrsta alimentacije :))
LOL

Dinkic-Miskovic=mafija

pre 12 godina

Neznam dali je ovaj Draskovic "cist" ili nije,ali covek je 100% u pravu za Dinkica(da dodam i G17+)!!! Neverovatno je sta su oni sve uradili u Srbiji i koliko je unazadili,kao i razne fabrike a sa njima i radnike istih.
Jako lep primer je HIP Petrohemija! 2001 se pojavljuje Djelic u ime Vlade RS i zbog neplacanja akciza(neznam kojih) od 100% radnicke fabrike, uzima 96% i pretvara je u drzavnu,tj G17 posed!!! Naravno iza svega ovoga se nalazi Miskovic, koji preko papira HIP Petrohemija uvozi PVC,iako bi mogao da se proizvodi u HIP Petrohemija.Od tog momenat Miskovic ima oko 10 mil evra cistog profita godisnje na ime uvoza,a preko papira HIP Petrohemija!!!!Do 2004 fabrika nema dugovanja,a onda za 5 godina se "stvara" dug od oko 250 mil eura!I sta mislite,ko ce to da "plati",oni koji su uzeli - "malomorgen"....
Pa sad vi vidite koliko su oni na samo jednoj fabrici zaradili.10 god po bar 10 mil eura,plus ovaj fiktivni dug od 250 mil eura!!!!! I sve to za vreme Dinkica i G17!!!!!!!!!!!

mladen

pre 12 godina

Slicno Draskovicu govorio je i Karic. On posten, Dinkic lopov. On voli Srbiju i ulaze u nju, otvara nove fabrike..., a Dinkic unistava privredu. Pa kad su inspektori malo dublje zavirili u bilanse, videlo se Karicevo postenje, kako je i koliko muzao bas tu obozavanu Srbiju. I gde je sad. U begu, naravno, kao i Draskovic. Nadam se da ce i ovaj Vukov brat posle toliko unistenih krupnih preduzeca stici na poternicu Interpola.

sumorni

pre 12 godina

@bez semena i plemena

Ko je odveo Mitros u stečaj? Pa, izgleda da Drašković nije. Takvog ga je kupio. Zar zaposleni u Mitrosu nisu znali pre toga da im je fabrika propala? Naravno da su znali, čim su odneli iz fabrike sve što nije bilo baš jako prikucano. A tamo gde postoji "takva" volja za poslom, to ni Bil Gates više ne bi izvukao. A ne neko drugi. Nema potrebe da me iko uverava u suprotno, video sam već dovoljno bivših socijalističkih socijalnih firmi, i video sam u kakvom su stanju dočekale svoju prodaju.

5 godina zatvorene fabrike dok kriza ne prodje? Pa kad bi se u njih došlo nakon 5 godina, ne bi se ni pločice na zidovima pronašle...

Da se ne lažemo - cela privreda plaća cehove koji su počeli da se prave još 80-tih godina, a nastavljeni su i u 90-tim. Nije bilo tada nikoga da kaže da je 1000 radnika u firmi previše, da bi i 500 bilo više nego dovoljno? Nije bilo, jer se nije moralo raditi, platica je kapala a da nikog nije interesovalo odakle, branila se sveta srpska zemlja, pljuckalo po trulom zapadu, uvaljivala se rodbina na izmišljena radna mesta, i sve je išlo ko Bog, jedino što se mislilo da neće doći konobar sa računom. Pa se zato lumpovalo celu noć. Pa mamurluk je malo potrajao, pa se tek sad postavlja pitanje ko je doveo Mitros u stečaj? Šta, palo kasno budjenje?

Ali, kako (kao što kažu Ameri) besplatan ručak ne postoji, jer ga neko ipak mora platiti, tako je i ovo došlo na naplatu. Ali, navike su ostale, svi bi smo mi da bude kao ranije... To je nemoguće.

Svi ovi koji spominju koji kukaju nad 800 radnika koji su ostali bez posla, bi isto to uradili da su samo dali 1000 svojih DINARA za tu firmu. Nemoj da se lažemo, znamo mi nas. Ja bih prvo sebe otpustio ako bih postao višak u svojoj firmi.

Pola ovih komentatora kao da je prespavalo zadnjih 20 godina...

Čisto da rezimiramo - u nekoj pretpostavljenoj situaciji, ja da sam bio u poziciji, ne da ne bih dao ni žutu banku za taj Mitros, nego ga ne bih uzeo ni džaba da mi ga daju.

Ne prezivam se Drašković, nisam ni u kakvom srodstvu sa njima ni po kojoj liniji, nisam vezan niti poreklom sa njima. Ne radim u firmi koja je sa njima povezana na bilo koji način. Čak ni poslovno. Jedina veza koju imam sa njima je što ponekad kupim neki keks, koji je proizveden u Swisslionu.

I na kraju, da vas podučim još nečemu. I Mitros, a i svaka firma koja je pukla pre privatizacije, pukla je upravo u onom momentu kada im je bilo najbolje. Kad se "radilo" i kad su plate bile redovne i dobre. Upravo tad. Eto, tako...

Aleksandar

pre 12 godina

za (marko, 20. jul 2011 19:57)

Srpske ovčice ne vole poslodavce koji im zakidaju na platama,a sebi kupuju jahte.

I nikad nisam video nijednu od tih "biznismena na visokom nivou" da su nešto značajno ulagali van Srbije i širili se kao što se kod nas širi Merkator, Idea itd.

Jer ne zanju da posluju bez zaleđine.

nikad sluga okupatora

pre 12 godina

(Milan, 20. jul 2011 20:42)

znaci kad se dva lopova svadjaju to se zove hrabrost. Ili je hrabrost kad manji lopov odbrusi vecem ?

Zoki

pre 12 godina

Halooo ljudi pa o čemu vi pričate. Kakav gazda, kako poštenje, taj je upropastio ceo jedan grad Sremsku Mitrovicu konkretno, bukvalno on: ne USA, NATO, Dinkić itd. Imenom i prezimenom DRašković. Koje ste vi naivčine

vuk legenda

pre 12 godina

evo neka b92 obidje maloprodaje i pogone, i neka pita radnike kolika im je plata (u maloprodaji je manje od 20.000). kao sto rekoh SL je robovlasnicka firma koja svoje radnike tretira jadno samim tim kako su placeni, a dobro znaju da imaju posla. ovde ne racunam na "menagere" koji se javljaju kao poltroni pod suknjom rodoljuba. SL je robovlasnicka firma - tacka.

vuk legenda

pre 12 godina

Naša firma proizvodi zdravom logikom, od semena biljke do najkvalitetnijeg finalnog proizvoda skupom tehnologijom. Tako se uzdigla i Južna Koreja i ostali azijski zmajevi, tako se razvila i naša kompanija vođena sposobnim čovekom sa stilom. Radnici vole svoju firmu i posao, rade uz muziku i vide svoju budućnost.
Zamislite da u razvijeni svet konkurišete sa preporukom da ste upali u narodnu banku puškama, banke pogasili ... tako nisu nastali ni Samsung, ni Nestle. Zato poštujmo SL kompaniju vrednih ljudi i ponosimo se njom.
(Vuk, 20. jul 2011 19:59)

sta li si napisao, boze dragi, ko li te platio za ove gluposti... SL, juz.koreja, muzika, nestle (postedi bar sebe kad vec ovaj nesrecni Rodoljub ne zna gde udara). - robovlasnicka firma je SL!

Delija CG

pre 12 godina

Uh jbt, procitam naslov i vidim Draskovic, mislim da je u pitanju Vuk, pogledam sliku i sledim se, pomislih: sta je covjek uradio od sebe :)

laki

pre 12 godina

Ja neznam jos nijednog "biznismena",a poznajem ih mnogo koi su se na brzinu obogatili i to uspeli da sacuvaju.Djavo donese,djavo odnese.Zivi bili pa videli.

apokalito

pre 12 godina

Fus nota je obojice teska prevara,samo sto je vreme pocetka razlicito.
Draskovic je sistematski od 90-tih godina,a dinkic od 5 oktobra.
Malo se razlikujupo godinama i kilazi.Ostatak razlike nema.
Naj bolji stos u svemu je dto su na nivou isti,poskidali bele rukavice pa sad ko ce kome vecu fljusku da zapljusne.
Draskovicu,Dinkicu,eno vam peska tamo levo....

Suboticanin

pre 12 godina

Draskovic R. je bio "uspesan" privrednik dok mu je brat bio bitan opozicioni ili koalicioni faktor u Milosevicevim "slagalicama".
Moguce je da je po isisavanju kapitala iz kompanija koje je kupio resio da napisti zemlju, jer ce po dobijanju... statusa kandidata Srbija biti pod prilicnom lupom OLAFA i drugih antikorupcijskih tela i agencija EU. Kao sto je to slucaj sa Hrvatskom danas.
Zato svi oni koji su se nakrali, a imaju malo pameti ili dobrih veza u politici rasprodaju svoju imovinu i beze ili na istok, ili u Svajcarsku gde misle da ne mogu da budu isporuceni nasim pravosudnim organima jer oni ne poznaju krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja.

Posmatrač

pre 12 godina

Iako je većina naših političara zaslužila prezir, ne mogu, a da ne reagujem na izjavu ovog tajkuna "...da je on iznad (bilo čijeg) nivoa...". Takav bezobrazluk viđali smo i ranije (Beko, Kostić, itd) i to pokazuje koliko su naši "kapitalisti" opijeni sopstvenim značajem... Sve dok ruka, koja je sklonila kamen ispod kojeg su izmileli, ne uzme taj kamen i ne zgnječi ih...

pravda

pre 12 godina

Rezime-Draskovic jeste velemajstor za unistavanje firmi,Dinkic jeste unistio banke i privredu,sve je to tako.A Draskovic je licno bogat i tako uvredjen napustio zemlju.To mu je i bio cilj.

bez semena i bez plemena

pre 12 godina

@sumorni, 20. jul 2011 23:31
A kako je i ko je Mitros doveo do stecaja?
Politicka partija,pojedinci?
To mene zanima,ko je odgovarao?
Ko je bio stecajni upravnik,glavni da firmu izvuce iz stecaja?
Nemoj da se sprdamo.
10 godina krize te su fabrike mogle danas barem delimicno da nas izvuku,ovako nema ni od fabrika ni od stecaja nista.Gradjani bez posla,pa ni drzava,ni banka niti u ovoj igri ima dobitnika .
Da si zatvorio fabriku 2001 da si je ostavio 5 godina zatvorenu i opet pokrenuo proizvodnju kad nam se otvori trziste,mi smo sve prodavali Bratovima,sestrama,mamama,kumovima.....politicara i na taj nacin naneli stetu drzavi,pre svega gradjanima.
Sve evropske zemlje privreda poreski vuce od 25 do 40% ukupnog BDP-a,a kod nas samo 10,a ni to tvrde da ne mogu.Sta je sustinski problem,gde,ko,kada....ajde da utvrdimo uzrok,da sagledamo posledicu i vidimo sta se zaista dogadjalo?!?!?
Ovde nema govora o pravim investitorima,biznismenima,vec o klasicnom pranju novca.Oni i koji su dosli kao investitori sa iskustvom,uglavnom su iz regiona kako bi nasu konkurenciju unistili i na taj nacin sebi pribavili korist.
Od 3 peci u Borskoj topionici,dve su zavrsile u strarom gvozdju,pa je trebalo godinama da drzava shvati da nama zaista treba topionica i da su to realno sjajni novci.
Ovde je cist odnos,Policija,tuzilastvo,drzavnici,partije,familija.
Ni Milan Beko ni miskovic nisu imali svoje firme,fabrike,pa da kazes,ajde imali su fabrike,njihov je novac,hoce da upotpune proizvodnju.
Jedan direktor Drzavne zastave(zastava propala),drugi bio banke i ta banka je propala "JUGO BANKA" kao i HEMIJSKA INDUSTRIJA ZUPA
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=10&dd=12&nav_id=386113
E o tome pricamo,lopov do lopova.

Amelie

pre 12 godina

A koji je vaš nivo?
Šta li je u ličnom pretljagu?
Srbijo dokle će te pljačkati? Ti si neiscrpna riznica. Nije te opljačkao samo ko nije hteo.

Jevrosimovic Boban

pre 12 godina

Vratice se rode ali Rodja nece, Boga mi je "zapalio" preko... a sa te distance mu bas verujem u svaku izgovorenu ili pisanu rec! A ha, malo sutra!

MUKNAVI

pre 12 godina

Ganjaju se po Srbiji lopine,a pripomazu im njihovi robovi podeljeni u tabore..arlaucu,zvocaju i udaraju jedni drugima minuse dok ne pukne i jednima i drugima noga u guzicak` pa nastave suplja nosa do glave dzipanje,zajednicko,po strajkovima ispod prozora onih koji su ih ocerupali,posvadjali,prevarili, pod geslom "sve za Srbiju""branimo srpski prag"..i td da se docepaju fabrika,a radnike pretvore u svoje robove koji sada jedni na druge drece i ne vide da su u istim *******!Hm..valjda ce progledati..valjda ce?

Nenad O.

pre 12 godina

@sumorni, 21. jul 2011 14:13
Malo sam matoriji,a prosao sam i preziveo vreme kad je secer bio na fisek(1/4kg),a sve ostalo na bonove.
Iz tvog nagomilanog teksta i nabrajanja fragmenata u cinjenicama,"poducavanju" ja nista nisam shvatio?!
Ja ne znam direktora nekog preduzeca a da za sobom nema svoju kompaniju nakon prestanka direktovanja u "organizacijskom smislu".
Covek je naveo samo da se preispita ko je i koliko ukrao,na sta se ti bunis.
Moja plata je bila od 5000 do 2500 USD imam,ali sam svojim radom po Africi i Aziji zaradio,ali Rodoljub Draskovic,Beko,Miskovic,Peconi,Kostic(seceras),Bajatovic,Dragan Markovic Palma,Djilas nisu.Cak nisu radili ni na zapadu.Nisu hirurzi,ne bave se farmaceutikom,nuklearnom fizikom ili galaksickom nautikom,a 90-tih godina nisu mogli da zarade i da kupe,posebno sto nisu nasledili od svojih roditelja.
podsecam te da je 93 drzava proglasila bankrot,narod nije imao ni za mleko,a on je satro imao da kupi bilo koju fabriku ili gradjevinsko preduzece.
Budi realan,ostavi stranacke i populisticke ideale i njihovu ideologiju.
Oni i jesu tu da ti umesto njih objasnis,a oni da lade labuda.
Ne trebas ti nama da objasnjavas,nego oni.
Slazem se sa vecinom da je poreklo kapitala i za 10 godina moguce dokazivati,samo jednim zakonom bez pod akata koji ce biti jasan i koncizan,bez mogucnosti tumacenja i izuzeca(mislim na privrednike),direktore i ostale koji ucestvuju u izvrsnoj i zakonodavnoj vlasti.
Sumnjam da cu to doziveti zbog godina,ali se radujem njihovom kraju i jedva cekam da ih vidim sve iza resetaka.A sto se tice Mihalovica bradonje,nadam se da ce se novac preusmeriti na deciji dodatak ili za kupovinu barem jednog novog organa da se nekom detetu ili mladom coveku spasi zivot,a hercegovci neka skupe fond i neka ga sami traze i bez krstaca na mestu koji je ujedno i turisticka zona za port i rekreaciju.
Kad ga pronadju,onda dizi,ali suludo je da brat ovog biznismena zamajava drustvo i tebe podturi kao svog potparola da nam objasnjavas,da SPO u stvari nije kriminalna organizacija,kao i svi ostali

Momir

pre 12 godina

Zašto niste objavili komentar koji sam poslao? U njemu nije bilo neprilagođenih i uvredljivih izraza. Komentar je smo ukazivao na to kako se radilo devedesetih godina što svakako ima veze i sa ovim slučajem. Ponavljam direktor Novosadske banke je polovinom 1996 godine takođe odobrio nepovljan kredit Takovu. Odobren je kredit od 4.000.000,00 dinara po kamati od 8% mesečno i jednokratnoj naknadi od 3% uz obavezu da Takovo kupi 2.000.000,00 dinara AKCIJA Banke ( akcije su kupljene iz odobrenog kredita u vreme kad je firma bila u velikim problemima - što je neprihvatljivo sa obe strane - jedna vrsta ucene ) . Isto je urađeno i sa "Pionir" Subotica i naneta velika šteta banci kad je otišao u stečaj. Sve je to radila tadašnja SPS-ova mafija. Vrlo dobro znate ko je bio direktor Novosadske banke a ko direktor Takova (bivši ministar poljoprivrede u vladi Mirka Marjanovića). Nisam naveo imena premda svi znaju o kome se radi i nadam se da će te objaviti ovaj komentar. Pošto se vi bavite istraživačkim novinarstvom predlažem vam da pročitate moja 4 opširna komentar objavljen na sajtu Pistaljka.rs na tekst pod naslovom "
ЧОВЕК СА ШЕСТ ДРЖАВНИХ ФУНКЦИЈА", i sve će vam biti jasno - o kakvoj mafijaškoj sprezi se radi. Problem Draškovića je što je mislio da na osnovu dugovanja firme istu dobije pod bagatelu, a za ranija dugovanja, KO TE PITA. Kad je Komercijalna banka u pitanju- NEMOŽE. Na to je morao da računa ranije ili da se dogovori na vreme.

misa

pre 12 godina

Kako je jadno citati ovo prepucavanje ljudi koji su grobari Srbije.Kako je jadno ziveti sa korumpiranim pravosudjem.Kako je jadno ziveti sa MUPOM koje zivi od dozvola pravosudja .Kakao je jadno ziveti u zemlji gde se bukagije stavljaju nadmenim ljudima koji su van zakona.E bas je jadno i mnogo jadno.

privrednik .

pre 12 godina

Rodoljube Rodoljube.Nisi ti otišao zbog Dinkića nego zbog nečeg drugog što će tek isplivati na površinu.A možda je uzrok što je Nestle kupio Centroprom a ne tvoje firme koje si upropastio.

kostass italo

pre 12 godina

E moj vuce badava si sada opleo sa familijom po ovim sajtovima da brani sbrata trebao si da ga "posavetujes" ranije da ne cini takva zlodela jer ovo ako je tacno pa to je kao zlo komunisticko zar ne, protivu koga se navodno boris, samo neznam kako ste vi u zizi vlasti bili i tad i sad,valjda po crnogorsko-hercegovackoj liniji ili pak po onoj pola brace na jednu stranu pola na drugu pa ko pobedi stitice ostale. Ma nek organi inspekcije i organi za borbu protivu organizovanog kriminala udju u sve fabrike i preduzeca ovog draskovica pa tamo uz muziku utvrde sta je istina i onda javno da svi znamo da je draskovic cist.Izvinucu mu se 100 puta i ruku cu mu poljubityi ako je u pravu. Ali ako nije ima da lete sve njegove i vase vile po morima i planinama. i jos za @MARKO 20.jul.2011. E moj marko ja sam u inostranstvu 11.god. ti verovatno teorijski.A znas li tiko si kad ti narod kaze "govedo jedno" neznas a?

Mitrovcanin

pre 12 godina

Da li neko sme da pita gospodina Draskovica o poslovanju industrije mesa Mitros iz Sremske Mitrovice,firme koju je blago receno unakazio svojim "poslovanjem" oteravsi na ulice hiljadu radnika?Naravno,nije zaboravio da proda skupe masine(i prebaci novac na svoju drugu firmu) koje je za male pare kupio zajedno sa Mitrosom.Voleo bih da Rodoljub odgovori na ovo pitanje ili makar njegovi advokati da se oglase povodom ovog slucaja.Trenutno se vodi sudski postupak u vezi sa tim ali da li iko u ovoj zemlji veruje da ce na kraju radnici biti u pravu?

rale

pre 12 godina

nije vazno sta je Dinkic reko, cinjenica je da si unistio Mitros, de nam to malo objasni ukratko, pusti se otrcanih fraza

ti se sve samo ne rodoljub

Марко

pre 12 godina

Немој тако Млађо. Ти знаш да свираш гитару, он има баршунасту косицу за сценски наступ. Од вас би могао да се направи добар кафански бенд, само да вас мало затворимо да пропевате.

Vuk

pre 12 godina

Naša firma proizvodi zdravom logikom, od semena biljke do najkvalitetnijeg finalnog proizvoda skupom tehnologijom. Tako se uzdigla i Južna Koreja i ostali azijski zmajevi, tako se razvila i naša kompanija vođena sposobnim čovekom sa stilom. Radnici vole svoju firmu i posao, rade uz muziku i vide svoju budućnost.
Zamislite da u razvijeni svet konkurišete sa preporukom da ste upali u narodnu banku puškama, banke pogasili ... tako nisu nastali ni Samsung, ni Nestle. Zato poštujmo SL kompaniju vrednih ljudi i ponosimo se njom.

mladen

pre 12 godina

Slicno Draskovicu govorio je i Karic. On posten, Dinkic lopov. On voli Srbiju i ulaze u nju, otvara nove fabrike..., a Dinkic unistava privredu. Pa kad su inspektori malo dublje zavirili u bilanse, videlo se Karicevo postenje, kako je i koliko muzao bas tu obozavanu Srbiju. I gde je sad. U begu, naravno, kao i Draskovic. Nadam se da ce i ovaj Vukov brat posle toliko unistenih krupnih preduzeca stici na poternicu Interpola.

kostass italo

pre 12 godina

E moj vuce badava si sada opleo sa familijom po ovim sajtovima da brani sbrata trebao si da ga "posavetujes" ranije da ne cini takva zlodela jer ovo ako je tacno pa to je kao zlo komunisticko zar ne, protivu koga se navodno boris, samo neznam kako ste vi u zizi vlasti bili i tad i sad,valjda po crnogorsko-hercegovackoj liniji ili pak po onoj pola brace na jednu stranu pola na drugu pa ko pobedi stitice ostale. Ma nek organi inspekcije i organi za borbu protivu organizovanog kriminala udju u sve fabrike i preduzeca ovog draskovica pa tamo uz muziku utvrde sta je istina i onda javno da svi znamo da je draskovic cist.Izvinucu mu se 100 puta i ruku cu mu poljubityi ako je u pravu. Ali ako nije ima da lete sve njegove i vase vile po morima i planinama. i jos za @MARKO 20.jul.2011. E moj marko ja sam u inostranstvu 11.god. ti verovatno teorijski.A znas li tiko si kad ti narod kaze "govedo jedno" neznas a?

marko

pre 12 godina

Srpske ovcice ne vole gazde,vise vole da im poslodavcu budu politicari,nekako lakse podnose da oni budu najbogatiji bez ikakvog truda i rada ,za razliku od bilo kog privatnika koji se ceo zivot trudio i stvarao...Zato ce i dalje ostati na repu svih dogadjaja jer su bolesna nacija koja ne oprasta nikome uspeh.Koliko zluradih komentara na racun necijeg porekla,te dosao u opancima a odlazi pun para,te iz krsa je dosao pa se nakrao...sta bi tek stranci trebalo da govore i rade nasim ljudima koji su se u njihovim zemljama obogatili i zive bolje nego vecina domaceg stanovnistva???Sram nas bilo,nismo zasluzili dostojan zivot koliko smo zlobni.

vuk legenda

pre 12 godina

evo neka b92 obidje maloprodaje i pogone, i neka pita radnike kolika im je plata (u maloprodaji je manje od 20.000). kao sto rekoh SL je robovlasnicka firma koja svoje radnike tretira jadno samim tim kako su placeni, a dobro znaju da imaju posla. ovde ne racunam na "menagere" koji se javljaju kao poltroni pod suknjom rodoljuba. SL je robovlasnicka firma - tacka.

Zoki

pre 12 godina

Halooo ljudi pa o čemu vi pričate. Kakav gazda, kako poštenje, taj je upropastio ceo jedan grad Sremsku Mitrovicu konkretno, bukvalno on: ne USA, NATO, Dinkić itd. Imenom i prezimenom DRašković. Koje ste vi naivčine

Jevrosimovic Boban

pre 12 godina

Vratice se rode ali Rodja nece, Boga mi je "zapalio" preko... a sa te distance mu bas verujem u svaku izgovorenu ili pisanu rec! A ha, malo sutra!

privrednik .

pre 12 godina

Rodoljube Rodoljube.Nisi ti otišao zbog Dinkića nego zbog nečeg drugog što će tek isplivati na površinu.A možda je uzrok što je Nestle kupio Centroprom a ne tvoje firme koje si upropastio.

pravda

pre 12 godina

Rezime-Draskovic jeste velemajstor za unistavanje firmi,Dinkic jeste unistio banke i privredu,sve je to tako.A Draskovic je licno bogat i tako uvredjen napustio zemlju.To mu je i bio cilj.

Suboticanin

pre 12 godina

Draskovic R. je bio "uspesan" privrednik dok mu je brat bio bitan opozicioni ili koalicioni faktor u Milosevicevim "slagalicama".
Moguce je da je po isisavanju kapitala iz kompanija koje je kupio resio da napisti zemlju, jer ce po dobijanju... statusa kandidata Srbija biti pod prilicnom lupom OLAFA i drugih antikorupcijskih tela i agencija EU. Kao sto je to slucaj sa Hrvatskom danas.
Zato svi oni koji su se nakrali, a imaju malo pameti ili dobrih veza u politici rasprodaju svoju imovinu i beze ili na istok, ili u Svajcarsku gde misle da ne mogu da budu isporuceni nasim pravosudnim organima jer oni ne poznaju krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja.

Radnik Swissliona

pre 12 godina

Kao radnik ove kompanije gledajuci razne komentare danima, ne mogu, a da ne odgovorim na iste.Swisslion Takovo zaposljava preko 3.500 radnika, plate su uredne i iznad srpskog proseka, bile bi i vise da se godinama nije ulagalo u savremenu opremu i postrojenja.Istina je da je u Takovu bilo tehnoloskih viskova zbog robotizacije, ali radnici su odlazili sa otpremninama, u skladu sa socijalnim programom, mnogo većim od zakonom predviđenih, bilo je i promasaja kao Mitros, ali sa tim ljudima se nije moglo raditi. Svakog direktora su hteli bukvalno da ubiju, "zakolju",,,,nista nisu hteli da rade, a plate su redovno primali,čak i naplatili ležrinu do privatizacije, zahvaljujući Opstinskom sudu u Sremskoj Mitrovici... Sve je to uredno isplaćivano od strane Koncerna...Eurokrem se proizvodi u Milanovcu na najsavremenijim postrojenjima, stara postrojenja su deportovana u Trebinje jer ih je bilo šteta rashodovati, uredno izmirujemo poreze i druga davanja ka državi. Presuda Apelacionog suda je zasnovana na smešnim činjenicama i proizilazi da je izlobirana, dug je napravilo rukovodstvo pre privatizacije, kamate su bile zelenaške ( i do 120%) i gle čuda, u vreme krize sve stiže na naplatu. Preživećemo mi i ovo ako se gazda vrati. PREDSEDNIČE VRATITE SE DA ZAJEDNO POBEDIMO I OVU NEDAĆU...

vuk legenda

pre 12 godina

Naša firma proizvodi zdravom logikom, od semena biljke do najkvalitetnijeg finalnog proizvoda skupom tehnologijom. Tako se uzdigla i Južna Koreja i ostali azijski zmajevi, tako se razvila i naša kompanija vođena sposobnim čovekom sa stilom. Radnici vole svoju firmu i posao, rade uz muziku i vide svoju budućnost.
Zamislite da u razvijeni svet konkurišete sa preporukom da ste upali u narodnu banku puškama, banke pogasili ... tako nisu nastali ni Samsung, ni Nestle. Zato poštujmo SL kompaniju vrednih ljudi i ponosimo se njom.
(Vuk, 20. jul 2011 19:59)

sta li si napisao, boze dragi, ko li te platio za ove gluposti... SL, juz.koreja, muzika, nestle (postedi bar sebe kad vec ovaj nesrecni Rodoljub ne zna gde udara). - robovlasnicka firma je SL!

Drasko Topola

pre 12 godina

Moram priznati,da mi se sve vise svidja Rodoljub,niko ovako nije opleo po Dinkicu,a da je poslovno preziveo,jos ako obelodani poslovanje svojih firmi i ako se stvrano pokaze da je sve apsolutno cisto,ovom coveku morace se mnogi izvinuti.
Sto se tice Dinkica,kao glasac vladajuce koalicije,molim stranke koje su u vlasti,tu prevashodno mislim na DS,SPO i LSV, da naprave sto veci otklon od ovog haraclije po imenu Dinkic i ljudi sa kojima se okruzio,pocesvi od Kalanovcke,Senica,Verka Stevanovica,Boska Nicica,"nase Maje" itd., da ne nabrajam sve ljude iz URS.

MUKNAVI

pre 12 godina

Ganjaju se po Srbiji lopine,a pripomazu im njihovi robovi podeljeni u tabore..arlaucu,zvocaju i udaraju jedni drugima minuse dok ne pukne i jednima i drugima noga u guzicak` pa nastave suplja nosa do glave dzipanje,zajednicko,po strajkovima ispod prozora onih koji su ih ocerupali,posvadjali,prevarili, pod geslom "sve za Srbiju""branimo srpski prag"..i td da se docepaju fabrika,a radnike pretvore u svoje robove koji sada jedni na druge drece i ne vide da su u istim *******!Hm..valjda ce progledati..valjda ce?

Posmatrač

pre 12 godina

Iako je većina naših političara zaslužila prezir, ne mogu, a da ne reagujem na izjavu ovog tajkuna "...da je on iznad (bilo čijeg) nivoa...". Takav bezobrazluk viđali smo i ranije (Beko, Kostić, itd) i to pokazuje koliko su naši "kapitalisti" opijeni sopstvenim značajem... Sve dok ruka, koja je sklonila kamen ispod kojeg su izmileli, ne uzme taj kamen i ne zgnječi ih...

Aleksandar

pre 12 godina

za (marko, 20. jul 2011 19:57)

Srpske ovčice ne vole poslodavce koji im zakidaju na platama,a sebi kupuju jahte.

I nikad nisam video nijednu od tih "biznismena na visokom nivou" da su nešto značajno ulagali van Srbije i širili se kao što se kod nas širi Merkator, Idea itd.

Jer ne zanju da posluju bez zaleđine.

Delija CG

pre 12 godina

Uh jbt, procitam naslov i vidim Draskovic, mislim da je u pitanju Vuk, pogledam sliku i sledim se, pomislih: sta je covjek uradio od sebe :)

Doktor

pre 12 godina

jel to ista ona Olga Jovanovic, koja je predsednik "Nezavisnog" sindikata, a koja je dobila stan u Beogradu od gosp. Draskovica. Nadali smo se da ce da zastiti radnike, ali svi ti ljudi u Sindikatima se "lako" kupe da cute i ne reaguju, dok isti otpusta radnike... Bruka jedna! Jos ona sme da se oglasi!

jimmy

pre 12 godina

Draskovic i Dinkic se ponasaju kao tek sveze razvedeni par.Samo se prepucavaju, pitam se ko je slabiji pol? Mozda Dinkic, ipak je Draskovic morao da plati 12 miliona evra,to mu dodje kao neka vrsta alimentacije :))
LOL

sumorni

pre 12 godina

@Mitrovcanin

Pa zar Mitros nije bio u stečaju kada ga je Drašković kupio? Mislim, teško je upropastiti nešto što je bilo upropašćeno pre toga...

No, da se vratimo na pitanje - Ako je Drašković platio traženu cenu za Mitros, onda je on tehnički njegov. U takvoj situaciji, da sam ja na njegovom mestu, ne bih bio dužan da vam odgovorim na vaše pitanje, jer bih smatrao da se vas ne tiče šta ja radim sa svojom imovinom. Kao što ni vi niste dužni da meni polažete račune za vašu imovinu.

Hajde već jednom da prihavatimo istinu - to više nisu "naše" firme. Naviknimo se na to. Aukcije su bar bile otvorene za javnost, i svako ko je bio zainteresovan mogao je da učestvuje na njima. Čak su bili i direktni prenosi na TV...

Magocci

pre 12 godina

Ovog puta sam ljut na Vuka Draskovica, jer mirno gleda na blacenje svog brata od strane M.Dinkica i njegovih aparatcika. Vuk mora da reaguje, jer je njegov brat uvucen u napumpana potrazivanja i medijski linc od strane Komercijalne banke i njenih DB-ovskih epigona. Poslovanje Komercijalne banke iz vremena kada je u njenim sefovima bilo vise heroina, nego novca nije u potpunosti razjasnjeno. Voleo bih da podnesu racun na koji nacin su dosli do svojih miliona i Rodoljub Draskovic i Komercijalna banka.

bez semena i bez plemena

pre 12 godina

@sumorni, 20. jul 2011 23:31
A kako je i ko je Mitros doveo do stecaja?
Politicka partija,pojedinci?
To mene zanima,ko je odgovarao?
Ko je bio stecajni upravnik,glavni da firmu izvuce iz stecaja?
Nemoj da se sprdamo.
10 godina krize te su fabrike mogle danas barem delimicno da nas izvuku,ovako nema ni od fabrika ni od stecaja nista.Gradjani bez posla,pa ni drzava,ni banka niti u ovoj igri ima dobitnika .
Da si zatvorio fabriku 2001 da si je ostavio 5 godina zatvorenu i opet pokrenuo proizvodnju kad nam se otvori trziste,mi smo sve prodavali Bratovima,sestrama,mamama,kumovima.....politicara i na taj nacin naneli stetu drzavi,pre svega gradjanima.
Sve evropske zemlje privreda poreski vuce od 25 do 40% ukupnog BDP-a,a kod nas samo 10,a ni to tvrde da ne mogu.Sta je sustinski problem,gde,ko,kada....ajde da utvrdimo uzrok,da sagledamo posledicu i vidimo sta se zaista dogadjalo?!?!?
Ovde nema govora o pravim investitorima,biznismenima,vec o klasicnom pranju novca.Oni i koji su dosli kao investitori sa iskustvom,uglavnom su iz regiona kako bi nasu konkurenciju unistili i na taj nacin sebi pribavili korist.
Od 3 peci u Borskoj topionici,dve su zavrsile u strarom gvozdju,pa je trebalo godinama da drzava shvati da nama zaista treba topionica i da su to realno sjajni novci.
Ovde je cist odnos,Policija,tuzilastvo,drzavnici,partije,familija.
Ni Milan Beko ni miskovic nisu imali svoje firme,fabrike,pa da kazes,ajde imali su fabrike,njihov je novac,hoce da upotpune proizvodnju.
Jedan direktor Drzavne zastave(zastava propala),drugi bio banke i ta banka je propala "JUGO BANKA" kao i HEMIJSKA INDUSTRIJA ZUPA
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=10&dd=12&nav_id=386113
E o tome pricamo,lopov do lopova.

Obavesten

pre 12 godina

Nasli sremci da se zale,koji su sve unistili u Mitrosu...sto ne objanite kaoko ste vi gospodo unistili nove linije za pilice i za prasad,kako ste vasim neradom upropastili narezak,pastete...sto ste namerno trovali narod,krali na sirovinam,sve ste pokupili pa cak i wc ste opustosili.Urupu bre pa onda nesto pricajte,najgora sredina Sremska Mitrovica za rad,pa zasto vas sada niko ne kupi?Zasto vas niko pre Rodoljuba nije kupio?Jedino Rodoljub ima ****** da prozove nekoga od politicara!!!

apokalito

pre 12 godina

Fus nota je obojice teska prevara,samo sto je vreme pocetka razlicito.
Draskovic je sistematski od 90-tih godina,a dinkic od 5 oktobra.
Malo se razlikujupo godinama i kilazi.Ostatak razlike nema.
Naj bolji stos u svemu je dto su na nivou isti,poskidali bele rukavice pa sad ko ce kome vecu fljusku da zapljusne.
Draskovicu,Dinkicu,eno vam peska tamo levo....

Nada

pre 12 godina

kad ce Dinkic da odgovara zato sto nezakonito radio mnoge stvari i upropastio bankarski sistem, fabrike i ostalo? Zar to "nezavisno" pravosudje nije moglo mnogo ranije da reaguje na Dinkicev apetit. Da je reagovalo ne bi toliko jos "ustedeo" i imali bismo zadovoljstvo da ga gledamo iza resetaka a ne na svakoj "nezavisnoj" televiziji.

Ljubivoje I

pre 12 godina

Imam 67 godina i razne političke turbulencije sam doživeo. Naravno veoma teško je napraviti rang listu najvećih gluposti. Moj pokojni kolega koji je radio u istoj firmi je svojevremeno pravio rang listu majglupljih doktorskih disertacija koje su se radile. Imao je top 10 i na prvom mestu je bila pod nazivom:

Razvijanje sklonosti ka samoupravljanju kod dece predškolskog uzrasta

Ja nemam listu gluposti ali po sećanju mislim da je ujedinjavanje regiona koje je započeo Dinkić na prvom mestu. Pazi čovek ujedinjuje Kruševac i Kraljevo, Vranje i Leskovac, Čačak i Užice, Negotin i Zaječar. Topolu i Aranđelovac, Trstenik i Vrnjačku Banju. Ljudi posle svih vratolomija sa bankama, privatizacijom, kobajagi razvojem Srbije i svim promašajima on reši da ujedini Srbiju.Podeća me na Kardelja koji je davao ideju seljaku kako da izleči kravu. Kraj vica je šteta što crče krava a imao sam još ideja za lečenje.
******

Dusan

pre 12 godina

NE RAZUMEM SE U EKONOMIJU I NISAM UPOZNAT SA POSLOVANJEM SL TAKOVA ALI SAM LICNO PRE 7-8 GOD GLEDAO EMISIJU GDE JE GOSPODIN DINKIC IZJAVIO DA CE DOBITI NOBELOVU NAGRADU ZA EKONOMIJU , DA GRADJANI SRBIJE TREBA DA MU VERUJU I DA CE ON SRBIJU IZVUCI IZ BEDE I SIROMASTVA....
SAD OSECAM SAMO PREZIR PREMA TOM COVEKU....

nikad sluga okupatora

pre 12 godina

(Milan, 20. jul 2011 20:42)

znaci kad se dva lopova svadjaju to se zove hrabrost. Ili je hrabrost kad manji lopov odbrusi vecem ?

Amelie

pre 12 godina

A koji je vaš nivo?
Šta li je u ličnom pretljagu?
Srbijo dokle će te pljačkati? Ti si neiscrpna riznica. Nije te opljačkao samo ko nije hteo.

Nenad O.

pre 12 godina

@sumorni, 21. jul 2011 14:13
Malo sam matoriji,a prosao sam i preziveo vreme kad je secer bio na fisek(1/4kg),a sve ostalo na bonove.
Iz tvog nagomilanog teksta i nabrajanja fragmenata u cinjenicama,"poducavanju" ja nista nisam shvatio?!
Ja ne znam direktora nekog preduzeca a da za sobom nema svoju kompaniju nakon prestanka direktovanja u "organizacijskom smislu".
Covek je naveo samo da se preispita ko je i koliko ukrao,na sta se ti bunis.
Moja plata je bila od 5000 do 2500 USD imam,ali sam svojim radom po Africi i Aziji zaradio,ali Rodoljub Draskovic,Beko,Miskovic,Peconi,Kostic(seceras),Bajatovic,Dragan Markovic Palma,Djilas nisu.Cak nisu radili ni na zapadu.Nisu hirurzi,ne bave se farmaceutikom,nuklearnom fizikom ili galaksickom nautikom,a 90-tih godina nisu mogli da zarade i da kupe,posebno sto nisu nasledili od svojih roditelja.
podsecam te da je 93 drzava proglasila bankrot,narod nije imao ni za mleko,a on je satro imao da kupi bilo koju fabriku ili gradjevinsko preduzece.
Budi realan,ostavi stranacke i populisticke ideale i njihovu ideologiju.
Oni i jesu tu da ti umesto njih objasnis,a oni da lade labuda.
Ne trebas ti nama da objasnjavas,nego oni.
Slazem se sa vecinom da je poreklo kapitala i za 10 godina moguce dokazivati,samo jednim zakonom bez pod akata koji ce biti jasan i koncizan,bez mogucnosti tumacenja i izuzeca(mislim na privrednike),direktore i ostale koji ucestvuju u izvrsnoj i zakonodavnoj vlasti.
Sumnjam da cu to doziveti zbog godina,ali se radujem njihovom kraju i jedva cekam da ih vidim sve iza resetaka.A sto se tice Mihalovica bradonje,nadam se da ce se novac preusmeriti na deciji dodatak ili za kupovinu barem jednog novog organa da se nekom detetu ili mladom coveku spasi zivot,a hercegovci neka skupe fond i neka ga sami traze i bez krstaca na mestu koji je ujedno i turisticka zona za port i rekreaciju.
Kad ga pronadju,onda dizi,ali suludo je da brat ovog biznismena zamajava drustvo i tebe podturi kao svog potparola da nam objasnjavas,da SPO u stvari nije kriminalna organizacija,kao i svi ostali

sumorni

pre 12 godina

@bez semena i plemena

Ko je odveo Mitros u stečaj? Pa, izgleda da Drašković nije. Takvog ga je kupio. Zar zaposleni u Mitrosu nisu znali pre toga da im je fabrika propala? Naravno da su znali, čim su odneli iz fabrike sve što nije bilo baš jako prikucano. A tamo gde postoji "takva" volja za poslom, to ni Bil Gates više ne bi izvukao. A ne neko drugi. Nema potrebe da me iko uverava u suprotno, video sam već dovoljno bivših socijalističkih socijalnih firmi, i video sam u kakvom su stanju dočekale svoju prodaju.

5 godina zatvorene fabrike dok kriza ne prodje? Pa kad bi se u njih došlo nakon 5 godina, ne bi se ni pločice na zidovima pronašle...

Da se ne lažemo - cela privreda plaća cehove koji su počeli da se prave još 80-tih godina, a nastavljeni su i u 90-tim. Nije bilo tada nikoga da kaže da je 1000 radnika u firmi previše, da bi i 500 bilo više nego dovoljno? Nije bilo, jer se nije moralo raditi, platica je kapala a da nikog nije interesovalo odakle, branila se sveta srpska zemlja, pljuckalo po trulom zapadu, uvaljivala se rodbina na izmišljena radna mesta, i sve je išlo ko Bog, jedino što se mislilo da neće doći konobar sa računom. Pa se zato lumpovalo celu noć. Pa mamurluk je malo potrajao, pa se tek sad postavlja pitanje ko je doveo Mitros u stečaj? Šta, palo kasno budjenje?

Ali, kako (kao što kažu Ameri) besplatan ručak ne postoji, jer ga neko ipak mora platiti, tako je i ovo došlo na naplatu. Ali, navike su ostale, svi bi smo mi da bude kao ranije... To je nemoguće.

Svi ovi koji spominju koji kukaju nad 800 radnika koji su ostali bez posla, bi isto to uradili da su samo dali 1000 svojih DINARA za tu firmu. Nemoj da se lažemo, znamo mi nas. Ja bih prvo sebe otpustio ako bih postao višak u svojoj firmi.

Pola ovih komentatora kao da je prespavalo zadnjih 20 godina...

Čisto da rezimiramo - u nekoj pretpostavljenoj situaciji, ja da sam bio u poziciji, ne da ne bih dao ni žutu banku za taj Mitros, nego ga ne bih uzeo ni džaba da mi ga daju.

Ne prezivam se Drašković, nisam ni u kakvom srodstvu sa njima ni po kojoj liniji, nisam vezan niti poreklom sa njima. Ne radim u firmi koja je sa njima povezana na bilo koji način. Čak ni poslovno. Jedina veza koju imam sa njima je što ponekad kupim neki keks, koji je proizveden u Swisslionu.

I na kraju, da vas podučim još nečemu. I Mitros, a i svaka firma koja je pukla pre privatizacije, pukla je upravo u onom momentu kada im je bilo najbolje. Kad se "radilo" i kad su plate bile redovne i dobre. Upravo tad. Eto, tako...

Momir

pre 12 godina

Zašto niste objavili komentar koji sam poslao? U njemu nije bilo neprilagođenih i uvredljivih izraza. Komentar je smo ukazivao na to kako se radilo devedesetih godina što svakako ima veze i sa ovim slučajem. Ponavljam direktor Novosadske banke je polovinom 1996 godine takođe odobrio nepovljan kredit Takovu. Odobren je kredit od 4.000.000,00 dinara po kamati od 8% mesečno i jednokratnoj naknadi od 3% uz obavezu da Takovo kupi 2.000.000,00 dinara AKCIJA Banke ( akcije su kupljene iz odobrenog kredita u vreme kad je firma bila u velikim problemima - što je neprihvatljivo sa obe strane - jedna vrsta ucene ) . Isto je urađeno i sa "Pionir" Subotica i naneta velika šteta banci kad je otišao u stečaj. Sve je to radila tadašnja SPS-ova mafija. Vrlo dobro znate ko je bio direktor Novosadske banke a ko direktor Takova (bivši ministar poljoprivrede u vladi Mirka Marjanovića). Nisam naveo imena premda svi znaju o kome se radi i nadam se da će te objaviti ovaj komentar. Pošto se vi bavite istraživačkim novinarstvom predlažem vam da pročitate moja 4 opširna komentar objavljen na sajtu Pistaljka.rs na tekst pod naslovom "
ЧОВЕК СА ШЕСТ ДРЖАВНИХ ФУНКЦИЈА", i sve će vam biti jasno - o kakvoj mafijaškoj sprezi se radi. Problem Draškovića je što je mislio da na osnovu dugovanja firme istu dobije pod bagatelu, a za ranija dugovanja, KO TE PITA. Kad je Komercijalna banka u pitanju- NEMOŽE. Na to je morao da računa ranije ili da se dogovori na vreme.

laki

pre 12 godina

Ja neznam jos nijednog "biznismena",a poznajem ih mnogo koi su se na brzinu obogatili i to uspeli da sacuvaju.Djavo donese,djavo odnese.Zivi bili pa videli.

Dinkic-Miskovic=mafija

pre 12 godina

Neznam dali je ovaj Draskovic "cist" ili nije,ali covek je 100% u pravu za Dinkica(da dodam i G17+)!!! Neverovatno je sta su oni sve uradili u Srbiji i koliko je unazadili,kao i razne fabrike a sa njima i radnike istih.
Jako lep primer je HIP Petrohemija! 2001 se pojavljuje Djelic u ime Vlade RS i zbog neplacanja akciza(neznam kojih) od 100% radnicke fabrike, uzima 96% i pretvara je u drzavnu,tj G17 posed!!! Naravno iza svega ovoga se nalazi Miskovic, koji preko papira HIP Petrohemija uvozi PVC,iako bi mogao da se proizvodi u HIP Petrohemija.Od tog momenat Miskovic ima oko 10 mil evra cistog profita godisnje na ime uvoza,a preko papira HIP Petrohemija!!!!Do 2004 fabrika nema dugovanja,a onda za 5 godina se "stvara" dug od oko 250 mil eura!I sta mislite,ko ce to da "plati",oni koji su uzeli - "malomorgen"....
Pa sad vi vidite koliko su oni na samo jednoj fabrici zaradili.10 god po bar 10 mil eura,plus ovaj fiktivni dug od 250 mil eura!!!!! I sve to za vreme Dinkica i G17!!!!!!!!!!!

misa

pre 12 godina

Kako je jadno citati ovo prepucavanje ljudi koji su grobari Srbije.Kako je jadno ziveti sa korumpiranim pravosudjem.Kako je jadno ziveti sa MUPOM koje zivi od dozvola pravosudja .Kakao je jadno ziveti u zemlji gde se bukagije stavljaju nadmenim ljudima koji su van zakona.E bas je jadno i mnogo jadno.