Utorak, 19.07.2011.

00:04

Vapaj oteranog ili očepljenog?

Predsednik koncerna Svislajon–Takovo Rodoljub Drašković, koji je <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=07&amp;dd=18&amp;nav_id=526255" class="text-link" target= "_blank">odlučio da napusti u Srbiju</a>, poručuje da su „vlast i tajkuni osiromašili narod”.

Izvor: Dnevnik

Vapaj oteranog ili oèepljenog? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Pak

pre 12 godina

Ako g.Gredelj tvrdi da do pre dve godine niko nije nista znao o poslovima g. Milana Beka onda treba da pod hitno podnese ostavku.Strasno!

insajder

pre 12 godina

Dtaskovic nije nigde otisao,nalazi se na Zlatiboru,gde sa predstavnicima Meridijan Ing.pregovara oko placana za izvedene radove na.zgradama koje je Presednik bez ijednog jedinpg papira napravio u GM,na mestu gde je bila stamparija Buducnost. Isto tako bih zeleo da kazem da gdin Vukadinovic **** jer ke njemu jos 2001.god predoceno da TAKOVO pripada porodici Milosavljevic i da tu nema sta da trazi. jedino je gdin Presednik,uz pomoc Milutina Prodanovica i D-esesovaca uzeo TAKOVO. Hvala Bogu,svi su tu,zivi su,nece oni nigde,jer nemaju gde.

Iznevereni

pre 12 godina

Ovaj čovek je isti kao i Beko, Kostić,Drakulić i ostala bratija. Ceo svoj poslovni uspeh gradili su na pljačkanju države Srbije. Sada kada je mečka zakucala i na njihova vrata, oni se prave kako su pošteni i kako im država ne dozvoljava da posluju. Šteta je samo što nije država udarila na sve podjednako, već je ta borba selektivna. I ovaj Drašković, svi znaju da kada bi kupio neku firmu, tukao bi i maltretirao radnike. Prvo je popljačkao društvene firme, stekao kapital i sad izigrava poštenje.Iima vilu na Dedinju sa dva bazena a radnici mu imaju plate u trgovini po 15000-16000 dinara. Nigde ovaj ne ide iz Srbije, njega pravo u apsanu, pa kad odleži sve onda u Hercegovinu neka skuplja kamenje i čuva ovce.

vodoinstalater

pre 12 godina

"Kakav "vapaj oteranog ili ocepljenog"? Pa on je nas ocepio i oterao fabrike i proizvodnju u tri lepe... Vise nema sta da se uzme pa udara na galamu. On i moze da galami, a sta je sa otpustenim radnicima koji su gradili te uspesne fabrike? Gde oni da galame?"
(PrekoDrinski Srbi dodjose nam glave, 19. jul 2011 09:55


Tri puta u XX veku. I Sv. Rat - Gavrilo Princip i rat sa Austrijom zbog Bosne. WWII posle kojeg je stotine hiljada došlo, što sa Brozom, pod oružjem, u vidu VI Ličke, VI Banijske, VIII Bosanske i ostalih "Brigada", što kasnijijih godina u "Vozu bez voznog reda", i na kraju, tokom devdesetih, kada smo opet uvučeni u njihovo "oslobađanje" i u oružane sukobe, a sve se opet završilo TRAJNIM preseljenjem stotina hiljada sa leve na desnu stranu Drine.

Dokle bre više braćo Srbi sa one strane Drine. Ja nemam braće preko Drine, samo da znate. Imam jednog jedinog brata i on je zapalio NA TASMANIJU bežeći od mobilizacije i slanja u kretenoidni rat koji svakako nije niti hteo niti znao čemu služi. Na kraju se pokazalo da je bio u pravu...

Maksim KG

pre 12 godina

Garfild@
Ovo sta ste vi napisali,je maltene naucna fantastika,koje silne lokale je pokrao Vuk Draskovic i gde ???
Dali ste vi svesni i dali vam je uopste poznato,da je SPO bio u koaliciji "Zajedno" sa DS i GSS, i da su ove tri stranke bile na vlasti 36 gradova Srbije,odnosno da SPO nije sam vladao u svim tim gradovima???
Kakav je to dil imao Draskovic sa Milosevicem pred izbore 2000 god.,kada ga je ovaj pokusao godinu dana ranije ubiti na Ibarskoj magistrali gde je poginuo brat od njegove supruge Danice,a tri njegova blisaka saradnika su takodje ubijena,dali vam je poznato, da je te iste godine pokusan atentat na Draskovica u Budvi u kojem ga je samo dragi Bog spasao sigurne smrti,pa koji to i kakav je dil Draskovic imao sa Milosevicem ???
Gospodine Garfild,ja vas sada molim, kao covek kome je stalo do istine,da predate te dokaze koje posedujete o pljacki Vuka Draskovica Javnom tuzilastvu,ujedno molim i redakciju Insajdera da pokrenu tu temu,odnosno, da pokrene temu o vlasti SPO u BG na gradskom nivou od `96.god. do 2000.god.,jer su u centralnim BG opstinama bili u koaliciji sa DS i GSS,odnosno koaliciji "Zajedno".
Molim vas kao gradjanin ove zemlje da to ucinite,mislim da ce to biti izuzetno zanimljivo svima,jer se ocigledno radi o nevidjenoj pljacki u reziji SPO i Vuka Draskovica,bar sudeci po ovome sta se pise skoro svaki dan na vasem cenjenom sajtu.
Unapred vam se zahvaljujem na tome !!!
Sto se tice Rodoljuba,ne znam na koji je nacin sticao sve to sto poseduje,ali znam,da ako se nastavi ovo teranje uspesnih privrednika iz Srbije,docemo u situaciju da vise niko nece uloziti ni jednog EUR u ovu zemlju,a strane investicije su nam preko potrebne i moramo uciniti sve da ih privucemo sto vise radi novih radnih mesta i obnove nase privrede koja je na izdisaju.

Milan

pre 12 godina

Ovaj se nakrao, dok mu je Vuk bio ministar. Tada je sa hrvatom, Todoricem, kupovao po Srbiji, sve sto je hteo, od trgovine do proizvodnje. Sade je to gospodo draga, firma pod nazivom IDEA. Sve uz pomoc politike, kakav crni biznis...

Garfild

pre 12 godina

On ide za Zagreb,a fabrike ostaju.
Fabrike uzmite nazad,ali mene uhvatiti necete.
Molim te Rodjo,povedi brata i snaju.Znas kako je tesko u tudjini bez rodjenog.
Neko od forumasa je pomenuo detalj da su to novci kad je VUK bio na lokalu 90-tih u Beogradu,a ja dodajem i Novog Sada i Nisa i ostalim gradovima,pa je kasnije 2000 na samim izborima Draskovic usao u dil sa Milosevicem,a Djindjic da bi pobedio pokazao prstom da je Vuk pljackao.
Zato je i izgubio kredibilitet i sve moguce lokale.Kasnije 2002 godine na seceranama se ispostavilo da ipak krali zajedno 90-tih,samo ovog puta nisu morali da dele.
Pravilo igre je bilo jednostavno,ko sta uradi 10% plena je njegovo.
Evo primer V.Britanija,Japan,Kanda kako se podnose ostavke,a kod nas?
Molim jednog strpljivog novinara sa b92 da izbroji koliko je bilo ukupno afera od 5 oktobra 2000 do danas?
Koliko je njih uslo u sud i koliko ih je procesuirano?Koliko je njih podnelo ostavku iz moralnih razloga,ja znam za samo dva tkaza i to zbog ministarstva za ljudska i manjinska prava?
Znaci u brojkama,nikako prcentima i po imenu!
Neka bude i feljton u 11 dana za 11 godina?
Ja se nesto ne vucaram po sahranama i grobljima,ali recimo na Mirogoju u aleji velikana nema politicara,samo knjizevnici,slikari,glumci,ljudi koji su znacajni za kulturu.Kod nas?
Onaj od 60 godina vladavine nije imao cast,ali neko od dve i po imao je tu privilegiju,da ne pominjem,ali moram onog od 10%.
I molim novinare da aopste koliko je puta sindjeliceva za 11 godina bila reasvaltirana i njeni prilazi zatvoreni zbog radova???
E zbog toga sam pomenuo aleju velikana i kontinuitet 90-tih.Zbog zahteva brisela.
Policija na osnovno legitimisanje od mene trazi sta radim,cime se bavim,jer u nvcaniku imam dosta novca(gradiliste preko granice),a ne radi svoj posao da hapsi politicare i strpa ih u zatvor,vec kucni pritvor.
A 90% kriminala je sprega familijarna sa Bosnom i Crnom Gorom i tesnim vezama.
Imate na you tube dosta priloga o tvrdnjama i cinjenicima o velicini vlasti i kriminala.Poreklo nasih politicara i tesnim vezama kovori i detalj da se njihovo preslikava i kod nas,dok se narod i gradjani medjusobno glodju ko je bolji i ko je sta uradio.
Retrospektiva NIKO NISTA!!!
OP weba nek obradi i nek sankcionise ono sto podleze,zakonu o informisanju,ali licno ne smatram da sam igde pogresio.
Ovo za secerane i beocinsku cementaru tvrdim is tojim iza nje da svoje akcije nisam mogao da ulozim i da sam odbijen.
Kad sam zvao telefonom,receno je da moje akcije nisu pozeljne i tu je razgovoru bio kraj.
Dakle od 2000 su sve privatizacije bile namestene i ciljane i intenzitet organizovanog kriminala ni jednog trenutka nije bio prekidan,od celog spektra izvrsne i zakonodavne vlasti

Igor

pre 12 godina

..Mislim da je sramotno da neko kao g. Draskovic prica o tajkunima, politickim pozadinama i slicno, pretvarajuci se da je extra, mega, giga pametan. Sve pare je stekao "kupujuci" firme, a potom otpustajuci i izrabljujuci preostale zaposlene koji nemaju kome da se zale i nikog da im pomogne. Postenim radom, noseci gajbice, je zaradio pare...ko u ovoj zemlji vise koga pravi budalom....pa vecinom smo ziveli ovde od 1990 i nismo zaboravili ta vremene i "uspehe" pojedinaca kako za vreme Slobodana Milosevica tako i u poslednjih 10 godina. Zanimljivo je videti iznos poreza koji je gospodin placao na svoju zaradu i zarade firmi koje je posedovao..... Dosta vise..nismo ovce....a sa druge stranhe mozda i jesmo....TUZNO

ceda

pre 12 godina

Svako ko ima iole mozga ne bi nazvao svoju kompaniju Swisslion, koliko god da je ziveo i radio u Svajcarskoj! I jos kad se uzme u obzir da su proizvodi ove kompanije najobicniji plagijati ocajnog kvaliteta poznatih svetskih bredndova....

Dejan

pre 12 godina

@ Ne zna za druge delove Swisliona, ali u Mitrosu je problem bio narod koji je navikao da ne radi nista godinama, čovek im je ponudio skroz ok uslove, ali oni su hteli da dobiju zilion plata koje su nastala iz perioda kada on nije bio tu i kada oni nisu nista radili i tako su krenuli strajkovi, cudan smo mi narod, kukamo kad nema posle a jhos vise kad ga ima...
(Ivan, 19. jul 2011 10:29)

Ne znaš ti druškane izgleda ništa o Mitrosu čim tako pričaš. Ti si išao u fabriku pa video da niko ništa nije radio?
Kada je kupio Mitros po kupoprodajnom ugovoru se obavezao da će isplatiti sve dugove za režije i zaostale plate za godinu dana i to ne u punoj vrednosti nego u vrednosti minimalca, što je tad bila plata od 6 hiljada dinara (nije zilion plata i nisu radili ništa zato što im je lokalna samouprava iz ds-a isključila gas, jer lakše je prodati firmu koja ne radi nego koja radi). Pa zato je i kupio fabriku za celih 600 hiljada eura (baš puno), a koliko je fabrika bila u "lošem" stanju kada je počela da radi za mesec dana možete samo da zamislite.
A druga stvar, otuđio je sve lokale i stovarišta po Beogradu, Novom Sadu i ostatku Srbije koja su bila u vlasništvu Mitrosa i prebacio na koncern, pa su sada umesto mesara to slatke kuće. Pa sada ima oglas u jednim novinama u kojima je oglasio prodaju stovarišta u Beogradu od 500 kvadrata. Dobiće više novaca nego što je platio fabriku.
Eto toliko o Mitrosu iz prve ruke.

Jovan Nikolic

pre 12 godina

Zao mi kad vidim koliko je narod besan zbog svog ocajnog stanja, pa gubi razum i smatra za kriminalca svakog ko je bogat - iako nikad nije povezivan sa bilo kojom aferom ili nezakonitim postupkom. Zakljucak - bogat je, znaci kriv je. Ne tvrdim da je ovaj covek nevinasce, ali to je zakonska i razumna pretpostavka. Suprotno treba dokazati, toliko o profesionalnom i odgovornom novinarstvu.

Medjutim, jos vise mi zao kad citam "zakljucke" vaseg komentatora Gredelja koji kaze da se ovaj nafatirao, pa sad ide negde drugde gde su bolje mogucnosti. Ali, to rade svi biznismeni - idu tamo gde im je bolje, to rade i "obicni" ljudi, pa tako postanu gastarbajteri, ali zasto bi onda taj biznismen toliko dizao prasinu? Nije on pricao o licnoj korupciji, kojom se najvise bavi vas komentator, vec o sistemskoj, gde je drzavni sistem najveci reketas. Pare ne uzima neki nacelnik ili ministar, vec drzavni budzet. Od kako je pocela ekonomska kriza - nameti na poslovanje su se POVECALI i u broju i u iznosu. Nikad vise se nije davalo drzavi, nego sada. Ko u takvim uslovima moze da poveca zarade zaposlenih ili cak da otvara nova radna mesta?

U takvim uslovima svi koji posluju legalno, tj "na belo" su ispali budale, jer je drzavi lako da ih nadje i natovari im dodatne namete, a oni koji rade na crno nemaju takvih problema i njima nista ne smeta - oni ne razmisljaju o odlasku iz Srbije!

molim?

pre 12 godina

..." Najverovatnije je našao neki novi interes jer zašto ne bi sada radio u nekoj od drugih država gde je radna snaga jeftina i gde ima veće mogućnosti nego što mu Srbija pruža?" ...

pa gde je to radna snaga jeftinija nego u Srbiji??!!!
ajde ne pričajte gluparije...

nikolica

pre 12 godina

papir i narod trpe sve! ne iznenađuje kuknjava i izjave mnogih uspešnih ili kontraverznih biznismena kad ih vlast "malo pritisne" ili žrtvuje u cilju ostvarenja svojih interesa. Da su imali poštenja i obraza ne bi ulazili u problematične privatizacije, u saveze s crnim đavolima...
Kako objašnjavaju milione evra na svojim računima u srbiji, zemlji siromašnih i bednih; kako objašnjavaju jahte, dvorce, terevenke i lumpovanja sa belosvetskim "zvezdama i zvezdicama"... Stvorili imperije za godinu dana, drže monopole na život i smrt...
Ma, tezgu na zelenoj pijaci niste mogli zakupiti normalno jer su monopol držali Draškovići, a šta reći za krupnije biznise.

Vrščanin

pre 12 godina

Srednji vek je napustio Srbiju. Najbolji proizvod Rodoljuba Draškovića bilo je robovlasništvo u izvornom i kristalno jasnom obliku. A da se nije bavi politikom, apsolutna je neistina. Finansirao je, što je mnogo uticajnije nego da je lajao po malim ekranima i novinama, kao što sada čini. Pa njemu su u upravnim odborima Velja Ilić, Božidar Đelić i mnogi drugi uticajniji od brata Vuka. Gredeljevo mišljenje je naručeno, toga smo se od Draškovića već nagledali. Vrščani se sećaju da je u ovaj bogati grad, pre dvadesetak godina, došao sa dve različite cipele i ofucanim koferom kao jedinom imovinom. Došao je u fabriku VIK, koju je "izmuzao", prepakovao, prisvojio...i upropastio. "Vršačka industrija keksa" je danas zidarska radna jedinica sa par Crnotravaca, a ostalo je Rodoljubovo. Eto početnog kapitala za izmišljenu kompaniju Swisslion koja je registrovana na poštansko sanduče. A šta je sa Zajmom za Srbiju i milionima maraka koje je dobio da na Mokroj Gori izgradi fabriku? A šta je sa prijavama radnika o duplim knjigama, onih radnika koji su te knjige pisali, a koje dokazuju da je kroz povraćaj robe sve prodavao na crno i tako utajio stotine miliona evra poreza ovoj napaćenoj Srbiji? Mnogo se tužioci, u njegovom slučaju, prave neobavešteni. A izbori su sve bliže...

nikolica

pre 12 godina

papir i narod trpe sve! ne iznenađuje kuknjava i izjave mnogih uspešnih ili kontraverznih biznismena kad ih vlast "malo pritisne" ili žrtvuje u cilju ostvarenja svojih interesa. Da su imali poštenja i obraza ne bi ulazili u problematične privatizacije, u saveze s crnim đavolima...
Kako objašnjavaju milione evra na svojim računima u srbiji, zemlji siromašnih i bednih; kako objašnjavaju jahte, dvorce, terevenke i lumpovanja sa belosvetskim "zvezdama i zvezdicama"... Stvorili imperije za godinu dana, drže monopole na život i smrt...
Ma, tezgu na zelenoj pijaci niste mogli zakupiti normalno jer su monopol držali Draškovići, a šta reći za krupnije biznise.

Rene

pre 12 godina

Kakve su ovo ulicne i kvazi analiticke izjave Gredelja i ko ko je uopste taj covek? Prica da je Rodoljub ocepljen, komentarise politiku SPO i Drazu... Malo se savet pogubio, deluje mi da ce i oni da izadju na izbore..

Ivan

pre 12 godina

Ne zna za druge delove Swisliona, ali u Mitrosu je problem bio narod koji je navikao da ne radi nista godinama, čovek im je ponudio skroz ok uslove, ali oni su hteli da dobiju zilion plata koje su nastala iz perioda kada on nije bio tu i kada oni nisu nista radili i tako su krenuli strajkovi, cudan smo mi narod, kukamo kad nema posle a jhos vise kad ga ima...

marko

pre 12 godina

Kako bolno i tuzno zvuci vapaj oteranog na jezero u Svajcarskoj. Inace, jako jeftina zemlja, cija valuta samo sto nije propala ovih dana.

600 meleona dolara ulozio? Valjda je sa ovom cifrom svima jasno da covek misli da su ovde sve budale, i da on treba da ih prosvetli narucenim izjavama u medijima.

PrekoDrinski Srbi dodjose nam glave

pre 12 godina

Kakav "vapaj oteranog ili ocepljenog"? Pa on je nas ocepio i oterao fabrike i proizvodnju u tri lepe... Vise nema sta da se uzme pa udara na galamu. On i moze da galami, a sta je sa otpustenim radnicima koji su gradili te uspesne fabrike? Gde oni da galame?

laki

pre 12 godina

Kako se nije bavio politikom kad je u vreme kad je najvise kupovao preduzeca bio i clan JUL-a. Jos hocete da me ubedite da je isao od mesta do mesta i kupovao firme bez politicke poledjine?***********

Kristina V.

pre 12 godina

Kao osoba koja poznaje porodicnu situaciju Draskovica,mislim da je teski bezobrazluk pominjati Vuka i Danicu Draskovic u bilo kom kontekstu na ovoj temi,jer Vuk nema nikakvog kontakta sa Rodoljubom jos od '94.god. i ulaska istog u Novu demokratiju koja je dala podrsku tadasnjoj Vladi S.Milosevica.Isto tako smatram da ovo sta je izgovorio Grizelj o tome da Vuka zanima samo Draza Mihajlovic,je teska besmislica i ja ga molim da procita bar jedan od mnogobrojnih intervijua koje je Vuk dao dnevnoj stampi u zadnjih nekoliko meseci,u svima njima je pricao o svim problemima koji tiste ovu zemlju,od restitucije,decentralizacije,poljoprivrede pa do ekonomije i pravca kojim treba ici nasa zemlja.Nazalost,kao zena koja veruje V.Draskovicu i onom sta on radi za dobrobit ove zemlje vec 20 i vise godina,moram jetko zakljuciti,izgleda da je najveci problem ove drzave i svih nas,Vuk i Danica Draskovic,jer tako se bar moze zakljuciti citajuci sta se sve pise u zadnjih nekoliko dana po svim mogucim sajtovima, ogorcena sam zbog toga,verujte mi.

poison

pre 12 godina

Evo jedne price koju bi trebalo da proveri "Insajder". 90' je Rodoljub postao prvi covek Vrsacke keksare "VIK" koja je imala prevazidjene masine i proces. U to vreme drzava je davala "poklanjala" odlicne kredite za one koji otvore fabriku na Kosovu. I uzme Rodoljub zardjale i neupotrebljive masine i premesti ih u neki zakupljeni prostor na Kosovu. Kesh legne on uzme parice i ode u Italiju po nove masine. Desi se inflacija, uplati svoja dugovanja po kreditu (na primer 120 dinara...) i tada sve pocinje....

gaara

pre 12 godina

meni je u celoj ovoj priči najzabavnije da gledam njegove umetničko/pozerske fotografije :) svaki put pomislim, to je to, ne može luđe, a onda sutradan novi serijal koji nadmaši prethodni :)

Sinisa

pre 12 godina

Svi pricaju o korupciji, a zapravo nema volje da se ona suzbije. Ne postoji laksi mehanizam - koliko neko ima, a koliki su mu zvanicni prihodi i rashodi. Pa to lepo uporediti i sve je jasno kao dan...Gospoda koja nam kroje sudbinu, siguran sam, znaju za ovaj sasvim jednostavan mehanizam, ali dok god korumpirani budu odlucivali, nece biti ni borbe protiv korupcije.

Aspirin

pre 12 godina

Scenario preprican u tekstu je prilicno realan, ali mene vise zabrinjava "gadljivost" prema kapitalu (kakav god on bio, makar i najcistiji) koja se stvara u Srbiji. Zivo me zanima da li je g-din Grdelj ikada radio u privredi, naravno trzisnoj, pa ima iskustvo kako se pravi novac ili je jedan od onih 2 miliona Srba kojima svako ko investira u Srbiju treba da opravda svaki evro koji je i gde zaradio.

Onaj koji misli da drzava treba da bude glavni investitor i poslodavac taj je promasio ne vek, nego i milenijum. Pogotovo kada govorimo o drzavi koja je i tehnicki pred bankrotom i koja ce najverovatnije morati da ili krsi zakon ili ga menja kako bi finansirala budzetski deficit.

Da bi nesto krenulo napred u ovoj drzavi treba svez novac, a svez novac stize jedino ako imate odgovarajuci poslovni ambijent koji garantuje investitoru pravnu sigurnost za ulozeni novac. To bi trebalo da bude glavna uloga drzave u trzisnoj ekonomiji - da kreira ambijent, a ne da ona preuzima na sebe da radi poslove koji po definiciji pripadaju privatnom sektoru (gradnja stanova (osim ako nisu tzv "socijalni"), i drugi oblici real estate development-a, da otvara fabrike koje neminovno na dugi rok prave gubitak koji pokrivaju poreski obveznici i sl...)

Elem, ne aludirajuci ovde konkretno na g-dina Draskovica, pitam se kakvu sliku saljemo potencijalnim investitorima ako i ovo malo kakvih - takvih koje imamo teramo napolje. Priliv stranih investicija u Srbiji je smesan. Pa Crne Gora ce ove godine imati 600 miliona eura investicija (i to joj nije najbolja godina), a daj Boze da Srbija bude imala 2 milijarde, a 10 puta smo veci po svim parametrima, a da ne govorim o kapacitetima...
Jednostavno, Vlada ne zna sta joj je uloga, potpuno su izgubili kompas, igrajuci bestijalni populisticki tango sa ovim narodom, u cilju poziva na bis...

Srđan

pre 12 godina

Pitajte radnike "Mitrosa" iz Sremske Mitrovice šta misle o Rodoljubu Draškoviću! Taj lik je za "sitne pare" kupio fabriku, pa otpustio 800 radnika a na kraju balade se izvukao i otišao - firma je sad u stečaju i neće je niko. A bila je jedna od sremskih giganata, vodeća u jugoslovenskoj mesnoj industriji sa stabilnim izvozom...

SIPA

pre 12 godina

Srbijo i građani Srbije nema ti-vam spasa! prvo su vas posvađali sa onima koji su vam jedini dobro mislili (da zapamtite dok ste živi da su vam jedino dobro želeli su građani nam bivše zemlje a i oni svi su u *****a!!!), pa su vas zadužili što je bio jedan deo cilja, pa su dali mogućnost nakon bačene koske lokalnim lopovima da vas očerupaju u ime zapada, porobili vas za navek ekonomski i sad se spremite da robijate svetskim bankama, domaćim izdajnicima (čitaj tajkunima i političarima koji pomalo drpaju kao vazali zapada i tajkuna)! Nema vam spasa a strašno je to što to velika većina i ne vidite...a ovaj Drašković samo skuplja poene kao i svi ostlai koji se folirajju kako su nevini došli u toj zemlji do bogatstva a nikad dv aminuta rada nisu imali...lista je velika od Miškovića, Beka itd. Malo čitajte šta vam je odavno napisao Arčibald Rajs! Bada znam jer će te i nakon tog čitanja biti slepi kod očiju!!!!

pravda

pre 12 godina

Da vidimo koliko je imao kapitala kada je poceo biznis 90-tih i sada kada napusta Srbiju.Ako bira Svajcarsku za zivot i ako ostavlja ulozenih 600 mil dolara ili eura,pa ko je tu lud? Voleo bih i ja tako da budem opljackan i ljutito da odem iz Srbije.Kao Labus iz politike.

taba

pre 12 godina

boze, Boze,... Ko sve ne radi i ovom Savetu za@borbu protiv korupcije... Nije ni cudo sto korupcija cveta, sto samo produkuju afere, koje kada dodju na sud, jenostavno i lako budu oborene...
SPO nema nikakvog uticaja? Pa nema, samo bez njihovog ucesca u Vladi ni ona ne bi postojala... I Vuka samo Drza interesuje? A Sjam, a NIS, a...

I sta kaze Grdelj? draskovic se nafatirao pa ide? Ma nemoj? A ti majstore, kao clan jednog vladinog tela, sta si ucinio da sve bude po zakonu i ako jeste sve po zakonu, da taj (koji inace veoma voli da se slika) privrednik ostane u Srbiji, a ako nije da se procesuira?

Vi ste druzina koja ocigledno radi na osnovu dojava, osluskuje javno mnjenje i reaguje samo u onim slucajevima kada zna da ce izaci na naslovnim stranicama novina.

Vi ste gospodo neozbjni u tolikoj merti da Rodoljub sa ovih fotografija izgleda za vas ako predsednik Ustavnog suda...

tutanj sity

pre 12 godina

"Svakako da nije koristio političke veze jer one koje ima Vuk Drašković nisu mu ni mogle doneti privilegije. Pa lidera SPO-a interesuje samo Draža Mihailović i ništa drugo i ne verujem da mu je on mogao pomoći da političkim vezama izbegne plaćanje onoga što se platiti mora", kaže Gredelj.
Ovo gradelju za drazu si u pravu,a da nema politicku moc,dovoljno govori i cinjenica da je penzionisana Danica Draskovic sad zaposljena u NIS-u.
Korupcija je jasna bila 90-tih SPO_SPS a kasnije i DS
Dakle Gredelju sta je to Rodoljub radio pa je zaradio?Odakle mu pare,nek dokaze poreklo novca i nema nikavih problema.
Covek nije hteo da plati reket,zalozio je fabriku da bi platio ranije nastali dug,za koji nikad niko nije odgovaro.
E sad mene interesuje samo jedno,koliko javnih tuzilaca postoji u Srbiji?
Jedan ili samo potparoli tuzilastva i sud?
a,cija i nije obaveza da se bave sistemskim kriminalom i korupcijom.
Gredelj sam sebi uskace i baca kosku.
Rodoljub nije,ali eto ostali jesu,ma nije nego

Милош, дипломирао и ради у САД

pre 12 godina

Када брат једног од политичара у Србији тврди да је инвестирао у Србију 600 милиона долара... онда ту има јако пуно посла за истрагу о пореклу тог новца, и како је неко у време када смо сви ми осиромашили постао милијардер: док му се брат бавио неком букачком политиком, а жена му као инвалид рада седи у Управном одбору ЈАТ-а.

Али све и да је отеран како каже, да ли је то заиста толико битна тема да новине о томе пишу већ трећи дан на ударним странама? Шта је са бар 100 хиљада образованих и на исти начин, системски протераних наших људи, који су напустили земљу и сада најбоље године продуктивног живота проводе у иностранству где рађају децу и богате друге државе док Србија умире од беле куге? Да ли је бројање пара које је неко изнео из Србије, макар их све и покрао, заиста вредније од живота бар 100 хиљада људи који су отишли из Србије, заувек! Колико кошта тих 100 хиљада живота, можда и више? Зашто то није на ударним странама стално, и зашто се систем у Србији не осуђује због таквог тихог геноцида уместо што се броје само паре? Да није можда зато јер се у Србији живот и не цени, цене се само паре, и то баш на онај начин који Драшковићи јавно демонстрирају?

Amos

pre 12 godina

Oho, što je drug Gredelj naivan.
Ali ajde, mogu i čitaoci da se pravi naivni i da se igramo da je ovo neki ozbiljan tekst, uprkos ovim napućenim sličicama Rodoljubivim.
Nego, kaže Vuka zanima samo Draža.. a gospođu Danicu? Je l je zanima neki upravni odbor možda?
Vuku svaka čast, on je i zvanično dva puta umro za Srbiju, mada to danas niko ne voli da prizna. Samo zahvaljujući izgleda ličnoj srećnoj zvezdi je i dalje živ, uprkos tome što je DB uvek bila prilično sposobna u izvođenju svojih "informativno-uklanjajućih" akcija.
Ali, da se onakav jedan Rodoljub uzdigne tamo gde jeste, a brat mu je slučajno to što i jeste i gde jeste... teeeeško. A i da se nije brat upleo - g. Rodoljub svakako ima radi čega da se slika, ali u crnoj beloj tehnici.

Momcilo

pre 12 godina

Tacno je da je Vuk Draskovic sada politicki marginalizovan i da sada ne moze da pomogne svome bratu.Ali tacno je i da je se ovaj gospodin obogatio preko noci 90-ih godina kada je SPO drzao i Vladao Beogradom.Price da je on postao milioner sa svojim radom bez pomoci i mutnih radnji sa bratom mu Vukom u vreme kada je ceo srpski narod osiromasio gore no ikad su smesne i za malu decu.*****

Ne razumem

pre 12 godina

Kakva vam je ovo izjava? Radite na osnovu dojave, ili šta?

"Da je bilo zahteva da se bavi biznisom Rodoljuba Draškovića, Savet bi to pitanje otvorio jer se ne plaši da iznese svoj stav ma koliko on bio drugačiji od stava Vlade i tajkuna."

Reporter

pre 12 godina

Ljudi, jel ste provalili da ovaj covek ima jedno 40 razlicitih fotografija kao sa albuma za grandov CD, sa onim satriranim pogledom ... Za svaki novi clanak o njemu postoji nova studijski snimljena fotka ...

Esteta

pre 12 godina

Ako je već bitno da ostavi utisak na ovim strašnim fotografijama, onda bi bilo dobro da stavi neku sliku bez znoja ispod miške :)

vuk legenda

pre 12 godina

... a gde da idu "kmetovi" sto rade za swisslion takovo group, kako li ce ostaviti plate od 17.000 din.? - nemoj rodoljube, pasce im plata na 15.000, pa kako ce kompanija bez tebe?

Милош, дипломирао и ради у САД

pre 12 godina

Када брат једног од политичара у Србији тврди да је инвестирао у Србију 600 милиона долара... онда ту има јако пуно посла за истрагу о пореклу тог новца, и како је неко у време када смо сви ми осиромашили постао милијардер: док му се брат бавио неком букачком политиком, а жена му као инвалид рада седи у Управном одбору ЈАТ-а.

Али све и да је отеран како каже, да ли је то заиста толико битна тема да новине о томе пишу већ трећи дан на ударним странама? Шта је са бар 100 хиљада образованих и на исти начин, системски протераних наших људи, који су напустили земљу и сада најбоље године продуктивног живота проводе у иностранству где рађају децу и богате друге државе док Србија умире од беле куге? Да ли је бројање пара које је неко изнео из Србије, макар их све и покрао, заиста вредније од живота бар 100 хиљада људи који су отишли из Србије, заувек! Колико кошта тих 100 хиљада живота, можда и више? Зашто то није на ударним странама стално, и зашто се систем у Србији не осуђује због таквог тихог геноцида уместо што се броје само паре? Да није можда зато јер се у Србији живот и не цени, цене се само паре, и то баш на онај начин који Драшковићи јавно демонстрирају?

Reporter

pre 12 godina

Ljudi, jel ste provalili da ovaj covek ima jedno 40 razlicitih fotografija kao sa albuma za grandov CD, sa onim satriranim pogledom ... Za svaki novi clanak o njemu postoji nova studijski snimljena fotka ...

Momcilo

pre 12 godina

Tacno je da je Vuk Draskovic sada politicki marginalizovan i da sada ne moze da pomogne svome bratu.Ali tacno je i da je se ovaj gospodin obogatio preko noci 90-ih godina kada je SPO drzao i Vladao Beogradom.Price da je on postao milioner sa svojim radom bez pomoci i mutnih radnji sa bratom mu Vukom u vreme kada je ceo srpski narod osiromasio gore no ikad su smesne i za malu decu.*****

vuk legenda

pre 12 godina

... a gde da idu "kmetovi" sto rade za swisslion takovo group, kako li ce ostaviti plate od 17.000 din.? - nemoj rodoljube, pasce im plata na 15.000, pa kako ce kompanija bez tebe?

tutanj sity

pre 12 godina

"Svakako da nije koristio političke veze jer one koje ima Vuk Drašković nisu mu ni mogle doneti privilegije. Pa lidera SPO-a interesuje samo Draža Mihailović i ništa drugo i ne verujem da mu je on mogao pomoći da političkim vezama izbegne plaćanje onoga što se platiti mora", kaže Gredelj.
Ovo gradelju za drazu si u pravu,a da nema politicku moc,dovoljno govori i cinjenica da je penzionisana Danica Draskovic sad zaposljena u NIS-u.
Korupcija je jasna bila 90-tih SPO_SPS a kasnije i DS
Dakle Gredelju sta je to Rodoljub radio pa je zaradio?Odakle mu pare,nek dokaze poreklo novca i nema nikavih problema.
Covek nije hteo da plati reket,zalozio je fabriku da bi platio ranije nastali dug,za koji nikad niko nije odgovaro.
E sad mene interesuje samo jedno,koliko javnih tuzilaca postoji u Srbiji?
Jedan ili samo potparoli tuzilastva i sud?
a,cija i nije obaveza da se bave sistemskim kriminalom i korupcijom.
Gredelj sam sebi uskace i baca kosku.
Rodoljub nije,ali eto ostali jesu,ma nije nego

gaara

pre 12 godina

meni je u celoj ovoj priči najzabavnije da gledam njegove umetničko/pozerske fotografije :) svaki put pomislim, to je to, ne može luđe, a onda sutradan novi serijal koji nadmaši prethodni :)

Esteta

pre 12 godina

Ako je već bitno da ostavi utisak na ovim strašnim fotografijama, onda bi bilo dobro da stavi neku sliku bez znoja ispod miške :)

poison

pre 12 godina

Evo jedne price koju bi trebalo da proveri "Insajder". 90' je Rodoljub postao prvi covek Vrsacke keksare "VIK" koja je imala prevazidjene masine i proces. U to vreme drzava je davala "poklanjala" odlicne kredite za one koji otvore fabriku na Kosovu. I uzme Rodoljub zardjale i neupotrebljive masine i premesti ih u neki zakupljeni prostor na Kosovu. Kesh legne on uzme parice i ode u Italiju po nove masine. Desi se inflacija, uplati svoja dugovanja po kreditu (na primer 120 dinara...) i tada sve pocinje....

Amos

pre 12 godina

Oho, što je drug Gredelj naivan.
Ali ajde, mogu i čitaoci da se pravi naivni i da se igramo da je ovo neki ozbiljan tekst, uprkos ovim napućenim sličicama Rodoljubivim.
Nego, kaže Vuka zanima samo Draža.. a gospođu Danicu? Je l je zanima neki upravni odbor možda?
Vuku svaka čast, on je i zvanično dva puta umro za Srbiju, mada to danas niko ne voli da prizna. Samo zahvaljujući izgleda ličnoj srećnoj zvezdi je i dalje živ, uprkos tome što je DB uvek bila prilično sposobna u izvođenju svojih "informativno-uklanjajućih" akcija.
Ali, da se onakav jedan Rodoljub uzdigne tamo gde jeste, a brat mu je slučajno to što i jeste i gde jeste... teeeeško. A i da se nije brat upleo - g. Rodoljub svakako ima radi čega da se slika, ali u crnoj beloj tehnici.

Ne razumem

pre 12 godina

Kakva vam je ovo izjava? Radite na osnovu dojave, ili šta?

"Da je bilo zahteva da se bavi biznisom Rodoljuba Draškovića, Savet bi to pitanje otvorio jer se ne plaši da iznese svoj stav ma koliko on bio drugačiji od stava Vlade i tajkuna."

Srđan

pre 12 godina

Pitajte radnike "Mitrosa" iz Sremske Mitrovice šta misle o Rodoljubu Draškoviću! Taj lik je za "sitne pare" kupio fabriku, pa otpustio 800 radnika a na kraju balade se izvukao i otišao - firma je sad u stečaju i neće je niko. A bila je jedna od sremskih giganata, vodeća u jugoslovenskoj mesnoj industriji sa stabilnim izvozom...

pravda

pre 12 godina

Da vidimo koliko je imao kapitala kada je poceo biznis 90-tih i sada kada napusta Srbiju.Ako bira Svajcarsku za zivot i ako ostavlja ulozenih 600 mil dolara ili eura,pa ko je tu lud? Voleo bih i ja tako da budem opljackan i ljutito da odem iz Srbije.Kao Labus iz politike.

Vrščanin

pre 12 godina

Srednji vek je napustio Srbiju. Najbolji proizvod Rodoljuba Draškovića bilo je robovlasništvo u izvornom i kristalno jasnom obliku. A da se nije bavi politikom, apsolutna je neistina. Finansirao je, što je mnogo uticajnije nego da je lajao po malim ekranima i novinama, kao što sada čini. Pa njemu su u upravnim odborima Velja Ilić, Božidar Đelić i mnogi drugi uticajniji od brata Vuka. Gredeljevo mišljenje je naručeno, toga smo se od Draškovića već nagledali. Vrščani se sećaju da je u ovaj bogati grad, pre dvadesetak godina, došao sa dve različite cipele i ofucanim koferom kao jedinom imovinom. Došao je u fabriku VIK, koju je "izmuzao", prepakovao, prisvojio...i upropastio. "Vršačka industrija keksa" je danas zidarska radna jedinica sa par Crnotravaca, a ostalo je Rodoljubovo. Eto početnog kapitala za izmišljenu kompaniju Swisslion koja je registrovana na poštansko sanduče. A šta je sa Zajmom za Srbiju i milionima maraka koje je dobio da na Mokroj Gori izgradi fabriku? A šta je sa prijavama radnika o duplim knjigama, onih radnika koji su te knjige pisali, a koje dokazuju da je kroz povraćaj robe sve prodavao na crno i tako utajio stotine miliona evra poreza ovoj napaćenoj Srbiji? Mnogo se tužioci, u njegovom slučaju, prave neobavešteni. A izbori su sve bliže...

Dejan

pre 12 godina

@ Ne zna za druge delove Swisliona, ali u Mitrosu je problem bio narod koji je navikao da ne radi nista godinama, čovek im je ponudio skroz ok uslove, ali oni su hteli da dobiju zilion plata koje su nastala iz perioda kada on nije bio tu i kada oni nisu nista radili i tako su krenuli strajkovi, cudan smo mi narod, kukamo kad nema posle a jhos vise kad ga ima...
(Ivan, 19. jul 2011 10:29)

Ne znaš ti druškane izgleda ništa o Mitrosu čim tako pričaš. Ti si išao u fabriku pa video da niko ništa nije radio?
Kada je kupio Mitros po kupoprodajnom ugovoru se obavezao da će isplatiti sve dugove za režije i zaostale plate za godinu dana i to ne u punoj vrednosti nego u vrednosti minimalca, što je tad bila plata od 6 hiljada dinara (nije zilion plata i nisu radili ništa zato što im je lokalna samouprava iz ds-a isključila gas, jer lakše je prodati firmu koja ne radi nego koja radi). Pa zato je i kupio fabriku za celih 600 hiljada eura (baš puno), a koliko je fabrika bila u "lošem" stanju kada je počela da radi za mesec dana možete samo da zamislite.
A druga stvar, otuđio je sve lokale i stovarišta po Beogradu, Novom Sadu i ostatku Srbije koja su bila u vlasništvu Mitrosa i prebacio na koncern, pa su sada umesto mesara to slatke kuće. Pa sada ima oglas u jednim novinama u kojima je oglasio prodaju stovarišta u Beogradu od 500 kvadrata. Dobiće više novaca nego što je platio fabriku.
Eto toliko o Mitrosu iz prve ruke.

Milan

pre 12 godina

Ovaj se nakrao, dok mu je Vuk bio ministar. Tada je sa hrvatom, Todoricem, kupovao po Srbiji, sve sto je hteo, od trgovine do proizvodnje. Sade je to gospodo draga, firma pod nazivom IDEA. Sve uz pomoc politike, kakav crni biznis...

Garfild

pre 12 godina

On ide za Zagreb,a fabrike ostaju.
Fabrike uzmite nazad,ali mene uhvatiti necete.
Molim te Rodjo,povedi brata i snaju.Znas kako je tesko u tudjini bez rodjenog.
Neko od forumasa je pomenuo detalj da su to novci kad je VUK bio na lokalu 90-tih u Beogradu,a ja dodajem i Novog Sada i Nisa i ostalim gradovima,pa je kasnije 2000 na samim izborima Draskovic usao u dil sa Milosevicem,a Djindjic da bi pobedio pokazao prstom da je Vuk pljackao.
Zato je i izgubio kredibilitet i sve moguce lokale.Kasnije 2002 godine na seceranama se ispostavilo da ipak krali zajedno 90-tih,samo ovog puta nisu morali da dele.
Pravilo igre je bilo jednostavno,ko sta uradi 10% plena je njegovo.
Evo primer V.Britanija,Japan,Kanda kako se podnose ostavke,a kod nas?
Molim jednog strpljivog novinara sa b92 da izbroji koliko je bilo ukupno afera od 5 oktobra 2000 do danas?
Koliko je njih uslo u sud i koliko ih je procesuirano?Koliko je njih podnelo ostavku iz moralnih razloga,ja znam za samo dva tkaza i to zbog ministarstva za ljudska i manjinska prava?
Znaci u brojkama,nikako prcentima i po imenu!
Neka bude i feljton u 11 dana za 11 godina?
Ja se nesto ne vucaram po sahranama i grobljima,ali recimo na Mirogoju u aleji velikana nema politicara,samo knjizevnici,slikari,glumci,ljudi koji su znacajni za kulturu.Kod nas?
Onaj od 60 godina vladavine nije imao cast,ali neko od dve i po imao je tu privilegiju,da ne pominjem,ali moram onog od 10%.
I molim novinare da aopste koliko je puta sindjeliceva za 11 godina bila reasvaltirana i njeni prilazi zatvoreni zbog radova???
E zbog toga sam pomenuo aleju velikana i kontinuitet 90-tih.Zbog zahteva brisela.
Policija na osnovno legitimisanje od mene trazi sta radim,cime se bavim,jer u nvcaniku imam dosta novca(gradiliste preko granice),a ne radi svoj posao da hapsi politicare i strpa ih u zatvor,vec kucni pritvor.
A 90% kriminala je sprega familijarna sa Bosnom i Crnom Gorom i tesnim vezama.
Imate na you tube dosta priloga o tvrdnjama i cinjenicima o velicini vlasti i kriminala.Poreklo nasih politicara i tesnim vezama kovori i detalj da se njihovo preslikava i kod nas,dok se narod i gradjani medjusobno glodju ko je bolji i ko je sta uradio.
Retrospektiva NIKO NISTA!!!
OP weba nek obradi i nek sankcionise ono sto podleze,zakonu o informisanju,ali licno ne smatram da sam igde pogresio.
Ovo za secerane i beocinsku cementaru tvrdim is tojim iza nje da svoje akcije nisam mogao da ulozim i da sam odbijen.
Kad sam zvao telefonom,receno je da moje akcije nisu pozeljne i tu je razgovoru bio kraj.
Dakle od 2000 su sve privatizacije bile namestene i ciljane i intenzitet organizovanog kriminala ni jednog trenutka nije bio prekidan,od celog spektra izvrsne i zakonodavne vlasti

SIPA

pre 12 godina

Srbijo i građani Srbije nema ti-vam spasa! prvo su vas posvađali sa onima koji su vam jedini dobro mislili (da zapamtite dok ste živi da su vam jedino dobro želeli su građani nam bivše zemlje a i oni svi su u *****a!!!), pa su vas zadužili što je bio jedan deo cilja, pa su dali mogućnost nakon bačene koske lokalnim lopovima da vas očerupaju u ime zapada, porobili vas za navek ekonomski i sad se spremite da robijate svetskim bankama, domaćim izdajnicima (čitaj tajkunima i političarima koji pomalo drpaju kao vazali zapada i tajkuna)! Nema vam spasa a strašno je to što to velika većina i ne vidite...a ovaj Drašković samo skuplja poene kao i svi ostlai koji se folirajju kako su nevini došli u toj zemlji do bogatstva a nikad dv aminuta rada nisu imali...lista je velika od Miškovića, Beka itd. Malo čitajte šta vam je odavno napisao Arčibald Rajs! Bada znam jer će te i nakon tog čitanja biti slepi kod očiju!!!!

laki

pre 12 godina

Kako se nije bavio politikom kad je u vreme kad je najvise kupovao preduzeca bio i clan JUL-a. Jos hocete da me ubedite da je isao od mesta do mesta i kupovao firme bez politicke poledjine?***********

Rene

pre 12 godina

Kakve su ovo ulicne i kvazi analiticke izjave Gredelja i ko ko je uopste taj covek? Prica da je Rodoljub ocepljen, komentarise politiku SPO i Drazu... Malo se savet pogubio, deluje mi da ce i oni da izadju na izbore..

ceda

pre 12 godina

Svako ko ima iole mozga ne bi nazvao svoju kompaniju Swisslion, koliko god da je ziveo i radio u Svajcarskoj! I jos kad se uzme u obzir da su proizvodi ove kompanije najobicniji plagijati ocajnog kvaliteta poznatih svetskih bredndova....

taba

pre 12 godina

boze, Boze,... Ko sve ne radi i ovom Savetu za@borbu protiv korupcije... Nije ni cudo sto korupcija cveta, sto samo produkuju afere, koje kada dodju na sud, jenostavno i lako budu oborene...
SPO nema nikakvog uticaja? Pa nema, samo bez njihovog ucesca u Vladi ni ona ne bi postojala... I Vuka samo Drza interesuje? A Sjam, a NIS, a...

I sta kaze Grdelj? draskovic se nafatirao pa ide? Ma nemoj? A ti majstore, kao clan jednog vladinog tela, sta si ucinio da sve bude po zakonu i ako jeste sve po zakonu, da taj (koji inace veoma voli da se slika) privrednik ostane u Srbiji, a ako nije da se procesuira?

Vi ste druzina koja ocigledno radi na osnovu dojava, osluskuje javno mnjenje i reaguje samo u onim slucajevima kada zna da ce izaci na naslovnim stranicama novina.

Vi ste gospodo neozbjni u tolikoj merti da Rodoljub sa ovih fotografija izgleda za vas ako predsednik Ustavnog suda...

marko

pre 12 godina

Kako bolno i tuzno zvuci vapaj oteranog na jezero u Svajcarskoj. Inace, jako jeftina zemlja, cija valuta samo sto nije propala ovih dana.

600 meleona dolara ulozio? Valjda je sa ovom cifrom svima jasno da covek misli da su ovde sve budale, i da on treba da ih prosvetli narucenim izjavama u medijima.

Igor

pre 12 godina

..Mislim da je sramotno da neko kao g. Draskovic prica o tajkunima, politickim pozadinama i slicno, pretvarajuci se da je extra, mega, giga pametan. Sve pare je stekao "kupujuci" firme, a potom otpustajuci i izrabljujuci preostale zaposlene koji nemaju kome da se zale i nikog da im pomogne. Postenim radom, noseci gajbice, je zaradio pare...ko u ovoj zemlji vise koga pravi budalom....pa vecinom smo ziveli ovde od 1990 i nismo zaboravili ta vremene i "uspehe" pojedinaca kako za vreme Slobodana Milosevica tako i u poslednjih 10 godina. Zanimljivo je videti iznos poreza koji je gospodin placao na svoju zaradu i zarade firmi koje je posedovao..... Dosta vise..nismo ovce....a sa druge stranhe mozda i jesmo....TUZNO

Kristina V.

pre 12 godina

Kao osoba koja poznaje porodicnu situaciju Draskovica,mislim da je teski bezobrazluk pominjati Vuka i Danicu Draskovic u bilo kom kontekstu na ovoj temi,jer Vuk nema nikakvog kontakta sa Rodoljubom jos od '94.god. i ulaska istog u Novu demokratiju koja je dala podrsku tadasnjoj Vladi S.Milosevica.Isto tako smatram da ovo sta je izgovorio Grizelj o tome da Vuka zanima samo Draza Mihajlovic,je teska besmislica i ja ga molim da procita bar jedan od mnogobrojnih intervijua koje je Vuk dao dnevnoj stampi u zadnjih nekoliko meseci,u svima njima je pricao o svim problemima koji tiste ovu zemlju,od restitucije,decentralizacije,poljoprivrede pa do ekonomije i pravca kojim treba ici nasa zemlja.Nazalost,kao zena koja veruje V.Draskovicu i onom sta on radi za dobrobit ove zemlje vec 20 i vise godina,moram jetko zakljuciti,izgleda da je najveci problem ove drzave i svih nas,Vuk i Danica Draskovic,jer tako se bar moze zakljuciti citajuci sta se sve pise u zadnjih nekoliko dana po svim mogucim sajtovima, ogorcena sam zbog toga,verujte mi.

PrekoDrinski Srbi dodjose nam glave

pre 12 godina

Kakav "vapaj oteranog ili ocepljenog"? Pa on je nas ocepio i oterao fabrike i proizvodnju u tri lepe... Vise nema sta da se uzme pa udara na galamu. On i moze da galami, a sta je sa otpustenim radnicima koji su gradili te uspesne fabrike? Gde oni da galame?

Jovan Nikolic

pre 12 godina

Zao mi kad vidim koliko je narod besan zbog svog ocajnog stanja, pa gubi razum i smatra za kriminalca svakog ko je bogat - iako nikad nije povezivan sa bilo kojom aferom ili nezakonitim postupkom. Zakljucak - bogat je, znaci kriv je. Ne tvrdim da je ovaj covek nevinasce, ali to je zakonska i razumna pretpostavka. Suprotno treba dokazati, toliko o profesionalnom i odgovornom novinarstvu.

Medjutim, jos vise mi zao kad citam "zakljucke" vaseg komentatora Gredelja koji kaze da se ovaj nafatirao, pa sad ide negde drugde gde su bolje mogucnosti. Ali, to rade svi biznismeni - idu tamo gde im je bolje, to rade i "obicni" ljudi, pa tako postanu gastarbajteri, ali zasto bi onda taj biznismen toliko dizao prasinu? Nije on pricao o licnoj korupciji, kojom se najvise bavi vas komentator, vec o sistemskoj, gde je drzavni sistem najveci reketas. Pare ne uzima neki nacelnik ili ministar, vec drzavni budzet. Od kako je pocela ekonomska kriza - nameti na poslovanje su se POVECALI i u broju i u iznosu. Nikad vise se nije davalo drzavi, nego sada. Ko u takvim uslovima moze da poveca zarade zaposlenih ili cak da otvara nova radna mesta?

U takvim uslovima svi koji posluju legalno, tj "na belo" su ispali budale, jer je drzavi lako da ih nadje i natovari im dodatne namete, a oni koji rade na crno nemaju takvih problema i njima nista ne smeta - oni ne razmisljaju o odlasku iz Srbije!

vodoinstalater

pre 12 godina

"Kakav "vapaj oteranog ili ocepljenog"? Pa on je nas ocepio i oterao fabrike i proizvodnju u tri lepe... Vise nema sta da se uzme pa udara na galamu. On i moze da galami, a sta je sa otpustenim radnicima koji su gradili te uspesne fabrike? Gde oni da galame?"
(PrekoDrinski Srbi dodjose nam glave, 19. jul 2011 09:55


Tri puta u XX veku. I Sv. Rat - Gavrilo Princip i rat sa Austrijom zbog Bosne. WWII posle kojeg je stotine hiljada došlo, što sa Brozom, pod oružjem, u vidu VI Ličke, VI Banijske, VIII Bosanske i ostalih "Brigada", što kasnijijih godina u "Vozu bez voznog reda", i na kraju, tokom devdesetih, kada smo opet uvučeni u njihovo "oslobađanje" i u oružane sukobe, a sve se opet završilo TRAJNIM preseljenjem stotina hiljada sa leve na desnu stranu Drine.

Dokle bre više braćo Srbi sa one strane Drine. Ja nemam braće preko Drine, samo da znate. Imam jednog jedinog brata i on je zapalio NA TASMANIJU bežeći od mobilizacije i slanja u kretenoidni rat koji svakako nije niti hteo niti znao čemu služi. Na kraju se pokazalo da je bio u pravu...

Iznevereni

pre 12 godina

Ovaj čovek je isti kao i Beko, Kostić,Drakulić i ostala bratija. Ceo svoj poslovni uspeh gradili su na pljačkanju države Srbije. Sada kada je mečka zakucala i na njihova vrata, oni se prave kako su pošteni i kako im država ne dozvoljava da posluju. Šteta je samo što nije država udarila na sve podjednako, već je ta borba selektivna. I ovaj Drašković, svi znaju da kada bi kupio neku firmu, tukao bi i maltretirao radnike. Prvo je popljačkao društvene firme, stekao kapital i sad izigrava poštenje.Iima vilu na Dedinju sa dva bazena a radnici mu imaju plate u trgovini po 15000-16000 dinara. Nigde ovaj ne ide iz Srbije, njega pravo u apsanu, pa kad odleži sve onda u Hercegovinu neka skuplja kamenje i čuva ovce.

Aspirin

pre 12 godina

Scenario preprican u tekstu je prilicno realan, ali mene vise zabrinjava "gadljivost" prema kapitalu (kakav god on bio, makar i najcistiji) koja se stvara u Srbiji. Zivo me zanima da li je g-din Grdelj ikada radio u privredi, naravno trzisnoj, pa ima iskustvo kako se pravi novac ili je jedan od onih 2 miliona Srba kojima svako ko investira u Srbiju treba da opravda svaki evro koji je i gde zaradio.

Onaj koji misli da drzava treba da bude glavni investitor i poslodavac taj je promasio ne vek, nego i milenijum. Pogotovo kada govorimo o drzavi koja je i tehnicki pred bankrotom i koja ce najverovatnije morati da ili krsi zakon ili ga menja kako bi finansirala budzetski deficit.

Da bi nesto krenulo napred u ovoj drzavi treba svez novac, a svez novac stize jedino ako imate odgovarajuci poslovni ambijent koji garantuje investitoru pravnu sigurnost za ulozeni novac. To bi trebalo da bude glavna uloga drzave u trzisnoj ekonomiji - da kreira ambijent, a ne da ona preuzima na sebe da radi poslove koji po definiciji pripadaju privatnom sektoru (gradnja stanova (osim ako nisu tzv "socijalni"), i drugi oblici real estate development-a, da otvara fabrike koje neminovno na dugi rok prave gubitak koji pokrivaju poreski obveznici i sl...)

Elem, ne aludirajuci ovde konkretno na g-dina Draskovica, pitam se kakvu sliku saljemo potencijalnim investitorima ako i ovo malo kakvih - takvih koje imamo teramo napolje. Priliv stranih investicija u Srbiji je smesan. Pa Crne Gora ce ove godine imati 600 miliona eura investicija (i to joj nije najbolja godina), a daj Boze da Srbija bude imala 2 milijarde, a 10 puta smo veci po svim parametrima, a da ne govorim o kapacitetima...
Jednostavno, Vlada ne zna sta joj je uloga, potpuno su izgubili kompas, igrajuci bestijalni populisticki tango sa ovim narodom, u cilju poziva na bis...

nikolica

pre 12 godina

papir i narod trpe sve! ne iznenađuje kuknjava i izjave mnogih uspešnih ili kontraverznih biznismena kad ih vlast "malo pritisne" ili žrtvuje u cilju ostvarenja svojih interesa. Da su imali poštenja i obraza ne bi ulazili u problematične privatizacije, u saveze s crnim đavolima...
Kako objašnjavaju milione evra na svojim računima u srbiji, zemlji siromašnih i bednih; kako objašnjavaju jahte, dvorce, terevenke i lumpovanja sa belosvetskim "zvezdama i zvezdicama"... Stvorili imperije za godinu dana, drže monopole na život i smrt...
Ma, tezgu na zelenoj pijaci niste mogli zakupiti normalno jer su monopol držali Draškovići, a šta reći za krupnije biznise.

Sinisa

pre 12 godina

Svi pricaju o korupciji, a zapravo nema volje da se ona suzbije. Ne postoji laksi mehanizam - koliko neko ima, a koliki su mu zvanicni prihodi i rashodi. Pa to lepo uporediti i sve je jasno kao dan...Gospoda koja nam kroje sudbinu, siguran sam, znaju za ovaj sasvim jednostavan mehanizam, ali dok god korumpirani budu odlucivali, nece biti ni borbe protiv korupcije.

molim?

pre 12 godina

..." Najverovatnije je našao neki novi interes jer zašto ne bi sada radio u nekoj od drugih država gde je radna snaga jeftina i gde ima veće mogućnosti nego što mu Srbija pruža?" ...

pa gde je to radna snaga jeftinija nego u Srbiji??!!!
ajde ne pričajte gluparije...

Ivan

pre 12 godina

Ne zna za druge delove Swisliona, ali u Mitrosu je problem bio narod koji je navikao da ne radi nista godinama, čovek im je ponudio skroz ok uslove, ali oni su hteli da dobiju zilion plata koje su nastala iz perioda kada on nije bio tu i kada oni nisu nista radili i tako su krenuli strajkovi, cudan smo mi narod, kukamo kad nema posle a jhos vise kad ga ima...

nikolica

pre 12 godina

papir i narod trpe sve! ne iznenađuje kuknjava i izjave mnogih uspešnih ili kontraverznih biznismena kad ih vlast "malo pritisne" ili žrtvuje u cilju ostvarenja svojih interesa. Da su imali poštenja i obraza ne bi ulazili u problematične privatizacije, u saveze s crnim đavolima...
Kako objašnjavaju milione evra na svojim računima u srbiji, zemlji siromašnih i bednih; kako objašnjavaju jahte, dvorce, terevenke i lumpovanja sa belosvetskim "zvezdama i zvezdicama"... Stvorili imperije za godinu dana, drže monopole na život i smrt...
Ma, tezgu na zelenoj pijaci niste mogli zakupiti normalno jer su monopol držali Draškovići, a šta reći za krupnije biznise.

Maksim KG

pre 12 godina

Garfild@
Ovo sta ste vi napisali,je maltene naucna fantastika,koje silne lokale je pokrao Vuk Draskovic i gde ???
Dali ste vi svesni i dali vam je uopste poznato,da je SPO bio u koaliciji "Zajedno" sa DS i GSS, i da su ove tri stranke bile na vlasti 36 gradova Srbije,odnosno da SPO nije sam vladao u svim tim gradovima???
Kakav je to dil imao Draskovic sa Milosevicem pred izbore 2000 god.,kada ga je ovaj pokusao godinu dana ranije ubiti na Ibarskoj magistrali gde je poginuo brat od njegove supruge Danice,a tri njegova blisaka saradnika su takodje ubijena,dali vam je poznato, da je te iste godine pokusan atentat na Draskovica u Budvi u kojem ga je samo dragi Bog spasao sigurne smrti,pa koji to i kakav je dil Draskovic imao sa Milosevicem ???
Gospodine Garfild,ja vas sada molim, kao covek kome je stalo do istine,da predate te dokaze koje posedujete o pljacki Vuka Draskovica Javnom tuzilastvu,ujedno molim i redakciju Insajdera da pokrenu tu temu,odnosno, da pokrene temu o vlasti SPO u BG na gradskom nivou od `96.god. do 2000.god.,jer su u centralnim BG opstinama bili u koaliciji sa DS i GSS,odnosno koaliciji "Zajedno".
Molim vas kao gradjanin ove zemlje da to ucinite,mislim da ce to biti izuzetno zanimljivo svima,jer se ocigledno radi o nevidjenoj pljacki u reziji SPO i Vuka Draskovica,bar sudeci po ovome sta se pise skoro svaki dan na vasem cenjenom sajtu.
Unapred vam se zahvaljujem na tome !!!
Sto se tice Rodoljuba,ne znam na koji je nacin sticao sve to sto poseduje,ali znam,da ako se nastavi ovo teranje uspesnih privrednika iz Srbije,docemo u situaciju da vise niko nece uloziti ni jednog EUR u ovu zemlju,a strane investicije su nam preko potrebne i moramo uciniti sve da ih privucemo sto vise radi novih radnih mesta i obnove nase privrede koja je na izdisaju.

insajder

pre 12 godina

Dtaskovic nije nigde otisao,nalazi se na Zlatiboru,gde sa predstavnicima Meridijan Ing.pregovara oko placana za izvedene radove na.zgradama koje je Presednik bez ijednog jedinpg papira napravio u GM,na mestu gde je bila stamparija Buducnost. Isto tako bih zeleo da kazem da gdin Vukadinovic **** jer ke njemu jos 2001.god predoceno da TAKOVO pripada porodici Milosavljevic i da tu nema sta da trazi. jedino je gdin Presednik,uz pomoc Milutina Prodanovica i D-esesovaca uzeo TAKOVO. Hvala Bogu,svi su tu,zivi su,nece oni nigde,jer nemaju gde.

Pak

pre 12 godina

Ako g.Gredelj tvrdi da do pre dve godine niko nije nista znao o poslovima g. Milana Beka onda treba da pod hitno podnese ostavku.Strasno!

Kristina V.

pre 12 godina

Kao osoba koja poznaje porodicnu situaciju Draskovica,mislim da je teski bezobrazluk pominjati Vuka i Danicu Draskovic u bilo kom kontekstu na ovoj temi,jer Vuk nema nikakvog kontakta sa Rodoljubom jos od '94.god. i ulaska istog u Novu demokratiju koja je dala podrsku tadasnjoj Vladi S.Milosevica.Isto tako smatram da ovo sta je izgovorio Grizelj o tome da Vuka zanima samo Draza Mihajlovic,je teska besmislica i ja ga molim da procita bar jedan od mnogobrojnih intervijua koje je Vuk dao dnevnoj stampi u zadnjih nekoliko meseci,u svima njima je pricao o svim problemima koji tiste ovu zemlju,od restitucije,decentralizacije,poljoprivrede pa do ekonomije i pravca kojim treba ici nasa zemlja.Nazalost,kao zena koja veruje V.Draskovicu i onom sta on radi za dobrobit ove zemlje vec 20 i vise godina,moram jetko zakljuciti,izgleda da je najveci problem ove drzave i svih nas,Vuk i Danica Draskovic,jer tako se bar moze zakljuciti citajuci sta se sve pise u zadnjih nekoliko dana po svim mogucim sajtovima, ogorcena sam zbog toga,verujte mi.

Ivan

pre 12 godina

Ne zna za druge delove Swisliona, ali u Mitrosu je problem bio narod koji je navikao da ne radi nista godinama, čovek im je ponudio skroz ok uslove, ali oni su hteli da dobiju zilion plata koje su nastala iz perioda kada on nije bio tu i kada oni nisu nista radili i tako su krenuli strajkovi, cudan smo mi narod, kukamo kad nema posle a jhos vise kad ga ima...

Maksim KG

pre 12 godina

Garfild@
Ovo sta ste vi napisali,je maltene naucna fantastika,koje silne lokale je pokrao Vuk Draskovic i gde ???
Dali ste vi svesni i dali vam je uopste poznato,da je SPO bio u koaliciji "Zajedno" sa DS i GSS, i da su ove tri stranke bile na vlasti 36 gradova Srbije,odnosno da SPO nije sam vladao u svim tim gradovima???
Kakav je to dil imao Draskovic sa Milosevicem pred izbore 2000 god.,kada ga je ovaj pokusao godinu dana ranije ubiti na Ibarskoj magistrali gde je poginuo brat od njegove supruge Danice,a tri njegova blisaka saradnika su takodje ubijena,dali vam je poznato, da je te iste godine pokusan atentat na Draskovica u Budvi u kojem ga je samo dragi Bog spasao sigurne smrti,pa koji to i kakav je dil Draskovic imao sa Milosevicem ???
Gospodine Garfild,ja vas sada molim, kao covek kome je stalo do istine,da predate te dokaze koje posedujete o pljacki Vuka Draskovica Javnom tuzilastvu,ujedno molim i redakciju Insajdera da pokrenu tu temu,odnosno, da pokrene temu o vlasti SPO u BG na gradskom nivou od `96.god. do 2000.god.,jer su u centralnim BG opstinama bili u koaliciji sa DS i GSS,odnosno koaliciji "Zajedno".
Molim vas kao gradjanin ove zemlje da to ucinite,mislim da ce to biti izuzetno zanimljivo svima,jer se ocigledno radi o nevidjenoj pljacki u reziji SPO i Vuka Draskovica,bar sudeci po ovome sta se pise skoro svaki dan na vasem cenjenom sajtu.
Unapred vam se zahvaljujem na tome !!!
Sto se tice Rodoljuba,ne znam na koji je nacin sticao sve to sto poseduje,ali znam,da ako se nastavi ovo teranje uspesnih privrednika iz Srbije,docemo u situaciju da vise niko nece uloziti ni jednog EUR u ovu zemlju,a strane investicije su nam preko potrebne i moramo uciniti sve da ih privucemo sto vise radi novih radnih mesta i obnove nase privrede koja je na izdisaju.

Momcilo

pre 12 godina

Tacno je da je Vuk Draskovic sada politicki marginalizovan i da sada ne moze da pomogne svome bratu.Ali tacno je i da je se ovaj gospodin obogatio preko noci 90-ih godina kada je SPO drzao i Vladao Beogradom.Price da je on postao milioner sa svojim radom bez pomoci i mutnih radnji sa bratom mu Vukom u vreme kada je ceo srpski narod osiromasio gore no ikad su smesne i za malu decu.*****

tutanj sity

pre 12 godina

"Svakako da nije koristio političke veze jer one koje ima Vuk Drašković nisu mu ni mogle doneti privilegije. Pa lidera SPO-a interesuje samo Draža Mihailović i ništa drugo i ne verujem da mu je on mogao pomoći da političkim vezama izbegne plaćanje onoga što se platiti mora", kaže Gredelj.
Ovo gradelju za drazu si u pravu,a da nema politicku moc,dovoljno govori i cinjenica da je penzionisana Danica Draskovic sad zaposljena u NIS-u.
Korupcija je jasna bila 90-tih SPO_SPS a kasnije i DS
Dakle Gredelju sta je to Rodoljub radio pa je zaradio?Odakle mu pare,nek dokaze poreklo novca i nema nikavih problema.
Covek nije hteo da plati reket,zalozio je fabriku da bi platio ranije nastali dug,za koji nikad niko nije odgovaro.
E sad mene interesuje samo jedno,koliko javnih tuzilaca postoji u Srbiji?
Jedan ili samo potparoli tuzilastva i sud?
a,cija i nije obaveza da se bave sistemskim kriminalom i korupcijom.
Gredelj sam sebi uskace i baca kosku.
Rodoljub nije,ali eto ostali jesu,ma nije nego

Esteta

pre 12 godina

Ako je već bitno da ostavi utisak na ovim strašnim fotografijama, onda bi bilo dobro da stavi neku sliku bez znoja ispod miške :)

poison

pre 12 godina

Evo jedne price koju bi trebalo da proveri "Insajder". 90' je Rodoljub postao prvi covek Vrsacke keksare "VIK" koja je imala prevazidjene masine i proces. U to vreme drzava je davala "poklanjala" odlicne kredite za one koji otvore fabriku na Kosovu. I uzme Rodoljub zardjale i neupotrebljive masine i premesti ih u neki zakupljeni prostor na Kosovu. Kesh legne on uzme parice i ode u Italiju po nove masine. Desi se inflacija, uplati svoja dugovanja po kreditu (na primer 120 dinara...) i tada sve pocinje....

laki

pre 12 godina

Kako se nije bavio politikom kad je u vreme kad je najvise kupovao preduzeca bio i clan JUL-a. Jos hocete da me ubedite da je isao od mesta do mesta i kupovao firme bez politicke poledjine?***********

Jovan Nikolic

pre 12 godina

Zao mi kad vidim koliko je narod besan zbog svog ocajnog stanja, pa gubi razum i smatra za kriminalca svakog ko je bogat - iako nikad nije povezivan sa bilo kojom aferom ili nezakonitim postupkom. Zakljucak - bogat je, znaci kriv je. Ne tvrdim da je ovaj covek nevinasce, ali to je zakonska i razumna pretpostavka. Suprotno treba dokazati, toliko o profesionalnom i odgovornom novinarstvu.

Medjutim, jos vise mi zao kad citam "zakljucke" vaseg komentatora Gredelja koji kaze da se ovaj nafatirao, pa sad ide negde drugde gde su bolje mogucnosti. Ali, to rade svi biznismeni - idu tamo gde im je bolje, to rade i "obicni" ljudi, pa tako postanu gastarbajteri, ali zasto bi onda taj biznismen toliko dizao prasinu? Nije on pricao o licnoj korupciji, kojom se najvise bavi vas komentator, vec o sistemskoj, gde je drzavni sistem najveci reketas. Pare ne uzima neki nacelnik ili ministar, vec drzavni budzet. Od kako je pocela ekonomska kriza - nameti na poslovanje su se POVECALI i u broju i u iznosu. Nikad vise se nije davalo drzavi, nego sada. Ko u takvim uslovima moze da poveca zarade zaposlenih ili cak da otvara nova radna mesta?

U takvim uslovima svi koji posluju legalno, tj "na belo" su ispali budale, jer je drzavi lako da ih nadje i natovari im dodatne namete, a oni koji rade na crno nemaju takvih problema i njima nista ne smeta - oni ne razmisljaju o odlasku iz Srbije!

ceda

pre 12 godina

Svako ko ima iole mozga ne bi nazvao svoju kompaniju Swisslion, koliko god da je ziveo i radio u Svajcarskoj! I jos kad se uzme u obzir da su proizvodi ove kompanije najobicniji plagijati ocajnog kvaliteta poznatih svetskih bredndova....

Igor

pre 12 godina

..Mislim da je sramotno da neko kao g. Draskovic prica o tajkunima, politickim pozadinama i slicno, pretvarajuci se da je extra, mega, giga pametan. Sve pare je stekao "kupujuci" firme, a potom otpustajuci i izrabljujuci preostale zaposlene koji nemaju kome da se zale i nikog da im pomogne. Postenim radom, noseci gajbice, je zaradio pare...ko u ovoj zemlji vise koga pravi budalom....pa vecinom smo ziveli ovde od 1990 i nismo zaboravili ta vremene i "uspehe" pojedinaca kako za vreme Slobodana Milosevica tako i u poslednjih 10 godina. Zanimljivo je videti iznos poreza koji je gospodin placao na svoju zaradu i zarade firmi koje je posedovao..... Dosta vise..nismo ovce....a sa druge stranhe mozda i jesmo....TUZNO

Милош, дипломирао и ради у САД

pre 12 godina

Када брат једног од политичара у Србији тврди да је инвестирао у Србију 600 милиона долара... онда ту има јако пуно посла за истрагу о пореклу тог новца, и како је неко у време када смо сви ми осиромашили постао милијардер: док му се брат бавио неком букачком политиком, а жена му као инвалид рада седи у Управном одбору ЈАТ-а.

Али све и да је отеран како каже, да ли је то заиста толико битна тема да новине о томе пишу већ трећи дан на ударним странама? Шта је са бар 100 хиљада образованих и на исти начин, системски протераних наших људи, који су напустили земљу и сада најбоље године продуктивног живота проводе у иностранству где рађају децу и богате друге државе док Србија умире од беле куге? Да ли је бројање пара које је неко изнео из Србије, макар их све и покрао, заиста вредније од живота бар 100 хиљада људи који су отишли из Србије, заувек! Колико кошта тих 100 хиљада живота, можда и више? Зашто то није на ударним странама стално, и зашто се систем у Србији не осуђује због таквог тихог геноцида уместо што се броје само паре? Да није можда зато јер се у Србији живот и не цени, цене се само паре, и то баш на онај начин који Драшковићи јавно демонстрирају?

Aspirin

pre 12 godina

Scenario preprican u tekstu je prilicno realan, ali mene vise zabrinjava "gadljivost" prema kapitalu (kakav god on bio, makar i najcistiji) koja se stvara u Srbiji. Zivo me zanima da li je g-din Grdelj ikada radio u privredi, naravno trzisnoj, pa ima iskustvo kako se pravi novac ili je jedan od onih 2 miliona Srba kojima svako ko investira u Srbiju treba da opravda svaki evro koji je i gde zaradio.

Onaj koji misli da drzava treba da bude glavni investitor i poslodavac taj je promasio ne vek, nego i milenijum. Pogotovo kada govorimo o drzavi koja je i tehnicki pred bankrotom i koja ce najverovatnije morati da ili krsi zakon ili ga menja kako bi finansirala budzetski deficit.

Da bi nesto krenulo napred u ovoj drzavi treba svez novac, a svez novac stize jedino ako imate odgovarajuci poslovni ambijent koji garantuje investitoru pravnu sigurnost za ulozeni novac. To bi trebalo da bude glavna uloga drzave u trzisnoj ekonomiji - da kreira ambijent, a ne da ona preuzima na sebe da radi poslove koji po definiciji pripadaju privatnom sektoru (gradnja stanova (osim ako nisu tzv "socijalni"), i drugi oblici real estate development-a, da otvara fabrike koje neminovno na dugi rok prave gubitak koji pokrivaju poreski obveznici i sl...)

Elem, ne aludirajuci ovde konkretno na g-dina Draskovica, pitam se kakvu sliku saljemo potencijalnim investitorima ako i ovo malo kakvih - takvih koje imamo teramo napolje. Priliv stranih investicija u Srbiji je smesan. Pa Crne Gora ce ove godine imati 600 miliona eura investicija (i to joj nije najbolja godina), a daj Boze da Srbija bude imala 2 milijarde, a 10 puta smo veci po svim parametrima, a da ne govorim o kapacitetima...
Jednostavno, Vlada ne zna sta joj je uloga, potpuno su izgubili kompas, igrajuci bestijalni populisticki tango sa ovim narodom, u cilju poziva na bis...

Garfild

pre 12 godina

On ide za Zagreb,a fabrike ostaju.
Fabrike uzmite nazad,ali mene uhvatiti necete.
Molim te Rodjo,povedi brata i snaju.Znas kako je tesko u tudjini bez rodjenog.
Neko od forumasa je pomenuo detalj da su to novci kad je VUK bio na lokalu 90-tih u Beogradu,a ja dodajem i Novog Sada i Nisa i ostalim gradovima,pa je kasnije 2000 na samim izborima Draskovic usao u dil sa Milosevicem,a Djindjic da bi pobedio pokazao prstom da je Vuk pljackao.
Zato je i izgubio kredibilitet i sve moguce lokale.Kasnije 2002 godine na seceranama se ispostavilo da ipak krali zajedno 90-tih,samo ovog puta nisu morali da dele.
Pravilo igre je bilo jednostavno,ko sta uradi 10% plena je njegovo.
Evo primer V.Britanija,Japan,Kanda kako se podnose ostavke,a kod nas?
Molim jednog strpljivog novinara sa b92 da izbroji koliko je bilo ukupno afera od 5 oktobra 2000 do danas?
Koliko je njih uslo u sud i koliko ih je procesuirano?Koliko je njih podnelo ostavku iz moralnih razloga,ja znam za samo dva tkaza i to zbog ministarstva za ljudska i manjinska prava?
Znaci u brojkama,nikako prcentima i po imenu!
Neka bude i feljton u 11 dana za 11 godina?
Ja se nesto ne vucaram po sahranama i grobljima,ali recimo na Mirogoju u aleji velikana nema politicara,samo knjizevnici,slikari,glumci,ljudi koji su znacajni za kulturu.Kod nas?
Onaj od 60 godina vladavine nije imao cast,ali neko od dve i po imao je tu privilegiju,da ne pominjem,ali moram onog od 10%.
I molim novinare da aopste koliko je puta sindjeliceva za 11 godina bila reasvaltirana i njeni prilazi zatvoreni zbog radova???
E zbog toga sam pomenuo aleju velikana i kontinuitet 90-tih.Zbog zahteva brisela.
Policija na osnovno legitimisanje od mene trazi sta radim,cime se bavim,jer u nvcaniku imam dosta novca(gradiliste preko granice),a ne radi svoj posao da hapsi politicare i strpa ih u zatvor,vec kucni pritvor.
A 90% kriminala je sprega familijarna sa Bosnom i Crnom Gorom i tesnim vezama.
Imate na you tube dosta priloga o tvrdnjama i cinjenicima o velicini vlasti i kriminala.Poreklo nasih politicara i tesnim vezama kovori i detalj da se njihovo preslikava i kod nas,dok se narod i gradjani medjusobno glodju ko je bolji i ko je sta uradio.
Retrospektiva NIKO NISTA!!!
OP weba nek obradi i nek sankcionise ono sto podleze,zakonu o informisanju,ali licno ne smatram da sam igde pogresio.
Ovo za secerane i beocinsku cementaru tvrdim is tojim iza nje da svoje akcije nisam mogao da ulozim i da sam odbijen.
Kad sam zvao telefonom,receno je da moje akcije nisu pozeljne i tu je razgovoru bio kraj.
Dakle od 2000 su sve privatizacije bile namestene i ciljane i intenzitet organizovanog kriminala ni jednog trenutka nije bio prekidan,od celog spektra izvrsne i zakonodavne vlasti

vuk legenda

pre 12 godina

... a gde da idu "kmetovi" sto rade za swisslion takovo group, kako li ce ostaviti plate od 17.000 din.? - nemoj rodoljube, pasce im plata na 15.000, pa kako ce kompanija bez tebe?

Reporter

pre 12 godina

Ljudi, jel ste provalili da ovaj covek ima jedno 40 razlicitih fotografija kao sa albuma za grandov CD, sa onim satriranim pogledom ... Za svaki novi clanak o njemu postoji nova studijski snimljena fotka ...

Srđan

pre 12 godina

Pitajte radnike "Mitrosa" iz Sremske Mitrovice šta misle o Rodoljubu Draškoviću! Taj lik je za "sitne pare" kupio fabriku, pa otpustio 800 radnika a na kraju balade se izvukao i otišao - firma je sad u stečaju i neće je niko. A bila je jedna od sremskih giganata, vodeća u jugoslovenskoj mesnoj industriji sa stabilnim izvozom...

Vrščanin

pre 12 godina

Srednji vek je napustio Srbiju. Najbolji proizvod Rodoljuba Draškovića bilo je robovlasništvo u izvornom i kristalno jasnom obliku. A da se nije bavi politikom, apsolutna je neistina. Finansirao je, što je mnogo uticajnije nego da je lajao po malim ekranima i novinama, kao što sada čini. Pa njemu su u upravnim odborima Velja Ilić, Božidar Đelić i mnogi drugi uticajniji od brata Vuka. Gredeljevo mišljenje je naručeno, toga smo se od Draškovića već nagledali. Vrščani se sećaju da je u ovaj bogati grad, pre dvadesetak godina, došao sa dve različite cipele i ofucanim koferom kao jedinom imovinom. Došao je u fabriku VIK, koju je "izmuzao", prepakovao, prisvojio...i upropastio. "Vršačka industrija keksa" je danas zidarska radna jedinica sa par Crnotravaca, a ostalo je Rodoljubovo. Eto početnog kapitala za izmišljenu kompaniju Swisslion koja je registrovana na poštansko sanduče. A šta je sa Zajmom za Srbiju i milionima maraka koje je dobio da na Mokroj Gori izgradi fabriku? A šta je sa prijavama radnika o duplim knjigama, onih radnika koji su te knjige pisali, a koje dokazuju da je kroz povraćaj robe sve prodavao na crno i tako utajio stotine miliona evra poreza ovoj napaćenoj Srbiji? Mnogo se tužioci, u njegovom slučaju, prave neobavešteni. A izbori su sve bliže...

Dejan

pre 12 godina

@ Ne zna za druge delove Swisliona, ali u Mitrosu je problem bio narod koji je navikao da ne radi nista godinama, čovek im je ponudio skroz ok uslove, ali oni su hteli da dobiju zilion plata koje su nastala iz perioda kada on nije bio tu i kada oni nisu nista radili i tako su krenuli strajkovi, cudan smo mi narod, kukamo kad nema posle a jhos vise kad ga ima...
(Ivan, 19. jul 2011 10:29)

Ne znaš ti druškane izgleda ništa o Mitrosu čim tako pričaš. Ti si išao u fabriku pa video da niko ništa nije radio?
Kada je kupio Mitros po kupoprodajnom ugovoru se obavezao da će isplatiti sve dugove za režije i zaostale plate za godinu dana i to ne u punoj vrednosti nego u vrednosti minimalca, što je tad bila plata od 6 hiljada dinara (nije zilion plata i nisu radili ništa zato što im je lokalna samouprava iz ds-a isključila gas, jer lakše je prodati firmu koja ne radi nego koja radi). Pa zato je i kupio fabriku za celih 600 hiljada eura (baš puno), a koliko je fabrika bila u "lošem" stanju kada je počela da radi za mesec dana možete samo da zamislite.
A druga stvar, otuđio je sve lokale i stovarišta po Beogradu, Novom Sadu i ostatku Srbije koja su bila u vlasništvu Mitrosa i prebacio na koncern, pa su sada umesto mesara to slatke kuće. Pa sada ima oglas u jednim novinama u kojima je oglasio prodaju stovarišta u Beogradu od 500 kvadrata. Dobiće više novaca nego što je platio fabriku.
Eto toliko o Mitrosu iz prve ruke.

Milan

pre 12 godina

Ovaj se nakrao, dok mu je Vuk bio ministar. Tada je sa hrvatom, Todoricem, kupovao po Srbiji, sve sto je hteo, od trgovine do proizvodnje. Sade je to gospodo draga, firma pod nazivom IDEA. Sve uz pomoc politike, kakav crni biznis...

Amos

pre 12 godina

Oho, što je drug Gredelj naivan.
Ali ajde, mogu i čitaoci da se pravi naivni i da se igramo da je ovo neki ozbiljan tekst, uprkos ovim napućenim sličicama Rodoljubivim.
Nego, kaže Vuka zanima samo Draža.. a gospođu Danicu? Je l je zanima neki upravni odbor možda?
Vuku svaka čast, on je i zvanično dva puta umro za Srbiju, mada to danas niko ne voli da prizna. Samo zahvaljujući izgleda ličnoj srećnoj zvezdi je i dalje živ, uprkos tome što je DB uvek bila prilično sposobna u izvođenju svojih "informativno-uklanjajućih" akcija.
Ali, da se onakav jedan Rodoljub uzdigne tamo gde jeste, a brat mu je slučajno to što i jeste i gde jeste... teeeeško. A i da se nije brat upleo - g. Rodoljub svakako ima radi čega da se slika, ali u crnoj beloj tehnici.

taba

pre 12 godina

boze, Boze,... Ko sve ne radi i ovom Savetu za@borbu protiv korupcije... Nije ni cudo sto korupcija cveta, sto samo produkuju afere, koje kada dodju na sud, jenostavno i lako budu oborene...
SPO nema nikakvog uticaja? Pa nema, samo bez njihovog ucesca u Vladi ni ona ne bi postojala... I Vuka samo Drza interesuje? A Sjam, a NIS, a...

I sta kaze Grdelj? draskovic se nafatirao pa ide? Ma nemoj? A ti majstore, kao clan jednog vladinog tela, sta si ucinio da sve bude po zakonu i ako jeste sve po zakonu, da taj (koji inace veoma voli da se slika) privrednik ostane u Srbiji, a ako nije da se procesuira?

Vi ste druzina koja ocigledno radi na osnovu dojava, osluskuje javno mnjenje i reaguje samo u onim slucajevima kada zna da ce izaci na naslovnim stranicama novina.

Vi ste gospodo neozbjni u tolikoj merti da Rodoljub sa ovih fotografija izgleda za vas ako predsednik Ustavnog suda...

molim?

pre 12 godina

..." Najverovatnije je našao neki novi interes jer zašto ne bi sada radio u nekoj od drugih država gde je radna snaga jeftina i gde ima veće mogućnosti nego što mu Srbija pruža?" ...

pa gde je to radna snaga jeftinija nego u Srbiji??!!!
ajde ne pričajte gluparije...

Ne razumem

pre 12 godina

Kakva vam je ovo izjava? Radite na osnovu dojave, ili šta?

"Da je bilo zahteva da se bavi biznisom Rodoljuba Draškovića, Savet bi to pitanje otvorio jer se ne plaši da iznese svoj stav ma koliko on bio drugačiji od stava Vlade i tajkuna."

gaara

pre 12 godina

meni je u celoj ovoj priči najzabavnije da gledam njegove umetničko/pozerske fotografije :) svaki put pomislim, to je to, ne može luđe, a onda sutradan novi serijal koji nadmaši prethodni :)

marko

pre 12 godina

Kako bolno i tuzno zvuci vapaj oteranog na jezero u Svajcarskoj. Inace, jako jeftina zemlja, cija valuta samo sto nije propala ovih dana.

600 meleona dolara ulozio? Valjda je sa ovom cifrom svima jasno da covek misli da su ovde sve budale, i da on treba da ih prosvetli narucenim izjavama u medijima.

PrekoDrinski Srbi dodjose nam glave

pre 12 godina

Kakav "vapaj oteranog ili ocepljenog"? Pa on je nas ocepio i oterao fabrike i proizvodnju u tri lepe... Vise nema sta da se uzme pa udara na galamu. On i moze da galami, a sta je sa otpustenim radnicima koji su gradili te uspesne fabrike? Gde oni da galame?

nikolica

pre 12 godina

papir i narod trpe sve! ne iznenađuje kuknjava i izjave mnogih uspešnih ili kontraverznih biznismena kad ih vlast "malo pritisne" ili žrtvuje u cilju ostvarenja svojih interesa. Da su imali poštenja i obraza ne bi ulazili u problematične privatizacije, u saveze s crnim đavolima...
Kako objašnjavaju milione evra na svojim računima u srbiji, zemlji siromašnih i bednih; kako objašnjavaju jahte, dvorce, terevenke i lumpovanja sa belosvetskim "zvezdama i zvezdicama"... Stvorili imperije za godinu dana, drže monopole na život i smrt...
Ma, tezgu na zelenoj pijaci niste mogli zakupiti normalno jer su monopol držali Draškovići, a šta reći za krupnije biznise.

Rene

pre 12 godina

Kakve su ovo ulicne i kvazi analiticke izjave Gredelja i ko ko je uopste taj covek? Prica da je Rodoljub ocepljen, komentarise politiku SPO i Drazu... Malo se savet pogubio, deluje mi da ce i oni da izadju na izbore..

vodoinstalater

pre 12 godina

"Kakav "vapaj oteranog ili ocepljenog"? Pa on je nas ocepio i oterao fabrike i proizvodnju u tri lepe... Vise nema sta da se uzme pa udara na galamu. On i moze da galami, a sta je sa otpustenim radnicima koji su gradili te uspesne fabrike? Gde oni da galame?"
(PrekoDrinski Srbi dodjose nam glave, 19. jul 2011 09:55


Tri puta u XX veku. I Sv. Rat - Gavrilo Princip i rat sa Austrijom zbog Bosne. WWII posle kojeg je stotine hiljada došlo, što sa Brozom, pod oružjem, u vidu VI Ličke, VI Banijske, VIII Bosanske i ostalih "Brigada", što kasnijijih godina u "Vozu bez voznog reda", i na kraju, tokom devdesetih, kada smo opet uvučeni u njihovo "oslobađanje" i u oružane sukobe, a sve se opet završilo TRAJNIM preseljenjem stotina hiljada sa leve na desnu stranu Drine.

Dokle bre više braćo Srbi sa one strane Drine. Ja nemam braće preko Drine, samo da znate. Imam jednog jedinog brata i on je zapalio NA TASMANIJU bežeći od mobilizacije i slanja u kretenoidni rat koji svakako nije niti hteo niti znao čemu služi. Na kraju se pokazalo da je bio u pravu...

pravda

pre 12 godina

Da vidimo koliko je imao kapitala kada je poceo biznis 90-tih i sada kada napusta Srbiju.Ako bira Svajcarsku za zivot i ako ostavlja ulozenih 600 mil dolara ili eura,pa ko je tu lud? Voleo bih i ja tako da budem opljackan i ljutito da odem iz Srbije.Kao Labus iz politike.

SIPA

pre 12 godina

Srbijo i građani Srbije nema ti-vam spasa! prvo su vas posvađali sa onima koji su vam jedini dobro mislili (da zapamtite dok ste živi da su vam jedino dobro želeli su građani nam bivše zemlje a i oni svi su u *****a!!!), pa su vas zadužili što je bio jedan deo cilja, pa su dali mogućnost nakon bačene koske lokalnim lopovima da vas očerupaju u ime zapada, porobili vas za navek ekonomski i sad se spremite da robijate svetskim bankama, domaćim izdajnicima (čitaj tajkunima i političarima koji pomalo drpaju kao vazali zapada i tajkuna)! Nema vam spasa a strašno je to što to velika većina i ne vidite...a ovaj Drašković samo skuplja poene kao i svi ostlai koji se folirajju kako su nevini došli u toj zemlji do bogatstva a nikad dv aminuta rada nisu imali...lista je velika od Miškovića, Beka itd. Malo čitajte šta vam je odavno napisao Arčibald Rajs! Bada znam jer će te i nakon tog čitanja biti slepi kod očiju!!!!

nikolica

pre 12 godina

papir i narod trpe sve! ne iznenađuje kuknjava i izjave mnogih uspešnih ili kontraverznih biznismena kad ih vlast "malo pritisne" ili žrtvuje u cilju ostvarenja svojih interesa. Da su imali poštenja i obraza ne bi ulazili u problematične privatizacije, u saveze s crnim đavolima...
Kako objašnjavaju milione evra na svojim računima u srbiji, zemlji siromašnih i bednih; kako objašnjavaju jahte, dvorce, terevenke i lumpovanja sa belosvetskim "zvezdama i zvezdicama"... Stvorili imperije za godinu dana, drže monopole na život i smrt...
Ma, tezgu na zelenoj pijaci niste mogli zakupiti normalno jer su monopol držali Draškovići, a šta reći za krupnije biznise.

insajder

pre 12 godina

Dtaskovic nije nigde otisao,nalazi se na Zlatiboru,gde sa predstavnicima Meridijan Ing.pregovara oko placana za izvedene radove na.zgradama koje je Presednik bez ijednog jedinpg papira napravio u GM,na mestu gde je bila stamparija Buducnost. Isto tako bih zeleo da kazem da gdin Vukadinovic **** jer ke njemu jos 2001.god predoceno da TAKOVO pripada porodici Milosavljevic i da tu nema sta da trazi. jedino je gdin Presednik,uz pomoc Milutina Prodanovica i D-esesovaca uzeo TAKOVO. Hvala Bogu,svi su tu,zivi su,nece oni nigde,jer nemaju gde.

Sinisa

pre 12 godina

Svi pricaju o korupciji, a zapravo nema volje da se ona suzbije. Ne postoji laksi mehanizam - koliko neko ima, a koliki su mu zvanicni prihodi i rashodi. Pa to lepo uporediti i sve je jasno kao dan...Gospoda koja nam kroje sudbinu, siguran sam, znaju za ovaj sasvim jednostavan mehanizam, ali dok god korumpirani budu odlucivali, nece biti ni borbe protiv korupcije.

Iznevereni

pre 12 godina

Ovaj čovek je isti kao i Beko, Kostić,Drakulić i ostala bratija. Ceo svoj poslovni uspeh gradili su na pljačkanju države Srbije. Sada kada je mečka zakucala i na njihova vrata, oni se prave kako su pošteni i kako im država ne dozvoljava da posluju. Šteta je samo što nije država udarila na sve podjednako, već je ta borba selektivna. I ovaj Drašković, svi znaju da kada bi kupio neku firmu, tukao bi i maltretirao radnike. Prvo je popljačkao društvene firme, stekao kapital i sad izigrava poštenje.Iima vilu na Dedinju sa dva bazena a radnici mu imaju plate u trgovini po 15000-16000 dinara. Nigde ovaj ne ide iz Srbije, njega pravo u apsanu, pa kad odleži sve onda u Hercegovinu neka skuplja kamenje i čuva ovce.

Pak

pre 12 godina

Ako g.Gredelj tvrdi da do pre dve godine niko nije nista znao o poslovima g. Milana Beka onda treba da pod hitno podnese ostavku.Strasno!