Ponedeljak, 02.05.2011.

00:03

Telekom Austrijancima "ispod cene"?

Iako se još uvek čeka saopštavanje odluke o prodaji Telekoma Srbija, spekuliše se da je Austrijancima prodato već 30 odsto kompanije za 840 miliona evra.

Izvor: B92

Telekom Austrijancima "ispod cene"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Ивана

pre 12 godina

Сада се само спекулише, а онда ће да јаве да Телеком продат Аустријанцима.Владајућа коалиција, је продала најпрофитабилнију фирму у Србији.Уништили су нас економски, упропастили су нас.Поднесите оставке, расишите изборе.

Boro

pre 12 godina

Kako Vas gospodo nije sramota da radnike Telekkoma nazivate neradnicima. Pa nije Branko Radujko ni top mensdzment juce izmislio Telekom Srbija. Telekom Srbija su izgradili upravo ti radnici koje vi pljujete. Nije Telekom Srboija ni Sartid ni NIS ni Galenika, nego je najuspesnije preduzece u ovom delu Evrope, UPRAVO ZAHVALJUJUCI SVOJIM RADNICIMA koji su ga gradili decenijama i od koga vam se puni budzet svake godine.
NAZIVATE NERADNICIMA RADNIKE KOJI SU STVORILI NAJUSPESNIJE PREDUZECE, KOLIKO VI NISTA NEZNATE OSIMA DA ARCITE, PRODAJETE, DEMAGOGISETE I LUPATE GLUPOSTI... TREBA JAVNO DA SE IZVINITE SVIM RADNICIMA TELEKOMA, KOJI NIJE PROPALO PREDUZECE KAO Sartid, Zastava, NIS, ...
To sto vlast nije kadra da zaustavi korupciju u arcenju budzeta koji pune upravo ti radnici neradnici Telekoma Srbija nije nas problem ... ajde da prodamo Vladu i da dovedemo nekog ko zna kako se to radi,... BRUKO I SRAMOTO SRPSKA...*****

beka

pre 12 godina

Ko potpiše prodaju treba da ide na doživotnu robiju! Niko ne bi prodao svoju kuću sa ugovorom da mora da plaća kiriju celog života zajedno sa svojim potomcima!

Posmatrač

pre 12 godina

Ne čudi me da običan narod koji, na bilo koji način, zavisi od budžeta (bake i deke, nezaposleni, studenti i đaci, primaoci soc. pomoći...) ne razume potrebu prodaje "Telekoma".
Čudi me da postoje iole obrazovani kojima nije jasno da moramo to da uradimo...
A ima i limitiranih i zlonamernih (SNS i srodne "firme").
Nagradno pitanje: da li bi SNS, SRS, DSS, NS prihvatili prodaju "Telekoma" ako bi im od toga zavisile poslaničke plate i privilegije?

Realan strah

pre 12 godina

Sve i da je ovo javno preduzece otisao ispod cene, to ce se brzo nadoknaditi da ukidanju partijskog drpisanja i na platama "podobnih" koji ce poljubiti ulicu. Samo da (opet) svi poslusnici ne zavrse u Galenici kao u slucaju NIS-a...

gavran

pre 12 godina

Mogu da poskupljuju pretplatu koliko hoce - ja sam otkazao fiksni nakon poslednjem ludackog podizanja pretplate - mogu samo slatko da se nasmejem - a ha ha! A i mobilni cu da prebacim na telenor - norvezani su bar dali dobru cenu...

g4

pre 12 godina

Ja cu promeniti operatera u slucaju da se ova nezakonita radnja realizuje, u nadi da ce se jednog dana povratiti drzavna imovina zbog slabijeg profita onog ko kupi Telekom. Bilo bi sasvim ok da se prodaje Telekom tj. licenca ali ne i infrastruktura. Neko ce morati pred sud, a prodaja proglasi nezakonitom. Obzirom da monopol ostaje, kvalitet usluga se nece znacajnije popraviti a cene ce biti vise cak 5-6 puta.

zeljko

pre 12 godina

5. oktobra ljudi su se borili jer su imali realnu nadu. Sada imamo veliki problem, narod digao ruke i od sebe i od države. Sve je rasprodano, a nije obnovljena tehnološka baza.

objavite ovaj komentar ne može se drugačije reći

pre 12 godina

Ove Matićeve majko moja kao portparol A1. Čuj moći će da biraju paket koji žele!? Pa mogu i sada bivša ministrice i izdajnico ove zemlje!

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

Svaka čast gospodji Olji na sjajnim pitanjima u Utisku nedelje. Gosti su naravno bili odični, a gospodja Dana me oduševila kada je rekla da oni (Nazadnjaci) ne znaju ništa, pa čak ni da štajkuju.

Gospolja Olja je tako dobro postavljala pitanja, kako ih obično postavljaju oni koji ne znaju o čemu se radi, da je sagovornicima omogućila da odgovore i da najblesavijima bude jasno o čemu se radi.

BRAVO OLJA!

dobro ste se nakrali vi za ovih 11 god.

pre 12 godina

Da li je moguće da smo dužni oko 20 milijardi evra, i da nemamo ni jedan pristojni put, železnicu, nova naselja a da nije Belvi od kartona, internet od 1gbs....
Ustvari vi niste prodali Telekom nego ste ga pojelei. Nebuloze koje sam sinoć čuo su zastrašujuće. Pokušavali su da opravdaju ubistvo čoveka kome su davali veštačko disanje, a pri tome da je čovek bio potpuno zdrav, namerno ga zadavili. BALKANSKI ŠPIJUN ubistvo u lovu ne podleže krivičnom zakonu. Tako oni misle da lopovluk i krađa u tranziciji ne podležu krivičnom zakonu.

Više neću da čujem da su Titio i Sloba krivi za sve,...

Marko

pre 12 godina

To se desava dok mi pratimo kvazi izgladnjivanje opozicije. Svi su isti, udruzena banda lopova! Jedni na druge "laju" a zajedno kradu i unistavaju. Ko pomisli da je bilo ko sa nase politicke scene posten, on je ovca za sisanje!

vladas

pre 12 godina

Ova vlast ako je pametna nece ici na prodaju kada je u drustvu ovakva podeljenost. Setite svih politicara koji su doveli svoja drustva u stanje duboke podeljenosti - zavrsili su svoj politicki vek i ostali u istoriji zapisani kao negativni.

Sanja

pre 12 godina

Naravno da se prodaje ispod cene, kada je Šlaf podmazao http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/cuveni_posrednik_u_kupoprodajama_telekomunikacionih_preduzeca.xhtml

Alex

pre 12 godina

Onaj ko kaže da smo "banana država" greši! ... mi nismo nikakva država, mi smo kolonija, više ne postojimo - pola Srbije će ostati ovde i raditi za strance, druga polovina će se iseliti i postaće stranci.

Pittsburgh

pre 12 godina

Je ne znam sto je Jasna Matic uopste i dolazila u Emisiju. Sta god je Olja Beckovic pitala, Jasna Matic je odgovarala sa "ne znam, nisam sigurna, ne mogu sada da se setim" ...Sramota !! .. prosle godine je takodjer ista ta Jasna Matic obecavala da ce u Srbiju doci Pay Pal sistem placanja (trenutno od 230 zemalja u svetu, samo 20 nema Pay Pal, medju kojima je i Srbija). Naravno, ta ista Jasna Matic vise to uopste i ne pominje .. a i da je neko pita, opet bi isto rekla, da se ne seca, da nije bas tako mislila, itd. itd. ali dobro .. .zavrsilaje gradjevinski fakultet, pa je i red da se bavi Telekomunikacijama i IT-em.

Cika Denis

pre 12 godina

Mobtel(50% udela na trzistu Srbije) su prodali Telenoru za bese 1,4 MILIARDE evra? Ovi majstori nam objasnjavaju kako su napravili super posao, a prodali su mobilnu telefoniju Srbije, fixnu telefoniju Srbije, Republike Srpske i Crne Gore!!! Pa uz vas nam stvarno nisu potrebni neprijatelji. Ali dobro, izbori stizu...

Duki

pre 12 godina

Ne sumnjam da je istina. Dakle, ova vlast zaista nema ni obraza ni morala. Potpuno nezakonito, tajno prodaje najprofitabilniju kompaniju u Srbiji! Pa ovo je prevršilo svaku meru! Doduše, moram priznati da i nisam baš iznenađena, jer se od ove lopovske vlasti sve moglo očekivati. U stanju su sve da rasprodaju samo radi svojih interesa. Pod hitno ih treba oterati! Sramno!!!

ogorceni gradjanin

pre 12 godina

ovo je odlican primer kako ova vlada radi iza ledja gradjana,protiv njihovih interesa,a u svoju korist.nemojte samo da ocekujete podrsku na izborima i da se iznenadite kad je ne budete dobili

boki zvezdara

pre 12 godina

izgleda da je pocela rasprodaja imovine svih gradjana, a u svrhu ostanka u udobnim foteljama!nadam se da ce ovo gradjani kazniti na sledecim izborima

marko

pre 12 godina

Jasna Matic je izjavila, da ce fiksni telefon poskupeti. E, a @marko izjavljuje, da ce da odjavi svih svoji 5 fiksnih telefonskih linija. Tako da od njega nece dobiti austrijanci ni zute banke. A usput cu i do kuce na selu, a gde sam platio uvodjenje linije, sa sve banderama, a imam i racun za to, poseci te dve bandere, i pocupati sve kablove. Platio sam, i to je moje. Te finte, kako to pripada vama, a ja platio, spremite za sud, pa da vidimo.

Duca

pre 12 godina

Još jedan dokaz da ova vlast gleda samo svoje lične interese. U stanju su sve da rasprodaju samo da bi napunili svoje džepove. Njih nije briga ni za narod ni za državu. Posledice ćemo opet osetiti svi mi na svojim leđima. Dosta je bilo pljački i rasprodaje države! Zar zakon za njih ne važi? Jednom će svakako morati da snose posledice svega što su učinili. Bolje što pre, dok ne bude kasno!

Igorko

pre 12 godina

Telekom nije prodat ispod cene, zaboravili ste da uracunate provizije i procente za ove na vlasti, malo za Dacica, malo za DS kadrove, kada se to uzme u obzir, austrijanci su dobro platili...

miki lion

pre 12 godina

sve ociglednije postaje da vladajuca koalicija ne raspisuje izbore jer zeli prvo da ispod zita rasproda sve sto moze ,a onda sa parama finansijskih obveznika u rukama, na izborima gradjanima servira pricu o boljem sutra koje dolazi ako oni pobede!
nece vam i ovaj put proci

nevernik

pre 12 godina

ne verujem ovoj prici uopste,nisu ovi iz vlade neznalice,oni su samo gramzivi i korumpirani,a telekom je odavno prodat,sad traze model kako da naplate

Ludi milojko

pre 12 godina

Hajmo ovako: Telekom je prodat za 840 mil Evrica 30%, sto znaci da je njegova vrednost 2.800 mil. Evrica!! Ako se od tog iznosa odbije 800 miliona koji su "investirani" u RS i CG dobije se iznos od ravno 2 mld E!! U tu sumu je uracunata fiksna, mobilna internet, IPTV infrastrukura!! Mobtel je prodat za preko 1,5 mld E ili nesto manje 0,5 mld E. Iz ovoga se moze izvesti zakljucak da je kompletna fiksna telefonija, internet, IPTV, infrastrukutra prodata za manje od 500 mil. Ovi "vlastodrsci" jure Karica zato sto je navodno "opljackao" drzavu, a od prodaje njegove kompanije su bili dobri oko 1,3 Mld Evra, a da istovremeno nista drzava nije ulozila osim "prava" da radi ( tj. licence) dok je cela drzava pocev od 1945 d0 danas 66 godina "narodne pare"ulagala u PTT i samo da su godisnje ulagali bar 100 miliona Evra to je 6,6 Mld!! Postovani citaoci sada procenite sami koj ovde LOPOV!!
PS nije mi namera bila da branim Karica nego ovi su mnogo velika BANDA!!! Nadam se da ce "moderatori" objaviti ovaj komentar!!!!

nikola vasic

pre 12 godina

Rasprodaje se sve vrednosti koje bi trebale da ostanu mi od toga ubiramo prohode to nam donosi novac a ne uzima ga a mi ga ipak tako olako dajemo ispod cene

ivana mikic

pre 12 godina

Telekom ima vecu vrednost od sadasnje cene ne treba se sada prodati treba se sacekati pravi trenutak kada ce moci da se dobije odgovarajuca cena za njega

bonka

pre 12 godina

Koliko kosta monopol na trzistu ako je ovako niska cena svi investitoru ce pohrliti u nasu zemlju mi prodajemo blago i pored toga dajemo jos i pravo na monopol

violeta m

pre 12 godina

Kako je moguce da najuspesnija kompanije vredi toliko malo koliko ce vlasnik dobiti stvarne vrednosti da li ona vredi vise nego sto je cena da mislim da vredi

marijana86

pre 12 godina

Da li se Austrijancima dozvoljava monopol na nasem trzistu nije li to vracanje u proslost kada su nam puna usta vece konkurencije?

Milan

pre 12 godina

Naravno da su ga prodali kad su se trudili iz sve snage da ga prodaju pod bilo kakvim uslovima. Ko zna kakve su to sve kombinacije ugovorene uz tu prodaju, to će građani da saznaju narednih godina. Dobro, i pored protivljenja dela javnosti i građana, vlast se drznula da uradi tako nešto jer para više nije bilo. Sad će te pare da odu u nečije privatne džepove i tekuće preživljavanje a onda ćemo opet za 7-9 meseci da gledamo šta ćemo sledeće da prodamo. Pošto zemlja nema privredu od koje bi živela, sad se živi na kreditima i prodaji imovine pa je realno očekivati da već sada mora da se smišlja šta sledeće treba da se proda kako bi se preživelo (elektrodistribucija sa infrastrukturom, vodovod sa infrastrukturom, preduzeca za puteve sa infrastrukturom...). Sta reći osim banana država.

milosp

pre 12 godina

Telekom se prodaje ispod minimalne cene kako je to moguce to je preduzece koje je najuspesnije u nasoj zemlji a prodaje se po vrlo niskoj ceni

milivojen

pre 12 godina

Kako sme da se Telkom proda ispod minimalne propisane cene nije li to krsenje odluka ivlade koja je propisala minimalnu cenu ispod koje se nece prodavat

Ozbiljan kupac

pre 12 godina

Ja sam kupac.Dajem 100 evra za srpsku Vladu.Znam da sam preplatio,ali drugih kupaca nema.Kad mogu da posaljem autobus po njih?

cc

pre 12 godina

vec se znat da je prodat....

poskuoice pretplata

odpustanje


kome to dobro?

ko prodaje korumpirano...

pod istim uslovima i JA bi kupio

voja

pre 12 godina

Neverovatno, koliko mutnih radnji, koliko bezobrazluka, od strane "žutih", na čelu sa Tadićem, samo da obezbede bolji rejting pred izbore.
A za interes Srbije, baš ih zabole...
Ćorka mora da radi, kad - tad.

Sofronije

pre 12 godina

Ma dajte im ga na poklon šta se cenjkate, zar je prvi put da nekome nešto poklonite, ZAMISLITE da nam od toga zavisi dali upošte možemo u EU.

Vuk

pre 12 godina

Ako ovako bezobzirno prodaju nas Telekom, trebali bi da blokiramo centar grada dok vlada ne podnese ostavku. Kakvi strajkovi gladju, kakvi bakraci, ovo su ozbiljne stvari. Ne samo ova privatizacija, nego celokupna ekonomska politika koju nam namecu ovi neoliberalni ekonomisti.

Urbaniak

pre 12 godina

Kako ne shvatate da je za gradjane Srbije nebitno da li je 800 miliona ili 8 milijardi eura za 30% ili 50% ili 100% nekog drzavnog preduzeca, jer ni centa necete videti od tih para. Sve ce biti spiskano I raskrcmljeno kao I do sada… Samo vam bacaju kosku da je glodjete… Svako cudo tri dana. Jel neko zna koliko je i kome Miskovic platio poreza na dobit stecenu prodajom preduzeca koje je svojevremeno “uredno” pribavio? Nemata pojma, I ne zanima vas vise jer sada je telekom aktuealan, sutra ce biti nesto trece itd. u nedogled… Neko kaze izbori? Ahahaha… Izbori za sledecu rundu zamlacivanja I otimacine…

voja

pre 12 godina

Neverovatno, koliko mutnih radnji, koliko bezobrazluka, od strane "žutih", na čelu sa Tadićem, samo da obezbede bolji rejting pred izbore.
A za interes Srbije, baš ih zabole...
Ćorka mora da radi, kad - tad.

objavite ovaj komentar ne može se drugačije reći

pre 12 godina

Ove Matićeve majko moja kao portparol A1. Čuj moći će da biraju paket koji žele!? Pa mogu i sada bivša ministrice i izdajnico ove zemlje!

dobro ste se nakrali vi za ovih 11 god.

pre 12 godina

Da li je moguće da smo dužni oko 20 milijardi evra, i da nemamo ni jedan pristojni put, železnicu, nova naselja a da nije Belvi od kartona, internet od 1gbs....
Ustvari vi niste prodali Telekom nego ste ga pojelei. Nebuloze koje sam sinoć čuo su zastrašujuće. Pokušavali su da opravdaju ubistvo čoveka kome su davali veštačko disanje, a pri tome da je čovek bio potpuno zdrav, namerno ga zadavili. BALKANSKI ŠPIJUN ubistvo u lovu ne podleže krivičnom zakonu. Tako oni misle da lopovluk i krađa u tranziciji ne podležu krivičnom zakonu.

Više neću da čujem da su Titio i Sloba krivi za sve,...

Alex

pre 12 godina

Onaj ko kaže da smo "banana država" greši! ... mi nismo nikakva država, mi smo kolonija, više ne postojimo - pola Srbije će ostati ovde i raditi za strance, druga polovina će se iseliti i postaće stranci.

zeljko

pre 12 godina

5. oktobra ljudi su se borili jer su imali realnu nadu. Sada imamo veliki problem, narod digao ruke i od sebe i od države. Sve je rasprodano, a nije obnovljena tehnološka baza.

Cika Denis

pre 12 godina

Mobtel(50% udela na trzistu Srbije) su prodali Telenoru za bese 1,4 MILIARDE evra? Ovi majstori nam objasnjavaju kako su napravili super posao, a prodali su mobilnu telefoniju Srbije, fixnu telefoniju Srbije, Republike Srpske i Crne Gore!!! Pa uz vas nam stvarno nisu potrebni neprijatelji. Ali dobro, izbori stizu...

Ludi milojko

pre 12 godina

Hajmo ovako: Telekom je prodat za 840 mil Evrica 30%, sto znaci da je njegova vrednost 2.800 mil. Evrica!! Ako se od tog iznosa odbije 800 miliona koji su "investirani" u RS i CG dobije se iznos od ravno 2 mld E!! U tu sumu je uracunata fiksna, mobilna internet, IPTV infrastrukura!! Mobtel je prodat za preko 1,5 mld E ili nesto manje 0,5 mld E. Iz ovoga se moze izvesti zakljucak da je kompletna fiksna telefonija, internet, IPTV, infrastrukutra prodata za manje od 500 mil. Ovi "vlastodrsci" jure Karica zato sto je navodno "opljackao" drzavu, a od prodaje njegove kompanije su bili dobri oko 1,3 Mld Evra, a da istovremeno nista drzava nije ulozila osim "prava" da radi ( tj. licence) dok je cela drzava pocev od 1945 d0 danas 66 godina "narodne pare"ulagala u PTT i samo da su godisnje ulagali bar 100 miliona Evra to je 6,6 Mld!! Postovani citaoci sada procenite sami koj ovde LOPOV!!
PS nije mi namera bila da branim Karica nego ovi su mnogo velika BANDA!!! Nadam se da ce "moderatori" objaviti ovaj komentar!!!!

gavran

pre 12 godina

Mogu da poskupljuju pretplatu koliko hoce - ja sam otkazao fiksni nakon poslednjem ludackog podizanja pretplate - mogu samo slatko da se nasmejem - a ha ha! A i mobilni cu da prebacim na telenor - norvezani su bar dali dobru cenu...

boki zvezdara

pre 12 godina

izgleda da je pocela rasprodaja imovine svih gradjana, a u svrhu ostanka u udobnim foteljama!nadam se da ce ovo gradjani kazniti na sledecim izborima

Pittsburgh

pre 12 godina

Je ne znam sto je Jasna Matic uopste i dolazila u Emisiju. Sta god je Olja Beckovic pitala, Jasna Matic je odgovarala sa "ne znam, nisam sigurna, ne mogu sada da se setim" ...Sramota !! .. prosle godine je takodjer ista ta Jasna Matic obecavala da ce u Srbiju doci Pay Pal sistem placanja (trenutno od 230 zemalja u svetu, samo 20 nema Pay Pal, medju kojima je i Srbija). Naravno, ta ista Jasna Matic vise to uopste i ne pominje .. a i da je neko pita, opet bi isto rekla, da se ne seca, da nije bas tako mislila, itd. itd. ali dobro .. .zavrsilaje gradjevinski fakultet, pa je i red da se bavi Telekomunikacijama i IT-em.

Vuk

pre 12 godina

Ako ovako bezobzirno prodaju nas Telekom, trebali bi da blokiramo centar grada dok vlada ne podnese ostavku. Kakvi strajkovi gladju, kakvi bakraci, ovo su ozbiljne stvari. Ne samo ova privatizacija, nego celokupna ekonomska politika koju nam namecu ovi neoliberalni ekonomisti.

miki lion

pre 12 godina

sve ociglednije postaje da vladajuca koalicija ne raspisuje izbore jer zeli prvo da ispod zita rasproda sve sto moze ,a onda sa parama finansijskih obveznika u rukama, na izborima gradjanima servira pricu o boljem sutra koje dolazi ako oni pobede!
nece vam i ovaj put proci

vladas

pre 12 godina

Ova vlast ako je pametna nece ici na prodaju kada je u drustvu ovakva podeljenost. Setite svih politicara koji su doveli svoja drustva u stanje duboke podeljenosti - zavrsili su svoj politicki vek i ostali u istoriji zapisani kao negativni.

ogorceni gradjanin

pre 12 godina

ovo je odlican primer kako ova vlada radi iza ledja gradjana,protiv njihovih interesa,a u svoju korist.nemojte samo da ocekujete podrsku na izborima i da se iznenadite kad je ne budete dobili

Ozbiljan kupac

pre 12 godina

Ja sam kupac.Dajem 100 evra za srpsku Vladu.Znam da sam preplatio,ali drugih kupaca nema.Kad mogu da posaljem autobus po njih?

Igorko

pre 12 godina

Telekom nije prodat ispod cene, zaboravili ste da uracunate provizije i procente za ove na vlasti, malo za Dacica, malo za DS kadrove, kada se to uzme u obzir, austrijanci su dobro platili...

Sanja

pre 12 godina

Naravno da se prodaje ispod cene, kada je Šlaf podmazao http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/cuveni_posrednik_u_kupoprodajama_telekomunikacionih_preduzeca.xhtml

g4

pre 12 godina

Ja cu promeniti operatera u slucaju da se ova nezakonita radnja realizuje, u nadi da ce se jednog dana povratiti drzavna imovina zbog slabijeg profita onog ko kupi Telekom. Bilo bi sasvim ok da se prodaje Telekom tj. licenca ali ne i infrastruktura. Neko ce morati pred sud, a prodaja proglasi nezakonitom. Obzirom da monopol ostaje, kvalitet usluga se nece znacajnije popraviti a cene ce biti vise cak 5-6 puta.

Boro

pre 12 godina

Kako Vas gospodo nije sramota da radnike Telekkoma nazivate neradnicima. Pa nije Branko Radujko ni top mensdzment juce izmislio Telekom Srbija. Telekom Srbija su izgradili upravo ti radnici koje vi pljujete. Nije Telekom Srboija ni Sartid ni NIS ni Galenika, nego je najuspesnije preduzece u ovom delu Evrope, UPRAVO ZAHVALJUJUCI SVOJIM RADNICIMA koji su ga gradili decenijama i od koga vam se puni budzet svake godine.
NAZIVATE NERADNICIMA RADNIKE KOJI SU STVORILI NAJUSPESNIJE PREDUZECE, KOLIKO VI NISTA NEZNATE OSIMA DA ARCITE, PRODAJETE, DEMAGOGISETE I LUPATE GLUPOSTI... TREBA JAVNO DA SE IZVINITE SVIM RADNICIMA TELEKOMA, KOJI NIJE PROPALO PREDUZECE KAO Sartid, Zastava, NIS, ...
To sto vlast nije kadra da zaustavi korupciju u arcenju budzeta koji pune upravo ti radnici neradnici Telekoma Srbija nije nas problem ... ajde da prodamo Vladu i da dovedemo nekog ko zna kako se to radi,... BRUKO I SRAMOTO SRPSKA...*****

Duki

pre 12 godina

Ne sumnjam da je istina. Dakle, ova vlast zaista nema ni obraza ni morala. Potpuno nezakonito, tajno prodaje najprofitabilniju kompaniju u Srbiji! Pa ovo je prevršilo svaku meru! Doduše, moram priznati da i nisam baš iznenađena, jer se od ove lopovske vlasti sve moglo očekivati. U stanju su sve da rasprodaju samo radi svojih interesa. Pod hitno ih treba oterati! Sramno!!!

Realan strah

pre 12 godina

Sve i da je ovo javno preduzece otisao ispod cene, to ce se brzo nadoknaditi da ukidanju partijskog drpisanja i na platama "podobnih" koji ce poljubiti ulicu. Samo da (opet) svi poslusnici ne zavrse u Galenici kao u slucaju NIS-a...

nevernik

pre 12 godina

ne verujem ovoj prici uopste,nisu ovi iz vlade neznalice,oni su samo gramzivi i korumpirani,a telekom je odavno prodat,sad traze model kako da naplate

marijana86

pre 12 godina

Da li se Austrijancima dozvoljava monopol na nasem trzistu nije li to vracanje u proslost kada su nam puna usta vece konkurencije?

marko

pre 12 godina

Jasna Matic je izjavila, da ce fiksni telefon poskupeti. E, a @marko izjavljuje, da ce da odjavi svih svoji 5 fiksnih telefonskih linija. Tako da od njega nece dobiti austrijanci ni zute banke. A usput cu i do kuce na selu, a gde sam platio uvodjenje linije, sa sve banderama, a imam i racun za to, poseci te dve bandere, i pocupati sve kablove. Platio sam, i to je moje. Te finte, kako to pripada vama, a ja platio, spremite za sud, pa da vidimo.

beka

pre 12 godina

Ko potpiše prodaju treba da ide na doživotnu robiju! Niko ne bi prodao svoju kuću sa ugovorom da mora da plaća kiriju celog života zajedno sa svojim potomcima!

cc

pre 12 godina

vec se znat da je prodat....

poskuoice pretplata

odpustanje


kome to dobro?

ko prodaje korumpirano...

pod istim uslovima i JA bi kupio

Duca

pre 12 godina

Još jedan dokaz da ova vlast gleda samo svoje lične interese. U stanju su sve da rasprodaju samo da bi napunili svoje džepove. Njih nije briga ni za narod ni za državu. Posledice ćemo opet osetiti svi mi na svojim leđima. Dosta je bilo pljački i rasprodaje države! Zar zakon za njih ne važi? Jednom će svakako morati da snose posledice svega što su učinili. Bolje što pre, dok ne bude kasno!

Milan

pre 12 godina

Naravno da su ga prodali kad su se trudili iz sve snage da ga prodaju pod bilo kakvim uslovima. Ko zna kakve su to sve kombinacije ugovorene uz tu prodaju, to će građani da saznaju narednih godina. Dobro, i pored protivljenja dela javnosti i građana, vlast se drznula da uradi tako nešto jer para više nije bilo. Sad će te pare da odu u nečije privatne džepove i tekuće preživljavanje a onda ćemo opet za 7-9 meseci da gledamo šta ćemo sledeće da prodamo. Pošto zemlja nema privredu od koje bi živela, sad se živi na kreditima i prodaji imovine pa je realno očekivati da već sada mora da se smišlja šta sledeće treba da se proda kako bi se preživelo (elektrodistribucija sa infrastrukturom, vodovod sa infrastrukturom, preduzeca za puteve sa infrastrukturom...). Sta reći osim banana država.

nikola vasic

pre 12 godina

Rasprodaje se sve vrednosti koje bi trebale da ostanu mi od toga ubiramo prohode to nam donosi novac a ne uzima ga a mi ga ipak tako olako dajemo ispod cene

milosp

pre 12 godina

Telekom se prodaje ispod minimalne cene kako je to moguce to je preduzece koje je najuspesnije u nasoj zemlji a prodaje se po vrlo niskoj ceni

ivana mikic

pre 12 godina

Telekom ima vecu vrednost od sadasnje cene ne treba se sada prodati treba se sacekati pravi trenutak kada ce moci da se dobije odgovarajuca cena za njega

bonka

pre 12 godina

Koliko kosta monopol na trzistu ako je ovako niska cena svi investitoru ce pohrliti u nasu zemlju mi prodajemo blago i pored toga dajemo jos i pravo na monopol

Urbaniak

pre 12 godina

Kako ne shvatate da je za gradjane Srbije nebitno da li je 800 miliona ili 8 milijardi eura za 30% ili 50% ili 100% nekog drzavnog preduzeca, jer ni centa necete videti od tih para. Sve ce biti spiskano I raskrcmljeno kao I do sada… Samo vam bacaju kosku da je glodjete… Svako cudo tri dana. Jel neko zna koliko je i kome Miskovic platio poreza na dobit stecenu prodajom preduzeca koje je svojevremeno “uredno” pribavio? Nemata pojma, I ne zanima vas vise jer sada je telekom aktuealan, sutra ce biti nesto trece itd. u nedogled… Neko kaze izbori? Ahahaha… Izbori za sledecu rundu zamlacivanja I otimacine…

violeta m

pre 12 godina

Kako je moguce da najuspesnija kompanije vredi toliko malo koliko ce vlasnik dobiti stvarne vrednosti da li ona vredi vise nego sto je cena da mislim da vredi

milivojen

pre 12 godina

Kako sme da se Telkom proda ispod minimalne propisane cene nije li to krsenje odluka ivlade koja je propisala minimalnu cenu ispod koje se nece prodavat

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

Svaka čast gospodji Olji na sjajnim pitanjima u Utisku nedelje. Gosti su naravno bili odični, a gospodja Dana me oduševila kada je rekla da oni (Nazadnjaci) ne znaju ništa, pa čak ni da štajkuju.

Gospolja Olja je tako dobro postavljala pitanja, kako ih obično postavljaju oni koji ne znaju o čemu se radi, da je sagovornicima omogućila da odgovore i da najblesavijima bude jasno o čemu se radi.

BRAVO OLJA!

Posmatrač

pre 12 godina

Ne čudi me da običan narod koji, na bilo koji način, zavisi od budžeta (bake i deke, nezaposleni, studenti i đaci, primaoci soc. pomoći...) ne razume potrebu prodaje "Telekoma".
Čudi me da postoje iole obrazovani kojima nije jasno da moramo to da uradimo...
A ima i limitiranih i zlonamernih (SNS i srodne "firme").
Nagradno pitanje: da li bi SNS, SRS, DSS, NS prihvatili prodaju "Telekoma" ako bi im od toga zavisile poslaničke plate i privilegije?

Sofronije

pre 12 godina

Ma dajte im ga na poklon šta se cenjkate, zar je prvi put da nekome nešto poklonite, ZAMISLITE da nam od toga zavisi dali upošte možemo u EU.

Marko

pre 12 godina

To se desava dok mi pratimo kvazi izgladnjivanje opozicije. Svi su isti, udruzena banda lopova! Jedni na druge "laju" a zajedno kradu i unistavaju. Ko pomisli da je bilo ko sa nase politicke scene posten, on je ovca za sisanje!

Ивана

pre 12 godina

Сада се само спекулише, а онда ће да јаве да Телеком продат Аустријанцима.Владајућа коалиција, је продала најпрофитабилнију фирму у Србији.Уништили су нас економски, упропастили су нас.Поднесите оставке, расишите изборе.

Posmatrač

pre 12 godina

Ne čudi me da običan narod koji, na bilo koji način, zavisi od budžeta (bake i deke, nezaposleni, studenti i đaci, primaoci soc. pomoći...) ne razume potrebu prodaje "Telekoma".
Čudi me da postoje iole obrazovani kojima nije jasno da moramo to da uradimo...
A ima i limitiranih i zlonamernih (SNS i srodne "firme").
Nagradno pitanje: da li bi SNS, SRS, DSS, NS prihvatili prodaju "Telekoma" ako bi im od toga zavisile poslaničke plate i privilegije?

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

Svaka čast gospodji Olji na sjajnim pitanjima u Utisku nedelje. Gosti su naravno bili odični, a gospodja Dana me oduševila kada je rekla da oni (Nazadnjaci) ne znaju ništa, pa čak ni da štajkuju.

Gospolja Olja je tako dobro postavljala pitanja, kako ih obično postavljaju oni koji ne znaju o čemu se radi, da je sagovornicima omogućila da odgovore i da najblesavijima bude jasno o čemu se radi.

BRAVO OLJA!

objavite ovaj komentar ne može se drugačije reći

pre 12 godina

Ove Matićeve majko moja kao portparol A1. Čuj moći će da biraju paket koji žele!? Pa mogu i sada bivša ministrice i izdajnico ove zemlje!

Boro

pre 12 godina

Kako Vas gospodo nije sramota da radnike Telekkoma nazivate neradnicima. Pa nije Branko Radujko ni top mensdzment juce izmislio Telekom Srbija. Telekom Srbija su izgradili upravo ti radnici koje vi pljujete. Nije Telekom Srboija ni Sartid ni NIS ni Galenika, nego je najuspesnije preduzece u ovom delu Evrope, UPRAVO ZAHVALJUJUCI SVOJIM RADNICIMA koji su ga gradili decenijama i od koga vam se puni budzet svake godine.
NAZIVATE NERADNICIMA RADNIKE KOJI SU STVORILI NAJUSPESNIJE PREDUZECE, KOLIKO VI NISTA NEZNATE OSIMA DA ARCITE, PRODAJETE, DEMAGOGISETE I LUPATE GLUPOSTI... TREBA JAVNO DA SE IZVINITE SVIM RADNICIMA TELEKOMA, KOJI NIJE PROPALO PREDUZECE KAO Sartid, Zastava, NIS, ...
To sto vlast nije kadra da zaustavi korupciju u arcenju budzeta koji pune upravo ti radnici neradnici Telekoma Srbija nije nas problem ... ajde da prodamo Vladu i da dovedemo nekog ko zna kako se to radi,... BRUKO I SRAMOTO SRPSKA...*****

Sofronije

pre 12 godina

Ma dajte im ga na poklon šta se cenjkate, zar je prvi put da nekome nešto poklonite, ZAMISLITE da nam od toga zavisi dali upošte možemo u EU.

Ludi milojko

pre 12 godina

Hajmo ovako: Telekom je prodat za 840 mil Evrica 30%, sto znaci da je njegova vrednost 2.800 mil. Evrica!! Ako se od tog iznosa odbije 800 miliona koji su "investirani" u RS i CG dobije se iznos od ravno 2 mld E!! U tu sumu je uracunata fiksna, mobilna internet, IPTV infrastrukura!! Mobtel je prodat za preko 1,5 mld E ili nesto manje 0,5 mld E. Iz ovoga se moze izvesti zakljucak da je kompletna fiksna telefonija, internet, IPTV, infrastrukutra prodata za manje od 500 mil. Ovi "vlastodrsci" jure Karica zato sto je navodno "opljackao" drzavu, a od prodaje njegove kompanije su bili dobri oko 1,3 Mld Evra, a da istovremeno nista drzava nije ulozila osim "prava" da radi ( tj. licence) dok je cela drzava pocev od 1945 d0 danas 66 godina "narodne pare"ulagala u PTT i samo da su godisnje ulagali bar 100 miliona Evra to je 6,6 Mld!! Postovani citaoci sada procenite sami koj ovde LOPOV!!
PS nije mi namera bila da branim Karica nego ovi su mnogo velika BANDA!!! Nadam se da ce "moderatori" objaviti ovaj komentar!!!!

vladas

pre 12 godina

Ova vlast ako je pametna nece ici na prodaju kada je u drustvu ovakva podeljenost. Setite svih politicara koji su doveli svoja drustva u stanje duboke podeljenosti - zavrsili su svoj politicki vek i ostali u istoriji zapisani kao negativni.

zeljko

pre 12 godina

5. oktobra ljudi su se borili jer su imali realnu nadu. Sada imamo veliki problem, narod digao ruke i od sebe i od države. Sve je rasprodano, a nije obnovljena tehnološka baza.

gavran

pre 12 godina

Mogu da poskupljuju pretplatu koliko hoce - ja sam otkazao fiksni nakon poslednjem ludackog podizanja pretplate - mogu samo slatko da se nasmejem - a ha ha! A i mobilni cu da prebacim na telenor - norvezani su bar dali dobru cenu...

voja

pre 12 godina

Neverovatno, koliko mutnih radnji, koliko bezobrazluka, od strane "žutih", na čelu sa Tadićem, samo da obezbede bolji rejting pred izbore.
A za interes Srbije, baš ih zabole...
Ćorka mora da radi, kad - tad.

ogorceni gradjanin

pre 12 godina

ovo je odlican primer kako ova vlada radi iza ledja gradjana,protiv njihovih interesa,a u svoju korist.nemojte samo da ocekujete podrsku na izborima i da se iznenadite kad je ne budete dobili

Igorko

pre 12 godina

Telekom nije prodat ispod cene, zaboravili ste da uracunate provizije i procente za ove na vlasti, malo za Dacica, malo za DS kadrove, kada se to uzme u obzir, austrijanci su dobro platili...

dobro ste se nakrali vi za ovih 11 god.

pre 12 godina

Da li je moguće da smo dužni oko 20 milijardi evra, i da nemamo ni jedan pristojni put, železnicu, nova naselja a da nije Belvi od kartona, internet od 1gbs....
Ustvari vi niste prodali Telekom nego ste ga pojelei. Nebuloze koje sam sinoć čuo su zastrašujuće. Pokušavali su da opravdaju ubistvo čoveka kome su davali veštačko disanje, a pri tome da je čovek bio potpuno zdrav, namerno ga zadavili. BALKANSKI ŠPIJUN ubistvo u lovu ne podleže krivičnom zakonu. Tako oni misle da lopovluk i krađa u tranziciji ne podležu krivičnom zakonu.

Više neću da čujem da su Titio i Sloba krivi za sve,...

g4

pre 12 godina

Ja cu promeniti operatera u slucaju da se ova nezakonita radnja realizuje, u nadi da ce se jednog dana povratiti drzavna imovina zbog slabijeg profita onog ko kupi Telekom. Bilo bi sasvim ok da se prodaje Telekom tj. licenca ali ne i infrastruktura. Neko ce morati pred sud, a prodaja proglasi nezakonitom. Obzirom da monopol ostaje, kvalitet usluga se nece znacajnije popraviti a cene ce biti vise cak 5-6 puta.

beka

pre 12 godina

Ko potpiše prodaju treba da ide na doživotnu robiju! Niko ne bi prodao svoju kuću sa ugovorom da mora da plaća kiriju celog života zajedno sa svojim potomcima!

cc

pre 12 godina

vec se znat da je prodat....

poskuoice pretplata

odpustanje


kome to dobro?

ko prodaje korumpirano...

pod istim uslovima i JA bi kupio

milivojen

pre 12 godina

Kako sme da se Telkom proda ispod minimalne propisane cene nije li to krsenje odluka ivlade koja je propisala minimalnu cenu ispod koje se nece prodavat

Duki

pre 12 godina

Ne sumnjam da je istina. Dakle, ova vlast zaista nema ni obraza ni morala. Potpuno nezakonito, tajno prodaje najprofitabilniju kompaniju u Srbiji! Pa ovo je prevršilo svaku meru! Doduše, moram priznati da i nisam baš iznenađena, jer se od ove lopovske vlasti sve moglo očekivati. U stanju su sve da rasprodaju samo radi svojih interesa. Pod hitno ih treba oterati! Sramno!!!

Cika Denis

pre 12 godina

Mobtel(50% udela na trzistu Srbije) su prodali Telenoru za bese 1,4 MILIARDE evra? Ovi majstori nam objasnjavaju kako su napravili super posao, a prodali su mobilnu telefoniju Srbije, fixnu telefoniju Srbije, Republike Srpske i Crne Gore!!! Pa uz vas nam stvarno nisu potrebni neprijatelji. Ali dobro, izbori stizu...

Realan strah

pre 12 godina

Sve i da je ovo javno preduzece otisao ispod cene, to ce se brzo nadoknaditi da ukidanju partijskog drpisanja i na platama "podobnih" koji ce poljubiti ulicu. Samo da (opet) svi poslusnici ne zavrse u Galenici kao u slucaju NIS-a...

Urbaniak

pre 12 godina

Kako ne shvatate da je za gradjane Srbije nebitno da li je 800 miliona ili 8 milijardi eura za 30% ili 50% ili 100% nekog drzavnog preduzeca, jer ni centa necete videti od tih para. Sve ce biti spiskano I raskrcmljeno kao I do sada… Samo vam bacaju kosku da je glodjete… Svako cudo tri dana. Jel neko zna koliko je i kome Miskovic platio poreza na dobit stecenu prodajom preduzeca koje je svojevremeno “uredno” pribavio? Nemata pojma, I ne zanima vas vise jer sada je telekom aktuealan, sutra ce biti nesto trece itd. u nedogled… Neko kaze izbori? Ahahaha… Izbori za sledecu rundu zamlacivanja I otimacine…

Vuk

pre 12 godina

Ako ovako bezobzirno prodaju nas Telekom, trebali bi da blokiramo centar grada dok vlada ne podnese ostavku. Kakvi strajkovi gladju, kakvi bakraci, ovo su ozbiljne stvari. Ne samo ova privatizacija, nego celokupna ekonomska politika koju nam namecu ovi neoliberalni ekonomisti.

Ozbiljan kupac

pre 12 godina

Ja sam kupac.Dajem 100 evra za srpsku Vladu.Znam da sam preplatio,ali drugih kupaca nema.Kad mogu da posaljem autobus po njih?

Milan

pre 12 godina

Naravno da su ga prodali kad su se trudili iz sve snage da ga prodaju pod bilo kakvim uslovima. Ko zna kakve su to sve kombinacije ugovorene uz tu prodaju, to će građani da saznaju narednih godina. Dobro, i pored protivljenja dela javnosti i građana, vlast se drznula da uradi tako nešto jer para više nije bilo. Sad će te pare da odu u nečije privatne džepove i tekuće preživljavanje a onda ćemo opet za 7-9 meseci da gledamo šta ćemo sledeće da prodamo. Pošto zemlja nema privredu od koje bi živela, sad se živi na kreditima i prodaji imovine pa je realno očekivati da već sada mora da se smišlja šta sledeće treba da se proda kako bi se preživelo (elektrodistribucija sa infrastrukturom, vodovod sa infrastrukturom, preduzeca za puteve sa infrastrukturom...). Sta reći osim banana država.

nikola vasic

pre 12 godina

Rasprodaje se sve vrednosti koje bi trebale da ostanu mi od toga ubiramo prohode to nam donosi novac a ne uzima ga a mi ga ipak tako olako dajemo ispod cene

milosp

pre 12 godina

Telekom se prodaje ispod minimalne cene kako je to moguce to je preduzece koje je najuspesnije u nasoj zemlji a prodaje se po vrlo niskoj ceni

violeta m

pre 12 godina

Kako je moguce da najuspesnija kompanije vredi toliko malo koliko ce vlasnik dobiti stvarne vrednosti da li ona vredi vise nego sto je cena da mislim da vredi

ivana mikic

pre 12 godina

Telekom ima vecu vrednost od sadasnje cene ne treba se sada prodati treba se sacekati pravi trenutak kada ce moci da se dobije odgovarajuca cena za njega

marijana86

pre 12 godina

Da li se Austrijancima dozvoljava monopol na nasem trzistu nije li to vracanje u proslost kada su nam puna usta vece konkurencije?

bonka

pre 12 godina

Koliko kosta monopol na trzistu ako je ovako niska cena svi investitoru ce pohrliti u nasu zemlju mi prodajemo blago i pored toga dajemo jos i pravo na monopol

marko

pre 12 godina

Jasna Matic je izjavila, da ce fiksni telefon poskupeti. E, a @marko izjavljuje, da ce da odjavi svih svoji 5 fiksnih telefonskih linija. Tako da od njega nece dobiti austrijanci ni zute banke. A usput cu i do kuce na selu, a gde sam platio uvodjenje linije, sa sve banderama, a imam i racun za to, poseci te dve bandere, i pocupati sve kablove. Platio sam, i to je moje. Te finte, kako to pripada vama, a ja platio, spremite za sud, pa da vidimo.

miki lion

pre 12 godina

sve ociglednije postaje da vladajuca koalicija ne raspisuje izbore jer zeli prvo da ispod zita rasproda sve sto moze ,a onda sa parama finansijskih obveznika u rukama, na izborima gradjanima servira pricu o boljem sutra koje dolazi ako oni pobede!
nece vam i ovaj put proci

nevernik

pre 12 godina

ne verujem ovoj prici uopste,nisu ovi iz vlade neznalice,oni su samo gramzivi i korumpirani,a telekom je odavno prodat,sad traze model kako da naplate

Duca

pre 12 godina

Još jedan dokaz da ova vlast gleda samo svoje lične interese. U stanju su sve da rasprodaju samo da bi napunili svoje džepove. Njih nije briga ni za narod ni za državu. Posledice ćemo opet osetiti svi mi na svojim leđima. Dosta je bilo pljački i rasprodaje države! Zar zakon za njih ne važi? Jednom će svakako morati da snose posledice svega što su učinili. Bolje što pre, dok ne bude kasno!

boki zvezdara

pre 12 godina

izgleda da je pocela rasprodaja imovine svih gradjana, a u svrhu ostanka u udobnim foteljama!nadam se da ce ovo gradjani kazniti na sledecim izborima

Pittsburgh

pre 12 godina

Je ne znam sto je Jasna Matic uopste i dolazila u Emisiju. Sta god je Olja Beckovic pitala, Jasna Matic je odgovarala sa "ne znam, nisam sigurna, ne mogu sada da se setim" ...Sramota !! .. prosle godine je takodjer ista ta Jasna Matic obecavala da ce u Srbiju doci Pay Pal sistem placanja (trenutno od 230 zemalja u svetu, samo 20 nema Pay Pal, medju kojima je i Srbija). Naravno, ta ista Jasna Matic vise to uopste i ne pominje .. a i da je neko pita, opet bi isto rekla, da se ne seca, da nije bas tako mislila, itd. itd. ali dobro .. .zavrsilaje gradjevinski fakultet, pa je i red da se bavi Telekomunikacijama i IT-em.

Sanja

pre 12 godina

Naravno da se prodaje ispod cene, kada je Šlaf podmazao http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/cuveni_posrednik_u_kupoprodajama_telekomunikacionih_preduzeca.xhtml

Alex

pre 12 godina

Onaj ko kaže da smo "banana država" greši! ... mi nismo nikakva država, mi smo kolonija, više ne postojimo - pola Srbije će ostati ovde i raditi za strance, druga polovina će se iseliti i postaće stranci.

Marko

pre 12 godina

To se desava dok mi pratimo kvazi izgladnjivanje opozicije. Svi su isti, udruzena banda lopova! Jedni na druge "laju" a zajedno kradu i unistavaju. Ko pomisli da je bilo ko sa nase politicke scene posten, on je ovca za sisanje!

Ивана

pre 12 godina

Сада се само спекулише, а онда ће да јаве да Телеком продат Аустријанцима.Владајућа коалиција, је продала најпрофитабилнију фирму у Србији.Уништили су нас економски, упропастили су нас.Поднесите оставке, расишите изборе.