Subota, 30.04.2011.

00:10

Đilas: Ovde nema mnogo zadovoljnih

Ne znam skoro nikoga ko je u Srbiji zadovoljan, kaže zamenik predsednika Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: Politika

Ðilas: Ovde nema mnogo zadovoljnih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

211 Komentari

Sortiraj po:

Makijaveli

pre 12 godina

Jao bre! Kako brani sebe okrivljujuci druge. Nemoj slucajno foteljica da mu izmrda. Sad se svi nesto prave pametni, priblizavaju se izbori... Svi da kupe kartu za Sibir i u neki rudnik na -40, pa posle neka daju izjave. Unistili su nas totalno, ostali su samo prazni zidovi. Gospodine lasDji, primaj platu 150 eura u porodici sa dva studenta, pa tad daj komentar...

Ивана

pre 12 godina

Има много не задовољних, није крив само министар за инфраструктуру који гради 20 година Коридор десет.Крива је и власт која подржава такве малверзације.Ђилас ни ти ништа бољи градиш најскупљи мост на свету.Поднесите оставке, распишите изборе.

Vuk

pre 12 godina

Da je narod pametan,
bio bi zadovoljan.

Posto je narod glup,
mora biti nezadovoljan.

Trece,nema.

Ostaje,jednog lepog dana,
da se narod odglupi,
pa ce polako biti i zadovoljniji...

Do tad,
bice uvek onih,veoma zadovoljnih,dok je narod glup...

Ako se uporedimo sa ostalima u evropi,
trenutno smo najgluplji narod u evropi,a pri vrhu u svetu.

Blago se nama.

Дарко

pre 12 godina

Наравно да је мало задовољних у Србији, Земљи коју су демократе толико опустошиле и довеле до ивице пропасти. Резултати њиховог дугогодишњег рада су јасно видљиви: близу два милиона незапослених, криминал и корупција на сваком кораку, понижени грађани и Држава, потпуно одустајање од борбе за Косово и метохију итд. У таквој осиромашеној Земљи задовољни су само они који су бар на неки начин повезани са странкама владајуће коалиције, а који су своју имовну стекли управо на рачун обичних грађана.

zz

pre 12 godina

Kako kaze Djilas, glasati kom se vise veruje. Ja pratim malo sa strane obecanja i diskusije vladajuce vlade i oposizije, nisam od nikog cula neki program. Mozda to kod nes ne treba, mi smo najpametniji, mozemo dosta da izdrzimo, a na kraju krajeva uvek cemo naci krivca. U 'demokratskim' zemljama obecava se dosta pred izboze i daju programi, i bogami ako se vidi da nisu ispunjeni, ti isti politicari budu kaznjeni na sledecin izborima najkasnije ako jos i ne pre. Izlaza nema, napravljeno je da nekog od tih nesposobnih morate izabrati, i mozete cekati da dodje opet neki pametan, pa da ga ubijete, ili da pljujete po njemu kao sto ste radili, kada vam je bilo receno da mora da se radi i da se jedno vreme podnesu zrtve. E sada imate sta imate, ali bar imate svakog dana ako ne solidan posao i sve sto treba normalnom coveku imate besplatne komedije (bile bi stvarno smesne da nije sve zalosno)
E kad bi hteli opet tutci da dodju bilo bi nam bolje verujte

sonja

pre 12 godina

Stanje nije blistavo, ali bice jos crnje ako ova nesrecna opozicija preuzme kormilo nakon sledecih izbora. Nakon politickog harakirija koji je nedavno izvrsila Stiropor partija, mislim da bi svakome trebalo biti jasno da je DS jedini pametan izbor.

danica

pre 12 godina

Bez obzira na sve slabosti na koje Djilas ukazuje, Demokratska stranka i dalje ima najvise mogucnosti da unapredi stanje u drustvu. Ono sto je potrebno su brze reforme i brze reagovanje na propuste pojedinih ministara, kao i cesce kadrovske promene.

sofija

pre 12 godina

Djilas je dao vrlo realnu ocenu stanja iz koje proistice to da se vidi da je raspolozenje vecine biraca negativno, ali to opet ne znaci da ce poverenje sutra biti pretezno na strani opozicije. I kod dela tih nezadovoljnih gradjana postoji jako uverenje da sadasnja opozicija nema kapacitet da napravi sustinske preokrete.

ana

pre 12 godina

Postoje biraci koji su nezadovoljni, ali ce ponoviti svoj izbor, jer veruju da demokrate mogu bolje od onoga sto su prikazali u prethodne 2 godine.

Саша

pre 12 godina

Успешан градоначелник се мери по томе колика је његова заоставштина Београду након његовог мандата. Сабирајући и одузимајући,мало тога иде у корист господина Ђиласа. Зашто? Па зато што на месту градоначелника не сме да постоји страначка сујета и препуцавање са политичким противницима! Градоначелник мора бити исти за све грађане,без обзира где је која странка на власти у општини. Ако постоји неки вид реваншизма,само зато што је у некој општини противничка странка на власти,ту онда престаје функција градоначелника и постаје се искључиво партијски функционер са осветољубивим намерама. Чиме су заслужили становници Алтине онаква понижавања када падну кише? Шта је то што они плаћају сваког месеца на комуналним рачунима? Зар под ставком ''канализација'' се не подразумева да то и постоји!? Зашто им се сада прети од стране ЈП ''водовод и канализација'' ? Да ли само зато што је у свако градско предузеће постављен по један радикал са задужењем да загорчава живот Земунцима? Зашто господине Ђилас?

Mackan

pre 12 godina

I tako, kazem ja koleginici (koja je inace office assistant, a radimo u istoj kancelariji u Becu)kako je u Srbiji prosecna plata 350 Eur, a ona mi na to kaze da je pre 20 godina njena prva plata iznosila 500 Eur!!!

crna guja

pre 12 godina

predlazem Brankici da snimi INSIDER o enormnom bogacenju preko noci Djilasa,Saper,Krstica i ostalih "idola" ove vladajuce garniture,jer su izgleda u ovoj zemlji jedino oni zadovoljni

crna guja

pre 12 godina

predlazem Brankici da snimi INSIDER o enormnom bogacenju preko noci Djilasa,Saper,Krstica i ostalih "idola" ove vladajuce garniture,jer su izgleda u ovoj zemlji jedino oni zadovoljni

Igor

pre 12 godina

Nas mentalitet je takav,da imamo i 1000evra prosecnu platu,bili bi svi nezadovoljni.Takodje,niko se vise ne seca hiperinflacije,plate od 5 maraka,benzina na flasu,ratova,i ostalih pratecih elemenata tog divno razdoblja.
E,sada,kapiram da nije savrseno,a nikada i nece biti,ali da li neko misli stvrano da kada/ako/ dodje Toma i Vucic,sve sa Karicem i bivsim julovcima,da ce odmah da poceti med i mleko da tecu Srbijom?

Pamtisa

pre 12 godina

Cisto da podsetim posto se ovde pojedini citaoci ppzivaju kako je Beograd izgledao pre deset godina ili pre 5. oktobra da je Beograd kao i skoro sva lokalna vlast po Srbiji u rukama istih ljudi kao i danas jos od 1996. godine. U Beogradu je koliko se secam prvi gradonacelnik posle izbora 1996.g bio Zoran Djindjic, a sa tog mesta ga je smenio SPO i radikali zbog sumnje u pronevere gradskih para. Ako gresim neka neko iznese kako je bilo. Od 1996. godine je doslo do prave destrukcije (beo)gradskog jezgra, neleganlim ili neplanskim nadgradnjama, proterivanjem pod prisilom iz lokala starih zanatlija (moji dobri prijatelji su na taj nacin izgubili lokal), poklanjanjem gradskog zemljista kroz razne marifetluke srpskim i belosvetskim tajkunima i slicno. Znaci, ako se neko poziva na stanje Beograda od pre (iako je pre 1996.g. najuspesniji gradonacelnik bio Nebojsa Covic) neka taj period prosiri na 15 godina ili neka kaze nisu dobro radili Djindjic, klan Draskovica, Bogdanovic, a sada je nastala epoha gradske "renesanse!?!?" pod Djilasom. Ostalo je stvar finansijske policije, poreske policije i svih drugih istraznih organa, kao i na kraju suda.

konzervativac

pre 12 godina

Samo radi informacije,a to je da danas od 27 zemalja clanica EU,samo 5 imaju socijaldemokratsku vlast!!!Vreme je za smenu zuti!!!

gavran

pre 12 godina

Sta sad treba svi da placemo sto ce DS izgubiti vlast u svim centralnim beogradskim opstinama - sto se inace nije desilo od uvodjena visepartijskog sistema - dragi dragane - mi smo prosto prisiljeni da glasamo protiv vas iz ciste odbrane, nakon ovog monstroznog poreza na imovinu, kada biste vi - ne daj boze - opet u beogradu bili na vlasti poceli biste da nam ulazite u stanove, da nas samarate dok ne kazemo gde smo sakrili poslednji bezvredni evric koji je pametnom monetarnom politikom dosao na nivo 1 evro za jedan dinar, mi moramo da glasamo protiv vas, na stranu sto cemo to sa zadovoljstvom uraditi, zato sto je sledeca stepenica vase vladavine da pocnete fizicki da nas istrebljujete

mary

pre 12 godina

upamtite"Gospodo"Narodu nemoze biti bolje dok se tako vodi politika i ekonomija semlje,dok postoje politicari, menadzeri,analiticari,strucnjaci,eksperti....,a neznaju kako se lift pokrece a kamoli privreda.Svi hoce da budu budzetlije,da se zovu radnici da kao prosveta u godini rade 93 radna dana sa punim fondom casova,da politicar ubedjuje narod da On kao radi a ova lepa Srbija od svih njih i stranih konsultanaka dovedena odnosno vec je uveliko BANKROT drzava.Kad u Beogradu u proizvodnji radi samo 13,500 proizvodnih radnika a pola Srbije je u Beogradu,a pola naroda iz unutrasnjosti tumara po svetu za parce hleba vi se sepurite da znate kako se radi.Molimo Vas samo se sklonite da Vas negledamo jer stvarno nista neznate da radite.MORA DA SE RADI 25 SATI DNEVNO DA BI SRBIJA BILA MESTO GDE MOZE DA SE ZIVI,DA NAM SE DIVNA I PAMETNA DECA VRATE U ZEMLJU DA RADE A VI SE SKLANJAJE JER SVAKI VAS DAN JE SAHRANA ZA SRBIJU>

Miki

pre 12 godina

Pa zar i ti nisi zadovoljan. Malo ti što si monopolista na reklamni prostor, što si zakupio reklamni prostor na RTS-u do 2014, što narodu nudiš "genijalne" proizvode u vidu rialti šou-a, što si za 10 godina od golje postao buržuj. Tako je to nikad vam nije dosta, uostalom da ste skromni ne bi se ni gurali u politiku.

Obavešten

pre 12 godina

Za reči Đilasa odavno me .... Ali sam oduševljen da se B92 vratio svojim korenima i pustio ovoliki broj negativnih komentara. Bravo za urednika sajta!!! Neko je spomenuo pauk. Pa evo šta kažu stručnjaci, prof. Milan Vujanić (inače član DS od osnivanja) je milion puta izjavio da ne postoje nikakvi saobraćajni razlozi da se odnose vozila koja ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja. Ako su pogrešno parkirali - lepo im se samo okači kazna za pogrešno parkiranje. Ali ne, to mladim tajkunima iz DS-a nije dovoljno, nego su uveli reket pa čovek mora da plati kaznu i za odnošenje. E sad u celoj toj situaciji je najzanimljivije što je bivši direktor Parking Servisa Živorad Anđelković unapređen u pomoćnika gradonačelnika!!! Prethodno se dokazao kao jedan od kadrova DS-a koji vodio politiku KK Crvena Zvezda u koju je ubacio milione iz svog Parking Servisa. I šta se na kraju desilo? KK Zvezda je u gubitku 9 miliona evra i na pragu ispadanja iz prve lige!!! E to je Đilasov kadar.
Drugo, svi stručnjaci znaju da Beogradu nije potreban nikakav metro. To je toliko skupo da je apsolutno neisplativo!!! Jeftinije bi nam bilo da lansiramo čoveka na mesec. Ali to je politika "brzog" ulaska Srbije u EU koju po cenu svih nas sprovodi DS. Da bi Nemci dali saglasnost na neki papirić, poklonićemo im Telekom (i Austrijancima). Za francuski glas izmislićemo neki metro od par milijardi evra koji će naši unuci da otplaćuju. Italijane odobrovoljavamo nekim poklonima za parkove elektro-vetrenjača i naravno poklanjanjem srpskog automobilskog tržišta jer Fijat 3 godine ne plaća carinu a automobili se proizvode na robotskoj liniji koju je platila Zastava!!! Belgijance su odobrovoljili pritiskanjem Miškovića da im proda Maxi. Za Sloveniju (i Gorenje - nemoralna pomoć od 10.000 evra po novozaposlenom radniku) smo odavno kolonija. Imperiji su poklonili železaru i srpsko tržište duvanskih proizvoda. Dalje ne bih da nabrajam.
Pošto će se javiti neobavešteni po pitanju metroa, samo ću reći da Nemci poslednjih pet godina razvijaju hibridne autobuse (malo idu na struju malo na gas) i to je ubedljivo najjeftini vid transporta u gradovima!!! E kad smo kod autobusa na metan, da li se sećate da je pok. Bogdanović dobio jedne izbore na toj priči, kao Beograd će pročistiti vazduh kad uvedu te autobuse. Što Đilas koji se diči Bogdanovićem nije taj posao završio? Jer investicija u prepravku autobusa i pumpu za metan se otplaćuje u roku od šest meseci, jer je metan 4 puta jeftiniji od dizela a hiljadu puta čistiji. Verovatno ima neka "kombinacija" a preko hiljadu autobusa dnevno potroši tone i tone.

Razocaran do bola

pre 12 godina

Ajde ako smes objavi usvojenu ponudu Porr-a za most, da vidi malo nasa propala operativa po kojim cenama radi firma iz Austrije !

Jovan

pre 12 godina

Za zaboravne: ovaj dziber je dosao na mesto gradonacelnika partijskim nagodbama i prevarama, a ne na izborima. Covek sumnjive proslosti i neizvesne buducnosti. Nazalost, nije jedini takav u vrhu drzave i DS.

Sokobanjac

pre 12 godina

Iz porodicnih razloga prinudjen sam da zivim u inostranstvu , imam 83 godine , ali budno pratim zivot u nasoj , sada , Srbijici .Procitao sam sve komentare i smucilo mi se koliko je kratko pamcenje nasg naroda ! Zaboravili su ko je bio koalicioni partner u vladi Milosevica , kada su nas gusili sankcijama , opustosili privredu ,bombardovali i ubijali "nepodobne" , i u cemu su dvadesetogodisnji koreni sadasnje bede . Sudeci po komentarima , zaboravljeno je sta je sve "obnovitelj" obecao da ce uraditi za vreme svog sadasnjeg mandata !!! Neka Gospodin Mrkonjic izadje "na crtu" i izbilansira Obecano - uradjeno . Znam samo da se za vreme svog obnoviteljskog rada nakon bombardovanja galamdziski reklamirao , istovremeno upropascujuci gradjevinsku privredu naredjujuci im sta moraju da urade , i to sve o " svojoj hrani i dzebani" , tj ne placajuci im uradjeno . Dozvolite mi da ocenim da je Djilas odlican domacin i na funkciji i vlastitom zivotu Da je vise takvih , nasa ojadjena zemlja bi se brze izvlacila iz krize i bilo bi manje siromastva i bede . Uostalom , rezultati govore i o jednoj i o drugoj licnosti !

milan

pre 12 godina

shvatam da ljudi kritikuju politiku vlast ali mislim da je petar komentarisao pauk u beogradu kaže skupo odnošenje pa druže nemoj parkirati gde stigneš pa te pauk neće nositi. vaš je problem što ne možete da se naviknete da nema parkiranja gde kome padne napamet i da kada ste odlučili da siđete sa svoje planine morate prihvatiti život u gradu

mrs bre

pre 12 godina

Evo ga opet ovaj, postao je dosadan kao onaj Dulic.Da mu pojasnim stvari.Preko 90 % gradjana Beograda koji su do sada bili redovni ds glasaci posle drasticnog uvecanja poreza na imovinu vise nikada u svom zivotu nece glasati za DS na celu sa Botom i Didom i njihovim poltronima, ali nikada, ova jeftina demagogija im nece pomoci, kandidatura im nece pomoci jer niko vise ne veruje u tu pricu o njoj.Da imaju imalo obraza otisli bi sami, ali ove lopovcine su se toliko slepile sa foteljom da ih jedino motkama mozemo oterati.
Nikada vise DS!!

gradjevinac u izbeglistvu u dalekoj Arabiji

pre 12 godina

@mile s, 30. april 2011 19:35
Kanalizacija i asvalt je resena kupovinom nekretnine i u cenu je uracunata i infrastuktura kao sastavni deo.
Te bubrege koje prodajete vi sa drganom djilasom kod nas nece proci.
Asvalt se radi bez podloge,oa ni 6 meseci nemoze da opstane.
Slazem se da sindjeliceva na 6 meseci se zatvara zbog nekavih radova, no i dalje nije poznato ko to placa i finansira?
To ovi sto nece da plate legalizaciju(vecina nema odakle) jer su divljacki gradili u proseku 140kv/m nije moj problem.
Kad je gradio u njivama, morao je znati da ce ici na poljski,a ne na kanalizaciju.
Kad pocnete da trabunjate tako, avioni ,kamione, vi kao da ne postoje ljudi kojima to vredja zdrav razum i da nisu skolovani za to.
Nisam clan ni jedne partije, jer je parijska knjizica samo za **** ljude i one koji hoce da obuku odelo i kravatu,pri tom nisu svesni da su cirkusanti

krstivoje

pre 12 godina

Gradonacelnik je u pravu,OVDE zbilja ima MALO zadovoljnih,zadovoljni su uglavnom onih desetak kriminalaca iz zmijskog gnezda na dedinju koje je evropa javno proglasila da su opljackali srbiju,tu su jos poneki monopolisti koji drze SVE minutaze u javnim servisima i medijima u svom dzepu,ONDA vajni experti koji su posrkali narodnu krv u KOLUBARI,po evropi vajni savetnici cerupaju oko 4 milijarde eura na javnim nabavkama godisnje x 11- godina,moglo bi tu jos dosta da se nabraja jer po evropi ovde je opljackano za 11- godina preko 200-milijardi eura,ZNACI SPISAK ZADOVOLJNIH NIJE BAS TAKO MALI,ali zato preko 7- miliona gradjana je oglodano do gole koze i gladuje svakodnevno,naravno da mora da se dogode izbori koliko JUCE,ne zbog formalnosti,TO NIKAKO,izbori moraju doneti totalno demontiranje ovog talibanskog parti-tajkunskog nacina vladavine kojim je narod okovan kao roblje I U TOME NAM MORA POMOCI EVROPA.Uvazeni gradonacelnik ovakvim obracanjem potvrdjuje inace stav vlastodrzaca kad je narod u pitanju DA SIT GLADNOM NEVERUJE,to nije nista novo za ovih 11- godina.

ljubo

pre 12 godina

Kad Vi gos. Djilas konacno tvrdite da je sitacija u zemlji losa; a to je ocigledna cinjenica onda raspisite izbore na svim nivoima od predsednickih do opstinskih i da pokusamo da izaberemo nove ljude koji bar nesto mogu da rese u ovoj ojadjenoj zemlji od Vase strane.

Boba

pre 12 godina

Sramota me je od sebe same što nisam imala hrabrosti da napustim zemlju u kojoj sam se rodila i odem negde daleko, jer mislim da manje boli kada ste negde pridošlica pa ste građanin drugog reda i niko Vas ne poštuje, NEGO OVA PONIŽENJA KOJA DOŽIVLJAVAM SLUŠAJUĆI I SLUŽEĆI OVIM POLITIČKIM LICEMERIMA!

Nemanja

pre 12 godina

Ни Дачић није задовољан. Од нове године само је недељу дана провео у Америци.

Ди је ту правда? xD

!

pre 12 godina

"Zato program ove države treba da bude kako da građani imaju plate 30 odsto veće."

Frustrirajuce, frustrirajuce, frustrijace!
A sta su ovih 10 godina radili ? Bavili se ekoloskim problemima ? Pravili vetrenjace mozda ? Pa naravno da vec 10, recimo DESET godina pokusavaju da "gradjani imaju plate 30 odsto vece", ali Vi gos. Djilas niste, prosto, niste i sposobni da to i ostvarite.
Dakle, prekinite da zamagljujete prostu cinjenicu!

Aleksandar

pre 12 godina

Grdno gresis sinak, taj avion ti nikada nece poleteti.
Osoba za koju cu glasati sam ja, za moje prijatelje. A jedina osoba za koju cu glasati na drzavnom nivou, je osoba koja pre glasanja nam je donela plate minimum 300 odsto vece od sadasnjeg minimalca (oko 20000 dinara), osoba koja je stala na put "pravdi za Urosa", svim kriminalcima i korumpiranim ljudima. I to stala odmah na pocetku, koja je krenula punom parom da cisti ovu drzavu od debila.

ccc....

pre 12 godina

"Ne razumem ljude koji svakoga ko zna da napravi pare privatno i te svoje sposobnosti stavi u sluzbu gradjana nazivaju tajkunom"...pa ko je mogao u ovim vremenima da napravi pare, a normalno je da kada ih imaš, poželiš da stekneš i moć kroz politiku. Pioniri pišu za svoje političare.

Tamara

pre 12 godina

Neki komentarisu, dok drugi stvaraju vesti... Svih vas 147, ili koliko vec, ukljucujuci i mene, hajde da, umesto sto se bavimo bacanjem senke da bilo sta konstruktivno uradjeno u gradu i zemlji, zaista se potrudimo da budemo realni, toliko da shvatimo da treba da radimo. Je l' treba drugi posao da nam izmisli? Ako da, onda hajde da isposnicki buljimo u stiropor...

Пеђа

pre 12 godina

Како волим ове новокомпоноване богаташе (зар то није Ђилас?), како брине о незадовољству и тешком животу "раје". Ђиласе, Ђиласе, ниси ти ништа бољи од свих осталих. Боже,чиме смо заслужили да се ређају ******* на власти. Где су нам очи ?

cvelebg

pre 12 godina

samo vi oćutite,
u svakom slučaju nikad više za vas zbog:

vlade sa sps-om
miškovića
gazele (od 60.000.000€)
mosta (500.000.000€)
ulja, šećera, brašna...
struje, komunalija...
tablica,saobraćajnih,pasoša,nalepnica...
poreza
akciza
uredbi
komunalnih policajaca u sluzbi jedne firme (gsb)
...

ih mogao bih do sutra,
sram vas bilo

Anonimus

pre 12 godina

Drvosek,nemoj da nas farbas,znamo mi takve cvecke kao sto si ti.

Ako te ovaj narod izglasa za premijera na sledecim izborima ugasili smo.

DzoniKG

pre 12 godina

Ne znam da li ovi placeni stranacki vojnici kapiraju koliko su jadni i smesni?Sto je najgore oni su ti koji ce poput ovog vecitog studenta novopecenog tajkuna da vladaju ovom zemljom..samo je bitno da se sto vise uvlace.CItajuci komentare imam utisak da sam u zoni sumraka i da u ovoj zemlji zive roboti a ne ljudi koji imaju mozak.

Radovan

pre 12 godina

(Beogradski matorac, 30. april 2011 09:08)

Što se tiče platnog prometa, DELTA duguje svojim dobavljačima u Srbiji oko 300 miliona EVRA, a slovenački TUŠ oko 700 miliona EVRA.

Na vuka povika, a lisica pojede grožđe.

aleksa

pre 12 godina

ne zanima me plata nego standard.... gori nam je od albanaca. Sramota za DS. Sumnjam da ce radikal(n)i ista bolje... problem lezi u sistemu vrednosti i korupciji goroj od centralnoafrickih zemalja. Svi su lopovi.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Д. Ђилас очигедно прича удварачко предизборну причу,
па ће мој коментар бити предизборни:
*****
Како да гласам?
Имам двије могућности:
- да гласачки листу диагонално прецртам, доле им свима опсујем и у кутију..
- да галасам са неку ромску странку, као моје лично признање, што тај напаћени народ проживи (и још преживљава) са нама Србима.

Marko

pre 12 godina

Gospodin Djilas uvek govori I radio no sto misli. Otvoreno predlaze svoje predloge za nasu bolju situaciju I javno govori o svojim stavovima I namerama. Jedini je uspeo da u skorije vreme Beogradu podari bolji izgled I bolje uslove za zivot I zato cenim ovog coveka jer dok drugi samo pricaju on vredno radi.

Predrag

pre 12 godina

Sve ste veci demagog.

Ako zelite dobro Srbiji,vasoj partiji i sebi, prozovite konacno nekog i iz vasih redova.

Ili mozda ne znate /ili ne zelite da znate/ kakve ste ljude postavili po gradovima sirom Srbije.

Siguran sam da znate.

Skupo ce te to platiti na izborima.

Gradimir

pre 12 godina

Čitam ove komentare...ma nema nam ravnim kao narodu! Ništa ljudima nije slađe nego da sasuju drvlje i kamenje na nekoga ko radi i ko je nešto napravio! Ma slađe im je i to nego leba da jedu!

mile s

pre 12 godina

Naravno da nisu zadovoljni jer sve podrazumevaju, gledaju samo da li mogu vise ili manje da trose. Koga sada je uopste briga sto nema guzve u prevozu, sto skoro sve ulice imaju asfalt, sto svi imaju mnogo bolja kola, sto srbija ima 9 miliona korisnika mobilnih telefona itd.. Pa naravno da je pao standard ! A gde nije? Pa budzet grada je za trecinu manji a sve funkcionise kako treba? Pa hocete jos metro i kanalizaciju u celom Beogradu ali da neplatimo! Hocete stalan, siguran posao i 800 evra platu pa cete da budete zadovoljni ali i jos da budem sef i malo radim! Koji su vasi zivotni uspesi kada ovako lepo znate da relativizujete stvari! Nova srpska ideologija treba da bude rezultati, kazna i motivacija! Ali nasim ljudima i smetaju sposobnio ljudi koji imaju rezultate jer su vecina nesposobnjakovici i mesetari! Ovoj zemlji i treba Vucic i Toma, drugacije i nezasluzujemo! Svajcarski standard a bugarski zivotni stavovi i navike! p.s kao i vecina ostalih komentatora organizovanih iz SNS omladine vi niste na proslim izborima glasali za Djilasa vec za SRS, malo ste se zbunili

Zare

pre 12 godina

Verujem ovdasnjoj vlasti u Srbiji i verujem da se bore za poboljsanje standarda nas gradjanja. Do sada sam mogao da primetim promene na bolje, sve sto je obecano to je i ispunjeno.

deni

pre 12 godina

Ovde se radi o obmani i skupljanju poena na sledecim izborima.Da obrazlozim,nema sumnje da je gos.Djilas ucinio mnogo za Beograd ali se postavlja pitanje zasto se on kao clan jedne politicke partije ne zalaze za obracun i kaznjavanje mafijasa koji su opljackali drustvo.Nikada nisam cuo,ne samo od njega vec ni od vodecih politicara da se jasno izjasnjavaju po tom najvaznijem pitanju(nije kosovo najvaznije).Sve sto je doticni uradio nije platio iz svog dzepa,takodje bih veoma voleo videti njegovu finansijsku situaciju koja je sigurno na zavidnom nivou.Nema narod nista od necijeg razumevanja kada ga ti razumno i potkradaju.Dakle narode "paznja opasnost"inace ti sledi nastavak bedne stvarnosti.Ljudi koji hoce dobro svome narodu najpre rasciste sa onima koji mu otimaju od usta,a ovi sto se preobrazuju,menjaju imena stranki ili osnivaju nove imaju samo jedan cilj...dobar zivot na grbaci jadnoga naroda i za to su spremni na sva obecanja i manipulacije.

Umoran od cutnje

pre 12 godina

Dragane, nemoj da cutis, svako normalan vidi da si pokrenuo stvari.
Izgleda da je ovde generalno pravilo da svako normalan cuti i stidi se.
Nadam se da se neces zadrzati na mestu gradonacelnika, treba biti ambiciozniji,konacno da glas na izborima ode u prave ruke, ako vredi uopste glasati.
Iz trenutne konstalacije jedino ovog coveka mogu da vidim na mestu buduceg premijera.

maki

pre 12 godina

informišite se malo šta znači prosek i prosečna plata pa onda razmatrajte izjavu o prosečnoj plati od 350e. Djilas je rekao da je prosečna plata 350 e a da mnogi primaju i mnogo manje. Nije ni čudo što ovaj narod ne zna šta znači prosek kad se informiše na Pinku.

Zare

pre 12 godina

Verujem ovdasnjoj vlasti u Srbiji i verujem da se bore za poboljsanje standarda nas gradjanja. Do sada sam mogao da primetim promene na bolje, sve sto je obecano to je i ispunjeno.

M

pre 12 godina

U Bgd-u imate preko 1000, sto gradskih sto opstinskih odbornika, kvazi-politicara, koji sisaju krv gradjanima, a Djilas nema ideju kako da organizuje grad u modernu svetsku metropolu. Bgd-ska politikantsko-administrativna-policijska organizacija unistava grad i ne dozvoljava mu da se razvija onako kako bi trebalo. Ako mislite da je jedan most, nekoliko vrtica, jedna ulica i par parkova uspeh onda i niste za bolje. Samo da napomenem da jedan New York ima ukupno 51, a Chicago 50 odbornika.

Biljana

pre 12 godina

Ne pratim ja politiku niti me to zanima, samo pratim ono sto se desava. I slobodno mogu da kazem da od svih njih jedino ovaj Djilas nesto konkretno i radi. Naravno da nije sjajno ali uvek moze bolje i vise da se radi. On se makar zaista trudi i radi za svoj grad i sugradjane. I sigurna sam da, ma kad bili izbori, Djilas osvaja Bgd.

marre

pre 12 godina

ne vidim šta je čovek pogrešno rekao... Milutin Mrkonjić ne radi dobro a nije izgubio poziciju.. živa istina. Čovek govori samo istinu, bez obzira kome ona smeta, pa makar to bila i njegova mama! A istina ume da zaboli, stvarno... :D

Arijana

pre 12 godina

Slazem se da u nasoj zemlji nema mnogo zadovoljnih, ali takodje se slazem da se u ovoj zemlji danas mnogo bolje zivi nego pre 10 godina, da danas mogu da putujem po svetu uz pasos ove drzave i to sa svojom prosecnom platom, da sebi mogu da priustim mnogo vise.

Jordanka

pre 12 godina

Djilas je krenuo nekim jako, jako, cudnim putem za jednog politicara, govori istinu, radi svoj posao, podseca me na nekog koga vise nema....

Acko

pre 12 godina

Zeleo bih da se zahvalim gospodinu Djilasu za:

-nove vrtice i one renovirane,
-besplatnu vestacku oplodnju,
-dopunu plate trudnicama i porodiljama,
-pruzenu novcanu pomoc vaterpolistima, teniserima, studentima, mladim sportistima...(izvinite, ne mogu svih da se setim),
-nove autobuse,
-rekonstruisani Bulevar,
-most na Adi,
-besplatne knjige djacima,
-socijalnu pomoc romima i najstarijima,
-pomoc Nasticima...
- i za jos puno toga, ne mogu svega da se setim.

Goxa

pre 12 godina

Kako ljudi brzo zaborave sve sto se uradi?! Pa da li se iko seca Beograda od pre 10 godina?! Kakve su bile skole,koliko ih je bilo? Kakve su bile ulice? Kakav je bio gradski prevoz? Koliko je bilo vrtica? Kakvi su bili parkovi i druge javne povrsine?
Znamo svi da ni danas nije sve savrseno i da ima jos puno toga da se uradi ali makar priznajte da je puno toga dobrog uradjeno.
Djilas se zaista izdvaja kao covek i svaka mu cast.

Nevena

pre 12 godina

Poznajem Dragana Djilasa, nismo nikakvi prijatelji, u mnogo cemu se ne slazemo, ali jedno znam uvek govori sto misli a radi ono u sta veruje, dok s druge strane Mrkonjić u nista ne veruje, sem u sveti znak evra...

Boboo

pre 12 godina

Eee, kad bi svaki grad imao ovakvog gradonacelnika! Brine covek o svojim sugradjanima, resava svakakve probleme u gradu, pocevsi od onih najjednostavnijih pa sve do onih najvecih. Za neke treba manje a za neke vise vremena i novca ali sredjuju se konacno neke stvari i grad jako dobro funkcionise. Naravno, uvek moze bolje. Samo nastavi sa radom, ima ko to prati i ceni.

Dule

pre 12 godina

Uvek treba procenjivati ljude po onoj staroj: "Ne slusaj ga sta prica, nego gledaj sta radi".A sta radi?Pa savrseno vrsi naplatu parkinga.U Beogradu je naplata parkinga pitanje zivota ili smrti. Drugo Porez na imovinu ce biti ona kljucna tacka zbog koje ce Zuti zazaliti kada su se setili da tako nesto izmisle.Dragutinovicka i Kolundzija su im ugasile stranku sa Porezom na imovinu.O Mostu? Pa most kada je vec toliko skup i sa takvim pilonom 200 metara visine, mogle su da mu se dodaju jos cetiri trake u oba smera, pa da nekako zazmurimo i stisnemo zube za tu cenu.Ovako Zutima zelim da se bore za cenzus sa Cedom na sledecim izborima, a Djilas ako je zavrio masinski fakultet neka radi u struci kada je toliko sposoban, a ne da za skupe pare iz budzeta prodaje marketinsku maglu.

Borko

pre 12 godina

Gospodine Djilas vi uopste ne razumete Mrkonjica, on ne radi tamo za platu, tih 200 hiljada on potrosi za noc ako ga ponese atmosfera, on nece da radi ako nema kombinaciju, ako moze da se utali ok a ako ne, nista od posla, doci ce onaj koji hoce, ima Mrka vremena jer kao sto i on sam kaze "Ma lepo je biti ministar"...

Milos

pre 12 godina

Gospodin Djilas ce mnogo toga dobrog uraditi u srbiji, ne samo za Beograd samo ako nastavi da radi kao i do sad. U potpuno se slazem sa njegovom izjavom.

Марко (Дорћол)

pre 12 godina

Постоји тзв. феномен наменски написаног коментара који, тобоже, даје подршку неком од политичара. Оно што маркетиншке агенције и омладински подмладак не капира то је да се из начина и тона коментара одмах може провалити да је писан по диктату. Ја сам само на ову вест нашао двадесетак таквих коментара.

Dragana

pre 12 godina

Nasoj politickoj sceni potrebno je vise ovakvih politicara koju su spremni da otvoreno govore o problemima I koji pokusavaju da rese te probleme. Kao gradonacelnik Beograda pokazao se I vise nego dobar I uvek je sprema da o svakom problemu otvoreno diskutuje.

Dzoni

pre 12 godina

Pricajte vi sta hocete ali covek je uradio odlicne stvari za ovaj grad! Svaka mu cast! Zaista zasluzuje sve pohvale! Pa ko jos moze da se pohvali time sta je sve uradio kao Djilas?! Ako neko ne primecuje njegov rad taj je definitivno slep.

janika

pre 12 godina

Da su plate u Srbiji 350eura,vi ne bi imali nikakav problem ,i narod bi vas birao 100 godina ,i ne biste morali praviti koalicije ,i ne bi bilo demostracija i niko ne bi zeleo izbore ili promene ,i svi investitori bi dolazili u Srbiju jer ovde bi bilo od cega da se zivi i trosi ,i.....Neki put se pitam da li se ovi politicari skoluju za bljuvanje sto vece gluposti.Trebali bi to sto plasiraju narodu svaki put posle da pred ogledalom ponove,pali bi u totalnu destrucijsku depresiju.

001

pre 12 godina

Gospodin Djilas realno govori o standardu zivota u nasoj zemlji iako se njegova stranka nalazi na vlasti. On predstavlja coveka koji je uvek spreman da otvoreno govori o svemu sto pokazuje I ovaj interviju.

Duki

pre 12 godina

Tačno! Nema mnogo zadovoljnih u Srbiji, nažalost. Rezultate vladavine demokratske stranke vidimo na svakom koraku – korupcija, pljačka države i građana, nezaposlenost koja raste iz dana u dan, bedan život građana....nabrajanje bi potrajalo. Mislim da je vreme za korenite promene. Treba probati sa novim ljudima jer nemamo šta da izgubimo. Verujem u bolje sutra. Zato tražimo svoje pravo da biramo! Promene što pre!!!

Sanja

pre 12 godina

Normalno je da u u Srbiji ima malo zadovoljnih zivimo u teskom vremenu, a ko se jedino trudi da nam olaksa situcaiju barem malo jeste ovaj covek.

Lala

pre 12 godina

Cinjenica je da aktuelnu Vladu cini preveliki broj politickih stranaka, a po ovim komentarima zakljucujem da je DS jedina kriva za sve lose sto se desava... Malo mi to nelogicno...

Branko

pre 12 godina

Gospodine Đilas, Vi lažete kad kažete da neznate zadovoljne ljude (dali ih je malo ili mnogo to je stvar lične procene) ovom vlašću i ovim režimom. Svi oni koji su se sada obogatili Vama su itekako poznati ali sam siguran da poznajete malo ovih siromašnih građana jer Vas za njih nije briga odnosno od njih nemate nikakve koristi.

Voyger

pre 12 godina

@ Nikola

Postovani g-dine jeste gradonacelnik dipl. ing. ali nema strucnost koju ta diploma nosi. Bio sam njim od trece godine masinstva u istoj grupi na aerokosmotehnici i diplomirao sam taj isti fakultetu u roku sa prosekom preko 9.60. Dok smo se i ostali ubijali od rada, crtanja, racunanja g-din Dragan je bio najvisi omladinski i partijski funkcioner na fakultetu, vedrio i oblacio i medju studentima i profesorima i dobijao ocene iako ga mi nismo videli na mnogim ispitima (neka to objave profesori koji su morali da mu poklanjaju ocene). Da je g-din Dragan strucnjak on bi radio u struci, u to vreme ili u VTI ili UTVI ili fakultetu, medjutim on je otisao za Nemacku i vratio se kao kadar i perspektivni bogatas. Ne komentarisem kakav je gradonacelnik ili politicar ili strucnjak za marketing. Vazduhoplovni strucnjak nije i to PODVLACIM. To znaju svi studenti a danas rasuti po svetu inzenjeri aerokosmotehnike.

sloba

pre 12 godina

djilasu nisam ni radikal ni naprednjak..jesi ti zadovoljan ,,hodao si u djempercicu godinama supak jedan iz DS biznismen uz Tadica, sposoban...vidim te voyas BMW ispred meka kupijes a moja deca nisu videla mek 4 godine..

Niodaklevic

pre 12 godina

Covek realno kaze kako stoje stvari. Ne razumem ljude koji svakoga ko zna da napravi pare privatno i te svoje sposobnosti stavi u sluzbu gradjana nazivaju tajkunom. Po mom misljenju treba nam vise ovakvih ljudi u drzavnoj upravi

uros

pre 12 godina

Slazem se!!!
Predlažem da se na sledećim izborima uvede dodatno glasačko polje sa tekstom "Nisam ni za jednog od predloženih sa liste". Ukoliko više od 50% glasaca zaokruži ovo polje, izbori se ponavljaju, a svim kandidatima sa te liste se zabranjuje kandidovanje na izborima u naredne 4 godine.

na pravom mestu

pre 12 godina

Samo ovakve izjave politicara, koji vode ovu zemlju, imaju smisla. Djilas je pravi primer kako bi trebalo raditi. Sve dok su svesni pravog stanja u zemlji, koliko je opao standard i koliko se tesko zivi.. i kad to glasno kazu, onda imam nadu da ce biti bolje, da ipak imaju najbolje namere.

Eleonora

pre 12 godina

Odusevljava me Djilasova pragmaticnost i jednostavnost, nema velikih reci i metafizike. Potpuno sam uverena u njegovu iskrenost, jer me do sada nije razocarao. Nije slucajno sto daje sebi za pravo da ovako otvoreno kritikuje, cak i svoje stranacke kolege. Ispunio je sva svoja obecanja, dobio sve pohvale i podrsku, a sa takve pozicije su sve kritike opravdane i smislene.

Branislav

pre 12 godina

Djilas samo kaze ono sto svi osecamo, lepo od njega sto se ne ponasa sablonski kao drugi politicari, dosta nam je vise praznih prici.

MUKNAVI

pre 12 godina

Svi ste isti,pred izbore pricate kako mi tesko zivimo,a kada zasednede terate po starome .Dokle vi mislite da ce vam trajati da dzovanska demagogija,vecito nece,vec je ta vasa tehnika kojom se sluzite,da se docepate vlasti,na zatonu a onda?

I kao da je bilo nekad

pre 12 godina

Ja znam ko ce biti najmanje zadovoljan posle izbora, e to ce biti nadam se ovi iz DS. Oni su toliko losi da ih vec neki uporedjuju sa Milosevicevom vlascu. E moj Tadicu gde si ti odveo stranku. Kad se samo setim da sam uvek glasao za vas, sramota me je da i pomislim a ne da kazem nekom. To je danasnje stanje sa DS-om.
Sto se tice onog sto je neko napisao kako je ovaj Djilas velik covek. Velik je onoliko koliko mlati pare u Emotion firmi ili je mlatio. Ako to nije istina nek novinari pitaju RTS koliko RTS PLACA EMOTION-U ZA SAMO JEDNU PONAVLJAM JEDNU EPIZODU "48 SATI SVADBA" ?
To nisu posteni ljudi to su sve krimanlci, da to nije tako, neka odgovore sta bi sa KOLUBAROM, STO SU TO ZATASKALI ?

Marija Kovacevic

pre 12 godina

Moramo odvojiti neke stvari. Nema mnogo ljudi u Srbiji koji su zadovoljni, pre svega ekonomskom situacijom. Takvih nema mnogo ni u Beogradu. Sa druge strane, u Beogradu ima mnogo ljudi koji su zadovoljni onim sto je u ovom gradu uradjeno od kad je Djilas gradonacelnik. Ne bez razloga. Nezadovoljni ste jednim projektom i samo njega pominjete. I to je u redu. Prosto, nije vam dat prostor da jos nesto iskoristite kao argument. I to dovoljno govori. Meni odgovara i taj most i cena tog mosta i tempo kojim se gradi i izgled... Neke stvari vredi platiti. Necete se secati te cene kada vam znacajno skrati put do kuce.

lepo je rek'o

pre 12 godina

pravo zbog ovakvih izjava Djilas je postao jedan od najpopularnijih politicara u Srbiji. Ne libi se da jasno i glasno kaze sve sto mu je na pameti, pa cak i ono sto je politicki nepopularno, a mozda cak steti i njegovoj stranci. Mislim da ga sve vise postuju i simpatizeri opozicionih stranaka.

iv@n

pre 12 godina

Naravno da su svi nezadovoljni, ali ćete i vi biti posle sledećih izbora, jer nećete ni cenzus preći. Najiskrenije se nadam da ce nova vlada da vas sve pohapsi zbog uništavanja Srbije na svim nivoima.

sophia

pre 12 godina

Na primeru vođenja Beograda Dragan Đilas pokazuje kako se uspešno ostvaruju ciljevi i iz dana u dan stiče sve veće poverenje i podršku građana.

Miloš Radulac

pre 12 godina

Vladavina demokratske stranke,svela je Srbiju na banana-državu,u kojoj ne vladaju pravo ni pravičnost,već partijska podobnost i zakon jačeg. Ne znam kada je poslednji put u istoriji,Srbija pala toliko nisko,a da nije bila okupirana od strane druge zemlje. I sada jedan od ključnih igrača u toj vlasti,doduše nešto veštiji u samo-prezentaciji,izjavljuje tu kako "ima nezadovoljnih" ?? Gospodine Đilas,mi postajemo zemlja ljudi koji nemaju šta da izgube. Ne radi se tu o "nezadovoljstvu" ! Radi se o beznađu,o nedostatku posla i perspektive ! O kontejnerima i narodnim kuhinjama ! O oduzimanju stana zbog duga za struju ! Radi se o životu ! Gospodine Đilas,vaša vlast je poput malignog tumora koga treba odstraniti hirurškim putem - na izborima ! A vi učešćem u toj vlasti,dajete joj alibi,pa ćete morati da snosite i svoje deo odgovornosti !

KIKI

pre 12 godina

Da li si ti zadovoljan? Sigurno ti je plata 4-5 hiljada evra,primas na pet sest mesta.Tebi treba nama ne treba.Ja treba da budem srecan sto ti imas.
DOKLE TAKO?

Misa

pre 12 godina

Molba, na koju mi iz Skupštine grada niko nije odgovorio !
Poštovani Gradonačelniče,
Poštovani Predsedniče Skupštine Grada Beograda,
Dana 14.05.2011 godine ističe mandat svim članovima Upravnih i Nadzornih odbora iz reda zaposlenih u svim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Skupština Grada Beograda. Po zakonu Stručni saveti zdravstvenih ustanova biraju najbolje u njima za članove upravnih i nadzornih odbora, a osnivač samo potvrđuje izbor. U nekim ustanovama je započet postupak izbora novih direktora i ne može se očigledno završiti zbog isteka mandata članova Upravnog odbora, kao npr. u Studentskoj poliklinici. Legalitet izbora od strane starih članova kojima ističe mandat može biti osporen na sudu.
Obzirom da imamo informacije da će sednica Skupštine grada Beograda biti zakazana tek početkom juna APELUJEMO na Vas da je zakažete što pre, a svakako do isteka mandata do 14 maja.
Nije dobro da se atmosfera javašluka i nerada do izbora novih direktora produžava u nedogled. Naime posle ove sednice mora početkom juna biti održana još jedna sednica, koja bi potvrdila odluke Upravnih odbora o izboru direktora. Krajem mandata obično direktori ništa ne rade ili loše rade i nanose štetu ustanovi znajući da neće biti ponovo izabrani. ZAŠTO DA SVE ODLAŽEMO ZA JESEN?
Neophodno je po mišljenju nas zdravstvenih radnika da Skupština uvaži ovu činjenicu i da jednom makar kratkotrajnom sednicom imenuje ovih oko 100 članova Upravnih i Nadzornih odbora čineći ih funkcionalnim i u roku osposobljenim za donošenje odluka.
Molimo da ovo shvatite kao dobronamernu inicijativu koja ukazuje na realan problem, koji odbornici mogu da reše bez po muke, samo jednim glasanjem za dobro pripremljene predloge.
Smatramo da bi bilo neumesno da se obraćamo svim odborničkim grupama radi podrške ovom predlogu i molimo Vas da im prenesete naše pozdrave i zahvalnost na naporu koji će uložiti u cilju boljeg i funkcionalnijeg zdravstva.
S poštovanjem,
Dr M. Brkić Beograd

Sima Radić

pre 12 godina

Vidim da Djilas ne može da sakrije mržnju prema koalicionim partnerima je želi da opravda ministre iz DS redova a da indirektno kritikuje druge. Na pomolu su prevremeni izbori, a sve ovo govori u prilog tome.

student

pre 12 godina

ma bas me briga sta drugi kazu, ja kazem Djilasa za premijera!Da nije njega bilo, ne bih nastavila fakultet... on nadje resenje za sve, e to je dragi politicari odogovornost prema gradjanima, ucite od najboljih!

Sladja

pre 12 godina

pa ovako, nemam platu 300 eura ali sam ZADOVOLJNA jer NEMAM ni bombe nad glavom, jer sam prvi put otisla u posetu rodbini u inostranstvo avionom, i to zahvaljujuci dolasku jeftinih avio kompanija, zadovoljna sam jer mogu da ucestvujem na omladinskim seminarima sirom sveta i osetim se kao deo sveta...e zbog toga sam zadovoljna, malo li je?!

Rakijo,i Bogu si teška

pre 12 godina

"bolje da oćutim" ?!?! Nemate vi pravo da oćutite ništa,gospodine Đilas !
Vi ste deo te vlasti i snosite svoj udeo odgovornosti ! Ne možete izdvojiti pojedinačne rezultate vaše vladavine,jer ste svi u istoj koaliciji. A što se tiče rezultata - Lako je izjavljivati "građani treba da imaju plate 30 % veće",lako je zadužiti se za pola milijarde evra i podići najskuplji most na svetu,lako je kupovati "svemirske" tramvaje u godinama krize! Hajde da se ne zadužujemo više. Hajde da ne gradimo "iz kredita" (kao što vi kažete) već iz realnih sredstava. Hajde da asfaltiramo još jednu od 2,200 beogradskih ulica,a ne samo Bulevar,i to ovaj put,bez slikanja ! Lako je reklamirati se na račun građana...

voja

pre 12 godina

Ni ja nisam zadovoljan radom Ministarsta za infrastrukturu! Sreca je pa nemaju mnogo nadleznosti u BG, jer i ovo sto je u njihovoj nadleznosti nije bas pa pohvalu! Mislim da grad treba da preuzme nadleznisti od njih za SVE sto se nalazi u Beogradu!

maicon

pre 12 godina

"nezadovoljni ne glasaju samo za opozicione stranke, već i za DS, neki za SPS, G 17..."

Kako da glasam za DS kada je unazadio moj život i doveo me na golu egzistenciju?

Marko (Dorcol)

pre 12 godina

Jao kako njima nije jasno koliko smo blizu pucanja. Uljujkali se da je Toma uz svu pompu izveo samo 50 hiljada ljudi na ulicu. Pa normalno kada narod nece da izlazi na ulice zbog tajkunskih placenika. Nece ovde kapisla biti nikakav unapred zakazan i organizovan miting. Nego, kada se neki mucenik spali ispred Vlade, ili kada obezbedjenje, koja cuva Miskovica i Beka, prebije nekog sirotanovica zbog pogresnog pogleda... E tada cete da vidite sta je masa ozlojadjenih, prevarenih i PRAVDE zeljnih ljudi. A tada vas nece spasiti ni sluzbeni automobili, ni privatno obezbedjenje, ni vile sa bazenima na Dedinju, ni racuni u inostranstvu. Nista vas tada nese spasiti narodnog besa i mrznje koja se ovde skuplja vec 20 godina.

BG girl

pre 12 godina

Ahhh uvek će biti nezadovoljnih ljudi, mnogi su zaboravili kako nam je bilo pre 10-15 godina!!!! I nije bitno kojoj stranci pripadamo ili ne pripadamo, ali treba da budemo realni i da vidimo kad neko radi i istinski se trudi kao Đilas!

Goran Pantic

pre 12 godina

Bravo za velikog coveka.... jedini covek na politickoj sceni koji je u stanju da kritikuje sve bez obzira iz koje je ko stranke ako nesto ne valja.

RESNIK

pre 12 godina

Hvala Bogu da neko u ovoj zemlji moze da kaze istinu. Sustina je da je ovom narodu u najgorim vremenima potrebna podrska iskrenih ljudi a ne onih koji sede na foteljama i nista ne rade. Nama je potrebna sitna pravda i briga o najsiromasnijima a ostalo cemo lako. Nismo ni prvi ni poslednji put gladni ali smo se sada otudjili vise nego ikada jedni od drugih. Gradonacelniku verujem samo iz jednog razloga - iskren je!

Bon Jovi

pre 12 godina

Ljudi imamo legendu gradonacelnika . Sad ne moramo da brinemo ni za kosarku vise a nadam se uskoro ni za ostale stvari. Dragane Beograd je uz tebe!!!

Dacha

pre 12 godina

Naravno da mnogi građani nisu zadovoljni, ali to je zahvaljujući i Demokratskoj stranci i Draganu Đilasu. Kako građani da budu zadovoljni kada je vladajućoj stranci draži interes tajkuna ili partijskih javnih preduzeća nego interes sve siromašnijih građana? A to ko ima tapiju na nezadovoljne, ja ne znam, ali jedno znam: ako su nekada nezadovoljni i glasali za DS, sasvim sam siguran da na prvim sledećim izborima to neće biti slučaj. Hoću reći: ja sam na prošlim izborima glasao za Borisa Tadića, na ovim izborima mi ne pada na pamet da glasam za Srđana Šapera i Dragana Đilasa. Ne, nikako.

Петар

pre 12 godina

Надам се да је г-дин Ђилас задовољан!!! Његове фирме раде са милионима еура зараде, са друге страна дере кожу народу кроз разне порезе, таксе и разноименоване глобе живота у Београду. Потом тако хумано отет новац од грађана пласира Монтери, Денези, Алпини, Кошаркашком Савезу, Србија Опену и ето успешног и задовољног Градоначелника. Ђилас је увео пљачку за паркинг, ограничавајући слободу кретања, крвнички скуп паук који наплаћује глобу од десетак хиљада динара за неправилно паркиран аутомобил. Да ли у цењеној и високоузвишеној ЕУ постоји град у коме казна одношења аутомобила износи четвртину просечног личног дохотка у истом том граду? Да ли постоји држава у тој истој вољеној, никада достигнутој а беспрекорној и сталнохваљеној ЕУ, у којој је порез на некретнину у којој станујемо до 2 процената???!!! Е, али Градоначелник има изузетну идеју: доћи на власт, увести што веће глобе, хапсити и отимати милионску имовину све у име града, свакоме ко нема да плати а онда то трошити, наравно транспарентно..."Криви смо који смо ћутали" рече једном панонски морнар!!!

boki

pre 12 godina

Pa naravno da je nezadovoljan radom nekih ministara u vladi, a posebno Mrkonicem. Secam se samo kako je pre par godina na radovima na obilaznici Djilas resio problem kasnjenja radova koji su bili paceni na vreme i za koje nije bilo opravdanja. Mrkonic, em ne plati izvodjacicma, em mana predstavi da ce sve biti pre roka, em nista ne bude uradjeno! Doslednost je rec koja ne postoji kod njega za razliku od Djilasa. U svakom slucaju, mogao bi sada Beograd da se zrtvuje za Srbiju, pa da Djilas malo zavede red u vladi jer tu ima mnogo posla. U Beogradu je i onako previse uradjeno. A u nekim njihovim opstinama su plate 500 EUR, dok su po Srbiji negde oko 100 EUR, onda naravno da ima nezadovoljnih gradjana. Ne kazem da ih nema u Beogradu, ali cinjenica je da je tamo zivot laksi i lepsi. U svakom slucaju, voleo bih da i ostatak Srbije malo dobije doslednu i odgovornu vlast. I samo da budem jasan, nisam siguran da bi ikada glasao za zute, ali Djilasa bi voleo da vidim na mestu premijera!

Sablja

pre 12 godina

Previse je Djilas veliki da bi ga ovi ovde pojedinci blatili... Znam da je mnogima krivo sto nemaju ovakvog gradonacelnika ali od srca vam zelim to.

ana

pre 12 godina

g-din DJilas govori kao da ima dva razreda osnovne skole. Pa zar on nije vlasnik marketinske agencije, pa mogao bi da izmislja nesto domisljatije? Neverovatno kako su nam sustinski neuki i ljudi bez ikakve strategije do lova u mutnom i besmislenog lupetanja na celu.

Sunce Slobode

pre 12 godina

"kazao je Đilas i na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak 'preživeo' rekonstrukciju vlade" odgovorio:"Bolje da oćutim".

U tom slucaju ti je bolje da nista nisi ni pricao. Imaju moji Dorcolci univerzalan naziv za takve koji sve KAO nesto hoce, ali ne smeju. Takav si bio kao mali takav si i sada takav ces biti i pod stare dane i nikakvi milioni i BMW-ovi koje bahato parkiras dok te voze u teretanu tu ne pomazu. . .

Sergije

pre 12 godina

"Zato program ove države treba da bude kako da građani imaju plate 30 odsto veće ..."

Gradjani ove drzave su imali 30% vece plate u vreme kada ste vi dosli na vlast. Tri godine kasnije vi obecavate da cete da nam vratite ono sto smo imali kada smo vam poverovali i glasali za vas.

Gospodin Djilas je stvarno inzenjer. Nikada nije radio u struci, ali se bavi inzenjeringom - socijalnim inzenjeringom.

Milan

pre 12 godina

Ljudi dosta je bilo prazne slame, sve političare treba pobacati u Savu, Dunav, Moravu i ostale pritoke. Hoćemo neposredno upravljanje nećemo armiju trutova na svojoj grbači.
IZAĐITE NA IZBORE I UBACITE NEVAŽEĆI LIST. 3 MILIONA NEVAŽEĆIH I PROMENIĆEMO NE SRBIJU NEGO CEO SVET.

Hoćemo neposredno upravljanje - elektronsko glasanje svih ljudi umesto parlamenta.
Hoćemo ukidanje funkcije političara, a u prelaznom periodu dok narod ne izglasa prave demokratske zakone njihovu funkciju je potrebno prebaciti na administraciju.
Politička propaganda se mora kažnjavati kao najteže krivično delo.

Nikola

pre 12 godina

Očito da gospodin Dragan Đilas, dipl. maš. inž. ima kvalitete: stručne, organizacione, ljudske. Ali, imam utisak da je u lošem društvu i da bi se najradije iz toga sklonio. Verujem, da kada bi osnovao stranku, nadmoćno bi pobedio da bi sam, sa svojim ljudima, mogao samostalno da formira vladu.

GoranM

pre 12 godina

Jeste, puno je nezadovoljnih. I svi nešto mašu rukama, kao Danica onomad u Kažiprstu kada je iznervirala plahovitog gradonačelnika, koji je lak na obaraču...
Da li je to pala gledanost programu Emotion produkcije (sa kojom Đilas nema nikakve veze, naravno)? Veliki su to licemeri, veliki. I sada će svi reći: "Ok, ali nemam za koga drugog da glasam!" Pa nije tačno. Verica Barać, Rodoljub Šabić, Biljana Srbljanović, Srbijanka Turajlić, Danilo Šuković... ovi su mi prvi pali na pamet.

banovo brdo..svi ste vi isti

pre 12 godina

Jedino sto si dobro uradio je sto nisi poklonio stanove romima...ali oni su sada 200m dalje od Gazele, tako da nista bolje nije...jedino da stranci ne gledaju njih kada prolaze....

Sta reci samo za BEograd put, koliiko se tu para obrce, koliko imamo najgori asfalt? Sta sa tim Djilas ??

Sta ce nama da se hvalimo mostom ako on ne smanji guzve AMAN, umesto 3 ruzna ali dobra i funkcionalna, mi zamisli imamo PILON od 200m ...realno koji ce nam???????????

Ja bih te samo pitao, da li si ti medju onima sto se zali na to kako zivis??

autohtoni

pre 12 godina

Kako te nije sramota Djilas, zbog tebe je promenjen izborni zakon za izbor gradonacelnika, vase lopurde i tajkuni su doveli zemlju do samog dna, i Ti sad valjas neku demagogiju. jel ovo skrivena kamera ? Ili je to samo vrhunac bezobrazluka.

jeremija

pre 12 godina

30% !!! HAHAHAAAAA pa ako je prosecna plata 350e, onda je sa povecanjem od 30% to 455 evrica, ej bre od toga ne moze normalno da se zivi, pa jel to program ove drzave ! Kako bi bilo da malo ti i bajatovic imate toliku platu ? pa zivite od nje ako mozete... NEMATE OBRAZA, NE ZNATE STA JE STID, UNISTAVATE LJUDE I DRZAVU ! ODLAZITE !!!

Ivan

pre 12 godina

Demagog.Gomila advertajzing agencija je zatvoreno ili pred gasenjem,jer njegove i Saperove agencije drze monopol.Da li su one na minimalcu ili im kasne plate?

nikad više DS, G17+, LDP...

pre 12 godina

A ne, neću ja da glasam da bi nekog dovela na vlast. Ko god da je na vlasti meni svakako neće biti dobro. JA ĆU DA GLASAM DA TEBI I TEBI SLIČNIMA ODUZMEM FOTELJE!!! Neću da dozvolim da VI i vaši ljudi sedite u foteljama!!! Pa da vidimo ko će biti tada zadovoljan!!!

LLudi Milojko

pre 12 godina

Bla, bla, truc, truc...Jel ovaj stvarno misli da smo retardirani!!! Uostalom mozda i jesmo kad nas godinama navlace na istu pricu!!!

slavko-licno

pre 12 godina

Sve pametniji od pametnijeg!Srbija je zrela za TOTALNU rekonstrukciju.Drzavu nam vode ljudi cije je prvo radno mesto u Ministarstvima,agencijama,skupstinskim klupama,nisu ni sibicu u svom radnom angazmanu napravili,da ne govorim o ozbiljnijim stvarima.Moja generacija je u ovoj i bivsoj zemlji prqavila tenkove,avione,lokomotive,kamione,traktore,televizore i da ne nabrajam vise...!!!!
Sve je ovo raadjeno sa inzenjerima i majstorima koje je ova zemlja skolovala i obucavala.Danas trce po belom svetu ,mole da te iste masine remontuju?????,i hvale se kako je to uspeh Vlade????
Ne mogu da verujem sta se sve u ovoj zemlji dogadja,a sta ce se sve dogadjati!!!????

Imam sina koji za godinu dana zavrsava u Beogradu jedan od tehnickih fakulteta,i samo jednu zelju da nakon diplomiranja ode iz ovog srpskog blata,jer ja kao dipl.inz.masinstva ne zelim biti clan ni jedne od ovih GIGANT stranaka,a to i njemu savetujem!!!,jer u protivnom ne znam kako bi on mogao dobiti posao dostojan coveka u ovako postavljenom drustvu!
Mozda bi mu(mi) doticni gospodin(kolega po struci) mogao da objasni....!!!
I za kraj,NE OKRECI SE SINE.....,zivot se od Gospoda jednom dobija!!!!!

bulat92

pre 12 godina

Ne treba biti previše mudar da bi se shvatilo koliko je nezadovoljnih u ovoj zemlji. Ali, gospodine Đilas, Vi svakako ne pripadate toj armiji.
Nezadovoljni su ono koji su se borili protiv režima, koji su stajali pred kordonima ,zviždali, lupali, bivali izlupani, kojima je prećeno, koji su gubili posao...A, Vi ste za to vreme povećavali svoje bogatstvo, pa ga, stupajući u radove DS-a 2004!, samo povećavali. Mora da se udvostručilo, priznajte, ne terajte me da računam, slab sam iz matemetike. Nisu nezadovoljni ni Šaper i kompanije, a kako i bi kad je
savetnik predsednika zanimanje, unosna profesija.
Velite da Srbiju ne mogu spasiti Karić i kompanija, što je verovatno tačno, ali ne kažete zašto je treba spašavati, niti od koga. A, odgovor se nameće, sam po sebi, zar ne?

Dragoslava

pre 12 godina

ŠTA JE OVO VI NE PUŠTATE KOMENTARE?
Da ne povredite njegovu suptilnu strukturu!
da mu ne smanjite rečnik koji je sveukupno obima 500 reči ili ispod svih proseka.

Beogradjanin

pre 12 godina

Evo, krenulo je hejtovanje! Mogli smo 20 parkova po Borci i Ovci, za ovaj most smo mogli preko 300 mostova po Vladicinom Hanu, Kursumliji, Nedodjiji i sl. 'Selo moje, lepse od Pariza'...
Ljudi, hajde ostavite malo Beograd na miru, radite i gradite svoje gradove, svoje parkove, svoja dvorista. Manite se vise Beograda "koji usisava sve", a eto niko ne zeli da ulaze u perspektivnu xyz vukoj....Uostalom, otkud vi svi ovde, kad je tako dobro 'kod vas kuci'? Tako kazete, zar ne, kad petkom krenete sa posla? Ja kuci idem u centar Beograda, da sa svojim detetom prosetam po tom uredjenom Tasu, koji 40 godina nije sredjen. A vi po spremljene dzakove paprika i krompira, po smrznute ruckove, po zimnice i ko zna sta jos. Ja po to idem subotom na pijacu gde moram da kupim isto to. I ne zalim se, hocu da odem sa zenom na pijacu, da prosetamo i kupimo zajedno, ali hocu i da je pijaca sredjena, hocu da dzogiram trim stazom na sredjenom Tasu, hocu da platim i veci porez ako treba za to. Rodjen sam ovde i hocu da mi bude lepo i sredjeno. Ovde mi je kuca. Ja nemam rezervnu gde cu petkom da odem, a preko nedelje da ovde prezirem i hejtujem 'Beogracice'.
Hvala redakciji ako objavi komentar, stvarno nisam zeleo nikoga da uvredim, uvek sam tezio tome da budem kosmopolita i trudicu se. Ali stvarno, umoran sam od tog hejtinga. Ako vam Beograd ne valja, pa niko vas ne drzi. Da sam nevaspitan, rekao bih da biste nam ucinili uslugu. Evo praznicima se vidi uostalom, prazan grad, moze da se parkira covek gde hoce. "Beogradjani" otisli kuci...

zeks

pre 12 godina

I Djilas poceo predizbornu kampanju.Sta narod ima od toga sto on misli da bi ljudi trebali da zaradjuju 30% vise i 'da biraci treba da glasaju za onog kome veruju da moze da ispuni takva obecanja' Ima do izbora godinu dana..sta cete uraditi do tada da se stvari poboljsaju?! Mada..moram priznati da je ipak jedan od onih koji nesto rade i koji daju relativno zdrave komentare. I meni je npr. M.Mrkonjic kriminalan, a ostao je na funkciji. Sramota.

insajder fan

pre 12 godina

Čuj, ako Cvetković proceni, pa nema zadovoljnih. Koješta.

Hajde reci gde je novac, ko su lopovi koji su pljačkali,
pljačkaju i pljačkaće ovaj jadni narod, koji Vas sve trpi.

Insistiranje na istini i kao fol iskrenost
nije istina i iskrenost ako se ne primenjuje.

Podrška će uslediti, narod još uvek nije toliko glup,
da ne prepozna ko ovde zaista može da PRIMENI pravila,
napravi INVENTAR i vrati život.

Npr. Brankica i Insajder B92 koji su nagrađeni,
ali prava nagrada su dela za kojima vape i slede
kao reakcija na njihovu neverovatnu hrabrost...

Dzoni

pre 12 godina

Ja znam ko jeste itekako zadovoljan..ti i tvoji pajtosi iz stranke svi naprasno u najsiromasnijoj zemlji evrope postaste bogatasi pa tako ti odjednom od vecitog studentra posta tajkun tezak 350 miliona eura ,od svakog biblorda u Bg-u mora da kapne na tvoj racun.

Boris

pre 12 godina

Citam komentare gradjana na ovu vest i ne verujem! Kako vas nije sramota da pljujete jednog od retkih politicara u nasoj zemlji koji su zaista nesto uradili za svoju zemlju!? Covek je napravio most kakav Beograd treba da ima! Ne moze se sa obicnim mostovima i skromnom arhitekturom turizam koji donosi mnogo novca biti poboljsan, vec nekim simbolima grada koji ce popraviti sliku naseg prljavog i sivog Beograda.
Bolji vam je Velja, Kostunica, Dinkic, Toma, Palma, Mrkonjic ili neko drugi? Pa ovaj narod i zasluzuje da ga gaze kada ne moze da razlikuje dobro i lose. Secam se pre nego sto je Djindjic bio ubijen, ista je prica bila svi su ga pljuvali, svima je bio lopov, kriminalac, a kada je covek ubijen i kada se videlo malo kasnije koja je to tragedija ustvari za drzavu i njene ljude onda su svi okrenuli plocu i velicali ga. Ponekad me stvarno sramota kada vidim kako gradjani nase zemlje zatucano razmislaju.

slavko-licno

pre 12 godina

Sve pametniji od pametnijeg!Srbija je zrela za TOTALNU rekonstrukciju.Drzavu nam vode ljudi cije je prvo radno mesto u Ministarstvima,agencijama,skupstinskim klupama,nisu ni sibicu u svom radnom angazmanu napravili,da ne govorim o ozbiljnijim stvarima.Moja generacija je u ovoj i bivsoj zemlji prqavila tenkove,avione,lokomotive,kamione,traktore,televizore i da ne nabrajam vise...!!!!
Sve je ovo raadjeno sa inzenjerima i majstorima koje je ova zemlja skolovala i obucavala.Danas trce po belom svetu ,mole da te iste masine remontuju?????,i hvale se kako je to uspeh Vlade????
Ne mogu da verujem sta se sve u ovoj zemlji dogadja,a sta ce se sve dogadjati!!!????

Imam sina koji za godinu dana zavrsava u Beogradu jedan od tehnickih fakulteta,i samo jednu zelju da nakon diplomiranja ode iz ovog srpskog blata,jer ja kao dipl.inz.masinstva ne zelim biti clan ni jedne od ovih GIGANT stranaka,a to i njemu savetujem!!!,jer u protivnom ne znam kako bi on mogao dobiti posao dostojan coveka u ovako postavljenom drustvu!
Mozda bi mu(mi) doticni gospodin(kolega po struci) mogao da objasni....!!!
I za kraj,NE OKRECI SE SINE.....,zivot se od Gospoda jednom dobija!!!!!

bulat92

pre 12 godina

Ne treba biti previše mudar da bi se shvatilo koliko je nezadovoljnih u ovoj zemlji. Ali, gospodine Đilas, Vi svakako ne pripadate toj armiji.
Nezadovoljni su ono koji su se borili protiv režima, koji su stajali pred kordonima ,zviždali, lupali, bivali izlupani, kojima je prećeno, koji su gubili posao...A, Vi ste za to vreme povećavali svoje bogatstvo, pa ga, stupajući u radove DS-a 2004!, samo povećavali. Mora da se udvostručilo, priznajte, ne terajte me da računam, slab sam iz matemetike. Nisu nezadovoljni ni Šaper i kompanije, a kako i bi kad je
savetnik predsednika zanimanje, unosna profesija.
Velite da Srbiju ne mogu spasiti Karić i kompanija, što je verovatno tačno, ali ne kažete zašto je treba spašavati, niti od koga. A, odgovor se nameće, sam po sebi, zar ne?

marko

pre 12 godina

Ja poznajem mnogo zadovoljnih ljudi, nisi u pravu Djilas evo na primer Boris Tadic je najzadovoljniji covek u Srbiji, pa Ivica Dacic, pa Mirko, pa Mladjan, pa Palma ko to kaze ko to laze da ih nema.

stidi se malo

pre 12 godina

Da ti nisi slučajno član stranke koja je uvela najveći harač na svetu za imovinu. Baš smo u takvim segmentima lideri.
Ti si najsrećniji čovek na svetu, jer tužilaštvo ni u mislima nemisli da ispita lopovluk i koliko će da košta most koji praviš. Jedan od razloga zašto će te da oderete ljude sa porezom u BG-u jeste i taj neverovatni most od 400 miliona evra.

Nemanja

pre 12 godina

"Bolje da ocutim"?!Pa dokle planirate da cutite? KATASTROFA!!!Moram da izrazim svoje nezadovoljstvo,iako izuzetno cenim gospodina Djilasa.

audio

pre 12 godina

Ne znam koliko se moze verovati ovom coveku ali mi u moru svih ovih spodoba na nasoj politickoj sceni deluje najozbiljnije i jedini koji je sposoban da bar nesto uradi. Ukoliko dodje na celo DS mozda ali mozda opet glasam za njih...

(Vlast)a

pre 12 godina

Vazno je da je vasar tastine i osrednjosti koji nam je ponudila DS u vidu ZES-a zadovoljan,posto je cela igra igrana za vase zadovoljstvo i korist!Mi smo prestali da postojimo nakon sto smo obavili duznost i glasali protiv radikale za iste takve derikoze i neznalice.A vi,kao tipican primer tastine,bezobrazluka,loseg marketinga,nikakvog rada a mnogo slikanja i govorenja u prazno,treba da ste vise nego zadovoljni.Mi cekamo da vam prodje mandat,a vama ce svakako biti dobro:i kad ne budete gradonacelnik,bicete kao Miskovic i Beko-ugledni tajkun nepoznatog porekla bogatstva i imovine.Dolce vita na srpski nacin.

titov pionir

pre 12 godina

Evo Djida predvidja da ce DS i premijerministar Cvetkovic biti i u sledecem mandatu posle izbora?Znaci Mrka je DS,u pobrkao loncice,a da i neki drugi ministri posle rekonstrukcije,mozda nece prezivati u sledecem sastavu Cvetkoviceve vlade?DS kalkulise da mogu da legnu u krevet i s SNS,SRS,SPS,LDP,NS,G-17+,URS itd..,itd..,a to sve da bi nas koji smo vec lobotomirani jos iz doba Miloseviceve vladavine i rezima,ubediliu da ste svi isti i da u sustini nije bilo promena 5 okt,vec jednostavno promenile se face na politickoj sceni,a posedujete isti pedigre?

Marko

pre 12 godina

Demokratskoj stranci, koja je na vlasti u Beogradu već 10 godina, potrebno je 10 godina od projekta do izgradnje mosta. Sa druge strane, ista ta DS, ima ministarku finansija koja predloži promenu zakona o porezima na imovinu, pa ga poslanici izmene u skupštini (u kojoj isto dominira DS) i kad dođe do primene zakona (6 meseci od predloga), potpredsednik DS-a mi na Uskrs glumi "spasitelja" i spasava nas "grešnike", predlažući da se isti taj zakon promeni - jer nema smisla, ljudi ne mogu da izdrže.
Pa dobro Đilase, u pravu si za Mrkonjića, ali pođi malo od svoje stranke. Jel' vi tamo na tim vašim odborima razgovarate o nečemu? Jel' se vi barem družite među sobom u stranci? Jel' imate vi strategiju o bilo čemu?

A ovi što misle da je most koji se gradi u Beogradu preskup, trebalo bi da znaju da Beograd nije palanka i da ovde živi 2 miliona ljudi. To što se neki bave demagogijom, pa bi da prave ćuprije preko Save i Dunava, vidi se da su izašli iz sela, ali selo nije izašlo iz njih!

Beogradski matorac

pre 12 godina

Svedok sam mnogih gradonačelnika ovog našeg belog grada, počevši od Minića, Pešića i svih ostalih. Ovaj mladi i otresiti momak mi se najviše sviđa posle Branka Pešića. Malo da pojasnim: ne može gradonačelnik da bude kriv ili odgovoran za jadno stanje u srpskoj privredi. Jednostavno to nije u njegovoj nadležnosti. Glavni krivac od svih privrednika je Milorad Mišković! Zbog čega? Jednostavno, zbir firmi u njegovom vlasništvu je imao ubedljivo najveći novčani promet. Nije plaćao urednim dobavljačima i po godinu dana, davio ih davio, a od brzine novčanih protoka i zavisi privreda. Veća brzina obrta, manje para treba u prometu. Dobavljači su se mučili, mnogi od njih i propali, a to je u suštini Srbija. Nažalost! Da se vratim na ovog Đilasa, eto, baš bih takvog birao za premijera umesto ovog smotanog i usporenog. Toliko mi on uliva takvo poverenje. Baš zbog one pomenute brzine. Ona nam je toliko sada potrebna!

kolateralnaSteta

pre 12 godina

Zar niste Vi gospodine Djilas dosli na vlast tako sto su ljudi bili nezadovoljni. Cini mi se da ste Vi tada itekako polagali pravo na te glasace. Koliko ja vidim nije se mnogo promenilo, osim sto ste sada sa druge strane (sto se zadovoljstva tice).
Ja sam recimo 5.10. bio nezadovoljan i otisao da to iskazem. Sada sam opet nezadovoljan i opet cu to iskazati. I tako u krug.
Zao mi je samo sto je taj ciklus decenijski, umesto recimo - godisnji.
Ovako vesto izbegavate kaznjavanje od strane naroda Vi, vasi prethodnici, a nazalost verovatno i naslednici!

Voki_BG

pre 12 godina

evo ja sam super zadovoljan.
imam vilu na dedinju, imam farmu kod valjeva, imam mercedes imam lepu i pametnu devojku i pritom nisam kriminalac.
a vama gospodine djilas jedan savet, ne dajte ni pet para na to sta kaze neko. sprovedite i dalje sve sto ste naumili od kako ste vi na politickoj sceni ima nade.

milenko

pre 12 godina

Kako je receno nedavno na utisku nedelje - Djilas i Saper poseduju svaki sekund reklamnog prostora na RTS-u do 2014 godine - bez obzira da li je olimpijada, liga sampiona ili vencanje engleskog prestolonaslednika. Hoce li Brankica da ispita ovu zloupotrebu koja bi nam objasnila moc gosn. Djilasa i povecanje njegove imovine mereno bukvalno HILJADAMA puta od kad je poceo da se mesa u vlast? Ko plati pretplatu - placa da kompenzuje ono sto je Djilasu otislo u dzep - umesto RTS-u. Nadam se da cenzura nece da obrise ovo

bivši dugogodišnji član DS-a

pre 12 godina

G-dine Đilas. Mnogi ljudi iza sebe imaju dugogodišnje i dobre poslovne karijere, ali se nisu laktali. Da, nismo zadovoljno vama, sa Cvetkovićem, Dulićem, Tadićem... Problem je u tome što mnogo pričate, obećavate, a kada to treba da sprovedete nemate sa kim. Tako velika stranka nije istina da nema kapaciteta, niti ljudi kvalitetnijih od sviju vas na vrhu. Očigledno da vam je lakše da pretrpite i ne sprovedete lustraciju, da vam je lakše da kohabitirate i da se mirite sa SPS-om koji nas doveo na ivicu propasti, a vi svojim nečinjenjem ste samo overili to stvarno stanje. Veoma ćete se iznenaditi na narednim izborima, kada ljudi u međuvremenu shvate vašu suštinu i nameru Tome Nikolića da narodu ogadi politiku, a vi na taj način profitirate. Malo više odgovornosti u opštem interesu, a ne samo u ličnom svima vama ne bi vamio na odmet.

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

djilas je branio i dulica izjavivsi novinaru da kada vi budete na vlasti odlucite koliko kosta onaj bilbord

time je rekao ko ustvari upravlja

DJole

pre 12 godina

pa ako mi obecate bar 50% glasam za Vas, MALO SUTRA

PA DA LI STE VI NORMALNI!!!! posle onih obecanja od 1000e, 500.000 novih radnih mesta, novi putevi, bolje zdravstvo, brze sudstvo....

Sramota

pre 12 godina

Sta se bre vise hvatate za tih 350 evra, to je bruka, i bezobrazluk....zivim u Loznici i ne znam nijednog radnika koji ima 350 evra.....ko vam je to izracunao odmah da ga smenite....Treba vam svima %$#$%@@%%$&^%*^*(&^*(&

borislav

pre 12 godina

Sad izbacuju u prvi plan jednog koji ce vikati "nismo zadovoljni, nismo zadovoljni", pa onda na sledecim izborima glasaci glasaju za tog.
Ova vlast u tu svrhu za sledece izbore izbacuje Djilasa, Rasima...

dr Arčibald Rajs

pre 12 godina

Pola milijarde evra za jedan most! Pa kako da ne budemo zadovoljni? Bilo bi vrlo nepošteno da to ne ispoštujemo.
Dobro si uradio što si prećutao ono. Mrka je isto kao ti nesposoban, mada ti emituješ lažnu sposobnost. Radiš samo u svom interesu. Ali ja imam razumevanja za tebe. Nemam razumevanja za vas braćo srbi?
Pisao sam ovako isto i o Pašiću, koji je za Đilasa bio veliki amater.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

E pa Dragane Djilase, mogu da ti poručim apropo ovih, bilo kojih izbora u Srbiji sledeće :

Ko u Srbiji misli da je Boris bolji od Tome, taj je Budala.
Ko u Srbiji misli da je Toma bolji od Borisa, još veća je budala.
Ko u Srbiji misli da je Koštunica bolji od Borisa, Tome, taj je IdiJot.
Ko u Srbiji misli da je Rasim napravio stranku zbog naroda, taj je običan papan.
Ko u Srbiji misli da je bilo koja stranka u Srbiji formirana, da bi se bavila problemima u društvu, taj je običan Ćuran ili Ćurka.
Ko u Srbiji uopšte misli da o njemu neko misli, taj je vidjen na psihijatriskom krevetu ili stolici.
Ko u Srbiji uopšte misli svojom glavom, taj je najveći neprijatelj ove vlasti i opozicije.

Igor

pre 12 godina

Svaka cast Djilase, postedi nas vise tvoje demagogije u stilu tvog poznatog "inzenjerskog" i prakticnog pogleda na stvarnost. Sve sto si rekao je svakom iole pametnom coveku jasno odavno i bez tvoje ekspertize, samo sto nisi pomenuo inzenjeru da je tvoja ds za ovih 10-ak godina od promena najzasluznija za ovu bedu u drzavi.

Defetista

pre 12 godina

Ovo je najbolji komentar jednog naseg politicara o radu nekog ministra :"BOLJE DA CUTIM"!!! Samo zbog lobiranja oko prodaje Luke Bar trebao je da leti, a o rasipanju i "pranju" para na koridoru , odavno je zrelo za INSAJDER. A bajke kako nema zadovoljnih , samo dajte na uvid pasose demokratskih direktora, sekretara raznih agencija, predsednika ,potpredsednika opstina, upravnih odbora , a da ne pricamo koliko para operu u lokalnoj samoupravi na "projekte".

Mirjana

pre 12 godina

Ja bih pohvalu gospodinu Djilasu!Raduje me bg voz koji ide u minut na vreme i koji nas spasava muka putovanja autousom.Jednostavno osecamo se delom Beogada.Hvala!

Lazar

pre 12 godina

A zadovoljan si učinkom Ministarstva unutrašnjih poslova? Smanjena kriminal i korupcija, pohapšeni politkriminalci i lupeži. Smanjene saobraćajne nesreće. Bolji javni red i mir! Ništa od toga!
Pa što dačić ne hapsi ove u Beogradu što što grade most za pola milijarde evra?

Misa

pre 12 godina

Molba upućena Kabinetu! Niko nije odgovorio!
Poštovani Gradonačelniče,
Poštovani Predsedniče Skupštine Grada Beograda,
Dana 14.05.2011 godine ističe mandat svim članovima Upravnih i Nadzornih odbora iz reda zaposlenih u svim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Skupština Grada Beograda. Po zakonu Stručni saveti zdravstvenih ustanova biraju najbolje u njima za članove upravnih i nadzornih odbora, a osnivač samo potvrđuje izbor. U nekim ustanovama je započet postupak izbora novih direktora i ne može se očigledno završiti zbog isteka mandata članova Upravnog odbora, kao npr. u Studentskoj poliklinici. Legalitet izbora od strane starih članova kojima ističe mandat može biti osporen na sudu.
Obzirom da imamo informacije da će sednica Skupštine grada Beograda biti zakazana tek početkom juna APELUJEMO na Vas da je zakažete što pre, a svakako do isteka mandata do 14 maja.
Nije dobro da se atmosfera javašluka i nerada do izbora novih direktora produžava u nedogled. Naime posle ove sednice mora početkom juna biti održana još jedna sednica, koja bi potvrdila odluke Upravnih odbora o izboru direktora. Krajem mandata obično direktori ništa ne rade ili loše rade i nanose štetu ustanovi znajući da neće biti ponovo izabrani. ZAŠTO DA SVE ODLAŽEMO ZA JESEN?
Neophodno je po mišljenju nas zdravstvenih radnika da Skupština uvaži ovu činjenicu i da jednom makar kratkotrajnom sednicom imenuje ovih oko 100 članova Upravnih i Nadzornih odbora čineći ih funkcionalnim i u roku osposobljenim za donošenje odluka.
Molimo da ovo shvatite kao dobronamernu inicijativu koja ukazuje na realan problem, koji odbornici mogu da reše bez po muke, samo jednim glasanjem za dobro pripremljene predloge.
Smatramo da bi bilo neumesno da se obraćamo svim odborničkim grupama radi podrške ovom predlogu i molimo Vas da im prenesete naše pozdrave i zahvalnost na naporu koji će uložiti u cilju boljeg i funkcionalnijeg zdravstva.
S poštovanjem,
Dr M. Brkić Beograd

svetlanast.

pre 12 godina

izbore u srbiji nece dobiti ni broj zadovoljnih ni broj nezadovoljnih gradjana.izbore ce dobiti politicka strnka koja vrati nadu narodu.nije samo mrkonjic sirio lazni optimizam.ministri su se sluzili razlicitim taktikama.sta je bolji ministar oliver dulic sa legalizacijom koja promovise bezakonje, snezana malovic sa skupom, naopakom reformom pravosudja, milan markovic koji se ne mesa u svoj posao, "igranka" mladjana dinkica, skupstina kojoj je vrhovni zakon carobni broj 126, narkodileri i tajkuni koji "kupuju" srbiju...

Milka Popov

pre 12 godina

Pretpostavljam da je Dragan Đilas, gradonačelnik beogradski i "prvi do prvog" među ovdašnjim Demokratama, odgledao film "Kraljev govor" reditelja Toma Hupera. Ako nije, predlažem mu da to učini, koliko danas, ne bi li se, vrlo slikovito a poučno, upoznao sa ozbiljnim teškoćama koje je pri (iz)govoru imao britanski princ Džordž, zvani Berti.
Živeći svoj mirni, srećni porodični život, daleko o primisli, a kamoli mogućnosti da preuzme tron, mogao je i da zamuckuje ili pravi neprijatno duge pauze u izgovaranju pojedinih glasova... Ali, sudbina je odredila da postane suveren. Uz pomoć čudotvornog logopeda i njegovih neočekivanih metoda i nekonvencionalnih tehnika, budući kralj Džordž VI je naučio da - govori. Da, štaviše, u važnim trenucima za Imperiju kojom je rukovodio - uključujući i vreme Drugog svetskog rata - bude čak i odličan govornik. Mnogo se može, kada se hoće!
Stoga bi, uz ne mali napor poznavalaca lepog i pravilnog govora, i mukotrpne treninge, Dragan Đilas, takođe, mogao na napreduje. Jezički i stilski. Mislim, pritom, i na gradivo koje se mora savladati u osnovnoj školi: slaganje rečenice, u obavezni podmet, prirok i dodatke, potom poneka stilska figura... Jer vokabular koji je ovaj političar, minule sedmice, demonstrirao pred slušaocima i gledaocima emisije Kažiprst (B 92) je neprihvatljiv: siromašan rečnik, nedopustive gramatičke i jezičke nepravilnosti ("teli","nači", "ja bi"...), neprilične figure ("pa nisam im ja držo sveću"), nepoznavanje značenja nekih pojmova ("legitimno"), prečesta upotreba zamenica ("ti, ta, to"...) teško bi zadovoljio jezičke znalce sa najvišim pragom tolerencije. Ali se zato D.Đ. u razgovoru sa Danicom Vučinić, autorkom emisije, razbacivao sa neizdrživom količinom bahatosti koja je prečesto, prelazila u čistu drskost.
Bilo je to u danu u kojem će Dragan Đilas biti izabran za prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije. Institucije koja je decenijama, kao integralni deo šire asocijacije, juče, kao samostalni savez, ali i danas, zbog kolosalnih rezultata, ugleda i rejtinga koji uživa, mnogo više od pukog sportskog udruženja. Jer, košarka je, uz još nekolike sportove, naš nacionalni ponos, a u svetu, prepoznatljivi barjak Srbije.
Nezadovoljan osnovnom temom (štrajk žeđu i glađu Tomislava Nikolića) dotadašnjeg razgovora, i, biće, preostalom minutažom emisije, budući predsednik je odbio ("neću da odgovorim na to pitanje") da kaže i nekoliko rečenica tom prigodom. Sramotno!
Podsetiću, D.Đ., jedan od osnivača te medijske kuće, izvesno vreme se bavio novinarstvom. Te, ako već nije ispoštovao Vučenićevu kao bivšu koleginicu, nije smeo prenebreći činjenicu da razgovara sa - damom.
Ovaj čovek bi morao, vrlo hitno, da poboljša način svog ponašanja. Jezički, ali i u ophođenju sa ljudima. Obe važne funkcije na kojima se trenutno nalazi, tako nešto bezuslovno zahtevaju, a dični prethodnici, uz retke izuzetke, na to ga čvrsto obavezuju. Dusko Bogdanovic

Ivan

pre 12 godina

Gospodine Djilas jel vi znate da ste vi na vlasti?!Sto ne kazete mi smo krivi za propast Srbije!!!Samo se nadam iskrneo da cete zadgovrati pred zakonom.Sto se moje porodice tice vi iz DS/a ste zavrsili zauvek...

Zoran

pre 12 godina

Lepo zbori gospodin Đilas, lepo zbori ali jedno zaboravlja, niko nije branio DS-u i strapima u Vladi RS da i sada poveća standard, da smanji korupciju, da pohapsi sve koje treba pohapsiti.I ono što me čudi, zašto i Đilas počinje da priča prazne priče, kao i svi ostali iz vlasti, zar ni on nema ideja, čudo.Gospodo ovo samo govori da Vi nermate rwešenja ,za ovu državu, za ovaj narod, mi više nismo ni lasni ni moćni da čekamo, ako je Vama lepo, većini naroda nije, i sirotinja raja bi da živi, uništili ste srednju klasu i tu je Vaš kraj.Izbori

dosledan

pre 12 godina

"A neke stvari su svima jasne. Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu ove dve godine? Ja nisam", kazao je Đilas i na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak 'preživeo' rekonstrukciju vlade" odgovorio:"Bolje da oćutim".

Asto da ocutite! Pa eto i licnim primerom dajete do znanja sta vam je prioritet!!! Funkcija!!!? Pa zar to nije ta demokratija koja je osnova nacela vase stranke, da mozete da iznesete u javnost sta je to sto ne valja!? Vidim da se desava novi trend, sve vi shvatate da je lose, ne bezite od toga da ljudi imaju nikada manje plate ali tu sve staje... po 100x SRAM VAS BILO SVE

tabasco pit

pre 12 godina

tacno je da nema mnogo zadovoljnih, ali tacno je da su oni koji jesu zadovoljni clanovi ili simpatizeri ili veoma bliski DS-u i vladajucim strankama.
Tacno je i da za ovakvu situaciju krivicu snosi iskljucivo ova vlada na celu sa DS-om i Tadicem koji ima apsolutnu vlast u drzavi.
Tacno je da ste suludim potezima urnisali privredu, tacno je da ste osiromasenom narodu podigli namete (zadnji slucaj sa porezom na imovinu), tacno je da je reforma pravosudja katastrofalno uradjena, da je infrastruktura na nivou Albanije, da su nam zakoni gori nego Titovi, da su nam sela sve siromasnija, da ovu zemlju napustaju cak i tajkuni ( a zasto onda ne bi i mladi i sposobni koji ovde vise sebe ne vide)...
Za sve je ovo kriva DS koja participira u vlasti zadnjih godina a koja ovu vladu vodi u svakom smislu prethodne 3 godine. Nista niste uradili, osim sto ste dodatno unazadili ovu zemlju.
Da ste bar pokrenuli neke reforme(uspesne), da ste bar uradili giljotinu propisa, da ste bar smanjil birokratiju, ili bar isreno pokusali, da ste pokusali da suzbijete crnu ekonomiju, da ste bar... Nista od toga niste uradili, niti pokusali, krili ste se iza evropskih integracija, krili ste se iza EU i trcali pred rudu samo da se dodvorite Evropi(ovde se ne raspravlja ni o cemu kada neko kaze to Evropa trazi od nas), krili ste se iza nekih standarda koje ni zemlje EU nemaju(a mi smo na nivou razvoja Zanzibara) namecuci e standarde koje ni mnogo razvijenije zemlje ne mogu da primene(kao da tek prohodalom detetu nametnete obavezu da sledece godine mora da trci na Olimpijadi) krili ste se iz ekonomske krize,... Ne ide to tako gospodine Djilas i moglo je da prolazi kod naroda sve dok nije osetio da si sve to prazne price...

E zbog toga gospodine Djilas DS nema niakvo pravo da racuna na glasove nezadovoljnih i zato ce gospodine Djilas DS tesko ostati na vlasti....
Zao mi je samo sto je stranka Zorana Djindjica dovedena u ovu situaciju, ali mozda je vreme da procistite svoje redove i da na nekim buducim izborima sa novim ljudima trazite sansu...

milan

pre 12 godina

Gde ima pravo ima pravo, prema Mrkonjicu se ponasaju, a posebno SPS kao prema svetoj kravi to valda zbog Miloseviceve slike u njegovoj kancelariji.

mali perica

pre 12 godina

Ja sam zadovoljan!Imamo prelep park i fitness!Bas me briga sto je za te pare jos 20 moglo da se napravi,malo skromnijih,ali za ove iz prigradskih naselja nije ni bitno,njih tv nece da snima!

azra

pre 12 godina

pojavi se tako sa vremena na vreme,neki takav i evo vec 20 godina isto,a ako ne promenimo vlast i sistem upravljanja,takve pojave su neminovnost

angus

pre 12 godina

Bravo gospodine Djilas!Sa Vama sam jedino zadovoljan,napravili ste nam,najskuplji most na svetu,Versajski park,ali ima samo jedan problem,srpski standard je previse nizak za tako nesto

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

E pa Dragane Djilase, mogu da ti poručim apropo ovih, bilo kojih izbora u Srbiji sledeće :

Ko u Srbiji misli da je Boris bolji od Tome, taj je Budala.
Ko u Srbiji misli da je Toma bolji od Borisa, još veća je budala.
Ko u Srbiji misli da je Koštunica bolji od Borisa, Tome, taj je IdiJot.
Ko u Srbiji misli da je Rasim napravio stranku zbog naroda, taj je običan papan.
Ko u Srbiji misli da je bilo koja stranka u Srbiji formirana, da bi se bavila problemima u društvu, taj je običan Ćuran ili Ćurka.
Ko u Srbiji uopšte misli da o njemu neko misli, taj je vidjen na psihijatriskom krevetu ili stolici.
Ko u Srbiji uopšte misli svojom glavom, taj je najveći neprijatelj ove vlasti i opozicije.

angus

pre 12 godina

Bravo gospodine Djilas!Sa Vama sam jedino zadovoljan,napravili ste nam,najskuplji most na svetu,Versajski park,ali ima samo jedan problem,srpski standard je previse nizak za tako nesto

mali perica

pre 12 godina

Ja sam zadovoljan!Imamo prelep park i fitness!Bas me briga sto je za te pare jos 20 moglo da se napravi,malo skromnijih,ali za ove iz prigradskih naselja nije ni bitno,njih tv nece da snima!

azra

pre 12 godina

pojavi se tako sa vremena na vreme,neki takav i evo vec 20 godina isto,a ako ne promenimo vlast i sistem upravljanja,takve pojave su neminovnost

marko

pre 12 godina

Ja poznajem mnogo zadovoljnih ljudi, nisi u pravu Djilas evo na primer Boris Tadic je najzadovoljniji covek u Srbiji, pa Ivica Dacic, pa Mirko, pa Mladjan, pa Palma ko to kaze ko to laze da ih nema.

LLudi Milojko

pre 12 godina

Bla, bla, truc, truc...Jel ovaj stvarno misli da smo retardirani!!! Uostalom mozda i jesmo kad nas godinama navlace na istu pricu!!!

milenko

pre 12 godina

Kako je receno nedavno na utisku nedelje - Djilas i Saper poseduju svaki sekund reklamnog prostora na RTS-u do 2014 godine - bez obzira da li je olimpijada, liga sampiona ili vencanje engleskog prestolonaslednika. Hoce li Brankica da ispita ovu zloupotrebu koja bi nam objasnila moc gosn. Djilasa i povecanje njegove imovine mereno bukvalno HILJADAMA puta od kad je poceo da se mesa u vlast? Ko plati pretplatu - placa da kompenzuje ono sto je Djilasu otislo u dzep - umesto RTS-u. Nadam se da cenzura nece da obrise ovo

Dragoslava

pre 12 godina

ŠTA JE OVO VI NE PUŠTATE KOMENTARE?
Da ne povredite njegovu suptilnu strukturu!
da mu ne smanjite rečnik koji je sveukupno obima 500 reči ili ispod svih proseka.

Sramota

pre 12 godina

Sta se bre vise hvatate za tih 350 evra, to je bruka, i bezobrazluk....zivim u Loznici i ne znam nijednog radnika koji ima 350 evra.....ko vam je to izracunao odmah da ga smenite....Treba vam svima %$#$%@@%%$&^%*^*(&^*(&

dr Arčibald Rajs

pre 12 godina

Pola milijarde evra za jedan most! Pa kako da ne budemo zadovoljni? Bilo bi vrlo nepošteno da to ne ispoštujemo.
Dobro si uradio što si prećutao ono. Mrka je isto kao ti nesposoban, mada ti emituješ lažnu sposobnost. Radiš samo u svom interesu. Ali ja imam razumevanja za tebe. Nemam razumevanja za vas braćo srbi?
Pisao sam ovako isto i o Pašiću, koji je za Đilasa bio veliki amater.

Dzoni

pre 12 godina

Ja znam ko jeste itekako zadovoljan..ti i tvoji pajtosi iz stranke svi naprasno u najsiromasnijoj zemlji evrope postaste bogatasi pa tako ti odjednom od vecitog studentra posta tajkun tezak 350 miliona eura ,od svakog biblorda u Bg-u mora da kapne na tvoj racun.

Ivan

pre 12 godina

Gospodine Djilas jel vi znate da ste vi na vlasti?!Sto ne kazete mi smo krivi za propast Srbije!!!Samo se nadam iskrneo da cete zadgovrati pred zakonom.Sto se moje porodice tice vi iz DS/a ste zavrsili zauvek...

Петар

pre 12 godina

Надам се да је г-дин Ђилас задовољан!!! Његове фирме раде са милионима еура зараде, са друге страна дере кожу народу кроз разне порезе, таксе и разноименоване глобе живота у Београду. Потом тако хумано отет новац од грађана пласира Монтери, Денези, Алпини, Кошаркашком Савезу, Србија Опену и ето успешног и задовољног Градоначелника. Ђилас је увео пљачку за паркинг, ограничавајући слободу кретања, крвнички скуп паук који наплаћује глобу од десетак хиљада динара за неправилно паркиран аутомобил. Да ли у цењеној и високоузвишеној ЕУ постоји град у коме казна одношења аутомобила износи четвртину просечног личног дохотка у истом том граду? Да ли постоји држава у тој истој вољеној, никада достигнутој а беспрекорној и сталнохваљеној ЕУ, у којој је порез на некретнину у којој станујемо до 2 процената???!!! Е, али Градоначелник има изузетну идеју: доћи на власт, увести што веће глобе, хапсити и отимати милионску имовину све у име града, свакоме ко нема да плати а онда то трошити, наравно транспарентно..."Криви смо који смо ћутали" рече једном панонски морнар!!!

DJole

pre 12 godina

pa ako mi obecate bar 50% glasam za Vas, MALO SUTRA

PA DA LI STE VI NORMALNI!!!! posle onih obecanja od 1000e, 500.000 novih radnih mesta, novi putevi, bolje zdravstvo, brze sudstvo....

dosledan

pre 12 godina

"A neke stvari su svima jasne. Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu ove dve godine? Ja nisam", kazao je Đilas i na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak 'preživeo' rekonstrukciju vlade" odgovorio:"Bolje da oćutim".

Asto da ocutite! Pa eto i licnim primerom dajete do znanja sta vam je prioritet!!! Funkcija!!!? Pa zar to nije ta demokratija koja je osnova nacela vase stranke, da mozete da iznesete u javnost sta je to sto ne valja!? Vidim da se desava novi trend, sve vi shvatate da je lose, ne bezite od toga da ljudi imaju nikada manje plate ali tu sve staje... po 100x SRAM VAS BILO SVE

Marko (Dorcol)

pre 12 godina

Jao kako njima nije jasno koliko smo blizu pucanja. Uljujkali se da je Toma uz svu pompu izveo samo 50 hiljada ljudi na ulicu. Pa normalno kada narod nece da izlazi na ulice zbog tajkunskih placenika. Nece ovde kapisla biti nikakav unapred zakazan i organizovan miting. Nego, kada se neki mucenik spali ispred Vlade, ili kada obezbedjenje, koja cuva Miskovica i Beka, prebije nekog sirotanovica zbog pogresnog pogleda... E tada cete da vidite sta je masa ozlojadjenih, prevarenih i PRAVDE zeljnih ljudi. A tada vas nece spasiti ni sluzbeni automobili, ni privatno obezbedjenje, ni vile sa bazenima na Dedinju, ni racuni u inostranstvu. Nista vas tada nese spasiti narodnog besa i mrznje koja se ovde skuplja vec 20 godina.

Igor

pre 12 godina

Svaka cast Djilase, postedi nas vise tvoje demagogije u stilu tvog poznatog "inzenjerskog" i prakticnog pogleda na stvarnost. Sve sto si rekao je svakom iole pametnom coveku jasno odavno i bez tvoje ekspertize, samo sto nisi pomenuo inzenjeru da je tvoja ds za ovih 10-ak godina od promena najzasluznija za ovu bedu u drzavi.

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

djilas je branio i dulica izjavivsi novinaru da kada vi budete na vlasti odlucite koliko kosta onaj bilbord

time je rekao ko ustvari upravlja

Rakijo,i Bogu si teška

pre 12 godina

"bolje da oćutim" ?!?! Nemate vi pravo da oćutite ništa,gospodine Đilas !
Vi ste deo te vlasti i snosite svoj udeo odgovornosti ! Ne možete izdvojiti pojedinačne rezultate vaše vladavine,jer ste svi u istoj koaliciji. A što se tiče rezultata - Lako je izjavljivati "građani treba da imaju plate 30 % veće",lako je zadužiti se za pola milijarde evra i podići najskuplji most na svetu,lako je kupovati "svemirske" tramvaje u godinama krize! Hajde da se ne zadužujemo više. Hajde da ne gradimo "iz kredita" (kao što vi kažete) već iz realnih sredstava. Hajde da asfaltiramo još jednu od 2,200 beogradskih ulica,a ne samo Bulevar,i to ovaj put,bez slikanja ! Lako je reklamirati se na račun građana...

I kao da je bilo nekad

pre 12 godina

Ja znam ko ce biti najmanje zadovoljan posle izbora, e to ce biti nadam se ovi iz DS. Oni su toliko losi da ih vec neki uporedjuju sa Milosevicevom vlascu. E moj Tadicu gde si ti odveo stranku. Kad se samo setim da sam uvek glasao za vas, sramota me je da i pomislim a ne da kazem nekom. To je danasnje stanje sa DS-om.
Sto se tice onog sto je neko napisao kako je ovaj Djilas velik covek. Velik je onoliko koliko mlati pare u Emotion firmi ili je mlatio. Ako to nije istina nek novinari pitaju RTS koliko RTS PLACA EMOTION-U ZA SAMO JEDNU PONAVLJAM JEDNU EPIZODU "48 SATI SVADBA" ?
To nisu posteni ljudi to su sve krimanlci, da to nije tako, neka odgovore sta bi sa KOLUBAROM, STO SU TO ZATASKALI ?

uros

pre 12 godina

Slazem se!!!
Predlažem da se na sledećim izborima uvede dodatno glasačko polje sa tekstom "Nisam ni za jednog od predloženih sa liste". Ukoliko više od 50% glasaca zaokruži ovo polje, izbori se ponavljaju, a svim kandidatima sa te liste se zabranjuje kandidovanje na izborima u naredne 4 godine.

tabasco pit

pre 12 godina

tacno je da nema mnogo zadovoljnih, ali tacno je da su oni koji jesu zadovoljni clanovi ili simpatizeri ili veoma bliski DS-u i vladajucim strankama.
Tacno je i da za ovakvu situaciju krivicu snosi iskljucivo ova vlada na celu sa DS-om i Tadicem koji ima apsolutnu vlast u drzavi.
Tacno je da ste suludim potezima urnisali privredu, tacno je da ste osiromasenom narodu podigli namete (zadnji slucaj sa porezom na imovinu), tacno je da je reforma pravosudja katastrofalno uradjena, da je infrastruktura na nivou Albanije, da su nam zakoni gori nego Titovi, da su nam sela sve siromasnija, da ovu zemlju napustaju cak i tajkuni ( a zasto onda ne bi i mladi i sposobni koji ovde vise sebe ne vide)...
Za sve je ovo kriva DS koja participira u vlasti zadnjih godina a koja ovu vladu vodi u svakom smislu prethodne 3 godine. Nista niste uradili, osim sto ste dodatno unazadili ovu zemlju.
Da ste bar pokrenuli neke reforme(uspesne), da ste bar uradili giljotinu propisa, da ste bar smanjil birokratiju, ili bar isreno pokusali, da ste pokusali da suzbijete crnu ekonomiju, da ste bar... Nista od toga niste uradili, niti pokusali, krili ste se iza evropskih integracija, krili ste se iza EU i trcali pred rudu samo da se dodvorite Evropi(ovde se ne raspravlja ni o cemu kada neko kaze to Evropa trazi od nas), krili ste se iza nekih standarda koje ni zemlje EU nemaju(a mi smo na nivou razvoja Zanzibara) namecuci e standarde koje ni mnogo razvijenije zemlje ne mogu da primene(kao da tek prohodalom detetu nametnete obavezu da sledece godine mora da trci na Olimpijadi) krili ste se iz ekonomske krize,... Ne ide to tako gospodine Djilas i moglo je da prolazi kod naroda sve dok nije osetio da si sve to prazne price...

E zbog toga gospodine Djilas DS nema niakvo pravo da racuna na glasove nezadovoljnih i zato ce gospodine Djilas DS tesko ostati na vlasti....
Zao mi je samo sto je stranka Zorana Djindjica dovedena u ovu situaciju, ali mozda je vreme da procistite svoje redove i da na nekim buducim izborima sa novim ljudima trazite sansu...

Ivan

pre 12 godina

Demagog.Gomila advertajzing agencija je zatvoreno ili pred gasenjem,jer njegove i Saperove agencije drze monopol.Da li su one na minimalcu ili im kasne plate?

M

pre 12 godina

U Bgd-u imate preko 1000, sto gradskih sto opstinskih odbornika, kvazi-politicara, koji sisaju krv gradjanima, a Djilas nema ideju kako da organizuje grad u modernu svetsku metropolu. Bgd-ska politikantsko-administrativna-policijska organizacija unistava grad i ne dozvoljava mu da se razvija onako kako bi trebalo. Ako mislite da je jedan most, nekoliko vrtica, jedna ulica i par parkova uspeh onda i niste za bolje. Samo da napomenem da jedan New York ima ukupno 51, a Chicago 50 odbornika.

Sunce Slobode

pre 12 godina

"kazao je Đilas i na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak 'preživeo' rekonstrukciju vlade" odgovorio:"Bolje da oćutim".

U tom slucaju ti je bolje da nista nisi ni pricao. Imaju moji Dorcolci univerzalan naziv za takve koji sve KAO nesto hoce, ali ne smeju. Takav si bio kao mali takav si i sada takav ces biti i pod stare dane i nikakvi milioni i BMW-ovi koje bahato parkiras dok te voze u teretanu tu ne pomazu. . .

Milka Popov

pre 12 godina

Pretpostavljam da je Dragan Đilas, gradonačelnik beogradski i "prvi do prvog" među ovdašnjim Demokratama, odgledao film "Kraljev govor" reditelja Toma Hupera. Ako nije, predlažem mu da to učini, koliko danas, ne bi li se, vrlo slikovito a poučno, upoznao sa ozbiljnim teškoćama koje je pri (iz)govoru imao britanski princ Džordž, zvani Berti.
Živeći svoj mirni, srećni porodični život, daleko o primisli, a kamoli mogućnosti da preuzme tron, mogao je i da zamuckuje ili pravi neprijatno duge pauze u izgovaranju pojedinih glasova... Ali, sudbina je odredila da postane suveren. Uz pomoć čudotvornog logopeda i njegovih neočekivanih metoda i nekonvencionalnih tehnika, budući kralj Džordž VI je naučio da - govori. Da, štaviše, u važnim trenucima za Imperiju kojom je rukovodio - uključujući i vreme Drugog svetskog rata - bude čak i odličan govornik. Mnogo se može, kada se hoće!
Stoga bi, uz ne mali napor poznavalaca lepog i pravilnog govora, i mukotrpne treninge, Dragan Đilas, takođe, mogao na napreduje. Jezički i stilski. Mislim, pritom, i na gradivo koje se mora savladati u osnovnoj školi: slaganje rečenice, u obavezni podmet, prirok i dodatke, potom poneka stilska figura... Jer vokabular koji je ovaj političar, minule sedmice, demonstrirao pred slušaocima i gledaocima emisije Kažiprst (B 92) je neprihvatljiv: siromašan rečnik, nedopustive gramatičke i jezičke nepravilnosti ("teli","nači", "ja bi"...), neprilične figure ("pa nisam im ja držo sveću"), nepoznavanje značenja nekih pojmova ("legitimno"), prečesta upotreba zamenica ("ti, ta, to"...) teško bi zadovoljio jezičke znalce sa najvišim pragom tolerencije. Ali se zato D.Đ. u razgovoru sa Danicom Vučinić, autorkom emisije, razbacivao sa neizdrživom količinom bahatosti koja je prečesto, prelazila u čistu drskost.
Bilo je to u danu u kojem će Dragan Đilas biti izabran za prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije. Institucije koja je decenijama, kao integralni deo šire asocijacije, juče, kao samostalni savez, ali i danas, zbog kolosalnih rezultata, ugleda i rejtinga koji uživa, mnogo više od pukog sportskog udruženja. Jer, košarka je, uz još nekolike sportove, naš nacionalni ponos, a u svetu, prepoznatljivi barjak Srbije.
Nezadovoljan osnovnom temom (štrajk žeđu i glađu Tomislava Nikolića) dotadašnjeg razgovora, i, biće, preostalom minutažom emisije, budući predsednik je odbio ("neću da odgovorim na to pitanje") da kaže i nekoliko rečenica tom prigodom. Sramotno!
Podsetiću, D.Đ., jedan od osnivača te medijske kuće, izvesno vreme se bavio novinarstvom. Te, ako već nije ispoštovao Vučenićevu kao bivšu koleginicu, nije smeo prenebreći činjenicu da razgovara sa - damom.
Ovaj čovek bi morao, vrlo hitno, da poboljša način svog ponašanja. Jezički, ali i u ophođenju sa ljudima. Obe važne funkcije na kojima se trenutno nalazi, tako nešto bezuslovno zahtevaju, a dični prethodnici, uz retke izuzetke, na to ga čvrsto obavezuju. Dusko Bogdanovic

nikad više DS, G17+, LDP...

pre 12 godina

A ne, neću ja da glasam da bi nekog dovela na vlast. Ko god da je na vlasti meni svakako neće biti dobro. JA ĆU DA GLASAM DA TEBI I TEBI SLIČNIMA ODUZMEM FOTELJE!!! Neću da dozvolim da VI i vaši ljudi sedite u foteljama!!! Pa da vidimo ko će biti tada zadovoljan!!!

Miloš Radulac

pre 12 godina

Vladavina demokratske stranke,svela je Srbiju na banana-državu,u kojoj ne vladaju pravo ni pravičnost,već partijska podobnost i zakon jačeg. Ne znam kada je poslednji put u istoriji,Srbija pala toliko nisko,a da nije bila okupirana od strane druge zemlje. I sada jedan od ključnih igrača u toj vlasti,doduše nešto veštiji u samo-prezentaciji,izjavljuje tu kako "ima nezadovoljnih" ?? Gospodine Đilas,mi postajemo zemlja ljudi koji nemaju šta da izgube. Ne radi se tu o "nezadovoljstvu" ! Radi se o beznađu,o nedostatku posla i perspektive ! O kontejnerima i narodnim kuhinjama ! O oduzimanju stana zbog duga za struju ! Radi se o životu ! Gospodine Đilas,vaša vlast je poput malignog tumora koga treba odstraniti hirurškim putem - na izborima ! A vi učešćem u toj vlasti,dajete joj alibi,pa ćete morati da snosite i svoje deo odgovornosti !

kolateralnaSteta

pre 12 godina

Zar niste Vi gospodine Djilas dosli na vlast tako sto su ljudi bili nezadovoljni. Cini mi se da ste Vi tada itekako polagali pravo na te glasace. Koliko ja vidim nije se mnogo promenilo, osim sto ste sada sa druge strane (sto se zadovoljstva tice).
Ja sam recimo 5.10. bio nezadovoljan i otisao da to iskazem. Sada sam opet nezadovoljan i opet cu to iskazati. I tako u krug.
Zao mi je samo sto je taj ciklus decenijski, umesto recimo - godisnji.
Ovako vesto izbegavate kaznjavanje od strane naroda Vi, vasi prethodnici, a nazalost verovatno i naslednici!

ana

pre 12 godina

g-din DJilas govori kao da ima dva razreda osnovne skole. Pa zar on nije vlasnik marketinske agencije, pa mogao bi da izmislja nesto domisljatije? Neverovatno kako su nam sustinski neuki i ljudi bez ikakve strategije do lova u mutnom i besmislenog lupetanja na celu.

Defetista

pre 12 godina

Ovo je najbolji komentar jednog naseg politicara o radu nekog ministra :"BOLJE DA CUTIM"!!! Samo zbog lobiranja oko prodaje Luke Bar trebao je da leti, a o rasipanju i "pranju" para na koridoru , odavno je zrelo za INSAJDER. A bajke kako nema zadovoljnih , samo dajte na uvid pasose demokratskih direktora, sekretara raznih agencija, predsednika ,potpredsednika opstina, upravnih odbora , a da ne pricamo koliko para operu u lokalnoj samoupravi na "projekte".

borislav

pre 12 godina

Sad izbacuju u prvi plan jednog koji ce vikati "nismo zadovoljni, nismo zadovoljni", pa onda na sledecim izborima glasaci glasaju za tog.
Ova vlast u tu svrhu za sledece izbore izbacuje Djilasa, Rasima...

insajder fan

pre 12 godina

Čuj, ako Cvetković proceni, pa nema zadovoljnih. Koješta.

Hajde reci gde je novac, ko su lopovi koji su pljačkali,
pljačkaju i pljačkaće ovaj jadni narod, koji Vas sve trpi.

Insistiranje na istini i kao fol iskrenost
nije istina i iskrenost ako se ne primenjuje.

Podrška će uslediti, narod još uvek nije toliko glup,
da ne prepozna ko ovde zaista može da PRIMENI pravila,
napravi INVENTAR i vrati život.

Npr. Brankica i Insajder B92 koji su nagrađeni,
ali prava nagrada su dela za kojima vape i slede
kao reakcija na njihovu neverovatnu hrabrost...

Milan

pre 12 godina

Ljudi dosta je bilo prazne slame, sve političare treba pobacati u Savu, Dunav, Moravu i ostale pritoke. Hoćemo neposredno upravljanje nećemo armiju trutova na svojoj grbači.
IZAĐITE NA IZBORE I UBACITE NEVAŽEĆI LIST. 3 MILIONA NEVAŽEĆIH I PROMENIĆEMO NE SRBIJU NEGO CEO SVET.

Hoćemo neposredno upravljanje - elektronsko glasanje svih ljudi umesto parlamenta.
Hoćemo ukidanje funkcije političara, a u prelaznom periodu dok narod ne izglasa prave demokratske zakone njihovu funkciju je potrebno prebaciti na administraciju.
Politička propaganda se mora kažnjavati kao najteže krivično delo.

KIKI

pre 12 godina

Da li si ti zadovoljan? Sigurno ti je plata 4-5 hiljada evra,primas na pet sest mesta.Tebi treba nama ne treba.Ja treba da budem srecan sto ti imas.
DOKLE TAKO?

maicon

pre 12 godina

"nezadovoljni ne glasaju samo za opozicione stranke, već i za DS, neki za SPS, G 17..."

Kako da glasam za DS kada je unazadio moj život i doveo me na golu egzistenciju?

Voyger

pre 12 godina

@ Nikola

Postovani g-dine jeste gradonacelnik dipl. ing. ali nema strucnost koju ta diploma nosi. Bio sam njim od trece godine masinstva u istoj grupi na aerokosmotehnici i diplomirao sam taj isti fakultetu u roku sa prosekom preko 9.60. Dok smo se i ostali ubijali od rada, crtanja, racunanja g-din Dragan je bio najvisi omladinski i partijski funkcioner na fakultetu, vedrio i oblacio i medju studentima i profesorima i dobijao ocene iako ga mi nismo videli na mnogim ispitima (neka to objave profesori koji su morali da mu poklanjaju ocene). Da je g-din Dragan strucnjak on bi radio u struci, u to vreme ili u VTI ili UTVI ili fakultetu, medjutim on je otisao za Nemacku i vratio se kao kadar i perspektivni bogatas. Ne komentarisem kakav je gradonacelnik ili politicar ili strucnjak za marketing. Vazduhoplovni strucnjak nije i to PODVLACIM. To znaju svi studenti a danas rasuti po svetu inzenjeri aerokosmotehnike.

Beogradjanin

pre 12 godina

Evo, krenulo je hejtovanje! Mogli smo 20 parkova po Borci i Ovci, za ovaj most smo mogli preko 300 mostova po Vladicinom Hanu, Kursumliji, Nedodjiji i sl. 'Selo moje, lepse od Pariza'...
Ljudi, hajde ostavite malo Beograd na miru, radite i gradite svoje gradove, svoje parkove, svoja dvorista. Manite se vise Beograda "koji usisava sve", a eto niko ne zeli da ulaze u perspektivnu xyz vukoj....Uostalom, otkud vi svi ovde, kad je tako dobro 'kod vas kuci'? Tako kazete, zar ne, kad petkom krenete sa posla? Ja kuci idem u centar Beograda, da sa svojim detetom prosetam po tom uredjenom Tasu, koji 40 godina nije sredjen. A vi po spremljene dzakove paprika i krompira, po smrznute ruckove, po zimnice i ko zna sta jos. Ja po to idem subotom na pijacu gde moram da kupim isto to. I ne zalim se, hocu da odem sa zenom na pijacu, da prosetamo i kupimo zajedno, ali hocu i da je pijaca sredjena, hocu da dzogiram trim stazom na sredjenom Tasu, hocu da platim i veci porez ako treba za to. Rodjen sam ovde i hocu da mi bude lepo i sredjeno. Ovde mi je kuca. Ja nemam rezervnu gde cu petkom da odem, a preko nedelje da ovde prezirem i hejtujem 'Beogracice'.
Hvala redakciji ako objavi komentar, stvarno nisam zeleo nikoga da uvredim, uvek sam tezio tome da budem kosmopolita i trudicu se. Ali stvarno, umoran sam od tog hejtinga. Ako vam Beograd ne valja, pa niko vas ne drzi. Da sam nevaspitan, rekao bih da biste nam ucinili uslugu. Evo praznicima se vidi uostalom, prazan grad, moze da se parkira covek gde hoce. "Beogradjani" otisli kuci...

slavko-licno

pre 12 godina

Sve pametniji od pametnijeg!Srbija je zrela za TOTALNU rekonstrukciju.Drzavu nam vode ljudi cije je prvo radno mesto u Ministarstvima,agencijama,skupstinskim klupama,nisu ni sibicu u svom radnom angazmanu napravili,da ne govorim o ozbiljnijim stvarima.Moja generacija je u ovoj i bivsoj zemlji prqavila tenkove,avione,lokomotive,kamione,traktore,televizore i da ne nabrajam vise...!!!!
Sve je ovo raadjeno sa inzenjerima i majstorima koje je ova zemlja skolovala i obucavala.Danas trce po belom svetu ,mole da te iste masine remontuju?????,i hvale se kako je to uspeh Vlade????
Ne mogu da verujem sta se sve u ovoj zemlji dogadja,a sta ce se sve dogadjati!!!????

Imam sina koji za godinu dana zavrsava u Beogradu jedan od tehnickih fakulteta,i samo jednu zelju da nakon diplomiranja ode iz ovog srpskog blata,jer ja kao dipl.inz.masinstva ne zelim biti clan ni jedne od ovih GIGANT stranaka,a to i njemu savetujem!!!,jer u protivnom ne znam kako bi on mogao dobiti posao dostojan coveka u ovako postavljenom drustvu!
Mozda bi mu(mi) doticni gospodin(kolega po struci) mogao da objasni....!!!
I za kraj,NE OKRECI SE SINE.....,zivot se od Gospoda jednom dobija!!!!!

Dacha

pre 12 godina

Naravno da mnogi građani nisu zadovoljni, ali to je zahvaljujući i Demokratskoj stranci i Draganu Đilasu. Kako građani da budu zadovoljni kada je vladajućoj stranci draži interes tajkuna ili partijskih javnih preduzeća nego interes sve siromašnijih građana? A to ko ima tapiju na nezadovoljne, ja ne znam, ali jedno znam: ako su nekada nezadovoljni i glasali za DS, sasvim sam siguran da na prvim sledećim izborima to neće biti slučaj. Hoću reći: ja sam na prošlim izborima glasao za Borisa Tadića, na ovim izborima mi ne pada na pamet da glasam za Srđana Šapera i Dragana Đilasa. Ne, nikako.

Lazar

pre 12 godina

A zadovoljan si učinkom Ministarstva unutrašnjih poslova? Smanjena kriminal i korupcija, pohapšeni politkriminalci i lupeži. Smanjene saobraćajne nesreće. Bolji javni red i mir! Ništa od toga!
Pa što dačić ne hapsi ove u Beogradu što što grade most za pola milijarde evra?

bulat92

pre 12 godina

Ne treba biti previše mudar da bi se shvatilo koliko je nezadovoljnih u ovoj zemlji. Ali, gospodine Đilas, Vi svakako ne pripadate toj armiji.
Nezadovoljni su ono koji su se borili protiv režima, koji su stajali pred kordonima ,zviždali, lupali, bivali izlupani, kojima je prećeno, koji su gubili posao...A, Vi ste za to vreme povećavali svoje bogatstvo, pa ga, stupajući u radove DS-a 2004!, samo povećavali. Mora da se udvostručilo, priznajte, ne terajte me da računam, slab sam iz matemetike. Nisu nezadovoljni ni Šaper i kompanije, a kako i bi kad je
savetnik predsednika zanimanje, unosna profesija.
Velite da Srbiju ne mogu spasiti Karić i kompanija, što je verovatno tačno, ali ne kažete zašto je treba spašavati, niti od koga. A, odgovor se nameće, sam po sebi, zar ne?

stidi se malo

pre 12 godina

Da ti nisi slučajno član stranke koja je uvela najveći harač na svetu za imovinu. Baš smo u takvim segmentima lideri.
Ti si najsrećniji čovek na svetu, jer tužilaštvo ni u mislima nemisli da ispita lopovluk i koliko će da košta most koji praviš. Jedan od razloga zašto će te da oderete ljude sa porezom u BG-u jeste i taj neverovatni most od 400 miliona evra.

sloba

pre 12 godina

djilasu nisam ni radikal ni naprednjak..jesi ti zadovoljan ,,hodao si u djempercicu godinama supak jedan iz DS biznismen uz Tadica, sposoban...vidim te voyas BMW ispred meka kupijes a moja deca nisu videla mek 4 godine..

svetlanast.

pre 12 godina

izbore u srbiji nece dobiti ni broj zadovoljnih ni broj nezadovoljnih gradjana.izbore ce dobiti politicka strnka koja vrati nadu narodu.nije samo mrkonjic sirio lazni optimizam.ministri su se sluzili razlicitim taktikama.sta je bolji ministar oliver dulic sa legalizacijom koja promovise bezakonje, snezana malovic sa skupom, naopakom reformom pravosudja, milan markovic koji se ne mesa u svoj posao, "igranka" mladjana dinkica, skupstina kojoj je vrhovni zakon carobni broj 126, narkodileri i tajkuni koji "kupuju" srbiju...

Branko

pre 12 godina

Gospodine Đilas, Vi lažete kad kažete da neznate zadovoljne ljude (dali ih je malo ili mnogo to je stvar lične procene) ovom vlašću i ovim režimom. Svi oni koji su se sada obogatili Vama su itekako poznati ali sam siguran da poznajete malo ovih siromašnih građana jer Vas za njih nije briga odnosno od njih nemate nikakve koristi.

Zoran

pre 12 godina

Lepo zbori gospodin Đilas, lepo zbori ali jedno zaboravlja, niko nije branio DS-u i strapima u Vladi RS da i sada poveća standard, da smanji korupciju, da pohapsi sve koje treba pohapsiti.I ono što me čudi, zašto i Đilas počinje da priča prazne priče, kao i svi ostali iz vlasti, zar ni on nema ideja, čudo.Gospodo ovo samo govori da Vi nermate rwešenja ,za ovu državu, za ovaj narod, mi više nismo ni lasni ni moćni da čekamo, ako je Vama lepo, većini naroda nije, i sirotinja raja bi da živi, uništili ste srednju klasu i tu je Vaš kraj.Izbori

jeremija

pre 12 godina

30% !!! HAHAHAAAAA pa ako je prosecna plata 350e, onda je sa povecanjem od 30% to 455 evrica, ej bre od toga ne moze normalno da se zivi, pa jel to program ove drzave ! Kako bi bilo da malo ti i bajatovic imate toliku platu ? pa zivite od nje ako mozete... NEMATE OBRAZA, NE ZNATE STA JE STID, UNISTAVATE LJUDE I DRZAVU ! ODLAZITE !!!

maki

pre 12 godina

informišite se malo šta znači prosek i prosečna plata pa onda razmatrajte izjavu o prosečnoj plati od 350e. Djilas je rekao da je prosečna plata 350 e a da mnogi primaju i mnogo manje. Nije ni čudo što ovaj narod ne zna šta znači prosek kad se informiše na Pinku.

autohtoni

pre 12 godina

Kako te nije sramota Djilas, zbog tebe je promenjen izborni zakon za izbor gradonacelnika, vase lopurde i tajkuni su doveli zemlju do samog dna, i Ti sad valjas neku demagogiju. jel ovo skrivena kamera ? Ili je to samo vrhunac bezobrazluka.

banovo brdo..svi ste vi isti

pre 12 godina

Jedino sto si dobro uradio je sto nisi poklonio stanove romima...ali oni su sada 200m dalje od Gazele, tako da nista bolje nije...jedino da stranci ne gledaju njih kada prolaze....

Sta reci samo za BEograd put, koliiko se tu para obrce, koliko imamo najgori asfalt? Sta sa tim Djilas ??

Sta ce nama da se hvalimo mostom ako on ne smanji guzve AMAN, umesto 3 ruzna ali dobra i funkcionalna, mi zamisli imamo PILON od 200m ...realno koji ce nam???????????

Ja bih te samo pitao, da li si ti medju onima sto se zali na to kako zivis??

Марко (Дорћол)

pre 12 godina

Постоји тзв. феномен наменски написаног коментара који, тобоже, даје подршку неком од политичара. Оно што маркетиншке агенције и омладински подмладак не капира то је да се из начина и тона коментара одмах може провалити да је писан по диктату. Ја сам само на ову вест нашао двадесетак таквих коментара.

GoranM

pre 12 godina

Jeste, puno je nezadovoljnih. I svi nešto mašu rukama, kao Danica onomad u Kažiprstu kada je iznervirala plahovitog gradonačelnika, koji je lak na obaraču...
Da li je to pala gledanost programu Emotion produkcije (sa kojom Đilas nema nikakve veze, naravno)? Veliki su to licemeri, veliki. I sada će svi reći: "Ok, ali nemam za koga drugog da glasam!" Pa nije tačno. Verica Barać, Rodoljub Šabić, Biljana Srbljanović, Srbijanka Turajlić, Danilo Šuković... ovi su mi prvi pali na pamet.

iv@n

pre 12 godina

Naravno da su svi nezadovoljni, ali ćete i vi biti posle sledećih izbora, jer nećete ni cenzus preći. Najiskrenije se nadam da ce nova vlada da vas sve pohapsi zbog uništavanja Srbije na svim nivoima.

bivši dugogodišnji član DS-a

pre 12 godina

G-dine Đilas. Mnogi ljudi iza sebe imaju dugogodišnje i dobre poslovne karijere, ali se nisu laktali. Da, nismo zadovoljno vama, sa Cvetkovićem, Dulićem, Tadićem... Problem je u tome što mnogo pričate, obećavate, a kada to treba da sprovedete nemate sa kim. Tako velika stranka nije istina da nema kapaciteta, niti ljudi kvalitetnijih od sviju vas na vrhu. Očigledno da vam je lakše da pretrpite i ne sprovedete lustraciju, da vam je lakše da kohabitirate i da se mirite sa SPS-om koji nas doveo na ivicu propasti, a vi svojim nečinjenjem ste samo overili to stvarno stanje. Veoma ćete se iznenaditi na narednim izborima, kada ljudi u međuvremenu shvate vašu suštinu i nameru Tome Nikolića da narodu ogadi politiku, a vi na taj način profitirate. Malo više odgovornosti u opštem interesu, a ne samo u ličnom svima vama ne bi vamio na odmet.

(Vlast)a

pre 12 godina

Vazno je da je vasar tastine i osrednjosti koji nam je ponudila DS u vidu ZES-a zadovoljan,posto je cela igra igrana za vase zadovoljstvo i korist!Mi smo prestali da postojimo nakon sto smo obavili duznost i glasali protiv radikale za iste takve derikoze i neznalice.A vi,kao tipican primer tastine,bezobrazluka,loseg marketinga,nikakvog rada a mnogo slikanja i govorenja u prazno,treba da ste vise nego zadovoljni.Mi cekamo da vam prodje mandat,a vama ce svakako biti dobro:i kad ne budete gradonacelnik,bicete kao Miskovic i Beko-ugledni tajkun nepoznatog porekla bogatstva i imovine.Dolce vita na srpski nacin.

slavko-licno

pre 12 godina

Sve pametniji od pametnijeg!Srbija je zrela za TOTALNU rekonstrukciju.Drzavu nam vode ljudi cije je prvo radno mesto u Ministarstvima,agencijama,skupstinskim klupama,nisu ni sibicu u svom radnom angazmanu napravili,da ne govorim o ozbiljnijim stvarima.Moja generacija je u ovoj i bivsoj zemlji prqavila tenkove,avione,lokomotive,kamione,traktore,televizore i da ne nabrajam vise...!!!!
Sve je ovo raadjeno sa inzenjerima i majstorima koje je ova zemlja skolovala i obucavala.Danas trce po belom svetu ,mole da te iste masine remontuju?????,i hvale se kako je to uspeh Vlade????
Ne mogu da verujem sta se sve u ovoj zemlji dogadja,a sta ce se sve dogadjati!!!????

Imam sina koji za godinu dana zavrsava u Beogradu jedan od tehnickih fakulteta,i samo jednu zelju da nakon diplomiranja ode iz ovog srpskog blata,jer ja kao dipl.inz.masinstva ne zelim biti clan ni jedne od ovih GIGANT stranaka,a to i njemu savetujem!!!,jer u protivnom ne znam kako bi on mogao dobiti posao dostojan coveka u ovako postavljenom drustvu!
Mozda bi mu(mi) doticni gospodin(kolega po struci) mogao da objasni....!!!
I za kraj,NE OKRECI SE SINE.....,zivot se od Gospoda jednom dobija!!!!!

Umoran od cutnje

pre 12 godina

Dragane, nemoj da cutis, svako normalan vidi da si pokrenuo stvari.
Izgleda da je ovde generalno pravilo da svako normalan cuti i stidi se.
Nadam se da se neces zadrzati na mestu gradonacelnika, treba biti ambiciozniji,konacno da glas na izborima ode u prave ruke, ako vredi uopste glasati.
Iz trenutne konstalacije jedino ovog coveka mogu da vidim na mestu buduceg premijera.

Boris

pre 12 godina

Citam komentare gradjana na ovu vest i ne verujem! Kako vas nije sramota da pljujete jednog od retkih politicara u nasoj zemlji koji su zaista nesto uradili za svoju zemlju!? Covek je napravio most kakav Beograd treba da ima! Ne moze se sa obicnim mostovima i skromnom arhitekturom turizam koji donosi mnogo novca biti poboljsan, vec nekim simbolima grada koji ce popraviti sliku naseg prljavog i sivog Beograda.
Bolji vam je Velja, Kostunica, Dinkic, Toma, Palma, Mrkonjic ili neko drugi? Pa ovaj narod i zasluzuje da ga gaze kada ne moze da razlikuje dobro i lose. Secam se pre nego sto je Djindjic bio ubijen, ista je prica bila svi su ga pljuvali, svima je bio lopov, kriminalac, a kada je covek ubijen i kada se videlo malo kasnije koja je to tragedija ustvari za drzavu i njene ljude onda su svi okrenuli plocu i velicali ga. Ponekad me stvarno sramota kada vidim kako gradjani nase zemlje zatucano razmislaju.

titov pionir

pre 12 godina

Evo Djida predvidja da ce DS i premijerministar Cvetkovic biti i u sledecem mandatu posle izbora?Znaci Mrka je DS,u pobrkao loncice,a da i neki drugi ministri posle rekonstrukcije,mozda nece prezivati u sledecem sastavu Cvetkoviceve vlade?DS kalkulise da mogu da legnu u krevet i s SNS,SRS,SPS,LDP,NS,G-17+,URS itd..,itd..,a to sve da bi nas koji smo vec lobotomirani jos iz doba Miloseviceve vladavine i rezima,ubediliu da ste svi isti i da u sustini nije bilo promena 5 okt,vec jednostavno promenile se face na politickoj sceni,a posedujete isti pedigre?

Sergije

pre 12 godina

"Zato program ove države treba da bude kako da građani imaju plate 30 odsto veće ..."

Gradjani ove drzave su imali 30% vece plate u vreme kada ste vi dosli na vlast. Tri godine kasnije vi obecavate da cete da nam vratite ono sto smo imali kada smo vam poverovali i glasali za vas.

Gospodin Djilas je stvarno inzenjer. Nikada nije radio u struci, ali se bavi inzenjeringom - socijalnim inzenjeringom.

Dule

pre 12 godina

Uvek treba procenjivati ljude po onoj staroj: "Ne slusaj ga sta prica, nego gledaj sta radi".A sta radi?Pa savrseno vrsi naplatu parkinga.U Beogradu je naplata parkinga pitanje zivota ili smrti. Drugo Porez na imovinu ce biti ona kljucna tacka zbog koje ce Zuti zazaliti kada su se setili da tako nesto izmisle.Dragutinovicka i Kolundzija su im ugasile stranku sa Porezom na imovinu.O Mostu? Pa most kada je vec toliko skup i sa takvim pilonom 200 metara visine, mogle su da mu se dodaju jos cetiri trake u oba smera, pa da nekako zazmurimo i stisnemo zube za tu cenu.Ovako Zutima zelim da se bore za cenzus sa Cedom na sledecim izborima, a Djilas ako je zavrio masinski fakultet neka radi u struci kada je toliko sposoban, a ne da za skupe pare iz budzeta prodaje marketinsku maglu.

Miki

pre 12 godina

Pa zar i ti nisi zadovoljan. Malo ti što si monopolista na reklamni prostor, što si zakupio reklamni prostor na RTS-u do 2014, što narodu nudiš "genijalne" proizvode u vidu rialti šou-a, što si za 10 godina od golje postao buržuj. Tako je to nikad vam nije dosta, uostalom da ste skromni ne bi se ni gurali u politiku.

bulat92

pre 12 godina

Ne treba biti previše mudar da bi se shvatilo koliko je nezadovoljnih u ovoj zemlji. Ali, gospodine Đilas, Vi svakako ne pripadate toj armiji.
Nezadovoljni su ono koji su se borili protiv režima, koji su stajali pred kordonima ,zviždali, lupali, bivali izlupani, kojima je prećeno, koji su gubili posao...A, Vi ste za to vreme povećavali svoje bogatstvo, pa ga, stupajući u radove DS-a 2004!, samo povećavali. Mora da se udvostručilo, priznajte, ne terajte me da računam, slab sam iz matemetike. Nisu nezadovoljni ni Šaper i kompanije, a kako i bi kad je
savetnik predsednika zanimanje, unosna profesija.
Velite da Srbiju ne mogu spasiti Karić i kompanija, što je verovatno tačno, ali ne kažete zašto je treba spašavati, niti od koga. A, odgovor se nameće, sam po sebi, zar ne?

Acko

pre 12 godina

Zeleo bih da se zahvalim gospodinu Djilasu za:

-nove vrtice i one renovirane,
-besplatnu vestacku oplodnju,
-dopunu plate trudnicama i porodiljama,
-pruzenu novcanu pomoc vaterpolistima, teniserima, studentima, mladim sportistima...(izvinite, ne mogu svih da se setim),
-nove autobuse,
-rekonstruisani Bulevar,
-most na Adi,
-besplatne knjige djacima,
-socijalnu pomoc romima i najstarijima,
-pomoc Nasticima...
- i za jos puno toga, ne mogu svega da se setim.

Sima Radić

pre 12 godina

Vidim da Djilas ne može da sakrije mržnju prema koalicionim partnerima je želi da opravda ministre iz DS redova a da indirektno kritikuje druge. Na pomolu su prevremeni izbori, a sve ovo govori u prilog tome.

Dzoni

pre 12 godina

Pricajte vi sta hocete ali covek je uradio odlicne stvari za ovaj grad! Svaka mu cast! Zaista zasluzuje sve pohvale! Pa ko jos moze da se pohvali time sta je sve uradio kao Djilas?! Ako neko ne primecuje njegov rad taj je definitivno slep.

MUKNAVI

pre 12 godina

Svi ste isti,pred izbore pricate kako mi tesko zivimo,a kada zasednede terate po starome .Dokle vi mislite da ce vam trajati da dzovanska demagogija,vecito nece,vec je ta vasa tehnika kojom se sluzite,da se docepate vlasti,na zatonu a onda?

Misa

pre 12 godina

Molba upućena Kabinetu! Niko nije odgovorio!
Poštovani Gradonačelniče,
Poštovani Predsedniče Skupštine Grada Beograda,
Dana 14.05.2011 godine ističe mandat svim članovima Upravnih i Nadzornih odbora iz reda zaposlenih u svim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Skupština Grada Beograda. Po zakonu Stručni saveti zdravstvenih ustanova biraju najbolje u njima za članove upravnih i nadzornih odbora, a osnivač samo potvrđuje izbor. U nekim ustanovama je započet postupak izbora novih direktora i ne može se očigledno završiti zbog isteka mandata članova Upravnog odbora, kao npr. u Studentskoj poliklinici. Legalitet izbora od strane starih članova kojima ističe mandat može biti osporen na sudu.
Obzirom da imamo informacije da će sednica Skupštine grada Beograda biti zakazana tek početkom juna APELUJEMO na Vas da je zakažete što pre, a svakako do isteka mandata do 14 maja.
Nije dobro da se atmosfera javašluka i nerada do izbora novih direktora produžava u nedogled. Naime posle ove sednice mora početkom juna biti održana još jedna sednica, koja bi potvrdila odluke Upravnih odbora o izboru direktora. Krajem mandata obično direktori ništa ne rade ili loše rade i nanose štetu ustanovi znajući da neće biti ponovo izabrani. ZAŠTO DA SVE ODLAŽEMO ZA JESEN?
Neophodno je po mišljenju nas zdravstvenih radnika da Skupština uvaži ovu činjenicu i da jednom makar kratkotrajnom sednicom imenuje ovih oko 100 članova Upravnih i Nadzornih odbora čineći ih funkcionalnim i u roku osposobljenim za donošenje odluka.
Molimo da ovo shvatite kao dobronamernu inicijativu koja ukazuje na realan problem, koji odbornici mogu da reše bez po muke, samo jednim glasanjem za dobro pripremljene predloge.
Smatramo da bi bilo neumesno da se obraćamo svim odborničkim grupama radi podrške ovom predlogu i molimo Vas da im prenesete naše pozdrave i zahvalnost na naporu koji će uložiti u cilju boljeg i funkcionalnijeg zdravstva.
S poštovanjem,
Dr M. Brkić Beograd

marre

pre 12 godina

ne vidim šta je čovek pogrešno rekao... Milutin Mrkonjić ne radi dobro a nije izgubio poziciju.. živa istina. Čovek govori samo istinu, bez obzira kome ona smeta, pa makar to bila i njegova mama! A istina ume da zaboli, stvarno... :D

mrs bre

pre 12 godina

Evo ga opet ovaj, postao je dosadan kao onaj Dulic.Da mu pojasnim stvari.Preko 90 % gradjana Beograda koji su do sada bili redovni ds glasaci posle drasticnog uvecanja poreza na imovinu vise nikada u svom zivotu nece glasati za DS na celu sa Botom i Didom i njihovim poltronima, ali nikada, ova jeftina demagogija im nece pomoci, kandidatura im nece pomoci jer niko vise ne veruje u tu pricu o njoj.Da imaju imalo obraza otisli bi sami, ali ove lopovcine su se toliko slepile sa foteljom da ih jedino motkama mozemo oterati.
Nikada vise DS!!

Duki

pre 12 godina

Tačno! Nema mnogo zadovoljnih u Srbiji, nažalost. Rezultate vladavine demokratske stranke vidimo na svakom koraku – korupcija, pljačka države i građana, nezaposlenost koja raste iz dana u dan, bedan život građana....nabrajanje bi potrajalo. Mislim da je vreme za korenite promene. Treba probati sa novim ljudima jer nemamo šta da izgubimo. Verujem u bolje sutra. Zato tražimo svoje pravo da biramo! Promene što pre!!!

Borko

pre 12 godina

Gospodine Djilas vi uopste ne razumete Mrkonjica, on ne radi tamo za platu, tih 200 hiljada on potrosi za noc ako ga ponese atmosfera, on nece da radi ako nema kombinaciju, ako moze da se utali ok a ako ne, nista od posla, doci ce onaj koji hoce, ima Mrka vremena jer kao sto i on sam kaze "Ma lepo je biti ministar"...

cvelebg

pre 12 godina

samo vi oćutite,
u svakom slučaju nikad više za vas zbog:

vlade sa sps-om
miškovića
gazele (od 60.000.000€)
mosta (500.000.000€)
ulja, šećera, brašna...
struje, komunalija...
tablica,saobraćajnih,pasoša,nalepnica...
poreza
akciza
uredbi
komunalnih policajaca u sluzbi jedne firme (gsb)
...

ih mogao bih do sutra,
sram vas bilo

Jovan

pre 12 godina

Za zaboravne: ovaj dziber je dosao na mesto gradonacelnika partijskim nagodbama i prevarama, a ne na izborima. Covek sumnjive proslosti i neizvesne buducnosti. Nazalost, nije jedini takav u vrhu drzave i DS.

konzervativac

pre 12 godina

Samo radi informacije,a to je da danas od 27 zemalja clanica EU,samo 5 imaju socijaldemokratsku vlast!!!Vreme je za smenu zuti!!!

milan

pre 12 godina

Gde ima pravo ima pravo, prema Mrkonjicu se ponasaju, a posebno SPS kao prema svetoj kravi to valda zbog Miloseviceve slike u njegovoj kancelariji.

mile s

pre 12 godina

Naravno da nisu zadovoljni jer sve podrazumevaju, gledaju samo da li mogu vise ili manje da trose. Koga sada je uopste briga sto nema guzve u prevozu, sto skoro sve ulice imaju asfalt, sto svi imaju mnogo bolja kola, sto srbija ima 9 miliona korisnika mobilnih telefona itd.. Pa naravno da je pao standard ! A gde nije? Pa budzet grada je za trecinu manji a sve funkcionise kako treba? Pa hocete jos metro i kanalizaciju u celom Beogradu ali da neplatimo! Hocete stalan, siguran posao i 800 evra platu pa cete da budete zadovoljni ali i jos da budem sef i malo radim! Koji su vasi zivotni uspesi kada ovako lepo znate da relativizujete stvari! Nova srpska ideologija treba da bude rezultati, kazna i motivacija! Ali nasim ljudima i smetaju sposobnio ljudi koji imaju rezultate jer su vecina nesposobnjakovici i mesetari! Ovoj zemlji i treba Vucic i Toma, drugacije i nezasluzujemo! Svajcarski standard a bugarski zivotni stavovi i navike! p.s kao i vecina ostalih komentatora organizovanih iz SNS omladine vi niste na proslim izborima glasali za Djilasa vec za SRS, malo ste se zbunili

sophia

pre 12 godina

Na primeru vođenja Beograda Dragan Đilas pokazuje kako se uspešno ostvaruju ciljevi i iz dana u dan stiče sve veće poverenje i podršku građana.

Jordanka

pre 12 godina

Djilas je krenuo nekim jako, jako, cudnim putem za jednog politicara, govori istinu, radi svoj posao, podseca me na nekog koga vise nema....

crna guja

pre 12 godina

predlazem Brankici da snimi INSIDER o enormnom bogacenju preko noci Djilasa,Saper,Krstica i ostalih "idola" ove vladajuce garniture,jer su izgleda u ovoj zemlji jedino oni zadovoljni

Goxa

pre 12 godina

Kako ljudi brzo zaborave sve sto se uradi?! Pa da li se iko seca Beograda od pre 10 godina?! Kakve su bile skole,koliko ih je bilo? Kakve su bile ulice? Kakav je bio gradski prevoz? Koliko je bilo vrtica? Kakvi su bili parkovi i druge javne povrsine?
Znamo svi da ni danas nije sve savrseno i da ima jos puno toga da se uradi ali makar priznajte da je puno toga dobrog uradjeno.
Djilas se zaista izdvaja kao covek i svaka mu cast.

Obavešten

pre 12 godina

Za reči Đilasa odavno me .... Ali sam oduševljen da se B92 vratio svojim korenima i pustio ovoliki broj negativnih komentara. Bravo za urednika sajta!!! Neko je spomenuo pauk. Pa evo šta kažu stručnjaci, prof. Milan Vujanić (inače član DS od osnivanja) je milion puta izjavio da ne postoje nikakvi saobraćajni razlozi da se odnose vozila koja ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja. Ako su pogrešno parkirali - lepo im se samo okači kazna za pogrešno parkiranje. Ali ne, to mladim tajkunima iz DS-a nije dovoljno, nego su uveli reket pa čovek mora da plati kaznu i za odnošenje. E sad u celoj toj situaciji je najzanimljivije što je bivši direktor Parking Servisa Živorad Anđelković unapređen u pomoćnika gradonačelnika!!! Prethodno se dokazao kao jedan od kadrova DS-a koji vodio politiku KK Crvena Zvezda u koju je ubacio milione iz svog Parking Servisa. I šta se na kraju desilo? KK Zvezda je u gubitku 9 miliona evra i na pragu ispadanja iz prve lige!!! E to je Đilasov kadar.
Drugo, svi stručnjaci znaju da Beogradu nije potreban nikakav metro. To je toliko skupo da je apsolutno neisplativo!!! Jeftinije bi nam bilo da lansiramo čoveka na mesec. Ali to je politika "brzog" ulaska Srbije u EU koju po cenu svih nas sprovodi DS. Da bi Nemci dali saglasnost na neki papirić, poklonićemo im Telekom (i Austrijancima). Za francuski glas izmislićemo neki metro od par milijardi evra koji će naši unuci da otplaćuju. Italijane odobrovoljavamo nekim poklonima za parkove elektro-vetrenjača i naravno poklanjanjem srpskog automobilskog tržišta jer Fijat 3 godine ne plaća carinu a automobili se proizvode na robotskoj liniji koju je platila Zastava!!! Belgijance su odobrovoljili pritiskanjem Miškovića da im proda Maxi. Za Sloveniju (i Gorenje - nemoralna pomoć od 10.000 evra po novozaposlenom radniku) smo odavno kolonija. Imperiji su poklonili železaru i srpsko tržište duvanskih proizvoda. Dalje ne bih da nabrajam.
Pošto će se javiti neobavešteni po pitanju metroa, samo ću reći da Nemci poslednjih pet godina razvijaju hibridne autobuse (malo idu na struju malo na gas) i to je ubedljivo najjeftini vid transporta u gradovima!!! E kad smo kod autobusa na metan, da li se sećate da je pok. Bogdanović dobio jedne izbore na toj priči, kao Beograd će pročistiti vazduh kad uvedu te autobuse. Što Đilas koji se diči Bogdanovićem nije taj posao završio? Jer investicija u prepravku autobusa i pumpu za metan se otplaćuje u roku od šest meseci, jer je metan 4 puta jeftiniji od dizela a hiljadu puta čistiji. Verovatno ima neka "kombinacija" a preko hiljadu autobusa dnevno potroši tone i tone.

gavran

pre 12 godina

Sta sad treba svi da placemo sto ce DS izgubiti vlast u svim centralnim beogradskim opstinama - sto se inace nije desilo od uvodjena visepartijskog sistema - dragi dragane - mi smo prosto prisiljeni da glasamo protiv vas iz ciste odbrane, nakon ovog monstroznog poreza na imovinu, kada biste vi - ne daj boze - opet u beogradu bili na vlasti poceli biste da nam ulazite u stanove, da nas samarate dok ne kazemo gde smo sakrili poslednji bezvredni evric koji je pametnom monetarnom politikom dosao na nivo 1 evro za jedan dinar, mi moramo da glasamo protiv vas, na stranu sto cemo to sa zadovoljstvom uraditi, zato sto je sledeca stepenica vase vladavine da pocnete fizicki da nas istrebljujete

Beogradski matorac

pre 12 godina

Svedok sam mnogih gradonačelnika ovog našeg belog grada, počevši od Minića, Pešića i svih ostalih. Ovaj mladi i otresiti momak mi se najviše sviđa posle Branka Pešića. Malo da pojasnim: ne može gradonačelnik da bude kriv ili odgovoran za jadno stanje u srpskoj privredi. Jednostavno to nije u njegovoj nadležnosti. Glavni krivac od svih privrednika je Milorad Mišković! Zbog čega? Jednostavno, zbir firmi u njegovom vlasništvu je imao ubedljivo najveći novčani promet. Nije plaćao urednim dobavljačima i po godinu dana, davio ih davio, a od brzine novčanih protoka i zavisi privreda. Veća brzina obrta, manje para treba u prometu. Dobavljači su se mučili, mnogi od njih i propali, a to je u suštini Srbija. Nažalost! Da se vratim na ovog Đilasa, eto, baš bih takvog birao za premijera umesto ovog smotanog i usporenog. Toliko mi on uliva takvo poverenje. Baš zbog one pomenute brzine. Ona nam je toliko sada potrebna!

Nevena

pre 12 godina

Poznajem Dragana Djilasa, nismo nikakvi prijatelji, u mnogo cemu se ne slazemo, ali jedno znam uvek govori sto misli a radi ono u sta veruje, dok s druge strane Mrkonjić u nista ne veruje, sem u sveti znak evra...

Marko

pre 12 godina

Demokratskoj stranci, koja je na vlasti u Beogradu već 10 godina, potrebno je 10 godina od projekta do izgradnje mosta. Sa druge strane, ista ta DS, ima ministarku finansija koja predloži promenu zakona o porezima na imovinu, pa ga poslanici izmene u skupštini (u kojoj isto dominira DS) i kad dođe do primene zakona (6 meseci od predloga), potpredsednik DS-a mi na Uskrs glumi "spasitelja" i spasava nas "grešnike", predlažući da se isti taj zakon promeni - jer nema smisla, ljudi ne mogu da izdrže.
Pa dobro Đilase, u pravu si za Mrkonjića, ali pođi malo od svoje stranke. Jel' vi tamo na tim vašim odborima razgovarate o nečemu? Jel' se vi barem družite među sobom u stranci? Jel' imate vi strategiju o bilo čemu?

A ovi što misle da je most koji se gradi u Beogradu preskup, trebalo bi da znaju da Beograd nije palanka i da ovde živi 2 miliona ljudi. To što se neki bave demagogijom, pa bi da prave ćuprije preko Save i Dunava, vidi se da su izašli iz sela, ali selo nije izašlo iz njih!

Goran Pantic

pre 12 godina

Bravo za velikog coveka.... jedini covek na politickoj sceni koji je u stanju da kritikuje sve bez obzira iz koje je ko stranke ako nesto ne valja.

student

pre 12 godina

ma bas me briga sta drugi kazu, ja kazem Djilasa za premijera!Da nije njega bilo, ne bih nastavila fakultet... on nadje resenje za sve, e to je dragi politicari odogovornost prema gradjanima, ucite od najboljih!

janika

pre 12 godina

Da su plate u Srbiji 350eura,vi ne bi imali nikakav problem ,i narod bi vas birao 100 godina ,i ne biste morali praviti koalicije ,i ne bi bilo demostracija i niko ne bi zeleo izbore ili promene ,i svi investitori bi dolazili u Srbiju jer ovde bi bilo od cega da se zivi i trosi ,i.....Neki put se pitam da li se ovi politicari skoluju za bljuvanje sto vece gluposti.Trebali bi to sto plasiraju narodu svaki put posle da pred ogledalom ponove,pali bi u totalnu destrucijsku depresiju.

Zare

pre 12 godina

Verujem ovdasnjoj vlasti u Srbiji i verujem da se bore za poboljsanje standarda nas gradjanja. Do sada sam mogao da primetim promene na bolje, sve sto je obecano to je i ispunjeno.

aleksa

pre 12 godina

ne zanima me plata nego standard.... gori nam je od albanaca. Sramota za DS. Sumnjam da ce radikal(n)i ista bolje... problem lezi u sistemu vrednosti i korupciji goroj od centralnoafrickih zemalja. Svi su lopovi.

BG girl

pre 12 godina

Ahhh uvek će biti nezadovoljnih ljudi, mnogi su zaboravili kako nam je bilo pre 10-15 godina!!!! I nije bitno kojoj stranci pripadamo ili ne pripadamo, ali treba da budemo realni i da vidimo kad neko radi i istinski se trudi kao Đilas!

Boboo

pre 12 godina

Eee, kad bi svaki grad imao ovakvog gradonacelnika! Brine covek o svojim sugradjanima, resava svakakve probleme u gradu, pocevsi od onih najjednostavnijih pa sve do onih najvecih. Za neke treba manje a za neke vise vremena i novca ali sredjuju se konacno neke stvari i grad jako dobro funkcionise. Naravno, uvek moze bolje. Samo nastavi sa radom, ima ko to prati i ceni.

Boba

pre 12 godina

Sramota me je od sebe same što nisam imala hrabrosti da napustim zemlju u kojoj sam se rodila i odem negde daleko, jer mislim da manje boli kada ste negde pridošlica pa ste građanin drugog reda i niko Vas ne poštuje, NEGO OVA PONIŽENJA KOJA DOŽIVLJAVAM SLUŠAJUĆI I SLUŽEĆI OVIM POLITIČKIM LICEMERIMA!

Pamtisa

pre 12 godina

Cisto da podsetim posto se ovde pojedini citaoci ppzivaju kako je Beograd izgledao pre deset godina ili pre 5. oktobra da je Beograd kao i skoro sva lokalna vlast po Srbiji u rukama istih ljudi kao i danas jos od 1996. godine. U Beogradu je koliko se secam prvi gradonacelnik posle izbora 1996.g bio Zoran Djindjic, a sa tog mesta ga je smenio SPO i radikali zbog sumnje u pronevere gradskih para. Ako gresim neka neko iznese kako je bilo. Od 1996. godine je doslo do prave destrukcije (beo)gradskog jezgra, neleganlim ili neplanskim nadgradnjama, proterivanjem pod prisilom iz lokala starih zanatlija (moji dobri prijatelji su na taj nacin izgubili lokal), poklanjanjem gradskog zemljista kroz razne marifetluke srpskim i belosvetskim tajkunima i slicno. Znaci, ako se neko poziva na stanje Beograda od pre (iako je pre 1996.g. najuspesniji gradonacelnik bio Nebojsa Covic) neka taj period prosiri na 15 godina ili neka kaze nisu dobro radili Djindjic, klan Draskovica, Bogdanovic, a sada je nastala epoha gradske "renesanse!?!?" pod Djilasom. Ostalo je stvar finansijske policije, poreske policije i svih drugih istraznih organa, kao i na kraju suda.

Dragana

pre 12 godina

Nasoj politickoj sceni potrebno je vise ovakvih politicara koju su spremni da otvoreno govore o problemima I koji pokusavaju da rese te probleme. Kao gradonacelnik Beograda pokazao se I vise nego dobar I uvek je sprema da o svakom problemu otvoreno diskutuje.

Arijana

pre 12 godina

Slazem se da u nasoj zemlji nema mnogo zadovoljnih, ali takodje se slazem da se u ovoj zemlji danas mnogo bolje zivi nego pre 10 godina, da danas mogu da putujem po svetu uz pasos ove drzave i to sa svojom prosecnom platom, da sebi mogu da priustim mnogo vise.

Nemanja

pre 12 godina

Ни Дачић није задовољан. Од нове године само је недељу дана провео у Америци.

Ди је ту правда? xD

mary

pre 12 godina

upamtite"Gospodo"Narodu nemoze biti bolje dok se tako vodi politika i ekonomija semlje,dok postoje politicari, menadzeri,analiticari,strucnjaci,eksperti....,a neznaju kako se lift pokrece a kamoli privreda.Svi hoce da budu budzetlije,da se zovu radnici da kao prosveta u godini rade 93 radna dana sa punim fondom casova,da politicar ubedjuje narod da On kao radi a ova lepa Srbija od svih njih i stranih konsultanaka dovedena odnosno vec je uveliko BANKROT drzava.Kad u Beogradu u proizvodnji radi samo 13,500 proizvodnih radnika a pola Srbije je u Beogradu,a pola naroda iz unutrasnjosti tumara po svetu za parce hleba vi se sepurite da znate kako se radi.Molimo Vas samo se sklonite da Vas negledamo jer stvarno nista neznate da radite.MORA DA SE RADI 25 SATI DNEVNO DA BI SRBIJA BILA MESTO GDE MOZE DA SE ZIVI,DA NAM SE DIVNA I PAMETNA DECA VRATE U ZEMLJU DA RADE A VI SE SKLANJAJE JER SVAKI VAS DAN JE SAHRANA ZA SRBIJU>

Sladja

pre 12 godina

pa ovako, nemam platu 300 eura ali sam ZADOVOLJNA jer NEMAM ni bombe nad glavom, jer sam prvi put otisla u posetu rodbini u inostranstvo avionom, i to zahvaljujuci dolasku jeftinih avio kompanija, zadovoljna sam jer mogu da ucestvujem na omladinskim seminarima sirom sveta i osetim se kao deo sveta...e zbog toga sam zadovoljna, malo li je?!

Пеђа

pre 12 godina

Како волим ове новокомпоноване богаташе (зар то није Ђилас?), како брине о незадовољству и тешком животу "раје". Ђиласе, Ђиласе, ниси ти ништа бољи од свих осталих. Боже,чиме смо заслужили да се ређају ******* на власти. Где су нам очи ?

zeks

pre 12 godina

I Djilas poceo predizbornu kampanju.Sta narod ima od toga sto on misli da bi ljudi trebali da zaradjuju 30% vise i 'da biraci treba da glasaju za onog kome veruju da moze da ispuni takva obecanja' Ima do izbora godinu dana..sta cete uraditi do tada da se stvari poboljsaju?! Mada..moram priznati da je ipak jedan od onih koji nesto rade i koji daju relativno zdrave komentare. I meni je npr. M.Mrkonjic kriminalan, a ostao je na funkciji. Sramota.

boki

pre 12 godina

Pa naravno da je nezadovoljan radom nekih ministara u vladi, a posebno Mrkonicem. Secam se samo kako je pre par godina na radovima na obilaznici Djilas resio problem kasnjenja radova koji su bili paceni na vreme i za koje nije bilo opravdanja. Mrkonic, em ne plati izvodjacicma, em mana predstavi da ce sve biti pre roka, em nista ne bude uradjeno! Doslednost je rec koja ne postoji kod njega za razliku od Djilasa. U svakom slucaju, mogao bi sada Beograd da se zrtvuje za Srbiju, pa da Djilas malo zavede red u vladi jer tu ima mnogo posla. U Beogradu je i onako previse uradjeno. A u nekim njihovim opstinama su plate 500 EUR, dok su po Srbiji negde oko 100 EUR, onda naravno da ima nezadovoljnih gradjana. Ne kazem da ih nema u Beogradu, ali cinjenica je da je tamo zivot laksi i lepsi. U svakom slucaju, voleo bih da i ostatak Srbije malo dobije doslednu i odgovornu vlast. I samo da budem jasan, nisam siguran da bi ikada glasao za zute, ali Djilasa bi voleo da vidim na mestu premijera!

krstivoje

pre 12 godina

Gradonacelnik je u pravu,OVDE zbilja ima MALO zadovoljnih,zadovoljni su uglavnom onih desetak kriminalaca iz zmijskog gnezda na dedinju koje je evropa javno proglasila da su opljackali srbiju,tu su jos poneki monopolisti koji drze SVE minutaze u javnim servisima i medijima u svom dzepu,ONDA vajni experti koji su posrkali narodnu krv u KOLUBARI,po evropi vajni savetnici cerupaju oko 4 milijarde eura na javnim nabavkama godisnje x 11- godina,moglo bi tu jos dosta da se nabraja jer po evropi ovde je opljackano za 11- godina preko 200-milijardi eura,ZNACI SPISAK ZADOVOLJNIH NIJE BAS TAKO MALI,ali zato preko 7- miliona gradjana je oglodano do gole koze i gladuje svakodnevno,naravno da mora da se dogode izbori koliko JUCE,ne zbog formalnosti,TO NIKAKO,izbori moraju doneti totalno demontiranje ovog talibanskog parti-tajkunskog nacina vladavine kojim je narod okovan kao roblje I U TOME NAM MORA POMOCI EVROPA.Uvazeni gradonacelnik ovakvim obracanjem potvrdjuje inace stav vlastodrzaca kad je narod u pitanju DA SIT GLADNOM NEVERUJE,to nije nista novo za ovih 11- godina.

ljubo

pre 12 godina

Kad Vi gos. Djilas konacno tvrdite da je sitacija u zemlji losa; a to je ocigledna cinjenica onda raspisite izbore na svim nivoima od predsednickih do opstinskih i da pokusamo da izaberemo nove ljude koji bar nesto mogu da rese u ovoj ojadjenoj zemlji od Vase strane.

gradjevinac u izbeglistvu u dalekoj Arabiji

pre 12 godina

@mile s, 30. april 2011 19:35
Kanalizacija i asvalt je resena kupovinom nekretnine i u cenu je uracunata i infrastuktura kao sastavni deo.
Te bubrege koje prodajete vi sa drganom djilasom kod nas nece proci.
Asvalt se radi bez podloge,oa ni 6 meseci nemoze da opstane.
Slazem se da sindjeliceva na 6 meseci se zatvara zbog nekavih radova, no i dalje nije poznato ko to placa i finansira?
To ovi sto nece da plate legalizaciju(vecina nema odakle) jer su divljacki gradili u proseku 140kv/m nije moj problem.
Kad je gradio u njivama, morao je znati da ce ici na poljski,a ne na kanalizaciju.
Kad pocnete da trabunjate tako, avioni ,kamione, vi kao da ne postoje ljudi kojima to vredja zdrav razum i da nisu skolovani za to.
Nisam clan ni jedne partije, jer je parijska knjizica samo za **** ljude i one koji hoce da obuku odelo i kravatu,pri tom nisu svesni da su cirkusanti

Voki_BG

pre 12 godina

evo ja sam super zadovoljan.
imam vilu na dedinju, imam farmu kod valjeva, imam mercedes imam lepu i pametnu devojku i pritom nisam kriminalac.
a vama gospodine djilas jedan savet, ne dajte ni pet para na to sta kaze neko. sprovedite i dalje sve sto ste naumili od kako ste vi na politickoj sceni ima nade.

Milos

pre 12 godina

Gospodin Djilas ce mnogo toga dobrog uraditi u srbiji, ne samo za Beograd samo ako nastavi da radi kao i do sad. U potpuno se slazem sa njegovom izjavom.

Nemanja

pre 12 godina

"Bolje da ocutim"?!Pa dokle planirate da cutite? KATASTROFA!!!Moram da izrazim svoje nezadovoljstvo,iako izuzetno cenim gospodina Djilasa.

Branislav

pre 12 godina

Djilas samo kaze ono sto svi osecamo, lepo od njega sto se ne ponasa sablonski kao drugi politicari, dosta nam je vise praznih prici.

Anonimus

pre 12 godina

Drvosek,nemoj da nas farbas,znamo mi takve cvecke kao sto si ti.

Ako te ovaj narod izglasa za premijera na sledecim izborima ugasili smo.

Razocaran do bola

pre 12 godina

Ajde ako smes objavi usvojenu ponudu Porr-a za most, da vidi malo nasa propala operativa po kojim cenama radi firma iz Austrije !

001

pre 12 godina

Gospodin Djilas realno govori o standardu zivota u nasoj zemlji iako se njegova stranka nalazi na vlasti. On predstavlja coveka koji je uvek spreman da otvoreno govori o svemu sto pokazuje I ovaj interviju.

crna guja

pre 12 godina

predlazem Brankici da snimi INSIDER o enormnom bogacenju preko noci Djilasa,Saper,Krstica i ostalih "idola" ove vladajuce garniture,jer su izgleda u ovoj zemlji jedino oni zadovoljni

Саша

pre 12 godina

Успешан градоначелник се мери по томе колика је његова заоставштина Београду након његовог мандата. Сабирајући и одузимајући,мало тога иде у корист господина Ђиласа. Зашто? Па зато што на месту градоначелника не сме да постоји страначка сујета и препуцавање са политичким противницима! Градоначелник мора бити исти за све грађане,без обзира где је која странка на власти у општини. Ако постоји неки вид реваншизма,само зато што је у некој општини противничка странка на власти,ту онда престаје функција градоначелника и постаје се искључиво партијски функционер са осветољубивим намерама. Чиме су заслужили становници Алтине онаква понижавања када падну кише? Шта је то што они плаћају сваког месеца на комуналним рачунима? Зар под ставком ''канализација'' се не подразумева да то и постоји!? Зашто им се сада прети од стране ЈП ''водовод и канализација'' ? Да ли само зато што је у свако градско предузеће постављен по један радикал са задужењем да загорчава живот Земунцима? Зашто господине Ђилас?

DzoniKG

pre 12 godina

Ne znam da li ovi placeni stranacki vojnici kapiraju koliko su jadni i smesni?Sto je najgore oni su ti koji ce poput ovog vecitog studenta novopecenog tajkuna da vladaju ovom zemljom..samo je bitno da se sto vise uvlace.CItajuci komentare imam utisak da sam u zoni sumraka i da u ovoj zemlji zive roboti a ne ljudi koji imaju mozak.

Дарко

pre 12 godina

Наравно да је мало задовољних у Србији, Земљи коју су демократе толико опустошиле и довеле до ивице пропасти. Резултати њиховог дугогодишњег рада су јасно видљиви: близу два милиона незапослених, криминал и корупција на сваком кораку, понижени грађани и Држава, потпуно одустајање од борбе за Косово и метохију итд. У таквој осиромашеној Земљи задовољни су само они који су бар на неки начин повезани са странкама владајуће коалиције, а који су своју имовну стекли управо на рачун обичних грађана.

Mirjana

pre 12 godina

Ja bih pohvalu gospodinu Djilasu!Raduje me bg voz koji ide u minut na vreme i koji nas spasava muka putovanja autousom.Jednostavno osecamo se delom Beogada.Hvala!

Misa

pre 12 godina

Molba, na koju mi iz Skupštine grada niko nije odgovorio !
Poštovani Gradonačelniče,
Poštovani Predsedniče Skupštine Grada Beograda,
Dana 14.05.2011 godine ističe mandat svim članovima Upravnih i Nadzornih odbora iz reda zaposlenih u svim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Skupština Grada Beograda. Po zakonu Stručni saveti zdravstvenih ustanova biraju najbolje u njima za članove upravnih i nadzornih odbora, a osnivač samo potvrđuje izbor. U nekim ustanovama je započet postupak izbora novih direktora i ne može se očigledno završiti zbog isteka mandata članova Upravnog odbora, kao npr. u Studentskoj poliklinici. Legalitet izbora od strane starih članova kojima ističe mandat može biti osporen na sudu.
Obzirom da imamo informacije da će sednica Skupštine grada Beograda biti zakazana tek početkom juna APELUJEMO na Vas da je zakažete što pre, a svakako do isteka mandata do 14 maja.
Nije dobro da se atmosfera javašluka i nerada do izbora novih direktora produžava u nedogled. Naime posle ove sednice mora početkom juna biti održana još jedna sednica, koja bi potvrdila odluke Upravnih odbora o izboru direktora. Krajem mandata obično direktori ništa ne rade ili loše rade i nanose štetu ustanovi znajući da neće biti ponovo izabrani. ZAŠTO DA SVE ODLAŽEMO ZA JESEN?
Neophodno je po mišljenju nas zdravstvenih radnika da Skupština uvaži ovu činjenicu i da jednom makar kratkotrajnom sednicom imenuje ovih oko 100 članova Upravnih i Nadzornih odbora čineći ih funkcionalnim i u roku osposobljenim za donošenje odluka.
Molimo da ovo shvatite kao dobronamernu inicijativu koja ukazuje na realan problem, koji odbornici mogu da reše bez po muke, samo jednim glasanjem za dobro pripremljene predloge.
Smatramo da bi bilo neumesno da se obraćamo svim odborničkim grupama radi podrške ovom predlogu i molimo Vas da im prenesete naše pozdrave i zahvalnost na naporu koji će uložiti u cilju boljeg i funkcionalnijeg zdravstva.
S poštovanjem,
Dr M. Brkić Beograd

Marija Kovacevic

pre 12 godina

Moramo odvojiti neke stvari. Nema mnogo ljudi u Srbiji koji su zadovoljni, pre svega ekonomskom situacijom. Takvih nema mnogo ni u Beogradu. Sa druge strane, u Beogradu ima mnogo ljudi koji su zadovoljni onim sto je u ovom gradu uradjeno od kad je Djilas gradonacelnik. Ne bez razloga. Nezadovoljni ste jednim projektom i samo njega pominjete. I to je u redu. Prosto, nije vam dat prostor da jos nesto iskoristite kao argument. I to dovoljno govori. Meni odgovara i taj most i cena tog mosta i tempo kojim se gradi i izgled... Neke stvari vredi platiti. Necete se secati te cene kada vam znacajno skrati put do kuce.

Sanja

pre 12 godina

Normalno je da u u Srbiji ima malo zadovoljnih zivimo u teskom vremenu, a ko se jedino trudi da nam olaksa situcaiju barem malo jeste ovaj covek.

!

pre 12 godina

"Zato program ove države treba da bude kako da građani imaju plate 30 odsto veće."

Frustrirajuce, frustrirajuce, frustrijace!
A sta su ovih 10 godina radili ? Bavili se ekoloskim problemima ? Pravili vetrenjace mozda ? Pa naravno da vec 10, recimo DESET godina pokusavaju da "gradjani imaju plate 30 odsto vece", ali Vi gos. Djilas niste, prosto, niste i sposobni da to i ostvarite.
Dakle, prekinite da zamagljujete prostu cinjenicu!

Aleksandar

pre 12 godina

Grdno gresis sinak, taj avion ti nikada nece poleteti.
Osoba za koju cu glasati sam ja, za moje prijatelje. A jedina osoba za koju cu glasati na drzavnom nivou, je osoba koja pre glasanja nam je donela plate minimum 300 odsto vece od sadasnjeg minimalca (oko 20000 dinara), osoba koja je stala na put "pravdi za Urosa", svim kriminalcima i korumpiranim ljudima. I to stala odmah na pocetku, koja je krenula punom parom da cisti ovu drzavu od debila.

Mackan

pre 12 godina

I tako, kazem ja koleginici (koja je inace office assistant, a radimo u istoj kancelariji u Becu)kako je u Srbiji prosecna plata 350 Eur, a ona mi na to kaze da je pre 20 godina njena prva plata iznosila 500 Eur!!!

voja

pre 12 godina

Ni ja nisam zadovoljan radom Ministarsta za infrastrukturu! Sreca je pa nemaju mnogo nadleznosti u BG, jer i ovo sto je u njihovoj nadleznosti nije bas pa pohvalu! Mislim da grad treba da preuzme nadleznisti od njih za SVE sto se nalazi u Beogradu!

Niodaklevic

pre 12 godina

Covek realno kaze kako stoje stvari. Ne razumem ljude koji svakoga ko zna da napravi pare privatno i te svoje sposobnosti stavi u sluzbu gradjana nazivaju tajkunom. Po mom misljenju treba nam vise ovakvih ljudi u drzavnoj upravi

Eleonora

pre 12 godina

Odusevljava me Djilasova pragmaticnost i jednostavnost, nema velikih reci i metafizike. Potpuno sam uverena u njegovu iskrenost, jer me do sada nije razocarao. Nije slucajno sto daje sebi za pravo da ovako otvoreno kritikuje, cak i svoje stranacke kolege. Ispunio je sva svoja obecanja, dobio sve pohvale i podrsku, a sa takve pozicije su sve kritike opravdane i smislene.

Lala

pre 12 godina

Cinjenica je da aktuelnu Vladu cini preveliki broj politickih stranaka, a po ovim komentarima zakljucujem da je DS jedina kriva za sve lose sto se desava... Malo mi to nelogicno...

Predrag

pre 12 godina

Sve ste veci demagog.

Ako zelite dobro Srbiji,vasoj partiji i sebi, prozovite konacno nekog i iz vasih redova.

Ili mozda ne znate /ili ne zelite da znate/ kakve ste ljude postavili po gradovima sirom Srbije.

Siguran sam da znate.

Skupo ce te to platiti na izborima.

Zare

pre 12 godina

Verujem ovdasnjoj vlasti u Srbiji i verujem da se bore za poboljsanje standarda nas gradjanja. Do sada sam mogao da primetim promene na bolje, sve sto je obecano to je i ispunjeno.

Bon Jovi

pre 12 godina

Ljudi imamo legendu gradonacelnika . Sad ne moramo da brinemo ni za kosarku vise a nadam se uskoro ni za ostale stvari. Dragane Beograd je uz tebe!!!

Biljana

pre 12 godina

Ne pratim ja politiku niti me to zanima, samo pratim ono sto se desava. I slobodno mogu da kazem da od svih njih jedino ovaj Djilas nesto konkretno i radi. Naravno da nije sjajno ali uvek moze bolje i vise da se radi. On se makar zaista trudi i radi za svoj grad i sugradjane. I sigurna sam da, ma kad bili izbori, Djilas osvaja Bgd.

milan

pre 12 godina

shvatam da ljudi kritikuju politiku vlast ali mislim da je petar komentarisao pauk u beogradu kaže skupo odnošenje pa druže nemoj parkirati gde stigneš pa te pauk neće nositi. vaš je problem što ne možete da se naviknete da nema parkiranja gde kome padne napamet i da kada ste odlučili da siđete sa svoje planine morate prihvatiti život u gradu

Vuk

pre 12 godina

Da je narod pametan,
bio bi zadovoljan.

Posto je narod glup,
mora biti nezadovoljan.

Trece,nema.

Ostaje,jednog lepog dana,
da se narod odglupi,
pa ce polako biti i zadovoljniji...

Do tad,
bice uvek onih,veoma zadovoljnih,dok je narod glup...

Ako se uporedimo sa ostalima u evropi,
trenutno smo najgluplji narod u evropi,a pri vrhu u svetu.

Blago se nama.

Nikola

pre 12 godina

Očito da gospodin Dragan Đilas, dipl. maš. inž. ima kvalitete: stručne, organizacione, ljudske. Ali, imam utisak da je u lošem društvu i da bi se najradije iz toga sklonio. Verujem, da kada bi osnovao stranku, nadmoćno bi pobedio da bi sam, sa svojim ljudima, mogao samostalno da formira vladu.

lepo je rek'o

pre 12 godina

pravo zbog ovakvih izjava Djilas je postao jedan od najpopularnijih politicara u Srbiji. Ne libi se da jasno i glasno kaze sve sto mu je na pameti, pa cak i ono sto je politicki nepopularno, a mozda cak steti i njegovoj stranci. Mislim da ga sve vise postuju i simpatizeri opozicionih stranaka.

audio

pre 12 godina

Ne znam koliko se moze verovati ovom coveku ali mi u moru svih ovih spodoba na nasoj politickoj sceni deluje najozbiljnije i jedini koji je sposoban da bar nesto uradi. Ukoliko dodje na celo DS mozda ali mozda opet glasam za njih...

Radovan

pre 12 godina

(Beogradski matorac, 30. april 2011 09:08)

Što se tiče platnog prometa, DELTA duguje svojim dobavljačima u Srbiji oko 300 miliona EVRA, a slovenački TUŠ oko 700 miliona EVRA.

Na vuka povika, a lisica pojede grožđe.

Sablja

pre 12 godina

Previse je Djilas veliki da bi ga ovi ovde pojedinci blatili... Znam da je mnogima krivo sto nemaju ovakvog gradonacelnika ali od srca vam zelim to.

Sokobanjac

pre 12 godina

Iz porodicnih razloga prinudjen sam da zivim u inostranstvu , imam 83 godine , ali budno pratim zivot u nasoj , sada , Srbijici .Procitao sam sve komentare i smucilo mi se koliko je kratko pamcenje nasg naroda ! Zaboravili su ko je bio koalicioni partner u vladi Milosevica , kada su nas gusili sankcijama , opustosili privredu ,bombardovali i ubijali "nepodobne" , i u cemu su dvadesetogodisnji koreni sadasnje bede . Sudeci po komentarima , zaboravljeno je sta je sve "obnovitelj" obecao da ce uraditi za vreme svog sadasnjeg mandata !!! Neka Gospodin Mrkonjic izadje "na crtu" i izbilansira Obecano - uradjeno . Znam samo da se za vreme svog obnoviteljskog rada nakon bombardovanja galamdziski reklamirao , istovremeno upropascujuci gradjevinsku privredu naredjujuci im sta moraju da urade , i to sve o " svojoj hrani i dzebani" , tj ne placajuci im uradjeno . Dozvolite mi da ocenim da je Djilas odlican domacin i na funkciji i vlastitom zivotu Da je vise takvih , nasa ojadjena zemlja bi se brze izvlacila iz krize i bilo bi manje siromastva i bede . Uostalom , rezultati govore i o jednoj i o drugoj licnosti !

deni

pre 12 godina

Ovde se radi o obmani i skupljanju poena na sledecim izborima.Da obrazlozim,nema sumnje da je gos.Djilas ucinio mnogo za Beograd ali se postavlja pitanje zasto se on kao clan jedne politicke partije ne zalaze za obracun i kaznjavanje mafijasa koji su opljackali drustvo.Nikada nisam cuo,ne samo od njega vec ni od vodecih politicara da se jasno izjasnjavaju po tom najvaznijem pitanju(nije kosovo najvaznije).Sve sto je doticni uradio nije platio iz svog dzepa,takodje bih veoma voleo videti njegovu finansijsku situaciju koja je sigurno na zavidnom nivou.Nema narod nista od necijeg razumevanja kada ga ti razumno i potkradaju.Dakle narode "paznja opasnost"inace ti sledi nastavak bedne stvarnosti.Ljudi koji hoce dobro svome narodu najpre rasciste sa onima koji mu otimaju od usta,a ovi sto se preobrazuju,menjaju imena stranki ili osnivaju nove imaju samo jedan cilj...dobar zivot na grbaci jadnoga naroda i za to su spremni na sva obecanja i manipulacije.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Д. Ђилас очигедно прича удварачко предизборну причу,
па ће мој коментар бити предизборни:
*****
Како да гласам?
Имам двије могућности:
- да гласачки листу диагонално прецртам, доле им свима опсујем и у кутију..
- да галасам са неку ромску странку, као моје лично признање, што тај напаћени народ проживи (и још преживљава) са нама Србима.

na pravom mestu

pre 12 godina

Samo ovakve izjave politicara, koji vode ovu zemlju, imaju smisla. Djilas je pravi primer kako bi trebalo raditi. Sve dok su svesni pravog stanja u zemlji, koliko je opao standard i koliko se tesko zivi.. i kad to glasno kazu, onda imam nadu da ce biti bolje, da ipak imaju najbolje namere.

zz

pre 12 godina

Kako kaze Djilas, glasati kom se vise veruje. Ja pratim malo sa strane obecanja i diskusije vladajuce vlade i oposizije, nisam od nikog cula neki program. Mozda to kod nes ne treba, mi smo najpametniji, mozemo dosta da izdrzimo, a na kraju krajeva uvek cemo naci krivca. U 'demokratskim' zemljama obecava se dosta pred izboze i daju programi, i bogami ako se vidi da nisu ispunjeni, ti isti politicari budu kaznjeni na sledecin izborima najkasnije ako jos i ne pre. Izlaza nema, napravljeno je da nekog od tih nesposobnih morate izabrati, i mozete cekati da dodje opet neki pametan, pa da ga ubijete, ili da pljujete po njemu kao sto ste radili, kada vam je bilo receno da mora da se radi i da se jedno vreme podnesu zrtve. E sada imate sta imate, ali bar imate svakog dana ako ne solidan posao i sve sto treba normalnom coveku imate besplatne komedije (bile bi stvarno smesne da nije sve zalosno)
E kad bi hteli opet tutci da dodju bilo bi nam bolje verujte

RESNIK

pre 12 godina

Hvala Bogu da neko u ovoj zemlji moze da kaze istinu. Sustina je da je ovom narodu u najgorim vremenima potrebna podrska iskrenih ljudi a ne onih koji sede na foteljama i nista ne rade. Nama je potrebna sitna pravda i briga o najsiromasnijima a ostalo cemo lako. Nismo ni prvi ni poslednji put gladni ali smo se sada otudjili vise nego ikada jedni od drugih. Gradonacelniku verujem samo iz jednog razloga - iskren je!

Makijaveli

pre 12 godina

Jao bre! Kako brani sebe okrivljujuci druge. Nemoj slucajno foteljica da mu izmrda. Sad se svi nesto prave pametni, priblizavaju se izbori... Svi da kupe kartu za Sibir i u neki rudnik na -40, pa posle neka daju izjave. Unistili su nas totalno, ostali su samo prazni zidovi. Gospodine lasDji, primaj platu 150 eura u porodici sa dva studenta, pa tad daj komentar...

ccc....

pre 12 godina

"Ne razumem ljude koji svakoga ko zna da napravi pare privatno i te svoje sposobnosti stavi u sluzbu gradjana nazivaju tajkunom"...pa ko je mogao u ovim vremenima da napravi pare, a normalno je da kada ih imaš, poželiš da stekneš i moć kroz politiku. Pioniri pišu za svoje političare.

Ивана

pre 12 godina

Има много не задовољних, није крив само министар за инфраструктуру који гради 20 година Коридор десет.Крива је и власт која подржава такве малверзације.Ђилас ни ти ништа бољи градиш најскупљи мост на свету.Поднесите оставке, распишите изборе.

Igor

pre 12 godina

Nas mentalitet je takav,da imamo i 1000evra prosecnu platu,bili bi svi nezadovoljni.Takodje,niko se vise ne seca hiperinflacije,plate od 5 maraka,benzina na flasu,ratova,i ostalih pratecih elemenata tog divno razdoblja.
E,sada,kapiram da nije savrseno,a nikada i nece biti,ali da li neko misli stvrano da kada/ako/ dodje Toma i Vucic,sve sa Karicem i bivsim julovcima,da ce odmah da poceti med i mleko da tecu Srbijom?

sonja

pre 12 godina

Stanje nije blistavo, ali bice jos crnje ako ova nesrecna opozicija preuzme kormilo nakon sledecih izbora. Nakon politickog harakirija koji je nedavno izvrsila Stiropor partija, mislim da bi svakome trebalo biti jasno da je DS jedini pametan izbor.

sofija

pre 12 godina

Djilas je dao vrlo realnu ocenu stanja iz koje proistice to da se vidi da je raspolozenje vecine biraca negativno, ali to opet ne znaci da ce poverenje sutra biti pretezno na strani opozicije. I kod dela tih nezadovoljnih gradjana postoji jako uverenje da sadasnja opozicija nema kapacitet da napravi sustinske preokrete.

danica

pre 12 godina

Bez obzira na sve slabosti na koje Djilas ukazuje, Demokratska stranka i dalje ima najvise mogucnosti da unapredi stanje u drustvu. Ono sto je potrebno su brze reforme i brze reagovanje na propuste pojedinih ministara, kao i cesce kadrovske promene.

Gradimir

pre 12 godina

Čitam ove komentare...ma nema nam ravnim kao narodu! Ništa ljudima nije slađe nego da sasuju drvlje i kamenje na nekoga ko radi i ko je nešto napravio! Ma slađe im je i to nego leba da jedu!

Tamara

pre 12 godina

Neki komentarisu, dok drugi stvaraju vesti... Svih vas 147, ili koliko vec, ukljucujuci i mene, hajde da, umesto sto se bavimo bacanjem senke da bilo sta konstruktivno uradjeno u gradu i zemlji, zaista se potrudimo da budemo realni, toliko da shvatimo da treba da radimo. Je l' treba drugi posao da nam izmisli? Ako da, onda hajde da isposnicki buljimo u stiropor...

Marko

pre 12 godina

Gospodin Djilas uvek govori I radio no sto misli. Otvoreno predlaze svoje predloge za nasu bolju situaciju I javno govori o svojim stavovima I namerama. Jedini je uspeo da u skorije vreme Beogradu podari bolji izgled I bolje uslove za zivot I zato cenim ovog coveka jer dok drugi samo pricaju on vredno radi.

ana

pre 12 godina

Postoje biraci koji su nezadovoljni, ali ce ponoviti svoj izbor, jer veruju da demokrate mogu bolje od onoga sto su prikazali u prethodne 2 godine.

Boris

pre 12 godina

Citam komentare gradjana na ovu vest i ne verujem! Kako vas nije sramota da pljujete jednog od retkih politicara u nasoj zemlji koji su zaista nesto uradili za svoju zemlju!? Covek je napravio most kakav Beograd treba da ima! Ne moze se sa obicnim mostovima i skromnom arhitekturom turizam koji donosi mnogo novca biti poboljsan, vec nekim simbolima grada koji ce popraviti sliku naseg prljavog i sivog Beograda.
Bolji vam je Velja, Kostunica, Dinkic, Toma, Palma, Mrkonjic ili neko drugi? Pa ovaj narod i zasluzuje da ga gaze kada ne moze da razlikuje dobro i lose. Secam se pre nego sto je Djindjic bio ubijen, ista je prica bila svi su ga pljuvali, svima je bio lopov, kriminalac, a kada je covek ubijen i kada se videlo malo kasnije koja je to tragedija ustvari za drzavu i njene ljude onda su svi okrenuli plocu i velicali ga. Ponekad me stvarno sramota kada vidim kako gradjani nase zemlje zatucano razmislaju.

Beogradjanin

pre 12 godina

Evo, krenulo je hejtovanje! Mogli smo 20 parkova po Borci i Ovci, za ovaj most smo mogli preko 300 mostova po Vladicinom Hanu, Kursumliji, Nedodjiji i sl. 'Selo moje, lepse od Pariza'...
Ljudi, hajde ostavite malo Beograd na miru, radite i gradite svoje gradove, svoje parkove, svoja dvorista. Manite se vise Beograda "koji usisava sve", a eto niko ne zeli da ulaze u perspektivnu xyz vukoj....Uostalom, otkud vi svi ovde, kad je tako dobro 'kod vas kuci'? Tako kazete, zar ne, kad petkom krenete sa posla? Ja kuci idem u centar Beograda, da sa svojim detetom prosetam po tom uredjenom Tasu, koji 40 godina nije sredjen. A vi po spremljene dzakove paprika i krompira, po smrznute ruckove, po zimnice i ko zna sta jos. Ja po to idem subotom na pijacu gde moram da kupim isto to. I ne zalim se, hocu da odem sa zenom na pijacu, da prosetamo i kupimo zajedno, ali hocu i da je pijaca sredjena, hocu da dzogiram trim stazom na sredjenom Tasu, hocu da platim i veci porez ako treba za to. Rodjen sam ovde i hocu da mi bude lepo i sredjeno. Ovde mi je kuca. Ja nemam rezervnu gde cu petkom da odem, a preko nedelje da ovde prezirem i hejtujem 'Beogracice'.
Hvala redakciji ako objavi komentar, stvarno nisam zeleo nikoga da uvredim, uvek sam tezio tome da budem kosmopolita i trudicu se. Ali stvarno, umoran sam od tog hejtinga. Ako vam Beograd ne valja, pa niko vas ne drzi. Da sam nevaspitan, rekao bih da biste nam ucinili uslugu. Evo praznicima se vidi uostalom, prazan grad, moze da se parkira covek gde hoce. "Beogradjani" otisli kuci...

sophia

pre 12 godina

Na primeru vođenja Beograda Dragan Đilas pokazuje kako se uspešno ostvaruju ciljevi i iz dana u dan stiče sve veće poverenje i podršku građana.

Voki_BG

pre 12 godina

evo ja sam super zadovoljan.
imam vilu na dedinju, imam farmu kod valjeva, imam mercedes imam lepu i pametnu devojku i pritom nisam kriminalac.
a vama gospodine djilas jedan savet, ne dajte ni pet para na to sta kaze neko. sprovedite i dalje sve sto ste naumili od kako ste vi na politickoj sceni ima nade.

Goran Pantic

pre 12 godina

Bravo za velikog coveka.... jedini covek na politickoj sceni koji je u stanju da kritikuje sve bez obzira iz koje je ko stranke ako nesto ne valja.

student

pre 12 godina

ma bas me briga sta drugi kazu, ja kazem Djilasa za premijera!Da nije njega bilo, ne bih nastavila fakultet... on nadje resenje za sve, e to je dragi politicari odogovornost prema gradjanima, ucite od najboljih!

Umoran od cutnje

pre 12 godina

Dragane, nemoj da cutis, svako normalan vidi da si pokrenuo stvari.
Izgleda da je ovde generalno pravilo da svako normalan cuti i stidi se.
Nadam se da se neces zadrzati na mestu gradonacelnika, treba biti ambiciozniji,konacno da glas na izborima ode u prave ruke, ako vredi uopste glasati.
Iz trenutne konstalacije jedino ovog coveka mogu da vidim na mestu buduceg premijera.

Beogradski matorac

pre 12 godina

Svedok sam mnogih gradonačelnika ovog našeg belog grada, počevši od Minića, Pešića i svih ostalih. Ovaj mladi i otresiti momak mi se najviše sviđa posle Branka Pešića. Malo da pojasnim: ne može gradonačelnik da bude kriv ili odgovoran za jadno stanje u srpskoj privredi. Jednostavno to nije u njegovoj nadležnosti. Glavni krivac od svih privrednika je Milorad Mišković! Zbog čega? Jednostavno, zbir firmi u njegovom vlasništvu je imao ubedljivo najveći novčani promet. Nije plaćao urednim dobavljačima i po godinu dana, davio ih davio, a od brzine novčanih protoka i zavisi privreda. Veća brzina obrta, manje para treba u prometu. Dobavljači su se mučili, mnogi od njih i propali, a to je u suštini Srbija. Nažalost! Da se vratim na ovog Đilasa, eto, baš bih takvog birao za premijera umesto ovog smotanog i usporenog. Toliko mi on uliva takvo poverenje. Baš zbog one pomenute brzine. Ona nam je toliko sada potrebna!

Sladja

pre 12 godina

pa ovako, nemam platu 300 eura ali sam ZADOVOLJNA jer NEMAM ni bombe nad glavom, jer sam prvi put otisla u posetu rodbini u inostranstvo avionom, i to zahvaljujuci dolasku jeftinih avio kompanija, zadovoljna sam jer mogu da ucestvujem na omladinskim seminarima sirom sveta i osetim se kao deo sveta...e zbog toga sam zadovoljna, malo li je?!

Zare

pre 12 godina

Verujem ovdasnjoj vlasti u Srbiji i verujem da se bore za poboljsanje standarda nas gradjanja. Do sada sam mogao da primetim promene na bolje, sve sto je obecano to je i ispunjeno.

Zare

pre 12 godina

Verujem ovdasnjoj vlasti u Srbiji i verujem da se bore za poboljsanje standarda nas gradjanja. Do sada sam mogao da primetim promene na bolje, sve sto je obecano to je i ispunjeno.

angus

pre 12 godina

Bravo gospodine Djilas!Sa Vama sam jedino zadovoljan,napravili ste nam,najskuplji most na svetu,Versajski park,ali ima samo jedan problem,srpski standard je previse nizak za tako nesto

Mirjana

pre 12 godina

Ja bih pohvalu gospodinu Djilasu!Raduje me bg voz koji ide u minut na vreme i koji nas spasava muka putovanja autousom.Jednostavno osecamo se delom Beogada.Hvala!

BG girl

pre 12 godina

Ahhh uvek će biti nezadovoljnih ljudi, mnogi su zaboravili kako nam je bilo pre 10-15 godina!!!! I nije bitno kojoj stranci pripadamo ili ne pripadamo, ali treba da budemo realni i da vidimo kad neko radi i istinski se trudi kao Đilas!

Eleonora

pre 12 godina

Odusevljava me Djilasova pragmaticnost i jednostavnost, nema velikih reci i metafizike. Potpuno sam uverena u njegovu iskrenost, jer me do sada nije razocarao. Nije slucajno sto daje sebi za pravo da ovako otvoreno kritikuje, cak i svoje stranacke kolege. Ispunio je sva svoja obecanja, dobio sve pohvale i podrsku, a sa takve pozicije su sve kritike opravdane i smislene.

audio

pre 12 godina

Ne znam koliko se moze verovati ovom coveku ali mi u moru svih ovih spodoba na nasoj politickoj sceni deluje najozbiljnije i jedini koji je sposoban da bar nesto uradi. Ukoliko dodje na celo DS mozda ali mozda opet glasam za njih...

Arijana

pre 12 godina

Slazem se da u nasoj zemlji nema mnogo zadovoljnih, ali takodje se slazem da se u ovoj zemlji danas mnogo bolje zivi nego pre 10 godina, da danas mogu da putujem po svetu uz pasos ove drzave i to sa svojom prosecnom platom, da sebi mogu da priustim mnogo vise.

Acko

pre 12 godina

Zeleo bih da se zahvalim gospodinu Djilasu za:

-nove vrtice i one renovirane,
-besplatnu vestacku oplodnju,
-dopunu plate trudnicama i porodiljama,
-pruzenu novcanu pomoc vaterpolistima, teniserima, studentima, mladim sportistima...(izvinite, ne mogu svih da se setim),
-nove autobuse,
-rekonstruisani Bulevar,
-most na Adi,
-besplatne knjige djacima,
-socijalnu pomoc romima i najstarijima,
-pomoc Nasticima...
- i za jos puno toga, ne mogu svega da se setim.

lepo je rek'o

pre 12 godina

pravo zbog ovakvih izjava Djilas je postao jedan od najpopularnijih politicara u Srbiji. Ne libi se da jasno i glasno kaze sve sto mu je na pameti, pa cak i ono sto je politicki nepopularno, a mozda cak steti i njegovoj stranci. Mislim da ga sve vise postuju i simpatizeri opozicionih stranaka.

Nemanja

pre 12 godina

"Bolje da ocutim"?!Pa dokle planirate da cutite? KATASTROFA!!!Moram da izrazim svoje nezadovoljstvo,iako izuzetno cenim gospodina Djilasa.

mile s

pre 12 godina

Naravno da nisu zadovoljni jer sve podrazumevaju, gledaju samo da li mogu vise ili manje da trose. Koga sada je uopste briga sto nema guzve u prevozu, sto skoro sve ulice imaju asfalt, sto svi imaju mnogo bolja kola, sto srbija ima 9 miliona korisnika mobilnih telefona itd.. Pa naravno da je pao standard ! A gde nije? Pa budzet grada je za trecinu manji a sve funkcionise kako treba? Pa hocete jos metro i kanalizaciju u celom Beogradu ali da neplatimo! Hocete stalan, siguran posao i 800 evra platu pa cete da budete zadovoljni ali i jos da budem sef i malo radim! Koji su vasi zivotni uspesi kada ovako lepo znate da relativizujete stvari! Nova srpska ideologija treba da bude rezultati, kazna i motivacija! Ali nasim ljudima i smetaju sposobnio ljudi koji imaju rezultate jer su vecina nesposobnjakovici i mesetari! Ovoj zemlji i treba Vucic i Toma, drugacije i nezasluzujemo! Svajcarski standard a bugarski zivotni stavovi i navike! p.s kao i vecina ostalih komentatora organizovanih iz SNS omladine vi niste na proslim izborima glasali za Djilasa vec za SRS, malo ste se zbunili

boki

pre 12 godina

Pa naravno da je nezadovoljan radom nekih ministara u vladi, a posebno Mrkonicem. Secam se samo kako je pre par godina na radovima na obilaznici Djilas resio problem kasnjenja radova koji su bili paceni na vreme i za koje nije bilo opravdanja. Mrkonic, em ne plati izvodjacicma, em mana predstavi da ce sve biti pre roka, em nista ne bude uradjeno! Doslednost je rec koja ne postoji kod njega za razliku od Djilasa. U svakom slucaju, mogao bi sada Beograd da se zrtvuje za Srbiju, pa da Djilas malo zavede red u vladi jer tu ima mnogo posla. U Beogradu je i onako previse uradjeno. A u nekim njihovim opstinama su plate 500 EUR, dok su po Srbiji negde oko 100 EUR, onda naravno da ima nezadovoljnih gradjana. Ne kazem da ih nema u Beogradu, ali cinjenica je da je tamo zivot laksi i lepsi. U svakom slucaju, voleo bih da i ostatak Srbije malo dobije doslednu i odgovornu vlast. I samo da budem jasan, nisam siguran da bi ikada glasao za zute, ali Djilasa bi voleo da vidim na mestu premijera!

na pravom mestu

pre 12 godina

Samo ovakve izjave politicara, koji vode ovu zemlju, imaju smisla. Djilas je pravi primer kako bi trebalo raditi. Sve dok su svesni pravog stanja u zemlji, koliko je opao standard i koliko se tesko zivi.. i kad to glasno kazu, onda imam nadu da ce biti bolje, da ipak imaju najbolje namere.

Dzoni

pre 12 godina

Pricajte vi sta hocete ali covek je uradio odlicne stvari za ovaj grad! Svaka mu cast! Zaista zasluzuje sve pohvale! Pa ko jos moze da se pohvali time sta je sve uradio kao Djilas?! Ako neko ne primecuje njegov rad taj je definitivno slep.

Marko

pre 12 godina

Demokratskoj stranci, koja je na vlasti u Beogradu već 10 godina, potrebno je 10 godina od projekta do izgradnje mosta. Sa druge strane, ista ta DS, ima ministarku finansija koja predloži promenu zakona o porezima na imovinu, pa ga poslanici izmene u skupštini (u kojoj isto dominira DS) i kad dođe do primene zakona (6 meseci od predloga), potpredsednik DS-a mi na Uskrs glumi "spasitelja" i spasava nas "grešnike", predlažući da se isti taj zakon promeni - jer nema smisla, ljudi ne mogu da izdrže.
Pa dobro Đilase, u pravu si za Mrkonjića, ali pođi malo od svoje stranke. Jel' vi tamo na tim vašim odborima razgovarate o nečemu? Jel' se vi barem družite među sobom u stranci? Jel' imate vi strategiju o bilo čemu?

A ovi što misle da je most koji se gradi u Beogradu preskup, trebalo bi da znaju da Beograd nije palanka i da ovde živi 2 miliona ljudi. To što se neki bave demagogijom, pa bi da prave ćuprije preko Save i Dunava, vidi se da su izašli iz sela, ali selo nije izašlo iz njih!

Milos

pre 12 godina

Gospodin Djilas ce mnogo toga dobrog uraditi u srbiji, ne samo za Beograd samo ako nastavi da radi kao i do sad. U potpuno se slazem sa njegovom izjavom.

Sablja

pre 12 godina

Previse je Djilas veliki da bi ga ovi ovde pojedinci blatili... Znam da je mnogima krivo sto nemaju ovakvog gradonacelnika ali od srca vam zelim to.

Biljana

pre 12 godina

Ne pratim ja politiku niti me to zanima, samo pratim ono sto se desava. I slobodno mogu da kazem da od svih njih jedino ovaj Djilas nesto konkretno i radi. Naravno da nije sjajno ali uvek moze bolje i vise da se radi. On se makar zaista trudi i radi za svoj grad i sugradjane. I sigurna sam da, ma kad bili izbori, Djilas osvaja Bgd.

Bon Jovi

pre 12 godina

Ljudi imamo legendu gradonacelnika . Sad ne moramo da brinemo ni za kosarku vise a nadam se uskoro ni za ostale stvari. Dragane Beograd je uz tebe!!!

Marija Kovacevic

pre 12 godina

Moramo odvojiti neke stvari. Nema mnogo ljudi u Srbiji koji su zadovoljni, pre svega ekonomskom situacijom. Takvih nema mnogo ni u Beogradu. Sa druge strane, u Beogradu ima mnogo ljudi koji su zadovoljni onim sto je u ovom gradu uradjeno od kad je Djilas gradonacelnik. Ne bez razloga. Nezadovoljni ste jednim projektom i samo njega pominjete. I to je u redu. Prosto, nije vam dat prostor da jos nesto iskoristite kao argument. I to dovoljno govori. Meni odgovara i taj most i cena tog mosta i tempo kojim se gradi i izgled... Neke stvari vredi platiti. Necete se secati te cene kada vam znacajno skrati put do kuce.

Dragana

pre 12 godina

Nasoj politickoj sceni potrebno je vise ovakvih politicara koju su spremni da otvoreno govore o problemima I koji pokusavaju da rese te probleme. Kao gradonacelnik Beograda pokazao se I vise nego dobar I uvek je sprema da o svakom problemu otvoreno diskutuje.

001

pre 12 godina

Gospodin Djilas realno govori o standardu zivota u nasoj zemlji iako se njegova stranka nalazi na vlasti. On predstavlja coveka koji je uvek spreman da otvoreno govori o svemu sto pokazuje I ovaj interviju.

mali perica

pre 12 godina

Ja sam zadovoljan!Imamo prelep park i fitness!Bas me briga sto je za te pare jos 20 moglo da se napravi,malo skromnijih,ali za ove iz prigradskih naselja nije ni bitno,njih tv nece da snima!

Boboo

pre 12 godina

Eee, kad bi svaki grad imao ovakvog gradonacelnika! Brine covek o svojim sugradjanima, resava svakakve probleme u gradu, pocevsi od onih najjednostavnijih pa sve do onih najvecih. Za neke treba manje a za neke vise vremena i novca ali sredjuju se konacno neke stvari i grad jako dobro funkcionise. Naravno, uvek moze bolje. Samo nastavi sa radom, ima ko to prati i ceni.

RESNIK

pre 12 godina

Hvala Bogu da neko u ovoj zemlji moze da kaze istinu. Sustina je da je ovom narodu u najgorim vremenima potrebna podrska iskrenih ljudi a ne onih koji sede na foteljama i nista ne rade. Nama je potrebna sitna pravda i briga o najsiromasnijima a ostalo cemo lako. Nismo ni prvi ni poslednji put gladni ali smo se sada otudjili vise nego ikada jedni od drugih. Gradonacelniku verujem samo iz jednog razloga - iskren je!

Branislav

pre 12 godina

Djilas samo kaze ono sto svi osecamo, lepo od njega sto se ne ponasa sablonski kao drugi politicari, dosta nam je vise praznih prici.

Nikola

pre 12 godina

Očito da gospodin Dragan Đilas, dipl. maš. inž. ima kvalitete: stručne, organizacione, ljudske. Ali, imam utisak da je u lošem društvu i da bi se najradije iz toga sklonio. Verujem, da kada bi osnovao stranku, nadmoćno bi pobedio da bi sam, sa svojim ljudima, mogao samostalno da formira vladu.

Goxa

pre 12 godina

Kako ljudi brzo zaborave sve sto se uradi?! Pa da li se iko seca Beograda od pre 10 godina?! Kakve su bile skole,koliko ih je bilo? Kakve su bile ulice? Kakav je bio gradski prevoz? Koliko je bilo vrtica? Kakvi su bili parkovi i druge javne povrsine?
Znamo svi da ni danas nije sve savrseno i da ima jos puno toga da se uradi ali makar priznajte da je puno toga dobrog uradjeno.
Djilas se zaista izdvaja kao covek i svaka mu cast.

Nevena

pre 12 godina

Poznajem Dragana Djilasa, nismo nikakvi prijatelji, u mnogo cemu se ne slazemo, ali jedno znam uvek govori sto misli a radi ono u sta veruje, dok s druge strane Mrkonjić u nista ne veruje, sem u sveti znak evra...

Niodaklevic

pre 12 godina

Covek realno kaze kako stoje stvari. Ne razumem ljude koji svakoga ko zna da napravi pare privatno i te svoje sposobnosti stavi u sluzbu gradjana nazivaju tajkunom. Po mom misljenju treba nam vise ovakvih ljudi u drzavnoj upravi

Sanja

pre 12 godina

Normalno je da u u Srbiji ima malo zadovoljnih zivimo u teskom vremenu, a ko se jedino trudi da nam olaksa situcaiju barem malo jeste ovaj covek.

Igor

pre 12 godina

Nas mentalitet je takav,da imamo i 1000evra prosecnu platu,bili bi svi nezadovoljni.Takodje,niko se vise ne seca hiperinflacije,plate od 5 maraka,benzina na flasu,ratova,i ostalih pratecih elemenata tog divno razdoblja.
E,sada,kapiram da nije savrseno,a nikada i nece biti,ali da li neko misli stvrano da kada/ako/ dodje Toma i Vucic,sve sa Karicem i bivsim julovcima,da ce odmah da poceti med i mleko da tecu Srbijom?

marre

pre 12 godina

ne vidim šta je čovek pogrešno rekao... Milutin Mrkonjić ne radi dobro a nije izgubio poziciju.. živa istina. Čovek govori samo istinu, bez obzira kome ona smeta, pa makar to bila i njegova mama! A istina ume da zaboli, stvarno... :D

Jordanka

pre 12 godina

Djilas je krenuo nekim jako, jako, cudnim putem za jednog politicara, govori istinu, radi svoj posao, podseca me na nekog koga vise nema....

sonja

pre 12 godina

Stanje nije blistavo, ali bice jos crnje ako ova nesrecna opozicija preuzme kormilo nakon sledecih izbora. Nakon politickog harakirija koji je nedavno izvrsila Stiropor partija, mislim da bi svakome trebalo biti jasno da je DS jedini pametan izbor.

danica

pre 12 godina

Bez obzira na sve slabosti na koje Djilas ukazuje, Demokratska stranka i dalje ima najvise mogucnosti da unapredi stanje u drustvu. Ono sto je potrebno su brze reforme i brze reagovanje na propuste pojedinih ministara, kao i cesce kadrovske promene.

Sokobanjac

pre 12 godina

Iz porodicnih razloga prinudjen sam da zivim u inostranstvu , imam 83 godine , ali budno pratim zivot u nasoj , sada , Srbijici .Procitao sam sve komentare i smucilo mi se koliko je kratko pamcenje nasg naroda ! Zaboravili su ko je bio koalicioni partner u vladi Milosevica , kada su nas gusili sankcijama , opustosili privredu ,bombardovali i ubijali "nepodobne" , i u cemu su dvadesetogodisnji koreni sadasnje bede . Sudeci po komentarima , zaboravljeno je sta je sve "obnovitelj" obecao da ce uraditi za vreme svog sadasnjeg mandata !!! Neka Gospodin Mrkonjic izadje "na crtu" i izbilansira Obecano - uradjeno . Znam samo da se za vreme svog obnoviteljskog rada nakon bombardovanja galamdziski reklamirao , istovremeno upropascujuci gradjevinsku privredu naredjujuci im sta moraju da urade , i to sve o " svojoj hrani i dzebani" , tj ne placajuci im uradjeno . Dozvolite mi da ocenim da je Djilas odlican domacin i na funkciji i vlastitom zivotu Da je vise takvih , nasa ojadjena zemlja bi se brze izvlacila iz krize i bilo bi manje siromastva i bede . Uostalom , rezultati govore i o jednoj i o drugoj licnosti !

sofija

pre 12 godina

Djilas je dao vrlo realnu ocenu stanja iz koje proistice to da se vidi da je raspolozenje vecine biraca negativno, ali to opet ne znaci da ce poverenje sutra biti pretezno na strani opozicije. I kod dela tih nezadovoljnih gradjana postoji jako uverenje da sadasnja opozicija nema kapacitet da napravi sustinske preokrete.

Петар

pre 12 godina

Надам се да је г-дин Ђилас задовољан!!! Његове фирме раде са милионима еура зараде, са друге страна дере кожу народу кроз разне порезе, таксе и разноименоване глобе живота у Београду. Потом тако хумано отет новац од грађана пласира Монтери, Денези, Алпини, Кошаркашком Савезу, Србија Опену и ето успешног и задовољног Градоначелника. Ђилас је увео пљачку за паркинг, ограничавајући слободу кретања, крвнички скуп паук који наплаћује глобу од десетак хиљада динара за неправилно паркиран аутомобил. Да ли у цењеној и високоузвишеној ЕУ постоји град у коме казна одношења аутомобила износи четвртину просечног личног дохотка у истом том граду? Да ли постоји држава у тој истој вољеној, никада достигнутој а беспрекорној и сталнохваљеној ЕУ, у којој је порез на некретнину у којој станујемо до 2 процената???!!! Е, али Градоначелник има изузетну идеју: доћи на власт, увести што веће глобе, хапсити и отимати милионску имовину све у име града, свакоме ко нема да плати а онда то трошити, наравно транспарентно..."Криви смо који смо ћутали" рече једном панонски морнар!!!

Gradimir

pre 12 godina

Čitam ove komentare...ma nema nam ravnim kao narodu! Ništa ljudima nije slađe nego da sasuju drvlje i kamenje na nekoga ko radi i ko je nešto napravio! Ma slađe im je i to nego leba da jedu!

ana

pre 12 godina

Postoje biraci koji su nezadovoljni, ali ce ponoviti svoj izbor, jer veruju da demokrate mogu bolje od onoga sto su prikazali u prethodne 2 godine.

sloba

pre 12 godina

djilasu nisam ni radikal ni naprednjak..jesi ti zadovoljan ,,hodao si u djempercicu godinama supak jedan iz DS biznismen uz Tadica, sposoban...vidim te voyas BMW ispred meka kupijes a moja deca nisu videla mek 4 godine..

Marko

pre 12 godina

Gospodin Djilas uvek govori I radio no sto misli. Otvoreno predlaze svoje predloge za nasu bolju situaciju I javno govori o svojim stavovima I namerama. Jedini je uspeo da u skorije vreme Beogradu podari bolji izgled I bolje uslove za zivot I zato cenim ovog coveka jer dok drugi samo pricaju on vredno radi.

Dragoslava

pre 12 godina

ŠTA JE OVO VI NE PUŠTATE KOMENTARE?
Da ne povredite njegovu suptilnu strukturu!
da mu ne smanjite rečnik koji je sveukupno obima 500 reči ili ispod svih proseka.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

E pa Dragane Djilase, mogu da ti poručim apropo ovih, bilo kojih izbora u Srbiji sledeće :

Ko u Srbiji misli da je Boris bolji od Tome, taj je Budala.
Ko u Srbiji misli da je Toma bolji od Borisa, još veća je budala.
Ko u Srbiji misli da je Koštunica bolji od Borisa, Tome, taj je IdiJot.
Ko u Srbiji misli da je Rasim napravio stranku zbog naroda, taj je običan papan.
Ko u Srbiji misli da je bilo koja stranka u Srbiji formirana, da bi se bavila problemima u društvu, taj je običan Ćuran ili Ćurka.
Ko u Srbiji uopšte misli da o njemu neko misli, taj je vidjen na psihijatriskom krevetu ili stolici.
Ko u Srbiji uopšte misli svojom glavom, taj je najveći neprijatelj ove vlasti i opozicije.

nikad više DS, G17+, LDP...

pre 12 godina

A ne, neću ja da glasam da bi nekog dovela na vlast. Ko god da je na vlasti meni svakako neće biti dobro. JA ĆU DA GLASAM DA TEBI I TEBI SLIČNIMA ODUZMEM FOTELJE!!! Neću da dozvolim da VI i vaši ljudi sedite u foteljama!!! Pa da vidimo ko će biti tada zadovoljan!!!

LLudi Milojko

pre 12 godina

Bla, bla, truc, truc...Jel ovaj stvarno misli da smo retardirani!!! Uostalom mozda i jesmo kad nas godinama navlace na istu pricu!!!

Branko

pre 12 godina

Gospodine Đilas, Vi lažete kad kažete da neznate zadovoljne ljude (dali ih je malo ili mnogo to je stvar lične procene) ovom vlašću i ovim režimom. Svi oni koji su se sada obogatili Vama su itekako poznati ali sam siguran da poznajete malo ovih siromašnih građana jer Vas za njih nije briga odnosno od njih nemate nikakve koristi.

Lala

pre 12 godina

Cinjenica je da aktuelnu Vladu cini preveliki broj politickih stranaka, a po ovim komentarima zakljucujem da je DS jedina kriva za sve lose sto se desava... Malo mi to nelogicno...

ana

pre 12 godina

g-din DJilas govori kao da ima dva razreda osnovne skole. Pa zar on nije vlasnik marketinske agencije, pa mogao bi da izmislja nesto domisljatije? Neverovatno kako su nam sustinski neuki i ljudi bez ikakve strategije do lova u mutnom i besmislenog lupetanja na celu.

zeks

pre 12 godina

I Djilas poceo predizbornu kampanju.Sta narod ima od toga sto on misli da bi ljudi trebali da zaradjuju 30% vise i 'da biraci treba da glasaju za onog kome veruju da moze da ispuni takva obecanja' Ima do izbora godinu dana..sta cete uraditi do tada da se stvari poboljsaju?! Mada..moram priznati da je ipak jedan od onih koji nesto rade i koji daju relativno zdrave komentare. I meni je npr. M.Mrkonjic kriminalan, a ostao je na funkciji. Sramota.

maki

pre 12 godina

informišite se malo šta znači prosek i prosečna plata pa onda razmatrajte izjavu o prosečnoj plati od 350e. Djilas je rekao da je prosečna plata 350 e a da mnogi primaju i mnogo manje. Nije ni čudo što ovaj narod ne zna šta znači prosek kad se informiše na Pinku.

jeremija

pre 12 godina

30% !!! HAHAHAAAAA pa ako je prosecna plata 350e, onda je sa povecanjem od 30% to 455 evrica, ej bre od toga ne moze normalno da se zivi, pa jel to program ove drzave ! Kako bi bilo da malo ti i bajatovic imate toliku platu ? pa zivite od nje ako mozete... NEMATE OBRAZA, NE ZNATE STA JE STID, UNISTAVATE LJUDE I DRZAVU ! ODLAZITE !!!

banovo brdo..svi ste vi isti

pre 12 godina

Jedino sto si dobro uradio je sto nisi poklonio stanove romima...ali oni su sada 200m dalje od Gazele, tako da nista bolje nije...jedino da stranci ne gledaju njih kada prolaze....

Sta reci samo za BEograd put, koliiko se tu para obrce, koliko imamo najgori asfalt? Sta sa tim Djilas ??

Sta ce nama da se hvalimo mostom ako on ne smanji guzve AMAN, umesto 3 ruzna ali dobra i funkcionalna, mi zamisli imamo PILON od 200m ...realno koji ce nam???????????

Ja bih te samo pitao, da li si ti medju onima sto se zali na to kako zivis??

Ivan

pre 12 godina

Demagog.Gomila advertajzing agencija je zatvoreno ili pred gasenjem,jer njegove i Saperove agencije drze monopol.Da li su one na minimalcu ili im kasne plate?

Sunce Slobode

pre 12 godina

"kazao je Đilas i na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak 'preživeo' rekonstrukciju vlade" odgovorio:"Bolje da oćutim".

U tom slucaju ti je bolje da nista nisi ni pricao. Imaju moji Dorcolci univerzalan naziv za takve koji sve KAO nesto hoce, ali ne smeju. Takav si bio kao mali takav si i sada takav ces biti i pod stare dane i nikakvi milioni i BMW-ovi koje bahato parkiras dok te voze u teretanu tu ne pomazu. . .

Dule

pre 12 godina

Uvek treba procenjivati ljude po onoj staroj: "Ne slusaj ga sta prica, nego gledaj sta radi".A sta radi?Pa savrseno vrsi naplatu parkinga.U Beogradu je naplata parkinga pitanje zivota ili smrti. Drugo Porez na imovinu ce biti ona kljucna tacka zbog koje ce Zuti zazaliti kada su se setili da tako nesto izmisle.Dragutinovicka i Kolundzija su im ugasile stranku sa Porezom na imovinu.O Mostu? Pa most kada je vec toliko skup i sa takvim pilonom 200 metara visine, mogle su da mu se dodaju jos cetiri trake u oba smera, pa da nekako zazmurimo i stisnemo zube za tu cenu.Ovako Zutima zelim da se bore za cenzus sa Cedom na sledecim izborima, a Djilas ako je zavrio masinski fakultet neka radi u struci kada je toliko sposoban, a ne da za skupe pare iz budzeta prodaje marketinsku maglu.

janika

pre 12 godina

Da su plate u Srbiji 350eura,vi ne bi imali nikakav problem ,i narod bi vas birao 100 godina ,i ne biste morali praviti koalicije ,i ne bi bilo demostracija i niko ne bi zeleo izbore ili promene ,i svi investitori bi dolazili u Srbiju jer ovde bi bilo od cega da se zivi i trosi ,i.....Neki put se pitam da li se ovi politicari skoluju za bljuvanje sto vece gluposti.Trebali bi to sto plasiraju narodu svaki put posle da pred ogledalom ponove,pali bi u totalnu destrucijsku depresiju.

Dacha

pre 12 godina

Naravno da mnogi građani nisu zadovoljni, ali to je zahvaljujući i Demokratskoj stranci i Draganu Đilasu. Kako građani da budu zadovoljni kada je vladajućoj stranci draži interes tajkuna ili partijskih javnih preduzeća nego interes sve siromašnijih građana? A to ko ima tapiju na nezadovoljne, ja ne znam, ali jedno znam: ako su nekada nezadovoljni i glasali za DS, sasvim sam siguran da na prvim sledećim izborima to neće biti slučaj. Hoću reći: ja sam na prošlim izborima glasao za Borisa Tadića, na ovim izborima mi ne pada na pamet da glasam za Srđana Šapera i Dragana Đilasa. Ne, nikako.

Rakijo,i Bogu si teška

pre 12 godina

"bolje da oćutim" ?!?! Nemate vi pravo da oćutite ništa,gospodine Đilas !
Vi ste deo te vlasti i snosite svoj udeo odgovornosti ! Ne možete izdvojiti pojedinačne rezultate vaše vladavine,jer ste svi u istoj koaliciji. A što se tiče rezultata - Lako je izjavljivati "građani treba da imaju plate 30 % veće",lako je zadužiti se za pola milijarde evra i podići najskuplji most na svetu,lako je kupovati "svemirske" tramvaje u godinama krize! Hajde da se ne zadužujemo više. Hajde da ne gradimo "iz kredita" (kao što vi kažete) već iz realnih sredstava. Hajde da asfaltiramo još jednu od 2,200 beogradskih ulica,a ne samo Bulevar,i to ovaj put,bez slikanja ! Lako je reklamirati se na račun građana...

Duki

pre 12 godina

Tačno! Nema mnogo zadovoljnih u Srbiji, nažalost. Rezultate vladavine demokratske stranke vidimo na svakom koraku – korupcija, pljačka države i građana, nezaposlenost koja raste iz dana u dan, bedan život građana....nabrajanje bi potrajalo. Mislim da je vreme za korenite promene. Treba probati sa novim ljudima jer nemamo šta da izgubimo. Verujem u bolje sutra. Zato tražimo svoje pravo da biramo! Promene što pre!!!

azra

pre 12 godina

pojavi se tako sa vremena na vreme,neki takav i evo vec 20 godina isto,a ako ne promenimo vlast i sistem upravljanja,takve pojave su neminovnost

dr Arčibald Rajs

pre 12 godina

Pola milijarde evra za jedan most! Pa kako da ne budemo zadovoljni? Bilo bi vrlo nepošteno da to ne ispoštujemo.
Dobro si uradio što si prećutao ono. Mrka je isto kao ti nesposoban, mada ti emituješ lažnu sposobnost. Radiš samo u svom interesu. Ali ja imam razumevanja za tebe. Nemam razumevanja za vas braćo srbi?
Pisao sam ovako isto i o Pašiću, koji je za Đilasa bio veliki amater.

autohtoni

pre 12 godina

Kako te nije sramota Djilas, zbog tebe je promenjen izborni zakon za izbor gradonacelnika, vase lopurde i tajkuni su doveli zemlju do samog dna, i Ti sad valjas neku demagogiju. jel ovo skrivena kamera ? Ili je to samo vrhunac bezobrazluka.

KIKI

pre 12 godina

Da li si ti zadovoljan? Sigurno ti je plata 4-5 hiljada evra,primas na pet sest mesta.Tebi treba nama ne treba.Ja treba da budem srecan sto ti imas.
DOKLE TAKO?

I kao da je bilo nekad

pre 12 godina

Ja znam ko ce biti najmanje zadovoljan posle izbora, e to ce biti nadam se ovi iz DS. Oni su toliko losi da ih vec neki uporedjuju sa Milosevicevom vlascu. E moj Tadicu gde si ti odveo stranku. Kad se samo setim da sam uvek glasao za vas, sramota me je da i pomislim a ne da kazem nekom. To je danasnje stanje sa DS-om.
Sto se tice onog sto je neko napisao kako je ovaj Djilas velik covek. Velik je onoliko koliko mlati pare u Emotion firmi ili je mlatio. Ako to nije istina nek novinari pitaju RTS koliko RTS PLACA EMOTION-U ZA SAMO JEDNU PONAVLJAM JEDNU EPIZODU "48 SATI SVADBA" ?
To nisu posteni ljudi to su sve krimanlci, da to nije tako, neka odgovore sta bi sa KOLUBAROM, STO SU TO ZATASKALI ?

M

pre 12 godina

U Bgd-u imate preko 1000, sto gradskih sto opstinskih odbornika, kvazi-politicara, koji sisaju krv gradjanima, a Djilas nema ideju kako da organizuje grad u modernu svetsku metropolu. Bgd-ska politikantsko-administrativna-policijska organizacija unistava grad i ne dozvoljava mu da se razvija onako kako bi trebalo. Ako mislite da je jedan most, nekoliko vrtica, jedna ulica i par parkova uspeh onda i niste za bolje. Samo da napomenem da jedan New York ima ukupno 51, a Chicago 50 odbornika.

konzervativac

pre 12 godina

Samo radi informacije,a to je da danas od 27 zemalja clanica EU,samo 5 imaju socijaldemokratsku vlast!!!Vreme je za smenu zuti!!!

voja

pre 12 godina

Ni ja nisam zadovoljan radom Ministarsta za infrastrukturu! Sreca je pa nemaju mnogo nadleznosti u BG, jer i ovo sto je u njihovoj nadleznosti nije bas pa pohvalu! Mislim da grad treba da preuzme nadleznisti od njih za SVE sto se nalazi u Beogradu!

maicon

pre 12 godina

"nezadovoljni ne glasaju samo za opozicione stranke, već i za DS, neki za SPS, G 17..."

Kako da glasam za DS kada je unazadio moj život i doveo me na golu egzistenciju?

Milan

pre 12 godina

Ljudi dosta je bilo prazne slame, sve političare treba pobacati u Savu, Dunav, Moravu i ostale pritoke. Hoćemo neposredno upravljanje nećemo armiju trutova na svojoj grbači.
IZAĐITE NA IZBORE I UBACITE NEVAŽEĆI LIST. 3 MILIONA NEVAŽEĆIH I PROMENIĆEMO NE SRBIJU NEGO CEO SVET.

Hoćemo neposredno upravljanje - elektronsko glasanje svih ljudi umesto parlamenta.
Hoćemo ukidanje funkcije političara, a u prelaznom periodu dok narod ne izglasa prave demokratske zakone njihovu funkciju je potrebno prebaciti na administraciju.
Politička propaganda se mora kažnjavati kao najteže krivično delo.

Voyger

pre 12 godina

@ Nikola

Postovani g-dine jeste gradonacelnik dipl. ing. ali nema strucnost koju ta diploma nosi. Bio sam njim od trece godine masinstva u istoj grupi na aerokosmotehnici i diplomirao sam taj isti fakultetu u roku sa prosekom preko 9.60. Dok smo se i ostali ubijali od rada, crtanja, racunanja g-din Dragan je bio najvisi omladinski i partijski funkcioner na fakultetu, vedrio i oblacio i medju studentima i profesorima i dobijao ocene iako ga mi nismo videli na mnogim ispitima (neka to objave profesori koji su morali da mu poklanjaju ocene). Da je g-din Dragan strucnjak on bi radio u struci, u to vreme ili u VTI ili UTVI ili fakultetu, medjutim on je otisao za Nemacku i vratio se kao kadar i perspektivni bogatas. Ne komentarisem kakav je gradonacelnik ili politicar ili strucnjak za marketing. Vazduhoplovni strucnjak nije i to PODVLACIM. To znaju svi studenti a danas rasuti po svetu inzenjeri aerokosmotehnike.

Tamara

pre 12 godina

Neki komentarisu, dok drugi stvaraju vesti... Svih vas 147, ili koliko vec, ukljucujuci i mene, hajde da, umesto sto se bavimo bacanjem senke da bilo sta konstruktivno uradjeno u gradu i zemlji, zaista se potrudimo da budemo realni, toliko da shvatimo da treba da radimo. Je l' treba drugi posao da nam izmisli? Ako da, onda hajde da isposnicki buljimo u stiropor...

Dzoni

pre 12 godina

Ja znam ko jeste itekako zadovoljan..ti i tvoji pajtosi iz stranke svi naprasno u najsiromasnijoj zemlji evrope postaste bogatasi pa tako ti odjednom od vecitog studentra posta tajkun tezak 350 miliona eura ,od svakog biblorda u Bg-u mora da kapne na tvoj racun.

Miloš Radulac

pre 12 godina

Vladavina demokratske stranke,svela je Srbiju na banana-državu,u kojoj ne vladaju pravo ni pravičnost,već partijska podobnost i zakon jačeg. Ne znam kada je poslednji put u istoriji,Srbija pala toliko nisko,a da nije bila okupirana od strane druge zemlje. I sada jedan od ključnih igrača u toj vlasti,doduše nešto veštiji u samo-prezentaciji,izjavljuje tu kako "ima nezadovoljnih" ?? Gospodine Đilas,mi postajemo zemlja ljudi koji nemaju šta da izgube. Ne radi se tu o "nezadovoljstvu" ! Radi se o beznađu,o nedostatku posla i perspektive ! O kontejnerima i narodnim kuhinjama ! O oduzimanju stana zbog duga za struju ! Radi se o životu ! Gospodine Đilas,vaša vlast je poput malignog tumora koga treba odstraniti hirurškim putem - na izborima ! A vi učešćem u toj vlasti,dajete joj alibi,pa ćete morati da snosite i svoje deo odgovornosti !

milan

pre 12 godina

shvatam da ljudi kritikuju politiku vlast ali mislim da je petar komentarisao pauk u beogradu kaže skupo odnošenje pa druže nemoj parkirati gde stigneš pa te pauk neće nositi. vaš je problem što ne možete da se naviknete da nema parkiranja gde kome padne napamet i da kada ste odlučili da siđete sa svoje planine morate prihvatiti život u gradu

milenko

pre 12 godina

Kako je receno nedavno na utisku nedelje - Djilas i Saper poseduju svaki sekund reklamnog prostora na RTS-u do 2014 godine - bez obzira da li je olimpijada, liga sampiona ili vencanje engleskog prestolonaslednika. Hoce li Brankica da ispita ovu zloupotrebu koja bi nam objasnila moc gosn. Djilasa i povecanje njegove imovine mereno bukvalno HILJADAMA puta od kad je poceo da se mesa u vlast? Ko plati pretplatu - placa da kompenzuje ono sto je Djilasu otislo u dzep - umesto RTS-u. Nadam se da cenzura nece da obrise ovo

Marko (Dorcol)

pre 12 godina

Jao kako njima nije jasno koliko smo blizu pucanja. Uljujkali se da je Toma uz svu pompu izveo samo 50 hiljada ljudi na ulicu. Pa normalno kada narod nece da izlazi na ulice zbog tajkunskih placenika. Nece ovde kapisla biti nikakav unapred zakazan i organizovan miting. Nego, kada se neki mucenik spali ispred Vlade, ili kada obezbedjenje, koja cuva Miskovica i Beka, prebije nekog sirotanovica zbog pogresnog pogleda... E tada cete da vidite sta je masa ozlojadjenih, prevarenih i PRAVDE zeljnih ljudi. A tada vas nece spasiti ni sluzbeni automobili, ni privatno obezbedjenje, ni vile sa bazenima na Dedinju, ni racuni u inostranstvu. Nista vas tada nese spasiti narodnog besa i mrznje koja se ovde skuplja vec 20 godina.

iv@n

pre 12 godina

Naravno da su svi nezadovoljni, ali ćete i vi biti posle sledećih izbora, jer nećete ni cenzus preći. Najiskrenije se nadam da ce nova vlada da vas sve pohapsi zbog uništavanja Srbije na svim nivoima.

Sima Radić

pre 12 godina

Vidim da Djilas ne može da sakrije mržnju prema koalicionim partnerima je želi da opravda ministre iz DS redova a da indirektno kritikuje druge. Na pomolu su prevremeni izbori, a sve ovo govori u prilog tome.

marko

pre 12 godina

Ja poznajem mnogo zadovoljnih ljudi, nisi u pravu Djilas evo na primer Boris Tadic je najzadovoljniji covek u Srbiji, pa Ivica Dacic, pa Mirko, pa Mladjan, pa Palma ko to kaze ko to laze da ih nema.

Sergije

pre 12 godina

"Zato program ove države treba da bude kako da građani imaju plate 30 odsto veće ..."

Gradjani ove drzave su imali 30% vece plate u vreme kada ste vi dosli na vlast. Tri godine kasnije vi obecavate da cete da nam vratite ono sto smo imali kada smo vam poverovali i glasali za vas.

Gospodin Djilas je stvarno inzenjer. Nikada nije radio u struci, ali se bavi inzenjeringom - socijalnim inzenjeringom.

GoranM

pre 12 godina

Jeste, puno je nezadovoljnih. I svi nešto mašu rukama, kao Danica onomad u Kažiprstu kada je iznervirala plahovitog gradonačelnika, koji je lak na obaraču...
Da li je to pala gledanost programu Emotion produkcije (sa kojom Đilas nema nikakve veze, naravno)? Veliki su to licemeri, veliki. I sada će svi reći: "Ok, ali nemam za koga drugog da glasam!" Pa nije tačno. Verica Barać, Rodoljub Šabić, Biljana Srbljanović, Srbijanka Turajlić, Danilo Šuković... ovi su mi prvi pali na pamet.

stidi se malo

pre 12 godina

Da ti nisi slučajno član stranke koja je uvela najveći harač na svetu za imovinu. Baš smo u takvim segmentima lideri.
Ti si najsrećniji čovek na svetu, jer tužilaštvo ni u mislima nemisli da ispita lopovluk i koliko će da košta most koji praviš. Jedan od razloga zašto će te da oderete ljude sa porezom u BG-u jeste i taj neverovatni most od 400 miliona evra.

slavko-licno

pre 12 godina

Sve pametniji od pametnijeg!Srbija je zrela za TOTALNU rekonstrukciju.Drzavu nam vode ljudi cije je prvo radno mesto u Ministarstvima,agencijama,skupstinskim klupama,nisu ni sibicu u svom radnom angazmanu napravili,da ne govorim o ozbiljnijim stvarima.Moja generacija je u ovoj i bivsoj zemlji prqavila tenkove,avione,lokomotive,kamione,traktore,televizore i da ne nabrajam vise...!!!!
Sve je ovo raadjeno sa inzenjerima i majstorima koje je ova zemlja skolovala i obucavala.Danas trce po belom svetu ,mole da te iste masine remontuju?????,i hvale se kako je to uspeh Vlade????
Ne mogu da verujem sta se sve u ovoj zemlji dogadja,a sta ce se sve dogadjati!!!????

Imam sina koji za godinu dana zavrsava u Beogradu jedan od tehnickih fakulteta,i samo jednu zelju da nakon diplomiranja ode iz ovog srpskog blata,jer ja kao dipl.inz.masinstva ne zelim biti clan ni jedne od ovih GIGANT stranaka,a to i njemu savetujem!!!,jer u protivnom ne znam kako bi on mogao dobiti posao dostojan coveka u ovako postavljenom drustvu!
Mozda bi mu(mi) doticni gospodin(kolega po struci) mogao da objasni....!!!
I za kraj,NE OKRECI SE SINE.....,zivot se od Gospoda jednom dobija!!!!!

uros

pre 12 godina

Slazem se!!!
Predlažem da se na sledećim izborima uvede dodatno glasačko polje sa tekstom "Nisam ni za jednog od predloženih sa liste". Ukoliko više od 50% glasaca zaokruži ovo polje, izbori se ponavljaju, a svim kandidatima sa te liste se zabranjuje kandidovanje na izborima u naredne 4 godine.

Igor

pre 12 godina

Svaka cast Djilase, postedi nas vise tvoje demagogije u stilu tvog poznatog "inzenjerskog" i prakticnog pogleda na stvarnost. Sve sto si rekao je svakom iole pametnom coveku jasno odavno i bez tvoje ekspertize, samo sto nisi pomenuo inzenjeru da je tvoja ds za ovih 10-ak godina od promena najzasluznija za ovu bedu u drzavi.

slavko-licno

pre 12 godina

Sve pametniji od pametnijeg!Srbija je zrela za TOTALNU rekonstrukciju.Drzavu nam vode ljudi cije je prvo radno mesto u Ministarstvima,agencijama,skupstinskim klupama,nisu ni sibicu u svom radnom angazmanu napravili,da ne govorim o ozbiljnijim stvarima.Moja generacija je u ovoj i bivsoj zemlji prqavila tenkove,avione,lokomotive,kamione,traktore,televizore i da ne nabrajam vise...!!!!
Sve je ovo raadjeno sa inzenjerima i majstorima koje je ova zemlja skolovala i obucavala.Danas trce po belom svetu ,mole da te iste masine remontuju?????,i hvale se kako je to uspeh Vlade????
Ne mogu da verujem sta se sve u ovoj zemlji dogadja,a sta ce se sve dogadjati!!!????

Imam sina koji za godinu dana zavrsava u Beogradu jedan od tehnickih fakulteta,i samo jednu zelju da nakon diplomiranja ode iz ovog srpskog blata,jer ja kao dipl.inz.masinstva ne zelim biti clan ni jedne od ovih GIGANT stranaka,a to i njemu savetujem!!!,jer u protivnom ne znam kako bi on mogao dobiti posao dostojan coveka u ovako postavljenom drustvu!
Mozda bi mu(mi) doticni gospodin(kolega po struci) mogao da objasni....!!!
I za kraj,NE OKRECI SE SINE.....,zivot se od Gospoda jednom dobija!!!!!

insajder fan

pre 12 godina

Čuj, ako Cvetković proceni, pa nema zadovoljnih. Koješta.

Hajde reci gde je novac, ko su lopovi koji su pljačkali,
pljačkaju i pljačkaće ovaj jadni narod, koji Vas sve trpi.

Insistiranje na istini i kao fol iskrenost
nije istina i iskrenost ako se ne primenjuje.

Podrška će uslediti, narod još uvek nije toliko glup,
da ne prepozna ko ovde zaista može da PRIMENI pravila,
napravi INVENTAR i vrati život.

Npr. Brankica i Insajder B92 koji su nagrađeni,
ali prava nagrada su dela za kojima vape i slede
kao reakcija na njihovu neverovatnu hrabrost...

ccc....

pre 12 godina

"Ne razumem ljude koji svakoga ko zna da napravi pare privatno i te svoje sposobnosti stavi u sluzbu gradjana nazivaju tajkunom"...pa ko je mogao u ovim vremenima da napravi pare, a normalno je da kada ih imaš, poželiš da stekneš i moć kroz politiku. Pioniri pišu za svoje političare.

Miki

pre 12 godina

Pa zar i ti nisi zadovoljan. Malo ti što si monopolista na reklamni prostor, što si zakupio reklamni prostor na RTS-u do 2014, što narodu nudiš "genijalne" proizvode u vidu rialti šou-a, što si za 10 godina od golje postao buržuj. Tako je to nikad vam nije dosta, uostalom da ste skromni ne bi se ni gurali u politiku.

bulat92

pre 12 godina

Ne treba biti previše mudar da bi se shvatilo koliko je nezadovoljnih u ovoj zemlji. Ali, gospodine Đilas, Vi svakako ne pripadate toj armiji.
Nezadovoljni su ono koji su se borili protiv režima, koji su stajali pred kordonima ,zviždali, lupali, bivali izlupani, kojima je prećeno, koji su gubili posao...A, Vi ste za to vreme povećavali svoje bogatstvo, pa ga, stupajući u radove DS-a 2004!, samo povećavali. Mora da se udvostručilo, priznajte, ne terajte me da računam, slab sam iz matemetike. Nisu nezadovoljni ni Šaper i kompanije, a kako i bi kad je
savetnik predsednika zanimanje, unosna profesija.
Velite da Srbiju ne mogu spasiti Karić i kompanija, što je verovatno tačno, ali ne kažete zašto je treba spašavati, niti od koga. A, odgovor se nameće, sam po sebi, zar ne?

Misa

pre 12 godina

Molba, na koju mi iz Skupštine grada niko nije odgovorio !
Poštovani Gradonačelniče,
Poštovani Predsedniče Skupštine Grada Beograda,
Dana 14.05.2011 godine ističe mandat svim članovima Upravnih i Nadzornih odbora iz reda zaposlenih u svim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Skupština Grada Beograda. Po zakonu Stručni saveti zdravstvenih ustanova biraju najbolje u njima za članove upravnih i nadzornih odbora, a osnivač samo potvrđuje izbor. U nekim ustanovama je započet postupak izbora novih direktora i ne može se očigledno završiti zbog isteka mandata članova Upravnog odbora, kao npr. u Studentskoj poliklinici. Legalitet izbora od strane starih članova kojima ističe mandat može biti osporen na sudu.
Obzirom da imamo informacije da će sednica Skupštine grada Beograda biti zakazana tek početkom juna APELUJEMO na Vas da je zakažete što pre, a svakako do isteka mandata do 14 maja.
Nije dobro da se atmosfera javašluka i nerada do izbora novih direktora produžava u nedogled. Naime posle ove sednice mora početkom juna biti održana još jedna sednica, koja bi potvrdila odluke Upravnih odbora o izboru direktora. Krajem mandata obično direktori ništa ne rade ili loše rade i nanose štetu ustanovi znajući da neće biti ponovo izabrani. ZAŠTO DA SVE ODLAŽEMO ZA JESEN?
Neophodno je po mišljenju nas zdravstvenih radnika da Skupština uvaži ovu činjenicu i da jednom makar kratkotrajnom sednicom imenuje ovih oko 100 članova Upravnih i Nadzornih odbora čineći ih funkcionalnim i u roku osposobljenim za donošenje odluka.
Molimo da ovo shvatite kao dobronamernu inicijativu koja ukazuje na realan problem, koji odbornici mogu da reše bez po muke, samo jednim glasanjem za dobro pripremljene predloge.
Smatramo da bi bilo neumesno da se obraćamo svim odborničkim grupama radi podrške ovom predlogu i molimo Vas da im prenesete naše pozdrave i zahvalnost na naporu koji će uložiti u cilju boljeg i funkcionalnijeg zdravstva.
S poštovanjem,
Dr M. Brkić Beograd

MUKNAVI

pre 12 godina

Svi ste isti,pred izbore pricate kako mi tesko zivimo,a kada zasednede terate po starome .Dokle vi mislite da ce vam trajati da dzovanska demagogija,vecito nece,vec je ta vasa tehnika kojom se sluzite,da se docepate vlasti,na zatonu a onda?

gavran

pre 12 godina

Sta sad treba svi da placemo sto ce DS izgubiti vlast u svim centralnim beogradskim opstinama - sto se inace nije desilo od uvodjena visepartijskog sistema - dragi dragane - mi smo prosto prisiljeni da glasamo protiv vas iz ciste odbrane, nakon ovog monstroznog poreza na imovinu, kada biste vi - ne daj boze - opet u beogradu bili na vlasti poceli biste da nam ulazite u stanove, da nas samarate dok ne kazemo gde smo sakrili poslednji bezvredni evric koji je pametnom monetarnom politikom dosao na nivo 1 evro za jedan dinar, mi moramo da glasamo protiv vas, na stranu sto cemo to sa zadovoljstvom uraditi, zato sto je sledeca stepenica vase vladavine da pocnete fizicki da nas istrebljujete

zz

pre 12 godina

Kako kaze Djilas, glasati kom se vise veruje. Ja pratim malo sa strane obecanja i diskusije vladajuce vlade i oposizije, nisam od nikog cula neki program. Mozda to kod nes ne treba, mi smo najpametniji, mozemo dosta da izdrzimo, a na kraju krajeva uvek cemo naci krivca. U 'demokratskim' zemljama obecava se dosta pred izboze i daju programi, i bogami ako se vidi da nisu ispunjeni, ti isti politicari budu kaznjeni na sledecin izborima najkasnije ako jos i ne pre. Izlaza nema, napravljeno je da nekog od tih nesposobnih morate izabrati, i mozete cekati da dodje opet neki pametan, pa da ga ubijete, ili da pljujete po njemu kao sto ste radili, kada vam je bilo receno da mora da se radi i da se jedno vreme podnesu zrtve. E sada imate sta imate, ali bar imate svakog dana ako ne solidan posao i sve sto treba normalnom coveku imate besplatne komedije (bile bi stvarno smesne da nije sve zalosno)
E kad bi hteli opet tutci da dodju bilo bi nam bolje verujte

tabasco pit

pre 12 godina

tacno je da nema mnogo zadovoljnih, ali tacno je da su oni koji jesu zadovoljni clanovi ili simpatizeri ili veoma bliski DS-u i vladajucim strankama.
Tacno je i da za ovakvu situaciju krivicu snosi iskljucivo ova vlada na celu sa DS-om i Tadicem koji ima apsolutnu vlast u drzavi.
Tacno je da ste suludim potezima urnisali privredu, tacno je da ste osiromasenom narodu podigli namete (zadnji slucaj sa porezom na imovinu), tacno je da je reforma pravosudja katastrofalno uradjena, da je infrastruktura na nivou Albanije, da su nam zakoni gori nego Titovi, da su nam sela sve siromasnija, da ovu zemlju napustaju cak i tajkuni ( a zasto onda ne bi i mladi i sposobni koji ovde vise sebe ne vide)...
Za sve je ovo kriva DS koja participira u vlasti zadnjih godina a koja ovu vladu vodi u svakom smislu prethodne 3 godine. Nista niste uradili, osim sto ste dodatno unazadili ovu zemlju.
Da ste bar pokrenuli neke reforme(uspesne), da ste bar uradili giljotinu propisa, da ste bar smanjil birokratiju, ili bar isreno pokusali, da ste pokusali da suzbijete crnu ekonomiju, da ste bar... Nista od toga niste uradili, niti pokusali, krili ste se iza evropskih integracija, krili ste se iza EU i trcali pred rudu samo da se dodvorite Evropi(ovde se ne raspravlja ni o cemu kada neko kaze to Evropa trazi od nas), krili ste se iza nekih standarda koje ni zemlje EU nemaju(a mi smo na nivou razvoja Zanzibara) namecuci e standarde koje ni mnogo razvijenije zemlje ne mogu da primene(kao da tek prohodalom detetu nametnete obavezu da sledece godine mora da trci na Olimpijadi) krili ste se iz ekonomske krize,... Ne ide to tako gospodine Djilas i moglo je da prolazi kod naroda sve dok nije osetio da si sve to prazne price...

E zbog toga gospodine Djilas DS nema niakvo pravo da racuna na glasove nezadovoljnih i zato ce gospodine Djilas DS tesko ostati na vlasti....
Zao mi je samo sto je stranka Zorana Djindjica dovedena u ovu situaciju, ali mozda je vreme da procistite svoje redove i da na nekim buducim izborima sa novim ljudima trazite sansu...

milan

pre 12 godina

Gde ima pravo ima pravo, prema Mrkonjicu se ponasaju, a posebno SPS kao prema svetoj kravi to valda zbog Miloseviceve slike u njegovoj kancelariji.

Milka Popov

pre 12 godina

Pretpostavljam da je Dragan Đilas, gradonačelnik beogradski i "prvi do prvog" među ovdašnjim Demokratama, odgledao film "Kraljev govor" reditelja Toma Hupera. Ako nije, predlažem mu da to učini, koliko danas, ne bi li se, vrlo slikovito a poučno, upoznao sa ozbiljnim teškoćama koje je pri (iz)govoru imao britanski princ Džordž, zvani Berti.
Živeći svoj mirni, srećni porodični život, daleko o primisli, a kamoli mogućnosti da preuzme tron, mogao je i da zamuckuje ili pravi neprijatno duge pauze u izgovaranju pojedinih glasova... Ali, sudbina je odredila da postane suveren. Uz pomoć čudotvornog logopeda i njegovih neočekivanih metoda i nekonvencionalnih tehnika, budući kralj Džordž VI je naučio da - govori. Da, štaviše, u važnim trenucima za Imperiju kojom je rukovodio - uključujući i vreme Drugog svetskog rata - bude čak i odličan govornik. Mnogo se može, kada se hoće!
Stoga bi, uz ne mali napor poznavalaca lepog i pravilnog govora, i mukotrpne treninge, Dragan Đilas, takođe, mogao na napreduje. Jezički i stilski. Mislim, pritom, i na gradivo koje se mora savladati u osnovnoj školi: slaganje rečenice, u obavezni podmet, prirok i dodatke, potom poneka stilska figura... Jer vokabular koji je ovaj političar, minule sedmice, demonstrirao pred slušaocima i gledaocima emisije Kažiprst (B 92) je neprihvatljiv: siromašan rečnik, nedopustive gramatičke i jezičke nepravilnosti ("teli","nači", "ja bi"...), neprilične figure ("pa nisam im ja držo sveću"), nepoznavanje značenja nekih pojmova ("legitimno"), prečesta upotreba zamenica ("ti, ta, to"...) teško bi zadovoljio jezičke znalce sa najvišim pragom tolerencije. Ali se zato D.Đ. u razgovoru sa Danicom Vučinić, autorkom emisije, razbacivao sa neizdrživom količinom bahatosti koja je prečesto, prelazila u čistu drskost.
Bilo je to u danu u kojem će Dragan Đilas biti izabran za prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije. Institucije koja je decenijama, kao integralni deo šire asocijacije, juče, kao samostalni savez, ali i danas, zbog kolosalnih rezultata, ugleda i rejtinga koji uživa, mnogo više od pukog sportskog udruženja. Jer, košarka je, uz još nekolike sportove, naš nacionalni ponos, a u svetu, prepoznatljivi barjak Srbije.
Nezadovoljan osnovnom temom (štrajk žeđu i glađu Tomislava Nikolića) dotadašnjeg razgovora, i, biće, preostalom minutažom emisije, budući predsednik je odbio ("neću da odgovorim na to pitanje") da kaže i nekoliko rečenica tom prigodom. Sramotno!
Podsetiću, D.Đ., jedan od osnivača te medijske kuće, izvesno vreme se bavio novinarstvom. Te, ako već nije ispoštovao Vučenićevu kao bivšu koleginicu, nije smeo prenebreći činjenicu da razgovara sa - damom.
Ovaj čovek bi morao, vrlo hitno, da poboljša način svog ponašanja. Jezički, ali i u ophođenju sa ljudima. Obe važne funkcije na kojima se trenutno nalazi, tako nešto bezuslovno zahtevaju, a dični prethodnici, uz retke izuzetke, na to ga čvrsto obavezuju. Dusko Bogdanovic

kolateralnaSteta

pre 12 godina

Zar niste Vi gospodine Djilas dosli na vlast tako sto su ljudi bili nezadovoljni. Cini mi se da ste Vi tada itekako polagali pravo na te glasace. Koliko ja vidim nije se mnogo promenilo, osim sto ste sada sa druge strane (sto se zadovoljstva tice).
Ja sam recimo 5.10. bio nezadovoljan i otisao da to iskazem. Sada sam opet nezadovoljan i opet cu to iskazati. I tako u krug.
Zao mi je samo sto je taj ciklus decenijski, umesto recimo - godisnji.
Ovako vesto izbegavate kaznjavanje od strane naroda Vi, vasi prethodnici, a nazalost verovatno i naslednici!

Марко (Дорћол)

pre 12 godina

Постоји тзв. феномен наменски написаног коментара који, тобоже, даје подршку неком од политичара. Оно што маркетиншке агенције и омладински подмладак не капира то је да се из начина и тона коментара одмах може провалити да је писан по диктату. Ја сам само на ову вест нашао двадесетак таквих коментара.

titov pionir

pre 12 godina

Evo Djida predvidja da ce DS i premijerministar Cvetkovic biti i u sledecem mandatu posle izbora?Znaci Mrka je DS,u pobrkao loncice,a da i neki drugi ministri posle rekonstrukcije,mozda nece prezivati u sledecem sastavu Cvetkoviceve vlade?DS kalkulise da mogu da legnu u krevet i s SNS,SRS,SPS,LDP,NS,G-17+,URS itd..,itd..,a to sve da bi nas koji smo vec lobotomirani jos iz doba Miloseviceve vladavine i rezima,ubediliu da ste svi isti i da u sustini nije bilo promena 5 okt,vec jednostavno promenile se face na politickoj sceni,a posedujete isti pedigre?

(Vlast)a

pre 12 godina

Vazno je da je vasar tastine i osrednjosti koji nam je ponudila DS u vidu ZES-a zadovoljan,posto je cela igra igrana za vase zadovoljstvo i korist!Mi smo prestali da postojimo nakon sto smo obavili duznost i glasali protiv radikale za iste takve derikoze i neznalice.A vi,kao tipican primer tastine,bezobrazluka,loseg marketinga,nikakvog rada a mnogo slikanja i govorenja u prazno,treba da ste vise nego zadovoljni.Mi cekamo da vam prodje mandat,a vama ce svakako biti dobro:i kad ne budete gradonacelnik,bicete kao Miskovic i Beko-ugledni tajkun nepoznatog porekla bogatstva i imovine.Dolce vita na srpski nacin.

cvelebg

pre 12 godina

samo vi oćutite,
u svakom slučaju nikad više za vas zbog:

vlade sa sps-om
miškovića
gazele (od 60.000.000€)
mosta (500.000.000€)
ulja, šećera, brašna...
struje, komunalija...
tablica,saobraćajnih,pasoša,nalepnica...
poreza
akciza
uredbi
komunalnih policajaca u sluzbi jedne firme (gsb)
...

ih mogao bih do sutra,
sram vas bilo

Пеђа

pre 12 godina

Како волим ове новокомпоноване богаташе (зар то није Ђилас?), како брине о незадовољству и тешком животу "раје". Ђиласе, Ђиласе, ниси ти ништа бољи од свих осталих. Боже,чиме смо заслужили да се ређају ******* на власти. Где су нам очи ?

ljubo

pre 12 godina

Kad Vi gos. Djilas konacno tvrdite da je sitacija u zemlji losa; a to je ocigledna cinjenica onda raspisite izbore na svim nivoima od predsednickih do opstinskih i da pokusamo da izaberemo nove ljude koji bar nesto mogu da rese u ovoj ojadjenoj zemlji od Vase strane.

gradjevinac u izbeglistvu u dalekoj Arabiji

pre 12 godina

@mile s, 30. april 2011 19:35
Kanalizacija i asvalt je resena kupovinom nekretnine i u cenu je uracunata i infrastuktura kao sastavni deo.
Te bubrege koje prodajete vi sa drganom djilasom kod nas nece proci.
Asvalt se radi bez podloge,oa ni 6 meseci nemoze da opstane.
Slazem se da sindjeliceva na 6 meseci se zatvara zbog nekavih radova, no i dalje nije poznato ko to placa i finansira?
To ovi sto nece da plate legalizaciju(vecina nema odakle) jer su divljacki gradili u proseku 140kv/m nije moj problem.
Kad je gradio u njivama, morao je znati da ce ici na poljski,a ne na kanalizaciju.
Kad pocnete da trabunjate tako, avioni ,kamione, vi kao da ne postoje ljudi kojima to vredja zdrav razum i da nisu skolovani za to.
Nisam clan ni jedne partije, jer je parijska knjizica samo za **** ljude i one koji hoce da obuku odelo i kravatu,pri tom nisu svesni da su cirkusanti

mary

pre 12 godina

upamtite"Gospodo"Narodu nemoze biti bolje dok se tako vodi politika i ekonomija semlje,dok postoje politicari, menadzeri,analiticari,strucnjaci,eksperti....,a neznaju kako se lift pokrece a kamoli privreda.Svi hoce da budu budzetlije,da se zovu radnici da kao prosveta u godini rade 93 radna dana sa punim fondom casova,da politicar ubedjuje narod da On kao radi a ova lepa Srbija od svih njih i stranih konsultanaka dovedena odnosno vec je uveliko BANKROT drzava.Kad u Beogradu u proizvodnji radi samo 13,500 proizvodnih radnika a pola Srbije je u Beogradu,a pola naroda iz unutrasnjosti tumara po svetu za parce hleba vi se sepurite da znate kako se radi.Molimo Vas samo se sklonite da Vas negledamo jer stvarno nista neznate da radite.MORA DA SE RADI 25 SATI DNEVNO DA BI SRBIJA BILA MESTO GDE MOZE DA SE ZIVI,DA NAM SE DIVNA I PAMETNA DECA VRATE U ZEMLJU DA RADE A VI SE SKLANJAJE JER SVAKI VAS DAN JE SAHRANA ZA SRBIJU>

crna guja

pre 12 godina

predlazem Brankici da snimi INSIDER o enormnom bogacenju preko noci Djilasa,Saper,Krstica i ostalih "idola" ove vladajuce garniture,jer su izgleda u ovoj zemlji jedino oni zadovoljni

Ivan

pre 12 godina

Gospodine Djilas jel vi znate da ste vi na vlasti?!Sto ne kazete mi smo krivi za propast Srbije!!!Samo se nadam iskrneo da cete zadgovrati pred zakonom.Sto se moje porodice tice vi iz DS/a ste zavrsili zauvek...

Misa

pre 12 godina

Molba upućena Kabinetu! Niko nije odgovorio!
Poštovani Gradonačelniče,
Poštovani Predsedniče Skupštine Grada Beograda,
Dana 14.05.2011 godine ističe mandat svim članovima Upravnih i Nadzornih odbora iz reda zaposlenih u svim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Skupština Grada Beograda. Po zakonu Stručni saveti zdravstvenih ustanova biraju najbolje u njima za članove upravnih i nadzornih odbora, a osnivač samo potvrđuje izbor. U nekim ustanovama je započet postupak izbora novih direktora i ne može se očigledno završiti zbog isteka mandata članova Upravnog odbora, kao npr. u Studentskoj poliklinici. Legalitet izbora od strane starih članova kojima ističe mandat može biti osporen na sudu.
Obzirom da imamo informacije da će sednica Skupštine grada Beograda biti zakazana tek početkom juna APELUJEMO na Vas da je zakažete što pre, a svakako do isteka mandata do 14 maja.
Nije dobro da se atmosfera javašluka i nerada do izbora novih direktora produžava u nedogled. Naime posle ove sednice mora početkom juna biti održana još jedna sednica, koja bi potvrdila odluke Upravnih odbora o izboru direktora. Krajem mandata obično direktori ništa ne rade ili loše rade i nanose štetu ustanovi znajući da neće biti ponovo izabrani. ZAŠTO DA SVE ODLAŽEMO ZA JESEN?
Neophodno je po mišljenju nas zdravstvenih radnika da Skupština uvaži ovu činjenicu i da jednom makar kratkotrajnom sednicom imenuje ovih oko 100 članova Upravnih i Nadzornih odbora čineći ih funkcionalnim i u roku osposobljenim za donošenje odluka.
Molimo da ovo shvatite kao dobronamernu inicijativu koja ukazuje na realan problem, koji odbornici mogu da reše bez po muke, samo jednim glasanjem za dobro pripremljene predloge.
Smatramo da bi bilo neumesno da se obraćamo svim odborničkim grupama radi podrške ovom predlogu i molimo Vas da im prenesete naše pozdrave i zahvalnost na naporu koji će uložiti u cilju boljeg i funkcionalnijeg zdravstva.
S poštovanjem,
Dr M. Brkić Beograd

Lazar

pre 12 godina

A zadovoljan si učinkom Ministarstva unutrašnjih poslova? Smanjena kriminal i korupcija, pohapšeni politkriminalci i lupeži. Smanjene saobraćajne nesreće. Bolji javni red i mir! Ništa od toga!
Pa što dačić ne hapsi ove u Beogradu što što grade most za pola milijarde evra?

DJole

pre 12 godina

pa ako mi obecate bar 50% glasam za Vas, MALO SUTRA

PA DA LI STE VI NORMALNI!!!! posle onih obecanja od 1000e, 500.000 novih radnih mesta, novi putevi, bolje zdravstvo, brze sudstvo....

borislav

pre 12 godina

Sad izbacuju u prvi plan jednog koji ce vikati "nismo zadovoljni, nismo zadovoljni", pa onda na sledecim izborima glasaci glasaju za tog.
Ova vlast u tu svrhu za sledece izbore izbacuje Djilasa, Rasima...

Sramota

pre 12 godina

Sta se bre vise hvatate za tih 350 evra, to je bruka, i bezobrazluk....zivim u Loznici i ne znam nijednog radnika koji ima 350 evra.....ko vam je to izracunao odmah da ga smenite....Treba vam svima %$#$%@@%%$&^%*^*(&^*(&

Borko

pre 12 godina

Gospodine Djilas vi uopste ne razumete Mrkonjica, on ne radi tamo za platu, tih 200 hiljada on potrosi za noc ako ga ponese atmosfera, on nece da radi ako nema kombinaciju, ako moze da se utali ok a ako ne, nista od posla, doci ce onaj koji hoce, ima Mrka vremena jer kao sto i on sam kaze "Ma lepo je biti ministar"...

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Д. Ђилас очигедно прича удварачко предизборну причу,
па ће мој коментар бити предизборни:
*****
Како да гласам?
Имам двије могућности:
- да гласачки листу диагонално прецртам, доле им свима опсујем и у кутију..
- да галасам са неку ромску странку, као моје лично признање, што тај напаћени народ проживи (и још преживљава) са нама Србима.

Boba

pre 12 godina

Sramota me je od sebe same što nisam imala hrabrosti da napustim zemlju u kojoj sam se rodila i odem negde daleko, jer mislim da manje boli kada ste negde pridošlica pa ste građanin drugog reda i niko Vas ne poštuje, NEGO OVA PONIŽENJA KOJA DOŽIVLJAVAM SLUŠAJUĆI I SLUŽEĆI OVIM POLITIČKIM LICEMERIMA!

Jovan

pre 12 godina

Za zaboravne: ovaj dziber je dosao na mesto gradonacelnika partijskim nagodbama i prevarama, a ne na izborima. Covek sumnjive proslosti i neizvesne buducnosti. Nazalost, nije jedini takav u vrhu drzave i DS.

Obavešten

pre 12 godina

Za reči Đilasa odavno me .... Ali sam oduševljen da se B92 vratio svojim korenima i pustio ovoliki broj negativnih komentara. Bravo za urednika sajta!!! Neko je spomenuo pauk. Pa evo šta kažu stručnjaci, prof. Milan Vujanić (inače član DS od osnivanja) je milion puta izjavio da ne postoje nikakvi saobraćajni razlozi da se odnose vozila koja ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja. Ako su pogrešno parkirali - lepo im se samo okači kazna za pogrešno parkiranje. Ali ne, to mladim tajkunima iz DS-a nije dovoljno, nego su uveli reket pa čovek mora da plati kaznu i za odnošenje. E sad u celoj toj situaciji je najzanimljivije što je bivši direktor Parking Servisa Živorad Anđelković unapređen u pomoćnika gradonačelnika!!! Prethodno se dokazao kao jedan od kadrova DS-a koji vodio politiku KK Crvena Zvezda u koju je ubacio milione iz svog Parking Servisa. I šta se na kraju desilo? KK Zvezda je u gubitku 9 miliona evra i na pragu ispadanja iz prve lige!!! E to je Đilasov kadar.
Drugo, svi stručnjaci znaju da Beogradu nije potreban nikakav metro. To je toliko skupo da je apsolutno neisplativo!!! Jeftinije bi nam bilo da lansiramo čoveka na mesec. Ali to je politika "brzog" ulaska Srbije u EU koju po cenu svih nas sprovodi DS. Da bi Nemci dali saglasnost na neki papirić, poklonićemo im Telekom (i Austrijancima). Za francuski glas izmislićemo neki metro od par milijardi evra koji će naši unuci da otplaćuju. Italijane odobrovoljavamo nekim poklonima za parkove elektro-vetrenjača i naravno poklanjanjem srpskog automobilskog tržišta jer Fijat 3 godine ne plaća carinu a automobili se proizvode na robotskoj liniji koju je platila Zastava!!! Belgijance su odobrovoljili pritiskanjem Miškovića da im proda Maxi. Za Sloveniju (i Gorenje - nemoralna pomoć od 10.000 evra po novozaposlenom radniku) smo odavno kolonija. Imperiji su poklonili železaru i srpsko tržište duvanskih proizvoda. Dalje ne bih da nabrajam.
Pošto će se javiti neobavešteni po pitanju metroa, samo ću reći da Nemci poslednjih pet godina razvijaju hibridne autobuse (malo idu na struju malo na gas) i to je ubedljivo najjeftini vid transporta u gradovima!!! E kad smo kod autobusa na metan, da li se sećate da je pok. Bogdanović dobio jedne izbore na toj priči, kao Beograd će pročistiti vazduh kad uvedu te autobuse. Što Đilas koji se diči Bogdanovićem nije taj posao završio? Jer investicija u prepravku autobusa i pumpu za metan se otplaćuje u roku od šest meseci, jer je metan 4 puta jeftiniji od dizela a hiljadu puta čistiji. Verovatno ima neka "kombinacija" a preko hiljadu autobusa dnevno potroši tone i tone.

dosledan

pre 12 godina

"A neke stvari su svima jasne. Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu ove dve godine? Ja nisam", kazao je Đilas i na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak 'preživeo' rekonstrukciju vlade" odgovorio:"Bolje da oćutim".

Asto da ocutite! Pa eto i licnim primerom dajete do znanja sta vam je prioritet!!! Funkcija!!!? Pa zar to nije ta demokratija koja je osnova nacela vase stranke, da mozete da iznesete u javnost sta je to sto ne valja!? Vidim da se desava novi trend, sve vi shvatate da je lose, ne bezite od toga da ljudi imaju nikada manje plate ali tu sve staje... po 100x SRAM VAS BILO SVE

Zoran

pre 12 godina

Lepo zbori gospodin Đilas, lepo zbori ali jedno zaboravlja, niko nije branio DS-u i strapima u Vladi RS da i sada poveća standard, da smanji korupciju, da pohapsi sve koje treba pohapsiti.I ono što me čudi, zašto i Đilas počinje da priča prazne priče, kao i svi ostali iz vlasti, zar ni on nema ideja, čudo.Gospodo ovo samo govori da Vi nermate rwešenja ,za ovu državu, za ovaj narod, mi više nismo ni lasni ni moćni da čekamo, ako je Vama lepo, većini naroda nije, i sirotinja raja bi da živi, uništili ste srednju klasu i tu je Vaš kraj.Izbori

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

djilas je branio i dulica izjavivsi novinaru da kada vi budete na vlasti odlucite koliko kosta onaj bilbord

time je rekao ko ustvari upravlja

bulat92

pre 12 godina

Ne treba biti previše mudar da bi se shvatilo koliko je nezadovoljnih u ovoj zemlji. Ali, gospodine Đilas, Vi svakako ne pripadate toj armiji.
Nezadovoljni su ono koji su se borili protiv režima, koji su stajali pred kordonima ,zviždali, lupali, bivali izlupani, kojima je prećeno, koji su gubili posao...A, Vi ste za to vreme povećavali svoje bogatstvo, pa ga, stupajući u radove DS-a 2004!, samo povećavali. Mora da se udvostručilo, priznajte, ne terajte me da računam, slab sam iz matemetike. Nisu nezadovoljni ni Šaper i kompanije, a kako i bi kad je
savetnik predsednika zanimanje, unosna profesija.
Velite da Srbiju ne mogu spasiti Karić i kompanija, što je verovatno tačno, ali ne kažete zašto je treba spašavati, niti od koga. A, odgovor se nameće, sam po sebi, zar ne?

DzoniKG

pre 12 godina

Ne znam da li ovi placeni stranacki vojnici kapiraju koliko su jadni i smesni?Sto je najgore oni su ti koji ce poput ovog vecitog studenta novopecenog tajkuna da vladaju ovom zemljom..samo je bitno da se sto vise uvlace.CItajuci komentare imam utisak da sam u zoni sumraka i da u ovoj zemlji zive roboti a ne ljudi koji imaju mozak.

Nemanja

pre 12 godina

Ни Дачић није задовољан. Од нове године само је недељу дана провео у Америци.

Ди је ту правда? xD

mrs bre

pre 12 godina

Evo ga opet ovaj, postao je dosadan kao onaj Dulic.Da mu pojasnim stvari.Preko 90 % gradjana Beograda koji su do sada bili redovni ds glasaci posle drasticnog uvecanja poreza na imovinu vise nikada u svom zivotu nece glasati za DS na celu sa Botom i Didom i njihovim poltronima, ali nikada, ova jeftina demagogija im nece pomoci, kandidatura im nece pomoci jer niko vise ne veruje u tu pricu o njoj.Da imaju imalo obraza otisli bi sami, ali ove lopovcine su se toliko slepile sa foteljom da ih jedino motkama mozemo oterati.
Nikada vise DS!!

Mackan

pre 12 godina

I tako, kazem ja koleginici (koja je inace office assistant, a radimo u istoj kancelariji u Becu)kako je u Srbiji prosecna plata 350 Eur, a ona mi na to kaze da je pre 20 godina njena prva plata iznosila 500 Eur!!!

crna guja

pre 12 godina

predlazem Brankici da snimi INSIDER o enormnom bogacenju preko noci Djilasa,Saper,Krstica i ostalih "idola" ove vladajuce garniture,jer su izgleda u ovoj zemlji jedino oni zadovoljni

Саша

pre 12 godina

Успешан градоначелник се мери по томе колика је његова заоставштина Београду након његовог мандата. Сабирајући и одузимајући,мало тога иде у корист господина Ђиласа. Зашто? Па зато што на месту градоначелника не сме да постоји страначка сујета и препуцавање са политичким противницима! Градоначелник мора бити исти за све грађане,без обзира где је која странка на власти у општини. Ако постоји неки вид реваншизма,само зато што је у некој општини противничка странка на власти,ту онда престаје функција градоначелника и постаје се искључиво партијски функционер са осветољубивим намерама. Чиме су заслужили становници Алтине онаква понижавања када падну кише? Шта је то што они плаћају сваког месеца на комуналним рачунима? Зар под ставком ''канализација'' се не подразумева да то и постоји!? Зашто им се сада прети од стране ЈП ''водовод и канализација'' ? Да ли само зато што је у свако градско предузеће постављен по један радикал са задужењем да загорчава живот Земунцима? Зашто господине Ђилас?

svetlanast.

pre 12 godina

izbore u srbiji nece dobiti ni broj zadovoljnih ni broj nezadovoljnih gradjana.izbore ce dobiti politicka strnka koja vrati nadu narodu.nije samo mrkonjic sirio lazni optimizam.ministri su se sluzili razlicitim taktikama.sta je bolji ministar oliver dulic sa legalizacijom koja promovise bezakonje, snezana malovic sa skupom, naopakom reformom pravosudja, milan markovic koji se ne mesa u svoj posao, "igranka" mladjana dinkica, skupstina kojoj je vrhovni zakon carobni broj 126, narkodileri i tajkuni koji "kupuju" srbiju...

Defetista

pre 12 godina

Ovo je najbolji komentar jednog naseg politicara o radu nekog ministra :"BOLJE DA CUTIM"!!! Samo zbog lobiranja oko prodaje Luke Bar trebao je da leti, a o rasipanju i "pranju" para na koridoru , odavno je zrelo za INSAJDER. A bajke kako nema zadovoljnih , samo dajte na uvid pasose demokratskih direktora, sekretara raznih agencija, predsednika ,potpredsednika opstina, upravnih odbora , a da ne pricamo koliko para operu u lokalnoj samoupravi na "projekte".

bivši dugogodišnji član DS-a

pre 12 godina

G-dine Đilas. Mnogi ljudi iza sebe imaju dugogodišnje i dobre poslovne karijere, ali se nisu laktali. Da, nismo zadovoljno vama, sa Cvetkovićem, Dulićem, Tadićem... Problem je u tome što mnogo pričate, obećavate, a kada to treba da sprovedete nemate sa kim. Tako velika stranka nije istina da nema kapaciteta, niti ljudi kvalitetnijih od sviju vas na vrhu. Očigledno da vam je lakše da pretrpite i ne sprovedete lustraciju, da vam je lakše da kohabitirate i da se mirite sa SPS-om koji nas doveo na ivicu propasti, a vi svojim nečinjenjem ste samo overili to stvarno stanje. Veoma ćete se iznenaditi na narednim izborima, kada ljudi u međuvremenu shvate vašu suštinu i nameru Tome Nikolića da narodu ogadi politiku, a vi na taj način profitirate. Malo više odgovornosti u opštem interesu, a ne samo u ličnom svima vama ne bi vamio na odmet.

Predrag

pre 12 godina

Sve ste veci demagog.

Ako zelite dobro Srbiji,vasoj partiji i sebi, prozovite konacno nekog i iz vasih redova.

Ili mozda ne znate /ili ne zelite da znate/ kakve ste ljude postavili po gradovima sirom Srbije.

Siguran sam da znate.

Skupo ce te to platiti na izborima.

Anonimus

pre 12 godina

Drvosek,nemoj da nas farbas,znamo mi takve cvecke kao sto si ti.

Ako te ovaj narod izglasa za premijera na sledecim izborima ugasili smo.

aleksa

pre 12 godina

ne zanima me plata nego standard.... gori nam je od albanaca. Sramota za DS. Sumnjam da ce radikal(n)i ista bolje... problem lezi u sistemu vrednosti i korupciji goroj od centralnoafrickih zemalja. Svi su lopovi.

!

pre 12 godina

"Zato program ove države treba da bude kako da građani imaju plate 30 odsto veće."

Frustrirajuce, frustrirajuce, frustrijace!
A sta su ovih 10 godina radili ? Bavili se ekoloskim problemima ? Pravili vetrenjace mozda ? Pa naravno da vec 10, recimo DESET godina pokusavaju da "gradjani imaju plate 30 odsto vece", ali Vi gos. Djilas niste, prosto, niste i sposobni da to i ostvarite.
Dakle, prekinite da zamagljujete prostu cinjenicu!

Aleksandar

pre 12 godina

Grdno gresis sinak, taj avion ti nikada nece poleteti.
Osoba za koju cu glasati sam ja, za moje prijatelje. A jedina osoba za koju cu glasati na drzavnom nivou, je osoba koja pre glasanja nam je donela plate minimum 300 odsto vece od sadasnjeg minimalca (oko 20000 dinara), osoba koja je stala na put "pravdi za Urosa", svim kriminalcima i korumpiranim ljudima. I to stala odmah na pocetku, koja je krenula punom parom da cisti ovu drzavu od debila.

Razocaran do bola

pre 12 godina

Ajde ako smes objavi usvojenu ponudu Porr-a za most, da vidi malo nasa propala operativa po kojim cenama radi firma iz Austrije !

Дарко

pre 12 godina

Наравно да је мало задовољних у Србији, Земљи коју су демократе толико опустошиле и довеле до ивице пропасти. Резултати њиховог дугогодишњег рада су јасно видљиви: близу два милиона незапослених, криминал и корупција на сваком кораку, понижени грађани и Држава, потпуно одустајање од борбе за Косово и метохију итд. У таквој осиромашеној Земљи задовољни су само они који су бар на неки начин повезани са странкама владајуће коалиције, а који су своју имовну стекли управо на рачун обичних грађана.

deni

pre 12 godina

Ovde se radi o obmani i skupljanju poena na sledecim izborima.Da obrazlozim,nema sumnje da je gos.Djilas ucinio mnogo za Beograd ali se postavlja pitanje zasto se on kao clan jedne politicke partije ne zalaze za obracun i kaznjavanje mafijasa koji su opljackali drustvo.Nikada nisam cuo,ne samo od njega vec ni od vodecih politicara da se jasno izjasnjavaju po tom najvaznijem pitanju(nije kosovo najvaznije).Sve sto je doticni uradio nije platio iz svog dzepa,takodje bih veoma voleo videti njegovu finansijsku situaciju koja je sigurno na zavidnom nivou.Nema narod nista od necijeg razumevanja kada ga ti razumno i potkradaju.Dakle narode "paznja opasnost"inace ti sledi nastavak bedne stvarnosti.Ljudi koji hoce dobro svome narodu najpre rasciste sa onima koji mu otimaju od usta,a ovi sto se preobrazuju,menjaju imena stranki ili osnivaju nove imaju samo jedan cilj...dobar zivot na grbaci jadnoga naroda i za to su spremni na sva obecanja i manipulacije.

Radovan

pre 12 godina

(Beogradski matorac, 30. april 2011 09:08)

Što se tiče platnog prometa, DELTA duguje svojim dobavljačima u Srbiji oko 300 miliona EVRA, a slovenački TUŠ oko 700 miliona EVRA.

Na vuka povika, a lisica pojede grožđe.

krstivoje

pre 12 godina

Gradonacelnik je u pravu,OVDE zbilja ima MALO zadovoljnih,zadovoljni su uglavnom onih desetak kriminalaca iz zmijskog gnezda na dedinju koje je evropa javno proglasila da su opljackali srbiju,tu su jos poneki monopolisti koji drze SVE minutaze u javnim servisima i medijima u svom dzepu,ONDA vajni experti koji su posrkali narodnu krv u KOLUBARI,po evropi vajni savetnici cerupaju oko 4 milijarde eura na javnim nabavkama godisnje x 11- godina,moglo bi tu jos dosta da se nabraja jer po evropi ovde je opljackano za 11- godina preko 200-milijardi eura,ZNACI SPISAK ZADOVOLJNIH NIJE BAS TAKO MALI,ali zato preko 7- miliona gradjana je oglodano do gole koze i gladuje svakodnevno,naravno da mora da se dogode izbori koliko JUCE,ne zbog formalnosti,TO NIKAKO,izbori moraju doneti totalno demontiranje ovog talibanskog parti-tajkunskog nacina vladavine kojim je narod okovan kao roblje I U TOME NAM MORA POMOCI EVROPA.Uvazeni gradonacelnik ovakvim obracanjem potvrdjuje inace stav vlastodrzaca kad je narod u pitanju DA SIT GLADNOM NEVERUJE,to nije nista novo za ovih 11- godina.

Pamtisa

pre 12 godina

Cisto da podsetim posto se ovde pojedini citaoci ppzivaju kako je Beograd izgledao pre deset godina ili pre 5. oktobra da je Beograd kao i skoro sva lokalna vlast po Srbiji u rukama istih ljudi kao i danas jos od 1996. godine. U Beogradu je koliko se secam prvi gradonacelnik posle izbora 1996.g bio Zoran Djindjic, a sa tog mesta ga je smenio SPO i radikali zbog sumnje u pronevere gradskih para. Ako gresim neka neko iznese kako je bilo. Od 1996. godine je doslo do prave destrukcije (beo)gradskog jezgra, neleganlim ili neplanskim nadgradnjama, proterivanjem pod prisilom iz lokala starih zanatlija (moji dobri prijatelji su na taj nacin izgubili lokal), poklanjanjem gradskog zemljista kroz razne marifetluke srpskim i belosvetskim tajkunima i slicno. Znaci, ako se neko poziva na stanje Beograda od pre (iako je pre 1996.g. najuspesniji gradonacelnik bio Nebojsa Covic) neka taj period prosiri na 15 godina ili neka kaze nisu dobro radili Djindjic, klan Draskovica, Bogdanovic, a sada je nastala epoha gradske "renesanse!?!?" pod Djilasom. Ostalo je stvar finansijske policije, poreske policije i svih drugih istraznih organa, kao i na kraju suda.

Vuk

pre 12 godina

Da je narod pametan,
bio bi zadovoljan.

Posto je narod glup,
mora biti nezadovoljan.

Trece,nema.

Ostaje,jednog lepog dana,
da se narod odglupi,
pa ce polako biti i zadovoljniji...

Do tad,
bice uvek onih,veoma zadovoljnih,dok je narod glup...

Ako se uporedimo sa ostalima u evropi,
trenutno smo najgluplji narod u evropi,a pri vrhu u svetu.

Blago se nama.

Ивана

pre 12 godina

Има много не задовољних, није крив само министар за инфраструктуру који гради 20 година Коридор десет.Крива је и власт која подржава такве малверзације.Ђилас ни ти ништа бољи градиш најскупљи мост на свету.Поднесите оставке, распишите изборе.

Makijaveli

pre 12 godina

Jao bre! Kako brani sebe okrivljujuci druge. Nemoj slucajno foteljica da mu izmrda. Sad se svi nesto prave pametni, priblizavaju se izbori... Svi da kupe kartu za Sibir i u neki rudnik na -40, pa posle neka daju izjave. Unistili su nas totalno, ostali su samo prazni zidovi. Gospodine lasDji, primaj platu 150 eura u porodici sa dva studenta, pa tad daj komentar...