Petak, 08.04.2011.

12:32

Dulić: Uvozićemo struju i to skupu

Srbija bi za nekoliko godina mogla da postane zavisna od uvoza struje ukoliko se pod hitno ne prošire kopovi u Kolubari, kaže ministar Oliver Dulić.

Izvor: Tanjug

Duliæ: Uvoziæemo struju i to skupu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

volk

pre 13 godina

Sredice to vas kolega gospodin Petrovic sa svojom firmom interkop iz sapca, vec je usao u kolubaru tako da nece biti problema u proizvodnji. Njegove masine ce raditi i 26 casova dnevno.

Admiral

pre 13 godina

Napredne države odavno koriste obnovljive izvore energije a mi još pričamo o uglju. Da li je ortoped čuo za solarne panele ili vetroelektrane. U Vojvodini postoje idealni uslovi za proizvodnju struje na vetar. Gde zapinje? E moj Duliću..

bandere cekaju

pre 13 godina

E, ovako, tipa kojeg cu pomenuti sam se grozio i mislio da je nesto najgore sto hoda zemljom ali sad cu nesto reci Dulicima, Obrisima, Pajticevcima, Dinkilima i slicnoj zutoj i nezutoj . Docice vam Seselj uskoro, uhuhuu! Al ce biti lepo.

...

pre 13 godina

Tako je to, ko nece nuklearne elektrane - placa skupu struju... Pa izvolte, gospodo zeleni
(atomski brav, 8. april 2011 12:48)

Pre bi koristio manje struje ili placao vise nego jeo radioaktivnu hranu...

eci peci pec

pre 13 godina

Ja mislim da bez obzira na sve trebaju biti izbori pod htno i ako nemam pojma za koga bi glasao, ali jednostavno hocu promenu i to u extrem.
Da mi lepo sredimo drustvo , sistem,da lopovima bude mesto u rudnicima, a rudarima mesto da njima sefuju, pa kao u privatnom preduzecu nema pola sata pauze za 8 sati,ni na pisanje da neodu.
Pa prekovremeni sati ako hoces dva obroka dnevno,ali bih vam ukljucio u taj rad i porodicu, da shvate sta znaci raditi i to krvavo za parce hleba.
Valjda ce se neko pojaviti od insajdera,ovo sve sto je trenutno na politickoj sceni, nista nevalja

planiranje je strana reč za ovu vlast

pre 13 godina

A jel razmišlja neko kako ćemo da dobijamo struju kad za 15-20 godina iskoristimo sve rezerve uglja ?

kesa

pre 13 godina

Dulic izgleda ne zna da smo gledali zadnju epizodu Insajdera o Kolubari gde se govori o tome da ljudi masovno grade bas u tim Vreocima, da bi posle trazili pare od drzave zbog iseljenja.

Zemlja bajki

pre 13 godina

"Za troškove raseljavanja oko 1.000 domaćinstava i groblja u Vreocima potrebno je od 150 do 200 miliona evra, naveo je Ćeran...."

Ček' bre malo!!! 200 miliona evrića podeljeno sa 1000 domaćinstava u Vreocima = 200.000 evrića vredi jedno seosko domaćinstvo u Srbiji????
Alo bre ljudi, ko je ovde lud??? Stalno čitamo kako u selima domaćinstvo sa gomilom zemlje, voćnjaka, bašti, kućom i okućnicom može da se kupi za 5-6 hiljada evra, A BAŠ u Vreocima, neviđeno zagađenom selu ispod dimnjaka termoelektrane, domaćinstvo U PROSEKU vredi 200.000 evra???

Meni lično tu nešto nije u redu.... A vama?

Zelena energija

pre 13 godina

Šta će ovaj na kolubarskom kopovima. Čovek, ortoped došao da priča o rudi i energetici.Majko rođena!!!Tadić i ova njegova kamarila nisu normalni.

Tipolir

pre 13 godina

Dulić: Uvozićemo struju i to skupu??
________________________
kako to, do "jučer" sasvim drugačije izjave:

Škundrić: Srbija energetski lider -
Škundrić: Srbija lider u energetici -
Škundrić: Imamo najjeftiniju struju -
Škundrić: Kraj gasne krize u Srbiji -
Škundrić: Energetska stabilnost -
Škundrić: Snabdevaćemo Tiranu gasom -
Škundrić: Moguće jeftinije gorivo -
Škundrić: Spustiti cene goriva -
Škundrić: Gorivo jeftinije 15 odsto -
Škundrić: Gas neće poskupeti -
Škundrić: Za sad bez skuplje struje -
Škundrić: Bez povećanja cene struje -
Škundrić: Bez skupljeg gasa i struje -
Škundrić: Ima razloga za skuplji gas -
Škundrić: Moguće poskupljenje gasa -
Škundrić: Postepena poskupljenja -
Škundrić: Skuplja struja u 2011. -
Škundrić: Skuplji gas i grejanje -
Škundrić: Nuklearka bi nam koristila -

samo pitam

pre 13 godina

Hoće li to sa uvozom struje biti isto kao i sa uvozom pšenice i šećera?
To jest izveze se domaća pšenica/šećer/struja po manjoj ceni a onda se ta ista pšenica/šećer/struja uveze po višoj ceni.
Dobro za izvoznike=uvoznike ali loše po nas potrošače.

milutin mladjenovic

pre 13 godina

Dulić: Uvozićemo struju i to skupu>>>

P.S. Kakve su ovo šizofrene izjave, prekjuče ovaj isti DULIĆ reče da nećemo NUKLEARKE , jer nam ne trebaju.
Danas kaže da nemamo struju i da ćemo je uvoziti za debele pare.
Ima li ova vlada psiologa, psihijatra, nema smisla da čitamo ovakve bolesne izjave i da mi obolimo zbog njih.

vegan

pre 13 godina

Eno je Pokrajina dala pare pre nekoliko godina onoj fantomskoj fabrici u Karlovcima, oko 400 000 evra, za proizvodnju solarnih kolektora. Dosli Pajtic i Petrovic, otvorili i otisli. Kad je posle radila ta fabrika? Jel neko video ijedan solarni kolektor proizveden kod nas? Posle su se na bolnicu u Zrenjaninu stavljali uvozni kolektori, a Slovaci platili. Gde su te "nove" i ekoloske tehnologije, koga farbate. Niste ni otkupljivanje plasticnih flasa umeli da uvedete, jel vi pratite sta se desava u svetu? Koliko je takvih fabrika nazovi nove tehnologije, koje su samo otvorene, pa zatvorene? Koga vi demokrate farbate? Treba gradjani da zahtevaju nezavisno istrazno telo protiv svih politicara, a ne samo protiv onih koji nisu na vlasti trenutno. Sutra ce opet sve isto da rade oni koji sledeci dodju na vlast. Treba stati na put lopovima koji ne zele dobro svojoj zemlji i narodu. Istrazite ovaj konkretan slucaj.

nema

pre 13 godina

Gotovi su !?
A, ko će da dođe posle njih ?
Opozicija ?
Sve je to ista firma. Prepuni smo "Kolubara","eko sajtova", "koridora" i ostalih načina "demokradskog" vladanja.
Ali, ipak je ovo volja naroda.
Pitanje: Koliko vas, koji ste ostavili komentare, nije glasalo za demokratiju ?

pljačka

pre 13 godina

Eto dokle je dovela vaša vladavina. Rasprodali ste sve, a ništa niste stvorili.
Svih ovih 10 sad već 11 godina od kad je DOS naizmenično vladao, povećavana je cena struje u dvocifrenim procentualnim iznosima sa izgovorom da je povećanje cene struje neophodno zbog razvoja energetskog sektora. Dobili ste vi i ponekoliko stotina miliona evra od EU za remont EPS-a.

Šta ste vi uradili? -Na vašim računima i džakovima neleže stotine nego milijarde evra i dolara.

Nepravim više razliku između DS,DSS,Velje,SPS i drugih svi trebate da odgovarate i to debelo za ovo, jer niste nevini.

Draganac

pre 13 godina

Kada ovaj kaže "Učinićemo sve da u narednih nekoliko nedelja rešimo to pitanje" to znači da neće učiniti ništa. Idi, bre, pa TE Kolubara se gradi već 20 godina, a ako hoćete da se nikada ne završi samo zadužite Mrku.
A Dulić treba da obiđe srpske reke kako bi spoznao čija je nadležnost očuvanje životne sredine. Možda moje babe?

Miki

pre 13 godina

"Svidja" mi se ovaj Dulko. 1.4 milijarde €, kakvo gadjanje s ciframa!?
Verujem da će u Kolubaru zaista uložiti 140 miliona, ostalo će bratija da podijeli. Jer kako reče Grunt u Alan Fordu za letenje, tko dijeli vrijedi, tko vrijedi dijeli, tko ne dijeli ne vrijedi. Nego dragi Ministre, kakav je komentar na video "Tužna Morava"?!?! Daj ti 1 milion € godišnje na vraćanje flaša i ambalaže za po par dinara komad (kao što imaju u Hrvatskoj rešeno), pa ćemo imati bar čistiju prirodu ako ništa drugo, a za ostale pare jako dobro znamo gde će završiti.

Mosha

pre 13 godina

Olivere, jel te nije sramota vise da se bavis svarima o kojima nemas pojma?
Mozda sam lose obavesten, mozda si tokom studija na Medicinskom fakultetu imao i predmete iz energetike, izgradnje, arhitekture?

Ja tvoju izavu ovako tumacim i razumem:

Daj da uplasimo gradjane da nece biti struje, pa da da nam taj strah omoguci da se sakrijemo iza drzave i sile kojom ona raspolaze (pravne, a ako treba i fizicke), da ubrzacemo postupke eksproprijace i "resavanja imovinsko pravnih odnosa", kao preduslova za pocetak eksploatacije na novim poljima, sto ce nam omoguciti da u predizbornoj kampanji koja na jesen krece, imamo cime da se pohvalimo, svecano otvarajuci nove kopove.
A posle izbora....eee....sve ce to biti nase.....

Milos

pre 13 godina

Pa ne daj boze da neko pocne da razmislja o izgradnji vetrogeneratora. A da, zaboravio sam, to se namerno koci zbog ... zbog cega ono bese? Valjda svi vise vole da rade u mutnom blatu, nego na cistom vetru...

Galaktus

pre 13 godina

A koliko se miliona da ode u dzepove ovim iznajmljivacima kamiona i bagera na sat [25 sati da i sl] ???
A da li ce neko da odgovara za ove kradje i namestene poslove do sada?
Brankice, u napaaaaad!!!

Bager

pre 13 godina

To je bar lako g-dine Ministre! Proširiti kopove u Kolubari . Samo treba angažovati mašine "s polja " i to što više , da rade 25 sati dnevno, po 32 do 33 dana mesečno i 13 meseci godišnje i problem je rešen. To je bar "moguće" u Kolubari.Samo ih podržite i samo napred!

Sloba

pre 13 godina

Gospodine Ministre, a Vi rekoste nećemo nuklearke? A ovamo nemamo struju, dajte da napravimo bar jednu nuklearnu elektranu, da rešimo svoj problem sa snabdevanjem električnom energijom za decenije koje dolaze.

Znam da se neki neće složiti samnom, ali naše komšije Hrvati i Slovenci, kao i Bugari i Mađari već imaju nuklearke, pa nama je svejedno, ako dodje do neke havarije, radijacija ne poznaje granice... Bolje da se sami izlažemo minimalnoj opasnosti, nego da nas toj istoj opasnosti izlažu komšije, a uz to nam naplaćuju paprenu cenu za istu tu struju.

Razmislite...

Mosha

pre 13 godina

Olivere, jel te nije sramota vise da se bavis svarima o kojima nemas pojma?
Mozda sam lose obavesten, mozda si tokom studija na Medicinskom fakultetu imao i predmete iz energetike, izgradnje, arhitekture?

Ja tvoju izavu ovako tumacim i razumem:

Daj da uplasimo gradjane da nece biti struje, pa da da nam taj strah omoguci da se sakrijemo iza drzave i sile kojom ona raspolaze (pravne, a ako treba i fizicke), da ubrzacemo postupke eksproprijace i "resavanja imovinsko pravnih odnosa", kao preduslova za pocetak eksploatacije na novim poljima, sto ce nam omoguciti da u predizbornoj kampanji koja na jesen krece, imamo cime da se pohvalimo, svecano otvarajuci nove kopove.
A posle izbora....eee....sve ce to biti nase.....

Draganac

pre 13 godina

Kada ovaj kaže "Učinićemo sve da u narednih nekoliko nedelja rešimo to pitanje" to znači da neće učiniti ništa. Idi, bre, pa TE Kolubara se gradi već 20 godina, a ako hoćete da se nikada ne završi samo zadužite Mrku.
A Dulić treba da obiđe srpske reke kako bi spoznao čija je nadležnost očuvanje životne sredine. Možda moje babe?

pljačka

pre 13 godina

Eto dokle je dovela vaša vladavina. Rasprodali ste sve, a ništa niste stvorili.
Svih ovih 10 sad već 11 godina od kad je DOS naizmenično vladao, povećavana je cena struje u dvocifrenim procentualnim iznosima sa izgovorom da je povećanje cene struje neophodno zbog razvoja energetskog sektora. Dobili ste vi i ponekoliko stotina miliona evra od EU za remont EPS-a.

Šta ste vi uradili? -Na vašim računima i džakovima neleže stotine nego milijarde evra i dolara.

Nepravim više razliku između DS,DSS,Velje,SPS i drugih svi trebate da odgovarate i to debelo za ovo, jer niste nevini.

vegan

pre 13 godina

Eno je Pokrajina dala pare pre nekoliko godina onoj fantomskoj fabrici u Karlovcima, oko 400 000 evra, za proizvodnju solarnih kolektora. Dosli Pajtic i Petrovic, otvorili i otisli. Kad je posle radila ta fabrika? Jel neko video ijedan solarni kolektor proizveden kod nas? Posle su se na bolnicu u Zrenjaninu stavljali uvozni kolektori, a Slovaci platili. Gde su te "nove" i ekoloske tehnologije, koga farbate. Niste ni otkupljivanje plasticnih flasa umeli da uvedete, jel vi pratite sta se desava u svetu? Koliko je takvih fabrika nazovi nove tehnologije, koje su samo otvorene, pa zatvorene? Koga vi demokrate farbate? Treba gradjani da zahtevaju nezavisno istrazno telo protiv svih politicara, a ne samo protiv onih koji nisu na vlasti trenutno. Sutra ce opet sve isto da rade oni koji sledeci dodju na vlast. Treba stati na put lopovima koji ne zele dobro svojoj zemlji i narodu. Istrazite ovaj konkretan slucaj.

milutin mladjenovic

pre 13 godina

Dulić: Uvozićemo struju i to skupu>>>

P.S. Kakve su ovo šizofrene izjave, prekjuče ovaj isti DULIĆ reče da nećemo NUKLEARKE , jer nam ne trebaju.
Danas kaže da nemamo struju i da ćemo je uvoziti za debele pare.
Ima li ova vlada psiologa, psihijatra, nema smisla da čitamo ovakve bolesne izjave i da mi obolimo zbog njih.

Miki

pre 13 godina

"Svidja" mi se ovaj Dulko. 1.4 milijarde €, kakvo gadjanje s ciframa!?
Verujem da će u Kolubaru zaista uložiti 140 miliona, ostalo će bratija da podijeli. Jer kako reče Grunt u Alan Fordu za letenje, tko dijeli vrijedi, tko vrijedi dijeli, tko ne dijeli ne vrijedi. Nego dragi Ministre, kakav je komentar na video "Tužna Morava"?!?! Daj ti 1 milion € godišnje na vraćanje flaša i ambalaže za po par dinara komad (kao što imaju u Hrvatskoj rešeno), pa ćemo imati bar čistiju prirodu ako ništa drugo, a za ostale pare jako dobro znamo gde će završiti.

Bager

pre 13 godina

To je bar lako g-dine Ministre! Proširiti kopove u Kolubari . Samo treba angažovati mašine "s polja " i to što više , da rade 25 sati dnevno, po 32 do 33 dana mesečno i 13 meseci godišnje i problem je rešen. To je bar "moguće" u Kolubari.Samo ih podržite i samo napred!

samo pitam

pre 13 godina

Hoće li to sa uvozom struje biti isto kao i sa uvozom pšenice i šećera?
To jest izveze se domaća pšenica/šećer/struja po manjoj ceni a onda se ta ista pšenica/šećer/struja uveze po višoj ceni.
Dobro za izvoznike=uvoznike ali loše po nas potrošače.

Galaktus

pre 13 godina

A koliko se miliona da ode u dzepove ovim iznajmljivacima kamiona i bagera na sat [25 sati da i sl] ???
A da li ce neko da odgovara za ove kradje i namestene poslove do sada?
Brankice, u napaaaaad!!!

Milos

pre 13 godina

Pa ne daj boze da neko pocne da razmislja o izgradnji vetrogeneratora. A da, zaboravio sam, to se namerno koci zbog ... zbog cega ono bese? Valjda svi vise vole da rade u mutnom blatu, nego na cistom vetru...

nema

pre 13 godina

Gotovi su !?
A, ko će da dođe posle njih ?
Opozicija ?
Sve je to ista firma. Prepuni smo "Kolubara","eko sajtova", "koridora" i ostalih načina "demokradskog" vladanja.
Ali, ipak je ovo volja naroda.
Pitanje: Koliko vas, koji ste ostavili komentare, nije glasalo za demokratiju ?

Sloba

pre 13 godina

Gospodine Ministre, a Vi rekoste nećemo nuklearke? A ovamo nemamo struju, dajte da napravimo bar jednu nuklearnu elektranu, da rešimo svoj problem sa snabdevanjem električnom energijom za decenije koje dolaze.

Znam da se neki neće složiti samnom, ali naše komšije Hrvati i Slovenci, kao i Bugari i Mađari već imaju nuklearke, pa nama je svejedno, ako dodje do neke havarije, radijacija ne poznaje granice... Bolje da se sami izlažemo minimalnoj opasnosti, nego da nas toj istoj opasnosti izlažu komšije, a uz to nam naplaćuju paprenu cenu za istu tu struju.

Razmislite...

Zemlja bajki

pre 13 godina

"Za troškove raseljavanja oko 1.000 domaćinstava i groblja u Vreocima potrebno je od 150 do 200 miliona evra, naveo je Ćeran...."

Ček' bre malo!!! 200 miliona evrića podeljeno sa 1000 domaćinstava u Vreocima = 200.000 evrića vredi jedno seosko domaćinstvo u Srbiji????
Alo bre ljudi, ko je ovde lud??? Stalno čitamo kako u selima domaćinstvo sa gomilom zemlje, voćnjaka, bašti, kućom i okućnicom može da se kupi za 5-6 hiljada evra, A BAŠ u Vreocima, neviđeno zagađenom selu ispod dimnjaka termoelektrane, domaćinstvo U PROSEKU vredi 200.000 evra???

Meni lično tu nešto nije u redu.... A vama?

Zelena energija

pre 13 godina

Šta će ovaj na kolubarskom kopovima. Čovek, ortoped došao da priča o rudi i energetici.Majko rođena!!!Tadić i ova njegova kamarila nisu normalni.

Tipolir

pre 13 godina

Dulić: Uvozićemo struju i to skupu??
________________________
kako to, do "jučer" sasvim drugačije izjave:

Škundrić: Srbija energetski lider -
Škundrić: Srbija lider u energetici -
Škundrić: Imamo najjeftiniju struju -
Škundrić: Kraj gasne krize u Srbiji -
Škundrić: Energetska stabilnost -
Škundrić: Snabdevaćemo Tiranu gasom -
Škundrić: Moguće jeftinije gorivo -
Škundrić: Spustiti cene goriva -
Škundrić: Gorivo jeftinije 15 odsto -
Škundrić: Gas neće poskupeti -
Škundrić: Za sad bez skuplje struje -
Škundrić: Bez povećanja cene struje -
Škundrić: Bez skupljeg gasa i struje -
Škundrić: Ima razloga za skuplji gas -
Škundrić: Moguće poskupljenje gasa -
Škundrić: Postepena poskupljenja -
Škundrić: Skuplja struja u 2011. -
Škundrić: Skuplji gas i grejanje -
Škundrić: Nuklearka bi nam koristila -

kesa

pre 13 godina

Dulic izgleda ne zna da smo gledali zadnju epizodu Insajdera o Kolubari gde se govori o tome da ljudi masovno grade bas u tim Vreocima, da bi posle trazili pare od drzave zbog iseljenja.

eci peci pec

pre 13 godina

Ja mislim da bez obzira na sve trebaju biti izbori pod htno i ako nemam pojma za koga bi glasao, ali jednostavno hocu promenu i to u extrem.
Da mi lepo sredimo drustvo , sistem,da lopovima bude mesto u rudnicima, a rudarima mesto da njima sefuju, pa kao u privatnom preduzecu nema pola sata pauze za 8 sati,ni na pisanje da neodu.
Pa prekovremeni sati ako hoces dva obroka dnevno,ali bih vam ukljucio u taj rad i porodicu, da shvate sta znaci raditi i to krvavo za parce hleba.
Valjda ce se neko pojaviti od insajdera,ovo sve sto je trenutno na politickoj sceni, nista nevalja

planiranje je strana reč za ovu vlast

pre 13 godina

A jel razmišlja neko kako ćemo da dobijamo struju kad za 15-20 godina iskoristimo sve rezerve uglja ?

...

pre 13 godina

Tako je to, ko nece nuklearne elektrane - placa skupu struju... Pa izvolte, gospodo zeleni
(atomski brav, 8. april 2011 12:48)

Pre bi koristio manje struje ili placao vise nego jeo radioaktivnu hranu...

volk

pre 13 godina

Sredice to vas kolega gospodin Petrovic sa svojom firmom interkop iz sapca, vec je usao u kolubaru tako da nece biti problema u proizvodnji. Njegove masine ce raditi i 26 casova dnevno.

bandere cekaju

pre 13 godina

E, ovako, tipa kojeg cu pomenuti sam se grozio i mislio da je nesto najgore sto hoda zemljom ali sad cu nesto reci Dulicima, Obrisima, Pajticevcima, Dinkilima i slicnoj zutoj i nezutoj . Docice vam Seselj uskoro, uhuhuu! Al ce biti lepo.

Admiral

pre 13 godina

Napredne države odavno koriste obnovljive izvore energije a mi još pričamo o uglju. Da li je ortoped čuo za solarne panele ili vetroelektrane. U Vojvodini postoje idealni uslovi za proizvodnju struje na vetar. Gde zapinje? E moj Duliću..

Sloba

pre 13 godina

Gospodine Ministre, a Vi rekoste nećemo nuklearke? A ovamo nemamo struju, dajte da napravimo bar jednu nuklearnu elektranu, da rešimo svoj problem sa snabdevanjem električnom energijom za decenije koje dolaze.

Znam da se neki neće složiti samnom, ali naše komšije Hrvati i Slovenci, kao i Bugari i Mađari već imaju nuklearke, pa nama je svejedno, ako dodje do neke havarije, radijacija ne poznaje granice... Bolje da se sami izlažemo minimalnoj opasnosti, nego da nas toj istoj opasnosti izlažu komšije, a uz to nam naplaćuju paprenu cenu za istu tu struju.

Razmislite...

Milos

pre 13 godina

Pa ne daj boze da neko pocne da razmislja o izgradnji vetrogeneratora. A da, zaboravio sam, to se namerno koci zbog ... zbog cega ono bese? Valjda svi vise vole da rade u mutnom blatu, nego na cistom vetru...

Zemlja bajki

pre 13 godina

"Za troškove raseljavanja oko 1.000 domaćinstava i groblja u Vreocima potrebno je od 150 do 200 miliona evra, naveo je Ćeran...."

Ček' bre malo!!! 200 miliona evrića podeljeno sa 1000 domaćinstava u Vreocima = 200.000 evrića vredi jedno seosko domaćinstvo u Srbiji????
Alo bre ljudi, ko je ovde lud??? Stalno čitamo kako u selima domaćinstvo sa gomilom zemlje, voćnjaka, bašti, kućom i okućnicom može da se kupi za 5-6 hiljada evra, A BAŠ u Vreocima, neviđeno zagađenom selu ispod dimnjaka termoelektrane, domaćinstvo U PROSEKU vredi 200.000 evra???

Meni lično tu nešto nije u redu.... A vama?

Mosha

pre 13 godina

Olivere, jel te nije sramota vise da se bavis svarima o kojima nemas pojma?
Mozda sam lose obavesten, mozda si tokom studija na Medicinskom fakultetu imao i predmete iz energetike, izgradnje, arhitekture?

Ja tvoju izavu ovako tumacim i razumem:

Daj da uplasimo gradjane da nece biti struje, pa da da nam taj strah omoguci da se sakrijemo iza drzave i sile kojom ona raspolaze (pravne, a ako treba i fizicke), da ubrzacemo postupke eksproprijace i "resavanja imovinsko pravnih odnosa", kao preduslova za pocetak eksploatacije na novim poljima, sto ce nam omoguciti da u predizbornoj kampanji koja na jesen krece, imamo cime da se pohvalimo, svecano otvarajuci nove kopove.
A posle izbora....eee....sve ce to biti nase.....

Tipolir

pre 13 godina

Dulić: Uvozićemo struju i to skupu??
________________________
kako to, do "jučer" sasvim drugačije izjave:

Škundrić: Srbija energetski lider -
Škundrić: Srbija lider u energetici -
Škundrić: Imamo najjeftiniju struju -
Škundrić: Kraj gasne krize u Srbiji -
Škundrić: Energetska stabilnost -
Škundrić: Snabdevaćemo Tiranu gasom -
Škundrić: Moguće jeftinije gorivo -
Škundrić: Spustiti cene goriva -
Škundrić: Gorivo jeftinije 15 odsto -
Škundrić: Gas neće poskupeti -
Škundrić: Za sad bez skuplje struje -
Škundrić: Bez povećanja cene struje -
Škundrić: Bez skupljeg gasa i struje -
Škundrić: Ima razloga za skuplji gas -
Škundrić: Moguće poskupljenje gasa -
Škundrić: Postepena poskupljenja -
Škundrić: Skuplja struja u 2011. -
Škundrić: Skuplji gas i grejanje -
Škundrić: Nuklearka bi nam koristila -

...

pre 13 godina

Tako je to, ko nece nuklearne elektrane - placa skupu struju... Pa izvolte, gospodo zeleni
(atomski brav, 8. april 2011 12:48)

Pre bi koristio manje struje ili placao vise nego jeo radioaktivnu hranu...

nema

pre 13 godina

Gotovi su !?
A, ko će da dođe posle njih ?
Opozicija ?
Sve je to ista firma. Prepuni smo "Kolubara","eko sajtova", "koridora" i ostalih načina "demokradskog" vladanja.
Ali, ipak je ovo volja naroda.
Pitanje: Koliko vas, koji ste ostavili komentare, nije glasalo za demokratiju ?

milutin mladjenovic

pre 13 godina

Dulić: Uvozićemo struju i to skupu>>>

P.S. Kakve su ovo šizofrene izjave, prekjuče ovaj isti DULIĆ reče da nećemo NUKLEARKE , jer nam ne trebaju.
Danas kaže da nemamo struju i da ćemo je uvoziti za debele pare.
Ima li ova vlada psiologa, psihijatra, nema smisla da čitamo ovakve bolesne izjave i da mi obolimo zbog njih.

Zelena energija

pre 13 godina

Šta će ovaj na kolubarskom kopovima. Čovek, ortoped došao da priča o rudi i energetici.Majko rođena!!!Tadić i ova njegova kamarila nisu normalni.

Bager

pre 13 godina

To je bar lako g-dine Ministre! Proširiti kopove u Kolubari . Samo treba angažovati mašine "s polja " i to što više , da rade 25 sati dnevno, po 32 do 33 dana mesečno i 13 meseci godišnje i problem je rešen. To je bar "moguće" u Kolubari.Samo ih podržite i samo napred!

Miki

pre 13 godina

"Svidja" mi se ovaj Dulko. 1.4 milijarde €, kakvo gadjanje s ciframa!?
Verujem da će u Kolubaru zaista uložiti 140 miliona, ostalo će bratija da podijeli. Jer kako reče Grunt u Alan Fordu za letenje, tko dijeli vrijedi, tko vrijedi dijeli, tko ne dijeli ne vrijedi. Nego dragi Ministre, kakav je komentar na video "Tužna Morava"?!?! Daj ti 1 milion € godišnje na vraćanje flaša i ambalaže za po par dinara komad (kao što imaju u Hrvatskoj rešeno), pa ćemo imati bar čistiju prirodu ako ništa drugo, a za ostale pare jako dobro znamo gde će završiti.

Draganac

pre 13 godina

Kada ovaj kaže "Učinićemo sve da u narednih nekoliko nedelja rešimo to pitanje" to znači da neće učiniti ništa. Idi, bre, pa TE Kolubara se gradi već 20 godina, a ako hoćete da se nikada ne završi samo zadužite Mrku.
A Dulić treba da obiđe srpske reke kako bi spoznao čija je nadležnost očuvanje životne sredine. Možda moje babe?

Galaktus

pre 13 godina

A koliko se miliona da ode u dzepove ovim iznajmljivacima kamiona i bagera na sat [25 sati da i sl] ???
A da li ce neko da odgovara za ove kradje i namestene poslove do sada?
Brankice, u napaaaaad!!!

eci peci pec

pre 13 godina

Ja mislim da bez obzira na sve trebaju biti izbori pod htno i ako nemam pojma za koga bi glasao, ali jednostavno hocu promenu i to u extrem.
Da mi lepo sredimo drustvo , sistem,da lopovima bude mesto u rudnicima, a rudarima mesto da njima sefuju, pa kao u privatnom preduzecu nema pola sata pauze za 8 sati,ni na pisanje da neodu.
Pa prekovremeni sati ako hoces dva obroka dnevno,ali bih vam ukljucio u taj rad i porodicu, da shvate sta znaci raditi i to krvavo za parce hleba.
Valjda ce se neko pojaviti od insajdera,ovo sve sto je trenutno na politickoj sceni, nista nevalja

vegan

pre 13 godina

Eno je Pokrajina dala pare pre nekoliko godina onoj fantomskoj fabrici u Karlovcima, oko 400 000 evra, za proizvodnju solarnih kolektora. Dosli Pajtic i Petrovic, otvorili i otisli. Kad je posle radila ta fabrika? Jel neko video ijedan solarni kolektor proizveden kod nas? Posle su se na bolnicu u Zrenjaninu stavljali uvozni kolektori, a Slovaci platili. Gde su te "nove" i ekoloske tehnologije, koga farbate. Niste ni otkupljivanje plasticnih flasa umeli da uvedete, jel vi pratite sta se desava u svetu? Koliko je takvih fabrika nazovi nove tehnologije, koje su samo otvorene, pa zatvorene? Koga vi demokrate farbate? Treba gradjani da zahtevaju nezavisno istrazno telo protiv svih politicara, a ne samo protiv onih koji nisu na vlasti trenutno. Sutra ce opet sve isto da rade oni koji sledeci dodju na vlast. Treba stati na put lopovima koji ne zele dobro svojoj zemlji i narodu. Istrazite ovaj konkretan slucaj.

pljačka

pre 13 godina

Eto dokle je dovela vaša vladavina. Rasprodali ste sve, a ništa niste stvorili.
Svih ovih 10 sad već 11 godina od kad je DOS naizmenično vladao, povećavana je cena struje u dvocifrenim procentualnim iznosima sa izgovorom da je povećanje cene struje neophodno zbog razvoja energetskog sektora. Dobili ste vi i ponekoliko stotina miliona evra od EU za remont EPS-a.

Šta ste vi uradili? -Na vašim računima i džakovima neleže stotine nego milijarde evra i dolara.

Nepravim više razliku između DS,DSS,Velje,SPS i drugih svi trebate da odgovarate i to debelo za ovo, jer niste nevini.

samo pitam

pre 13 godina

Hoće li to sa uvozom struje biti isto kao i sa uvozom pšenice i šećera?
To jest izveze se domaća pšenica/šećer/struja po manjoj ceni a onda se ta ista pšenica/šećer/struja uveze po višoj ceni.
Dobro za izvoznike=uvoznike ali loše po nas potrošače.

kesa

pre 13 godina

Dulic izgleda ne zna da smo gledali zadnju epizodu Insajdera o Kolubari gde se govori o tome da ljudi masovno grade bas u tim Vreocima, da bi posle trazili pare od drzave zbog iseljenja.

planiranje je strana reč za ovu vlast

pre 13 godina

A jel razmišlja neko kako ćemo da dobijamo struju kad za 15-20 godina iskoristimo sve rezerve uglja ?

bandere cekaju

pre 13 godina

E, ovako, tipa kojeg cu pomenuti sam se grozio i mislio da je nesto najgore sto hoda zemljom ali sad cu nesto reci Dulicima, Obrisima, Pajticevcima, Dinkilima i slicnoj zutoj i nezutoj . Docice vam Seselj uskoro, uhuhuu! Al ce biti lepo.

Admiral

pre 13 godina

Napredne države odavno koriste obnovljive izvore energije a mi još pričamo o uglju. Da li je ortoped čuo za solarne panele ili vetroelektrane. U Vojvodini postoje idealni uslovi za proizvodnju struje na vetar. Gde zapinje? E moj Duliću..

volk

pre 13 godina

Sredice to vas kolega gospodin Petrovic sa svojom firmom interkop iz sapca, vec je usao u kolubaru tako da nece biti problema u proizvodnji. Njegove masine ce raditi i 26 casova dnevno.