Subota, 19.02.2011.

00:01

Autogas poskupeo za čak 80 odsto

Cena tečnog naftnog gasa je protekle godine poskupela za čitavih 80 odsto, a od zemalja regiona ovaj derivat je skuplji samo u Crnoj Gori.

Izvor: Blic

Autogas poskupeo za èak 80 odsto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

osječanin

pre 13 godina

Cijena plina u HR je 4,92 kn , to je 0,66 e ili preračunato u dinare 68,5 din. U zadnja tri mjeseca je stalno padala cijena.

ma ne znam ni sto pisem

pre 13 godina

Bas u maju 2009 sam se odlcuio da ugradim auto-gas ,a vodjen poskupljenjem benzina (a plus i ekologija).
Dao sam 550 evra za sekvent plin (to je bilo i povoljno).
Takodje sam pre par godina ulozio i u gas-instalaciju za kucu..
Gas za kola poskupeo od tada duplo,a o ceni gasa za grejanje domacinstava ne bih ni da pricam..
Sve ovo ne bi toliko bolelo da me nisu ubedjivali kako je odlicno i ekonomicno grejanje kuce na gas,a dodatno boli i briga drzave za ekologiju,ali samo na papiru i kada treba neki novac od raznih eko-akcija strpati u dzepove..
U drugim zemljama ugradnja gasa je subvencionisana,a kod nas je EKO-taksa manja za 50 dinara...Bitno da su skinuli porez pri uvozu Tojote Prius,na svih 10 komada koliko ih je uvezeno...

Jozef K.

pre 13 godina

"Branko Vuksan iz Autogas asocijacije Srbije navodi da postoji više razloga za ovako visoku cenu."
gdine Vuksan Vaša Autogas asocijacija Srbije mi je bila od koristi kao i istraživanje klime na Jupiteru. Verujem da procenat od povećanja akcize na TNG ide na Vašu platu u toj Asocijaciji. Zato iz principa plin kupujem u Bosni.
Molim Moderatora da objavi komentar.

Branko Vuksan

pre 13 godina

Samo jos da dodam da niko nije odustao od ugradnje auto gasa i da ce cene sigurno ici dole zbog konkurencije, remonti su zavrseni, stoga nema razloga za brigu.

lobista

pre 13 godina

Bajatović i Škundrić direktno odgovori za poskupljenje kako gasa tako i svih energenata su Miloševićevi ljudi. Samo da se zna ako je ikako moguće i da se razime. Ovde se "kuka" na neke imaginarne ljude i dok se ne imenuju direktni krivci nikad nećemo popraviti život u Srbiji. Dakle po redu: Tadić, Cvetković, Škundrić Bajtović ...

NS

pre 13 godina

Činjenica je da je drastično poskupeo auto-gas kod nas, ali je u inostranstvu mnogo skuplje. Barem u Austriji i Mađarskoj. Samo sam jednom natočio gas tamo i kada sam video da je cena otprilike 1€ za litru, vozio sam na benzin dok nisam došao u Srbiju.

Branko Vuksan

pre 13 godina

Autogas u Evropi je oko 50-60 % cene benzina. Kada sam u SAT-u govorio da bi u februaru ponovo trebao da se uspostavi taj odnos (obzirom na zimsko-letnju potrosnju gasa u svetu). Tada drzava jos nije povecala akcizu. Koliko god sam verovao u razumno ponasanje drzave, ona se vise trudi da demantuje razum i svoju "proevropsku politiku".

PLATIĆEMO VAM CENU GASA NA IZBORIMA!

pre 13 godina

"da cena autogasa ne premašuje 50 odsto cene najkorišćenijeg goriva" - što znači da može da bude i 40%. Kod nas je ubedljivo najniža cena rada (transport, održavanje, distribucija)..., a u skladu sa tim treba da bude i cena gasa.

cegi

pre 13 godina

Lopove smo izabrali, Slobini su se bar oparili manje bi krali, a ovi Dsovci su
nemoguci. Sto se moglo unerediti uneredise,sve pod parolom Eu.
Iskreno dosta prevar sa evropom. Sad cemo u Eu.
A Standard nadjnizi a tajkuni najbogatiji u svetu.
Operite Dinkica pa otmite od tajkuna pare i podelite gladnom narodu.
Egipat ce biti raj budeti li napravili zadnju prevari koalicika Sns i Ds.
Najduze za godinu bice revolucija.
Nemoze se vise trpeti.

petar

pre 13 godina

Na nasu zalost ovo je nesposobna i lopovska vlast, finansiraju iskljucivo sebe i svoje stranke,ovde monopol nikada nece biti ukunit,jednostavno ama bas nista ne znaju, vecini u vlasti ovo je prvi posao u zivotu - da vode i upravljaju drzavom, pa je za njih "normalno" da prvo i samo sebe i svoje obezbede. Jedino bojkot odredjene robe moze da ih koliko toliko urazumi, mada i u to sumnjam jer nema konkurencije. Moramo im dati do znanja da ce odgovarati za ovo nase 10 godisnje propadanje a njihovo bogacenje, da ih ostavke i odlazak sa vlasti nece spasiti. Jedino to, da znaju da ce odgovarati.

Branko

pre 13 godina

Autogas je poskupeo i to je veliki izdatak za one koji voze. Ja neshvatam zašto nijedno sredstvo informisanja "nezna" da je krompir poskupeo sa 30 na današnjih 70 RSD a šećer sa 50 na preko 100 RSD za svega tri meseca. Nije mi jasno zašto nikome ne pada ni na kraj pameti da građanima obrazloži (daleko bilo i da kazni nekoga)nakaradnu situaciju u kojoj je kilo krompira skuplje od vekne hleba.

miroslav

pre 13 godina

a secate se kad je gas poskupljivao jesenas,da je razlog bio strajk u francuskim rafinerijama!,strajka vise nema,a onda su rekli da je u EU zimi povecana potrosnja itd,a ne govore da im je tng kajmak,jer na benzinu nemaju zarade,slicno je sa evrodizelom.

Bojan

pre 13 godina

U svakoj normalnoj državi se gas subvencioniše, iz više razloga, samo u propaloj Srbiji se extra profitira. Sramota je da mi moramo da plaćamo monopolistički sporazum SPSa (Bajatovićeva plata?) i Rusa... Nikad više neću glasati za DS, oni su najkrivlji za sve šta se dešava !!

NT

pre 13 godina

obrazovna i sveopsta kriticka struktura ovog naroda je u bazicni krivac za sve sto nam se desava pa i ovo.
naime svi nesto proklinju nekakve akcize, lopove, mesaju gas za grejanje i tng, ovo ono...
cinjenice medjutim stoje ovako: akcize na tng cine nekih 20% cene (mnogo manji procentualni udeo nego kod benzina), ogromnu vecinu trzista snabdeva NIS (ruski), koji i pregovara cenu sa svojim dobavljacem jugorosgas-om (opet ruski), i tako dolazimo u paradoksalnu situaciju da nam cena tng u srbiji zavisi od toga kako ce dve strane (ruske) firme da se dogovore! E PA KO VAS JE TERAO DA POTPISUJETE "ENERGETSKI SPORAZUM" SA RUSIJOM!
a ruska strana cini sve da kroz lobiranje i uticaj na proruske skupine prolongira i osigura monopol nis-a (iako je trebao biti ukinut) kako bi ostali u poziciji da diktiraju cenu derivata!
na kraju, ja sam poceo da sipam tng na mol pumpi (tng koji se dovozi iz madjarske i ima 92 oktana, za razliku od ovog ruskog koji ima jedva 85), auto mi ide bolje i u proseku za istu kolicinu tng-a predjem 20 km vise!

Goran

pre 13 godina

Ako kazete: "Protekle godine", onda se misli na cenu u februaru 2010 koja je tada iznosila 55 dinara. U odnosu na sadasnjih 69.5 dinara to je poskupljenje od 26.36%, a to da je skuuplji samo u CG je netacno. Skuplji je i u HR i SLO i HU i GR.

Informisite se pre nego sto plasirate pogresne informacije...

petar

pre 13 godina

Tako biva kad NIS poklonili rusima,a direktor Srbiagasa Bajatovich bez obrazovanjem i sa 13000 evra!Treba druga alternativa za Srbiagas,neki drugi uvoznici gasa da bude konkurencia.

Samo pljacka

pre 13 godina

Kod Tita sam vozio 10000 km godisnje, kod Slobe 4-5000 km a kod demokrata 1800 km sa tendencijom smanjivanja kilometraze. Mogu oni da dizu cene i akcize, od mene ce da dobiajju sve manje i manje. Klincu sam hteo da uplatim auto skolu, ali on ne zeli da vozi. Kaze da neme gde da vozi, gde da parkira a i skupo je. Tako da, ako drzava kuka da nema novca u budzetu, to je zbog pogresne politike cena.

Đole

pre 13 godina

Akciza u NORMALNIM državama na fosilno gorivo se uvodi zbog zagađenja okoline. Auto-gas ne zagađuje tako da akciza služi isključivo da se narod pljačka.

Beli Zemun

pre 13 godina

Koja je ovo lopovska zemlja,strasno,a tacno se secam te emisije SAT kad je doticni gospodin pricao o vracanju cena na 50% od benzina,sve bih ja njih u padinjak!

Đole

pre 13 godina

Akciza u NORMALNIM državama na fosilno gorivo se uvodi zbog zagađenja okoline. Auto-gas ne zagađuje tako da akciza služi isključivo da se narod pljačka.

Saša

pre 13 godina

"da cena TNG-a bude oko 50 odsto cene benzina, ali sada bi od marta cena čak mogla da bude i niža."
Mogla bi da bude benzin će poskupeti 30 posto.

Djordje "Civijas for ever"

pre 13 godina

Pa sramota je,najcistije gorivo koje ne unistava prirodu,a najskuplje prema ceni benzina i dizela!Alo ministri,vlado Srbije,ne unistavate zdravlje ljudi pricate, prodajete "Ekologiju"narodu Srbije a unistavate najzdravije,najcistije gorivo na svetu!Pogledajte u Holandiji,Danskoj,Nemackoj,Svedskoj GAS/LPG/G3 preuzima primat u autobuskom,kamionskom, prevozu u tim zemljama i auta-industrija je pocela fabricki da ugradjuje gas-instalacije!Zasto ?Pa zato sto je cena duplo jeftinija od benzina i dizela..

magellan

pre 13 godina

Mi smo definitivno jako glupa nacija, koliko god to zvucalo glupo. Pre nekoliko godina je bila exspanzija u gasifikaciji Srbije i jako mnogo domacinstava je preslo na taj energent. Onda su nastupila sumanuta poskupljenja, a ako vlada nije odobrila neko poskupljenje islo se na degradaciju kvaliteta.
Isti scenario je i sa vozilima, a kada cemo se opametiti, ne zna se . . .

Dragan

pre 13 godina

Pre 15 dana sam bio u Austriji i vozio sam svoj automobil na autogas. Do tada sam bio uveren da mi je uređaj loše naštelovan i da ne radi kako treba i ako sam tada ugradio najskuplji koji je bio na tržištu, platio sam ga 1500 eura. kada sam sipao gas u Austriji potrošnja se skoro prepolovila a auto je išao znatno bolje. Sramota je kakvo đubre mi ovde sipamo i za to dajemo pare. Nije u prvom planu cena, već neke norme koje moraju da budu ispunjene pa tek onda koliko to košta.

meskalin

pre 13 godina

Auto gas če da pojeftini tj padne ispod 60-50% onda i isključivo onda ako cena goriva skoći tamo na 130-140+.

Pojeftinjenje je na ovim prostorima znanstvena fantastika.

Pera Livac

pre 13 godina

Norode. Poskupljuje gas da Vlada spasi Vas. Kada Vlada bude prikupila pare platiće dugove i nove i stare. Samo plaćajte i biće blagostanje.
Voli Vas Pera Livac

Андрија Кокановић

pre 13 godina

Чим је овај рекао да ће у марту да појефтини ето нама новог поскупљења... Треба сад исплатити повећања зарада полицији, здравству и просвети...

Vlada

pre 13 godina

Auto gas je kod nas najskuplji u okruzenju vec godinama , u BiH bude i do 20 % jeftiniji . Skoro pa da nije isplativo voziti na gas s'obzirom kakvog je kvaliteta i koja je potrosnja u automobilima .

hocemo pravi AutoGas, ne vas TNG!!!

pre 13 godina

Gospodine Vuksan, ja se jako dobro secam vaseg gostovanja u emisiji SAT 12.12.2010. http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2010/12/10/8187968/SAT%20121210.flv kada ste imali potpuno druge razloge za objasnjenje poskupljenja TNG-a odnosno onog sto vi nazivate auto gasom koje ovo sto prodajete nije, zna se sta je autogas. I jos ste onako 1000% uvereni rekli kako ne treba odustajati od ugranje plina, kako ce cena vec krajem januara ici znatno nize..Ja ne znam kako to da shvatim osim da vi to nagadjate i navodite ljude, zato ostavka momentalna gospodine.

hocemo pravi AutoGas, ne vas TNG!!!

pre 13 godina

Gospodine Vuksan, ja se jako dobro secam vaseg gostovanja u emisiji SAT 12.12.2010. http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2010/12/10/8187968/SAT%20121210.flv kada ste imali potpuno druge razloge za objasnjenje poskupljenja TNG-a odnosno onog sto vi nazivate auto gasom koje ovo sto prodajete nije, zna se sta je autogas. I jos ste onako 1000% uvereni rekli kako ne treba odustajati od ugranje plina, kako ce cena vec krajem januara ici znatno nize..Ja ne znam kako to da shvatim osim da vi to nagadjate i navodite ljude, zato ostavka momentalna gospodine.

Андрија Кокановић

pre 13 godina

Чим је овај рекао да ће у марту да појефтини ето нама новог поскупљења... Треба сад исплатити повећања зарада полицији, здравству и просвети...

Vlada

pre 13 godina

Auto gas je kod nas najskuplji u okruzenju vec godinama , u BiH bude i do 20 % jeftiniji . Skoro pa da nije isplativo voziti na gas s'obzirom kakvog je kvaliteta i koja je potrosnja u automobilima .

Dragan

pre 13 godina

Pre 15 dana sam bio u Austriji i vozio sam svoj automobil na autogas. Do tada sam bio uveren da mi je uređaj loše naštelovan i da ne radi kako treba i ako sam tada ugradio najskuplji koji je bio na tržištu, platio sam ga 1500 eura. kada sam sipao gas u Austriji potrošnja se skoro prepolovila a auto je išao znatno bolje. Sramota je kakvo đubre mi ovde sipamo i za to dajemo pare. Nije u prvom planu cena, već neke norme koje moraju da budu ispunjene pa tek onda koliko to košta.

Samo pljacka

pre 13 godina

Kod Tita sam vozio 10000 km godisnje, kod Slobe 4-5000 km a kod demokrata 1800 km sa tendencijom smanjivanja kilometraze. Mogu oni da dizu cene i akcize, od mene ce da dobiajju sve manje i manje. Klincu sam hteo da uplatim auto skolu, ali on ne zeli da vozi. Kaze da neme gde da vozi, gde da parkira a i skupo je. Tako da, ako drzava kuka da nema novca u budzetu, to je zbog pogresne politike cena.

Đole

pre 13 godina

Akciza u NORMALNIM državama na fosilno gorivo se uvodi zbog zagađenja okoline. Auto-gas ne zagađuje tako da akciza služi isključivo da se narod pljačka.

Beli Zemun

pre 13 godina

Koja je ovo lopovska zemlja,strasno,a tacno se secam te emisije SAT kad je doticni gospodin pricao o vracanju cena na 50% od benzina,sve bih ja njih u padinjak!

Branko

pre 13 godina

Autogas je poskupeo i to je veliki izdatak za one koji voze. Ja neshvatam zašto nijedno sredstvo informisanja "nezna" da je krompir poskupeo sa 30 na današnjih 70 RSD a šećer sa 50 na preko 100 RSD za svega tri meseca. Nije mi jasno zašto nikome ne pada ni na kraj pameti da građanima obrazloži (daleko bilo i da kazni nekoga)nakaradnu situaciju u kojoj je kilo krompira skuplje od vekne hleba.

magellan

pre 13 godina

Mi smo definitivno jako glupa nacija, koliko god to zvucalo glupo. Pre nekoliko godina je bila exspanzija u gasifikaciji Srbije i jako mnogo domacinstava je preslo na taj energent. Onda su nastupila sumanuta poskupljenja, a ako vlada nije odobrila neko poskupljenje islo se na degradaciju kvaliteta.
Isti scenario je i sa vozilima, a kada cemo se opametiti, ne zna se . . .

Đole

pre 13 godina

Akciza u NORMALNIM državama na fosilno gorivo se uvodi zbog zagađenja okoline. Auto-gas ne zagađuje tako da akciza služi isključivo da se narod pljačka.

Djordje "Civijas for ever"

pre 13 godina

Pa sramota je,najcistije gorivo koje ne unistava prirodu,a najskuplje prema ceni benzina i dizela!Alo ministri,vlado Srbije,ne unistavate zdravlje ljudi pricate, prodajete "Ekologiju"narodu Srbije a unistavate najzdravije,najcistije gorivo na svetu!Pogledajte u Holandiji,Danskoj,Nemackoj,Svedskoj GAS/LPG/G3 preuzima primat u autobuskom,kamionskom, prevozu u tim zemljama i auta-industrija je pocela fabricki da ugradjuje gas-instalacije!Zasto ?Pa zato sto je cena duplo jeftinija od benzina i dizela..

Bojan

pre 13 godina

U svakoj normalnoj državi se gas subvencioniše, iz više razloga, samo u propaloj Srbiji se extra profitira. Sramota je da mi moramo da plaćamo monopolistički sporazum SPSa (Bajatovićeva plata?) i Rusa... Nikad više neću glasati za DS, oni su najkrivlji za sve šta se dešava !!

Saša

pre 13 godina

"da cena TNG-a bude oko 50 odsto cene benzina, ali sada bi od marta cena čak mogla da bude i niža."
Mogla bi da bude benzin će poskupeti 30 posto.

meskalin

pre 13 godina

Auto gas če da pojeftini tj padne ispod 60-50% onda i isključivo onda ako cena goriva skoći tamo na 130-140+.

Pojeftinjenje je na ovim prostorima znanstvena fantastika.

petar

pre 13 godina

Tako biva kad NIS poklonili rusima,a direktor Srbiagasa Bajatovich bez obrazovanjem i sa 13000 evra!Treba druga alternativa za Srbiagas,neki drugi uvoznici gasa da bude konkurencia.

cegi

pre 13 godina

Lopove smo izabrali, Slobini su se bar oparili manje bi krali, a ovi Dsovci su
nemoguci. Sto se moglo unerediti uneredise,sve pod parolom Eu.
Iskreno dosta prevar sa evropom. Sad cemo u Eu.
A Standard nadjnizi a tajkuni najbogatiji u svetu.
Operite Dinkica pa otmite od tajkuna pare i podelite gladnom narodu.
Egipat ce biti raj budeti li napravili zadnju prevari koalicika Sns i Ds.
Najduze za godinu bice revolucija.
Nemoze se vise trpeti.

PLATIĆEMO VAM CENU GASA NA IZBORIMA!

pre 13 godina

"da cena autogasa ne premašuje 50 odsto cene najkorišćenijeg goriva" - što znači da može da bude i 40%. Kod nas je ubedljivo najniža cena rada (transport, održavanje, distribucija)..., a u skladu sa tim treba da bude i cena gasa.

NT

pre 13 godina

obrazovna i sveopsta kriticka struktura ovog naroda je u bazicni krivac za sve sto nam se desava pa i ovo.
naime svi nesto proklinju nekakve akcize, lopove, mesaju gas za grejanje i tng, ovo ono...
cinjenice medjutim stoje ovako: akcize na tng cine nekih 20% cene (mnogo manji procentualni udeo nego kod benzina), ogromnu vecinu trzista snabdeva NIS (ruski), koji i pregovara cenu sa svojim dobavljacem jugorosgas-om (opet ruski), i tako dolazimo u paradoksalnu situaciju da nam cena tng u srbiji zavisi od toga kako ce dve strane (ruske) firme da se dogovore! E PA KO VAS JE TERAO DA POTPISUJETE "ENERGETSKI SPORAZUM" SA RUSIJOM!
a ruska strana cini sve da kroz lobiranje i uticaj na proruske skupine prolongira i osigura monopol nis-a (iako je trebao biti ukinut) kako bi ostali u poziciji da diktiraju cenu derivata!
na kraju, ja sam poceo da sipam tng na mol pumpi (tng koji se dovozi iz madjarske i ima 92 oktana, za razliku od ovog ruskog koji ima jedva 85), auto mi ide bolje i u proseku za istu kolicinu tng-a predjem 20 km vise!

miroslav

pre 13 godina

a secate se kad je gas poskupljivao jesenas,da je razlog bio strajk u francuskim rafinerijama!,strajka vise nema,a onda su rekli da je u EU zimi povecana potrosnja itd,a ne govore da im je tng kajmak,jer na benzinu nemaju zarade,slicno je sa evrodizelom.

Goran

pre 13 godina

Ako kazete: "Protekle godine", onda se misli na cenu u februaru 2010 koja je tada iznosila 55 dinara. U odnosu na sadasnjih 69.5 dinara to je poskupljenje od 26.36%, a to da je skuuplji samo u CG je netacno. Skuplji je i u HR i SLO i HU i GR.

Informisite se pre nego sto plasirate pogresne informacije...

Pera Livac

pre 13 godina

Norode. Poskupljuje gas da Vlada spasi Vas. Kada Vlada bude prikupila pare platiće dugove i nove i stare. Samo plaćajte i biće blagostanje.
Voli Vas Pera Livac

Branko Vuksan

pre 13 godina

Autogas u Evropi je oko 50-60 % cene benzina. Kada sam u SAT-u govorio da bi u februaru ponovo trebao da se uspostavi taj odnos (obzirom na zimsko-letnju potrosnju gasa u svetu). Tada drzava jos nije povecala akcizu. Koliko god sam verovao u razumno ponasanje drzave, ona se vise trudi da demantuje razum i svoju "proevropsku politiku".

petar

pre 13 godina

Na nasu zalost ovo je nesposobna i lopovska vlast, finansiraju iskljucivo sebe i svoje stranke,ovde monopol nikada nece biti ukunit,jednostavno ama bas nista ne znaju, vecini u vlasti ovo je prvi posao u zivotu - da vode i upravljaju drzavom, pa je za njih "normalno" da prvo i samo sebe i svoje obezbede. Jedino bojkot odredjene robe moze da ih koliko toliko urazumi, mada i u to sumnjam jer nema konkurencije. Moramo im dati do znanja da ce odgovarati za ovo nase 10 godisnje propadanje a njihovo bogacenje, da ih ostavke i odlazak sa vlasti nece spasiti. Jedino to, da znaju da ce odgovarati.

lobista

pre 13 godina

Bajatović i Škundrić direktno odgovori za poskupljenje kako gasa tako i svih energenata su Miloševićevi ljudi. Samo da se zna ako je ikako moguće i da se razime. Ovde se "kuka" na neke imaginarne ljude i dok se ne imenuju direktni krivci nikad nećemo popraviti život u Srbiji. Dakle po redu: Tadić, Cvetković, Škundrić Bajtović ...

Jozef K.

pre 13 godina

"Branko Vuksan iz Autogas asocijacije Srbije navodi da postoji više razloga za ovako visoku cenu."
gdine Vuksan Vaša Autogas asocijacija Srbije mi je bila od koristi kao i istraživanje klime na Jupiteru. Verujem da procenat od povećanja akcize na TNG ide na Vašu platu u toj Asocijaciji. Zato iz principa plin kupujem u Bosni.
Molim Moderatora da objavi komentar.

ma ne znam ni sto pisem

pre 13 godina

Bas u maju 2009 sam se odlcuio da ugradim auto-gas ,a vodjen poskupljenjem benzina (a plus i ekologija).
Dao sam 550 evra za sekvent plin (to je bilo i povoljno).
Takodje sam pre par godina ulozio i u gas-instalaciju za kucu..
Gas za kola poskupeo od tada duplo,a o ceni gasa za grejanje domacinstava ne bih ni da pricam..
Sve ovo ne bi toliko bolelo da me nisu ubedjivali kako je odlicno i ekonomicno grejanje kuce na gas,a dodatno boli i briga drzave za ekologiju,ali samo na papiru i kada treba neki novac od raznih eko-akcija strpati u dzepove..
U drugim zemljama ugradnja gasa je subvencionisana,a kod nas je EKO-taksa manja za 50 dinara...Bitno da su skinuli porez pri uvozu Tojote Prius,na svih 10 komada koliko ih je uvezeno...

NS

pre 13 godina

Činjenica je da je drastično poskupeo auto-gas kod nas, ali je u inostranstvu mnogo skuplje. Barem u Austriji i Mađarskoj. Samo sam jednom natočio gas tamo i kada sam video da je cena otprilike 1€ za litru, vozio sam na benzin dok nisam došao u Srbiju.

Branko Vuksan

pre 13 godina

Samo jos da dodam da niko nije odustao od ugradnje auto gasa i da ce cene sigurno ici dole zbog konkurencije, remonti su zavrseni, stoga nema razloga za brigu.

osječanin

pre 13 godina

Cijena plina u HR je 4,92 kn , to je 0,66 e ili preračunato u dinare 68,5 din. U zadnja tri mjeseca je stalno padala cijena.

Goran

pre 13 godina

Ako kazete: "Protekle godine", onda se misli na cenu u februaru 2010 koja je tada iznosila 55 dinara. U odnosu na sadasnjih 69.5 dinara to je poskupljenje od 26.36%, a to da je skuuplji samo u CG je netacno. Skuplji je i u HR i SLO i HU i GR.

Informisite se pre nego sto plasirate pogresne informacije...

NT

pre 13 godina

obrazovna i sveopsta kriticka struktura ovog naroda je u bazicni krivac za sve sto nam se desava pa i ovo.
naime svi nesto proklinju nekakve akcize, lopove, mesaju gas za grejanje i tng, ovo ono...
cinjenice medjutim stoje ovako: akcize na tng cine nekih 20% cene (mnogo manji procentualni udeo nego kod benzina), ogromnu vecinu trzista snabdeva NIS (ruski), koji i pregovara cenu sa svojim dobavljacem jugorosgas-om (opet ruski), i tako dolazimo u paradoksalnu situaciju da nam cena tng u srbiji zavisi od toga kako ce dve strane (ruske) firme da se dogovore! E PA KO VAS JE TERAO DA POTPISUJETE "ENERGETSKI SPORAZUM" SA RUSIJOM!
a ruska strana cini sve da kroz lobiranje i uticaj na proruske skupine prolongira i osigura monopol nis-a (iako je trebao biti ukinut) kako bi ostali u poziciji da diktiraju cenu derivata!
na kraju, ja sam poceo da sipam tng na mol pumpi (tng koji se dovozi iz madjarske i ima 92 oktana, za razliku od ovog ruskog koji ima jedva 85), auto mi ide bolje i u proseku za istu kolicinu tng-a predjem 20 km vise!

cegi

pre 13 godina

Lopove smo izabrali, Slobini su se bar oparili manje bi krali, a ovi Dsovci su
nemoguci. Sto se moglo unerediti uneredise,sve pod parolom Eu.
Iskreno dosta prevar sa evropom. Sad cemo u Eu.
A Standard nadjnizi a tajkuni najbogatiji u svetu.
Operite Dinkica pa otmite od tajkuna pare i podelite gladnom narodu.
Egipat ce biti raj budeti li napravili zadnju prevari koalicika Sns i Ds.
Najduze za godinu bice revolucija.
Nemoze se vise trpeti.

Samo pljacka

pre 13 godina

Kod Tita sam vozio 10000 km godisnje, kod Slobe 4-5000 km a kod demokrata 1800 km sa tendencijom smanjivanja kilometraze. Mogu oni da dizu cene i akcize, od mene ce da dobiajju sve manje i manje. Klincu sam hteo da uplatim auto skolu, ali on ne zeli da vozi. Kaze da neme gde da vozi, gde da parkira a i skupo je. Tako da, ako drzava kuka da nema novca u budzetu, to je zbog pogresne politike cena.

petar

pre 13 godina

Tako biva kad NIS poklonili rusima,a direktor Srbiagasa Bajatovich bez obrazovanjem i sa 13000 evra!Treba druga alternativa za Srbiagas,neki drugi uvoznici gasa da bude konkurencia.

NS

pre 13 godina

Činjenica je da je drastično poskupeo auto-gas kod nas, ali je u inostranstvu mnogo skuplje. Barem u Austriji i Mađarskoj. Samo sam jednom natočio gas tamo i kada sam video da je cena otprilike 1€ za litru, vozio sam na benzin dok nisam došao u Srbiju.

hocemo pravi AutoGas, ne vas TNG!!!

pre 13 godina

Gospodine Vuksan, ja se jako dobro secam vaseg gostovanja u emisiji SAT 12.12.2010. http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2010/12/10/8187968/SAT%20121210.flv kada ste imali potpuno druge razloge za objasnjenje poskupljenja TNG-a odnosno onog sto vi nazivate auto gasom koje ovo sto prodajete nije, zna se sta je autogas. I jos ste onako 1000% uvereni rekli kako ne treba odustajati od ugranje plina, kako ce cena vec krajem januara ici znatno nize..Ja ne znam kako to da shvatim osim da vi to nagadjate i navodite ljude, zato ostavka momentalna gospodine.

Đole

pre 13 godina

Akciza u NORMALNIM državama na fosilno gorivo se uvodi zbog zagađenja okoline. Auto-gas ne zagađuje tako da akciza služi isključivo da se narod pljačka.

Đole

pre 13 godina

Akciza u NORMALNIM državama na fosilno gorivo se uvodi zbog zagađenja okoline. Auto-gas ne zagađuje tako da akciza služi isključivo da se narod pljačka.

Branko Vuksan

pre 13 godina

Samo jos da dodam da niko nije odustao od ugradnje auto gasa i da ce cene sigurno ici dole zbog konkurencije, remonti su zavrseni, stoga nema razloga za brigu.

Bojan

pre 13 godina

U svakoj normalnoj državi se gas subvencioniše, iz više razloga, samo u propaloj Srbiji se extra profitira. Sramota je da mi moramo da plaćamo monopolistički sporazum SPSa (Bajatovićeva plata?) i Rusa... Nikad više neću glasati za DS, oni su najkrivlji za sve šta se dešava !!

Андрија Кокановић

pre 13 godina

Чим је овај рекао да ће у марту да појефтини ето нама новог поскупљења... Треба сад исплатити повећања зарада полицији, здравству и просвети...

Pera Livac

pre 13 godina

Norode. Poskupljuje gas da Vlada spasi Vas. Kada Vlada bude prikupila pare platiće dugove i nove i stare. Samo plaćajte i biće blagostanje.
Voli Vas Pera Livac

Branko Vuksan

pre 13 godina

Autogas u Evropi je oko 50-60 % cene benzina. Kada sam u SAT-u govorio da bi u februaru ponovo trebao da se uspostavi taj odnos (obzirom na zimsko-letnju potrosnju gasa u svetu). Tada drzava jos nije povecala akcizu. Koliko god sam verovao u razumno ponasanje drzave, ona se vise trudi da demantuje razum i svoju "proevropsku politiku".

Vlada

pre 13 godina

Auto gas je kod nas najskuplji u okruzenju vec godinama , u BiH bude i do 20 % jeftiniji . Skoro pa da nije isplativo voziti na gas s'obzirom kakvog je kvaliteta i koja je potrosnja u automobilima .

meskalin

pre 13 godina

Auto gas če da pojeftini tj padne ispod 60-50% onda i isključivo onda ako cena goriva skoći tamo na 130-140+.

Pojeftinjenje je na ovim prostorima znanstvena fantastika.

Dragan

pre 13 godina

Pre 15 dana sam bio u Austriji i vozio sam svoj automobil na autogas. Do tada sam bio uveren da mi je uređaj loše naštelovan i da ne radi kako treba i ako sam tada ugradio najskuplji koji je bio na tržištu, platio sam ga 1500 eura. kada sam sipao gas u Austriji potrošnja se skoro prepolovila a auto je išao znatno bolje. Sramota je kakvo đubre mi ovde sipamo i za to dajemo pare. Nije u prvom planu cena, već neke norme koje moraju da budu ispunjene pa tek onda koliko to košta.

Djordje "Civijas for ever"

pre 13 godina

Pa sramota je,najcistije gorivo koje ne unistava prirodu,a najskuplje prema ceni benzina i dizela!Alo ministri,vlado Srbije,ne unistavate zdravlje ljudi pricate, prodajete "Ekologiju"narodu Srbije a unistavate najzdravije,najcistije gorivo na svetu!Pogledajte u Holandiji,Danskoj,Nemackoj,Svedskoj GAS/LPG/G3 preuzima primat u autobuskom,kamionskom, prevozu u tim zemljama i auta-industrija je pocela fabricki da ugradjuje gas-instalacije!Zasto ?Pa zato sto je cena duplo jeftinija od benzina i dizela..

petar

pre 13 godina

Na nasu zalost ovo je nesposobna i lopovska vlast, finansiraju iskljucivo sebe i svoje stranke,ovde monopol nikada nece biti ukunit,jednostavno ama bas nista ne znaju, vecini u vlasti ovo je prvi posao u zivotu - da vode i upravljaju drzavom, pa je za njih "normalno" da prvo i samo sebe i svoje obezbede. Jedino bojkot odredjene robe moze da ih koliko toliko urazumi, mada i u to sumnjam jer nema konkurencije. Moramo im dati do znanja da ce odgovarati za ovo nase 10 godisnje propadanje a njihovo bogacenje, da ih ostavke i odlazak sa vlasti nece spasiti. Jedino to, da znaju da ce odgovarati.

magellan

pre 13 godina

Mi smo definitivno jako glupa nacija, koliko god to zvucalo glupo. Pre nekoliko godina je bila exspanzija u gasifikaciji Srbije i jako mnogo domacinstava je preslo na taj energent. Onda su nastupila sumanuta poskupljenja, a ako vlada nije odobrila neko poskupljenje islo se na degradaciju kvaliteta.
Isti scenario je i sa vozilima, a kada cemo se opametiti, ne zna se . . .

Beli Zemun

pre 13 godina

Koja je ovo lopovska zemlja,strasno,a tacno se secam te emisije SAT kad je doticni gospodin pricao o vracanju cena na 50% od benzina,sve bih ja njih u padinjak!

Saša

pre 13 godina

"da cena TNG-a bude oko 50 odsto cene benzina, ali sada bi od marta cena čak mogla da bude i niža."
Mogla bi da bude benzin će poskupeti 30 posto.

miroslav

pre 13 godina

a secate se kad je gas poskupljivao jesenas,da je razlog bio strajk u francuskim rafinerijama!,strajka vise nema,a onda su rekli da je u EU zimi povecana potrosnja itd,a ne govore da im je tng kajmak,jer na benzinu nemaju zarade,slicno je sa evrodizelom.

Branko

pre 13 godina

Autogas je poskupeo i to je veliki izdatak za one koji voze. Ja neshvatam zašto nijedno sredstvo informisanja "nezna" da je krompir poskupeo sa 30 na današnjih 70 RSD a šećer sa 50 na preko 100 RSD za svega tri meseca. Nije mi jasno zašto nikome ne pada ni na kraj pameti da građanima obrazloži (daleko bilo i da kazni nekoga)nakaradnu situaciju u kojoj je kilo krompira skuplje od vekne hleba.

PLATIĆEMO VAM CENU GASA NA IZBORIMA!

pre 13 godina

"da cena autogasa ne premašuje 50 odsto cene najkorišćenijeg goriva" - što znači da može da bude i 40%. Kod nas je ubedljivo najniža cena rada (transport, održavanje, distribucija)..., a u skladu sa tim treba da bude i cena gasa.

lobista

pre 13 godina

Bajatović i Škundrić direktno odgovori za poskupljenje kako gasa tako i svih energenata su Miloševićevi ljudi. Samo da se zna ako je ikako moguće i da se razime. Ovde se "kuka" na neke imaginarne ljude i dok se ne imenuju direktni krivci nikad nećemo popraviti život u Srbiji. Dakle po redu: Tadić, Cvetković, Škundrić Bajtović ...

Jozef K.

pre 13 godina

"Branko Vuksan iz Autogas asocijacije Srbije navodi da postoji više razloga za ovako visoku cenu."
gdine Vuksan Vaša Autogas asocijacija Srbije mi je bila od koristi kao i istraživanje klime na Jupiteru. Verujem da procenat od povećanja akcize na TNG ide na Vašu platu u toj Asocijaciji. Zato iz principa plin kupujem u Bosni.
Molim Moderatora da objavi komentar.

ma ne znam ni sto pisem

pre 13 godina

Bas u maju 2009 sam se odlcuio da ugradim auto-gas ,a vodjen poskupljenjem benzina (a plus i ekologija).
Dao sam 550 evra za sekvent plin (to je bilo i povoljno).
Takodje sam pre par godina ulozio i u gas-instalaciju za kucu..
Gas za kola poskupeo od tada duplo,a o ceni gasa za grejanje domacinstava ne bih ni da pricam..
Sve ovo ne bi toliko bolelo da me nisu ubedjivali kako je odlicno i ekonomicno grejanje kuce na gas,a dodatno boli i briga drzave za ekologiju,ali samo na papiru i kada treba neki novac od raznih eko-akcija strpati u dzepove..
U drugim zemljama ugradnja gasa je subvencionisana,a kod nas je EKO-taksa manja za 50 dinara...Bitno da su skinuli porez pri uvozu Tojote Prius,na svih 10 komada koliko ih je uvezeno...

osječanin

pre 13 godina

Cijena plina u HR je 4,92 kn , to je 0,66 e ili preračunato u dinare 68,5 din. U zadnja tri mjeseca je stalno padala cijena.