Sreda, 19.01.2011.

14:03

Tender za Telekom (ne)će propasti

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić kaže da je mogućnost da tender za Telekom Srbije propadne samo teorijska.

Izvor: Beta

Tender za Telekom (ne)æe propasti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Dekileo

pre 13 godina

Sve je na prodaju Telekom pa sledeci je EPS ,na kraju ko kaze da nema sta da se proda tu je Sandzak,pa Vojvodina mi mozemo sve prodati ali sta posle u ovoj zemlji nema vecih patriota od politicara ionako ako ne prodamo to ce propasti ,politicare mogu sve da kupe novecem osim pameti to se ne kupuje

kolina

pre 13 godina

Telekomovica
Ako ti radiš u Telekomu,ja radim u NASI...crnogorski Telekom ispred našeg????
u čemu??u broju otpuštenih, u nelegalizovanoj infrastrukturi,u tome što nema nijedne jedine investicije poslednjih godina?
Gde ti uopšte radiš i za koga?

Telekomovica

pre 13 godina

Naravno da tender nece propasti, posto je Telekom dobra firma i njime će stranci bolje upravljati od političkih kadrova bilo DS, ili DSSa i SNSa, a bolje od političkih kadrova SRSa i Nove Srbije.
A ovome koji tvrdi da "zna" sve o Telekomu Crne Gore zato što je tamo radio: ti to nisi ni video, a kamoli radio, jer da jesi, ne bi tu firmu zamišljao kao trafiku. Tebi su dolazili svi redom iz upravnog odbora i direktori, stranci i iz vlade i otvarali ti svoje srce? Daj molim te!
Ti znaš ko i ja, rekla-kazala. Pošto radim u Telekomu Srbije mogu da kažem sledeće: tračeva koliko voliš, ali jedva koji ima dalje veze sa istinom.
Drugo: Crnogorske Telekom je otkad je izmišljen telegraf zaostajao nekoliko dužina za srpskim. Pošto se oni nisu pravili tako pametni kao mi, prodali su ga odavno i sada su ihahaj ispred nas. Za mene nema boljeg argumenta od toga. Gledaj šta rade oni koji su bili kao ti, a sada su bolji o tebe i makar se trudi da ih oponašaš.
A mi smo inače u ovoj zemlji toliko genijalni da smo birali Miloševića i Šešelja deset godina! Bolje da se pokrijemo ušima. Da smo imalo pametni, ne bismo bili tu gde smo i gledali čitavoj istočnoj Evropi u leđa.

Stop bando zuta - crvena

pre 13 godina

Nema Crna Gora moderniji Telekom zato sto je novi investitor ulozio ili poboljsao ist. Vlada Crne Gore je pre prodaje ulozila dosta u isti da bi ga mogla prodati. Tu je kunst. Ja to licno znam jer sam u toku prodaje radio u Telekomu CG. Novi vlasnik samo racionalizuje poslovanje smanjenjem broja zaposlenih sa minimalnim ulaganjima, a zbog nedostatka prave konkurencije koristi monopol obilato. Svoj ulozeni novac vlasnik je otplatio za manje od 3 godine...Telekome prodaju samo oni koji za glavni cilj imaju kupiti kratkorocno socijalni mir, dobiti jos jedne izbore, oni koji rupe u budetu u predizbornoj godini pune na najpodliji,najneposteniji nacin, raspikuce,a da treba racionalizovati isti svakako. U ostalo od kuda vladi pravo da to radi, referendum da li je obican gradjanin - narod za prodaju Telekoma. Kada smo ih birali ovo nije bilo u predizbornom programu,je li?

Kolina

pre 13 godina

0800: Potpuna laž i obmana,zašto ne proveriš informaciju pre nego je napišeš.Sumnjam da ćeš razumeti objašnjenje i razliku između intraneta i interneta pa ti ne bih objašnjavao.
Druga stvar je Jasna Matić, građevinski inženjer koja vodi ministarstvo telekomunikacija-toliko o tome koliko se razume u struku. Jasna Matić je jednom prilikom izjavila u emisiji na prvoj: prodajemo Telekom jer ne znamo da upravljamo njime!!!! Po toj logici prodaće državu iz istog razloga. Što reče Mirjana Bobić-Žuto nam se piše

Sreckovic, ali samo za sebe

pre 13 godina

Davno je rekao jedan pametan komentator ovde.
Optuzujete politicare da su lopovi i nesposobni, a sa druge strane se zalazete da ti isti politicari upravljaju Telekomom!

Nije privatizacija, tj. ulazak veceg procenta stranog kapitala u Telekom problem. To se desilo i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori i sada imaju mnogo modernije telekomunikacije.
Zasto se mi pravimo stalno najpametniji, a na kraju uvek ispadnemo najgluplji. Da smo najpametniji, ne bismo bili tu gde jesmo.
Isti ovi komentatori i njihovi roditelji su bili pametni da deset godina za redom glasaju za Milosevica i Seselja. Postedite nas, molim vas, vase genijalnosti.
I ne dajte raznim interesnim grupama da vas stalno vuku za nos, puneci za to vreme svoje dzepove.
Pojedine firme koje su u dilu sa drzavnim Telekomom kopaju i nogama i rukama da prodaju sprece. Nisu uspeli da stave pod kontrolu sadasnju ministarku kao sto su od prosle napravili svog portparola i zato pokusavaju da kompromituju citav posao javnosti. Plase se da ce kod Francuza ili Nemaca srpska deviza "drzavna ruka privatnu ruku mije", mnogo teze ici, a da ce kod Rusa ici, ali mnogo skuplje nego sada.

0800100130

pre 13 godina

@0800: Zašto lažeš. 0800/100-130 nije za zaposlene i njihove porodice već za zaposlene. Tu se prijavljuju problemi na računarima i servisima koji se koriste u intranet mreži kroz koju se obavljaju sve poslovne aktivnosti. I za tu svrhu mora postojati neki broj. A i tu se dešava da se čeka. Mogao je biti i 555-xxxx ili bilo koji drugi. A što je sličan 0800/100-100 ne mora da znači i istu namenu.

5. oktobar, 23:59

pre 13 godina

"Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić kaže da je mogućnost da tender za Telekom Srbije propadne samo teorijska."

U Srbiji je sve, pa i zivot dostojan coveka u domenu teorije, stoga i tender za Telekom propada sigurno.

aleksandars

pre 13 godina

Kada je narkomanu frka onda on budzašto proda nešto iz svog stana da bi platio jednu dozu. Tako i ovi "naši", frka im za lovu, nema za penzije, plate, jer smo pred bankrotom. Kupci to znaju pa obaraju cenu, jer nama pare hitno trebaju. Kao što narkomanu jedan fix ne rešava problem tako ni nama neće ova jedna prodaja koliko god para da dobijemo. Uostalom, Telekom ne treba sada i na ovaj način prodati pa makar i došlo do bankrota. Bolje da bankrotiramo sada, nego kasnije kada ništa više ne budemo imali.

Толе

pre 13 godina

То ''теоретски'' у ствари значи да ако Руска компанија буде реалан купац неће бити продаје

Bob

pre 13 godina

Prodaja Mobtela Telenoru je od strane najsire poslovne javnosti ocenjena najvisim ocenama. Takodje, postignuta je najvisa trzisna cena. Zasto Vlada Srbije ne obavi i ovu prodaju na isti nacin?

Nikola

pre 13 godina

Ajde sto prodaju firmu nego ovi nasi prodaju i "ekstra pogodnosti". Naime, za odredjenu naknadu koja se plati, strani kupac moze da dobije i monopol ili subvencije ili modifikaciju kojeg zakona i tako dalje. Evo rusi su dobili manje akcize na gorivo u odnosu na ostale, fiat je dobio da se njegovi modeli subvencionisu, sad su sigurno u toku pregovori o pogodnostima koje ce nasi politicari prodati uz telekom. Garantujem da ce jedna od njih biti odlaganje zakona o promeni operatera uz zadrzavanje istog broja. mada verujem da ce biti i drugih stvari.

0800

pre 13 godina

Jeste znali da Telekom ima broj 0800/100-130?

Znate li čemu služi? Ima istu upotrebu kao onaj 0800/100-100, samo što je ovaj bez čekanja i predviđen samo za zaposlene u Telekomu i njihove porodice. Znači kada neko od zaposlenih ima problem sa ADSL-om ili slično, samo nazove taj broj i oni mu sve odmah srede. Mi ostali možemo da zovemo 0800/100-100 milion puta i retko ćemo ih dobiti (svi operateri su zauzeti kao).

miroslav ns

pre 13 godina

"Matićeva je navela i da zbog toga što će novac od prodaje Telekoma doći kasnije postoji mogućnost da "iskušenje bude malo veće da se novac ne potroši za investicije, već da ode u potrošnju, ali da će zbog toga biti i veća uloga medija da kontroliše trošenje".

Ovo je cirkus! Vec najavljuju da ce novac u potrosnju. Mediji treba da kontrolisu trosenje?! Ako ne mozete sami da sprovedete kontrolu ne prodajite vise nista vec podnestite ostavke. Ili novac prebacite na racun medijima pa nek ga kontrolisu. :)

dusan

pre 13 godina

Nije mi uopste jasna politika B92 sto se tice ovakvih naslova tekstova. Vrlo je iritirajuce. U poslednje vreme naslovi kao da nemaju nikakve veze sa tekstom ispod njih.

DJ

pre 13 godina

Cim ovo propadne, DS nece imati sa cime da izadje pred narod u predizbornu kampanju (jer nista nisu ni uradili). A, onda dolaze umiveni radikali. Davno sam rekao "Laku Noc, Srbijo", ali ova noc ce da traje dugo.

am

pre 13 godina

Mislim da je ministarkin problem to sto su se u trku ukljucili neocekivani igraci koji imaju para, pa DT vise nije siguran pobednik.

Ovo odugovlacenje je vise nada da ce neki od ovih nepozeljnih da odustanu i da ostane samo DT.

Djuka

pre 13 godina

"Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.

Ne, gospođo, VAŠA VLADA nije uspela da proizvede ZAKONSKI
OKVIR za ovo, posto je način na koji prodajete Telekom protivzakonit, a neko će za to, pre ili kasnije, odgovarati.

Aca

pre 13 godina

Pa kako vas nije sramota da lazete bre!!

Onaj ko zeli da kupi moze samo da vidi koliki su NETO profiti u prethodnim godinama i posto je svake godine bio izmedju 100-200 mil evra zna da kompaniju vredi platiti do 2 milijarde evra..
Znaci neto profit puta 10 godina

E sad to sto bi vi tek nesto da izjavite a da ostanete zivi to je vec druga stvar

ion

pre 13 godina

"Nasa strana nije uspela da proizvede sve sto je potrebno od dokumentacije i sve sto je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima",precizirala je ona.

Maticeva je navela i da zbog toga sto ce novac od prodaje telekoma doci malo malo kasnije postoji mogucnost da "iskusenje bude malo vece da se novac ne potrosi zainvesticije,vec da ode u potrosnju,ali ce stoga biti i veca uloga medija da kontrolisu trosenje".

koce nakon ovakvoh izjava biti spreman kupiti telekom,kada vi ne mozete niti dokumentaciju pribaviti u zadatom roku.

i ovo drugo da novinari imaju zadatak da kontrolisu da novac ne ode u potrosnju,kakve veze imaju novinari s tim,valjda unutar vlade mora biti neko telo koje ce kontrolisati potrosnju ili ce se svakoj budali pustiti na volju da radi sta hoce.

papillon

pre 13 godina

"...tako da proces teče i to je najbitnije".
Heh, bitno da ide vreme sto bi rekao nas narod.
Kao i za SVE cega se ova Vlada docepala, bitan je privid da se nesto radi.
Evo za ovu gospodju je to najbitinije.
Sramotno.

Edmond Dantes

pre 13 godina

Kako to da opet Dinkic sa Svojim Ujedinjenim Regionima Srbije opet forsira da se proda nesto,covek je stvarno upropastio Srbiju i ljude koji zive u njoj,vreme je da nestane sa politicke scene

Aleksandar

pre 13 godina

I treba da probadne, jer ste sve naumili da prodate. Jos samo dusu gradjanima i zavrsili ste. Nisam video toliko nesposobnih ljudi na celu drzave, u jednoj drzavi, nego u nasoj.

Sunce Slobode

pre 13 godina

"ali nije ovo ni prva ni poslednja stvar koja je kod nas malo fleksibilna u vremenu. . ."

Narodski receno : jesmo mi bili ti koji su odredili taj datum ali to ne znaci da je rok do tada. Lud, zbunjen i njihovi odnosi. . .

Sale

pre 13 godina

Frka od Ruja,jel da...bolje da propadne nego da oni kupe ? Koji ste vi licemeri. Ipak, veliko hvala braći Rusima koji su, umešavši se u kupovinu Telekom, sprečili žute da ga poklone nemcima u znak izvinjenja što su Sartid poklonili amerima a ne njima.

Zmaj

pre 13 godina

Gradjani Srbije moraju da se trgnu iz letargije u koju su upali i moraju naterati politicare da podnose ostavke iz moralnih razloga. Pola sadasnje vlade i ministara je vec to moralo uciniti. Ova pogotovo. Izjaviti ovako nesto je sramota! Smesno je poverovati da kompanija koja ima skoro 250 miliona evra cistog profita godisnje ne moze da proda 51% za 1.4 milijarde evra. Pa ko je luda da to ne kupi ako ima para? Samo problem je sto su u Srbiji svi na vlasti povezani raznim spregama u kriminalu i korupciji pa nema smisla obracati se nijednoj instituciji. Na izborima pamet u glavu i glasajte za male nekompromotivane stranke koji jos nisu bile na vlasti. Dajte im sansu! Imamo ubedljivo najgoru poziciju i opoziciju u Evropi. SRAMOTA!!!

Slobodan

pre 13 godina

Ja stvarno ne znam koja je ovo žena šta ona radi ,šta je uradila,na kojoj je funkciji,ili možda više govori o onom koji je postavio.Sem praznih obećanja o brzom internetu, pey-palu,o regulaciji internet međunarodne trgovine i mnogo toga.Sem brzog interneta za sve ovo ostalo drugo nisu trebale pare na šta se stalno izvlače.Obična našminkana Gica koja izgleda sve zna sem onog što je njen posao.Čula je za telekomunikacije kao što je čula za Madag...Sramota da ovu oblast vodi ovakva jedna ....

adam

pre 13 godina

ovima sto su protiv prodaje: ako vredi vise od 1.4 mlrd zasto od sedam ponudjaca neko nije dostavio obavezujucu ponudu?????

zato sto vredi u vasim glavama, ali na otvorenom trzistu telekomunikacija u ovom casu i u ovoj drzavi telekom vredi onoliko koliko za njega pounude. TACKA!

prodaj sebe,a ne telekom

pre 13 godina

ova zena definitivno nema visoke kvalifikacije i argumente kojima bi se posluzila i opravdala prodaja telekoma.
Ona sa zivotom blage veze nema.
1.zasto se pravi tender, a ne licitacija? velika je razlika,jer u licitaciji ima sanse da se uveca iznos, a na tenderu ide diskreciono pravo svako da mulja.
2. Razlog zasto se prodaje telekom?
3.Sredstva koja od privatizacije budu ulozena ,kojim ministarstvima ide i koja je njihova namena?
4.Drzava mora biti svesna eventualnih posledica priliva sredstava u budzet od telekomunikacija,kao i nemogucnosti vlade da i danas izmiri troskove prema telekomu za vec i onako gigantske racune.
5. Nas interesuje dijalog kvalifikovanih ljudi, a ne menadzera(komercijalista-trgovackih putnika), pravnika(koji tumace zakon, a ne citaju ga),medicinara i ako ovu zadnju profesiju cenim, ali sam ugled je debelo je srozan politikom.
6.Koliko ce vredeti tacno akcije gradjanstva i koliko ce biti procenat u njihovom vlasnistvu?
7.Nas interesuju dividende godisnje a ne prodaja,pa je jako bitno da li ce gradjani imati pravo glasa da ostvare godisnju proviziju ili ce vlasnik imati apsolutno pravo da odluci sam hoce li akcionari imati pravo na dividendu?

Dule BG

pre 13 godina

Mamma mia!!!
Majko mila. Kakva je ovo vlast. Ova žena bar lepo kaže, zadnja nam je godina na vlasti u ovom veku, pa novac od prodaje nećemo investirati - jednostavno će se pokrasti. Narode, nemojte zameriti, mi smo takvi, kasno ste shvatili.

lala iz banata

pre 13 godina

"Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.
Pa kako je moguće da uopšte ponudite Telekom na prodaju a da prethodno niste pripremili valjanu dokumentaciju.Meni se čini da je Vlada htela da prodaju obavi brže bolje i da se domogne para, ali su sada uvideli da to baš i ne ide tako lako.Iz ranijih komentara su videli da narod i nije baš za prodaju najprofitabilnije firme u zemlji , pa sad hoće da eskiviraju prodaju.

Marko

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce tender propasti! Medjutim, potencijalni kupci nisu budale i gledace svakako za DZABAKA da dobiju nasu najbolju kompaniju!
STVARNO ne razumem ove nase pajsere!? Prodaju nasu najbolju firmu i umesto da uloze jos para u nju oni ulazu u JAT i slicna preduzeca! EJ BRE!!! Pa taj telekom moze sutra da nas vadi ako upadnemo u jos dublju krizu!

Зоран

pre 13 godina

ма где дане продају, продаће сигурно, гори им под ногама. Али ће баш због тога мало да с еодужи јер ће сви да пробају да овборе цену. И обориће.

ljigoslav

pre 13 godina

Iz izjave ove nekompetetne osobe jasno se vidi da Vlast na silu prodaje bez ikakvih argumenata jedino preduzeće koje je profitabilno u zemlji Srbiji.Bruka i sramota.

Filip

pre 13 godina

Ako bog da neka propadne !!! Samo naša vlada prodaje profitabilno preduzeće u sred ekonomske krize. Bolje neka se skoncentrišu na sam telekom da optimizuju rad kompanije, pa posle neka prodaju kad prođe kriza...

Voja

pre 13 godina

Pa dali Telekom (tacnije 51%) vredi 1.4 milijardi evra?
Na kraju krajeva oavj tender ce to i pokazati, tj. ako propadne znaci da su kupci procenili da je precenjen.

Ijme

pre 13 godina

"Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.

I hoce neko da popije otkaz zbog toga?? Naravno da nece, nego ce jos da napreduje...

ljigoslav

pre 13 godina

Iz izjave ove nekompetetne osobe jasno se vidi da Vlast na silu prodaje bez ikakvih argumenata jedino preduzeće koje je profitabilno u zemlji Srbiji.Bruka i sramota.

Dule BG

pre 13 godina

Mamma mia!!!
Majko mila. Kakva je ovo vlast. Ova žena bar lepo kaže, zadnja nam je godina na vlasti u ovom veku, pa novac od prodaje nećemo investirati - jednostavno će se pokrasti. Narode, nemojte zameriti, mi smo takvi, kasno ste shvatili.

Slobodan

pre 13 godina

Ja stvarno ne znam koja je ovo žena šta ona radi ,šta je uradila,na kojoj je funkciji,ili možda više govori o onom koji je postavio.Sem praznih obećanja o brzom internetu, pey-palu,o regulaciji internet međunarodne trgovine i mnogo toga.Sem brzog interneta za sve ovo ostalo drugo nisu trebale pare na šta se stalno izvlače.Obična našminkana Gica koja izgleda sve zna sem onog što je njen posao.Čula je za telekomunikacije kao što je čula za Madag...Sramota da ovu oblast vodi ovakva jedna ....

am

pre 13 godina

Mislim da je ministarkin problem to sto su se u trku ukljucili neocekivani igraci koji imaju para, pa DT vise nije siguran pobednik.

Ovo odugovlacenje je vise nada da ce neki od ovih nepozeljnih da odustanu i da ostane samo DT.

Djuka

pre 13 godina

"Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.

Ne, gospođo, VAŠA VLADA nije uspela da proizvede ZAKONSKI
OKVIR za ovo, posto je način na koji prodajete Telekom protivzakonit, a neko će za to, pre ili kasnije, odgovarati.

Filip

pre 13 godina

Ako bog da neka propadne !!! Samo naša vlada prodaje profitabilno preduzeće u sred ekonomske krize. Bolje neka se skoncentrišu na sam telekom da optimizuju rad kompanije, pa posle neka prodaju kad prođe kriza...

Sale

pre 13 godina

Frka od Ruja,jel da...bolje da propadne nego da oni kupe ? Koji ste vi licemeri. Ipak, veliko hvala braći Rusima koji su, umešavši se u kupovinu Telekom, sprečili žute da ga poklone nemcima u znak izvinjenja što su Sartid poklonili amerima a ne njima.

prodaj sebe,a ne telekom

pre 13 godina

ova zena definitivno nema visoke kvalifikacije i argumente kojima bi se posluzila i opravdala prodaja telekoma.
Ona sa zivotom blage veze nema.
1.zasto se pravi tender, a ne licitacija? velika je razlika,jer u licitaciji ima sanse da se uveca iznos, a na tenderu ide diskreciono pravo svako da mulja.
2. Razlog zasto se prodaje telekom?
3.Sredstva koja od privatizacije budu ulozena ,kojim ministarstvima ide i koja je njihova namena?
4.Drzava mora biti svesna eventualnih posledica priliva sredstava u budzet od telekomunikacija,kao i nemogucnosti vlade da i danas izmiri troskove prema telekomu za vec i onako gigantske racune.
5. Nas interesuje dijalog kvalifikovanih ljudi, a ne menadzera(komercijalista-trgovackih putnika), pravnika(koji tumace zakon, a ne citaju ga),medicinara i ako ovu zadnju profesiju cenim, ali sam ugled je debelo je srozan politikom.
6.Koliko ce vredeti tacno akcije gradjanstva i koliko ce biti procenat u njihovom vlasnistvu?
7.Nas interesuju dividende godisnje a ne prodaja,pa je jako bitno da li ce gradjani imati pravo glasa da ostvare godisnju proviziju ili ce vlasnik imati apsolutno pravo da odluci sam hoce li akcionari imati pravo na dividendu?

Zmaj

pre 13 godina

Gradjani Srbije moraju da se trgnu iz letargije u koju su upali i moraju naterati politicare da podnose ostavke iz moralnih razloga. Pola sadasnje vlade i ministara je vec to moralo uciniti. Ova pogotovo. Izjaviti ovako nesto je sramota! Smesno je poverovati da kompanija koja ima skoro 250 miliona evra cistog profita godisnje ne moze da proda 51% za 1.4 milijarde evra. Pa ko je luda da to ne kupi ako ima para? Samo problem je sto su u Srbiji svi na vlasti povezani raznim spregama u kriminalu i korupciji pa nema smisla obracati se nijednoj instituciji. Na izborima pamet u glavu i glasajte za male nekompromotivane stranke koji jos nisu bile na vlasti. Dajte im sansu! Imamo ubedljivo najgoru poziciju i opoziciju u Evropi. SRAMOTA!!!

Edmond Dantes

pre 13 godina

Kako to da opet Dinkic sa Svojim Ujedinjenim Regionima Srbije opet forsira da se proda nesto,covek je stvarno upropastio Srbiju i ljude koji zive u njoj,vreme je da nestane sa politicke scene

Marko

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce tender propasti! Medjutim, potencijalni kupci nisu budale i gledace svakako za DZABAKA da dobiju nasu najbolju kompaniju!
STVARNO ne razumem ove nase pajsere!? Prodaju nasu najbolju firmu i umesto da uloze jos para u nju oni ulazu u JAT i slicna preduzeca! EJ BRE!!! Pa taj telekom moze sutra da nas vadi ako upadnemo u jos dublju krizu!

Aca

pre 13 godina

Pa kako vas nije sramota da lazete bre!!

Onaj ko zeli da kupi moze samo da vidi koliki su NETO profiti u prethodnim godinama i posto je svake godine bio izmedju 100-200 mil evra zna da kompaniju vredi platiti do 2 milijarde evra..
Znaci neto profit puta 10 godina

E sad to sto bi vi tek nesto da izjavite a da ostanete zivi to je vec druga stvar

lala iz banata

pre 13 godina

"Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.
Pa kako je moguće da uopšte ponudite Telekom na prodaju a da prethodno niste pripremili valjanu dokumentaciju.Meni se čini da je Vlada htela da prodaju obavi brže bolje i da se domogne para, ali su sada uvideli da to baš i ne ide tako lako.Iz ranijih komentara su videli da narod i nije baš za prodaju najprofitabilnije firme u zemlji , pa sad hoće da eskiviraju prodaju.

adam

pre 13 godina

ovima sto su protiv prodaje: ako vredi vise od 1.4 mlrd zasto od sedam ponudjaca neko nije dostavio obavezujucu ponudu?????

zato sto vredi u vasim glavama, ali na otvorenom trzistu telekomunikacija u ovom casu i u ovoj drzavi telekom vredi onoliko koliko za njega pounude. TACKA!

Ijme

pre 13 godina

"Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.

I hoce neko da popije otkaz zbog toga?? Naravno da nece, nego ce jos da napreduje...

dusan

pre 13 godina

Nije mi uopste jasna politika B92 sto se tice ovakvih naslova tekstova. Vrlo je iritirajuce. U poslednje vreme naslovi kao da nemaju nikakve veze sa tekstom ispod njih.

Voja

pre 13 godina

Pa dali Telekom (tacnije 51%) vredi 1.4 milijardi evra?
Na kraju krajeva oavj tender ce to i pokazati, tj. ako propadne znaci da su kupci procenili da je precenjen.

Aleksandar

pre 13 godina

I treba da probadne, jer ste sve naumili da prodate. Jos samo dusu gradjanima i zavrsili ste. Nisam video toliko nesposobnih ljudi na celu drzave, u jednoj drzavi, nego u nasoj.

Sunce Slobode

pre 13 godina

"ali nije ovo ni prva ni poslednja stvar koja je kod nas malo fleksibilna u vremenu. . ."

Narodski receno : jesmo mi bili ti koji su odredili taj datum ali to ne znaci da je rok do tada. Lud, zbunjen i njihovi odnosi. . .

papillon

pre 13 godina

"...tako da proces teče i to je najbitnije".
Heh, bitno da ide vreme sto bi rekao nas narod.
Kao i za SVE cega se ova Vlada docepala, bitan je privid da se nesto radi.
Evo za ovu gospodju je to najbitinije.
Sramotno.

0800

pre 13 godina

Jeste znali da Telekom ima broj 0800/100-130?

Znate li čemu služi? Ima istu upotrebu kao onaj 0800/100-100, samo što je ovaj bez čekanja i predviđen samo za zaposlene u Telekomu i njihove porodice. Znači kada neko od zaposlenih ima problem sa ADSL-om ili slično, samo nazove taj broj i oni mu sve odmah srede. Mi ostali možemo da zovemo 0800/100-100 milion puta i retko ćemo ih dobiti (svi operateri su zauzeti kao).

ion

pre 13 godina

"Nasa strana nije uspela da proizvede sve sto je potrebno od dokumentacije i sve sto je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima",precizirala je ona.

Maticeva je navela i da zbog toga sto ce novac od prodaje telekoma doci malo malo kasnije postoji mogucnost da "iskusenje bude malo vece da se novac ne potrosi zainvesticije,vec da ode u potrosnju,ali ce stoga biti i veca uloga medija da kontrolisu trosenje".

koce nakon ovakvoh izjava biti spreman kupiti telekom,kada vi ne mozete niti dokumentaciju pribaviti u zadatom roku.

i ovo drugo da novinari imaju zadatak da kontrolisu da novac ne ode u potrosnju,kakve veze imaju novinari s tim,valjda unutar vlade mora biti neko telo koje ce kontrolisati potrosnju ili ce se svakoj budali pustiti na volju da radi sta hoce.

Зоран

pre 13 godina

ма где дане продају, продаће сигурно, гори им под ногама. Али ће баш због тога мало да с еодужи јер ће сви да пробају да овборе цену. И обориће.

DJ

pre 13 godina

Cim ovo propadne, DS nece imati sa cime da izadje pred narod u predizbornu kampanju (jer nista nisu ni uradili). A, onda dolaze umiveni radikali. Davno sam rekao "Laku Noc, Srbijo", ali ova noc ce da traje dugo.

Nikola

pre 13 godina

Ajde sto prodaju firmu nego ovi nasi prodaju i "ekstra pogodnosti". Naime, za odredjenu naknadu koja se plati, strani kupac moze da dobije i monopol ili subvencije ili modifikaciju kojeg zakona i tako dalje. Evo rusi su dobili manje akcize na gorivo u odnosu na ostale, fiat je dobio da se njegovi modeli subvencionisu, sad su sigurno u toku pregovori o pogodnostima koje ce nasi politicari prodati uz telekom. Garantujem da ce jedna od njih biti odlaganje zakona o promeni operatera uz zadrzavanje istog broja. mada verujem da ce biti i drugih stvari.

Bob

pre 13 godina

Prodaja Mobtela Telenoru je od strane najsire poslovne javnosti ocenjena najvisim ocenama. Takodje, postignuta je najvisa trzisna cena. Zasto Vlada Srbije ne obavi i ovu prodaju na isti nacin?

aleksandars

pre 13 godina

Kada je narkomanu frka onda on budzašto proda nešto iz svog stana da bi platio jednu dozu. Tako i ovi "naši", frka im za lovu, nema za penzije, plate, jer smo pred bankrotom. Kupci to znaju pa obaraju cenu, jer nama pare hitno trebaju. Kao što narkomanu jedan fix ne rešava problem tako ni nama neće ova jedna prodaja koliko god para da dobijemo. Uostalom, Telekom ne treba sada i na ovaj način prodati pa makar i došlo do bankrota. Bolje da bankrotiramo sada, nego kasnije kada ništa više ne budemo imali.

0800100130

pre 13 godina

@0800: Zašto lažeš. 0800/100-130 nije za zaposlene i njihove porodice već za zaposlene. Tu se prijavljuju problemi na računarima i servisima koji se koriste u intranet mreži kroz koju se obavljaju sve poslovne aktivnosti. I za tu svrhu mora postojati neki broj. A i tu se dešava da se čeka. Mogao je biti i 555-xxxx ili bilo koji drugi. A što je sličan 0800/100-100 ne mora da znači i istu namenu.

miroslav ns

pre 13 godina

"Matićeva je navela i da zbog toga što će novac od prodaje Telekoma doći kasnije postoji mogućnost da "iskušenje bude malo veće da se novac ne potroši za investicije, već da ode u potrošnju, ali da će zbog toga biti i veća uloga medija da kontroliše trošenje".

Ovo je cirkus! Vec najavljuju da ce novac u potrosnju. Mediji treba da kontrolisu trosenje?! Ako ne mozete sami da sprovedete kontrolu ne prodajite vise nista vec podnestite ostavke. Ili novac prebacite na racun medijima pa nek ga kontrolisu. :)

Telekomovica

pre 13 godina

Naravno da tender nece propasti, posto je Telekom dobra firma i njime će stranci bolje upravljati od političkih kadrova bilo DS, ili DSSa i SNSa, a bolje od političkih kadrova SRSa i Nove Srbije.
A ovome koji tvrdi da "zna" sve o Telekomu Crne Gore zato što je tamo radio: ti to nisi ni video, a kamoli radio, jer da jesi, ne bi tu firmu zamišljao kao trafiku. Tebi su dolazili svi redom iz upravnog odbora i direktori, stranci i iz vlade i otvarali ti svoje srce? Daj molim te!
Ti znaš ko i ja, rekla-kazala. Pošto radim u Telekomu Srbije mogu da kažem sledeće: tračeva koliko voliš, ali jedva koji ima dalje veze sa istinom.
Drugo: Crnogorske Telekom je otkad je izmišljen telegraf zaostajao nekoliko dužina za srpskim. Pošto se oni nisu pravili tako pametni kao mi, prodali su ga odavno i sada su ihahaj ispred nas. Za mene nema boljeg argumenta od toga. Gledaj šta rade oni koji su bili kao ti, a sada su bolji o tebe i makar se trudi da ih oponašaš.
A mi smo inače u ovoj zemlji toliko genijalni da smo birali Miloševića i Šešelja deset godina! Bolje da se pokrijemo ušima. Da smo imalo pametni, ne bismo bili tu gde smo i gledali čitavoj istočnoj Evropi u leđa.

5. oktobar, 23:59

pre 13 godina

"Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić kaže da je mogućnost da tender za Telekom Srbije propadne samo teorijska."

U Srbiji je sve, pa i zivot dostojan coveka u domenu teorije, stoga i tender za Telekom propada sigurno.

Толе

pre 13 godina

То ''теоретски'' у ствари значи да ако Руска компанија буде реалан купац неће бити продаје

Sreckovic, ali samo za sebe

pre 13 godina

Davno je rekao jedan pametan komentator ovde.
Optuzujete politicare da su lopovi i nesposobni, a sa druge strane se zalazete da ti isti politicari upravljaju Telekomom!

Nije privatizacija, tj. ulazak veceg procenta stranog kapitala u Telekom problem. To se desilo i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori i sada imaju mnogo modernije telekomunikacije.
Zasto se mi pravimo stalno najpametniji, a na kraju uvek ispadnemo najgluplji. Da smo najpametniji, ne bismo bili tu gde jesmo.
Isti ovi komentatori i njihovi roditelji su bili pametni da deset godina za redom glasaju za Milosevica i Seselja. Postedite nas, molim vas, vase genijalnosti.
I ne dajte raznim interesnim grupama da vas stalno vuku za nos, puneci za to vreme svoje dzepove.
Pojedine firme koje su u dilu sa drzavnim Telekomom kopaju i nogama i rukama da prodaju sprece. Nisu uspeli da stave pod kontrolu sadasnju ministarku kao sto su od prosle napravili svog portparola i zato pokusavaju da kompromituju citav posao javnosti. Plase se da ce kod Francuza ili Nemaca srpska deviza "drzavna ruka privatnu ruku mije", mnogo teze ici, a da ce kod Rusa ici, ali mnogo skuplje nego sada.

kolina

pre 13 godina

Telekomovica
Ako ti radiš u Telekomu,ja radim u NASI...crnogorski Telekom ispred našeg????
u čemu??u broju otpuštenih, u nelegalizovanoj infrastrukturi,u tome što nema nijedne jedine investicije poslednjih godina?
Gde ti uopšte radiš i za koga?

Stop bando zuta - crvena

pre 13 godina

Nema Crna Gora moderniji Telekom zato sto je novi investitor ulozio ili poboljsao ist. Vlada Crne Gore je pre prodaje ulozila dosta u isti da bi ga mogla prodati. Tu je kunst. Ja to licno znam jer sam u toku prodaje radio u Telekomu CG. Novi vlasnik samo racionalizuje poslovanje smanjenjem broja zaposlenih sa minimalnim ulaganjima, a zbog nedostatka prave konkurencije koristi monopol obilato. Svoj ulozeni novac vlasnik je otplatio za manje od 3 godine...Telekome prodaju samo oni koji za glavni cilj imaju kupiti kratkorocno socijalni mir, dobiti jos jedne izbore, oni koji rupe u budetu u predizbornoj godini pune na najpodliji,najneposteniji nacin, raspikuce,a da treba racionalizovati isti svakako. U ostalo od kuda vladi pravo da to radi, referendum da li je obican gradjanin - narod za prodaju Telekoma. Kada smo ih birali ovo nije bilo u predizbornom programu,je li?

Dekileo

pre 13 godina

Sve je na prodaju Telekom pa sledeci je EPS ,na kraju ko kaze da nema sta da se proda tu je Sandzak,pa Vojvodina mi mozemo sve prodati ali sta posle u ovoj zemlji nema vecih patriota od politicara ionako ako ne prodamo to ce propasti ,politicare mogu sve da kupe novecem osim pameti to se ne kupuje

Kolina

pre 13 godina

0800: Potpuna laž i obmana,zašto ne proveriš informaciju pre nego je napišeš.Sumnjam da ćeš razumeti objašnjenje i razliku između intraneta i interneta pa ti ne bih objašnjavao.
Druga stvar je Jasna Matić, građevinski inženjer koja vodi ministarstvo telekomunikacija-toliko o tome koliko se razume u struku. Jasna Matić je jednom prilikom izjavila u emisiji na prvoj: prodajemo Telekom jer ne znamo da upravljamo njime!!!! Po toj logici prodaće državu iz istog razloga. Što reče Mirjana Bobić-Žuto nam se piše

ljigoslav

pre 13 godina

Iz izjave ove nekompetetne osobe jasno se vidi da Vlast na silu prodaje bez ikakvih argumenata jedino preduzeće koje je profitabilno u zemlji Srbiji.Bruka i sramota.

adam

pre 13 godina

ovima sto su protiv prodaje: ako vredi vise od 1.4 mlrd zasto od sedam ponudjaca neko nije dostavio obavezujucu ponudu?????

zato sto vredi u vasim glavama, ali na otvorenom trzistu telekomunikacija u ovom casu i u ovoj drzavi telekom vredi onoliko koliko za njega pounude. TACKA!

0800

pre 13 godina

Jeste znali da Telekom ima broj 0800/100-130?

Znate li čemu služi? Ima istu upotrebu kao onaj 0800/100-100, samo što je ovaj bez čekanja i predviđen samo za zaposlene u Telekomu i njihove porodice. Znači kada neko od zaposlenih ima problem sa ADSL-om ili slično, samo nazove taj broj i oni mu sve odmah srede. Mi ostali možemo da zovemo 0800/100-100 milion puta i retko ćemo ih dobiti (svi operateri su zauzeti kao).

Sreckovic, ali samo za sebe

pre 13 godina

Davno je rekao jedan pametan komentator ovde.
Optuzujete politicare da su lopovi i nesposobni, a sa druge strane se zalazete da ti isti politicari upravljaju Telekomom!

Nije privatizacija, tj. ulazak veceg procenta stranog kapitala u Telekom problem. To se desilo i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori i sada imaju mnogo modernije telekomunikacije.
Zasto se mi pravimo stalno najpametniji, a na kraju uvek ispadnemo najgluplji. Da smo najpametniji, ne bismo bili tu gde jesmo.
Isti ovi komentatori i njihovi roditelji su bili pametni da deset godina za redom glasaju za Milosevica i Seselja. Postedite nas, molim vas, vase genijalnosti.
I ne dajte raznim interesnim grupama da vas stalno vuku za nos, puneci za to vreme svoje dzepove.
Pojedine firme koje su u dilu sa drzavnim Telekomom kopaju i nogama i rukama da prodaju sprece. Nisu uspeli da stave pod kontrolu sadasnju ministarku kao sto su od prosle napravili svog portparola i zato pokusavaju da kompromituju citav posao javnosti. Plase se da ce kod Francuza ili Nemaca srpska deviza "drzavna ruka privatnu ruku mije", mnogo teze ici, a da ce kod Rusa ici, ali mnogo skuplje nego sada.

Zmaj

pre 13 godina

Gradjani Srbije moraju da se trgnu iz letargije u koju su upali i moraju naterati politicare da podnose ostavke iz moralnih razloga. Pola sadasnje vlade i ministara je vec to moralo uciniti. Ova pogotovo. Izjaviti ovako nesto je sramota! Smesno je poverovati da kompanija koja ima skoro 250 miliona evra cistog profita godisnje ne moze da proda 51% za 1.4 milijarde evra. Pa ko je luda da to ne kupi ako ima para? Samo problem je sto su u Srbiji svi na vlasti povezani raznim spregama u kriminalu i korupciji pa nema smisla obracati se nijednoj instituciji. Na izborima pamet u glavu i glasajte za male nekompromotivane stranke koji jos nisu bile na vlasti. Dajte im sansu! Imamo ubedljivo najgoru poziciju i opoziciju u Evropi. SRAMOTA!!!

Sale

pre 13 godina

Frka od Ruja,jel da...bolje da propadne nego da oni kupe ? Koji ste vi licemeri. Ipak, veliko hvala braći Rusima koji su, umešavši se u kupovinu Telekom, sprečili žute da ga poklone nemcima u znak izvinjenja što su Sartid poklonili amerima a ne njima.

Voja

pre 13 godina

Pa dali Telekom (tacnije 51%) vredi 1.4 milijardi evra?
Na kraju krajeva oavj tender ce to i pokazati, tj. ako propadne znaci da su kupci procenili da je precenjen.

Dule BG

pre 13 godina

Mamma mia!!!
Majko mila. Kakva je ovo vlast. Ova žena bar lepo kaže, zadnja nam je godina na vlasti u ovom veku, pa novac od prodaje nećemo investirati - jednostavno će se pokrasti. Narode, nemojte zameriti, mi smo takvi, kasno ste shvatili.

am

pre 13 godina

Mislim da je ministarkin problem to sto su se u trku ukljucili neocekivani igraci koji imaju para, pa DT vise nije siguran pobednik.

Ovo odugovlacenje je vise nada da ce neki od ovih nepozeljnih da odustanu i da ostane samo DT.

Stop bando zuta - crvena

pre 13 godina

Nema Crna Gora moderniji Telekom zato sto je novi investitor ulozio ili poboljsao ist. Vlada Crne Gore je pre prodaje ulozila dosta u isti da bi ga mogla prodati. Tu je kunst. Ja to licno znam jer sam u toku prodaje radio u Telekomu CG. Novi vlasnik samo racionalizuje poslovanje smanjenjem broja zaposlenih sa minimalnim ulaganjima, a zbog nedostatka prave konkurencije koristi monopol obilato. Svoj ulozeni novac vlasnik je otplatio za manje od 3 godine...Telekome prodaju samo oni koji za glavni cilj imaju kupiti kratkorocno socijalni mir, dobiti jos jedne izbore, oni koji rupe u budetu u predizbornoj godini pune na najpodliji,najneposteniji nacin, raspikuce,a da treba racionalizovati isti svakako. U ostalo od kuda vladi pravo da to radi, referendum da li je obican gradjanin - narod za prodaju Telekoma. Kada smo ih birali ovo nije bilo u predizbornom programu,je li?

0800100130

pre 13 godina

@0800: Zašto lažeš. 0800/100-130 nije za zaposlene i njihove porodice već za zaposlene. Tu se prijavljuju problemi na računarima i servisima koji se koriste u intranet mreži kroz koju se obavljaju sve poslovne aktivnosti. I za tu svrhu mora postojati neki broj. A i tu se dešava da se čeka. Mogao je biti i 555-xxxx ili bilo koji drugi. A što je sličan 0800/100-100 ne mora da znači i istu namenu.

Marko

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce tender propasti! Medjutim, potencijalni kupci nisu budale i gledace svakako za DZABAKA da dobiju nasu najbolju kompaniju!
STVARNO ne razumem ove nase pajsere!? Prodaju nasu najbolju firmu i umesto da uloze jos para u nju oni ulazu u JAT i slicna preduzeca! EJ BRE!!! Pa taj telekom moze sutra da nas vadi ako upadnemo u jos dublju krizu!

Kolina

pre 13 godina

0800: Potpuna laž i obmana,zašto ne proveriš informaciju pre nego je napišeš.Sumnjam da ćeš razumeti objašnjenje i razliku između intraneta i interneta pa ti ne bih objašnjavao.
Druga stvar je Jasna Matić, građevinski inženjer koja vodi ministarstvo telekomunikacija-toliko o tome koliko se razume u struku. Jasna Matić je jednom prilikom izjavila u emisiji na prvoj: prodajemo Telekom jer ne znamo da upravljamo njime!!!! Po toj logici prodaće državu iz istog razloga. Što reče Mirjana Bobić-Žuto nam se piše

dusan

pre 13 godina

Nije mi uopste jasna politika B92 sto se tice ovakvih naslova tekstova. Vrlo je iritirajuce. U poslednje vreme naslovi kao da nemaju nikakve veze sa tekstom ispod njih.

Толе

pre 13 godina

То ''теоретски'' у ствари значи да ако Руска компанија буде реалан купац неће бити продаје

5. oktobar, 23:59

pre 13 godina

"Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić kaže da je mogućnost da tender za Telekom Srbije propadne samo teorijska."

U Srbiji je sve, pa i zivot dostojan coveka u domenu teorije, stoga i tender za Telekom propada sigurno.

kolina

pre 13 godina

Telekomovica
Ako ti radiš u Telekomu,ja radim u NASI...crnogorski Telekom ispred našeg????
u čemu??u broju otpuštenih, u nelegalizovanoj infrastrukturi,u tome što nema nijedne jedine investicije poslednjih godina?
Gde ti uopšte radiš i za koga?

prodaj sebe,a ne telekom

pre 13 godina

ova zena definitivno nema visoke kvalifikacije i argumente kojima bi se posluzila i opravdala prodaja telekoma.
Ona sa zivotom blage veze nema.
1.zasto se pravi tender, a ne licitacija? velika je razlika,jer u licitaciji ima sanse da se uveca iznos, a na tenderu ide diskreciono pravo svako da mulja.
2. Razlog zasto se prodaje telekom?
3.Sredstva koja od privatizacije budu ulozena ,kojim ministarstvima ide i koja je njihova namena?
4.Drzava mora biti svesna eventualnih posledica priliva sredstava u budzet od telekomunikacija,kao i nemogucnosti vlade da i danas izmiri troskove prema telekomu za vec i onako gigantske racune.
5. Nas interesuje dijalog kvalifikovanih ljudi, a ne menadzera(komercijalista-trgovackih putnika), pravnika(koji tumace zakon, a ne citaju ga),medicinara i ako ovu zadnju profesiju cenim, ali sam ugled je debelo je srozan politikom.
6.Koliko ce vredeti tacno akcije gradjanstva i koliko ce biti procenat u njihovom vlasnistvu?
7.Nas interesuju dividende godisnje a ne prodaja,pa je jako bitno da li ce gradjani imati pravo glasa da ostvare godisnju proviziju ili ce vlasnik imati apsolutno pravo da odluci sam hoce li akcionari imati pravo na dividendu?

Djuka

pre 13 godina

"Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.

Ne, gospođo, VAŠA VLADA nije uspela da proizvede ZAKONSKI
OKVIR za ovo, posto je način na koji prodajete Telekom protivzakonit, a neko će za to, pre ili kasnije, odgovarati.

Slobodan

pre 13 godina

Ja stvarno ne znam koja je ovo žena šta ona radi ,šta je uradila,na kojoj je funkciji,ili možda više govori o onom koji je postavio.Sem praznih obećanja o brzom internetu, pey-palu,o regulaciji internet međunarodne trgovine i mnogo toga.Sem brzog interneta za sve ovo ostalo drugo nisu trebale pare na šta se stalno izvlače.Obična našminkana Gica koja izgleda sve zna sem onog što je njen posao.Čula je za telekomunikacije kao što je čula za Madag...Sramota da ovu oblast vodi ovakva jedna ....

DJ

pre 13 godina

Cim ovo propadne, DS nece imati sa cime da izadje pred narod u predizbornu kampanju (jer nista nisu ni uradili). A, onda dolaze umiveni radikali. Davno sam rekao "Laku Noc, Srbijo", ali ova noc ce da traje dugo.

Dekileo

pre 13 godina

Sve je na prodaju Telekom pa sledeci je EPS ,na kraju ko kaze da nema sta da se proda tu je Sandzak,pa Vojvodina mi mozemo sve prodati ali sta posle u ovoj zemlji nema vecih patriota od politicara ionako ako ne prodamo to ce propasti ,politicare mogu sve da kupe novecem osim pameti to se ne kupuje

Filip

pre 13 godina

Ako bog da neka propadne !!! Samo naša vlada prodaje profitabilno preduzeće u sred ekonomske krize. Bolje neka se skoncentrišu na sam telekom da optimizuju rad kompanije, pa posle neka prodaju kad prođe kriza...

Nikola

pre 13 godina

Ajde sto prodaju firmu nego ovi nasi prodaju i "ekstra pogodnosti". Naime, za odredjenu naknadu koja se plati, strani kupac moze da dobije i monopol ili subvencije ili modifikaciju kojeg zakona i tako dalje. Evo rusi su dobili manje akcize na gorivo u odnosu na ostale, fiat je dobio da se njegovi modeli subvencionisu, sad su sigurno u toku pregovori o pogodnostima koje ce nasi politicari prodati uz telekom. Garantujem da ce jedna od njih biti odlaganje zakona o promeni operatera uz zadrzavanje istog broja. mada verujem da ce biti i drugih stvari.

Bob

pre 13 godina

Prodaja Mobtela Telenoru je od strane najsire poslovne javnosti ocenjena najvisim ocenama. Takodje, postignuta je najvisa trzisna cena. Zasto Vlada Srbije ne obavi i ovu prodaju na isti nacin?

aleksandars

pre 13 godina

Kada je narkomanu frka onda on budzašto proda nešto iz svog stana da bi platio jednu dozu. Tako i ovi "naši", frka im za lovu, nema za penzije, plate, jer smo pred bankrotom. Kupci to znaju pa obaraju cenu, jer nama pare hitno trebaju. Kao što narkomanu jedan fix ne rešava problem tako ni nama neće ova jedna prodaja koliko god para da dobijemo. Uostalom, Telekom ne treba sada i na ovaj način prodati pa makar i došlo do bankrota. Bolje da bankrotiramo sada, nego kasnije kada ništa više ne budemo imali.

Telekomovica

pre 13 godina

Naravno da tender nece propasti, posto je Telekom dobra firma i njime će stranci bolje upravljati od političkih kadrova bilo DS, ili DSSa i SNSa, a bolje od političkih kadrova SRSa i Nove Srbije.
A ovome koji tvrdi da "zna" sve o Telekomu Crne Gore zato što je tamo radio: ti to nisi ni video, a kamoli radio, jer da jesi, ne bi tu firmu zamišljao kao trafiku. Tebi su dolazili svi redom iz upravnog odbora i direktori, stranci i iz vlade i otvarali ti svoje srce? Daj molim te!
Ti znaš ko i ja, rekla-kazala. Pošto radim u Telekomu Srbije mogu da kažem sledeće: tračeva koliko voliš, ali jedva koji ima dalje veze sa istinom.
Drugo: Crnogorske Telekom je otkad je izmišljen telegraf zaostajao nekoliko dužina za srpskim. Pošto se oni nisu pravili tako pametni kao mi, prodali su ga odavno i sada su ihahaj ispred nas. Za mene nema boljeg argumenta od toga. Gledaj šta rade oni koji su bili kao ti, a sada su bolji o tebe i makar se trudi da ih oponašaš.
A mi smo inače u ovoj zemlji toliko genijalni da smo birali Miloševića i Šešelja deset godina! Bolje da se pokrijemo ušima. Da smo imalo pametni, ne bismo bili tu gde smo i gledali čitavoj istočnoj Evropi u leđa.

Зоран

pre 13 godina

ма где дане продају, продаће сигурно, гори им под ногама. Али ће баш због тога мало да с еодужи јер ће сви да пробају да овборе цену. И обориће.

Ijme

pre 13 godina

"Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.

I hoce neko da popije otkaz zbog toga?? Naravno da nece, nego ce jos da napreduje...

Sunce Slobode

pre 13 godina

"ali nije ovo ni prva ni poslednja stvar koja je kod nas malo fleksibilna u vremenu. . ."

Narodski receno : jesmo mi bili ti koji su odredili taj datum ali to ne znaci da je rok do tada. Lud, zbunjen i njihovi odnosi. . .

Aca

pre 13 godina

Pa kako vas nije sramota da lazete bre!!

Onaj ko zeli da kupi moze samo da vidi koliki su NETO profiti u prethodnim godinama i posto je svake godine bio izmedju 100-200 mil evra zna da kompaniju vredi platiti do 2 milijarde evra..
Znaci neto profit puta 10 godina

E sad to sto bi vi tek nesto da izjavite a da ostanete zivi to je vec druga stvar

Edmond Dantes

pre 13 godina

Kako to da opet Dinkic sa Svojim Ujedinjenim Regionima Srbije opet forsira da se proda nesto,covek je stvarno upropastio Srbiju i ljude koji zive u njoj,vreme je da nestane sa politicke scene

lala iz banata

pre 13 godina

"Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.
Pa kako je moguće da uopšte ponudite Telekom na prodaju a da prethodno niste pripremili valjanu dokumentaciju.Meni se čini da je Vlada htela da prodaju obavi brže bolje i da se domogne para, ali su sada uvideli da to baš i ne ide tako lako.Iz ranijih komentara su videli da narod i nije baš za prodaju najprofitabilnije firme u zemlji , pa sad hoće da eskiviraju prodaju.

ion

pre 13 godina

"Nasa strana nije uspela da proizvede sve sto je potrebno od dokumentacije i sve sto je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima",precizirala je ona.

Maticeva je navela i da zbog toga sto ce novac od prodaje telekoma doci malo malo kasnije postoji mogucnost da "iskusenje bude malo vece da se novac ne potrosi zainvesticije,vec da ode u potrosnju,ali ce stoga biti i veca uloga medija da kontrolisu trosenje".

koce nakon ovakvoh izjava biti spreman kupiti telekom,kada vi ne mozete niti dokumentaciju pribaviti u zadatom roku.

i ovo drugo da novinari imaju zadatak da kontrolisu da novac ne ode u potrosnju,kakve veze imaju novinari s tim,valjda unutar vlade mora biti neko telo koje ce kontrolisati potrosnju ili ce se svakoj budali pustiti na volju da radi sta hoce.

papillon

pre 13 godina

"...tako da proces teče i to je najbitnije".
Heh, bitno da ide vreme sto bi rekao nas narod.
Kao i za SVE cega se ova Vlada docepala, bitan je privid da se nesto radi.
Evo za ovu gospodju je to najbitinije.
Sramotno.

Aleksandar

pre 13 godina

I treba da probadne, jer ste sve naumili da prodate. Jos samo dusu gradjanima i zavrsili ste. Nisam video toliko nesposobnih ljudi na celu drzave, u jednoj drzavi, nego u nasoj.

miroslav ns

pre 13 godina

"Matićeva je navela i da zbog toga što će novac od prodaje Telekoma doći kasnije postoji mogućnost da "iskušenje bude malo veće da se novac ne potroši za investicije, već da ode u potrošnju, ali da će zbog toga biti i veća uloga medija da kontroliše trošenje".

Ovo je cirkus! Vec najavljuju da ce novac u potrosnju. Mediji treba da kontrolisu trosenje?! Ako ne mozete sami da sprovedete kontrolu ne prodajite vise nista vec podnestite ostavke. Ili novac prebacite na racun medijima pa nek ga kontrolisu. :)