Utorak, 04.01.2011.

00:11

Nema prodaje Komercijalne banke

Kabinet ministra ekonomije demantovao je informaciju koja se pojavila u pojedinim medijima da država planira da proda svoj udeo u vlasništvu Komercijalne banke.

Izvor: Press

Nema prodaje Komercijalne banke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Mios

pre 13 godina

Ma treba banka da bude državna, nego šta. Pa onda kad dođe opet neki ludi predsednik na vlast da mu daju celu našu štednju da finansira ratove i kupovinu oružija a štediše ko šiša. Treba nam državna banka, u pravu su svi ovi što se protive prodaje Komercijalne banke ko da im je iz oka ispala.

Igor

pre 13 godina

Interesuje me da li banka ukoliko želi može da naplaćuje svaki prazan ček naprimer 100 dinara ili 50 dinara ili će novim zakonom biti zabranjeno naplaćivanje čekova

Plavuša

pre 13 godina

Ih, ta nemojte kasti. Da li neko uopšte zna kako je ta banka postala državna. Da li je Dinkić jedinu uspešnu, privatnu banku pretvorio u državnu (svoju, na neki način) i postavio svoje kadrove i njihove snaje, zetove i rodbinu (i bivše podobne iz raznoraznih socijalističkih, miloševićevsko-markovićevskih ministarstava), a otpustio ili smenio sve dotadašnje ljude. I, šta očekivati od tog i takvih likova. Prodajte i uništite i ovu banku kao što se uništili Beobanku, Jugobanku i mnoge druge, i otmite opet ljudima decenijsku štednju, stvorite neku svoju Poštansku štedionicu... Pa, ne mogu da verujem, da je pamćenje u Srba ko kod kokoške...

Bogdan

pre 13 godina

@Džoni
Imaš li neki link gde možemo videti to 180. mesto? Verujem ti u potpunosti, mislim da je 93.5% bankarskog sektora i Srbiji u stranim rukama, ali bih ipak voleo da vidim "svojim očima" tu statistiku. Nema veće prozivke za Dinkića i vlast od ove koju si naveo, prava smo banana država.

Karijes

pre 13 godina

Posle ovakvih komentara nije mi jasno kako neko moze da ne podrzi privatizaciju. Da li neko normalan moze da podrzi da politaciri, takvi kavisu (a losi su) upravljaju nasim parama (param poreskih obveznika). Neka privatnik kupi tu banku pa neka radi sta hoce, sta me briga za njega i njegovu banku i njegove pare. Ali necu, pa nisam lud, da podrzavam bilo kog politicara ili bilo koju vlast da raspolaze parama poreskih obveznika na nacin na koji, ono ili bilo ko drugi, misli da teba. Svako neka sa svojim param radi sta hoce, ako neko hoce banku neka je kupi, napravi ili sta vec.

Meni banka ne treba. Ondosno netreba mi nista cime necu moci ja da upravljvam, ne treba mi nista cime ce neko da upravlja u moje ime. Ne treba mi telekom, ni drzavna zeleznica, ni Jat ni drzavni aerodrom, ni Posta, ni drzavni fakulteti. Sve usluge koje ovi paraziti pruzaju mogu da se kupe i od privatnika, ako ih drzava ne ugusi. Jel zeleznica ima stare i spore vozove i jel ima visak zaposlenih sa malim platama, jel karta skupa? Jeste. Jel kafici po Srbiji imaju taj problem? Ne. Pa prodajte zeleznicu, neka bude privatna, kao i kafici i bice svima bolje, odnosno, imacemo bolju uslugu za manje para.

Primera je gomilu. Nepostoji ni jedna drzavan firma koja pruza bolje usluge ( cena - kvalitet) od bilo koje privatne firme. Pogledajte oko sebe, ono sto je privatno je daleko kvalitetnije i jeftinije od onoga sto drzava regulise i onoga gde su drzavni oragani gurnuli svoje govnave prste.

Nema mleka. Zasto? zato sto drzava gura prste. A kafica, prodavnica kompjutera, piva, butika, sajtova na iternetu i drugih stvari koje ne ragulise drzava ima svuda za male pare. To je konkurencija.

zlatkoNI

pre 13 godina

He,he ,he pa taj MMF je pun kao brod neka i nas kupe sa sve tom bankom kad ovi naši ne znaju šta dalje.Ta banka uopšte nije bitna,država ako hoće može da napravi svojih banaka koliko hoće ali od čega?Ovde je sad pitanje kako
preživeti i ići napred pošto
smo pri samom dnu u odnosu na ostale evropske države.

marko

pre 13 godina

@Sergej,

Cim se ti upustas u ovakve teme, a trazis objasnjenje, bojim se da bi ti se dzaba objasnjavalo. Mozda da ti pomognem ovako, da li bi ti vise voleo da poslujes preko banke koja je tvoje vlasnistvo ili preko neke druge? Ili mozda ovako, da li bi voleo da kupujes u svojoj prodavnici ili u nekoj drugoj? Kad te ovo pitam, ocekujem od tebe da se stavis u neku siru poziciju, a ne u poziciju Sergeja pojedinca.

DZoni

pre 13 godina

@Dosta zamajavanja
Srbija ima skoro najveci procenat stranog vlanistva nad bankarskim sektorom u svetu.I sta je rezultat toga ,Srbija 2010 godine po bankarskim kamata zauzima 180 mesto od 190 zemalja u svetu a to mesto deli pogodite sa kim AVGANISTANOM.
Tako da..da nema vise Tita ,zato sad imamo Dinkica i lazne eksperte i zemlju treceg sveta.TOliko od mene,,cao stranacki drugari izgubljeni u svemiru.

Milan

pre 13 godina

Za sve to treba zahvaliti ministru "JaRadimKaoKonj" na narednim izborima...
(He, 4. januar 2011 09:28)

Bice kasno ako cekamo do tada.

Mladja i Kipar

pre 13 godina

Rusi su davno odustali od kupovine bilo koje banke, zato su pravili svoju banku od 0. I to je jedina prava strana banka gde drzava nema nikakovg udela. Zato Dinkic ne moze ni turisticki da ode u Moskvu, jer je nemoralnim "drzavnim" potezima pravio cirkus od svake kupovine (setite se Agrobanke, pa Putnika..., a prodaju JAT-a i Surcina su stopirale kriminalne strukture u americkoj bivsoj administraciji..). Rusi su dostavili sve podatke o Mladji, o njegovim racuncicima na Kipru i interesima u drugim firmama. I to pre tri - cetiri godine. I sta se desilo? Nista. Zuto je zuto, a zna se sta je zuto...

komercijalista2

pre 13 godina

odgovor nicku @jugo:
Gospodine/gospodjo, zasto u zemlji Srbiji uzimate kredite indeksirane u CHF? Ako niste primetili, a trebali bi ste...EURCHF je u 2008 godini bio na nivou 1.600, trenutno 1.267, sto ce reci da je CHF ojacao za nekih 22% u odnosu na EUR, pa samim tim vi dugujete mnogo vise. Ali da ste uzeli kredit u EUR, to vas ne bi zanimalo, tako da to ima veze sa Komercijalnom bankom isto toliko kao i ja sto mogu da uticem, kakvo ce vreme biti sutra u Keniji.
Pozdrav

sai baba

pre 13 godina

po pisanju jugovica - mogu samo da dopunim - komercijalna banka je vec prodata, onom sramnom dinkicevom doapitalizacijom "na stetu malih akcionara"! evo link:
http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/dokapitalizacija-komercijalne-banke-sa-120-miliona-evra-_161741.html

Citat:
"Nakon dokapitalizacije i naše uplate odgovarajućeg kapitala u roku od tri godine Srbija će zadržati sadašnje većinsko učešće od 42,6 odsto, dok će EBRD sa drugim međunarodnim finansijskim institucijama povećati svoje učešće sa sadašnjih 25 odsto na 34,6 odsto na uštrb malih akcionara, kojima će učešće u banci pasti"

Tom pljackom malih akcionara se nas "RadimKaoKonj" ministar javno hvalio! Eto tad je prodata komercijalna.

Sergej

pre 13 godina

Sudeci po komentarima mi se cini da mnogima nije jasno da vise ne zivimo u socijalizmu!?

Neka mi neko objasni sta ima lose da se proda komercijalna? Uzece je neki privatnik, sredice je za profibitalnu banku jer se ne ulazu pare da bi ih neko samo tek tako bacio kroz prozor. Kostace nekoliko radnih mesta, to boli, ali nemoze me niko ubediti da je dosadasnji nacin poslovanja drzavnih organizacija dobar.

Miki

pre 13 godina

MA SVE PRODAJTE NEMOJ NISTA DA OSTANE!!!!...ja cekam samo jedan dan da procitam da prodajete i NAS!!!!
(Djordje, 4. januar 2011 00:52)

Ispravka, nas su davno prodali samo sto to jos nisi procitao.

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Alo narode, TITO JE UMRO, JUGOSLAVIJA JE ODAVNO POKOJNA, a Komercijalna banka je sa bilo kog normalnog gledista jedna sitna i neprimetna bankica. Uz to, STVARNO me interesuje koliko je "zaposlenih" u njoj i ostalim jos sitnijim "srpskim" bankicicama koje jos nisu privatizovane, a koliko bi realno trebalo da ih bude, mislim "zaposlenih"? Dakle, KONACNO smo cini se na putu da se ukine 'leba bez motike, a sta ce ko da radi posle toga - zasto bi to mene trebalo da interesuje? Moje je da placam porez i da gledam KUDA IDU PARE KOJE SAM JA ZARADILA! I kad smo vec kod toga, ne mogu da docekam raskantavanje onog metuzalema JAT-a!!!

B

pre 13 godina

MARE, rode, dakle, ako su nam, po vama, trebale strane obavestajne sluzbe da bi nas organizovale 5. oktobra, zar nam treba drugi doksz da smo savrseno nesposobni da vodimo brigu sami o sebi? A zna se sta takvima sleduje - staratelj! Dakle, ne daj Boze dugog cekanja.

mhm

pre 13 godina

Ovde bi morao da padne neki drzavni udar sto se mene tice. Bezobzirno, ni malo ne gledajuci vise narod i drzavne interese, prodaju i prave aranzmane trudeci se sto pre da zavrse svoje naume pre nego sto padnu sa vlasti.

Telekom vec obecali Dojce telekomu, za komercijalnu cemno tek da vidimo... Samo se nadam da ce mo ih oboriti pre nego sto jos vise ostete drzavu i interese ovog naroda.

A zalosno je kako se niko u opoziciji nije digao zbog ovih planiranih prodaja. Svi su nesto tihi i stidljivi. Pa jedino da nam dodje neka gerila na vlast, posto ni opozicija, cini mi se, ne bi radila nista bolje...

Hmmm.. Verice Barac, ako citas ovo razmisi malo da udjes u politiku. Bar dok ne pocistis koruptivnu bagru iz svih struktura. Garantujem da bi dobila vecinu u glasackom telu i da bi za tebe glasali cak i ona vecina koja ne zeli da izadje na sledece izbore.

Radoslav

pre 13 godina

Prodaja se priprema već dugo.
Ostaje pitanje svih pitanja: zašto je Mlađan Dinkić predao srpski bankarski sektor stranim firmama? Imamo ogromne kamate na kredite koje uzimamo, a jadne kamate na depozite. Strane banke u Srbiji pljačkaju njene građane, a država ne samo da se ne bori protiv toga, već pospešuje tu pljačku prodajom Komercijalne banke. Vlast ne radi u interesu naroda i države, nego upravo suprotno. Predajete bankarski sektor, predajete Telekom, a Koštuničina ekipa je predala NIS. Plajčka naroda koja je započeta 1990. godine traje i 2011.

Dusan Silni

pre 13 godina

Ma sve će prodamo što imamo pa posle put pod noge,kinezi neka otkupljuju dug kod MMf-a i sa šiptarima neka prave novu državu.

B

pre 13 godina

Neko rece da ceka da sazna da su prodali i nas. Ja na to imam da kazem da jedva cekam, ali da unapred saosecam sa onima koji bi ovaj narod kupili. Pa mi nismo dorasli ni za kaslice!

Boki

pre 13 godina

Citam komentare i ne verujem. Koji ste vi mazohosti haos. Pa nema niko da opravdava privatizaciju
nase najuspesnije banke!? Samo mi recite ovo: Da li firmom koja ima $35m dobiti mogu da upravljaju
ljudi sa 1000 eura platom??? Da li treba uzeti kredit sa rizikom drzave od 10%, ili naplatiti duplo
stranom investitoru za vise nego bednu dobit od $35m za najvecu drzavnu banku i koristiti njegova
sredstva za omogucavanje boljih plasmana nasim gradjanima? Da li ima neko normalan u ovoj zemlji sem
Dinkica, sram vas bilo :)

Nikola

pre 13 godina

Pa hvala Bogu! Ne, najbolje da Dinkic odlucuje ko ce dobiti kredit a ko ne!
U Srbiji treba privatizovati sve zivo, pa cak i vazduh, da ovim politicarima lopovomina ne ostavimo nista, jer samo kradu i reketiraju!

Vreme je

pre 13 godina

Da... Pusticemo ove u ime demokratije da rade i rasprodaju i ovo malo sto nam je ostalo... Promene, pa makar i dosao taj Toma. DoSta!

Traziuli ste - gledajte

pre 13 godina

Ne treba da se proda jer "ne dere" svoje klijente.Super.Jel' imas neko neki dokaz za to?Ili da ovde sad taksativno navedem kolike su im kamate i provizije.Deru ni manje ni vise nego bilo koja druga banka.A to sto je ljudsko bice glupo i spremno da guta te price,ne samo u Srbiji nego u celom svetu.E to je drugi problem.Nemas pare a hoces nesto.Pozajmis pare,potrosis h i onda godinama placas kamate.Sta tu nije jasno?! Hoces nesto sto nemas?E to kosta bato. Hteli ste kapitalizam - dobili ste ga.Samo sto niste ocekivali da ce biti ovako jel da?Vecina je mislila kako ce bas oni da budu kapitalisti i da imaju svoje roblje.E nece biti.Sad je vecina roblje.

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

To oko komercijalne banke je vec gotova prica. Na zalost, ja sam za to saznao jos davno, ali mediji u srb su tako kontrolisani da ne mozes da progovoris. Taj plan za preuzimanje banke je napravljen za vreme mandata Kostunice, kada je Dinkic bio ministar trezora. Ceo plan radi za sada 'kao svajcarski sat', bez obzira sto je vlast promenjena, doduse Dinkic je jos tu u novoj vlasti. Emitovane preferencijalne akcije koje ce 2012 biti konvertovane u akcije sa pravom glasa prema ugovoru medju vlade i ifc-a moze da otkupi samo drzava, a ne radnici i sl. Drzava nece uplatiti pare za te preferencijalne akcije i tako ce njen vlasnicki udeo sada vecinski postati manjinski. Inace, taj otkup je tako namesten da je za drzavu svake godine skuplji za oko 15%. Tako da su se stranci potrudili da drzava to ne moze platiti te 2012 godine. Radnici ne mogu sakupiti tolike pare da to plate, cca 120 M eura. Domaci privrednici se ne smeju u to upustiti jer bi to za njih bio kraj, tada bi po nalogu iz Brisela morali da ih uhapse ili proteraju tog ko bi hteo platiti tih 120 m eura.

Zanimljiv je slucaj i agrobanke. Proletos je spreceno preuzimanje banke prljavim novcom od trgovine drogom. Najvecim delom zahvaljujuci Slovencima i nama malim akcionarima banke. Drzava je, da stvar bude jos cudnija bila na to pristala! Drzava je htela na skupstini akcionara da glasa sa svojih 20% za dokapitalizaciju, a da potom ne kupi akcije iz nove emisije. Da stvar bude jos kontroverznija, drzava je postojeci udeo od 20% akcija sticala po ceni iznad 40 hiljada dinara po akciji, kada je euro bio oko 70 dinara, a htela je ovim cinom da omoguci nekom da preuzme banku po 10hiljada dinara po akciji kada je euro vredeo oko 110. E to je pitanje za istragu, za sudstvo, ako ga u ovoj drzavi ima. Ispada drzava najveci kriminalac ovde. Sadasnja situacija u agrobanci je takva da se i ove godine planira dokapitalizacija, ulaze neki veliki domaci privrednici. Videcemo. Ima ovde elemenata za istragu.

slobodan pad

pre 13 godina

(Rajko Cvetkovic, 4. januar 2011 01:09)

Broj negativnih i pozitivnih ocena na Rajkov komentar sve govori.Nije najveci problem u Vladi.Nije cak ni u proslim Vladama.Najveci problem smo mi sami.Potpuno nesvesni realnosti.

p.s. Jel' stvarno mislite da ce vam posle izbora nesto biti bolje?Da ce neko drugi nesto da uradi za vas?

LOL

pre 13 godina

Ova vlada je definitivno odlucila da idemo hrvatskim putem. Kada i mi puknemo, evo nas opet u novoj Jugoslaviji. Matematicar u HR bi rekao "Trazimo zajedničkog djelitelja", a onda svi zajedno u koru "Kriv su Vatikan, Nemci, CIA, kapitalizam, Amerika!".

ky3ma

pre 13 godina

Pa MMF kaže ili ćete da smanjite javnu potrošnju, ili ćete da smanjite plate, ili ćete da otpusite ljude iz uprave, ili ćete više da radite, ili ćete manje da kradete ili ćete nešto da prodate, ili će.. eee nešto ćemo da prodamo da ne nabrajaš više.

zox

pre 13 godina

"On podseća da se pokazalo lošim kada je Dinkić istovremeno ugasio Beobanku, Investbanku, Jugobanku i Beogradsku banku."

A ja imam informaciju da su ove banke u stečaju i da se tu pere ogromna lova ...

Nikola

pre 13 godina

Pa treba da ih podrzavate na forumima i komentarima da izgleda kao da ce dozivotno da vladaju.Ovako kad znaju da su zavrsili sa politikom gledaju sto pre sve da prodaju.Pokrasce ogroman novac a plus it to sto sledeca vlada nece imati odakle da vuce prihode,znaci ide im u prilog da pokradu i rasprodaju sve.

Milan

pre 13 godina

I ponovo je zaboravljen slučaj otimanja imovine SDK u isto pretapanje u Nacionalnu štedionicu za čije sređivenje je potrošena ogromna svota novca poreskih obveznika a onda ista prodata(poklonjena) stranim investitorima.

john holmes

pre 13 godina

Hocu i ja da budem ministar! Jes` da nemam neku skolu,ali kako vi radite i nije potrebna skola.Hocu svoj deo,necete da me prevarite!

jugo

pre 13 godina

I ako je drzavna losa je. Neverovatno da ima komentara da ne peljesi svoje klijente. Nije tacno, uzeo sam stambeni kredit u komercijlanoj banci u februaru 2008 godine indexiran u CHF iako ni tada komercijalna banka nije imala najpovoljnije kamate jedino su mi oni odobrili kredit s`obzirom da sam kupovao stan od roditelja i na taj nacin obezbedio kes za kupovinu stana u izgradnji. Drugacije nije bilo moguce da dodjete do stana u izgradnji ako on nije 90% zavrsen sto inace nije bilo vecina stanova. I sta se desi, placka, danas posle trigodine otplate ja imam vise para da vratim nego li sto sam evra uzeo a svakog meseca mi se oduzimaju rate koje su se uvecale za preko 100% za ovaj period. Naravno svajcarac je podivljao ali i banka je, dok su ostale banke smanjile kamate na kredite indexirane u CHF, komercijalna je naprotiv povecala. Na moje pitanje zasto je to tako a zamislite objasnjenja:"to je zato sto hocemo da povecamo kamatu deviznim stedisama pa moramo od nekud da obezbedimo finansiranje" PLJACKA.
drugo, telefonom vas obaveste da ste kao njihov dugogodisnji korisnik dobili besplatnu kreditnu karticu. Naravno vi nasednete na to i krenete da je koristite i posle tri meseca utvrdite da Vam se nesto skida sa racuna. Kad odete da se raspitate oni u prvi mah ne znaju sta je to, onda uslede gluvi telefoni sa centralom i odeljenjima kartica i na kraju Vam saopste da to i nije besplatna kartica vec da su samo prva tri meseca besplatna a posle se placa. PLJACKA.
Naknade za odrzanje tekuceg racune se povecavaju bez obavestenja, naknade za kartice se povecavaju takodje bez obavestenja, tako da je tesko govoriti da je drzavna pa brine o klijentima. Zato i treba da je privatiyuju, lakse ce mi biti kada znam da me "dere" neki stranac nego neko ko "brine" o meni.
Uh, sada mi je lakse!

komercijalista

pre 13 godina

dobro jutro Srbijo, zemljo bez zemlje, bez icega u svom vlasnistvu, sa polu gladnim narodom, i vise nego bogatim i ne mnogo inteligntnim politicarima!
Ako vec zelite u tu EU, zasto se ne ugledate na Nemacku ili recimo SLO, a ne na Bugarsku, Rumuniju, Madjarsku..i ostale banana republike?? Nista vi ne znate, ali to je vec za neverovati koliko ste ne obrazovani ili vas to neko "tera" da radite tako??
Gradjani, jedino sto vam mogu pozeleti jeste da dobijete 7 na lotou (naravno ako je to moguce dobiti).
Sve najbolje!

Stop bando zuta

pre 13 godina

1. Opoziv vlasti
2. Vanredni izbori
3. Oduzimanje imovine tajkunima, sudsko precesuiranje
4. Obustava privatizacije na period od dve godine..etc...

Nejasnoca

pre 13 godina

Posto postoji vec Razvojna banka Vojvodine bas me interesuje ko bi sve uzivao povlastice Razvojne banke Srbije. Da li bi RBS poslovala na celoj teritoriji Srbije? Posto RBV povoljnije kredite daje samo za preduzeca koja se nalazi na teritoriji Vojvodine a i planiraju da pogase veci deo poslovnica u Srbiji uz otpustanje radnika.

posmatrac

pre 13 godina

Gde nalazite vise te kvazi EKONOMISTE bez ijednog dana staza u privredi-svi su iz nekih instituta koji su na budzetu i svi od reda sire nevidjenu apatiju i negativne komentare.ALO BRE osvestite se malo pa njima ne odgovara da drzava izadje iz privrede jer ce onda oni morati svoje znanje da prodaju na trzistu a te budalastine i baljezgarije nece niko da kupi.

Mislim da ne mislim

pre 13 godina

"Prema poslednjim informacijama, država je prihvatila da u kratkom roku nema više nikakvu vlasničku niti upravljačku kontrolu nad Komercijalnom bankom. Time se zapravo ispunjava zamisao MMF-a, koja se vidi i u pismu o namerama koje je Vlada Srbije poslala ovoj instituciji, a gde se kaže da će državni vlasnički udeli u bankama biti eliminisani što je pre moguće.

Predsednik Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić kaže da je generalni stav MMF-a od početka pregovora bio da se privatizacija banaka što pre završi. On smatra da je to pristup „bez ikakvih osnova"

Evo ovo vam je suma jedino i zbog cega je Dinkic na vlasti.
Da sve proda do kraja i da budemo komplet u kontroli stranog kapitala odnosno robovi.
*************************************************************************************************************************

Milan Nis

pre 13 godina

"Da li cemo doziveti dan da ovi lopovi iz vlasti zavrse iza brave na digi niz godina???"
(sasa, 4. januar 2011 01:11)

Hocemo,ali iza brave neke vile na dedinju ili makar petosobnog extra lux stana na N.Beogradu!

Milan-B

pre 13 godina

Ubeđen sam da bi Ekrem Jevrić bolje rešio bankarski sistem nego što je to uradio Mr Mlađa! Kako to? Ako ništa drugo, makar elementarna moralnost je na strani Ekrema. U stručnom-ekspertskom delu, mrtva trka.

neko

pre 13 godina

Ako ovo urade to je nedostojanstveno krajnje. Petooktobarski student sada Vam govori i priznaje ono sto je mislio da nikad ne bi - ja sam za izlazak na ulice i za pobunu protiv sumanutih poteza ove "vlasti". Miting i aktivna pobuna sto pre!!!

Ljubivoje I

pre 13 godina

Čekajte bre. Svi komentatori koji negativno komentarišu prodaju Komercijalne banke i drugih banaka, kao da već znaju ko će da je kupi. Nemojte tko zemljaci, pa šta ako je kupe Rusi ili Kinezi. Pa oni će je kupiti na prijateljski način a ne na neprijateljski kako pokupovaše Grci, Italijani, Francuzi i Austrijanci. Šta ako je kupe naši prijatelji Rusi i ulože u nju 10 milijardi EURa i počnu da ulažu u našu privredu.Ima da se pogase sve ove kako vi kažete nepoštene banke.
Mičurin.

borko

pre 13 godina

da li negde mozemo da prodamo ove politicare(koje mozes kupiti za tepsiju ribe) i dovesti drzavnike koji ce da misle na srbiju i njenu buducnost a ne kao ovi i oni predhodni i njihovi predhodnici .....

igi

pre 13 godina

aj za telekom jos nekako i da razumem, ali komercijalna banka je, posle eps-a, najbitnija kompanija u zemlji,i zaista jedina banka koja ne peljesi svoje klijente... ja jesam za kapitalizam, ali ovo ni slucajno da se uradi!

DZoni

pre 13 godina

U USA "prestonici kapitalizma" radi vise od 200 drzavnih banaka.Naravno srbiji su odredili sudbinu najgore banana drzave ,ovi na vlasti su tu samo da izvrsavaju naredjenja onih koji su ih na vlast i doveli.

DZoni

pre 13 godina

U USA "prestonici kapitalizma" radi vise od 200 drzavnih banaka.Naravno srbiji su odredili sudbinu najgore banana drzave ,ovi na vlasti su tu samo da izvrsavaju naredjenja onih koji su ih na vlast i doveli.

Nesa

pre 13 godina

Eto vam, hteli ste kapitalizam i sta se sad bunite? Pa naravno da drzava treba da proda svoj deo, a sto se vi"radnici" ne udruzite i kupite akcije?
Samo napred, prodajte sve sto mozete i izgradite bre metro, infrastrukturu, mostove, puteve, vetrenjace, hidrocentrale....

cika

pre 13 godina

01.12.2012, Vesti>

"Vlada Srbije resila da svi gradjani Srbije prodaju po jedan bubreg... Gradjanima ne trebaju dva, jer ce uskoro smak sveta, a nama fali para za provod po belom svetu."
Mora tako, nece imati vise sta da se proda...

5. oktobar, 23:59

pre 13 godina

"EBRD je izradio i šablon obaveštenja o privatizaciji Komercijalne banke, koji vlasti u Srbiji samo treba da prekucaju, odnosno prepišu najkasnije do 31. decembra 2012. godine. "

E, takva smo mi banana od drzave.

Rajko Cvetkovic

pre 13 godina

Mora država da proda sve što neko hoće da kupi, jer su socijalna davanja ogromna, a privreda slaba. Da li nas to vodi u propast? Odgovor je DA, ako ne izvršimo korenite reforme. Mnogo puta sam objašnjavao našu realnost i negativno štikliran.

Moja generacija (55), plus/minus 5 godina, je navikla da bude plaćena i za nerad, tu crvenu logiku su preneli na svoju decu. Za njih zaposlenje znači UHLEBLJENJE! Ceo život su radili po sistemu “koliko mogu” – a mogućnosti su im vrlo skromne. Na marketu, kod poslodavca ili mušterije, većina dobija maksimalno 1.5 evro po času – što je prava mera njihovih sposobnosti, veština i umeća. Gradjivinci sa juga Srbije moraju da budu "zadovoljni" čak i sa 1 evro po času. Mi svi naravno imamo mnogo bolje mišljenje o sebi, ali procenu naših vrednosti pokazuje tržište, a ne rakijsko-pivska diskusija sa komšijama. Naša navika SAMOPROMOCIJE mnoge je odvela na bensedine, do podne mrze ceo svet, a od podne i same sebe. Najviše me žalosti što tu logiku prenose na svoju decu. Nema tu pomoći, nema tu vlade koja to može da popravi, dok ne lupe o pravo dno, a ono će tek da dodje. Mogu izbori i sutra da budu, ali o toga neće biti nikakve vajde.

Najpre da se izvrši restitucija – povraćaj pokradene imovine, zatim radikalna reforma penzija i naravno kompletna revizija brozovih besplatnih stanova. Da rasčistimo ko je penzuje zaista zaradio, a kome “penzije” treba tretirati kao socijalnu pomoć, Dokle god se ovo ne rasčisti, mi ćemo tonuti sve dublje i dublje. Naravno da ovo ne želim, ali je to neminovnost. Ni vlast ni opozicija ovo neće saopštiti narodu, jer niko ne voli da izgubi ni u igri lopte na male goliće, a kamo li izbore. Prema mom mišljenju, Čeda Jovanović pokušava da ovo objasni, naravno politički uvijeno, pa nije ni on lud da ne predje “celzijus”.

Gospodo vi glasajte Tomu na sledećim izborima, pa ćete videti kako će vam biti. Dobro pamtimo šta se desilo kada je Toma samo dve noći bio predsednik Narodne skupštine. Ako većina izabere Tomu, pravićemo mi 90-te godine od blata. Izvolite, ko voli neka izvoli, izbori su slobodni. Što se mene lično tiče ja bih voleo da izbori budu sutra, pa da jednom rasčistimo sa iluzijama.

SREĆNI BOŽIĆNI PRAZNICI

sasa

pre 13 godina

KATASTROFA!!!!

Da li cemo doziveti dan da ovi lopovi iz vlasti zavrse iza brave na digi niz godina???

Dokle bre???

Dokle treba da trepimo da nam unistavaju buducnost,da nas pretvaraju u robove stranaca,da nas pljackaju kako stignu...???

DOKLE???

SRBIJO,PROBUDI SE...

casper

pre 13 godina

cetiri banke sjasio,ovaj mladja igra pokera sa bankama,malo mu i to bilo pa hoce i petu,koliko kosta njegova diploma hocu i ja da budem ministar....

Aleksandar

pre 13 godina

Poceo sam da pisem nadugacko i na siroko a onda sam shvatio da komentar gubi svaki smisao.Zaista ne znam sta da kazem.Divim se ovom narodu kako uziva u svojoj gluposti da mi je da se zamenim s nekim gledacem farme na 2 dana da se odmorim gluposti,pohlepe i bahatosti ove vlasti.Strasno

Goran

pre 13 godina

Nasao se ko ce da kritikuje potencijalnu privatizaciju Komercijalne banke, vlasnik Pressa Miskovic.

Pa on je pre nekoliko godina svoju Delta banku prodao Italijanima (banka Intensa), osiguranje takodje Italijanima (Generali), sprema se da proda Maksi Belgijancima...
Miskovic prvo treba da podje od sebe. Miskovicu, zasto si prodao banku i osiguranje Italijanima, a spremas se da prodas trgovinski lanac Belgijancima?

Zato sto se drzava, kao i ti Miskovicu preterano zaduzivala, pa sada ne zna odakle da vrati pare...

cika

pre 13 godina

01.12.2012, Vesti>

"Vlada Srbije resila da svi gradjani Srbije prodaju po jedan bubreg... Gradjanima ne trebaju dva, jer ce uskoro smak sveta, a nama fali para za provod po belom svetu."
Mora tako, nece imati vise sta da se proda...

Aleksandar

pre 13 godina

Poceo sam da pisem nadugacko i na siroko a onda sam shvatio da komentar gubi svaki smisao.Zaista ne znam sta da kazem.Divim se ovom narodu kako uziva u svojoj gluposti da mi je da se zamenim s nekim gledacem farme na 2 dana da se odmorim gluposti,pohlepe i bahatosti ove vlasti.Strasno

Rajko Cvetkovic

pre 13 godina

Mora država da proda sve što neko hoće da kupi, jer su socijalna davanja ogromna, a privreda slaba. Da li nas to vodi u propast? Odgovor je DA, ako ne izvršimo korenite reforme. Mnogo puta sam objašnjavao našu realnost i negativno štikliran.

Moja generacija (55), plus/minus 5 godina, je navikla da bude plaćena i za nerad, tu crvenu logiku su preneli na svoju decu. Za njih zaposlenje znači UHLEBLJENJE! Ceo život su radili po sistemu “koliko mogu” – a mogućnosti su im vrlo skromne. Na marketu, kod poslodavca ili mušterije, većina dobija maksimalno 1.5 evro po času – što je prava mera njihovih sposobnosti, veština i umeća. Gradjivinci sa juga Srbije moraju da budu "zadovoljni" čak i sa 1 evro po času. Mi svi naravno imamo mnogo bolje mišljenje o sebi, ali procenu naših vrednosti pokazuje tržište, a ne rakijsko-pivska diskusija sa komšijama. Naša navika SAMOPROMOCIJE mnoge je odvela na bensedine, do podne mrze ceo svet, a od podne i same sebe. Najviše me žalosti što tu logiku prenose na svoju decu. Nema tu pomoći, nema tu vlade koja to može da popravi, dok ne lupe o pravo dno, a ono će tek da dodje. Mogu izbori i sutra da budu, ali o toga neće biti nikakve vajde.

Najpre da se izvrši restitucija – povraćaj pokradene imovine, zatim radikalna reforma penzija i naravno kompletna revizija brozovih besplatnih stanova. Da rasčistimo ko je penzuje zaista zaradio, a kome “penzije” treba tretirati kao socijalnu pomoć, Dokle god se ovo ne rasčisti, mi ćemo tonuti sve dublje i dublje. Naravno da ovo ne želim, ali je to neminovnost. Ni vlast ni opozicija ovo neće saopštiti narodu, jer niko ne voli da izgubi ni u igri lopte na male goliće, a kamo li izbore. Prema mom mišljenju, Čeda Jovanović pokušava da ovo objasni, naravno politički uvijeno, pa nije ni on lud da ne predje “celzijus”.

Gospodo vi glasajte Tomu na sledećim izborima, pa ćete videti kako će vam biti. Dobro pamtimo šta se desilo kada je Toma samo dve noći bio predsednik Narodne skupštine. Ako većina izabere Tomu, pravićemo mi 90-te godine od blata. Izvolite, ko voli neka izvoli, izbori su slobodni. Što se mene lično tiče ja bih voleo da izbori budu sutra, pa da jednom rasčistimo sa iluzijama.

SREĆNI BOŽIĆNI PRAZNICI

5. oktobar, 23:59

pre 13 godina

"EBRD je izradio i šablon obaveštenja o privatizaciji Komercijalne banke, koji vlasti u Srbiji samo treba da prekucaju, odnosno prepišu najkasnije do 31. decembra 2012. godine. "

E, takva smo mi banana od drzave.

igi

pre 13 godina

aj za telekom jos nekako i da razumem, ali komercijalna banka je, posle eps-a, najbitnija kompanija u zemlji,i zaista jedina banka koja ne peljesi svoje klijente... ja jesam za kapitalizam, ali ovo ni slucajno da se uradi!

sasa

pre 13 godina

KATASTROFA!!!!

Da li cemo doziveti dan da ovi lopovi iz vlasti zavrse iza brave na digi niz godina???

Dokle bre???

Dokle treba da trepimo da nam unistavaju buducnost,da nas pretvaraju u robove stranaca,da nas pljackaju kako stignu...???

DOKLE???

SRBIJO,PROBUDI SE...

DZoni

pre 13 godina

U USA "prestonici kapitalizma" radi vise od 200 drzavnih banaka.Naravno srbiji su odredili sudbinu najgore banana drzave ,ovi na vlasti su tu samo da izvrsavaju naredjenja onih koji su ih na vlast i doveli.

DZoni

pre 13 godina

U USA "prestonici kapitalizma" radi vise od 200 drzavnih banaka.Naravno srbiji su odredili sudbinu najgore banana drzave ,ovi na vlasti su tu samo da izvrsavaju naredjenja onih koji su ih na vlast i doveli.

Milan-B

pre 13 godina

Ubeđen sam da bi Ekrem Jevrić bolje rešio bankarski sistem nego što je to uradio Mr Mlađa! Kako to? Ako ništa drugo, makar elementarna moralnost je na strani Ekrema. U stručnom-ekspertskom delu, mrtva trka.

casper

pre 13 godina

cetiri banke sjasio,ovaj mladja igra pokera sa bankama,malo mu i to bilo pa hoce i petu,koliko kosta njegova diploma hocu i ja da budem ministar....

Stop bando zuta

pre 13 godina

1. Opoziv vlasti
2. Vanredni izbori
3. Oduzimanje imovine tajkunima, sudsko precesuiranje
4. Obustava privatizacije na period od dve godine..etc...

Goran

pre 13 godina

Nasao se ko ce da kritikuje potencijalnu privatizaciju Komercijalne banke, vlasnik Pressa Miskovic.

Pa on je pre nekoliko godina svoju Delta banku prodao Italijanima (banka Intensa), osiguranje takodje Italijanima (Generali), sprema se da proda Maksi Belgijancima...
Miskovic prvo treba da podje od sebe. Miskovicu, zasto si prodao banku i osiguranje Italijanima, a spremas se da prodas trgovinski lanac Belgijancima?

Zato sto se drzava, kao i ti Miskovicu preterano zaduzivala, pa sada ne zna odakle da vrati pare...

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

To oko komercijalne banke je vec gotova prica. Na zalost, ja sam za to saznao jos davno, ali mediji u srb su tako kontrolisani da ne mozes da progovoris. Taj plan za preuzimanje banke je napravljen za vreme mandata Kostunice, kada je Dinkic bio ministar trezora. Ceo plan radi za sada 'kao svajcarski sat', bez obzira sto je vlast promenjena, doduse Dinkic je jos tu u novoj vlasti. Emitovane preferencijalne akcije koje ce 2012 biti konvertovane u akcije sa pravom glasa prema ugovoru medju vlade i ifc-a moze da otkupi samo drzava, a ne radnici i sl. Drzava nece uplatiti pare za te preferencijalne akcije i tako ce njen vlasnicki udeo sada vecinski postati manjinski. Inace, taj otkup je tako namesten da je za drzavu svake godine skuplji za oko 15%. Tako da su se stranci potrudili da drzava to ne moze platiti te 2012 godine. Radnici ne mogu sakupiti tolike pare da to plate, cca 120 M eura. Domaci privrednici se ne smeju u to upustiti jer bi to za njih bio kraj, tada bi po nalogu iz Brisela morali da ih uhapse ili proteraju tog ko bi hteo platiti tih 120 m eura.

Zanimljiv je slucaj i agrobanke. Proletos je spreceno preuzimanje banke prljavim novcom od trgovine drogom. Najvecim delom zahvaljujuci Slovencima i nama malim akcionarima banke. Drzava je, da stvar bude jos cudnija bila na to pristala! Drzava je htela na skupstini akcionara da glasa sa svojih 20% za dokapitalizaciju, a da potom ne kupi akcije iz nove emisije. Da stvar bude jos kontroverznija, drzava je postojeci udeo od 20% akcija sticala po ceni iznad 40 hiljada dinara po akciji, kada je euro bio oko 70 dinara, a htela je ovim cinom da omoguci nekom da preuzme banku po 10hiljada dinara po akciji kada je euro vredeo oko 110. E to je pitanje za istragu, za sudstvo, ako ga u ovoj drzavi ima. Ispada drzava najveci kriminalac ovde. Sadasnja situacija u agrobanci je takva da se i ove godine planira dokapitalizacija, ulaze neki veliki domaci privrednici. Videcemo. Ima ovde elemenata za istragu.

Nesa

pre 13 godina

Eto vam, hteli ste kapitalizam i sta se sad bunite? Pa naravno da drzava treba da proda svoj deo, a sto se vi"radnici" ne udruzite i kupite akcije?
Samo napred, prodajte sve sto mozete i izgradite bre metro, infrastrukturu, mostove, puteve, vetrenjace, hidrocentrale....

neko

pre 13 godina

Ako ovo urade to je nedostojanstveno krajnje. Petooktobarski student sada Vam govori i priznaje ono sto je mislio da nikad ne bi - ja sam za izlazak na ulice i za pobunu protiv sumanutih poteza ove "vlasti". Miting i aktivna pobuna sto pre!!!

Mislim da ne mislim

pre 13 godina

"Prema poslednjim informacijama, država je prihvatila da u kratkom roku nema više nikakvu vlasničku niti upravljačku kontrolu nad Komercijalnom bankom. Time se zapravo ispunjava zamisao MMF-a, koja se vidi i u pismu o namerama koje je Vlada Srbije poslala ovoj instituciji, a gde se kaže da će državni vlasnički udeli u bankama biti eliminisani što je pre moguće.

Predsednik Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić kaže da je generalni stav MMF-a od početka pregovora bio da se privatizacija banaka što pre završi. On smatra da je to pristup „bez ikakvih osnova"

Evo ovo vam je suma jedino i zbog cega je Dinkic na vlasti.
Da sve proda do kraja i da budemo komplet u kontroli stranog kapitala odnosno robovi.
*************************************************************************************************************************

posmatrac

pre 13 godina

Gde nalazite vise te kvazi EKONOMISTE bez ijednog dana staza u privredi-svi su iz nekih instituta koji su na budzetu i svi od reda sire nevidjenu apatiju i negativne komentare.ALO BRE osvestite se malo pa njima ne odgovara da drzava izadje iz privrede jer ce onda oni morati svoje znanje da prodaju na trzistu a te budalastine i baljezgarije nece niko da kupi.

DZoni

pre 13 godina

@Dosta zamajavanja
Srbija ima skoro najveci procenat stranog vlanistva nad bankarskim sektorom u svetu.I sta je rezultat toga ,Srbija 2010 godine po bankarskim kamata zauzima 180 mesto od 190 zemalja u svetu a to mesto deli pogodite sa kim AVGANISTANOM.
Tako da..da nema vise Tita ,zato sad imamo Dinkica i lazne eksperte i zemlju treceg sveta.TOliko od mene,,cao stranacki drugari izgubljeni u svemiru.

Mladja i Kipar

pre 13 godina

Rusi su davno odustali od kupovine bilo koje banke, zato su pravili svoju banku od 0. I to je jedina prava strana banka gde drzava nema nikakovg udela. Zato Dinkic ne moze ni turisticki da ode u Moskvu, jer je nemoralnim "drzavnim" potezima pravio cirkus od svake kupovine (setite se Agrobanke, pa Putnika..., a prodaju JAT-a i Surcina su stopirale kriminalne strukture u americkoj bivsoj administraciji..). Rusi su dostavili sve podatke o Mladji, o njegovim racuncicima na Kipru i interesima u drugim firmama. I to pre tri - cetiri godine. I sta se desilo? Nista. Zuto je zuto, a zna se sta je zuto...

Milan

pre 13 godina

I ponovo je zaboravljen slučaj otimanja imovine SDK u isto pretapanje u Nacionalnu štedionicu za čije sređivenje je potrošena ogromna svota novca poreskih obveznika a onda ista prodata(poklonjena) stranim investitorima.

Milan Nis

pre 13 godina

"Da li cemo doziveti dan da ovi lopovi iz vlasti zavrse iza brave na digi niz godina???"
(sasa, 4. januar 2011 01:11)

Hocemo,ali iza brave neke vile na dedinju ili makar petosobnog extra lux stana na N.Beogradu!

komercijalista

pre 13 godina

dobro jutro Srbijo, zemljo bez zemlje, bez icega u svom vlasnistvu, sa polu gladnim narodom, i vise nego bogatim i ne mnogo inteligntnim politicarima!
Ako vec zelite u tu EU, zasto se ne ugledate na Nemacku ili recimo SLO, a ne na Bugarsku, Rumuniju, Madjarsku..i ostale banana republike?? Nista vi ne znate, ali to je vec za neverovati koliko ste ne obrazovani ili vas to neko "tera" da radite tako??
Gradjani, jedino sto vam mogu pozeleti jeste da dobijete 7 na lotou (naravno ako je to moguce dobiti).
Sve najbolje!

zox

pre 13 godina

"On podseća da se pokazalo lošim kada je Dinkić istovremeno ugasio Beobanku, Investbanku, Jugobanku i Beogradsku banku."

A ja imam informaciju da su ove banke u stečaju i da se tu pere ogromna lova ...

borko

pre 13 godina

da li negde mozemo da prodamo ove politicare(koje mozes kupiti za tepsiju ribe) i dovesti drzavnike koji ce da misle na srbiju i njenu buducnost a ne kao ovi i oni predhodni i njihovi predhodnici .....

Miki

pre 13 godina

MA SVE PRODAJTE NEMOJ NISTA DA OSTANE!!!!...ja cekam samo jedan dan da procitam da prodajete i NAS!!!!
(Djordje, 4. januar 2011 00:52)

Ispravka, nas su davno prodali samo sto to jos nisi procitao.

Ljubivoje I

pre 13 godina

Čekajte bre. Svi komentatori koji negativno komentarišu prodaju Komercijalne banke i drugih banaka, kao da već znaju ko će da je kupi. Nemojte tko zemljaci, pa šta ako je kupe Rusi ili Kinezi. Pa oni će je kupiti na prijateljski način a ne na neprijateljski kako pokupovaše Grci, Italijani, Francuzi i Austrijanci. Šta ako je kupe naši prijatelji Rusi i ulože u nju 10 milijardi EURa i počnu da ulažu u našu privredu.Ima da se pogase sve ove kako vi kažete nepoštene banke.
Mičurin.

Traziuli ste - gledajte

pre 13 godina

Ne treba da se proda jer "ne dere" svoje klijente.Super.Jel' imas neko neki dokaz za to?Ili da ovde sad taksativno navedem kolike su im kamate i provizije.Deru ni manje ni vise nego bilo koja druga banka.A to sto je ljudsko bice glupo i spremno da guta te price,ne samo u Srbiji nego u celom svetu.E to je drugi problem.Nemas pare a hoces nesto.Pozajmis pare,potrosis h i onda godinama placas kamate.Sta tu nije jasno?! Hoces nesto sto nemas?E to kosta bato. Hteli ste kapitalizam - dobili ste ga.Samo sto niste ocekivali da ce biti ovako jel da?Vecina je mislila kako ce bas oni da budu kapitalisti i da imaju svoje roblje.E nece biti.Sad je vecina roblje.

ky3ma

pre 13 godina

Pa MMF kaže ili ćete da smanjite javnu potrošnju, ili ćete da smanjite plate, ili ćete da otpusite ljude iz uprave, ili ćete više da radite, ili ćete manje da kradete ili ćete nešto da prodate, ili će.. eee nešto ćemo da prodamo da ne nabrajaš više.

Vreme je

pre 13 godina

Da... Pusticemo ove u ime demokratije da rade i rasprodaju i ovo malo sto nam je ostalo... Promene, pa makar i dosao taj Toma. DoSta!

Nejasnoca

pre 13 godina

Posto postoji vec Razvojna banka Vojvodine bas me interesuje ko bi sve uzivao povlastice Razvojne banke Srbije. Da li bi RBS poslovala na celoj teritoriji Srbije? Posto RBV povoljnije kredite daje samo za preduzeca koja se nalazi na teritoriji Vojvodine a i planiraju da pogase veci deo poslovnica u Srbiji uz otpustanje radnika.

slobodan pad

pre 13 godina

(Rajko Cvetkovic, 4. januar 2011 01:09)

Broj negativnih i pozitivnih ocena na Rajkov komentar sve govori.Nije najveci problem u Vladi.Nije cak ni u proslim Vladama.Najveci problem smo mi sami.Potpuno nesvesni realnosti.

p.s. Jel' stvarno mislite da ce vam posle izbora nesto biti bolje?Da ce neko drugi nesto da uradi za vas?

Karijes

pre 13 godina

Posle ovakvih komentara nije mi jasno kako neko moze da ne podrzi privatizaciju. Da li neko normalan moze da podrzi da politaciri, takvi kavisu (a losi su) upravljaju nasim parama (param poreskih obveznika). Neka privatnik kupi tu banku pa neka radi sta hoce, sta me briga za njega i njegovu banku i njegove pare. Ali necu, pa nisam lud, da podrzavam bilo kog politicara ili bilo koju vlast da raspolaze parama poreskih obveznika na nacin na koji, ono ili bilo ko drugi, misli da teba. Svako neka sa svojim param radi sta hoce, ako neko hoce banku neka je kupi, napravi ili sta vec.

Meni banka ne treba. Ondosno netreba mi nista cime necu moci ja da upravljvam, ne treba mi nista cime ce neko da upravlja u moje ime. Ne treba mi telekom, ni drzavna zeleznica, ni Jat ni drzavni aerodrom, ni Posta, ni drzavni fakulteti. Sve usluge koje ovi paraziti pruzaju mogu da se kupe i od privatnika, ako ih drzava ne ugusi. Jel zeleznica ima stare i spore vozove i jel ima visak zaposlenih sa malim platama, jel karta skupa? Jeste. Jel kafici po Srbiji imaju taj problem? Ne. Pa prodajte zeleznicu, neka bude privatna, kao i kafici i bice svima bolje, odnosno, imacemo bolju uslugu za manje para.

Primera je gomilu. Nepostoji ni jedna drzavan firma koja pruza bolje usluge ( cena - kvalitet) od bilo koje privatne firme. Pogledajte oko sebe, ono sto je privatno je daleko kvalitetnije i jeftinije od onoga sto drzava regulise i onoga gde su drzavni oragani gurnuli svoje govnave prste.

Nema mleka. Zasto? zato sto drzava gura prste. A kafica, prodavnica kompjutera, piva, butika, sajtova na iternetu i drugih stvari koje ne ragulise drzava ima svuda za male pare. To je konkurencija.

jugo

pre 13 godina

I ako je drzavna losa je. Neverovatno da ima komentara da ne peljesi svoje klijente. Nije tacno, uzeo sam stambeni kredit u komercijlanoj banci u februaru 2008 godine indexiran u CHF iako ni tada komercijalna banka nije imala najpovoljnije kamate jedino su mi oni odobrili kredit s`obzirom da sam kupovao stan od roditelja i na taj nacin obezbedio kes za kupovinu stana u izgradnji. Drugacije nije bilo moguce da dodjete do stana u izgradnji ako on nije 90% zavrsen sto inace nije bilo vecina stanova. I sta se desi, placka, danas posle trigodine otplate ja imam vise para da vratim nego li sto sam evra uzeo a svakog meseca mi se oduzimaju rate koje su se uvecale za preko 100% za ovaj period. Naravno svajcarac je podivljao ali i banka je, dok su ostale banke smanjile kamate na kredite indexirane u CHF, komercijalna je naprotiv povecala. Na moje pitanje zasto je to tako a zamislite objasnjenja:"to je zato sto hocemo da povecamo kamatu deviznim stedisama pa moramo od nekud da obezbedimo finansiranje" PLJACKA.
drugo, telefonom vas obaveste da ste kao njihov dugogodisnji korisnik dobili besplatnu kreditnu karticu. Naravno vi nasednete na to i krenete da je koristite i posle tri meseca utvrdite da Vam se nesto skida sa racuna. Kad odete da se raspitate oni u prvi mah ne znaju sta je to, onda uslede gluvi telefoni sa centralom i odeljenjima kartica i na kraju Vam saopste da to i nije besplatna kartica vec da su samo prva tri meseca besplatna a posle se placa. PLJACKA.
Naknade za odrzanje tekuceg racune se povecavaju bez obavestenja, naknade za kartice se povecavaju takodje bez obavestenja, tako da je tesko govoriti da je drzavna pa brine o klijentima. Zato i treba da je privatiyuju, lakse ce mi biti kada znam da me "dere" neki stranac nego neko ko "brine" o meni.
Uh, sada mi je lakse!

Nikola

pre 13 godina

Pa hvala Bogu! Ne, najbolje da Dinkic odlucuje ko ce dobiti kredit a ko ne!
U Srbiji treba privatizovati sve zivo, pa cak i vazduh, da ovim politicarima lopovomina ne ostavimo nista, jer samo kradu i reketiraju!

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Alo narode, TITO JE UMRO, JUGOSLAVIJA JE ODAVNO POKOJNA, a Komercijalna banka je sa bilo kog normalnog gledista jedna sitna i neprimetna bankica. Uz to, STVARNO me interesuje koliko je "zaposlenih" u njoj i ostalim jos sitnijim "srpskim" bankicicama koje jos nisu privatizovane, a koliko bi realno trebalo da ih bude, mislim "zaposlenih"? Dakle, KONACNO smo cini se na putu da se ukine 'leba bez motike, a sta ce ko da radi posle toga - zasto bi to mene trebalo da interesuje? Moje je da placam porez i da gledam KUDA IDU PARE KOJE SAM JA ZARADILA! I kad smo vec kod toga, ne mogu da docekam raskantavanje onog metuzalema JAT-a!!!

komercijalista2

pre 13 godina

odgovor nicku @jugo:
Gospodine/gospodjo, zasto u zemlji Srbiji uzimate kredite indeksirane u CHF? Ako niste primetili, a trebali bi ste...EURCHF je u 2008 godini bio na nivou 1.600, trenutno 1.267, sto ce reci da je CHF ojacao za nekih 22% u odnosu na EUR, pa samim tim vi dugujete mnogo vise. Ali da ste uzeli kredit u EUR, to vas ne bi zanimalo, tako da to ima veze sa Komercijalnom bankom isto toliko kao i ja sto mogu da uticem, kakvo ce vreme biti sutra u Keniji.
Pozdrav

Milan

pre 13 godina

Za sve to treba zahvaliti ministru "JaRadimKaoKonj" na narednim izborima...
(He, 4. januar 2011 09:28)

Bice kasno ako cekamo do tada.

Radoslav

pre 13 godina

Prodaja se priprema već dugo.
Ostaje pitanje svih pitanja: zašto je Mlađan Dinkić predao srpski bankarski sektor stranim firmama? Imamo ogromne kamate na kredite koje uzimamo, a jadne kamate na depozite. Strane banke u Srbiji pljačkaju njene građane, a država ne samo da se ne bori protiv toga, već pospešuje tu pljačku prodajom Komercijalne banke. Vlast ne radi u interesu naroda i države, nego upravo suprotno. Predajete bankarski sektor, predajete Telekom, a Koštuničina ekipa je predala NIS. Plajčka naroda koja je započeta 1990. godine traje i 2011.

mhm

pre 13 godina

Ovde bi morao da padne neki drzavni udar sto se mene tice. Bezobzirno, ni malo ne gledajuci vise narod i drzavne interese, prodaju i prave aranzmane trudeci se sto pre da zavrse svoje naume pre nego sto padnu sa vlasti.

Telekom vec obecali Dojce telekomu, za komercijalnu cemno tek da vidimo... Samo se nadam da ce mo ih oboriti pre nego sto jos vise ostete drzavu i interese ovog naroda.

A zalosno je kako se niko u opoziciji nije digao zbog ovih planiranih prodaja. Svi su nesto tihi i stidljivi. Pa jedino da nam dodje neka gerila na vlast, posto ni opozicija, cini mi se, ne bi radila nista bolje...

Hmmm.. Verice Barac, ako citas ovo razmisi malo da udjes u politiku. Bar dok ne pocistis koruptivnu bagru iz svih struktura. Garantujem da bi dobila vecinu u glasackom telu i da bi za tebe glasali cak i ona vecina koja ne zeli da izadje na sledece izbore.

B

pre 13 godina

MARE, rode, dakle, ako su nam, po vama, trebale strane obavestajne sluzbe da bi nas organizovale 5. oktobra, zar nam treba drugi doksz da smo savrseno nesposobni da vodimo brigu sami o sebi? A zna se sta takvima sleduje - staratelj! Dakle, ne daj Boze dugog cekanja.

sai baba

pre 13 godina

po pisanju jugovica - mogu samo da dopunim - komercijalna banka je vec prodata, onom sramnom dinkicevom doapitalizacijom "na stetu malih akcionara"! evo link:
http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/dokapitalizacija-komercijalne-banke-sa-120-miliona-evra-_161741.html

Citat:
"Nakon dokapitalizacije i naše uplate odgovarajućeg kapitala u roku od tri godine Srbija će zadržati sadašnje većinsko učešće od 42,6 odsto, dok će EBRD sa drugim međunarodnim finansijskim institucijama povećati svoje učešće sa sadašnjih 25 odsto na 34,6 odsto na uštrb malih akcionara, kojima će učešće u banci pasti"

Tom pljackom malih akcionara se nas "RadimKaoKonj" ministar javno hvalio! Eto tad je prodata komercijalna.

Sergej

pre 13 godina

Sudeci po komentarima mi se cini da mnogima nije jasno da vise ne zivimo u socijalizmu!?

Neka mi neko objasni sta ima lose da se proda komercijalna? Uzece je neki privatnik, sredice je za profibitalnu banku jer se ne ulazu pare da bi ih neko samo tek tako bacio kroz prozor. Kostace nekoliko radnih mesta, to boli, ali nemoze me niko ubediti da je dosadasnji nacin poslovanja drzavnih organizacija dobar.

Nikola

pre 13 godina

Pa treba da ih podrzavate na forumima i komentarima da izgleda kao da ce dozivotno da vladaju.Ovako kad znaju da su zavrsili sa politikom gledaju sto pre sve da prodaju.Pokrasce ogroman novac a plus it to sto sledeca vlada nece imati odakle da vuce prihode,znaci ide im u prilog da pokradu i rasprodaju sve.

Boki

pre 13 godina

Citam komentare i ne verujem. Koji ste vi mazohosti haos. Pa nema niko da opravdava privatizaciju
nase najuspesnije banke!? Samo mi recite ovo: Da li firmom koja ima $35m dobiti mogu da upravljaju
ljudi sa 1000 eura platom??? Da li treba uzeti kredit sa rizikom drzave od 10%, ili naplatiti duplo
stranom investitoru za vise nego bednu dobit od $35m za najvecu drzavnu banku i koristiti njegova
sredstva za omogucavanje boljih plasmana nasim gradjanima? Da li ima neko normalan u ovoj zemlji sem
Dinkica, sram vas bilo :)

LOL

pre 13 godina

Ova vlada je definitivno odlucila da idemo hrvatskim putem. Kada i mi puknemo, evo nas opet u novoj Jugoslaviji. Matematicar u HR bi rekao "Trazimo zajedničkog djelitelja", a onda svi zajedno u koru "Kriv su Vatikan, Nemci, CIA, kapitalizam, Amerika!".

zlatkoNI

pre 13 godina

He,he ,he pa taj MMF je pun kao brod neka i nas kupe sa sve tom bankom kad ovi naši ne znaju šta dalje.Ta banka uopšte nije bitna,država ako hoće može da napravi svojih banaka koliko hoće ali od čega?Ovde je sad pitanje kako
preživeti i ići napred pošto
smo pri samom dnu u odnosu na ostale evropske države.

john holmes

pre 13 godina

Hocu i ja da budem ministar! Jes` da nemam neku skolu,ali kako vi radite i nije potrebna skola.Hocu svoj deo,necete da me prevarite!

B

pre 13 godina

Neko rece da ceka da sazna da su prodali i nas. Ja na to imam da kazem da jedva cekam, ali da unapred saosecam sa onima koji bi ovaj narod kupili. Pa mi nismo dorasli ni za kaslice!

Dusan Silni

pre 13 godina

Ma sve će prodamo što imamo pa posle put pod noge,kinezi neka otkupljuju dug kod MMf-a i sa šiptarima neka prave novu državu.

marko

pre 13 godina

@Sergej,

Cim se ti upustas u ovakve teme, a trazis objasnjenje, bojim se da bi ti se dzaba objasnjavalo. Mozda da ti pomognem ovako, da li bi ti vise voleo da poslujes preko banke koja je tvoje vlasnistvo ili preko neke druge? Ili mozda ovako, da li bi voleo da kupujes u svojoj prodavnici ili u nekoj drugoj? Kad te ovo pitam, ocekujem od tebe da se stavis u neku siru poziciju, a ne u poziciju Sergeja pojedinca.

Mios

pre 13 godina

Ma treba banka da bude državna, nego šta. Pa onda kad dođe opet neki ludi predsednik na vlast da mu daju celu našu štednju da finansira ratove i kupovinu oružija a štediše ko šiša. Treba nam državna banka, u pravu su svi ovi što se protive prodaje Komercijalne banke ko da im je iz oka ispala.

Plavuša

pre 13 godina

Ih, ta nemojte kasti. Da li neko uopšte zna kako je ta banka postala državna. Da li je Dinkić jedinu uspešnu, privatnu banku pretvorio u državnu (svoju, na neki način) i postavio svoje kadrove i njihove snaje, zetove i rodbinu (i bivše podobne iz raznoraznih socijalističkih, miloševićevsko-markovićevskih ministarstava), a otpustio ili smenio sve dotadašnje ljude. I, šta očekivati od tog i takvih likova. Prodajte i uništite i ovu banku kao što se uništili Beobanku, Jugobanku i mnoge druge, i otmite opet ljudima decenijsku štednju, stvorite neku svoju Poštansku štedionicu... Pa, ne mogu da verujem, da je pamćenje u Srba ko kod kokoške...

Igor

pre 13 godina

Interesuje me da li banka ukoliko želi može da naplaćuje svaki prazan ček naprimer 100 dinara ili 50 dinara ili će novim zakonom biti zabranjeno naplaćivanje čekova

Bogdan

pre 13 godina

@Džoni
Imaš li neki link gde možemo videti to 180. mesto? Verujem ti u potpunosti, mislim da je 93.5% bankarskog sektora i Srbiji u stranim rukama, ali bih ipak voleo da vidim "svojim očima" tu statistiku. Nema veće prozivke za Dinkića i vlast od ove koju si naveo, prava smo banana država.

Rajko Cvetkovic

pre 13 godina

Mora država da proda sve što neko hoće da kupi, jer su socijalna davanja ogromna, a privreda slaba. Da li nas to vodi u propast? Odgovor je DA, ako ne izvršimo korenite reforme. Mnogo puta sam objašnjavao našu realnost i negativno štikliran.

Moja generacija (55), plus/minus 5 godina, je navikla da bude plaćena i za nerad, tu crvenu logiku su preneli na svoju decu. Za njih zaposlenje znači UHLEBLJENJE! Ceo život su radili po sistemu “koliko mogu” – a mogućnosti su im vrlo skromne. Na marketu, kod poslodavca ili mušterije, većina dobija maksimalno 1.5 evro po času – što je prava mera njihovih sposobnosti, veština i umeća. Gradjivinci sa juga Srbije moraju da budu "zadovoljni" čak i sa 1 evro po času. Mi svi naravno imamo mnogo bolje mišljenje o sebi, ali procenu naših vrednosti pokazuje tržište, a ne rakijsko-pivska diskusija sa komšijama. Naša navika SAMOPROMOCIJE mnoge je odvela na bensedine, do podne mrze ceo svet, a od podne i same sebe. Najviše me žalosti što tu logiku prenose na svoju decu. Nema tu pomoći, nema tu vlade koja to može da popravi, dok ne lupe o pravo dno, a ono će tek da dodje. Mogu izbori i sutra da budu, ali o toga neće biti nikakve vajde.

Najpre da se izvrši restitucija – povraćaj pokradene imovine, zatim radikalna reforma penzija i naravno kompletna revizija brozovih besplatnih stanova. Da rasčistimo ko je penzuje zaista zaradio, a kome “penzije” treba tretirati kao socijalnu pomoć, Dokle god se ovo ne rasčisti, mi ćemo tonuti sve dublje i dublje. Naravno da ovo ne želim, ali je to neminovnost. Ni vlast ni opozicija ovo neće saopštiti narodu, jer niko ne voli da izgubi ni u igri lopte na male goliće, a kamo li izbore. Prema mom mišljenju, Čeda Jovanović pokušava da ovo objasni, naravno politički uvijeno, pa nije ni on lud da ne predje “celzijus”.

Gospodo vi glasajte Tomu na sledećim izborima, pa ćete videti kako će vam biti. Dobro pamtimo šta se desilo kada je Toma samo dve noći bio predsednik Narodne skupštine. Ako većina izabere Tomu, pravićemo mi 90-te godine od blata. Izvolite, ko voli neka izvoli, izbori su slobodni. Što se mene lično tiče ja bih voleo da izbori budu sutra, pa da jednom rasčistimo sa iluzijama.

SREĆNI BOŽIĆNI PRAZNICI

Ljubivoje I

pre 13 godina

Čekajte bre. Svi komentatori koji negativno komentarišu prodaju Komercijalne banke i drugih banaka, kao da već znaju ko će da je kupi. Nemojte tko zemljaci, pa šta ako je kupe Rusi ili Kinezi. Pa oni će je kupiti na prijateljski način a ne na neprijateljski kako pokupovaše Grci, Italijani, Francuzi i Austrijanci. Šta ako je kupe naši prijatelji Rusi i ulože u nju 10 milijardi EURa i počnu da ulažu u našu privredu.Ima da se pogase sve ove kako vi kažete nepoštene banke.
Mičurin.

Nesa

pre 13 godina

Eto vam, hteli ste kapitalizam i sta se sad bunite? Pa naravno da drzava treba da proda svoj deo, a sto se vi"radnici" ne udruzite i kupite akcije?
Samo napred, prodajte sve sto mozete i izgradite bre metro, infrastrukturu, mostove, puteve, vetrenjace, hidrocentrale....

jugo

pre 13 godina

I ako je drzavna losa je. Neverovatno da ima komentara da ne peljesi svoje klijente. Nije tacno, uzeo sam stambeni kredit u komercijlanoj banci u februaru 2008 godine indexiran u CHF iako ni tada komercijalna banka nije imala najpovoljnije kamate jedino su mi oni odobrili kredit s`obzirom da sam kupovao stan od roditelja i na taj nacin obezbedio kes za kupovinu stana u izgradnji. Drugacije nije bilo moguce da dodjete do stana u izgradnji ako on nije 90% zavrsen sto inace nije bilo vecina stanova. I sta se desi, placka, danas posle trigodine otplate ja imam vise para da vratim nego li sto sam evra uzeo a svakog meseca mi se oduzimaju rate koje su se uvecale za preko 100% za ovaj period. Naravno svajcarac je podivljao ali i banka je, dok su ostale banke smanjile kamate na kredite indexirane u CHF, komercijalna je naprotiv povecala. Na moje pitanje zasto je to tako a zamislite objasnjenja:"to je zato sto hocemo da povecamo kamatu deviznim stedisama pa moramo od nekud da obezbedimo finansiranje" PLJACKA.
drugo, telefonom vas obaveste da ste kao njihov dugogodisnji korisnik dobili besplatnu kreditnu karticu. Naravno vi nasednete na to i krenete da je koristite i posle tri meseca utvrdite da Vam se nesto skida sa racuna. Kad odete da se raspitate oni u prvi mah ne znaju sta je to, onda uslede gluvi telefoni sa centralom i odeljenjima kartica i na kraju Vam saopste da to i nije besplatna kartica vec da su samo prva tri meseca besplatna a posle se placa. PLJACKA.
Naknade za odrzanje tekuceg racune se povecavaju bez obavestenja, naknade za kartice se povecavaju takodje bez obavestenja, tako da je tesko govoriti da je drzavna pa brine o klijentima. Zato i treba da je privatiyuju, lakse ce mi biti kada znam da me "dere" neki stranac nego neko ko "brine" o meni.
Uh, sada mi je lakse!

Goran

pre 13 godina

Nasao se ko ce da kritikuje potencijalnu privatizaciju Komercijalne banke, vlasnik Pressa Miskovic.

Pa on je pre nekoliko godina svoju Delta banku prodao Italijanima (banka Intensa), osiguranje takodje Italijanima (Generali), sprema se da proda Maksi Belgijancima...
Miskovic prvo treba da podje od sebe. Miskovicu, zasto si prodao banku i osiguranje Italijanima, a spremas se da prodas trgovinski lanac Belgijancima?

Zato sto se drzava, kao i ti Miskovicu preterano zaduzivala, pa sada ne zna odakle da vrati pare...

Sergej

pre 13 godina

Sudeci po komentarima mi se cini da mnogima nije jasno da vise ne zivimo u socijalizmu!?

Neka mi neko objasni sta ima lose da se proda komercijalna? Uzece je neki privatnik, sredice je za profibitalnu banku jer se ne ulazu pare da bi ih neko samo tek tako bacio kroz prozor. Kostace nekoliko radnih mesta, to boli, ali nemoze me niko ubediti da je dosadasnji nacin poslovanja drzavnih organizacija dobar.

Karijes

pre 13 godina

Posle ovakvih komentara nije mi jasno kako neko moze da ne podrzi privatizaciju. Da li neko normalan moze da podrzi da politaciri, takvi kavisu (a losi su) upravljaju nasim parama (param poreskih obveznika). Neka privatnik kupi tu banku pa neka radi sta hoce, sta me briga za njega i njegovu banku i njegove pare. Ali necu, pa nisam lud, da podrzavam bilo kog politicara ili bilo koju vlast da raspolaze parama poreskih obveznika na nacin na koji, ono ili bilo ko drugi, misli da teba. Svako neka sa svojim param radi sta hoce, ako neko hoce banku neka je kupi, napravi ili sta vec.

Meni banka ne treba. Ondosno netreba mi nista cime necu moci ja da upravljvam, ne treba mi nista cime ce neko da upravlja u moje ime. Ne treba mi telekom, ni drzavna zeleznica, ni Jat ni drzavni aerodrom, ni Posta, ni drzavni fakulteti. Sve usluge koje ovi paraziti pruzaju mogu da se kupe i od privatnika, ako ih drzava ne ugusi. Jel zeleznica ima stare i spore vozove i jel ima visak zaposlenih sa malim platama, jel karta skupa? Jeste. Jel kafici po Srbiji imaju taj problem? Ne. Pa prodajte zeleznicu, neka bude privatna, kao i kafici i bice svima bolje, odnosno, imacemo bolju uslugu za manje para.

Primera je gomilu. Nepostoji ni jedna drzavan firma koja pruza bolje usluge ( cena - kvalitet) od bilo koje privatne firme. Pogledajte oko sebe, ono sto je privatno je daleko kvalitetnije i jeftinije od onoga sto drzava regulise i onoga gde su drzavni oragani gurnuli svoje govnave prste.

Nema mleka. Zasto? zato sto drzava gura prste. A kafica, prodavnica kompjutera, piva, butika, sajtova na iternetu i drugih stvari koje ne ragulise drzava ima svuda za male pare. To je konkurencija.

DZoni

pre 13 godina

U USA "prestonici kapitalizma" radi vise od 200 drzavnih banaka.Naravno srbiji su odredili sudbinu najgore banana drzave ,ovi na vlasti su tu samo da izvrsavaju naredjenja onih koji su ih na vlast i doveli.

igi

pre 13 godina

aj za telekom jos nekako i da razumem, ali komercijalna banka je, posle eps-a, najbitnija kompanija u zemlji,i zaista jedina banka koja ne peljesi svoje klijente... ja jesam za kapitalizam, ali ovo ni slucajno da se uradi!

DZoni

pre 13 godina

U USA "prestonici kapitalizma" radi vise od 200 drzavnih banaka.Naravno srbiji su odredili sudbinu najgore banana drzave ,ovi na vlasti su tu samo da izvrsavaju naredjenja onih koji su ih na vlast i doveli.

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Alo narode, TITO JE UMRO, JUGOSLAVIJA JE ODAVNO POKOJNA, a Komercijalna banka je sa bilo kog normalnog gledista jedna sitna i neprimetna bankica. Uz to, STVARNO me interesuje koliko je "zaposlenih" u njoj i ostalim jos sitnijim "srpskim" bankicicama koje jos nisu privatizovane, a koliko bi realno trebalo da ih bude, mislim "zaposlenih"? Dakle, KONACNO smo cini se na putu da se ukine 'leba bez motike, a sta ce ko da radi posle toga - zasto bi to mene trebalo da interesuje? Moje je da placam porez i da gledam KUDA IDU PARE KOJE SAM JA ZARADILA! I kad smo vec kod toga, ne mogu da docekam raskantavanje onog metuzalema JAT-a!!!

Boki

pre 13 godina

Citam komentare i ne verujem. Koji ste vi mazohosti haos. Pa nema niko da opravdava privatizaciju
nase najuspesnije banke!? Samo mi recite ovo: Da li firmom koja ima $35m dobiti mogu da upravljaju
ljudi sa 1000 eura platom??? Da li treba uzeti kredit sa rizikom drzave od 10%, ili naplatiti duplo
stranom investitoru za vise nego bednu dobit od $35m za najvecu drzavnu banku i koristiti njegova
sredstva za omogucavanje boljih plasmana nasim gradjanima? Da li ima neko normalan u ovoj zemlji sem
Dinkica, sram vas bilo :)

cika

pre 13 godina

01.12.2012, Vesti>

"Vlada Srbije resila da svi gradjani Srbije prodaju po jedan bubreg... Gradjanima ne trebaju dva, jer ce uskoro smak sveta, a nama fali para za provod po belom svetu."
Mora tako, nece imati vise sta da se proda...

posmatrac

pre 13 godina

Gde nalazite vise te kvazi EKONOMISTE bez ijednog dana staza u privredi-svi su iz nekih instituta koji su na budzetu i svi od reda sire nevidjenu apatiju i negativne komentare.ALO BRE osvestite se malo pa njima ne odgovara da drzava izadje iz privrede jer ce onda oni morati svoje znanje da prodaju na trzistu a te budalastine i baljezgarije nece niko da kupi.

5. oktobar, 23:59

pre 13 godina

"EBRD je izradio i šablon obaveštenja o privatizaciji Komercijalne banke, koji vlasti u Srbiji samo treba da prekucaju, odnosno prepišu najkasnije do 31. decembra 2012. godine. "

E, takva smo mi banana od drzave.

sasa

pre 13 godina

KATASTROFA!!!!

Da li cemo doziveti dan da ovi lopovi iz vlasti zavrse iza brave na digi niz godina???

Dokle bre???

Dokle treba da trepimo da nam unistavaju buducnost,da nas pretvaraju u robove stranaca,da nas pljackaju kako stignu...???

DOKLE???

SRBIJO,PROBUDI SE...

Milan-B

pre 13 godina

Ubeđen sam da bi Ekrem Jevrić bolje rešio bankarski sistem nego što je to uradio Mr Mlađa! Kako to? Ako ništa drugo, makar elementarna moralnost je na strani Ekrema. U stručnom-ekspertskom delu, mrtva trka.

Stop bando zuta

pre 13 godina

1. Opoziv vlasti
2. Vanredni izbori
3. Oduzimanje imovine tajkunima, sudsko precesuiranje
4. Obustava privatizacije na period od dve godine..etc...

Mladja i Kipar

pre 13 godina

Rusi su davno odustali od kupovine bilo koje banke, zato su pravili svoju banku od 0. I to je jedina prava strana banka gde drzava nema nikakovg udela. Zato Dinkic ne moze ni turisticki da ode u Moskvu, jer je nemoralnim "drzavnim" potezima pravio cirkus od svake kupovine (setite se Agrobanke, pa Putnika..., a prodaju JAT-a i Surcina su stopirale kriminalne strukture u americkoj bivsoj administraciji..). Rusi su dostavili sve podatke o Mladji, o njegovim racuncicima na Kipru i interesima u drugim firmama. I to pre tri - cetiri godine. I sta se desilo? Nista. Zuto je zuto, a zna se sta je zuto...

neko

pre 13 godina

Ako ovo urade to je nedostojanstveno krajnje. Petooktobarski student sada Vam govori i priznaje ono sto je mislio da nikad ne bi - ja sam za izlazak na ulice i za pobunu protiv sumanutih poteza ove "vlasti". Miting i aktivna pobuna sto pre!!!

slobodan pad

pre 13 godina

(Rajko Cvetkovic, 4. januar 2011 01:09)

Broj negativnih i pozitivnih ocena na Rajkov komentar sve govori.Nije najveci problem u Vladi.Nije cak ni u proslim Vladama.Najveci problem smo mi sami.Potpuno nesvesni realnosti.

p.s. Jel' stvarno mislite da ce vam posle izbora nesto biti bolje?Da ce neko drugi nesto da uradi za vas?

Traziuli ste - gledajte

pre 13 godina

Ne treba da se proda jer "ne dere" svoje klijente.Super.Jel' imas neko neki dokaz za to?Ili da ovde sad taksativno navedem kolike su im kamate i provizije.Deru ni manje ni vise nego bilo koja druga banka.A to sto je ljudsko bice glupo i spremno da guta te price,ne samo u Srbiji nego u celom svetu.E to je drugi problem.Nemas pare a hoces nesto.Pozajmis pare,potrosis h i onda godinama placas kamate.Sta tu nije jasno?! Hoces nesto sto nemas?E to kosta bato. Hteli ste kapitalizam - dobili ste ga.Samo sto niste ocekivali da ce biti ovako jel da?Vecina je mislila kako ce bas oni da budu kapitalisti i da imaju svoje roblje.E nece biti.Sad je vecina roblje.

Nikola

pre 13 godina

Pa hvala Bogu! Ne, najbolje da Dinkic odlucuje ko ce dobiti kredit a ko ne!
U Srbiji treba privatizovati sve zivo, pa cak i vazduh, da ovim politicarima lopovomina ne ostavimo nista, jer samo kradu i reketiraju!

komercijalista2

pre 13 godina

odgovor nicku @jugo:
Gospodine/gospodjo, zasto u zemlji Srbiji uzimate kredite indeksirane u CHF? Ako niste primetili, a trebali bi ste...EURCHF je u 2008 godini bio na nivou 1.600, trenutno 1.267, sto ce reci da je CHF ojacao za nekih 22% u odnosu na EUR, pa samim tim vi dugujete mnogo vise. Ali da ste uzeli kredit u EUR, to vas ne bi zanimalo, tako da to ima veze sa Komercijalnom bankom isto toliko kao i ja sto mogu da uticem, kakvo ce vreme biti sutra u Keniji.
Pozdrav

DZoni

pre 13 godina

@Dosta zamajavanja
Srbija ima skoro najveci procenat stranog vlanistva nad bankarskim sektorom u svetu.I sta je rezultat toga ,Srbija 2010 godine po bankarskim kamata zauzima 180 mesto od 190 zemalja u svetu a to mesto deli pogodite sa kim AVGANISTANOM.
Tako da..da nema vise Tita ,zato sad imamo Dinkica i lazne eksperte i zemlju treceg sveta.TOliko od mene,,cao stranacki drugari izgubljeni u svemiru.

Aleksandar

pre 13 godina

Poceo sam da pisem nadugacko i na siroko a onda sam shvatio da komentar gubi svaki smisao.Zaista ne znam sta da kazem.Divim se ovom narodu kako uziva u svojoj gluposti da mi je da se zamenim s nekim gledacem farme na 2 dana da se odmorim gluposti,pohlepe i bahatosti ove vlasti.Strasno

casper

pre 13 godina

cetiri banke sjasio,ovaj mladja igra pokera sa bankama,malo mu i to bilo pa hoce i petu,koliko kosta njegova diploma hocu i ja da budem ministar....

Nejasnoca

pre 13 godina

Posto postoji vec Razvojna banka Vojvodine bas me interesuje ko bi sve uzivao povlastice Razvojne banke Srbije. Da li bi RBS poslovala na celoj teritoriji Srbije? Posto RBV povoljnije kredite daje samo za preduzeca koja se nalazi na teritoriji Vojvodine a i planiraju da pogase veci deo poslovnica u Srbiji uz otpustanje radnika.

LOL

pre 13 godina

Ova vlada je definitivno odlucila da idemo hrvatskim putem. Kada i mi puknemo, evo nas opet u novoj Jugoslaviji. Matematicar u HR bi rekao "Trazimo zajedničkog djelitelja", a onda svi zajedno u koru "Kriv su Vatikan, Nemci, CIA, kapitalizam, Amerika!".

Mislim da ne mislim

pre 13 godina

"Prema poslednjim informacijama, država je prihvatila da u kratkom roku nema više nikakvu vlasničku niti upravljačku kontrolu nad Komercijalnom bankom. Time se zapravo ispunjava zamisao MMF-a, koja se vidi i u pismu o namerama koje je Vlada Srbije poslala ovoj instituciji, a gde se kaže da će državni vlasnički udeli u bankama biti eliminisani što je pre moguće.

Predsednik Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić kaže da je generalni stav MMF-a od početka pregovora bio da se privatizacija banaka što pre završi. On smatra da je to pristup „bez ikakvih osnova"

Evo ovo vam je suma jedino i zbog cega je Dinkic na vlasti.
Da sve proda do kraja i da budemo komplet u kontroli stranog kapitala odnosno robovi.
*************************************************************************************************************************

Nikola

pre 13 godina

Pa treba da ih podrzavate na forumima i komentarima da izgleda kao da ce dozivotno da vladaju.Ovako kad znaju da su zavrsili sa politikom gledaju sto pre sve da prodaju.Pokrasce ogroman novac a plus it to sto sledeca vlada nece imati odakle da vuce prihode,znaci ide im u prilog da pokradu i rasprodaju sve.

B

pre 13 godina

Neko rece da ceka da sazna da su prodali i nas. Ja na to imam da kazem da jedva cekam, ali da unapred saosecam sa onima koji bi ovaj narod kupili. Pa mi nismo dorasli ni za kaslice!

marko

pre 13 godina

@Sergej,

Cim se ti upustas u ovakve teme, a trazis objasnjenje, bojim se da bi ti se dzaba objasnjavalo. Mozda da ti pomognem ovako, da li bi ti vise voleo da poslujes preko banke koja je tvoje vlasnistvo ili preko neke druge? Ili mozda ovako, da li bi voleo da kupujes u svojoj prodavnici ili u nekoj drugoj? Kad te ovo pitam, ocekujem od tebe da se stavis u neku siru poziciju, a ne u poziciju Sergeja pojedinca.

zlatkoNI

pre 13 godina

He,he ,he pa taj MMF je pun kao brod neka i nas kupe sa sve tom bankom kad ovi naši ne znaju šta dalje.Ta banka uopšte nije bitna,država ako hoće može da napravi svojih banaka koliko hoće ali od čega?Ovde je sad pitanje kako
preživeti i ići napred pošto
smo pri samom dnu u odnosu na ostale evropske države.

borko

pre 13 godina

da li negde mozemo da prodamo ove politicare(koje mozes kupiti za tepsiju ribe) i dovesti drzavnike koji ce da misle na srbiju i njenu buducnost a ne kao ovi i oni predhodni i njihovi predhodnici .....

Milan

pre 13 godina

I ponovo je zaboravljen slučaj otimanja imovine SDK u isto pretapanje u Nacionalnu štedionicu za čije sređivenje je potrošena ogromna svota novca poreskih obveznika a onda ista prodata(poklonjena) stranim investitorima.

john holmes

pre 13 godina

Hocu i ja da budem ministar! Jes` da nemam neku skolu,ali kako vi radite i nije potrebna skola.Hocu svoj deo,necete da me prevarite!

Plavuša

pre 13 godina

Ih, ta nemojte kasti. Da li neko uopšte zna kako je ta banka postala državna. Da li je Dinkić jedinu uspešnu, privatnu banku pretvorio u državnu (svoju, na neki način) i postavio svoje kadrove i njihove snaje, zetove i rodbinu (i bivše podobne iz raznoraznih socijalističkih, miloševićevsko-markovićevskih ministarstava), a otpustio ili smenio sve dotadašnje ljude. I, šta očekivati od tog i takvih likova. Prodajte i uništite i ovu banku kao što se uništili Beobanku, Jugobanku i mnoge druge, i otmite opet ljudima decenijsku štednju, stvorite neku svoju Poštansku štedionicu... Pa, ne mogu da verujem, da je pamćenje u Srba ko kod kokoške...

Igor

pre 13 godina

Interesuje me da li banka ukoliko želi može da naplaćuje svaki prazan ček naprimer 100 dinara ili 50 dinara ili će novim zakonom biti zabranjeno naplaćivanje čekova

komercijalista

pre 13 godina

dobro jutro Srbijo, zemljo bez zemlje, bez icega u svom vlasnistvu, sa polu gladnim narodom, i vise nego bogatim i ne mnogo inteligntnim politicarima!
Ako vec zelite u tu EU, zasto se ne ugledate na Nemacku ili recimo SLO, a ne na Bugarsku, Rumuniju, Madjarsku..i ostale banana republike?? Nista vi ne znate, ali to je vec za neverovati koliko ste ne obrazovani ili vas to neko "tera" da radite tako??
Gradjani, jedino sto vam mogu pozeleti jeste da dobijete 7 na lotou (naravno ako je to moguce dobiti).
Sve najbolje!

Vreme je

pre 13 godina

Da... Pusticemo ove u ime demokratije da rade i rasprodaju i ovo malo sto nam je ostalo... Promene, pa makar i dosao taj Toma. DoSta!

Radoslav

pre 13 godina

Prodaja se priprema već dugo.
Ostaje pitanje svih pitanja: zašto je Mlađan Dinkić predao srpski bankarski sektor stranim firmama? Imamo ogromne kamate na kredite koje uzimamo, a jadne kamate na depozite. Strane banke u Srbiji pljačkaju njene građane, a država ne samo da se ne bori protiv toga, već pospešuje tu pljačku prodajom Komercijalne banke. Vlast ne radi u interesu naroda i države, nego upravo suprotno. Predajete bankarski sektor, predajete Telekom, a Koštuničina ekipa je predala NIS. Plajčka naroda koja je započeta 1990. godine traje i 2011.

mhm

pre 13 godina

Ovde bi morao da padne neki drzavni udar sto se mene tice. Bezobzirno, ni malo ne gledajuci vise narod i drzavne interese, prodaju i prave aranzmane trudeci se sto pre da zavrse svoje naume pre nego sto padnu sa vlasti.

Telekom vec obecali Dojce telekomu, za komercijalnu cemno tek da vidimo... Samo se nadam da ce mo ih oboriti pre nego sto jos vise ostete drzavu i interese ovog naroda.

A zalosno je kako se niko u opoziciji nije digao zbog ovih planiranih prodaja. Svi su nesto tihi i stidljivi. Pa jedino da nam dodje neka gerila na vlast, posto ni opozicija, cini mi se, ne bi radila nista bolje...

Hmmm.. Verice Barac, ako citas ovo razmisi malo da udjes u politiku. Bar dok ne pocistis koruptivnu bagru iz svih struktura. Garantujem da bi dobila vecinu u glasackom telu i da bi za tebe glasali cak i ona vecina koja ne zeli da izadje na sledece izbore.

Dusan Silni

pre 13 godina

Ma sve će prodamo što imamo pa posle put pod noge,kinezi neka otkupljuju dug kod MMf-a i sa šiptarima neka prave novu državu.

Miki

pre 13 godina

MA SVE PRODAJTE NEMOJ NISTA DA OSTANE!!!!...ja cekam samo jedan dan da procitam da prodajete i NAS!!!!
(Djordje, 4. januar 2011 00:52)

Ispravka, nas su davno prodali samo sto to jos nisi procitao.

Milan

pre 13 godina

Za sve to treba zahvaliti ministru "JaRadimKaoKonj" na narednim izborima...
(He, 4. januar 2011 09:28)

Bice kasno ako cekamo do tada.

Milan Nis

pre 13 godina

"Da li cemo doziveti dan da ovi lopovi iz vlasti zavrse iza brave na digi niz godina???"
(sasa, 4. januar 2011 01:11)

Hocemo,ali iza brave neke vile na dedinju ili makar petosobnog extra lux stana na N.Beogradu!

zox

pre 13 godina

"On podseća da se pokazalo lošim kada je Dinkić istovremeno ugasio Beobanku, Investbanku, Jugobanku i Beogradsku banku."

A ja imam informaciju da su ove banke u stečaju i da se tu pere ogromna lova ...

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

To oko komercijalne banke je vec gotova prica. Na zalost, ja sam za to saznao jos davno, ali mediji u srb su tako kontrolisani da ne mozes da progovoris. Taj plan za preuzimanje banke je napravljen za vreme mandata Kostunice, kada je Dinkic bio ministar trezora. Ceo plan radi za sada 'kao svajcarski sat', bez obzira sto je vlast promenjena, doduse Dinkic je jos tu u novoj vlasti. Emitovane preferencijalne akcije koje ce 2012 biti konvertovane u akcije sa pravom glasa prema ugovoru medju vlade i ifc-a moze da otkupi samo drzava, a ne radnici i sl. Drzava nece uplatiti pare za te preferencijalne akcije i tako ce njen vlasnicki udeo sada vecinski postati manjinski. Inace, taj otkup je tako namesten da je za drzavu svake godine skuplji za oko 15%. Tako da su se stranci potrudili da drzava to ne moze platiti te 2012 godine. Radnici ne mogu sakupiti tolike pare da to plate, cca 120 M eura. Domaci privrednici se ne smeju u to upustiti jer bi to za njih bio kraj, tada bi po nalogu iz Brisela morali da ih uhapse ili proteraju tog ko bi hteo platiti tih 120 m eura.

Zanimljiv je slucaj i agrobanke. Proletos je spreceno preuzimanje banke prljavim novcom od trgovine drogom. Najvecim delom zahvaljujuci Slovencima i nama malim akcionarima banke. Drzava je, da stvar bude jos cudnija bila na to pristala! Drzava je htela na skupstini akcionara da glasa sa svojih 20% za dokapitalizaciju, a da potom ne kupi akcije iz nove emisije. Da stvar bude jos kontroverznija, drzava je postojeci udeo od 20% akcija sticala po ceni iznad 40 hiljada dinara po akciji, kada je euro bio oko 70 dinara, a htela je ovim cinom da omoguci nekom da preuzme banku po 10hiljada dinara po akciji kada je euro vredeo oko 110. E to je pitanje za istragu, za sudstvo, ako ga u ovoj drzavi ima. Ispada drzava najveci kriminalac ovde. Sadasnja situacija u agrobanci je takva da se i ove godine planira dokapitalizacija, ulaze neki veliki domaci privrednici. Videcemo. Ima ovde elemenata za istragu.

ky3ma

pre 13 godina

Pa MMF kaže ili ćete da smanjite javnu potrošnju, ili ćete da smanjite plate, ili ćete da otpusite ljude iz uprave, ili ćete više da radite, ili ćete manje da kradete ili ćete nešto da prodate, ili će.. eee nešto ćemo da prodamo da ne nabrajaš više.

B

pre 13 godina

MARE, rode, dakle, ako su nam, po vama, trebale strane obavestajne sluzbe da bi nas organizovale 5. oktobra, zar nam treba drugi doksz da smo savrseno nesposobni da vodimo brigu sami o sebi? A zna se sta takvima sleduje - staratelj! Dakle, ne daj Boze dugog cekanja.

sai baba

pre 13 godina

po pisanju jugovica - mogu samo da dopunim - komercijalna banka je vec prodata, onom sramnom dinkicevom doapitalizacijom "na stetu malih akcionara"! evo link:
http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/dokapitalizacija-komercijalne-banke-sa-120-miliona-evra-_161741.html

Citat:
"Nakon dokapitalizacije i naše uplate odgovarajućeg kapitala u roku od tri godine Srbija će zadržati sadašnje većinsko učešće od 42,6 odsto, dok će EBRD sa drugim međunarodnim finansijskim institucijama povećati svoje učešće sa sadašnjih 25 odsto na 34,6 odsto na uštrb malih akcionara, kojima će učešće u banci pasti"

Tom pljackom malih akcionara se nas "RadimKaoKonj" ministar javno hvalio! Eto tad je prodata komercijalna.

Bogdan

pre 13 godina

@Džoni
Imaš li neki link gde možemo videti to 180. mesto? Verujem ti u potpunosti, mislim da je 93.5% bankarskog sektora i Srbiji u stranim rukama, ali bih ipak voleo da vidim "svojim očima" tu statistiku. Nema veće prozivke za Dinkića i vlast od ove koju si naveo, prava smo banana država.

Mios

pre 13 godina

Ma treba banka da bude državna, nego šta. Pa onda kad dođe opet neki ludi predsednik na vlast da mu daju celu našu štednju da finansira ratove i kupovinu oružija a štediše ko šiša. Treba nam državna banka, u pravu su svi ovi što se protive prodaje Komercijalne banke ko da im je iz oka ispala.