Sreda, 29.12.2010.

00:12

Beda "vodi" vlast u izborni poraz

Siromaštvo, beda, nezaposlenost i sveopšte nazadovoljstvo mogli bi da neopredeljene glasače, kakvih je oko milion i po, na sledećim izborima okrenu opoziciji.

Izvor: Blic

Beda "vodi" vlast u izborni poraz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

oneill

pre 13 godina

@dejan@
Veoma dobro znam sta sam napisao,zemljace.Tvoj problem je sto si verovatno mlad pa ne pamtis sve dobro,inace ne bi ovo pisao.Jel tebi bilo dobro u Slobino vreme?
Jesi mogao sve da kupis?
Jesi li imao novca (maraka),a?
Razmisli ti malo,inace ne bi pisao to sto si pisao.
SPS je bio drugaciji,kao sto je i DS bio.Danas - da ne pricam.
Ponavljam - cilj svake vlasti je novac.Znaci,ponovo procitaj sta sam napisao,valjda ce ti biti jasnije.

Zrelo za dubinsko

pre 13 godina

Dosijei i dalje zatvoreni, ista komunisticka ** vlada i danas po starom utvrdjenom sistemu propagande i lazi, u svemu sto ima veze sa drzavom vlada tezak javasluk, vlast i dalje centralizovana. Nista konkretno nije uradjeno, od evropskih zakona samo svetla preko dana dok vozimo. Najveca korupcije je u vladajucim strankama, naucno dokazano. I dalje raste.. Na poslednjih par izbora sam glasao za Borisa, ali čoveče.. Da si hteo - mogao si. Sad mi je jasno da nemas zelju Srbiju sistemski da menjas, vec da nam drzis grupnu psihoterapiju dok tonemo dublje i to skupo naplatis. Tako ne moze. Svet je surovo mesto, a moja zemlja je tako slaba :(
Nekad pomislim da je ovo sto nam se desava je prokletstvo koje je smo navukli svesnim unistenjem SPO-a kao politicke opcije 2000. godine. Da je Danica postala sef policije 2000. godine zamislite sta bi se desavalo i gde bismo bili danas pre svega moralno, ekonomski. Razmislite.

MUKNAVI

pre 13 godina

Sjasi kurta ,da uzjasi murta ili ako nemaju dovljno glasova da samostalno formiranje vladu vataju se pod ruku,videli ste ,a jucer se pljuvali, jer gradjanima koji se bave politikom nije bitan Narod,vec njihovi licni interesi koje "treba" drugi da im priusti.Bice tako dok nas ima ako se ne desi pravna drzava u stvarnosti,a ne u knjigama.Al tesko,jer vise umiremo nego sto se radjamo tako da se moze ocekivati da za dvadeset godina,bake,i deke dobro drzece kojima oci oce a guza klokoce,jasu na svojim vrsnjacima koji ..stenju i trube,dok svi skupa ne odu..u "nebesku" Srbiju i tamo prirede koncerte!Hm..ko li ce ih slusati..auuu na#@bo je!

GoraN

pre 13 godina

Covek bi trebao da bude blesav pa da ukaze poverenje nekome ko je za 3 godine doveo do pada plata i zivotnog standarda u drzavi za oko 35%, pada zaposlenosti, negativnog privrednog rasta, pada investicija i priliva stranog kapitala, porasta kriminala i korupcije, itd. Da nije tako, 2000. godine narod bi glasao za Milosevica, a danas bi verovatno predsednik Srbije bila Mira Markovic ili Gorica Gajevic ili isti onaj Milosevic.

Aca

pre 13 godina

A ko je krivac za ovu bedu...kako je nastala ova beda?Izgleda da to vise nikoga ne zanima pa vidi spas bas u krivcima.Smeska se Toma a zna i zasto...njemu ovi komentari prijaju.On jedva ceka da dodje na vlast pa da i on i njegovi napune konacno dzepove po onome... kad su mogli drugi zasto ne bi i mi.Nisam pristalica ovih sadasnjih lopurda ali sigurno da necu dati moj glas samo zbog toga sto sam nezadovoljan Tomi i nekim drugima koji nisu nista bolji od ovih.Ova vlada je katastrofalna jer nije razumela sta je narod ocekivao od njih kada su dobili vlast i nije htela da rascisti sa kriminalom a to je najveci problem Srbije.Jasno mi je bilo odmah na pocetku formiranja vlade da sa starim i novim lopovima nece biti dobro.Ovakva vlada koja ne da ne resava sa kriminalom nego saradjuje sa njima nije zasluzila da ima poverenje gradjana.Nema tu izgovora stvar je jasna Gospodo prevaranti.Ima u vladi i onih koji se davno ne slazu sa politikom vlade i pokazalo se po mnogim pitanjima da su bili u pravu.Ali kao sto to obicno biva vecina u narodu to ne primecuje ili tumaci po nekim izjavama i klevetama onih koji u stvari i zele takav efekat.Poznato je i nije nista novo da se masom lako manipulise pogotovo u zemljama poput nase.Ja ipak ne mogu da shvatim da beda i kriminal svih ovih godina nije urazumila vecinu gradjana.Kako moze da se razume da onaj koji nije dobar odjednom bude dobar.Mene zaista zabrinjava ovo drustvo.Hoce promene a glasace za propast i bedu jos vecu.Ja mislim ako se zele promene i bolje zivot onda treba dati sansu nekim mladjima i nekoj partiji koja moze i hoce da resi probleme a ne neki stari znanci.Narode sta vi hocete sa tim da postignete kada kazete nece nam biti gore sa Tomom nego sa ovima...da li je to napredak...izmene ili svesno zbog frustracije vracanje u proslost!Ako je to resenje za mnoge ja bih im savetovao da se dobro predomisle dok ne bude kasno.Ako ne znate za koga da glasate sto je u ovoj Srbiji zaista tesko nemojte srljati u jos gore zbog nekih ogorcenja i prinzipa.Ima u Srbiji i drugacijih politicara ali nisu na zalost u vecini jer im ne ukazujete dovoljno poverenja.Po mome licnom ubedjenju je to stranka LDP-a.Na zalost vecina u narodu Gosp.Jovanovica ne shvata i slusa raznorazne klevete o njemu koje mnoge i nisu istinite ali se to radi upravo zbog toga da u Srbiji ne bi doslo do pravih promena.Ako neko smatra da Ceda kao predsednik stranke treba da jasi magarca i zivi u satoru onda su neke vrednosti pobrkane.Ne treba zaboraviti da stranka LDP-a ima u svojim redovima dobre i razumne politicare i da iako podrzava ovu vladu(a zna se i zasto je podrzala...upravo zbog toga da Toma ne dodje na vlast)nije bas odusevljena politikom ove vlade ali je mala da moze bitno uticati na prevarante. Mislim da u Srbiji nema nijedne partije koja stvarno moze uticati i dovesti do promena i boljeg zivota od Ldp-a.Pogotovo mladi bi trebali dobro razmisliti svojom a ne tudjom glavom.

spikey

pre 13 godina

Imao sam prilike preki neki dan da vidim u Madjarskoj radnike koji za 400 eur mesecno rade, ne progovaraju ni rec, ne puse i ne telefoniraju a rade za Audi. Ako neko misli da je bilo gde u EU mnogo bolje, samo neka sedne u autobus pa neka proveri.
Oni koji imaju posla i moraju da rade, ne vise po sajtovima i ne kukaju na drzavu.

Luka Laban

pre 13 godina

Nije u pitanju kome ce pasti ili narasti podrska,vek kombinorika !!!
Tu je sve dozvoljeno,jel kombinacije cine vladu.
Sto se tice milion i po neopredeljenih,trebalo bi da taj broj da naraste....
U Srbiji se ne "isplati'izlaziti na izbore.

A tebi su smetale šerpe i pištaljke?

pre 13 godina

Pa zasto sada ne lupate u serpe.
A mozete usput i da zvizdite.
(Kiza, 29. decembar 2010 09:12)

Zato što nema više potrebe, bandu crvenu lopovsku smo naučili da ne smeju da kradu glasove.

Sada nam preostaje da bandu žutu, crvenu, plavu i crnu naučimo pameti, da svi budući na vlasti zauvek zapamte kako se robija za krađu novca i rasprodaju državne infrastrukture.

Za to nisu potrebne šerpe i pištaljke.

Srba

pre 13 godina

Pitanje za B92: Zasto je na pocetku clanka fotografija sa Nikolicem i Aligrudicem?
Siguran sam da postoji fotografija i sa nekim ljudima iz DS-a i SPS-a u istoj pozi.
Poenta je da je njima svima dobro.

znam

pre 13 godina

Narod ceverovatno dati najvise glasova SNS-u ali ce oni posle izbora ici u koaliciju sa DS i te dve stranke ce biti vlast u Srbiji pa nam se crno pise!!!Pamet u glavu! Ne dozvolimo Tomi da to ucini tako sto ce se pre izbora obavezati da ni sa kim iz sadasnje vlasti ne cini novu vlast, a ako slaze...fik!!!

miroslav

pre 13 godina

Nisam titoista, ne gradim kult licnosti, nisam clan ni jedne partije, aali moram da konstatujem da su Srbi posebno srpski radnici najbole ziveli pod "sapom" Josipa Broza. Siromastvo je bilo iskorenjeno radnici su isli u fabrike i redovno primali platu, regres, a bogami poneko je primao i viskove para. Zamislite vevina radnika je isla na more, nije im bio ni stran soping u Trst. Ispljuvali smo Tita i ja se slazem da nije bio dobar. Nema Tita, nema osmocasovnog radnog vremena nema pet dana rada u nedelji, nema regresa ni redovne plate. Ovo vazi samo za radnike koji rade u privtnim preduzecima ne vazi za drzavne institucije i zaposlene na budzetske jaslama. Ovih dva miliona srpskih velikomucenika nema potrebe da izlazi na izbore jer za njih nikad nikad nece biti bolje. Njima ne treba ni opozicija ni pozicija. Izlagani i prevareni valjda su se opametili na izbore nema potrebe da se izlazi, sacuvajte energiju za dvanaesto casvno radno vreme sedam dana u nedelji. Smrt fazizmu kora hleba srpskom robu, dosta mu je.

Alexandrius

pre 13 godina

Svaka čast našoj Vladi! Kroz ovako tešku krizu niko nas ne bi bolje proveo od njih. Cela svetska ekonomija je propala, ali mi smo opstali, malo siromašniji, ali smo opstali! Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je neko drugi na vlasti. Neko ko nema ekonomsku platformu niti Evropsku platformu. Treba već jednom da prestanemo da kukamo, da shvatimo da smo lideri u regionu i da svi zajedno krenemo u razvoj i u Evropu!
(Mirko, 29. decembar 2010 08:34)

Jes' ti normalan?

Nikola

pre 13 godina

Ja za ove zadnje nisam nikad ni glasao.Mislim da cu glasati za Vuka Draskovica. Svi lopovi iz njegove stranke su otisli u ove vladajuce, tako da verujem da su sad tamo samo cisti ljudi.

Golub

pre 13 godina

Ja nesto gledam ova vadjena na krizu.
Da li stvarno neko misli da ova drzava ima ove sadasnje probleme zbog krize.Pa ona je pogodila krupan kapital,banke itd itd.Ovo sto mi imamo je posledica tragicne politike u zadnjih 20 godina.
Sta su oni zaustavili,sta su sprecili.Ovoj drzavi su pojeli svo salo i sve misice sad su krenuli na organe..Narode menjaj ovu bagru!!!!

Aj nam malo pričajte

pre 13 godina

Konačno neko da skapira!!! Do sada smo bili bogati i živeli dobro pa su ovi iz vlasti zasluženo jahali. Sada je nastupilo siromaštvo i treba da probamo sa novima...oni koji nam ništa nažao nisu učinili...Toma, Vučić and Co.

Dejan

pre 13 godina

@ oneil @

Da si pre pisanja komentara malo razmislio ne bi ga ni napisao. Od 1991. na vlasti SPS, danas opet na vlasti SPS. Šta ti tu nije jasno demokratski komunisti i lopovi se ujedinili sa pravim komunistima, zato smo stigli tu gde jesmo. Jel smo za to glasali %-tog oktobra, razmisli malo?

alexa

pre 13 godina

Citajuci komentare, ocekujem da DS na izborima ima oko 25000 glasova. Ako to stvarno tako bude, ja cu se samozapaliti. Svi vi imate kratku pamet, zivi bili pa videli...

sasa jokic

pre 13 godina

Juce udjem u prodavnicu i vidim da je sir gauda u pakovanju, koji je do pre neki dan kostao oko 550 dinara sada 850 dinara?! Eto kako Srbija propada, monopolisti formiraju cene kako im se hoce, a mi ovce cutimo. Taj isti Miskovic ne placa dobavljace, kojih je sa njihovim porodicama nekoliko stotina hiljada. Svoje zaposlene placa mizerno, vecinu bez stalnog ugovora za posao, znaci nem auplata socijalnog i penzionog, smanjuje kupovnu moc, priliv u budzet, i tako Srbija propada. Vlt sve to zna bolje od mene,a li ga se plasi i pusta ga da radi sto mu je volja. Tako koliko god bio protiv Tome i Velje, neminovno je da Oni ponovo dodju na vlast, jer ih isti taj Miskovic placa! Srbijo dovidjenja......stigao je racun za 12.mart!

Nik

pre 13 godina

A sta je tu strasno ako napuste fotelje i odu u opoziciju. Pokusai su , nisu uspeli, pa nek probaju drugi. Medjutim oni se grcevito bore za opstanak, nedaju ni mm svoje vlasti, svog blagostanja i virtuelnog sveta u kome zive. Neki su na vlasti od 2000 god., ne znaju kako je ne biti ministar ili drzavni sekretar,direktor, nacelnik, sef, portparol...Mozda se plase i otkrivanja brojnih afera i Zabele. Jedino se plasim da nam ni opozicja u kojoj je npr. Velja Ilic, 2x ministar, pa onda njihova koalicija sa recimo SPS-om jer nece imati dovoljan procenat, ne donese isto zlo koje sada imamo. Mislim da Srbija vise nema koga da bira.

Nikola

pre 13 godina

Ne znam zašto gospodin Stojiljković misli da su političari "svesni da građane Srbije u poslednjih pet-šest godina zanima samo preživljavanje".
Možda čovek nije video snimak na kom Tadić pita ljude u porušenom kraljevu da li su dali kokoškama sedative, jer su i one živa bića. Oni su se ljudi smejali jer su mislili da se ovaj šali ali... Reko je nešto tako glupo da nikom nije palo na pamet da predsednik može zaista tako nešto da pomisli.

Miki

pre 13 godina

Dokle cete vise da nas plasite opozicijom komentarima tipa "A takvi se, nije teško zaključiti, lako okreću nekoj drugačijoj, ekstremnijoj opciji" Opet spinovanje kako eto jesu ovi losi ali ako glasamo za druge bice jos gore .Na zalost i ova medijska kuca se izborom slike i komentarima pridruzuje tome a to nije prvi put.Ipak citaoci ovog sajta imaju toliko pameti da vide one male marketinske trikove (odabir slike,odabir analiticara itd..) i zakljuce sta se htelo poruciti i za koga opet glasati...a sa druge strane se prica o nekakvom novinarskom profesionalizmu.

gagigmaz

pre 13 godina

Nedavno mi na vrata stana dosli pripadnici podmlatka DS-a. Dele kalendare za srecnu novu 2011, sa spiskom stanara, valjda pokusavaju ubeleziti simpatizere. Kazem im ja da glasam za DS vec 14 godina od kad imam pravo glasa al da je tome dosao kraj. Pita me momak zasto? A ja mu ljubazno odgovorim da smo i dalje korumpirana bedna banana republika i da su samo preuzeli recept. Na to se mlada DS-ovka na visokim stiklama i sa velikim karikama u usima brecnula na mene:"To je vase misljenje!" Pomislio sam vidi ovu, i ona zivi u paralelnoj stvarnosti ili je jako indoktrinirana. Moj odgovor je bio da nikakve PR agencije i kampanje im vise nece pomoci, nikakvi savetnici, nikakav zelenaski partijski aparat i da svi moji, prijatelji obrazovani profesionalci, vise nece glasati za DS.

padasneg

pre 13 godina

Kao prvo i osnovno DS nije dosao na vlast obecanjima (Kosovo i EU u sta su mogli da poveruju jedino oni blago i tesko mentalno poremeceni)
DS je dosao na vlast zastrasivanjem, ucenama i pretnjama gradjanima srbije i niko ne moze to da opovrgne. Vise su pricali sta ce biti ako oni ne pobede nego ako pobede!!

U rusiji ima jedan lep zakon, glasovi onih koji ne predju cenzus se dodaje pobednickoj stranci sto olaksava... A ne ovi nasi, cim narod pokaze volju, svi manji se udruzuju protiv pobednika. To je prostitucija!! Cis primer bolesti ove nacije je LDP, skupili su sve politicke otpadnike, ulozili pre ogrome pare i presli cenzus i sad nam drzi govore o zivotu, najgore je sto bas njega ceka buducnos!

oneill

pre 13 godina

Ljudi,o cemu vi pricate? Naravno da ima siromasnih i gladnih.Uvek ih je bilo.Zivi se lose? Uvek se zivelo.Pa cak i pod Titom.Ko kaze drugacije laze.Setite se nestasica u njegovo vreme,zejtin,meso,cokolade,benzin,par-nepar,poskupljenja od 110%,itd,itd...
Slobino vreme i da ne pominjem(a treba za one koji ne pamte),urusavanje privrede,sverc,ides na posao,kao radis i kao dobijas platu i kao ti uplacuju doprinose,rat,GUBITAK ZIVOTA!!! najveca inflacija u istoriji,nema lekova,benzina,hleba,nema nicega u prodavnicama sem soli.....
Neko je u komentarima napisao da vlast ne valja,ali je opozicija jos gora.Slazem se.
Ljudi,razumite,cilj svake borbe za vlast je novac.Pristup fondovima,j.preduzecima i ostalim poslovima.Nije to nasa izmisljotina,vec je tako u citavom svetu.Ne verujete?
Tamo se to radi u rukavicama,
jer su sistem razvijali decenijama,a mi ga tek sad sprovodimo(malo seljacki,sta cete)i ucimo se demokratiji.
Iako cu dobiti 567980 minusa,
ljudi uzmite se upamet i razmislite samo o periodu od 1991. do danas.Sta ste onda imali,a sta imate danas.

Crc

pre 13 godina

politicki direktor G17 Vladimir Ilic kaze da su sistemi sacuvani... Kaze istinu, al o cemu prica? Ti sistemi su sacuvani i nabudzeni, a to su sistemi G17 na lokalnom, regionalnom nivou i to s lovom koja je trebala ici svima. Sad G17 trese sve zivo, menjaju lokalne mocnike i uzimaju im mesto, a ni cenzus nisu mogli da predju u opstinama... Njihovi sistemi su ekonomski i sve su jaci i jaci jer sve olaksice idu njima na ruku, a mislite da ce kajmak deliti s narodom?

Шумадинац

pre 13 godina

Јелена Триван је узнапредовала због положаја својих рођених браћа, који су судије на високом нивоу! Плаше се Санадеризације!

padasneg

pre 13 godina

Samo jedan primer nase nemoci kao naroda je sto kad u nekom EU gradu(London, Pariz, Brisel...) kad mladi uzmu palice i krenu da se na.... keve vlastima i razbijaju pandure, pale kontenjere... To su studenti, a kod nas huligani. Zasto je to tako? Zasto njih nazivaju studentima, a nas poremecenim mladim ljudima, kriminalcima i huliganima? Ima li to veze sa demokratijom? U DS-u jedino ime ima neke veze sa demokratijom. Trebali bi da budu PT iliti paraziti tranzicije!
Da ne govorimo o mediskoj satanizaciji opozicionih stranaka! Tuzilastvo i sud postoje, uhapsi pa sudi pa izvesti, a ne ovo sad. Vise lici na farmu nego politicku scenu...

gradjanin Osetije&Abhazije

pre 13 godina

Citajuci novine i komentare na internetu,dosao sam do zakljucka da narodu u Srbiji nije dobra ni jedna vlast i da je pre za anarhiju,diktaturu i haos kao sto je bio tokom 90-tih.Za partije iz sadasnje koalicije bi bilo najbolje da NE UCESTVUJU na sledecim izborima i da tako pruze narodu zadovoljstvo da im na celo drzave dodju NIKOLIC,ILIC,KOSTUNICA naravno obilato potpomognuti RUSIMA,

Deda Mraz bez poklona

pre 13 godina

Videli smo kako su drzavu vodili ovi sto sada pljuju DS. Samo tada nije bilo krize. Sve dok se budete nadali da ce neko drugi da vam obezbedi egzistenciju nece vam biti bolje. Srbija nije zemlja u kojoj su cuda preko noci moguca. Suvise dugo ste spavali.

beogradjanin

pre 13 godina

Nema te bede koja ce me naterati da menjam vlast, ako vidim da je i njima tesko, da su i sami ugrozeni i da se trude.

Ono sto vidim, medjutim, je sledece:

- njima je tesko samo zbog moguceg (rekao bih: izvesnog) gubitka vlasti
- ne da nisu ugrozeni, nego sa vlasti odlaze neuporedivo bolje materijalno obezbedjeni nego kada su tu valst preuzeli
- trude se samo za sebe i svoje


Krajem devedesetih, protestvovao sam jer sam video da valst krade. Ogromno razocarenje je kad shvatis da je veliki deo onih koji uz koje si u tim protestima bio, zapravo protestvovao ne sto se krade, vec sto oni ne mogu da kradu.

Jednom sa tim mehanizmom u ruklama, isti su kao i oni ranije.

Alex

pre 13 godina

Ljudi pa sta hocete? Pa sa ovakvim nepismenim narodom i nismo za bolje. Kada bi uslov za vazeci glasacki listic bio da glasac napise puno ime i prezime kandidata za kog glasa 2/3 listica bi bilo nevazece. Eto juce sam bio kod moje bake koja mi uporno prica kako nam je "neko" postavio neku bombu negde. Onda shvatim da ona prica o Slobodi. Pitam je da li je ona slusala vesti, a ona kaze da jeste. Onda joj obvasnjavam da niko nije postavio bombu nego da je doslo do nesrece. Ona me gleda sa nepoverenjem. Pazite znaci ona je gledala TV dobila direktnu informaciju koju uopste nije razumela i preokrenula je to u onu pricu da uvek neko nama nesto pokusava da uradi, lose (kad smo najbolji, najlepsi i sve naj naj). Inace nije nepismena zena, bila je sluzbenica. I o cemu onda da pricamo. Ovde ljudi glasaju za kilo secera i litar zejtina za koga god im kazete. Crni djavo da dodje glasaca, ma za 2 hiljade dinara. A kandidati su onakvi kakav je narod. Sto je najgore DS je imao istorijsku sansu da nesto uradi kad smo se otrgli Kostunice i cele te ekipe ali nista nisu uradili i mislim da cemo barem 10 godina biti zaustavljeni zbog toga. Tavorenje... nema razlike izmedju DS i SNS tako da ko god pobedi crno nam se pise. Naravno neka skroz proevropska liberalna opcija koja ne lupa populisticke gluposti nema sanse u ovoj zemlji.

Milan

pre 13 godina

Stanje u drzavi je katastrofalno. Nezaposlenost, siromastvo,glad beda, ocaj i beznadje.Sadasnja vlast koju predvodi DS direktno je kreirana od strane tajkuna,pa pojedini ministri stite njihove umesto interesa drzave i naroda.Cini se sve ne bi li se iznasao nacin da se novac poreskih obveznika,novac dobijen od kredita zaduzivanjem nasih unuka, kao i novac od prodaje malo onoga sto je preostalo prelije u dzepove novobogatasa-tajkuna.Ti isti tajkuni veliki su sponzori i prijatelji i vodecih stranaka opozicije, pa one bez imalo stida imaju svoja sedista u njihovim prostorijama i javno pricaju o medjusobnom "prijateljstvu". Izbor nije lak : Sa jedne strane korumpirana vlast koja je zemlju dovela do dna, a sa druge ista takva opozicija predvodjena Tomom Nikolicem i Aleksandrom Vucicem (Seseljevim kumovima i velikim prijateljima Beka, Miskovica i Mileta Dragica)kao i drugim istaknutim clanovima poput Velje Ilica, profesora Pelevica generala placka i Jorgovanke Tabakovic. Kad uz sve to dodamo Voju Kostunicu, Srpske Radikale i osvedocenog patrotu i anti amerikanca Cedu Jovanovica, jasno je koliko smo na****li.

Gradjanin

pre 13 godina

Ekonomska i svaka druga kriza je toliko teska da, jednostavno, ne verujem da bi normalan covek, sa minimumom zdrave pameti, isao u izbornu trku.

Ne radi se tu o nedostatku hrabrosti ili nedostatku bilo cega, nego o tolikoj kolicini problema koji nisu resivi u periodu od deset, mozda i dvadeset godina.

Sa druge strane, na izborima ce se pojaviti oni koji zele vlast (i pare), koje ne interesuju problemi i njihovo resavanje, koji imaju 'plan' kako resiti 'sve' probleme.

Neko ce na izborima pobediti, u svakom slucaju. Sto nikako ne znaci da ce problemi biti reseni.

Afrika zdaj !

pre 13 godina

Jelena Trivan je pucanj u sopstvenu nogu DS-a. Oni, izgleda kao da namerno zele da izgube sledece izbore. Prema Jeleni Trivan radikalke iz Skupstine su slatke, simpaticne devojcice.

Mile

pre 13 godina

Ako živim u Beogradu, penzija mi bude zamrznuta godinama i sada mi je povećaju 2%, a istovremeno, samo u poslednje vreme, grejanje poskupi 30%, gradski prevoz 20%, cene hrane nebrojeno puta skoče, najavljuju poskupljenje struje, ljudi nemaju da plaćaju njihove bezobrazno skupe račune a oni prete dužnicima kao da su ti dužnici najveći kriminalci na svetu (pošto one prave kriminalce ne smeju ili neće ni da taknu), onda ja ne mogu i neću da glasam ni za jednu političku partiju koja danas sedi u vlasti, bilo na republičkom bilo na lokalnom nivou.

ogorčena

pre 13 godina

Ne vidim ama baš nijednu razliku između ljudi koji su u ovom trenutku u DS- u i Tome Nikolića. Čak mi više prija da vidim Jorgovanku Tabaković nego Jelenu Trivan.

Izlazim na izbore: da se vidi da nisam očajna i da ne vidim izlaz. Precrtavam glasački listić: da se zna da imam stav i da slučajno ne padne na pamet DS-u da neko zaokruži DS u moje ime (ovakav DS je nažalost na nivou režima Slobodana Miloševića pa je čak i ovakav korak moguć).

Neka dođe kogod drugi na vlast - od svih tih omraženih iz opozicije se ionako ne nadam dobrom, od DSa sam očekivala mnogo, razočarala sam se katastrofalno!!! Niko ne može da nas upropasti više od ovih neradnika, nesposobnjakovića, lažova, prevaranata...

Inzenjer dijasporac

pre 13 godina

Meni je prosto neverovatno kad procitam komentare tipa sa drugima je gore, nema boljih, i zapitam se ponekad da li smo prijatelji moji isli u istu skolu, da li smo resavali iste zadatke i pisali iste sastave. Na sajtu narodne banke Srbije postoji rubrika koja se zove statistika, gde su izlistani rezultati svih vlada do sada i za one koji to jos nisu shvatili bilo bi pozeljno da provere pre nego sto napisu da li postoji neko bolji ili gori, dacu jedan tip najvaznija stavka je preradjivacka industrija (koja kreira vrednost). Samo se bojim da ce rezultati za ovu vladu biti porazavajuci cak i kad se uporede sa 90tim. Takodje ino dug, javni i privatni, moze se konsultovati na istom sajtu. Fantasticno povecanje javnog duga (koji je prethodna vlada cak i znacajno redukovala), kao i fantasticno povecanje privatnog duga (potrosacki krediti koje narod ne moze da vraca) za SAMO 3 godine.
Zato dragi moji prst na celo, boljih ima, mozda nisu savrseni, ali sve je bolje od novih 4 godine pakla. Hvala i svim citaocima zelim srecne protekle i nastupajuce praznike iz hladnog Beneluxa!

ddevit

pre 13 godina

Koalicija sa SPS-om i G-17 su kamen oko vrata DS i Tadicu i likovi,nestrucni a samozvani ëxperti"" poput:
Skundrica,Mrkele,Markovica,Bajatovica,Dinkica,Labusa(jeli je ziv,izvuko se ko puvanjak,a nosi na dusi povecanu smrtnost pensionera)pa Tomica sa sve vakcinama...Ali i kadrovi DS-a sa dve-tri pa do devet funkcija.....pa MITA i KORUPCIJA.................
Lista kraja nema!!!!!!!!!!!
Kako bi Dj.Balasevic rekao;
...sve to neko gleda odozgo!!!!

gradjanin

pre 13 godina

narode srbije,doslo vreme da se naplate dugovi od nesposobnih vlasti!kad bi pravili paralelu izmedju ovih i milosevica tesko da bi bilo razlike!koliko je samo novca u srbiju uslo od 2000te na ovamo a da nista nije investirano nego sve pojela potrosnja!tako ce biti i sa telekomom a posle se samo uzdajmo u boga i srecu!

matko

pre 13 godina

Tomina slika ovde sluzi da se stavi u spajz da deca ne bi krala pekmeza. Fotosop u rukama podmlatka DS ili SPS je odradio svoje. Ovaj sajt ne bi smeo da guta tako niske pdvale!

hmm

pre 13 godina

cuj ako se drasticno nesto ne promeni ds-u moze da opadne popularnost...ja nekako mislim da ce za ds izborini rezultati da budu sokantno losi...nema nicega goreg u politici kada na tako vulgaran nacin izigrate poverenje ljudi koji su glasali za vas gospodo iz ds-a...

alan ford

pre 13 godina

auuuu....svi kukaju...šta je ovo? pa dame i gospodo tražili ste gledajte!pošto ste ih birali bar ćutite - vi ste im dali galsove.

Igorko

pre 13 godina

Ali ovima na vlasti je najbolje da se uopste ne pojavljuju, kako ne shvataju da su ugasili skroz. Kad god se pojave da nam nesto pozele ili kazu, izazivaju dodatno gadjenje. Sad ce kralj da cestita Novu godinu, pa Bozic, pa Srpsku novu... Muci mi se...

Zatvor

pre 13 godina

Ljude iz vlasi treba odmah sprovesti u zatvor,kao i njihove lopovske "biznismene",konfiskovati im svu imovinu ( i njima i njihovoj deci),jer dok su krali i bogatili se na racun tudje nesrece bolelo ih je uvo za druge i njihove porodice.Treba da plate.Kako vreme prolazi sve vise verujem da su jedinu istorijsku pravdu i oduzimanje imovine proistekle iz kriminala uradili komunisti posle drugog svetskog rata i za to im cestitam, a narocito na cinjenici da su zemlju podigli iz pepela i ucinili je dostojnim postovanja i od strane drugih zemalja i od strane njenih gradjana.Pitam vas ko danas voli ovakvu Srbiju,sem lopova iz "demokratske vlasti" i oko nje? Nemojte se takodje ni zavaravati da ce samo sa promenom vlasti,doci i boljitak,jer je privreda prakticno unistena (ostala samo trgovina),dosta je starih ljudi,obrazovni sistem los i protekcionisticki A KORUPCIJA VEC POLAKO JEDE SAMU SEBE,dok se solidarnost medju ljudima izgubila.TREBA PROMENITI OVAKAV LOPOVSKI SISTEM KOJI JE OMOGUCIO BOGACENJE BEZ RADA,UZ KRIMINAL I PODRSKU VLASTI,A MILIONE OSIROMASIO.Prica se o kapitalizmu (KOD NAS JE ROBOVLASNISTVO),ali treba znati da i njega ima vise vrsta,a meni se narocito dopada onaj u Svajcarskoj,Austriji i Skandinavskim zemljama (tamo se radnik ceni i postuje,rad se placa,kao i porezi shodno primanjima i bogatstvu,cuva se priroda,i nije bitno ko je koje vere i nacije ako postuje sistem koji je dobar-UGLEDAJTE SE NA NJIH).

ljilja

pre 13 godina

DSS ima bolji plan za izlazak iz krize, na kraju krajeva ipak razmislite za vreme Koštuničine vlade se bolje živelo i tek smo tad osetili da se nešto pozitivno kreće, sad ćete reći sporo, pa bolje napred i sporo, nego brzo u propast kao sad. Smatram da Koštunica iskreno želi bolje Srbiji i svom narodu, nije od onih političara koji želi da zgrne novac preko leđa naroda, pošten je , pametan mada ima i grešaka ali mnogo manje nego ostali političari.

svetlanast

pre 13 godina

zahvaljujuci nasoj vladi i mudrim, sposobnim i postenim ministrima, mi u srbiji nemamo razloga da jedni drugima cestitamo novu, 2011.godinu.oni su se potrudili da smisle strategiju "srbija 2020."srecna nam nova 2020.godina.

Zozo

pre 13 godina

Oni misle da će samo "neopredeljeni" da glasaju protiv njih. Ja sam do sad bio opredeljen za "proevropsku koaliciju" ali ću sledeći put, po prvi put, sigurno glasati za suprotnu stranu. Ovo je prevršilo svaku meru.

nisu svi lakoverni kao ti

pre 13 godina

(Зоран,
Jel se ti to rugaš nama, kad hvališ Čedomira Jovanovića. Pa on je slika i prilika DS-a. On ih podržao oko svih zakona koji su ovu vlast okarakterisali kao bahato, sudstvo,zakon o informisanju, izglasavanje budžeta za ovu tekuću godinu i .....
I za kraj Taj Čeda nemože da dokaže ni gram svog bogatstva.

dragan

pre 13 godina

Na političkoj sceni nema stranke a ni čoveka kome bi pošten čovek mogao da da svoj glas.Nadam se da su građani Srbije shvatili da je naš glas prilično skup da bi ga budzašto dali ovim mrsomudima i secikesama.

may

pre 13 godina

Uzalud...Sve će to narod zaboraviti kad gospoda iz koalicije pred izbore prirede Bazare zdravlja, posete nas kući sa poklonom(olovkom), prekopaju pola ulice bagerom, donesu u obdanište roze i plava ćebenceta. Odmah će glupavi narod videti u njima spasitelje. Bože, jel mi samo Čeda ostao da počnem da iole mislim da bi neko mogao. Možda bi to on to i mogao.

Mirko

pre 13 godina

Pazite kakav sraman naslov.Boli mene uvo kuda beda "vodi"vlast.Zar nije mnogo bitnije kuda ta beda vodi gradjane Srbije?Zar je vaznija vlast od gradjana?Na zalost mnogima izgleda da jeste.

Mirko

pre 13 godina

Svaka čast našoj Vladi! Kroz ovako tešku krizu niko nas ne bi bolje proveo od njih. Cela svetska ekonomija je propala, ali mi smo opstali, malo siromašniji, ali smo opstali! Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je neko drugi na vlasti. Neko ko nema ekonomsku platformu niti Evropsku platformu. Treba već jednom da prestanemo da kukamo, da shvatimo da smo lideri u regionu i da svi zajedno krenemo u razvoj i u Evropu!

ex DS

pre 13 godina

Da li vi ljudi stvarno mislite da ce DS-SPS-G17 prepustiti da izgube vlast na izborima? Pa, oni ce silom braniti ostanak na vlasti. Vidite kakvu su kradju sproveli nedavno u unutarstranackim izborima. Pogledajte koga su pre godinu dana postavili za predsednika RIK. Sve su to pripreme za buducu izbornu kradju!

otpor

pre 13 godina

Nesposobnost, nestrucnost, bez vizije, halapljivost su odlike ne samo ove vlasti vec i one u opoziciji, hocemo da se kandiduje neko sa strane, neko kome nije stalo do Srpstva vec do ekonomije, pa neka to bude bilo ko, Slovenac, Hrvat, Madjar..ovi nasi nemaju pojma i svi su zeljni lopovluka.

igorpl

pre 13 godina

Ja bi pre rekao da vlast vodi narod u propast a nevolja je ta što nema niko od opozicije normalan da je zameni!
Sve su ista BAGRA!!!!
Ne izlazite na izbore jer nemate izbora!
Svi su se pokazali.

vucko

pre 13 godina

Izaci cu na sledece izbore samo ako mi se ucini da ce moj glas odluciti da ovi odu.
Ne bi imao pred bogom opravdanje da im ovo oprostim.
A vi buduci, pamet u glavu. Odmah procesuiranje.
Jel samo ce te tako jednog dana napraviti normalnu drzavu.

tužna istina

pre 13 godina

Kakva svetska kriza, nema to veze, u pitanju je lopovluk i namera da se uspostavi latino-američki kapitalizam, da 5-10% stanovništva bliskih političkim oligarhijama poseduju 98% svega u ovoj zemlji.
Surova realnost je u tome da niko, pa ni ovi na slici, ni ostale stranke, ne nude kvalitetniji koncept, u kojem postoje šanse za bolji život velikog broja pojedinca, ukoliko bi se potrudili u životu.
Prevara i otimačina su osnovne delatnosti, i samo onaj kome to leži, može se nadati da ima šansu.

Kuda_plovi_ovaj_brod_za_kojim_smo_krenuli_mi

pre 13 godina

Haha
ovo je isto kao kada se za vreme bombardovanja na dnevniku culo "Mudrom politikom Slobodana Milosevica ..."
Ili kada se devedesetih culo kako je Srbija ekonomski najstabilnija zemlja u Evropi.

Sada smo isto tako lideri u regionu i imamo najefikasniji plan za ekonomski razvoj u svetu.

Nazalost, od pet zla izabere se najmanje.
Tesko zemlji gde je sadasnja vlast najmanje zlo od svih.

A gradjani su izgubili i volju da se bore za bolje, jer u napredak su odavno prestali da verujemo.

Plutamo u moru lazi, licemerja i prevara, pa kud nas odnese!

Ogorcen glas sa juga Srbije

pre 13 godina

Treba nama alternativa, ali ne u vidu neke stranke, nego u vidu DIKTATORA, DESPOTA!!! Ali, za dobrobit nacije a ne licne koristi, da se konacno uvede neki red. Fabrike da se grade i da rade, da se ljudi zaposljavaju, i malo po malo da se poboljsava standard gradjana i smanjuje taj spoljni dug Srbije.... da se mafija, kriminalci i tajkuni iskorene za sva vremena!!! E, samo problem je naci i dovoljan broj nepotkupljivih saradnika uz takvog despota, koje nece novac i vlast da promeni!!! Ne radjaju se vise ljudi kao sto je bio Robespjer, na zalost....... I da, ukinuti sve politicke stranke, jer je pojam demokratije kod nas (a i u ostatku sveta) veoma pogresno shvacen i tumacen - ljudima je data i prevelika sloboda. Zbog toga je i sve veci javasluk svuda oko nas!
...Oprostite ljudi na mojim fantazijama, ja ovako zamisljam u Srbiji nacin za bolji zivot.....Ali, ocigledno, te planete nema!!!

Marko

pre 13 godina

Pa mi smo realno u bedaku jos od 1990 i neke. I pre toga smo bili u bedaku, ali ono tada je neponovljivo. A ova kriza je u percepciji mnogih nesto sa strane.

Ono sto ce ove oterati jesu oni sami. Evo, jel' juce bila ona 'Reakcija' na b92 posvecena Vladi Srbije i njihovom ne cinjenju nicega u vezi sa kriminalom u sportu. Jesu li prosle godine morali da odloze onu gej paradu zbog toga sto nisu mogli da izadju na kraj sa huliganima i od tada apsolutno nista nisu uradili povodom toga (cak su tzv. navijaci bili toliko opusteni da su pucali jedni na druge na stadionima), i sta se desilo? Zapalili su im stranku ove godine i ceo dan Beograd je bio ratna zona. I sta je bilo? Uhapsili onog **** i jos dvesta klinaca (od 5-6 hiljada). Sta kao problem im je da zavrnu ruke tamo nekom Keki? Ili tamo nekim SNP Nasi???
Jesu li se kleli u koridore, pa sad ispada da ih opet nece zavrsiti. Jesu li se kleli u reformisano sudstvo, a vestaci im ne dolaze na rocista? Jesu li pricali kako ce da iskorene korupciju u svojim redovima, a onda uhpasili onog gradonacelnika Zrenjanina, pa na kraju ispalo da on ustvari nije ni za sta kriv. Jel' uvode poreze na ovo-ono, a ne mogu sami da smanje administraciju.
Svaki politicar je sebi kupio stancinu od preko 100 kvadrata, a stanove na lizing su obecavali jos letos. Da ne pricam o Deltosavljevicu koji prosto iritira svojom pojavom, tajkunima koji nas zajebavaju na TV emisijama, mleku, ulju i slicnim mesetarenjima...

Svaki put kad su izbori, bilo je "ako mi ne dodjemo, mozete da se pozdravite sa EU". Ja bi stvarno voleo da dodju naprednjaci na vlast u sledecem krugu, pa da vidimo onda tu njihovu 'proevropsku pricu' i da vidimo malo kako ce DS jednom da nauci kako izmedju glasanja mora nesto i da se uradi. Mozda cemo izgubiti 4 godine, ali mozda i bolje 4, nego da ceo zivot gledam neku korumpiranu bagru.

Zokac

pre 13 godina

Svi su crni,svi do jednog.

Nema se za koga glasati.

Bilo ko da pobedi,
misko i beko ce da slave.

Dok smo mi bedni,tajkuni i politicari igraju kolo.

milezr

pre 13 godina

Prodaja Telekoma i kandidatura Srbije ne znače ništa. Prva stvar je veleizdaja, a druga je kozmetika. Neće doneti nijedno radno mesto, niti će smanjiti korupciju, siromaštvo, spoljni deficit, burazerstvo, tajkunizam itd itd itd.

Ko bude dao glas DS-u zbog prodaje Telekoma i veštačkog dizanja standarda u trajanju od 6 meseci i kozmetičke kandidature, taj i ne zaslužuje da živi u boljoj državi od sadašnje Srbije. Tako mu i treba jer je *****.

Telekom može prodati bukvalno svako, a kandidatura će svakako doći kad-tad i sigurno ne zaslugom DS, kao što ni "šengen" nije njihova zasluga. Dobili smo ga uprkos DS-u, a ne zbog DS-a. Ko god da dođe na vlast, biće kandidature, koja uopšte nije zagarantovana do 2015. Nemojmo biti deca.

I ne padajte na priče evropskih zvaničnika koji će, zarad netalasanja, svašta da pričaju i daju vetar u Tadićeva jedra. I njima treba dati do znanja da je priče dosta i da Srbija neće još 4 godine plaćati u krvi i propadati zbog jednog jalovog obećanja. Čak i da uđemo sutra u EU, to NIŠTA neće promeniti na bolje. Pogledajte Bugarsku i Rumuniju. Mi se moramo menjati. U glavu.

Siromaštvo, beda, renesansa partijske države u sprezi sa kriminalom, beznađe, 2 miliona nezaposlenih/neplaćenih/bedno plaćenih bez ikakve budućnosti, najskuplja država u Evropi itd je amanet Borisa Tadića i Udruženja kokošara.

O tome mislite pre zaokruživanja/uništavanja listića.

Зоран

pre 13 godina

Има ли у Србији опозиција? Ја за свог живота то нисам доживео. А изгледа ни Радоје (Домановић).

Зоран

pre 13 godina

(shomy, 29. decembar 2010 02:26), ниеј вам црна алтернатива, него ВИ за њу гласате. Имаш ти Чеду, он има доста другачији став и од ДС-а и Томе, али ВИ нећете да он дође на власт.

Hm

pre 13 godina

Ovi nisu na vlasti da odrze predizborna obecanja, vec samo da ne dodje opozicija na vlast. Tako se i biraju. Tko ne vidi da je to opasno, tome nisu sve na broju. Bolje i opozicija pa da sve unisti, pa od pocetka, nego da ovi krckaju i decu, dece, od dece...

bole

pre 13 godina

Ma ko god da dodje bice isto. I da dodje najposteniji i najobrazovaniji covek na svetu na vlast u Srbiji trebalo bi nam barem 15 godina da dodjemo u normalu. Mada sa ovima toga nikad nece biti.

shomy

pre 13 godina

Da, tacno je da ova vlast katastrofalna, to se da videti na svakom koraku, ali nam je alternativa jednako crna, tako da nam se u svakom slucaju lose pise...

JohnyBgood

pre 13 godina

Ma razumem ja da je kriza u svetu ali ne razumem ovu KRADJU i JAVASLUK. Da nam u gradjevini haos pravi jedan ortoped koji se svojim poslom bavi u slobodno vreme kad nije zauzet valjanjem racunara drzavi u kojoj je ministar (!?!?). Da nam u vojnim fabrikama rade omladinci zadrugari zato sto je nekome "puno" da placa doprinose stalno zaposlenim strucnim radnicima. Da je u sudstvu ovakav haos posle svih ovih decenija od pada Milosevica. Da se poradjamo decenijama oko tog prokletog koridora 10 i nismo u stanju da ga sagradimo ni KROZ RAVNICU. TO su stvari koje mene bole i zbog kojih jedva cekam da OVI ODU. Neka dodje i crni djavo, nek nas okupira BILO KO, od ovoga ne moze gore da bude.

sinisa

pre 13 godina

Pa sudeci po komentarima na ovom sajtu sa kog se informisem cvec duzi period, rekao bih da ce DS grcevito da se bori za cenzus, valjda zato ubrzanim tempom zaposljavaju po javnim preduzecima i opstinama valjda racunaju da ce tako ovi glasati za njih. Mozda je i bolje da DS oseti gorcinu poraza, pa ce sledeci put biti pazljivi, nije dobro da covek, a kamoli stranka pomisli da je iznad naroda.

Samo vas gledam

pre 13 godina

Beda. Bas to. Tako trenutno zivimo, gotovo 80% ljudi.

Ali nece samo to odvesti ovu "koaliciju" u izborni debakl. Ni ne sanjaju o tome da 4 miliona ljudi kojima je Zvezda u srcu zna da je kompletna vlast napravila veliki dil o unistenju ovog sportskog drustva. Oni zaista misle da su uspeli to da sakriju?

Kako cete samo surovo biti kaznjeni na izborima za to Borise, Ivice i drugari...

A glasali smo za vas i ne sanjajuci da ce vam takve sulude stvari pasti na pamet.

nezaposleni

pre 13 godina

"Ne vidim da iko na našoj političkoj sceni ili u svetu ima bolji ekonomski plan od našeg."

Osoba koja ovo izjavi, u zemlji gde sam ja neki faktor, bi mogla (eventualno) da radi na nekom shalteru... Nazalost ne zivim u takvoj zemlji.

glupan

pre 13 godina

"Ne vidim da iko na našoj političkoj sceni ili u svetu ima bolji ekonomski plan od našeg. Građani su nas podržali, podržavaju nas, a očekujemo da će tako biti i na sledećim izborima", kaže Trivanova.

Boze,Boze,kako je u pravu ova zena Trivanova!Kako da mi nevidemo od drveta isped sebe,sumu iza,kao sto vidi Trivanova?

sinisa

pre 13 godina

Pa sudeci po komentarima na ovom sajtu sa kog se informisem cvec duzi period, rekao bih da ce DS grcevito da se bori za cenzus, valjda zato ubrzanim tempom zaposljavaju po javnim preduzecima i opstinama valjda racunaju da ce tako ovi glasati za njih. Mozda je i bolje da DS oseti gorcinu poraza, pa ce sledeci put biti pazljivi, nije dobro da covek, a kamoli stranka pomisli da je iznad naroda.

milezr

pre 13 godina

Prodaja Telekoma i kandidatura Srbije ne znače ništa. Prva stvar je veleizdaja, a druga je kozmetika. Neće doneti nijedno radno mesto, niti će smanjiti korupciju, siromaštvo, spoljni deficit, burazerstvo, tajkunizam itd itd itd.

Ko bude dao glas DS-u zbog prodaje Telekoma i veštačkog dizanja standarda u trajanju od 6 meseci i kozmetičke kandidature, taj i ne zaslužuje da živi u boljoj državi od sadašnje Srbije. Tako mu i treba jer je *****.

Telekom može prodati bukvalno svako, a kandidatura će svakako doći kad-tad i sigurno ne zaslugom DS, kao što ni "šengen" nije njihova zasluga. Dobili smo ga uprkos DS-u, a ne zbog DS-a. Ko god da dođe na vlast, biće kandidature, koja uopšte nije zagarantovana do 2015. Nemojmo biti deca.

I ne padajte na priče evropskih zvaničnika koji će, zarad netalasanja, svašta da pričaju i daju vetar u Tadićeva jedra. I njima treba dati do znanja da je priče dosta i da Srbija neće još 4 godine plaćati u krvi i propadati zbog jednog jalovog obećanja. Čak i da uđemo sutra u EU, to NIŠTA neće promeniti na bolje. Pogledajte Bugarsku i Rumuniju. Mi se moramo menjati. U glavu.

Siromaštvo, beda, renesansa partijske države u sprezi sa kriminalom, beznađe, 2 miliona nezaposlenih/neplaćenih/bedno plaćenih bez ikakve budućnosti, najskuplja država u Evropi itd je amanet Borisa Tadića i Udruženja kokošara.

O tome mislite pre zaokruživanja/uništavanja listića.

nezaposleni

pre 13 godina

"Ne vidim da iko na našoj političkoj sceni ili u svetu ima bolji ekonomski plan od našeg."

Osoba koja ovo izjavi, u zemlji gde sam ja neki faktor, bi mogla (eventualno) da radi na nekom shalteru... Nazalost ne zivim u takvoj zemlji.

Marko

pre 13 godina

Pa mi smo realno u bedaku jos od 1990 i neke. I pre toga smo bili u bedaku, ali ono tada je neponovljivo. A ova kriza je u percepciji mnogih nesto sa strane.

Ono sto ce ove oterati jesu oni sami. Evo, jel' juce bila ona 'Reakcija' na b92 posvecena Vladi Srbije i njihovom ne cinjenju nicega u vezi sa kriminalom u sportu. Jesu li prosle godine morali da odloze onu gej paradu zbog toga sto nisu mogli da izadju na kraj sa huliganima i od tada apsolutno nista nisu uradili povodom toga (cak su tzv. navijaci bili toliko opusteni da su pucali jedni na druge na stadionima), i sta se desilo? Zapalili su im stranku ove godine i ceo dan Beograd je bio ratna zona. I sta je bilo? Uhapsili onog **** i jos dvesta klinaca (od 5-6 hiljada). Sta kao problem im je da zavrnu ruke tamo nekom Keki? Ili tamo nekim SNP Nasi???
Jesu li se kleli u koridore, pa sad ispada da ih opet nece zavrsiti. Jesu li se kleli u reformisano sudstvo, a vestaci im ne dolaze na rocista? Jesu li pricali kako ce da iskorene korupciju u svojim redovima, a onda uhpasili onog gradonacelnika Zrenjanina, pa na kraju ispalo da on ustvari nije ni za sta kriv. Jel' uvode poreze na ovo-ono, a ne mogu sami da smanje administraciju.
Svaki politicar je sebi kupio stancinu od preko 100 kvadrata, a stanove na lizing su obecavali jos letos. Da ne pricam o Deltosavljevicu koji prosto iritira svojom pojavom, tajkunima koji nas zajebavaju na TV emisijama, mleku, ulju i slicnim mesetarenjima...

Svaki put kad su izbori, bilo je "ako mi ne dodjemo, mozete da se pozdravite sa EU". Ja bi stvarno voleo da dodju naprednjaci na vlast u sledecem krugu, pa da vidimo onda tu njihovu 'proevropsku pricu' i da vidimo malo kako ce DS jednom da nauci kako izmedju glasanja mora nesto i da se uradi. Mozda cemo izgubiti 4 godine, ali mozda i bolje 4, nego da ceo zivot gledam neku korumpiranu bagru.

JohnyBgood

pre 13 godina

Ma razumem ja da je kriza u svetu ali ne razumem ovu KRADJU i JAVASLUK. Da nam u gradjevini haos pravi jedan ortoped koji se svojim poslom bavi u slobodno vreme kad nije zauzet valjanjem racunara drzavi u kojoj je ministar (!?!?). Da nam u vojnim fabrikama rade omladinci zadrugari zato sto je nekome "puno" da placa doprinose stalno zaposlenim strucnim radnicima. Da je u sudstvu ovakav haos posle svih ovih decenija od pada Milosevica. Da se poradjamo decenijama oko tog prokletog koridora 10 i nismo u stanju da ga sagradimo ni KROZ RAVNICU. TO su stvari koje mene bole i zbog kojih jedva cekam da OVI ODU. Neka dodje i crni djavo, nek nas okupira BILO KO, od ovoga ne moze gore da bude.

glupan

pre 13 godina

"Ne vidim da iko na našoj političkoj sceni ili u svetu ima bolji ekonomski plan od našeg. Građani su nas podržali, podržavaju nas, a očekujemo da će tako biti i na sledećim izborima", kaže Trivanova.

Boze,Boze,kako je u pravu ova zena Trivanova!Kako da mi nevidemo od drveta isped sebe,sumu iza,kao sto vidi Trivanova?

ogorčena

pre 13 godina

Ne vidim ama baš nijednu razliku između ljudi koji su u ovom trenutku u DS- u i Tome Nikolića. Čak mi više prija da vidim Jorgovanku Tabaković nego Jelenu Trivan.

Izlazim na izbore: da se vidi da nisam očajna i da ne vidim izlaz. Precrtavam glasački listić: da se zna da imam stav i da slučajno ne padne na pamet DS-u da neko zaokruži DS u moje ime (ovakav DS je nažalost na nivou režima Slobodana Miloševića pa je čak i ovakav korak moguć).

Neka dođe kogod drugi na vlast - od svih tih omraženih iz opozicije se ionako ne nadam dobrom, od DSa sam očekivala mnogo, razočarala sam se katastrofalno!!! Niko ne može da nas upropasti više od ovih neradnika, nesposobnjakovića, lažova, prevaranata...

Zokac

pre 13 godina

Svi su crni,svi do jednog.

Nema se za koga glasati.

Bilo ko da pobedi,
misko i beko ce da slave.

Dok smo mi bedni,tajkuni i politicari igraju kolo.

Zatvor

pre 13 godina

Ljude iz vlasi treba odmah sprovesti u zatvor,kao i njihove lopovske "biznismene",konfiskovati im svu imovinu ( i njima i njihovoj deci),jer dok su krali i bogatili se na racun tudje nesrece bolelo ih je uvo za druge i njihove porodice.Treba da plate.Kako vreme prolazi sve vise verujem da su jedinu istorijsku pravdu i oduzimanje imovine proistekle iz kriminala uradili komunisti posle drugog svetskog rata i za to im cestitam, a narocito na cinjenici da su zemlju podigli iz pepela i ucinili je dostojnim postovanja i od strane drugih zemalja i od strane njenih gradjana.Pitam vas ko danas voli ovakvu Srbiju,sem lopova iz "demokratske vlasti" i oko nje? Nemojte se takodje ni zavaravati da ce samo sa promenom vlasti,doci i boljitak,jer je privreda prakticno unistena (ostala samo trgovina),dosta je starih ljudi,obrazovni sistem los i protekcionisticki A KORUPCIJA VEC POLAKO JEDE SAMU SEBE,dok se solidarnost medju ljudima izgubila.TREBA PROMENITI OVAKAV LOPOVSKI SISTEM KOJI JE OMOGUCIO BOGACENJE BEZ RADA,UZ KRIMINAL I PODRSKU VLASTI,A MILIONE OSIROMASIO.Prica se o kapitalizmu (KOD NAS JE ROBOVLASNISTVO),ali treba znati da i njega ima vise vrsta,a meni se narocito dopada onaj u Svajcarskoj,Austriji i Skandinavskim zemljama (tamo se radnik ceni i postuje,rad se placa,kao i porezi shodno primanjima i bogatstvu,cuva se priroda,i nije bitno ko je koje vere i nacije ako postuje sistem koji je dobar-UGLEDAJTE SE NA NJIH).

nisu svi lakoverni kao ti

pre 13 godina

(Зоран,
Jel se ti to rugaš nama, kad hvališ Čedomira Jovanovića. Pa on je slika i prilika DS-a. On ih podržao oko svih zakona koji su ovu vlast okarakterisali kao bahato, sudstvo,zakon o informisanju, izglasavanje budžeta za ovu tekuću godinu i .....
I za kraj Taj Čeda nemože da dokaže ni gram svog bogatstva.

Kuda_plovi_ovaj_brod_za_kojim_smo_krenuli_mi

pre 13 godina

Haha
ovo je isto kao kada se za vreme bombardovanja na dnevniku culo "Mudrom politikom Slobodana Milosevica ..."
Ili kada se devedesetih culo kako je Srbija ekonomski najstabilnija zemlja u Evropi.

Sada smo isto tako lideri u regionu i imamo najefikasniji plan za ekonomski razvoj u svetu.

Nazalost, od pet zla izabere se najmanje.
Tesko zemlji gde je sadasnja vlast najmanje zlo od svih.

A gradjani su izgubili i volju da se bore za bolje, jer u napredak su odavno prestali da verujemo.

Plutamo u moru lazi, licemerja i prevara, pa kud nas odnese!

Samo vas gledam

pre 13 godina

Beda. Bas to. Tako trenutno zivimo, gotovo 80% ljudi.

Ali nece samo to odvesti ovu "koaliciju" u izborni debakl. Ni ne sanjaju o tome da 4 miliona ljudi kojima je Zvezda u srcu zna da je kompletna vlast napravila veliki dil o unistenju ovog sportskog drustva. Oni zaista misle da su uspeli to da sakriju?

Kako cete samo surovo biti kaznjeni na izborima za to Borise, Ivice i drugari...

A glasali smo za vas i ne sanjajuci da ce vam takve sulude stvari pasti na pamet.

Ogorcen glas sa juga Srbije

pre 13 godina

Treba nama alternativa, ali ne u vidu neke stranke, nego u vidu DIKTATORA, DESPOTA!!! Ali, za dobrobit nacije a ne licne koristi, da se konacno uvede neki red. Fabrike da se grade i da rade, da se ljudi zaposljavaju, i malo po malo da se poboljsava standard gradjana i smanjuje taj spoljni dug Srbije.... da se mafija, kriminalci i tajkuni iskorene za sva vremena!!! E, samo problem je naci i dovoljan broj nepotkupljivih saradnika uz takvog despota, koje nece novac i vlast da promeni!!! Ne radjaju se vise ljudi kao sto je bio Robespjer, na zalost....... I da, ukinuti sve politicke stranke, jer je pojam demokratije kod nas (a i u ostatku sveta) veoma pogresno shvacen i tumacen - ljudima je data i prevelika sloboda. Zbog toga je i sve veci javasluk svuda oko nas!
...Oprostite ljudi na mojim fantazijama, ja ovako zamisljam u Srbiji nacin za bolji zivot.....Ali, ocigledno, te planete nema!!!

Mirko

pre 13 godina

Pazite kakav sraman naslov.Boli mene uvo kuda beda "vodi"vlast.Zar nije mnogo bitnije kuda ta beda vodi gradjane Srbije?Zar je vaznija vlast od gradjana?Na zalost mnogima izgleda da jeste.

shomy

pre 13 godina

Da, tacno je da ova vlast katastrofalna, to se da videti na svakom koraku, ali nam je alternativa jednako crna, tako da nam se u svakom slucaju lose pise...

ex DS

pre 13 godina

Da li vi ljudi stvarno mislite da ce DS-SPS-G17 prepustiti da izgube vlast na izborima? Pa, oni ce silom braniti ostanak na vlasti. Vidite kakvu su kradju sproveli nedavno u unutarstranackim izborima. Pogledajte koga su pre godinu dana postavili za predsednika RIK. Sve su to pripreme za buducu izbornu kradju!

tužna istina

pre 13 godina

Kakva svetska kriza, nema to veze, u pitanju je lopovluk i namera da se uspostavi latino-američki kapitalizam, da 5-10% stanovništva bliskih političkim oligarhijama poseduju 98% svega u ovoj zemlji.
Surova realnost je u tome da niko, pa ni ovi na slici, ni ostale stranke, ne nude kvalitetniji koncept, u kojem postoje šanse za bolji život velikog broja pojedinca, ukoliko bi se potrudili u životu.
Prevara i otimačina su osnovne delatnosti, i samo onaj kome to leži, može se nadati da ima šansu.

bole

pre 13 godina

Ma ko god da dodje bice isto. I da dodje najposteniji i najobrazovaniji covek na svetu na vlast u Srbiji trebalo bi nam barem 15 godina da dodjemo u normalu. Mada sa ovima toga nikad nece biti.

vucko

pre 13 godina

Izaci cu na sledece izbore samo ako mi se ucini da ce moj glas odluciti da ovi odu.
Ne bi imao pred bogom opravdanje da im ovo oprostim.
A vi buduci, pamet u glavu. Odmah procesuiranje.
Jel samo ce te tako jednog dana napraviti normalnu drzavu.

Zozo

pre 13 godina

Oni misle da će samo "neopredeljeni" da glasaju protiv njih. Ja sam do sad bio opredeljen za "proevropsku koaliciju" ali ću sledeći put, po prvi put, sigurno glasati za suprotnu stranu. Ovo je prevršilo svaku meru.

gagigmaz

pre 13 godina

Nedavno mi na vrata stana dosli pripadnici podmlatka DS-a. Dele kalendare za srecnu novu 2011, sa spiskom stanara, valjda pokusavaju ubeleziti simpatizere. Kazem im ja da glasam za DS vec 14 godina od kad imam pravo glasa al da je tome dosao kraj. Pita me momak zasto? A ja mu ljubazno odgovorim da smo i dalje korumpirana bedna banana republika i da su samo preuzeli recept. Na to se mlada DS-ovka na visokim stiklama i sa velikim karikama u usima brecnula na mene:"To je vase misljenje!" Pomislio sam vidi ovu, i ona zivi u paralelnoj stvarnosti ili je jako indoktrinirana. Moj odgovor je bio da nikakve PR agencije i kampanje im vise nece pomoci, nikakvi savetnici, nikakav zelenaski partijski aparat i da svi moji, prijatelji obrazovani profesionalci, vise nece glasati za DS.

Зоран

pre 13 godina

Има ли у Србији опозиција? Ја за свог живота то нисам доживео. А изгледа ни Радоје (Домановић).

Hm

pre 13 godina

Ovi nisu na vlasti da odrze predizborna obecanja, vec samo da ne dodje opozicija na vlast. Tako se i biraju. Tko ne vidi da je to opasno, tome nisu sve na broju. Bolje i opozicija pa da sve unisti, pa od pocetka, nego da ovi krckaju i decu, dece, od dece...

Afrika zdaj !

pre 13 godina

Jelena Trivan je pucanj u sopstvenu nogu DS-a. Oni, izgleda kao da namerno zele da izgube sledece izbore. Prema Jeleni Trivan radikalke iz Skupstine su slatke, simpaticne devojcice.

Alex

pre 13 godina

Ljudi pa sta hocete? Pa sa ovakvim nepismenim narodom i nismo za bolje. Kada bi uslov za vazeci glasacki listic bio da glasac napise puno ime i prezime kandidata za kog glasa 2/3 listica bi bilo nevazece. Eto juce sam bio kod moje bake koja mi uporno prica kako nam je "neko" postavio neku bombu negde. Onda shvatim da ona prica o Slobodi. Pitam je da li je ona slusala vesti, a ona kaze da jeste. Onda joj obvasnjavam da niko nije postavio bombu nego da je doslo do nesrece. Ona me gleda sa nepoverenjem. Pazite znaci ona je gledala TV dobila direktnu informaciju koju uopste nije razumela i preokrenula je to u onu pricu da uvek neko nama nesto pokusava da uradi, lose (kad smo najbolji, najlepsi i sve naj naj). Inace nije nepismena zena, bila je sluzbenica. I o cemu onda da pricamo. Ovde ljudi glasaju za kilo secera i litar zejtina za koga god im kazete. Crni djavo da dodje glasaca, ma za 2 hiljade dinara. A kandidati su onakvi kakav je narod. Sto je najgore DS je imao istorijsku sansu da nesto uradi kad smo se otrgli Kostunice i cele te ekipe ali nista nisu uradili i mislim da cemo barem 10 godina biti zaustavljeni zbog toga. Tavorenje... nema razlike izmedju DS i SNS tako da ko god pobedi crno nam se pise. Naravno neka skroz proevropska liberalna opcija koja ne lupa populisticke gluposti nema sanse u ovoj zemlji.

Шумадинац

pre 13 godina

Јелена Триван је узнапредовала због положаја својих рођених браћа, који су судије на високом нивоу! Плаше се Санадеризације!

ljilja

pre 13 godina

DSS ima bolji plan za izlazak iz krize, na kraju krajeva ipak razmislite za vreme Koštuničine vlade se bolje živelo i tek smo tad osetili da se nešto pozitivno kreće, sad ćete reći sporo, pa bolje napred i sporo, nego brzo u propast kao sad. Smatram da Koštunica iskreno želi bolje Srbiji i svom narodu, nije od onih političara koji želi da zgrne novac preko leđa naroda, pošten je , pametan mada ima i grešaka ali mnogo manje nego ostali političari.

svetlanast

pre 13 godina

zahvaljujuci nasoj vladi i mudrim, sposobnim i postenim ministrima, mi u srbiji nemamo razloga da jedni drugima cestitamo novu, 2011.godinu.oni su se potrudili da smisle strategiju "srbija 2020."srecna nam nova 2020.godina.

otpor

pre 13 godina

Nesposobnost, nestrucnost, bez vizije, halapljivost su odlike ne samo ove vlasti vec i one u opoziciji, hocemo da se kandiduje neko sa strane, neko kome nije stalo do Srpstva vec do ekonomije, pa neka to bude bilo ko, Slovenac, Hrvat, Madjar..ovi nasi nemaju pojma i svi su zeljni lopovluka.

igorpl

pre 13 godina

Ja bi pre rekao da vlast vodi narod u propast a nevolja je ta što nema niko od opozicije normalan da je zameni!
Sve su ista BAGRA!!!!
Ne izlazite na izbore jer nemate izbora!
Svi su se pokazali.

sasa jokic

pre 13 godina

Juce udjem u prodavnicu i vidim da je sir gauda u pakovanju, koji je do pre neki dan kostao oko 550 dinara sada 850 dinara?! Eto kako Srbija propada, monopolisti formiraju cene kako im se hoce, a mi ovce cutimo. Taj isti Miskovic ne placa dobavljace, kojih je sa njihovim porodicama nekoliko stotina hiljada. Svoje zaposlene placa mizerno, vecinu bez stalnog ugovora za posao, znaci nem auplata socijalnog i penzionog, smanjuje kupovnu moc, priliv u budzet, i tako Srbija propada. Vlt sve to zna bolje od mene,a li ga se plasi i pusta ga da radi sto mu je volja. Tako koliko god bio protiv Tome i Velje, neminovno je da Oni ponovo dodju na vlast, jer ih isti taj Miskovic placa! Srbijo dovidjenja......stigao je racun za 12.mart!

beogradjanin

pre 13 godina

Nema te bede koja ce me naterati da menjam vlast, ako vidim da je i njima tesko, da su i sami ugrozeni i da se trude.

Ono sto vidim, medjutim, je sledece:

- njima je tesko samo zbog moguceg (rekao bih: izvesnog) gubitka vlasti
- ne da nisu ugrozeni, nego sa vlasti odlaze neuporedivo bolje materijalno obezbedjeni nego kada su tu valst preuzeli
- trude se samo za sebe i svoje


Krajem devedesetih, protestvovao sam jer sam video da valst krade. Ogromno razocarenje je kad shvatis da je veliki deo onih koji uz koje si u tim protestima bio, zapravo protestvovao ne sto se krade, vec sto oni ne mogu da kradu.

Jednom sa tim mehanizmom u ruklama, isti su kao i oni ranije.

Зоран

pre 13 godina

(shomy, 29. decembar 2010 02:26), ниеј вам црна алтернатива, него ВИ за њу гласате. Имаш ти Чеду, он има доста другачији став и од ДС-а и Томе, али ВИ нећете да он дође на власт.

Igorko

pre 13 godina

Ali ovima na vlasti je najbolje da se uopste ne pojavljuju, kako ne shvataju da su ugasili skroz. Kad god se pojave da nam nesto pozele ili kazu, izazivaju dodatno gadjenje. Sad ce kralj da cestita Novu godinu, pa Bozic, pa Srpsku novu... Muci mi se...

dragan

pre 13 godina

Na političkoj sceni nema stranke a ni čoveka kome bi pošten čovek mogao da da svoj glas.Nadam se da su građani Srbije shvatili da je naš glas prilično skup da bi ga budzašto dali ovim mrsomudima i secikesama.

matko

pre 13 godina

Tomina slika ovde sluzi da se stavi u spajz da deca ne bi krala pekmeza. Fotosop u rukama podmlatka DS ili SPS je odradio svoje. Ovaj sajt ne bi smeo da guta tako niske pdvale!

Alexandrius

pre 13 godina

Svaka čast našoj Vladi! Kroz ovako tešku krizu niko nas ne bi bolje proveo od njih. Cela svetska ekonomija je propala, ali mi smo opstali, malo siromašniji, ali smo opstali! Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je neko drugi na vlasti. Neko ko nema ekonomsku platformu niti Evropsku platformu. Treba već jednom da prestanemo da kukamo, da shvatimo da smo lideri u regionu i da svi zajedno krenemo u razvoj i u Evropu!
(Mirko, 29. decembar 2010 08:34)

Jes' ti normalan?

Mile

pre 13 godina

Ako živim u Beogradu, penzija mi bude zamrznuta godinama i sada mi je povećaju 2%, a istovremeno, samo u poslednje vreme, grejanje poskupi 30%, gradski prevoz 20%, cene hrane nebrojeno puta skoče, najavljuju poskupljenje struje, ljudi nemaju da plaćaju njihove bezobrazno skupe račune a oni prete dužnicima kao da su ti dužnici najveći kriminalci na svetu (pošto one prave kriminalce ne smeju ili neće ni da taknu), onda ja ne mogu i neću da glasam ni za jednu političku partiju koja danas sedi u vlasti, bilo na republičkom bilo na lokalnom nivou.

Miki

pre 13 godina

Dokle cete vise da nas plasite opozicijom komentarima tipa "A takvi se, nije teško zaključiti, lako okreću nekoj drugačijoj, ekstremnijoj opciji" Opet spinovanje kako eto jesu ovi losi ali ako glasamo za druge bice jos gore .Na zalost i ova medijska kuca se izborom slike i komentarima pridruzuje tome a to nije prvi put.Ipak citaoci ovog sajta imaju toliko pameti da vide one male marketinske trikove (odabir slike,odabir analiticara itd..) i zakljuce sta se htelo poruciti i za koga opet glasati...a sa druge strane se prica o nekakvom novinarskom profesionalizmu.

Nikola

pre 13 godina

Ne znam zašto gospodin Stojiljković misli da su političari "svesni da građane Srbije u poslednjih pet-šest godina zanima samo preživljavanje".
Možda čovek nije video snimak na kom Tadić pita ljude u porušenom kraljevu da li su dali kokoškama sedative, jer su i one živa bića. Oni su se ljudi smejali jer su mislili da se ovaj šali ali... Reko je nešto tako glupo da nikom nije palo na pamet da predsednik može zaista tako nešto da pomisli.

Nik

pre 13 godina

A sta je tu strasno ako napuste fotelje i odu u opoziciju. Pokusai su , nisu uspeli, pa nek probaju drugi. Medjutim oni se grcevito bore za opstanak, nedaju ni mm svoje vlasti, svog blagostanja i virtuelnog sveta u kome zive. Neki su na vlasti od 2000 god., ne znaju kako je ne biti ministar ili drzavni sekretar,direktor, nacelnik, sef, portparol...Mozda se plase i otkrivanja brojnih afera i Zabele. Jedino se plasim da nam ni opozicja u kojoj je npr. Velja Ilic, 2x ministar, pa onda njihova koalicija sa recimo SPS-om jer nece imati dovoljan procenat, ne donese isto zlo koje sada imamo. Mislim da Srbija vise nema koga da bira.

Inzenjer dijasporac

pre 13 godina

Meni je prosto neverovatno kad procitam komentare tipa sa drugima je gore, nema boljih, i zapitam se ponekad da li smo prijatelji moji isli u istu skolu, da li smo resavali iste zadatke i pisali iste sastave. Na sajtu narodne banke Srbije postoji rubrika koja se zove statistika, gde su izlistani rezultati svih vlada do sada i za one koji to jos nisu shvatili bilo bi pozeljno da provere pre nego sto napisu da li postoji neko bolji ili gori, dacu jedan tip najvaznija stavka je preradjivacka industrija (koja kreira vrednost). Samo se bojim da ce rezultati za ovu vladu biti porazavajuci cak i kad se uporede sa 90tim. Takodje ino dug, javni i privatni, moze se konsultovati na istom sajtu. Fantasticno povecanje javnog duga (koji je prethodna vlada cak i znacajno redukovala), kao i fantasticno povecanje privatnog duga (potrosacki krediti koje narod ne moze da vraca) za SAMO 3 godine.
Zato dragi moji prst na celo, boljih ima, mozda nisu savrseni, ali sve je bolje od novih 4 godine pakla. Hvala i svim citaocima zelim srecne protekle i nastupajuce praznike iz hladnog Beneluxa!

hmm

pre 13 godina

cuj ako se drasticno nesto ne promeni ds-u moze da opadne popularnost...ja nekako mislim da ce za ds izborini rezultati da budu sokantno losi...nema nicega goreg u politici kada na tako vulgaran nacin izigrate poverenje ljudi koji su glasali za vas gospodo iz ds-a...

Milan

pre 13 godina

Stanje u drzavi je katastrofalno. Nezaposlenost, siromastvo,glad beda, ocaj i beznadje.Sadasnja vlast koju predvodi DS direktno je kreirana od strane tajkuna,pa pojedini ministri stite njihove umesto interesa drzave i naroda.Cini se sve ne bi li se iznasao nacin da se novac poreskih obveznika,novac dobijen od kredita zaduzivanjem nasih unuka, kao i novac od prodaje malo onoga sto je preostalo prelije u dzepove novobogatasa-tajkuna.Ti isti tajkuni veliki su sponzori i prijatelji i vodecih stranaka opozicije, pa one bez imalo stida imaju svoja sedista u njihovim prostorijama i javno pricaju o medjusobnom "prijateljstvu". Izbor nije lak : Sa jedne strane korumpirana vlast koja je zemlju dovela do dna, a sa druge ista takva opozicija predvodjena Tomom Nikolicem i Aleksandrom Vucicem (Seseljevim kumovima i velikim prijateljima Beka, Miskovica i Mileta Dragica)kao i drugim istaknutim clanovima poput Velje Ilica, profesora Pelevica generala placka i Jorgovanke Tabakovic. Kad uz sve to dodamo Voju Kostunicu, Srpske Radikale i osvedocenog patrotu i anti amerikanca Cedu Jovanovica, jasno je koliko smo na****li.

may

pre 13 godina

Uzalud...Sve će to narod zaboraviti kad gospoda iz koalicije pred izbore prirede Bazare zdravlja, posete nas kući sa poklonom(olovkom), prekopaju pola ulice bagerom, donesu u obdanište roze i plava ćebenceta. Odmah će glupavi narod videti u njima spasitelje. Bože, jel mi samo Čeda ostao da počnem da iole mislim da bi neko mogao. Možda bi to on to i mogao.

ddevit

pre 13 godina

Koalicija sa SPS-om i G-17 su kamen oko vrata DS i Tadicu i likovi,nestrucni a samozvani ëxperti"" poput:
Skundrica,Mrkele,Markovica,Bajatovica,Dinkica,Labusa(jeli je ziv,izvuko se ko puvanjak,a nosi na dusi povecanu smrtnost pensionera)pa Tomica sa sve vakcinama...Ali i kadrovi DS-a sa dve-tri pa do devet funkcija.....pa MITA i KORUPCIJA.................
Lista kraja nema!!!!!!!!!!!
Kako bi Dj.Balasevic rekao;
...sve to neko gleda odozgo!!!!

alexa

pre 13 godina

Citajuci komentare, ocekujem da DS na izborima ima oko 25000 glasova. Ako to stvarno tako bude, ja cu se samozapaliti. Svi vi imate kratku pamet, zivi bili pa videli...

Crc

pre 13 godina

politicki direktor G17 Vladimir Ilic kaze da su sistemi sacuvani... Kaze istinu, al o cemu prica? Ti sistemi su sacuvani i nabudzeni, a to su sistemi G17 na lokalnom, regionalnom nivou i to s lovom koja je trebala ici svima. Sad G17 trese sve zivo, menjaju lokalne mocnike i uzimaju im mesto, a ni cenzus nisu mogli da predju u opstinama... Njihovi sistemi su ekonomski i sve su jaci i jaci jer sve olaksice idu njima na ruku, a mislite da ce kajmak deliti s narodom?

Golub

pre 13 godina

Ja nesto gledam ova vadjena na krizu.
Da li stvarno neko misli da ova drzava ima ove sadasnje probleme zbog krize.Pa ona je pogodila krupan kapital,banke itd itd.Ovo sto mi imamo je posledica tragicne politike u zadnjih 20 godina.
Sta su oni zaustavili,sta su sprecili.Ovoj drzavi su pojeli svo salo i sve misice sad su krenuli na organe..Narode menjaj ovu bagru!!!!

Srba

pre 13 godina

Pitanje za B92: Zasto je na pocetku clanka fotografija sa Nikolicem i Aligrudicem?
Siguran sam da postoji fotografija i sa nekim ljudima iz DS-a i SPS-a u istoj pozi.
Poenta je da je njima svima dobro.

alan ford

pre 13 godina

auuuu....svi kukaju...šta je ovo? pa dame i gospodo tražili ste gledajte!pošto ste ih birali bar ćutite - vi ste im dali galsove.

padasneg

pre 13 godina

Samo jedan primer nase nemoci kao naroda je sto kad u nekom EU gradu(London, Pariz, Brisel...) kad mladi uzmu palice i krenu da se na.... keve vlastima i razbijaju pandure, pale kontenjere... To su studenti, a kod nas huligani. Zasto je to tako? Zasto njih nazivaju studentima, a nas poremecenim mladim ljudima, kriminalcima i huliganima? Ima li to veze sa demokratijom? U DS-u jedino ime ima neke veze sa demokratijom. Trebali bi da budu PT iliti paraziti tranzicije!
Da ne govorimo o mediskoj satanizaciji opozicionih stranaka! Tuzilastvo i sud postoje, uhapsi pa sudi pa izvesti, a ne ovo sad. Vise lici na farmu nego politicku scenu...

padasneg

pre 13 godina

Kao prvo i osnovno DS nije dosao na vlast obecanjima (Kosovo i EU u sta su mogli da poveruju jedino oni blago i tesko mentalno poremeceni)
DS je dosao na vlast zastrasivanjem, ucenama i pretnjama gradjanima srbije i niko ne moze to da opovrgne. Vise su pricali sta ce biti ako oni ne pobede nego ako pobede!!

U rusiji ima jedan lep zakon, glasovi onih koji ne predju cenzus se dodaje pobednickoj stranci sto olaksava... A ne ovi nasi, cim narod pokaze volju, svi manji se udruzuju protiv pobednika. To je prostitucija!! Cis primer bolesti ove nacije je LDP, skupili su sve politicke otpadnike, ulozili pre ogrome pare i presli cenzus i sad nam drzi govore o zivotu, najgore je sto bas njega ceka buducnos!

gradjanin

pre 13 godina

narode srbije,doslo vreme da se naplate dugovi od nesposobnih vlasti!kad bi pravili paralelu izmedju ovih i milosevica tesko da bi bilo razlike!koliko je samo novca u srbiju uslo od 2000te na ovamo a da nista nije investirano nego sve pojela potrosnja!tako ce biti i sa telekomom a posle se samo uzdajmo u boga i srecu!

miroslav

pre 13 godina

Nisam titoista, ne gradim kult licnosti, nisam clan ni jedne partije, aali moram da konstatujem da su Srbi posebno srpski radnici najbole ziveli pod "sapom" Josipa Broza. Siromastvo je bilo iskorenjeno radnici su isli u fabrike i redovno primali platu, regres, a bogami poneko je primao i viskove para. Zamislite vevina radnika je isla na more, nije im bio ni stran soping u Trst. Ispljuvali smo Tita i ja se slazem da nije bio dobar. Nema Tita, nema osmocasovnog radnog vremena nema pet dana rada u nedelji, nema regresa ni redovne plate. Ovo vazi samo za radnike koji rade u privtnim preduzecima ne vazi za drzavne institucije i zaposlene na budzetske jaslama. Ovih dva miliona srpskih velikomucenika nema potrebe da izlazi na izbore jer za njih nikad nikad nece biti bolje. Njima ne treba ni opozicija ni pozicija. Izlagani i prevareni valjda su se opametili na izbore nema potrebe da se izlazi, sacuvajte energiju za dvanaesto casvno radno vreme sedam dana u nedelji. Smrt fazizmu kora hleba srpskom robu, dosta mu je.

gradjanin Osetije&Abhazije

pre 13 godina

Citajuci novine i komentare na internetu,dosao sam do zakljucka da narodu u Srbiji nije dobra ni jedna vlast i da je pre za anarhiju,diktaturu i haos kao sto je bio tokom 90-tih.Za partije iz sadasnje koalicije bi bilo najbolje da NE UCESTVUJU na sledecim izborima i da tako pruze narodu zadovoljstvo da im na celo drzave dodju NIKOLIC,ILIC,KOSTUNICA naravno obilato potpomognuti RUSIMA,

znam

pre 13 godina

Narod ceverovatno dati najvise glasova SNS-u ali ce oni posle izbora ici u koaliciju sa DS i te dve stranke ce biti vlast u Srbiji pa nam se crno pise!!!Pamet u glavu! Ne dozvolimo Tomi da to ucini tako sto ce se pre izbora obavezati da ni sa kim iz sadasnje vlasti ne cini novu vlast, a ako slaze...fik!!!

Gradjanin

pre 13 godina

Ekonomska i svaka druga kriza je toliko teska da, jednostavno, ne verujem da bi normalan covek, sa minimumom zdrave pameti, isao u izbornu trku.

Ne radi se tu o nedostatku hrabrosti ili nedostatku bilo cega, nego o tolikoj kolicini problema koji nisu resivi u periodu od deset, mozda i dvadeset godina.

Sa druge strane, na izborima ce se pojaviti oni koji zele vlast (i pare), koje ne interesuju problemi i njihovo resavanje, koji imaju 'plan' kako resiti 'sve' probleme.

Neko ce na izborima pobediti, u svakom slucaju. Sto nikako ne znaci da ce problemi biti reseni.

Dejan

pre 13 godina

@ oneil @

Da si pre pisanja komentara malo razmislio ne bi ga ni napisao. Od 1991. na vlasti SPS, danas opet na vlasti SPS. Šta ti tu nije jasno demokratski komunisti i lopovi se ujedinili sa pravim komunistima, zato smo stigli tu gde jesmo. Jel smo za to glasali %-tog oktobra, razmisli malo?

Mirko

pre 13 godina

Svaka čast našoj Vladi! Kroz ovako tešku krizu niko nas ne bi bolje proveo od njih. Cela svetska ekonomija je propala, ali mi smo opstali, malo siromašniji, ali smo opstali! Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je neko drugi na vlasti. Neko ko nema ekonomsku platformu niti Evropsku platformu. Treba već jednom da prestanemo da kukamo, da shvatimo da smo lideri u regionu i da svi zajedno krenemo u razvoj i u Evropu!

Deda Mraz bez poklona

pre 13 godina

Videli smo kako su drzavu vodili ovi sto sada pljuju DS. Samo tada nije bilo krize. Sve dok se budete nadali da ce neko drugi da vam obezbedi egzistenciju nece vam biti bolje. Srbija nije zemlja u kojoj su cuda preko noci moguca. Suvise dugo ste spavali.

oneill

pre 13 godina

Ljudi,o cemu vi pricate? Naravno da ima siromasnih i gladnih.Uvek ih je bilo.Zivi se lose? Uvek se zivelo.Pa cak i pod Titom.Ko kaze drugacije laze.Setite se nestasica u njegovo vreme,zejtin,meso,cokolade,benzin,par-nepar,poskupljenja od 110%,itd,itd...
Slobino vreme i da ne pominjem(a treba za one koji ne pamte),urusavanje privrede,sverc,ides na posao,kao radis i kao dobijas platu i kao ti uplacuju doprinose,rat,GUBITAK ZIVOTA!!! najveca inflacija u istoriji,nema lekova,benzina,hleba,nema nicega u prodavnicama sem soli.....
Neko je u komentarima napisao da vlast ne valja,ali je opozicija jos gora.Slazem se.
Ljudi,razumite,cilj svake borbe za vlast je novac.Pristup fondovima,j.preduzecima i ostalim poslovima.Nije to nasa izmisljotina,vec je tako u citavom svetu.Ne verujete?
Tamo se to radi u rukavicama,
jer su sistem razvijali decenijama,a mi ga tek sad sprovodimo(malo seljacki,sta cete)i ucimo se demokratiji.
Iako cu dobiti 567980 minusa,
ljudi uzmite se upamet i razmislite samo o periodu od 1991. do danas.Sta ste onda imali,a sta imate danas.

Nikola

pre 13 godina

Ja za ove zadnje nisam nikad ni glasao.Mislim da cu glasati za Vuka Draskovica. Svi lopovi iz njegove stranke su otisli u ove vladajuce, tako da verujem da su sad tamo samo cisti ljudi.

Zrelo za dubinsko

pre 13 godina

Dosijei i dalje zatvoreni, ista komunisticka ** vlada i danas po starom utvrdjenom sistemu propagande i lazi, u svemu sto ima veze sa drzavom vlada tezak javasluk, vlast i dalje centralizovana. Nista konkretno nije uradjeno, od evropskih zakona samo svetla preko dana dok vozimo. Najveca korupcije je u vladajucim strankama, naucno dokazano. I dalje raste.. Na poslednjih par izbora sam glasao za Borisa, ali čoveče.. Da si hteo - mogao si. Sad mi je jasno da nemas zelju Srbiju sistemski da menjas, vec da nam drzis grupnu psihoterapiju dok tonemo dublje i to skupo naplatis. Tako ne moze. Svet je surovo mesto, a moja zemlja je tako slaba :(
Nekad pomislim da je ovo sto nam se desava je prokletstvo koje je smo navukli svesnim unistenjem SPO-a kao politicke opcije 2000. godine. Da je Danica postala sef policije 2000. godine zamislite sta bi se desavalo i gde bismo bili danas pre svega moralno, ekonomski. Razmislite.

Aj nam malo pričajte

pre 13 godina

Konačno neko da skapira!!! Do sada smo bili bogati i živeli dobro pa su ovi iz vlasti zasluženo jahali. Sada je nastupilo siromaštvo i treba da probamo sa novima...oni koji nam ništa nažao nisu učinili...Toma, Vučić and Co.

GoraN

pre 13 godina

Covek bi trebao da bude blesav pa da ukaze poverenje nekome ko je za 3 godine doveo do pada plata i zivotnog standarda u drzavi za oko 35%, pada zaposlenosti, negativnog privrednog rasta, pada investicija i priliva stranog kapitala, porasta kriminala i korupcije, itd. Da nije tako, 2000. godine narod bi glasao za Milosevica, a danas bi verovatno predsednik Srbije bila Mira Markovic ili Gorica Gajevic ili isti onaj Milosevic.

MUKNAVI

pre 13 godina

Sjasi kurta ,da uzjasi murta ili ako nemaju dovljno glasova da samostalno formiranje vladu vataju se pod ruku,videli ste ,a jucer se pljuvali, jer gradjanima koji se bave politikom nije bitan Narod,vec njihovi licni interesi koje "treba" drugi da im priusti.Bice tako dok nas ima ako se ne desi pravna drzava u stvarnosti,a ne u knjigama.Al tesko,jer vise umiremo nego sto se radjamo tako da se moze ocekivati da za dvadeset godina,bake,i deke dobro drzece kojima oci oce a guza klokoce,jasu na svojim vrsnjacima koji ..stenju i trube,dok svi skupa ne odu..u "nebesku" Srbiju i tamo prirede koncerte!Hm..ko li ce ih slusati..auuu na#@bo je!

A tebi su smetale šerpe i pištaljke?

pre 13 godina

Pa zasto sada ne lupate u serpe.
A mozete usput i da zvizdite.
(Kiza, 29. decembar 2010 09:12)

Zato što nema više potrebe, bandu crvenu lopovsku smo naučili da ne smeju da kradu glasove.

Sada nam preostaje da bandu žutu, crvenu, plavu i crnu naučimo pameti, da svi budući na vlasti zauvek zapamte kako se robija za krađu novca i rasprodaju državne infrastrukture.

Za to nisu potrebne šerpe i pištaljke.

Luka Laban

pre 13 godina

Nije u pitanju kome ce pasti ili narasti podrska,vek kombinorika !!!
Tu je sve dozvoljeno,jel kombinacije cine vladu.
Sto se tice milion i po neopredeljenih,trebalo bi da taj broj da naraste....
U Srbiji se ne "isplati'izlaziti na izbore.

oneill

pre 13 godina

@dejan@
Veoma dobro znam sta sam napisao,zemljace.Tvoj problem je sto si verovatno mlad pa ne pamtis sve dobro,inace ne bi ovo pisao.Jel tebi bilo dobro u Slobino vreme?
Jesi mogao sve da kupis?
Jesi li imao novca (maraka),a?
Razmisli ti malo,inace ne bi pisao to sto si pisao.
SPS je bio drugaciji,kao sto je i DS bio.Danas - da ne pricam.
Ponavljam - cilj svake vlasti je novac.Znaci,ponovo procitaj sta sam napisao,valjda ce ti biti jasnije.

spikey

pre 13 godina

Imao sam prilike preki neki dan da vidim u Madjarskoj radnike koji za 400 eur mesecno rade, ne progovaraju ni rec, ne puse i ne telefoniraju a rade za Audi. Ako neko misli da je bilo gde u EU mnogo bolje, samo neka sedne u autobus pa neka proveri.
Oni koji imaju posla i moraju da rade, ne vise po sajtovima i ne kukaju na drzavu.

Aca

pre 13 godina

A ko je krivac za ovu bedu...kako je nastala ova beda?Izgleda da to vise nikoga ne zanima pa vidi spas bas u krivcima.Smeska se Toma a zna i zasto...njemu ovi komentari prijaju.On jedva ceka da dodje na vlast pa da i on i njegovi napune konacno dzepove po onome... kad su mogli drugi zasto ne bi i mi.Nisam pristalica ovih sadasnjih lopurda ali sigurno da necu dati moj glas samo zbog toga sto sam nezadovoljan Tomi i nekim drugima koji nisu nista bolji od ovih.Ova vlada je katastrofalna jer nije razumela sta je narod ocekivao od njih kada su dobili vlast i nije htela da rascisti sa kriminalom a to je najveci problem Srbije.Jasno mi je bilo odmah na pocetku formiranja vlade da sa starim i novim lopovima nece biti dobro.Ovakva vlada koja ne da ne resava sa kriminalom nego saradjuje sa njima nije zasluzila da ima poverenje gradjana.Nema tu izgovora stvar je jasna Gospodo prevaranti.Ima u vladi i onih koji se davno ne slazu sa politikom vlade i pokazalo se po mnogim pitanjima da su bili u pravu.Ali kao sto to obicno biva vecina u narodu to ne primecuje ili tumaci po nekim izjavama i klevetama onih koji u stvari i zele takav efekat.Poznato je i nije nista novo da se masom lako manipulise pogotovo u zemljama poput nase.Ja ipak ne mogu da shvatim da beda i kriminal svih ovih godina nije urazumila vecinu gradjana.Kako moze da se razume da onaj koji nije dobar odjednom bude dobar.Mene zaista zabrinjava ovo drustvo.Hoce promene a glasace za propast i bedu jos vecu.Ja mislim ako se zele promene i bolje zivot onda treba dati sansu nekim mladjima i nekoj partiji koja moze i hoce da resi probleme a ne neki stari znanci.Narode sta vi hocete sa tim da postignete kada kazete nece nam biti gore sa Tomom nego sa ovima...da li je to napredak...izmene ili svesno zbog frustracije vracanje u proslost!Ako je to resenje za mnoge ja bih im savetovao da se dobro predomisle dok ne bude kasno.Ako ne znate za koga da glasate sto je u ovoj Srbiji zaista tesko nemojte srljati u jos gore zbog nekih ogorcenja i prinzipa.Ima u Srbiji i drugacijih politicara ali nisu na zalost u vecini jer im ne ukazujete dovoljno poverenja.Po mome licnom ubedjenju je to stranka LDP-a.Na zalost vecina u narodu Gosp.Jovanovica ne shvata i slusa raznorazne klevete o njemu koje mnoge i nisu istinite ali se to radi upravo zbog toga da u Srbiji ne bi doslo do pravih promena.Ako neko smatra da Ceda kao predsednik stranke treba da jasi magarca i zivi u satoru onda su neke vrednosti pobrkane.Ne treba zaboraviti da stranka LDP-a ima u svojim redovima dobre i razumne politicare i da iako podrzava ovu vladu(a zna se i zasto je podrzala...upravo zbog toga da Toma ne dodje na vlast)nije bas odusevljena politikom ove vlade ali je mala da moze bitno uticati na prevarante. Mislim da u Srbiji nema nijedne partije koja stvarno moze uticati i dovesti do promena i boljeg zivota od Ldp-a.Pogotovo mladi bi trebali dobro razmisliti svojom a ne tudjom glavom.

Mirko

pre 13 godina

Svaka čast našoj Vladi! Kroz ovako tešku krizu niko nas ne bi bolje proveo od njih. Cela svetska ekonomija je propala, ali mi smo opstali, malo siromašniji, ali smo opstali! Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je neko drugi na vlasti. Neko ko nema ekonomsku platformu niti Evropsku platformu. Treba već jednom da prestanemo da kukamo, da shvatimo da smo lideri u regionu i da svi zajedno krenemo u razvoj i u Evropu!

Зоран

pre 13 godina

(shomy, 29. decembar 2010 02:26), ниеј вам црна алтернатива, него ВИ за њу гласате. Имаш ти Чеду, он има доста другачији став и од ДС-а и Томе, али ВИ нећете да он дође на власт.

ljilja

pre 13 godina

DSS ima bolji plan za izlazak iz krize, na kraju krajeva ipak razmislite za vreme Koštuničine vlade se bolje živelo i tek smo tad osetili da se nešto pozitivno kreće, sad ćete reći sporo, pa bolje napred i sporo, nego brzo u propast kao sad. Smatram da Koštunica iskreno želi bolje Srbiji i svom narodu, nije od onih političara koji želi da zgrne novac preko leđa naroda, pošten je , pametan mada ima i grešaka ali mnogo manje nego ostali političari.

oneill

pre 13 godina

Ljudi,o cemu vi pricate? Naravno da ima siromasnih i gladnih.Uvek ih je bilo.Zivi se lose? Uvek se zivelo.Pa cak i pod Titom.Ko kaze drugacije laze.Setite se nestasica u njegovo vreme,zejtin,meso,cokolade,benzin,par-nepar,poskupljenja od 110%,itd,itd...
Slobino vreme i da ne pominjem(a treba za one koji ne pamte),urusavanje privrede,sverc,ides na posao,kao radis i kao dobijas platu i kao ti uplacuju doprinose,rat,GUBITAK ZIVOTA!!! najveca inflacija u istoriji,nema lekova,benzina,hleba,nema nicega u prodavnicama sem soli.....
Neko je u komentarima napisao da vlast ne valja,ali je opozicija jos gora.Slazem se.
Ljudi,razumite,cilj svake borbe za vlast je novac.Pristup fondovima,j.preduzecima i ostalim poslovima.Nije to nasa izmisljotina,vec je tako u citavom svetu.Ne verujete?
Tamo se to radi u rukavicama,
jer su sistem razvijali decenijama,a mi ga tek sad sprovodimo(malo seljacki,sta cete)i ucimo se demokratiji.
Iako cu dobiti 567980 minusa,
ljudi uzmite se upamet i razmislite samo o periodu od 1991. do danas.Sta ste onda imali,a sta imate danas.

gradjanin Osetije&Abhazije

pre 13 godina

Citajuci novine i komentare na internetu,dosao sam do zakljucka da narodu u Srbiji nije dobra ni jedna vlast i da je pre za anarhiju,diktaturu i haos kao sto je bio tokom 90-tih.Za partije iz sadasnje koalicije bi bilo najbolje da NE UCESTVUJU na sledecim izborima i da tako pruze narodu zadovoljstvo da im na celo drzave dodju NIKOLIC,ILIC,KOSTUNICA naravno obilato potpomognuti RUSIMA,

Deda Mraz bez poklona

pre 13 godina

Videli smo kako su drzavu vodili ovi sto sada pljuju DS. Samo tada nije bilo krize. Sve dok se budete nadali da ce neko drugi da vam obezbedi egzistenciju nece vam biti bolje. Srbija nije zemlja u kojoj su cuda preko noci moguca. Suvise dugo ste spavali.

shomy

pre 13 godina

Da, tacno je da ova vlast katastrofalna, to se da videti na svakom koraku, ali nam je alternativa jednako crna, tako da nam se u svakom slucaju lose pise...

Samo vas gledam

pre 13 godina

Beda. Bas to. Tako trenutno zivimo, gotovo 80% ljudi.

Ali nece samo to odvesti ovu "koaliciju" u izborni debakl. Ni ne sanjaju o tome da 4 miliona ljudi kojima je Zvezda u srcu zna da je kompletna vlast napravila veliki dil o unistenju ovog sportskog drustva. Oni zaista misle da su uspeli to da sakriju?

Kako cete samo surovo biti kaznjeni na izborima za to Borise, Ivice i drugari...

A glasali smo za vas i ne sanjajuci da ce vam takve sulude stvari pasti na pamet.

may

pre 13 godina

Uzalud...Sve će to narod zaboraviti kad gospoda iz koalicije pred izbore prirede Bazare zdravlja, posete nas kući sa poklonom(olovkom), prekopaju pola ulice bagerom, donesu u obdanište roze i plava ćebenceta. Odmah će glupavi narod videti u njima spasitelje. Bože, jel mi samo Čeda ostao da počnem da iole mislim da bi neko mogao. Možda bi to on to i mogao.

alan ford

pre 13 godina

auuuu....svi kukaju...šta je ovo? pa dame i gospodo tražili ste gledajte!pošto ste ih birali bar ćutite - vi ste im dali galsove.

alexa

pre 13 godina

Citajuci komentare, ocekujem da DS na izborima ima oko 25000 glasova. Ako to stvarno tako bude, ja cu se samozapaliti. Svi vi imate kratku pamet, zivi bili pa videli...

Nikola

pre 13 godina

Ja za ove zadnje nisam nikad ni glasao.Mislim da cu glasati za Vuka Draskovica. Svi lopovi iz njegove stranke su otisli u ove vladajuce, tako da verujem da su sad tamo samo cisti ljudi.

Ogorcen glas sa juga Srbije

pre 13 godina

Treba nama alternativa, ali ne u vidu neke stranke, nego u vidu DIKTATORA, DESPOTA!!! Ali, za dobrobit nacije a ne licne koristi, da se konacno uvede neki red. Fabrike da se grade i da rade, da se ljudi zaposljavaju, i malo po malo da se poboljsava standard gradjana i smanjuje taj spoljni dug Srbije.... da se mafija, kriminalci i tajkuni iskorene za sva vremena!!! E, samo problem je naci i dovoljan broj nepotkupljivih saradnika uz takvog despota, koje nece novac i vlast da promeni!!! Ne radjaju se vise ljudi kao sto je bio Robespjer, na zalost....... I da, ukinuti sve politicke stranke, jer je pojam demokratije kod nas (a i u ostatku sveta) veoma pogresno shvacen i tumacen - ljudima je data i prevelika sloboda. Zbog toga je i sve veci javasluk svuda oko nas!
...Oprostite ljudi na mojim fantazijama, ja ovako zamisljam u Srbiji nacin za bolji zivot.....Ali, ocigledno, te planete nema!!!

Aj nam malo pričajte

pre 13 godina

Konačno neko da skapira!!! Do sada smo bili bogati i živeli dobro pa su ovi iz vlasti zasluženo jahali. Sada je nastupilo siromaštvo i treba da probamo sa novima...oni koji nam ništa nažao nisu učinili...Toma, Vučić and Co.

nisu svi lakoverni kao ti

pre 13 godina

(Зоран,
Jel se ti to rugaš nama, kad hvališ Čedomira Jovanovića. Pa on je slika i prilika DS-a. On ih podržao oko svih zakona koji su ovu vlast okarakterisali kao bahato, sudstvo,zakon o informisanju, izglasavanje budžeta za ovu tekuću godinu i .....
I za kraj Taj Čeda nemože da dokaže ni gram svog bogatstva.

matko

pre 13 godina

Tomina slika ovde sluzi da se stavi u spajz da deca ne bi krala pekmeza. Fotosop u rukama podmlatka DS ili SPS je odradio svoje. Ovaj sajt ne bi smeo da guta tako niske pdvale!

padasneg

pre 13 godina

Kao prvo i osnovno DS nije dosao na vlast obecanjima (Kosovo i EU u sta su mogli da poveruju jedino oni blago i tesko mentalno poremeceni)
DS je dosao na vlast zastrasivanjem, ucenama i pretnjama gradjanima srbije i niko ne moze to da opovrgne. Vise su pricali sta ce biti ako oni ne pobede nego ako pobede!!

U rusiji ima jedan lep zakon, glasovi onih koji ne predju cenzus se dodaje pobednickoj stranci sto olaksava... A ne ovi nasi, cim narod pokaze volju, svi manji se udruzuju protiv pobednika. To je prostitucija!! Cis primer bolesti ove nacije je LDP, skupili su sve politicke otpadnike, ulozili pre ogrome pare i presli cenzus i sad nam drzi govore o zivotu, najgore je sto bas njega ceka buducnos!

Marko

pre 13 godina

Pa mi smo realno u bedaku jos od 1990 i neke. I pre toga smo bili u bedaku, ali ono tada je neponovljivo. A ova kriza je u percepciji mnogih nesto sa strane.

Ono sto ce ove oterati jesu oni sami. Evo, jel' juce bila ona 'Reakcija' na b92 posvecena Vladi Srbije i njihovom ne cinjenju nicega u vezi sa kriminalom u sportu. Jesu li prosle godine morali da odloze onu gej paradu zbog toga sto nisu mogli da izadju na kraj sa huliganima i od tada apsolutno nista nisu uradili povodom toga (cak su tzv. navijaci bili toliko opusteni da su pucali jedni na druge na stadionima), i sta se desilo? Zapalili su im stranku ove godine i ceo dan Beograd je bio ratna zona. I sta je bilo? Uhapsili onog **** i jos dvesta klinaca (od 5-6 hiljada). Sta kao problem im je da zavrnu ruke tamo nekom Keki? Ili tamo nekim SNP Nasi???
Jesu li se kleli u koridore, pa sad ispada da ih opet nece zavrsiti. Jesu li se kleli u reformisano sudstvo, a vestaci im ne dolaze na rocista? Jesu li pricali kako ce da iskorene korupciju u svojim redovima, a onda uhpasili onog gradonacelnika Zrenjanina, pa na kraju ispalo da on ustvari nije ni za sta kriv. Jel' uvode poreze na ovo-ono, a ne mogu sami da smanje administraciju.
Svaki politicar je sebi kupio stancinu od preko 100 kvadrata, a stanove na lizing su obecavali jos letos. Da ne pricam o Deltosavljevicu koji prosto iritira svojom pojavom, tajkunima koji nas zajebavaju na TV emisijama, mleku, ulju i slicnim mesetarenjima...

Svaki put kad su izbori, bilo je "ako mi ne dodjemo, mozete da se pozdravite sa EU". Ja bi stvarno voleo da dodju naprednjaci na vlast u sledecem krugu, pa da vidimo onda tu njihovu 'proevropsku pricu' i da vidimo malo kako ce DS jednom da nauci kako izmedju glasanja mora nesto i da se uradi. Mozda cemo izgubiti 4 godine, ali mozda i bolje 4, nego da ceo zivot gledam neku korumpiranu bagru.

milezr

pre 13 godina

Prodaja Telekoma i kandidatura Srbije ne znače ništa. Prva stvar je veleizdaja, a druga je kozmetika. Neće doneti nijedno radno mesto, niti će smanjiti korupciju, siromaštvo, spoljni deficit, burazerstvo, tajkunizam itd itd itd.

Ko bude dao glas DS-u zbog prodaje Telekoma i veštačkog dizanja standarda u trajanju od 6 meseci i kozmetičke kandidature, taj i ne zaslužuje da živi u boljoj državi od sadašnje Srbije. Tako mu i treba jer je *****.

Telekom može prodati bukvalno svako, a kandidatura će svakako doći kad-tad i sigurno ne zaslugom DS, kao što ni "šengen" nije njihova zasluga. Dobili smo ga uprkos DS-u, a ne zbog DS-a. Ko god da dođe na vlast, biće kandidature, koja uopšte nije zagarantovana do 2015. Nemojmo biti deca.

I ne padajte na priče evropskih zvaničnika koji će, zarad netalasanja, svašta da pričaju i daju vetar u Tadićeva jedra. I njima treba dati do znanja da je priče dosta i da Srbija neće još 4 godine plaćati u krvi i propadati zbog jednog jalovog obećanja. Čak i da uđemo sutra u EU, to NIŠTA neće promeniti na bolje. Pogledajte Bugarsku i Rumuniju. Mi se moramo menjati. U glavu.

Siromaštvo, beda, renesansa partijske države u sprezi sa kriminalom, beznađe, 2 miliona nezaposlenih/neplaćenih/bedno plaćenih bez ikakve budućnosti, najskuplja država u Evropi itd je amanet Borisa Tadića i Udruženja kokošara.

O tome mislite pre zaokruživanja/uništavanja listića.

sinisa

pre 13 godina

Pa sudeci po komentarima na ovom sajtu sa kog se informisem cvec duzi period, rekao bih da ce DS grcevito da se bori za cenzus, valjda zato ubrzanim tempom zaposljavaju po javnim preduzecima i opstinama valjda racunaju da ce tako ovi glasati za njih. Mozda je i bolje da DS oseti gorcinu poraza, pa ce sledeci put biti pazljivi, nije dobro da covek, a kamoli stranka pomisli da je iznad naroda.

igorpl

pre 13 godina

Ja bi pre rekao da vlast vodi narod u propast a nevolja je ta što nema niko od opozicije normalan da je zameni!
Sve su ista BAGRA!!!!
Ne izlazite na izbore jer nemate izbora!
Svi su se pokazali.

nezaposleni

pre 13 godina

"Ne vidim da iko na našoj političkoj sceni ili u svetu ima bolji ekonomski plan od našeg."

Osoba koja ovo izjavi, u zemlji gde sam ja neki faktor, bi mogla (eventualno) da radi na nekom shalteru... Nazalost ne zivim u takvoj zemlji.

spikey

pre 13 godina

Imao sam prilike preki neki dan da vidim u Madjarskoj radnike koji za 400 eur mesecno rade, ne progovaraju ni rec, ne puse i ne telefoniraju a rade za Audi. Ako neko misli da je bilo gde u EU mnogo bolje, samo neka sedne u autobus pa neka proveri.
Oni koji imaju posla i moraju da rade, ne vise po sajtovima i ne kukaju na drzavu.

Alex

pre 13 godina

Ljudi pa sta hocete? Pa sa ovakvim nepismenim narodom i nismo za bolje. Kada bi uslov za vazeci glasacki listic bio da glasac napise puno ime i prezime kandidata za kog glasa 2/3 listica bi bilo nevazece. Eto juce sam bio kod moje bake koja mi uporno prica kako nam je "neko" postavio neku bombu negde. Onda shvatim da ona prica o Slobodi. Pitam je da li je ona slusala vesti, a ona kaze da jeste. Onda joj obvasnjavam da niko nije postavio bombu nego da je doslo do nesrece. Ona me gleda sa nepoverenjem. Pazite znaci ona je gledala TV dobila direktnu informaciju koju uopste nije razumela i preokrenula je to u onu pricu da uvek neko nama nesto pokusava da uradi, lose (kad smo najbolji, najlepsi i sve naj naj). Inace nije nepismena zena, bila je sluzbenica. I o cemu onda da pricamo. Ovde ljudi glasaju za kilo secera i litar zejtina za koga god im kazete. Crni djavo da dodje glasaca, ma za 2 hiljade dinara. A kandidati su onakvi kakav je narod. Sto je najgore DS je imao istorijsku sansu da nesto uradi kad smo se otrgli Kostunice i cele te ekipe ali nista nisu uradili i mislim da cemo barem 10 godina biti zaustavljeni zbog toga. Tavorenje... nema razlike izmedju DS i SNS tako da ko god pobedi crno nam se pise. Naravno neka skroz proevropska liberalna opcija koja ne lupa populisticke gluposti nema sanse u ovoj zemlji.

znam

pre 13 godina

Narod ceverovatno dati najvise glasova SNS-u ali ce oni posle izbora ici u koaliciju sa DS i te dve stranke ce biti vlast u Srbiji pa nam se crno pise!!!Pamet u glavu! Ne dozvolimo Tomi da to ucini tako sto ce se pre izbora obavezati da ni sa kim iz sadasnje vlasti ne cini novu vlast, a ako slaze...fik!!!

padasneg

pre 13 godina

Samo jedan primer nase nemoci kao naroda je sto kad u nekom EU gradu(London, Pariz, Brisel...) kad mladi uzmu palice i krenu da se na.... keve vlastima i razbijaju pandure, pale kontenjere... To su studenti, a kod nas huligani. Zasto je to tako? Zasto njih nazivaju studentima, a nas poremecenim mladim ljudima, kriminalcima i huliganima? Ima li to veze sa demokratijom? U DS-u jedino ime ima neke veze sa demokratijom. Trebali bi da budu PT iliti paraziti tranzicije!
Da ne govorimo o mediskoj satanizaciji opozicionih stranaka! Tuzilastvo i sud postoje, uhapsi pa sudi pa izvesti, a ne ovo sad. Vise lici na farmu nego politicku scenu...

Aca

pre 13 godina

A ko je krivac za ovu bedu...kako je nastala ova beda?Izgleda da to vise nikoga ne zanima pa vidi spas bas u krivcima.Smeska se Toma a zna i zasto...njemu ovi komentari prijaju.On jedva ceka da dodje na vlast pa da i on i njegovi napune konacno dzepove po onome... kad su mogli drugi zasto ne bi i mi.Nisam pristalica ovih sadasnjih lopurda ali sigurno da necu dati moj glas samo zbog toga sto sam nezadovoljan Tomi i nekim drugima koji nisu nista bolji od ovih.Ova vlada je katastrofalna jer nije razumela sta je narod ocekivao od njih kada su dobili vlast i nije htela da rascisti sa kriminalom a to je najveci problem Srbije.Jasno mi je bilo odmah na pocetku formiranja vlade da sa starim i novim lopovima nece biti dobro.Ovakva vlada koja ne da ne resava sa kriminalom nego saradjuje sa njima nije zasluzila da ima poverenje gradjana.Nema tu izgovora stvar je jasna Gospodo prevaranti.Ima u vladi i onih koji se davno ne slazu sa politikom vlade i pokazalo se po mnogim pitanjima da su bili u pravu.Ali kao sto to obicno biva vecina u narodu to ne primecuje ili tumaci po nekim izjavama i klevetama onih koji u stvari i zele takav efekat.Poznato je i nije nista novo da se masom lako manipulise pogotovo u zemljama poput nase.Ja ipak ne mogu da shvatim da beda i kriminal svih ovih godina nije urazumila vecinu gradjana.Kako moze da se razume da onaj koji nije dobar odjednom bude dobar.Mene zaista zabrinjava ovo drustvo.Hoce promene a glasace za propast i bedu jos vecu.Ja mislim ako se zele promene i bolje zivot onda treba dati sansu nekim mladjima i nekoj partiji koja moze i hoce da resi probleme a ne neki stari znanci.Narode sta vi hocete sa tim da postignete kada kazete nece nam biti gore sa Tomom nego sa ovima...da li je to napredak...izmene ili svesno zbog frustracije vracanje u proslost!Ako je to resenje za mnoge ja bih im savetovao da se dobro predomisle dok ne bude kasno.Ako ne znate za koga da glasate sto je u ovoj Srbiji zaista tesko nemojte srljati u jos gore zbog nekih ogorcenja i prinzipa.Ima u Srbiji i drugacijih politicara ali nisu na zalost u vecini jer im ne ukazujete dovoljno poverenja.Po mome licnom ubedjenju je to stranka LDP-a.Na zalost vecina u narodu Gosp.Jovanovica ne shvata i slusa raznorazne klevete o njemu koje mnoge i nisu istinite ali se to radi upravo zbog toga da u Srbiji ne bi doslo do pravih promena.Ako neko smatra da Ceda kao predsednik stranke treba da jasi magarca i zivi u satoru onda su neke vrednosti pobrkane.Ne treba zaboraviti da stranka LDP-a ima u svojim redovima dobre i razumne politicare i da iako podrzava ovu vladu(a zna se i zasto je podrzala...upravo zbog toga da Toma ne dodje na vlast)nije bas odusevljena politikom ove vlade ali je mala da moze bitno uticati na prevarante. Mislim da u Srbiji nema nijedne partije koja stvarno moze uticati i dovesti do promena i boljeg zivota od Ldp-a.Pogotovo mladi bi trebali dobro razmisliti svojom a ne tudjom glavom.

Zatvor

pre 13 godina

Ljude iz vlasi treba odmah sprovesti u zatvor,kao i njihove lopovske "biznismene",konfiskovati im svu imovinu ( i njima i njihovoj deci),jer dok su krali i bogatili se na racun tudje nesrece bolelo ih je uvo za druge i njihove porodice.Treba da plate.Kako vreme prolazi sve vise verujem da su jedinu istorijsku pravdu i oduzimanje imovine proistekle iz kriminala uradili komunisti posle drugog svetskog rata i za to im cestitam, a narocito na cinjenici da su zemlju podigli iz pepela i ucinili je dostojnim postovanja i od strane drugih zemalja i od strane njenih gradjana.Pitam vas ko danas voli ovakvu Srbiju,sem lopova iz "demokratske vlasti" i oko nje? Nemojte se takodje ni zavaravati da ce samo sa promenom vlasti,doci i boljitak,jer je privreda prakticno unistena (ostala samo trgovina),dosta je starih ljudi,obrazovni sistem los i protekcionisticki A KORUPCIJA VEC POLAKO JEDE SAMU SEBE,dok se solidarnost medju ljudima izgubila.TREBA PROMENITI OVAKAV LOPOVSKI SISTEM KOJI JE OMOGUCIO BOGACENJE BEZ RADA,UZ KRIMINAL I PODRSKU VLASTI,A MILIONE OSIROMASIO.Prica se o kapitalizmu (KOD NAS JE ROBOVLASNISTVO),ali treba znati da i njega ima vise vrsta,a meni se narocito dopada onaj u Svajcarskoj,Austriji i Skandinavskim zemljama (tamo se radnik ceni i postuje,rad se placa,kao i porezi shodno primanjima i bogatstvu,cuva se priroda,i nije bitno ko je koje vere i nacije ako postuje sistem koji je dobar-UGLEDAJTE SE NA NJIH).

Alexandrius

pre 13 godina

Svaka čast našoj Vladi! Kroz ovako tešku krizu niko nas ne bi bolje proveo od njih. Cela svetska ekonomija je propala, ali mi smo opstali, malo siromašniji, ali smo opstali! Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je neko drugi na vlasti. Neko ko nema ekonomsku platformu niti Evropsku platformu. Treba već jednom da prestanemo da kukamo, da shvatimo da smo lideri u regionu i da svi zajedno krenemo u razvoj i u Evropu!
(Mirko, 29. decembar 2010 08:34)

Jes' ti normalan?

bole

pre 13 godina

Ma ko god da dodje bice isto. I da dodje najposteniji i najobrazovaniji covek na svetu na vlast u Srbiji trebalo bi nam barem 15 godina da dodjemo u normalu. Mada sa ovima toga nikad nece biti.

ex DS

pre 13 godina

Da li vi ljudi stvarno mislite da ce DS-SPS-G17 prepustiti da izgube vlast na izborima? Pa, oni ce silom braniti ostanak na vlasti. Vidite kakvu su kradju sproveli nedavno u unutarstranackim izborima. Pogledajte koga su pre godinu dana postavili za predsednika RIK. Sve su to pripreme za buducu izbornu kradju!

Zokac

pre 13 godina

Svi su crni,svi do jednog.

Nema se za koga glasati.

Bilo ko da pobedi,
misko i beko ce da slave.

Dok smo mi bedni,tajkuni i politicari igraju kolo.

Zozo

pre 13 godina

Oni misle da će samo "neopredeljeni" da glasaju protiv njih. Ja sam do sad bio opredeljen za "proevropsku koaliciju" ali ću sledeći put, po prvi put, sigurno glasati za suprotnu stranu. Ovo je prevršilo svaku meru.

dragan

pre 13 godina

Na političkoj sceni nema stranke a ni čoveka kome bi pošten čovek mogao da da svoj glas.Nadam se da su građani Srbije shvatili da je naš glas prilično skup da bi ga budzašto dali ovim mrsomudima i secikesama.

Dejan

pre 13 godina

@ oneil @

Da si pre pisanja komentara malo razmislio ne bi ga ni napisao. Od 1991. na vlasti SPS, danas opet na vlasti SPS. Šta ti tu nije jasno demokratski komunisti i lopovi se ujedinili sa pravim komunistima, zato smo stigli tu gde jesmo. Jel smo za to glasali %-tog oktobra, razmisli malo?

ogorčena

pre 13 godina

Ne vidim ama baš nijednu razliku između ljudi koji su u ovom trenutku u DS- u i Tome Nikolića. Čak mi više prija da vidim Jorgovanku Tabaković nego Jelenu Trivan.

Izlazim na izbore: da se vidi da nisam očajna i da ne vidim izlaz. Precrtavam glasački listić: da se zna da imam stav i da slučajno ne padne na pamet DS-u da neko zaokruži DS u moje ime (ovakav DS je nažalost na nivou režima Slobodana Miloševića pa je čak i ovakav korak moguć).

Neka dođe kogod drugi na vlast - od svih tih omraženih iz opozicije se ionako ne nadam dobrom, od DSa sam očekivala mnogo, razočarala sam se katastrofalno!!! Niko ne može da nas upropasti više od ovih neradnika, nesposobnjakovića, lažova, prevaranata...

Inzenjer dijasporac

pre 13 godina

Meni je prosto neverovatno kad procitam komentare tipa sa drugima je gore, nema boljih, i zapitam se ponekad da li smo prijatelji moji isli u istu skolu, da li smo resavali iste zadatke i pisali iste sastave. Na sajtu narodne banke Srbije postoji rubrika koja se zove statistika, gde su izlistani rezultati svih vlada do sada i za one koji to jos nisu shvatili bilo bi pozeljno da provere pre nego sto napisu da li postoji neko bolji ili gori, dacu jedan tip najvaznija stavka je preradjivacka industrija (koja kreira vrednost). Samo se bojim da ce rezultati za ovu vladu biti porazavajuci cak i kad se uporede sa 90tim. Takodje ino dug, javni i privatni, moze se konsultovati na istom sajtu. Fantasticno povecanje javnog duga (koji je prethodna vlada cak i znacajno redukovala), kao i fantasticno povecanje privatnog duga (potrosacki krediti koje narod ne moze da vraca) za SAMO 3 godine.
Zato dragi moji prst na celo, boljih ima, mozda nisu savrseni, ali sve je bolje od novih 4 godine pakla. Hvala i svim citaocima zelim srecne protekle i nastupajuce praznike iz hladnog Beneluxa!

ddevit

pre 13 godina

Koalicija sa SPS-om i G-17 su kamen oko vrata DS i Tadicu i likovi,nestrucni a samozvani ëxperti"" poput:
Skundrica,Mrkele,Markovica,Bajatovica,Dinkica,Labusa(jeli je ziv,izvuko se ko puvanjak,a nosi na dusi povecanu smrtnost pensionera)pa Tomica sa sve vakcinama...Ali i kadrovi DS-a sa dve-tri pa do devet funkcija.....pa MITA i KORUPCIJA.................
Lista kraja nema!!!!!!!!!!!
Kako bi Dj.Balasevic rekao;
...sve to neko gleda odozgo!!!!

Srba

pre 13 godina

Pitanje za B92: Zasto je na pocetku clanka fotografija sa Nikolicem i Aligrudicem?
Siguran sam da postoji fotografija i sa nekim ljudima iz DS-a i SPS-a u istoj pozi.
Poenta je da je njima svima dobro.

JohnyBgood

pre 13 godina

Ma razumem ja da je kriza u svetu ali ne razumem ovu KRADJU i JAVASLUK. Da nam u gradjevini haos pravi jedan ortoped koji se svojim poslom bavi u slobodno vreme kad nije zauzet valjanjem racunara drzavi u kojoj je ministar (!?!?). Da nam u vojnim fabrikama rade omladinci zadrugari zato sto je nekome "puno" da placa doprinose stalno zaposlenim strucnim radnicima. Da je u sudstvu ovakav haos posle svih ovih decenija od pada Milosevica. Da se poradjamo decenijama oko tog prokletog koridora 10 i nismo u stanju da ga sagradimo ni KROZ RAVNICU. TO su stvari koje mene bole i zbog kojih jedva cekam da OVI ODU. Neka dodje i crni djavo, nek nas okupira BILO KO, od ovoga ne moze gore da bude.

otpor

pre 13 godina

Nesposobnost, nestrucnost, bez vizije, halapljivost su odlike ne samo ove vlasti vec i one u opoziciji, hocemo da se kandiduje neko sa strane, neko kome nije stalo do Srpstva vec do ekonomije, pa neka to bude bilo ko, Slovenac, Hrvat, Madjar..ovi nasi nemaju pojma i svi su zeljni lopovluka.

Шумадинац

pre 13 godina

Јелена Триван је узнапредовала због положаја својих рођених браћа, који су судије на високом нивоу! Плаше се Санадеризације!

Miki

pre 13 godina

Dokle cete vise da nas plasite opozicijom komentarima tipa "A takvi se, nije teško zaključiti, lako okreću nekoj drugačijoj, ekstremnijoj opciji" Opet spinovanje kako eto jesu ovi losi ali ako glasamo za druge bice jos gore .Na zalost i ova medijska kuca se izborom slike i komentarima pridruzuje tome a to nije prvi put.Ipak citaoci ovog sajta imaju toliko pameti da vide one male marketinske trikove (odabir slike,odabir analiticara itd..) i zakljuce sta se htelo poruciti i za koga opet glasati...a sa druge strane se prica o nekakvom novinarskom profesionalizmu.

miroslav

pre 13 godina

Nisam titoista, ne gradim kult licnosti, nisam clan ni jedne partije, aali moram da konstatujem da su Srbi posebno srpski radnici najbole ziveli pod "sapom" Josipa Broza. Siromastvo je bilo iskorenjeno radnici su isli u fabrike i redovno primali platu, regres, a bogami poneko je primao i viskove para. Zamislite vevina radnika je isla na more, nije im bio ni stran soping u Trst. Ispljuvali smo Tita i ja se slazem da nije bio dobar. Nema Tita, nema osmocasovnog radnog vremena nema pet dana rada u nedelji, nema regresa ni redovne plate. Ovo vazi samo za radnike koji rade u privtnim preduzecima ne vazi za drzavne institucije i zaposlene na budzetske jaslama. Ovih dva miliona srpskih velikomucenika nema potrebe da izlazi na izbore jer za njih nikad nikad nece biti bolje. Njima ne treba ni opozicija ni pozicija. Izlagani i prevareni valjda su se opametili na izbore nema potrebe da se izlazi, sacuvajte energiju za dvanaesto casvno radno vreme sedam dana u nedelji. Smrt fazizmu kora hleba srpskom robu, dosta mu je.

glupan

pre 13 godina

"Ne vidim da iko na našoj političkoj sceni ili u svetu ima bolji ekonomski plan od našeg. Građani su nas podržali, podržavaju nas, a očekujemo da će tako biti i na sledećim izborima", kaže Trivanova.

Boze,Boze,kako je u pravu ova zena Trivanova!Kako da mi nevidemo od drveta isped sebe,sumu iza,kao sto vidi Trivanova?

Kuda_plovi_ovaj_brod_za_kojim_smo_krenuli_mi

pre 13 godina

Haha
ovo je isto kao kada se za vreme bombardovanja na dnevniku culo "Mudrom politikom Slobodana Milosevica ..."
Ili kada se devedesetih culo kako je Srbija ekonomski najstabilnija zemlja u Evropi.

Sada smo isto tako lideri u regionu i imamo najefikasniji plan za ekonomski razvoj u svetu.

Nazalost, od pet zla izabere se najmanje.
Tesko zemlji gde je sadasnja vlast najmanje zlo od svih.

A gradjani su izgubili i volju da se bore za bolje, jer u napredak su odavno prestali da verujemo.

Plutamo u moru lazi, licemerja i prevara, pa kud nas odnese!

Mile

pre 13 godina

Ako živim u Beogradu, penzija mi bude zamrznuta godinama i sada mi je povećaju 2%, a istovremeno, samo u poslednje vreme, grejanje poskupi 30%, gradski prevoz 20%, cene hrane nebrojeno puta skoče, najavljuju poskupljenje struje, ljudi nemaju da plaćaju njihove bezobrazno skupe račune a oni prete dužnicima kao da su ti dužnici najveći kriminalci na svetu (pošto one prave kriminalce ne smeju ili neće ni da taknu), onda ja ne mogu i neću da glasam ni za jednu političku partiju koja danas sedi u vlasti, bilo na republičkom bilo na lokalnom nivou.

Afrika zdaj !

pre 13 godina

Jelena Trivan je pucanj u sopstvenu nogu DS-a. Oni, izgleda kao da namerno zele da izgube sledece izbore. Prema Jeleni Trivan radikalke iz Skupstine su slatke, simpaticne devojcice.

gradjanin

pre 13 godina

narode srbije,doslo vreme da se naplate dugovi od nesposobnih vlasti!kad bi pravili paralelu izmedju ovih i milosevica tesko da bi bilo razlike!koliko je samo novca u srbiju uslo od 2000te na ovamo a da nista nije investirano nego sve pojela potrosnja!tako ce biti i sa telekomom a posle se samo uzdajmo u boga i srecu!

sasa jokic

pre 13 godina

Juce udjem u prodavnicu i vidim da je sir gauda u pakovanju, koji je do pre neki dan kostao oko 550 dinara sada 850 dinara?! Eto kako Srbija propada, monopolisti formiraju cene kako im se hoce, a mi ovce cutimo. Taj isti Miskovic ne placa dobavljace, kojih je sa njihovim porodicama nekoliko stotina hiljada. Svoje zaposlene placa mizerno, vecinu bez stalnog ugovora za posao, znaci nem auplata socijalnog i penzionog, smanjuje kupovnu moc, priliv u budzet, i tako Srbija propada. Vlt sve to zna bolje od mene,a li ga se plasi i pusta ga da radi sto mu je volja. Tako koliko god bio protiv Tome i Velje, neminovno je da Oni ponovo dodju na vlast, jer ih isti taj Miskovic placa! Srbijo dovidjenja......stigao je racun za 12.mart!

Hm

pre 13 godina

Ovi nisu na vlasti da odrze predizborna obecanja, vec samo da ne dodje opozicija na vlast. Tako se i biraju. Tko ne vidi da je to opasno, tome nisu sve na broju. Bolje i opozicija pa da sve unisti, pa od pocetka, nego da ovi krckaju i decu, dece, od dece...

tužna istina

pre 13 godina

Kakva svetska kriza, nema to veze, u pitanju je lopovluk i namera da se uspostavi latino-američki kapitalizam, da 5-10% stanovništva bliskih političkim oligarhijama poseduju 98% svega u ovoj zemlji.
Surova realnost je u tome da niko, pa ni ovi na slici, ni ostale stranke, ne nude kvalitetniji koncept, u kojem postoje šanse za bolji život velikog broja pojedinca, ukoliko bi se potrudili u životu.
Prevara i otimačina su osnovne delatnosti, i samo onaj kome to leži, može se nadati da ima šansu.

vucko

pre 13 godina

Izaci cu na sledece izbore samo ako mi se ucini da ce moj glas odluciti da ovi odu.
Ne bi imao pred bogom opravdanje da im ovo oprostim.
A vi buduci, pamet u glavu. Odmah procesuiranje.
Jel samo ce te tako jednog dana napraviti normalnu drzavu.

gagigmaz

pre 13 godina

Nedavno mi na vrata stana dosli pripadnici podmlatka DS-a. Dele kalendare za srecnu novu 2011, sa spiskom stanara, valjda pokusavaju ubeleziti simpatizere. Kazem im ja da glasam za DS vec 14 godina od kad imam pravo glasa al da je tome dosao kraj. Pita me momak zasto? A ja mu ljubazno odgovorim da smo i dalje korumpirana bedna banana republika i da su samo preuzeli recept. Na to se mlada DS-ovka na visokim stiklama i sa velikim karikama u usima brecnula na mene:"To je vase misljenje!" Pomislio sam vidi ovu, i ona zivi u paralelnoj stvarnosti ili je jako indoktrinirana. Moj odgovor je bio da nikakve PR agencije i kampanje im vise nece pomoci, nikakvi savetnici, nikakav zelenaski partijski aparat i da svi moji, prijatelji obrazovani profesionalci, vise nece glasati za DS.

Gradjanin

pre 13 godina

Ekonomska i svaka druga kriza je toliko teska da, jednostavno, ne verujem da bi normalan covek, sa minimumom zdrave pameti, isao u izbornu trku.

Ne radi se tu o nedostatku hrabrosti ili nedostatku bilo cega, nego o tolikoj kolicini problema koji nisu resivi u periodu od deset, mozda i dvadeset godina.

Sa druge strane, na izborima ce se pojaviti oni koji zele vlast (i pare), koje ne interesuju problemi i njihovo resavanje, koji imaju 'plan' kako resiti 'sve' probleme.

Neko ce na izborima pobediti, u svakom slucaju. Sto nikako ne znaci da ce problemi biti reseni.

Igorko

pre 13 godina

Ali ovima na vlasti je najbolje da se uopste ne pojavljuju, kako ne shvataju da su ugasili skroz. Kad god se pojave da nam nesto pozele ili kazu, izazivaju dodatno gadjenje. Sad ce kralj da cestita Novu godinu, pa Bozic, pa Srpsku novu... Muci mi se...

hmm

pre 13 godina

cuj ako se drasticno nesto ne promeni ds-u moze da opadne popularnost...ja nekako mislim da ce za ds izborini rezultati da budu sokantno losi...nema nicega goreg u politici kada na tako vulgaran nacin izigrate poverenje ljudi koji su glasali za vas gospodo iz ds-a...

Nik

pre 13 godina

A sta je tu strasno ako napuste fotelje i odu u opoziciju. Pokusai su , nisu uspeli, pa nek probaju drugi. Medjutim oni se grcevito bore za opstanak, nedaju ni mm svoje vlasti, svog blagostanja i virtuelnog sveta u kome zive. Neki su na vlasti od 2000 god., ne znaju kako je ne biti ministar ili drzavni sekretar,direktor, nacelnik, sef, portparol...Mozda se plase i otkrivanja brojnih afera i Zabele. Jedino se plasim da nam ni opozicja u kojoj je npr. Velja Ilic, 2x ministar, pa onda njihova koalicija sa recimo SPS-om jer nece imati dovoljan procenat, ne donese isto zlo koje sada imamo. Mislim da Srbija vise nema koga da bira.

GoraN

pre 13 godina

Covek bi trebao da bude blesav pa da ukaze poverenje nekome ko je za 3 godine doveo do pada plata i zivotnog standarda u drzavi za oko 35%, pada zaposlenosti, negativnog privrednog rasta, pada investicija i priliva stranog kapitala, porasta kriminala i korupcije, itd. Da nije tako, 2000. godine narod bi glasao za Milosevica, a danas bi verovatno predsednik Srbije bila Mira Markovic ili Gorica Gajevic ili isti onaj Milosevic.

Zrelo za dubinsko

pre 13 godina

Dosijei i dalje zatvoreni, ista komunisticka ** vlada i danas po starom utvrdjenom sistemu propagande i lazi, u svemu sto ima veze sa drzavom vlada tezak javasluk, vlast i dalje centralizovana. Nista konkretno nije uradjeno, od evropskih zakona samo svetla preko dana dok vozimo. Najveca korupcije je u vladajucim strankama, naucno dokazano. I dalje raste.. Na poslednjih par izbora sam glasao za Borisa, ali čoveče.. Da si hteo - mogao si. Sad mi je jasno da nemas zelju Srbiju sistemski da menjas, vec da nam drzis grupnu psihoterapiju dok tonemo dublje i to skupo naplatis. Tako ne moze. Svet je surovo mesto, a moja zemlja je tako slaba :(
Nekad pomislim da je ovo sto nam se desava je prokletstvo koje je smo navukli svesnim unistenjem SPO-a kao politicke opcije 2000. godine. Da je Danica postala sef policije 2000. godine zamislite sta bi se desavalo i gde bismo bili danas pre svega moralno, ekonomski. Razmislite.

Зоран

pre 13 godina

Има ли у Србији опозиција? Ја за свог живота то нисам доживео. А изгледа ни Радоје (Домановић).

Crc

pre 13 godina

politicki direktor G17 Vladimir Ilic kaze da su sistemi sacuvani... Kaze istinu, al o cemu prica? Ti sistemi su sacuvani i nabudzeni, a to su sistemi G17 na lokalnom, regionalnom nivou i to s lovom koja je trebala ici svima. Sad G17 trese sve zivo, menjaju lokalne mocnike i uzimaju im mesto, a ni cenzus nisu mogli da predju u opstinama... Njihovi sistemi su ekonomski i sve su jaci i jaci jer sve olaksice idu njima na ruku, a mislite da ce kajmak deliti s narodom?

beogradjanin

pre 13 godina

Nema te bede koja ce me naterati da menjam vlast, ako vidim da je i njima tesko, da su i sami ugrozeni i da se trude.

Ono sto vidim, medjutim, je sledece:

- njima je tesko samo zbog moguceg (rekao bih: izvesnog) gubitka vlasti
- ne da nisu ugrozeni, nego sa vlasti odlaze neuporedivo bolje materijalno obezbedjeni nego kada su tu valst preuzeli
- trude se samo za sebe i svoje


Krajem devedesetih, protestvovao sam jer sam video da valst krade. Ogromno razocarenje je kad shvatis da je veliki deo onih koji uz koje si u tim protestima bio, zapravo protestvovao ne sto se krade, vec sto oni ne mogu da kradu.

Jednom sa tim mehanizmom u ruklama, isti su kao i oni ranije.

A tebi su smetale šerpe i pištaljke?

pre 13 godina

Pa zasto sada ne lupate u serpe.
A mozete usput i da zvizdite.
(Kiza, 29. decembar 2010 09:12)

Zato što nema više potrebe, bandu crvenu lopovsku smo naučili da ne smeju da kradu glasove.

Sada nam preostaje da bandu žutu, crvenu, plavu i crnu naučimo pameti, da svi budući na vlasti zauvek zapamte kako se robija za krađu novca i rasprodaju državne infrastrukture.

Za to nisu potrebne šerpe i pištaljke.

Mirko

pre 13 godina

Pazite kakav sraman naslov.Boli mene uvo kuda beda "vodi"vlast.Zar nije mnogo bitnije kuda ta beda vodi gradjane Srbije?Zar je vaznija vlast od gradjana?Na zalost mnogima izgleda da jeste.

svetlanast

pre 13 godina

zahvaljujuci nasoj vladi i mudrim, sposobnim i postenim ministrima, mi u srbiji nemamo razloga da jedni drugima cestitamo novu, 2011.godinu.oni su se potrudili da smisle strategiju "srbija 2020."srecna nam nova 2020.godina.

Milan

pre 13 godina

Stanje u drzavi je katastrofalno. Nezaposlenost, siromastvo,glad beda, ocaj i beznadje.Sadasnja vlast koju predvodi DS direktno je kreirana od strane tajkuna,pa pojedini ministri stite njihove umesto interesa drzave i naroda.Cini se sve ne bi li se iznasao nacin da se novac poreskih obveznika,novac dobijen od kredita zaduzivanjem nasih unuka, kao i novac od prodaje malo onoga sto je preostalo prelije u dzepove novobogatasa-tajkuna.Ti isti tajkuni veliki su sponzori i prijatelji i vodecih stranaka opozicije, pa one bez imalo stida imaju svoja sedista u njihovim prostorijama i javno pricaju o medjusobnom "prijateljstvu". Izbor nije lak : Sa jedne strane korumpirana vlast koja je zemlju dovela do dna, a sa druge ista takva opozicija predvodjena Tomom Nikolicem i Aleksandrom Vucicem (Seseljevim kumovima i velikim prijateljima Beka, Miskovica i Mileta Dragica)kao i drugim istaknutim clanovima poput Velje Ilica, profesora Pelevica generala placka i Jorgovanke Tabakovic. Kad uz sve to dodamo Voju Kostunicu, Srpske Radikale i osvedocenog patrotu i anti amerikanca Cedu Jovanovica, jasno je koliko smo na****li.

Nikola

pre 13 godina

Ne znam zašto gospodin Stojiljković misli da su političari "svesni da građane Srbije u poslednjih pet-šest godina zanima samo preživljavanje".
Možda čovek nije video snimak na kom Tadić pita ljude u porušenom kraljevu da li su dali kokoškama sedative, jer su i one živa bića. Oni su se ljudi smejali jer su mislili da se ovaj šali ali... Reko je nešto tako glupo da nikom nije palo na pamet da predsednik može zaista tako nešto da pomisli.

Golub

pre 13 godina

Ja nesto gledam ova vadjena na krizu.
Da li stvarno neko misli da ova drzava ima ove sadasnje probleme zbog krize.Pa ona je pogodila krupan kapital,banke itd itd.Ovo sto mi imamo je posledica tragicne politike u zadnjih 20 godina.
Sta su oni zaustavili,sta su sprecili.Ovoj drzavi su pojeli svo salo i sve misice sad su krenuli na organe..Narode menjaj ovu bagru!!!!

Luka Laban

pre 13 godina

Nije u pitanju kome ce pasti ili narasti podrska,vek kombinorika !!!
Tu je sve dozvoljeno,jel kombinacije cine vladu.
Sto se tice milion i po neopredeljenih,trebalo bi da taj broj da naraste....
U Srbiji se ne "isplati'izlaziti na izbore.

MUKNAVI

pre 13 godina

Sjasi kurta ,da uzjasi murta ili ako nemaju dovljno glasova da samostalno formiranje vladu vataju se pod ruku,videli ste ,a jucer se pljuvali, jer gradjanima koji se bave politikom nije bitan Narod,vec njihovi licni interesi koje "treba" drugi da im priusti.Bice tako dok nas ima ako se ne desi pravna drzava u stvarnosti,a ne u knjigama.Al tesko,jer vise umiremo nego sto se radjamo tako da se moze ocekivati da za dvadeset godina,bake,i deke dobro drzece kojima oci oce a guza klokoce,jasu na svojim vrsnjacima koji ..stenju i trube,dok svi skupa ne odu..u "nebesku" Srbiju i tamo prirede koncerte!Hm..ko li ce ih slusati..auuu na#@bo je!

oneill

pre 13 godina

@dejan@
Veoma dobro znam sta sam napisao,zemljace.Tvoj problem je sto si verovatno mlad pa ne pamtis sve dobro,inace ne bi ovo pisao.Jel tebi bilo dobro u Slobino vreme?
Jesi mogao sve da kupis?
Jesi li imao novca (maraka),a?
Razmisli ti malo,inace ne bi pisao to sto si pisao.
SPS je bio drugaciji,kao sto je i DS bio.Danas - da ne pricam.
Ponavljam - cilj svake vlasti je novac.Znaci,ponovo procitaj sta sam napisao,valjda ce ti biti jasnije.