Utorak, 14.12.2010.

15:28

Tadić: U tunelu smo, vidimo izlaz

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je stvaranje atmosfere beznađa najveći neprijatelj i subverzija razvoja Srbije.

Izvor: Beta

Tadiæ: U tunelu smo, vidimo izlaz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

197 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 13 godina

Molim gospodina Tadica, ako Boga zna, da ne uzima vise kredita. Ne zelim da prolazimo kroz ono sto se desava u Grckoj. Neka nas, ako moze, iscupa iz ove krize. Ici cemo biciklovima ako treba, samo nas vadite iz kandzi tajkuna i belosvetskih kreditora, iz kandzi zla.

Durak

pre 13 godina

Svetlana je u pravu do bola: samo glup čovek ne može da izvede zaključak na osnovu svih poznatih činjenica.

Ovih dana se šuška po kuloarima da je pre više godina izmeren IQ našeg predsednika i da je ispod 95...

Tipolir

pre 13 godina

Tadić: U tunelu smo....
___________
pod hitno minirati ulaz i izlaz,
kako bi na Balkanu i bližoj okolici, nastao raj zemaljski!

Nikola

pre 13 godina

Ej Tadicu, brate mili, jel se *******?? O cemu ti pricas, kakva nada?! Sa vama smo u tunelu vec 10 godina, mislim da je vreme da odete odavde. A najludje je sto se lozis da si cool predsednik, kao ortak si sa svima nama...hahaha, stvarno si pacenik. Niko ne sme da prica ovo, niko ne sme da prica ono, ali da kradu to smeju? Vidis da ovi iz EU misle da si ribica, a to mislimo i mi u zemlji. Skupi malo ta tvoja m..danca i pocni da radis nesto, ne da filozofiras.

MUKNAVI

pre 13 godina

Dali ste za ove **** i******,(+)il niko od njih(-)..Da vidimo gospodine @Sale dal ste u pravu,jer oni kad prave ankete,koliko ih postujemo,verujemo itd,nemaju rubriku ..niko od njih,lazu i demagogisu svi...pozdrav.

ruki

pre 13 godina

Mislim da bi one pare što su obećane za hvatanje Mladića trebaju dati onome ko bi predložio realan plan izlazka kao i njegovo sprovođenje iz "Tadićevog i ostalih...tunela"...možda bi onda i postali malo više optimisti!!!

ROB

pre 13 godina

Druze predsednice!
SEKA je kriva za sve!!!!
vasi tajkuni, monopolisti, procenti od privatizacije, malverzacije, potlacivanje radnika, sisanje budzeta, egoisticno somozadovoljavanje osecajem moci bez ikakvih sposobnosti za istu, nazadne ideologije, strateska partnerstva sa rusijom i kinom, pljackanje naroda, zelenastvo banaka, turbo folk, nekultura, prkos svetu, nesaradnja sa svetom, kur*enje s mladicem, politcka ubistva, medijski mrak itd... - uopste nisu krivi!!

Sale

pre 13 godina

Šatro ga svi ovde pljujete, a istraživanja pokazuju da je svaki treći od vas za njega. A ko se razočarao u njega, glasaće za Čedu. Jel treba da vam bude bolje ? Ne.

Masinovodja

pre 13 godina

Demokratska stranka i jeste odgovorna za ovakvo beznadje jer je dominantna struktura u vlasti i na republickom i na lokalnom nivou (na lokalnom cak i ranije) pocev od 2000 godine i drasticno je unakazila privredu lopovskim privatizacijama,bogacenjem manjine (kvazi elite) i siromasenjem vecine gradjana. Sto se tice tunela i svetlosti na kraju istog,ima onaj cuveni vic o pesimisti,optimisti i masinovodji pa neka ga gospodin procita,mozda nesto i nauci.

Okupacija u 26 slika

pre 13 godina

E ovo je priznanje konačno predsednika da u srbiji vlada mrak,ali ovog puta nema izgovor za koalicije i kurte i murte, jer on moze direktno da stavi sapu na tajkunizaciju, poklanjanje,kradju.

Beznadezan Slucaj

pre 13 godina

Posto nema vise humoristickog programa, moram priznati da me izjave nasih politicara zaista uveseljavaju i nasmeju poput nekadasnjih velikana scene Mije i Ckalje..To je kao kad bi neko krivio ogledalo zato sto je ruzan...Da nije tragicno covek bi mogao da se smeje, ali ovde ostaje opor utisak u ustima..da ne kazem knedla zastane..U zemlju u koju je u proteklih 10 godina uslo 50 milijardi evra, a neki kazu cak i 70 milijardi, vi ne uradite nista, pretvorite ekonomiju u licni bankovni racun tajjkuna i nekoliko politicara na vlasti, upropastite sve sto su generacije stvarale decenijama i u nekoj drugoj zemlji, pa onda pricate kako drugi stvaraju beznadje..Pa zamislite nekog trenera koji vodi fudbalski tim i gubi utakmice za redom, navijaci napustaju stadion a oni malobrojni se bune, a on im kaze da stvaraju beznadje i da treba i dalje da veruju da ce im on jednog dana doneti pobedu..Ali dobro, tako treba, ovo je demokratija. SFRJ je bila na 31 mestu, SRbija je oko 100 mesta, pa kad bude dosla na neko 150 mesto, valjda ce ljudi tada poceti da razmisljaju...

pera

pre 13 godina

U TUNELU USRED MRAKA SIJA ZVEZDA PETOKRAKA.
Ali narode mi smo u Sićevačkoj klisuri, pa posle jednog tunela ide drugi, pa drugi, pa... Mislim da ih ima 13.
I nije opasno što narod stvara atmosferu beznađa, već je opasno što su rukovodioci stvorili BEZNAĐE, tako da atmosfere i ne treba.

Zvezdan

pre 13 godina

Kakva teatralna mimika,kakve trivijalne floskule,najispraznije metafore i neprilične grimase,ogledalo su predsednika Tadića.Ponosan sam na sebe što sam ovog jako lošeg glumca "pročitao" odavno.Nažalost,to je samo lična satisfakcija!

RadovanV

pre 13 godina

@Nebojsa: sve se, Nebojsa slazem osim da je Nikolic svetlo u tunelu. Prevarant, i to opaki prevarant, a da li je lopov kao ovi na vlasti pokazace se uskoro, Srbija, covece, treba NOVE LJUDE, casne i postene i njoj odane a ne ovima sa svojim dubokim dzepovima.

realno

pre 13 godina

Koliko se ja razumem u te stvari, tunel ima dve strane. Nas predsednik ocigledno vidi svetlo na onoj na kojoj smo usli u tunel.
Ovo me podseti na putovanje kroz vreme. Nama se taster za buducnost ocigledno pokvario a i ovaj za proslost nesto zeza pa neznamo u koju cemo godinu da se vratimo "kad izadjemo iz tog tunela".

Зоран

pre 13 godina

Крчмарице, још вина наточи
Да крчмимо све док трају ноћи
Живот тече, живот брзо пролази
После сваке ноћи зора долази

poruka Tadicu u vezi beznadja

pre 13 godina

Znas ti sta je beznadje?

Kad nezaposlenom koji se bori da prezivi,koji je na birou vekovima,a bio je na bezbroj konkursa za med.tehnicara ali ga nisu primili zato sto je muskarac,stigne resenje da plati poreze,da plati legalizaciju za kucu koju je gradio citav zivot,ciglu po ciglu u milionskom iznosu,koji mora da plati racune za grejanje a nema odakle.pa iskljucili struju pa se mrzne.kad jedes jednom dnevno,a sanjash veceru bez pastete i parceta hleba.

to je beznadje.a siguran sam da ima i tezih slucajeva od mene..sramota.

Bojan

pre 13 godina

Samo revolucija. Oduzeti svu imovinu od tajkuna i nacionalizovati, uvesti radnicko samoupravljanje, a politicare, tajkune i ostalu *** poslati iza resetaka na dozivotnu robiju. NARODE USTANI, NE MOZE VISE OVAKO. NARODE USTANI !!!!!!!!!!

grobar_CAN

pre 13 godina

Meni taj TUNEL u kojem se nasla Srbija (sa vama na celu gospodine predsednice) vise lici na tunel u filmu "Lepa Sela lepo gore"...Sve je manje "vode" a hrane nije ni bilo...Pojacanje NE DOLAZI...Bar NE jedno izvesno vreme.Onaj ko se "probije preko" imace sta da isprica..

p.s. Onaj monolog "o postenju" Nikole Koja je VANVREMENSKI.Moze se upotrebiti za bilo koje zivotno razdoblje . Bar u Srbiji.Na zalost.Samo su akteri promenili "dresove".Nista vise.

mudroser

pre 13 godina

2012 ce to da se prolongira do 2015 i tako do 2060.smak sveta ce doci i proci,a mi cemo jos da se borimo sa krizom.mi imamo prednost u odnosu na ostale drzave.mozemo da biramo za koju cemo krizu da se zakacimo.neko bi rekao da je to odredjena vrsta luksuza.nesto kao altenativa.nema sta,prava smo demokratija.uvek moze da se bira.

jose carioca

pre 13 godina

Ja vidim program naseg predsednika na sledeci nacin:
1. Prodati Telekom sto jeftinije.
2. Ubediti narod da je to za njegovo dobro i uzeti masnu proviziju.
3. Izviniti se kupcu sto ne prodajemo Telekom jos jeftinije.
4. Spiskati dobijeni novac na predizbornu kampanju.
5. Ponovljati da ce Srbija (ako On ne pobedi) da se vrati u mracni srednji vek.
6. Ostati apsolutista sto duze (predsednik DS-a, predsednik Srbije i premijer Srbije preko beskicmenih surogata)
7. Prodati EPS. Uzeti proviziju.
8. Izviniti se kupcu sto je tako jeftin.
9. Podsetiti narod da je to za njegovo dobro.
10. Priznati nezavisnost Kosova
11. Izviniti se Albancima za terorizam, sto smo manjina na Kosovo, za trgovinu ljudskim (Srpskim) organima i decenije placenog doprinosa za izgradnju Kosova.
12. Objasniti narodu da smo se odrekli nase kolevke za njegovo dobro; da nam ne trebaju zemlja i grobovi nasih predaka, manastiri, rudna bogatstva i termoelektrane. Podsetiti narod da je zrtvovanje Srba sa severa Kosova u njihovom interesu.
13. Dobiti kandidaturu za Nobelovu nagradu za mir (ako moze Ahtisari...)
14. Izviniti se Albancima jos jednom, i dati im jug Srbije kao zalog dobrosusedskih odnosa. Ali, kod Sandzaka zauzeti cvrst stav i dati ga Albancima samo ako budu zaista dobri. Uz nase izvinjenje.
15. Skrenuti paznju naroda na cinjenicu da je sve to za njegovo dobro.
16. Izviniti se NATO-u (Djuri) sto su nas bombardovali.
17. Ponuditi se da platimo goriva koje su njihovi avioni potrosili bombardujuci nas.
18. Preuzeti kompletnu odgovornost za gradjanski rat na prostoru stare Jugoslavije.
19. Izviniti se svima za sve. Dva puta.
20. Zaduziti Srbiju sto vise.
21. Izviniti se zajmodavcima sto uzimamo kredite sa tako visokim kamatnim stopama.
22. Oterati van Srbije i ono malo mladih sto je jos ostalo.
23. Prodati ili pokloniti Zapadu sve resurse i fabrike (a Njega ako se sete na Dan Nezavisnosti – dobro, ako ne – nista)
24. Izviniti se Zapadu sto se to nije dogodilo ranije.
25. Spaliti sve mostove za sobom (citaj: iznervirati Rusiju i Kinu sto vise).
26. Uzgredno spomenuti narodu da je to u njegovom interesu. Podsetiti narod da ima Beli Sengen.
27. Proveriti da li je Srbija potpuno potcinjena i porobljena.
28. Ako nije, izviniti se Amerikancima sto kasnimo.
29. Stimulisati korupciju, protekcionizam, nerad i uspostaviti totalni medijski mrak.
30. Tvrditi suprotno.
31. Za sve okriviti Kostunicu.
32. Jos jednom okriviti za sve Kostunicu. Ovaj put ostaviti utisak coveka koji zna sta govori.
33. Prebaciti svoj novac (provizije) u strane banke.
34. Izviniti se stranim bankama za nagli priliv kesa.
35. Proslaviti sa Dinkicem i Djelicem odlicno obavljen posao.
36. Napustiti zemlju (zajedno sa ostalim slavljenicima)
37. Nikad se ne izviniti Srpskom narodu.

Smiksi

pre 13 godina

Druze predsednice (od pre neki dan),

Atmosfera beznadja je posledica Vasih kadrova kao sto su Trivan, Sutanovac, Milsoavljevic, Dragin,Miskovic, pa i Vi, pardon ti druze. Sta skolovani ljudi poput mene i jos milion slicnihda ocekuju? Stvarno mi je zao, ali moj tata nije bio u aferi Indeks, kao tata buduce potpredsenice. Moj glas i glasove moje prodice dobiti necete NIKADA VISE. Mi vidimo svetlo na drugoj strani, i zamisli nije lokomotiva :)

Bivsi glasac

pre 13 godina

MANEKEN NIJE SHVATIO? PA NIJE ZA TEBE TUNEL. IDI NA FASHION TV, TO JE MESTO ZA MANEKENE. A KADA SI VEC U TUNELU PITAJ KOLIKA JE PLATA INZENJERU, A KOLIKA BABICI I MARKETING STRUCNJACIMA IZ TVOJE STRANKE.ZA TE PARE, SVETLO BISMO VEC ODAVNO VIDELI U TUNELU. ZNAS LI KOLIKO TAKVIH IMAS, BRUKO PREDSEDNICKA.

Bosko

pre 13 godina

PA! STA CETE DA RADITE, POBOGU DOK SE NE UDJE VISE U EU, AMAN ZAMAN...?! ZAR TOLIKO VREMENA TREBA...
ZNACI DO TADA, SUDSTVO, KATASTROFA, NEZAPOSLENOST SAMO RASTE, BEDA OPSTA...
TAMAN DA SE MILOSEVICEVI TAJKUNI JOS OBOGATE, A MI ...HM, NE SMEM NI DA POMISLIM!?!
CANE JE DEF. U PRAVU...
JOJ, JOJ, JOJ, PA JOS NESTO MULJAJU SA OVIM *****, MA PRSLI SU U GLAVI SVI...

auuu

pre 13 godina

seo pred spavanje I procitao sve komentare na tekst.(po tome I vidim da sam u beznadju).. citam I ni jedan jedini pozitivan komentar ne vidim...i to na b 92.. sta bi bilo kada bih recimo otvorio neku radikalsku veliku srbiju (da imaju sajt) dal zaista ds ne premasuje cenzus? za koga sad glasati? dali ce prvi put u istoriji pobediti nevazeci listici?!?!

auuu

pre 13 godina

seo pred spavanje I procitao sve komentare na tekst.(po tome I vidim da sam u beznadju).. citam I ni jedan jedini pozitivan komentar ne vidim...i to na b 92.. sta bi bilo kada bih recimo otvorio neku radikalsku veliku srbiju (da imaju sajt) dal zaista ds ne premasuje cenzus? za koga sad glasati? dali ce prvi put u istoriji pobediti nevazeci listici?!?!

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

A kolikom brzinom ono bese idu vozovi na nasim skroz propalim prugama (naravno pod uslovom da na njima ne leze izgladneli radnici u strajku)?

na samrti

pre 13 godina

Ja predsednice sa tobom ne vidim svetlo, niti sa bilo kojim iz pozicije ili opozicije.
Gradjani gledaju mleko u rafovima isto kaoi ti sto vidis svetlo u tim tunelima.
A TA SVETLA KOJA BLJESTE, JER TO IZ TUNELA SA OBILAZNICE ILI?

Maree

pre 13 godina

Ovaj je toliko lud da je mozda i u pravu, naravno ako je mislio u fazonu: kada se nadjes sa smrti u oci(odnosno nasom vladom) jedino sto mozes da uradis je da se nasmejes.
******.Dobicu bre srcku pre 30te od ovakvih hohstaplerskih izjava.

Alter ego

pre 13 godina

Pa ako je neko glavni krivac za stvaranje atmosfere beznađe, to je upravo govornik odnosno predsednik.

Jok, ni nije beznadažna budućnost Srbije. Teško izvesti takav zaključak iz poznatih činjenica.

Miki

pre 13 godina

Kriza je tek pocela, to jest ovo je svega kraj pocetka a 2011-a ce biti neka sredina gde nas ochekuje hiperinflacija (ali ona gde ce i dinari da manjkaju s obzirom da imamo kreditni monetarni sistem pa ce cene u dinarima da idu gore a plate u dinarima dole), nemastina i beda.
90-e su nas dobro nachele, Tadiceve 2000-e ce nas dokrajchiti jer smo izgubili i osecaj za solidarnost i saosecanje za bliznje.

Za one koji se nadaju promenama - 2012-e Srbija nece biti u stanju da izvede nesto tako kompleksno kao sto su parlamentarni izbori jer drzava defakto nece postojati izvan granice pashaluka.
Krajnji je trenutak da se nesto ucini.

Novosadjanka

pre 13 godina

Borise, jos samo da nadjes nekoga da drzi lampu da ti bolje osvetli put, sto vise uopste nije lako. Suvise ste zagadili i zadimili prostor oko nas da ljudi ne vide sta radite ali ste tako izostrili druge instikte i cula.

Nebojsa

pre 13 godina

U tunelu, u sred mraka sija zvezda petokraka. Petokraka sva od crvi, nosi nam je Dacic prvi.
Pa ti si nas Tadicu sa Dacicem i povampirenim socijalistima ponovo vratio u tunel. A Dragojevic je LEPO snimao film u TUNELU, Lepa sela lepo gore.
I sada ste svi na okupu ukljucujuci i gej lidera u GO SPS-a.
A narodu ostaje samo ukak i motika da vam zatrpa taj tunel ida zajedno sa vasom klikom kriminalaca nikada iz njega ne izadjete.
NArod vidi svetlo i to svetlo su SNS i TOma Nikolic.
Kod nas kada neko osvoji vlast, nema sanse da je da mirnim putem.
A onda ga ubijemo, pa mu damo ulicu ili podignemo spomenik.
Aman ljudi dajte nesto normalno i mirnim putem.
Pa Mrkonjic i Tadic su se javno hvalili da su dobili kredite i da je zatvorena finansijska konstrukcija za KORIDORE 10 i 11.
A sada pricate da ce se finansirati od prodaje Telekoma, i to za manje pare od Karicevog MOBTEL-a.
Pravac SEDMI PAVILJON dozivotno.

Srbin iz EU

pre 13 godina

Gpspodine Tadicu, dosta nam je te Evropske Unije i ulaska. Narod je gladan, nezna kako da prezivi, a Vi govorite o nekom izlasku iz Vaseg tunela. Bre covece sa Vama necemo jos dugo izaci, gradite silne mostzove i puteve i to pred izbore. E ovaj put necete nas prevariti
jer je narod sit Vasih praznoh obecanja. Prodali ste sve sto vredi u Srbiji, a sta sad. Vi u Vladi ste se osigurali dobro za narod Vas nije briga. Voleo bih da Vam vidim put bez povratka, i bice uskoro, a onda ce mnogi proci kao i Ivo Sanader

miroslav

pre 13 godina

Ne znam koju vrstu svetlosti Boki vidi. Sledece ce reci da nam neko od gore pruza ruku ka nebesima. Bas nije fer, vi politicari vidite svetlost a nas gradjane saljete u slepe krake.

Babin_zub

pre 13 godina

"Mi smo u tunelu, vidimo izlazak iz tunela..."

Ne bi ste vi videli ni belu slonicu u fazi teranja koja mashe surlom i usima i skace oko vas,a kamo li izlazak iz ovoga.
I jos nesto...nismo mi kivni sto su plate obezvredjene skokom cena i usluga(jer realno kriza jeste,a mi slabo i proizvodimo),koliko vas ocima ne mozemo smisliti jer ste nam unistili privredu,poljoprivredu,rasprodali sve firme u mutnoj privatizaciji,podelili sve sto je narod sticao decenijama nekolicini tajkuna za par dolara,sto su vam usta puna izgradnje zemlje a ni ono sto je stvarano u komunizmu niste u stanju da odrzavate.
Ma mogu do Nove Godine nabrajati koliko ste losi i nesposobni,za svakog ministra ponaosob gomilu afera ponoviti,ali to nece promeniti stvari.Ali izacicemo na ulicu opet,kao i pre deset godina,u to budite uvereni.Samo,necemo biti blagi kao tada,i u to verujte.

mono

pre 13 godina

''Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će Srbija uću u Evropsku uniji između 2016. i 2020. godine. Tadić je kazao da bi 2016. godina bila "najbolji mogući rezultat, odnosno rekord nad rekordima imajući u vidu ostale zemlje, dok bi 2020. bila uobičajen rezultat". ''

BRMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMM...
BRMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMM...... Koje ostale zemlje leba ti Tadicu koje????

Radomir

pre 13 godina

Istina je da svetsku krizu niko nije ocekivao.

Medjutim, ja zameram vlasti sto nisu ispunili ni ono za sta ne treba puno materijalnih sredstava: mala ali efikasna vlada, smanjenje birokratije, secu propisa, elektronsko poslovanje, jedan salter, suzbijanje korupcije, ukidanje zaposljavanja i poslovanja po partijskoj liniji, nepotizam (tatine sinove), itd., itd., itd. Da je sve to ispunjeno, lakse bismo sada prebrodili krizu.

Sonja

pre 13 godina

Kad god slusam predsednika Tadica, imam utisak da slusam unapred naucen tekst. Nema zivosti, duha, spontanosti, brzine misli... Samo praznina i demagogija. I kako onda da me ne obuzme beznadje i ocaj???

vlasko

pre 13 godina

Drug Tadic je nemustom politikom u potpunosti obesmislio sve ono za sta se DS borio do tragicnog 12.marta i nekoliko meseci nakon toga.A kako i nebi kada je DS postao pribeziste za one kojima su reforme i evropski put samo nuzno zlo i nacin da rese licne egzistencijalne(aktivisti na lokalnom nivou)ili poslovne(oni "gore")probleme.Nema tu nikakve zelje ni za reformama ni za prihvatanjem evropskih ideja i modela kojim navodno tezimo.Samo goli licni interes.Nisam od onih sto laskaju narodu("zna narod")jer prosto narod se u proteklih 20-tak godina nije pokazao bas mudrim,ali ovog puta je definitivno prepoznao o cemu se radi i otuda ova apatija i pesimizam.Svojim sinovima kao papagaj ponavljam:"Momci bezite odavde jer ovde definitivno nikad nece biti stanje gde se vrednuje rad i znanje.Ovo ispade stih jbt.Hvala Bogu stariji je otisao na koledz i kopace rukama inogama da tamo ostane a i mladji ce dace Bog.Onda s one strane bare volite Srbiju iz sve snage a mi kojima se prilicno ogadila ali koji na zalost nemamo kud cemo se koprcati u balkanskoj zabokrecini i slusati ovakve baljezgarije.

djape BGD

pre 13 godina

Ja dakle stvarno ne mogu da verujem sta sve necu cuti od "vladajucih". Pa zar oni stvarno misle da naraod nema ni malo mozga. Sramota me je sto sam Srbin, verujete mi na rec! Sramota!

stiffler

pre 13 godina

Vise ne idem na stranice koje se jasno oglasavaju kao stranice za viceve. Samo cekam da gospodin predsednik da neku ovakvu ili slicnu izjavu i slatko se ismejem. Ranije me pogadjalo, sada sam oguglao-ocajan sam i gladan! Slavim dan kada imam tri obroka u stud.menzi. Knjige mi pozajmljuju drugari,a kuci kad odlazim " svercujuci se u vozu"... Hvala!

Joška Broz

pre 13 godina

A, predsedniče , to što svetli u tunelu nije izlaz, bar ne onaj kojem se vi nadate. Znate kako ide ona pesma:
U tunelu , u sred mraka sija zvezda petokraka... e pa ne gine vam ponovo ni zvezda , ni komunizam ni nacionalizacija svega opljačkanog,zbog svega što radite, moj vizionaru !

pex

pre 13 godina

...meni je samo krivo,sto ja ne mogu da napisem ono sto stvarno mislim a da VI meni pustite komentar!Neki put imam osecaj da bih bio rekorder po preporucenom!Sta kaze presjednik!2020???!Eee moj presjednice,izgubio si vezu sa realnoscu i gubis tlo pod nogama...pokusavas da se izvadis,ali sve vise tones!Dzabe ja da budem srecan i znam da na kraju svakog tunela ima svetlo,ali kad sednem za sto,ja nemam sta da jedem!!!c...c....c...

divlja nana

pre 13 godina

Sometimes what looks like the light at the end of a tunnel is actually a train coming the other way. Telling one from the other can be REALLY important.

from hr

pre 13 godina

"Mi smo u tunelu, vidimo izlazak iz tunela...."

Ne, to što vidite gosp. predsjedniče, to je još uvijek ulaz u tunel.
NI ovdje nije bolje...

VesnaDC

pre 13 godina

Nije stvorena atmosfera beznadja vec je beznadje i mi smo u tunelu kome ne vidimo ni kraj ni zracak svetlosti. Srbija je u centrifugi koja nikako da stane a mi smo iscedjeni i iscedjeni ....Ali sit gladnom ne veruje.

Brutalka

pre 13 godina

S obzirom na to kako živimo i kakav politički šljam nas "vodi", mi zapravo živimo FENOMENALNO!!! Čini mi se upravo to ima u vidu naš mili predsednik kada pokušava da nam tako plastićno predoči krajnje izlizane metafore sa nekakvim iskricama na kraju paklenog tunela zvanog "život" u Srbiji...

sixtish

pre 13 godina

sixtishAko uspemo da izdržimo makroekonomske mere i odolimo pritiscima za povećanja plata koja nemaju realnu osnovu u proizvodnji, uspećemo da do 2012-13. idemo ka stabilnoj ekonomiji i imamo ozbiljne šanse za razvoj.
A zašto odmah ne uradite ono što se može, zato ne smanjite ogroman državni aparat i broj ministara, zašto to odlažete za sledeću godinu, kada ljudi na vlasti treba da podele teškoće sa običnim narodom, onda, malo kasnije, a narod ne može malo kasnije da plaća struju, grejanje. Dokle mislite predsedniče da, između ostalog, mi trpimo i zbog ogromnih apetita naše rukovodeće 'elite', pa čuli smo samo koliko jedno ministarstvo ima uposlenih, i znamo koliko to košta, na drugoj strani ljudi se bore da prežive. Jel' smo se za ovo smrzavali devedesetih godina, trpeli maltretiranja, da ministri obiđu pet puta zemaljsku kuglu, sve putujući na važne sastanke, bez ikakvih rezultata. Pa ne znam dokle će tako?

Ceda

pre 13 godina

Mi nikako da shvatimo da nam ne pada s neba bolji zivot i da je spas u tome da se ogorceno obrusimo na Predsednika kada nam kaze gde smo i kako treba ZAPETI i raditi,raditi,...od price i izlivanja zuci nema vajde,ima svugde posla,ali dok je takvih koji se stide da rade svaki posao,bez obzira na skolu ostace u svom 'tunelu'!Lepo je svirati i pevati,ali ko ce raditi?

dragutin milanović

pre 13 godina

Za sve što nam se događa zadnjih dvadeset godina samo deca nisu kriva i samo mi je njih žao.Kriza kadrova i kriza morala uništili su ovu zemlju. Kad moral pada pada sve.Svi građani države u kojoj vlada red,rad i disciplina,pravda,istina i poštenje,imaće; sreću,slobodu,bogatstvo,blagostanje i budućnost.To će se desiti onda kada zemlju i sva preduzeća u njoj budu vodili; najmudriji,najstručniji,najiskusniji,najhrabriji i nada sve najpošteniji a ne najpohlepniji ljudi.Rad i poštenje dve su najveće vrline,pohlepa je koren svih zala

Momcilo

pre 13 godina

Ovo je pocetak kraja vladavine Borisa Tadica. Kako znam? Tako sto je i Milosevic u sred najvece bede i nemastine (1999-2000) pricao o brzim prugama, razvoju, autoputevima, itd... S.M. je ziveo u zamisljenom savrsenom svetu kojim su ga okruzili ljudi oko njega, a koji su se pametno izmakli kada su shvatili da je pomenutom prosao rok upotrebe. Na primeru B.T. vidimo isto, mozda samo malo lepse i suptilnije prezentovano. Te lideri u regionu, te kriza prosla (ili je pri kraju), te koridor X, te metro, te ovo te ono, a mi nikad siromasniji, nikad zaduzeniji i nikad u vecoj apatiji... Ponovicu ono sto sam pre nekog vremena ovde napisao - ako posle svega B.T. sa svojom strankom zadrzi vlast, svaka mu cast. Ja se, ipak, ne bih kladio na njega...

Marko BG

pre 13 godina

Ne znam da li postoji čevek u ovoj zemlji koji više veruje u ovakve priče ?!! Prošlo je 10 godina od odlaska S.M. sa vlasti. Nema više nikakvih opravdanja. Ekipa na vlasti nema dovoljno znanja da bilo šta uradi po pitanju ekonomije . Svedoci smo svakodnevno prazne retorike. Mislim da taj tim koji nema nikakvih rezultata treba menjati sa novim "igračima" ili da se povuku sa "terena".

IQ

pre 13 godina

A gde vodi taj tvoj izlaz? U Rusiju? Jel si zato Dacica stavio za premijera? Alo probudi se,narod je glasao za EU!! Izgleda da je tvoj hit ona stara pesma."U tunelu usred mraka, sija zvezda petokraka".

titov pionir

pre 13 godina

Danas na b92 imate 5(pet)na-
slova vesti koje pocinju Ta-
dic ....,Tadic ....DrugJ.B.Ti-
to je bio mnogo skromniji od
naseg predsednika,a mogu vam reci da je mnogo vise pazio
sta ce izjaviti.

paradoksalno puna nade

pre 13 godina

Haha... pa Tadić već javno imitira Miloševićev stil govorništva. Pa, da li misli da iskoristi iste fore, laži i gluposti da zavara ovaj narod?!

Raduje me njegov očaj - da nije očajan ne bi pao baš ovoliko nisko. Da bi Srbija krenula putem naviše, mora najpre da padne na dno. Što pre padnemo, pre ćemo da se uspenjemo na vrh. Bez Tadića, Dačića, Dinkića... Oni će ostati da se valjaju u živom blatu koje su nama namenili.

Vladimir

pre 13 godina

Sramota me je pred mojim detetom. Za 20. godina će moje dete pisati komentare na B92, "moj matori je bio jedan od onih što su tada glasali, kakav gubitnik".

Vladimir

pre 13 godina

Nisam vernik, ali jedino što komunistima mogu zameriti što su ubili veru u boga i stvori generacije koje su na sva zla spremni, bez trunke srama i stida ili straha.

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

čitam samo komentare, jer izjave naših političara više ne mogu da podnesem. nisam u beznađu, ali znam da nam sa vama neće biti bolje. imam opciju za sledeće izbore (NOPO), ali to neće biti dovoljno, jer bez novca i stranog faktora srbi vlast nikada nisu izabrali. neće ni sledeći put, ali uvek postoji nada. borimo se koliko možemo, ali mnogo je teško. niko ne sme da u medije pušta neku drugu alternativu od postojeće političke elite. ni ne znate koliko upornosti treba i ostati uz neku ideju do kraja, pored svakodnevnih žalopojki. ne smemo da kukamo, moramo da radimo na sebi i promeni sistema. sistem je truo.

zoran

pre 13 godina

GOSPODINE TADICU VI STE NAS UVELI U TUNEL PA VAM SAVETUJEM DA TU I OSTANETE A PUSTITE NAS DA SAMI VIDIMO SVETLO I IZADJEMO IZ NJEGA JER SA VAMA TO CE BITI NAJDUZI TUNEL BEZ IZLAZA

u tunelu usred mraka, sija zvezda petokraka

pre 13 godina

Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Iz kuće je izleteo na ulicu Bota
sav zadihan zahuktao k’o lokomotiva.

Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Videli ga drugovi, pa za njim i oni
potrčali, zahuktali k’o pravi vagoni.

Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Sad ulicom tako juri ta čudna kolona
to voz Botin putuje sa sedam vagona.


Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Nezasiti

pre 13 godina

Atmosferu beznadja stvarate vi na vlasti. Beznadezni ste slucaj. Kad narod vidi koliko ste nezasiti i nezajazljivi a sve ste pojeli i procerdali i od privatizacije i donacije i zajmove... Hocete premijeru oduzeti mandat posto je on prvo bio izjavio da krize nije ni bilo kod nas a onda je prvi objavio da je kriza prosla kod nas?! Ako smo u tunelu to nije tunel nego mrak u koji ste nas gurnuli jer brzi voz niti imamo niti cemo ga skoro videti. Laku noc!

MUKNAVI

pre 13 godina

Video je to svetlo na kraju tunela,sada vec davno,pre tebe "ban" Jalasic Vilenjak,pa kad je spazio sta je to ,nacerupo se i zbog "licnih razloga"..odperjao sa mesta guvernera i uvalio ovom "ekspertu" da ije` ...,analizira,prognozira,odvrce cesmu na rezervama dok ima para!A onda? Pa ko` i ovi ,kritikovace one koji su "sredili" Srbiju,jer on sa tim nema nista,ko` i ti ,ko` i kostunac,drndic,veljo,vlahonja,maus,"obnovljeni" sps i ostala ekipa ..koja je stigla sa Marsa,i sad se cudi sta uradise od drzave Srbije..tamo neki!

Neven

pre 13 godina

Then it comes to be
that the soothing light
at the end of your tunnel
Was just a freight train
coming your way

(Metallica - No leaf clover)

DZoni

pre 13 godina

Nek nek obavesti neko neobavestnog da zemlje u razvoju poput kine,brazila,argentine,rusije itd itd ce imati ove godine prosecan rast od 8.5%.Oni su kriza..

BMV

pre 13 godina

Moj Presednice;to svetlo na kraju tunela,to je voz iz suprotnog smera.Dok Vi to shvatite,ne da ce mo,po svim pokazateljima, biti na dnu Evrope,nego i na dnu zemaljske kugle.

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Za predsednikovu informaciju, mi u Srbiji nemamo vozove koji voze ni 70 km/h. Na svu srecu, jer kada bi vozili vise od toga (ne dao Bog 120 ili 160 km/h!) bila bi svakog dana neka tragedija, obzirom na pruge koje imamo. Sa druge strane, biblioteka i knjizara sa naucnom fantastikom imamo poprilicno, a evo i predsednik daje svoj doprinos na tom polju. Lepo je to, bas simpaticno. Znaci u EU negde oko 2024. (ako ne bude neke havarije na pruzi, pa voz bude kasnio).

M. Kayo

pre 13 godina

Smio bih se opkladiti, uprkos svakodnevnom negiranju, da ce brzo doci do vanrednih izbora. Prije par dana gosp. Ljajic namiguje Tomi, a danas gosp. Ugljanin, zajedno sa Predsjednikom ponovo sije maglu, obecanjima tipa "...vracanje zivota u nasa nerazvijena podrucja." Svojim dosadasnjim "aktivnostima" su doprinijeli da zivota jedva da ima, jer mladi nepovratno odlaze. Pitam se ko ce od onih sto su ostali izaci i glasati za opciju gospode oko Predsjednika...

Зоран

pre 13 godina

Zašto me podseća ovo na "Dangu" Radoja Domanovića ?
(pedja, 14. decembar 2010 16:05)
# Link komentara


И на "Вођу", и на "Вођу". У Вођи је Домановић описао Пашића.

Lazar Dragin

pre 13 godina

"Ukoliko bismo (u EU) ušli 2020. to znači da idemo vozom koji ide 70 kilometara na sat, ali mi hoćemo da taj voz ide između 120 i 160 kilometara", kazao je Tadić.

Predsednice, za takav "voz" i takvu brzinu treba imati i pruge a ne "sine" za teretne lokomotive...Prvo sredite pravosudje i iz nje izbacite mafiju, postujte ljudska prava i prava ljudi na pravedno sudjenje a ne donosenjem presuda sa vulgarnom politickom pozadinom, pa kada tu "prugu" sredite razmisljajte o ulaski u EU.

Lazar Dragin.

PS. Na moje 4 predstavke nisam od Vas dobio odgovor sto kazuje da mnogo pricate a malo stvarate.
Hvala B.92 na prostoru

Laza Dragin

đole v.

pre 13 godina

Da li se stidite,gospodine predsedniče DS,zbog ovakve beznadežne situacije u koju ste Vi i Vaši stranački tajkuni i drparoši(Đelić, Đilas,Vlahović,Dulić itd.) doveli ceo narod i državu?Koliko ste samo bezočnih laži i nerealizovanih obećanja servirali ovoj sirotoj Srbiji i još imate obraza da tražite podršku za još jedan mandat posle koga,verovatno, Srbije neće ni biti.E pa neće moći,siguran sam da ćete vi i vasi koalicioni partneri ,uskoro,biti samo ružna prošlost,ali će tragične posledice vaše lopovske vlasti ovaj narod još dugo osećati.

Siniša

pre 13 godina

Kamo sreće da smo u tunelu. Mi smo duboko zagazili u kanal, mulj je do guše, smrad se oseća oko nas i to nas dodatno guši. Taj kanal, pun mulja i smrada, ste napravili vi političari i tajkuni i gurnuli ste nas u njega, a vi stojite sa strane(lagodno živite), gledate nas kako se mučimo i još nam se rugate.
Lakše bi nam bilo da vas barem ne gledamo i ne slušamo gluposti koje nam pričate. Gurnuli ste nas u kanal, a pričate nam da budemo u kanalu i čekamo da kanal jednoga dana presuši(za jedno 10-20 godina) pa ćemo se onda izvući iz njega.
U jednom trenutku, 2000 godine, kada smo najdublje zagazili u kanal, neki ljudi su nam pomogli da se dokopamo obale, bili smo srećni, sa osmehom na licu, kao da smo se ponovo rodili. Ali oni na obali nisu nas hteli, smetali smo im, pa su ubili čoveka koji je pokušao da nas iz blata izvuče, a mi smo vraćeni u kanal. Imali smo neku nadu da će nam možda pomoći njegovi istomišljenici i saradnici, ali oni su nas izdali, okrenuli su nam leđa i priključili su se grupi ljudi koji su nas u kanal gurnuli. Sada su svi oni zajedno(to su bili naši lažni spasioci, izdajice). Sada svi ti mangupi, udruženi, gledaju nas sa obale i rugaju nam se. Možda je to i bolje, sada znamo na čemu smo, više nikom ne verujemo, sada na obalu idemo sami. Ovoga puta nema kompromisa.

Александар Илић

pre 13 godina

После 7 година на месту председника, овакви говори су чист јерес.
Џаба правдања, увек је неко други крив, завере, поплаве, кризе,...
Можда си председниче и хтео нешто корисно да урадиш, али си нас, на жалост, десетковао и бројчано и економски.
Ипак је истина да је ДС најгора странка, као опозиција смета им свака длака а кад дођу на власт све потамане и покраду.

Lemi

pre 13 godina

Jedini voz koji ce malo da ubrza je nazalost onaj sto ce da ide do tvoje rodbine u CG , a taj nama Srbima ne treba nikako , al zato si podmetnuo Mrku da odradi taj prljavi poslic za tvoju familiju i tebe. a omo glasu i glasu svih koje poznajem mozes samo da sanjas, i nemoj slucajno da nas zovete na fon za vreme izbora sa istim glupim pitanjem da li smo glasali, to ubuduce ne treba da vas interesuje

dusan

pre 13 godina

Ovakve izjave sve vise pocinju da lice na poteze ocajnika. Kad su shvatili da vise nista ne mogu da ucine da ubede narod u svoju sposobnost, sad pribegavaju taktici sludjivanja demagogijom. Ko zna uspevalo je to i ranije.

Deki

pre 13 godina

Do juce ste se vadili na SPS, a posto ste sada najblizi partneri onda morate na krizu.
Kriza jeste kriva za mnoge stvari ali nije za to, da se ne postuju zakoni, ne sudi po zakonu, unistavaju drzavna preduzeca politickim kadrovima, ne postuju ljudska prava, uprazno brani Kosovo koje od 1999 nije nase i jos mnogo toga. Ovu krizu ste mogli da iskoristite da smanjite drzavne troskove, promenite poresku politiku,reformisete penzioni sistem a vi to niste uradili.
Onaj ko se nalazi u lokomotivi i vidi svetlo na kraju tunela, ali ovi u zadnjim vagonima ne vide i jos dugo nece.
I nije na jednom demokratskom predsedniku da govori ko sta sme da prica. Ako je istinski demokrata onda mora da zna da svako sve o vlasti sme da govori a ne samo ono sto bi vlast htela da cuje.

leskovac

pre 13 godina

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA ...
o moj boze.......

Lesa

pre 13 godina

@ Reljin,

Lave, prijateljski savet: pali odavde dok ti zaista ne prodje voz. Ja se gorko kajem sto sam se vratio pre 10 godina, onaj zlikovac mi je uzeo mladost, ovi zlikovci mi uzese dusu...

voja

pre 13 godina

Predsedniče, dosta demagogije.
Svaki dan lupaš nešto novo. Ko te redovno sluša, nema čemu da se nada...
Posle se pitaš, ko je kriv za naše sveopšte beznađe.
Za beznađe i TUNEL, iz koga ne možemo nikad da izađemo, kriv si ti!!!

Vladimir

pre 13 godina

Narode, sve je super, ovo što vi viditi oko sebe je samo plod vaše bolesne mašte, no ne brinite, mi smo tu da Vas izlečimo, samo nam dajte dovljno vremena, 40-50 godina i sve će ponovo biti uredu.

Perica

pre 13 godina

Tadicu ljudi porodice hrane sa 18.000 dinara, ljudi ne govore o beznadju oni zive u beznadju. A 2012 treba da glasam za jos cetri godine beznadja slusajuci tabe kako ce bas tada da nam krene, ali treba jos jednom za ds da glasamo.
Jedanput ste me zeznuli, sramota moja, hocete dva puta, sramota vasa.

Srbija bez izlaza

pre 13 godina

Predsednik Boris Tadić, kao "klinički psiholog" bi trebalo da zna, da se "atmosfera beznađa", ne može stvarati, tamo, gde za to ne postoje "realne pretpostavke" u "nepovoljnim činjenicama života"?!
Drugo je pitanje, ko je odgovoran što se "seje beznađe", koje po pravilu ima eksterne (spoljna politika i međunarodni položaj) i interne (unutrašnja socijalno-ekonomska politika) uzroke, a za jedne i druge je "najodgovornija" aktuelna vlast?!
Takođe, nerealna je projekcija, da će, samo, sledeća godina biti teška i da je "Srbija na putu izlaska iz krize", ako se zna da je VELIKA EKONOMSKA DEPRESIJA (1929-1933), zbog "niskih stopa rasta", u stvari, trajala do početka Drugog svetskog rata i bila njegov ekonomsko-politički uzrok?!

Jovan

pre 13 godina

Tadicu, ovoliku kolicinu bezobzirnosti nije ni Milosevic pokazivao! Preispitaj sebe i svoje. Sta ste uopste uradili za sve ovo vreme (kohabitacija + liderluk u vlasti)?
Sada bi da menjas i narod, jer mu se ne dopada to sto radis.
A to sto radis je najvulgarniji marketingluk.
Stidi se!
Nemas prava nista da zahtevas od gradjana Srbije. Jedino sto mozes da uradis, jeste da kazes 'Izvinite gradjani Srbije, z*****o sam vas' i da odes u penziju. I da nikad vise ne cujemo za tebe.
Ova tvoja tirada je uvreda za svakog gradjanina Srbije.

re@l

pre 13 godina

I kakav ti izlaz vidis, nema izlaza dok lopovi nisu u zatvorima, a ja vidim da samo u tvom okruzenju ima ih barem 5 dokazano drparosa....

PETAR

pre 13 godina

Sve su ovo neistine izgovorene samo sa jednim ciljem: da bi gradjani glasali na izborima za ove koji su na vlasti. Ali, to se nece dogoditi...

Reljin

pre 13 godina

Ne znam kojim ti vozom putujesh, ali dok se vozimo sa tobom sigurno nismo u istim vagonima. Normalno je da chovek koji je na vlasti nece prichati o beznadju, jer bi ga onda gradjani smenili.
Shto se tiche tvog planiranog ulaska, to je toliko relavantan pojam da bi neka nova afera sa Mladicem mogla da nas udalji od 3-4 godine.
Vlast je trebala da se potrudi mnogo vishe oko nekih stvari nego shto se bavila nagadjanjima.
P.S. Ja sad imam 24-25 godina. 2020-e bih imao 34 godine i iza sebe decu koja se igraju, kucu, posao i zenu.. Da li ja do tada trebam da gledam u Srbiju koja u decembru uzima 90 prvoklasnih motora za policiju? Da li je to stvarno bilo neophodno za njihov bolji rad? Hoce li uz pomoc tih motora neko objasniti zashto Cecu niko ne sme da privede? .. i onda trebam da ti verujem kako ce ova zemlja uci u eu do 2020.

MaloMorgen

pre 13 godina

Gdine Tadicu,

Posmatrajte problem "atmosfere beznadja" kao posledicu necega a ne kao uzrok. Da ste redovno otkrivali i kaznjavali kriminalce, monopoliste, svercere, korupcionase, do propasti duha Srbije ne bi doslo. Ovako, ljudi su izgubili svaku nadu da ce postenim radom makar preziveti ako ne dobro ziveti, dok im se nad sagnutom glavom smeju vasi partijski i korupcionaski mezimci. Pare su iznete iz zemlje, prodato je sve sto je valjalo, odgovorni pobegli i sad ocekujete da narod nekom sopstvenom snagom posle svega toga ustane. Pa vidite li da ni glavu vise ne mogu da dignu?!

.

Aca Znalac

pre 13 godina

Ne da je tesko ziveti u Srbiji nego je prosto nemoguce poplacati sve racune, snabdeti se hranom, odecom, uloziti neki dinar na stednju, odmor itd. Tadicu mnogo je bre tesko, majke mi.

mandrax

pre 13 godina

"podrivanje" i "subverzija"???? toga smo se naslusali devedesetih, zna se sta je posle sledilo. nekad smo bili "izdajnici" i "peta kolona/nato pesadija" a danas smo "subverzivni elementi".

Шумадинац

pre 13 godina

Субверзивне одлуке које шире безнађе производи власт , сваким даном.Ви сте нас директно уибацили у тунел, својом бахатошћу, неморалом, непоштењем. Приберите се , пуно је Санадера међу вама! ЕЈЈЈЈ нема газа у болницама!!!!!Нема млека, уља,....

np

pre 13 godina

Ja ovog coveka vise ne razumem..."Stvaranje atmosfere beznađa najveći neprijatelj i subverzija razvoja Srbije". Tadicu, nije problem u atmosferi vec u tome sto Srbija jeste u stanju beznadja. A tu ste je doveli pre svega ti i tvoja DS

life of brian

pre 13 godina

Lako je moguce da je pogled sa visine mnogo bolji pa najveci deo nas koji smo malo nize ne vidi to svetlo o kojem covek prica.
Isto tako, moguce je da se coveku na visini zbog razredjenog vazduha prividjaju razne stvari, pa tako i ovo svetlo.

beznadezni slucaj

pre 13 godina

Ja sam gospodine Tadicu u BEZNADJU.
Glasao sam za vas na poslednjih X izbora, jos od 1990. godine pa do ovih poslednjih izbora.
Ali necu vise.
Na zalost, ne vidim ni opoziciju.
Prosto je nema.
Ne vidim ko bi mogao da vas pobedi na sledecim izborima. Ivica Dacic bice postavljen za premijera, pa ce i ono naroda koji su iz ruralnih krajeva Srbije glasati za SPS, tj. Dacica, tj VAS.
Prodacete Telekom, popuniti rupe u budzetu a ostatak uloziti u rupe u budzetu.
Kod Olje sam u poslednjoj emisiji shvatio po gostima da spremate rastanak sa Kosovom. Privreda nam ne radi, vojsku ste ukinuli iako smo jos svetlosnim godinama daleko od NATO alijanse da nas eventualno brani od bilo koga.
Valjda da ne bi imali problema sa eventualnim vojnim pucom...

Znaci sve ste spremili za predstojece izbore ...

Fotelje vam ne ginu, a ja sam suvise mator da idem odavde sa malim detetom...

Ne vidim NIKOGA ko bi mogao da pobedi umesto vas na sledecim izborima...

.. i to se zove BEZNADJE.

I da dodam...
Vaspitan sam da radim vredno i posteno, i radim kao preduzetnik vec 7 godina, supruga mi je matematiku zavrsila, radi kao programer, imamo vrlo pristojne plate, a uzimamo kredit da idemo na odmor. Zao mi je onih ljudi koji zive sa malim platama.

U kolikom li su oni beznadju?!

svasta stvarno.... ja glasao za OVOG

pre 13 godina

Da smo samo znali da je problem u atmosferi, pozvali bi nekog zabavnjaka da podignemo atmosferu... Pa da se mi lepo zabavljamo dok vi lagano sakom i kapom drpate i unistavate ljudske zivote. Uzmi ti zivi sa 16000 pa mi pricaj da je problem atmosfera...

Omadon

pre 13 godina

"Ukoliko bismo (u EU) ušli 2020. to znači da idemo vozom koji ide 70 kilometara na sat, ali mi hoćemo da taj voz ide između 120 i 160 kilometara"

Ne Brze Od Zivota

Rade_Knin

pre 13 godina

Neka lider pogledaj ovaj video

link
http://www.youtube.com/watch?v=bzmI3heWBw0&translated=1

I još stotine slučaja sličnih ovime i neka to njima kaže,umesto da maže oči narodu da bi ubrao jeftine političke poene.

o00o

pre 13 godina

Žao mi je onog oca, intelektualca kada sluša izjave svog gloopog sina.

Metafore upotrebljene u ovom članku su bile odlika jednog vizionara kome ti nisi ni do članaka, niti ćeš ikada biti.

Uzgred, brzi vozovi u Evropi su već u prošlosti, sve zemlje su isprekrštane mrežom vozova velikih brzina, kojima se od milana do rima stiže za 3 i po sata, koliko i od barselone do madrida ili sevilje, od pariza do marseja itd, da ne nabrajam. A ti nas planiraš da navozaš ovim vozovima za koje je i ćira iz prošlog veka naučna fantastika.

Vladimir

pre 13 godina

Ja se sećam obećanja da ulazimo u Evropu 2012. ili eventualno 2015., a sada je to 2016. brzim vozom, a realno 2020. Biće izgleda i posle 2020.

Pobesneli_Max

pre 13 godina

Prijateljski savetujem da PR služba sa Andrićevog venca pod hitno povuče ovo saopštenje,jer toliko bruka predsednika da to nije normalno!

Evo zašto:
Prvi red teksta nosi poziv kako ne treba da se stvara atmosfera beznađa,treba biti ubeđen kako nam je sve dobro,itd.
Pa ovo govore već odavno premijer i ministri. Stalno pričaju kako se kriza završila.

ALI ne lezi vraže!
Već par redova niže,saopštava se kako kriza nije gotova,i da niko ne sme da tvrdi kako je kriza gotova.

Zbunili su sami sebe,u lavirintu su skroz.

merien

pre 13 godina

Muka mi je vise od Vasih izjava. Vi ste socijalni psiholog po profesiji, zato ste tako uspesan demagog, ali tu je kraj. Bolje je da ste se bavili pisanjem ili nekim naucnim istrazivanjem, politika za Vas nikada nije bila niti ce biti, a da ne govorim o vodjenju drzave!

Goran

pre 13 godina

E ovo je teško i komentarisati! Kakav rekord? Rekord u količini izrečenih gluposti?! Kakva subverzija? Tadić, njegova vlada i njegova opozicija su najveći subverzanti razvoja Srbije. Nema te sile na svetu (pa ni EU) koja nam moze pomoći ako imamo pomahnitale plutokrate na vlasti. Pogledajte samo Bugarsku.

Zoran

pre 13 godina

***** Trazi pare od Sapera i ostalih PR-ovaca nazad. Za promenu pomisli makar nesto, jer ne znam da li si uopste u stanju da mislis, a onda kazi nesto pa makar i polupametno. Shvaticu to kao napredak.

Зоран

pre 13 godina

А да није тај "излаз" воз из супротног смера? Имаш различите изворе светлости.

Гледао сам синоћ Мики Маус ВС Шекијева бивша десна рука. Могу вам рећи да уопште не знам ко је гори. Али да ниједан не ваља, то сам сигуран.

Djordje

pre 13 godina

Vezite ga ! Krenuo da vozi Mrkonjicevom brzom prugom preko 100km/h ! Zavrsicemo u Jadranskom moru ispod Albanije,na dubinama gde nema prezivljavanja !

Nikola

pre 13 godina

***** Imam pravo da kazem sta hocu, a uz to bih bio i u pravu da kazem da ste vi stvorili beznadje, a ne atmosferu beznadja. Ljudi vise nemaju nadu u bolju buducnost, pa je tako nastalo i beznadje. Ranije su ljudi verovali u drzavu, mada nisu verovali u vlast. Pod vasom cizmom, nasa drzava je postala nula pa je tako nestala vera i u drzavu, kao i u sve institucije koje je karakterisu.

Jole

pre 13 godina

Izabrani predsednice, kako Vas nije sramota. Nije se to beznadje iznebuha stvorilo ili se neko setio "od danas cu da budem beznadezan" vec ste tome Vi doprineli i Vasa stranka, sa sve koalicionim partnerima. Razlog sto je narod beznadezan je to sto ste Vi na vlasti. Moj predlog Vam je: smanjite budzet Srbije sa pokrajinama, opstinama, raznim regulatornim telima, agencijama za ovo i ono, za TRECINU! Za 5 godina ce zemlja procvetati.

Laki

pre 13 godina

Majko mila, povraca mi se od ovolike demagogije! Pa kome vise mogu da se prodaju price? Ljudi traze r-e-z-u-l-t-a-t-e! Dosta vadjenja na svetsku krizu, nije nam ona kriva sto drzavni aparat sacinjavaju nesposobni,korumpirani mediokriteti. Cuj, kritikuje atmosferu beznadja a sam je za nju odgovoran. On i svi oni koji vode ovu drzavu u poslednjih...20 godina. Ej bre, imam 30 godina a poslednjih 20 mi je proslo u krizama. Da se strpim jos koju decenijicu?

Darko

pre 13 godina

Ja mislim da su nasi politicari igubili dodir sa stvarnoscu.Oni zive u nekom svom svijetu.I to je problem.
Ljudi vide korupciju i lopovluk na svakom koraku,a za to ste vi krivi harizmaticni predjsednice jer ste neodlucan.Sad kad se prica o tome sad je to subverzija.Subverzija napredku je korupcija i postavljane poltrona na visoke pozicije.To je suberzija gospodine neodlucni,a za to STE VI KRIVI:

Marchelius

pre 13 godina

"Najveći sam neprijatelj stvaranja takvog osećanja među građanima. Ima hiljadu stvari zbog kojih treba da budemo kritikovani, ali stvaranje atmosfere beznađa je podrivanje budućnosti svakog građanina"

- Meni to prevedeno znaci da je drzavni neprijatelj svako ko misli svojom glavom i ko realno gleda na stanje stvari u zemlji!

voja

pre 13 godina

Predsedniče, dosta demagogije.
Svaki dan lupaš nešto novo. Ko te redovno sluša, nema čemu da se nada...
Posle se pitaš, ko je kriv za naše sveopšte beznađe.
Za beznađe i TUNEL, iz koga ne možemo nikad da izađemo, kriv si ti!!!

Laki

pre 13 godina

Majko mila, povraca mi se od ovolike demagogije! Pa kome vise mogu da se prodaju price? Ljudi traze r-e-z-u-l-t-a-t-e! Dosta vadjenja na svetsku krizu, nije nam ona kriva sto drzavni aparat sacinjavaju nesposobni,korumpirani mediokriteti. Cuj, kritikuje atmosferu beznadja a sam je za nju odgovoran. On i svi oni koji vode ovu drzavu u poslednjih...20 godina. Ej bre, imam 30 godina a poslednjih 20 mi je proslo u krizama. Da se strpim jos koju decenijicu?

Marchelius

pre 13 godina

"Najveći sam neprijatelj stvaranja takvog osećanja među građanima. Ima hiljadu stvari zbog kojih treba da budemo kritikovani, ali stvaranje atmosfere beznađa je podrivanje budućnosti svakog građanina"

- Meni to prevedeno znaci da je drzavni neprijatelj svako ko misli svojom glavom i ko realno gleda na stanje stvari u zemlji!

Darko

pre 13 godina

Ja mislim da su nasi politicari igubili dodir sa stvarnoscu.Oni zive u nekom svom svijetu.I to je problem.
Ljudi vide korupciju i lopovluk na svakom koraku,a za to ste vi krivi harizmaticni predjsednice jer ste neodlucan.Sad kad se prica o tome sad je to subverzija.Subverzija napredku je korupcija i postavljane poltrona na visoke pozicije.To je suberzija gospodine neodlucni,a za to STE VI KRIVI:

beznadezni slucaj

pre 13 godina

Ja sam gospodine Tadicu u BEZNADJU.
Glasao sam za vas na poslednjih X izbora, jos od 1990. godine pa do ovih poslednjih izbora.
Ali necu vise.
Na zalost, ne vidim ni opoziciju.
Prosto je nema.
Ne vidim ko bi mogao da vas pobedi na sledecim izborima. Ivica Dacic bice postavljen za premijera, pa ce i ono naroda koji su iz ruralnih krajeva Srbije glasati za SPS, tj. Dacica, tj VAS.
Prodacete Telekom, popuniti rupe u budzetu a ostatak uloziti u rupe u budzetu.
Kod Olje sam u poslednjoj emisiji shvatio po gostima da spremate rastanak sa Kosovom. Privreda nam ne radi, vojsku ste ukinuli iako smo jos svetlosnim godinama daleko od NATO alijanse da nas eventualno brani od bilo koga.
Valjda da ne bi imali problema sa eventualnim vojnim pucom...

Znaci sve ste spremili za predstojece izbore ...

Fotelje vam ne ginu, a ja sam suvise mator da idem odavde sa malim detetom...

Ne vidim NIKOGA ko bi mogao da pobedi umesto vas na sledecim izborima...

.. i to se zove BEZNADJE.

I da dodam...
Vaspitan sam da radim vredno i posteno, i radim kao preduzetnik vec 7 godina, supruga mi je matematiku zavrsila, radi kao programer, imamo vrlo pristojne plate, a uzimamo kredit da idemo na odmor. Zao mi je onih ljudi koji zive sa malim platama.

U kolikom li su oni beznadju?!

svasta stvarno.... ja glasao za OVOG

pre 13 godina

Da smo samo znali da je problem u atmosferi, pozvali bi nekog zabavnjaka da podignemo atmosferu... Pa da se mi lepo zabavljamo dok vi lagano sakom i kapom drpate i unistavate ljudske zivote. Uzmi ti zivi sa 16000 pa mi pricaj da je problem atmosfera...

zoran

pre 13 godina

GOSPODINE TADICU VI STE NAS UVELI U TUNEL PA VAM SAVETUJEM DA TU I OSTANETE A PUSTITE NAS DA SAMI VIDIMO SVETLO I IZADJEMO IZ NJEGA JER SA VAMA TO CE BITI NAJDUZI TUNEL BEZ IZLAZA

Шумадинац

pre 13 godina

Субверзивне одлуке које шире безнађе производи власт , сваким даном.Ви сте нас директно уибацили у тунел, својом бахатошћу, неморалом, непоштењем. Приберите се , пуно је Санадера међу вама! ЕЈЈЈЈ нема газа у болницама!!!!!Нема млека, уља,....

o00o

pre 13 godina

Žao mi je onog oca, intelektualca kada sluša izjave svog gloopog sina.

Metafore upotrebljene u ovom članku su bile odlika jednog vizionara kome ti nisi ni do članaka, niti ćeš ikada biti.

Uzgred, brzi vozovi u Evropi su već u prošlosti, sve zemlje su isprekrštane mrežom vozova velikih brzina, kojima se od milana do rima stiže za 3 i po sata, koliko i od barselone do madrida ili sevilje, od pariza do marseja itd, da ne nabrajam. A ti nas planiraš da navozaš ovim vozovima za koje je i ćira iz prošlog veka naučna fantastika.

Perica

pre 13 godina

Tadicu ljudi porodice hrane sa 18.000 dinara, ljudi ne govore o beznadju oni zive u beznadju. A 2012 treba da glasam za jos cetri godine beznadja slusajuci tabe kako ce bas tada da nam krene, ali treba jos jednom za ds da glasamo.
Jedanput ste me zeznuli, sramota moja, hocete dva puta, sramota vasa.

dusan

pre 13 godina

Ovakve izjave sve vise pocinju da lice na poteze ocajnika. Kad su shvatili da vise nista ne mogu da ucine da ubede narod u svoju sposobnost, sad pribegavaju taktici sludjivanja demagogijom. Ko zna uspevalo je to i ranije.

jose carioca

pre 13 godina

Ja vidim program naseg predsednika na sledeci nacin:
1. Prodati Telekom sto jeftinije.
2. Ubediti narod da je to za njegovo dobro i uzeti masnu proviziju.
3. Izviniti se kupcu sto ne prodajemo Telekom jos jeftinije.
4. Spiskati dobijeni novac na predizbornu kampanju.
5. Ponovljati da ce Srbija (ako On ne pobedi) da se vrati u mracni srednji vek.
6. Ostati apsolutista sto duze (predsednik DS-a, predsednik Srbije i premijer Srbije preko beskicmenih surogata)
7. Prodati EPS. Uzeti proviziju.
8. Izviniti se kupcu sto je tako jeftin.
9. Podsetiti narod da je to za njegovo dobro.
10. Priznati nezavisnost Kosova
11. Izviniti se Albancima za terorizam, sto smo manjina na Kosovo, za trgovinu ljudskim (Srpskim) organima i decenije placenog doprinosa za izgradnju Kosova.
12. Objasniti narodu da smo se odrekli nase kolevke za njegovo dobro; da nam ne trebaju zemlja i grobovi nasih predaka, manastiri, rudna bogatstva i termoelektrane. Podsetiti narod da je zrtvovanje Srba sa severa Kosova u njihovom interesu.
13. Dobiti kandidaturu za Nobelovu nagradu za mir (ako moze Ahtisari...)
14. Izviniti se Albancima jos jednom, i dati im jug Srbije kao zalog dobrosusedskih odnosa. Ali, kod Sandzaka zauzeti cvrst stav i dati ga Albancima samo ako budu zaista dobri. Uz nase izvinjenje.
15. Skrenuti paznju naroda na cinjenicu da je sve to za njegovo dobro.
16. Izviniti se NATO-u (Djuri) sto su nas bombardovali.
17. Ponuditi se da platimo goriva koje su njihovi avioni potrosili bombardujuci nas.
18. Preuzeti kompletnu odgovornost za gradjanski rat na prostoru stare Jugoslavije.
19. Izviniti se svima za sve. Dva puta.
20. Zaduziti Srbiju sto vise.
21. Izviniti se zajmodavcima sto uzimamo kredite sa tako visokim kamatnim stopama.
22. Oterati van Srbije i ono malo mladih sto je jos ostalo.
23. Prodati ili pokloniti Zapadu sve resurse i fabrike (a Njega ako se sete na Dan Nezavisnosti – dobro, ako ne – nista)
24. Izviniti se Zapadu sto se to nije dogodilo ranije.
25. Spaliti sve mostove za sobom (citaj: iznervirati Rusiju i Kinu sto vise).
26. Uzgredno spomenuti narodu da je to u njegovom interesu. Podsetiti narod da ima Beli Sengen.
27. Proveriti da li je Srbija potpuno potcinjena i porobljena.
28. Ako nije, izviniti se Amerikancima sto kasnimo.
29. Stimulisati korupciju, protekcionizam, nerad i uspostaviti totalni medijski mrak.
30. Tvrditi suprotno.
31. Za sve okriviti Kostunicu.
32. Jos jednom okriviti za sve Kostunicu. Ovaj put ostaviti utisak coveka koji zna sta govori.
33. Prebaciti svoj novac (provizije) u strane banke.
34. Izviniti se stranim bankama za nagli priliv kesa.
35. Proslaviti sa Dinkicem i Djelicem odlicno obavljen posao.
36. Napustiti zemlju (zajedno sa ostalim slavljenicima)
37. Nikad se ne izviniti Srpskom narodu.

leskovac

pre 13 godina

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA ...
o moj boze.......

BMV

pre 13 godina

Moj Presednice;to svetlo na kraju tunela,to je voz iz suprotnog smera.Dok Vi to shvatite,ne da ce mo,po svim pokazateljima, biti na dnu Evrope,nego i na dnu zemaljske kugle.

Rade_Knin

pre 13 godina

Neka lider pogledaj ovaj video

link
http://www.youtube.com/watch?v=bzmI3heWBw0&translated=1

I još stotine slučaja sličnih ovime i neka to njima kaže,umesto da maže oči narodu da bi ubrao jeftine političke poene.

Reljin

pre 13 godina

Ne znam kojim ti vozom putujesh, ali dok se vozimo sa tobom sigurno nismo u istim vagonima. Normalno je da chovek koji je na vlasti nece prichati o beznadju, jer bi ga onda gradjani smenili.
Shto se tiche tvog planiranog ulaska, to je toliko relavantan pojam da bi neka nova afera sa Mladicem mogla da nas udalji od 3-4 godine.
Vlast je trebala da se potrudi mnogo vishe oko nekih stvari nego shto se bavila nagadjanjima.
P.S. Ja sad imam 24-25 godina. 2020-e bih imao 34 godine i iza sebe decu koja se igraju, kucu, posao i zenu.. Da li ja do tada trebam da gledam u Srbiju koja u decembru uzima 90 prvoklasnih motora za policiju? Da li je to stvarno bilo neophodno za njihov bolji rad? Hoce li uz pomoc tih motora neko objasniti zashto Cecu niko ne sme da privede? .. i onda trebam da ti verujem kako ce ova zemlja uci u eu do 2020.

paradoksalno puna nade

pre 13 godina

Haha... pa Tadić već javno imitira Miloševićev stil govorništva. Pa, da li misli da iskoristi iste fore, laži i gluposti da zavara ovaj narod?!

Raduje me njegov očaj - da nije očajan ne bi pao baš ovoliko nisko. Da bi Srbija krenula putem naviše, mora najpre da padne na dno. Što pre padnemo, pre ćemo da se uspenjemo na vrh. Bez Tadića, Dačića, Dinkića... Oni će ostati da se valjaju u živom blatu koje su nama namenili.

Aca Znalac

pre 13 godina

Ne da je tesko ziveti u Srbiji nego je prosto nemoguce poplacati sve racune, snabdeti se hranom, odecom, uloziti neki dinar na stednju, odmor itd. Tadicu mnogo je bre tesko, majke mi.

Jovan

pre 13 godina

Tadicu, ovoliku kolicinu bezobzirnosti nije ni Milosevic pokazivao! Preispitaj sebe i svoje. Sta ste uopste uradili za sve ovo vreme (kohabitacija + liderluk u vlasti)?
Sada bi da menjas i narod, jer mu se ne dopada to sto radis.
A to sto radis je najvulgarniji marketingluk.
Stidi se!
Nemas prava nista da zahtevas od gradjana Srbije. Jedino sto mozes da uradis, jeste da kazes 'Izvinite gradjani Srbije, z*****o sam vas' i da odes u penziju. I da nikad vise ne cujemo za tebe.
Ova tvoja tirada je uvreda za svakog gradjanina Srbije.

Jole

pre 13 godina

Izabrani predsednice, kako Vas nije sramota. Nije se to beznadje iznebuha stvorilo ili se neko setio "od danas cu da budem beznadezan" vec ste tome Vi doprineli i Vasa stranka, sa sve koalicionim partnerima. Razlog sto je narod beznadezan je to sto ste Vi na vlasti. Moj predlog Vam je: smanjite budzet Srbije sa pokrajinama, opstinama, raznim regulatornim telima, agencijama za ovo i ono, za TRECINU! Za 5 godina ce zemlja procvetati.

Vladimir

pre 13 godina

Sramota me je pred mojim detetom. Za 20. godina će moje dete pisati komentare na B92, "moj matori je bio jedan od onih što su tada glasali, kakav gubitnik".

np

pre 13 godina

Ja ovog coveka vise ne razumem..."Stvaranje atmosfere beznađa najveći neprijatelj i subverzija razvoja Srbije". Tadicu, nije problem u atmosferi vec u tome sto Srbija jeste u stanju beznadja. A tu ste je doveli pre svega ti i tvoja DS

Deki

pre 13 godina

Do juce ste se vadili na SPS, a posto ste sada najblizi partneri onda morate na krizu.
Kriza jeste kriva za mnoge stvari ali nije za to, da se ne postuju zakoni, ne sudi po zakonu, unistavaju drzavna preduzeca politickim kadrovima, ne postuju ljudska prava, uprazno brani Kosovo koje od 1999 nije nase i jos mnogo toga. Ovu krizu ste mogli da iskoristite da smanjite drzavne troskove, promenite poresku politiku,reformisete penzioni sistem a vi to niste uradili.
Onaj ko se nalazi u lokomotivi i vidi svetlo na kraju tunela, ali ovi u zadnjim vagonima ne vide i jos dugo nece.
I nije na jednom demokratskom predsedniku da govori ko sta sme da prica. Ako je istinski demokrata onda mora da zna da svako sve o vlasti sme da govori a ne samo ono sto bi vlast htela da cuje.

MaloMorgen

pre 13 godina

Gdine Tadicu,

Posmatrajte problem "atmosfere beznadja" kao posledicu necega a ne kao uzrok. Da ste redovno otkrivali i kaznjavali kriminalce, monopoliste, svercere, korupcionase, do propasti duha Srbije ne bi doslo. Ovako, ljudi su izgubili svaku nadu da ce postenim radom makar preziveti ako ne dobro ziveti, dok im se nad sagnutom glavom smeju vasi partijski i korupcionaski mezimci. Pare su iznete iz zemlje, prodato je sve sto je valjalo, odgovorni pobegli i sad ocekujete da narod nekom sopstvenom snagom posle svega toga ustane. Pa vidite li da ni glavu vise ne mogu da dignu?!

.

re@l

pre 13 godina

I kakav ti izlaz vidis, nema izlaza dok lopovi nisu u zatvorima, a ja vidim da samo u tvom okruzenju ima ih barem 5 dokazano drparosa....

IQ

pre 13 godina

A gde vodi taj tvoj izlaz? U Rusiju? Jel si zato Dacica stavio za premijera? Alo probudi se,narod je glasao za EU!! Izgleda da je tvoj hit ona stara pesma."U tunelu usred mraka, sija zvezda petokraka".

Siniša

pre 13 godina

Kamo sreće da smo u tunelu. Mi smo duboko zagazili u kanal, mulj je do guše, smrad se oseća oko nas i to nas dodatno guši. Taj kanal, pun mulja i smrada, ste napravili vi političari i tajkuni i gurnuli ste nas u njega, a vi stojite sa strane(lagodno živite), gledate nas kako se mučimo i još nam se rugate.
Lakše bi nam bilo da vas barem ne gledamo i ne slušamo gluposti koje nam pričate. Gurnuli ste nas u kanal, a pričate nam da budemo u kanalu i čekamo da kanal jednoga dana presuši(za jedno 10-20 godina) pa ćemo se onda izvući iz njega.
U jednom trenutku, 2000 godine, kada smo najdublje zagazili u kanal, neki ljudi su nam pomogli da se dokopamo obale, bili smo srećni, sa osmehom na licu, kao da smo se ponovo rodili. Ali oni na obali nisu nas hteli, smetali smo im, pa su ubili čoveka koji je pokušao da nas iz blata izvuče, a mi smo vraćeni u kanal. Imali smo neku nadu da će nam možda pomoći njegovi istomišljenici i saradnici, ali oni su nas izdali, okrenuli su nam leđa i priključili su se grupi ljudi koji su nas u kanal gurnuli. Sada su svi oni zajedno(to su bili naši lažni spasioci, izdajice). Sada svi ti mangupi, udruženi, gledaju nas sa obale i rugaju nam se. Možda je to i bolje, sada znamo na čemu smo, više nikom ne verujemo, sada na obalu idemo sami. Ovoga puta nema kompromisa.

PETAR

pre 13 godina

Sve su ovo neistine izgovorene samo sa jednim ciljem: da bi gradjani glasali na izborima za ove koji su na vlasti. Ali, to se nece dogoditi...

Pobesneli_Max

pre 13 godina

Prijateljski savetujem da PR služba sa Andrićevog venca pod hitno povuče ovo saopštenje,jer toliko bruka predsednika da to nije normalno!

Evo zašto:
Prvi red teksta nosi poziv kako ne treba da se stvara atmosfera beznađa,treba biti ubeđen kako nam je sve dobro,itd.
Pa ovo govore već odavno premijer i ministri. Stalno pričaju kako se kriza završila.

ALI ne lezi vraže!
Već par redova niže,saopštava se kako kriza nije gotova,i da niko ne sme da tvrdi kako je kriza gotova.

Zbunili su sami sebe,u lavirintu su skroz.

Lesa

pre 13 godina

@ Reljin,

Lave, prijateljski savet: pali odavde dok ti zaista ne prodje voz. Ja se gorko kajem sto sam se vratio pre 10 godina, onaj zlikovac mi je uzeo mladost, ovi zlikovci mi uzese dusu...

titov pionir

pre 13 godina

Danas na b92 imate 5(pet)na-
slova vesti koje pocinju Ta-
dic ....,Tadic ....DrugJ.B.Ti-
to je bio mnogo skromniji od
naseg predsednika,a mogu vam reci da je mnogo vise pazio
sta ce izjaviti.

Zoran

pre 13 godina

***** Trazi pare od Sapera i ostalih PR-ovaca nazad. Za promenu pomisli makar nesto, jer ne znam da li si uopste u stanju da mislis, a onda kazi nesto pa makar i polupametno. Shvaticu to kao napredak.

Александар Илић

pre 13 godina

После 7 година на месту председника, овакви говори су чист јерес.
Џаба правдања, увек је неко други крив, завере, поплаве, кризе,...
Можда си председниче и хтео нешто корисно да урадиш, али си нас, на жалост, десетковао и бројчано и економски.
Ипак је истина да је ДС најгора странка, као опозиција смета им свака длака а кад дођу на власт све потамане и покраду.

Marko BG

pre 13 godina

Ne znam da li postoji čevek u ovoj zemlji koji više veruje u ovakve priče ?!! Prošlo je 10 godina od odlaska S.M. sa vlasti. Nema više nikakvih opravdanja. Ekipa na vlasti nema dovoljno znanja da bilo šta uradi po pitanju ekonomije . Svedoci smo svakodnevno prazne retorike. Mislim da taj tim koji nema nikakvih rezultata treba menjati sa novim "igračima" ili da se povuku sa "terena".

Djordje

pre 13 godina

Vezite ga ! Krenuo da vozi Mrkonjicevom brzom prugom preko 100km/h ! Zavrsicemo u Jadranskom moru ispod Albanije,na dubinama gde nema prezivljavanja !

Зоран

pre 13 godina

А да није тај "излаз" воз из супротног смера? Имаш различите изворе светлости.

Гледао сам синоћ Мики Маус ВС Шекијева бивша десна рука. Могу вам рећи да уопште не знам ко је гори. Али да ниједан не ваља, то сам сигуран.

mandrax

pre 13 godina

"podrivanje" i "subverzija"???? toga smo se naslusali devedesetih, zna se sta je posle sledilo. nekad smo bili "izdajnici" i "peta kolona/nato pesadija" a danas smo "subverzivni elementi".

Зоран

pre 13 godina

Zašto me podseća ovo na "Dangu" Radoja Domanovića ?
(pedja, 14. decembar 2010 16:05)
# Link komentara


И на "Вођу", и на "Вођу". У Вођи је Домановић описао Пашића.

merien

pre 13 godina

Muka mi je vise od Vasih izjava. Vi ste socijalni psiholog po profesiji, zato ste tako uspesan demagog, ali tu je kraj. Bolje je da ste se bavili pisanjem ili nekim naucnim istrazivanjem, politika za Vas nikada nije bila niti ce biti, a da ne govorim o vodjenju drzave!

đole v.

pre 13 godina

Da li se stidite,gospodine predsedniče DS,zbog ovakve beznadežne situacije u koju ste Vi i Vaši stranački tajkuni i drparoši(Đelić, Đilas,Vlahović,Dulić itd.) doveli ceo narod i državu?Koliko ste samo bezočnih laži i nerealizovanih obećanja servirali ovoj sirotoj Srbiji i još imate obraza da tražite podršku za još jedan mandat posle koga,verovatno, Srbije neće ni biti.E pa neće moći,siguran sam da ćete vi i vasi koalicioni partneri ,uskoro,biti samo ružna prošlost,ali će tragične posledice vaše lopovske vlasti ovaj narod još dugo osećati.

Nikola

pre 13 godina

***** Imam pravo da kazem sta hocu, a uz to bih bio i u pravu da kazem da ste vi stvorili beznadje, a ne atmosferu beznadja. Ljudi vise nemaju nadu u bolju buducnost, pa je tako nastalo i beznadje. Ranije su ljudi verovali u drzavu, mada nisu verovali u vlast. Pod vasom cizmom, nasa drzava je postala nula pa je tako nestala vera i u drzavu, kao i u sve institucije koje je karakterisu.

Srbija bez izlaza

pre 13 godina

Predsednik Boris Tadić, kao "klinički psiholog" bi trebalo da zna, da se "atmosfera beznađa", ne može stvarati, tamo, gde za to ne postoje "realne pretpostavke" u "nepovoljnim činjenicama života"?!
Drugo je pitanje, ko je odgovoran što se "seje beznađe", koje po pravilu ima eksterne (spoljna politika i međunarodni položaj) i interne (unutrašnja socijalno-ekonomska politika) uzroke, a za jedne i druge je "najodgovornija" aktuelna vlast?!
Takođe, nerealna je projekcija, da će, samo, sledeća godina biti teška i da je "Srbija na putu izlaska iz krize", ako se zna da je VELIKA EKONOMSKA DEPRESIJA (1929-1933), zbog "niskih stopa rasta", u stvari, trajala do početka Drugog svetskog rata i bila njegov ekonomsko-politički uzrok?!

Omadon

pre 13 godina

"Ukoliko bismo (u EU) ušli 2020. to znači da idemo vozom koji ide 70 kilometara na sat, ali mi hoćemo da taj voz ide između 120 i 160 kilometara"

Ne Brze Od Zivota

Vladimir

pre 13 godina

Narode, sve je super, ovo što vi viditi oko sebe je samo plod vaše bolesne mašte, no ne brinite, mi smo tu da Vas izlečimo, samo nam dajte dovljno vremena, 40-50 godina i sve će ponovo biti uredu.

Lemi

pre 13 godina

Jedini voz koji ce malo da ubrza je nazalost onaj sto ce da ide do tvoje rodbine u CG , a taj nama Srbima ne treba nikako , al zato si podmetnuo Mrku da odradi taj prljavi poslic za tvoju familiju i tebe. a omo glasu i glasu svih koje poznajem mozes samo da sanjas, i nemoj slucajno da nas zovete na fon za vreme izbora sa istim glupim pitanjem da li smo glasali, to ubuduce ne treba da vas interesuje

Vladimir

pre 13 godina

Ja se sećam obećanja da ulazimo u Evropu 2012. ili eventualno 2015., a sada je to 2016. brzim vozom, a realno 2020. Biće izgleda i posle 2020.

u tunelu usred mraka, sija zvezda petokraka

pre 13 godina

Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Iz kuće je izleteo na ulicu Bota
sav zadihan zahuktao k’o lokomotiva.

Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Videli ga drugovi, pa za njim i oni
potrčali, zahuktali k’o pravi vagoni.

Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Sad ulicom tako juri ta čudna kolona
to voz Botin putuje sa sedam vagona.


Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Vladimir

pre 13 godina

Nisam vernik, ali jedino što komunistima mogu zameriti što su ubili veru u boga i stvori generacije koje su na sva zla spremni, bez trunke srama i stida ili straha.

life of brian

pre 13 godina

Lako je moguce da je pogled sa visine mnogo bolji pa najveci deo nas koji smo malo nize ne vidi to svetlo o kojem covek prica.
Isto tako, moguce je da se coveku na visini zbog razredjenog vazduha prividjaju razne stvari, pa tako i ovo svetlo.

Nezasiti

pre 13 godina

Atmosferu beznadja stvarate vi na vlasti. Beznadezni ste slucaj. Kad narod vidi koliko ste nezasiti i nezajazljivi a sve ste pojeli i procerdali i od privatizacije i donacije i zajmove... Hocete premijeru oduzeti mandat posto je on prvo bio izjavio da krize nije ni bilo kod nas a onda je prvi objavio da je kriza prosla kod nas?! Ako smo u tunelu to nije tunel nego mrak u koji ste nas gurnuli jer brzi voz niti imamo niti cemo ga skoro videti. Laku noc!

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

čitam samo komentare, jer izjave naših političara više ne mogu da podnesem. nisam u beznađu, ali znam da nam sa vama neće biti bolje. imam opciju za sledeće izbore (NOPO), ali to neće biti dovoljno, jer bez novca i stranog faktora srbi vlast nikada nisu izabrali. neće ni sledeći put, ali uvek postoji nada. borimo se koliko možemo, ali mnogo je teško. niko ne sme da u medije pušta neku drugu alternativu od postojeće političke elite. ni ne znate koliko upornosti treba i ostati uz neku ideju do kraja, pored svakodnevnih žalopojki. ne smemo da kukamo, moramo da radimo na sebi i promeni sistema. sistem je truo.

Smiksi

pre 13 godina

Druze predsednice (od pre neki dan),

Atmosfera beznadja je posledica Vasih kadrova kao sto su Trivan, Sutanovac, Milsoavljevic, Dragin,Miskovic, pa i Vi, pardon ti druze. Sta skolovani ljudi poput mene i jos milion slicnihda ocekuju? Stvarno mi je zao, ali moj tata nije bio u aferi Indeks, kao tata buduce potpredsenice. Moj glas i glasove moje prodice dobiti necete NIKADA VISE. Mi vidimo svetlo na drugoj strani, i zamisli nije lokomotiva :)

poruka Tadicu u vezi beznadja

pre 13 godina

Znas ti sta je beznadje?

Kad nezaposlenom koji se bori da prezivi,koji je na birou vekovima,a bio je na bezbroj konkursa za med.tehnicara ali ga nisu primili zato sto je muskarac,stigne resenje da plati poreze,da plati legalizaciju za kucu koju je gradio citav zivot,ciglu po ciglu u milionskom iznosu,koji mora da plati racune za grejanje a nema odakle.pa iskljucili struju pa se mrzne.kad jedes jednom dnevno,a sanjash veceru bez pastete i parceta hleba.

to je beznadje.a siguran sam da ima i tezih slucajeva od mene..sramota.

Lazar Dragin

pre 13 godina

"Ukoliko bismo (u EU) ušli 2020. to znači da idemo vozom koji ide 70 kilometara na sat, ali mi hoćemo da taj voz ide između 120 i 160 kilometara", kazao je Tadić.

Predsednice, za takav "voz" i takvu brzinu treba imati i pruge a ne "sine" za teretne lokomotive...Prvo sredite pravosudje i iz nje izbacite mafiju, postujte ljudska prava i prava ljudi na pravedno sudjenje a ne donosenjem presuda sa vulgarnom politickom pozadinom, pa kada tu "prugu" sredite razmisljajte o ulaski u EU.

Lazar Dragin.

PS. Na moje 4 predstavke nisam od Vas dobio odgovor sto kazuje da mnogo pricate a malo stvarate.
Hvala B.92 na prostoru

Laza Dragin

M. Kayo

pre 13 godina

Smio bih se opkladiti, uprkos svakodnevnom negiranju, da ce brzo doci do vanrednih izbora. Prije par dana gosp. Ljajic namiguje Tomi, a danas gosp. Ugljanin, zajedno sa Predsjednikom ponovo sije maglu, obecanjima tipa "...vracanje zivota u nasa nerazvijena podrucja." Svojim dosadasnjim "aktivnostima" su doprinijeli da zivota jedva da ima, jer mladi nepovratno odlaze. Pitam se ko ce od onih sto su ostali izaci i glasati za opciju gospode oko Predsjednika...

Goran

pre 13 godina

E ovo je teško i komentarisati! Kakav rekord? Rekord u količini izrečenih gluposti?! Kakva subverzija? Tadić, njegova vlada i njegova opozicija su najveći subverzanti razvoja Srbije. Nema te sile na svetu (pa ni EU) koja nam moze pomoći ako imamo pomahnitale plutokrate na vlasti. Pogledajte samo Bugarsku.

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Za predsednikovu informaciju, mi u Srbiji nemamo vozove koji voze ni 70 km/h. Na svu srecu, jer kada bi vozili vise od toga (ne dao Bog 120 ili 160 km/h!) bila bi svakog dana neka tragedija, obzirom na pruge koje imamo. Sa druge strane, biblioteka i knjizara sa naucnom fantastikom imamo poprilicno, a evo i predsednik daje svoj doprinos na tom polju. Lepo je to, bas simpaticno. Znaci u EU negde oko 2024. (ako ne bude neke havarije na pruzi, pa voz bude kasnio).

Bivsi glasac

pre 13 godina

MANEKEN NIJE SHVATIO? PA NIJE ZA TEBE TUNEL. IDI NA FASHION TV, TO JE MESTO ZA MANEKENE. A KADA SI VEC U TUNELU PITAJ KOLIKA JE PLATA INZENJERU, A KOLIKA BABICI I MARKETING STRUCNJACIMA IZ TVOJE STRANKE.ZA TE PARE, SVETLO BISMO VEC ODAVNO VIDELI U TUNELU. ZNAS LI KOLIKO TAKVIH IMAS, BRUKO PREDSEDNICKA.

auuu

pre 13 godina

seo pred spavanje I procitao sve komentare na tekst.(po tome I vidim da sam u beznadju).. citam I ni jedan jedini pozitivan komentar ne vidim...i to na b 92.. sta bi bilo kada bih recimo otvorio neku radikalsku veliku srbiju (da imaju sajt) dal zaista ds ne premasuje cenzus? za koga sad glasati? dali ce prvi put u istoriji pobediti nevazeci listici?!?!

DZoni

pre 13 godina

Nek nek obavesti neko neobavestnog da zemlje u razvoju poput kine,brazila,argentine,rusije itd itd ce imati ove godine prosecan rast od 8.5%.Oni su kriza..

MUKNAVI

pre 13 godina

Video je to svetlo na kraju tunela,sada vec davno,pre tebe "ban" Jalasic Vilenjak,pa kad je spazio sta je to ,nacerupo se i zbog "licnih razloga"..odperjao sa mesta guvernera i uvalio ovom "ekspertu" da ije` ...,analizira,prognozira,odvrce cesmu na rezervama dok ima para!A onda? Pa ko` i ovi ,kritikovace one koji su "sredili" Srbiju,jer on sa tim nema nista,ko` i ti ,ko` i kostunac,drndic,veljo,vlahonja,maus,"obnovljeni" sps i ostala ekipa ..koja je stigla sa Marsa,i sad se cudi sta uradise od drzave Srbije..tamo neki!

Neven

pre 13 godina

Then it comes to be
that the soothing light
at the end of your tunnel
Was just a freight train
coming your way

(Metallica - No leaf clover)

Sonja

pre 13 godina

Kad god slusam predsednika Tadica, imam utisak da slusam unapred naucen tekst. Nema zivosti, duha, spontanosti, brzine misli... Samo praznina i demagogija. I kako onda da me ne obuzme beznadje i ocaj???

Babin_zub

pre 13 godina

"Mi smo u tunelu, vidimo izlazak iz tunela..."

Ne bi ste vi videli ni belu slonicu u fazi teranja koja mashe surlom i usima i skace oko vas,a kamo li izlazak iz ovoga.
I jos nesto...nismo mi kivni sto su plate obezvredjene skokom cena i usluga(jer realno kriza jeste,a mi slabo i proizvodimo),koliko vas ocima ne mozemo smisliti jer ste nam unistili privredu,poljoprivredu,rasprodali sve firme u mutnoj privatizaciji,podelili sve sto je narod sticao decenijama nekolicini tajkuna za par dolara,sto su vam usta puna izgradnje zemlje a ni ono sto je stvarano u komunizmu niste u stanju da odrzavate.
Ma mogu do Nove Godine nabrajati koliko ste losi i nesposobni,za svakog ministra ponaosob gomilu afera ponoviti,ali to nece promeniti stvari.Ali izacicemo na ulicu opet,kao i pre deset godina,u to budite uvereni.Samo,necemo biti blagi kao tada,i u to verujte.

Zvezdan

pre 13 godina

Kakva teatralna mimika,kakve trivijalne floskule,najispraznije metafore i neprilične grimase,ogledalo su predsednika Tadića.Ponosan sam na sebe što sam ovog jako lošeg glumca "pročitao" odavno.Nažalost,to je samo lična satisfakcija!

Nebojsa

pre 13 godina

U tunelu, u sred mraka sija zvezda petokraka. Petokraka sva od crvi, nosi nam je Dacic prvi.
Pa ti si nas Tadicu sa Dacicem i povampirenim socijalistima ponovo vratio u tunel. A Dragojevic je LEPO snimao film u TUNELU, Lepa sela lepo gore.
I sada ste svi na okupu ukljucujuci i gej lidera u GO SPS-a.
A narodu ostaje samo ukak i motika da vam zatrpa taj tunel ida zajedno sa vasom klikom kriminalaca nikada iz njega ne izadjete.
NArod vidi svetlo i to svetlo su SNS i TOma Nikolic.
Kod nas kada neko osvoji vlast, nema sanse da je da mirnim putem.
A onda ga ubijemo, pa mu damo ulicu ili podignemo spomenik.
Aman ljudi dajte nesto normalno i mirnim putem.
Pa Mrkonjic i Tadic su se javno hvalili da su dobili kredite i da je zatvorena finansijska konstrukcija za KORIDORE 10 i 11.
A sada pricate da ce se finansirati od prodaje Telekoma, i to za manje pare od Karicevog MOBTEL-a.
Pravac SEDMI PAVILJON dozivotno.

Maree

pre 13 godina

Ovaj je toliko lud da je mozda i u pravu, naravno ako je mislio u fazonu: kada se nadjes sa smrti u oci(odnosno nasom vladom) jedino sto mozes da uradis je da se nasmejes.
******.Dobicu bre srcku pre 30te od ovakvih hohstaplerskih izjava.

Bojan

pre 13 godina

Samo revolucija. Oduzeti svu imovinu od tajkuna i nacionalizovati, uvesti radnicko samoupravljanje, a politicare, tajkune i ostalu *** poslati iza resetaka na dozivotnu robiju. NARODE USTANI, NE MOZE VISE OVAKO. NARODE USTANI !!!!!!!!!!

Зоран

pre 13 godina

Крчмарице, још вина наточи
Да крчмимо све док трају ноћи
Живот тече, живот брзо пролази
После сваке ноћи зора долази

Srbin iz EU

pre 13 godina

Gpspodine Tadicu, dosta nam je te Evropske Unije i ulaska. Narod je gladan, nezna kako da prezivi, a Vi govorite o nekom izlasku iz Vaseg tunela. Bre covece sa Vama necemo jos dugo izaci, gradite silne mostzove i puteve i to pred izbore. E ovaj put necete nas prevariti
jer je narod sit Vasih praznoh obecanja. Prodali ste sve sto vredi u Srbiji, a sta sad. Vi u Vladi ste se osigurali dobro za narod Vas nije briga. Voleo bih da Vam vidim put bez povratka, i bice uskoro, a onda ce mnogi proci kao i Ivo Sanader

realno

pre 13 godina

Koliko se ja razumem u te stvari, tunel ima dve strane. Nas predsednik ocigledno vidi svetlo na onoj na kojoj smo usli u tunel.
Ovo me podseti na putovanje kroz vreme. Nama se taster za buducnost ocigledno pokvario a i ovaj za proslost nesto zeza pa neznamo u koju cemo godinu da se vratimo "kad izadjemo iz tog tunela".

Miki

pre 13 godina

Kriza je tek pocela, to jest ovo je svega kraj pocetka a 2011-a ce biti neka sredina gde nas ochekuje hiperinflacija (ali ona gde ce i dinari da manjkaju s obzirom da imamo kreditni monetarni sistem pa ce cene u dinarima da idu gore a plate u dinarima dole), nemastina i beda.
90-e su nas dobro nachele, Tadiceve 2000-e ce nas dokrajchiti jer smo izgubili i osecaj za solidarnost i saosecanje za bliznje.

Za one koji se nadaju promenama - 2012-e Srbija nece biti u stanju da izvede nesto tako kompleksno kao sto su parlamentarni izbori jer drzava defakto nece postojati izvan granice pashaluka.
Krajnji je trenutak da se nesto ucini.

RadovanV

pre 13 godina

@Nebojsa: sve se, Nebojsa slazem osim da je Nikolic svetlo u tunelu. Prevarant, i to opaki prevarant, a da li je lopov kao ovi na vlasti pokazace se uskoro, Srbija, covece, treba NOVE LJUDE, casne i postene i njoj odane a ne ovima sa svojim dubokim dzepovima.

stiffler

pre 13 godina

Vise ne idem na stranice koje se jasno oglasavaju kao stranice za viceve. Samo cekam da gospodin predsednik da neku ovakvu ili slicnu izjavu i slatko se ismejem. Ranije me pogadjalo, sada sam oguglao-ocajan sam i gladan! Slavim dan kada imam tri obroka u stud.menzi. Knjige mi pozajmljuju drugari,a kuci kad odlazim " svercujuci se u vozu"... Hvala!

vlasko

pre 13 godina

Drug Tadic je nemustom politikom u potpunosti obesmislio sve ono za sta se DS borio do tragicnog 12.marta i nekoliko meseci nakon toga.A kako i nebi kada je DS postao pribeziste za one kojima su reforme i evropski put samo nuzno zlo i nacin da rese licne egzistencijalne(aktivisti na lokalnom nivou)ili poslovne(oni "gore")probleme.Nema tu nikakve zelje ni za reformama ni za prihvatanjem evropskih ideja i modela kojim navodno tezimo.Samo goli licni interes.Nisam od onih sto laskaju narodu("zna narod")jer prosto narod se u proteklih 20-tak godina nije pokazao bas mudrim,ali ovog puta je definitivno prepoznao o cemu se radi i otuda ova apatija i pesimizam.Svojim sinovima kao papagaj ponavljam:"Momci bezite odavde jer ovde definitivno nikad nece biti stanje gde se vrednuje rad i znanje.Ovo ispade stih jbt.Hvala Bogu stariji je otisao na koledz i kopace rukama inogama da tamo ostane a i mladji ce dace Bog.Onda s one strane bare volite Srbiju iz sve snage a mi kojima se prilicno ogadila ali koji na zalost nemamo kud cemo se koprcati u balkanskoj zabokrecini i slusati ovakve baljezgarije.

djape BGD

pre 13 godina

Ja dakle stvarno ne mogu da verujem sta sve necu cuti od "vladajucih". Pa zar oni stvarno misle da naraod nema ni malo mozga. Sramota me je sto sam Srbin, verujete mi na rec! Sramota!

mono

pre 13 godina

''Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će Srbija uću u Evropsku uniji između 2016. i 2020. godine. Tadić je kazao da bi 2016. godina bila "najbolji mogući rezultat, odnosno rekord nad rekordima imajući u vidu ostale zemlje, dok bi 2020. bila uobičajen rezultat". ''

BRMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMM...
BRMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMM...... Koje ostale zemlje leba ti Tadicu koje????

Bosko

pre 13 godina

PA! STA CETE DA RADITE, POBOGU DOK SE NE UDJE VISE U EU, AMAN ZAMAN...?! ZAR TOLIKO VREMENA TREBA...
ZNACI DO TADA, SUDSTVO, KATASTROFA, NEZAPOSLENOST SAMO RASTE, BEDA OPSTA...
TAMAN DA SE MILOSEVICEVI TAJKUNI JOS OBOGATE, A MI ...HM, NE SMEM NI DA POMISLIM!?!
CANE JE DEF. U PRAVU...
JOJ, JOJ, JOJ, PA JOS NESTO MULJAJU SA OVIM *****, MA PRSLI SU U GLAVI SVI...

miroslav

pre 13 godina

Ne znam koju vrstu svetlosti Boki vidi. Sledece ce reci da nam neko od gore pruza ruku ka nebesima. Bas nije fer, vi politicari vidite svetlost a nas gradjane saljete u slepe krake.

grobar_CAN

pre 13 godina

Meni taj TUNEL u kojem se nasla Srbija (sa vama na celu gospodine predsednice) vise lici na tunel u filmu "Lepa Sela lepo gore"...Sve je manje "vode" a hrane nije ni bilo...Pojacanje NE DOLAZI...Bar NE jedno izvesno vreme.Onaj ko se "probije preko" imace sta da isprica..

p.s. Onaj monolog "o postenju" Nikole Koja je VANVREMENSKI.Moze se upotrebiti za bilo koje zivotno razdoblje . Bar u Srbiji.Na zalost.Samo su akteri promenili "dresove".Nista vise.

pex

pre 13 godina

...meni je samo krivo,sto ja ne mogu da napisem ono sto stvarno mislim a da VI meni pustite komentar!Neki put imam osecaj da bih bio rekorder po preporucenom!Sta kaze presjednik!2020???!Eee moj presjednice,izgubio si vezu sa realnoscu i gubis tlo pod nogama...pokusavas da se izvadis,ali sve vise tones!Dzabe ja da budem srecan i znam da na kraju svakog tunela ima svetlo,ali kad sednem za sto,ja nemam sta da jedem!!!c...c....c...

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

A kolikom brzinom ono bese idu vozovi na nasim skroz propalim prugama (naravno pod uslovom da na njima ne leze izgladneli radnici u strajku)?

Momcilo

pre 13 godina

Ovo je pocetak kraja vladavine Borisa Tadica. Kako znam? Tako sto je i Milosevic u sred najvece bede i nemastine (1999-2000) pricao o brzim prugama, razvoju, autoputevima, itd... S.M. je ziveo u zamisljenom savrsenom svetu kojim su ga okruzili ljudi oko njega, a koji su se pametno izmakli kada su shvatili da je pomenutom prosao rok upotrebe. Na primeru B.T. vidimo isto, mozda samo malo lepse i suptilnije prezentovano. Te lideri u regionu, te kriza prosla (ili je pri kraju), te koridor X, te metro, te ovo te ono, a mi nikad siromasniji, nikad zaduzeniji i nikad u vecoj apatiji... Ponovicu ono sto sam pre nekog vremena ovde napisao - ako posle svega B.T. sa svojom strankom zadrzi vlast, svaka mu cast. Ja se, ipak, ne bih kladio na njega...

Joška Broz

pre 13 godina

A, predsedniče , to što svetli u tunelu nije izlaz, bar ne onaj kojem se vi nadate. Znate kako ide ona pesma:
U tunelu , u sred mraka sija zvezda petokraka... e pa ne gine vam ponovo ni zvezda , ni komunizam ni nacionalizacija svega opljačkanog,zbog svega što radite, moj vizionaru !

auuu

pre 13 godina

seo pred spavanje I procitao sve komentare na tekst.(po tome I vidim da sam u beznadju).. citam I ni jedan jedini pozitivan komentar ne vidim...i to na b 92.. sta bi bilo kada bih recimo otvorio neku radikalsku veliku srbiju (da imaju sajt) dal zaista ds ne premasuje cenzus? za koga sad glasati? dali ce prvi put u istoriji pobediti nevazeci listici?!?!

Radomir

pre 13 godina

Istina je da svetsku krizu niko nije ocekivao.

Medjutim, ja zameram vlasti sto nisu ispunili ni ono za sta ne treba puno materijalnih sredstava: mala ali efikasna vlada, smanjenje birokratije, secu propisa, elektronsko poslovanje, jedan salter, suzbijanje korupcije, ukidanje zaposljavanja i poslovanja po partijskoj liniji, nepotizam (tatine sinove), itd., itd., itd. Da je sve to ispunjeno, lakse bismo sada prebrodili krizu.

Alter ego

pre 13 godina

Pa ako je neko glavni krivac za stvaranje atmosfere beznađe, to je upravo govornik odnosno predsednik.

Jok, ni nije beznadažna budućnost Srbije. Teško izvesti takav zaključak iz poznatih činjenica.

divlja nana

pre 13 godina

Sometimes what looks like the light at the end of a tunnel is actually a train coming the other way. Telling one from the other can be REALLY important.

Brutalka

pre 13 godina

S obzirom na to kako živimo i kakav politički šljam nas "vodi", mi zapravo živimo FENOMENALNO!!! Čini mi se upravo to ima u vidu naš mili predsednik kada pokušava da nam tako plastićno predoči krajnje izlizane metafore sa nekakvim iskricama na kraju paklenog tunela zvanog "život" u Srbiji...

mudroser

pre 13 godina

2012 ce to da se prolongira do 2015 i tako do 2060.smak sveta ce doci i proci,a mi cemo jos da se borimo sa krizom.mi imamo prednost u odnosu na ostale drzave.mozemo da biramo za koju cemo krizu da se zakacimo.neko bi rekao da je to odredjena vrsta luksuza.nesto kao altenativa.nema sta,prava smo demokratija.uvek moze da se bira.

dragutin milanović

pre 13 godina

Za sve što nam se događa zadnjih dvadeset godina samo deca nisu kriva i samo mi je njih žao.Kriza kadrova i kriza morala uništili su ovu zemlju. Kad moral pada pada sve.Svi građani države u kojoj vlada red,rad i disciplina,pravda,istina i poštenje,imaće; sreću,slobodu,bogatstvo,blagostanje i budućnost.To će se desiti onda kada zemlju i sva preduzeća u njoj budu vodili; najmudriji,najstručniji,najiskusniji,najhrabriji i nada sve najpošteniji a ne najpohlepniji ljudi.Rad i poštenje dve su najveće vrline,pohlepa je koren svih zala

from hr

pre 13 godina

"Mi smo u tunelu, vidimo izlazak iz tunela...."

Ne, to što vidite gosp. predsjedniče, to je još uvijek ulaz u tunel.
NI ovdje nije bolje...

VesnaDC

pre 13 godina

Nije stvorena atmosfera beznadja vec je beznadje i mi smo u tunelu kome ne vidimo ni kraj ni zracak svetlosti. Srbija je u centrifugi koja nikako da stane a mi smo iscedjeni i iscedjeni ....Ali sit gladnom ne veruje.

na samrti

pre 13 godina

Ja predsednice sa tobom ne vidim svetlo, niti sa bilo kojim iz pozicije ili opozicije.
Gradjani gledaju mleko u rafovima isto kaoi ti sto vidis svetlo u tim tunelima.
A TA SVETLA KOJA BLJESTE, JER TO IZ TUNELA SA OBILAZNICE ILI?

sixtish

pre 13 godina

sixtishAko uspemo da izdržimo makroekonomske mere i odolimo pritiscima za povećanja plata koja nemaju realnu osnovu u proizvodnji, uspećemo da do 2012-13. idemo ka stabilnoj ekonomiji i imamo ozbiljne šanse za razvoj.
A zašto odmah ne uradite ono što se može, zato ne smanjite ogroman državni aparat i broj ministara, zašto to odlažete za sledeću godinu, kada ljudi na vlasti treba da podele teškoće sa običnim narodom, onda, malo kasnije, a narod ne može malo kasnije da plaća struju, grejanje. Dokle mislite predsedniče da, između ostalog, mi trpimo i zbog ogromnih apetita naše rukovodeće 'elite', pa čuli smo samo koliko jedno ministarstvo ima uposlenih, i znamo koliko to košta, na drugoj strani ljudi se bore da prežive. Jel' smo se za ovo smrzavali devedesetih godina, trpeli maltretiranja, da ministri obiđu pet puta zemaljsku kuglu, sve putujući na važne sastanke, bez ikakvih rezultata. Pa ne znam dokle će tako?

pera

pre 13 godina

U TUNELU USRED MRAKA SIJA ZVEZDA PETOKRAKA.
Ali narode mi smo u Sićevačkoj klisuri, pa posle jednog tunela ide drugi, pa drugi, pa... Mislim da ih ima 13.
I nije opasno što narod stvara atmosferu beznađa, već je opasno što su rukovodioci stvorili BEZNAĐE, tako da atmosfere i ne treba.

Masinovodja

pre 13 godina

Demokratska stranka i jeste odgovorna za ovakvo beznadje jer je dominantna struktura u vlasti i na republickom i na lokalnom nivou (na lokalnom cak i ranije) pocev od 2000 godine i drasticno je unakazila privredu lopovskim privatizacijama,bogacenjem manjine (kvazi elite) i siromasenjem vecine gradjana. Sto se tice tunela i svetlosti na kraju istog,ima onaj cuveni vic o pesimisti,optimisti i masinovodji pa neka ga gospodin procita,mozda nesto i nauci.

ROB

pre 13 godina

Druze predsednice!
SEKA je kriva za sve!!!!
vasi tajkuni, monopolisti, procenti od privatizacije, malverzacije, potlacivanje radnika, sisanje budzeta, egoisticno somozadovoljavanje osecajem moci bez ikakvih sposobnosti za istu, nazadne ideologije, strateska partnerstva sa rusijom i kinom, pljackanje naroda, zelenastvo banaka, turbo folk, nekultura, prkos svetu, nesaradnja sa svetom, kur*enje s mladicem, politcka ubistva, medijski mrak itd... - uopste nisu krivi!!

Novosadjanka

pre 13 godina

Borise, jos samo da nadjes nekoga da drzi lampu da ti bolje osvetli put, sto vise uopste nije lako. Suvise ste zagadili i zadimili prostor oko nas da ljudi ne vide sta radite ali ste tako izostrili druge instikte i cula.

Sale

pre 13 godina

Šatro ga svi ovde pljujete, a istraživanja pokazuju da je svaki treći od vas za njega. A ko se razočarao u njega, glasaće za Čedu. Jel treba da vam bude bolje ? Ne.

Nikola

pre 13 godina

Ej Tadicu, brate mili, jel se *******?? O cemu ti pricas, kakva nada?! Sa vama smo u tunelu vec 10 godina, mislim da je vreme da odete odavde. A najludje je sto se lozis da si cool predsednik, kao ortak si sa svima nama...hahaha, stvarno si pacenik. Niko ne sme da prica ovo, niko ne sme da prica ono, ali da kradu to smeju? Vidis da ovi iz EU misle da si ribica, a to mislimo i mi u zemlji. Skupi malo ta tvoja m..danca i pocni da radis nesto, ne da filozofiras.

Ceda

pre 13 godina

Mi nikako da shvatimo da nam ne pada s neba bolji zivot i da je spas u tome da se ogorceno obrusimo na Predsednika kada nam kaze gde smo i kako treba ZAPETI i raditi,raditi,...od price i izlivanja zuci nema vajde,ima svugde posla,ali dok je takvih koji se stide da rade svaki posao,bez obzira na skolu ostace u svom 'tunelu'!Lepo je svirati i pevati,ali ko ce raditi?

Okupacija u 26 slika

pre 13 godina

E ovo je priznanje konačno predsednika da u srbiji vlada mrak,ali ovog puta nema izgovor za koalicije i kurte i murte, jer on moze direktno da stavi sapu na tajkunizaciju, poklanjanje,kradju.

Durak

pre 13 godina

Svetlana je u pravu do bola: samo glup čovek ne može da izvede zaključak na osnovu svih poznatih činjenica.

Ovih dana se šuška po kuloarima da je pre više godina izmeren IQ našeg predsednika i da je ispod 95...

Tipolir

pre 13 godina

Tadić: U tunelu smo....
___________
pod hitno minirati ulaz i izlaz,
kako bi na Balkanu i bližoj okolici, nastao raj zemaljski!

Beznadezan Slucaj

pre 13 godina

Posto nema vise humoristickog programa, moram priznati da me izjave nasih politicara zaista uveseljavaju i nasmeju poput nekadasnjih velikana scene Mije i Ckalje..To je kao kad bi neko krivio ogledalo zato sto je ruzan...Da nije tragicno covek bi mogao da se smeje, ali ovde ostaje opor utisak u ustima..da ne kazem knedla zastane..U zemlju u koju je u proteklih 10 godina uslo 50 milijardi evra, a neki kazu cak i 70 milijardi, vi ne uradite nista, pretvorite ekonomiju u licni bankovni racun tajjkuna i nekoliko politicara na vlasti, upropastite sve sto su generacije stvarale decenijama i u nekoj drugoj zemlji, pa onda pricate kako drugi stvaraju beznadje..Pa zamislite nekog trenera koji vodi fudbalski tim i gubi utakmice za redom, navijaci napustaju stadion a oni malobrojni se bune, a on im kaze da stvaraju beznadje i da treba i dalje da veruju da ce im on jednog dana doneti pobedu..Ali dobro, tako treba, ovo je demokratija. SFRJ je bila na 31 mestu, SRbija je oko 100 mesta, pa kad bude dosla na neko 150 mesto, valjda ce ljudi tada poceti da razmisljaju...

ruki

pre 13 godina

Mislim da bi one pare što su obećane za hvatanje Mladića trebaju dati onome ko bi predložio realan plan izlazka kao i njegovo sprovođenje iz "Tadićevog i ostalih...tunela"...možda bi onda i postali malo više optimisti!!!

Nikola

pre 13 godina

Molim gospodina Tadica, ako Boga zna, da ne uzima vise kredita. Ne zelim da prolazimo kroz ono sto se desava u Grckoj. Neka nas, ako moze, iscupa iz ove krize. Ici cemo biciklovima ako treba, samo nas vadite iz kandzi tajkuna i belosvetskih kreditora, iz kandzi zla.

MUKNAVI

pre 13 godina

Dali ste za ove **** i******,(+)il niko od njih(-)..Da vidimo gospodine @Sale dal ste u pravu,jer oni kad prave ankete,koliko ih postujemo,verujemo itd,nemaju rubriku ..niko od njih,lazu i demagogisu svi...pozdrav.

Vladimir

pre 13 godina

Nisam vernik, ali jedino što komunistima mogu zameriti što su ubili veru u boga i stvori generacije koje su na sva zla spremni, bez trunke srama i stida ili straha.

IQ

pre 13 godina

A gde vodi taj tvoj izlaz? U Rusiju? Jel si zato Dacica stavio za premijera? Alo probudi se,narod je glasao za EU!! Izgleda da je tvoj hit ona stara pesma."U tunelu usred mraka, sija zvezda petokraka".

zoran

pre 13 godina

GOSPODINE TADICU VI STE NAS UVELI U TUNEL PA VAM SAVETUJEM DA TU I OSTANETE A PUSTITE NAS DA SAMI VIDIMO SVETLO I IZADJEMO IZ NJEGA JER SA VAMA TO CE BITI NAJDUZI TUNEL BEZ IZLAZA

jose carioca

pre 13 godina

Ja vidim program naseg predsednika na sledeci nacin:
1. Prodati Telekom sto jeftinije.
2. Ubediti narod da je to za njegovo dobro i uzeti masnu proviziju.
3. Izviniti se kupcu sto ne prodajemo Telekom jos jeftinije.
4. Spiskati dobijeni novac na predizbornu kampanju.
5. Ponovljati da ce Srbija (ako On ne pobedi) da se vrati u mracni srednji vek.
6. Ostati apsolutista sto duze (predsednik DS-a, predsednik Srbije i premijer Srbije preko beskicmenih surogata)
7. Prodati EPS. Uzeti proviziju.
8. Izviniti se kupcu sto je tako jeftin.
9. Podsetiti narod da je to za njegovo dobro.
10. Priznati nezavisnost Kosova
11. Izviniti se Albancima za terorizam, sto smo manjina na Kosovo, za trgovinu ljudskim (Srpskim) organima i decenije placenog doprinosa za izgradnju Kosova.
12. Objasniti narodu da smo se odrekli nase kolevke za njegovo dobro; da nam ne trebaju zemlja i grobovi nasih predaka, manastiri, rudna bogatstva i termoelektrane. Podsetiti narod da je zrtvovanje Srba sa severa Kosova u njihovom interesu.
13. Dobiti kandidaturu za Nobelovu nagradu za mir (ako moze Ahtisari...)
14. Izviniti se Albancima jos jednom, i dati im jug Srbije kao zalog dobrosusedskih odnosa. Ali, kod Sandzaka zauzeti cvrst stav i dati ga Albancima samo ako budu zaista dobri. Uz nase izvinjenje.
15. Skrenuti paznju naroda na cinjenicu da je sve to za njegovo dobro.
16. Izviniti se NATO-u (Djuri) sto su nas bombardovali.
17. Ponuditi se da platimo goriva koje su njihovi avioni potrosili bombardujuci nas.
18. Preuzeti kompletnu odgovornost za gradjanski rat na prostoru stare Jugoslavije.
19. Izviniti se svima za sve. Dva puta.
20. Zaduziti Srbiju sto vise.
21. Izviniti se zajmodavcima sto uzimamo kredite sa tako visokim kamatnim stopama.
22. Oterati van Srbije i ono malo mladih sto je jos ostalo.
23. Prodati ili pokloniti Zapadu sve resurse i fabrike (a Njega ako se sete na Dan Nezavisnosti – dobro, ako ne – nista)
24. Izviniti se Zapadu sto se to nije dogodilo ranije.
25. Spaliti sve mostove za sobom (citaj: iznervirati Rusiju i Kinu sto vise).
26. Uzgredno spomenuti narodu da je to u njegovom interesu. Podsetiti narod da ima Beli Sengen.
27. Proveriti da li je Srbija potpuno potcinjena i porobljena.
28. Ako nije, izviniti se Amerikancima sto kasnimo.
29. Stimulisati korupciju, protekcionizam, nerad i uspostaviti totalni medijski mrak.
30. Tvrditi suprotno.
31. Za sve okriviti Kostunicu.
32. Jos jednom okriviti za sve Kostunicu. Ovaj put ostaviti utisak coveka koji zna sta govori.
33. Prebaciti svoj novac (provizije) u strane banke.
34. Izviniti se stranim bankama za nagli priliv kesa.
35. Proslaviti sa Dinkicem i Djelicem odlicno obavljen posao.
36. Napustiti zemlju (zajedno sa ostalim slavljenicima)
37. Nikad se ne izviniti Srpskom narodu.

voja

pre 13 godina

Predsedniče, dosta demagogije.
Svaki dan lupaš nešto novo. Ko te redovno sluša, nema čemu da se nada...
Posle se pitaš, ko je kriv za naše sveopšte beznađe.
Za beznađe i TUNEL, iz koga ne možemo nikad da izađemo, kriv si ti!!!

paradoksalno puna nade

pre 13 godina

Haha... pa Tadić već javno imitira Miloševićev stil govorništva. Pa, da li misli da iskoristi iste fore, laži i gluposti da zavara ovaj narod?!

Raduje me njegov očaj - da nije očajan ne bi pao baš ovoliko nisko. Da bi Srbija krenula putem naviše, mora najpre da padne na dno. Što pre padnemo, pre ćemo da se uspenjemo na vrh. Bez Tadića, Dačića, Dinkića... Oni će ostati da se valjaju u živom blatu koje su nama namenili.

Ceda

pre 13 godina

Mi nikako da shvatimo da nam ne pada s neba bolji zivot i da je spas u tome da se ogorceno obrusimo na Predsednika kada nam kaze gde smo i kako treba ZAPETI i raditi,raditi,...od price i izlivanja zuci nema vajde,ima svugde posla,ali dok je takvih koji se stide da rade svaki posao,bez obzira na skolu ostace u svom 'tunelu'!Lepo je svirati i pevati,ali ko ce raditi?

Marko BG

pre 13 godina

Ne znam da li postoji čevek u ovoj zemlji koji više veruje u ovakve priče ?!! Prošlo je 10 godina od odlaska S.M. sa vlasti. Nema više nikakvih opravdanja. Ekipa na vlasti nema dovoljno znanja da bilo šta uradi po pitanju ekonomije . Svedoci smo svakodnevno prazne retorike. Mislim da taj tim koji nema nikakvih rezultata treba menjati sa novim "igračima" ili da se povuku sa "terena".

Darko

pre 13 godina

Ja mislim da su nasi politicari igubili dodir sa stvarnoscu.Oni zive u nekom svom svijetu.I to je problem.
Ljudi vide korupciju i lopovluk na svakom koraku,a za to ste vi krivi harizmaticni predjsednice jer ste neodlucan.Sad kad se prica o tome sad je to subverzija.Subverzija napredku je korupcija i postavljane poltrona na visoke pozicije.To je suberzija gospodine neodlucni,a za to STE VI KRIVI:

Vladimir

pre 13 godina

Sramota me je pred mojim detetom. Za 20. godina će moje dete pisati komentare na B92, "moj matori je bio jedan od onih što su tada glasali, kakav gubitnik".

Laki

pre 13 godina

Majko mila, povraca mi se od ovolike demagogije! Pa kome vise mogu da se prodaju price? Ljudi traze r-e-z-u-l-t-a-t-e! Dosta vadjenja na svetsku krizu, nije nam ona kriva sto drzavni aparat sacinjavaju nesposobni,korumpirani mediokriteti. Cuj, kritikuje atmosferu beznadja a sam je za nju odgovoran. On i svi oni koji vode ovu drzavu u poslednjih...20 godina. Ej bre, imam 30 godina a poslednjih 20 mi je proslo u krizama. Da se strpim jos koju decenijicu?

mandrax

pre 13 godina

"podrivanje" i "subverzija"???? toga smo se naslusali devedesetih, zna se sta je posle sledilo. nekad smo bili "izdajnici" i "peta kolona/nato pesadija" a danas smo "subverzivni elementi".

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

čitam samo komentare, jer izjave naših političara više ne mogu da podnesem. nisam u beznađu, ali znam da nam sa vama neće biti bolje. imam opciju za sledeće izbore (NOPO), ali to neće biti dovoljno, jer bez novca i stranog faktora srbi vlast nikada nisu izabrali. neće ni sledeći put, ali uvek postoji nada. borimo se koliko možemo, ali mnogo je teško. niko ne sme da u medije pušta neku drugu alternativu od postojeće političke elite. ni ne znate koliko upornosti treba i ostati uz neku ideju do kraja, pored svakodnevnih žalopojki. ne smemo da kukamo, moramo da radimo na sebi i promeni sistema. sistem je truo.

Perica

pre 13 godina

Tadicu ljudi porodice hrane sa 18.000 dinara, ljudi ne govore o beznadju oni zive u beznadju. A 2012 treba da glasam za jos cetri godine beznadja slusajuci tabe kako ce bas tada da nam krene, ali treba jos jednom za ds da glasamo.
Jedanput ste me zeznuli, sramota moja, hocete dva puta, sramota vasa.

Nezasiti

pre 13 godina

Atmosferu beznadja stvarate vi na vlasti. Beznadezni ste slucaj. Kad narod vidi koliko ste nezasiti i nezajazljivi a sve ste pojeli i procerdali i od privatizacije i donacije i zajmove... Hocete premijeru oduzeti mandat posto je on prvo bio izjavio da krize nije ni bilo kod nas a onda je prvi objavio da je kriza prosla kod nas?! Ako smo u tunelu to nije tunel nego mrak u koji ste nas gurnuli jer brzi voz niti imamo niti cemo ga skoro videti. Laku noc!

Lemi

pre 13 godina

Jedini voz koji ce malo da ubrza je nazalost onaj sto ce da ide do tvoje rodbine u CG , a taj nama Srbima ne treba nikako , al zato si podmetnuo Mrku da odradi taj prljavi poslic za tvoju familiju i tebe. a omo glasu i glasu svih koje poznajem mozes samo da sanjas, i nemoj slucajno da nas zovete na fon za vreme izbora sa istim glupim pitanjem da li smo glasali, to ubuduce ne treba da vas interesuje

Bojan

pre 13 godina

Samo revolucija. Oduzeti svu imovinu od tajkuna i nacionalizovati, uvesti radnicko samoupravljanje, a politicare, tajkune i ostalu *** poslati iza resetaka na dozivotnu robiju. NARODE USTANI, NE MOZE VISE OVAKO. NARODE USTANI !!!!!!!!!!

Nikola

pre 13 godina

Molim gospodina Tadica, ako Boga zna, da ne uzima vise kredita. Ne zelim da prolazimo kroz ono sto se desava u Grckoj. Neka nas, ako moze, iscupa iz ove krize. Ici cemo biciklovima ako treba, samo nas vadite iz kandzi tajkuna i belosvetskih kreditora, iz kandzi zla.

Jole

pre 13 godina

Izabrani predsednice, kako Vas nije sramota. Nije se to beznadje iznebuha stvorilo ili se neko setio "od danas cu da budem beznadezan" vec ste tome Vi doprineli i Vasa stranka, sa sve koalicionim partnerima. Razlog sto je narod beznadezan je to sto ste Vi na vlasti. Moj predlog Vam je: smanjite budzet Srbije sa pokrajinama, opstinama, raznim regulatornim telima, agencijama za ovo i ono, za TRECINU! Za 5 godina ce zemlja procvetati.

Goran

pre 13 godina

E ovo je teško i komentarisati! Kakav rekord? Rekord u količini izrečenih gluposti?! Kakva subverzija? Tadić, njegova vlada i njegova opozicija su najveći subverzanti razvoja Srbije. Nema te sile na svetu (pa ni EU) koja nam moze pomoći ako imamo pomahnitale plutokrate na vlasti. Pogledajte samo Bugarsku.

beznadezni slucaj

pre 13 godina

Ja sam gospodine Tadicu u BEZNADJU.
Glasao sam za vas na poslednjih X izbora, jos od 1990. godine pa do ovih poslednjih izbora.
Ali necu vise.
Na zalost, ne vidim ni opoziciju.
Prosto je nema.
Ne vidim ko bi mogao da vas pobedi na sledecim izborima. Ivica Dacic bice postavljen za premijera, pa ce i ono naroda koji su iz ruralnih krajeva Srbije glasati za SPS, tj. Dacica, tj VAS.
Prodacete Telekom, popuniti rupe u budzetu a ostatak uloziti u rupe u budzetu.
Kod Olje sam u poslednjoj emisiji shvatio po gostima da spremate rastanak sa Kosovom. Privreda nam ne radi, vojsku ste ukinuli iako smo jos svetlosnim godinama daleko od NATO alijanse da nas eventualno brani od bilo koga.
Valjda da ne bi imali problema sa eventualnim vojnim pucom...

Znaci sve ste spremili za predstojece izbore ...

Fotelje vam ne ginu, a ja sam suvise mator da idem odavde sa malim detetom...

Ne vidim NIKOGA ko bi mogao da pobedi umesto vas na sledecim izborima...

.. i to se zove BEZNADJE.

I da dodam...
Vaspitan sam da radim vredno i posteno, i radim kao preduzetnik vec 7 godina, supruga mi je matematiku zavrsila, radi kao programer, imamo vrlo pristojne plate, a uzimamo kredit da idemo na odmor. Zao mi je onih ljudi koji zive sa malim platama.

U kolikom li su oni beznadju?!

Зоран

pre 13 godina

А да није тај "излаз" воз из супротног смера? Имаш различите изворе светлости.

Гледао сам синоћ Мики Маус ВС Шекијева бивша десна рука. Могу вам рећи да уопште не знам ко је гори. Али да ниједан не ваља, то сам сигуран.

Marchelius

pre 13 godina

"Najveći sam neprijatelj stvaranja takvog osećanja među građanima. Ima hiljadu stvari zbog kojih treba da budemo kritikovani, ali stvaranje atmosfere beznađa je podrivanje budućnosti svakog građanina"

- Meni to prevedeno znaci da je drzavni neprijatelj svako ko misli svojom glavom i ko realno gleda na stanje stvari u zemlji!

merien

pre 13 godina

Muka mi je vise od Vasih izjava. Vi ste socijalni psiholog po profesiji, zato ste tako uspesan demagog, ali tu je kraj. Bolje je da ste se bavili pisanjem ili nekim naucnim istrazivanjem, politika za Vas nikada nije bila niti ce biti, a da ne govorim o vodjenju drzave!

Djordje

pre 13 godina

Vezite ga ! Krenuo da vozi Mrkonjicevom brzom prugom preko 100km/h ! Zavrsicemo u Jadranskom moru ispod Albanije,na dubinama gde nema prezivljavanja !

Lesa

pre 13 godina

@ Reljin,

Lave, prijateljski savet: pali odavde dok ti zaista ne prodje voz. Ja se gorko kajem sto sam se vratio pre 10 godina, onaj zlikovac mi je uzeo mladost, ovi zlikovci mi uzese dusu...

Jovan

pre 13 godina

Tadicu, ovoliku kolicinu bezobzirnosti nije ni Milosevic pokazivao! Preispitaj sebe i svoje. Sta ste uopste uradili za sve ovo vreme (kohabitacija + liderluk u vlasti)?
Sada bi da menjas i narod, jer mu se ne dopada to sto radis.
A to sto radis je najvulgarniji marketingluk.
Stidi se!
Nemas prava nista da zahtevas od gradjana Srbije. Jedino sto mozes da uradis, jeste da kazes 'Izvinite gradjani Srbije, z*****o sam vas' i da odes u penziju. I da nikad vise ne cujemo za tebe.
Ova tvoja tirada je uvreda za svakog gradjanina Srbije.

Зоран

pre 13 godina

Zašto me podseća ovo na "Dangu" Radoja Domanovića ?
(pedja, 14. decembar 2010 16:05)
# Link komentara


И на "Вођу", и на "Вођу". У Вођи је Домановић описао Пашића.

đole v.

pre 13 godina

Da li se stidite,gospodine predsedniče DS,zbog ovakve beznadežne situacije u koju ste Vi i Vaši stranački tajkuni i drparoši(Đelić, Đilas,Vlahović,Dulić itd.) doveli ceo narod i državu?Koliko ste samo bezočnih laži i nerealizovanih obećanja servirali ovoj sirotoj Srbiji i još imate obraza da tražite podršku za još jedan mandat posle koga,verovatno, Srbije neće ni biti.E pa neće moći,siguran sam da ćete vi i vasi koalicioni partneri ,uskoro,biti samo ružna prošlost,ali će tragične posledice vaše lopovske vlasti ovaj narod još dugo osećati.

Александар Илић

pre 13 godina

После 7 година на месту председника, овакви говори су чист јерес.
Џаба правдања, увек је неко други крив, завере, поплаве, кризе,...
Можда си председниче и хтео нешто корисно да урадиш, али си нас, на жалост, десетковао и бројчано и економски.
Ипак је истина да је ДС најгора странка, као опозиција смета им свака длака а кад дођу на власт све потамане и покраду.

u tunelu usred mraka, sija zvezda petokraka

pre 13 godina

Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Iz kuće je izleteo na ulicu Bota
sav zadihan zahuktao k’o lokomotiva.

Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Videli ga drugovi, pa za njim i oni
potrčali, zahuktali k’o pravi vagoni.

Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

Sad ulicom tako juri ta čudna kolona
to voz Botin putuje sa sedam vagona.


Ćihu, ćihu, ćihu-hu,
Ćihu, ćihu, ćihu-hu…

MUKNAVI

pre 13 godina

Video je to svetlo na kraju tunela,sada vec davno,pre tebe "ban" Jalasic Vilenjak,pa kad je spazio sta je to ,nacerupo se i zbog "licnih razloga"..odperjao sa mesta guvernera i uvalio ovom "ekspertu" da ije` ...,analizira,prognozira,odvrce cesmu na rezervama dok ima para!A onda? Pa ko` i ovi ,kritikovace one koji su "sredili" Srbiju,jer on sa tim nema nista,ko` i ti ,ko` i kostunac,drndic,veljo,vlahonja,maus,"obnovljeni" sps i ostala ekipa ..koja je stigla sa Marsa,i sad se cudi sta uradise od drzave Srbije..tamo neki!

titov pionir

pre 13 godina

Danas na b92 imate 5(pet)na-
slova vesti koje pocinju Ta-
dic ....,Tadic ....DrugJ.B.Ti-
to je bio mnogo skromniji od
naseg predsednika,a mogu vam reci da je mnogo vise pazio
sta ce izjaviti.

auuu

pre 13 godina

seo pred spavanje I procitao sve komentare na tekst.(po tome I vidim da sam u beznadju).. citam I ni jedan jedini pozitivan komentar ne vidim...i to na b 92.. sta bi bilo kada bih recimo otvorio neku radikalsku veliku srbiju (da imaju sajt) dal zaista ds ne premasuje cenzus? za koga sad glasati? dali ce prvi put u istoriji pobediti nevazeci listici?!?!

Sale

pre 13 godina

Šatro ga svi ovde pljujete, a istraživanja pokazuju da je svaki treći od vas za njega. A ko se razočarao u njega, glasaće za Čedu. Jel treba da vam bude bolje ? Ne.

leskovac

pre 13 godina

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA ...
o moj boze.......

Deki

pre 13 godina

Do juce ste se vadili na SPS, a posto ste sada najblizi partneri onda morate na krizu.
Kriza jeste kriva za mnoge stvari ali nije za to, da se ne postuju zakoni, ne sudi po zakonu, unistavaju drzavna preduzeca politickim kadrovima, ne postuju ljudska prava, uprazno brani Kosovo koje od 1999 nije nase i jos mnogo toga. Ovu krizu ste mogli da iskoristite da smanjite drzavne troskove, promenite poresku politiku,reformisete penzioni sistem a vi to niste uradili.
Onaj ko se nalazi u lokomotivi i vidi svetlo na kraju tunela, ali ovi u zadnjim vagonima ne vide i jos dugo nece.
I nije na jednom demokratskom predsedniku da govori ko sta sme da prica. Ako je istinski demokrata onda mora da zna da svako sve o vlasti sme da govori a ne samo ono sto bi vlast htela da cuje.

M. Kayo

pre 13 godina

Smio bih se opkladiti, uprkos svakodnevnom negiranju, da ce brzo doci do vanrednih izbora. Prije par dana gosp. Ljajic namiguje Tomi, a danas gosp. Ugljanin, zajedno sa Predsjednikom ponovo sije maglu, obecanjima tipa "...vracanje zivota u nasa nerazvijena podrucja." Svojim dosadasnjim "aktivnostima" su doprinijeli da zivota jedva da ima, jer mladi nepovratno odlaze. Pitam se ko ce od onih sto su ostali izaci i glasati za opciju gospode oko Predsjednika...

BMV

pre 13 godina

Moj Presednice;to svetlo na kraju tunela,to je voz iz suprotnog smera.Dok Vi to shvatite,ne da ce mo,po svim pokazateljima, biti na dnu Evrope,nego i na dnu zemaljske kugle.

DZoni

pre 13 godina

Nek nek obavesti neko neobavestnog da zemlje u razvoju poput kine,brazila,argentine,rusije itd itd ce imati ove godine prosecan rast od 8.5%.Oni su kriza..

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Za predsednikovu informaciju, mi u Srbiji nemamo vozove koji voze ni 70 km/h. Na svu srecu, jer kada bi vozili vise od toga (ne dao Bog 120 ili 160 km/h!) bila bi svakog dana neka tragedija, obzirom na pruge koje imamo. Sa druge strane, biblioteka i knjizara sa naucnom fantastikom imamo poprilicno, a evo i predsednik daje svoj doprinos na tom polju. Lepo je to, bas simpaticno. Znaci u EU negde oko 2024. (ako ne bude neke havarije na pruzi, pa voz bude kasnio).

from hr

pre 13 godina

"Mi smo u tunelu, vidimo izlazak iz tunela...."

Ne, to što vidite gosp. predsjedniče, to je još uvijek ulaz u tunel.
NI ovdje nije bolje...

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

A kolikom brzinom ono bese idu vozovi na nasim skroz propalim prugama (naravno pod uslovom da na njima ne leze izgladneli radnici u strajku)?

dusan

pre 13 godina

Ovakve izjave sve vise pocinju da lice na poteze ocajnika. Kad su shvatili da vise nista ne mogu da ucine da ubede narod u svoju sposobnost, sad pribegavaju taktici sludjivanja demagogijom. Ko zna uspevalo je to i ranije.

svasta stvarno.... ja glasao za OVOG

pre 13 godina

Da smo samo znali da je problem u atmosferi, pozvali bi nekog zabavnjaka da podignemo atmosferu... Pa da se mi lepo zabavljamo dok vi lagano sakom i kapom drpate i unistavate ljudske zivote. Uzmi ti zivi sa 16000 pa mi pricaj da je problem atmosfera...

re@l

pre 13 godina

I kakav ti izlaz vidis, nema izlaza dok lopovi nisu u zatvorima, a ja vidim da samo u tvom okruzenju ima ih barem 5 dokazano drparosa....

MaloMorgen

pre 13 godina

Gdine Tadicu,

Posmatrajte problem "atmosfere beznadja" kao posledicu necega a ne kao uzrok. Da ste redovno otkrivali i kaznjavali kriminalce, monopoliste, svercere, korupcionase, do propasti duha Srbije ne bi doslo. Ovako, ljudi su izgubili svaku nadu da ce postenim radom makar preziveti ako ne dobro ziveti, dok im se nad sagnutom glavom smeju vasi partijski i korupcionaski mezimci. Pare su iznete iz zemlje, prodato je sve sto je valjalo, odgovorni pobegli i sad ocekujete da narod nekom sopstvenom snagom posle svega toga ustane. Pa vidite li da ni glavu vise ne mogu da dignu?!

.

Шумадинац

pre 13 godina

Субверзивне одлуке које шире безнађе производи власт , сваким даном.Ви сте нас директно уибацили у тунел, својом бахатошћу, неморалом, непоштењем. Приберите се , пуно је Санадера међу вама! ЕЈЈЈЈ нема газа у болницама!!!!!Нема млека, уља,....

Reljin

pre 13 godina

Ne znam kojim ti vozom putujesh, ali dok se vozimo sa tobom sigurno nismo u istim vagonima. Normalno je da chovek koji je na vlasti nece prichati o beznadju, jer bi ga onda gradjani smenili.
Shto se tiche tvog planiranog ulaska, to je toliko relavantan pojam da bi neka nova afera sa Mladicem mogla da nas udalji od 3-4 godine.
Vlast je trebala da se potrudi mnogo vishe oko nekih stvari nego shto se bavila nagadjanjima.
P.S. Ja sad imam 24-25 godina. 2020-e bih imao 34 godine i iza sebe decu koja se igraju, kucu, posao i zenu.. Da li ja do tada trebam da gledam u Srbiju koja u decembru uzima 90 prvoklasnih motora za policiju? Da li je to stvarno bilo neophodno za njihov bolji rad? Hoce li uz pomoc tih motora neko objasniti zashto Cecu niko ne sme da privede? .. i onda trebam da ti verujem kako ce ova zemlja uci u eu do 2020.

o00o

pre 13 godina

Žao mi je onog oca, intelektualca kada sluša izjave svog gloopog sina.

Metafore upotrebljene u ovom članku su bile odlika jednog vizionara kome ti nisi ni do članaka, niti ćeš ikada biti.

Uzgred, brzi vozovi u Evropi su već u prošlosti, sve zemlje su isprekrštane mrežom vozova velikih brzina, kojima se od milana do rima stiže za 3 i po sata, koliko i od barselone do madrida ili sevilje, od pariza do marseja itd, da ne nabrajam. A ti nas planiraš da navozaš ovim vozovima za koje je i ćira iz prošlog veka naučna fantastika.

PETAR

pre 13 godina

Sve su ovo neistine izgovorene samo sa jednim ciljem: da bi gradjani glasali na izborima za ove koji su na vlasti. Ali, to se nece dogoditi...

Srbija bez izlaza

pre 13 godina

Predsednik Boris Tadić, kao "klinički psiholog" bi trebalo da zna, da se "atmosfera beznađa", ne može stvarati, tamo, gde za to ne postoje "realne pretpostavke" u "nepovoljnim činjenicama života"?!
Drugo je pitanje, ko je odgovoran što se "seje beznađe", koje po pravilu ima eksterne (spoljna politika i međunarodni položaj) i interne (unutrašnja socijalno-ekonomska politika) uzroke, a za jedne i druge je "najodgovornija" aktuelna vlast?!
Takođe, nerealna je projekcija, da će, samo, sledeća godina biti teška i da je "Srbija na putu izlaska iz krize", ako se zna da je VELIKA EKONOMSKA DEPRESIJA (1929-1933), zbog "niskih stopa rasta", u stvari, trajala do početka Drugog svetskog rata i bila njegov ekonomsko-politički uzrok?!

Vladimir

pre 13 godina

Ja se sećam obećanja da ulazimo u Evropu 2012. ili eventualno 2015., a sada je to 2016. brzim vozom, a realno 2020. Biće izgleda i posle 2020.

Pobesneli_Max

pre 13 godina

Prijateljski savetujem da PR služba sa Andrićevog venca pod hitno povuče ovo saopštenje,jer toliko bruka predsednika da to nije normalno!

Evo zašto:
Prvi red teksta nosi poziv kako ne treba da se stvara atmosfera beznađa,treba biti ubeđen kako nam je sve dobro,itd.
Pa ovo govore već odavno premijer i ministri. Stalno pričaju kako se kriza završila.

ALI ne lezi vraže!
Već par redova niže,saopštava se kako kriza nije gotova,i da niko ne sme da tvrdi kako je kriza gotova.

Zbunili su sami sebe,u lavirintu su skroz.

np

pre 13 godina

Ja ovog coveka vise ne razumem..."Stvaranje atmosfere beznađa najveći neprijatelj i subverzija razvoja Srbije". Tadicu, nije problem u atmosferi vec u tome sto Srbija jeste u stanju beznadja. A tu ste je doveli pre svega ti i tvoja DS

Rade_Knin

pre 13 godina

Neka lider pogledaj ovaj video

link
http://www.youtube.com/watch?v=bzmI3heWBw0&translated=1

I još stotine slučaja sličnih ovime i neka to njima kaže,umesto da maže oči narodu da bi ubrao jeftine političke poene.

Zoran

pre 13 godina

***** Trazi pare od Sapera i ostalih PR-ovaca nazad. Za promenu pomisli makar nesto, jer ne znam da li si uopste u stanju da mislis, a onda kazi nesto pa makar i polupametno. Shvaticu to kao napredak.

Aca Znalac

pre 13 godina

Ne da je tesko ziveti u Srbiji nego je prosto nemoguce poplacati sve racune, snabdeti se hranom, odecom, uloziti neki dinar na stednju, odmor itd. Tadicu mnogo je bre tesko, majke mi.

Nikola

pre 13 godina

***** Imam pravo da kazem sta hocu, a uz to bih bio i u pravu da kazem da ste vi stvorili beznadje, a ne atmosferu beznadja. Ljudi vise nemaju nadu u bolju buducnost, pa je tako nastalo i beznadje. Ranije su ljudi verovali u drzavu, mada nisu verovali u vlast. Pod vasom cizmom, nasa drzava je postala nula pa je tako nestala vera i u drzavu, kao i u sve institucije koje je karakterisu.

Vladimir

pre 13 godina

Narode, sve je super, ovo što vi viditi oko sebe je samo plod vaše bolesne mašte, no ne brinite, mi smo tu da Vas izlečimo, samo nam dajte dovljno vremena, 40-50 godina i sve će ponovo biti uredu.

life of brian

pre 13 godina

Lako je moguce da je pogled sa visine mnogo bolji pa najveci deo nas koji smo malo nize ne vidi to svetlo o kojem covek prica.
Isto tako, moguce je da se coveku na visini zbog razredjenog vazduha prividjaju razne stvari, pa tako i ovo svetlo.

Omadon

pre 13 godina

"Ukoliko bismo (u EU) ušli 2020. to znači da idemo vozom koji ide 70 kilometara na sat, ali mi hoćemo da taj voz ide između 120 i 160 kilometara"

Ne Brze Od Zivota

Lazar Dragin

pre 13 godina

"Ukoliko bismo (u EU) ušli 2020. to znači da idemo vozom koji ide 70 kilometara na sat, ali mi hoćemo da taj voz ide između 120 i 160 kilometara", kazao je Tadić.

Predsednice, za takav "voz" i takvu brzinu treba imati i pruge a ne "sine" za teretne lokomotive...Prvo sredite pravosudje i iz nje izbacite mafiju, postujte ljudska prava i prava ljudi na pravedno sudjenje a ne donosenjem presuda sa vulgarnom politickom pozadinom, pa kada tu "prugu" sredite razmisljajte o ulaski u EU.

Lazar Dragin.

PS. Na moje 4 predstavke nisam od Vas dobio odgovor sto kazuje da mnogo pricate a malo stvarate.
Hvala B.92 na prostoru

Laza Dragin

Siniša

pre 13 godina

Kamo sreće da smo u tunelu. Mi smo duboko zagazili u kanal, mulj je do guše, smrad se oseća oko nas i to nas dodatno guši. Taj kanal, pun mulja i smrada, ste napravili vi političari i tajkuni i gurnuli ste nas u njega, a vi stojite sa strane(lagodno živite), gledate nas kako se mučimo i još nam se rugate.
Lakše bi nam bilo da vas barem ne gledamo i ne slušamo gluposti koje nam pričate. Gurnuli ste nas u kanal, a pričate nam da budemo u kanalu i čekamo da kanal jednoga dana presuši(za jedno 10-20 godina) pa ćemo se onda izvući iz njega.
U jednom trenutku, 2000 godine, kada smo najdublje zagazili u kanal, neki ljudi su nam pomogli da se dokopamo obale, bili smo srećni, sa osmehom na licu, kao da smo se ponovo rodili. Ali oni na obali nisu nas hteli, smetali smo im, pa su ubili čoveka koji je pokušao da nas iz blata izvuče, a mi smo vraćeni u kanal. Imali smo neku nadu da će nam možda pomoći njegovi istomišljenici i saradnici, ali oni su nas izdali, okrenuli su nam leđa i priključili su se grupi ljudi koji su nas u kanal gurnuli. Sada su svi oni zajedno(to su bili naši lažni spasioci, izdajice). Sada svi ti mangupi, udruženi, gledaju nas sa obale i rugaju nam se. Možda je to i bolje, sada znamo na čemu smo, više nikom ne verujemo, sada na obalu idemo sami. Ovoga puta nema kompromisa.

Neven

pre 13 godina

Then it comes to be
that the soothing light
at the end of your tunnel
Was just a freight train
coming your way

(Metallica - No leaf clover)

Momcilo

pre 13 godina

Ovo je pocetak kraja vladavine Borisa Tadica. Kako znam? Tako sto je i Milosevic u sred najvece bede i nemastine (1999-2000) pricao o brzim prugama, razvoju, autoputevima, itd... S.M. je ziveo u zamisljenom savrsenom svetu kojim su ga okruzili ljudi oko njega, a koji su se pametno izmakli kada su shvatili da je pomenutom prosao rok upotrebe. Na primeru B.T. vidimo isto, mozda samo malo lepse i suptilnije prezentovano. Te lideri u regionu, te kriza prosla (ili je pri kraju), te koridor X, te metro, te ovo te ono, a mi nikad siromasniji, nikad zaduzeniji i nikad u vecoj apatiji... Ponovicu ono sto sam pre nekog vremena ovde napisao - ako posle svega B.T. sa svojom strankom zadrzi vlast, svaka mu cast. Ja se, ipak, ne bih kladio na njega...

dragutin milanović

pre 13 godina

Za sve što nam se događa zadnjih dvadeset godina samo deca nisu kriva i samo mi je njih žao.Kriza kadrova i kriza morala uništili su ovu zemlju. Kad moral pada pada sve.Svi građani države u kojoj vlada red,rad i disciplina,pravda,istina i poštenje,imaće; sreću,slobodu,bogatstvo,blagostanje i budućnost.To će se desiti onda kada zemlju i sva preduzeća u njoj budu vodili; najmudriji,najstručniji,najiskusniji,najhrabriji i nada sve najpošteniji a ne najpohlepniji ljudi.Rad i poštenje dve su najveće vrline,pohlepa je koren svih zala

pex

pre 13 godina

...meni je samo krivo,sto ja ne mogu da napisem ono sto stvarno mislim a da VI meni pustite komentar!Neki put imam osecaj da bih bio rekorder po preporucenom!Sta kaze presjednik!2020???!Eee moj presjednice,izgubio si vezu sa realnoscu i gubis tlo pod nogama...pokusavas da se izvadis,ali sve vise tones!Dzabe ja da budem srecan i znam da na kraju svakog tunela ima svetlo,ali kad sednem za sto,ja nemam sta da jedem!!!c...c....c...

sixtish

pre 13 godina

sixtishAko uspemo da izdržimo makroekonomske mere i odolimo pritiscima za povećanja plata koja nemaju realnu osnovu u proizvodnji, uspećemo da do 2012-13. idemo ka stabilnoj ekonomiji i imamo ozbiljne šanse za razvoj.
A zašto odmah ne uradite ono što se može, zato ne smanjite ogroman državni aparat i broj ministara, zašto to odlažete za sledeću godinu, kada ljudi na vlasti treba da podele teškoće sa običnim narodom, onda, malo kasnije, a narod ne može malo kasnije da plaća struju, grejanje. Dokle mislite predsedniče da, između ostalog, mi trpimo i zbog ogromnih apetita naše rukovodeće 'elite', pa čuli smo samo koliko jedno ministarstvo ima uposlenih, i znamo koliko to košta, na drugoj strani ljudi se bore da prežive. Jel' smo se za ovo smrzavali devedesetih godina, trpeli maltretiranja, da ministri obiđu pet puta zemaljsku kuglu, sve putujući na važne sastanke, bez ikakvih rezultata. Pa ne znam dokle će tako?

divlja nana

pre 13 godina

Sometimes what looks like the light at the end of a tunnel is actually a train coming the other way. Telling one from the other can be REALLY important.

VesnaDC

pre 13 godina

Nije stvorena atmosfera beznadja vec je beznadje i mi smo u tunelu kome ne vidimo ni kraj ni zracak svetlosti. Srbija je u centrifugi koja nikako da stane a mi smo iscedjeni i iscedjeni ....Ali sit gladnom ne veruje.

Brutalka

pre 13 godina

S obzirom na to kako živimo i kakav politički šljam nas "vodi", mi zapravo živimo FENOMENALNO!!! Čini mi se upravo to ima u vidu naš mili predsednik kada pokušava da nam tako plastićno predoči krajnje izlizane metafore sa nekakvim iskricama na kraju paklenog tunela zvanog "život" u Srbiji...

stiffler

pre 13 godina

Vise ne idem na stranice koje se jasno oglasavaju kao stranice za viceve. Samo cekam da gospodin predsednik da neku ovakvu ili slicnu izjavu i slatko se ismejem. Ranije me pogadjalo, sada sam oguglao-ocajan sam i gladan! Slavim dan kada imam tri obroka u stud.menzi. Knjige mi pozajmljuju drugari,a kuci kad odlazim " svercujuci se u vozu"... Hvala!

Radomir

pre 13 godina

Istina je da svetsku krizu niko nije ocekivao.

Medjutim, ja zameram vlasti sto nisu ispunili ni ono za sta ne treba puno materijalnih sredstava: mala ali efikasna vlada, smanjenje birokratije, secu propisa, elektronsko poslovanje, jedan salter, suzbijanje korupcije, ukidanje zaposljavanja i poslovanja po partijskoj liniji, nepotizam (tatine sinove), itd., itd., itd. Da je sve to ispunjeno, lakse bismo sada prebrodili krizu.

vlasko

pre 13 godina

Drug Tadic je nemustom politikom u potpunosti obesmislio sve ono za sta se DS borio do tragicnog 12.marta i nekoliko meseci nakon toga.A kako i nebi kada je DS postao pribeziste za one kojima su reforme i evropski put samo nuzno zlo i nacin da rese licne egzistencijalne(aktivisti na lokalnom nivou)ili poslovne(oni "gore")probleme.Nema tu nikakve zelje ni za reformama ni za prihvatanjem evropskih ideja i modela kojim navodno tezimo.Samo goli licni interes.Nisam od onih sto laskaju narodu("zna narod")jer prosto narod se u proteklih 20-tak godina nije pokazao bas mudrim,ali ovog puta je definitivno prepoznao o cemu se radi i otuda ova apatija i pesimizam.Svojim sinovima kao papagaj ponavljam:"Momci bezite odavde jer ovde definitivno nikad nece biti stanje gde se vrednuje rad i znanje.Ovo ispade stih jbt.Hvala Bogu stariji je otisao na koledz i kopace rukama inogama da tamo ostane a i mladji ce dace Bog.Onda s one strane bare volite Srbiju iz sve snage a mi kojima se prilicno ogadila ali koji na zalost nemamo kud cemo se koprcati u balkanskoj zabokrecini i slusati ovakve baljezgarije.

Sonja

pre 13 godina

Kad god slusam predsednika Tadica, imam utisak da slusam unapred naucen tekst. Nema zivosti, duha, spontanosti, brzine misli... Samo praznina i demagogija. I kako onda da me ne obuzme beznadje i ocaj???

djape BGD

pre 13 godina

Ja dakle stvarno ne mogu da verujem sta sve necu cuti od "vladajucih". Pa zar oni stvarno misle da naraod nema ni malo mozga. Sramota me je sto sam Srbin, verujete mi na rec! Sramota!

Joška Broz

pre 13 godina

A, predsedniče , to što svetli u tunelu nije izlaz, bar ne onaj kojem se vi nadate. Znate kako ide ona pesma:
U tunelu , u sred mraka sija zvezda petokraka... e pa ne gine vam ponovo ni zvezda , ni komunizam ni nacionalizacija svega opljačkanog,zbog svega što radite, moj vizionaru !

Babin_zub

pre 13 godina

"Mi smo u tunelu, vidimo izlazak iz tunela..."

Ne bi ste vi videli ni belu slonicu u fazi teranja koja mashe surlom i usima i skace oko vas,a kamo li izlazak iz ovoga.
I jos nesto...nismo mi kivni sto su plate obezvredjene skokom cena i usluga(jer realno kriza jeste,a mi slabo i proizvodimo),koliko vas ocima ne mozemo smisliti jer ste nam unistili privredu,poljoprivredu,rasprodali sve firme u mutnoj privatizaciji,podelili sve sto je narod sticao decenijama nekolicini tajkuna za par dolara,sto su vam usta puna izgradnje zemlje a ni ono sto je stvarano u komunizmu niste u stanju da odrzavate.
Ma mogu do Nove Godine nabrajati koliko ste losi i nesposobni,za svakog ministra ponaosob gomilu afera ponoviti,ali to nece promeniti stvari.Ali izacicemo na ulicu opet,kao i pre deset godina,u to budite uvereni.Samo,necemo biti blagi kao tada,i u to verujte.

Alter ego

pre 13 godina

Pa ako je neko glavni krivac za stvaranje atmosfere beznađe, to je upravo govornik odnosno predsednik.

Jok, ni nije beznadažna budućnost Srbije. Teško izvesti takav zaključak iz poznatih činjenica.

Nebojsa

pre 13 godina

U tunelu, u sred mraka sija zvezda petokraka. Petokraka sva od crvi, nosi nam je Dacic prvi.
Pa ti si nas Tadicu sa Dacicem i povampirenim socijalistima ponovo vratio u tunel. A Dragojevic je LEPO snimao film u TUNELU, Lepa sela lepo gore.
I sada ste svi na okupu ukljucujuci i gej lidera u GO SPS-a.
A narodu ostaje samo ukak i motika da vam zatrpa taj tunel ida zajedno sa vasom klikom kriminalaca nikada iz njega ne izadjete.
NArod vidi svetlo i to svetlo su SNS i TOma Nikolic.
Kod nas kada neko osvoji vlast, nema sanse da je da mirnim putem.
A onda ga ubijemo, pa mu damo ulicu ili podignemo spomenik.
Aman ljudi dajte nesto normalno i mirnim putem.
Pa Mrkonjic i Tadic su se javno hvalili da su dobili kredite i da je zatvorena finansijska konstrukcija za KORIDORE 10 i 11.
A sada pricate da ce se finansirati od prodaje Telekoma, i to za manje pare od Karicevog MOBTEL-a.
Pravac SEDMI PAVILJON dozivotno.

Maree

pre 13 godina

Ovaj je toliko lud da je mozda i u pravu, naravno ako je mislio u fazonu: kada se nadjes sa smrti u oci(odnosno nasom vladom) jedino sto mozes da uradis je da se nasmejes.
******.Dobicu bre srcku pre 30te od ovakvih hohstaplerskih izjava.

na samrti

pre 13 godina

Ja predsednice sa tobom ne vidim svetlo, niti sa bilo kojim iz pozicije ili opozicije.
Gradjani gledaju mleko u rafovima isto kaoi ti sto vidis svetlo u tim tunelima.
A TA SVETLA KOJA BLJESTE, JER TO IZ TUNELA SA OBILAZNICE ILI?

Miki

pre 13 godina

Kriza je tek pocela, to jest ovo je svega kraj pocetka a 2011-a ce biti neka sredina gde nas ochekuje hiperinflacija (ali ona gde ce i dinari da manjkaju s obzirom da imamo kreditni monetarni sistem pa ce cene u dinarima da idu gore a plate u dinarima dole), nemastina i beda.
90-e su nas dobro nachele, Tadiceve 2000-e ce nas dokrajchiti jer smo izgubili i osecaj za solidarnost i saosecanje za bliznje.

Za one koji se nadaju promenama - 2012-e Srbija nece biti u stanju da izvede nesto tako kompleksno kao sto su parlamentarni izbori jer drzava defakto nece postojati izvan granice pashaluka.
Krajnji je trenutak da se nesto ucini.

miroslav

pre 13 godina

Ne znam koju vrstu svetlosti Boki vidi. Sledece ce reci da nam neko od gore pruza ruku ka nebesima. Bas nije fer, vi politicari vidite svetlost a nas gradjane saljete u slepe krake.

Novosadjanka

pre 13 godina

Borise, jos samo da nadjes nekoga da drzi lampu da ti bolje osvetli put, sto vise uopste nije lako. Suvise ste zagadili i zadimili prostor oko nas da ljudi ne vide sta radite ali ste tako izostrili druge instikte i cula.

mono

pre 13 godina

''Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će Srbija uću u Evropsku uniji između 2016. i 2020. godine. Tadić je kazao da bi 2016. godina bila "najbolji mogući rezultat, odnosno rekord nad rekordima imajući u vidu ostale zemlje, dok bi 2020. bila uobičajen rezultat". ''

BRMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMM...
BRMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMM...... Koje ostale zemlje leba ti Tadicu koje????

Srbin iz EU

pre 13 godina

Gpspodine Tadicu, dosta nam je te Evropske Unije i ulaska. Narod je gladan, nezna kako da prezivi, a Vi govorite o nekom izlasku iz Vaseg tunela. Bre covece sa Vama necemo jos dugo izaci, gradite silne mostzove i puteve i to pred izbore. E ovaj put necete nas prevariti
jer je narod sit Vasih praznoh obecanja. Prodali ste sve sto vredi u Srbiji, a sta sad. Vi u Vladi ste se osigurali dobro za narod Vas nije briga. Voleo bih da Vam vidim put bez povratka, i bice uskoro, a onda ce mnogi proci kao i Ivo Sanader

Bosko

pre 13 godina

PA! STA CETE DA RADITE, POBOGU DOK SE NE UDJE VISE U EU, AMAN ZAMAN...?! ZAR TOLIKO VREMENA TREBA...
ZNACI DO TADA, SUDSTVO, KATASTROFA, NEZAPOSLENOST SAMO RASTE, BEDA OPSTA...
TAMAN DA SE MILOSEVICEVI TAJKUNI JOS OBOGATE, A MI ...HM, NE SMEM NI DA POMISLIM!?!
CANE JE DEF. U PRAVU...
JOJ, JOJ, JOJ, PA JOS NESTO MULJAJU SA OVIM *****, MA PRSLI SU U GLAVI SVI...

Bivsi glasac

pre 13 godina

MANEKEN NIJE SHVATIO? PA NIJE ZA TEBE TUNEL. IDI NA FASHION TV, TO JE MESTO ZA MANEKENE. A KADA SI VEC U TUNELU PITAJ KOLIKA JE PLATA INZENJERU, A KOLIKA BABICI I MARKETING STRUCNJACIMA IZ TVOJE STRANKE.ZA TE PARE, SVETLO BISMO VEC ODAVNO VIDELI U TUNELU. ZNAS LI KOLIKO TAKVIH IMAS, BRUKO PREDSEDNICKA.

auuu

pre 13 godina

seo pred spavanje I procitao sve komentare na tekst.(po tome I vidim da sam u beznadju).. citam I ni jedan jedini pozitivan komentar ne vidim...i to na b 92.. sta bi bilo kada bih recimo otvorio neku radikalsku veliku srbiju (da imaju sajt) dal zaista ds ne premasuje cenzus? za koga sad glasati? dali ce prvi put u istoriji pobediti nevazeci listici?!?!

Smiksi

pre 13 godina

Druze predsednice (od pre neki dan),

Atmosfera beznadja je posledica Vasih kadrova kao sto su Trivan, Sutanovac, Milsoavljevic, Dragin,Miskovic, pa i Vi, pardon ti druze. Sta skolovani ljudi poput mene i jos milion slicnihda ocekuju? Stvarno mi je zao, ali moj tata nije bio u aferi Indeks, kao tata buduce potpredsenice. Moj glas i glasove moje prodice dobiti necete NIKADA VISE. Mi vidimo svetlo na drugoj strani, i zamisli nije lokomotiva :)

mudroser

pre 13 godina

2012 ce to da se prolongira do 2015 i tako do 2060.smak sveta ce doci i proci,a mi cemo jos da se borimo sa krizom.mi imamo prednost u odnosu na ostale drzave.mozemo da biramo za koju cemo krizu da se zakacimo.neko bi rekao da je to odredjena vrsta luksuza.nesto kao altenativa.nema sta,prava smo demokratija.uvek moze da se bira.

grobar_CAN

pre 13 godina

Meni taj TUNEL u kojem se nasla Srbija (sa vama na celu gospodine predsednice) vise lici na tunel u filmu "Lepa Sela lepo gore"...Sve je manje "vode" a hrane nije ni bilo...Pojacanje NE DOLAZI...Bar NE jedno izvesno vreme.Onaj ko se "probije preko" imace sta da isprica..

p.s. Onaj monolog "o postenju" Nikole Koja je VANVREMENSKI.Moze se upotrebiti za bilo koje zivotno razdoblje . Bar u Srbiji.Na zalost.Samo su akteri promenili "dresove".Nista vise.

poruka Tadicu u vezi beznadja

pre 13 godina

Znas ti sta je beznadje?

Kad nezaposlenom koji se bori da prezivi,koji je na birou vekovima,a bio je na bezbroj konkursa za med.tehnicara ali ga nisu primili zato sto je muskarac,stigne resenje da plati poreze,da plati legalizaciju za kucu koju je gradio citav zivot,ciglu po ciglu u milionskom iznosu,koji mora da plati racune za grejanje a nema odakle.pa iskljucili struju pa se mrzne.kad jedes jednom dnevno,a sanjash veceru bez pastete i parceta hleba.

to je beznadje.a siguran sam da ima i tezih slucajeva od mene..sramota.

Зоран

pre 13 godina

Крчмарице, још вина наточи
Да крчмимо све док трају ноћи
Живот тече, живот брзо пролази
После сваке ноћи зора долази

Zvezdan

pre 13 godina

Kakva teatralna mimika,kakve trivijalne floskule,najispraznije metafore i neprilične grimase,ogledalo su predsednika Tadića.Ponosan sam na sebe što sam ovog jako lošeg glumca "pročitao" odavno.Nažalost,to je samo lična satisfakcija!

RadovanV

pre 13 godina

@Nebojsa: sve se, Nebojsa slazem osim da je Nikolic svetlo u tunelu. Prevarant, i to opaki prevarant, a da li je lopov kao ovi na vlasti pokazace se uskoro, Srbija, covece, treba NOVE LJUDE, casne i postene i njoj odane a ne ovima sa svojim dubokim dzepovima.

realno

pre 13 godina

Koliko se ja razumem u te stvari, tunel ima dve strane. Nas predsednik ocigledno vidi svetlo na onoj na kojoj smo usli u tunel.
Ovo me podseti na putovanje kroz vreme. Nama se taster za buducnost ocigledno pokvario a i ovaj za proslost nesto zeza pa neznamo u koju cemo godinu da se vratimo "kad izadjemo iz tog tunela".

Beznadezan Slucaj

pre 13 godina

Posto nema vise humoristickog programa, moram priznati da me izjave nasih politicara zaista uveseljavaju i nasmeju poput nekadasnjih velikana scene Mije i Ckalje..To je kao kad bi neko krivio ogledalo zato sto je ruzan...Da nije tragicno covek bi mogao da se smeje, ali ovde ostaje opor utisak u ustima..da ne kazem knedla zastane..U zemlju u koju je u proteklih 10 godina uslo 50 milijardi evra, a neki kazu cak i 70 milijardi, vi ne uradite nista, pretvorite ekonomiju u licni bankovni racun tajjkuna i nekoliko politicara na vlasti, upropastite sve sto su generacije stvarale decenijama i u nekoj drugoj zemlji, pa onda pricate kako drugi stvaraju beznadje..Pa zamislite nekog trenera koji vodi fudbalski tim i gubi utakmice za redom, navijaci napustaju stadion a oni malobrojni se bune, a on im kaze da stvaraju beznadje i da treba i dalje da veruju da ce im on jednog dana doneti pobedu..Ali dobro, tako treba, ovo je demokratija. SFRJ je bila na 31 mestu, SRbija je oko 100 mesta, pa kad bude dosla na neko 150 mesto, valjda ce ljudi tada poceti da razmisljaju...

pera

pre 13 godina

U TUNELU USRED MRAKA SIJA ZVEZDA PETOKRAKA.
Ali narode mi smo u Sićevačkoj klisuri, pa posle jednog tunela ide drugi, pa drugi, pa... Mislim da ih ima 13.
I nije opasno što narod stvara atmosferu beznađa, već je opasno što su rukovodioci stvorili BEZNAĐE, tako da atmosfere i ne treba.

Masinovodja

pre 13 godina

Demokratska stranka i jeste odgovorna za ovakvo beznadje jer je dominantna struktura u vlasti i na republickom i na lokalnom nivou (na lokalnom cak i ranije) pocev od 2000 godine i drasticno je unakazila privredu lopovskim privatizacijama,bogacenjem manjine (kvazi elite) i siromasenjem vecine gradjana. Sto se tice tunela i svetlosti na kraju istog,ima onaj cuveni vic o pesimisti,optimisti i masinovodji pa neka ga gospodin procita,mozda nesto i nauci.

Okupacija u 26 slika

pre 13 godina

E ovo je priznanje konačno predsednika da u srbiji vlada mrak,ali ovog puta nema izgovor za koalicije i kurte i murte, jer on moze direktno da stavi sapu na tajkunizaciju, poklanjanje,kradju.

ROB

pre 13 godina

Druze predsednice!
SEKA je kriva za sve!!!!
vasi tajkuni, monopolisti, procenti od privatizacije, malverzacije, potlacivanje radnika, sisanje budzeta, egoisticno somozadovoljavanje osecajem moci bez ikakvih sposobnosti za istu, nazadne ideologije, strateska partnerstva sa rusijom i kinom, pljackanje naroda, zelenastvo banaka, turbo folk, nekultura, prkos svetu, nesaradnja sa svetom, kur*enje s mladicem, politcka ubistva, medijski mrak itd... - uopste nisu krivi!!

ruki

pre 13 godina

Mislim da bi one pare što su obećane za hvatanje Mladića trebaju dati onome ko bi predložio realan plan izlazka kao i njegovo sprovođenje iz "Tadićevog i ostalih...tunela"...možda bi onda i postali malo više optimisti!!!

MUKNAVI

pre 13 godina

Dali ste za ove **** i******,(+)il niko od njih(-)..Da vidimo gospodine @Sale dal ste u pravu,jer oni kad prave ankete,koliko ih postujemo,verujemo itd,nemaju rubriku ..niko od njih,lazu i demagogisu svi...pozdrav.

Durak

pre 13 godina

Svetlana je u pravu do bola: samo glup čovek ne može da izvede zaključak na osnovu svih poznatih činjenica.

Ovih dana se šuška po kuloarima da je pre više godina izmeren IQ našeg predsednika i da je ispod 95...

Tipolir

pre 13 godina

Tadić: U tunelu smo....
___________
pod hitno minirati ulaz i izlaz,
kako bi na Balkanu i bližoj okolici, nastao raj zemaljski!

Nikola

pre 13 godina

Ej Tadicu, brate mili, jel se *******?? O cemu ti pricas, kakva nada?! Sa vama smo u tunelu vec 10 godina, mislim da je vreme da odete odavde. A najludje je sto se lozis da si cool predsednik, kao ortak si sa svima nama...hahaha, stvarno si pacenik. Niko ne sme da prica ovo, niko ne sme da prica ono, ali da kradu to smeju? Vidis da ovi iz EU misle da si ribica, a to mislimo i mi u zemlji. Skupi malo ta tvoja m..danca i pocni da radis nesto, ne da filozofiras.