Ponedeljak, 25.10.2010.

12:32

Radiša Urošević napustio UO PTT

Pevač Radiša Urošević kaže da je ostavku na mesto člana UO PTT-a podneo zbog negativne atmosfere u javnosti zbog njegovog imenovanja na tu funkciju.

Izvor: Beta

Radiša Uroševiæ napustio UO PTT IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

kg

pre 13 godina

Pametan covek,povukao se. Napali ga ko besni psi,kao nestrucan a u stvari crkli od ljubomore. E zato nam tako i ide.Kriv im Radisa sto covek ima Ime i Prezime a svi oni neradnici i dzabalebarosi. Zalosno.

Aleksandar

pre 13 godina

korektan i ispravan potez g. uroševića; ne mogu da verujem da u srbiji ima još nekoga (osim uže familije) ko može da hvali đelića, milosavljevića i ostale neoliberale što su uništili srpsku privredu a time i srbiju i 90%naroda.
(zoran, 25. oktobar 2010 18:53)

Ne želim da branim bilo koga, ali, koju privredu su oni uništili? Da li se sećaš kako je izgledala naša privreda devedesetih? Nije je bilo. Da li je moguće da zaboravljamo tako brzo?? Plate nikakve, roba nikakva a još je nema u prodavnicama nego na buvljaku, benzina nema, banke otele štednju građana(i to državne, Jezda i Dafiment su posebna priča), rat je, crno tržište cveta, ljudi idu na posao ne zbog plate nego zbog penzije i zdravstvene knjižice, kilometarski redovi za šećer i ulje uz prisustvo milicije...
E, sad će neko da kaže: "Jeste, al mog'o si da živiš ko car sa dva'es maraka!!"... Vaaaauuuu!!!

Зоран

pre 13 godina

Da je castan covek ne bi ni prihvatio mesto, u svakom slucaju pobeda za javnost srbije i treba ovako nastaviti po mnogim pitanjima
(Sale, 25. oktobar 2010 19:32)

А колико политичара даје отказ јер их народ не воли?

KENGUR

pre 13 godina

ne vidim ni jedan razlog protiv da radisa bude clab uo ptt ali u svakom slucaju pozdravljam njegovu odluku da se povuce jer u javnim preduzecima je sve zivi kriminal a on je posten covek i stvarno mu nije mesto tamo. a sto se tice pojedinih komentara da treba tu da budu strucnjaci mogu samo reci svako ko je dobio diplomu u srbiji za zapadne zemlje nikada nije ni smatran strucnjakom jer srpsko obrazovanje kasni za zapadnikm oko 30-40 godina pa sada vidite i sami koliko su nasi cenjeni izvan srbije.

Miroslav

pre 13 godina

Super da je podneo ostavku. Ali me cudi sto se javnost nije zapitala ko su drugi clanovi UO?! Da vidimo kakvi su to strucnjaci...da im vidimo biografije!

Dusan

pre 13 godina

Pohvala za Radisu. Mnogo je vaznije biti covek, nego na bilo kakvoj funkciji. Veci smo problem izgleda mi, koji smo mu se smejali i zavideli. Izgubili smo izgleda postenog coveka na toj funkciji. Strucnost je manje vazna od sa obzirom da i mnoge druge radise ulaze lako u stos, a kad udju u stos mi nagrbusimo. Eto nek nam dodje sad neko strucan pa nek nas odere..

DedaMiloje

pre 13 godina

Ok je to da Radiša ne bude, kao što je ok potez da se povuče. No, o kojoj Vi javnosti govorite? O onoj istoj koja danas u nebesa diže J. Karleušu? Ili onoj koja ćuti o proćerdanim stostinama miliona evra od strane stručnih članova UO? Je li stručan i kompetentan kandidat za takva mesta sa diplomom Fakulteta političkih nauka? A takvih ima onoliko. A da bi pisali o tome, kao nepristrasan medij, morate da kažete: Menjaćemo Vas od predsednika države preko Vlade sve dok ne dođu odgovorniji, stručniji, uspešniji. Evidentno je da diploma u Srbiji ne može da bude jedini merilo kredibiliteta nekog na odgovornoj dužnosti već rezultati rada. I da dodam jednim malim primerom: Ovih dana je ministarka za telekomunikacije izjavila kako će ih (Vladu), ukoliko rasprčkaju pare od Telekoma, narod kazniti na narednim izborima. Jaka kazna, nema šta. O tome vi malo više pišite.

j o k e r

pre 13 godina

"Urošević je navodio da ima veze sa telekomunikacijama jer je bio "radio amater"... "ima radio stanicu"?!... i "dobru komunikaciju sa direktorom PTT-a u Kragujevcu"...!???.

A lider Jedinstvene Srbije branio je svoj predlog navodeći da je Urošević završio "životnu školu"...!?!?,kao i da je"dobar domaći"..?!?!.

Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota kao i svojevrsnih "spomenica"!!!???.

NE MOGU DA VERUJEM KOJI LIKOVI******* "DRMJU" OVIM NARODOM,ZEMLJOM - DRZAVOM... OD "GORE" DO "DOLE"...!!!????ZATO NAM TAKO I IDE...F U J!

Nesa

pre 13 godina

ivotnu kolu je zavrio, i dobar je domain svako normalan izmedju 40-60 godina. to je ba Radia izbor?Dobra odluka, primer za mnoge "lanove". Pitanje je motiva, "da zatiti svoj ugled". Da, kad je javnost graknula, kad su uhvaeni na delu, onda "moralni in"... cccc

ceda

pre 13 godina

svaka čast čoveku. Izreka kaže "ČUVAJ SE ONOGA KO NEZNA DA NEZNA, A BUDI SREĆAN SA ONIM KO ZNA DA NEZNA. Svaka čast i puno zdravlja. TVOJI KG.

mozak

pre 13 godina

Dobar potez. Covek ipak ima casti i dovoljno racia.
Neka se bavi svojim biznisom, a clanstvo u UO repusti ljudima od struke kao sto i treba da bude. Mada ako cem oiskreno, ionako ih vec ima previse, i treba smanjiti njihov broj. Njihove duple pa jos i basnoslovne plate dok drugi nemaju ni posao, a tu pre svega mislim na visoko skolovane koji traze posao adekvatan svom obrazovanju, kao i sirot narod koji jedva prezivljava, vise su nego neukusne.

zoran

pre 13 godina

korektan i ispravan potez g. uroševića; ne mogu da verujem da u srbiji ima još nekoga (osim uže familije) ko može da hvali đelića, milosavljevića i ostale neoliberale što su uništili srpsku privredu a time i srbiju i 90%naroda.

pivljanin

pre 13 godina

Дипломирао је на водећој француској школи за бизнис „Hautes Etudes Commerciales“ и на париском Институту политичких наука 1987. године. Магистрирао је економију и пословну управу 1991. године на "Harvard Business School" у Бостону, Масачусетс, у Сједињеним Америчким Државама.
(nigg, 25. oktobar 2010 15:39)

Ne sporim da je Boža Đelić dobra osoba za ministra ekonomija, guverrnera NB i sl ali kakve veze on ima sa naukom?

Čika Jova Zmaj

pre 13 godina

Bilo bi lepo da se javnost digne i po pitanju drugih "stručnih" ličnosti... Gde je javnost kad je u pitanju Danica Drašković i mesto u UO NIS-a? Ne vidim nikakvu razliku u stručnosti između dotičnog i dotične...

Palje

pre 13 godina

Psiholog - Pedsednik
Roker - savetnik ministra za kulturu
Prekomandovan na Velebit - ministar vojni
Opeljesio trafiku - Ministar Policije
Massinbravar - J.B.T.

Marko Radosavljevic

pre 13 godina

Evo opet primer licnog integriteta odakle mu se mnogi nisu nadali. Radisina odluka je ipak ispravna.

Sad bi mogli malo da se javno pozabavimo kvalifikacijama ostalih clanova reznoraznih preostalih upravnih odbora, savetnika i sekretara savetnika ministara i slicnih strucnjaka!

Samo sto taj film u Srbiji necemo moci skoro da gledamo.

Ivo

pre 13 godina

"Lider Jedinstvene Srbije branio je svoj predlog navodeći da je Urošević završio životnu školu..."

To je laz, ako je istina da se covek uci dok je ziv.

Majke mi...

pre 13 godina

'el mogu ja da budem recimo ministar zdravlja,jes da nisam lekar al imam beli mantil i mnogo lepo mi stoji a nalazim i da su klompe jako udobne!? Gde ja zivim!?

Keynes

pre 13 godina

"Urošević je navodio da ima veze sa telekomunikacijama jer je bio radio amater, ima radio stanicu i dobru komunikaciju sa direktorom PTT-a u Kragujevcu."
Da je imao malo obraza ne bi ni prihvatao funkciju za koju nije kompetentan. Iz tog razloga ne vidim cemu cestitke za "plemeniti cin".

The real Mef

pre 13 godina

Hvala svima u državnom vrhu zato što nas poštuju i zato što uvažavaju naše mišljenje.
Hvala vam od srca!
P.S.
Da li stvarno misle da smo toliki debili?

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Lepo,jako lepo da u Srbiji jos poneko zna da se posrami.NO STA CEMO SA ONIM KOBASICAREM IZ KACAREVA KOJI SEDI U EMS-u.Jes da provodnici dalekovoda lice na debele i dugacke kobasice,ali ukus im je drugaciji a i namena

Juro-Skeptik

pre 13 godina

Otjeraše čovjeka,ni krivog ni dužnog.Tobož' bio je nestručan.Pa sve i da jeste,ne bi bio ni prvi ni poslednji,a zbog drugih se nije dizala tolika halabuka.E moj Radiša,nisi ti njima kriv što si nestručan,ali si im kriv što pjevaš o kajmaku i opancima.Drugosrbijancima se od toga diže kosa na glavi,kao od krsta i bijelog luka.Kakav sad tamo kajmak,opanci,rakija i slične seoske budalaštine.Mi smo sad kulturni,Evropa bre!

nigg

pre 13 godina

Vidim da prozivate neke ljude koji sticajem okolnosti sede u vlasti, a ne znate ko su ti ljudi. Nije moje da ih branim, ali evo nesto o njima
Boza Djelic:
Дипломирао је на водећој француској школи за бизнис „Hautes Etudes Commerciales“ и на париском Институту политичких наука 1987. године. Магистрирао је економију и пословну управу 1991. године на "Harvard Business School" у Бостону, Масачусетс, у Сједињеним Америчким Државама.

Др Слободан Милосављевић:
Рођен је 1965. године у Београду. Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Економском факултету у Београду.

itd itd

ljuba

pre 13 godina

Kada citate kadrovska resenja na sajtu Vlade Srbije, mnogo sta ima da se vidi.Naprimer, clan Upravnog odbora Zavoda za sudsku medicinu u Nišu je poljoprivredni tehnicar iz Svrljiga.

Sir Oliver je bio amater

pre 13 godina

Milosavljevic : Cene duplirane
Gradjani : Bravar je bio bolji
Ljajic : Siromasnijih vise nego 2000.
Dragin : Uskoro uvoz svinjetine
------------------------------
Ostavku podneo : Radisa

Stevan

pre 13 godina

"Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota". Zar ovo nije zastrasujuce, podelili plen i ne pitaju kako ce ko da ga koristi. Upravni odbori su vulgarizovani do besmisla, nema ni jedne budzetske firme a da nema ogroman upravni odbor u kojima sede potpuno nekompetentne licnosti sa ogromnim platama, vazno je da stranke budu namirene za svoje koalicione usluge. Ni to ne bi bilo strasno da ima para, ali nema ih, ti upravni odbori se finansiraju kreditima MMF-a, drugim recima MMF pokriva pljacku ove zemlje i zaradjuje svoje procente.

krkix

pre 13 godina

A bas kada su se intelektualni (crnogorski) giganti srpske novinarske misli bacili u odbranu ovog jednostavnog coveka iz naroda.
Zarkovicu, tako ti boga, ajde kreni da branis Tadica i Dinkica, dve celine na koje se ameba smilosevicius podelila. Mozda nam se opet posreci.

Vlada

pre 13 godina

Realno je nenormalno da neko kao Radisa bude u upravnom odboru ovolike firme, ali sigurno ima i mnogo nesposobnijih partijskih kadrova samo ih niko ne zna pa se ne dize buka...

devitd

pre 13 godina

Skundricu,Miskosavljevicu,Bajatovicu,Markovicu,Dinkicu,Mrkela,..............................lista je beskrajna,procitah;oko 5 000 sa dve i vise funkcija pa sve do devet,naravno - toliko i primanja!!!!!!!!!!
Videsti li da i jedna "Zvezda Granda"zna sta je castan cin i drzi do neceg ljudskog u sebi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odrza im lekciju,sto jes jes vala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MUKNAVI

pre 13 godina

A ostali?I oni ce ,al mora da im se pripomogne da se pomere ..polugom!Kojom?Domisljat je nas Narod,nacice` ju i odabrati onu koja najbolje lega` ,u njegovim rukama.

Ali Baba

pre 13 godina

"Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota."
Nisam pristalica Jedinstvene Srbije i Gospodina Urosevica, ali sudeci prema citatu iz teksta oni nisu uradili nista protivzakonito. Dakle menjajte zakone i prestanite da od javnih preduzeca pravite "sigurne kuce" za partijske poslusnike.
Gospodin Urosevic je cak uradio ono sto vecini nesposobnjakovica koji sede u raznoraznim agencijama, upravnim odborima kojekakvih klubova i javnih preduzeca i skupstinskim klupama ne pada na pamet: dao je otkaz. Ovim cinom je pokazao da ima karakter i obraz. Mislite o tome.

čika lo

pre 13 godina

Na ovog nesrećnog čoveka se podigla hajka jer je poznata ličnost, pa su ga novinari uočili. Ali on sam ne bi bio nikakav problem čak i da nije podneo ostavku. Pa zar neko misli da će sada na njegovo mesdto doći neka zaista stručna i odgovorna ličnost?
Stručnost i sposobnost odavno nisu - a možda uistinu nikad nisu ni bili -kriterijum po kome u Srbiji može da se dobije posao ili neka druga funkcija Ako uđete u bilo koju službu, inspektorat, upravu, videćete da je svuda tako. Da li ta služba, inspektorat, uprava isl radi ili ne radi svoj posao zavisi isključivo od dobre volje zaposlenih. Slučaj sa Radišom Uroševićem je samo jedan "pojavni oblik" tog opšteg diletantizma i moralne truleži društva u kome se napreduje isključivo podobnošću i ulizivanjem pretpostavljenima. Ostavka R. U ne može doneti apsolutno nikakav pomak napred dok se ceo sistem iz korena ne promeni, a iz današnje perspektive to izgleda potpuno neverovatno.

da1

pre 13 godina

Dokaz koliko smo sebicni i bedni kao ljudi.

Umesto da kaze ja nisam za ovo mesto kvalifikovan i sramota me je zbog toga, on daje ovakvu izjavu.

Ali ko to ovde kapira? Da nismo takvi bila bi ovo mnogo bolja zemlja.

Pex

pre 13 godina

Kapa dole za Radisu!!! Drvlje i kamenje na njega i covek se momentalno povlaci..ponovo pitam - sta treba da se desi da bi neki mili ministar podneo ostavku?

Dream Theater

pre 13 godina

I šta sad?
Ovo će biti kao neka lekcija iz moralnosti i čestitosti, a da se narod i mediji nisu pobunili sve bi prošlo nezapaženo i čovek bi dobijao platu i imao funkciju veću nego desetine mojih kolega, inženjera, koji su napustili zemlju jer nisu mogli da dobiju BILO KAKAV POSAO u struci!
Sramota! Stručnost ispred politike, kako da ne!!!

pivljanin

pre 13 godina

Svaka čast. A šta ćemo sa ostalim stručnjacima:
Boža Đelić(nauka??), Dulić (ekolog??), Čanak, čeda i Vučko (stručnjaci za sve oblasti)...Učite od Radiše.

clan odbora

pre 13 godina

Vrati se Radisa sve ti je oprosteno,nemoj da tvoja ostavka napravi stetu u radu Ptt-a.Srbija nema boljeg od tebe,tvoje iskustvo sa radijom i veze u Kragujevcu sa direktorom Ptt-a su od sustinskog znacaja za rad u Upravnom odboru.Ako ti neces,onda Ceca ili Seka 100%!

spaja

pre 13 godina

Mislim da je Radiša dobro postupio i u isti mah održao lekciju svim partijskim nekvalifikovanim "drugovima" koji sede po raznim upravnim odborima, što u lokalu, što u pokrajini, što na republičkom nivou! Mada ja sebi ne bi dao za pravo ni da pomislim da konkurišem na neko mesto sa kojim nemam baš nikakve veze!

Nikola

pre 13 godina

koja je ovo bačena koska, da ih šatro zanima šta se kuva u narodu... Neka se spremi Milosavljević (za ambasadorsko mesto po izboru)

Milos S.

pre 13 godina

Sve je ovo smesno i jadno. Kako vas bre nije sramota.

Jos jednom apelujem na B92, da se napravi serijal, ko su ljudi na politickoj sceni Srbije. Kakvi su im CV-evi? Ko je sve od prekaljenih boraca za demokratiju bio u Komunistickoj partiji? Kako je moguce da neko od sefa kabineta Mike Spiljka dodje do nacionaliste, pa onda zalaze za pristupanje NATO-u i davanju Kosova...

Doduse, ni Veran Matic nema ni zavrsen fakultet, a ne govori ni engleski...

Smesno, bre!

p.s. Aj bas da vidim da li cete smeti da objavite ovaj komentar. Hahahaha

Milos S.

pre 13 godina

Sve je ovo smesno i jadno. Kako vas bre nije sramota.

Jos jednom apelujem na B92, da se napravi serijal, ko su ljudi na politickoj sceni Srbije. Kakvi su im CV-evi? Ko je sve od prekaljenih boraca za demokratiju bio u Komunistickoj partiji? Kako je moguce da neko od sefa kabineta Mike Spiljka dodje do nacionaliste, pa onda zalaze za pristupanje NATO-u i davanju Kosova...

Doduse, ni Veran Matic nema ni zavrsen fakultet, a ne govori ni engleski...

Smesno, bre!

p.s. Aj bas da vidim da li cete smeti da objavite ovaj komentar. Hahahaha

pivljanin

pre 13 godina

Svaka čast. A šta ćemo sa ostalim stručnjacima:
Boža Đelić(nauka??), Dulić (ekolog??), Čanak, čeda i Vučko (stručnjaci za sve oblasti)...Učite od Radiše.

devitd

pre 13 godina

Skundricu,Miskosavljevicu,Bajatovicu,Markovicu,Dinkicu,Mrkela,..............................lista je beskrajna,procitah;oko 5 000 sa dve i vise funkcija pa sve do devet,naravno - toliko i primanja!!!!!!!!!!
Videsti li da i jedna "Zvezda Granda"zna sta je castan cin i drzi do neceg ljudskog u sebi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odrza im lekciju,sto jes jes vala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sir Oliver je bio amater

pre 13 godina

Milosavljevic : Cene duplirane
Gradjani : Bravar je bio bolji
Ljajic : Siromasnijih vise nego 2000.
Dragin : Uskoro uvoz svinjetine
------------------------------
Ostavku podneo : Radisa

Pex

pre 13 godina

Kapa dole za Radisu!!! Drvlje i kamenje na njega i covek se momentalno povlaci..ponovo pitam - sta treba da se desi da bi neki mili ministar podneo ostavku?

Ali Baba

pre 13 godina

"Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota."
Nisam pristalica Jedinstvene Srbije i Gospodina Urosevica, ali sudeci prema citatu iz teksta oni nisu uradili nista protivzakonito. Dakle menjajte zakone i prestanite da od javnih preduzeca pravite "sigurne kuce" za partijske poslusnike.
Gospodin Urosevic je cak uradio ono sto vecini nesposobnjakovica koji sede u raznoraznim agencijama, upravnim odborima kojekakvih klubova i javnih preduzeca i skupstinskim klupama ne pada na pamet: dao je otkaz. Ovim cinom je pokazao da ima karakter i obraz. Mislite o tome.

Dream Theater

pre 13 godina

I šta sad?
Ovo će biti kao neka lekcija iz moralnosti i čestitosti, a da se narod i mediji nisu pobunili sve bi prošlo nezapaženo i čovek bi dobijao platu i imao funkciju veću nego desetine mojih kolega, inženjera, koji su napustili zemlju jer nisu mogli da dobiju BILO KAKAV POSAO u struci!
Sramota! Stručnost ispred politike, kako da ne!!!

Čika Jova Zmaj

pre 13 godina

Bilo bi lepo da se javnost digne i po pitanju drugih "stručnih" ličnosti... Gde je javnost kad je u pitanju Danica Drašković i mesto u UO NIS-a? Ne vidim nikakvu razliku u stručnosti između dotičnog i dotične...

čika lo

pre 13 godina

Na ovog nesrećnog čoveka se podigla hajka jer je poznata ličnost, pa su ga novinari uočili. Ali on sam ne bi bio nikakav problem čak i da nije podneo ostavku. Pa zar neko misli da će sada na njegovo mesdto doći neka zaista stručna i odgovorna ličnost?
Stručnost i sposobnost odavno nisu - a možda uistinu nikad nisu ni bili -kriterijum po kome u Srbiji može da se dobije posao ili neka druga funkcija Ako uđete u bilo koju službu, inspektorat, upravu, videćete da je svuda tako. Da li ta služba, inspektorat, uprava isl radi ili ne radi svoj posao zavisi isključivo od dobre volje zaposlenih. Slučaj sa Radišom Uroševićem je samo jedan "pojavni oblik" tog opšteg diletantizma i moralne truleži društva u kome se napreduje isključivo podobnošću i ulizivanjem pretpostavljenima. Ostavka R. U ne može doneti apsolutno nikakav pomak napred dok se ceo sistem iz korena ne promeni, a iz današnje perspektive to izgleda potpuno neverovatno.

Nikola

pre 13 godina

koja je ovo bačena koska, da ih šatro zanima šta se kuva u narodu... Neka se spremi Milosavljević (za ambasadorsko mesto po izboru)

clan odbora

pre 13 godina

Vrati se Radisa sve ti je oprosteno,nemoj da tvoja ostavka napravi stetu u radu Ptt-a.Srbija nema boljeg od tebe,tvoje iskustvo sa radijom i veze u Kragujevcu sa direktorom Ptt-a su od sustinskog znacaja za rad u Upravnom odboru.Ako ti neces,onda Ceca ili Seka 100%!

spaja

pre 13 godina

Mislim da je Radiša dobro postupio i u isti mah održao lekciju svim partijskim nekvalifikovanim "drugovima" koji sede po raznim upravnim odborima, što u lokalu, što u pokrajini, što na republičkom nivou! Mada ja sebi ne bi dao za pravo ni da pomislim da konkurišem na neko mesto sa kojim nemam baš nikakve veze!

ljuba

pre 13 godina

Kada citate kadrovska resenja na sajtu Vlade Srbije, mnogo sta ima da se vidi.Naprimer, clan Upravnog odbora Zavoda za sudsku medicinu u Nišu je poljoprivredni tehnicar iz Svrljiga.

da1

pre 13 godina

Dokaz koliko smo sebicni i bedni kao ljudi.

Umesto da kaze ja nisam za ovo mesto kvalifikovan i sramota me je zbog toga, on daje ovakvu izjavu.

Ali ko to ovde kapira? Da nismo takvi bila bi ovo mnogo bolja zemlja.

Vlada

pre 13 godina

Realno je nenormalno da neko kao Radisa bude u upravnom odboru ovolike firme, ali sigurno ima i mnogo nesposobnijih partijskih kadrova samo ih niko ne zna pa se ne dize buka...

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Lepo,jako lepo da u Srbiji jos poneko zna da se posrami.NO STA CEMO SA ONIM KOBASICAREM IZ KACAREVA KOJI SEDI U EMS-u.Jes da provodnici dalekovoda lice na debele i dugacke kobasice,ali ukus im je drugaciji a i namena

Marko Radosavljevic

pre 13 godina

Evo opet primer licnog integriteta odakle mu se mnogi nisu nadali. Radisina odluka je ipak ispravna.

Sad bi mogli malo da se javno pozabavimo kvalifikacijama ostalih clanova reznoraznih preostalih upravnih odbora, savetnika i sekretara savetnika ministara i slicnih strucnjaka!

Samo sto taj film u Srbiji necemo moci skoro da gledamo.

Majke mi...

pre 13 godina

'el mogu ja da budem recimo ministar zdravlja,jes da nisam lekar al imam beli mantil i mnogo lepo mi stoji a nalazim i da su klompe jako udobne!? Gde ja zivim!?

Juro-Skeptik

pre 13 godina

Otjeraše čovjeka,ni krivog ni dužnog.Tobož' bio je nestručan.Pa sve i da jeste,ne bi bio ni prvi ni poslednji,a zbog drugih se nije dizala tolika halabuka.E moj Radiša,nisi ti njima kriv što si nestručan,ali si im kriv što pjevaš o kajmaku i opancima.Drugosrbijancima se od toga diže kosa na glavi,kao od krsta i bijelog luka.Kakav sad tamo kajmak,opanci,rakija i slične seoske budalaštine.Mi smo sad kulturni,Evropa bre!

The real Mef

pre 13 godina

Hvala svima u državnom vrhu zato što nas poštuju i zato što uvažavaju naše mišljenje.
Hvala vam od srca!
P.S.
Da li stvarno misle da smo toliki debili?

Palje

pre 13 godina

Psiholog - Pedsednik
Roker - savetnik ministra za kulturu
Prekomandovan na Velebit - ministar vojni
Opeljesio trafiku - Ministar Policije
Massinbravar - J.B.T.

Ivo

pre 13 godina

"Lider Jedinstvene Srbije branio je svoj predlog navodeći da je Urošević završio životnu školu..."

To je laz, ako je istina da se covek uci dok je ziv.

krkix

pre 13 godina

A bas kada su se intelektualni (crnogorski) giganti srpske novinarske misli bacili u odbranu ovog jednostavnog coveka iz naroda.
Zarkovicu, tako ti boga, ajde kreni da branis Tadica i Dinkica, dve celine na koje se ameba smilosevicius podelila. Mozda nam se opet posreci.

ceda

pre 13 godina

svaka čast čoveku. Izreka kaže "ČUVAJ SE ONOGA KO NEZNA DA NEZNA, A BUDI SREĆAN SA ONIM KO ZNA DA NEZNA. Svaka čast i puno zdravlja. TVOJI KG.

Keynes

pre 13 godina

"Urošević je navodio da ima veze sa telekomunikacijama jer je bio radio amater, ima radio stanicu i dobru komunikaciju sa direktorom PTT-a u Kragujevcu."
Da je imao malo obraza ne bi ni prihvatao funkciju za koju nije kompetentan. Iz tog razloga ne vidim cemu cestitke za "plemeniti cin".

MUKNAVI

pre 13 godina

A ostali?I oni ce ,al mora da im se pripomogne da se pomere ..polugom!Kojom?Domisljat je nas Narod,nacice` ju i odabrati onu koja najbolje lega` ,u njegovim rukama.

Stevan

pre 13 godina

"Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota". Zar ovo nije zastrasujuce, podelili plen i ne pitaju kako ce ko da ga koristi. Upravni odbori su vulgarizovani do besmisla, nema ni jedne budzetske firme a da nema ogroman upravni odbor u kojima sede potpuno nekompetentne licnosti sa ogromnim platama, vazno je da stranke budu namirene za svoje koalicione usluge. Ni to ne bi bilo strasno da ima para, ali nema ih, ti upravni odbori se finansiraju kreditima MMF-a, drugim recima MMF pokriva pljacku ove zemlje i zaradjuje svoje procente.

DedaMiloje

pre 13 godina

Ok je to da Radiša ne bude, kao što je ok potez da se povuče. No, o kojoj Vi javnosti govorite? O onoj istoj koja danas u nebesa diže J. Karleušu? Ili onoj koja ćuti o proćerdanim stostinama miliona evra od strane stručnih članova UO? Je li stručan i kompetentan kandidat za takva mesta sa diplomom Fakulteta političkih nauka? A takvih ima onoliko. A da bi pisali o tome, kao nepristrasan medij, morate da kažete: Menjaćemo Vas od predsednika države preko Vlade sve dok ne dođu odgovorniji, stručniji, uspešniji. Evidentno je da diploma u Srbiji ne može da bude jedini merilo kredibiliteta nekog na odgovornoj dužnosti već rezultati rada. I da dodam jednim malim primerom: Ovih dana je ministarka za telekomunikacije izjavila kako će ih (Vladu), ukoliko rasprčkaju pare od Telekoma, narod kazniti na narednim izborima. Jaka kazna, nema šta. O tome vi malo više pišite.

zoran

pre 13 godina

korektan i ispravan potez g. uroševića; ne mogu da verujem da u srbiji ima još nekoga (osim uže familije) ko može da hvali đelića, milosavljevića i ostale neoliberale što su uništili srpsku privredu a time i srbiju i 90%naroda.

j o k e r

pre 13 godina

"Urošević je navodio da ima veze sa telekomunikacijama jer je bio "radio amater"... "ima radio stanicu"?!... i "dobru komunikaciju sa direktorom PTT-a u Kragujevcu"...!???.

A lider Jedinstvene Srbije branio je svoj predlog navodeći da je Urošević završio "životnu školu"...!?!?,kao i da je"dobar domaći"..?!?!.

Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota kao i svojevrsnih "spomenica"!!!???.

NE MOGU DA VERUJEM KOJI LIKOVI******* "DRMJU" OVIM NARODOM,ZEMLJOM - DRZAVOM... OD "GORE" DO "DOLE"...!!!????ZATO NAM TAKO I IDE...F U J!

pivljanin

pre 13 godina

Дипломирао је на водећој француској школи за бизнис „Hautes Etudes Commerciales“ и на париском Институту политичких наука 1987. године. Магистрирао је економију и пословну управу 1991. године на "Harvard Business School" у Бостону, Масачусетс, у Сједињеним Америчким Државама.
(nigg, 25. oktobar 2010 15:39)

Ne sporim da je Boža Đelić dobra osoba za ministra ekonomija, guverrnera NB i sl ali kakve veze on ima sa naukom?

nigg

pre 13 godina

Vidim da prozivate neke ljude koji sticajem okolnosti sede u vlasti, a ne znate ko su ti ljudi. Nije moje da ih branim, ali evo nesto o njima
Boza Djelic:
Дипломирао је на водећој француској школи за бизнис „Hautes Etudes Commerciales“ и на париском Институту политичких наука 1987. године. Магистрирао је економију и пословну управу 1991. године на "Harvard Business School" у Бостону, Масачусетс, у Сједињеним Америчким Државама.

Др Слободан Милосављевић:
Рођен је 1965. године у Београду. Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Економском факултету у Београду.

itd itd

kg

pre 13 godina

Pametan covek,povukao se. Napali ga ko besni psi,kao nestrucan a u stvari crkli od ljubomore. E zato nam tako i ide.Kriv im Radisa sto covek ima Ime i Prezime a svi oni neradnici i dzabalebarosi. Zalosno.

mozak

pre 13 godina

Dobar potez. Covek ipak ima casti i dovoljno racia.
Neka se bavi svojim biznisom, a clanstvo u UO repusti ljudima od struke kao sto i treba da bude. Mada ako cem oiskreno, ionako ih vec ima previse, i treba smanjiti njihov broj. Njihove duple pa jos i basnoslovne plate dok drugi nemaju ni posao, a tu pre svega mislim na visoko skolovane koji traze posao adekvatan svom obrazovanju, kao i sirot narod koji jedva prezivljava, vise su nego neukusne.

Miroslav

pre 13 godina

Super da je podneo ostavku. Ali me cudi sto se javnost nije zapitala ko su drugi clanovi UO?! Da vidimo kakvi su to strucnjaci...da im vidimo biografije!

Dusan

pre 13 godina

Pohvala za Radisu. Mnogo je vaznije biti covek, nego na bilo kakvoj funkciji. Veci smo problem izgleda mi, koji smo mu se smejali i zavideli. Izgubili smo izgleda postenog coveka na toj funkciji. Strucnost je manje vazna od sa obzirom da i mnoge druge radise ulaze lako u stos, a kad udju u stos mi nagrbusimo. Eto nek nam dodje sad neko strucan pa nek nas odere..

Зоран

pre 13 godina

Da je castan covek ne bi ni prihvatio mesto, u svakom slucaju pobeda za javnost srbije i treba ovako nastaviti po mnogim pitanjima
(Sale, 25. oktobar 2010 19:32)

А колико политичара даје отказ јер их народ не воли?

Aleksandar

pre 13 godina

korektan i ispravan potez g. uroševića; ne mogu da verujem da u srbiji ima još nekoga (osim uže familije) ko može da hvali đelića, milosavljevića i ostale neoliberale što su uništili srpsku privredu a time i srbiju i 90%naroda.
(zoran, 25. oktobar 2010 18:53)

Ne želim da branim bilo koga, ali, koju privredu su oni uništili? Da li se sećaš kako je izgledala naša privreda devedesetih? Nije je bilo. Da li je moguće da zaboravljamo tako brzo?? Plate nikakve, roba nikakva a još je nema u prodavnicama nego na buvljaku, benzina nema, banke otele štednju građana(i to državne, Jezda i Dafiment su posebna priča), rat je, crno tržište cveta, ljudi idu na posao ne zbog plate nego zbog penzije i zdravstvene knjižice, kilometarski redovi za šećer i ulje uz prisustvo milicije...
E, sad će neko da kaže: "Jeste, al mog'o si da živiš ko car sa dva'es maraka!!"... Vaaaauuuu!!!

Nesa

pre 13 godina

ivotnu kolu je zavrio, i dobar je domain svako normalan izmedju 40-60 godina. to je ba Radia izbor?Dobra odluka, primer za mnoge "lanove". Pitanje je motiva, "da zatiti svoj ugled". Da, kad je javnost graknula, kad su uhvaeni na delu, onda "moralni in"... cccc

KENGUR

pre 13 godina

ne vidim ni jedan razlog protiv da radisa bude clab uo ptt ali u svakom slucaju pozdravljam njegovu odluku da se povuce jer u javnim preduzecima je sve zivi kriminal a on je posten covek i stvarno mu nije mesto tamo. a sto se tice pojedinih komentara da treba tu da budu strucnjaci mogu samo reci svako ko je dobio diplomu u srbiji za zapadne zemlje nikada nije ni smatran strucnjakom jer srpsko obrazovanje kasni za zapadnikm oko 30-40 godina pa sada vidite i sami koliko su nasi cenjeni izvan srbije.

nigg

pre 13 godina

Vidim da prozivate neke ljude koji sticajem okolnosti sede u vlasti, a ne znate ko su ti ljudi. Nije moje da ih branim, ali evo nesto o njima
Boza Djelic:
Дипломирао је на водећој француској школи за бизнис „Hautes Etudes Commerciales“ и на париском Институту политичких наука 1987. године. Магистрирао је економију и пословну управу 1991. године на "Harvard Business School" у Бостону, Масачусетс, у Сједињеним Америчким Државама.

Др Слободан Милосављевић:
Рођен је 1965. године у Београду. Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Економском факултету у Београду.

itd itd

da1

pre 13 godina

Dokaz koliko smo sebicni i bedni kao ljudi.

Umesto da kaze ja nisam za ovo mesto kvalifikovan i sramota me je zbog toga, on daje ovakvu izjavu.

Ali ko to ovde kapira? Da nismo takvi bila bi ovo mnogo bolja zemlja.

Juro-Skeptik

pre 13 godina

Otjeraše čovjeka,ni krivog ni dužnog.Tobož' bio je nestručan.Pa sve i da jeste,ne bi bio ni prvi ni poslednji,a zbog drugih se nije dizala tolika halabuka.E moj Radiša,nisi ti njima kriv što si nestručan,ali si im kriv što pjevaš o kajmaku i opancima.Drugosrbijancima se od toga diže kosa na glavi,kao od krsta i bijelog luka.Kakav sad tamo kajmak,opanci,rakija i slične seoske budalaštine.Mi smo sad kulturni,Evropa bre!

Milos S.

pre 13 godina

Sve je ovo smesno i jadno. Kako vas bre nije sramota.

Jos jednom apelujem na B92, da se napravi serijal, ko su ljudi na politickoj sceni Srbije. Kakvi su im CV-evi? Ko je sve od prekaljenih boraca za demokratiju bio u Komunistickoj partiji? Kako je moguce da neko od sefa kabineta Mike Spiljka dodje do nacionaliste, pa onda zalaze za pristupanje NATO-u i davanju Kosova...

Doduse, ni Veran Matic nema ni zavrsen fakultet, a ne govori ni engleski...

Smesno, bre!

p.s. Aj bas da vidim da li cete smeti da objavite ovaj komentar. Hahahaha

pivljanin

pre 13 godina

Svaka čast. A šta ćemo sa ostalim stručnjacima:
Boža Đelić(nauka??), Dulić (ekolog??), Čanak, čeda i Vučko (stručnjaci za sve oblasti)...Učite od Radiše.

clan odbora

pre 13 godina

Vrati se Radisa sve ti je oprosteno,nemoj da tvoja ostavka napravi stetu u radu Ptt-a.Srbija nema boljeg od tebe,tvoje iskustvo sa radijom i veze u Kragujevcu sa direktorom Ptt-a su od sustinskog znacaja za rad u Upravnom odboru.Ako ti neces,onda Ceca ili Seka 100%!

Keynes

pre 13 godina

"Urošević je navodio da ima veze sa telekomunikacijama jer je bio radio amater, ima radio stanicu i dobru komunikaciju sa direktorom PTT-a u Kragujevcu."
Da je imao malo obraza ne bi ni prihvatao funkciju za koju nije kompetentan. Iz tog razloga ne vidim cemu cestitke za "plemeniti cin".

zoran

pre 13 godina

korektan i ispravan potez g. uroševića; ne mogu da verujem da u srbiji ima još nekoga (osim uže familije) ko može da hvali đelića, milosavljevića i ostale neoliberale što su uništili srpsku privredu a time i srbiju i 90%naroda.

Pex

pre 13 godina

Kapa dole za Radisu!!! Drvlje i kamenje na njega i covek se momentalno povlaci..ponovo pitam - sta treba da se desi da bi neki mili ministar podneo ostavku?

Dream Theater

pre 13 godina

I šta sad?
Ovo će biti kao neka lekcija iz moralnosti i čestitosti, a da se narod i mediji nisu pobunili sve bi prošlo nezapaženo i čovek bi dobijao platu i imao funkciju veću nego desetine mojih kolega, inženjera, koji su napustili zemlju jer nisu mogli da dobiju BILO KAKAV POSAO u struci!
Sramota! Stručnost ispred politike, kako da ne!!!

pivljanin

pre 13 godina

Дипломирао је на водећој француској школи за бизнис „Hautes Etudes Commerciales“ и на париском Институту политичких наука 1987. године. Магистрирао је економију и пословну управу 1991. године на "Harvard Business School" у Бостону, Масачусетс, у Сједињеним Америчким Државама.
(nigg, 25. oktobar 2010 15:39)

Ne sporim da je Boža Đelić dobra osoba za ministra ekonomija, guverrnera NB i sl ali kakve veze on ima sa naukom?

j o k e r

pre 13 godina

"Urošević je navodio da ima veze sa telekomunikacijama jer je bio "radio amater"... "ima radio stanicu"?!... i "dobru komunikaciju sa direktorom PTT-a u Kragujevcu"...!???.

A lider Jedinstvene Srbije branio je svoj predlog navodeći da je Urošević završio "životnu školu"...!?!?,kao i da je"dobar domaći"..?!?!.

Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota kao i svojevrsnih "spomenica"!!!???.

NE MOGU DA VERUJEM KOJI LIKOVI******* "DRMJU" OVIM NARODOM,ZEMLJOM - DRZAVOM... OD "GORE" DO "DOLE"...!!!????ZATO NAM TAKO I IDE...F U J!

spaja

pre 13 godina

Mislim da je Radiša dobro postupio i u isti mah održao lekciju svim partijskim nekvalifikovanim "drugovima" koji sede po raznim upravnim odborima, što u lokalu, što u pokrajini, što na republičkom nivou! Mada ja sebi ne bi dao za pravo ni da pomislim da konkurišem na neko mesto sa kojim nemam baš nikakve veze!

Palje

pre 13 godina

Psiholog - Pedsednik
Roker - savetnik ministra za kulturu
Prekomandovan na Velebit - ministar vojni
Opeljesio trafiku - Ministar Policije
Massinbravar - J.B.T.

Nesa

pre 13 godina

ivotnu kolu je zavrio, i dobar je domain svako normalan izmedju 40-60 godina. to je ba Radia izbor?Dobra odluka, primer za mnoge "lanove". Pitanje je motiva, "da zatiti svoj ugled". Da, kad je javnost graknula, kad su uhvaeni na delu, onda "moralni in"... cccc

Aleksandar

pre 13 godina

korektan i ispravan potez g. uroševića; ne mogu da verujem da u srbiji ima još nekoga (osim uže familije) ko može da hvali đelića, milosavljevića i ostale neoliberale što su uništili srpsku privredu a time i srbiju i 90%naroda.
(zoran, 25. oktobar 2010 18:53)

Ne želim da branim bilo koga, ali, koju privredu su oni uništili? Da li se sećaš kako je izgledala naša privreda devedesetih? Nije je bilo. Da li je moguće da zaboravljamo tako brzo?? Plate nikakve, roba nikakva a još je nema u prodavnicama nego na buvljaku, benzina nema, banke otele štednju građana(i to državne, Jezda i Dafiment su posebna priča), rat je, crno tržište cveta, ljudi idu na posao ne zbog plate nego zbog penzije i zdravstvene knjižice, kilometarski redovi za šećer i ulje uz prisustvo milicije...
E, sad će neko da kaže: "Jeste, al mog'o si da živiš ko car sa dva'es maraka!!"... Vaaaauuuu!!!

Ali Baba

pre 13 godina

"Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota."
Nisam pristalica Jedinstvene Srbije i Gospodina Urosevica, ali sudeci prema citatu iz teksta oni nisu uradili nista protivzakonito. Dakle menjajte zakone i prestanite da od javnih preduzeca pravite "sigurne kuce" za partijske poslusnike.
Gospodin Urosevic je cak uradio ono sto vecini nesposobnjakovica koji sede u raznoraznim agencijama, upravnim odborima kojekakvih klubova i javnih preduzeca i skupstinskim klupama ne pada na pamet: dao je otkaz. Ovim cinom je pokazao da ima karakter i obraz. Mislite o tome.

čika lo

pre 13 godina

Na ovog nesrećnog čoveka se podigla hajka jer je poznata ličnost, pa su ga novinari uočili. Ali on sam ne bi bio nikakav problem čak i da nije podneo ostavku. Pa zar neko misli da će sada na njegovo mesdto doći neka zaista stručna i odgovorna ličnost?
Stručnost i sposobnost odavno nisu - a možda uistinu nikad nisu ni bili -kriterijum po kome u Srbiji može da se dobije posao ili neka druga funkcija Ako uđete u bilo koju službu, inspektorat, upravu, videćete da je svuda tako. Da li ta služba, inspektorat, uprava isl radi ili ne radi svoj posao zavisi isključivo od dobre volje zaposlenih. Slučaj sa Radišom Uroševićem je samo jedan "pojavni oblik" tog opšteg diletantizma i moralne truleži društva u kome se napreduje isključivo podobnošću i ulizivanjem pretpostavljenima. Ostavka R. U ne može doneti apsolutno nikakav pomak napred dok se ceo sistem iz korena ne promeni, a iz današnje perspektive to izgleda potpuno neverovatno.

krkix

pre 13 godina

A bas kada su se intelektualni (crnogorski) giganti srpske novinarske misli bacili u odbranu ovog jednostavnog coveka iz naroda.
Zarkovicu, tako ti boga, ajde kreni da branis Tadica i Dinkica, dve celine na koje se ameba smilosevicius podelila. Mozda nam se opet posreci.

MUKNAVI

pre 13 godina

A ostali?I oni ce ,al mora da im se pripomogne da se pomere ..polugom!Kojom?Domisljat je nas Narod,nacice` ju i odabrati onu koja najbolje lega` ,u njegovim rukama.

devitd

pre 13 godina

Skundricu,Miskosavljevicu,Bajatovicu,Markovicu,Dinkicu,Mrkela,..............................lista je beskrajna,procitah;oko 5 000 sa dve i vise funkcija pa sve do devet,naravno - toliko i primanja!!!!!!!!!!
Videsti li da i jedna "Zvezda Granda"zna sta je castan cin i drzi do neceg ljudskog u sebi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odrza im lekciju,sto jes jes vala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vlada

pre 13 godina

Realno je nenormalno da neko kao Radisa bude u upravnom odboru ovolike firme, ali sigurno ima i mnogo nesposobnijih partijskih kadrova samo ih niko ne zna pa se ne dize buka...

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Lepo,jako lepo da u Srbiji jos poneko zna da se posrami.NO STA CEMO SA ONIM KOBASICAREM IZ KACAREVA KOJI SEDI U EMS-u.Jes da provodnici dalekovoda lice na debele i dugacke kobasice,ali ukus im je drugaciji a i namena

Sir Oliver je bio amater

pre 13 godina

Milosavljevic : Cene duplirane
Gradjani : Bravar je bio bolji
Ljajic : Siromasnijih vise nego 2000.
Dragin : Uskoro uvoz svinjetine
------------------------------
Ostavku podneo : Radisa

mozak

pre 13 godina

Dobar potez. Covek ipak ima casti i dovoljno racia.
Neka se bavi svojim biznisom, a clanstvo u UO repusti ljudima od struke kao sto i treba da bude. Mada ako cem oiskreno, ionako ih vec ima previse, i treba smanjiti njihov broj. Njihove duple pa jos i basnoslovne plate dok drugi nemaju ni posao, a tu pre svega mislim na visoko skolovane koji traze posao adekvatan svom obrazovanju, kao i sirot narod koji jedva prezivljava, vise su nego neukusne.

Nikola

pre 13 godina

koja je ovo bačena koska, da ih šatro zanima šta se kuva u narodu... Neka se spremi Milosavljević (za ambasadorsko mesto po izboru)

The real Mef

pre 13 godina

Hvala svima u državnom vrhu zato što nas poštuju i zato što uvažavaju naše mišljenje.
Hvala vam od srca!
P.S.
Da li stvarno misle da smo toliki debili?

Ivo

pre 13 godina

"Lider Jedinstvene Srbije branio je svoj predlog navodeći da je Urošević završio životnu školu..."

To je laz, ako je istina da se covek uci dok je ziv.

Majke mi...

pre 13 godina

'el mogu ja da budem recimo ministar zdravlja,jes da nisam lekar al imam beli mantil i mnogo lepo mi stoji a nalazim i da su klompe jako udobne!? Gde ja zivim!?

Čika Jova Zmaj

pre 13 godina

Bilo bi lepo da se javnost digne i po pitanju drugih "stručnih" ličnosti... Gde je javnost kad je u pitanju Danica Drašković i mesto u UO NIS-a? Ne vidim nikakvu razliku u stručnosti između dotičnog i dotične...

Зоран

pre 13 godina

Da je castan covek ne bi ni prihvatio mesto, u svakom slucaju pobeda za javnost srbije i treba ovako nastaviti po mnogim pitanjima
(Sale, 25. oktobar 2010 19:32)

А колико политичара даје отказ јер их народ не воли?

KENGUR

pre 13 godina

ne vidim ni jedan razlog protiv da radisa bude clab uo ptt ali u svakom slucaju pozdravljam njegovu odluku da se povuce jer u javnim preduzecima je sve zivi kriminal a on je posten covek i stvarno mu nije mesto tamo. a sto se tice pojedinih komentara da treba tu da budu strucnjaci mogu samo reci svako ko je dobio diplomu u srbiji za zapadne zemlje nikada nije ni smatran strucnjakom jer srpsko obrazovanje kasni za zapadnikm oko 30-40 godina pa sada vidite i sami koliko su nasi cenjeni izvan srbije.

Stevan

pre 13 godina

"Vlada, prema dostupnim podacima, nema propisane nikakve kriterijume za izbor kadrova za članstvo u upravnim odborima i članovi se biraju na osnovu stranačkih kvota". Zar ovo nije zastrasujuce, podelili plen i ne pitaju kako ce ko da ga koristi. Upravni odbori su vulgarizovani do besmisla, nema ni jedne budzetske firme a da nema ogroman upravni odbor u kojima sede potpuno nekompetentne licnosti sa ogromnim platama, vazno je da stranke budu namirene za svoje koalicione usluge. Ni to ne bi bilo strasno da ima para, ali nema ih, ti upravni odbori se finansiraju kreditima MMF-a, drugim recima MMF pokriva pljacku ove zemlje i zaradjuje svoje procente.

ljuba

pre 13 godina

Kada citate kadrovska resenja na sajtu Vlade Srbije, mnogo sta ima da se vidi.Naprimer, clan Upravnog odbora Zavoda za sudsku medicinu u Nišu je poljoprivredni tehnicar iz Svrljiga.

Marko Radosavljevic

pre 13 godina

Evo opet primer licnog integriteta odakle mu se mnogi nisu nadali. Radisina odluka je ipak ispravna.

Sad bi mogli malo da se javno pozabavimo kvalifikacijama ostalih clanova reznoraznih preostalih upravnih odbora, savetnika i sekretara savetnika ministara i slicnih strucnjaka!

Samo sto taj film u Srbiji necemo moci skoro da gledamo.

DedaMiloje

pre 13 godina

Ok je to da Radiša ne bude, kao što je ok potez da se povuče. No, o kojoj Vi javnosti govorite? O onoj istoj koja danas u nebesa diže J. Karleušu? Ili onoj koja ćuti o proćerdanim stostinama miliona evra od strane stručnih članova UO? Je li stručan i kompetentan kandidat za takva mesta sa diplomom Fakulteta političkih nauka? A takvih ima onoliko. A da bi pisali o tome, kao nepristrasan medij, morate da kažete: Menjaćemo Vas od predsednika države preko Vlade sve dok ne dođu odgovorniji, stručniji, uspešniji. Evidentno je da diploma u Srbiji ne može da bude jedini merilo kredibiliteta nekog na odgovornoj dužnosti već rezultati rada. I da dodam jednim malim primerom: Ovih dana je ministarka za telekomunikacije izjavila kako će ih (Vladu), ukoliko rasprčkaju pare od Telekoma, narod kazniti na narednim izborima. Jaka kazna, nema šta. O tome vi malo više pišite.

ceda

pre 13 godina

svaka čast čoveku. Izreka kaže "ČUVAJ SE ONOGA KO NEZNA DA NEZNA, A BUDI SREĆAN SA ONIM KO ZNA DA NEZNA. Svaka čast i puno zdravlja. TVOJI KG.

Dusan

pre 13 godina

Pohvala za Radisu. Mnogo je vaznije biti covek, nego na bilo kakvoj funkciji. Veci smo problem izgleda mi, koji smo mu se smejali i zavideli. Izgubili smo izgleda postenog coveka na toj funkciji. Strucnost je manje vazna od sa obzirom da i mnoge druge radise ulaze lako u stos, a kad udju u stos mi nagrbusimo. Eto nek nam dodje sad neko strucan pa nek nas odere..

Miroslav

pre 13 godina

Super da je podneo ostavku. Ali me cudi sto se javnost nije zapitala ko su drugi clanovi UO?! Da vidimo kakvi su to strucnjaci...da im vidimo biografije!

kg

pre 13 godina

Pametan covek,povukao se. Napali ga ko besni psi,kao nestrucan a u stvari crkli od ljubomore. E zato nam tako i ide.Kriv im Radisa sto covek ima Ime i Prezime a svi oni neradnici i dzabalebarosi. Zalosno.