Država sama obara cenu Telekoma

Beograd -- Zlatna akcija koju Vlada želi da zadrži, otpremnine za radnike i potpuno netransparentan način prodaje ne utiču stimulativno na potencijalne kupce Telekoma.

Izvor: Novosti
Pošaljite komentar
 1. Opozicija treba da najavi da ce ici u ponistavanje prodaje, a da ce odgovorni biti procesuirani za pljacku drzavne imovine.
  Mozda bi to moglo da zaustavi ove zute od sumanute pljacke
  (no name, 23. oktobar 2010 22:01)

  # Link komentara

 2. Sindikati Telekoma su samo deklarativno protiv prodaje, jer su to objavili samo na svojim sajtovima, ali zapravo nista nisu uradili sto bi dokazalo taj njihov stav. Pa predstavnika sindikata nema nigde u medijima, nisu pozvali radnike koji su inace protiv prodaje makar da petominutnim strajkom iskazu svoj stav. Nazalost, u Srbiji nema pravih sindikata i ljudi koji bi bili njihovi istinski lideri. Sindikati postoje samo da bi prikupili clanarinu, da bi njihovi lideri uzivali u beneficijama i da bi organizovali proslave za nove godine i 8. mart. Dajte ljudima da se najedu i napiju i malo zabave i sve je u redu. A ako neko od radnika iskaze svoj stav koji se ne poklapa sa stavom sindikalnih lidera, onda se to tumaci kao podrivanje pozicije sindikata u pregovorima sa poslovodstvom. Sindikalni lideri su verovatno u raznoraznim semama sa poslovodstvom i politickim partijama i zato nece uraditi nista konkretno. A mrvica koja radnicima bude data ce zato u velikom stilu biti predstavljena kao jos jedna velika sindikalna pobeda.
  (da, da , da, 23. oktobar 2010 21:44)

  # Link komentara

 3. Sve jedno je manje vise ko ce da ga kupi. ulagati nece niko, radnike ce otpustiti svi. u pitanju su nijanse. da li je Dojce T. ili neko drugi jedino drasticno mjenja stvar za MTEL CG.
  (Lada, 23. oktobar 2010 20:05)

  # Link komentara

 4. U Dojce telekomu svaki menadzer ima procenat od smanjenja troskova, bilo kakvih. Isto tako i svak ko im omoguci neki posao za manje pare dobija procenat od ustede kao sto ce to sad dobiti gospoda koja ga prodaju. I najveci razlog zasto ce kupac biti DT je upravo to. DT daje najveci mito a to je jedini kriterijum
  koji ove prodavce interesuje.
  Tender glasi, prodajemo 51 posto telekoma, licitacija za mito je narednih mesec dana, pa ko da najvise njemu cemo nastelovati da kupi kako je njemu najbolje. A zna se ko daje najvise odavno. U regionu vec 10 puta vidjeno.
  (Ilija Cvorovic, 23. oktobar 2010 12:14)

  # Link komentara

 5. A sta to tacno telekom prodaju?
  Milosevic je na kraju svog mantadata isto uradio, ali je djindjic i molio i kumio da ga otkupi nazad.Pitam se zasto?
  Sledece godine su izbori,a ovo je verovatno ona teza " i posle kraj i krah".
  Kad je Dinkic pre neku nedelju govorio da ce te pare ostati sledecoj vlasti, pokazuje da drzava nema privredu nikavu, vec iskljucivo trenutni interes.
  Drz vodu dok majstori odu
  (Baba Lara sa dedom Milentijem, 23. oktobar 2010 11:09)

  # Link komentara

 6. Što se više spusti cena Telekomu, to će biti veća nečija provizija.
  (s tim rolaj, 23. oktobar 2010 11:03)

  # Link komentara

 7. Vlada gubi kompas,prije 4 godine su kupili Mobilnu Srpske i Telekom za iste pare,to je nerealno mala cijena,jedino ako se neki ministar nije "ugradio".
  (Serbinum, 23. oktobar 2010 10:56)

  # Link komentara

 8. Apsolutna je neistina da sindikati podržavaju prodaju Telekoma. Stavovi oba reprezentativna sindikata u Telekomu su isti, a to je da se protive prodaji firme. U to se lako možete uveriti na njihovim zvaničnim sajtovima.
  (Istina, 23. oktobar 2010 10:34)

  # Link komentara

 9. Još zimus je čini mi se BLIC pisao da je Tadić putovao u Nemačku zbog prodaje Telekoma.Kabinet predsednika i njegova stranka su naravno odmah demantovale tvrdeći u početku da uopšte nema namere da se prodaje Telekom a naročito da nije bilo nikakvih provora sa Nemcima.Posle nekog vremena su ,,nagovestili,, da se ipak razmatra prodaja Telekoma,a malo kasnije i da je ipak bilo pregovora sa Dojče telekomom.Tako da je ovo što se oko Telekoma dešava samo podešavanje uslova za već poznatog kupca(koji je posvemu sudeći već prosledio proviziju tamo gde treba).
  (Trotter, 23. oktobar 2010 09:42)

  # Link komentara

 10. I opet ce se privatizacija odviti ispod zita,i opet ce pare nestati na volseban nacin,i opet ce uspesno srpsko preduzece propasti,i opet...Sva mi to znamo,nije ni prvi ni poslednji put.Ovako nesto u Srbiji nije izuzetak,to je pravilo.
  (Babin_zub, 23. oktobar 2010 09:41)

  # Link komentara

 11. Ne napustame osecaj i pored toga sto sam par puta ovo procitao da se brkaju loncici i poklopci i da sutini jedini smisao ovog teksta je zelja za kritikom. Jednom tih 6,5 % imaju vaznu ulogu drugi deo teksta kaze da ne igraju ulogu. Sta ako OTE "zaradi" na svom udelu onda su kupli manje vredan udeo, sta ako mi (raja) se nebi s time slozili da oni nase akcije u paketu (sto bi s nase strane bilo krajnje pametno) prodaju i na kraju logicno je da zlatnu akciju ima onaj koji poseduje 51% ili su nasi (naj)ekonomisti pronasli neki drugi modus. Misli li neko da bi se velike kompanije upetljavale u nesto sto njima nije jasno.
  (milan, 23. oktobar 2010 09:11)

  # Link komentara

 12. Jedana od retkih dobrih stvari koja je uradjena za vreme vladavine Kostunice je postavljanje Telekoma na zdrave noge (direktor ekonomista Drasko Petrovic) ogromnim investicijama iz sopstvenih sredstava i podizanjem vrednosti koju sada ima. 20% deonica OTE je pre vredelo oko 300mil evra, a sada bar duplo. Telekomom trenutno upravljaju zuti (direktor pravnik, ministarka gradjevinski inzenjer) koji namerno desetkuju investicije i nece da ulazu ni u najprofitabilnije usluge (internet, IP Tv). Vrednost Telekoma nije samo u materijalnim stvarima, vec je njegova visestruko veca vrednost u razradjenom poslu, sto se ne uzima u obzir prilikom procene od strane sumnjivog procenitelja. Cim nije objavljeno ni sta se prodaje ni koliko se prodaje i laiku je jasno da je posredi velika mucka (pljacka). Sta ce nam vredeti kada ce posle nekoliko godina biti objavljeno da je DT podmitio politicare u Srbiji prilikom kupovine Telekoma? Zna se gde je psiholozima mesto. Ovaj nas najpoznatiji je zreo i za tretman. Na ovaj nacin stranci imaju dvostruku korist, dobijaju najprofitabilniju infrastrukturu (telekomunikacije), a istovremeno preko domacih izdajnika, politicara, postizu da mrzimo svoju zemlju i da vidimo resenje u odlasku negde preko. Od drzavnog monopola gori je privatni, sto se pokazuje ovih dana svuda, najvise u industriji hrane. Cak nije ni definisano cije je vlasnistvo TT kanalizacija. Mnogo je toga mutno i nelogicno oko prodaje Telekoma. Zasto ovolika zurba i mutne nelogicne radnje, kao u doba Milosevica? Sto se podmece u objasnjavanju prodaje neuka, smesna i neupucena ministarka telekomunikacija? Gde je RATEL da kaze nesto o monopolu i da zahteva da infrastruktura Telekoma ostane u drzavnom vlasnistvu, kako bi to dovelo do konkurencije i nize cene usluga za gradjane? Ostvaruje se Tarabicevo prorocanstvo da ce doci zuti i da cemo svi Srbi biti pod jednom sljivom. Samo sto zuti nisu Kinezi kako smo svi mislili, vec domaci profiteri. Ko im daje pravo da se nazivaju demokratama, kad ne postuju volju vecine? Trube o radnim mestima. Da je Telekom Srbija u Nemackoj, to bi bilo dobro sa stanovistva radnih mesta. DT posluje u 37 zemalja u kojima je zaposleno ukupno manje radnika nego u maticnoj firmi u Nemackoj. Bolje ovo sto pre spreciti, nego kasnije leciti.
  (sahista, 23. oktobar 2010 08:33)

  # Link komentara

 13. sindikati su za prodaju?

  odakle vam to? jeste li pogledali sajtove sindikata? mislim da ste pogrešno razumeli, jer sindikati NISU za prodaju svoje firme.
  (vazdušnjak, 23. oktobar 2010 08:00)

  # Link komentara

 14. I tako ce OTE svojih 20% da "proda" Nemcima,a oni ce za sica lovu da dobiju Telekom! E,tako se to radi u zemlji koju vode experti!!
   (Pobesneli Max, 23. oktobar 2010 07:21)

  # Link komentara