Petak, 15.10.2010.

00:16

"Vind džet" više ne leti iz Niša

Avioni italijanskog "Vind džeta" neće više leteti iz Niša, a današnji let za Bolonju biće i poslednji. Ugovor sporazumno raskinut.

Izvor: FoNet

"Vind džet" više ne leti iz Niša IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

14 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 13 godina

@Njujork

Mi ovde govorimo o najboljem resenju, a ne o bilo kakvom resenju, odnosno da se po svaku cenu mora leteti avionom. Meni se cini, mozda gresim ali zaista sumnjam, da je jeftinije i brze voziti se autoputem do Beograda i tamo ici na avion, nego hvatati konekciju iz Nisa, pa preko Beograda, pa ne znam za gde, osim ako bas nije knap i ako bas nije jeftina. Naravno, ako iz Nisa postoji direktna linija za neku tacku gde bi se i iz Beograda presedalo (ili direktna linija do samog odredista), onda je naravno to bolja opcija.

Uostalom, uzmi primer Zapadne obale gde sam ziveo, osim ako ne letis na milje, isplati se voziti do LAX i platiti parikiranje na dve nedelje, iako imam medjunarodni aerodrom (SBA) na 5 minuta od stana, jer je karta mnogo jeftinija, a taj let je toliko besmislen, da ne traje vise od 15 minuta, i jos bar pola sata u holdingu i taksiranju. Slicna situacija bi bila i sa ovim letom. I ja sam milion puta presedao u Hjustonu, Atlanti, SLCu, ali ova prica zaista nema veze sa tim. Amerika je veca od Evrope, pa presedaces u Frankfurtu, ako hoces da letis za Glazgov, nije to kao Nis - Beograd - Novi Sad.

Њујорк

pre 13 godina

Хехе, бре, Милоше, па ако су сви као ти, онда вам ни телепорт не помаже. Не би вам исплатило да устанете у 8 да идете на аеродром, а знате да ће те у 10:30 на Сурчину хватати у наредних сат-сат и по 10-15 или колико већ европских дестинација? Тешко вам да ранораните?:-) Када је лани Партизан гостовао Денвер Нагетсима, мени није био проблем да устанем у пола пет ујутро да бих био на Ла Гвардији у 5:30 да хватам лет за Денвер преко Милвокија (повратак је био преко Атланте исто тако пре беле зоре). Ако се у Америци домаћи саобраћај углавном врши преко 2 или 3 тачке, може ваљда и у Србији. Или сте ви то тамо доле у Нишу специјална нека сорта? Боље аутопутем? Да, како да не... Чујем, бензин је у Србији скоро па џ, бију ко неће да узме, а и обилазница око БГДа је готова, нема уопште гужви на прилазу граду и у самом граду, ма милина једна... Шта ће који ђаво унутрашљи авио саобраћај Србији? Тск, тск... Аеродром у Нишу је мален, и ако Нишлије заиста мисле да упосле свој аеродром, бар у почетку, једина солуција је БЕГ-ИНИ, уз евентуално касније отварање линија из Ниша ка Европи према градовима ка којима Јат ервејз не лети из Београда. Шта сте запели за Цирих (кад има 3 дневно са БЕГ) и Беч (9). Има ваљда неких алтернативних рута интересантних не само вама већ и остатку Србије. Што се изнајмљивања авиона тиче, могли су Ниш и Јат рецимо да драј лизују на минимум 2 године један АТР42, као што рекох у претходном посту, Ниш обезбеди авион, Јат посаду и све остало. Ниш сигурно добија линију (линије?) на тај период, уговором предвиђен, што је сигурније и јефтиније него авантура са Форлијем. На тржишту авиона има:http://www.planemart.com/FAA/Listing.asp?userid=1234&listid=-73785154. Само још да има памети и добре воље...

Milos

pre 13 godina

@Njujork

Molio bih da sledeci put procitas komentar, pre nego sto ga kvalifikujes kao nekompetentan. Opste je pravilo da dva sata pre check-ina (negde malo vise, negde manje, ali uglavnom upravo toliko) treba biti na aerodromu. Naravno, samo polaznom, za konekcije je potrebno manje, ali opet ne manje od 30tak minuta (ovo pravilo se menja od aerodroma do aerodroma).

Poenta je da ako neko leti iz Nisa letom koji je npr. u 10 ujutru, mora biti u 8 ujutru na aerodromu, da bi kasnije stigao na konekciju iz BEG koja recimo polece u 12. Ta osoba bi isto tako mogla u 8 ujutru da sedne u auto i bude u 10 ujutru na Surcinu, verovatno za manje novca nego sto bi platila avionsku kartu. Da ne govorim o autobusu.

Ja razumem da je pitanje komocije u igri, ali za takve akcije sa feeder letovima mora postojati veoma precizna i pouzdana racunica. Ili kao sto ti kazes, da Nis iznajmi i avion i placa ga svojim gradjanima, jedino je problem sto za taj model jos nisam cuo.

Њујорк

pre 13 godina

Хехе, је ли Милоше, је си ли ти када летео авионом уопште, или само тако лупаш? Што би ти требао да будеш два сата у БГД пре чекирања, кад се чекираш у Нишу, где год да летиш даље преко Београда. Лепо се у свом граду чекираш и спакујеш куфере на авијон, и БГД се укрцаш за Цирих, Франкфурт, Лондон или где већ... и Бог да те види. БЕГ-ИНИ и те како има смисла и то (бар) два лета дневно, један пре подне, један по подне, таман да нико ко долети из Ниша, нити ко слети у БГД а наставља даље ка НИ и југу Србије не проведе на аеродрому више од два-два и по сата (таман за по пивце и кафицу), не чека предуго. Уместо да се онај ваш жвалави Симоновић некако нагодио са Јат Ервејзом, нпр. град Ниш лизовао 1 АТР42 које Јат нема у својој флоти, а који једини одговара овој линији, Јат дао посаду + запослио Нишлије на чек ину, утовару и томе слично, он се окренуо Црногорској мафији која ће, као и Италијанска, да лети док их ви масно плаћате из свог џепа. И зато и летите преко ТГДа за Европу, уместо БЕГа, и зато дреждите по 6-7 сати на Голубовцима док чекате конекцију... Ако. Сами плаћате.

ser ferguson

pre 13 godina

Da je Gradonacelnik Nisa objavio javni konkurs i da su znale i ostale avio kompanije koliko para on hoce da izdvoji za letove, tada bi i bilo dobrih destinacija i verovatno jos avio kompanija. Ovaj posao je dogovoren direktno i svima nama je sve jasno. Ne cudite se zasto Forli?! Tako da drage moje nislije ne primajte se na foru, kad je ovde ocigledno interes da bas ovako bude. Nista nije bolje ni sa ugovorom sa Montenegrom, direktno sklopljen, niko ne zna koliko se placa,nije bilo konkursa, covek se malo zaneo. Dokle, videcemo. Preko svega toga je i platio 500 000 evra provizije za izradu projekta kojim je sakrio pare u budzetu, jer pozicija za razvoj aeorodroma ne postoji. A uzgred receno niski aerodrom ceka da mu Nikola Tesla uplati 100 000 dinara jer je blokiran sest meseci i ne moze da registruje 5 autobusa. Ovde treba policija da radi.

Milos

pre 13 godina

@Sinbad

Apsolutno tacno. Ja sam Beogradjanin, nekoliko puta sam leteo iz TSR, i mnogo bih vise voleo da letim iz Nisa iz tri razloga: 1) Sigurno bih bio u prilici da nadjem jeftiniji parking od 35e nedeljno, ako nista drugo, mogao bih taksijem iz nekog dela grada gde se parkiranje ne naplacuje do aerodroma; 2) Voznja do Nisa traje oko 2 sata, do Temisvara 2,5 plus granica, koja je uvek nepoznanica, i uglavnom nema radara na autoputu dok ih na ovom ima mali milion, i nasih i rumunskih; 3) Ako je vec svejedno, uvek cu izabrati nas Nis, makar i malo vise platio.

I dalje stojim pri tome da ako je BEG uspeo da dovede WizzAir i po svojoj prilici easyJet, Nis bi mogao da radi na RyanAiru.

Sinbad

pre 13 godina

Treba privuci low cost kompanije, sto Wind jet sigurno nije. Ja sam pitao za cenu karte Nis - Forli i cena je bila 100e povratna po osobi. Zatim odem na Wizz air sajt i nadjem cenu od 15e za povratnu kartu do Forlija iz Temisvara. I naravno otputujem Wizzairom. Inace pola parkinga na aerodromu u Temisvaru bilo popunjeno autima sa BG tablicama. Ako gospoda beogradjani idu low costom u svet preko Temisvara, isli bi i preko Nisa, samo da ima povoljnih karata. Tako dok prave low cost kompanije Wizz, Ryan ili Easy jet ne polete iz Nisa, nista od posla.

Milos

pre 13 godina

Mislim da je NI-BG linija skoro pa besmislena. Kolima je potrebno dva sata izmedju dva grada, a toliko je potrebno ranije se pojaviti na check-inu za let. Drugim recima, vremenski je potpuno neutralno, a verujem da je avion ipak skuplji prevoz od automobila (da ne pominjem autobus). U situaciji kada ipak nema dovoljno Nislija da opravda neku liniju koja bi isla za BEG vise puta dnevno i slala putnike dalje na medjunarodne linije, dolazimo do zakljucka da bi neki ATR leteo jednom dnevno, sto bi za vecinu putnika znacilo cekanje i presedanje znacajno duze od ta dva sata. U tom konteksu, za putnike iz Nisa bi se mnogo vise isplatilo da preskoce to presedanje u BEG i da idu direktno na neki hub, tipa Frankfurt ili Minhen.

Pile

pre 13 godina

Znaci Nis i okolina preko Podgorice da lete u svet?

Umesto da JAT uvede liniju Nis-Beograd sa vezanim letovima ka evropskim i svetskim gradovima, Crna Gora skida kajmak.
Jeste Nis blizu Beograda, ko putuje daleko moze i kolima do aerodroma Nikola Tesla, ali ti isti putnici bi mogli komotno da se cekiraju na aerodromu Konstantin Veliki, odlete za BG, prodju kroz tranzitnu zonu i sednu u avion do zeljene destinacije.

Ipak, previse je rogova u vreci da bi ovakav aranzman bio moguc.

Pile

pre 13 godina

Znaci Nis i okolina preko Podgorice da lete u svet?

Umesto da JAT uvede liniju Nis-Beograd sa vezanim letovima ka evropskim i svetskim gradovima, Crna Gora skida kajmak.
Jeste Nis blizu Beograda, ko putuje daleko moze i kolima do aerodroma Nikola Tesla, ali ti isti putnici bi mogli komotno da se cekiraju na aerodromu Konstantin Veliki, odlete za BG, prodju kroz tranzitnu zonu i sednu u avion do zeljene destinacije.

Ipak, previse je rogova u vreci da bi ovakav aranzman bio moguc.

Milos

pre 13 godina

Mislim da je NI-BG linija skoro pa besmislena. Kolima je potrebno dva sata izmedju dva grada, a toliko je potrebno ranije se pojaviti na check-inu za let. Drugim recima, vremenski je potpuno neutralno, a verujem da je avion ipak skuplji prevoz od automobila (da ne pominjem autobus). U situaciji kada ipak nema dovoljno Nislija da opravda neku liniju koja bi isla za BEG vise puta dnevno i slala putnike dalje na medjunarodne linije, dolazimo do zakljucka da bi neki ATR leteo jednom dnevno, sto bi za vecinu putnika znacilo cekanje i presedanje znacajno duze od ta dva sata. U tom konteksu, za putnike iz Nisa bi se mnogo vise isplatilo da preskoce to presedanje u BEG i da idu direktno na neki hub, tipa Frankfurt ili Minhen.

Sinbad

pre 13 godina

Treba privuci low cost kompanije, sto Wind jet sigurno nije. Ja sam pitao za cenu karte Nis - Forli i cena je bila 100e povratna po osobi. Zatim odem na Wizz air sajt i nadjem cenu od 15e za povratnu kartu do Forlija iz Temisvara. I naravno otputujem Wizzairom. Inace pola parkinga na aerodromu u Temisvaru bilo popunjeno autima sa BG tablicama. Ako gospoda beogradjani idu low costom u svet preko Temisvara, isli bi i preko Nisa, samo da ima povoljnih karata. Tako dok prave low cost kompanije Wizz, Ryan ili Easy jet ne polete iz Nisa, nista od posla.

Milos

pre 13 godina

@Sinbad

Apsolutno tacno. Ja sam Beogradjanin, nekoliko puta sam leteo iz TSR, i mnogo bih vise voleo da letim iz Nisa iz tri razloga: 1) Sigurno bih bio u prilici da nadjem jeftiniji parking od 35e nedeljno, ako nista drugo, mogao bih taksijem iz nekog dela grada gde se parkiranje ne naplacuje do aerodroma; 2) Voznja do Nisa traje oko 2 sata, do Temisvara 2,5 plus granica, koja je uvek nepoznanica, i uglavnom nema radara na autoputu dok ih na ovom ima mali milion, i nasih i rumunskih; 3) Ako je vec svejedno, uvek cu izabrati nas Nis, makar i malo vise platio.

I dalje stojim pri tome da ako je BEG uspeo da dovede WizzAir i po svojoj prilici easyJet, Nis bi mogao da radi na RyanAiru.

ser ferguson

pre 13 godina

Da je Gradonacelnik Nisa objavio javni konkurs i da su znale i ostale avio kompanije koliko para on hoce da izdvoji za letove, tada bi i bilo dobrih destinacija i verovatno jos avio kompanija. Ovaj posao je dogovoren direktno i svima nama je sve jasno. Ne cudite se zasto Forli?! Tako da drage moje nislije ne primajte se na foru, kad je ovde ocigledno interes da bas ovako bude. Nista nije bolje ni sa ugovorom sa Montenegrom, direktno sklopljen, niko ne zna koliko se placa,nije bilo konkursa, covek se malo zaneo. Dokle, videcemo. Preko svega toga je i platio 500 000 evra provizije za izradu projekta kojim je sakrio pare u budzetu, jer pozicija za razvoj aeorodroma ne postoji. A uzgred receno niski aerodrom ceka da mu Nikola Tesla uplati 100 000 dinara jer je blokiran sest meseci i ne moze da registruje 5 autobusa. Ovde treba policija da radi.

Milos

pre 13 godina

@Njujork

Molio bih da sledeci put procitas komentar, pre nego sto ga kvalifikujes kao nekompetentan. Opste je pravilo da dva sata pre check-ina (negde malo vise, negde manje, ali uglavnom upravo toliko) treba biti na aerodromu. Naravno, samo polaznom, za konekcije je potrebno manje, ali opet ne manje od 30tak minuta (ovo pravilo se menja od aerodroma do aerodroma).

Poenta je da ako neko leti iz Nisa letom koji je npr. u 10 ujutru, mora biti u 8 ujutru na aerodromu, da bi kasnije stigao na konekciju iz BEG koja recimo polece u 12. Ta osoba bi isto tako mogla u 8 ujutru da sedne u auto i bude u 10 ujutru na Surcinu, verovatno za manje novca nego sto bi platila avionsku kartu. Da ne govorim o autobusu.

Ja razumem da je pitanje komocije u igri, ali za takve akcije sa feeder letovima mora postojati veoma precizna i pouzdana racunica. Ili kao sto ti kazes, da Nis iznajmi i avion i placa ga svojim gradjanima, jedino je problem sto za taj model jos nisam cuo.

Њујорк

pre 13 godina

Хехе, је ли Милоше, је си ли ти када летео авионом уопште, или само тако лупаш? Што би ти требао да будеш два сата у БГД пре чекирања, кад се чекираш у Нишу, где год да летиш даље преко Београда. Лепо се у свом граду чекираш и спакујеш куфере на авијон, и БГД се укрцаш за Цирих, Франкфурт, Лондон или где већ... и Бог да те види. БЕГ-ИНИ и те како има смисла и то (бар) два лета дневно, један пре подне, један по подне, таман да нико ко долети из Ниша, нити ко слети у БГД а наставља даље ка НИ и југу Србије не проведе на аеродрому више од два-два и по сата (таман за по пивце и кафицу), не чека предуго. Уместо да се онај ваш жвалави Симоновић некако нагодио са Јат Ервејзом, нпр. град Ниш лизовао 1 АТР42 које Јат нема у својој флоти, а који једини одговара овој линији, Јат дао посаду + запослио Нишлије на чек ину, утовару и томе слично, он се окренуо Црногорској мафији која ће, као и Италијанска, да лети док их ви масно плаћате из свог џепа. И зато и летите преко ТГДа за Европу, уместо БЕГа, и зато дреждите по 6-7 сати на Голубовцима док чекате конекцију... Ако. Сами плаћате.

Њујорк

pre 13 godina

Хехе, бре, Милоше, па ако су сви као ти, онда вам ни телепорт не помаже. Не би вам исплатило да устанете у 8 да идете на аеродром, а знате да ће те у 10:30 на Сурчину хватати у наредних сат-сат и по 10-15 или колико већ европских дестинација? Тешко вам да ранораните?:-) Када је лани Партизан гостовао Денвер Нагетсима, мени није био проблем да устанем у пола пет ујутро да бих био на Ла Гвардији у 5:30 да хватам лет за Денвер преко Милвокија (повратак је био преко Атланте исто тако пре беле зоре). Ако се у Америци домаћи саобраћај углавном врши преко 2 или 3 тачке, може ваљда и у Србији. Или сте ви то тамо доле у Нишу специјална нека сорта? Боље аутопутем? Да, како да не... Чујем, бензин је у Србији скоро па џ, бију ко неће да узме, а и обилазница око БГДа је готова, нема уопште гужви на прилазу граду и у самом граду, ма милина једна... Шта ће који ђаво унутрашљи авио саобраћај Србији? Тск, тск... Аеродром у Нишу је мален, и ако Нишлије заиста мисле да упосле свој аеродром, бар у почетку, једина солуција је БЕГ-ИНИ, уз евентуално касније отварање линија из Ниша ка Европи према градовима ка којима Јат ервејз не лети из Београда. Шта сте запели за Цирих (кад има 3 дневно са БЕГ) и Беч (9). Има ваљда неких алтернативних рута интересантних не само вама већ и остатку Србије. Што се изнајмљивања авиона тиче, могли су Ниш и Јат рецимо да драј лизују на минимум 2 године један АТР42, као што рекох у претходном посту, Ниш обезбеди авион, Јат посаду и све остало. Ниш сигурно добија линију (линије?) на тај период, уговором предвиђен, што је сигурније и јефтиније него авантура са Форлијем. На тржишту авиона има:http://www.planemart.com/FAA/Listing.asp?userid=1234&listid=-73785154. Само још да има памети и добре воље...

Milos

pre 13 godina

@Njujork

Mi ovde govorimo o najboljem resenju, a ne o bilo kakvom resenju, odnosno da se po svaku cenu mora leteti avionom. Meni se cini, mozda gresim ali zaista sumnjam, da je jeftinije i brze voziti se autoputem do Beograda i tamo ici na avion, nego hvatati konekciju iz Nisa, pa preko Beograda, pa ne znam za gde, osim ako bas nije knap i ako bas nije jeftina. Naravno, ako iz Nisa postoji direktna linija za neku tacku gde bi se i iz Beograda presedalo (ili direktna linija do samog odredista), onda je naravno to bolja opcija.

Uostalom, uzmi primer Zapadne obale gde sam ziveo, osim ako ne letis na milje, isplati se voziti do LAX i platiti parikiranje na dve nedelje, iako imam medjunarodni aerodrom (SBA) na 5 minuta od stana, jer je karta mnogo jeftinija, a taj let je toliko besmislen, da ne traje vise od 15 minuta, i jos bar pola sata u holdingu i taksiranju. Slicna situacija bi bila i sa ovim letom. I ja sam milion puta presedao u Hjustonu, Atlanti, SLCu, ali ova prica zaista nema veze sa tim. Amerika je veca od Evrope, pa presedaces u Frankfurtu, ako hoces da letis za Glazgov, nije to kao Nis - Beograd - Novi Sad.

Њујорк

pre 13 godina

Хехе, је ли Милоше, је си ли ти када летео авионом уопште, или само тако лупаш? Што би ти требао да будеш два сата у БГД пре чекирања, кад се чекираш у Нишу, где год да летиш даље преко Београда. Лепо се у свом граду чекираш и спакујеш куфере на авијон, и БГД се укрцаш за Цирих, Франкфурт, Лондон или где већ... и Бог да те види. БЕГ-ИНИ и те како има смисла и то (бар) два лета дневно, један пре подне, један по подне, таман да нико ко долети из Ниша, нити ко слети у БГД а наставља даље ка НИ и југу Србије не проведе на аеродрому више од два-два и по сата (таман за по пивце и кафицу), не чека предуго. Уместо да се онај ваш жвалави Симоновић некако нагодио са Јат Ервејзом, нпр. град Ниш лизовао 1 АТР42 које Јат нема у својој флоти, а који једини одговара овој линији, Јат дао посаду + запослио Нишлије на чек ину, утовару и томе слично, он се окренуо Црногорској мафији која ће, као и Италијанска, да лети док их ви масно плаћате из свог џепа. И зато и летите преко ТГДа за Европу, уместо БЕГа, и зато дреждите по 6-7 сати на Голубовцима док чекате конекцију... Ако. Сами плаћате.

Pile

pre 13 godina

Znaci Nis i okolina preko Podgorice da lete u svet?

Umesto da JAT uvede liniju Nis-Beograd sa vezanim letovima ka evropskim i svetskim gradovima, Crna Gora skida kajmak.
Jeste Nis blizu Beograda, ko putuje daleko moze i kolima do aerodroma Nikola Tesla, ali ti isti putnici bi mogli komotno da se cekiraju na aerodromu Konstantin Veliki, odlete za BG, prodju kroz tranzitnu zonu i sednu u avion do zeljene destinacije.

Ipak, previse je rogova u vreci da bi ovakav aranzman bio moguc.

Milos

pre 13 godina

Mislim da je NI-BG linija skoro pa besmislena. Kolima je potrebno dva sata izmedju dva grada, a toliko je potrebno ranije se pojaviti na check-inu za let. Drugim recima, vremenski je potpuno neutralno, a verujem da je avion ipak skuplji prevoz od automobila (da ne pominjem autobus). U situaciji kada ipak nema dovoljno Nislija da opravda neku liniju koja bi isla za BEG vise puta dnevno i slala putnike dalje na medjunarodne linije, dolazimo do zakljucka da bi neki ATR leteo jednom dnevno, sto bi za vecinu putnika znacilo cekanje i presedanje znacajno duze od ta dva sata. U tom konteksu, za putnike iz Nisa bi se mnogo vise isplatilo da preskoce to presedanje u BEG i da idu direktno na neki hub, tipa Frankfurt ili Minhen.

Sinbad

pre 13 godina

Treba privuci low cost kompanije, sto Wind jet sigurno nije. Ja sam pitao za cenu karte Nis - Forli i cena je bila 100e povratna po osobi. Zatim odem na Wizz air sajt i nadjem cenu od 15e za povratnu kartu do Forlija iz Temisvara. I naravno otputujem Wizzairom. Inace pola parkinga na aerodromu u Temisvaru bilo popunjeno autima sa BG tablicama. Ako gospoda beogradjani idu low costom u svet preko Temisvara, isli bi i preko Nisa, samo da ima povoljnih karata. Tako dok prave low cost kompanije Wizz, Ryan ili Easy jet ne polete iz Nisa, nista od posla.

Milos

pre 13 godina

@Sinbad

Apsolutno tacno. Ja sam Beogradjanin, nekoliko puta sam leteo iz TSR, i mnogo bih vise voleo da letim iz Nisa iz tri razloga: 1) Sigurno bih bio u prilici da nadjem jeftiniji parking od 35e nedeljno, ako nista drugo, mogao bih taksijem iz nekog dela grada gde se parkiranje ne naplacuje do aerodroma; 2) Voznja do Nisa traje oko 2 sata, do Temisvara 2,5 plus granica, koja je uvek nepoznanica, i uglavnom nema radara na autoputu dok ih na ovom ima mali milion, i nasih i rumunskih; 3) Ako je vec svejedno, uvek cu izabrati nas Nis, makar i malo vise platio.

I dalje stojim pri tome da ako je BEG uspeo da dovede WizzAir i po svojoj prilici easyJet, Nis bi mogao da radi na RyanAiru.

ser ferguson

pre 13 godina

Da je Gradonacelnik Nisa objavio javni konkurs i da su znale i ostale avio kompanije koliko para on hoce da izdvoji za letove, tada bi i bilo dobrih destinacija i verovatno jos avio kompanija. Ovaj posao je dogovoren direktno i svima nama je sve jasno. Ne cudite se zasto Forli?! Tako da drage moje nislije ne primajte se na foru, kad je ovde ocigledno interes da bas ovako bude. Nista nije bolje ni sa ugovorom sa Montenegrom, direktno sklopljen, niko ne zna koliko se placa,nije bilo konkursa, covek se malo zaneo. Dokle, videcemo. Preko svega toga je i platio 500 000 evra provizije za izradu projekta kojim je sakrio pare u budzetu, jer pozicija za razvoj aeorodroma ne postoji. A uzgred receno niski aerodrom ceka da mu Nikola Tesla uplati 100 000 dinara jer je blokiran sest meseci i ne moze da registruje 5 autobusa. Ovde treba policija da radi.

Milos

pre 13 godina

@Njujork

Molio bih da sledeci put procitas komentar, pre nego sto ga kvalifikujes kao nekompetentan. Opste je pravilo da dva sata pre check-ina (negde malo vise, negde manje, ali uglavnom upravo toliko) treba biti na aerodromu. Naravno, samo polaznom, za konekcije je potrebno manje, ali opet ne manje od 30tak minuta (ovo pravilo se menja od aerodroma do aerodroma).

Poenta je da ako neko leti iz Nisa letom koji je npr. u 10 ujutru, mora biti u 8 ujutru na aerodromu, da bi kasnije stigao na konekciju iz BEG koja recimo polece u 12. Ta osoba bi isto tako mogla u 8 ujutru da sedne u auto i bude u 10 ujutru na Surcinu, verovatno za manje novca nego sto bi platila avionsku kartu. Da ne govorim o autobusu.

Ja razumem da je pitanje komocije u igri, ali za takve akcije sa feeder letovima mora postojati veoma precizna i pouzdana racunica. Ili kao sto ti kazes, da Nis iznajmi i avion i placa ga svojim gradjanima, jedino je problem sto za taj model jos nisam cuo.

Њујорк

pre 13 godina

Хехе, бре, Милоше, па ако су сви као ти, онда вам ни телепорт не помаже. Не би вам исплатило да устанете у 8 да идете на аеродром, а знате да ће те у 10:30 на Сурчину хватати у наредних сат-сат и по 10-15 или колико већ европских дестинација? Тешко вам да ранораните?:-) Када је лани Партизан гостовао Денвер Нагетсима, мени није био проблем да устанем у пола пет ујутро да бих био на Ла Гвардији у 5:30 да хватам лет за Денвер преко Милвокија (повратак је био преко Атланте исто тако пре беле зоре). Ако се у Америци домаћи саобраћај углавном врши преко 2 или 3 тачке, може ваљда и у Србији. Или сте ви то тамо доле у Нишу специјална нека сорта? Боље аутопутем? Да, како да не... Чујем, бензин је у Србији скоро па џ, бију ко неће да узме, а и обилазница око БГДа је готова, нема уопште гужви на прилазу граду и у самом граду, ма милина једна... Шта ће који ђаво унутрашљи авио саобраћај Србији? Тск, тск... Аеродром у Нишу је мален, и ако Нишлије заиста мисле да упосле свој аеродром, бар у почетку, једина солуција је БЕГ-ИНИ, уз евентуално касније отварање линија из Ниша ка Европи према градовима ка којима Јат ервејз не лети из Београда. Шта сте запели за Цирих (кад има 3 дневно са БЕГ) и Беч (9). Има ваљда неких алтернативних рута интересантних не само вама већ и остатку Србије. Што се изнајмљивања авиона тиче, могли су Ниш и Јат рецимо да драј лизују на минимум 2 године један АТР42, као што рекох у претходном посту, Ниш обезбеди авион, Јат посаду и све остало. Ниш сигурно добија линију (линије?) на тај период, уговором предвиђен, што је сигурније и јефтиније него авантура са Форлијем. На тржишту авиона има:http://www.planemart.com/FAA/Listing.asp?userid=1234&listid=-73785154. Само још да има памети и добре воље...

Milos

pre 13 godina

@Njujork

Mi ovde govorimo o najboljem resenju, a ne o bilo kakvom resenju, odnosno da se po svaku cenu mora leteti avionom. Meni se cini, mozda gresim ali zaista sumnjam, da je jeftinije i brze voziti se autoputem do Beograda i tamo ici na avion, nego hvatati konekciju iz Nisa, pa preko Beograda, pa ne znam za gde, osim ako bas nije knap i ako bas nije jeftina. Naravno, ako iz Nisa postoji direktna linija za neku tacku gde bi se i iz Beograda presedalo (ili direktna linija do samog odredista), onda je naravno to bolja opcija.

Uostalom, uzmi primer Zapadne obale gde sam ziveo, osim ako ne letis na milje, isplati se voziti do LAX i platiti parikiranje na dve nedelje, iako imam medjunarodni aerodrom (SBA) na 5 minuta od stana, jer je karta mnogo jeftinija, a taj let je toliko besmislen, da ne traje vise od 15 minuta, i jos bar pola sata u holdingu i taksiranju. Slicna situacija bi bila i sa ovim letom. I ja sam milion puta presedao u Hjustonu, Atlanti, SLCu, ali ova prica zaista nema veze sa tim. Amerika je veca od Evrope, pa presedaces u Frankfurtu, ako hoces da letis za Glazgov, nije to kao Nis - Beograd - Novi Sad.