Moraćemo da uvozimo žito?

Beograd -- Od toga koliko se veštačkog đubriva sada baci na njive, zavisi hoće li Srbija imati dovoljno hleba, upozoravaju stručnjaci.

Izvor: Novosti
Pošaljite komentar
 1. zasto panicite? sad ce beograd,koji je poklonio zemlju maticu&co.,miskovic,beko,v.lazarevic,hamovic,itd... da obezbede dovoljno silosa za uvoznu psenicu
  (dfg, 2. mart 2010 14:39)

  # Link komentara

 2. ocigledno je da neko iz vlade hoce da unisru vojvodjansku poljoprivredu jer dobijaju proviziju od uvoznih poljoprivrednih dobara.zato je i cena otkupa toliko mala da se poljoprivrdnicima ne isplati da seju nista a to su sve skuvali nasi politicari koji zaradjuju na uvozu.nema sta pravi mafijasi to su pravi mafijasi a ne saric.
  (amer, 2. mart 2010 14:34)

  # Link komentara

 3. Zato nas ucite da hleb nejedemo,
  jevtinije je za drzavu od uvoza
  zita.Mudre nase demokrate,narod
  nije ni svestan koji ga mudraci vode.
  (Dusan Silni, 2. mart 2010 11:56)

  # Link komentara

 4. Meni je drugar, koji ima dosta zemlje do prosle godine sadio psenicu i nesto kukuruza, a onda je shvatio, da uludo baca pare oca koji radi, jer dok dodje i kako dodje prinos, i svi dzkovi semena djubriva i kombajna da pozanje...kazu mu 9 din kilo psenice...znate sta....a gde je rad i ostalo. Zasto bi on pri zdravoj pameti se mlatio sa tim?
  (Dojle, 2. mart 2010 11:17)

  # Link komentara

 5. Milion tona djubriva samo za prihranu psenice!!! Pa nas ukupni rod psenice ce biti oko milion i sesto hiljada tona. Po trenutnim cenama skuplja je prihrana od djubriva. Ovako stoje stvari, jedan hektar pod psenicom treba da da oko 6000 tona zrna, a za prihranu ce biti baceno oko 400 kg djubriva, i za osnovno je baceno isto. Vidite korigujte malo ova pisanja.
  (marko, 2. mart 2010 11:09)

  # Link komentara

 6. I ko ce da odgovara ako se to zaista i desi??
  (Cira, 2. mart 2010 10:51)

  # Link komentara

 7. Jos jedan primer fantasticne sposobnosti srpske vlasti. Umesto da se okrenu poljoprivredi, da omoguce seljaku da radi, da obezbede navodnjavanje silnih plodnih povrsina, da omoguce kupovinu djubriva po normalnim uslovima (donacijama za najbolje ili povoljnim kredtitima sa dugackim rokovima otplate) Srbija ce uvoziti zito!!!! Jadna je zemlja koja ne zna da iskoristi svoje prirodne resurse a jos jadnoji narod sa "strucnjacima" na vlasti.
  (..salefcrs..., 2. mart 2010 10:48)

  # Link komentara