Biz - B92.net

Nepravilnosti u budžetu za 2008.

Beograd -- Revizijom budžeta za 2008. godinu Državna revizorska institucija (DRI) uočila je brojne nedostatke i nepravilnosti u korišćenju budžetskih sredstava.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. HA HA HA HA !
  (Medju sljiavma, 29. novembar 2009 14:22)

  # Link komentara

 2. neSTo mi govori da su tih 15 milijardi otisli u budzet stranaka i da se otpisuje jer se pojelo i popilo a nesto otislo i u nekretnine.
  (niKOLA, 28. novembar 2009 08:47)

  # Link komentara

 3. Nije nova praksa da se javnim preduzecima daju pozajmice koje se retko vracaju (mada se redovno vode u njihovim bilansima). Te pozajmice su date drzavnim a ne privatnim preduzecima a problem se moze resiti samo privatizacijom ili restrukturiranjem tih preduzeca. Onda dobijamo nova otpustanja, sto je vec u planu u drzavnoj upravi i u ukupnom zbiru jos desetak hiljada nezaposlenih? I sta nakon toga?
  (aca, 28. novembar 2009 07:31)

  # Link komentara

 4. "Sigurna sam da niko ne može u ovom trenutku da obezbedi da ta sredstva od 15 milijardi dinara budu vraćena i jedino što je moguće je da budu otpisana", rekla je ona.


  Pa mogla bi onda ona da mi sredi da mi se otpise kredit posto nemam da platim ...
  (Ja, 28. novembar 2009 01:56)

  # Link komentara

 5. Ovo treba da rešava Specijalni sud za organizovani kriminal.
  Eto sada imamo i pisani dokaz da nam državu vodi "Ministarska mafija".
  (Čika Đole, 28. novembar 2009 01:02)

  # Link komentara

 6. Ovo je blago rečeno strašno!!! Pa zar onaj ko je predlagač zakona iste ne primenjuje? To samo govori o odnosu onih na vlasti prema "podanicima" Svo vreme su novinarski stupci punjeni mnogo manje vrednim kriminalnim radnjama.I još nešto. Ministarka finansija stavi znak jednakosti-pozajmice= subvencije. Svako ko se malo razume u budžet zna da se visina subvencija javnim preduzećima utvrđuje Zakonom o budžetu i svako prekoračenje ovako utvrđenih sredstava, predstavlja nenamensko trošenje sredstava. A za to zna se šta sledi, pa ma ko ih potošio.
  (Neko, 27. novembar 2009 22:24)

  # Link komentara

 7. ko ce da odgovara...?! nisam znao da i dalje zivimo u feudalnom drustvu- njih 10000 nas 7 miliona... ocemo se probuditi vise?!!!
  (mile, 27. novembar 2009 21:49)

  # Link komentara

 8. Mnogo nepravilnosti, i to za samo 18 budzetskih korisnika!!!
  Ima tu posla i za policiju i za tuzilastvo, ali i za Skupstinu Srbije, kada bi ova poslednja radila ono sto bi trebalo da uradi u ovakvom slucaju.
  Umesto sto se slikaju i gadjaju cipelama, nasi poslanici bi trebalo da formiraju anketne odbore, a da bi tacno utvrdili gde je nestalo 380 miliona eura, sta je blio sa tih 15 milijardi dinara, sta se to muvalo sa javnim nabavkama itd.

  Dobar pocetak za DRI, obzirom na uslove u kojima je radila.
  (Gde su nasi novci? Gradjanin Srbije., 27. novembar 2009 18:36)

  # Link komentara

 9. Da li postoji razlika izmedju onih koji ne plate porez i obogate se na taj nacin i onih koji budzet trose kako 'oce i na taj nacin se obogate? Nekada su kriminalci svercovali benzin, cigarete... a danas se bogate tako sto trose budzet malo po zakonu, a malo ga i zaobidju. Kriminalci iz devedesetih su bas lepo evoluirali.
  (demi, 27. novembar 2009 17:47)

  # Link komentara

 10. Pa ovo je sjajno!
  Molim policiju i javnog tuzioca da se pipreme.
  Cini mi se da je na pomolu akcija "Finansijska Sablja" ili "Morava 2"
  Jedva cekam, jedva cekam!
  (Giovanni, 27. novembar 2009 17:17)

  # Link komentara

 11. I Sta Sad???

  Ko Pokrece Sudske Parnice Protiv Ovih Dela????

  Koliko ja znam u razvijenim zemljama svi odgovaraju ISPRED SVIH DRZAVA!!!…!!

  ALO BRE!!!…!!
  (Nikola, 27. novembar 2009 17:13)

  # Link komentara

 12. ovo je fantasticno. drzava subvencionise javna preduzeca koja direktori i upravni odbori ojadise, da ne pomenem rec - pokradose. i onda se taj novac otpisuje. a zar to ne moze i ovako da se protumaci. direktori i clanovi upravnih odbora "maznjavaju novac iz javnih preduzeca, dele taj novac sa politicarima i onda se ta razlika iz budzeta nadoknadi. da nije tako, zasto bi politicari uporno tolerisali "gubitke" javnih preduzeca???
  (B.Mikic, 27. novembar 2009 16:22)

  # Link komentara

 13. Kaže ministarka da će otpisati potraživanja budžeta u iznosu od 15 milijardi i sve je čisto i pokriveno. Lova od privatizacije pojedena ne zna se tačno kako, javne nabavke vršene mimo zakona, donacije malo nestale u papirima...

  Koliko vidim ministarka se ne potresa zbog ovakvog izveštaja, o odgovornosti da ne govorimo, sve je nasleđeno, ispašće na kraju da revizor ne zna da radi posao i ne razmišlja dovoljno "reformski", pa ga treba zameniti.
  (Stor korupciji, 27. novembar 2009 16:01)

  # Link komentara

 14. hvala bogu da je prvi put napravljen izvestaj... A jedino sto mogu da kazem kao neko ko radi 25 godina u privredi da kada bi meni inspekcija nasla ovoliko nepravilnost morao bih odmah da zatvorim firmu i isao bih u zatvor. Ovo je samo dokaz da nasa vlast radi mimo zakona i da ovde ima mnogo kriminalnih radnji.
  (privatnik, 27. novembar 2009 15:26)

  # Link komentara

 15. A sta ce biti ako (kad) se pokaze da nam je izvestaj budzeta bio sklopljen taman kao i izvestaj o zavrsnom racunu NIS-a za 2008? Ko ce onda da odgovara? Ili cemo da angazujemo bar tri nezavisna revizora da sve razvucemo do decembra 2010. a onda cemo vec morati da se bavimo ovogodisnjim podacima pa ce biti 'nikom nista'...
  (revizionar, 27. novembar 2009 09:29)

  # Link komentara